SACCSIV – blog ortodox

Scrisoare către Staretii participanţi la Sinaxa Eparhiei Vâlcii întruniţi împotriva monahilor de la Mănăstirea Lacul Frumos

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 15, 2016

Am primit pe e-mail:

Am primit pe e-mail aceasta scrisoare cu rugamintea sa o publicati pe prima pagina, daca se poate. Doamne ajuta!

Scrisoare către Staretii participanţi la Sinaxa Eparhiei Vâlcii întruniţi împotriva monahilor de la “ Mănăstirea Lacul Frumos”
Motto: “Deci slugile au venit la arhierei şi la farisei, şi le-au zis aceia: De ce nu L-aţi adus? Slugile au    răspuns: Niciodată n-a vorbit un om aşa cum vorbeşte Acest Om .
Şi le-au răspuns deci fariseii: Nu cumva aţi fost şi voi amăgiţi? Nu cumva a crezut în El cineva dintre căpetenii sau dintre farisei?
Dar mulţimea aceasta care nu cunoaşte Legea este blestemată! A zis către ei Nicodim, cel ce venise mai înainte la El noaptea, fiind unul dintre ei: Nu cumva Legea noastră judecă pe om?
Dacă nu-l ascultă mai întâi şi nu ştie ce a făcut? Ei au răspuns şi i-au zis: Nu cumva şi tu eşti din Galileea? Cercetează şi vezi că din Galileea nu s-a ridicat prooroc. Şi s-a dus fiecare la casa sa.” Ioan 7,45-53

Toţi s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut, nu este cel ce face bine, nu este până la unul. Ps.52,4. Cuvintele acestea mi-au venit în minte după ce am auzit că la Sinaxa Stareţilor din Eparhia Valcii s-a semnat cu unanimitate împotriva Ierom. Grigorie. V-aş întreba părinţilor Stareţi şi măicuţe Starete: Ştiţi pentru ce aţi semnat împotriva Părintelui? Care este vina care i s-a pus în lipsa fără să fie chemat la Sinaxă? Dacă Părintele Grigorie a oprit pomenirea Arhiepiscopului pentru apărarea scumpei noastre Ortodoxii de erezia ecumenismului care s-a legiferat la aşa zisul Sinod din Creta, după cum spun Sfintele Canoane (Canonul 15 Sinodul I-II Constantinopol- 861) şi după cum spune sfântul Apostol Pavel “ de omul eretic după prima şi a două mustrare: depărtează-te!”(Tit 3,10) nu să dialoghezi cu ei zeci de ani şi să te rogi cu ei si sa-i numeşti Biserici şi fraţi atunci semnăturile dumneavoastră nu au fost împotriva Părintelui Grigorie, ci au fost împotriva Adevărului Bisericii lui Hristos. L-aţi trădat pe Hristos şi Biserica Lui şi aţi aprobat prin semnăturile dumneavoastră punctul 22 din textul “Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine”. Şi cei din mănăstiri şi preoţii de mir spun să stăm liniştiţi că nu este vremea să zicem ceva acum că nu s-a întâmplat nimic rău la aşa zisul sinod. Păi dacă nu ştiţi sau nu vreţi să ştiţi cât de gravă este erezia ecumenismului care s-a legiferat la Creta şi este băgat în seminar şi facultăţi de mai mulţi ani şi ies de acolo absolvenţi cu gândire ecumenistă care duce la pierderea mântuirii şi cât de gravă este participarea la aşa numitul Consiliul Mondial al Bisericilor înseamnă că ignoranţa şi confortul lumesc şi-au făcut treaba.


Este mai comod să-ţi linişteşti conştiinţa că sinodul tâlhăresc de la Creta este în regulă, decât să-l studiezi şi să cunoşti Canoanele Bisericii şi Învăţăturile Sfinţilor Părinţi. Să taci că-i mai evlavios să faci ascultare să-ti vezi de post şi rugăciune cum zice şi părintele Stareţ de la Pătrunsa care l-a cunoscut bine pe Părintele Grigorie că este un călugăr adevărat şi iubeşte dreapta credinţă, o apară cu preţul vieţii, neinteresandu-l persecuţiile şi pierderea funcţiilor şi cu toată cunoaşterea a semnat împotriva.
Marea dezamăgire a venit şi din partea Mănăstirii Frăsinei de la care mulţi aşteptau o întărire duhovnicească pentru vremurile cumplite pe care le trăim cu strâmtorarea socială care începe cu îndosarierea electronică urmată de pecetluirea satanică şi strâmtorarea din biserica cu ereziile ecumenismului şi Consiliul Mondial al Bisericilor. Mănăstirile care trebuiau să fie ca un far călăuzitor au intrat în întuneric prin aceste semnături de trădare a lui Hristos, a Sfintelor Canoane şi a Sfinţilor Părinţi. Dacă noi vom tăcea pietrele vor striga. Când dreapta credinţă este primejduită nu avem voie să tăcem. Mântuitorul când i-a trimis pe ucenici la vestirea Evangheliei nu le-a zis să stea liniştiţi numai la post şi rugăciune, ci le-a zis : Mergeţi şi propovaduiti. La fapta, la lucrare i-a trimis.
Hristos nu mai contează acum. Contează decât episcopii care ne mint si ne bagă pe gât ecumenismul, nu ne iubesc şi dacă nu faci ce vor ei nu ce vrea Hristos, ne condamnă.
Aici în Vâlcea, cu atâtea mănăstiri mă simt ca într-un pustiu. Totul acum în Biserica a devenit un formalism, un simplu ritual nu o cunoaştere şi trăire ortodoxă, simple servicii. Nu mai vrea nimeni sa se jertfeasca pentru Adevar.

Fraţilor, fără suferinţă, mărturisirea Dreptei Credinţe şi pocăinţă nu există mântuire. Fricoşii nu se mântuiesc. Frică avem toţi, dar să nu fim laşi. Chiar dacă avem frică să mergem înainte, să mărturisim Adevărul şi Hristos ne va întări. Cu o moarte toţi suntem datori, nimeni nu scapă, dar depinde cum ne pregătim Calea, cu Hristos sau fără Hristos care s-a jertfit pentru noi. Dacă va vor da afară din mănăstiri, călugări, preoţi de mir din parohii, nu va temeţi pentru că rămâneţi cu Hristos dacă mărturisiţi Adevărul şi pământul lui Dumnezeu este mare. Aici pe pământ nu mai avem mult de trăit. Timpul s-a scurtat. Se apropie Judecata finală şi Veşnicia. Chiar nu vedeţi semnele vremurilor când mai marii lumii se pregătesc de al III-lea război mondial, că există un Guvern Mondial Satanic care controlează totul şi pregătesc încoronarea lui antichrist? Părintele Iustin Pârvu din 2008 a spus că este vremea muceniciei. Noi acum, după 8 ani, vrem să trăim şi să dormim liniştiţi când este o situaţie fără precedent asa cum  a spus-o Duhul Sfânt prin Sfântul Ioan Evanghelistul în Apocalipsa capitolul 13 şi chiar Mântuitorul, că o asemenea strâmtorare nu a mai fost şi nici nu va mai fi vreodată.
Haideţi fraţilor să ne trezim, să fim uniţi într-un cuget ortodox nu să ne acuzăm unii pe alţii şi să dăm semnături împotriva făcând pe placul dracilor şi slugilor lui. Îmi pare rău de arhiereii nostri pe care i-am iubit şi-I iubesc că au părăsit dulceaţa Domnului Iisus Hristos pentru lăturile ecumenismului. Tare mult m-aş bucura să-i văd că se întorc şi mărturisesc public împotriva ecumenismului aşa cum face Preasfinţitul Longhin, singurul care mărturiseşte cu curaj Adevărul. Dragostea lui pentru Hristos, pentru Adevăr şi pentru oameni i-a dat o asemenea putere.

O ultima întrebare pentru toţi care sunt de acord cu aşa zisul sinod: Când veţi spune Crezul Ortodox, cum veţi face ? Una ziceţi din gură şi altă credeţi? Sau veţi schimba cu totul : „cred în mai multe Sobornicesti şi Apostolesti Biserici”? Apoi Hristos al cui cap mai este? Sau deja L-aţi tăiat?
Aţi dat semnături să înlăture de la mănăstirea Lacul Frumos o obşte mică ce ţine dreapta credinţă, respectă rânduiala slujbelor ca la Sfântul Munte Athos nemancand carne fiind inlocuit cu un stareţ de la Mănăstirea Cozia care scurteaza slujbele şi din 15 august introduce carnea la trapeza.
Acum, unde este Dreptatea? După Sfintele Canoane şi Sfinţii Părinţi este la Părintele Grigorie şi la cei de un cuget cu Sfinţia Sa!
După noile canoane de la Creta şi inovaţii spuneti că este la dumneavoastră şi la preasfintitii ecumenişti.
Dumnezeu este singurul care alege şi face dreptate.
Un mădular al Bisericii lui Hristos si un simplu om de rand:

OLARU MIHAELA- RM. VÂLCEA

P.S. Am auzit că în septembrie ar veni în Rm. Vâlcea , cred că pe 27, Patriarhul ecumenist Bartolomeu. Acest lucru nu mă bucură. Nu este o binecuvântare ci o pângărire după atâtea erezii pe care le-a făcut inclusiv pomenindu-l pe Papa la ectenii. Atât îl iubeşte pe Papa încât a uitat ( în caz că a ştiut ) de Hristos , Sfintele Canoane, Sfinţii Părinţi şi de turmă.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Au pus tunurile pe Manastirea Frasinei

 

Reclame

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marinela said, on august 15, 2016 at 2:29 am

  Cit de usor se leapada unii de Dreapta Credinta pt un locsor cald la staretie ,vai de ei nemernicii tradatori!Nu-si dau seama ce-au facut acum,ca au semnat propria lor lepadare de Hristos,asta au facut,macar de-ar realiza in ceasul al 12-lea si s-ar dezice de semnatura,facind pocainta!Treziti-va suflete moarte si va desteptati in Domnul,ca-i bun si va iarta,numai,treziti-va si reparati GRESEALA!

  Apreciat de 1 persoană

 2. mihai said, on august 15, 2016 at 4:48 am

  jalnic, ft multe semne de intrebare, stau si ma uit la ft multi calugari si maicute, oare sunt constienti/constiente ceea ce fac?!, cum ai ales tu calugar sau calugarita aceasta cale, daca tu nu ai habar?!

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on august 15, 2016 at 9:46 am

   SPunea daca nu gresesc Pr Arsenie Papacioc, calugar te faci dupa ce ai invins in lume, daca mergi in manastire dupa ce te-a batut lumea, astea sunt rezultatele.

   Apreciat de 1 persoană

 3. isihastu said, on august 15, 2016 at 7:50 am

  Era de asteptat din partea staretului impus Ioanichie sa se lepede de monahii din Lacul Frumos. Am stiut si mereu am spus-o. Omul e influentabil, slab si vulpoi viclean. Daca cineva bogat ii zice ca masonii si ecumenistii sunt rai, imediat e de acord cu ei pana le ia banii. Iar daca cineva ii zice ca trebuie sa fim ingaduitori si buni cu celelalte religii, la fel parerea sa e ghidata de buzunarul individului.
  Din pacate, la Frasinei e aceeasi stuatie ca la Athos. Cei mai multi nu-si spun punctul de vedere sau sunt de acord cu intaistatatorii laicizati, apostati. Nu neaparat din convingere de credinta, ci pentru ca se tem sa nu-si piarda locul si credibilitatea. „Daca esti din Frasinei Ai intrare unde vrei!” Purtatori de firma fac compromis prin neimplicarea lor in marturisirea de credinta. Acum 6 ani mergeam spre Athos in vapor cu un duhovnic destul de cunoscut din Moldova. Cativa tineri studenti vazandu-ne singuri pe banca au venit langa noi si mai cu seama langa parintele care era mai sociabil si mai vorbaret. La un moment dat le zice despre mine ca-s de multi ani la Frasinei. Ce credeti ca s-a intamplat ? L-au lasat balta si au venit toti langa mine…
  In afara de cei deja plecati mai sunt cativa care nu au fost agreati cand acestia au facut o scrisoare patriarhului sau cand au incercat sa stranga ceva semnaturi impotriva sinodului de la Creta. E posibil sa plece si ei sau sa se resemneze. Unii au o oarecare atitudine de rabdare, dar nu mi se pare corect la un asemenea staret cu ucenic ereziarh sa nu ceri hotarat in grup realegerea staretului prin vot, strict de catre parintii din manastire. Sa lase sa se implineasca proorociile ? O fi si asta, dar este incorect bazandu-te pe acest argument sa te comporti tacit ca un las. Cred ca grija zilei de maine si faima locului ii fac atat pe athoniti cat si pe frasiniti sa fie impasibili si „linistiti”.
  Ma intreb insa, cei de la Lacul Frumos, de ce mai stau acolo ? Vor sa fie reeducati asa cum li s-a spus ? In Sfantul Munte inca e destul loc de marturisire, recluziune si pocainta. Iar in Romania viata monastica idioritmica inca nu a fost destituita.
  Maica Domnului sa ne ocroteasca pe toti !

  Apreciat de 1 persoană

  • Mh. Atanasie said, on august 15, 2016 at 1:06 pm

   isihastule, au ramas monahii in manastire la Lacul Frumos ca sa inteleaga unii ca Biserica Ortodoxa suntem NOI, care o pastram asa cum au pastrat- o si inaintasii nostri, si nu cei care vin cu adaosuri care nu folosesc la nimeni, caci nici aceia nu vin la dreapta credinta dar si noi ne pierdem. Si iarasi nu pleaca pentru ca banii unora si munca noastra sa nu devina inutile si sa se transforme manastirea, asa cum ai remarcat si sf. ta altadata, in statiune de huzur pentru unii. Iar Athosul, iarta- ma, in mare parte E statiune. Au schimbat ei regulile date de ingeri… crezi ca le pasa de o mana de oameni?… dar sa nu zica ca n- au stiut. Profetiile trebuie sa se indeplineasca dar hai sa le mai amanam un pic pentru mantuirea unora.

   Apreciază

   • isihastu said, on august 15, 2016 at 3:51 pm

    Bine, dar voi sunteti condusi acum de un nou staret aservit conceptiilor lui Varsanufie ereziarhul si in mod natural trebuie sa ascultati de el. Cum va veti impaca cu acest concept diferit de ceea ce sunteti voi ? E o varianta sa evitati asa zisa ascultare pana ce acesta, fiind singur, nu va rezista si va pleca. Mda… Ceva de genul ”care pe care.”

    Apreciat de 1 persoană

 4. isihastu said, on august 15, 2016 at 9:32 am

  ”Stareţul de la Pătrunsa care l-a cunoscut bine pe părintele Grigorie” e si el printre semnatarii acelui comunicat care se refera implicit si la aprobarea sinodului din Creta.
  Se pare ca tot in Moldova credinta a ramas mai puternica, staretii si staretele din eparhia Ramnicului fiind niste executanti exemplari la cheremul lui Varsanufie.

  Apreciază

 5. emanuel1979 said, on august 15, 2016 at 9:34 am

  http://sinodultalharesc.tk/parintele-simeon-de-la-sihastria-cedeaza-amenintarilor-lui-teofan-savu-si-isi-retrage-semnatura-de-pe-scrisoarea-pliromei-ortodoxe/

  În fond, ce e așa mare problema cu nepomenirea ecumenistilor ? Nu vor fi pomeniți până ce se vor îndrepta. Si care se va îndrepta va fi pomenit. Adica nepomenirea e rea, dar ecumenismul nu e rau … Ecumenismul e un foarte mare rau, nepomenirea este respectarea unui canon, care evident pentru un ecumenist nu are nici o valoare. Pai daca ai asemenea parere, atunci chiar e bine sa nu fi pomenit la slujbe.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/08/14/impotriva-dezinformarilor-si-in-ciuda-contestarilor-mitropolitul-ierotheos-vlachos-lauda-pozitia-bisericii-ortodoxe-romane-la-sinodul-de-la-creta-biserica-romaniei-a-impresionat-prin-intreaga-sa-p/

  Laudati-i, laudati-i pe ecumenisti, ca merita. Adica nu voia să semneze, dar a semnat. Stiti, ca în pilda Mântuitorului : o sluga zice da dar nu face, iar alta zice nu, dar face binele. Care este sluga mai bună ? Cea care a zis ca da – că nu semnează, dar a semnat ???

  Apreciază

  • emanuel1979 said, on august 15, 2016 at 12:36 pm

   Intrebari pe care le-aș pune lui Teofan, si altor ecumenisti :
   1. pogoramintele au o limită în ortodoxie ? si daca da, care este acea limită ? aceea impusă de ecumenisti sau aceea care ne-o arată sfânta traditie ?
   2. de ce il considera rătăcit pe ps Longhin, odată ce atitudinea lui este perfect canonică, inclusiv faptul că nu il pomeneste pe patriarh din motive canonice.
   3. cand este întrebat de slujirea monofizitilor în biserici ortodoxe, de ce aduce aminte, ca despre un lucru bun, despre slujirea ortodocșilor în biserici catolice ? vulpe vicleană … sfintele canoane interzic ambele, nici ortodocșii nu au voie să slujească în biserici nesfintite unde au slujit ereticii, si nici ereticii, cu atat mai mult, nu au voie să slujească în biserici ortodoxe. De ce profita Teofan, de neștiința interlocutorilor ( din video-ul în care a fost luat la întrebări de mireni ), si nu este sincer sa recunoasca ca sfintele canoane interzic ambele slujiri. De ce da ca argument pentru încălcarea unui canon ( care interzice slujirea ereticilor în biserici ortodoxe ) încălcarea altui canon ( care interzice slujirea ortodocșilor în biserici nesfintite ) ? In loc sa informeze pe ortodocșii din fata lui, Teofan, le ascunde adevarul si le da de inteles ca ambele încălcări sunt bune. Deci, ce valoare mai au sfintele canoane pentru un ecumenist ca el ? Este bine ca ortodocșii din apus slujesc în biserici nesfintite ? De ce nu slujesc mai bine în camere special amenajate în care sa nu fi slujit ereticii ? Căutați motive pentru a practica ecumenismul, nu ?
   4. Cum rămâne cu semnătura de la adunarea eretica din creta ?
   5. Un mitropolit ortodox care vrea sa ajunga si patriarh acus, care în trei minute calcă mai multe canoane, ce incredere mai poate inspira ?

   Apreciat de 1 persoană

 6. cosminmatiu said, on august 15, 2016 at 9:44 am

  S-au lepadat de Hristos

  Apreciat de 1 persoană

 7. ioan said, on august 15, 2016 at 9:55 am

  cei care mananca, carne, chear daca mai postesc, nu au nici un progres duhovnicesc. din patericul romanesc … viata episcopului Ioan, cetateanul muntilor Carpati.

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on august 15, 2016 at 1:14 pm

   ioan

   si cei care se imparatsesc de la ERETICI(ecumenisti) au mari progrese duhovnicesti nu?
   strecurati tantarul si inghititia CAMILA EREZIEI care V-A ARUNCAT sufletele in IAD !

   daca acela era un sfant era pentru INTAI AVEA DREAPTA CREDITA NESTRICATA a Sfintilor si avea apoi si ASCEZA !

   crestinii acum NIMIC nu au, caci FARA Dreapta Credinta HULITA/TERFELITA/BATJOCORITA de clerul eretic apostat ecumenist si de mirenii care urmeaza lor dobitoeste in hoarde de zombati SUNT STERSI din CARTEA VIETII TOTI !

   incepeti cu INCEPUTUL , caci FARA Dreapta Credinta NU EXISTA BISERCA, ci doar o adunatura de RATACITI ai iadului si slugi ale diavolului !

   si daca mergi la ERETICII ecumenisti poti sa mananci si numai paie ca boul ca tot NU TE MANTUIESTI !

   Apreciat de 1 persoană

 8. nikodim said, on august 15, 2016 at 1:51 pm

  Pana la urma obiectivul principal al pseudo-mareuluisinod cretan a fost nu impunerea unor asa-zise reforme „conforme cu lumea si vremurile” in Biserica asa cum cu tulburare se astepta majoritatea crestinilor, ci sadirea semintelor destabilizarii pentru zdruncinarea constiintei credinciosilor si implicit identificarea persoanelor antiecumeniste influente din Biserica care au capacitatea de a impune aceleasi vederi antiecumneniste unor mari mase de credinciosi. Aceste persoane influente vadit anti-ecumeniste, evident, acum ca s-au descoperit( sau deja erau cunoscute) prin luarile lor de pozitie, vor incepe a fi prelucrate „adecvat” dpdv al imaginii lor publice, in timp, putin cate putin, prin metode combinate de santaj, izolare, presiune psihica, manipulari de tot felul a imaginii lor la marile mase. Multi dintre acesti „stalpi” se vor clatina si vor cadea intr-un fel sau altul. Vor rezista doar cei cu viata duhovniceasca cu adevarat curata si vor fi putini…foarte putini. Dar vor fi! Doamne ajuta!
  Probabil vor ramane necunoscuti pentru majoritatea neinteresata de „habotnicia absurda” a unor clerici „nebuni”, „schismatici”de prin vagauni, care se opun „progresului” si „valorilor noii realitati”.
  Toate acestea se vor petrece concomitent cu o propaganda ecumenista care se va desfasura in aparenta poate mai discret, in aparenta fara vreo rea intentie si va fi perceputa ca neagresiva de marea majoritate dintre noi astia „credinciosii”. Va parea asa in virtutea transformarilor pe care deja le-au suferit mintile, inimile si sufletele noastre corupte de comoditate si placeri, iubitoare de viata in pacat. Cati vor mai va mai discerne duhurile stirilor din ecranele de care suntem dependenti ca de aer?
  Dupa cativa ani de asemenea prelucrare, in mod sigur ca se va organiza alt maresinod care va institui ceea ce au de instituit si lumea deja amorfa va inghiti ceea ce i se pregateste. Din momentul acela terentul va fi pregatit. Atunci sa fie pregatiti si cei mici, cei dintre noi care nu se vor sminti si inca mai spun adevaruri pe bloguri si in gura mare, ca atunci vine si vremea lor sa fie „prelucrati”.

  Apreciază

  • Elena said, on august 16, 2016 at 8:24 am

   Frate nikodim este pentru prima oara cand vad ca cineva a inteles atat de bine cum stau lucrurile . Si eu ma gandeam tot cam asa dar nu as fi putut sa descriu asa de bine si sa vad pasii atat de clar.. oricum crestinismul confortabil nu mai e deja de actualitate… mai incolo cu atat mai mult. Sa ne rugam bunului. Ddumnezeu sa nu ne pierdem pe drum… culmea este ca doar anul trecut citeam din profetiile pr. Elpidie si mi se parea ceva f.departe si nu imi vine sa cred cate se intampla deja. Iar despre profetia sf. Anatolie al optinei nici nu mai spun cat e de actualitate acum mai ales pentru calugari si manastiri. Credeam ca toate vor fi cine stie cand.. e trist si ingrijorator cand citesti ca si cei alesi se vor pierde asa vremuri inselatoare. Doar mila lui. Dumnezeu de aici incolo.

   Apreciază

 9. Ƥąʍvo said, on august 16, 2016 at 12:28 pm

  Apreciază

 10. tibi said, on august 16, 2016 at 10:58 pm

  Stareţii şi stareţele mânăstirilor vâlcene se dezic de monahii trădători de la Mănăstirea Lacul Frumos!
  http://evenimentvalcean.ro/staretii-si-staretele-manastirilor-valcene-se-dezic-de-monahii-tradatori-de-la-manastirea-lacul-frumos/

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: