SACCSIV – blog ortodox

MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 17, 2016

Scrisoarea o puteti citi la:

http://psaltirea.ro/files/Scrisoare%20Protos%20Elefterie.pdf  

Vezi acest document pe Scribd

Cititi va rog si:

Staretul Macarie al Schitului Oituz A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului incepand cu 3 iulie. Motivele: CMB, “saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor”, participarea la Sfanta Liturghie a unui MASON, cununii mixte, MARELE SINOD si multe altele

 

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on august 17, 2016 at 7:22 pm

    Publicat pe facebook:

    „Apel şi Mesaj urgent din Sfantul Munte Athos Nu luati în derâdere dați mai departe:
    Noi, călugării din Sfântul Munte Athos, împreună cu voi, tot poporul Ortodox, am hotărât, ca în zilele de 22, 23 şi 24 august 2016 (luni, marți, miercuri) pentru a se ține
    Post Negru până seara, la ora 20:00, apoi doar pâine şi ceai.
    Rugäciune pentru salvarea Ortodoxiei :
    De citit Psaltirea pe zi + Paraclisul Maicii Domnului
    Iar pe 30 august între orele 8:00 – 9:00,
    vom veni noi (cālugării din Sfântul Munte Athos) în sprijinul oamenilor şi vom fi prezenți de față cu toți episcopii care nu au semnat în Creta.
    Apoi preoți, călugări, maici, mireni vom merge la Patriarhie, Mitropolie, Episcopie unde se află acei episcopi trădători care au semnat în Creta pentru a le cere public să demisioneze din functia de episcop sau să se pocăiască public şi să retragă semnătura pe care au pus-o pe docomentele acelea neortodoxe.
    Acum e Salvarea Ortordoxiei astfel pedeapsa lui Dumnezeu va veni peste noi toți.
    Nu luați în glumă acest mesaj.
    Dati mai departe să vadă toată lumea!
    Doamne ajută!”

    Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on august 17, 2016 at 9:34 pm

      Aici este mesajul :https://youtu.be/wEKeL_vOs6U

      Apreciază

      • 1111 said, on august 18, 2016 at 9:13 am

        Voi chiar sunteti ok cu acest video?!?!?!

        Apreciază

      • kosma said, on august 19, 2016 at 11:12 pm

        Parintele Ioan din videoclip are dreptate. Prin el vorbeste Dumnezeu. Am urmarit videoclipurile. Avem inima impietrita, de aceea nu intelegem. Radem ca prostii.

        Apreciază

      • Anghel said, on august 21, 2016 at 3:51 pm

        Slavă lui Dumnezeu, pentru că mai avem și monahi care vorbesc, fără frică, împotriva ecumenismului.
        Am salvat clipurile de pe youtube, direct în PC, ca să mă minunez la orice oră de Adevărul strigat de pe acoperiș de acest mărturisitor.

        Metanie mare, fac și eu Părinte Ioan pentru inima ta profund Ortodoxă !

        Dumnezeu și Maica Domnului să-ți înmulțească Harul.

        Apreciază

    • Pąʍvo said, on august 18, 2016 at 3:54 pm

      Cred ca la un astfel de mesaj se impunea un autor mai credibil.
      Oamenii sunt diferiti la intelegere, marea majoritate unanimi pentru coerenta, iar aparenta unei nebunii in Hristos nu are prea mult succes in astfel de situatii.

      Apreciat de 2 persoane

      • Maria said, on august 19, 2016 at 7:49 am

        Stie cineva daca intr.adevar va avea loc o astfel de actiune in 30 august?
        Si daca avem binecuvântare pentru astfel de rugăciuni/post speciale?
        Sau rămânem doar la nivelul acelui filmuleț?…
        Multumesc.

        Apreciat de 1 persoană

      • Constanta said, on august 19, 2016 at 1:21 pm

        Omul se explica pentru ca a fost mult criticat :

        Apreciază

      • valentin dorneanu said, on august 20, 2016 at 10:36 am

        cei care aşteaptă să aibă loc acţiune au să aştepte să aibă loc acţiunea şi cei care se vor duce la episcopie se vor duce la episcopie

        Apreciază

      • Anghel said, on august 22, 2016 at 12:09 am

        Poate că vorba lui nu este tunet, nu are regie, nici cadru impunător de tip, sala de conferințe de la Patriarhie, dar nici nu trebuie așa ceva, ci numai autenticitate și sinceritate.
        Așa cum, dacă în peștera unui pustnic ar picura apă și ar fi mușchi pe pereți, dar de acolo ar răsuna Adevărul, și ar izvorî Lumina, atunci ce altceva ar mai conta.

        Am urmărit cele 4 înregistrări, nu o dată ci de mai multe ori, și nu am văzut nimic greșit, ci numai mărturisire.

        Nu avem nevoie de DIPLOMAȚI, deoarece aceștia sunt vicleni și evită răspunsurile concrete, scriind de cele mai multe ori cu cerneală albă pe o coală albă.

        Avem nevoie însă de lucruri spuse răspicat, de oameni trăitori, precum o face acest monah.

        Sfântul Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai şi San Francisco, avea defecte grave de vorbire, din pricina unui defect din naștere, dar Dumnezeu l-a ales așa gângav cum era și l-a Sfințit iar prin acest Ierarh, mulți alții s-au sfințit și mântuit.

        Sfântul și slăvitul prooroc Moise, gângav era, dar Dumnezeu pentru stăruința lui, nu a pierdut poporul lui Israel, ci l-a răbdat așa zeci de ani, în călătoria sa prin pustiu.

        Rugați-vă pentru acest monah, care vorbește…și ia atitudine, să-i dea Dumnezeu sănătate și mântuire.

        Au ajuns să vorbească oile, pietrele și firele de iarbă.

        Apreciază

      • valentin dorneanu said, on august 22, 2016 at 1:35 pm

        e bine să ne rugăm şi să ne rugăm pentru părintele de la Athos, dar să mergem în data de 30 august şi să împlinim acest îndemn de a ne opune faţă de erezie prin prezenţa noastră efectivă la episcopie(fiecare de unde aparţine-episcopie, mitropolie, patriarhie sau arhiepiscopii) , cu o hârtie scrisă şi semnată de cei care mărturisesc ortodoxia ca adevărata credinţă şi se dezic de sinodul de la Creta, aşa să ne ajute Dumnezeu.

        întrebarea mea pentru cei care citesc acest mesaj, e bine cum am înţeles că pe 30 august ?

        Apreciază

  2. Pąʍvo said, on august 17, 2016 at 7:37 pm

    Avva Pamvo au trimis pre ucenicul său ca să vândă rucodelia sa, şi făcând zile 16 (după cum ne spunea nouă) noaptea dormea în tinda Bisericii Sfântului Apostol Marcu; şi văzând slujba bisericii, s-a întors la bătrânul. A învăţat încă şi câteva tropare. Deci a zis lui bătrânul: ,,Te văz fiule turburat, nu cumva vreo ispită ţi s-au întâmplat în cetate ?” Răspuns-a fratele: cu adevărat avvo, cu lenevire cheltuim zilele noastre în pustia aceasta şi nici canoane, nici tropare nu cântăm; că mergând în Alexandria, am văzut cetele bisericii cum cântă, şi am fost în mâhniciune multă, căci nu cântăm şi noi canoanele şi troparele.

    I-a zis lui bătrânul: amar nouă, fiule, că au ajuns zilele în care vor lăsa călugării hrana cea tare, cea zisă prin Sfântul Duh, şi vor urma cântărilor şi glasurilor, căci, care umilinţă, care lacrimi se nasc din tropare ? Când stă cineva în biserică sau în chilie şi îşi înalţă glasul său ca boii ? Că dacă înaintea lui Dumnezeu stăm, suntem datori să stăm cu multă umilinţă, şi nu cu răspândire, că n-au ieşit călugării în pustia aceasta ca să stea înaintea lui Dumnezeu şi să se răspândească şi să cânte cântări cu vers şi să puie glasuri la rânduială cu meşteşug şi să-şi clatine mâinile tărană picioarele, ci suntem datori cu frica lui Dumnezeu şi cu cutremur, cu lacrimi şi suspinuri, cu glas evlavios şi umilit şi măsurat şi smerit să aducem lui Dumnezeu rugăciune. Că iată îţi zic ţie fiule, că vor veni zile când vor strica creştinii cărţile Sfintelor Evanghelii şi ale Sfinţilor Apostoli şi ale dumnezeieştilor Prooroci, ştergând Sfintele Scripturi şi sfintele canoane, şi scriind tropare şi cuvinte elineşti, şi se va revărsa mintea la acestea; iar de la acelea se va depărta, şi pentru aceasta părinţii noştri au zis: în anul 400 de la Hristos, cei ce sunt în pustia aceasta, să nu scrie vieţile şi cuvintele părinţilor pe membrană, că este scumpă, ci pre hârtii, că va să şteargă neamul cel de pre urmă vieţile sfinţilor părinţilor noştri şi vor scrie după voia lor, căci mare este nevoia ceea ce va să vie.

    Şi au zis lui fratele: aşa dar, se vor schimba obiceiurile şi aşezămintele creştinilor şi nu vor fi preoţi în biserică ca să se facă acestea ?

    Şi au zis bătrânul: într-acest fel de vremi se va răci dragostea la mulţi şi va fi necaz nu puţin năpădirile păgânilor şi poruncile noroadelor neastâmpărate ale împăraţilor, desfătare a preoţilor, lenevire a călugărilor. Vor fi egumeni, nebăgând seamă de mântuirea lor şi de a turmei, osârdnici toţi şi silitori la mese şi gâlcevitori, leneşi la rugăciuni şi la clevetiri osârdnici, gata spre a osândi vieţile bătrânilor şi vieţile lor nici urmându-le, nici auzindu-le ci mai vârtos ocărându-le şi zicând: hă, hă, de am fi fost şi noi în zilele lor, ne-am fi nevoit şi noi. Iar episcopii în zilele acelea vor fi sfiindu-se de feţele celor puternici, judecând judecăţi cu daruri, nepărtinind săracul la judecată, necăjind pre văduve, şi pre săraci chinuindu-i. Va intra încă şi în norod necredinţa, curvie, urâciune, vrajbă, zavistie, întărâtări, furtişaguri şi beţie.

    Şi a zis fratele: ce dar va face cineva în vremile şi anii aceia ? Şi a zis bătrânul: fiule, întru acest fel de zile, cel ce mântuieşte, îşi mântuieşte sufletul său, şi mare se va chema întru Împărăţia Cerurilor.

    Apreciază

  3. Pąʍvo said, on august 17, 2016 at 7:40 pm

    Dumnezeu sa te intareasca, parinte Elefterie, in lupta cea buna ! Amin.

    Apreciază

  4. Claudiu said, on august 17, 2016 at 8:03 pm

    Domnul si Preacurata si Sfanta Parascheva sa va ajute Parinte Elefterie! Mare marturisitor in vremurile de azi..cu adevarat ati luat cununa imparatiei vesnice!

    Apreciat de 1 persoană

  5. mihai said, on august 17, 2016 at 8:03 pm

    Ia priviti cu ce fumigene vine cuvantul kakadox, dar si imbecilitatile unor comentaci
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/08/16/misionarii-dezbinarii-fugiti-de-schisme/

    Apreciază

  6. mihai said, on august 17, 2016 at 8:08 pm

    In atentia credinciosilor ortodocsi din jud bistrita nasaud: mai fratilor da chiar nu vedeti ce se petrece sub privirile voastre?! https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/17/feriti-va-de-acest-preot-cristian-pomohaci/ trezitiva dragi bistriteni si nunumai

    Apreciat de 1 persoană

  7. kosma said, on august 17, 2016 at 8:22 pm

    Sa ii pomenim in rugaciunile noastre si pe clericii marturisitori, si sa-i inmulteasca Dumnezeu, acum lupta e deschisa.
    Iadul nu poate invinge.
    Ma astept la ascutirea luptei.
    SA RAMANEM CU HRISTOS.
    Suntem in armata invingatoare!

    Apreciat de 1 persoană

  8. marinela said, on august 17, 2016 at 9:07 pm

    VREDNIC ESTE!AXIOX!Doamne, scoate-i pe toti marturisitorii tai la lumina,sa iasa cu curaj,ca sa ne intareasca si pe noi bicisnicii in lupta antieretica.Asa sa ne ajute Dumnezeu!
    Ps Am auzit ca se pregateste o campanie de semnaturi pro-sinod,ca sa dea la cap celor ce au curajul sa miste-n front,e adevarat?

    Apreciat de 2 persoane

    • mihai said, on august 18, 2016 at 1:22 pm

      nustiu ce va fi, dar au iceput deja diversi latrai bagati la inaintare, deja iam insirat si aici pe prezentul blog unde leam postat si linkurile

      Apreciază

  9. nevrednicul said, on august 17, 2016 at 9:55 pm

    https://Anatema Sinodului din Creta 2016. Marturisirea unui monah din Sfantul Munte Athos/

    Apreciază

  10. Constanta said, on august 17, 2016 at 9:56 pm

    Reactie si apel urgent la rugaciune ale unui monah din Sfântul Munte Athos :

    Apreciază

  11. ioan dumitru said, on august 17, 2016 at 10:29 pm

    Vrednic este!

    Apreciază

  12. emanuel1979 said, on august 18, 2016 at 12:10 am

    Foarte bine. Ma bucur foarte mult. Sa le dea Dumnezeu si partea mea de răsplată, daca am eu vreo răsplată de la Dumnezeu, acelor preoti care nu mai pomenesc pe ierarhii ecumenisti. Ei merita cel mai înalt loc din rai, si il vor avea.
    Mare incredere si evlavie am fata de ps Longhin, care nu il mai pomeneste pe patriarhul rusiei. Sa dea Dumnezeu ca și ips Serafim de pireu sa înceteze deșarta pomenire a patriarhului eretic. Dar ma bucur cu fiecare nou ierarh care încetează să pomenească pe ecumenisti. Datorită lor nu au inceput marile necazuri apocaliptice.

    Apreciază

  13. george said, on august 18, 2016 at 12:18 am

    Un parinte de o mare cinste, da invataturi corecte, e un preot foarte bun. Dumnezeu sa il ajute sa duca lupta cea dreapta cu Episcopul!

    Apreciază

  14. sorin said, on august 18, 2016 at 12:43 am

    De pe facebookul lui CAPSALI: Iulian Capsali
    7 ore ·
    Cum te scapă forţodoxia de Iad? Simplu: transformă și Raiul într-un iad :)))
    Fotografia postată de Vania Usca.
    Vania Usca
    11 ore · Timișoara, Județul Timiș ·
    Judecata

    Pravoslvanicul Ilie muri şi ajunse-n iad. În viaţa de veci nu-i pe alese, te duci unde eşti repartizat. Alegerile le faci în plan mundan. Ai un milion de euro, te dai în stambă în Bahamas sau Tahiti, ai cinci sute, te duci în Grecia, Antalia sau Muntenegru, ai mai puţin, mergi la Olăneşti sau stai acasă. Dincolo, însă, ţi se spune dacă eşti de Antalia sau Bahamas.
    – De ce?… – se miră Ilie.
    – Pentru că – îi răspunse un arhanghel ce a dorit să apară sub protecţia anonimatului – în timpul vieţii te-ai dus la Liturghie şi la papistaşi!
    – Şi ce-are?
    – Are, că acolo nu se cântă psaltică, ei bagă din Mozart.
    Şi se puse Ilie pe iad. Cât era veşnicia de lungă, Mozart, Verdi, Schubert, Beethoven… „Bine că nu ne bagă Bach!” – îşi zise osânditul.
    – Da’ Saccsiv şi Teodot unde sunt? – mai fu curios Ilie, privind o frescă de Caravaggio.
    – La rai, în cazanul cu smoală – îl lămuri îngerul.
    – Au aşa ceva în rai?
    – Nu excesiv, da’ pentru forţodocşi se mai găsesc…

    Apreciază

    • mihai said, on august 18, 2016 at 1:25 pm

      pai nui de mirare ca deja au aparut diversi caldicei si ,,linistitori” ca ciupercile dupa ploaie, inclusiv capsali

      Apreciază

  15. Marius Gogonea said, on august 18, 2016 at 12:48 am

    PSALMUL 15. ,, 3. Prin sfintii care sunt pe pamantul Lui, minunata a facut Domnul toata voia intru ei. 4. Inmultitu-s-au slabiciunile celor ce alearga dupa alti dumnezei. Nu voi lua parte la adunarile lor cu jertfe de singe, nici nu voi pomeni numele lor pe buzele mele.” ANATEMA ECUMENISMUL cu toti slujitorii lui, pocainta publica si inapoi la canoanele Sfintilor Parinti.

    Apreciază

  16. ayeaye20 said, on august 18, 2016 at 2:58 am

    Alti tradatori http://www.sihastriaputnei.ro/viata-manastire/indemn-la-unitate
    Acu inteleg de ce zicea o profetie ca la putna va veni papa intr-un septembrie si il vor primi cu bratele deschise

    Apreciază

  17. Templier said, on august 18, 2016 at 3:33 am

    In asteptarea lui Mesia la Zidul Plangerii
    Evreii se adună la încheierea sărbătorii de Tișa B’av , atunci când este jelită distrugerea templelor antice , la Zidul de Vest ( Kotel ), în Ierusalim, să cânte împreună pentru venirea lui Mesia .
    https://templierblog.wordpress.com/2016/08/18/statie-radio-anunta-sosirea-lui-mesia-in-ierusalim/

    Apreciază

  18. ayeaye20 said, on august 18, 2016 at 4:07 am

    ​CATRE INTAI-STATATORUL
    ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI SI BACAULUI
    „Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.” (FAPTELE SF.APOSTOLI 20,28)
    Subsemnatul, Protos. Elefterie Tarcuta, preot slujitor si duhovnic de 24 de ani la’ Catedrala Arhiepiscopala a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, momentan impins in iadul ereziei pentru pacatele mele, de catre Parintele si Arhiepiscopul Ioachim, am gasit totusi putere de la Bunul Dumnezeu sa strig din acest iad dupa ajutor.
    In aceasta perioada de 24 de ani am ascultat si cunoscut durerile multor credinciosi si chiar necredinciosi. De multe on am fost pus intr-o situatie penibila, sa raspund de ce unii preoti si ierarhi ai Sfintei Biserici comit nedreptati si smintesc prin comportamentul lor. Ma-simt si eu printre ei, cu pacatele mele, dar nu ca eretic. Intotdeauna a trebuit sa gasesc o scuza sau un motiv, intr-un mod protector, pentru a nu denigra slujitorii si Sf. Biserica. Acum, cand ca ierarhi ne-ati tradat intr-un mod miselesc Ia acest „sinod” din Creta, ba ati mai implicat si preotii, cerandu-le sa nu vorbeasca credinciosilor despre hotararile luate cu acest prilej, acum cand ati pus lumina sub obroc, noua oare ce ne ramane de facut?! Sa asteptam sa vorbeasca pietrele?…
    „Zic voua: Daca vor tacea acestia, pietrele vor striga.” (Ev. Luca 19,40)
    Da, sunt o mica piatra, am inca viata, asa cu pacate, totusi mai am putina constiinta, ma doare ca ne-ati sfaramat sub picioare si trebuie sa strig.
    „Dumnezeu este lumina si nici un intuneric nu este intru El. Daca zicem ca avem impartasire cu El si umblam in intuneric, mintim si nu savarsim adevarul.”(I, Sf.Ap.Ioan 1, 5-6)
    Oare ati uitat avertismentul Sf. Apostol Petru: „Dar au fost in popor si prooroci mincinosi, dupa cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi care vor strecura eresuri pierzatoare si, tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor o grabnica pieire; Si multi se vor lua dupa invataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita; Si din pofta de avere si cu cuvinte amagitoare, ei va vor momi pe voi. Dar osanda lor, de mult pregatita, nu zaboveste si pierzarea lor nu dormiteaza. Caci daca Dumnezeu n-a crutat pe ingerii care au pacatuit, ci, legandu-i cu lanturile intunericului in iad, i-a dat sa fie paziti spre judecata; Si n-a crutat lumea veche, ci a pastrat numai pe Noe, ca al optulea propovaduitor al dreptatii, cand a adus potopul peste cei fara credinta. Si cetatile Sodomei si. Gomorei, osandindu-le Ia nimicire, le-a prefacut in cenusa, dandu-le ca o pilda nelegiuitilor din viitor; Iar pe dreptul Lot, chinuit de petrecerea in desfranare a celor nelegiuiti, I-a izbavit. Pentru ca dreptul acesta, locuind intre ei, prin ce vedea si auzea, zi de zi, chinuia sufletul sau cel drept din pricina faptelor lor nelegiuite.”(II Sf. Ap. Petru 2, 1-8)
    1
    – „Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inchideti Imparatia Cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati si nid pe cei ce vor sa intre nu-i lasati.”(Ev. Matei 23,13)
    – Si iarasi… „Nu fiti partasi Ia faptele cele fara roada ale intunericului, ci mai degraba osanditi-le pe fata.”(Sf. Ap. Pavel, Efeseni 5,11)
    – „Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!”(Isaia 5,20)
    – „Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale.”(Ev. loan 10,11)
    – „Pastoriti turma lui Dumnezeu, data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu vole buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste.”(I Petru 5,2)
    – „Prin aceasta cunoastem pe fiii lui Dumnezeu si pe fill diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeste pe fratele sau.”(I Sf. Ap. loan 3,10)
    Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Sfintii Parinti ne-au lasat adevarata teologie dobandita prin viata lor ascetica. Astazi „teologia” se face uneori la mese festive si Ia Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), dobandind o noua conotatie ideologica care s-ar mai putea numi theos-manipulare psihologica a credinciosilor. Asa s-a infestat trupul Bisericii Ortodoxe. Asa s-a ajuns ca „teologia” sa „omoare” vesnicia. Vindecarea va veni doar prin iesirea din acest organism plin de viermi ai iadului.
    Eu nu am dreptul sa va invat sau sa va judec, ne va judeca Dumnezeu pe toti, dar eu, piatra sfaramata fiind si vazand constiinta credinciosilor zdrobita in picioare si aruncata in bezna, in intunericul cel mai din adanc, lipsit de Adevar, ma intreb: nu ne mai temem oare de Dumnezeu? N-am inteles inca ce urmaresc mai marii lumii de azi?! Nu vedem ca Romania este vanduta politic, teritorial, economic?
    „Caci, atunci cand se ridica sus oamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni.” (Ps. 11, 8)
    Mai trebuie sa fie si Biserica noastra Ortodoxa partasa la demolarea tarii si a credinter stramosesti? Participand la sinodul din Creta v-ati dat implicit acordul – prin semnatura – la toate prevederile stipulate in memorandum! Trebuia inca o data salvat Baraba si vandut Domnul nostru Iisus Hristos?!! Si iata turma aruncata in intunericul cel mai din adanc: ECUMENISMUL! Explicati-le enoriasilor ce duh diabolic are aceasta „erezie a ereziilor”: vorbiti-le – nu cu diplomatie – ci clar, raspicat, sa inteleaga si omul mai simplu.
    „Este un Domn, o credinta, un botez.” (Sf. Ap. Pavel, Efeseni 4,5)
    Ati intrat prin usile imparatesti in Sf. Altar al Catedralei Arhiepiscopale cu un episcop eretic armean, ati ingaduit sa-i binecuvinteze pe credinciosi, iar acestia sa-i sarute mana.
    Botezati prin stropire si ingaduiti ca preotii sa boteze Ia fel, si nu prin afundare de trei on in cristelnita.
    Ati binecuvantat si sustinut intalnirile ecumeniste pe tot cuprinsul Eparhiei.
    2
    Ati ingaduit tacit savarsirea de cununii mixte de catre unii preoti ai Eparhiei Romanului si Bacaului.
    Ingaduiti ca vinul folosit pentru Sf. Euharistie sa provina din comert (acesta avand diverse adaosuri).
    Toate acestea le-am observat si le spun cu TOATA DUREREA.
    In anul 2003, 18-19 oct. a avut loc in Romania un referendum prin care se cerea fiecarui cetatean sa-si exprime acordul sau dezacordul privind revizuirea Constitutiei. In Legea nr. 429 din oct. 2003, emisa de Parlamentul Romaniei, gasim la art. 145: „(1) Aderarea Romaniei Ia tratatele constitutive ale Uniunii Europene, in scopul transferarii unor atributii catre institutiile comunitare, precum si al exercitarii in comun cu celelalte state membre a competentelor prevazute in aceste tratate, se face prin lege adoptata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, cu o majoritate de doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor. (2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.” Ca sa devina lege aceste articole, erau implicati si unii ierarhi care trebuiau sa. incurajeze cetatenii sa mearga Ia vot.
    La aceeasi data era prevazuta si sfintirea bisericii Sf. Dimitrie din Bacau. Coincidenta?! Aproape de usa bisericii era plasata urna de vot; dupa ce credinciosii erau indemnati sa treca prin Sf. Altar, sa sarute Sf. moaste, Ia iesire Ii se cerea sa-si exprime acordul „faradelegii”. Atunci, ierarhii nostri ne-au invatat sa facem primii pasi spre Europa atee/eretica si sa ne inchinam ei.
    Adevarul despre esecul lucrarilor acestui sinod I-au spus Prea Sfintitii Parinti si cei care traiesc teologia ortodoxa si vrednici vor fi in veac! I.P.S. Serafim de Pireu, I.P.S. Ierotheos Vlachos, P.S. Longhin Jar, Protopresviterul Theodoros Zisis, prof. Dimitrie Tselenghidis…
    La acest sinod s-au acceptat tacit Teoria trunchiului comun, Teoria ramurilor si Teoria baptismala, adica globalizarea Iumii si a Bisericii; numai ca Ia Dumnezeu teoriile nu functioneaza. Arborele are radacinile in pamant, iar Biserica are radacina, izvorul in CER, Ia Hristos Care este si Cap al ei. Ce partasie are Biserica, pentru care S-a rastignit Hristos, cu aceasta globalizare?! A fost odata blestemat un smochin, va fi si acest arbore blestemat din radacina de Domnul nostru Iisus Hristos! Acum gustam din roadele lui otravite…
    Aceste abateri atat de grave Ia care ati consimtit, sub semnatura proprie, in deplina cunostinta, m-au determinat sa revad o serie de canoane ale Sfintilor Parinti si astfel, Ia CANONUL 15, SIN. I – II (861) „OSANDA SCHISMEI. SCHISMA FATA DE PATRIARH. CARE DESPARTIRE NU ESTE SCHISMA?”, am gasit urmatoarele:
    „Cele ce sunt randuite pentru presbiteri, episcopi si mitropoliti, cu mult mai vartos se potrivesc pentru patriarhi… Caci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu intaiul statator al lor pentru oarecare eres osandit de Sfintele Sinoade, sau de Parinti, fireste adica,
    3
    de comuniunea cu acela care propovaduieste eresul in public si cu capul descoperit it invata in Biserica, unii ca acestia nu numai ca nu se vor supune certarii canonicesti, desfacandu-se pe sinesi de comuniunea cu cel ce se numeste episcop chiar inainte de cercetarea sinodiceasca, ci se vor invrednici si de cinstea cuvenita celor ortodocsi. Cad ei nu au osandit. pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi si pe pseudo-invatatori, si nu au rupt cu schisma unitatea` Bisericii, ci s-au silit sa izbaveasca Biserica de schisme si de dezbinari.”
    Conform acestui canon de mai sus sunt si CANONUL 3 APOSTOLIC, CANONUL 6 DE LA SINODUL LAOD, DE LA GANGRA (340), CANONUL 5 AL SINODULUI LOCAL DE LA ANTIOHIA (341), CANOANELE 10, 11, 12 ALE SINODULUI LOCAL DE LA CARTAGINA (491), CANONUL 19 DE LA SINODUL 4 ECUMENIC (451), CANONUL 31 SI 32 ALE SINODULUI VI ECUMENIC (691).
    Deplin constient, cu frica de Dumnezeu, cu durere in suflet si, in acelasi timp, cu inima impacata si cu rugaciunile Sfintilor Parinti, eu personal nu v-am mai pomenit dupa acest sinod din Creta si nu va voi mai pomeni pana nu yeti retrage acea semnatura de la sinodul din Creta. Daca ereticii si sincretistii se vadesc prin lipsa sinceritatii si a pocaintei, staruind in chip satanic in erezie, not ce facem? Sfintii si Parintii inaintasi ai nostri, care au intrerupt pomenirea pseudo-episcopului au continuat sa slujeasca Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie si toate Tainele Bisericii, ramanand in comuniune cu Biserica Ortodoxa, dar, ingradindu-se de numitul episcop de care apartineau.
    Intrucat sunteti cel care ati incalcat cele trei marturisiri de credinta depuse la hirotonia intru arhiereu, cand ati jurat ca yeti respecta dogmele si canoanele nestirbite, nu vom accepts, atat subsemnatul, cat si dreptcredinciosii, sa fim numiti schismatici sau eretici.
    „UNDE SUNT DOI SAU TREI ADUNATI IN NUMELE MEU, ACOLO SUNT SI EU IN MIJLOCUL LOR.” (Ev. Matei 18, 20)
    „BISERICA MEA PORTILE IADULUI NU 0 VOR BIRUI.” (Ev. Matei 16, 18)
    Cu adanca durere in suflet, marturisesc ca fiind prima data, in 30 de ani de monahism, cand adopt o astfel de atitudine. Pot sa o marturiseasca cei care m-au cunoscut.,’ Dar acum am devenit nebun in acest veac. Glasul Sf. Scripturi si al Sf. Parinti sunt aici de fata si m-au sfatuit sa iau aceasta decizie.
    17 august 2016
    Asa sa-mi ajute Dumnezeu! AMIN.
    Protos. Elefterie Taicuta
    4

    Apreciat de 1 persoană

  19. STOP RFID said, on august 18, 2016 at 7:58 am

    ATENTIE LA TITLU ,,…deghizat in E-GUVERNARE”, ca si cum e-guvernarea nu ar face parte din acelasi proiect global de monitorizare absoluta a populatiei.

    http://www.romaniacurata.ro/alerta-sri-primeste-fonduri-europene-intr-un-proiect-de-supraveghere-generalizata-a-cetatenilor-deghizat-in-eguvernare/

    Apreciază

  20. oarecare said, on august 18, 2016 at 8:18 am

    Sa-i dea Domnul MANTUIREA pt curajul sau de a sui pe Golgota ! Slava Domnului ! Mai ales ca Sfintia Sa este chiar din Arhiepiscopia Romanului …Trebuie sustinut acest marturisitor, ca sa ramana pe pozitie nu fie si el santajat de iudele astea sau mai stiu eu ce sa-i faca…dar stiu ca Domnul pt fapta sa il va proteja chiar daca astia il vor prigoni ca pe Domnul l-a pus scapare lui si Dumnezeu nu minte cand spune
    ‘Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scăpare ţie
    Nu vor veni către tine rele şi bătaie nu se va apropia de locaşul tău.
    Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale.
    Pe mâini te vor înălţa ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău.
    Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur.
    Că spre Mine a nădăjduit şi-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el că a cunoscut numele Meu.’ ( psalmul 90)

    Asta nu inteleg cei care aleg sa-l parasesca pe Domnul pentru cele pamantesti, materiale si nu vor sa urce pe Golgota din lasitate…ca la Domnul e scaparea…si protectia…nu la diavol…pana la urma vor suferi mai mult !!!

    Si cu cipurile la fel..i-au cipuri si pe urma nu stiu de ce fac cancere, boli incurabile, ei sau cei dragi lor din familie, li se intampla tot felul de tragedii…si cu cat sunt mai constienti de lepaderea lor, cunosc canoanele, biblia, profetiile si aleg tradarea Domnului, cu atat e mai mare suferinta lor… pt ca Dumnezeu e Atotmilostiv dar si Atotdrept in acelasi timp… Vai lor…saracii..

    Apreciat de 1 persoană

  21. Mh. Atanasie said, on august 18, 2016 at 8:54 am

    Unde e neinţelegerea…

    Neinţelegerea ȋintre cei pro Sinodul din Creta și cei contra sinod apare din simplul fapt cǎ unii privesc lucrurile LUMEȘTE iar alţii DUHOVNICEȘTE.
    Bisericile ortodoxe locale participante la sinod (dar și celelalte) prin ierarhii lor, oamenii culţi care ȋii apǎrǎ și restul care ȋii susţin nu vǎd ȋin ecumenismul promovat de sinod ceva rǎu. Pentru cǎ vǎd lumește. Fiecare rǎmâne ȋin religia lui, se pledeazǎ pentru un dialog interconfesional, pentru o apropiere și o conlucrare a tuturor pentru binele comun, ceea ce la drept vorbind nu e nimic rǎu… ca adicǎ sǎ fie pace ȋin lumea asta… mai ales cǎ majoritatea conflictelor au la bazǎ fanatismul religios. DAR, aceasta nu s-a ȋntâmplat nici ȋinainte, nici dupǎ și nici chiar ȋin timpul vieţii pǎmântești a lui Hristos. Hristos n-a venit sǎ ne vorbeascǎ despre o pace pe pǎmântul acesta ci de ȊImpǎrǎţia Cerurilor ca loc al odihnei. Pacea pe care o vroiau atunci, pe aceeași o vor și acum tot aceeași oameni prin urmașii lor, care resping de fapt autoritatea lui Dumnezeu și vor ei sǎ fie stǎpânii. Cu alte cuvinte este pacea pe care o vrea antihristul și este o pace falsǎ venitǎ din o ascultare și supunere de fricǎ, sub un control total și tot timpul atârnâdu-ţi sabia deasupra capului. Dupǎ ea, luaţi aminte ce zice Apostolul Pavel: “Atunci când vor zice: pace și liniște, atunci fǎrǎ de veste va veni peste ei pieirea…”(I Tes. 5,3)
    Pe de altǎ parte, noi, cei contra sinod vedem lucrurile așa: Precum mǎrturisim și ȋn Crez, credem ȋin Sfânta Treime și ȋin Una, Soborniceascǎ și Apostoleascǎ Bisericǎ pentru cǎ prin EA (credinţǎ) ne MÂNTUIM. Suntem aici ca sǎ ne mântuim și asta nu se poate decât prin Hristos, cǎ se zice la Fapte 4,12: “Și ȋintru nimeni altul este mântuirea, cǎci nu este sub cer un alt nume, dat ȋintre oameni, ȋin care trebuie sǎ ne mântuim noi”. Deci orice apropiere de cei care nu cred ȋin Hristos sau ȊIl hulesc spunând cǎ a fost doar un om cu toate ale oamenilor slǎbiciuni sau alţii și mai grozavi se fac pe ei ȋinșiși hristoși (dumnezei) sau vicari ai Lui nouǎ nu ne este folositoare pentru mântuire.
    Așadar, pentru cei care sunt puși sǎ ne pǎstoreascǎ duhovnicește și ne conduc doar trupește… voi, ierarhilor… dacǎ AŢI UITAT cǎ printre altele sunteţi și monahi și DOAR ca funcţie primii ȋintre egali… atunci mai bine daţi-vǎ straiele jos, luaţi costum cu cravatǎ, cǎci titulaturi lumești aveţi (profesori și doctori), Biserica aţi transformat-o ȋin instituţie ca și monahismul, ca niște șefi știţi sǎ vǎ purtaţi (nu consultându-vǎ ci doar hotǎrând voi pentru toţi)… deci ce vǎ mai trebuie?… numai cǎ… sǎ daţi porunci peste oamenii lumești nu și peste cei duhovnicești, cǎci cei duhovnicești ascultǎ numai de Hristos! Ce e al Cezarului vom da Cezarului, dar ȋin cele ale Lui Dumnezeu ascultǎm de cei ce ascultǎ de Dumnezeu, și dacǎ voi nu v-aţi ȋinţeles ȋintre voi la acest ultim sinod, e clar cǎ sunteţi departe de Duhul lui Dumnezeu și cum sǎ ascultǎm de voi? Toţi ai Lui vorbesc ȋin același Duh.

    Apreciat de 1 persoană

    • Pąʍvo said, on august 18, 2016 at 1:03 pm

      Concret, ce faceti acum la Lacul Frumos ? Mergeti la liturghia unde este pomenit IPS Varzanufie, de actualul staret Efrem ?

      Apreciază

      • Mh. Atanasie said, on august 18, 2016 at 3:33 pm

        Staretul Efrem nu face liturghie decat duminica si in sarbatori, vechea obste nu participa la nici o slujba a lor si nici la ascultari si nici la masa ca se mananca carne, ci se face la chilie randuiala si asteapta sa fie dati afara in consecinta…

        Apreciat de 1 persoană

    • Marius Gogonea said, on august 20, 2016 at 8:42 am

      IIsus Hristos si Maicuta Domnului sa va intareasca parinte Atenasie. Unul Sfint, Unul Domn IIsus Hristos Intr-u slava Lui Dumnezeu Tatal. Amin.

      Apreciază

  22. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on august 18, 2016 at 10:25 am

    Apreciază

  23. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on august 18, 2016 at 10:26 am

    https://www.facebook.com/groups/562169713898402/

    Apreciază

  24. Olivia said, on august 18, 2016 at 10:38 am

    Aseara, la Radio Romania Actualitati, la emisiunea „Biserica Si societatea”, moderata de jurnalistul Cristian Curte, s-a discutat despre tema sinodului. Invitat in studio, jurnalistul Razvan Bucuroiu. Au intervenit telefonic parintele Aldea si profesor doctor nu-mai-stiu-ce Ionut Mavrichi (am mai aflat despre cel din urma de pe acest blog). Musiu Bucuroiu intruna i-a dat cu „tot omu’ se pricepe astazi la fotbal, politica si sinod” si ca tot neavenitul isi da (cu) parerea si ii ataca pe ierarhi, de parca ar fi pe mosia lu’ tat’-su si ca tot mireanu’ se trage de sireturi cu inaltii ierarhi, de indrazneste bietu’ ortodox de rand sa puna la indoiala, fara o tzara de stiinta teologica hotararile inaltilor, ca blogosfera ortodoxa e un radio-sant, und ati inteles ideea, tot balmajeli din astea, fara acoperire.
    Intervine apoi parintele Aldea, care puncteaza foarte clar si argumentat pe marginea principalelor puncte potrivnice ortodoxiei, citand articolele respective, blamand modul de organizare a sinodului, teoria ramurilor, ecumenismul- pe care il ataca teribil. Cristian Curte il intreaba ce va face, el si semnatarii scrisorii trimise inaltului Teofan daca nu se dezice de sinod, de semnatura, de participarea

    Apreciat de 1 persoană

  25. preotul said, on august 18, 2016 at 10:48 am

    ayaye20 Pensiunea monahala sihastria putnei este o pestera de talhari ce spala creierii crestinilor din zona. Au in Radauti un magazin bisericesc in care gasesti si carti filo-catolice sau ecumeniste, i-am atentionat dar nu le pasa decat de comision. Staretul Nectarie, considerat de spalatii pe creier un sfant, mai mult petrece in strainatate dupa bani decat in manastire. Acum 9 ani radea la masa cu un deputat de canoanele bisericii si de pr. Iustin Parvu facandu-l proroc mincinos. Nu m-am putut abtine si l-am facut in fata talhar nesimtit. Are facuta teologia la Pitesti la fara frecventa si umbla mort dupa carja episcopala. Are ucenici indraciti fanatici si daca indrazneste cineva sa-l contrazica de fata cu ei se poate astepta la bataie. Eu am patit-o anul trecut. Consider ca astfel de manastiri ar trebui desfiintate. Padurarii din jurul acestei pensiuni sustin ca nu o data au surprins prin padure calugari inghesuind femei .

    Apreciat de 2 persoane

    • mihai said, on august 18, 2016 at 1:37 pm

      nu manastirile trebuiesc desfintate ci acei intrusi luati la goana, care pateaza memoria sf. parinti si a ctitorului acesteia stefan cel mare, iar i.p.s pimen este complice la fara de legile acestora, ca sa nu mai vorbim de teofan care el sa inhaitat cu iereticii, nu mai departe ce a fost mai zilele trecute la iasi cand teofan a avut musafir pe acel papistas

      Apreciat de 1 persoană

  26. Olivia said, on august 18, 2016 at 11:10 am

    …la Sinod, la CMB (scuze, mi s-a blocat tastatura si a trebuit sa trimit comentariul neslefuit, altminteri trebuia sa-l rescriu). Raspunsul parintelui m-a intristat; a zis ca pe el il multumeste raspunsul mitropolitului Teofan, dar ca se mai gasesc nemultumiti care se iau de topica formularii. Dupa ce a inchis parintele Aldea, a aparut alt musiu’ (stiu cum se scrie „monsieur”), Ionut Mavrichi, ce intruna l-a atacat pe parintele Aldea, ca nu e documentat bine, ca voturile in cadrul Sinoadelor s-au facut peste veacuri in felurite moduri, ca ce ar insemna sa participe toti episcopii, ca cei din Biserica Rusa sunt foarte multi si ca totdeauna este nevoie de o reprezentativitate. A, sa nu uit, parintele Aldea a spus ca unii episcopi greci nu au semnat anumite prevederi si ca s-a semnat in locul lor. Din pacate, nu au fost prezenti in paralel, parintele Aldea si acest scortos Mavrichi, de si-a tot permis ultimul sa-l atace. Curte i-a citit un paragraf, pe care i-a zis ca nu-l intelege el, ca simplu jurnalist, in care era vorba despre relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine, la care Mavrichi i-o taie cu furie, repede: „Dar nu scrie in articolul cutare (alt articol) ca Biserica Ortodoxa este Una, Soborniceasca…? Ca a accepta denumirile istorice ale celorlalte confesiuni nu inseamna sa adopti din dogmele lor, ca nu este vorba de nicio teorie a ramurilor, ca sa nu se mai ia fraze rupte din context, bla, bla. Curte era pe cale sa spuna ca se cam bat cap in cap aceste articole, dar expira timpul alocat emisiunii si domnu’ Mavrichi avea o logoree increzuta de nu-i mai ajungeai cu prajina la nas.
    Partea a doua, cu alti invitati, va avea loc peste doua saptamani, miercuri, la 21:30, pe RRA, cu acelasi Bucuroiu, cu teologul Radu Preda si cu inca cineva , nu am retinut, dar numeni pe care sa mai putem conta. Parintele Aldea a pledat bine, pacat de partea in care spune ca l-a multumit raspunsul lui Teofan si pacat ca n-a vorbit simultan cu infumuratul de Mavrichi, pe care l-ar fi combatut cu folos si cu succes, cu siguranta.

    Apreciază

  27. Marius said, on august 18, 2016 at 2:43 pm

    Frate saccsiv,nu ai putea publica scrisoarea Protos Elefterie direct pe site.ul tau?Nu de alta,dar de pe net mai dispar lucruri si cred ca la tine ar fi mai sigur.

    Apreciază

  28. casa mea said, on august 18, 2016 at 4:23 pm

    la ce manastire este acest parinte marturisitor, elefterie tarcuta?

    Apreciază

    • Vio said, on august 18, 2016 at 9:38 pm

      La manastirea din Roman, unde este episcopia Romanului. Spune ca este de 24 de ani preot la episcopia Romanului, impreuna slujitor cu ioachim Bacaoanul.

      Apreciază

    • elena1987nou said, on august 18, 2016 at 10:32 pm

      Este de 24 de ani duhovnicul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului (rezulta din scrisoarea sfintiei sale) si slujeste la sediul Episcopiei la Roman.

      Apreciază

  29. ion hodor, said, on august 18, 2016 at 4:48 pm

    AXIOS,parintilor marturisitori,GRIGORIE,MACARIE si ELEFTERIE,MAICA DOMNULUI sa va numere cu SF MARTURISITORI,AMIN.

    Apreciat de 2 persoane

  30. ion hodor, said, on august 18, 2016 at 5:08 pm

    uNDE mai pui ca,si oile de la stana m-rii au cipuri,deci Baaannii europeni,nici daca voi muri de foame ,nu voi pune cip unui animal de al meu,sarac si curat,Doamne aj.

    Apreciază

  31. oarecare said, on august 18, 2016 at 5:18 pm

    Saccsiv,

    A fost cineva personal la Arhiepiscopie sa-l caute pe Protos. Elefterie si nu l-a mai gasit acolo, se pare ca a eliberat camera …daca a plecat singur sau a fost izgonit Dumnezeu stie… daca mai era pe acolo persoana in cauza l-ar fi gasit…Dumnezeu sa ne ajute, sa ne intareasca !

    Apreciază

  32. un crestin said, on august 18, 2016 at 5:57 pm

    Protos. Elefterie Tărcuță de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Sf. Parascheva Bacau – acolo slujea la Arhiepiscopie

    Apreciază

    • marinela said, on august 18, 2016 at 9:16 pm

      L-au gonit si pe parintele asta te pomenesti,sa nu cumva sa se molipseasca si altii de curajul lui,dar si asa sa fie,tot ramine un marturisitor, care s-a facut auzit ,iar cine are urechi de auzit sa auda pina mai e timp.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

  33. AURICA said, on august 19, 2016 at 1:35 am

    Va asteptam sa fiti alaturi de noi la marturisirea dreptei credinte ortodoxe.
    Adunam semnaturi (tel. 0744531748 si 0766868892) pentru sustinerea scrisorii de pe blogul Astradrom (scrisa la initiativa unor preoti si credinciosi din Bihor) privind anularea articolelor eretice din documentele sinodului din Creta. Scrisoarea este adresata Ep. Sofronie, cat si Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane.
    Doamne ajuta-ne la toti!
    Va rog trimiteti msg mai departe sa se cunoasca adevarul.
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/sinodul-din-creta-o-provocare-la.html

    Apreciază

    • oarecare said, on august 19, 2016 at 9:24 am

      Aurica,

      Ar trebui sa strangem semnaturi si pentru demiterea acestora din functiile de Patriah, Episcopii…ei nu se mai intorc la dreapta credinta, sunt afurisiti de Sf. Parinti, sunt tradatori … ca atare nu ne mai reprezinta in niciun fel…

      Apreciază

      • valentin dorneanu said, on august 19, 2016 at 10:20 pm

        şi eu sunt pentru demisia ereticilor sau demiterea lor, dă Doamne !

        Apreciază

  34. un crestin said, on august 19, 2016 at 2:25 pm

    Scrisoarea Protos. Elefterie Tarcuta

    CATRE INTAI-STATATORUL ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI SI BACAULUI

    „Drept aceea, luaţi aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.” (FAPTELE SF.APOSTOLI 20,28)

    Subsemnatul, Protos. Elefterie Tarcuta, preot slujitor si duhovnic de 24 de ani la Catedrala Arhiepiscopala a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, momentan impins in iadul ereziei pentru pacatele mele, de către Parintele si Arhiepiscopul Ioachim, am gasit totusi putere de la Bunul Dumnezeu sa strig din acest iad dupa ajutor.
    In aceasta perioada de 24 de ani am ascultat si cunoscut durerile multor credincioşi si chiar necredincioşi. De multe ori am fost pus intr-o situatie penibila, sa răspund de ce unii preoţi si ierarhi ai Sfintei Biserici comit nedreptati si smintesc prin comportamentul lor. Ma simt si eu printre ei, cu pacatele mele, dar nu ca eretic. Intotdeauna a trebuit sa găsesc o scuza sau un motiv, intr-un mod protector, pentru a nu denigra slujitorii si Sf. Biserica. Acum, cand ca ierarhi ne-ati tradat intr-un mod miselesc la acest „sinod” din Creta, ba ati mai implicat si preoţii, cerandu-le sa nu vorbeasca credincioşilor despre hotararile luate cu acest prilej, acum cand ati pus lumina sub obroc, noua oare ce ne ramane de făcut?! Sa aşteptam sa vorbeasca pietrele?…
    „Zic voua: Daca vor tacea aceştia, pietrele vor striga.” (Ev. Luca 19,40)
    Da, sunt o mica piatra, am inca viata, asa cu pacate, totuşi mai am putina constiinta, ma doare ca ne-ati sfaramat sub picioare si trebuie sa strig.
    „Dumnezeu este lumina si nici un întuneric nu este intru El. Daca zicem ca avem impartasire cu El si umblam in întuneric, minţim si nu savarsim adevarul.”(I, Sf.Ap.Ioan 1, 5-6)
    Oare ati uitat avertismentul Sf. Apostol Petru: „Dar au fost in popor si prooroci mincinoşi, dupa cum si intre voi vor fi invatatori mincinoşi care vor strecura eresuri pierzatoare si, tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce lor o grabnica pieire; Si mulţi se vor lua dupa invataturile lor rătăcite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita; Si din pofta de avere si cu cuvinte amagitoare, ei va vor momi pe voi. Dar osanda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte si pierzarea lor nu dormiteaza. Caci daca Dumnezeu n-a crutat pe ingerii care au păcătuit, ci, legandu-i cu lanţurile intunericului in iad, i-a dat sa fie paziti spre judecata; Si n-a crutat lumea veche, ci a pastrat numai pe Noe, ca al optulea propovăduitor al dreptatii, cand a adus potopul peste cei fara credinţa. Si cetatile Sodomei si Gomorei, osandindu-le la nimicire, le-a prefăcut in cenuşa, dandu-le ca o pilda nelegiuiţilor din viitor; Iar pe dreptul Lot, chinuit de petrecerea in desfranare a celor nelegiuiţi, l-a izbăvit. Pentru ca dreptul acesta, locuind intre ei, prin ce vedea si auzea, zi de zi, chinuia sufletul sau cel drept din pricina faptelor lor nelegiuite.”(II Sf. Ap. Petru 2,1-8)
    – „Vai voua, cărturarilor si fariseilor fatarnici! Ca inchideti Imparatia Cerurilor inaintea oamenilor; ca voi nu intrati si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati.”(Ev. Matei 23,13)
    – Si iarasi… „Nu fiti partasi la faptele cele fara roada ale întunericului, ci mai degraba osanditi-le pe fata.”(Sf. Ap. Pavel, Efeseni 5,11)
    – „Vai de cei ce zic râului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar!”(Isaia 5,20)
    – „Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale.”(Ev. Ioan 10,11)
    – „Pastoriti turma lui Dumnezeu, data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste.”(I Petru 5,2)
    – „Prin aceasta cunoaştem pe fiii lui Dumnezeu si pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubeşte pe fratele sau.”(I Sf. Ap. Ioan 3,10)
    Lumina lui Hristos lumineaza tuturor. Sfinţii Părinţi ne-au lasat adevarata teologie dobandita prin viata lor ascetica. Astăzi „teologia” se face uneori la mese festive si la Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), dobândind o noua conotatie ideologica care s-ar mai putea numi theos-manipulare psihologica a credincioşilor. Asa s-a infestat trupul Bisericii Ortodoxe. Asa s-a ajuns ca „teologia” sa „omoare” veşnicia. Vindecarea va veni doar prin ieşirea din acest organism plin de viermi ai iadului.
    Eu nu am dreptul sa va invat sau sa va judec, ne va judeca Dumnezeu pe toti, dar eu, piatra sfaramata fiind si vazand constiinta credincioşilor zdrobita in picioare si aruncata in bezna, in intunericul cel mai din adanc, lipsit de Adevăr, ma intreb: nu ne mai temem oare de Dumnezeu? N-am inteles inca ce urmăresc mai marii lumii de azi?! Nu vedem ca Romania este vanduta politic, teritorial, economic?
    „Caci, atunci cand se ridica sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişuna pretutindeni.” (Ps. 11, 8)
    Mai trebuie sa fie si Biserica noastra Ortodoxa partasa la demolarea tarii si a credinţei- stramosesti? Participand la sinodul din Creta v-ati dat implicit acordul – prin semnătură – la toate prevederile stipulate in memorandum! Trebuia inca o data salvat Baraba si vândut Domnul nostru Iisus Hristos?!! Si iata turma aruncata in intunericul cel mai din adanc: ECUMENISMUL! Explicati-le enoriaşilor ce duh diabolic are aceasta „erezie a ereziilor”: vorbiti-le – nu cu diplomaţie – ci clar, raspicat, sa inteleaga si omul mai simplu.
    „Este un Domn, o credinţă, un botez.” (Sf. Ap. Pavel, Efeseni 4,5)
    Ati intrat prin uşile imparatesti in Sf. Altar al Catedralei Arhiepiscopale cu un episcop eretic armean, ati ingaduit sa-i binecuvinteze pe credincioşi, iar aceştia sa-i sărute mana.
    Botezati prin stropire si ingaduiti ca preoţii sa boteze la fel, si nu prin afundare de trei ori in cristelnita.
    Ati binecuvântat si sustinut întâlnirile ecumeniste pe tot cuprinsul Eparhiei.

    Ati ingaduit tacit savarsirea de cununii mixte de către unii preoţi ai Eparhiei Romanului si Bacaului.
    Ingăduiţi ca vinul folosit pentru Sf. Euharistie sa provină din comerţ (acesta avand diverse adaosuri).
    Toate acestea le-am observat si le spun cu TOATA DUREREA.
    In anul 2003, 18-19 oct. a avut loc in Romania un referendum prin care se cerea fiecărui cetatean sa-si exprime acordul sau dezacordul privind revizuirea Constitutiei. In Legea nr. 429 din oct. 2003, emisa de Parlamentul României, găsim la art. 145:
    „(1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, in scopul transferării unor atributii către institutiile comunitare, precum si al exercitării in comun cu celelalte state membre a competentelor prevăzute in aceste tratate, se , face prin lege adoptata in şedinţa comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, cu o majoritate de doua treimi din numărul deputatilor si senatorilor.
    (2) Ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.”
    Ca sa devină lege aceste articole, erau implicaţi si unii ierarhi care trebuiau sa încurajeze cetatenii sa mearga la vot.
    La aceeaşi data era prevăzută si sfinţirea bisericii Sf. Dimitrie din Bacau. Coincidenta?! Aproape de usa bisericii era plasata urna de vot; dupa ce credincioşii erau indemnati sa treca prin Sf. Altar, sa sărute Sf. moaşte, la ieşire li se cerea sa-si exprime acordul „fărădelegii”. Atunci, ierarhii noştri ne-au invatat sa facem primii pasi spre Europa atee/eretica si sa ne inchinam ei.
    Adevărul despre eşecul lucrărilor acestui sinod l-au spus Prea Sfinţiţii Părinţi si cei care trăiesc teologia ortodoxa si vrednici vor fi in veac! I.P.S. Serafim de Pireu, I.P.S. Ierotheos Vlachos, P.S. Longhin Jar, Protopresviterul Theodoros Zisis, prof. Dimitrie Tselenghidis…
    La acest sinod s-au acceptat tacit Teoria trunchiului comun, Teoria ramurilor si Teoria baptismala, adica globalizarea lumii si a Bisericii; numai ca la Dumnezeu teoriile nu functioneaza. Arborele are rădăcinile in pamant, iar Biserica are rădăcină, izvorul in CER, la Hristos Care este si Cap al ei. Ce partasie are Biserica, pentru care S-a răstignit Hristos, cu aceasta globalizare?! A fost odata blestemat un smochin, va fi si acest arbore blestemat din rădăcină de Domnul nostru Iisus Hristos! Acum gustam din roadele lui otrăvite…
    Aceste abateri atat de grave la care ati consimtit, sub semnătură proprie, in deplina cunostinta, m-au determinat sa revăd o serie de canoane ale Sfinţilor Părinţi si astfel, la CANONUL 15, SIN. I – II (861) „OSANDA SCHISMEI. SCHISMA FATA DE PATRIARH. CARE DESPĂRŢIRE NU ESTE SCHISMA?”, am găsit urmatoarele:
    „Cele ce sunt rânduite pentru presbiteri, episcopi si mitropoliti, cu mult mai vârtos se potrivesc pentru patriarhi… Caci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu intaiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de Sfintele Sinoade, sau de Părinţi, fireşte adica, de comuniunea cu acela care propovaduieste eresul in public si cu capul descoperit il invata in Biserica, unii ca aceştia nu numai ca nu se vor supune certării canonicesti, desfacandu-se pe sinesi de comuniunea cu cel ce se numeşte episcop chiar inainte de cercetarea sinodiceasca, ci se vor învrednici si de cinstea cuvenita celor ortodocşi. Caci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi si pe pseudo-invatatori, si nu au rupt cu schisma unitatea Bisericii, ci s-au silit sa izbaveasca Biserica de schisme si de dezbinări.”
    Conform acestui canon de mai sus sunt si CANONUL 3 APOSTOLIC, CANONUL 6 DE LA SINODUL LAOD, DE LA GANGRA (340), CANONUL 5 AL SINODULUI LOCAL DE LA ANTIOHIA (341), CANOANELE 10, 11, 12 ALE SINODULUI LOCAL DE LA CARTAGINA (491), CANONUL 19 DE LA SINODUL 4 ECUMENIC (451), CANONUL 31 SI 32 ALE SINODULUI VI ECUMENIC (691).
    Deplin conştient, cu frica de Dumnezeu, cu durere in suflet si, in acelaşi timp, cu inima impacata si cu rugăciunile Sfinţilor Părinţi, eu personal nu v-am mai pomenit dupa acest sinod din Creta si nu va voi mai pomeni pana nu veti retrage acea semnătură de la sinodul din Creta. Daca ereticii si sincretistii se vădesc prin lipsa sinceritatii si a pocăinţei, stăruind in chip satanic in erezie, noi ce facem? Sfinţii si Părinţii inaintasi ai noştri, care au întrerupt pomenirea pseudo-episcopului au continuat sa slujeasca Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie si toate Tainele Bisericii, ramanand in comuniune cu Biserica Ortodoxa, dar ingradindu-se de numitul episcop de care aparţineau.
    Intrucât sunteti cel care ati incalcat cele trei mărturisiri de credinţa depuse la hirotonia intru arhiereu, cand ati jurat ca veti respecta dogmele si canoanele neştirbite, nu vom accepta, atat subsemnatul, cat si dreptcredinciosii, sa fim numiţi schismatici sau eretici.
    „UNDE SUNT DOI SAU TREI ADUNAŢI IN NUMELE MEU, ACOLO SUNT SI EU IN MIJLOCUL LOR.” (Ev. Matei 18, 20)

    „BISERICA MEA PORŢILE IADULUI NU O VOR BIRUI.” (Ev. Matei 16, 18)

    Cu adanca durere in suflet, mărturisesc ca fiind prima data, in 30 de ani de monahism, cand adopt o astfel de atitudine. Pot sa o marturiseasca cei care m-au cunoscut.?; Dar acum am devenit nebun in acest veac. Glasul Sf. Scripturi si al Sf. Părinţi sunt aici de fata si m-au sfătuit sa iau aceasta decizie.
    Asa sa-mi ajute Dumnezeu! AMIN.

    17 august 2016
    Protos. Elefterie Tarcuta

    Apreciază

  35. […] MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul […]

    Apreciază

  36. Maria said, on august 21, 2016 at 4:33 pm

    VREDNIC ESTE MARELE MARTURISITOR PROTOSINGHELUL ELEFTERIE TARCUTA,toti fiii duhovnicesti plang dupa Sfintia Sa.DUMNEZEU ESTE cu dansul si nu il v-a lasa.Mantuire va doresc,adevaratilor crestini!DOAMNE ARATATI INCA O DATA SLAVA TA în lupta MARTURISITORULUI cu masonul dezlipit de SF.BISERICA!AMIN

    Apreciază

  37. […] MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul […]

    Apreciază

  38. George Iulian said, on septembrie 9, 2016 at 3:16 pm

    Cu 2 zile inainte de a fi alungat Pr Elefterie de la Episcopia din Roman m-am intalini cu Episcopul Ioachim Bacaoanul si l-am intrebat zicand :
    – il caut pe Parintele Elefterie care este duhovnicul meu de 2 zile ii bat la usa dar nu deschide usa la chilia sfintiei sale , stiti unde este ?
    – Iar Episcopul Ioachim Bacaoanul se opreste ma masoara din cap pana in picoare si imi spunde ca PARINTELE ELEFTERIE ESTE PLECAT 2 SAPTAMNI D=IN MUNTELE ATHOS

    Vreau sa mentionez faptul ca Pr Elefterie NU era plecat in Sfantul Munte Athos ci era alungat de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul de la Episcopie si si tot de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul i s-a interzis Parinteleui Elefterie sa mai slujeasca in biserica , de aici reiese un singur lucru ca Episcopul Ioachim Bacaoanul ESTE UN MARE MINCINOS SI IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SI PE MAICA DOMNULUI

    MINCIUNA ARHIEREASCA !!!

    Apreciază

  39. […] MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul […]

    Apreciază

  40. George Iulian said, on septembrie 11, 2016 at 11:01 pm

    Cu 2 zile inainte de a fi alungat Pr Elefterie de la Episcopia din Roman m-am intalini cu Episcopul Ioachim Bacaoanul si l-am intrebat zicand :
    – il caut pe Parintele Elefterie care este duhovnicul meu de 2 zile ii bat la usa dar nu deschide usa la chilia sfintiei sale , stiti unde este ?
    – Iar Episcopul Ioachim Bacaoanul se opreste ma masoara din cap pana in picoare si imi spunde ca PARINTELE ELEFTERIE ESTE PLECAT 2 SAPTAMNI IN MUNTELE ATHOS

    Vreau sa mentionez faptul ca Pr Elefterie NU era plecat in Sfantul Munte Athos ci era dat in concedu de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul de la Episcopie si tot de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul i s-a interzis Parinteleui Elefterie sa mai slujeasca in biserica , de aici reiese un singur lucru ca Episcopul Ioachim Bacaoanul ESTE UN MARE MINCINOS SI NU IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SI PE MAICA DOMNULUI

    MINCIUNA ARHIEREASCA !!

    Apreciază

  41. ortodoxia2013 said, on septembrie 14, 2016 at 12:43 am

    Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

    Apreciază

  42. […] MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul […]

    Apreciază

  43. […] MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.