SACCSIV – blog ortodox

ASA DA. Familia BODNARIU, venita in vacanta in ROMANIA, a decis SA NU SE MAI INTOARCA in NORVEGIA. Ceilalti, cand le urmati exemplul?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 13, 2016

Bodnariu

   Iata ce putem citi la Familia Bodnariu se mută cu toţi cei cinci copii în România: „Ne simţim liberi să anunţăm public această schimbare” de pe Adevarul:


Marius şi Ruth Bodnariu, familia din Norvegia rămasă fără copiii luaţi de Barnevernet, au luat decizia de a se stabili în România. Anunţul a fost făcut după ce Poliţia norvegiană a anunţat că va continua ancheta penală împotriva celor doi soţi. Decizia de stabilire în România a fost, însă, luată înainte de anunţul Poliţiei norvegiene, hotărârea fiind comunicată autorităţile din Ţara Fiordurilor în urmă cu câteva zile.
Barnevernet, Serviciul de Protecţie a  Copilului din Norvegia primeşte o lovitură dură din partea familiei Bodnariu, care a luat decizia de a rămâne în România, unde soţii Bodnariu şi cei cinci copii ai lor au venit în vacanţă. La începutul acestei săptămâni, autorităţile norvegiene au anunţat continuarea anchetei penale în dosarul în care soţii Bodnariu sunt acuzaţi de violenţe asupra copiilor.

Printr-un comunicat de presă făcut public în noaptea de vineri spre sâmbătă, familia Bodnariu a făcut publică decizia de a se stabili în România. În comunicat, soţii Bodnariu arată că decizia lor de a se muta în România nu are legătură cu ancheta penală, decizia cu privire la reşedinţa în România fiind luată înainte ca autorităţile norvegiene să continue ancheta penală. De altfel, soţii Bodnariu susţin că anunţul autorităţilor norvegiene nu aduce nimic nou, ancheta fiind în acelaşi stadiu ca în noiembrie 2015, când a fost deschis dosarul penal. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de familia Bodnariu.

Dragii noştri,

Cu o inimă recunoscătoare şi plină de mulţumire faţă de Dumnezeu şi faţă de dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seamă în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniştea şi pacea în familie prin a părăsi Naustdal şi a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reuşită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România.

Ne pare rău că nu am reuşit să comunicăm mai mult până în prezent, dar am considerat potrivit să aşteptăm mai întâi o reacţie din partea oficialităţilor din Naustdal la scrisoarea de înştiinţare pe care am trimis-o în urmă cu câteva zile. Acum observăm că atenţia este deturnată de alte ştiri aşa că ne simţim liberi să anunţăm şi în mod public această schimbare. Sperăm ca în continuare să găsim înţelegere din partea dumneavoastră, ca până când ne vom găsi un loc unde să ne stabilim reşedinţa, ne este greu să onorăm invitaţii şi vizite.

Legat de cazul cu poliţia dorim să facem câteva clarificări, nu este un caz nou, este acelaşi caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi şi cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră. Ne punem nădejdea în Dumnezeu şi în biruinţa definitivă pe care El o dă. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea călăuzire, protecţie şi înţelepciune şi să vă binecuvânteze pe toţi!

Cu dragoste,

Marius, Ruth şi copiii

Tagged with: ,

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. evtodiev said, on august 13, 2016 at 3:56 pm

    off topic: Scrisoarea Sfantului Nicolae Velimirovici pelerinului Iovan, care întreabă ce lucru este mai important pentru mântuirea sufletului

    Apreciat de 1 persoană

  2. marinela said, on august 13, 2016 at 4:08 pm

    Ma bucur s-aud asta din gura lor si-mi retrag cuvintele dezaprobatoare la adresa lor, dintr- un coment al meu, lasat ieri aici pe sit, tot la un articol despre ei.M-am grabit sa-i judec ,fara a sti sigur care-i situatia lor…iertare!Sper sa -si gaseasca cu totii linistiea sufleteasca ,sa-si rezolve toate problemele juridice si existentiale,dar nu in ultimul rind,sa se apropie de ortodoxie cit ma curind,asta ar fi cea mai mare realizare a lor sufleteasca.Dumnezeu sa-i ocroteasca ,pe ei si pe toti parintii si copiii,ce sint inca in aceasta situatie din care,tocmai abia au iesit ei.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on august 13, 2016 at 9:51 pm

      Si eu ma bucur din inima ca au scapat din iadul scandinav. Sper sa-i lumineze Maicuta Domnului si sa-i scoata si din iadul sectar ! Maica Domnului primeste rugaciunile noastre pentru toti romanii risipiti prin lume si adu-i pe acesti rataciti la dreapta credinta !

      Apreciat de 1 persoană

  3. el said, on august 13, 2016 at 4:33 pm

    o sa le ajute Dumnezeu sa nu la mai poata face nimic rau INDRACITII aceia din Norvegia si poate poate …se vor trezi si la Dreapta Credinta !

    Apreciat de 1 persoană

  4. ioan said, on august 13, 2016 at 4:53 pm

    saccsiv. vezi declaratia lui Kissinger din ziarul capital de azi.

    Apreciat de 1 persoană

    • Templier said, on august 13, 2016 at 9:40 pm

      Armageddonul -ultimul pas spre instaurarea NWO si a lui AntiHrist!
      https://templierblog.wordpress.com/2016/08/13/henry-kissinger-anunta-armageddonul/

      Apreciază

      • el said, on august 14, 2016 at 12:33 am

        „Suntem ca tintasul istet, provocandu-ul pe neiscusit sa ridice arma, şi atunci când încearcă, Bang Bang.
        Războiul care vine va fi atât de grav, încât o singura superputere poate câştiga, şi aceia suntem noi.
        Acesta este motivul pentru care UE este într-o asa mare grabă pentru a forma un superstat, pentru că ei ştiu ce se apropie, iar pentru a supravieţui, Europa va trebui să fie un singur stat întreg si unit.
        Aceasta grabire a lucrurilor, mi-a aratat că ei ştiu foarte bine că ceea ce urmeaza este foarte aproape. O, cât de mult am visat la acest moment încântător. „
        „Cine controleaza petrolul, controleaza naţiunile; Cine controleaza mancarea, controleaza oamenii. „
        Kissinger a adăugat apoi:
        „Dacă sunteti persoane obişnuite, atunci puteţi să vă pregătiţi pentru război prin mutarea la ţară şi construirea unor ferme, dar trebuie să sa va luati armele cu voi, ca hoardele infometate nu va vor da pace. De asemenea, chiar dacă elitele vor avea paradisurile lor sigure şi adăposturi specializate, acestea trebuie să fie la fel de atenţe în timpul războiului ca civilii de rând, pentru că adăposturile lor pot fi compromise. „” ____ rade boul si se crede stapan s mai da si sfaturi gloatei !

        BANG BANG ii va NIMICI pe ei Hristos !

        antcrist e acum in america de aia se simte boul ala batarn asa sigur pe el !
        mai au putin si CRAPA toti, iar ceea ce povesteste el cu efmaza si incantare … va fi doar i biata AMINTIRE de o CLIPA iniante de FINAL !

        Apreciat de 2 persoane

      • cosminmatiu said, on august 14, 2016 at 9:04 am

        Astia care conduc lumea, in frunte cu diavolul nu trebuiau sa treaca la matematica nici de clasa I.
        Cum pot niste fiinte marginite cum sunt ei si diavolul sa invinga pe Dumnezeu care este nemarginit?
        Nebunie ceea ce fac ei, dar vor avea o vesnicie sa cugete la ce au facut

        Apreciază

  5. ortodoxend said, on august 13, 2016 at 5:31 pm

    Ce facem cu preotii ecumenisti ? Ne mai impartasim de la ei ? Un var de-al meu venit in concediu si de sarbatori in tara s-a dus sa se spovedeasca la el in oras, si pe langa pacatele spovedite i-a spus preotului ca ar putea sa aiba un pacat dar nu stie daca e pacat, anume i-a spus ca e impotriva ecumenismului si impotriva sinodului 8. Apoi a urmat discutia:
    – Sunt impotriva sinodului 8 si a ecumenismului
    – Ce, care ecumenism ?
    – Pai sinodul 8 care a fost acuma, cu unirea dintre religii
    – Da, sinodul asta incearca o infratire, sa nu se mai certe oamenii intre ei. Sa ne intelegem mai bine intre noi ca sa nu se mai faca atata rau in lume.
    – Da dar se promoveaza unirea dintre religii
    – Vezi tu…, evreii au fost dintotdeauna la conducerea lumii prin bani, prin rautati. Acum unirea asta nu e chiar o unire de credinte, este doar un dialog ca sa ne apropiem unii de altii ca oameni, ca sa fim uniti impotriva raului din lume
    – Bine ar fi sa fie doar atat, sa se opreasca doar la asta, sa nu se ajunga mai departe
    – Nu… e doar un dialog pentru intelegerea dintre oameni
    – Da dar sa nu se ajunga mai departe, la rugaciuni impreuna cum au mai fost
    – Bine. Mai ai altceva de marturisit ?
    – Nu

    FAPT REAL
    Varul meu se va impartasi maine, desi i-am spus sa nu o faca deoarece impartasirea de la preot ecumenism (sau care se preface ca nu stie despre ce e vorba) inseamna cadere in erezie si caderea in iad. Dar el nu crede, deoarece e preot ortodox si zice ca Harul lucreaza prin el pentru credinciosi, pentru proecumenisti zice ca ar lucra spre cadere, pentru neecumenisti zice ca ar lucra spre pieire.

    Apreciază

  6. isihastu said, on august 13, 2016 at 6:20 pm

    Unde esti @Anghel-e ?

    DUHOVNICUL TAU ”antiecumenist” A VOTAT IMPOTRIVA CELOR DE LA LACUL FRUMOS:

    ”În conformitate cu Statutul pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române şi Regulamentul pentru organizarea vieții monahale, ne exprimăm dezaprobarea şi delimitarea faţă de acţiunile monahilor de la Mănăstirea „Lacul Frumos”, cu privire la documentele Sinodului Bisericii Ortodoxe ţinut în Creta…”

    http://ziaruldevalcea.ro/2016/08/10/pozitia-staretelor-si-staretilor-din-arhiepiscopia-ramnicului-privind-actiunile-monahilor-de-la-manastirea-lacul-frumos/

    Apreciază

    • Aurora said, on august 13, 2016 at 9:45 pm

      Ar vrea sa spuna ceva de sinod, ii sta pe limba, dar n-are curajul sa o faca si o da in continuare cu ”sa facem, sa dregem, sa ne aparam” – dar de cine ? de muste ? de moschee ? de tantari ? Care e problema cea mai mare acum ? sinodul din Creta sau moscheea ?

      Apreciază

  7. Templier said, on august 13, 2016 at 7:06 pm

    ROMANI din toate Tarile,INTOARCETI-VA!!! NOI putem fara ei …dar EI sunt „morti” far’de Noi. Cu noi este Dumnezeu!!!

    Apreciat de 2 persoane

  8. Ionuț said, on august 13, 2016 at 7:32 pm

    Uite Vasile câteva hărți, sper să-ți placă: http://geografilia.blogspot.ro/2016/08/harti-tematice-care-evidentiaza-10.html

    Apreciază

  9. Vali said, on august 13, 2016 at 8:31 pm

    ce veste buna! chiar ma bucur pentru copii! sper ca Bunul Dumnezeu sa le deschida ochii si inima, sa le arate calea dreapta…
    sper ca si alte familii sa le urmeze exemplul!
    noi nu putem… avem interdictie de iesire din teritoriu…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on august 13, 2016 at 9:08 pm

      Vali

      De ce?

      Iertare daca ne-ai spus si eu am uitat. Ai si tu probleme cu copilasii?

      Apreciază

      • el said, on august 13, 2016 at 9:30 pm

        saccsiv

        are saraca si E SINGURA si a luptat SINGURA ca feeie cu sistemul ala indracit !

        Vali

        Dumnezeu e cu voi o sa va ajute ! Nu te mai necaji si nu te mai ingrijora, concentrarea pe esential : mantuirea, restul le implineste Dumnezeu Insusi pt voi !

        ps: salutari lui Mimo ( iertare daca gresesc, asa am impresia ca gresesc si se numeste cumva asemnator ) motanelul ! 🙂 cand plecati de acolo sa-l luati si pe el cu voi, va mai trai pana atunci !

        Apreciat de 1 persoană

      • Vali said, on august 13, 2016 at 10:57 pm

        Saccsiv
        Multumesc, nu, nu ai uitat, nu am vorbit despre asta. Am un copil.
        Am pierdut custodia, am recastigat-o dar cu interdictie de iesire din teritoriu pana la majoratul copilului. Pierderea custodiei si interdictia au fost motivate cu tendintele mele „suicidare” si cica ma incadram in profilul celor care-si fura copiii. Judecatorul a spus „e cunoscut faptul ca cei din Est isi fura copiii”. Interdictia o avem de 7 ani si nu am putut inca sa venim nici in vacanta….
        Dar…Copilul e cu mine!!!! asta e bine 🙂

        Apreciază

      • Vali said, on august 14, 2016 at 12:01 am

        el
        Multumesc din inima pentru gandul tau frumos si bun! Dumnezeu sa te miluieasca!
        Da da! Mimo e bine si va fi cu noi!!!!!!! il saluta pe Iliuta! 🙂

        Maresalul
        Iti inteleg punctul de vedere… exterior
        Daca ai citi cu atentie Legea protectiei copilului, ai intelege ca de fapt, copiii sunt ai statului, el, statul, ne lasa sa ne crestem copii cata vreme respectam legea. Daca incalc interdictia de iesire din teritoriu, este considerata rapire internationala, abuz de minori, imi pierd drepturile parintesti si nu mai am dreptul sa imi vad copilul pana la majorat! plus inchisoare….

        Apreciază

      • el said, on august 14, 2016 at 1:49 pm

        Vali

        multumim !

        va saluta si Iliutza calduros …. meow ! 🙂

        Apreciat de 2 persoane

    • Maresalul said, on august 13, 2016 at 10:14 pm

      Daca vrei sa te intorci acasa un te poate oprii nicio interdictie in ziua de azi fara frontiere.

      Apreciază

      • NIMENI said, on august 14, 2016 at 8:39 am

        Maresalul,
        NU o poate opri dar o poate acuza ulterior, probabil asa se va intampla si cu familia Bodnariu.
        Ma iertati dar sper sa vorbesc prostii, n-ar fi prima data …!!!

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 14, 2016 at 3:33 pm

        NIMENI

        nu vorbesti mai prostii !
        eu te simpatizez/te am la inima !

        si pe pisciutza Micka…

        Apreciază

    • el said, on august 13, 2016 at 9:32 pm

      cosmin

      au scris bine si bihorenii!

      mi se umple inima de bucurie cand vad/citesc asa ceva ! semne bune pentru neam !

      Apreciază

  10. Sluga netrebnica said, on august 13, 2016 at 10:15 pm

    @ Vali

    Daca sunteti intr-o tara straina si aveti probleme asemanatoare cu ale sotilor Bodnariu, iesiti din tara ilegal. Treceti cumva frontiera si veniti in Romania. Legile lumesti care contravin celor Dumnezeiesti nu trebuiesc respectate. Nu respectati interdictia lor.
    N-ati vazut ce au vrut sa le faca sotilor Bodnariu? Le-au dat inapoi copii pe care ii rapisera din mijlocul familiei, dar se pregateau sa le intenteze un proces mincinos prin care sa-i condamne si astfel, condamnati, le-ar fi luat iar copii.

    Apreciază

    • el said, on august 13, 2016 at 11:49 pm

      Sluga nerebnica

      ai uitat ca Ro e VANDUTA si CURVA (m) ue?

      ii returneaza trap mars romanasii eurolacizati la indracitii aia inapoi in secunda 2 dupa ce au facut eurolacii cerere catre terfelita Romania CURVA lor supusa !

      ai incredere in ea ca e femeie desteapta si isi iubeste rodul pantecelui!

      Apreciat de 1 persoană

      • Vali said, on august 14, 2016 at 12:20 am

        Multumesc el!
        da, asa e! si eu sunt convinsa ca mi s-ar lua copilul
        dar nu sunt nici victima, nici eroina.

        Apreciază

      • Vali said, on august 14, 2016 at 4:31 pm

        Multumesc el ! Bunul Dumnezeu sa te pazeasca si sa te miluiasca
        mi-au incalzit inima imaginile !
        sa-mi cresc copilul in iubirea de Hristos…… incerc…. e greu pt ca sunt singura romanca si ortodoxa pe care vede! acum cativa ani se mira si intr-un fel imi reprosa ca sunt diferita din cei din jur, ca vorbesc altfel decat ei….. acum zice ca-i place, ca apreciaza si ma imita in unele lucruri…. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma lumineze sa nu fac prea multe greseli!
        pot sa te intreb ceva? nu stiu unde sa intreb… am inceput sa citesc din iulie, al 2lea Acatist al Maicii Domnului, l-am gasit pe crestin ortodox.ro si doxologia.ro, dar sunt un pic diferite…. care ar fi rugaciunea cea buna? unde sa gasesc rugaciuni corecte, adevarate? unde locuiesc, NU am biserica ortodoxa!

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 14, 2016 at 4:37 pm

        Vali

        Pot face ceva pentru tine? Sa prezint cazul?

        Apreciază

    • Vali said, on august 14, 2016 at 12:16 am

      Sluga netrebnica
      sunt sigura ca mi-ai dat un sfat din inima! dar…. mi-am pierdut odata copilul si a fost un adevarat cosmar. Nu vreau sa mai traiesc asa ceva! Cum spune si „el” daca indraznesc sa parasesc teritoriul ilegal, cu SIGURANTA voi fi gasita si imi va fi luat copilul! in Romania nu o am decat pe mama batrana, cine s-ar lupta pentru mine? nu visez ca o sa se lupte Iohanis pentru mine :)) unde sa ma duc? in munti?
      incerc sa ma strecor printre probleme…. si ma rog la bunul Dumnezeu sa ma lumineze sa fiu o mama buna si sa iau deciziile corecte

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 14, 2016 at 2:05 pm

        Vali

        NIMIC nu e mai puternic in lumea asta pamanteasca decat o mama care-si iubeste copilul in Hristos !
        elle va faire remouer le Ciel et la terre pour son petit !

        si nu numai la oameni :

        Apreciat de 1 persoană

    • pcmouse said, on august 14, 2016 at 1:55 pm

      vii inapoi in ro si te ascunzi.aici mai cunosti tara ..

      Apreciază

      • el said, on august 14, 2016 at 3:36 pm

        pc

        asta DOAR Dumnezeu decide !

        Apreciază

      • el said, on august 14, 2016 at 3:56 pm

        pc

        si o ascunzi/ajuti tu nu? care nici de tine insuti nu esti in stare …

        mai, trancaneste in dreptul tau, ce e MULT de ranit inaintea GRAJDULUI ( sufletul) tau !

        Apreciază

      • Vali said, on august 14, 2016 at 4:39 pm

        unde sa ma ascund pcmouse? in padure? mancam frunze? copilul meu si recunosc ca si eu, avem o mare slabiuciune, ne place sa dormim in pat…. nu ma vad prin paduri si pesteri… Cu siguranta ca sunt si fatarnica si oarba si proasta! Timpul imi va spune daca am luat decizii bune sau nu….

        Apreciază

      • pcmouse said, on august 14, 2016 at 8:47 pm

        pas

        Apreciază

  11. Rares said, on august 13, 2016 at 10:26 pm

    Ma bucur pentru ei; sa-si creasca in liniste copiii.Dar sa stii ca ei nu dau doi bani pe tara asta; sunt farisei,alogeni.( cel putin asa au fost cand au parasit Romania) Cand au plecat s-au p–t pe Romania cu jet. Abia acum au inteles ca banii nu au valoare in fata integritatii familiei!

    Apreciat de 1 persoană

  12. Ionut said, on august 13, 2016 at 10:30 pm

    Predica P.S. LONGHIN JAR după Sfânta Liturghie din 31.07.2016 în care vorbeşte printre altele şi de „sinodul” tâlhăresc din Creta.
    LEGĂTURA VIDEO AICI : https://www.youtube.com/watch?v=lLBkCYS58v0

    Apreciază

  13. Rares said, on august 13, 2016 at 11:50 pm

    Ma bucur pentru copilasii lor. Dar si aici in Romania daca le vor da lapte praf (otrava) si isi vor vaccina copiii inseamna ca nu au invatat nimic din „pribegie’

    Apreciază

    • sorin said, on august 14, 2016 at 1:33 am

      Asa este Rares. Au venitr aici, dar cine crede ca povestea s a terminat se inseala/ Ce nu se poate emite mandat de aducere international, cum se va si intampla? Singura lor scapare este sa se intoarca la dreapta credinta si Dumnezeu ii va acoperi. Este valabil pentru toti , chiar si pentru asa zisii ortodoxi. Fara Dumnezeu nimic nu facem.

      Apreciat de 1 persoană

      • ilioara said, on august 14, 2016 at 7:49 am

        stai linistit ca asta se putea intampla daca erau ortodocsi…..Au fost sfatuiti si cu siguranta se va interveni pt ei la nivel inalt ca altfel nu aveau ei curajul asta……Daca nici intamplarea asta nu i-a adus din moarte la VIATA…….

        Apreciat de 1 persoană

  14. Gabriel said, on august 13, 2016 at 11:51 pm

    Cum e batjocorit semnul Sfintei Cruci…in București

    Vă mai aduceți aminte de capacele de canal din centrul vechi cu semnul Sfintei Cruci si Sf. Mare Mucenic Dimitrie pe ele?

    Iată cum, de ani de zile semnul Sfintei Cruci este călcat în picioare de oameni în București.

    Aceeasi situatie si in parcul Drumul Taberei, renovat recent, unde sunt Sfinte Cruci la tot pasul, călcate in picioare zilnic…

    La o privire mai atenta, se pot observa pe bratul orizontal al Crucii, ca sunt pansonate niște simboluri care seamănă izbitor de mult cu cel al Gărzii de Fier…

    Canonul 73 Trulan (Sinodul V-VI Ecumenic)

    SEMNUL CRUCII SĂ NU SE PUNĂ ORIUNDE

    De viaţă făcătoarea cruce, arătându-ne nouă mântuirea, se cade ca noi să punem toată stăruinţa spre a-i da toată cinstea cuvenită aceleia prin care am fost mântuiţi de căderea cea veche. Drept aceea, dându-i ei închinăciune şi cu gândul şi cu cuvântul şi cu simţirea, poruncim să se şteargă cu totul semnele crucii făcute de oarecare pe pământ (pe jos, pe pardoseli), ca nu cumva, prin călcarea de către cei care umblă, să fie batjocorit acest semn al biruinţei noastre. Orânduim, aşadar, să se afurisească cei ce de acum înainte ar face chipul crucii pe pământ (pe pardoseli).

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/cum_e_batjocorit_semnul_sfintei_cruci_in_bucuresti/2016-08-13-138

    Apreciază

  15. cosminmatiu said, on august 14, 2016 at 12:11 am

    Celor ce spun ca prin iconomie Harul lucreaza si la preotii ce pomenesc un episcop ecumenist:

    – asta inseamana ca decat sa o preasca pomenirea episcopului mai bine sa treaca Hristos cu vederea ca dupa mintea preotului episcopul e mai mare ca si Hristos

    – este similar cu nebunia de la catolici prin care ce stabileste papa pe pamant Hristos este obligat sa execute in cer.

    Apreciat de 1 persoană

  16. cosminmatiu said, on august 14, 2016 at 10:45 am

    CANONUL 58
    Episcopul sau prezbiterul nepurtând grijă de cler, sau de popor, şi neînvăţându-i pe
    ei bună cinstire de Dumnezeu, să se afurisească, iar stăruind în nepurtare de grijă şi
    lenevire, să se caterisească.
    [Sinod 4, can. 25; Sinod 6, can. 19, 80; Sinod 1 şi 2, can. 16; Sardica, can. 11, 12; Cartagina,
    can. 79, 82, 86, 131, 132, 133; Grigorie, can. 6; Petru, can. 10]
    TÂLCUIRE
    Datorie neapărată este episcopului a învăţa în toate zilele pe norodul cel supus lui
    bine cinstitoare dogme, şi a-l îndrepta pe el către dreapta credinţă şi îmbunătăţita
    petrecere. Că zice Dumnezeu prin proorocul Iezechiel către proestoşii noroadelor:
    „Fiul omului, pândar te-am pus pe tine casei lui Israil, şi casei lui Iuda. De nu vei
    desluşi, nici vei grăi, va muri cel fără de lege întru fărădelegea sa, şi sângele lui din
    mâna ta îl voi cere” (Iezechiel: 3,17). Pentru aceasta şi canonul acesta rânduieşte:
    „Oricare episcop, sau prezbiter (că învăţători trebuie a fi şi prezbiterii)86 nu va purta de
    grijă de clericii săi, şi de tot norodul celălalt, şi nu-i va învăţa pe ei dogmele şi faptele
    bunei cinstiri de Dumnezeu, să se afurisească până se va îndrepta. Iar de va stărui în
    nepurtare de grijă şi în lenevirea sa, să se caterisească desăvârşit, ca un nevrednic de
    episcopie, şi de prezbiterie.87

    Apreciază

  17. cosminmatiu said, on august 14, 2016 at 11:00 am

    CANONUL 62
    Dacă vreun cleric pentru frica omenească (adică de frică de iudeu, sau de elin, sau de eretic), s-ar lepăda, de numele lui Hristos adică, lepădat să fie. Iar dacă de numele de cleric, caterisească-se. Pocăindu-se, ca un mirean primească-se.
    [Sinod 1, can. 10; Ancira, can. 1, 2, 9, 12; Petru, can. 10, 14; Epist. Atanasie, can. 10; Vasilie, can. 45; Teofil, can. 2]
    TÂLCUIRE
    Canonul acesta porunceşte, că oricare cleric pentru frica omeneştilor munci, a
    iudeilor adică, sau a elinilor, sau a ereticilor, s-ar lepăda de numele lui Hristos, unul ca
    acesta, după ce se va căi, nu numai să se caterisească de clericie, încă să se lepede şi
    din adunare, şi să stea în rânduiala celor ce se pocăiesc. Iar dacă pentru frica
    omenească s-ar lepăda de numele clerului său, adică, cum că este cutare cleric, sau
    citeţ adică, sau cântăreţ, sau altceva, să se caterisească numai de clericatul său. Că cu
    dreptate este a se lipsi, de ceea ce s-a lepădat, şi nu a voit să zică că o are. Iar după ce
    unul ca acesta se va pocăi, să se primească la împărtăşirea cea cu credincioşii ca un
    norodnic, adică, să se roage împreună cu cei credincioşi.90

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on august 14, 2016 at 11:04 am

      90 „Însemnează însă, că după Hrisostom (voroava trei la Anna proorociţa) nu este un chip de
      lepădare numai, ci multe şi osebite, pe care Pavel însemnându-le zice: „Pe Dumnezeu îl
      mărturisesc că îl ştiu, iar cu faptele îl tăgăduiesc” (Tit: 1,16) şi iarăşi, „

      ….

      Că atât de delicat lucru este credinţa, încât poate a se lepăda de dânsa şi cel ce ar călca o singură silabă,
      sau ar face o singură ameninţare împotriva credinţei. Pentru aceasta şi Teologul Grigorie zice:
      Nevoitorii bunei cinstiri de Dumnezeu cu osârdie alegea mai bine a pătimi, care pătimiri
      înduplecă şi pe cel prea viteaz, şi acestea poate pentru o silabă, sau pentru ameninţare, decât
      rău a se mântui prin lepădare. Că Numele Dumnezeu în scurt este scris. Pe care îl vând, şi pe
      altul nu este cu putinţă a-l lua (la voroava capului 10 de la Matei). Iar dumnezeiescul Hrisostom
      zice: Mai rău păcat decât lepădarea de credinţă nu este (cuvântul pentru pocăinţă).

      Apreciază

      • el said, on august 14, 2016 at 3:41 pm

        cosmin

        MUTUMIM !
        AMIN !
        cine are urechi de auzit SA AUDA !

        Apreciază

  18. remus said, on august 14, 2016 at 11:16 am

    Tatuajele create de MIT și Microsoft pot controla dispozitive http://playtech.ro/2016/tatuajele-create-de-mit-si-microsoft-pot-controla-dispozitive/

    Apreciază

  19. alex said, on august 14, 2016 at 12:53 pm

    http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/concert-rihanna-artista-pare-sa-manance-multa-carne-daca-e-sa-ne-luam-dupa-lista-de-cumparaturi-a-bucatarului-personal.html

    Concert Rihanna, duminica in Piata Constitutiei. Artista si-a dorit ca in spatele scenei sa ii fie amenajat un apartament
    Mai sunt doar cateva ore pana cand Rihanna va urca pe scena, la Bucuresti, in fata a 50.000 de fani. Concertul face parte din turneul international inceput in toamna anului trecut in America.

    Cuvintele sunt de prisos pozele de pe stiri spun totul

    Apreciază

  20. dancostea64 said, on august 19, 2016 at 5:38 pm

    Vecinatatea de sute si sute de ani cu otomanii si cu rusii ne-a invatat ca sunt situatii in care Crucea se apara si cu sabia!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.