SACCSIV – blog ortodox

NOUTATI Manastirea Lacul cel Frumos: VIDEO – Ieromonahul Grigorie impotriva sinodului din Creta (sambata 6 august 2016) / MESAJ catre cei ce le sunt alaturi (vineri 5 august 2016)

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 7, 2016

Iata comentariul cititorului caldiceiimerginiad postat la PROFETIILE spun clar ca SFANTUL MUNTE ATHOS va cadea. A CAZUT deja? Va incepe prin MANASTIREA VATOPED?:

Un mic fragment din predica de astazi a Parintelui Grigorie de la Manastirea Lacul Frumos:

Iata si comentariul la acel video:

Mihaela Ion

CURAJ DE MARTIR
Ieromonah Grigorie – staretul Mănăstirii Lacul Frumos din judeţul Vâlcea – fragment din predica de astazi – Schimbarea la Fata a Domnului.
Sa facem zid in jurul Marturisitorilor de la Mănăstirea Lacul Frumos!
Multumesc mult Madalina Magureanu pt filmare

Iata si inregistrarea pe youtube:

Iata si un e-mail primit ieri:

Doamne ajuta! 

Parintele Grigorie de la Lacul Frumos va roaga sa transmiteti mesajul trimis aseara pe psaltirea.ro. si care este original chiar daca nu are stampila. Urmeaza cuvantarea de astazi..

Mesaj al Sfintei Mănăstiri Lacul Frumos

Iubiţi fraţi şi surori întru Domnul, fiii credincioşi ai Uneia, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, dăm slavă lui Dumnezeu pentru LUCRAREA în care ne-a rânduit pe noi slugile Sale cele nevrednice.

Vă comunicăm că suntem bine. Au fost unele vizite nedorite, dar Dumnezeu este cel ce ne apără de orice necaz.

“PORTĂRIŢA” este Stareţa noastră de când o avem. Pe 14.08.2016 se împlineşte un an de când aceasta se află în Mănăstirea noastră şi ne poartă de grijă. În fiecare zi face minuni cu noi, cu cei care ne sunt sprijin, precum şi cu mulţi alţii. Ea este Sufletul nostru, al celor patru vieţuitori ai Mănăstirii Lacul Frumos.

            Vă cerem iertare că n-am dat nici un semn până acum despre situaţia noastră.

            LUCRAREA în care am fost chemaţi este DUMNEZEIASCĂ. Să petrecem întru Adevăr, căci Adevărul luminează, înţelepţeşte şi dă putere.

            Toate Oştile Cereşti sunt alături de noi.

Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toţi !  AMIN !

05.08.2016

Mănăstirea Lacul Frumos

Comentariu saccsiv:

   Nu stiu daca mesajul este real. Iata si ce putem citi la Să facem ZID în jurul Mărturisitorilor de la Mănăstirea Lacul Frumos. Ereziarhul locului vrea luni, 8.8.2016, să-i izgonească de pe Apologeticum:

Am primit un mesaj cum că monahii de la Mănăstirea Lacul Frumos au fost destituiți. Luni vor fi goniți din mănăstire. Să le fim alături fizic, nu numai prin rugăciune. Să mergem la mănăstire și să facem zid în jurul lor. Să mergem la episcopia de Vâlcea și Mitropolia Olteniei să facem proteste. Să fie lăsați în pace, căci ei mărturisesc Dreapta Credință, fără compromis. În ei și cei de la schitul Oituz stă Ortodoxia din România.

Cititi va rog si:

Mesaj de la Mănăstirea Lacul Frumos. Mărturia unui participant la slujba de la această mănăstire. VIDEO: predica starețului Grigorie de pe Sinodul Talharesc.

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cca70 said, on august 7, 2016 at 1:14 pm

    @ saccsiv
    stie cineva adresa postala a Schitului Oituz? sau cum as putea ajunge acolo? ca nu am fost niciodata si nu stiu drumul

    Apreciază

    • el said, on august 7, 2016 at 2:34 pm

      cca70

      kosma said, on august 4, 2016 at 5:27 pm

      Schitul Lacul Frumos sat Pleasca, com .Vladesti 247742, jud. Valcea, tel 0721713967 (Din ghidul Manastirilor din Romania)

      Apreciază

      • cca70 said, on august 7, 2016 at 8:51 pm

        am intrebat cu totul altceva…dar e buna si informatia asta, desi Valcea e departe de mine, ….Oituz e ceva mai aproape…

        Apreciază

    • Mihail said, on august 7, 2016 at 7:14 pm

      Acces: din Onesti spre Brasov, pe DN11/E574,19km, dreapta in FerastrauOituz, 3 km drum de munte;
      am adresa de pe net::eu nu am fost acolo dar am ajutat pe un prieten sa ajunga de curind!

      Apreciază

    • el said, on august 7, 2016 at 7:51 pm

      cca70

      te rog sa ma ierti, m-am gandit la Schitul Lacul Frumos despre care tot vorbim acum, nu am fost atent la intrebarea ta.

      Apreciat de 1 persoană

      • cca70 said, on august 7, 2016 at 10:12 pm

        nu-i nimica…nu se cade sa ne tulburam pentru un fleac..informatia a venit totusi…:) si asta e tot ce conteaza

        Apreciază

  2. ortodoxia2013 said, on august 7, 2016 at 2:03 pm

    Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

    Apreciază

  3. mihai said, on august 7, 2016 at 2:10 pm

    Da catre schitul oituz o iei pe ruta brasov-ciceu- adjud, si se afla in apropiere de onesti pe valea oituzului, asta daca vi cu masina personala, iar cu trenul daca vi, cobori in onesti si iei microbuzul

    Apreciază

    • cca70 said, on august 7, 2016 at 8:57 pm

      si cum se prezinta drumul? poate intra o masina mai mica si mai joasa? sau se poate ajunge acolo doar cu un ARO?

      Apreciază

  4. mihai said, on august 7, 2016 at 2:18 pm

    Gurile rele spun ca nu intamplator ioachim bacauanul crapa pipota in el sa faca afaceri turistice prin zona, deocamdata este la stadiul de zvonuri, nustiu vom vedea

    Apreciază

  5. hilohi bogdan said, on august 7, 2016 at 2:50 pm

    Schitul Oituz se află pe un deal la 4 km. de localitatea Fierăstrău aflată la 14 km. de mun.Oneşti pe şoseaua Oneşti Braşov.Dela Fierăstrău se urcă pe jos o oră , dealul aflat la Nord de localitate.

    Apreciază

  6. Sluga netrebnica said, on august 7, 2016 at 5:51 pm

    „Este pentru prima data cand prticip la Sf Liturghie fara ca ierarhul sa fie pomenit. Slujba a fost mai aerisita, mai linistita, mai … cinstita si mai plina de Duhul Sfant decat in locurile unde este pomenit ierarhul locului.
    Nu stiu altii ce simt, insa este clar ca una din tacticile ecumenistilor este alungarea Duhului Sfant din Biserica. Tactica folosita a fost mai intai de a perverti ierarhii (doar pestele de la cap se impute) si apoi toata lumea care este in comuniune cu acesti ierarhi lepadati se duce impreuna cu ei catre intuneric.
    Si uite asa se da sah-mat la un popor de ortodocsi , care are si el vina lui findca nu depune eforturi sa-si cunosca credinta si atunci ar avea de unde sa stie ca Ortodoxia i-a fost confiscata chiar de catre cei care erau pusi sa o apere: episcopii.
    Monahii in frunte cu staretul lor, Parintele Grigorie sunt luminosi, sunt bucurosi ca Hristos este cu ei. Nu am vazut in ei ‘muncirea’ , supararea si amarul pe care il au alti monahi din cauza constiintei.”

    Integral: http://sinodultalharesc.tk/mesaj-de-la-manastirea-lacul-frumos-marturia-unui-participant-la-slujba-de-la-aceasta-manastire/

    Apreciază

  7. caldiceiimerginiad said, on august 7, 2016 at 7:02 pm

    Cuvant cu putere multa rostit azi, 7 august, la Sfanta Manastire Lacul Frumos!

    Apreciat de 1 persoană

  8. elena1987nou said, on august 7, 2016 at 7:17 pm

    Ieromonah Macarie Banu
    Schit Oituz, com. Oituz, jud. Bacau
    Cod : 607365

    Apreciază

  9. isihastu said, on august 7, 2016 at 10:56 pm

    Apreciază

  10. tibi said, on august 8, 2016 at 1:00 pm

    Am trecut ieri pe la Lacul; termenul limita este marti, nu luni; parintele este bine, pregatea Sfintele Taine pentru cazul ca vor trebui sa plece. A fost o serie de „negocieri” insa parintele nu a cedat, Rugati-va pentru ei!

    Apreciază

  11. Mihai said, on august 9, 2016 at 12:46 am

    Asteptam ca sa se intocmeasca urgent o Marturisire de credinta pentru dezicerea de hotararile sinodului cretan si de ierarhii apostati. Este urgenta nevoie de masuri de ingradire a credinciosului ortodox roman in fata ecumenismului – neparticipari la: slujbe ale ierarhului apostat, binecuvantari, pomelnice, conferinte, siteuri oficiale mitropolitane, interzicerea vizionarii pe trustul tv basilica-Trinitas-Doxologia-Renasterea Radiotv, Craiova TV necumpararea de produse la magazinele de Mitropolie cu ierarh semnatar, refuzarea Directorului RadioTv Trinitas – membru al delegatiei BOR in Creta de a i se participa la emisiuni prin girul pe care la dat la TV Romania 1, ulterior adunarii eretice pentru documente apostate, desi cunostea ca s-au incalcat canoanele apostolice ale celor 7 Sinoade ecumenice ale Sf Parinti, demisia consilierilor BOR ce au girat documente necanonice etc.Cum spunea Pr Petroniu de la Sf Munte Athos:” sa nu adunam zgaibe pe suflet”. A sustine ecumenismul si sinodul talharesc din Creta asa cum au facut cei 25 de ierarhi apostati, astazi doar oameni cu gresala conform canoanelor Sf Parinti, unde tot ce se afirma mai sus este consemnat in documente de arhiva si pe internet,este o erezie. Marturisesc ca sunt alaturi de cei prigoniti pentru Hristos si de marturia lor de a ramane in Crezul Ortodox si in Biserica Ortodoxa stramoseasca a Natiunii romane, pentru mantuirea mea si a Neamului romanesc in veci. Sfantul Paisie Aghioritul, in vedenie ne-a indemnat prin vocea teologului grec: Cu toata forta impotriva sinodului din Creta”, Mihai cu familia sa si foarte multi credinciosi nemteni ce descopera cu durere, dupa 100 de ani de minciuni in negocierile cu ereticii, ca trebuie se dezica totodata de mitropolitul lor local Teofan cel ramas un simplu muritor. Piatra Neamt, Romania

    Apreciază

  12. Calin said, on august 14, 2016 at 9:16 am

    Apreciază

  13. […] NOUTATI Manastirea Lacul cel Frumos: VIDEO – Ieromonahul Grigorie impotriva sinodului din Creta (s… […]

    Apreciază

  14. teo said, on august 30, 2016 at 7:06 pm

    Este important ca fiecare dupa puterea sa fie alaturi de calugarii prigoniti: la slujbe, cu o danie, cu o vorba de incurajare sau cu o rugaciune. In acelasi timp, in biserici sa propovaduim adevarul si sa nu semnam tabelele de sustinere a celor 25 de mitropoliti ereziarhi sau a sinodului talharesc din Creta. Sa refuzam pelerinajele de mituire pe care preotii ecumenisti le propun in aceste zile.Au incercat sa ne insele banuind ca diversele viclenii facute dea lungul anilor prin tradari cu ereticii nu se vor afla si vor putea astfel duce poporul ortodox roman in staulul comun ecumenist prin pasi marunti. Au dat cinstea pe rusine, facandu-si lor osanda.ANAXIOS! NEVREDNICI! Avand binecuvantarea Sf Munte Athos pentru mireni- a se vedea inregistrarea monahului Ioan din Sf Munte Athos- pentru anatema data de mireni le spun din toata inima lui daniel, teofan, ioachim si negociatorului „diplomatul” la CMB nifon, ca si celorlati din grupul de semnatari din Creta: ANATEMA !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.