SACCSIV – blog ortodox

La fel ca avocatii diavolului din vremea Sfantului Maxim Marturisitorul, Mitropolitul Teofan ne zice ca Patriarhul Georgiei (care n-a fost la Marele Sinod) va veni in Romania, deci …

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 17, 2016

Dupa cum stiti:

Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD

A patra patriarhie, cea a Georgiei, îşi anunţă retragerea de la sinodul panortodox

Cand i s-a spus despre acest Patriarh si neparticiparea sa la Marele Sinod, Mitropolitul Teofan a tinut sa sublinieza ca, cu toate acestea :

“Peste patru saptamani, cine vine la noi in tara? Si aici in Moldova. Si o sa vedem. Vine Patriarhul care n-a fost acolo, la Creta. Patriarhul Antiohiei. Ati auzit de el? La Bucuresti, cine vine? Patriarhul Georgiei. Si ce arata asta? Ca ei sunt …

   Vizionati va rog mai multe la:

Video: MITROPOLITUL TEOFAN raspunde MIRENILOR pe tema MARELUI SINOD

Pe vremea marii rataciri, cand in Rasarit doar Sfantul Maxim mai marturisea, iar in Apus, Roma Ortodoxa inca nu cazuse, avocatii diavolului cautau sa-l sminteasca pe stalpul Ortodoxiei cu tot soiul de vorbe serpesti.

Iata ce putem citi la Fragmente din procesul intentat de Patriarhia Constantinopolului Sfântului Maxim Marturisitorul pentru ca a rupt comuniunea cu ea de pe Aparatorul Ortodox:

Mai apoi, când Patriarhul Romei care era încă ortodox, a condamnat monotelismul Patriarhilor Răsăriteni, Sfântul Maxim a mărturisit că, fiind lipsiţi de Credinţa Ortodoxă, Patriarhii acestor aşezări şi-au pierdut continuitatea Apostolică, deci şi „puterea de a lega şi a dezlega”. Ei (care susțin erezia) ce singuri de la sine sunt blestemați și lepădați, și de Preoție sunt înstrăinați, aceia ce fel de Taine săvîrșesc? Apoi ce duh vin asupra acelora care se hirotonesc de unii ca aceștia?

Vrăjmaşii lui au încercat să-l facă să spună vorbe de prisos, întrebându-l astfel:
– Atunci, doar tu te vei mântui, în timp ce toţi ceilalţi se vor pierde?
Iară Sfântul Maxim, cu mare înţelepciune de la Duhul Sfânt care se odihnea întru el, răspunse:
– „Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, voi alege mai degrabă să mor decât să apostaziez în vreun fel de la credinţa cea adevărată şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.”

Zis-au lui:
– Dar ce vei face, de vreme ce cei din Roma sunt uniţi cu cei din Constantinopol? Căci aseară au sosit de la Roma două delegaţii şi mâine dimineaţă, în ziua duminicii, se vor împărtăşi cu Patriarhul din Preacuratele Taine. Cuviosul răspunse:
– Chiar dacă tot Universul va fi în comuniune cu Patriarhul, eu nu voi fi în comuniune cu el. Precum ştiu că Sfântul Duh prin Apostolul Pavel spune că îngerii înşişi vor fi anatema dacă ar propovădui într-alt chip, aducând ceva nou în credinţă(Galateni 1,8).

   Comentariu saccsiv:

Recunoasteti tiparul?

Cand se vine cu astfel de “argumente”, noi sa procedam precum Sfantul Maxim Marturisitorul.

Pe de alta parte, sa ne rugam si pentru Patriarhul Georgiei sa nu cada, caci iata ce putem citi la Patriarhul Georgiei Ilia II va avea o întrevedere cu papa Francisc la Tbilisi de pe Lumea Ortodoxa:

Papa Francisc va efectua o vizită în Georgia între 30 septembrie – 2 octombrie, conform Radio Vaticana. După întrevederi cu preşedintele ţării şi alţi politicieni, el va avea o întâlnire cu Patriarhul Ilia II al Georgiei la Palatul Patriarhal, după care va vizita şi renumita catedrală ortodoxă din Mtskheta.

Aceasta va fi a patra întrevedere din 2016 dintre papa Francisc şi întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, după cele pe care le-a avut cu patriarhul Moscovei Kirillpatriarhul Constantinopolului Bartolomeu şi Arhiepiscopul Atenei Ieronim II, în urma cărora au fost semnate declaraţii ecumeniste.

Amintim că Biserica Georgiei nu este membru al Consiliului Mondial al bisericilor. De asemenea ea a refuzat să participe la Sinodul din Creta „din motive dogmatice”.

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Augustin-de-Florina said, on august 17, 2016 at 10:25 am

  Eu nu cred ca patriarhii actuali cred in Hristos! Eu socot ca toti sunt de-ai ‘lor’ , sunt umanisti-atei cu totii!

  Apreciat de 1 persoană

 2. energein7 said, on august 17, 2016 at 11:36 am

  Nu exista umanisti-atei doar spiritisti!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Andrei said, on august 17, 2016 at 12:31 pm

  Ideea este ca daca se impartaseste impreuna cu Daniel devine si el eretic, dupa canoanele Sfintilor Parinti…Pentru ca eu nu cred ca,atata vreme cat noi stim ca Daniel si Teofan sunt eretici iar el nu,sa fim sinceri…El stie ce s-a intamplat la Creta, mai bine decat noi,deoarece ne este un bloger ci un patriarh de tara…Der aceea cred ca a cazut si el…

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on august 17, 2016 at 1:09 pm

   Andrei

   daca el ca cazut sau nu e irelevant, acolo TOTI sunt ortodocsi si NU primesc ecumenismul !
   iar el atata vreme cat a scos Biserica Georgiei din CMB si a dat documnetul acela IMPOTRIVA ecumensmului NU propovaduieste EREZIE PE FATA ca in Romanian !

   s-a dus intai DIAVOLUL „papa” la el sa-l ameninte/ sa-i exepuna viitoarele sanctiuni pregatite Georgiei din partea satanistilor mondiali,
   ca ei STIU ca Gerorgia le face PUTRENICA NEVAZUTA OPOZITIE DUHOVNICESACA la planurile lor anticristice si de aia NU POT sa-l aduca pe anticrist care spumega stand pe bara deocamdata, si deci incearca asa o corupa si sa o compromita prin TOATE mijloacele, incapand cu intaistataorul ilia ei care eprimul expus.

   asadar intai i-au aratat ce „au pregatit” ANTICRISTII Georgiei in caz ca NU se supune trendului de SPURCARE a Ortodoxiei, apoi pentru ca la Rusi NU PUTEAU sa-l trimita ca sunt in frictiuni cu Georgienii si nici la Greci ca grecii NU sunt ERETICI decat in mica parte, ….l- au trimis LA SPURCARE in CURVA LEPADATA DE HRISTOS Romania !

   Apreciază

 4. preotul said, on august 17, 2016 at 3:43 pm

  Pr. Matei Vulcanescu spune ca a avut recent o discutie cu patriarhul Georgiei , si este un ecumenist. In Georgia spunea pr. Matei,, sinodul este in majoritate ortodox si de aia patriarhul nu-si poate pune in practica planul ecumenist.

  Apreciat de 1 persoană

 5. acelas said, on august 17, 2016 at 6:57 pm

  analiza lucida pe luju despre isarescu. Arata ca stiu pe ce lume traiesc ..

  http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-16-08-2016-dragnea-tremura-de-frica-binomului

  .

  Apreciază

 6. Miron Lucretia said, on august 18, 2016 at 9:03 am

  Fapte 20: 29-30 ~ „Pentru că eu ştiu aceasta că vor intra, după venirea mea lupi grei între voi, necruţând turma. Şi dintre voi, singuri se vor scula bărbaţi grăind îndărătnicie, ca sa tragă pre ucenici după dânşii.”

  Apreciază

 7. ioanaz2sagwa said, on august 20, 2016 at 2:38 am

  Acum nu mai e timpul Sfintilor Închisorilor e un timp mirsav in care e ucis direct sufletul cu arme viclene de serpi pentru masele indopate cu globalizare. Am intra si eu sa va salut. Dumnezeu ne va arata Calea daca vom fi sinceri in a IL urma. Iertare pentru userul de wordpress. Nu Am cum altfel de unde am intrat. Multa recunostinta. Ioana

  Apreciază

 8. […] La fel ca avocatii diavolului din vremea Sfantului Maxim Marturisitorul, Mitropolitul Teofan ne zice… […]

  Apreciază

 9. […] La fel ca avocatii diavolului din vremea Sfantului Maxim Marturisitorul, Mitropolitul Teofan ne zice… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: