SACCSIV – blog ortodox

SCHIMBAREA LA FATA A DOMNULUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 6, 2016

Schimbarea_la_fata

Foto: http://www.credo.ro/schimbarea-la-fata.php

Sfânta Evanghelie după Matei 17, 1-9

  1. Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte.
  2. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina.
  3. Şi iată, Moise şi Ilie s-au arătat lor, vorbind cu El.
  4. Şi, răspunzând, Petru a zis lui Iisus: Doamne, bine este să fim noi aici; dacă voieşti, voi face aici trei colibe: Ţie una, şi lui Moise una, şi lui Ilie una.
  5. Vorbind el încă, iată un nor luminos i-a umbrit pe ei, şi iată glas din nor zicând: „Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultaţi-L”.
  6. Şi, auzind, ucenicii au căzut cu faţa la pământ şi s-au spăimântat foarte.
  7. Şi Iisus S-a apropiat de ei, şi, atingându-i, le-a zis: Sculaţi-vă şi nu vă temeţi.
  8. Şi, ridicându-şi ochii, nu au văzut pe nimeni, decât numai pe Iisus singur.
  9. Şi pe când se coborau din munte, Iisus le-a poruncit, zicând: Nimănui să nu spuneţi ceea ce aţi văzut, până când Fiul Omului Se va scula din morţi.

Cititi va rog si:

6 august: Schimbarea la fata. Predica mitr. Augustin de Florina

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on august 6, 2016 at 1:05 pm

    Franta: 2800 de biserici urmeaza sa fie demolate deoarece costurile de demolare sunt mai mici decat costurile de restaurare

    According to a report of the French senate, 2.800 churches across the country, many of them centuries old, will be demolished as restoration costs exceed the cost of demolitions over the next years. This church, Église Saint-Jacques d’Abbeville, a Neo-Gothic masterpiece in Abbeville, Nord-Pas-de-Calais-Picardie dating back to 1868, was demolished for a total cost of 350,000€ in 2013. The reasoning: It was much cheaper to demolish it than it would cost to restore.

    As the number of Frenchmen in France continues to decline due to record-low birth rates, high emigration and Muslim immigration, so do the members of catholic faith, who are now at an all time low. For many cities in France, especially cities in which Christians are the minority, the lack of interest and high property value on which the buildings stand simply does not justify the cost of restoring the churches. Many mayors choose the cheaper demolitions over costly restorations. Thousands of churches are to be demolished over the next years and replaced with shopping malls, stores, apartments or parking lots.

    Mosque on the other hand, flourish. The Grand Mosque of Paris recently got a modern, fully retractable Roof, as it is usually only found in football stadiums and hundreds of new Mosques are built every year for the hundreds of thousands of new Muslims born or immigrating into French society, often with taxpayer money.

    Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on august 6, 2016 at 2:48 pm

      pai si ce zice kaka francisc in situatia asta, ?!

      Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 4:15 pm

        mihai

        pai el a facut/avizat lista de biserici de daramat ! 🙂
        si daca caraie cineva din caprele lui ca n-au beserici destule le da el „binecuvantare” sa construiasca unele noi gen discoteca/naveta spatiala/etc, ca alea sunt „cool” si „mai usor de intretinut” ….si MUSAI fara Cruce sau cu un fel de „stilizare” in batjocura a celor sfinte…. asa mai moderne „new age” ieftina si buna …de iad , papa dixit !

        Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 2:50 pm

      vor sa STEARGA CU TOTUL amintirea caracterului CRESTIN al Frantei !

      sa nu se mai auda nicaieri de Numele Lui Hristos.
      dar platesc GROS la ridicarea de moschei din impozitele sclavilor tembelizati la multi/kulti
      sa-L hulesti/injuri/iei in deradere pe Dumnezeu /Hristos e „cool” , o faceau in mod traditional de multa vreme „amicii” dela revista cica de „umor” Charley ( sarla, derbedeu) … cand au pomenit de PEDOFILUL INDRACIT si UCIGAS mohaKAKATmed , au fost impuscati instant, tot pe banii fraierilor !

      Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 3:00 pm

      arata GRADUL DE DECADERE al Frantei.

      pe vremuri stramosii lor erau capabili sa ridice din temelii, sa intretina si sa sustina asemenea cladiri,si FARA tehnologia modrena la care se inchina azi plini de fudulie
      DEGENERATII lor urmasi de azi condusi ca niste cainii in lesa de iluuminati …..sunt INCAPABILI macar sa le mai intretina, acum dupa si cu atata moderna si progresista stiinta si tehnologie !!!

      inainte pe vremea Regilor aveau Sarbatoare Nationala la 15 august Adormirea Maicii Domnului care era Protectoarea Frantei si a coroanei regale , azi sarbatoresc 14 iulie Caderea Bastiliei si UCIDEREA REGILOR francezi si a aristrocratiei de sange si Bisericii !

      asta e , s-au lepadat de Hristos, acum ii conduce DIAVOLUL ! FARA mila…. din RAU IN MAI RAU !

      Apreciat de 1 persoană

  2. evtodiev said, on august 6, 2016 at 1:10 pm

    Filmul Mitropolitului Ilarion Alfeev –
    Sărbătorile. Schimbarea la Faţă:

    Apreciază

    • veaceslav said, on august 6, 2016 at 11:14 pm

      evtodiev ai gasit si tu un mitropolit ecumenist care il ei in serios?recemt intro cartulie a sa a schimbat deja crezul, anatema lui sa fie pentru asta! si nu uitati un lucru „adevarul este unul” schimbarea la fata va fi peste 13 zile, pe 19 august stil nou(6 august dupa stilu vechi este inacea zi)

      Apreciază

      • el said, on august 7, 2016 at 2:18 pm

        in film deja introduce in SOFT nazbatii ecumeniste.

        la un moment dat incepe brusc sa disjoncteze si sa ne spuna de „unii cercetatatori”( asa le zice azi mai nou in limbajul de lemn al politicului correct la ERETICI= „cercetatatori”) care ar zice ca Schimbarea la Fata s-ar fi produs pe Muntele Hermon ( si DELIREAZA cu PSEUDO”argumnetele ” lor ca si cum ERETICII ar fi DEMNÌ de citat /luat in considerare in ratacirile lor, … dar dee, s-au INFRATIT cu ei pe la atatea adunaturi satanicesti ecumeniste !!)

        la fantele de hollywood tuns( ca asa spun CANOANELE Sf Parinti pentru monah/episcop de Relatii Extrene : sa fie frezat atent si tuns cu carare pe dreapta 🙂 ) , frezat si barbierit asezat confrtabil in fotoliu moale CUVANTUL Sf Scripturi al EVANGHELIEI INSASI e de pus la indoiala cand spune ca a fost Muntele TABORULUI !….. nuuuuu,”vladica” ilarion simte IMPERIOS NEVOIA sa ne ameteasca de cap cu INSINUARI DRACESTI d ela tovarasii si fratii lui intru EREZIA ECUMENISTA protestantii !

        apoi ca s-o dea sugetiv si inspre religia UNITA mondiala catre care se tinde INTENSIV, la sfarsit compara nici mai mult nici mia putin Sarbatoarea Schimbarii la Fata cu …. Sarbatoarea Corturilor IUDAICA!!!….. pe motiv de”mare asemanare ” … ca ” si la sarbatoarea Corturilor se aduceau poamne/roadele pamantului la binecuvantare” , cum se face la Sarbatoarea Schimbarii la Fata cu strugurii si mierea ( TRADITII LOCALE, tinand de EVLAVIA POPULARA si FARA LEGATURA TEOLOGCA cu Sarbatoarea Schimbarii la Fata Praznic Mistic al aratarii harului/energiilor necreate !…

        no comment !

        ecumenism soft !

        Apreciază

      • el said, on august 7, 2016 at 2:31 pm

        veaceslav

        in care cartulie a schimbat Crezul? asta e un lucru FOARTE GRAV care il DESCALIFICA TOTAL si ca crestin nu numai ca episcop !

        cauta sa ne dai mai multe info te rog.

        Apreciază

  3. isihastu said, on august 7, 2016 at 10:32 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.