SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Ecumenistilor, asa veti ajunge si voi

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 10, 2016

vekosaforism-2

Fotografia este făcută într-o peşteră de pe Muntele Athos în jurul anului 1932, şi publicată iniţial în revista ”Κήρυξ Ορθοδόξων” nr. 132 …

(Engolpion aghioritic – Calendar pe anul 2004)

Între anii 1276 şi 1282, pe când Patriarh al Constantinopolului era Ioannis Vekkos al XI-lea, părinţii athoniţi au suferit mari prigoane din partea acestuia şi a latinilor (catolicilor), pentru că nu primeau unirea cu Roma şi împreună-slujirea cu papistaşii. Patriarhul Vekkos, incitat de împăratul Bizanţului Mihail al VIII-lea Paleologul, care simpatiza cu latinii, a declarat că este de acord cu unirea celor două biserici, adică a Bisericii Ortodoxe cu Biserica Romano-Catolică, şi că va aşeza Biserica Ortodoxă sub puterea Papei. Îndată a izbucnit furtuna împotrivirilor în sânul Bisericii, aşa încât preoţii şi monahii l-au anatemizat pe Patriarh şi în aproape nici o biserică nu mai pomeneau numele lui. Patriarhul, ca să înăbuşe mişcarea clerului răzvrătit, s-a dus în Sfântul Munte însoţit de armată şi de clerici papistaşi.

Acolo, pentru că nu a fost primit de aproape nici o mănăstire, pentru a teroriza comunitatea monahală, a poruncit soldaţilor să îi tortureze şi să îi omoare pe monahii care nu se supuneau poruncilor sale. Astfel, trecând pe la Manastirea Zografu au ars într-un turn pe monahii care nu voiau să îl primească şi să accepte unirea cu Roma. La Manastirea Vatoped au spânzurat 12 monahi şi au înecat în mare pe stareţul lor legat în lanţuri, la Manastirea Iviron, de asemenea, i-au înecat pe monahi scufundându-i în mare cu corabia lor cu tot.

Ajungând însă la Manastirea Marea Lavra, monahii de acolo i-au făcut o primire oficială în toată regula. A urmat împreună-liturghisirea în biserica centrală a mănăstirii, Patriarhul slujind sfânta liturghie ajutat de un ierodiacon al Lavrei şi de şapte monahi, precum şi de către preoţii latini care îl însoţeau.

După izgonirea lui Ioannis Vekkos de pe tronul patriarhal la anul 1282 şi după ce s-au zădărnicit planurile acestuia de unire a celor două Biserici, cei şapte monahi şi ierodiaconul de la mănăstirea Marea Lavră care au slujit împreună cu Patriarhul şi cu latinii, au fost înlăturaţi din Sfântul Sinod al Sfântului Munte. Ierodiaconul, la scurt timp, s-a îmbolnăvit şi, potrivit mărturiilor scrise ale mănăstirii Marea Lavră, s-a topit în câteva zile precum se topeşte o lumânare.

Respectivii monahi, după ce au murit şi au fost îngropaţi în afara cimitirului mănăstirii, la dezgroparea lor, au fost găsiţi neputreziţi, având trupurile cu totul negre şi o înfăţişare înspăimântătoare, de neînchipuit pentru mintea umană. Trei dintre cele şapte trupuri de monahi au fost aduse în pronaosul bisericii Sfinţilor Apostoli a cimitirului mănăstirii, unde au şi rămas spre vederea tuturor până în secolul al XIX-lea. În ultimii ani ai şederii trupurilor lor acolo, un pelerin, zărindu-i, a păţit atac de cord şi a murit pe loc. Acesta a fost şi motivul pentru care au fost duşi într-o peşteră, pe plaja schitului românesc, unde, după ce i-au aşezat, au zidit intrarea cu pietre, ca să nu îi mai poată vedea nimeni. Restul de patru trupuri, care sunt şi cele mai înfricoşătoare, au fost transportate îndată după dezgroparea lor într-o peşteră greu accesibilă aproape de Mănăstirea Marii Lavre, unde se află până astăzi.

O întâlnire înfricoşătoare

Un frate auzise despre călugării afurisiţi de la Marea Lavră a Athonului, care l-au primit pe Ioannis Vekkos, Patriarhul latinofil al Constantinopolui, şi care au slujit cu el. Se îndoia însă că ar fi adevărate toate spusele astea şi cerceta neobosit şi întreba dacă se găseşte cineva care să fi văzut cu ochii lui trupurile călugărilor afurisiţi, vreun martor ocular, ca să se convingă şi să nu mai aibă îndoieli.

Şi întrebând pe mulţi a aflat că Gavriil ieromonahul i-a văzut. Aşa a venit şi m-a întrebat dacă cunosc ceva şi dacă i-am văzut cu ochii. Şi l-am înştiinţat că eu i-am văzut şi că faptul este o certitudine. Eu am venit în Sfântul Munte la anul 1885, în vârstă de 20 de ani. După doi ani de la intrarea mea în Sfântul Munte, pentru că s-a întâmplat să mergem să luăm grâu de laManastirea Constamonitu., am pornit pe mare cu barca noastră să îl aducem. Eram în vârstă de 22 de ani pe atunci şi era luna lui Septembrie, la două zile de la Înălţarea Sfintei Cruci.

Am mers şi pe seara am ajuns la Marea Lavră unde am şi rămas peste noapte, de unde a doua zi de dimineaţă ne-am continuat călătoria. La scurt timp însă după ce am părăsit Marea Lavră, îl aud pe Bătrânul meu, monahul Meletie, spunând:

„Fiul meu, Gavriil,  aici în faţă se află afurisiţii, cei care i-au primit pe latinofili în Marea Lavră şi au slujit împreună cu Ioannis Vekkos şi cu ai lui, pe care eu i-am văzut şi altădată, dar pentru că eşti tânăr şi e posibil ca vreodată să se vorbească despre asta şi să spună unii că sunt minciuni toate astea şi că nu există nimic, nici afurisiţi, nici trupurile lor neputrezite, ci că se spun spre înspăimântarea oamenilor, de aceea să mergem şi să îi vezi cu ochii tăi, ca să nu crezi ce îţi va spune unul şi altul mai apoi, pentru că spune şi Sfânta Scriptură că ochiul e mai de crezut decât auzul”.

Şi spunând Bătrânul acestea, am ajuns la o râpă abruptă, pe care numai să o vadă omul se sperie, şi îmi spune:

„Aici este”.

Eu eram curios să îi văd şi îi spun:

„Îţi râzi de mine?”.

El însă a zâmbit şi mi-a spus:

„Ce crezi, că e vreo cruce sau vreo icoană la locul unde au fost puşi, ca să le vadă oamenii şi să-şi facă semnul crucii trecând pe aici? Ei au luat chipul diavolului, vei vedea şi atunci vei crede…”.

Atunci, dară, ne-am apropiat de acea vale abruptă şi după mult efort, am ieşit afară şi, „cu 20 de unghii”, cum spune vorba, am urcat 4-5 metri şi apoi am văzut o peşteră şi am intrat şi văd acolo o privelişte vrednică de tânguire:

Trei oameni sprijiniţi de stâncă, drepţi, cu hainele pe ei, cu rasele şi cu centurile, cu ochii deschişi, părul şi barba, la toţi trei, lungi şi albe, chipurile lor însă de culoarea funinginei (negre), la fel şi mâinile lor, cu degetele întoarse către interior, unghiile mâinilor mari de vreo 2-4 centimetri, picioarele nu li se vedeau, pentru că erau acoperite de ciorapi şi pantofi…

Am vrut să îi ating să văd dacă într-adevăr trupul era moale sau doar piele uscată şi oase, dar nu m-a lăsat Bătrânul, care mi-a spus:

„Nu băga tu mâna peste urgia lui Dumnezeu…”

În toate celelalte însă am fost foarte atent, doar mâna nu am pus. Şi atunci deloc nu m-am speriat, acum însă, când îmi aduc aminte, mi se tulbură sufletul şi nu pot să dorm zi şi noapte, nici să mănânc 2-3 zile la rând, câtă vreme atunci când i-am văzut nici nu am băgat de seamă…

Am scris prezenta, cu mâna mea, pe 2 martie 1964 la Sfânta Manastire Xenofont,Gavriil Ieromonahul şi Duhovnicul, de la Chilia Ivirită „Naşterea Înaintemergătorului şi Botezătorului Ioan”.

   Cititi va rog mai multe la:

Patriarhul Ioannis Vekkos al XI-lea şi prigonirea Athoniţilor de pe blogul Graiul Ortodox.

 

Reclame

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. el said, on august 10, 2016 at 7:17 pm

  „frumoasa” poza , sa se vada singuri in oglinda in toata „splendoarea” lor ERETICII ECUMENISTI care sunt nu numai filopapistasi ca acesti nefericiti blestemati, ci chiar mai rau decat acestia de cand s-au bagat in CLOACA IADULUI = CMB !

  cine se aduna cu diavolul EREZIEI ca diavolul ajunge ….in toate ! oameni cu duh si chip diavolesc !

  Apreciat de 2 persoane

 2. catalin_b said, on august 10, 2016 at 7:26 pm

  Trimite, frate, articolul pe adresa Mitropoliei Moldovei, că au nevoie de încurajări zilele acestea…

  Apreciază

 3. Bogdan said, on august 10, 2016 at 8:39 pm

  Apreciază

  • MariusB said, on august 11, 2016 at 1:18 am

   Acest om este cel mai adaptat la vremurile din urma… el nici nu va simti venirea Antihristului. De la el ar trebui sa luam exemplu :))

   Apreciază

 4. Claudiu said, on august 10, 2016 at 8:47 pm

  Off topic: Azi am fost la Schitul Ioan Evanghelistul din comuna Gabud..schitul apartine de Manastirea Oasa..l am intrebat pe Pr Modest de acolo de la schit, ce parere are despre sinod..a zis ca nu i bai cu sinodul, bine ca s a facut..l am intrebat ce parere are despre rugaciunile astea in comunvu ereticii, ca se calca in picioare canoanele Sf Parinti..a tacut..i am zis de PS Longhin..si a zis ca el sa si vada de copii..si mi a zis ca au mai fost multi zeloti de astia..si ca si prin Sf Munte sunt destui..si pe mine m a facut tot zelot..mi a zis sa stau linistit..evident ca nu pot sa stau linistit..deci v am spus parerea Pr Modest de la Schitul Ioan Evanghelistul..Doamne ajuta!

  Apreciat de 3 persoane

  • cosminmatiu said, on august 11, 2016 at 12:57 pm

   S-au facut calugari sa se rupa de lume dar ei sunt mai legati in manastire de lume decat multi mireni.

   Apreciat de 1 persoană

  • mircea.v said, on august 11, 2016 at 1:28 pm

   pai cei de la Oasa sant si pro-cip, asa ca…

   Apreciat de 1 persoană

  • ilioara said, on august 11, 2016 at 1:39 pm

   *am fost si eu frate in cautare.. am avut niste ponturi..deci e jale mare..cum auzeau cum se pierdeau cu firea….se uitau in jur si dispareau cu toate ca nu era nimeni langa noi……asta este deci: „IMBARBATATI-VA SI SA SE INTAREASCA INIMA VOASTRA TOTI CEI CE NADAJDUITI INTRU DOMNUL”
   As avea si eu niste intrebari pt „preotii” astia:
   -ce spun sinoadele si canoanele si mai ales DUHUL SFANT despre erezii si eretici?
   -putem vorbii despre o Ortodoxie fara sinoade, canoane si DUH SFANT???????????????
   -cum puteti vorbi despre MANTUIRE fara DUH SFANT??????????????
   -CU CE TUPEU VA INTITULATI PREOTI ORTODOCSI DACA SUNTETI ERETICI????????????

   Apreciat de 1 persoană

  • mihaela said, on august 11, 2016 at 7:16 pm

   Multi au pus intrebari ca si tine unor parinti induhovniciti, dar raspunsurile nu sunt in consens. Unii spun ca „nu-i bai”, altii ca este foarte „bai”. Articolul de mai sus cu parintii din Athos care s-au impartasit cu catolicii este graitor. Dar pana vom vedea asemenea semne, eu zic ca trebuie sa ne rugam cat mai mult Mantuitorului si Maicii Domnului si oricaror sfinti la care avem mai multa evlavie sa ne ocroteasca, sa ne indrume pe calea cea buna, sa gasim biserica unde mai putem merge la slujbe si duhovnicul care sa ne spovedeasca cu folos, ca sa ne si putem impartasi. Eu nu cred ca vom ramane fara un raspuns bun, daca avem in minte tot timpul pe Dumnezeu. Si sper ca si in inima! Doamne ajuta-ne!

   Apreciază

   • el said, on august 13, 2016 at 6:58 am

    mihalea

    „Multi au pus intrebari ca si tine unor parinti induhovniciti, dar raspunsurile nu sunt in consens. „___ raspunsurile NU sunt in conesens caci NU TOTI sunt duhovnicesti cum PAR/ le place sa fie vazuti de oameni!

    dar raspunsurile lor sunt in DEPLIN CONSENS cu starea lor duhovniceasca. CAZUTI sau ortodocsi !

    „dupa ROADELE lor ii veti cunoaste ” spune Mantuitorul, asadar ROADELE OTRAVITE ale EREZIEI ecumeniste primite de ei VADESC CADEREA lor si NEduhovnicia lor !

    Apreciază

 5. ilioara said, on august 10, 2016 at 9:51 pm

  Multumesc mult frate Vasile, am obsesie cu poza asta.

  Apreciază

 6. isihastu said, on august 10, 2016 at 10:03 pm

  Ioanichie, staretul impus de la Frasinei a semnat pentru demiterea monahilor de la Lacul Frumos, la intrunirea de la episcopie ce a avut loc astazi cu staretii manastirilor valcene.

  Apreciază

  • el said, on august 13, 2016 at 6:54 am

   isihastu

   trebuie NOTATA lista aceea a RUSINII si TRADARII, a APOSTAZIEI staretilor/stareteleor de manastiri CAZUTE in EREZIA ecumenista ca sa NU MAI MEARGA NIMENI acolo sa-si vateme sufletul !
   toti senatarii acelei HARTII A CADERI sunt iude si tradatori ai Lui Hristos si ai fratilor lor MAI BUNI ca ei !

   Apreciază

 7. mihai said, on august 10, 2016 at 10:09 pm

  Pai dups cum se poate observa ierarhia b.o.r nu vrea a invata nimic din toate astea

  Apreciat de 2 persoane

  • valentin dorneanu said, on august 11, 2016 at 12:43 pm

   pt. ei e valabil ce a zis Eminescu: „Cine-a îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii!”

   Apreciat de 2 persoane

 8. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:33 pm

  Ecumenism – păgânism

  Ce mai urâciunee fratee
  Conglomerat de păcate,
  Este urâciunea care
  „Uneşte” pe mic cu mare.

  Două zeci şi trei de mii
  De nebunii – erezii,
  Vor să facă o casă mare
  O unire-n dezbinare.

  Dar poporul nu e prost
  Şi veţi fi luaţi la rost,
  Pentru vânzarea credinţei
  Pentru lipsa pocăinţei.

  Falşi ierarhi şi nepăstori
  Lepre, ciume şi tumori,
  Vreţi ecumenism – progres
  Aţi căzut rău în eres.

  Bine ştim că şi Hristos
  A cinat cu păcătoşi,
  Dar la rugă nu a stat
  S-a sculat şi a plecat.

  Tot aşa voi – corifei
  Preoţi, cler, arhierei,
  Ignoraţi pe farisei
  Şi daţi slavă Celor Trei.

  Cât de mare este hula
  Celor ce-i zic „sanctitate”,
  Papei de la Vatican
  Ce dezbină şi desparte.

  Inchiziţii şi războaie
  Cruciade – genocid,
  Cavalerii Romei „brave”
  Milioane-au pus la zid.

  Cu tunuri în mănăstiri
  Au bubuit în Ardeal,
  Şi pe-ai noştri ardeleni
  I-au zdrobit în ultim hal

  – Hai să-i sărutăm papucul
  Zic azi clericii români,
  Să-i cinstim pe papistaşii
  Ce ne-au sugrumat străbunii.

  Tot la fel şi cu rabinii
  Facem horă mare foarte,
  Ei i-au pus Domnului spinii
  Şi l-au osândit la moarte.

  Degeaba v-aţi preoţit
  Pe Hristos voi L-aţi minţit,
  Încălcând sfinte canoane
  Spre pierzarea a milioane.

  Oikumene vor să-i spună
  La acea casă nebună,
  Turnul Babel cel modern
  Izvorât chiar din infern.

  23000 de secte
  De întinăciuni infecte,
  Vor acum să se-nţeleagă
  Să formeze-o mare plagă.

  Vrăjitorii şi şamanii
  Vor ca pipa să fumeze,
  Şi cam la egalitate
  Cu HRISTOS să se aşeze.

  De ce ocoliţi canonul
  Cenzurând Sinodiconul,
  Iar de acolo din amvon
  Scuipaţi pe Pidalion.

  Cele 7 mari Sinoade
  Le vedeţi acum prea fade,
  Nu mai vreţi decât „unirea”
  Ecumenismul – înnoirea.

  Că religia nu-i bună
  Va începe statul să spună,
  Şi din şcoli va fi ea scoasă
  Ca o cârpă puturoasă.

  Vă veţi înclina mereu
  Vicleanului stat ateu,
  Ce cu luxuri l-a momit
  Şi pe Iuda cel orbit.

  Vremurile se apropie
  Când pe la episcopie,
  Lupii vor păzi la stână
  Mâncând carne şi smântână.

  Posturile dezlegate
  Cu mult peşte împănate,
  Vor ajunge iute fratee
  Cu derogări la lactate.

  Moda cea papistăşească
  Şi nicicum biericească,
  Va ajunge chiar să fie
  Normă la patriarhie.

  Nu vom mai cânta Prohodul
  Nici preoţii, nici norodul,
  Vom participa la Misse
  Mai vreţi Liturghii ? – eh, vise !

  Mulţi papuci vom săruta
  Ai papei şi gaşca sa,
  O unire şi-nrobire
  O morbidă amorţire.

  Ecumenismul – voi vitregi fraţi
  Oricât aţi vrea să-ncercaţi,
  E o haină răscusută
  Nu ca a Domnului neruptă.

  Vreţi ca Crucea azi să fie
  Punte spre apostazie,
  Schimbând Biblia, Credinţa
  Şi mimând fals-pocăinţa.

  La Assisi sau Busan
  Aţi schimbat Crezul pe bani,
  Credinţa cea sănătoasă
  Pe cirta cea canceroasă.

  Voi ce zilnic l-aţi vestit pe Dumnezeu
  Fără El veţi fi mereu,
  În veşnica veşnicie
  Plângând iată pe vecie.

  Meletie, Atenagora şi Pius
  L-au răstignit din nou pe Domnul Iisus,
  Schimbând calendarul, „ridicând” anatema
  În frunte punându-şi diabolică stema.

  Pecetea neascultării
  A inovaţiilor – trădării,
  A schimbării către nou
  Din pământ – salt la cavou.

  Rugăciunea cu pigmeii
  Cu apaşii, cu ateii,
  E dovada cruntă foarte
  Că ei ne conduc spre moarte.

  Decăzuţilor din Har
  Credeţi că pleava n-are habar,
  C-aţi făcut trădare Credinţii
  Şi ca Iuda, iubiţi arginţii.

  Voi morminte văruite
  Diplomaţii măsluite,
  Aţi minţit în cele Sfinte
  Lupi în preoţeşti veşminte.

  Lepra-i binecuvântare
  Cancerul deloc nu doare,
  Dar ecumenismul ciumat
  E de la satan cel turbat.

  Fereşte-ne Doamne
  De apostaţii arhierei,
  Ce nu vor ca să plinească
  Voia Sfântă a Celor Trei.

  Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Căderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apusului. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxă, fie ei: arhierei, preoţi de mir, călugări sau mireni. Înapoi la Sfanta Tradiţie, la Dogmele şi Canoanele Sfinţilor Părinţi ale celor şapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Ferească Dumnezeu!

  Apreciază

 9. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:36 pm

  Patriarhului şi ierarhilor

  Sunt ierarh dar nu îmi pasă
  De turma ce Dumnezeu mi-o lasă.
  Eu nu apăr Ortodoxia
  Ci de „noua” Eudoxia.

  Sunt ierarh şi stau cuminte
  Ascult doar de preşedinte.
  Pe Hristos l-aş apăra
  Dar mi-e frică de ce-ar urma.

  Ponta este suveran
  Eu doar un supus oştean.
  În armata cea lumească
  Nu în cea duhovnicească.

  Sunt ierarh ce vă miraţi
  Că nu am grijă de fraţi.
  Eu tac mâlc, nu spun nimic
  Altfel pierd lozul din plic.

  Cum să ies eu înainte ?
  Să mă iau de preşedinte.
  Că îmi vinde ţara mea
  Şi o dă la nimenea.

  Eu nu mai simt româneşte
  Eu sunt slab duhovniceşte.
  Nu acum mucenicie!
  Îi prea cald la episcopie.

  Fraţi creştini eu îmi doresc
  Să stau într-un jilţ ceresc.
  Pentru că m-am ostenit
  Ecumenism am zidit.

  Am fost pus administrator
  Să-L slujesc pe Pantocrator.
  Plinind Tainele divine
  Dar acuma mi-e ruşine.

  Că am bani mulţi pe tipsie
  Primiţi la patriarhie.
  Iar acolo au venit
  Dintr-un eurocredit.

  Steagul meu este albastru
  Pe el, astru lângă astru.
  Este noua împărăţie
  O slujesc în credincioşie.

  E uniunea europeană
  Ce inspiră numai teamă.
  Bani de acolo au venit.
  Catedrală am zidit.

  Una mare în capitală
  Făcută cu multă fală.
  Cărămizi lui faraon
  Din banii lui Chevron.

  Iar pe Sfântul Epitaf
  Se află numai praf.
  Noul steag este albastru
  Pe el, astru lângă astru.

  Lupilor veniţi la stână
  Eu le spun doar poftă bună,
  Ca în tihnă ei să roadă
  Din a Lui HRISTOS cireadă.

  Eu sunt frate cu sectarul
  Şi lui Domnul îi dă Harul,
  Sunt prieten cu rabinii
  Ce i-au pus Domnului spinii.

  Bisericii nu-i slujesc
  Ci vreau doar s-o poleiesc,
  Cu argint, cupru şi aur
  Sufletele să-mpietresc.

  Sunt frate cu Bartolomeu
  În Stambul arhiereu,
  Pe Dumnezeu noi de zor hulim
  Ecumenismu-l slujim.

  Le accept pe preotese
  Să slujească – Sfinte Mese,
  La Masa Sfântului Altar
  Fiindcă şi ele au Har.

  Lucifer în al lui scop
  A făcut femei episcop,
  Şi-astfel praful s-a ales
  Ierarhii au căzut în eres.

  Somnoroase păsărele
  Pe la “sfânt sinod” se-adună.
  Ţara arde în flăcări, ARDEE!
  Pentru voi e noapte bună.

  Hai ierarhe, lasă gluma
  Ieşi acuma, paşte turma.
  Dar nu ieşi din carapace
  Dormi în pace.

  Vor ar trebui să fiţi păstorii
  Şi nu laşi ca trădătorii.
  Ţara ARDE şi se duce
  La sinod, somnu-i dulce.

  Se coboară HRISTOS din ceruri
  Din nou să se răstignească.
  Voi dormiţi, când lupul e-n stână

  Noapte bună!

  Apreciază

 10. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:37 pm

  EuroMonah

  Stau la schit sau la chilie
  Abonat la internet,
  Eu de lume nu m-am rupt
  Şi pe blog-uri stau frecvent.

  M-am călugărit
  Dar mi-aşa târşală,
  Rău m-am plictisit
  Ce mai moleşeală.

  Hâda akedie
  Rău îmi dă de furcă,
  Şi pravila toată
  Mereu mi-o încurcă.

  Îmi dau cu părerea
  Şi-i judec pe toţi,
  Scriu mereu articole
  Despre cei netoţi.

  Coarnele de plug
  Chiar de le-am luat,
  Din comoditate
  Azi le-am lepădat.

  Căci tehnologia
  Rău m-a biruit,
  Laptop-uri, tablete
  Mult m-au cucerit.

  Telefoane scumpe,
  Smartphone sau I-phone,
  Din smerit călugăr
  M-au făcut bufon.

  Touch-uri senzitive
  Apăs sus sau jos,
  Caut toată ziua
  -Unde e Hristos ?!

  Vorbăria multă
  Des mă preocupă,
  Mireneşti probleme
  Timpul îmi ocupă.

  Isihia sfântă
  Pe monden am dat,
  De scumpa tăcere
  Complet am uitat.

  Să lucrez smerit
  La al meu canon,
  Azi nu mai e timp
  Şi zic – abandon!

  Dulce este viaţa
  Civil – mirenească,
  Ce bine era
  În viaţa lumească.

  Bine e la schit
  Brânză, caşcaval,
  Dar nu prea îmi place
  Când nu am semnal.

  Dependenţă mare
  Am acumulat,
  Nu pot să m-opresc
  De la butonat.

  Conştiinţa trează
  A cam adormit,
  Cruntă moleşire
  Am agonisit.

  EuroMonah
  Cred că mă numesc,
  Căci să mai fiu singur
  Nu prea îmi doresc.

  Sărăcia – votul
  Ce-am făgăduit,
  Nu o mai păstrez
  Netul m-a robit.

  Mă gândesc la bani
  Ce salariu am,
  Că e aşa mic
  Mai mic ca un dram.

  Curiozitatea
  Ce mai pacoste,
  Azi mi-a devenit
  Chiar o mare dragoste.

  Kalos gheron, nu prea sunt
  Nici monah nu mai am când,
  Pentru că m-a biruit
  Platforma de blog-uit.

  Ce atâta isihie
  Prea multă filocalie,
  Posturile istovesc
  Mai bine mă lenevesc.

  Post scriptum !
  Să se ştie bine frate
  Că postul la doi se-mparte,
  Primu-i postul de păcate
  Al doilea e de bucate.

  De-l ţii doar alimentar
  Te osteneşti în zadar,
  Geaba te usuci de post
  Dacă cugeţi fără rost.

  Fii călugăre cu teamă
  Şi cu băgare de seamă,
  Nu mai sta pe lâncezeală
  Cată vechea rânduială.

  Mănăstirea cea străveche
  Ce în veci n-are pereche,
  Cată rânduiala bună
  Ce-a avut vatra străbună.

  Preotul călugăr
  Ieromonah, deci,
  Este doar acela
  Ce-i sărac pe veci.

  Amin !

  Apreciază

  • isihastu said, on august 11, 2016 at 9:28 am

   Alambicate versuri in stil uratura cu frenezie critica tulburatoare, departe de corectitudinea poetica, insa din pacate in mare parte realiste… Sa-l intrebi pe duhovnicul tau Ioanichie cate si ce modele de telefoane are ucenicul sau Damian si cine e singurul monah din Frasinei cu automobil personal.

   Apreciază

 11. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:40 pm

  Spinii Domnului

  S-a născut la Viflaim
  A predicat în Ierusalim,
  Tămăduind Galileea
  Ţara sa era Iudeea.

  Noi de la Botez îl ştim
  Când Duhul Sfânt îl primim,
  Ii se mai spune şi Logos
  EL e-ntregul nostru cosmos.

  Viaţa de creştin ne-o lasă
  Apa şi pâinea pe masă,
  Ne-a-nvăţat ca des în minte
  Să zicem: „Avva Părinte !”

  Fiece rază de soare
  Şi parfum din orice floare,
  Domnul cel de Sus ne-a dat
  În veci fie bine cuvântat.

  Tot PreaBunul Dumnezeu
  Ne-a lăsat şi-un curcubeu,
  Este semnul de-mpăcare
  Cu toţi cei de sub soare.

  În fiece dimineaţă
  Ne mângâie El pe faţă,
  – Hai copile, te trezeşte
  Fă ce-i bine, creştineşte.

  Ne-aşteaptă, Domnul ne-aşteaptă
  S-avem mintea deşteaptă,
  Să lăsăm deşertăciunea
  Să AVEM doar rugăciunea.

  Rugăciunea-n gând şi minte
  Şi doar voia cea cuminte,
  Ne vrea blânzi ca porumbeii
  Şi smeriţi ca mieluşeii.

  Cât de Bun este PreaSfântul
  Ne-a lăsat bogat pământul,
  Tot ce-avem noi trebuinţă
  Ne dă EL cu prisosinţă.

  De-ar fi omul cumpătat
  Şi-ar trăi fără păcat,
  În pace şi ascultare
  Slujindu-se fiecare.

  Ar fi rai şi armonie
  Muzică şi simfonie,
  O nespusă fericire
  Cu duh sfânt de liniştire.

  Iată însă că doar omul
  Împleteşte pentru Domnul,
  O dureroasă cunună
  Dintr-o inimă hapsână.

  Spinii sunt chiar fix 50
  Apăsaţi de douăzeci,
  Şi vor ca să îi arate
  Ce ştim noi din Sfânta Carte.

  1.Primul spin e tot Mândria
  Înălţarea şi trufia,
  Părerea hidoasă de sine
  Că facem adesea bine.

  Înfumurarea cu duhul
  Şi la Eve, e cu trupul,
  Fiecare crunt se zbate
  Să arate cum el poate.

  Să fie mai diferit
  Mai altfel, deosebit,
  La fel a vrut Lucifer
  Şi iat-a căzut din cer.

  Nu a mai vrut nici în gând
  Să fie oaie de rând,
  Şi-a înălţat menirea
  Gătindu-şi amarnic pierea.

  Ar vrea-n Rai, să bată-n poartă
  Dar nu ştie a zice: Iartă!,
  Nu poate să se smerească
  Şi nici Uşa s-o găsească.

  Astfel şi omul de astăzi
  Din nord pân la miazăzi,
  Se-nfrăţeste cu mândria
  Cu de sine idolatria.

  Zeul Eu !, Eu !, Eu !, Eu !
  Ştiu Eu, nu Dumnezeu,
  – Lasă-mă te rog în pace
  Ştiu mai bine cum se face.

  2. Al doilea e Neascultarea
  Răzvrătirea – rea purtarea,
  Fiul drag născut mândriei
  Făptaş al nemerniciei.

  Este cel ce hâd împunge
  Pe Domnul până la sânge,
  Este fondator la teatru
  Zece-opt-şase şi patru.

  Mii de replici a născut
  Şi războaie au apărut,
  Vorbe grele cu reproş
  De la mic, până la moş.

  Asta e Neascultarea
  Rebeliunea-muşcarea,
  Fiica sa, Învinuirea
  Iar mezina Clevetirea.

  Primul om l-a clevetit
  Pe Cel ce Întâi l-a zidit,
  Că i-a dat o imperfectă
  O femeie cam defectă.

  Iată ce replici tăioase
  Ce cuvinte canceroase,
  A ştiut omul să spună
  Pân ca moartea să-l răpună.

  Cei ce azi se-nvinuiesc
  Mai rău ca Adam greşesc,
  Că lui nu-i era poruncit
  Să fie desăvârşit. (Matei 5:48)

  3. Spinul trei e Ironia
  Descinde din mama Mândria,
  Căci diavolul se trufeşte
  Pe Domnul maimuţăreşte.

  Asta e plăcerea lui
  Să bată cui după cui,
  Prin oameni să-l răstignească
  Continuu să-l prigonească.

  Tot cuvântul ce ajunge
  Şi la inimă împunge,
  Ironia l-a născut
  Cuvântul pe-un ton urât.

  Râsul şi pufnitul în faţă
  Privirea spre oameni cu greaţă,
  Atitudine dispreţ
  Şi-ţi ţii sufletul măreţ.

  De uşor, de alţii râzi
  Îţi înfigi dinţii tăi hâzi,
  Inima ţi-e mulţumită
  De replica ta otrăvită.

  Se-mpung oamenii, se-mpung
  Dar la iad, toţi – toţi ajung,
  Căci de-acolo izvorăşte
  Răutate se numeşte.

  4.Spinul patru-i Răutatea
  Biciuieşte des dreptatea
  Este pata de pe haină
  Zis-a Domnul atunci în taină.
  (Matei 22:12-13)

  Căci de-ai post şi rugăciune
  Şi-o mulţime – fapte bune,
  De-ai în suflet răutate
  Pe vecie găseşti moarte.

  Răutatea este drumul
  Către iad, unde e scrumul,
  Vieţii tale irosite
  Cu vorbele-ţi înrăite.

  Replici aspre ca la teatru
  Zece-opt-şase şi patru,
  Oamenii ce s-au împuns
  La fund în iad au ajuns.

  Plănuirea cea vicleană
  Este o gustoasă hrană,
  Pentru sufletul înrăit
  De răzbunare vădit.

  5. Fiica dulce a răutăţii
  Cale sigură a morţii,
  Răzbunare se numeşte
  Şi pe mulţi îi biruieşte.

  Arma sa cea mai iubită
  Este limba-nrăită,
  Limba ce nu poate să tacă
  Şi cu venin ea atacă.

  Căci nu rabdă ca să zică
  O tăioasă scurtă replică,
  Are papile acide
  Şi multe replici perfide.

  Cuvinte usturătoare
  Şi priviri înţepătoare,
  Încruntarea cea cu ochii
  Iubită de Scaraoţchi.

  Dulcea sa copilă este
  Invidia se numeşte,
  Cel cuprins de răzbunare
  Are invidia în purtare.

  6. Spinul şase e Invidia
  Viclenia, perfidia,
  Omul cel invidios
  E mereu suspicios.

  Oare nu cumva vreunu
  Are-n plus mai mult cu unu,
  Sau livada sa de prune
  Are cumva fructe mai bune ?

  Are-o casă mai frumoasă
  Vaca lui e mai lăptoasă ?,
  Soţul ei e mai frumos
  Mai bun sau mai virtuos ?

  Învaţă cumva mai bine
  Are mai bun suflet ca mine ?,
  Are prispa mai curată
  A mai dat cu var o dată ?

  Ochiul necurat din tine
  E invidios pe bine,
  Dacă altul are succes
  Tu îi doreşti lui regres.

  Invidia sau zavistia
  Sunt pentru suflet prăpastia,
  În care dac-ai bănuit
  Tu la fund te-ai prăvălit.

  Din zavistie provine
  Şi-ţi ia sângele din vine,
  Crima cea mult odioasă
  Ucigaşă, nemiloasă.

  7. Spinul şapte este Crima
  Cain a comis pe prima,
  Căci din invidie multă
  Adesea crimă rezultă.

  Azi în lume cetăţenii
  Sunt robi multor ciudăţenii,
  Şi din te miri ce deodată
  Te vezi cu viaţa luată.

  Din diferite motive
  Serioase ori naive,
  Omu-şi iese absurd din fire
  Ucigând cu ne-simţire.

  Ochii i se-ntunecă
  Gândirea-i alunecă,
  Către fapta sa cea brută
  Şi atâta de urâtă.

  Crima e banalizată
  Pe sticlă televizată,
  Căci când unii se omoară
  Deloc nu te mai-nfioară.

  Cu aceeaşi nepăsare
  La programe culinare,
  Sau la ştiri cu crime hâde
  Priveşte omul şi râde.

  E deja obişnuit
  Nu-i lucru deosebit,
  Uciderea e banală
  Are loc pe străzi, în şcoală.

  Uciderile prin războaie
  Nici sufletul nu-l mai înmoaie,
  Căci prin traiul bun ce-l duce
  Mintea sa rău i-o seduce.

  Crima ce zguduie Cerul
  Şi înmoaie elastic fierul,
  Între oameni a ajuns
  Un fleac, un mic neajuns.

  8. Spinul opt e Îmbuibarea
  Boala cu îndestularea,
  Fiica sa e Desfrânarea
  Cu apa şi cu mâncarea.

  Căci din mâncarea prea multă
  Numai desfrâu rezultă,
  Aşa au pierit atunci ne-oamenii
  Zişi atuncea, sodomenii.

  Din îmbuibarea cu pâine (Iez 16:48)
  Ieri, şi astăzi, şi cu mâine,
  Au căzut două cetăţi
  Şterse-au fost şi de pe hărţi.

  Sodomenii, Gomoriţii
  S-au hrănit nu cu ambiţii,
  Ci cu hambare de grâu
  Şi-au căzut rău în desfrâu.

  Chiar loviţi de grea orbire
  Cu îngerii voiau „însoţire”,
  Căci pântecele îmbuibat
  Este desfrânarea-n pat.

  Multa îmbuibarea cu pâine
  Te face din om un câine,
  Până nu te-ai îmbuibat
  Urli, latri a turbat.

  9. Nouă este Desfrânarea
  Ce împute toată zarea,
  Şi atât de rău miroase
  A HOIT, a putrede oase.

  Desfrânarea este LEŞ
  Căci Domnului îi dai greş,
  EL ţi-a zis în Decalog
  – Nu fi desfrânat!, te rog.

  Doamne câtă rea duhoare
  Mă mir cum de nu se moare,
  Cu atâta spurcăciune
  Cât este acum pe lume.

  Adultere prin hoteluri
  Pe străzi legale bordeluri,
  Acasă-n televizor
  E patria pornografilor.

  Lumea e demonizată
  De atei sexualizată,
  Căci dorinţa cea mai mare
  Este după desfrânare.

  Pe străzi lumea-i dezgolită
  La TV bine-i şcolită,
  Ca pe copii să-i înveţe
  Numai rele şi demenţe.

  Prima – desfrânare
  E-n imaginare,
  Fuga minţii tale
  După trupuri goale.

  Spun Sfinţii, Părinţii
  Lectori ai Credinţii,
  C-a dracilor naţie
  E-n imaginaţie.

  În mintea şi gândul
  Îşi face loc hâdul,
  Spin al desfrânării
  Al imaginării.

  10. Iată că timpul trece
  Şi-ajungem la spinul zece,
  Este capcana Uitării
  Al dezrădăcinării.

  Căci uitând omul de Domnul
  Îl cuprinde straşnic somnul,
  Conştiinţei adormite
  Şi-a credinţelor rătăcite.

  Că omul s-a rupt
  Şi ruga şi-a-ntrerupt,
  Printre cele necesare
  S-a dorit o Re-Legare.

  Prin Religie – cuvântul
  Omul şi-a reluat avântul,
  De e se alipi de Cel
  Ce-a creat totul sub Cer.

  Uitarea pe om l-a dus
  De la est pân la apus,
  Într-o adâncă căutare
  Zidind temple şi altare.

  Credinţele idolatre
  Ca şi piesele la teatre,
  Oamenii le-au născocit
  Când pe Domnu-au părăsit.

  11. Spinul 11, Idolatria
  Sau a neamurilor, orbia,
  Este momentul în care
  Se închinau la şerpi, la soare.

  Închinându-se la pietre
  Fumegând jertfele-n vetre,
  Şi-au cioplit ei dumnezei
  Să le dea ce vor ei.

  Libertate la desfrâu
  Şi mâncare fără frâu,
  Dreptul de a pruncucide
  Prin jertfe infanticide.

  L-au adorat pe Moloh
  Pe-Abigor, pe Azatoth,
  Ra, cu Horus şi Bastet
  Bacchus, Pluto şi cu Seth.

  Au scornit astrologia
  Zodiac – mitologia,
  Rătăcind ei printre stele
  S-au închinat şi la ele.

  O dată cu idolatria
  S-a născut şi barbaria,
  Vărsând sânge făr de teamă
  Au ucis şi prunc şi mamă.

  S-au ivite hoarde şi cete
  Care beau sânge de sete,
  Păgânismul s-a extins
  Pe pământ, cât e de-ntins.

  12. Muzica păgână-i spinul
  Iar urechilor i-e chinul,
  Dansurile deşănţate
  Din şoldurile desfrânate.

  Pentru un ţopăit de Dans
  Irod a zis în avans,
  Că de va fi delectat
  Va da juma de regat.

  A ţopăit Salomeea
  Căci Irodiada a avut ideea,
  Ca lui Ioan Botezătorul
  Să îi gătească omorul.

  Cel mai sfânt dintre bărbaţi
  Cel cu-n milion de talanţi,
  A fost secerat de-un dans
  Că-i sârbă, horă sau vals.

  Cu muzici şi cu chimvale
  Era undeva la vale,
  Într-o curte jalea toată
  Iair avea fiica moartă.

  A venit atunci Domnul
  Ca să-i curme fetei somnul,
  Dar mai întâi a cerut
  Să tacă lăutarii – mormânt.

  Iată dar că lăutărie
  Provine din barbarie,
  Le fel muzica deşănţată
  Disco, rock sau remix-ată.

  13. Spinul 13 e Sectarismul
  Sau mai bine zis păgânismul,
  Căci făcând din cult un zeu
  L-au uitat pe Dumnezeu.

  Sectele şi cu păgânii
  Sunt aidoma alţii cu unii,
  Pe Dumnezeu l-au strâmbat
  După cum rău le-a tunat.

  Alţii l-au făcut golan
  Prost-crescut şi chiar orfan,
  Căci pe a lui Sfântă Mamă
  Au considerat-o scamă.

  Unii i-au zis sâmbetist
  Vegan, mare filetist,
  Chiar deşi El striga tare
  Sâmbăta nu-i sărbătoare !!!
  (Marcu 2:27)
  Alţii zişi singuri mormoni
  În creier cu feromoni,
  Ca-n Sodoma se încurcă
  Unii cu alţii se culcă.

  Cultul cel penticostal
  Scuturat de Belial,
  Se numesc „tremurători”
  Se zvârcolesc cu fiori.

  Unii-s unitarieni
  Mai bine zis arieni,
  Căci secta arianistă
  E păgână, satanistă.

  Alţii se numesc baptişti
  Sau studenţi şi metodişti,
  Toti, dar toţi-toţi şi-au creat
  Un Dumnezeu preferat.

  14. Spinul 14 e Ateismul
  Tatăl său e sectarismul,
  Căci de-atâta rătăcire
  Au căzut în nesimţire.

  Ateismul e nonsens
  Căci în toţi viaţa are-un sens,
  Dar li-i greu să recunoască
  Căci nu vor să se smerească.

  Nietzsche, Kant şi Heidegger
  Sunt pentru atei un aisberg,
  De care sfarmă credinţa
  Şi amână pocăinţa.

  Căci citind pe sclerozaţi
  Ajung şi ei tulburaţi,
  Amăgindu-se pe sine
  Că-s deştepţi, şi şcoliţi bine.

  Fraţilor filosofia
  E soră cu nebunia,
  Sunt liberi cugetători
  La stele, neant şi nori.

  Cogito ergo sum
  Mulţi şi-au făcut mintea scrum,
  Cu maxime şi silogisme
  Cu teze, cu ciorănisme.

  15. Spinul 15 îi Vrăjitoria
  Maica sa idolatria,
  Vorbirea cu globul, cu morţii
  La preoţi, „deschisul cărţii”.

  Falşii prooroci
  Zis clarvăzători,
  Sunt doar impostori
  Cu capul prin nori.

  Ghicitorii-n palmă
  Astrologii-n stele,
  Sunt doar păcălici
  Ce vând minciunele.

  Văzătorii cu văzduhul
  Ce cu fală-şi fac reclamă,
  Sunt o gaşcă de vicleni
  Ce fac bani şi dintr-o scamă.

  Cei cu tălpi de şobolan
  Şi buze de broască cusută,
  Se vor rumeni în iad
  Pentru practica lor ocultă.

  16. Spinul şaişpe e AVORTUL
  Pruncul stă ţeapăn ca mortul,
  Căci părinţii făr de minte
  L-au trimis rece-n morminte.

  Alţii ce-şi zic intelecţi
  Sunt şi ei circumspecţi,
  Cu injecţii şi pastile
  Şi cu minţile debile.

  Otrăvesc pe pruncuşori
  – Haide, du-te du-te mori !,
  Că suntem tineri şi noi
  Şi distracţia e-n toi.

  Pe la treişcinci de ani
  Obsedaţi de griji şi bani,
  Părinţii zic stop la prunci
  Avem doi: – Tu ne încurci!!

  Şi cu sârg, pân la cincizeci
  Ucid pruncii – sute, zeci,
  Căci zic ei „se protejează”
  Dar de fapt îi avortează.

  Nici Tartarul cel de gheaţă
  Unde şi mintea-ţi îngheaţă,
  Nu e aşa absurd de rece
  Cum sunt chiuretele-n pântece.

  I-aţi întrecut şi pe draci
  Pe vampiri, pe vârcolaci,
  Şi Satana-i mititel
  Îi daţi lecţii voi, nu el !

  Cât război şi ce cruzime
  E la modă în mulţime,
  Măcelu-i plafon global
  E uimit şi Belial.

  Mi-au zis unii că greşesc
  Şi că nu compătimesc,
  Dar sufletul meu-ntruna plânge
  Ţara e-necată-n sânge.

  S-au strâns mulţi nalţi, gropane
  Cu-ale pruncilor ciolane,
  Nu vreau să spun furiş
  Ci STRIG de pe-ACOPERIŞ !

  A mai îndrăznit cineva
  Să facă aşa ceva,
  Îi ziceau Botezătorul
  – Gata ! – Gata cu omorul !!!!

  17. Spinul acesta este Banul
  I-au strâns de la un an la anul,
  Zeu au făcut din metale
  Minereuri din furnale.

  Ne-nchinăm la zeul ban
  La puterea lui satan,
  Atunci când cu frică tare
  Umblăm pe la buzunare.

  Strângem punga bine-bine
  Să n-o vadă orişicine,
  Nu am da nici un leuţ
  Poate cel mai mic bănuţ.

  Pentru bani şi pentru avere
  Facem orice ni se cere,
  Duminica – sărbătoare
  Muncim cât e ziua soare.

  Să mai faci şi tu donaţii
  Pfooa! Astea sunt chiar aberaţii,
  Totul-totul intră-n casă
  Să am ce pune pe-a mea masă.

  La vreun biet copil orfan
  Să-i dai o ţoală şi-un ban,
  Te suceşti, te eschivezi
  Dacă-i dai, atunci bravezi.

  Te gândeşti cu-nfrigurare
  Nu mai avem bani de mare !,
  Vreau să merg pe litoral
  Şi la net să am semnal.

  Mai bine să fiu zgârcit
  Cum să dau ? Ce? M-am prostit?
  Dar pentru a mea cafeluţă
  Dau zilnic o părăluţă.

  Cine dă, dă Raiul-Cerul
  Cu inima-nmoaie fierul,
  Cine dă cu bucurie
  Va găsi RAI pe vecie.

  18. Spinul opşpe – Viciile
  Pentru trup supliciile,
  Pufăitul şi paharul
  Înjuratul ca birjarul.

  Pariurile pe la meci
  Unde bani dai sute-zeci,
  Cafeaua cea aromată
  Sau nessul cu ciocolată.

  Mâncarea cea otrăvită
  Şi la gust deosebită,
  Îţi e viciu ţie – dacă
  O mănânci doar ca să-ţi placă.

  Faci din gusturi – real VICIU
  Trupul tu-l pui sacrificiu,
  Pe altarul desfătării
  Maica fiicei desfrânării.

  Gustul monoglutamat
  Şi bine cancerizat,
  Chiar de îţi provoacă greaţă
  Ţie ţi-e standard de viaţă.

  Fructele din Israel
  Dătătoare de cancer,
  La fel sunt cele turceşti
  Din tun, sigur bolnav eşti.

  Viciul e televizorul
  Responsabil cu omorul,
  Viciu e şi internetul
  De-acolo ştii alfabetul.

  19. Spinul slut – zis Împietrirea
  El dă inimii orbirea,
  Stau unii cu a sa pecete
  Rabdă de foame şi sete.

  Răutatea nu o lasă
  Impietrirea lor e crasă,
  Sunt reci precum măcelarii
  Reţinuţi precum avarii.

  Văd ei că se stinge omul
  Se duce-uşor la Domnul,
  Şi nici un deget nu mişcă
  Sunt inerţi, nimic nu-i pişcă.

  Poţi să strigi cât vrei, de zor
  – Alo, Hei, sau Ajutor !,
  Împietriţi – nu pot să iasă
  Din această slută pasă.

  De-i strigă vreunul la poartă
  Haide iute – am fiica moartă,
  Împietriţii sunt inerţi
  Poţi să zbieri, sau să îi cerţi.

  De au bani strânşi – puşi deoparte
  Zic: – Ăştia-s banii mei de moarte !,
  De orbeşti şi-ţi pierzi vederea
  Ei ţin cu dinţii averea.

  Împietriţii sunt zgârciţii
  Fideli hâdei avariţii,
  Nu au deloc inima largă
  Căci punga tre” s-o spargă.

  Sunt zgârciţi cu Bună Ziua
  Vecinilor le zic „Piua”,
  Taciturni cu pielea-n cute
  Vai vai, sufletelor slute.

  20. Spinul Cronofag
  Ne ucide timpul drag,
  Cu radio, televizor
  La meci sau la coafor.

  Fiica sa e bârfoteca
  Filmul şi cinemateca,
  La internet e semnal
  Furnizat de Belial.

  Şase – şase – şaşe
  Cablurile-s trase,
  Infernet în casă
  Laptop-ul pe masă.

  Serialul preferat
  De-un deceniu ne e dat,
  Sper să mai fiu încă viu
  Că mai ţine vreun mileniu.

  21. I se spune spinul Da
  Dar de fapt el este Ba,
  Căci cu gura confirmăm
  Dar prin fapte infirmăm.

  Da, da, da – este corect
  Cum spui tu este chiar drept,
  Dar când e să treci la treabă
  Te suceşti în mare grabă.

  Da – desigur – de acord
  Însă nu-mi intră la cord,
  Cu buzele toţi aprobă
  Dar cu fapta dezaprobă.

  Da, nu-i bine s-avortezi
  Pe copii tre” să-i salvezi,
  Zic ades părinţii care
  Dau cu pruncii-n canalizare.

  Da, nu este bun fumatul
  Plămânul e afectatul,
  Dar cu fapta demonstrăm
  Cum viaţa ne-o afumăm.

  Da, şi eu sunt credincios
  Am credinţă în Hristos,
  Dar n-am timp de Liturghie
  Am de treabă-n bucătărie.

  Tre să bag aspiratorul
  Să aprind televizorul,
  Da, sunt de acord şi eu
  Dar n-am timp de Dumnezeu.

  Da, da, da şi iară da
  Dar de fapt e Ba, ba, ba,
  Zice omul des cu gura
  Cu toţi dinţii şi dantura.

  Geaba zici însă tu, Da !
  Când cu fapta arăţi Ba,
  Dai din cap că nu e bine
  Dar apoi faci tot ca tine !

  22. Spinul Hainelor mulate
  A gusturilor deşănţate,
  Prezintă acum temei
  La bărbaţi şi la femei.

  Toată lumea vrea s-arate
  A şti trupul să şi-l poarte,
  Cu haine se-ncorsetează
  Bine trupul şi-l mulează.

  Trupurile încinse toate
  Cu intenţii desfrânate,
  Se plimbă lumea pe stradă
  Pentru ce ? Pentru bravadă.

  De vină-i egolatria
  Sufletul cel cu mândria,
  Ce nu poa” să se îmbrace
  Că e-nchis în carapace.

  Dar îl sileşte pe trup
  Să fie gătit mult,
  În urechi să ţii cercei
  Zorzoane la gât, sau chei.

  Căci doar sufletul boleşte
  Însă trupul ispăşeşte,
  Şi prin împodobire
  Sufletul caută mărire.

  23. Spinul Fariseu
  Despre zeul EU,
  Are temelie
  Pe hâda mândrie.

  Toate propoziţiile,
  Ce încep cu EU
  Sunt rostite toate
  De-un suflet ateu.

  Lăudăroşenia
  Şi fariseismul,
  Sunt aidoma cu
  Viclean-satanismul.

  Nu mai zic românii
  – De vrea Domnul pot!,
  Ci mulţi zic cu fală
  – EU am clădit tot!.

  Am muncit, am adunat
  Am trudit, sacrificat,
  Dar repede uiţi tu frate
  – Cine ţi-a dat sănătate ?

  De unde ai avut putere
  Să munceşti, să faci avere?
  Să-ţi ţii pruncii-n facultate
  Şi să te achiţi de rate.

  Te pui într-una pe tine
  Făr să ai pic de ruşine,
  Zi-i! măi mare fariseu
  – Mi-a ajutat Dumnezeu !

  Nu te mai da rotund
  Şi cu cugetul profund,
  Eşti o scamă pe pământ
  Candidat la un mormânt.

  Te prefaci că eşti smerit
  Căci „cu sârg” te-ai ostenit,
  Răutatea-o cuibăreşti
  Şi sufletul îţi împietreşti.

  24. Spinul Mâine, nu azi
  Te ajută să decazi,
  Căci cumplita Amânare
  Te va duce la pierzare.

  Îl minţim mereu pe Domnul
  Că mâine vom face bine,
  Dar cu putredele fapte
  Arăţi cancerul din tine.

  Cu minciuna des pe buze
  Vrem să cerem false scuze,
  Că azi n-a mai fost timp
  Şi mai cerem un răstimp.

  Amână omul, amână
  Nu o zi, sau săptămână,
  Ci cu mintea sa în ceaţă
  Amână pentru o viaţă.

  Nu-i timp acuma de post
  Alte lucruri au un rost,
  Sunt ocupat cu serviciu
  Nu e timp de sacrificiu.

  Haide şi te trezeşte
  Spală-te şi ia citeşte,
  Pregăteşte-te de rugă
  Nu mai fi mereu pe fugă.

  – Nu am timp azi chiar deloc
  Tre” să mă urnesc din loc,
  Duminica mai dau o tură
  Prin târg la vreo cumpărătură.

  25. Spinul 25 – Confortul
  Şi chiar sufletul e mortul,
  Căci de-i trupul desfătat
  Lui satan el s-a predat.

  Ştim bine că azi confortul
  Îşi aduce strâmb aportul,
  În a răsfăţa trupeşte
  Pe cei slabi duhovniceşte.

  Când le ai pe toate la buton
  Totul este monoton,
  De-abia ştii să mai trăieşti
  Doar de tine-ngrijeşti.

  Nu tu muncă, nu tu stres
  Te gândeşti doar la progres,
  Cum să faci să mai trăieşti
  Fără ca tu să trudeşti.

  26. Spinul acesta e Cearta
  Satana a zis că e ARTA,
  A sa – cea mai rafinată
  Ţine lumea dezbinată.

  Unii ţipă, alţii se-mpung
  Cu încruntări ei se străpung,
  Cearta este locul întâi
  Al familiei căpătâi.

  27. Spinul douăzeci şi şapte
  Este Cearta chiar prin soapte,
  Căci deşi deloc nu strigi
  Relele tot ţi le-nfigi.

  Dai din coate şi-nghioldeşti
  Şi-arăţi cât de om eşti,
  Căci mânat de răutate
  Ţii în sân pe hâda moarte.

  28. Spinul douăzeci şi opt
  Îl lasă pe suflet mort,
  Este tot Cearta din noi
  Ne împroşcăm des cu noroi.

  Cum ne vine iute-n gură
  Aruncăm venin cu ură,
  Ne sfădim ne acuzăm
  Niciodat nu ne iertăm.

  29. Spinul douăzeci şi nouă
  Ocupaţia nu-i nouă,
  Lumea îi spune tot Ceartă
  Din inimă ea se deşartă.

  Zice omul cât de multe
  Şi cu vorbele tumulte,
  Nu se-opreşte până când
  Nu biruie cu al său gând.

  30. Cearta, cearta, cearta-n veci
  Este spinul zis treizeci,
  Lumea foarte des se ceartă
  Şi tot mincinos se iartă.

  Căci de tu ţii minte răul
  Ai căzut adânc în hăul,
  Răutăţii – chip hain
  Inima ţi-e toată SPIN.

  31. Spinul – număr treişunu
  E urletu ca nebunu,
  Căci răcnind – descătuşare
  Aduci spaimă şi teroare.

  Cearta aceasta-i dătătoare
  De traume dăunătoare,
  Căci de la o astfel de ceartă
  A rămas nevasta moartă.

  32. Spinul zis treizeci şi doi
  E Cearta – gen tărăboi,
  E ca-n târg în îmbulzeală
  Urlăm fără de sfială.

  Acolo nu mai e ruşine
  Ţipăă frate cât te ţine,
  Arată-te cu indignare
  Gura ta dreptate are.

  33. Spinul zis treizeci şi trei
  Ne purtăm ca nişte-atei,
  Zicem lucrurilor pe nume
  Făr-a ţine cont de lume.

  Se numeşte balamuc
  Când la gură ai clăbuc,
  Te Cerţi cu spume la gură
  Şi acuzi cu URĂ, URĂ !

  34. Spinul acesta este poarta
  Pe care ades intră Cearta,
  Este sfada pentru bani
  Şi ţine de mii de ani.

  În familii toţi se ceartă
  Şi ajung să se despartă,
  Se poartă fără de minte
  Şi ajung toţi în morminte.

  35. Spinul treieşcincilea
  E Cearta fără perdea,
  Nu mai ţii cont de fraţi
  De părinţi sau de cumnaţi.

  Pune dar punctul pe I
  Căci dreptul tău de a fi,
  Te lasă să ocărăşti
  Şi să-i faci pe ceilalţi proşti.

  36. Spinu-acesta treii-şase
  E Cearta-n carne şi oase,
  Când cu dintele-ascuţit
  Vorba ta e doar cuţit.

  Ştii doar să învinuieşti
  S-arăţi că tu nu greşeşti,
  La orice cuvânt tu ai
  O replică putregai.

  37. Spinul zis treieşapte
  E Cearta cu spurcate fapte,
  Când cu înjurături în gură
  Arunci tot prin bătătură.

  Nervozaţii, căpcăunii
  Sunt fraţi leiţi cu nebunii,
  Dacă cumva îi amesteci
  Nu mai ştii pe-alţii de unii.

  38. Spinul număr treiişopt
  Nu-ţi dai seama după port,
  Căci atât de mult falsează
  Pacea continuu mimează.

  Cei ce-ntorc cuvântul, iată,
  Sunt profesorii la Ceartă,
  Ar putea preda cu brio
  Cearta ca pe-o Naltă Artă.

  39. Cearta la lună veche sau nouă
  Este spinul treişnouă,
  Aceştia se Ceartă mai rar
  Dau cu bomba şi dispar.

  Trântesc în urma lor uşa
  Şi-o conving pe mătuşa,
  Să nu spună c-au plecat
  O lună la desfrânat.

  40. Spinul acesta patruzeci
  E al sufletelor reci,
  Se Ceartă de dragul Cerţii
  Ca chiorii şi ca orbeţii.

  Chiar din prag de la intrare
  Intri şi faci gura mare,
  – De ce nu faci? – Nu ai făcut?
  Iară timpul l-ai pierdut?!

  41. Spinul patruzeci şi unu
  În casă tu dai cu tunu,
  Firea ta e numai Ceartă
  Pacea din suflet, ţi-e moartă.

  Este cearta vicioasă
  Putredă, canceroasă,
  E izvorâtă din iad
  Unde mulţi certaţi rău ard.

  42. Spinul patruzeci şi doi
  Se Ceartă des amândoi,
  Fiecare vrea dreptate
  Şi cere întâietate.

  Nimeni nu vrea să cedeze
  Limba să îşi înfrâneze,
  Ciondăneala e prezentă
  Să zic chiar omniprezentă.

  43. Spinul patruzeci şi trei
  Este Cearta iute-ardei,
  Cu vorbe însuliţate
  Înfipte adânc în spate.

  Replicile scurt-tăioase
  Cuvintele răpănoase,
  Dau mâncărime la limbă
  Şi nimic nu o mai schimbă.

  44. Spinul patruzeci şi patru
  Urlu, zbier şi aspru latru,
  Este Cearta cea câinoasă
  Şi-atât de neomenoasă.

  Bălăcăreala făr de jenă
  Cu rânjet ca de hienă,
  Iar în loc de împăcare
  Te scuturi cu indignare.

  45. Din 40 în 45
  Au murit mulţi în opinci,
  În război ei s-au Certat
  Împuşcat, dinamitat.

  Căci războiul e o ceartă
  Către pieire o poartă,
  Iar vorbele cu-nveninare
  Sunt cea mai neagră tumoare.

  46. Spinul patruzeci şi şase
  Este Cearta dintre mase,
  Dezbinarea din norod
  Pentru grâu sau pentru glod.

  Oamenii-şi pierd cumpătarea
  Şi fac spume ca marea,
  Îşi pierd cu totul răbdarea
  Iar de vină-i disperarea.

  47. Spinul patruzeci şi şapte
  Din zori şi până în noapte,
  Se Ceartă lumea, se ceartă
  Pân la moarte nu se iartă.

  Se contrează, se oftică
  Pentru ei lumea-i chiar mică,
  N-au loc nici în infinit
  Se ceartă la nesfârşit.

  48. Spinul patruzeci şi opt
  Sufletul de rău ţi-a copt,
  Şi în loc de rai şi bine
  Vrei ca Cearta să dezbine.

  Te prefaci cu artă mare
  Dar simţi o îmbucurare,
  Când alţii se încontrează
  Şi replici îşi adresează.

  49. Spinul patruzeci şi nouă
  E Cearta noastră, dragă vouă,
  Când la ceartă asistaţi
  Chiar vădit interesaţi.

  Doar pe la tembelizor
  Se ceartă lumea de zor,
  Iar băutorii de ceartă
  Cu telecomanda aşteaptă.

  50. Of, cinzeci, 50, cinzeci
  În Ceartă tu petreci,
  Spinul acesta e-al tău
  Când în suflet tu porţi rău.

  Te declari că eşti creştin
  Dar în inimă ai venin,
  Cu contre şi-nverşunări
  În refuz şi îmbufnări.

  Oare ?
  Noi îl ştim de la Botez
  Îl mărturisim prin Crez,
  Spinii bine i-am împins
  Zilnic noi crud l-am ucis.

  Oare-L ştim de la Botez
  Oare nouă ne e Crez ?,
  Oare bine l-am primit
  În sufletul fals spovedit ?!

  Noi îl ştim de la Botez
  Îl mărturisim prin Crez,
  Spinii bine i-am împins
  Zilnic noi crud l-am ucis.

  Oare-L ştim de la Botez?
  Când ne ruşinăm de Crez,
  Căci atunci fără de minte
  Îl minţim cu jurăminte !

  Noi îl ştim de la Botez
  Îl mărturisim prin Crez,
  Spinii bine i-am împins
  Zilnic noi crud l-am ucis.

  Oare îl ştim de la Botez?
  Când pruncii prin AVORT îi pierz,
  Oare nu cumva-L minţim
  Şi ne facem că nu ştim.

  Noi îl ştim de la Botez
  Îl mărturisim prin Crez,
  Spinii bine i-am împins
  Zilnic noi crud l-am ucis.

  Oare, oare, oare, oare
  Nu vezi că sufletul-ţi moare,
  În certuri şi-nvinuiri
  În sfade şi osândiri.

  Special!
  Un SPIN special
  De la Belial,
  E Ecumenismul
  Sau babilonismul.

  Acest spin nu e pe cap
  Căci deloc nu mai încap,
  Ci inima a străpuns
  Şi Sfânt Sângele a curs.

  Săptămâna – Rugăciune
  E plină de spurcăciune,
  Credinţa o bolborosesc
  Şi timpul îl irosesc.

  Toţi participanţii
  Iscarioteni,
  Ieftin vând pe Domnul
  Pe niscai galbeni.

  Patriarhul şi ierarhii
  Care-o celebrează,
  Şi ei dar şi păstoriţii
  Credinţa trădează.

  Să fugim de rugăciunea
  Cu sectarii şi ateii,
  Căci ecumeniştii sunt
  Mai murdari decât purceii.

  Diavolul a preferat
  Atunci ca din Gadarei,
  Să fie scos în afară
  Chiar în turma de purcei.

  Turma de ecumenişti
  E o turmă de purcei,
  Să fugim cu sfântă fugă
  De unirea cea cu ei.

  Ca Ortodoxia
  Cea neprihănită,
  Să nu fie deloc
  Cumva murdărită.

  Fără zbârcitură
  Sau vreo mică pată,
  Să fie Mireasă
  Sfântă şi Curată.

  Post Scriptum!

  Noi îl ştim de la Botez
  Îl mărturisim prin Crez,
  Spinii bine i-am împins
  Zilnic noi crud l-am ucis.

  Ne numim singuri creştini
  Dar suntem aşa haini,
  Biruiţi de răutate
  Ne-ndreptăm cu sârg spre moarte.

  Cei mai adânci mărăcini
  Îi numim noi astăzi spini,
  Şi cu vârf şi îndesat
  Domnului i-am apăsat.

  Ultimul SPIN este al tău
  Căci rănind pe Dumnezeu,
  Ţi-ai dat cu uşurinţă acceptul
  De al răstigni pe Dreptul.

  Din cei 50 de spini
  Să te miri şi să te-nchini,
  Ai Cerţii sunt douăşcinci
  Când la vorbe te încingi.

  Notă!
  Cine caută doar PACE
  Domnului sigur îi place,
  Şi nu-l fericesc doar eu
  Ci Prea Sfântul Dumnezeu.
  (Matei 5:9)

  Caprele
  Sunt
  EU,
  iar
  Oile
  Dumnezeu
  le
  ştie.

  Amin!

  Apreciază

 12. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:43 pm

  EuGenia

  Ştiinţa ce studiază
  Şi lumea-o sterilizează,
  Îşi zice EuGenie
  Şi este o infamie.

  Una mie 9 sute
  Câteva capete oculte,
  Au decis să controleze
  Lumea – şi s-o decimeze.

  Prins zisa EuGenie
  Absurda neomenie,
  Divide, sortează, separă
  Oamenii la largă scară.

  La final tre” să primeze
  Şi-n balanţă să conteze,
  Numai lumea tip elită
  Deşteaptă – deosebită.

  Ţările din lume-a treia
  Sunt nedorite de-aceia,
  Ce se-nchină la satan
  Şi la superzeul BAN.

  Pe criterii zis genetice
  Minţile grav epileptice,
  Vor să ne-anihileze
  Pruncii să ni-i avorteze.

  Au scornit cu Belial
  Planingul familial,
  Cel mult 1 copil s-avem
  Restul să îi ucidem.

  Prin avorturi – chiuretaje
  Prin demonice reglaje,
  Cu pastile otrăvitoare
  Iată pruncu-n uter moare.

  EuGenia perfidă
  E crima infanticidă,
  Strigă pruncii – strigăt mut
  „Mamii, tatii m-a duruut”

  Mamăăă cum de i-ai lăsat
  Ca să fiu decapitat,
  Tatăă scump, tăticul meuu
  De tine mi-e dor mereu.

  Cum de nu m-ai apărat
  Când trupul mi l-au tăiat,
  Nu am braţe să te strâng
  La piept – şi de-aceea PLÂNG.

  Fraţilor, EuGenie
  Este marea pandemie,
  Lumea toată e vizată
  Căci o vor depopulată.

  Prin vaccinuri de tot felul
  Şi-au început ei măcelul,
  De-a steriliza tot globul
  Lumea, omul, tot norodul.

  Prin vaccinuri criminale
  De sorginte infernale,
  Lovesc crud în populaţie
  Chiar şi prin alimentaţie.

  Selecţia raselor
  Din rândul maselor,
  Vor împuţinare
  Prin exterminare.

  Genocid perfect legal
  Prin codex alimentar,
  Hrana e pecetluită
  Cu uraniu-mbogăţită.

  Fructele din magazine
  Sunt mumificate bine,
  Viermele – test sănătate
  A fugit ca de la moarte.

  Trei metode-s ticluite
  De eugenişti croite,
  Lumea ca s-o înrobească
  Şi apoi s-o nimicească.

  Prima fază e războiul
  Între oameni tărăboiul,
  Bancherii îl finanţează
  Şi lumea terorizează.

  Multă plebe astfel piere
  Copil, tată şi muiere,
  Oamenii cei mai de rând
  Mor, se duc bieţii, nevrând.

  Oamenii de sus – elite
  Sunt feriţi de dinamite,
  Talpa ţării tre” să piară
  Pentru docţi – erau povară.

  Prin războaie ei dezbină
  Şi las ţările-n ruină,
  Ca apoi să-mpărăţească
  Cu legea lor păgânească.

  A doua metodă este
  Cancerul din manifeste,
  Pliante cu vaccinări
  Nebune sterilizări.

  Vaccinurile sunt arme
  Sănătatea să ne-o sfarme,
  Pruncii să-i slăbănogească
  Cancer să agonisească.

  Pe sărmanele fetiţe
  Vor să le sterilizeze,
  Iară puţin mai târziu
  Le-nvaţă să avorteze.

  Mercur, aluminiu, uraniu
  Vei ajunge doar un craniu,
  Căci otrava din vaccinuri
  Îţi vor aduce doar chinuri.

  Pentru colul uterin
  A fost creat un vaccin,
  Ca tinerele în floare
  S-ajungă neroditoare.

  Au pus cancerul, momeală
  O perfidă păcăleală,
  Căci odată vaccinate
  Multe sunt sterilizate.

  Boli crunte şi sterilizare
  Apar des prin vaccinare,
  Căci sistemul medical
  E strunit de Belial.

  Unii prunci au paralizat
  După ce s-au vaccinat,
  Iată ce urmări fatale
  Sunt prezente în spitale.

  Vă rog mult să mă credeţi
  Nu mai fiţi aşa orbeţi,
  Ce-au scornit, de ani o sută
  Stăpânirea cea ocultă.

  Planingul familial
  Zis şi control parental,
  E-un plan de exterminare
  A îngerilor de sub soare.

  Clinici multe de avorturi
  Unde des se fac torturi,
  Pruncii „bine” sunt tranşaţi
  Sau cu săruri afară daţi.

  Prin soluţii zis saline
  Pruncul nu îşi mai revine,
  Din uter uşor alunecă
  Şi privirea i se-ntunecă.

  Cu injecţii şi pastile
  Şi multe reţete debile,
  În demono-laboratoare
  Pruncu-sfânt, cu zile moare.

  A treia metodă
  E acum la modă,
  E hrana cea otrăvită
  E-urizată, stropită.

  Fugiţi fraţilor ca vântul,
  Nu mai staţi rupeţi pământul,
  Căci sistemul Europa
  Foarte mulţi va îngropa.

  Chimicale-chimicale
  Prin nevoi alimentare,
  La preţ mic ei le vor vinde
  Şi gloatele uşor vor prinde.

  Osteoporoza
  Este diagnoza,
  Oaselor poroase
  De-alimente roase.

  Bem insectide
  Zis, sucuri acide,
  Mulţi dinţi de prin gură
  Zac pe jos prin şură.

  Cu ce consumăm
  Viaţa ne-o scurtăm,
  Pe la farmacie
  E coadă, de-o mie.

  Una mie de persoane
  Copii, domni şi cucoane,
  Nu-s bani de reţetă
  Şi nici de navetă.

  De la supermarket
  Ieftine alimente,
  Vrem la farmacie
  Ce ? – Medicamente.

  Căci nesăbuinţa
  Cu moftul, plăcerea,
  O fac pe otravă
  Mai dulce ca mierea.

  Fugim după carne
  Ca teleghidaţii,
  Ştim că în mezeluri
  Zac doar aberaţii.

  Căci burtica este
  Realul stăpân,
  Creierul a fost
  Mai demult jupân.

  Europa, tot pământul
  Ne-au furat discernământul,
  Suntem robi la cărucioare
  Le umplem cu de-mâncare.

  Hrana au codificat-o
  Şi slut au modificat-o,
  Ies din noi ades mutanţi
  Ne-am hrănit cu conservanţi

  Războiul, avortul şi hrana
  E pentru mase capcana,
  Au gândit-o nişte „hoţi”
  Ce pe toţi ne vor tun-morţi.

  Apreciază

 13. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:45 pm

  Feisbuc

  Lume, lumeee – soro lumeee
  Ce de oameni, ce de numee,
  E-n reţeaua asta largă
  O ciumat-buboasă plagă.

  Feisbuc ea se numeşte
  Şi pe mulţi îi reuneşte,
  Şi cu mic dar şi cu mare
  Câtă lume e în zare.

  M-a întrebat ieri un vecin
  CUM ?? N-ai feisbuc, n-ai login ?
  Cum poţi oare să trăieşti
  Făr să citeşti, blog-uieşti ?

  O reţea de spionaj
  Un dramatic derapaj,
  Căci o sumă de baştani
  Se străduie de ceva ani.

  Agenda s-o completeze
  Lui satan să i-o cedeze,
  – Vezi cartea aceasta cu chipuri
  La toţi le vom pune cipuri !

  Cartea cea cu feţe
  Cu false dulceţe,
  E ca o nălucă
  Poate să seducă.

  Elementul ei
  Curiozitatea,
  Prinde la cei cu
  Naivitatea.

  Fiara bruxelistă
  Cântă, că există,
  Un astfel de trădător
  Iscariotean vânzător.

  Feisbuc-ul e poarta largă
  Pe care mulţi vor să meargă,
  Spiritul de turmă
  Pentru cei din urmă.

  Mulţi nu vor în Cartea Vieţii
  Ci din zorii dimineţii,
  Vor doar cartea cea cu feţe
  Cu chat-uri să se răsfeţe.

  Nu ai Feisbuc nu exişti
  Zic mulţi calculatorişti,
  Pe tablete şi telefoane
  Se dau like-uri din butoane.

  Cartea cea cu mii chipuri
  Cu rase de mai multe tipuri,
  Îţi prezintă o lume vastă
  Virtuală, cineastă.

  Zisa socializare
  E capcana cea mai mare,
  Căci reţeaua colportaj
  Se-ocupă de spionaj.

  Te filmează prin ecran
  Zi de zi şi an de an,
  Prin camera de la smartphone
  Te-ascultă prin microfon.

  O dulceaţă negrăită
  Îi încântă prin orbită,
  Pe feisbucării dependenţi
  Pe reţea omniprezenţi.

  Dulcea curiozitate
  De a se înscrie-n carte,
  Şi-Adam a căzut
  Curios neîntrecut.

  Uşor ne surprinde
  Sufletul ni-l prinde,
  Cu meniuri luminoase
  Subiecte siropoase.

  Haide vino-n mreajă
  Feisbuc te visează,
  Al său înrobit
  Şi scump cipuit.

  Tu unde vrei ? În Cartea Vieţii sau în Cartea Feţelor ce urmează să fie cipuite ? Facebook-ul, e agenda de lucru a stăpânirii oculte.

  Apreciază

 14. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:48 pm

  Calul Troian

  Sun-a glas de păsărele
  Nu din pomi cu rămurele,
  Ci din vene şi din vine
  Şi din cip-ul ce-i în tine.

  Cip cip cip – cip cirip
  Tu eşti al satanei chip,
  Tu ne dezbraci de Botez
  Şi de Cruce şi de Crez.

  Pe mână te-am implantat
  Din comoditate,
  Iar confortul ne-a costat
  Sfânta Libertate.

  Vor ca să te injecteze
  La bebe – în burtică,
  Înainte de-a se naşte
  Prin uter, la mămică.

  Toţi pruncii vor purta
  Microcip de mici,
  Ca de altfel şi părinţii
  Tătici şi mămici.

  Pentru a fi omul momit
  Va fi foarte ademenit,
  Când cipu-l va vindeca
  Pe el sau soţia sa.

  – Hai să-l punem toţi pe braţ,
  Surori, veri, părinţi şi fraţi,
  Trupul ni-l tămăduieşte
  Suferinţa o opreşte.

  Însă „calul troian”
  Cipul lui satan,
  Are şi efecte adverse
  Viclene, perverse.

  Mintea el ţi-o controlează
  Sufletul ţi-l profanează,
  Trupul e teleghidat
  Că doar lui satan te-ai dat.

  Scrie acolo-n micul bob
  Nu mai sunt Domnului rob,
  Mă închin numai la cel
  Şef în iad, Satanael.

  Micul cip – bob de orez
  Îmi şterge Sfântul Botez,
  Căci în el stă bine scris
  – Eu sunt al lui Antihrist.

  Iată dar ce mărturie
  Dă omul azi pe vecie,
  Sufletul şi-l află mort
  Pentru ce? – pentru confort.

  Pentru bani, pentru servici
  Pentru bere, pentru mici,
  Se vinde fără de minte
  Chiar şi pentru-n blid de linte.

  – Văleleu, am aşa o casă
  Bucate bune pe masă,
  La servici nu ne primeşte
  Ratele cin’ le plăteşte.

  Nu mai pot şofa maşina
  Şi nici cumpăra benzina,
  Cine-mi mai dă pansamente
  Pastile – medicamente.

  Sluga lui satan
  E cuvântul ban,
  În mână băgat
  Cu ac injectat.

  Semnul Sfintei noastre Cruci
  N-ai să poţi ca să-l mai duci,
  La frunte, mijloc şi umeri
  Trei de 6 ai să numeri.

  Şase-şase-şase
  Un morman de oase,
  Slugă te vrea cel
  Zis şi Azrael.

  Calul Troian, sluga lui satan
  Este microcipul, ce îţi fură chipul.

  Apreciază

 15. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:49 pm

  Pentru Sfinţii Închisorilor

  Neamul nostru chinuit,
  Vrut n-a vrut a plămădit
  Sute sau mii de morminte
  Ce-n adâncuri, poartă-n ele
  Bogăţii de oase sfinte.

  S-au clădit fără de vrere
  Lavre, peşteri şi chilii
  S-au format chiar caractere
  Din morţi, mulţi ajuns-au vii
  Învăţând de la durere.

  Toată floarea ţării noastre
  În subsoluri a pierit
  În beciuri, în mirosuri grele
  Nădejdea au înmulţit
  Chiar acolo-ntre zăbrele.

  S-au scris imne, poezii
  S-au spus Crezuri niceene
  S-au predat filosofii,
  Mii de versuri s-au ivit
  Toate, toate, din durere.

  Cu scrâşnete de măsele
  Şi cu carne dezghiocată
  Au primit prigoana toată
  Cei ce n-au vrut să le fie
  Azi, istoria furată.

  De granit şi diamant
  Au fost mulţi dintre „rebeli”
  Ce-au răbdat cu stoicism
  Toate hoardele atee
  Ce-au ieşit din comunism.

  Au răbdat ca mucenicii
  Au scris file-n sinaxar
  S-au luptat ca această ţară
  Niciodată să nu piară
  Nici să-şi piardă vreun hotar.

  Mulţi n-au mai văzut lucirea
  Soarelui de zi cu zi
  Căci au coborât în mina
  Ce le-a fost mormânt şi casă
  Doar HRISTOS le-a fost lumina.

  Chinuiţi cu foame cruntă
  Devenit-au moaşte vii
  Emanând o pace sfântă
  Din privirile lor calde
  De tineri, bătrâni, copii.

  Aiudul, Piteştiul, Gherla, Suceava
  Zdrobit-au pe voi la fel ca pe pleava
  Uliţelor şi satelor ce v-au născut..
  …Pentru a primi prigoana, ce-avea
  Osuarele cu voi să fi umplut.

  Pateric s-a scris cu sânge
  Cu sudori, cu nevoinţi
  Doamne cum inima mea plânge
  Când îi văd pe muribunzii
  Ce înalţă rugi fierbinţi.

  Grămădiţi în mici celule
  Fără aer de ajuns
  V-au răpit şi oxigenul
  Ce-n plămâni ar fi pătruns
  Dăruit de Cel de Sus.

  Sataniştii şi ateii
  Au pus, zic ei, stăpânire
  Pe lume, chiar pe zidire
  Dând edicte şi precepte
  Pentru-a lumii vieţuire.

  Îngâmfaţii şi-ofticaţii
  Puşi de mândrul lucifer
  Au scornit doar aberaţii
  Chinuri cât să-nmoaie-un fier
  Dar nu şi acel: „tot sper !”.

  Căci Nădejdea în mântuire
  Pe mulţi i-a însufleţit
  A doua dintre virtuţi
  Ce nu poate fi vreodată
  Înfrântă de nişte bruţi.

  Circulă o vorbă atee,
  Chiar absurdă ca idee,
  Cum că ultima ce moare
  E speranţa … ce eroare!
  Căci Nădejdea moarte n-are.

  Îmbrăcaţi în răni şi semne
  Răstigniţi şi abuzaţi
  Voi steagul l-aţi arborat
  Ca să vadă tot românul
  Că-n bernă nu l-aţi lăsat.

  Este steagul biruinţei,
  Al nădejdii, al credinţei
  Al dragostei dintre fraţi
  Căci deşi neînarmaţi
  I-aţi zdrobit voi, nu ceilalţi.

  Cu obrajii arşi de palme,
  Cu iertare-aţi răsplătit
  Iar cu tălpile umflate
  N-aţi fugit, ci aţi dorit
  Pe duşman să-l faceţi frate.

  Adunaţi din plaiul ţării
  Smulşi din câmpuri, de pe glii
  V-au abrutizat călăii
  Căci n-aţi mai văzut nici cerul
  Nici pe-ai voştri dragi copii.

  Aţi fost jertfa cea fierbinte
  Aţi fost ruga cea de seară
  Cu Hristos în trup, în minte
  Acum sunteţi ca din ceară
  Curge mir din oseminte.

  S-a ajuns din nou la vorba
  Sfântă, a lui Tertulian
  Căci sămânţa voastră pururi
  Va încolţi şi va da roduri
  Zi de zi şi an de an.

  „Sângele martirilor, sămânţa creştinilor”
  Doamne ce mai adevăr
  Cum te-nalţă şi-nfierbântă
  O dorinţă mare, sfântă
  De-a muri în Adevăr.

  Sfinţi români din închisori
  Ce-aţi suit acolo-n nori
  Azi nevoie avem de voi
  De-ale voastre dulci sudori
  De lăuntrice comori.

  Spus-aţi ruga lui Iisus
  Dobândit-aţi astfel taina
  De a iubi s-ajungeţi sus
  De-a-mbrăca şi voi azi haina
  Din hlamidă a lui Iisus.

  Martiraj, mucenicie
  Pentru-al nostru lut şi glie
  V-aţi unit, toţi, pe vecie
  Ocrotiţi de Maica Sfântă
  Şi-azi istoria vă cântă.

  Acest imn vreau să-l închin
  Celor ce prin al lor chin
  Au luptat cu pace sfântă
  Ca-n veci să nu fie-nfrântă
  Ţara mea şi-a ta. La luptă!!!

  Apreciază

 16. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:51 pm

  Cuviosul Justin

  Cuviosul Justin
  E darul divin,
  E lumânarea aprinsă
  Ce nu poate fi stinsă.

  E stâlp şi pridvor
  Pentru toţi cei ce vor,
  La Dumnezeu să ajungă
  Cu sfinţit mir să se ungă.

  Ctitor de biserici
  Sfinte temelii,
  Dar mai mare ctitor
  De suflete vii.

  Dacă-n lume l-aţi închis
  Pe cel de Domnul trimis
  Azi, o mie de cătuşe
  Nu pot să-l mai înăbuşe.

  Că din Sfânta Veşnicie
  Ne este pururi solie,
  Neamului românesc
  Şi cinului îngeresc.

  Iar Cuvântul ce-a rostit
  În oameni s-a-ntipărit,
  Va rămâne-n noi pe veci
  Încălzind suflete reci.

  Cuvioase Părinte
  Să-ţi aduci aminte,
  De-al tău neam şi ţară
  Ca-n veci să nu piară.

  Fiu de bravi răzeşi
  Al ţării plăieş,
  Lupte ai purtat
  Te-ai încununat.

  Ai pornit cu vitejie
  Singur – lupta anti cip,
  Căci o neagră vijelie
  Este al fiarei chip.

  Ai chemat o ţară-ntreagă
  Ca pe oi i-ai adunat,
  Şi pe turma cea pribeagă
  De lupi mulţi ai apărat.

  Ai fost buciumul ce-n zare
  Ai sunat şi ai trezit,
  Peste mări peste hotare
  Şi acolo ai răzbit.

  Un chip al blândeţii
  Un Bunic smerit,
  Cu barba de lână
  Şi părul albit.

  48 şi 64
  Nu e o piesă de teatru,
  Ci sunt ani de umilinţă
  De sporire în credinţă.

  „Căci din apa umilinţii
  Au băut în viaţă Sfinţii” ***

  O, ce rouă-nmiresmată
  Din raclă a izvorât,
  Iar în busuioc, minune
  Rămurele-au înfrunzit.

  Căci la Dumnezeu în sânuri
  Pe veci te-ai sălăşluit,
  Ai purtat lupta cea bună
  Şi în Cer te-ai odihnit.

  Dar eu cred că nici acolo
  Nu voieşti a lua odihnă,
  Câtă vreme-n ţara noastră
  Lupii ne sfâşie-n tihnă.

  Şi cum pururea te ştim
  Drept, cucernic, rugător,
  Tu pe Maica PreaCurata
  Vei ruga stăruitor.

  „ O, PreaSfântă Maică,
  Ce ne-ai înfiat,
  Ridică-ne astăzi
  Din greul păcat.

  Căci deşi cu minte,
  Din popor creştin,
  Ucis-u-ne-am pruncii,
  Cu un cumplit chin.

  Avorturi, pastile
  Sau otrăvuri lente,
  Sterilete, pază
  „Reţete” demente.

  Am ucis pe Sfinţii
  Ce-ar fi mijlocit,
  Iar PreaSfânta Troiţă
  Azi ne-a pedepsit.

  Căci la noi în ţară
  Plâng Icoanele,
  Cu sânge, cu lacrimi
  Se mişcă şi candele.

  Dă-mi să iau osândă,
  În veci, pe vecie,
  Dar avorturi-crime
  Nici să nu mai fie.

  Ţara mea greu geme
  Sub papuc străin,
  Vom fi sclavi în ţara
  În care trăim.”

  Roagă-te Sfinte Părinte
  Domnului Cel Sfânt te-nchină,
  Că sub hoarda păgânească
  Fiii tăi adânc suspină.

  Cere de la Tatăl, timp de pocăinţă
  Iară de la Fiul, sfântă umilinţă,
  De la Sfântul Duh, vie însufleţire
  Şi de la PreaSfânta, lacrimi-mijlocire.

  Părinte binecuvintează:
  „Pentru rugăciunile,
  Sfinţilor Părinţi
  Doamne al nostr Iisuse
  Tare-n nevoinţi,
  Primeşte-ne, nouă
  Rugile fierbinţi.

  Dă-ne-n dar putere
  Ca să rezistăm,
  Iar prigoana toată
  Cu drag s-o răbdăm.

  Milă să ne-arăţi
  Pacea să ne dai,
  Iar de vom fi vrednici,
  Cheamă-ne la Rai.

  Nu lăsa pecetea
  A lui antihrist,
  Să ne fure raiul,
  Ai tăi suntem Christ.”

  Nu primiţi pecetea
  Pe braţ sau pe frunte,
  De vă prigonesc
  Voi fugiţi în munte.

  Domnul va griji, de sufletul vostru.
  Când vă este greu, spuneţi: Tatăl Nostru.

  Apreciază

 17. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:54 pm

  Fuga – în lanţuri

  Săracul, sărman
  A întârziat taman,
  Când prinşii de gleznă
  Cu viaţa în beznă.

  Au plecat în convoi
  Ca un şuvoi,
  Pe străzi, pe trotuare
  Cu ochii în zare.

  Cu spaimă şi frică
  De ce-avea să zică,
  A întins lung ciolanul
  Zornăind pe maidanul.

  De asfalt şi pietre
  Haide iute – cumetre,
  Că îţi vor simţi lipsa
  Şi nu mai vezi prispa.

  Din cătunul misleanu
  Ce ţi-a fost tăpşanu,
  De muncă şi rugă
  Din zori în amurg-ă.

  Fuga – în lanţuri
  Pe trotuare, prin şanţuri,
  După închinovierea
  În lăcaşuri ca fierea.

  Teama de libertate
  De a fi prea departe,
  De lanţuri – cătuşe
  Şi lacăt pe uşe.

  Aleargă mislene
  Pe vânt – pe troiene,
  Nu-ţi lăsa camarazii
  Mai drepţi decât brazii.

  Ca să nu se-nconvoaie
  De vifor şi ploaie,
  Fii cu ei pe vecie
  Dezrobit în robie.

  Amin !

  Apreciază

 18. Anghel said, on august 10, 2016 at 10:57 pm

  Unuia prea ofticat

  Te consumi şi te tot macini
  În puciosul întuneric,
  Zbieri şi urli a neputinţă
  Cu duhul tău luciferic.

  Viaţa ta ce aducea
  Cu un falnic răsărit,
  Din mândrie şi prostie
  Într-o dat a asfinţit.

  „Creator” al răutăţii
  Şi al sufletelor slute,
  Prin vicleana ispitire
  Atragi sufletele multe.

  Dar şi-aşa cu tot „câştigul”
  Însutit şi înmiit,
  Tu amarnic rău te mistui
  Veşnic tot nefericit.

  Stâncile sunt cârpe moi
  Ce formează munţi-granit,
  Se topesc uşor, se sfarmă
  Tu rămâi încremenit.

  Sfetnice al răutăţii
  Tu la ură îmboldeşti,
  Şi de-auzi un „Miluieşte”
  Şi mai tare te-nnegreşti.

  Ţi-ai dorit ca bârfoteca
  Ca pe şcoală s-o predai,
  Iar în râpa judecării
  Pe cei buni, pe toţi să-i dai.

  Fierbi în clocot, negru spumegi
  Rotocoale de fum greu fumegi,
  Nu poţi ca să reuşeşti
  Pe cei drepţi, nici să-i clinteşti.

  Nu poţi suporta ideea
  De-a se naşte prunci curaţi,
  Şi părinţilor naivi
  Le şopteşti crud: „AVORTAŢI”

  Avortaţi şi otrăviţi !
  Zdrobiţi şi măcelăriţi!,
  Nimiciţi şi mătrăşiţi !
  Vă păziţi sau îi stârpiţi.

  Mor pruncii nebotezaţi
  Iar voi vă satanizaţi,
  Căci planing familial
  E scornit de BELIAL.

  Chiar dacă înveţi la crime
  Şi la fapte rele-iad,
  Pe sufletele naive
  Ce tot cad şi iar decad.

  Nu-i capcana cea mai mare
  Pentru sufletul creştin,
  Ci căderea-n deznădejde
  Este marele declin.

  Ochii tăi ca doi tăciuni
  Te vădesc că spui minciuni,
  Şi pe-aceia ce sunt buni
  Îi lupţi cu deşertăciuni.

  Dar eşti slab şi limitat
  Un înfrânt şi-un ofticat,
  Te făleşti cu fecioria
  Dar te-a biruit mândria.

  Cu postul sau cu nesomnul
  Dar mai sus nu eşti ca Domnul,
  Care s-a smerit adânc
  Şi-a-mbrăcat haina de prunc.

  Lutul astfel a sfinţit
  Pe când tu te-ai semeţit,
  Mândria te-a înnegrit
  Pe când Domnul s-a micit.

  Şi din lucitor ostaş
  Tu, o stea a cerului,
  Ai ajuns în iad ocnaş
  Plin de colbul negrului.

  Răutatea cea mai mare
  N-ai pus-o în cel aprins,
  Ci în cel ce duşmăneşte
  Şi mocneşte aproape-stins.

  Mai mare ca crima este
  Cine se dezvinovăţeşte,
  Iar cine îşi pune parte
  Se poartă sataniceşte.

  Aşa învaţă dracul pe oameni
  Să răspundă, să dea vina,
  Şi nicicând şi niciodată
  Să nu-şi asume pricina.

  Lecţii ale răutăţii
  Satanache le-a predat,
  Iar creştinii fals creştini
  Între ei le-au practicat.

  Simte omul o plăcere
  Dulce dar otrăvitoare,
  Atunci când către-al lui semen
  Vorbeşte cu acuzare.

  Când creştinii îşi dau vina
  Se acuză – nu smeresc,
  Dovedesc că-n al lor suflet
  Poartă-un crez satanicesc.

  Când te porţi cu îmbufnare
  Şi dai pacea pe-ntristare,
  Ale tale fapte bune
  Ajung doar putreziciune.

  Maica Domnului din Ceruri
  Fragedă cu ani puţini,
  Prin smerenia-i adâncă
  A născut neam de creştini.

  Căci primind Logos să nască
  Mântuirea a venit,
  Şi astfel pierdutul Rai
  Maica l-a redobândit.

  O ruşine aşa mare
  O fecioară ţi-a făcut,
  Şi cu-a Ei înţelepciune
  Infinit te-a întrecut.

  15 ani de vieţuire
  Pe vremelnicul pământ,
  Biruit-au cu zdrobire
  Pe luceafărul nesfânt.

  Ai venit din veşnicie
  Cu ani mulţi – miliarde,
  Şi-ai fost biruit de-o Pruncă
  Şi asta cel mai rău te arde.

  Vasta ta împărăţie
  Nu te mulţumeşte,
  Ci doar de n-ai auzi
  Doamne Miluieşte!

  Iar la fiece Amin
  Ştii că se apropie,
  Ce Hristos a predicat
  Sfânta Evanghelie.

  Iată ţi-a sosit sfârşitul
  Geaba te mai zvârcoleşti,
  Biruinţă n-ai să ai
  Ci doar ne muceniceşti.

  Foarte rău te mistui astăzi
  Când creştinii nu-ţi răspund,
  Nici la dulcile ispite
  Prin fapte, cuvânt sau gând.

  Treaba ta e să-ndrugi multe
  Dar a noastră este una,
  Să te ignorăm total
  Acum pentru totdeauna.

  Asta am să fac şi eu
  De la dialog te tai,
  Nu voiesc să te-am aproape
  Ci să urc sufletu-n Rai.

  Fugarule din Ceruri !!

  Apreciază

  • Mihail said, on august 11, 2016 at 12:02 pm

   Îngerule, îți multumesc pentru poezii. Dumnezeu să te ocrotească.

   Apreciază

   • Anghel said, on august 12, 2016 at 11:24 pm

    Doamne ajută și ție Mihaile. Te cheamă ca pe fiul meu.

    Încă o poezie îți trimit, sper să se posteze. Are 360 strofe. Este despre conversația unui suflet cu îngerul păzitor.

    La mormânt

    Am murit, mi-au pus capac
    Nu ştiu Doamne ce să fac,
    Rece este în mormânt
    Numai viermi sunt în pământ.

    -Suflete de ce te miri
    Ai murit, nu mai respiri
    Eu sunt îngerul tău bun
    Nu mă ştii ? – acuma-ţi spun.

    Toată viaţa te-am păzit
    De când abia te-ai năimit,
    Mi te-a încredinţat Dumnezeu
    Să port grijă de sufletul tău.

    Ascultă ce îţi voi spune
    Ca să vezi că lucruri bune,
    N-au fost dese-n a ta viaţă
    Ai trăit în nor şi ceaţă.

    Încă nenăscut fiind
    Şi în pântece dormind,
    Sfade multe se-auzeau
    Părinţii tăi se certau.

    Asta la copil nu-i bine
    Şi rămâne afectat,
    De aceea rele-n tine
    De atunci s-au impregnat.

    Mai apoi când te-au născut
    Ursitoare au chemat,
    Neştiind că-n loc de bine
    Numai rău ţi-au provocat.

    Căci să ştii, ursitoria
    E ca şi vrăjitoria,
    E lucrare diavolească
    Pe naivi să-i păcălească.

    Harul Sfântului Botez
    Pe toate le-a anulat,
    Căci să fie păcătos
    Pentru nimeni nu e dat.

    Iată, timpul a trecut,
    Şi-n 3 zile ai petrecut,
    Viaţa, de când te-ai născut
    Până moarte ai văzut.

    Ţi-ai privit copilăria
    Când nevinovat erai,
    Mai apoi când ai crescut
    Mai minţeai şi mai furai.

    Ai trăit necununat
    Crezând că nu e păcat,
    Şi la multe fete, iată
    Fecioria ai stricat.

    De şefi, tu stăteai la pândă
    La serviciu te pontai,
    Viclenia ia osândă
    Uite acolo – nu munceai.

    Deşi crezi că te-ai ascuns
    Uiţi că Domnul Cel de Sus,
    Pe toţi şi pe toate le vede
    Deci în tine nu te-ncrede.

    Te-am dus să vezi şi cum
    Pe-o bătrână de pe drum,
    Ce căzuse – ai ridicat
    Faptă bună ai lucrat.

    Iată cum, tu, mai apoi
    Unui om cu mari nevoi,
    Ce n-avea nici ce să vândă
    Îi dai împrumut cu dobândă.

    Trece timpul şi tu, iată
    Te-ai căsătorit c-o fată,
    Nunta voi aţi pângărit
    Jocuri, dansuri aţi sărit.
    ( Căci nunta cu lăutari
    Este ca pe la barbari. )

    De copii, în primii ani
    V-aţi ferit, v-aţi protejat,
    Motivând că sunteţi tineri
    Şi că v-ar fi încurcat.

    Iar atunci când au sosit
    Voi sincer v-aţi bucurat,
    Dar păgâne obiceiuri
    În casă le-aţi jucat.

    Căci rupând turta la fata
    Luând moţul la băiat,
    Păgâneşte v-aţi purtat
    Lui satan v-aţi închinat.

    Anii trec şi rar apuci
    La Biserică, să-i duci,
    Pe ai tăi scumpi copilaşi
    Aveai treabă în oraş.

    Târguieli prin magazine
    La televizor, la filme,
    O friptură pe grătar
    Şi o bere în pahar.

    Rău creştin o viaţa-i fost
    N-ai ţinut măcar un post,
    Motivând că ai servici
    Şi de nu mănânci carne, pici.

    Am mai derulat un pic
    Şi-ai văzut cum din tătic,
    Băiatul şi a ta fată
    Nu-ţi mai zic tătic, ci tată !

    Cu vremea ei s-au mărit
    Iar tu ai încărunţit,
    Şi-au ales o meserie
    Tu erai ieşit la pensie.

    Mulţi nepoţi ţi-au dăruit
    Ce foarte mult i-ai iubit,
    Şi la fiece trăznaie
    Îţi ziceau – nu eu, tataie!

    Bătrâneţe, haine grele
    Iată cum anii s-au dus,
    Şi cu bune şi cu rele
    Zilele ţi-au c-am apus.

    S-a apropiat şi ziua
    Când moartea ghionturi ţi-a dat
    Vrei să scapi, dar nici o şansă
    Deja tu căzuseşi la pat.

    Iată, clipele de groază
    Fără milă te-au muncit,
    Căci la patul tău venit-au
    Draci, la care ai slujit.

    Unii grohăiau ca porcii
    Alţii de mâini de trăgeau,
    Alţii ţi-aduceau injurii
    Sufletul ţi-l speriau.

    Câte hule şi blesteme
    Furtunoase ţi-au tunat,
    M-am sfădit ca să te lase
    Că-mi erai încredinţat.

    Cumplita şi neagra moarte
    De sub unghii ţi-a tăiat,
    Vinele vieţii, ce Domnul
    La-nceputuri ţi-a legat.

    Dar, să mergem, să lăsăm
    Pe-aceşti decăzuţi şi răi,
    Iar noi vreo 6 zile
    Ne vom ridica la Rai.

    – Doamne! Mi se sparge pieptul
    Plămânii mi se topesc,
    – Este aerul serafic
    Te spală, te curăţesc.

    – Cum crezi că, cu-atâta tină
    Ce văzduhul îl întină,
    Că vei fi lăsat să vezi
    Ale Raiului livezi.

    – Sfinte Mare! Ce-mi văd ochii
    Mintea mi s-a minunat,
    Mai strălucitor ca-n soare
    E acest sfinţit palat.

    Roiuri, roiuri – îngeri sună
    Din cântări dumnezeieşti,
    – Suflete, nu-i de mirare
    Tu abia acum trăieşti.

    Ce grădini înmiresmate
    Şi ce pomi roditori,
    Câmpiile-s nesfârşite
    De multicolore flori.

    Simt cum pacea aceasta sfântă
    În fiinţă îmi pătrunde,
    Iar în inimă bucuria
    Nu-ncetează să abunde.

    Ce sunt graiurile acestea ?
    Nu-nţeleg nici un cuvânt,
    Nu le-am auzit vreodată
    Cât am trăit pe pământ.

    Suflete, aceste slove
    Nu aveai cum le ştii,
    Căci cu muzică lumească
    Te-ai deprins, pe la beţii.

    Sunetele acestea sfinte
    Le-au primit doar ‘cele minţi,
    Ce-au rostit de-a pururi ruga
    Şi din viaţă au fost Sfinţi.

    – Doamne Mare ! ce-mi văd ochii
    Oare nu-s părinţii mei,
    Curaţi – albi, ca o lumină
    Zici că sunt doi porumbei.

    – Bine vezi, şi ia aminte
    Că sufletul şi-au mântuit,
    Ascultând de cele sfinte
    Ceea ce tu n-ai primit.

    Nu poţi ca să mergi la ei
    Nu eşti încă pregătit,
    Doar Stăpânul va decide
    Dacă-n Rai vei fi primit.

    Rude multe ai în Ceruri
    Strămoşi, moşi, bunici, părinţi,
    De-asta suflete, e bine
    Viaţa s-o trăim cuminţi.

    Cuminţenia e sfântă
    E sfială şi ruşine,
    Cine-o are, are viaţă
    Şi are pe Domnul-n sine.

    – Bucuria mea tot creşte
    Simt că e la infinit,
    Ai dreptate mare, suflete
    Ea creşte la nesfârşit.

    Precum simţi aici în RAI
    Că înviezi nemărginit,
    Tot aşa şi-n hâdul iad
    Chin va fi necontenit.

    Bucurie fără margini
    În gânduri şi în simţire,
    Sufletele toate, vor numai
    Veşnică-ndumnezeire.

    Căci atât de mare-i Pacea
    Ce-nconjoară universul,
    Că nu poate cuprinde cumva
    Slova, cuvântul sau versul.

    Domnul nostru PACE este
    Nu se ceartă sau sfădeşte,
    Cum greşit în viaţă, astăzi
    Om cu om se-mpotriveşte.

    Oamenii hrănesc ambiţii
    Urzesc planuri – răzbunări,
    Se contrează rău în vorbe
    Şi-şi cer false iertări.

    – De ţii minte răul,
    Ai fost biruit de draci,
    Iar smerenie de ai
    Este, doar că te prefaci.

    Îngere, de când tot mergem
    Nu mă satur de privit,
    Iar lumina nu apune
    Aici nu e asfinţit ?

    Nu e şi nici n-a fost
    Căci lumina ne-nserată,
    E veşnică, de la cel Veşnic
    Nu apune niciodată.

    Dumnezeu lumină este
    Şi dragoste şi iertare,
    Nici sfârşit, nici timp, nici mijloc
    Şi nici început nu are.

    Aş vrea să rămân aicea
    De ce mai călătorim,
    Mergem mai iute ca gândul
    Tare-aş vrea să poposim.

    Am văzut atâtea locuri
    Am amuţit de uimire,
    Dacă mergem mai departe
    Voi orbi de strălucire.

    – Nu putem ca să rămânem
    Nici n-ai fost la judecată,
    Când vor trece 6 zile
    Raiu-l părăsim îndată.

    – Mă simt ca un nou născut
    La lumină şi la viaţă,
    Cum de-am ales doar bezna
    Şi am stat fără povaţă.

    Cum a fost oare posibil
    Să mă mint şi să mă-nşel,
    Irosindu-mi astfel viaţa
    Depărtându-mă de EL ?

    În lume, cât am trăit
    Viaţa mea a fost o ceaţă,
    Iar aici tot ce respir
    Este smirnă şi dulceaţă.

    Tare rău, acum regret
    Că nu pot să mai îndrept,
    Ce în viaţă am greşit
    Iar răsplata, mi-o aştept.

    Hai să mergi, să vezi cum Sfinţii
    În cântări slavoslovesc,
    Ce cunună au Părinţii
    Ce au fost cin îngeresc.

    Să-i vezi şi pe Mucenicii
    Ce credinţa şi-au păstrat,
    Oricât ar fi fost prigoana
    Cu dragoste au răbdat.

    Poţi vedea şi Cuvioşii
    Ce odihnă n-au avut,
    Au stat în munte, sub stâncă
    Numai Domnul i-a văzut.

    Aicea sunt milostivii
    Ce în viaţă au jertfit,
    Şi fărâma lor de pâine
    Celui de foame slăbit.

    Aici sunt tămăduitorii
    Doctori fără de arginţi,
    Au vindecat fără plată
    Iată-i – acuma sunt Sfinţi.

    Tot aproape sunt creştinii
    Făcători de pace multă,
    Au răbdat cu sudori spinii
    Şi acum de-a pururi cântă.

    În Cer, toată „lumea” urcă
    Curăţiţi, din slavă-n slavă,
    Iar în iad toţi se afundă
    Ne-ncetat, fără zăbavă.

    Aicea nu e durere
    Întristare sau suspin,
    Ci doar rai şi fericire
    Veşnic doar un Cer senin.

    N-am putut ca să te duc
    În toată împărăţia,
    Sunt lăcaşuri mai înalte
    Dar tu nu ai curăţia.

    Proroci şi Sfinţi Apostoli
    Drepţi şi Mărturisitori,
    Şad unde e Stăpânul
    Şi de-i vezi, pe loc tu mori.

    Bucură-te pentru tot,
    Ce-ai ajuns s-auzi şi vede,
    Că de-aici noi vom pleca
    Prin văzduhurile putrede.

    Li se zice pe drept – vămi
    Căci sufletele bine le cern,
    Şi tot ce găsesc că-i rău
    Pe hârtie îl aştern.

    1. Vama vorbirii în deşert
    Chicoteli drăceşti se-aud
    Vama întâia e aproape,
    Zgomote ce vin din fund
    Din văgăuni şi hârtoape.

    – Bine-ai venit sufleţele
    Te vom munci foarte tare,
    Fiindcă nouă ne-ai slujit
    Glumind şi râzând – gură mare.

    Este vama hohotirii,
    A râsului zgomotos,
    A vorbirii ruşinoase
    Şi-a glumelor fără rost.

    A vorbelor cu aluzii
    Şi-a vorbirii nebuneşti,
    Foarte mulţi ce vin aicea
    Au zis glume tinereşti.

    Râsuri, chicotiri, ocheade
    Cuvinte provocatoare,
    Sau tot felul de bravade
    Au smintit pe mic şi mare.

    – Îngere, nu mă lăsa
    Căci eu tânăr când eram,
    Multe vorbe ruşinoase
    Mai ziceam, mă mai prosteam.

    Glume, şotii, poante, bancuri
    Despre lume, cu femei,
    N-am ştiut că-n veac, vreodată
    Sunt vorbe fără temei.

    -Nu te poţi răscumpăra
    Tu fapte – n-ai suficiente bune,
    Hai să mergem mai departe
    Vom vedea ce Domnul spune.

    2.Vama minciunii
    Tropăit, şi zgomot mare
    Şi duhori de nedescris
    Erau la vama minciunii
    Vorbită sau spusă-n scris.

    Ceva mai urât c-aceştia
    Nu cred c-am văzut vreodată,
    Toţi dracii acestei vămi
    Sunt mai hâzi ca niciodată.

    – Ai minţit întâi pe Domnul
    Spunând că te cuminţesti,
    Promiţând pe cele sfinte
    Şi că nu te leneveşti.

    Ai fost naş şi ai minţit
    Că pe pruncul ce-l botezi
    În ascultare de Domnul
    Îl vei creşte, cât viezi.

    Dar parcursul a fost altul
    Că pe copil l-ai lăsat,
    De Hristos nu a ştiut
    Ci de patimi şi păcat.

    Ai minţit şi la serviciu
    Nu lucrai cum se cuvine,
    Viclenia ce-o aveai
    O foloseai, să dai bine.

    Şi acasă ai minţit,
    Pe copii şi pe soţie,
    Din salariu tu pierdeai
    La jocuri, sau la distracţie.

    – Vino să te afundăm
    În mlaştina cu pucioasă,
    Căci acolo se muncesc
    Toţi cu vorba mincinoasă.

    Am plecat de acolo iute
    Cu un gust amar-pelin,
    Căci această vamă pute
    De minciuni şi de venin.

    3. Vama clevetirii, a judecării aproapelui
    Doamne, ce mai huruit
    Se-auzi la vama treia,
    Dracii ţipau ascuţit
    Îşi pregăteau pledoaria.

    – Iată, cum ai clevetit
    Pe rude, vecini, colegi
    Ai râs mult şi ai bârfit
    Că sunt proşti, tâmpiţi şi blegi.

    – Eşti al nostru sufleţele
    Vino să te jughinim,
    Ne-ai slujit din tinereţe
    Pân la moarte-n ţintirim.

    Ai zis de unul de altul
    Că e rău, că-i păcătos,
    Iar pe tine de vedeai
    Drept, sau bun, sau virtuos.

    Cu degetul arătai
    Spre greşelile vecine,
    Dar pe-ale tale scăpări
    Le vedeai numai în bine.

    Ai defăimat, osândit
    Hulit şi batjocorit,
    Te-ai făcut judecător
    Avocat sau procuror.

    – De ce n-ai văzut de tine ?
    De faci rău sau de faci bine,
    Căci HRISTOS va întreba
    Pe-orice om, de treaba sa.

    Să plecăm suflete, iute
    Că aici şi mai rău pute,
    În această vamă sunt
    Cei mai mulţi de pe pământ.

    4. Vama lăcomiei şi a beţiei
    Gemete şi grea duhoare
    Am văzut când s-a deschis,
    O prăpastie de lume
    Pătimind de nedescris.

    Doritorii de plăceri
    Ce în viaţă n-au postit,
    Se hrăneau acum cu viermi
    Şi se chinuiau cumplit.

    – Ai mâncat făr să te-nchini
    Rugăciune nu ai spus,
    Nici nainte şi nici după
    N-ai mulţumit Domnului Sus.

    Ai mâncat peste măsură
    Te-ai îmbuibat cu de toate,
    Iar săracii se topeau
    De o foame cruntă foarte.

    Ai participat la nunţi
    Cu mâncăruri şi beţii,
    Te-ai îmbuibat şi acolo
    La păgâneşti cumetrii.

    Aici zac toţi cârciumarii
    Ce în lume au făcut,
    Cârciumi, birturi sau taverne
    Minţile mulţi şi-au băut.

    Ai băut cu îndârjire
    Pân la reaua ameţire,
    Apoi ai benchetuit
    Jocuri, dansuri ai sărit.

    Auzi cum mai urlă gloata
    – Apă, apă vrem să bem,
    Blestemată-i băutura
    Din cauza ei, rău ardem.

    Tare s-a mai întristat
    Sufletul ce-a irosit,
    Banii, munca şi-a sa viaţă
    În beţii şi-n chefuit.

    5. Vama lenevirii
    Vama aceasta mulţi înghite
    Şi e veşnic nesătulă,
    Miliarde ajungeau
    În cea mai adânca negură.

    Durerea şi întristarea,
    Foarte mult te apăsau,
    Când vedeai cu câtă trudă
    Sufletele se munceau.

    Pe lângă toate acestea,
    Crude, rele-pătimiri,
    Draci – chipuri sălbăticite
    Aduceau învinuiri.

    – Cei mai mulţi aicea sunt,
    Căci i-am prins cu delăsarea,
    Oare nu ştiţi că în iad
    S-a inventat relaxarea.

    Filme multe, sute-mii
    Şi somn până la ore târzii,
    Seriale, de decenii
    Ce ţin pe om în astenii.

    Deşi sufletu-l dezmiardă
    Timpu-l face ca să piardă,
    Cu lucruri fără folos
    Depărtându-l de Hristos.

    Jocuri pe calculator
    Desene-n televizor,
    Muzică satanicească
    Pop, rock sau lăutărească.

    Copiii rău s-au stricat
    Tinerii, demonizat,
    Nu mai vor să mai asculte
    Decât sunete oculte.

    Cu hainele zdrenţuite
    Despuiaţi, impertinenţi,
    Nu poţi discuta cu-aceştia
    Sunt total incoerenţi.

    Înrobiţi de internet
    Da radio, televizor,
    Sunt adepţii lumii-atee
    Cred că lumea e a lor.

    Ceasuri, zile, saptămâni
    La Biserică amâni,
    În Duminici şi sărbători
    Nu vii, şi de-ar fi să mori.

    – Haide suflete să mergem
    Te-ai cam făcut de ruşine,
    Lenea şi cu relaxarea
    Au lăsat ruine-n tine.

    6.Vama furatului
    Tare m-am mai spăimântat
    Când ajunserăm aicea,
    Zgomote de lanţuri şi bice
    Din sfori şi cu multe şfice.

    Hoţii şi cu furăcioşii
    Cu amar se chinuiau,
    Căci în viaţă mincinoşii,
    Se jurau că nu furau.

    Lucruri de pe la serviciu
    Din curte de la vecini,
    O pereche de mănuşi
    Sau vreo 2-3 găini.

    Un şurub, o piuliţă
    De-ai luat-o, ai furat,
    De-asta dracii te muncesc
    Şi te ţin la fezandat.

    De întinzi mâna ta pe drum
    Şi din pom tragi de o pară,
    Pe vecin îl păgubeşte
    De blesteamă, ocărăşte.

    Vezi cum ai făcut un rău
    Deşi mic, cum tu îl crezi,
    Pe Domnul a blestemat
    Deci, de ce iei din livezi ?

    Plângi cu-amar, te pocăieşte
    Şi deloc nu-ntârzia,
    De-ai furat ceva, plăteşte
    Sau du-l, şi-l înapoia.

    – Doamne, Sfinte – arde, arde
    Biciul rău mă pârjoleşte,
    N-am ştiut că atât de rău
    Ajunge cel ce hoţeşte.

    Hai să mergem, sufleţele
    Ştii că şi tu ai furat,
    De te-ai eschivat la muncă
    Este acelaşi păcat.

    7.Vama iubirii de arginţi
    Iureş mare, ce năvală !!
    De copite, tropăit,
    Era nor de drăceşti cete
    Trăznind şi mugind urât.

    – Bine-ai venit sufleţelee !
    Căci tu banii, i-ai iubit,
    În loc să dai şi la alţii
    Averi ai agonisit.

    Norod mult ajunge aicea
    Că de bani sunt fascinaţi,
    De vrei, ţi-l arătăm şi pe Iuda
    Este prins la noi în lanţ.

    Vor câştiguri pe la loto,
    Pe la case de pariuri,
    Dar în schimb vor lua osândă
    Vor urla cu multe vaiuri.

    – Vreţi doar plată necinstită
    Din noroc şi pronosticuri,
    Garantat îi vom munci
    Şi pe cei cu loz în plicuri.

    Aţi cerut „noroc” în viaţă
    Nu ştiaţi că e un drac,
    Bogăţia de te-nhaţă
    Tu ai sufletul sărac.

    Aur, munţi de diamante
    Giuvaiere şi monede,
    De ar fi aur jos pe stradă
    Toţi ar fi doar patrupede.

    Ne vom întâni desigur
    Şi la vama douăzeci,
    Căci acolo toţi zgârciţii
    Urlă, strigă, zbiară-n veci.

    8.Vama cametei
    Întunecate dihonii
    Veniră să mă sfâşie,
    De n-aveam pe înger cu mine
    Mă rupeau din temelie.

    – Cum credeai că poţi să treci,
    De acest popas drăcesc,
    Când tu, ai dat bani cu camătă
    De nu ştii, îţi amintesc.

    Ai profitat de sărmani,
    Luând dobândă necurată,
    Acum şi tu, clar, în iad
    Îţi vei lua cumplită plată.

    Cămătarii şi bancherii
    Crâncen, greu se chinuiesc,
    Şi strigă cu disperare
    – Am greşit şi mă căiesc.

    9.Vama nedreptăţii
    Puturoasă adunare
    Am văzut cum se adună,
    Şi sub „cerul” de pucioasă
    Grohăit şi urlet tună.

    Sunt aicea toţi patronii
    Ce în viaţă au oprit,
    Plata pe munca lucrată
    Lucrătorului cinstit.

    Răpitorii de podoabe
    De la văduve, orfani,
    Îi vom trage prin ţepuşe
    Căci s-au lăcomit la bani.

    Unii au furat la cântar,
    Clienţii nedreptăţind,
    Sau n-au vrut ca la „cezar”
    Să dea taxe, neplătind.

    Tot aici îi mai văzurăm
    Pe copiii fără minţi,
    Ce în viaţa lor, tot timpul
    Au batjocorit părinţii.

    – Sunt păcate strigătoare
    La Cer şi la Dumnezeu,
    Iar în ghenă să pogoare
    Toţi aceia ce fac rău.

    10. Vama zavistiei – a duşmănirii
    Deşi m-aşteptam să tune
    Să urle şi să răsune,
    Pe loc am încremenit
    Aici totul e-mpietrit.

    O linişte mormântală
    O prăpastie abisală,
    Nici măcar un scurt clipit
    Pe chipul înmărmurit.

    Miliardele de feţe
    Înnegrite de tristeţe,
    Erau doar stane de piatră
    Cu inima-ncarcerată.

    Este vama duşmăniei,
    A supărării, mâniei,
    Toţi ce-aici au poposit
    Sufletul şi-au împietrit.

    Chipuri hâde, chipuri slute
    Ura le-a făcut urâte,
    Toţi ce-au ţinut supărare
    Şi nu şi-au cerut iertare.

    Deşi păreau că stăteau
    Toţi în gând cumplit scrâşneau,
    Îngerul mi-a spus ce grav
    E să fii aşa bolnav.

    – O să vii şi tu la noi
    Mi-a spus o voce gândită,
    Căci în suflet ai puroi
    Şi inima ţi-e-nrăită.

    Uită-te cum ai plecat
    Din lume, de pe pământ,
    Cu mulţi ai rămas certat
    Până la uşă, la mormânt.

    Ai stat prin curţi şi procese
    Pentru avere te-ai luptat,
    Te-ai certat cu ai tăi fraţi
    Nu aţi vrut să vă-mpăcaţi.

    – Te-ai ţinut băţos şi ţanţoş
    Biruit de supărare,
    De-ţi zicea ceva vreunul
    Îţi săreai în apărare.

    Nu ştiai că apărarea
    E potrivnică smereniei,
    Este doar scânteia care
    Aprinde mânia furiei.

    Poruncă din Ceruri este
    Să ţii al tău chip senin,
    Iar în inima ta, frate
    Să nu laşi să intre spin.

    Îngroziţi trecurăm podul
    Peste hăul cu împietriţi,
    Iar dracii în mare taină
    Se foiau „înveseliţi”.

    11.Vama mândriei
    Vama aceasta-i cea mai veche
    Şi-i cea mai otrăvitoare,
    Aici fiece ocnaş
    De infinite ori moare.

    Mândria cea puturoasă
    Are multe hâtre fiice,
    Le enumerez aicea
    Pe cele mai sălbatice.

    Iscodirea şi trufia
    Lauda, obrăznicia,
    Gândul că arăţi frumos
    Că ai trupul arătos.

    Slava deşartă, de sine iubirea
    Îngâmfarea, înălţarea cu mintea,
    Lepădarea de credinţă
    Eretici cu prisosinţă.

    Mulţi bărbaţi erau aici
    Dar şi mai multe femei,
    Filosofi şi cărturari
    Ce s-au declarat atei.

    Se iubeau unii pe sine
    Crezând că despre ei că sunt,
    Importanţi şi văzuţi bine
    Ca ei, nimeni pe pământ.

    Cu mers ţanţoş şi fudul
    S-au fălit, au defilat,
    Cu neruşinare crasă
    Au smintit, şi-au desfrânat.

    Cei ce au râs unii de alţii
    Că sunt proşti sau sunt urâţi,
    Sunt primiţi cu mult-ardoare
    Şi cumplit vor fi bătuţi.

    De te-ncrezi în tine, frate
    Să ştii că eşti un pierdut,
    Şi toată viaţa ta este
    Un lung vis, trist şi urât.

    – Să fugim de-aci, acuma
    Până acum n-am mai văzut,
    Atâtea suflete-n boală
    Strălucind în neagra smoală.

    Vama mândrilor se-aude
    Peste tot în toată „zarea”,
    Că atât de mare-i chinul
    La fel de mare urlarea.

    12.Vama mâniei şi-a iuţimii
    Bătăuşii şi aprinşii
    Tare rău se mai munceau,
    Scrâşneau din gingii, cu dinţii
    Bătăi infinite primeau.

    Cei ce trânteau şi bufneau
    Provocând iuţit scandal,
    În lavă se scufundau
    Într-un hal fără de hal.

    Aveau carnea dezghiocată
    Ciolanele se vedeau,
    Au avut firea aprinsă
    Şi-acum ard în lava nestinsă.

    Oamenii fără răbdare,
    De la mic şi pân la mare,
    Care-n viaţă au bruscat
    Ţipat şi intimidat.

    Ca-ntr-o şerpărie stau
    Cei ce rău s-au mâniat,
    Sălbatic se mai muşcau
    Cu dinţii, neîncetat.

    Istericii, mânioşii
    Locul bine şi-au găsit,
    Că toţi în aste subsoluri
    Se aflau la pârjolit.

    – Să plecăm iute de-aici
    Aici zace nedreptatea,
    Şi tot aici se mai află
    Cine ţine răutatea.

    Foarte trist am părăsit
    Galeriile mâniei,
    Căci şi eu m-am regăsit
    Pătimind, cu de-ale furiei.

    13.Vama pomenirii de rău – înjurăturile
    Cine-a ţinut minte răul
    Când alţii l-au supărat,
    În acest abis de gheaţă
    Cu ger crunt va fi luptat.

    Hulitorii, cei ce-njură
    Blesteamă sau osândesc,
    În veac nu vor avea scăpare
    Căci doar frig agonisesc.

    Grade multe – milioane
    Toate sunt sub cifra zero,
    Nicăieri n-a fost mai ger
    Cum e-n tartar, acolo.

    Pe la meciuri, sau acasă
    De-ai ţipat şi înjurat,
    Cu înveninate vorbe
    Sufletul ţi l-ai pătat.

    – E de-al nostru, auzirăm
    Gura, mintea şi-a spurcat,
    Când cu foc, de cele sfinte
    A trântit şi a-njurat.

    A hulit pe Dumnezeu
    Chemând dracii des pe buze,
    Obiceiul lui cel rău
    N-are în veci, vreodată scuze.

    Limba, gura ţi-a fost dată
    Pe Dumnezeu să-L slăveşti,
    Mulţumind mereu în toate
    De-ţi dă bun, sau rău primeşti.

    Gura, cel mai sfânt organ
    Al omului pe pământ,
    A ajuns chiar mai spurcat
    Decât hoitul în mormânt.

    Căci toată necurăţia
    Ce din inimă porneşte,
    Doar pe gură se revarsă
    Şi văzduhul pângăreşte.

    Gura ta la rugăciuni
    Şi la slave n-a cântat,
    Dar relele spurcăciuni
    Le-a rostit chiar apăsat.

    O mulţime fără număr
    Suflau greu, în deasă ceaţă,
    Şi alţii soseau mereu
    Hulitori în a lor viaţă.

    Întristare ca aceasta
    Sufletul meu n-a trăit,
    Şi eu sunt tot ca aceştia
    Merit să fiu osândit.

    14.Vama uciderii
    Cea mai mare crimă este
    UCIDEREA prin AVORT,
    Cu pastile avortive
    Ce pe prunc îl lasă MORT.

    Nici nu se poate descrie
    Ce păţesc acei cruzi oameni,
    Ce pun pruncii în sicrie
    Băieţi, fete – tripleţi, gemeni.

    Usturimea, sfâşierea
    Este atât de mare aici,
    Jupuiţi sunt toţi de piele
    Şi sunt bătuţi cu urzici.

    Plânsul lor amar şi veşnic
    În oceane s-adunat,
    Dar târzie-i întristarea
    Pentru acest CUMPLIT păcat !!

    Dragoni, monştri şi balauri
    Sug la piepturi de femei,
    Ce-n a lor nedreaptă viaţă
    Au UCIS fără TEMEI.

    – N-aţi alăptat pe copiii
    Ce Dumnezeu vi i-a dat,
    Acum ardeţi rău în grote
    Şi strigaţi: – ce crud păcat!

    Să nu credeţi că bărbaţii
    Sunt cumva de iad scutiţi,
    Mai cumplit şi mult mai groaznic
    Sunt aceştia chinuiţi.

    Doctorii, ocnaşi de frunte
    Pe ei singuri se zdrumică,
    Cu chiureta trag din carne
    Se schinguiesc de oftică.

    – Am fost cruzi, am fost barbari
    Pe copii noi am ucis,
    Geaba acum ne pare rău
    Vrednici suntem toţi de plâns.

    Unii au ucis la nervi
    Din iuţime, gelozie,
    Alţii rău s-au tulburat
    Şi-au omorât la beţie.

    Musafiri de seamă sunt
    Cei ce singuri şi-au luat viaţa,
    Spânzuraţi sau otrăviţi
    Chinul le va fi „vacanţa”.

    Deprimaţii ce-au crezut
    O soluţie în moarte,
    Cei mai trişti din toţi, ei sunt
    Şi de moarte tot n-au parte.

    15.Vama vrăjitoriei- ghicitoriilor, farmecelor
    Toată spurcata magie
    De e albă sau e neagră,
    Sufletul îl înnegreşte
    Şi cumplit poate să ragă.

    Dracii ce erau aici
    Semănau cu nişte jivine,
    Coarne, copite şi bici
    Le foloseau crunt pe tine.

    Duhurile de acolo,
    Pe vrăjitori îi munceau,
    Iar aceştia în al lor chin.
    -V-am slujit; ei tot strigau.

    Mugeau cu înfiorare
    De te treceau reci sudori,
    Şi rău îi jucau în picioare
    Pe chiromanţi, descântători.

    Cei cu farmece şi vrăji
    S-au văzut la strâmtorare,
    Şi-ntr-o mare de acid
    Urlau toţi în disperare.

    Astrologii, ghicitorii
    Sau cei zişi clar văzători,
    Se înfruptau acum din stârvuri
    Şobolani, broaşte sau ciori.

    Femeile cu ghiocuri,
    Cu leacuri sau doftorii,
    Vor simţi pe a lor piele
    Ale lor blestemăţii.

    Aici sunt superstiţioşii
    Ce cu groază au crezut,
    Că dacă s-a vărsat sarea
    Ceartă-n casă au avut.

    Cei ce cred în ghinion
    Acest cuvânt nu există,
    Că oglinda de o spargi
    7 ani răul persistă.

    Cifra 13 e minciună
    Chiar de-i marţi sau de e vineri,
    Nu există ceasuri rele
    Nu mai credeţi – şi fiţi liberi.

    Nu există aşa ceva
    Căci a fi supertiţios,
    Este mai vătămător
    Decât a sta c-un lepros.

    De te-ntreabă cineva
    – Tu crezi în cutare vrajă?,
    Să-i răspunzi te rog aşa:
    – Nu cred ! Am pe Cel Sfânt, strajă.

    Să mergem şi de aici
    Foarte mulţi sunt păcăliţi,
    De magii sau superstiţii
    Fraţi creştini – să vă feriţi!

    16.Vama desfrânării
    Un văzduh irespirabil
    Duhnea rău – ce mai putoare,
    Aici zac în veac curvarii
    Ce cumplită degradare!

    Vama aceasta este plină
    De tineri, femei, bărbaţi,
    Ce sufletul şi-l întină
    De curvii, cu mult nesaţ.

    Tinerii de la o vârstă
    Ajung ca să-şi profaneze,
    Trupul lor, prin malahie
    Şi astfel să desfrâneze.

    De te duci la mare, frate
    Vezi doar trupuri dezbrăcate,
    Să ne fie cu iertare
    Asta e CURVIE mare!

    Tot la vama desfrânării
    O duc foarte greu – măi frate,
    Cei ce după a lor „distracţie”
    Lasă pruncii-n orfelinate.

    De te îndulceşti cu mintea
    La filme, obscenităţi,
    Nu te mira că după moarte
    Şi tu iadul vei lăţi.

    Zăbovirea-n gând şi cuget
    La curvia ticăloasă,
    Sau la necurate lucruri
    Ca atingerea pătimaşă.

    – În putoarea aceasta zac
    Strigau dracii cât de tare,
    – Cei ce îşi ziceau „prieteni”
    Dar curveau cu neruşinare.

    Prietenia nu implică
    Să arunci hainele pe jos,
    Adevăratul prieten
    Ţi-e acela în HRISTOS.

    „Prietenii”, concubinii
    Şi cei necăsătoriţi,
    Sunt CURVARI
    Nu soţi – iubiţi.

    De nu te-ai căsătorit
    În Biserică, măi frate,
    Află că n-ai legământ
    Şi TU ai PĂCAT de MOARTE.

    Căci grozavă urâciune
    E înaintea Celui Sfânt,
    Bărbatul şi cu femeia
    Trăind făr de jurământ.

    Te mai miri că-ţi merge rău
    Şi că dai doar de necazuri,
    Stai să vezi cum e în iad
    Putrezind de tot în iazuri.

    Cinci categorii de oameni
    Cu preot nu se îngroapă,
    Imediat ţi-i denumesc
    Chiar cu litere de-o şchioapă.

    SPÂNZURAŢII, AVORTAŢII
    SECTARII cei lepădaţi,
    ATEII cei făr de minte
    Şi CURVARII, necununaţi.

    Cine trăieşte în casă
    Fără a fi cununaţi,
    Cu durere-n suflet, le zic:
    – Singuri voi vă blestemaţi.

    17.Vama preacurviei – a adulterului
    Mari pedepse am văzut
    În acest loc putrezit,
    Trupurile hâd diforme
    Se-mpungeau la nesfârşit.

    Aici nimeni nu vedea
    N-auzea, nu mirosea,
    Dar nici gustul nu-l simţea
    Avea numai pipăirea.

    Nu pot să zic c-am văzut
    Desluşit, vreun om în trup,
    Ci un infinit desiş
    Spini, hăţiş, mărăciniş.

    Din trupuri preadesfrânate
    Şi prin faţă şi prin spate,
    Ieşeau spini şi mărăcini
    Scaieţi, pălămizi, ciulini.

    O pădure doar de spini
    Doar să vezi şi să te-nchini,
    Nimenea nu pătimeşte
    Precum cel ce preacurveşte.

    Prin ochi, prin nas şi prin gură
    Prin urechi peste măsură,
    Ca de fier spini le creşteau
    Şi cumplit mai puroiau.

    Aţi minţit, aţi înşelat
    Pe soţie aţi trădat,
    Iar sfintele jurăminte
    Le-aţi călcat fără de minte.

    V-aţi îndulcit cu privirea
    Iar în gând cu amintirea,
    Inima rău v-aţi rănit
    Mai că v-aţi îndrăgostit.

    Şi femei neruşinate
    De adulter vinovate,
    Erau cuprinse de spini
    Au desfrânat cu străini.

    Toată lumea, aici, zbiera
    Dar nimeni nu auzea,
    Nesuferită-i durerea
    Dar mai cruntă-i izolarea.

    Şi din cei ce n-au greşit
    Dumnezeu i-a osândit,
    Căci şi în căsătorie
    Poţi s-ajungi să faci curvie.

    Când vrei pofte nebuneşti
    Cu dorinţe nefireşti,
    Patul nu mai e curat
    Ci spurcat şi întinat.

    – Vino aici sufleţele
    Ţi-au plăcut femeile,
    De n-ai putut să le ai
    Cu ochii tu le sorbeai.

    – Tare m-am mai ruşinat
    Înfricoşat, spăimântat,
    Aş fi vrut să nu exist
    Şi-am plecat cumplit de trist.

    18.Vama sodomiei şi gomoriei
    Am ajuns la amuţire
    Şi-am încremenit – uimire,
    De câtă sălbăticire
    E desfrâul peste fire.

    În acest putred palat
    Continuu am vomitat,
    Tot n-aş putea să vă spun
    Să nu mă credeţi nebun.

    Cei ce-n viaţă au făcut
    Spurcăciuni cu animale,
    S-au împreunat cu diavoli
    Acum mănâncă fecale.

    Mi-este greu, dar şi ruşine
    Pe toate a pomeni,
    Dar exact aşa se-ntâmplă
    Azi în lume, între oameni.

    Curvia dintre bărbaţi
    Incestul, zoofilia,
    Atât de înfricoşătoare
    Că şi dracii se tem tare.

    Nici chiar ei – cât de spurcaţi
    De răi şi satanizaţi,
    Niciodat n-au fost în stare
    De-o asemenea „lucrare”.

    Adepţii de sodomie,
    Gomorii, pornografie,
    Prin simţuri s-au desfătat
    Tot prin simţuri, munc-au luat.

    Viermi groteşti le rodeau trupul
    În oceane cu oţet,
    De timpanele-mi plezniră
    De atâta zbierăt, urlet.

    O mare de urlători
    Plini numai de lipitori,
    Erau storşi complet de sânge
    De-ai vedea – şi tu ai plânge.

    Trupurile lor frumoase
    Acum erau găunoase,
    Atâta putoare aveau
    Că până şi dracii fugeau.

    – Vama aceasta e prea crudă
    Ne simţim nedreptăţiţi,
    Nici prin gândul nostru, cândva
    N-am fost atât de îndrăciţi.

    Ne-aţi întrecut mult în mizerie
    Ce faceţi voi, cumplit ne sperie,
    Tremurăm ca varga toată
    De ce poate omul să facă.

    – Dar satan ne-a obligat
    Să vă zdrobim ne-ncetat,
    Ne este greaţă şi silă
    Aproape că ne e şi milă.

    Înc-odat vom repeta
    Cei ce zac în vama asta,
    Sunt homosexualii
    Pornografii şi necrofilii.

    Zoofili, incestuoşi
    Cei mai lepădaţi buboşi,
    Chiar şi cei căsătoriţi
    Ce în pat, îşi ies din minţi.

    – Să fugiiim acum, sfânt îngere
    Căci mă sfâşii de durere,
    Nu credeam ca să existe
    Iadul iadurilor triste.

    Cine-a vrut emisiuni
    La TV – perversiuni,
    Icnetele de durere
    Îl vor face-n veci să zbiereee.

    19.Vama ereziei – a falselor credinţe
    Înc-un loc cu multă „pace”
    Vizitarăm cu uimire,
    Nimenea să nu se-mbarce
    În imensa rătăcire.

    Rătăcirea şi răcirea
    De Credinţă – este rea,
    Şi asemenii cu ateii
    Vor primi răsplată grea.

    Sectele sunt şcoli de draci
    Unde satan a predat,
    Iar „elevii” silitori
    Noi „biserici” au inventat.

    Au scris „biblii” – multe frate
    Formulat şi reformate,
    Iar ca examen de licenţă
    – Scorniţi o altă credinţă!

    Fiecare diavol din iad
    Şi-a muncit mintea să facă,
    Câte-o sectă, sau vreun cult
    Ortodoxia s-o desfacă.

    Dracii cei mai premianţi
    Au născocit mii de culte,
    Şi acolo ajung doar
    Naivi şi naive multe.

    Tăietorii de credinţă
    Sunt cei mai buni pădurari,
    Defrişările-n Scriptură
    I-au făcut chiar meşteri mari.

    Chinul lor din-acest loc
    E tăcerea mormântală,
    Izolaţi unul de altul
    Ca-n lucrarea monahală.

    Numai că pe la călugări
    Singurătatea prieşte,
    Căci în ruga ne-ncetată
    Monahul desăvârşeşte.

    Pe când lor, pastorilor
    De sunt femei sau bărbaţi,
    Să-i reduci la grea tăcere
    Mai bine vor ca să-i baţi.

    Toţi ce-n viaţă au trăncănit
    Doar versete din Scriptură,
    Sunt acum rău pedepsiţi
    Cu lacăt de aur la gură.

    Efeseni 4 cu 5
    Pentru sectarii obraznici,
    E Adevărul cel mare
    Şi îi ustură şi doare.

    Ca balaurii şi hidra
    Tot apar aceste „culte”,
    De vrei să tai unul din capete
    Apar apoi tot mai multe.

    4000 de adevăruri
    Cum e oare cu putinţă ?,
    Să fie atâtea „biserici”
    Un Domn, un Botez, o Credinţă (Ef 4:5)

    Cea mai grea osândă este
    Veşnică izolarea,
    Şi nimic nu e mai rău
    Ca-ntristarea, dezolarea.

    Diavolii mai iscusiţi
    Mai vicleni, mai pregătiţi,
    S-au gândit cu îndârjire
    La o nouă păcălire.

    Dacă înainte Crucea
    Tare rău au mai hulit-o,
    Pe naivi să-i mai atragă
    Pe Biblie au tipărit-o.

    Şi al lor Isus cel scris
    Doar cu-n singur-simplu I,
    Astăzi ei l-au transformat
    În Iisus – ca ortodocşii.

    Dacă preoţeştile veştminte
    Erau batjocorite tare,
    Şi baptiştii georgieni
    Le folosesc ca atare.

    De vezi un pastor baptist
    Cu cruce pe culion,
    Îţi vine să i te-apleci
    Blagosloviţi – ăăh, pardon!

    Rătăcirea-i tot mai mare
    Deci atenţie creştini,
    Că dracii ştiu toată Scriptura
    Şi te fac să li te-nchini.

    Să îi lăsăm în iadul mut
    Că ei fals au proorocit,
    Cu versete din Scriptură
    Mintea rău şi-au mai tocit.

    20.Vama zgârceniei
    Este vama cea mai strâmtă
    Precum şi locuitorii ei,
    Ce-n viaţă au fost zgârciţi
    De-au fost bărbaţi sau femei.

    Sunt aicea miliarde
    Şi stau într-o cămăruţă,
    Şi zgârciţii de o viaţă
    Au zis că-i prea sărăcuţă.

    Strigă-ntr-una după aer
    Şi zic că-s înghesuiţi,
    Ce să-i faci dacă în viaţă
    Ei de milă au fost lipsiţi.

    Sunt adunaţi multe clase
    Patroni, bancheri, „filantropi”,
    Ce pentr-un bănuţ în plus
    Ar fi scotocit şi-n gropi.

    Le-au trântit uşa cu: „N-am!”
    Celor ce cu disperare,
    Le-au bătut să se-mprumute
    Căci aveau nevoie mare.

    – Vă aflaţi aici, zic dracii
    C-aţi fost avari şi zgârciţi,
    V-a cerut vreun om o pâine
    Şi n-aţi vrut să miluiţi.

    – Când s-a întâmplat asta boiere ?
    De vrei, te rog să explici,
    Că o pâine tot dădeam
    Numai să n-ajungem aici.

    – Când în călcâi vă-nvârteaţi
    Schimbând strada sau trotuarul,
    Când vedeaţi un om sărac
    Ce greu îşi plângea amarul.

    Sufocantă-nghesuială
    Stivuiţi, împachetaţi,
    Înfundat strigau sărmanii
    – Banii sunt rău blestemaţi!

    Toată Legea e cuprinsă
    „Să nu lăsaţi mână întinsă”,
    Chiar de-un bănuţ nu-l aveţi
    Măcar un colţ de pâine rupeţi.

    21.Vama idolatrizării – credinţelor demonice
    Aici foarte mulţi zăceau
    Robi credinţelor băbeşti,
    Căci credeau în superstiţii
    Şi în basme păgâneşti.

    Fugeau unii ca de iad
    Când auzeau de Foca şi Iuda,
    În schimb jocuri ei făceau
    Căluşuri sau paparuda.

    Femeile muncitoare
    Când nu este sărbătoare,
    Întreabă cu cerbicie,
    – Azi se spală ? Cine ştie ?

    Dragelor, ştiţi şoferie ?
    Când apare roşu staţi !
    Tot aşa-n Ortodoxie
    La Cruce Roşie – nu lucraţi.

    Jocurile de pe la nunţi
    Sunt ale iadului punţi,
    Şi tot cel ce joacă, sare
    Va arde mai rău ca în soare.

    Yoga sau ezoterism
    Hinduism sau brahmanism,
    Rama, krishna, şintoism
    Derivă din satanism.

    Credinţele păgâneşti
    Te-au schimbat din cel ce eşti,
    Sufletul ţi-l îndrăcesc
    Şi în iad îl osândesc.

    Cu credinţe fals mistice
    Şi senzaţii mediumistice,
    Prin credinţele deşarte
    Sufletele-şi află moarte.

    Cei cu globul de cristal
    Ce te mint în ultim hal,
    Cei cu laptop şi tarot
    Lucrează cu Gorgorot.

    De te uiţi la Bahomet
    Din tălpi şi până la creştet,
    Negreşit vei observa
    Poziţia sa de yoga.

    Iată ce mai rătăcesc
    Cei ce mantre tot rostesc,
    În asane ostenesc
    Sufletul şi-l îndrăcesc.

    – Să vină la noi aceia
    Ce-au crezut în zodiac,
    În mişcările planetelor
    Zodiacul e un drac.

    22.Vama sulemenirii – a înfrumuseţării
    Încă de pe la intrare
    Văzurăm puhoi, norod mare,
    O adunare grotească
    Urâciune diavolească.

    N-am făcut deosebire
    Între draci şi omenire,
    Toţi ce-n viaţă s-au machiat
    În draci hâzi s-au transformat.

    – Vino aicea, sufleţele
    Ţi-ai dat cu culori pe piele,
    Buze, ochii, obraji, unghii
    Verde, galben, roş le junghii.

    Bărbaţii ce s-au moţat
    S-au ras şi s-au parfumat,
    Chipul l-au efeminat
    Pe HRISTOS l-au corectat.

    L-aţi văzut pe Dumnezeu ?
    Spân, cum voi sunteţi mereu,
    Fără barbă sau cu cioc
    Nici a doua, nici deloc.

    V-aţi vopsit a voastră piele
    Pe la mâini, ghiuluri – inele,
    Iar la gât v-aţi agăţat
    Un colier mărgelat.

    Cocuri, breton sau tuns bros
    V-aţi despărţit de HRISTOS,
    Simplitatea-ţi părăsit
    Căci moda v-a cucerit.

    Spray-uri, deodorizante
    Mici sau mari, sau mai flambante,
    Parfumuri de mare valoare
    Să stopeze orice duhoare.

    Haine scumpe, chiar de firme
    Pentru suflete infirme,
    Iată cum v-aţi ambalat
    Şi pe voi scrie: PĂCAT !

    Haine strânse şi mulate
    Ce-ntorc gâturi multe-n spate,
    De bărbaţii fascinaţi
    Cu ochii rău borcănaţi.

    Astfel de fete – femei
    Sunt chiar UNDIŢA SATANEI,
    Gloate multe pescuiesc
    Ce cu privirea curvesc.

    Toate aceste femei care
    Au smintit pe mic şi mare,
    Vor striga neîncetat
    – Am curvit, m-am blestemat.

    Şi bărbaţii ce-au „lucrat”
    S-au pensat, s-au aranjat,
    Pentru fiece curvie
    Vor pătimi pe vecie.

    Piepturile dezgolite
    Capete neacoperite,
    Toată înfrumuseţarea
    Vă vor aduce pierzarea.

    Urechile cercelate
    Pleoapele cele machiate,
    Buzele de ruj boite
    Coafurile vopsite.

    Aţi hulit cu rea ştiinţă
    Sfânta şi Dreapta Credinţă,
    Singurul vostru model
    Maica Domnului din Cer.

    23.Vama fumatului
    Tare greu se mai vedeau
    Tabagice siluete,
    Căci aicea se munceau
    Cei ce-au tras din ţigarete.

    Urlau înfiorător
    Femei, bărbaţi disperaţi,
    Foarte greu mai respirau
    Prin bojogii afumaţi.

    – Să rămână aici la noi
    Cei cu ţigări şi lulele,
    Dar şi cei ce au tot tras
    Trabuc, pipe, narghilele.

    – Fumul vostru-nnecăcios
    Şi pe noi ne ustură,
    Acest viciu canceros
    Tare rău ne supără.

    Băgaţi în nişte tulumbe
    Sau în hornuri împuţite,
    Cu lopata scrum mâncau
    Sufletele osândite.

    Ochii aveau injectaţi
    De sute şi mii de ace,
    Şi pe piepturi îi ardeau
    Hoardele cele rapace.

    – Pe noi ce eram doar mândri
    Ne-aţi afumat odios,
    Pentru asta vă vom arde
    Calcina fiece os.

    Aţi suflat înspre copii
    Pe strada, şcoli sau prin parcuri,
    În fum vă vom opări
    În ale gheenei ţarcuri.

    Canceroasele ţigări
    La copii de le-ai vândut,
    Pentru asta VEI MURI !
    Sălbatic vei fi bătut.

    – AER, AER vrem acum
    Dup-o viaţă doar de fum,
    Strigau ca vitele, toţi
    Ce banii şi-au făcut scrum.

    – Vrem „dreptate”, strigau dracii
    Fumul e prea puturos,
    De-ar fi să scăpăm de-aicea
    Ne-am face chiar robi Lui HRISTOS.

    24.Vama simoniei
    Foarte întristaţi am fost
    Atât îngerul, şi eu
    Când văzurăm în ce mocirlă
    Erau preoţii lui Dumnezeu.

    De la a iadului intrare
    Până-n fundul înnegrit,
    Doar cu limbi de preoţi era
    Drumul cel lat, pietruit.

    Patriarhi, episcopi, preoţi
    Se munceau la infinit,
    Fiindcă în a lor viaţă
    Harul au neguţătorit.

    Au smintit pe mic şi mare
    Cu luxuri şi opulenţă,
    Dar şi mai rău au smintit
    Cu viaţa lor decadentă.

    Graiul Sfânt al Evangheliei
    În viaţă nu au plinit,
    Căci lumeştile deprinderi
    Pe mai toţi au biruit.

    Taxe sau pretenţii mari
    De la oamenii de rând,
    Au depărtat din Biserică
    Pe foarte mulţi, vrând-nevrând.

    Nefiind ei pildă vie
    Oamenii s-au depărtat,
    Căci făr de păstor bun
    Turma rău s-a destrămat.

    Au ţintit spre funcţii nalte
    Fără să fi meritat,
    Sau pe alţii pe nedrept
    În ascuns au promovat.

    – Aţi primit plocon, atenţii
    Strigau dracii, învinuind,
    Şi pe drept veţi lua osândă
    Veşnic, pururea urlâând.

    Cu mare nevrednicie
    Pe creştini i-aţi spovedit,
    Şi la fel ca la catolici
    „Indulgenţe” aţi primit.

    Mare „bucurie” era
    În iadul cel puturos,
    Că pe preoţii creştini
    I-au depărtat de HRISTOS.

    V-a avertizat un dascăl
    Ce-a grăit spre orice om,
    „Cea mai grea osând-au preoţii”
    Aşa a grăit Hrisostom.

    Epilog!
    – Îngere nu-mi mai revin
    De la atâta cumplit chin,
    Pe la multe vămi vedeam
    Că şi eu mă încadram.

    Tare mult m-am îndulcit
    Când raiul sfânt am privit,
    Mă căiesc şi-mi pare rău
    L-am trădat pe Dumnezeu.

    – Ziua 40 e-aproape
    La o bătaie de pleoape,
    Te-am apărat din pruncie
    Pân aici în veşnicie.

    – Ţi-am şoptit în conştiinţă
    „Haide vino la credinţă!
    – Ştiu, te-am auzit mereu
    Mi-am văzut de drumul meu.

    Am zis că la bătrâneţe
    Mă voi îndrepta,
    Şi că-n scumpa tinereţe
    Vreau a mă distra.

    Acum m-am convins ce mare
    E perfida amânare,
    Îţi promiţi marea cu sarea
    Şi-astfel îţi găseşti pierzarea.

    O lumină orbitoare
    Mai mare decât în soare,
    Îndată ne-a-nveşmântat
    – Gata, timpul s-a gătat.

    – Îngere, să-ţi dau o veste
    Nu frică, ruşine-mi este,
    Am greşit Domnului Sfânt
    Rău mă mustră acest gând.

    Urca sufletul spăşit
    De multe păcate rănit,
    Treptele ce duceau Sus
    Pân la Tronul lui Iisus.

    Mai departe nu vă spun
    De-a fost în el mai mult bun,
    Cum a fost la Judecată
    Vă povestesc altă dată.

    Hei tu, suflete creştin
    De nu vrei caznă şi chin,
    Schimbă-te din rădăcină
    Şi doar Domnului te-nchină.

    De păcat fugi – rupe pământul
    Să nu te prindă nici vântul,
    Ca să fii bun credincios
    Fii cuminte şi sfios.

    † Amin †

    Apreciază

 19. alex said, on august 11, 2016 at 12:21 am

  Oameni buni, ca sunt sigur ca mai sunt si preoti ecumenisti si simpatizanti ai ecumenismului care citesc blogul asta pentru a arunca cu noroi in el, mai oamenilor nu este de gluma cu iadul. Fie-va mila de sufletele voastre, nu credeti pe cuvant ceea ce zicem noi, cercetati ce au scris Sfintii Parinti, canoanele, nu va lasati pacaliti de diavol si de dulceata prieteniei cu ereticii si schismaticii ca dulceata aceea este cea mai amara fiere. Sper din tot sufletul ca macar sa va miste un pic ceea ce e postat aici despre calugarii aceea si sa faceti ceva pentru sufletul vostru. Iar daca vreti binele ereticilor mergeti de trambitati ca sunt in inselare si poate unii se trezesc si se intorc la Ortodoxie.Nu le cantati in struna cu ecumenismul si CMB. La fel si cu cei care cica lupta pentru homosexuali cica le vrea binele in nebunia lor, daca le-ar vrea binele ar trebui sa le spuna ca este pacat si sa se lase de el si sa se spovedeasca.

  Apreciază

  • Augustin-de-Florina said, on august 11, 2016 at 12:29 am

   la minutul 3.05, acest tradator numeste pe eretici ‘crestini’… Ce vreti mai mult?

   Apreciat de 1 persoană

   • Ionut said, on august 11, 2016 at 2:23 pm

    Nu stiu in ce context a folosit acest cuvant, ca nu am rabdare sa ascult, dar nu-i poti numi nici pagani. Dar una e treaba cu neoprotestantii din China, Vietnam si Coreea de Nord, sau cu eterodocsii din zonele controlate de Daesh si alta e cu ai nostri care lasa Ortodoxia fara sa o cunoasca si se duc aiurea.

    Apreciază

   • el said, on august 13, 2016 at 7:01 am

    Ioanut

    ai dreptate NU sunt pagani!

    sunt LEPADATI de Hristos, adica ….. MAI RAI si MAI PREJOS si decat paganii care NU au cunoscut pe Hristos , ei CUNOSCANDU-L S-AU LEPADAT de El !
    De aceea AFANIA cea mai cumplita la talpa iadului e partea acestora, DEDESUBTUL paganilor si popilor idolesti dupa cum invata Sf Macarie in Pateric si Biserica !

    Apreciază

 20. acelas said, on august 11, 2016 at 9:52 am

  discuta ca un politician, evita intrebarile grele, nu spune mai nimic, zicand ca are credinta cea dreapta, dar ni zice nimic de semnatura documentelor. Zice „vedeti consecintele acestor apropieri!”, adics nu-s. Pai de ce stai de vorba cu ei?? ce treaba mai ai

  .

  Apreciază

  • valentin dorneanu said, on august 11, 2016 at 12:08 pm

   nu e bine sa fim prosti si sa ne prefacem ca are dreptate Teofan

   Dreptatea e de partea celor care nu-i pomenesc pe ierarhii care au semnat erezia la Creta.

   consecintele pe care le expune teofan – ca sunt slujbe ortodoxe in bisericile catolice – sunt infime comparativ cu inselarea ce se instaureaza peste toate straturile bisericesti – de la cel mai de jos pana sus.

   aceasta se va vedea curand, ca avantajele primirii bisericilor catolice vor fi f. usor pierdute si dezavantajul major va fi apostazia generala.

   Apreciat de 1 persoană

  • nina said, on august 11, 2016 at 1:24 pm

   Saptamana aceasta are treaba multa cu fratii lui intru satana…

   http://www.bzi.ro/vizita-la-cel-mai-inalt-nivel-religios-la-iasi-in-prim-plan-este-patriarhul-latin-al-ierusalimului-566810

   Stirea suna asa

   Saptamana aceasta, la Iasi va avea loc o importanta intalnire religioasa, atat pentru Preafericirea Sa Petru Gherghel, episcopul Dieceziei de Iasi a Bisericii Romano-Catolice, cat si pentru Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei • Totul este prilejuit de vizita Preafericirii Sale Fouad Twall, patriarh latin emerit al Ierusalimului • Acesta va fi prezent în Moldova si la Bucuresti în perioada 12-19 august 2016

   Intrunire religioasa marcanta programata, saptamana acesta, la Iasi. Atat Preafericirea Sa (PS) Petru Gherghel, episcopul Dieceziei de Iasi a Bisericii Romano-Catolice cat si Inaltpreasfintitul (IPS) Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei se vor intalni cu Preafericirea Sa (PS) Fouad Twall, patriarh latin emerit al Ierusalimului.

   „Vizita are loc la invitatia PS Petru Gherghel, episcop de Iasi. Patriarhul latin emerit al Ierusalimului va fi prezent în unele parohii si centre pastorale, având întâlniri cu preotii, credinciosii si persoanele consacrate. Astfel, vineri, 12 august, Preafericirea Sa va vizita catedrala romano-catolica din Iasi, iar dupa-amiaza va participa la celebrarea sfintei Liturghii de la ora 18:30. Sâmbata, 13 august, în cursul diminetii, va avea o întâlnire protocolara cu mitropolitul Teofan, dupa care va vizita catedrala mitropolitana, racla cu moastele sfintei Paraschiva. Tot în cursul diminetii va vizita Institutul Teologic Sfântul Iosif din Iasi, unde se va întâlni cu conducerea Seminarului; dupa-amiaza se va întâlni cu surorile de la Manastirea Surorilor Providentei (sos. Bârnova, 2). Duminica, 14 august, va porni spre Cacica. La ora 12:30, la cinci kilometri înainte de a ajunge la Cacica, îi va întâlni pe tinerii care pornesc pe jos în pelerinaj spre sanctuar. Dupa-amiaza va vizita manastirile ortodoxe Humor si Voronet. La ora 22:00, la Cacica, va participa la priveghere mariana, urmata de procesiunea cu lumânari în jurul sanctuarului, în cadrul careia va avea un mesaj catre pelerini”, a declarat pr. Cornel Cadar, purtatorul de cuvant al Dieceziei de Iasi.

   Pe de alta parte, luni, 15 august, în cadrul sfintei Liturghii solemne pontificale a hramului de la Cacica, patriarhul latin emerit al Ierusalimului va tine cuvântul de învatatura. Dupa-amiaza, la ora 18:30, va tine predica în cadrul Liturghiei solemne de hram a catedralei din Iasi. Vizita patriarhului va continua in judetele Neamt, Bacau, Vrancea si se va incheia la Bucuresti.

   Ca date biografice, trebuie aratat ca PS Fouad Twal s-a nascut în Madaba -Iordania, la 23 octombrie 1940. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1966. A obtinut licenta în drept canonic în 1975, si doctoratul în drept canonic în anul 1975. A intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în anul 1977, slujind în Honduras (1978), Cairo (1985), Berlin (1988), Lima (Peru, 1990). A fost consacrat episcop de Tunis, la 22 iulie 1992 si promovat ca arhiepiscop în 1994. A fost numit arhiepiscop coadiutor de Ierusalim la 8 septembrie 2005, i-a urmat lui Michel Sabbah ca patriarh latin al Ierusalimului la 21 iunie 2008, intrând în functie la 22 iunie 2008.

   Apreciază

   • el said, on august 13, 2016 at 7:06 am

    nina

    ERETICII se heretisesc intre ei !

    ERETICUL savu FOST teofan, FOST crestin ortdox primeste pe „fratii” lui intru EREZIE

    NU VIN la noi, noi NU PRIMIM ereticii !

    Apreciază

 21. bi3 said, on august 11, 2016 at 1:23 pm

  Poate ar fi bine să mai re-citim din când în când cartea „Pr. Serafim Rose, viața și opera sa”, de Ieromonah Damaschin Christensen, deoarece face multe referiri la ecumenism, dar și la extremele de care e bine să ne ferim.

  Apreciat de 1 persoană

 22. Constanta said, on august 11, 2016 at 2:11 pm

  Off topic : Atena _ Sediul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe atacat cu cocktailuri Molotov de catre anarhisti !

  http://orthodoxie.com/une-dizaine-de-cocktails-molotov-ont-ete-jetes-par-des-anarchistes-dans-la-cour-du-batiment-du-saint-synode-de-leglise-de-grece-a-athenes/

  Doamne, ajuta !

  Apreciază

 23. Gabriel said, on august 11, 2016 at 2:16 pm

  Frăţia ortodoxă Sf. Gheorghe a devenit oficial ECUMENISTĂ

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/fratia_ortodoxa_sf_gheorghe_a_devenit_oficial_ecumenista/2016-08-11-136

  Apreciază

 24. Ionut said, on august 11, 2016 at 2:18 pm

  M-am gandit sa postez chestia asta si sper ca vom folosi doar cuvinte intelepte pentru a comenta, intrucat invectivele nu folosesc la nimic. O vorba inteleapta si cu duh face mai mult decat 1000 de cuvinte urate.
  Partea a doua e ca astia de la ziar nu prea fac diferenta intre”monah” si „monarh”, dar asta e mai putin important. Ce sa zic, „curata” razmerita…

  http://www.voceavalcii.ro/37984-razmerita-la-arhiepiscopia-ramnicului-staretii-si-staretele-dezaproba-comportamentul-monarhilor-de-la-lacul-frumos.html

  Adunarea din Creta nu are cum sa fie valida, intrucat nici macar nu a avut „cvorumul” necesar, fara a ne mai lega de alte lucruri. Nu inteleg de unde teama asta imbecila de a respinge acest asa-zis sinod. Si e din ce in ce mai clar ca e un soi de comedie proasta, de teatru ieftin, incepand cu felul in care a fost conceputa sigla sinodului, cu o pasare ce seamana mai degraba cu o gasca decat un porumbel.

  Apreciază

 25. MartyrikAppeal said, on august 11, 2016 at 3:51 pm

  Doamne ajuta!

  Imi aduc aminte de parca s-ar fi intamplat ieri. Eram in chilia Fericitului Staret Iustin Parvu dupa o asteptare lunga la usa sfintiei sale. Lume multe, asa cum era de obicei, lume cu probleme, oameni ce priveau in gol incercand sa-si puna in ordine gandurile inainte de a intra in chilia Parintelui Iustin. Toti iritati de nerabdare, de lunga asteptare, de emotii de necontrolat. Emotii pe care nu ai cum sa le stapanesti in fata un om sfant, in fata Parintelui.
  Mi-a raspuns la problemele mele, iar la un moment dat mi-a zis:
  „- Acum e problema asta cu cipurile, iar dupa asta va veni problema cu schisma, dar voi sa nu parasiti Biserica!”
  Nu am inteles atunci la ce facea referire, dar acum inteleg.
  Capul Bisericii este Hristos. Biserica e mireasa Mirelui Hristos, fecioara neprihanita si are sa ramana fecioara neprihanita pana la sfarsitul veacurilor indiferent de curviile casnicilor, indiferent de tradarile din interior, „portile iadului nu o vor birui!”.
  Cinstea unei case nu poate fi murdarita de slugile lasate sa o administreze, sa o ingrijeasca. Numai stapanul casei poate sa pateze numele casei, dar in cazul nostru Stapanul este Hristos, deci casa a fost, este si are sa ramana curata si neprihanita pana la sfarsit. Biserica nu este a ecumenistilor, nu este a oamenilor, ci oamenii sunt chemati sa slujeasca Stapanului ei Hristos in ea spre mantuirea lor.
  Asa cum a spus si Dumnezeu prin gura Parintelui Iustin, nu putem sa parasim Biserica. Nu poti sa iti parasesti casa fara lupta, iar lupta este marturisirea Adevarului revelat prin gura Sfintilor Parinti. Sfinti ce n-au pregetat sa dea 6 litri de sange, pana la ultima picatura, pentru singura si adevarata credinta, cea Ortodoxa.
  Facem ascultare de mostenirea pe care am primit-o de la Sfintii Parinti, inclusiv de cea primita de la Parintele Iustin, Parintele Arsenie Papacioc, Sfantul Paisie Aghioritul si alte rude duhovnicesti ale noastre!
  Cine ne acuza ca nu suntem sub ascultare, deci nu suntem in Adevar, se inseala si dispretuieste sangele varsat al celor ce si-au dat viata pentru a pastra Calea, pentru a pazi Adevarul si pentru a castiga Viata!
  Adevarul nu se identifica cu ascultarea oarba, intamplatoare, ci cu ascultarea de Adevarul revelat si mostenit de la Sfintii Parinti, acum, in conditiile in care nu mai avem repere in carne si oase!
  Biserica Ortodoxa este a celor ce cred ortodox, a celor ce cred drept si adevarat, asa cum am mostenit in venele sufletelor nostre prin sangele duhovnicesc al Sfintilor Parinti, trambite curate ale Duhului Sfant.
  „A venit vremea cand pastorii isi vor da oile pe mana lupilor.” a spus Parintele Iustin in 2010. Suntem in 2016. Vedem cu ochii nostri semnele.
  Nu vom parasi Biserica, decat atunci cand Sfanta, Dumnezeiasca si Infricosatoarea Liturghie nu se va mai face dupa randuiala Sfintilor Parinti.
  Daca mantuirea mea ar fi conditionata de ratacirea slujitorilor Bisericii, ar fi o nedreptate. Atata timp cat eu caut si lupt sa raman in predania Sfintilor Parinti, in Adevar, Dumnezeu nu ma va lipsi de ajutor. Avem inca Sfanta Liturghie si indiferent cine e pomenit la ea, tot Sfanta se va chema! Nu poate un nume de om, de muritor, de sange si carne, sa opreasca lucrarea dumnezeiasca din Sfanta Liturghie. Nu se poticneste Dumnezeu in nume de oameni. Si nu vitregeste Dumnezeu de Sfanta Liturghie, turma lui mica, pentru ca un nume de sluga nevrednica e pomenit in ea.
  Nu a venit timpul sa parasim zidurile Bisericii. Inca mai avem Sfanta Litughie. Inca nu a ingaduit Hristos sa fie schimbata randuiala Dumnezeiestii Liturghi!
  „Nu te teme turma mica!”

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on august 11, 2016 at 9:19 pm

   Tu auzi ce vorbesti?

   „Daca mantuirea mea ar fi conditionata de ratacirea slujitorilor Bisericii, ar fi o nedreptate. Atata timp cat eu caut si lupt sa raman in predania Sfintilor Parinti, in Adevar, Dumnezeu nu ma va lipsi de ajutor. Avem inca Sfanta Liturghie si indiferent cine e pomenit la ea, tot Sfanta se va chema! Nu poate un nume de om, de muritor, de sange si carne, sa opreasca lucrarea dumnezeiasca din Sfanta Liturghie. Nu se poticneste Dumnezeu in nume de oameni. Si nu vitregeste Dumnezeu de Sfanta Liturghie, turma lui mica, pentru ca un nume de sluga nevrednica e pomenit in ea.”

   Dupa cum bine stii Harul a venit la Apostoli (episcopi) si de la ei la preoti.
   Poate te mai si spovedesti de cateva ori si ajungi prin iad ca preotul nu mai avea Har.
   Daca vrei tu sa isi bata joc diavolii de tine si sa iti anesteziezi constiinta du-te dar uite ce spun sfintii si te rog citeste tot:

   Celor ce spun că pomenirea ecumeniştilor se poate face din iconomie: mărturia Părinţilor Aghioriţi din sec. XIII

   Fragment din Epistola Părinţilor Aghioriţi către împăratul Mihail Paleologul cu mărturisirea de credinţă împotriva uniaţiei de la Lyon (1272-74)
   […] Dar ce este în comun între comuniune şi pomenirea numelui? Foarte multe, după cum vom arăta […]
   Sfinte stăpâne, ascultă mărturia cuvintelor Atotsfântului Duh, din care nici un corn de literă nu poate să cadă (Lc. 16:17). Marele apostol al Domnului şi evanghelist Ioan Teologul spune: Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele (II In. 10-11). Dar dacă ni se interzice măcar să-l salutăm în cale, dacă se interzice să-l aducem într-o casă obişnuită, atunci cum să-l primim nu în casă, ci în biserica lui Dumnezeu, în însuşi altarul, la tainica şi înfricoşata cină a Fiului lui Dumnezeu, care Se aduce în jertfă nesângeroasă? Întâi ca Dumnezeu, apoi ca miel neprihănit, pentru a ne împăca cu Tatăl şi cu Sine şi a curăţi păcatele noastre cu sângele Său, ca unul fără de păcat.
   Ce om întunecat va zbiera pomenirea celui pe care l-a vărsat pe bună dreptate Duhul Sfânt, ca pe unul ce s-a ridicat împotriva lui Dumnezeu şi a sfinţilor, şi prin asta se va face [acel om] vrăjmaş al lui Dumnezeu? Căci dacă numai cuvântul de „Bun venit!” te face părtaş la faptele cele viclene, atunci cu atât mai mult înseamnă pomenirea sa răsunătoare, când stau înainte înfricoşatele taine dumnezeieşti. Iar dacă Cel ce stă înainte este Însuşi Adevărul, atunci cum să primeşti ca adevăr această mare minciună – să-l socoţi ca patriarh ortodox? [1] Săvârşind înfricoşatele Taine vei glumi ca pe o scenă? Cum să rabde acestea sufletul ortodox, cum să nu se depărteze îndată de cei ce pomenesc, cum să nu-i socoată drept vânzători de cele sfinte? Căci dintru început Biserica Ortodoxă a lui Dumnezeu socotea pomenirea numelui arhiereului în timpul sfintelor slujbe drept comuniune desăvârşită. Căci este scris în Tâlcuirea Dumnezeieştii Liturghii (a sf. Gherman): „cel ce slujeşte cele sfinte rosteşte numele arhiereului, arătând şi supunerea sa faţă de cel de mai sus, şi comuniunea cu el, şi succesiunea credinţei acestuia şi a celor sfinte”. Şi marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”. Aşa spune acest părinte. Dar mai înaintea lui şi Dumnezeu a indicat asta, spunând: Preoţii lui calcă legea Mea şi pângăresc lucrurile sfinte ale Mele. Cum? Nu osebesc ce este sfânt de ce nu este sfânt (Iez. 22:26), ci totul era la ei fără deosebire. Ce este mai limpede şi mai adevărat decât asta?
   Dar să îngăduim asta ca o iconomie cumpătată? Cum să îngădui o iconomie care pângăreşte sfânta slujbă, după cum s-a spus, şi alungă Duhul Sfânt de acolo şi de aceea îi face pe credincioşi să nu fie părtaşi la iertarea păcatelor şi la înfiere? Şi ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie? Acea comuniune chiar şi într-un singur punct este o pierdere vădită şi o stricare a toată dreptatea. Căci cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc.
   Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză.
   Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept?Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. Căci marele nostru părinte, Grigorie Teologul, vorbind despre cei ce se pocăiesc, spune în cuvântul său sfânt: „dacă pe cei ce se pocăiesc (nu-i primea Novat), nici eu nu-i primesc pe cei ce fie sunt neclintiţi, fie nu se îmblânzesc destul şi nu răsplătesc lucrul rău cu îndreptare. Iar dacă îi voi primi, le voi indica un loc după cuviinţă”. Unde este îndreptarea la el şi la cei dimpreună cu el? Unde este răsplata pentru fapta rea? Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.
   Şi după care rânduieli bisericeşti va judeca el însuşi şi mai marii săi? Lepădând cu totul dumnezeieştile canoane ale sfintelor soboare, neavând nici urmă sau pomină de viaţă duhovnicească, ci fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.
   Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11). Şi iarăşi îndeamnă să ne ferim de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi (II Tes. 3:6). Şi în alte locuri ne porunceşte cu unii ca aceştia nici măcar să nu şedem la masă (I Cor. 5:11, II Tes. 3:14). Asemenea şi marele părinte al nostru de Dumnezeu purtător Ignatie, ferindu-ne de dobitoacele cele cu chip de om – ereticii, ne porunceşte nu numai să nu îi primim, ci după putinţă nici să nu ne întâlnim cu ei. Iar pe cei cu care nu ni se îngăduie nici să şedem la masă, nici să îi salutăm nu ni se îngăduie din cauza necomuniunii desăvârşite şi cu care, după putinţă, trebuie să evităm chiar a ne întâlni, cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?
   [1] E vorba de patriarhul uniat Ioan XI Vekkos (1275-1282)
   sursa: ortho-hetero.ru

   https://extraterestriidemascati.wordpress.com/opriti-comuniunea-cu-ierarhii-ecumenisti/

   Apreciază

  • el said, on august 12, 2016 at 10:47 pm

   MartyrikAppeal

   BLABLBLA…. vai de capul tau de reeducat !

   mergi si te furajeaza de la eretici, ba chiar si la papsiatsi ca …..”nu se strica harul” daca sunt eretici : asta e „marturia ” ta INSELATULE si RATACITULE !

   Apreciază

 26. ioana09mihalache said, on august 11, 2016 at 5:58 pm

  Cei din trecut, precum Sf. Cosma Protosul din Sf. Munte au platit cu sange ca sa tina dreapta credinta si sa nu se uneasca cu Latinii, iar episcopii de azi au semnat „ca primaru’ ” in Creta, mai pe vrute, mai pe nevrute, la presiunea lui Bartolomeu, dar au semnat… Acum in al 12-lea ceas macar sa se trezeasca si sa se dezica, sa invete adevarul… si restul… sa ceara mila lui Dumnezeu, si ce-o urma, doar El stie…

  Apreciază

 27. giorgi said, on august 15, 2016 at 11:12 am

  Mai, cum incearca unii sa o invaluie sa zica prin cuvinte multe ca poti sa mergi la biserica celui eretic.
  Un sfant zicea, cred ca Sf. Teodor Studitul, sper sa nu gresesc, am gasit pe internet informatia asta, ca daca la Sf. Liturghie se pomeneste un eretic impartasania e intinata. Intelegeti voi? Si e foarte logic.
  La biserica vine acuma tot felul de lume si se pomenesc tot felul de oameni. Sunt biserici in care se pomenesc chiar eretici neoprotestanti la proscomidie si se roaga impreuna cu ei, Cristian Pomohaci face asta. Si cred ca va deveni o regula in biserici de acum inainte. Vor trebui sa-i primeasca pe eretici in biserici si sa slujeasca impreuna cu ei. Deja s-a si facut acest lucru. Asa ca iti pui serios intrebarea daca sa mai mergi sau sa nu mai mergi la biserica?
  Eu, pana nu se dezic de ecumenism preotii, pana nu dau de un preot ne-ecumenist, nu ma mai duc la biserica. Nu pot sa mai fac lucrul asta. Cred ca asta, adica sa ma duc, ar insemna sa fiu caldicel. Stiti cum se spune, este o vorba: caldut da pute, pute da-i caldut. Cam asa ar sta treaba.

  Apreciază

 28. […] FOTO: Ecumenistilor, asa veti ajunge si voi […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: