SACCSIV – blog ortodox

Sa nu uitam de Hiroshima si Nagasaki …

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 9, 2016
Tagged with: ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Templier said, on august 9, 2016 at 3:51 pm

  9 august ~1601: 415 ani de la moartea lui Mihai Viteazul.
  https://templierblog.wordpress.com/2016/08/09/9-august-1601-415-ani-de-la-moartea-lui-mihai-viteazul/

  Apreciază

 2. el said, on august 9, 2016 at 4:56 pm

  „Iată ce putem citi în Scrisoarea din temniţa bolşevică a Sfântului Patriarh Mucenic Tihon adresată tuturor Creştinilor, tradusă din limba Rusă de Dumitru Lăpuşneanu:

  Copiaţi această scrisoare şi o transmiteţi tuturor Creştinilor, dar şi prin viu grai să spuneţi la toţi credincioşii aceste ultime ale mele cuvinte. Vă Blagoslovesc înainte de moarte: rugaţi-vă singuri prin casele voastre, fără preoţi, fiindcă ei sânt lupi în piele de oaie.– Singuri îngropaţi morţii,– singuri botezaţi copiii. Iar căsătoriile, să le blagoslovească tata şi mama cu Sfintele Icoane. Rugaţi-vă fiecare după cum ştie şi după cum poate, ţineţi toate Posturile, cinstiţi Sfintele Sărbători, păziţi credinţa Pravoslavnică pană la sfârşit.

  Fiilor! În vremea stăpânirii sovietice credinţă Pravoslavnică nu va mai fi. Şi atâta vreme nu va mai fi credinţă Pravoslavnică, cât va fi şi stăpânirea sovietică. Dar dacă noi ne vom ruga neîncetat şi vom posti, apoi atunci va mai fi pentru o scurtă vreme, o oarecare libertate religioasă. Şi-atunci, toţi revoluţionarii bisericeşti, popii şi vlădicii, slujitorii sovietelor, ucigătorii şi pierzătorii Sufletelor creştineşti din nou îşi vor lua locurile în biserici, de cari ei odinioară s-au lepădat.

  Dar voi, robii cei aleşi a lui Dumnezeu, să nu vă împărtăşiţi cu ei, şi să nu mergeţi la ei ca să vă rugaţi, căci ei toţi se află subt Anathemă şi blestem.*

  Şi pentru ca ei iarăşi să aibă dreptul dela Dumnezeu să săvârşească Sfintele Slujbe în Biserică, ei trebuie să se roage şi să postească în zatvor vreme de trei ani de zile, având voie să mănânce numai o bucată de pâine şi să bea un pahar cu apă, odată în zi, după apusul Soarelui. Iar după acest Canon, să se spovedească deschis înaintea norodului pentru păcatele lor şi numai după aceea vor putea să primească iarăşi dela Dumnezeu darurile şi drepturile depline ale unui preot creştin, în toate eparhiile.

  Căci drepturile şi darurile preoţeşti şi arhiereşti vor supraveţui numai în Japonia, şi aceasta, dacă japonezii vor rămâne tari în credinţă până la sfârşit şi nu-L vor vinde pre Hristos. Iară prin alte ţări, Pravoslavia abia dacă va mai supraveţui câte puţin, pe alocuri. Iar aşa, numiţii înnoitori ai credinţei, cei ce singuri pre sine se “sfinţesc” şi se numesc creştini, preoţi şi arhierei, aceştea toţi se află în slujba satanei, în slujba minciunii şi a înşelării Sufletelor creştineşti, căci atunci în biserici, “urâciunea pustiirii va sta în locul cel Sfânt”. Urâciune a pustiirii, cari îşi trage rădăcina sa încă din vremea despărţirii Bisericii Răsăritului de Biserica Apusului, cea din Roma. Dar Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos, nu va mai răbda această fără-de-Lege şi va veni să Judece noroadele.

  Fiilor! Încă odată vă mai spun, din tot sufletul, aflându-mă în boală, pre patul de moarte, ca un bolnav, cari înainte de moarte primeşte uşurare de boala sa, iar apoi se ia dela dânsul şi boala, şi moartea: va mai fi o oarecare libertate religioasă şi pre urmă gătiţi-vă pentru Dreapta şi Înfricoşata Judecată, Judecata cea mai de pre urmă, definitivă şi fără de nici o întoarcere. Fiecare om să aştepte Judecata lui Dumnezeu. Amin.”

  publicata aici pe blog la un articol precedent de sora noastra Miron Lucretia

  Apreciază

 3. Metatron said, on august 9, 2016 at 8:47 pm

  Sa nu uitam ca SUA va lua 2 rachete nucleare, una in New York si una in Los Angels, deci stiti karma is a bitch 😀 cred cu tarie ca SUA se va cufunda intr-un razboi civil si va fi distrus de cataclisme naturale, vor lua bataie de-la Dumnezeu insusi, americani nu vor mai fi puterea de acum, si acum mai mult sunt doar propaganda, sau batut numai cu tari mai slabe cu ei, dar nu au reusit sa invinga o tara amarata de fermieri ca Vietnam.

  Apreciat de 1 persoană

 4. tudor said, on august 9, 2016 at 10:00 pm

  Sa luam fiecare aminte la lupta ce se da pe sufletul fiecaruia dintre noi, inainte de cea care se da pe trup. Sa nu uitam ca numai cerand ajutorul Mantuitorului Iisus Hristos, a Maicii Domnului, a Sfintilor Parinti si a Sfintilor Ingeri putem sa razbim. Oricat ar fi de rai, sa nu-i uram ci sa-i chemam continuu la dreapta credinta ortodoxa. Fiind stapaniti de duhurile rele, pentru pacate nepocaite, ei nu stiu ce fac. Domnul nu ne va lasa, daca si noi, fiecare, ne indreptam viata si traim dupa poruncile lui.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: