SACCSIV – blog ortodox

Viata Medicala: SINDROMUL SHOENFELD. E despre VACCINURI …

Posted in Uncategorized by saccsiv on August 12, 2016

   Ministrul Sanatatii zice ca:

In septembrie vom promova Legea vaccinarii

Include si vaccinarea obligatorie?

Pana atunci sa vedem ce se mai spune despre vaccinuri. Iata ce putem citi la Adjuvanții din vaccinuri PRODUC boli autoimune grave. Articol din Viața Medicală. Sindromul Shoenfeld: o nouă afecţiune autoimună. Autoimmune Syndrome Induced by Adjuvants = ASIA de pe Bucovina Profunda:

Poza Manole Cojocaru 2013_ea8_600px
Adjuvantul este o substanţă care se adaugă unui vaccin cu rolul de a creşte concentraţia/titrul anticorpilor în sânge. Implicarea adjuvanţilor (săruri de aluminiu, emulsii de ulei în apă care conţin squalen, polisorbat 80, vitamina E sintetică) în patogenia bolilor mediate imun este binecunoscută de multă vreme. Literatura de specialitate sugerează să grupăm manifestările clinice sub denumirea unui sindrom frecvent întâlnit, intitulat sindromul autoimun indus de adjuvanţi (Autoimmune Syndrome Induced by Adjuvants, ASIA).
   Adjuvant provine din limba latină şi înseamnă „a sprijini“. Adjuvanţii sunt folosiţi în industria farmaceutică (producerea de vaccinuri) pentru a dezvolta imunogenicitate (a provoca un răspuns imun), un vaccin validat însemnând că acesta induce creşterea titrului de anticorpi. La majoritatea vaccinurilor este nevoie de un adaos de adjuvanţi. Adjuvanţii tipici sunt săruri de aluminiu (hidroxid de aluminiu, squalen). Adjuvanţii noi (AS04 sau MF59) induc o creştere cu mult mai mare şi mai îndelungată a titrului de anticorpi. Ei stimulează atât formarea de anticorpi (stimulează limfocitele Th2), cât şi imunitatea celulară (stimulează Th1). La femeile gravide, stimularea imunităţii celulare conduce la respingerea embrionului/fătului.
   Sindromul autoimun indus de adjuvanţi ASIA este caracterizat prin manifestări clinice precum: mialgii, miozită, slăbiciune musculară, artralgii sau poliartrită, oboseală cronică, tulburări ale somnului, afectare cognitivă, pierderea memoriei, ca şi emergenţa posibilă de boli demielinizante sau boli autoimune sistemice după expunerea la adjuvanţi.
   Se cunoaşte că adjuvanţii pot să declanşeze dezvoltarea de boli inflamatorii sau autoimune la persoanele care sunt susceptibile genetic. Raritatea complicaţiilor este secundară susceptibilităţii genetice, astfel că numai pacienţii cu tipul HLA DRB1 şi HLA DQB1 au declanşat boala. Sindromul miopatic indus de adjuvanţi a fost descris pentru prima dată în Franţa, în 1998. Miofasciita cu macrofage, afectare musculară postvaccinare, a fost demonstrată la examenele histopatologice, ce au relevat prezenţa de incluzii de aluminiu la nivelul citoplasmei (aluminiul este adjuvant în diversevaccinuri). În 2002, cercetătorii au evidenţiat persistenţa depozitelor de adjuvant la locul de aplicare a vaccinului până la 10 ani după imunizare, ceea ce ar putea să explice persistenţa afectării musculare la aceşti pacienţi.
   Manifestările sistemice includ astenia marcată, oboseala cronică, mialgia, artralgiile, febra, iar la unele persoane, poliradiculoneuropatia demielinizantă, similară clinic cu boala Guillain-Barré cu modificări demonstrate electromiografic. Unii dintre pacienţii cu boli autoimune şi alergice au prezentat reactivarea bolii de bază când au fost vaccinaţi anti-H1N1, produs bogat în adjuvanţi. S-au evidenţiat markeri biologici precum hipergamaglobulinemia, nivelurile crescute ale proteinelor de fază acută (la 45% din pacienţi) şi concentraţia crescută de creatinkinază.
   Cercetările lui Shoenfeld au sugerat criteriile pentru diagnosticul ASIA, încă nevalidate, dar care sprijină recunoaşterea şi orientează studiile viitoare. S-a propus un nou nume pentru ASIA, şi anume sindromul Shoenfeld, în onoarea autorului care a studiat şi descris pentru prima dată aceste manifestări. Pentru diagnosticul de ASIA, trebuie să fie prezente cel puţin două criterii majore sau unul major şi două criterii minore.

   În concluzie, adjuvanţii atrag după sine o activare adjuvantă imună, produc boli mediate imun atât la animale, cât şi la om.Datele curente susţin rolul adjuvanţilor în patogenia bolilor mediate imun. Aceste aspecte sunt în dezbatere cu privire la producerea de vaccinuri. Shoenfeld demonstrează relaţiile importante cu adjuvanţii în etiopatogeneza şi prognosticul bolilor autoimune.

Conf. dr. Manole COJOCARU

publicat in Viața Medicală din 24 Ianuarie 2014

 

Recenta lucrare a savantului Yehouda Shoenfeld este disponibilă și in limba română:

Vaccinurile și autoimunitatea – tratat de imunologie aplicată

Autori: Dr. Yehuda Shoenfeld, dr. Nancy Agmon Levin, dr. Lucija Tomljenovic

Cartea se poate cumpăra online pe librarie.net

vaccinurile-autoimunitatea-yenuda-276598

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. alex said, on August 12, 2016 at 1:07 pm

  http://stirileprotv.ro/stiri/csid/una-dintre-cele-mai-periculoase-credinte-ale-romanilor-orice-boala-se-trateaza-cu-plante-ce-spun-insa-medicii.html

  Cea mai dificila parte din munca unui psihiatru este sa-si determine pacientul sa ia medicatia de care are nevoie. De cele mai multe ori, acestia cred ca sunt in perfecta stare de sanatate si nu e nevoie de pastile.

  Apare si o a doua mare problema. Odata convinsi de importanta tratamentului, multi insista sa fie tratati cu plante. Vorbim despre una dintre cel mai periculoase credinte ale romanilor – orice boala isi gaseste leacul in plante.
  Cand va confruntati cu boala, oricare ar fi aceasta, apare simultan o crestere bolnavicioasa a sensibilitati psihice, tradusa prin neincrederea in medic, in tratamentul prescris, in vindecare. Fenomenul se intampla fiecaruia dintre noi si este o caracteristica a creierului uman.
  In cazul pacientilor cu afectiuni psihiatrice, aceasta sensibilitate explodeaza. Si cea mai grea misiune a specialistului este sa-i convinga ca au nevoie de tratament. Dupa discutii lungi, intrebarea finala este unanima: ”Imi dati ceva, usor, din plante. Nu-i asa?”.
  Eduard Motoescu, medic primar psihiatru: „O boala este tratata chimic si nu trebuie sa ne ferim de acesti termeni, sunt substante inventate de oameni ele s-au folosit de-al lungul timpul si au devenit mai eficiente, cu mai putine reactii adverse. De exemplu in Statele Unite e culpa medicala majora si ti se retrage dreptul de libera practica in medicina daca prescrii unui pacient cu tulburare depresiva majora psihoterapie, nu mai vorbesc de plante!”

  Ingrijorarea pacientilor se explica prin lunga lista de posibile reactii adverse, descrise pe un prospect de medicament. In practica insa, ele sunt rarisime.
  Ingrijorararea medicilor in privinta suplimentelor alimentare de exemplu pleca de la faptul ca, la capitolul contraindicatii, acestea, conform prospectului, NU PREZINTA vreun risc asociat. Luam exemplul valerianei, pentru afectiunile psihiatrice. Zero contraindicatii pe un prospect de ceai sau supliment alimentar.
  Eduard Motoescu Medic primar psihiatru: „Nu te ajuta cu nimic, nu exista un tratament, iar cand nu exista un tratament exista foarte multe costuri. Dar citind prospectul ei vezi ca te ajuta si sa ai un somn mai bun si o minte mai inteleapta. La rubrica de contraindicatii nu este nimic si bineinteles ca omul ia si cintareste un prospect de medicament si unul de valeriana. E foarte facil sa alegi valeriana pentru ca nu trebuie un calcul sofisticat ca sa vezi ca medicamentul are foarte multe contraindicatii.”
  In psihiatrie, plantele nu trateaza, iar boala isi continua evolutia. Ori, in cazul evenimentelor depresive majore netratate, riscurile sunt vitale. Pe de alta parte, in momentul medicatiei pe termen lung, evitati orice supliment alimentar luat ca obicei zilnic. Iata ce spun farmacistii despre banalul ceai de sunatoare.
  Conf. dr. farm. Cornel Chirita: „Sunatoarea induce activitatea enzimelor, le mareste activitatea astfel incat medicamentele vor fi metabolizate mai rapid, efectul va scadea, pacientul administreaza aceeasi doza prescrisa de medic numai ca se trezeste cu efect terapeutic mic. Cand faci tratamente cu medicamente puternic active trebuie sa spui medicului despre ce alte medicamente mai iei inclusiv automedicatie pentru raceala sau suplimente nutritive.”

  Deci cumva misiunea doctorului este sa te convinga ca esti nebun. Dar stirea asta combinata cu
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/cetatenii-coreei-de-nord-hraniti-cu-metamfetamina-ca-sa-dea-randament-pe-santierele-patriei-care-sunt-efectele-drogului.html stirea asta si vedem scenariul sumbru al asa zisei democratii. Vor nistre drogati cu acte medicale ca sa munceasca incontinu nestiind de ce muncesc sau pentru cine genul ala de om care nu stie de capul lui.

  Apreciază

 2. dante said, on August 12, 2016 at 4:34 pm

  Ma si gindeam cind or sa reia autoritatile lupta cu propriul popor in legatura cu vaccinarea obligatorie. Si cum era si de asteptat cea mai propice perioada este cea de inceput de an scolar, atunci teama, delasarea si inconstienta multora dintre noi fac casa buna creind brese pentru sistemul criminal.
  Dar, pina una alta, romanul nu a aflat nici pina azi care a fost cauza reala a bebelusilor morti Arges la inceputul acestui an. Acel scandal a aratat celor care chiar vor sa afle adevarul ca vaccinarea nu este chiar ceea ce se spune ca e si ca e mult mai toxica decit ni se zice.
  Din cartea prezentata mai sus „Vaccinurile si autoimunitatea” am aflat lucruri grave despre vaccinare, una dintre bolile grave autoimune Lupusul Eritematos Sistemic, o boala cumplita, este provocata de adjuvantii continuti in vaccinuri, si este doar un exemplu, lista fiind mult mai mare.
  Fratilor nu va lasati calcati in picioare de acesti ticalosi, care pentru bani isi ucid proprii copii, ei n-au mama, n-au tata, n-au Dumnezeu.

  Doamne ajuta!!

  Apreciat de 2 persoane

 3. una said, on August 12, 2016 at 5:09 pm

  Astia cu „Legea vaccinarii” incearca iar sa o faca obligatorie, dar nici macar nu mai vorbesc despre aceasta, vor sa ne ia prin surprindere.Au facut putina pauza, ca sa mai uitam de bebelusii ucisi prin Arges si alte judete de vaccinuri,si acum ies din nou la atac.

  Apreciază

 4. energein7 said, on August 12, 2016 at 7:13 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 5. Alex said, on August 13, 2016 at 3:18 am

  Apreciază

 6. octoviv said, on Septembrie 13, 2016 at 10:54 am

  http://thefreethoughtproject.com/report-glyphosate-childhood-vaccine/
  https://freedomfightertimes.com/youtube/what-glyphosate-found-in-childhood-vaccines/
  _________________________________________________________________________________________

  Shock Report: Testing Reveals Glyphosate Present in Childhood Vaccines
  Justin Gardner September 12, 2016

  Glyphosate, the active ingredient in Monsanto’s signature herbicide RoundUp, has become a pervasive toxin in the environment and food system. Many foods are now made with RoundUp Ready soy, corn, canola, and some of these same crops are fed to factory farmed animals for meat and dairy products.

  This ubiquitous presence of glyphosate is not all that surprising, considering that U.S. farmland has been drenched with more than 2.6 billion pounds of glyphosate since 1992. Many grain and seed crops receive a dose of RoundUp just before harvest in a process known as desiccation.

  Unfortunately, what all this means is that our bodies are receptacles for a chemical that the World Health Organization has labeled a “probable carcinogen.”

  In 2014, a shocking study found the presence of glyphosate in the breast milk of American mothers, with high levels found in three out of 10 samples. Monsanto soon funded and authored a follow up study which, unsurprisingly, found no glyphosate in breast milk.

  Moms Across America (MAA), the same organization that initiated the glyphosate testing in breast milk, has revealed more disturbing news about what’s going into children’s bodies.

  Five childhood vaccines were tested and all of them showed the presence of glyphosate.

  MAA released their findings in EcoWatch; the preliminary screening results from Microbe Inotech Laboratories Inc. are as follows:

  “MMR II (Merk) vaccine had 2.671 parts per billion (ppb) of glyphosate
  DTap Adacel (Sanofi Pasteur) vaccine had 0.123 ppb of glyphosate
  Influenza Fluvirin (Novaris) 0.331 ppb of glyphosate
  HepB Energix-B (Glaxo Smith Kline) 0.325 ppb of glyphosate
  Pneumonoccal Vax Polyvalent Pneumovax 23 (Merk) had 0.107 ppb of glyphosate”

  The laboratories summary report can be found here. Additional independent testing confirmed the presence of glyphosate in vaccines.

  The MMR II vaccine is of particular concern as it shows glyphosate levels 25 times higher than the others. While the levels are below that found in foods tested for comparison, the difference is that glyphosate in vaccines is being injected, meaning the toxin bypasses protective functions of the skin and digestive system.

  Dr. Toni Bark of the Center for Disease Prevention and Reversal said:

  “I am deeply concerned about injecting glyphosate, a known pesticide, directly into children. Neither Roundup nor glyphosate has been tested for safety as an injectable. Injection is a very different route of entry than oral route. Injected toxins, even in minute doses can have profound effects on the organs and the different systems of the body. In addition, injecting a chemical along with an adjuvant or live virus, can induce severe allergic reactions to that substance as vaccines induce the immune system to create antibodies to whatever is included in the vaccine. Since glyphosate is heavily used in corn, soy, wheat, cotton and other commodities, we can expect to see more severe food allergies in the vaccine recipients. In addition, chemicals in ultra low doses, can have powerful effects on physiology behaving almost as hormones, stimulating or suppressing physiological receptors.”

  The pathways for glyphosate to appear in vaccines are not entirely known, but some vaccine viruses are grown on gelatin derived from the ligaments of pigs, which are fed diets of RoundUp Ready grains crops, as noted above.

  MIT scientist Dr. Stephanie Seneff notes, “Livestock feed is allowed to have up to 400 PPM [parts per million] of glyphosate residues by the EPA, thousands of times higher than has been shown to cause harm in numerous studies.”

  Moms Across America has sent letters to the FDA, CDC, EPA and other federal and state agencies urging that vaccines be tested for glyphosate. Earlier this year, the FDA finally agreed to test for glyphosate in food as public outcry became too great to ignore.

  But we should not rely on federal agencies, which have a revolving door relationship with Monsanto – the creator of glyphosate – to tell us what is safe. Robert F. Kennedy, Jr., who advocates for safer vaccines through The Mercury Project, issued a warning.

  “This calls for independent scientists, without financial ties to Monsanto, to investigate these findings, and if verified, immediate regulatory and legislative action. Lawyers litigating against Monsanto should be looking into the company’s awareness of this contamination and its effect on children. The public needs to be ready for Monsanto and vaccine manufacturer backlash by their PR machines on this potentially grave information.“
  _________________________________________________________________________________________

  Raport șocant: Testele scot la iveală Glifosat prezent în vaccinurile copilăriei
  Justin Gardner Septembrie 12, 2016

  Glifosat-ul, ingredientul activ din erbicidul Monsanto RoundUp, a devenit o toxină răspândită în mediu și în sistemul alimentar. Multe mâncăruri sunt acum făcute cu soia, porumb sau canola tratate cu RoundUp, și câteva din aceste recolte sunt date de mâncare animalelor din fermele de carne sau produse lactate.

  Această răspândire a glifosat-ului nu este deloc surprinzătoare, considerând că pământul cultivat al Statelor Unite a fost îmbibat cu mai mult de 2,6 bilioane lire (1 liră = 1 lb = 0.453592 kg – nota traducătorului) de glifosat din 1992. Mai multe recolte de grăunțe și semințe sunt tratate cu o doză de RoundUp chiar înainte de cules într’un proces cunoscut ca deshidratare.

  Din păcate, toate acestea înseamnă că trupurile noastre sunt receptacule ale unei chimicale pe care Organizația Mondială a Sanătății a etichetat-o ca „posibil carcinogenă”.

  În 2014, un studiu șocant a aflat prezența glifosat-ului în laptele matern al mamelor americane, cu niveluri foarte ridicate descoperite în 3 din 10 mostre. Monsanto imediat a finanțat și autorizat un studiu, care, nesurpinzător, nu a găsit glifosat în laptele matern.

  Organizația Mamelor Din America (MDA), aceeași organizație care a inițiat testarea glifosat-ului din laptele matern, a dezvăluit mai multe știri deranjante legate de ce se întâmplă în trupurile copiilor.

  Cinci vaccinuri ale copilăriei au fost testate și toate au arătat prezența glifosat-ului.

  MDA au publicat rezultatele în EcoWatch; rezultatele evaluării preliminare ale Laboratoarelor Microbe Inotech sunt următoarele:

  „Vaccinul MMR II (Merk) avea 2,671 părți pe bilion (ppb) de glifosat, vaccinul DTap Adacel (Sanofi Pasteur) avea 0.123 ppb de glifosat, Influenza Fluvirin (Novaris) 0.331 ppb de glifosat, HepB Energix-B (Glaxo Smith Kline) 0.325 ppb de glifosat, Pneumonoccal Vax Polyvalent Pneumovax 23 (Merk) avea 0.107 ppb de glifosat”

  Raportul rezumat al laboratoarelor poate fi accesat aici. Teste suplimentare independente au confirmat prezența glifosat-ului în vaccinuri.

  Vaccinul MMR II este un motiv de îngrijorare deoarece arată un nivel de glifosat de 25 de ori mai înalt decât celelalte vaccinuri. În timp ce nivelurile sunt sub cele descoperite în mâncăruri testate pentru comparație, diferența este că glifosat-ul din vaccinuri este injectat, ceea ce înseamnă că toxina trece de funcțiile protectoare ale pielii și sistemului digestiv.

  Dr. Toni Bark de la Centrul de Prevenire și Combatere a Bolilor a spus:

  „Sunt adânc îngrijorată legat de injectarea glifosat-ului, un cunoscut pesticid, direct în copii. Nici RoudUp nici glifosat-ul au fost testate ca sigure din punct de vedere injectabil. Injecția reprezintă o cale de acces (a toxinei în organism – nota traducătorului) foarte diferită de cea bucală. Toxinele injectate, chiar și în doze mici pot avea efecte grave asupra organelor și a diferitelor sisteme ale organismului. În plus, injectarea unei chimicale alăturată unui adjuvant sau unui virus viu, poate induce reacții alergice severe la acea substanță datorită faptului că vaccinurile declanșează sistemul imunitar să creeze anticorpi la ceea ce este inclus în vaccin. Din moment ce glifosat-ul este utilizat în exces în porumb, soia, grâu, bumbac și în alte materii prime, ne putem aștepta să vedem mai multe alergii grave la mâncare în vaccinuri (cine are cunoștințe tehnico-medicale să traducă mai bine această frază – nota traducătorului). În plus, chimicalele în doze foare mici, pot avea efecte puternice asupra fiziologiei comportându-se aproape ca hormonii, stimulând sau suprimând receptorii fiziologici.”

  Căile de apariție a glifosat-ului în vaccinuri nu sunt în totalitate cunoscute, dar unii viruși din vaccinuri sunt crescuți pe (provin din) gelatina derivată din ligamente de porci, îndopați cu grăunțe din culturile tratate cu RoundUp, după cum a fost menționat mai sus.

  Omul de știință MIT Dr. Stephanie Seneff notează că: „În hrana pentru animale sunt permise reziduri de glifosat de până la 400 PPM [părți pe milion] de către EPA (Agenția pentru Protecția Mediului, APM – nota traducătorului), de o mie de ori mai mult decât ceea ce s-a arătat că ar provoca rău în numeroase studii.”

  Mamele Din America au trimis scrisori către FDA (Food and Drug Administration, Administrația Alimentelor și Medicamentelor – nota traducătorului), CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Centrele de Control și Prevenire a Bolilor – nota traducătorului), EPA (Environmental Protecion Agency, Agenția pentru Protecția Mediului – nota traducătorului) și către alte agenții federale și de stat recomandând insistent ca vaccinurile să fie testate de glifosat. La începutul acestui an, FDA a fost de acord să testeze glifosat-ul din mâncare întrucât protestele publice au devenit prea multe spre a fi ignorate.

  Dar nu trebuie să ne bazăm pe agențiile federale, care au o relație de tip „ușă rotativă” cu Monsanto – creatorul glifosat-ului – spre a ne spune ce este sigur. Robert F. Kennedy, Junior, susținător al vaccinurilor sigure prin Proiectul Mercur, a făcut public un avertisment.

  „Acesta este un apel către oamenii de știință independenți, fără legături financiale cu Monsanto, să cerceteze aceste descoperiri, și dacă sunt adeverite, acțiune regulamentară și legislativă. Avocații ce au intentat procese împrotiva Monsanto ar trebui să cerceteze cunoștința de cauză a companiei legată de această contaminare și efectele ei asupra copiilor. Publicul trebuie să se aștepte la reacții contrare din partea mașinilor PR (Public Relations, Relații cu Publicul – nota traducătorului) ale Monsanto și producătorilor de vaccinuri legate de această informație potențial de gravă.”
  _________________________________________________________________________________________

  Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: