SACCSIV – blog ortodox

Degeaba tii post de mancare, daca mergi la țâțe goale

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 5, 2016

Zicem ca stim cum ca:

Postul nu e cura de slabire sau vegetarianism

Si mai zicem ca suntem de acord cum ca un crestin n-ar ce cauta pe litoral sa beleasca ochii dupa țâțe goale si chiloti cu ata in fund si evident ca nici crestina nu trebuie sa-si ofere trupul seminud privirilor barbatilor:

Crestinul si PLAJA

Dar suntem niste mincinosi. Ne ferim ca de otrava de nu stiu ce produse cu urme de grasime animala si dam ochii peste cap ca vai ce post tinem noi, iar cine ne aude ne si crede ca pasim hotarati pe urmele Sfantului Ioan Botezatorul din pustie. Si cand colo, intram in sevraj ca nu ajungem mai repede la mare, nepasandu-ne daca o facem taman in post. Care mers la mare implica musai locurile aglomerate, caci doar in secundar ne intereseaza baia si soarele, in principal ne preocupa desfranarea.

Putini dintre noi recunosc aceste escapade, caci doar trebuie sa purtam o masca de evlaviosi, dar enorm de multi o facem in realitate: de la preoti si teologi pana la simpli mireni. Si ma refer aici la cei ce figuram a fi traditionalisti.

Sigur, fiecare e cu pacatele sale, iar daca putea fi omul perfect, nu mai era necesara Jertfa de pe Golgota. Nu e plaja cel mai mare dintre ele, dar totusi, de ce s-o facem? Care-i folosul? Ce avantaj ne aduce? La ce ajuta pentru Mantuire? Bani cheltuiti si greseli la greu, aia inseamna marea. Si cate lucruri de folos nu s-ar putea face cu banii aia …

Daca tot ne straduim, drumul nostru trebuie sa ocoleasca litoralul.

 

Tagged with: , ,

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. isihastu said, on august 5, 2016 at 10:38 am

    Fratele nostru Vasile s-a apucat de scris poezii 🙂

    Corect. Mai bine postesti mereu cu cate o bucatica de carne ca Sf. Ilie in singuratate, decat sa te indopi cu pateuri vegetale si crocobauri grecesti privind cu ochii holbati si berea in mana la formele femeilor atat de vizibile astazi datorita modei actuale.

    Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 5:16 pm

      cu alte cuvinte degeaba te pazesti de dracul lacomiei daca jertfesti bucuros la dracul curviei ! 🙂

      postul: abtinerea de la TOATE pacatele ! + alte nevointe duhovnicesti

      Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on august 5, 2016 at 12:46 pm

      Dionisie

      Care e parerea ta despre articolul din link?

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 5, 2016 at 2:03 pm

      Dionisie

      parole d`honneur Moncher! 🙂

      au primit TAMAN ei „imaculatii” asa …pe mail , „misterios”! …. semnata „transparent” : „m.Th ” = „MARTURISITORUL” pozitiei Sf Munte Athos

      tztztztztz… parca de azi s-au apucat ei sa minta agentii sri RIC !

      nu credeti visul acela ca nu ne calauzim dupa vise, dar CREDETI MUSAI si TRAP MARS … fabrica de minciuni a SRI = cuvantul KAKODOX !!! 🙂

      Apreciază

    • mihai said, on august 5, 2016 at 6:49 pm

      Ai venit sa ne strici ziua cu cuvamtul kakadox? Zat de aici vitanjelor cu chip de om ce santeti ca toate timpeniile si balivernele acolo le vorbiti, tu asta care te semnezi dionisie

      Apreciază

    • cca70 said, on august 5, 2016 at 8:31 pm

      oare chiar asta e pozitia Sf Munte?Oare chiar Manastirea Vatoped sa fi spus asta?
      Al cui e siteul asta „Cuvant -Ortodox?
      In ziua de azi e mai bine sa cercetezi mai bine inainte sa iei de bune tot ce circula pe net

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 10:07 pm

      Dionisie

      ia asculta aici, si astia sunt niste ILUSTRII NECUNOSCUTI ca panarama de MINCIUNO-athonit „m. Th” ???:

      Sfântul Munte 20/6/2016 (3/7/2016)
      Duminica Părinților,
      Mărturisitorilor, Cuvioșilor, Ierarhilor și Mucenicilor Aghioriți
      Scrisoarea deschisă a unor Părinți Aghioriți

      Către:
      Sfânta Chinotită a Sfântului Munte,
      către cei 20 de egumeni dimpreună cu obștile lor,
      și spre informarea pliromei cu nume creștin al Bisericii.
      ”… ca niște fii iubitori de părinți, să păstrăm moștenirea părintească nestricată, să nu destrămăm locul acesta precum smochinul neroditor, ci privind cu luare aminte la mai-marii noștri, la felul cum și-au încheiat viața, să le urmăm CREDINȚA și lupta, ca să dobândim și noi dimpreună cu ei bunătățile cele veșnice”
      (Stihiră de la Litia Slujbei Cuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor Părinți ai noștri Aghioriți, cei ce au strălucit în Sfântul Munte Athos.)
      Preacuvioși Părinți,
      După ce am cercetat cu toată luarea aminte textele finale, care au fost făcute publice, ale așa-zisului Sfânt și Mare Sinod, precum și răspunsurile unor distinși teologi și mitropoliți, purcedem la a vă pune înainte următoarele.
      Concluzia ce rezultă cu ușurință din cercetarea acestora este că, în cele din urmă, acest sinod se dovedește a fi neortodox, tâlhăresc și eretic, pentru că:
      1. A recurs la manipulări fără precedent în ce privește ordinea de zi și practicile sale.
      2. I-a exclus pe episcopi și a dizolvat sinodalitatea ortodoxă și, îndeobște, au fost folosite metode neortodoxe în modul său de funcționare.
      3. Nu a existat o informare suficientă a pliromei ortodoxe, dimpotrivă, o disimulare a celor hotărâte pe durata procedurilor presinodale.
      4. Consacră teologia postpatristică.
      5. Legiferează oficial și sinodal panerezia ecumenismului.
      6. În cele din urmă a fost atins scopul acordării de caracter bisericesc ereziilor, adică s-a acceptat că papismul, precum și ceilalți eretici sunt Biserici, iar nu erezii.
      7. Coboară creștinismul la nivelul socialismului (”evanghelia socială”).
      8. Nu exprimă experiența în Duhul Sfânt a trupului eclezial.
      9. Nu urmează Tradiția Sfinților Părinți ai Bisericii celei Una și nu s-au recunoscut dintru început toate Sinoadele precedente, și mai ales Sinoadele VIII și IX Ecumenice.
      10. Anulează hotărârile Sinoadelor Ecumenice.
      11. Recunoaște așa-numitul Consiliu Mondial al Bisericilor.
      12. A fost trecut cu vederea și ignorant rolul monahismului și mai ales atitudinea Aghioriților față de papism și ecumenism.
      În conformitate cu textul final ”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” al așa-numitului ”Sfânt și Mare Sinod”, la paragraful 6 se menționează că: ”Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor Biserici și Confesiuni creștine heterodoxe care nu se află în comuniune cu ea”.
      Astfel, prin faptul că Sinodul acceptă că papismul este Biserică, acceptă de asemenea și hotărârile dialogurilor ecumenice cu papistașii, care acum dobândesc și valabilitate sinodală. La aceste dialoguri, însă, după cum știți, se recunoaște statutul de biserică, credința apostolică, valabilitatea Tainelor și succesiunea apostolică a ereziei papistașe (vezi textele de la München 1982, Bari 1987, Noul Valaam 1988, Balamand 1993). Prin urmare, chiar și numai din această hotărâre rezultă că Sinodul acesta a căzut de la credința și mărturisirea ortodoxă.
      Tuturor celor afirmate aici le va urma în curând un studiu detaliat pentru deplina argumentare a celor spuse de noi.
      Preacuvioși Părinți, în calitate de Sfântă Chinotită, desi inițial v-ați delimitat de acest Sinod într-un text al sfințiilor-voastre către Patriarhul Ecumenic, referitor la anumite puncte ale textelor presinodale, ulterior, prin participarea voastră prin intermediul Egumenului Sfintei Mănăstiri Stavronikita la așa-zisul Sfânt și Mare Sinod, în fapt ați acceptat hotărârile finale ale acestuia, așa cum acestea au fost exprimate prin textele finale. Cu alte cuvinte, până în momentul de față, în mod oficial acceptați ”caracterul ortodox”, forma finală a hotărârilor și, în consecință, consacrarea sinodală oficială a panereziei Ecumenismului.
      Vă rugăm, deci, și așteptăm, întrucât considerăm că este o datoria a voastră duhovnicească obligatorie, să convocați de urgență Dubla Sinaxă Extraordinară și să condamnați, pe baza obiecțiilor expuse mai sus, sinodul despre care vorbim ca eretic, anticanonic și tâlhăresc.
      În sfârșit, vă declarăm, în calitatea noastră de Părinți Aghioriți, că prin harul Domnului nostru Iisus Hristos și Dumnezelui nostru, cu ajutorul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și al tuturor Cuvioșilor Părinți, Cuvioși-Mucenici și Mărturisitori Aghioriți, ”următori Sfinților Părinți”, în urma tuturor celor spuse, dacă, să nu fie!, sfințiile-voastre nu veți condamna acest pseudo-sinod și dacă nu veți întrerupe pomenirea Patriarhului Ecumenic, atunci, suntem obligați, pe temeiul Sfintelor Canoane ale Bisericii și al tradiției de veacuri a acestui Sfânt Loc al nostru, să înfăptuim noi, de urgență, această datorie de la sine înțeleasă. Potrivit Canonului 15 al Sinodului I-II cu autoritate ecumenică [al Sfântului Fotie cel Mare], avem datoria să încetăm pomenirea Patriarhului, așa cum au făcut și Cuvioșii Părinți Aghioriți cei dinaintea noastră în timpul Patriarhului Ioannis Vekos, aceștia fiind în cele din urmă martirizați și pe care azi îi prăznuim; deoarece, așa cum menționează Canonul 15, cei ce opresc pomenirea: ”nu au osândit episcopi, ci episcopi mincinoși și învățători mincinoși”. Toți Sfinții Părinți ai Bisericii noastre învață același lucru: ”Căci avem poruncă de la însuși Apostolul: dacă cineva dogmatizează sau poruncește să facem ceva în afară de ceea ce am primit, în afară de ceea ce canoanele sinoadelor sobornicești și locale [au hotărât] în [diferite] vremi, să nu fie primit acela, nici să fie socotit în ceata aleasă a sfinților” (Sfântul Teodor Studitul, P.G. 99, 988A), și ”toți învățătorii Bisericii, toate Sinoadele, toate dumnezeieștile Scripturi îndeamnă să îi părăsim pe eterodocși și să ne rupem de comuniunea cu ei” (Sfântul Marcu Evghenicul, PG 160, 105C).
      De asemenea, și potrivit Canonului 33 al Sinodului din Laodiceea, ”nu se cuvine a se ruga cu ereticii sau cu schismaticii” și ”să fie excomunicat cel ce va avea comuniune cu cei excomunicați” (Canonul 2 al Sinodului din Antiohia, pe care îl folosesc Părinții Aghioriți în Epistola lor către Sinodul din Constantinopol din 1275). Am citat aici doar câteva pasaje din bogata învățătură a Sfinților Părinți ai Bisericii.
      De altfel, Patriarhul Ecumenic se întâmplă să fie și principalul mentor și inițiator al acestei hotărâri sinodale, și, prin urmare, pentru noi, Părinții Aghioriți și pentru toți clericii și mirenii creștini ortodocși se face prin fapte și cuvinte EREZIARH, precum Arie, Nestorie, Vekkos etc. așa cum au demonstrat acest lucru mulți episcopi și teologi până azi, și nu doar datorită Panereziei Ecumenismului, dar și datorită faptului că susține religia universală, pe care o propovăduiește prin intermediul rugăciunilor în comun. Învață dogme străine, antiortodoxe și antipatristice; pentru aceasta, potrivit poruncii Domnului, credincioșii ”după un (păstor) străin, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul lui” (Ioan 10: 5).
      Avem, de asemenea, datoria să vă informăm că nu vor avea nici o scuză în ziua judecății cei care se vor supune și vor accepta hotărârile acestui pseudo-sinod ERETIC, și care vor continua întru cunoștință să-l pomenească pe Patriarh; toți aceștia să știe că vor dezbina societatea monahală aghiorită. Ne pare foarte rău pentru evoluția aceasta antiortodoxă, după cum v-am semnalat și în Scrisoarea noastră Deschisă în calitate de Părinți Aghioriți (13 mai 2016). Vom aștepta un interval de timp rezonabil, așa încât fiecare sfântă mănăstire, schit și fiecare monah aghiorit să ia în mod clar poziție în cunoștință de cauză asupra acestui subiect.
      Sfințiți Părinți, Biserica Ortodoxă și creștinii ortodocși se declară în prigoană. Deja pseudo-sinodul eretic din Creta ne caracterizează pe toți arhiereii, preoții, monahii și mirenii creștini ortodocși care ne opunem [ecumenismului] drept ”eretici”, ”zeloți” și, ironic, ”ultra-ortodocși”. Vom îngădui ca această dezinformare și pervertire să pătrundă în conștiința poporului? Cu multă smerenie, frica lui Dumnezeu și dragoste pentru sfânta noastră Biserică, vă rugăm ca toți împreună uniți să depunem eforturi în așa fel încât să fie convocat adevăratul Sfânt și Mare Sinod Ortodox, care să invalideze acest pseudo-sinod.
      Cinstită Sfântă Chinotită și Sfințiți Egumeni, o sută de ani de extremă iconomie și toleranță față de ecumeniști – Patriarhi și episcopi având cuget papistaș și unioniști – au provocat o profundă vătămare a credinței și au hrănit abateri eretice. Vătămarea și pervertirea, pe care le-a provocat în conștiința ortodoxă a clerului și poporului în chip mincinos numita ”iconomie”, au luat dimensiuni uriașe. Vă rugăm încă o dată: Luptați-vă să păziți Sfânta Moștenire a Bisericii și Credinței Ortodoxe. Amin.
      Așteptând hotărârile sfințiilor-voastre consecvente cu Tradiția Aghiorită, cu prețuire și respectul cuvenit, ai sfințiilor-voastre,
      1. Gheronda Gavriil de la Sfânta Chilie a Sfântului Hristodul, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      2. Gheronda Sava Lavriotul, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      3. Gheronda Evstratie Ieromonahul, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      4. Gheronda Ilarion, Sfânta Kathismă a Sfântului Maxim Mărturisitorul,
      5. Monahul Dositei, Sfânta Kathismă a Sfântului Maxim Mărturisitorul,
      6. Gheronda Hariton Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Înălțării Domnului, Sfânta Mănăstire Vatoped,
      7. Gheronda Chiril, Sfânta Sihăstrie a Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      8. Gheronda Heruvim, Sfânta Kathismă a Arhanghelilor, Kukuzel, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      9. Gheronda Ioan, Sfânta Kathismă a Intrării Maicii Domnului în Biserică, Vigla, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      10. Gheronda Gheorghe, Sfânta Kathismă a Sfinților Varlaam și Ioasaf, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      11. Gheronda Vlasie, Xerokalivo Vigla, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      12. Ieromonahul Paisie, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      13. Ieromonahul Damaschin Popa, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      14. Ieromonahul Ioil, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      15. Ieromonahul Sava, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      16. Ierodiaconul Matei, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      17. Monahul Efrem, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      18. Monahul Nicodim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      19. Monahul Gherasim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      20. Monahul Tarasie, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      21. Monahul Marcu, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      22. Monahul Rafail, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      23. Monahul Ioan, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      24. Monahul Serafim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      25. Gheronda Pavel, Sfânta Kathismă a Adormirii Sfintei Ana, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      26. Gheronda Nectarie, Sfânta Kathismă a Sfântului Dimitrie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      27. Gheronda Simeon, Sfânta Kathismă a Sfântului Simeon Noul Teolog, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      28. Monahul Isaia, Sfânta Kathismă a Sfântului Simeon Noul Teolog, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      29. Monahul Eustație, Sfânta Kathismă a Sfântului Eustație, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      30. Gheronda Policarp Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      31. Ieromonahul Ioachim, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      32. Monahul Hristodul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      33. Gheronda Panteleimon, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      34. Gheronda Maxim Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      35. Ieromonahul Romanos, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      36. Gheronda Athanasie, Vuleftiria, Sfântul Schit al Sfintei Ana, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      37. Gheronda Toma, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      38. Monahul Teolog, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      39. Monahul Fotie, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      40. Gheronda Filip Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie cel Mare, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      41. Gheronda Panteleimon Ieromonahul, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Ioan Teologul, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      42. Gheronda Gherasim, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Gherasim, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      43. Gheronda Athanasie, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Sava, Karulia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      44. Monahul Simeon, Karulia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      45. Monahul Ilie, Sfântul Schit al Sfântului Vasilie, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      46. Ieromonahul Irineu, Kapsala,
      47. Monahul Paisie, Karies,
      48. Ierodiaconul Cosma, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      49. Gheronda Nicodim, Sfânta Kathismă a Sfântului Nectarie, Kapsala, Sfânta Mănăstire Stavronikita,
      50. Gheronda Meletie, Sfânta Kathismă a Nașterii Maicii Domnului, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      51. Ieromonahul Macarie, Sfânta Kathismă a Nașterii Maicii Domnului, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      52. Gheronda Ciprian Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Gheorghe, Sfânta Mănăstire Filotheou,
      53. Gheronda Spiridon Monahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Nicolae, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      54. Sfântul Paisie Monahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Haralambie, Sfânta Mănăstire Vatoped,
      55. Gheronda Pahomie Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Tuturor Sfinților, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      56. Gheronda Hrisostom Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Spiridon, Sfânta Mănăstire Cutlumuș.

      Strângerea de semnături continuă și vor fi făcute publice în presa bisericească și pe internet.
      Sursa: http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_62.html

      Traducere din limba greacă de Tatiana Petrache

      Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 11:09 am

        pseudoDionisie

        dara sa-i la voi „metropolitanii”, voi astia „renumitii ” : sa fii monah in Athos la Chilie e lucru de ocara, un fel de ruda saraca, cam ca Sf Grigorie Palama pe vremuri un „SARANTOC” nu?! ___( ca asa i-au reprosat si lui unii ca voi si MINCIUNO-Athonitul vostru „m. Th” varlaam si alte curve de Oras mare ca el , ca ar fi Sfantul Grigorie un ilustru NECUNOSCUT un taranoi din tufis care ii invata pe ei teologia….

        ASTA INSINUEAZA FARA RUSINE si „sfintitul” vostru personaj inchiput de TELENOVELA : ” m. Th ” !!!

        … nu are destul STAIF de patriarhie/ mitropolie /cetate renumite …cum e Bucurestiul GOARNA ecumenismului si APOSTAZIEI universale!

        baaa, a ajuns „ortodoxia” voastra… TELENOVELA !

        Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 10:15 pm

      pseudo Dionisie

      naaa? ce parere ai?
      dar de de Gheron Sava Lavriotul ( Lavra Mare) ai auzit?

      el isi da numele si vorbeste DESCHIS FATA CATRE FATA. intr-un vido interviu ….NU cum face ILUZIA IMAGINARA de „calugar” pentru INSELAREA DOBITOACELOR produsa la fabrica VECHE si VERSATA de minciuni SRI = Cuvantul KAKAODOX

      ro fratii de aici sa aduca link cu videoul cu Gheron Sava .

      Marea Lavra nu e cumva la tine vreo minuscula chilie de inselati cum pretinde LABARUL inventator al PSEUDO-athonitului „m. Th „!???

      ca daca ai aruncata aici CACAREAZA VREM sa stim si CUM crezi nu? nu e drept de vreme ce ne provoci?
      ca nu vii aici sa faci pe provocatorul si sa taci apoi „intelept”… ca CACATUL in papusoi !

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on august 6, 2016 at 10:42 am

      „Deci, până la noi documente, Sfântul Munte primește hotărârile sinodului, urmărind cu atenție și răspunzând în privat, încercând să diortosească cu dragoste și discreție anumite probleme legate de acest sinod începând de la procedurile de desfășurare și până la anumite puncte din hotărârile acestuia. Dacă va fi nevoie să răspundem public, o vom face.”

      cu alte cuvinte:

      sfantul munte accepta :
      – ca sunt mai multe biserici, nu numai una si Crezul nu mai este la moda
      – episcopii pot casatori pe ortodocsi cu catolici, si cu restul sectelor
      – ca ce au facut Sfintii Parinti si ce au scris sunt din categoria basme iar mucenicii au murit ca prostii in chinuri
      groaznice

      Nu ma mira, Sf Ignatie Briancianinov spunea ca pe vremea lui era plin Athosul de calugari inselati prin parere.
      Athosul are si sfinti dar si orasul lui in iad, faptul ca esti calugar athonit nu inseamna ca te si mantuiesti.

      Tot Sf Ignatie Briancianinov spunea ca inca de acum o suta de ani nu mai sunt povatuitori dohuvnicesti ci sa ne ghidam dupa Scriptura si scrierile Sfintilor.

      Domnul nostru Iisus Hristos ingaduie aceasta cumplita cernere pentru ca biserica este plina de mandri, trufasi, vicleni.

      Cel mai important este sa ramanem in adevar cu smerenie, chiar si in padure, chiar si daca mergem la o liturghie curata de cateva ori pe an.

      Acum trebuia sa fiu la biserica vecina cu curtea mea, din pacate nu pot merge acolo pentru ca este pomenit ecumenistul Sofronie.

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 6, 2016 at 11:00 am

      pseudoDionisie

      au RIC-arii amici buni infiltrati si prin manastriri.
      de exemplu unul teofan la Putna , un mascarici cracar care in vremea mirenei lui ajusese chiar seful PEPINIEREI de REEDUCARE ortodoxa politic corecta ASCOR bucuresti, amic iubit al lui Virgil Vlaescu aka Virgiliu Gheorghe cel cu Conferintele … si care atata de „cuvios” era si se invartea numai pe langa Parinte Sofian de la Antim, ce mai „sfintenia” in germene.

      si caulagarit la manastrirea de protocol Putna alt loc de „inalta spiritualitate” de unde Avva Adrain Fegetaenu A FOST ALUNGAT in ultimi ani ai vietii lui cand dorise sa-si petreaca acolo timpul ramas si sa fie ingrpat in manastirea lui de metanie…

      si care odata cu lupta anticip NE INVATA de la ialtimea „sfintenie” sale „Infailibile” ….cum NU e problema duhovniiceasca sa iei cipul… iar „INATALELE ” lui „invatauri” erau propvate cu sublinieri, bolduri si culorile curcubeului de site-ul AMICILOR lui RIC! …care si pe Sf Paisie Aghioritul l-au luat in ras si contrazis cu „talmacirile ” lor „spirituale ” ,

      asta e CLOACA VECHE si SERPARIA VICELEANA fosta RIC azi zisa Cuvantul KAKDOX si amicii lor „invatatorii” de „inalta tinuta duhovniceasca”… de teapa lui teofan …

      …à propos … suna „intamplator ” asemanator : teofan ” m. Th ” ???
      nu cumva l-au trimis/PROMOVAT pe spezele babacilor cu mitre ecumenisti ai patriarhiei/sau poate ai Mitropolitului lui iubit pe care-l linge in predici si cu care e tiz CAZATURA teofan savu ERETICUL la Athos sa INFILTREZE si acolo …. si sa ne TRANCANEASCA „inalt marturistor” de acolo INSELAREA sub idistinsul nume de : „m. Th”?

      am intrebat si eu, n-am dat cu parul … 🙂 🙂 🙂

      Apreciază

  2. Alexandru said, on august 5, 2016 at 10:48 am

    Multumim pentru articol.

    Scurt, succint, exact cum trebuie sa fie.
    Dar omul de rand nu pricepe finetea pacatului de a te imprastia cu mintea si cu sufletul, aflandu-te in locuri aglomerate si promotoare a bunaidispozitiei trupesti.

    Din nefericire si eu fac acest pacat asa ca nu sunt in masura sa critic, insa trebuie macar privirea sa ne-o ferim, daca suntem pusi in situatia de mai sus. Nu e usor asa ca va doresc intarire de la Hristos.

    Mantuire

    Apreciază

  3. Cipi ca sa vada unchiu Filip said, on august 5, 2016 at 11:09 am

    Adevarat.Mai ales aceea informatie cu postul …Faza e ca pe litoral toti vin odata pe an.Sincer nici mie nu imi place sa merg acolo nu prea vad ce poti sa faci decat sa te bagi in mare …e ca si cum m as baga in cada :)) .Si cu banii care ii dau parintii acolo puteau sa ii stranga pt mn sa imi ia masina. CRED CA E DE MAI FOLOS O MASINA

    Apreciat de 1 persoană

  4. Riko said, on august 5, 2016 at 11:43 am

    Asa credeam si eu ca e la mare, iar eu sunt genul de om rusinos care nu isi da tricoul jos in fata nimanui. Dar am fost si eu acum 2 ani la mare cu niste prieteni. Era destul de aglomerat. Am indrazni sa stau si eu in pantaloni scurti. Ajunsi pe plaja era acelasi sentiment ca intr-un oras aglomerat. Nimeni nu te baga in seama si nici tu nu bagi pe nimeni in seama. Am stat o saptamana si nu am avut nici un fel de ispite sau ganduri, si nici nu m-am holbat la nimeni. Cred ca e o impresie gresita a oamenilor care nu au fost la mare. Parerea mea. Multi oameni nu intrau in apa, doar stateau pe plaja. Eu am stat cat mai mult timp in apa ca sa ma satur. Am mers la sfarsitul sezonului cand era mai ieftin.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 5, 2016 at 1:09 pm

      Riko

      Asadar e o impresie gresita a celor ce n-au fost la mare. Tu chiar esti habauc.

      Apreciază

      • el said, on august 5, 2016 at 2:11 pm

        saccsiv

        nu e habauc, e naiv ca l-a pazit pe el pana acum pentru curatia lui Hristos …si crede ca toti sunt asa 🙂

        Apreciază

    • Mihail said, on august 5, 2016 at 1:28 pm

      Putini sunt ca tine!Eu cred ca mai ales in post nu trebuie mers la MARE!

      Apreciază

    • isihastu said, on august 5, 2016 at 1:34 pm

      Ai scapat ieftin, pentru ca ai fost doar o singura data… Si daca in fata ta ar fi aparut doua gagici balanganindu-se cu tatele si razand de tine, crezi ca mai faceai tu mult pe feciorasul ? Te vindecau ele si de timiditate si de tot… Si asta nu neaparat atunci.

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 2:15 pm

      Riko

      bai copile stai cuminte in banca ta si multumeste lui Dumnezeu ca te pazeste, si sa nu crezi ca dracul curviei se rusineaza de cineva. vezi ce scriu pe tema asta Parintii Filocalici
      si …fii mai rezervat cu trambitarea ca afla vine vrasmasul sa te incerce si pe tine ! 🙂

      Apreciază

      • pcmouse said, on august 5, 2016 at 9:24 pm

        „fii mai rezervat cu trambitarea ca afla vine vrasmasul sa te incerce si pe tine”mare prostie a facut deja trambitand

        Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 10:24 am

        pcmouse

        lasa ca-l pazeste Hristos si in continuare ca e curat. nu pot dracii prea multe impotriva fecioriei si ea e ZID.

        Apreciază

    • Cristian said, on august 5, 2016 at 3:12 pm

      Oare de ce oamenii nu incearca sa vada lumea prin ochii celorlalti oameni. Poate tu esti mai retinut si ai mers doar pt apa sau pt ce ti-o place tie la mare. Restu stai linistit ca merg sa se expuna. Deaia suntem asa naivi. Credem ca toti sunt buni cu intentii la fel de bune. Deaia nu vedem nici o problema in lumea asta. Deaia Dumnezeu vede atatea probleme in lumea asta si noi nu-L intelegem. La fel cum am zis mai sus cand analizam o situatie nu trebuie sa ne raportam doar la noi. Trebuie inteles mersul lumii prin „ochii” Domnului si o oamenilor si sa comparam ce vrea fiecare parte si sa ne dam seama care e binele de fapt. Altfel le numim pe toate bune. E cam greu cei drept…cam asta vroia si saccsiv sa zic prin habauc. Asa cred.

      Apreciază

    • Riko said, on august 6, 2016 at 11:23 pm

      Scuze, nu m-am gandit prea mult, mi s-a parut exagerat. Eu m-am simtit foarte bine si energic, si la fel si prietenii cu care am fost. Singurul lucru care l-am mai simtit dupa ce m-am intors acasa a fost sa am impresia ca stau pe valuri cand dormeam :)) Nu cred ca e bine sa mergi la mare in timpul postului, daca vrea cineva o excursie, era frumos pe la manastiri prin munti. Dar dupa, cred ca e o experienta destul de frumoasa. Si nu trebuie condamnata marea ca locul cu desfrau. Daca e sa o iei asa, atunci nici pe strada nu e mai bine. Si sa nu mai zic de cum se imbraca fetele pe la liceu. Unele nu vin nici macar cu sutien, doar o bluza prin care se vede tot sau cu decolteuri ca iti e groaza cand se apleaca sau cand stau in banca si tu treci in picioare pe langa ele. Nici baietii nu se lasa mai prejos, e foarte la moda maieul foarte larg si decupat pe parti. E pornografie peste tot, la mare totusi nu am avut impresia asta, eram prea ocupat sa ma bucur de soare, nisip, scoici si apa. Asa a fost la mine, nu stiu cu e la altcineva, si eu stiu ce inseamna desfraul.

      Apreciază

  5. Mihail said, on august 5, 2016 at 1:21 pm

    Interesant articol!Multi nu stim ca postul inseamna sa mancam mai putin (chiar daca mancam de post),si sa ne abtinem de la placeri!

    Apreciază

  6. isihastu said, on august 5, 2016 at 1:27 pm

    Iata ce se mai spune despre IPS Varsanufie Gogescu:

    http://www.indiscret.ro/205/actualitate/7056/varsanufie-prahoveanul-viitor-arhiepiscop-al-ramnicului.html

    ”Studiez la seminarul de la manastirea Radu Voda. Trebuie sa va spun ca pe la seminar, colegii mei vorbesc ca Varsanufie Prahoveanul este un homosexual pervers. Baietii mai spun ca Varsanufie are doi preoti tineri de la Radu Voda cu care intretine relatii sexuale si mai nou se spune ca si soferul sau este homosexual iar Varsanufie ar avea o relatie si cu acesta. Unii din noi, am inteles ca s-au confruntat cu mai multe probleme, deoarece Varsanufie Prahoveanul a incercat sa le faca avansuri mai multor colegi de ai mei, insa acestia au refuzat. Posibil ca Varsanufie Prahoveanu sa fie si pedofil. Va rog sa scoateti acest om din fruntea BOR, deoarece este o rusine pentru noi si pentru Romania. Trebuie intervenit ca acest pervers sa fie arestat. Este un pericol pentru societate.”

    ”Dansul l-a avut facut preot pe homosexualul Teoctist Nichitean.”

    Si mai nou, din sursa credibila, foarte apropiata IPS-ului Varsanufie, acesta ar fi fost surprins la episcopie in ipostaze de poponari cu doi preoti tineri Daniel si Marian, ultimul consilier eparhial.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 5, 2016 at 2:54 pm

      isihastu

      L-a facut preot pe Teoctist, stiind ca e homosexual. Pentru cei ce nu stiu, e cel filmat in timp ce facea sex cu un barbat la Patriarhie, inregistrare aparuta in mass-media in 2009.

      Apreciază

      • Ioan said, on august 5, 2016 at 4:34 pm

        Si Daniel e gay. De ar fi numai asta…

        Apreciază

      • el said, on august 5, 2016 at 5:29 pm

        Ioan

        frate te puteai abtine de la asta! 😦
        stiu si eu, ca PUTE de la distanta dracul asta…dar mai era bine sa tacem !

        dracul sodomiei ii ia in primire NEAPARAT pe cei extrem de trufasi/mandri si care au cazut si in erezii….ca sa- i smereasca , macar prin asta sa poata constiinta lor demult adormita penru alti stimului sa ii mustre ! nu ca doar cu astia s-ar ocupa el, dar pe astia ii are SIGUR pe raboj !

        dupa cuvantul Sf Ap Pavel :

        „21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
        22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
        23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
        24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
        25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
        26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
        27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
        28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
        29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
        30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
        31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
        32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac. „_____

        si ei au schimbat invatura dumnezeiasca cea MANTUITOARE a Dogmelor cu invatauri omenesti si DRACESTI ! dupa mintea si chipul omului celui stricacios …

        din pacate GREU sa vindeca asa un pacat impotriva firii… si DIAVOLII SE CUTREMURA de OSANDA lor !

        Apreciază

    • Gabriel said, on august 5, 2016 at 3:55 pm

      Da, nimic nou sub soare. Asta imi aminteste de IPS Adrian Hritcu, am sa redau mai jos un fragment din „Pantecul desfranatei”

      „Pe 6 decembrie 1959 slujeam la catedrala din Iaşi. După slujbă, m-au căutat doi ofiţeri de securitate care mi-au comunicat că trebuie să mergem la Agapia să scoatem din mănăstire câteva fete cu şcoală, care urmau să fie integrate în câmpul muncii. In seara aceleiaşi zile, împreună cu cei doi securişti, am mers la mănăstire. Am vorbit cu stareţa, apoi ne-am adresat călugâritelor unul dintre ofiţeri numindu-le pe
      cele care trebuiau să părăsească mănăstirea. în lista lui fiind trecute toate cele care nu
      împliniseră încă 60 de ani. Au început toate să plângă, lucru care i-a enervat pe
      securişti. La un semn discret pe care i l-am făcut, stareţa, femeie versată, a înţeles
      mesajul şi a pregătit imediat un ospăţ, în care i-am îmbătat pe cei doi securişti. Târziu după miezul
      nopţii,băutura le trezise poftele, şi cerură stareţei „vreo două fete mai
      tinerele”. Am reuşit cu greu să-i domolesc şi, după ce au băut până le-a fost de-ajuns,
      am plecat către Iaşi. Eu îi comunicasem stareţei ca a doua zi să dispară din mănăstire
      mare parte din cele care fuseseră nominalizate, însă ea nu m-a ascultat şi, în urma
      sesizării că misiunea nu a fost îndeplinită, m-a sunat primul-secretar care mi-a amintit
      de angajamentul semnat.
      Pe 10 decembrie ne-am întors la Agapia. De această data eram însoţiţi de
      miliţieni, care au intrat cu forţa în chiliile mănăstirilor, scoţându-le pe călugăriţe afară
      şi obligându-le să părăsească în acel moment aşezământul monahal.Toate plângeau,
      iar securiştii şi miliţienii, enervându-se, începură să dea în ele. Nemaiputând să privesc
      scena aceea îngrozitoare, m-am întors cu spatele şi mi-am aprins o ţigară ca să mă
      calmez.In spatele meu se auzeau strigăte disperate, îngrozitoare. Aceste femei erau
      date afară din propria lor casă, în plină iarnă, fiind totodată bătute şi înjurate.Cum
      stăteam puţin detaşat de acel peisaj, aud cum din spate se apropie o femeie care strigă
      în disperare:
      -Prea Sfinţite… Prea Sfinţite. salvaţi-ne! Priviţi ce ne fac nemernicii ăştia! Nu ne lăsaţi
      Prea Sfinţite…
      Zicea cuvintele acestea înecându-se în lacrimi şi, apropiindu-se, a sărit să-mi sărute
      mâna. Văzând ce vrea să facă, i-am dat, ca din reflex, o palmă puternică peste obraz.
      Călugărita a amuţit şi m-a privit blocată preţ de cîteva clipe. O priveam şi eu, speriat de
      gestul pe care îl făcusem. După ce m-a privit în durerată, mi-a zis cu o ură crâncenă:
      -Tu eşti diavol, nu episcop!
      Am lăsat-o să plece şi, întorcându-mi ivirea de la scena aceea îngrozitoare, mi-au
      dat lacrimile. Am aşteptat până ce miliţienii au urcat toate călugăriţele cu pricina într-un
      camion, cu care le-au transportat apoi până la Paşcani, de unde aveau să meargă
      fiecare unde ştiau, numai la mănăstire nu. După ce s-a încheiat calvarul de la Agapia,
      m-am întors la Iaşi.
      Seara îmi priveam chipul în oglindă şi îmi veneau în minte cuvintele femeii aceleia
      disperate… ”Tu eşti diavol, nu episcop!”’. Privindu-mă, realizam că aveam un chip foarte
      frumos; dar şi Lucifer, până să cadă. a fost cel mai frumos dintre îngeri. Nu realizam cum
      am putut s-o lovesc pe acea femeie nefericită, care, în simplitatea ei, spre deosebire de
      mine, îşi trăia călugăria pe care şi-o asumase. Cu ce-mi greşise ea mie? Nu-mi greşise cu
      nimic, cum nu aveau nici o vină mulţi alţi călugări şi călugăriţe pe care i-am scos din
      mănăstiri în acea perioadă, în chinuri mult mai mari. Când intram în mănăstiri, mă
      transformam, parcă, într-un demon. Cu o furie nebună, loveam pe oricine îmi ieşea în
      cale şi mi se împotrivea chiar numai prin privire. Toţi se fereau din calea mea, plângând, ca de o fiară turbată, dezlănţuită. De multe ori, când mergeam cu astfel de scopuri la
      mănăstiri, nu găseam toată obştea acasă, mulţi ascunzându-se prin pădure. Nu-mi
      dădeam seama de unde puteau şti că urma să apar. Am aflat cu mulţi ani mai târziu de la
      şoferul meu, un om foarte credincios, care mi-a mărturisit: -Prea Sfinţite, când vedeam cu câtă
      cruzime îi băteaţi şi ce chinuri suportau bieţii călugări, nu aveam linişte. Când puteam, înainte
      să vă duc la o mănăstire anume, sunam la mănăstire şi îi atenţionam că vin cu „nebunul”, aşa că să se ascundă pe unde ştiu, cât mai repede. Săracii oameni

      Situaţiil e acestea deveneau din ce în ce mai dese şi mă transformau,de multe ori,într-o
      brută. începusem să beau din ce în ce mai mult, bineînţeles, fără să-mi afecteze
      comportamentul. Fumam, de asemenea, destul de mult. Sufeream pentru durerile pe care
      le provocam amărâţilor pe care îi scoteam din mănăstiri, fără să aibă vreo vină, însă, cu
      toate astea, le provocam suferinţe cumplite. Blestemele lor disperate, strigătele
      amestecate cu durere, îmi răsună şi astăzi în minte.
      Prin 1964 aflu că un fost coleg de-al meu, Chesarie Gheorghescu, călugăr la
      mănăstirea Cozia, fusese arestat. Se întorcea de Ia Moscova, unde plecase cu o bursă
      pentru a studia la Academia duhovnicească de la Zagorsk. împreună cu el, mai
      fusese trimis un călugăr, Epifanie Norocel, din mănăstirea Neamţ. Chesarie, într-
      adevăr, în afară de studiu nu a avut alte preocupări în Rusia; Norocel, însă, era trimis
      de Securitate pentru a urma câteva cursuri de spionaj, studiile de teologie fiind doar
      un pretext. Au terminat amândoi studiile de teologie în acelaşi an, Chesarie fiind şef
      de promoţie, iar Norocel terminând cu media cea mai mică. Intorcându-se în ţară,
      Chesarie a fost arestat, iar Norocel a fost numit stareţ al mănăstirii Neamţ şi
      director al Seminarului Teologic de pe lângă mănăstire.
      Aflând aceste veşti, am mers la Bucureşti şi, prin câteva intervenţii, am reuşit să-l eliberez pe
      Chesarie din arestul miliţiei. Când m-a văzut, a început să plângă ca un copil şi primul lucru pe
      care mi l-a zis a fost:
      -L-au făcut pe Norocel episcop?
      Am zâmbit şi i-am răspuns: -Măi, Chesarie, asta e marea ta problemă acum? Nu l-au făcut episcop, însă asta te macină pe tine?
      -Of, Of…
      „Nu spera când vezi mişeii/ La izbândă făcând punte;/ Te-or întrece
      nătărăii/ Şi de-ai fi cu stea în frunteJ”, îngâna sărmanul de el.
      Bietul Chesarie s-a întors la Cozia, însă nu a trecut mult timp şi l-au arestat din nou. în
      perioada cât a stat închis a doua oară. Epifanie Norocel avea să fie înscăunat episcop vicar Ia
      Constanţa.
      Pe-acest Epifanie îl ştiam din timpul facultăţii, însă aveam să-l cunosc mai bine în perioada în care a fost stareţ la Neamţ, eu fiind şi în acea vreme episcop vicar la Iaşi.
      Era foarte linguşitor atât cu superiorii săi ecleziastici, cât, mai ales, cu politicienii
      comunişti.Nu era simpatizat nici de călugării din Neamţ, al căror stareţ era, nici de
      seminarişti, cărora le era profesor şi director. Era un tip foarte arogant, întotdeauna
      îmbrăcat la patru ace, însă fără să dea dovadă de rafinamentul pe care ar fi dorit să-1
      schiţeze
      Prin 64 am mers din nou la Agapia şi Văratec să mai dăm afară din personalul mănăstirii. Pe lângă securiştii şi miliţienii nelipsiţi de la astfel de evenimente, m-a însoţit şi Epifanie. La Agapia nu erau decât două fete care trebuiau date afară, din cauza vârstei… Aveau până în douăzeci de ani.
      Discuţia a fost paşnică,într-un final ajungându-se la înţelege-rea că vor pleca din
      mănăstire, cei care mă însoţiseră oferindu-se să le ajute cu mutatul.
      Am mers, apoi, la stăreţie, unde mi se pregătise prânzul. In timp ce serveam cele pregătite de
      măicuţe, unul dintre miliţieni vine cu două hârtii pe care mi le întinde sâ le semnez,
      la rugămintea părintelui Epifanie şi a domnului colonel…
      Mă uit peste ele şi descopăr două cereri prin care tinerele călugăriţe, pe care urma
      să le dăm afară din aşezământul
      monahal, îmi cereau binecuvântarea să rămână, totuşi, în obştea mănăstirii. Am
      rămas nedumerit de ce Epifanie şi colonelul de securitate îmi cereau acest favor. Am
      privit-o derutat pe stareţă, din privirile căreia am dedus câte ceva. apoi am alergat
      către chilia uneia dintre tinere. Am deschis în goană uşa şi l-am găsit pe Epifanie,
      dezbrăcat, lângă ea.Biata fată plângea, iar nemernicul profita de ea, cu pofta
      diavolească a urmi mascul turbat. Când a văzut că intru, Epifanie a strigat la mine să
      părăsesc camera. Atunci i-am zis: -Imbracă-te, nemernicule! Eşti o jigodie comunistă! Dacă tu crezi că eu sunt de teapa ta te înşeli amarnic, imbecilule! Nu-ţi vorbesc acum din postura de episcop, ci îţi vorbesc din
      sufletul meu de bărbat, căci în fata mea eşti un gunoi! Să nu mai îndrăzneşti vreodată să- mi săruţi mâna, lepădătură!
      Epifanie s-a îmbrăcat în grabă şi a ieşit. In faţa mea rămăsese, dezbrăcată, o copilă cu lacrimi în ochi, care pur şi simplu nu ştia unde să meargă. A coborât sfioasă din pat şi, uitând că este dezbrăcată, s-a apropiat să-mi sărute mâna arătându-se recunoscătoare că am scăpat-o din mâna fiarei cu chip de om. I-am
      interzis să se apropie, poruncindu-i sa se îmbrace. Când am ieşit, Epifanie se umilea în
      fata mea. încercând sa-mi sărute mâna. I-am dat o palmă, pe care. cu siguranţă, o va ţine minte
      toată viaţa, şi i-am poruncit s-o izbăvească şi pe cealaltă fată din mâinile securistului, ceea ce a şi făcut. In
      cele câteva ore cât am mai rămas la Agapia, Epifanie tot încerca să-mi intre în graţii. îngrijorându-se cu siguranţă că mă voi răzbuna. Cunoscându-i gândul, i-am spus:
      -Ascultă, ticalosule… Nu te mai necăji, căci n-am să mă răzbun în nici un fel, nici nu-i voi spune mitropolitului, însă, te rog, stai cât mai departe de privirile mele
      Deşi am încercat să uit povestea şi nu am spus-o nimănui, totuşi patimile lui Epifanie au ajuns curând la urechile mitropolitului, căci unul dintre cei mai buni elevi ai Seminarului a
      urcat pe o scară până la fereastra biroului lui Norocel şi l-a fotografiat în timp ce se culca cu
      o profesoară de franceză, care-i era amantă de câteva luni. Întâmplarea a făcut ca. după puţin
      timp, femeia să rămână însărcinată şi, de aceea, stareţul desfrânat, speriindu-se, a căsătorit-o îndată cu un absolvent al Seminarului, pentru care a mijlocit o hirotonie imediată. Tânărul care fotografiase scenele de amor din biroul directorului, a mers degrabă la colegul său mai mare şi i-a dat pozele cu pricina.
      Năpăstuitul preot, văzând fotografiile, a mers cu ele la mitropolit şi i le-a arătat, plângându-se de necazul pe care i l-a făcut „ţiganul ăla de la Neamţ”.
      Iustin a privit cu îndurerare pozele, apoi le-a rupt şi, conştient ca Epifanie e omul partidului, i-a zis
      tânărului preot:
      -Dacă n-ai ştiut să-ţi alegi nevasta sau să o ţii lângă tine, acum fa o pomană şi creşte un copil! O să-ţi dau o parohie bună în Iaşi…
      Lucrurile s-au încheiat în felul acesta şi. peste câteva luni, Epifanie Norocel a fost ales şi înscăunat episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului.Din nefericire. Epifanie nu era singurul cu astfel de patimi. In acea perioadă ajungeai mult mai uşor ierarh dacă erai curvar sau homosexual şi, credeţi-mă, era
      plină scena bisericească de asemenea indivizi, pe care partidul îi promova tocmai pentru că erau mai
      uşor de manipulat. Zicând acestea, îmi vine în minte figura lui Nestor Vornicescu, căruia, fiind stareţ la Neamţ o bună bucată de vreme, i-au picat victime bieţi copii pe care părinţii îi trimiteau la
      „şcoala de popi”. Sărmanii tineri ajungeau să satisfacă poftele bolnave ale acestui nemernic pentru că erau şantajaţi sau amăgiţi cu promisiuni care mai de care mai deşarte. Cu toate că profita de băieţii aceştia, totuşi, nu ocolea nici maicile de la Agapia, unde mergea adesea cu un anumit
      ierarh, căruia mă gândesc să nu-i dau numele, măcar că aveau amândoi aceleaşi patimi.
      Unele dintre călugăriţe se luptau cu o dorinţă nebună ca să ajungă în patul ierarhului, fiind conştiente că acesta este un criteriu pentru a fi alese stareţe. Spun asta nu numai din auzite, ci pentru că au fost destule care mi se ofereau, crezând că suntem toţi la fel. Acum îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ferit de asemenea păcate!”

      http://www.glasulstramosesc.ro/Carti3/Pantecul-Desfranatei.pdf pag: 37-40

      Apreciază

  7. unu1 said, on august 5, 2016 at 1:38 pm

    Totul tine de minte; daca esti axat pe sex, poti sa te exciti si in orase, mai ales vara, la fundurile pe care stau mulate hainele femeilor.
    Cum zicea un Sfant Parinte (ceva de genul): poti sa mergi in pustiu si poti in acelasi timp sa fii mai rau decat unul care traieste in lume.

    P.S. Frate Vasile, am mai zis odata intr-un comentariu pe aceeasi tema, despre femeile care umbla (in oras) cu pantaloni mulati pe fund (iegari) si cu tricouri si sutiene care scot sanii in evidenta, ca pracic sunt ca si cum ar umbla in pielea goala pe strada.

    Apreciază

  8. ! said, on august 5, 2016 at 1:57 pm

    http://shoebat.com/every-five-minutes-a-christian-is-killed-for-the-faith-click-here-to-save-christian-lives/

    Spre exemplu am putea folosi „banii aceia ” la un dus cu apa”inghetata” , asa poate ne/am mai trezi din amorteala macar si pe moment!…

    Apreciază

  9. Cristian said, on august 5, 2016 at 2:47 pm

    Like like like. Asta dujul care ar trebui avut vremurile astea. Macar sa nu ne mintim pe noi ca in exemplul tau cu plaja si postul.ca asta e una din marile noastre probleme ale lumii conyemporane. Aici isi intra in rol pocainta despre care a tot batut din gura mai intai Sf. Ioan Botezatorul si apoi Domnul. Cred ca de aici porneste totul legat de pocainta sa nu ne mintim si sa fimsinceri maxim cu noi insine. Dar pt asta trebuia deosebit binele de rau ceea ce momentan e imposibil pt lume. Dar ar trebui sa die losibil pt preoti si mirenii care se cheama ortodocsi care lupta si aratacu degetul impotriva doar anumitor patimi ca alcoolismul fumatul drogurile. Dar avum cred ca e vorba de mult mai mult parintii la randul lor poate au patimi despre care ei nau idee ca sunt patimi. Dar care le innegresc sufletul. Astea zic eu ca sunt cele mai grave patimi, care nu lasa sa intre in om iubirea aia adevarata. Ca de altfel daca ne analizan fiecare suntem impatimiti maxim. In ziua de azi cine nu e. Da macar sa le recunoastem si sa le diminuam. Acuma a devenit ceva obisnuit sa te droghezi…nu mai e ca pe vremuri cand vedeai undrogat si te speriat. Pe unii ii termina facebookul. Pe unii alxoolul, altii tigarile, altii jocuri, pornografie, filme, muzica, gelozie invidie, bani si orice iti face mintea si sufletul sa acorzi prea mult timp. Deaia sunt numite patimi astea pt ca il innebuneste pe om care trransforma hobbiul lui in sensul vietii sale si asa devine patima.Cand terminam cu o patima ne apucam de alta. Tradus, cand terminam cu un sens dat fe noi vietii avem nevoie de alt sens. Si uitam ca sensul si scopul final e Domnul, El e logosul.

    Apreciază

  10. isihastu said, on august 5, 2016 at 2:56 pm

    APEL CATRE DREPTCREDINCIOSII CRESTINI CARE VOR AJUNGE MAINE MAI REPEDE LA MANASTIREA LACUL FRUMOS:

    IPS Varsanufie va veni cu popo-narii hirotoniti Marian si Daniel. E posibil pe caldura asta, sa faca o baie intima impreuna.
    Aruncati raci, pietre, sticle sparte si alte lighioane in lac !
    Dupa posibilitatile fiecaruia, nu ar strica contributia si cu ceva material fecal.

    Apreciază

    • un oarecare said, on august 5, 2016 at 5:51 pm

      Vorbesti cu pacat isihastu. Nu osandi pe aproapele tau indiferent ce pacate are si nu batjocori pe nimeni cu asemenea vorbe.
      Ati ajuns sa criticati preotii si patriarhii si calugarii si sa dati verdicte ca ala e sfant , ala e ratacit, ala e poponar , ala e prost.
      Va judecati singuri crestinilor pt. ca incetul cu incetul veti transforma siteul asta intr-o secta fara sa va dati seama.
      Rar mi-a fost dat sa vad atata ura in niste asa zisi crestini practicanti precum sunteti unii de pe aici. Daca L-ati iubi cu adevarat pe Hristos ati asculta poruncile Lui si ati implini ce va cere:

      Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. (Mt 5:22)

      O fi rataciti si eretici si fara Har dar desparte-te de ei si roaga-te pt ei sa ii aduca Dumnezeu inapoi dar nu arunca cu rahat in ei pentru ca ai citit pe un site a unuia pe net ca sunt poponari. Nu asa inveti crestinule pe cei din jur si nu asa marturisesti tu pe Hristos Dumnezeu.

      Apreciază

      • isihastu said, on august 5, 2016 at 8:50 pm

        Ce frate, bre… ? Pui de vipere, serpi, morminte varuite ! (Matei 23, 13-29) Asta este ! Poftim… Asemenea Lui HRISTOS care n-a iertat viclenia.
        Tu stai la caldurica, comod si habar n-ai de cand sunt prigonit eu de Caiafele astea !

        Apreciază

      • el said, on august 5, 2016 at 9:33 pm

        un oarecare FATRANIC !

        „6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
        7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. ”

        „15. De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău.
        16. Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.
        17. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş. „____ DE CATE ORI au fos eretici ecumensiti sutrati si au ramas si s-au INDRACIT mai mult in RATACIREA lor? Au ascultat ei de Biserica si Sfintii Parinti VDEODATA?

        „13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.
        14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.
        15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi. ”

        mergi si le spune la mai marii tai ERETICI pe care-i corcofelesti tu ingaduitor cu EREZIA lor aici cu FATRANICIE , sa afle Cuvantul Lui Dumnezeu POTRIVIT lor si TIE :

        „23. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, dar aţi lăsat părţile mai grele ale Legii: judecata, mila şi credinţa; pe acestea trebuia să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi
        24. Călăuze oarbe care strecuraţi ţânţarul şi înghiţiţi cămila!
        25. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie.
        26. Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.
        27. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia.
        28. Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.
        29. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că zidiţi mormintele proorocilor şi împodobiţi pe ale drepţilor,
        30. Şi ziceţi: De am fi fost noi în zilele părinţilor noştri, n-am fi fost părtaşi cu ei la vărsarea sângelui proorocilor.
        31. Astfel, dar, mărturisiţi voi înşivă că sunteţi fii ai celor ce au ucis pe prooroci.
        32. Dar voi întreceţi măsura părinţilor voştri!
        33. Şerpi, pui de vipere, cum veţi scăpa de osânda gheenei?
        34. De aceea, iată Eu trimit la voi prooroci şi înţelepţi şi cărturari; dintre ei veţi ucide şi veţi răstigni; dintre ei veţi biciui în sinagogi şi-i veţi urmări din cetate în cetate,
        35. Ca să cadă asupra voastră tot sângele drepţilor răspândit pe pământ, de la sângele dreptului Abel, până la sângele lui Zaharia, fiul lui Varahia, pe care l-aţi ucis între templu şi altar.
        36. Adevărat grăiesc vouă, vor veni acestea toate asupra acestui neam.
        37. Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi cu pietre ucizi pe cei trimişi la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu aţi voit.
        38. Iată, casa voastră vi se lasă pustie;
        39. Căci vă zic vouă: De acum nu Mă veţi mai vedea, până când nu veţi zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului.”

        Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 10:38 pm

      ar trebui sa ne amintim si de profetia parintelui Cleopa care zicea ca prapadul/anticrist vine…dupa adormirea Staretului Neonli de la Frasinei !

      Apreciază

  11. valentindortodox said, on august 5, 2016 at 3:08 pm

    v-aţi dat şi voi seama abia acum?

    Apreciază

  12. vagaBond said, on august 5, 2016 at 3:51 pm

    Tot raul are si un bine.Aerosolii marini sunt foarte sanatosi mai ales ptr. copii.Nu trebuie sa mergi la plaja sa vezi „funduri goale”.Un pervers le poate vedea(cu mintea) oriunde,chiar si la biserica.Nu trebuie cazut intr-o extrema deoarece extremele sunt ale celui rau.Marea nu inseamna doar cocalari si pitipoance,sunt destui oamnei normanli care merg acolo ptr. sanatate,odihna,etc.Ce facem,devenim farisei..?

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 5, 2016 at 4:28 pm

      vagaBond

      Aiurea aerosoli. De ce nu mergi unde-i pustiu?
      Mii de Sfinti Parinti ne-au tot batut la cap cum e cu desfranarea si noi ne-am gasit sa vanturam doctrina iadului, cum ca cica mintea e vinovata. Adica aceia erau niste aiuriti, noi suntem mega cunoscatorii.
      Prietene, multi, cu mult mai uriasi decat noi pigmeii, s-au clatinat sau chiar au cazut la examenul asta al curviei:

      CADEREA PREACUMPLITA a Cuviosului Iacov Pustnicul: A scos dracul din fecioara, apoi a violat-o, dupa care a omorat-o si a aruncat-o in rau. CE A URMAT?

      https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/15/caderea-preacumplita-a-cuviosului-iacov-pustnicul-a-scos-dracul-din-fecioara-apoi-a-violat-o-dupa-care-a-omorat-o-si-a-aruncat-o-in-rau-ce-a-urmat/

      Apreciază

      • pcmouse said, on august 5, 2016 at 11:05 pm

        Aiurea aerosoli 🙂

        Apreciază

      • tataia said, on august 6, 2016 at 8:36 pm

        Este o teorie gresita asta cum ca marea este buna pentru copii….eu unul cred ca mersul la mare este benefic pentru sanatatea oricui indiferent de virsta. Deci indiferent ca ai 8 sau 80 de ani tot te simti mai bine la mare…Dormi mai bine, te lasa in pace reumatismul etc. Sigur ca nu sint de acord cu mersul la mare in timpul postului. Dar acum sa vedem peste tot unde ne uitam numai desfrinare….citeodata ma intreb daca pacatul ne cauta pe noi sau noi cautam pacatul…

        Sint destui care merg la mare in locuri (destul de pustii). Este chiar o moda acum. Dar pentru asta trebuie sa fii aventuros, sa ai rulota sau sa fii obisnuit cu mersul pe jos cu rucsacul si cortul in spate. Pentru oamenii obisnuiti care vor sa stea la hotel/pensiune/casute exista alte variante…Nu tot litoralul este plin de tineri in calduri, gagici cu tite goale si asa mai departe. Exista si statiuni foarte linistite, departe de agitatia si vacarmul studentilor, statiuni care sint frecventate in propotie de 85% de turisti care vin cu familia…Daca voi credeti ca toata lumea merge la mare doar pentru a agata sau pentru a se „combina” va inselati. Daca vezi peste tot desfrinari, chiar si acolo unde nu sint..sincer sa fiu cred ca ai o problema. Nu toate statiunile se numesc „Mamaia” sau „Costinesti”. Spre exemplu in statiunea numita Neptun pina mai acum 4-5 ani exista un sincgur „club” de noapte. S-a inchis si acela din lipsa de clienti. In schimb la Neptun este biserica. Desigur nu recomand nici unui crestin sa mearga la mare in timpul postului. Dar nu toata lumea merge la mare pentru a desfrina sau pentru a se zgii la tite goale. Sincer cunosc destule persoane care merg la mare cu familia si nu participa la nici un fel de desfrinari….ca or fi Costinestiul sau Vama Veche pline de stundenti in calduri este alta chestie…simplul fapt ca mergi la mare nu inseamna ca o faci pentru a desfrina si nici nu inseamna ca ii vei vedea pa altii desfrinind si vrind nevrind vei cadea si tu…

        Apreciază

  13. timiana said, on august 5, 2016 at 4:03 pm

    Si unuia ca asta trebuie sa-i pupam mana, ca doar este arhiereu.

    Apreciază

  14. dasvik said, on august 5, 2016 at 4:07 pm

    @ el sau altcineva care stie, va rog spuneti-mi care e codul pentru a insera o poza in mesaj

    Apreciază

    • Spaceman said, on august 5, 2016 at 5:59 pm

      @dasvik

      Dacă imaginea este pe internet, copiezi (copy/copiază) adresa și o introduci (paste/lipeste) în mesaj.

      La fel procedam si pentru GIF

      Iar dacă imaginea este în calculator, putem folosi saituri de găzduire imagini, de exemplu

      https://postimage.org/?lang=romanian

      Apoi paste/lipește în mesajul tău.

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 7:41 pm

      davisk

      daca o iei(poza) de pe net mergi la originea ei, adica dai clik pe poza pana ti se deschide strict un link care te duce doar la poza respectiva. apoi mergi in susul paginii si faci copy-paste dupa el si asa il iei( cu clik dreapta pe mouse si dai copy) si il inserezi( clik dreapta si apoi paste) in comentariul tau aici. nu stiu daca am fost klar. rog si pe alti frati sa ne ajute cu explicatii mai simple/clare. multumesc.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 9:44 pm

      Spaceman

      MULTUMESC !

      nu m-am gandit si la varianta ca ar avea ceva de postat ca poza de la el personal.

      aici i-ai raspuns si fratelui @NIMENI care ma tot intreba cum sa posteze aici poze cu Micka pisicuta lui . …iar eu NU voiam sa-i incurajez sa descarce pe net pozele sale personale ( altfel nu poate sa le puna pe blog !) din motive de discretie … sorry 🙂

      ps. multmesc de exemplele alese , mi-au palcut !! 🙂 meow !

      Apreciat de 1 persoană

      • NIMENI said, on august 6, 2016 at 9:39 am

        el,
        O sa incerc, multumesc!

        Apreciază

  15. Templier said, on august 5, 2016 at 4:10 pm

    Kohanim sunt Gata pentru al treilea Templu !Un singur personaj cu aghiotantul sau se pare ca mai lipsesc..
    https://templierblog.wordpress.com/2016/08/05/pregatirea-preotilor-pentru-serviciul-relogiosgata-pentru-al-treilea-templu/

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on august 5, 2016 at 7:21 pm

      Nu cred deloc,ca-i sta bine unui crestin in pielea goala sau ma rog ,imbracat sumar sa se expuna in vazul tuturor,chiar daca ispita-i mare si te indeamna la rasfat pe plaja(bronzat,balaceala in apa ,uitat dupa trupuri bronzate,etc),dar trebuie sa ne dezobisnuim de aceste mofturi,ca nu ne ajuta deloc la suflet.Am fost o mare amatoare de mare,plaja,soare,bronz,nu traiam parca fara asa ceva,insa de cind am mai citit si eu prin cartile Sfintilor Parinti,ma abtin cit pot sa mai calc pe acolo sau la strand si vad ca traiesc si fara piele bronzata,chiar daca oasele mele au mare nevoie de caldura si apa sarata,rezist si fara.Ehe,cite patimi mai am eu de eradicat si cit ma mai lupt cu ele,dar toate la timpul lor,ma rog la Dumnezeu , sa ma izbaveasca de ele cit mai curind.

      Apreciat de 1 persoană

      • Mihail said, on august 5, 2016 at 9:47 pm

        este bine ca ai vointa si ai pus inceput bun!

        Apreciază

  16. dante said, on august 5, 2016 at 4:42 pm

    Apropo de mare…anul asta am mers in concediu la munte. Am stat acolo in compania altor oameni veniti de prin toate zonele tarii si interesant ceea ce am sesizat. Acolo nu am auzit manele. probabil maneaua, sau mai precis omul manea nu-si gaseste locul la munte, in singuratate si liniste. Maneaua este apanajul marii, al porumbilor fierti, al titelor goale si al golaniilor. In fond ce reprezinta marea? gloata, norodul, multimea, duhul lumesc. Muntele este totusi altceva, solitar, majestuos si mult mai greu accesibil cerind efort de la cel ce doreste sa-l cucereasca.
    Marea este drumul catre in jos, pe cind muntele este drumul catre in sus.

    Apreciat de 2 persoane

  17. Gabriel said, on august 5, 2016 at 9:40 pm

    Apreciază

    • valentin dorneanu said, on august 7, 2016 at 1:18 am

      Amin!
      Să ne ajute Domnul și pe noi să avem această petrecere întru Adevăr!

      Amin!

      Apreciază

  18. Gabriel said, on august 5, 2016 at 9:44 pm

    Apreciază

    • isihastu said, on august 6, 2016 at 11:44 am

      S-a facut ceva valva, iar Varsanufie de frica oarecarei tulburari a amanat venirea si gonirea celor patru monahi destituiti. Mai ales ca, dupa cum mi-a spus Mihaela (fosta concubina a ierarhului), aceasta ar fi fost hotarata sa vina azi sa-l mustre si sa-l infrunte public. Hotararile sunt deja luate: ierom. Siluan si calugarii de la schitul Pahomie se vor muta in Lacul Frumos, iar la Pahomie vin cateva maici de la Iezeru. Nu m-as mira, insa, ca cei care m-au pus sub urmarire sa vada ce am postat aici si sa-si schimbe planurile. Gogescu e acum la Lainici. Si Mihaela pe urmele lui 🙂

      Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 3:38 pm

        isihastu

        nu l-a mai potolit de data asta nici distonocalmu´ din palpitatii pe depresivul, lasul si bolnavul pishic si sufleteste ERETICUL varsanufie ! 🙂 …. i-a ceva dat „batai de inima” valva asta 🙂 🙂 🙂

        hihihi…. se pare ca are frica de Mihaela ! BRAVO Mihaela, NU-l lasa si nu-l slabi pe curvar , fii pe urmele lui !
        de, fiecare jivina isi gaseste nanasul ….

        dar sa vedem cand o sa incapa el pe mana Sf Calinic de la Cernica a carui agoniseala si lucrare duhovniceasca nimiceste el la Frasinei !
        Sf Calinic a facut sa taca/AMUTIT pana si BOASTELE din lac, d àpoi pe niste BROASTE SMINTITE din baltoaca diavolului ca ei !

        Apreciază

  19. Augustin-de-Florina said, on august 5, 2016 at 11:09 pm

    monahulteodot

    5 AUGUST 2016 LA 19:27

    O fi avut si P.Arsenie Boca ceva greseli la pictura, dar P.Justin a spus ca l-a iertat Dumnezeu. A avut sfarsit mucenicesc. Eu ma rog lui ca unui mucenic. Am incheiat cu acest cuvant o data pentru totdeauna subiectul acesta.

    Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 2:19 pm

      Augustin de Florina

      da stiu opinia sarmanului parinte Teodot.

      la fel de pertinenta ca aceasta pe care o sustine cu mare ravna acum : sunt ERETICI ecumenistii , nu mai trebuie pomeniti …dar MEREGE si INDEAMNA si pe altii sa umple bisericile ERETICILOR ecumenisti/ celor care pomenesc peecumenistii eretici in continuare !!!… ca „mai au „har”…cu „iconomie” ! ” adica SLUJESTE ecumenismului si il incurajeaza in continuare si mai rataceste si debilii MAI MULT ca ecumenistii insisi ZIDESTE/inatareste el puterea ecumenismului.
      …si cu Hristos si cu diavolul….asa merge treaba la parintele Teodot !… asa CREDE el ca e „bine ” !!

      de la atata inchinare la DIAVOL si chemarea a dracilor prin rugaciunea la boca i s-a demolat si putina minte pe care o avea.

      Apreciat de 1 persoană

  20. Gabriel said, on august 5, 2016 at 11:34 pm

    E putin ciudat comunicatul dat de azi de la man. Lacul Frumos. Semnatura si scrisul difera putin fata de comunicatul oficial din 1 august in care anunta întreruperea pomenirii si lipseste ştampila

    Apreciază

    • isihastu said, on august 6, 2016 at 11:50 am

      Semnatura se poate falsifica usor. Am experienta in acest sens, de pe vremea cand nu se putea merge in Grecia decat cu viza si tot felul de acte.

      Apreciază

    • Paul222 said, on august 7, 2016 at 12:43 pm

      Foarte buna observatia, in mod clar e o alta semnatura si alt scris.

      Apreciază

  21. Sluga netrebnica said, on august 6, 2016 at 12:23 am

    In rugaciunea „Tatal nostru”, il rugam sa nu ne duca pe noi in ispita. Mergand la mare, dezbracati si cu ochii cat cepele la alte corpuri dezgolite, putem spune: … si nu ne duce pe noi in ispita, ca ne ducem noi singuri.

    Toti sfintii ne invata sa nu ne dezgolim trupurile in fata altor oameni si nici sa nu privim alte trupuri dezgolite. Sfantul Serafim de Sarov, cred, ne invata nici macar la trupul nostru sa nu privim prea mult atunci cand ne spalam.
    Dar diavolul este foarte viclean. ii sufla omului in ureche, ca lasa, ca nu este nimic, ca este normal sa pleci in concediu, sa te distrezi, sa te bronzezi … ca poate face bine la sanatate …
    Evitati litoralul, piscinele, strandurile … nu este nimic normal si mai ales nu este absolut deloc crestinesc sa-ti dezgolesti trupul in fata altor persoane.

    Portile de intrare ale pacatului sunt ochii si urechile. Asa ca trebuie sa avem mare grija la ceea ce privim si la ceea ce ascultam.

    Apreciază

  22. Sluga netrebnica said, on august 6, 2016 at 12:32 am

    In legatura cu articolul referitor la parerea catorva monahi de la manastirea Vartopedu, sau alte articole care vor sa insufle ideea ca sunt doar putini cei care au intrerupt pomenirea si comuniunea cu episcopii eretici, si ca majoritatea au ramas in „ascultare”, urmand „calea imparateasca”, cred ca este doar o consecinta a pierderii mintilor, ca si consecinta a ereziei.

    N-are nici-o importanta daca sunt 60 de monahi, 1000 de monahi, sau doar 1.

    Cand cateva sute de episcopi au fost fortati sa semneze erezia papista, a fost un singur marturisitor. Doar unul, singurul. Toata Biserica Ortodoxa a stat intr-un singur om, care a tinut mai tare la Hristos si la dreapta credinta si nu a vrut sa semneze nici-un document eretic. Si acela a fost canonizat de Biserica si este sfant.

    Asa ca, manipularea asta de genul ” sunt doar 2 sau 10 sau 60, nu tine decat la prosti. Exact cum se spune si in Sfanta Scriptura, ca viclenia ereziei va prinde mai usor la prosti.

    Biserica cea adevarata nu este acolo unde sunt majoritatea sau cei mai multi, ci este acolo unde se pastreaza dreapta credinta si Canoanele Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor nostri Parinti.

    Canonul 15 spune foarte clar ca trebuie sa te ingradesti de erezie si sa rupi comuniunea cu cei cazuti in erezie, chiar si inainte de certarea sinodala.

    Dar cum spunea si Cel care nu minte si care toate le stie: „Va mai gasi Fiul Omului credinta pe pamant?”

    „Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. ” (Sf. Ignatie Teoforul)

    Apreciat de 2 persoane

    • isihastu said, on august 6, 2016 at 12:15 pm

      Cunosc cativa fratiori de la Vatoped intrati peste noapte in cea mai prestigioasa manastire din Athos, scoliti pe afara cu termeni de genul ”cu drag… in Hristos” si ”m.Th…” de parca le-ar fi lene sa scrie cuvintele intregi. Ma mir de ce n-a pus acest ”aghiorit” si ”ok”-ul american, fiindca ar fi scurtat foarte mult comunicatul.
      De zeci de ani, pustnicii de la Karulia, Katunakia, Kapsokalivia – dar si monahi din manastiri ca Esfigmenu nu-l pomenesc pe patriarhul Vartolomeu, iar acum se gaseste un calugaras ”cult” sa critice pe adevaratii nevoitori ai lui Hristos din Athos. Zilele trecute au fost scosi din Munte cu politia 7 calugari zelotisti care adunau semnaturi impotriva sinodului de la Creta. Unii athoniti tac, altii se dezic de primele decizii… Din pacate, s-ar putea sa asistam la o noua ruptura in Biserica Ortodoxa.

      Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 6:54 pm

        Vatopedul s-a IMPUTIT ca pestele(de) la cap…dupa moartea batranului lor Iosif Vatopedinul
        a urmat punerea la incercare „examenul” pentru staretul Efrem … (povestea cu acuzele, banii,averile Manastirii)…si atunci A CAZUT examenul!

        restul e dialectica fireasca, pe calea pe care au apucat-o…. evolutia se face in rau sau in bine, functie de alegere, la Vatopedu „s-au aruncat zarurile” acum catava vreme…. si BANII au decis !

        iar cat despre FAUNA care infesteaza actualmente Athosul e un roman intreg de scris. care mai de care…iude, fatarnici, tradatori, nestatornici, patimsai, fuduli, fufe umane incapabaile de orice lucru buun…au navalit acolo PUHAOIE…i-a trimis vrasmasul sa se faca „monahi” …si NU oriunde , in Athos ,pentru ca A VENIT VREMEA lor!

        Apreciază

  23. cosminmatiu said, on august 6, 2016 at 12:26 pm

    Si in Athos e discutabila treaba cu apararea devarului:

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/opinii-la-manastirea-vatoped-accepta.html

    Apreciază

  24. blue said, on august 9, 2016 at 11:45 am

    În primul rând „ţâţele”, aşa cum sunt ele definite în articol, nu sunt obiecte sexuale, sunt organe date de Dumnezeu femeii pentru a-şi hrăni pruncii şi a le întări sistemul imunitar. Bărbaţii care le privesc altfel sunt virusaţi puternic de microbii sociali care îi îndeamnă, prin pornografie, să le fetişizeze. Iar femeile care le folosesc in acelaşi scop sunt la fel de vinovate. Chiar după căderea din Rai, Adam şi Eva şi-au acoperit organele sexuale, nu alte părţi ale corpului, care părţi au devenit erotice ulterior, după ce oamenii au făcut din sex pilonul principal al vieţii lor. În al doilea rând, soarele de caniculă pe pielea goală nu face bine nimănui, dat fiind că trupul omenesc nu este acoperit cu blană sau păr ca la alte specii. Deci hainele ( chiar şi vara) sunt necesare pentru protecţie şi comoditate. A renunţa la ele nu este bine în primul rând pentru sănătate. Apoi, chiar şi din punct de vedere social, femeile se expun devenind vulnerabile, fără să fie conştiente de asta, arătându-şi nuditatea. Ele vor fi criticate în subconştient deopotrivă de femei şi bărbaţi, riscând, de pildă, să fie văzute de persoane cu care nu şi-ar fi dorit să se întâlnească. ( superiorii de la serviciu, părinţii, membri ai familiei prea în vârstă sau copii… ceea ce nu este deloc comod sau potrivit).
    În altă ordine de idei mulţimea este periculoasă, indiferent că vorbim de aglomerări prilejuite de manifestaţii, de evenimente artistice sau de… plajă. Omul este mult mai expus cu atât mai mult cu cât este împreună cu familia, chiar cu copii. Aceştie pot fi pierduţi pe plajă chiar în urma unei singure clipe de neatenţie, şi apoi tot felul de nenorociri se pot întâmpla. E bine să ne relaxăm cu mintea limpede, în urma unui an de muncă, şi să nu provocăm nişte evenimente nedorite, doar sub scuza că am vrut să ne distrăm. Locurile izolate şi purtarea de bun simţ e bine să le avem în vedere când ne dorim să evadăm pentru puţin timp din locul unde trăim.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 12, 2016 at 9:02 am

      blue

      Doamne ajuta!

      Sora draga, poti te rog traduce?

      The Pokemon Pied Piper zombie apocalypse has begun: Hoards of mindless, obedient sheeple now stampede anywhere the puppet masters plant fictitious monsters

      http://www.naturalnews.com/054687_Pokemon_Go_Pied_Piper_zombie_apocalypse.html

      Oliver Stone: Pokemon Go is a New Stage in “Totalitarism” and “Surveillance Capitalism”

      http://vigilantcitizen.com/latestnews/oliver-stone-pokemon-go-new-stage-totalitarism-surveillance-capitalism/

      Pokémon Go, The CIA, “Totalitarianism” And The Future Of Surveillance

      http://www.globalresearch.ca/pokemon-go-the-cia-totalitarianism-and-the-future-of-surveillance/5538709

      Apreciază

      • blue said, on septembrie 27, 2016 at 1:18 am

        Din păcate n-am reuşit mai devreme, cer iertare.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 27, 2016 at 9:22 am

        blue

        Stai linistita. Iti multumesc mult.

        Apreciază

      • blue said, on septembrie 27, 2016 at 1:19 am

        Apocalipsa zombie a flautistului fermecat Pokemon a început: rezerve de ovine obediente şi fără minte acum aleargă nebune în toate părţile unde păpuşarii plantează monştrii fictivi

        (NaturalNews) Până acum, probabil ați auzit de Pokemon Go, noul joc pentru telefoanele mobile cu „realitate hibridă”, care suprapune locaţii geografice din lumea reală cu monştri virtuali colectaţi în scopul obţinerii de puncte.

        Ceea ce poate nu se știe încă, este că jocul a fost dezvoltat de fapt de către un grup avangardist de software finanțat de CIA în scopul utilizării tuturor camerelor de pe dispozitivele mobile ale publicului fără creier pentru a efectua ceea ce eu numesc „supraveghere redundantă a maselor” din orice zonă care necesită documentare video imediată de către CIA sau NSA. Este, în esență, o mașină de spionaj a CIA, cu pretenţia de a fi un joc.

        Pentru a realiza spionarea asistată a cetăţeanului, păpuşarii jocului pur şi simplu pun un monstru virtual în orice locaţie pe care doresc s-o supravegheze şi rezerve de zombi umani apocaliptici complet lipsite de creier instantaneu apar pe scenă, toţi ţintind camerele de pe telefoanele mobile către monştrii virtuali astfel încât să câştige punctele virtuale. (A se vedea fotografiile și clipul bizar de mai jos …)

        Așa cum se întâmplă, imaginile video obţinute de la jucătorii selectaţi sunt transmise în flux către CIA în timp real, împreună cu coordonatele GPS precise ale locaţiilor jucătorilor. Cu căt mai multă lume doreşte CIA să ajungă în zona de interes, cu atât mai mare este valoarea monstrului pe care ei îl aşează în acea locaţie. Aşa cum arată aceste fotografii, cănd monştri cu valoare mare apar în astfel de locaţii, mulţimea de jucători de Pokemon.go se grăbesc spre ei cu biciclete, taxiuri, automobile sau chiar pe jos… toţi îndreptând camerele către ţinta valoroasă şi trimiţând în timp real imagini pentru CIA.

        Într-adevăr, Pokemon Go este modul în care CIA transformă o populație ascultătoare de oameni zombie obedienţi în colectori involuntari si vulnerabili de informaţii „de la sol”. Pokemon este jocul care transformă cetățenii plictisiţi şi ascultători în spioni extrem de eficienţi, care lucrează fără voie pentru statul polițienesc. Stau dovadă aceste scene din actualele locaţii ale monştrilor din Pokemon Go unde monştri valoroşi apar deodată şi mulţimi de umanoizi fără creier converg instantaneu:

        În cazul în care oricare dintre aceste imagini vă par familiare, este pentru că scena pare ruptă chiar din seriile TV de succes AMC’s The Walking Dead zombie apocalypse.

        Astăzi, această lume virtuală apare numai pe dispozitivele mobile … în curând va fi afișată în interiorul lentilelor de contact

        Chiar acum, zombii Pokemon Go trebuie să vizualizeze suprafaţa virtuală a jocului prin intermediul dispozitivelor mobile. Acesta este motivul pentru care continuă să cadă de pe pe stânci, se plimbă prin trafic și literalmente se sinucid holbându-se fără să gândească la ecranele lor Pokemon, în speranța de a prinde unul pe care-l cred monstru. În Encinitas, California, doi bărbați au căzut de pe o stâncă în timp ce jucau, plonjând 25 de metri în lumea reală, acolo unde nu există puncte acordate pentru a fi incredibil de prost. (Cu excepția cazului în care lucrați pentru guvernul federal, caz în care prostia maximă și incompetența îţi aduc prime și îţi înmulţesc zilele de concediu.)

        Următorul pas al jocului, cu toate acestea, va trece realitatea augmentată prin bucăți asemănătoare cu ochii de sticlă Google, care sunt purtate peste ochi. Aceste viziere transparente vor suprapune monștrii peste imaginea aparentă a lumii reale văzută de jucători, eliminând nevoia lor de a se holba la dispozitive mobile. În loc, veți vedea doar acești oameni fără creier alergând în cerc ca nişte nebuni părând disperaţi să ajungă la ceva ce nici măcar nu există.

        Iar ultimul pas în viitor va fi lentila de contact a realităţii augmentate în care grafica HD full motion este afişată în interior pentru a crea iluzia realităţii augmentate şi anume aceea că monştrii Pokemon se plimbă cu adevărat în lumea reală. În acest moment, deconectarea jucătorilor Pokemon de la realitate va fi completă, iar ei se vor afla la bunul plac al stăpânilor jocului (de exemplu, Dungeon Masters), care decid ce imagini, oameni, vehicule și evenimente să pătrundă în lumile virtuale pe care acești oameni să le perceapă ca lume reală.

        Pokemon demonstrează viabilitatea tehnologică și socială a controlului mental al realităţii augmentate

        După cum ați ghicit, acest joc nu este doar o mașină masivă de spionaj, ci un sistem totalitar de control al minții, care va avea în cele din urmă puterea de a revendica controlul absolut asupra a tot ceea ce o persoană vede, aude și experimentează. Lentile de contact cu afișare augmentată, atunci când sunt combinate cu camere purtate pe cap și dispozitive pentru ureche, pot cenzura în mod activ imagini „neaprobate” sau mesaje text (de exemplu, nimic din ceea ce guvernul nu vrea ca tu să știi) prin literalmente editarea textului pe care tu nu trebuie să-l citeşti suprapunând mesaje publicitare și de control social aprobate de guvern pe pereții clădirilor, drumuri sau chiar și pe cer, în lumea reală, pot plasa mesaje cu textul „Căutat” plutind peste capetele persoanelor identificate de către guvern ca fiind „periculoase” și așa mai departe. Posibilitățile de control absolut al minţii sunt nelimitate.

        În cazul în care o astfel de tehnologie apare, aceasta ar însemna ca libertatea umană să fie total distrusă iar dominaţia elitei tehnocratice să fie aproape de neoprit.

        Un singur răspuns la toate acestea este, desigur, la scară mică arma EMP care „prăjeşte” toată electronica de pe o anumită zonă, readucând pe oameni la realitate prin distrugerea circuitelor care menţin lumile virtuale (penitenciarele mentale), care sunt controlate de tehnocraţii dominanţi. Acesta este motivul pentru care am înțeles demult că soarta libertății umane poate într-o zi să depindă de bande mici de rebeli care să desfășoare activități ce ar putea include:

        * Declanşarea la scară mică a unor arme EMP portabile pentru a dezactiva sistemele de control tehnologice conduse de regimuri opresive, dictatoriale peste tot în lume. (E cineva din Coreea de Nord?)

        * Efectuarea de raiduri armate asupra unor roboți AI pentru a-i distruge și a-i dezactiva. (A se vedea articolul meu înrudit „Cum să omori un robot Google”.)

        * Preluarea vehiculelor sau roboților controlaţi de la distanță pentru a-i recruta pentru binele public.

        * Preluarea controlului sistemelor de realitate augmentată pentru a afişa mesaje adevărate în lumile virtuale.

        Dacă lucrurile nu se schimbă, viitorul ființelor umane poate arata similar cu cel al realilor zombi. Ce se întâmplă dacă toți oamenii care îşi imaginează că „caută monștri” devin monștri ei înșiși?

        Apreciază

      • blue said, on septembrie 27, 2016 at 1:21 am

        Oliver Stone: Pokemon Go este o nouă etapă în „totalitarism” și în „capitalismul de supraveghere”

        Regizorul Oliver Stone crede că Pokemon Go este un instrument capabil de a colecta cantități masive de date despre utilizatorii săi și reprezintă un pas spre „societatea robot”.

        Regizorul filmelor „Platoon”, „Wallstreet” și „JFK” a fost la Comic-Con 2016 în San Diego, pentru a discuta despre noul său film „Snowden”. Luând în considerare subiectul filmului, s-a discutat despre ANS, confidențialitatea online și supravegherea guvernului. O întrebare de la un fan l-a făcut pe Oliver Stone să atace cel mai nou fenomen la nivel mondial: Pokemon Go.

        „Este un nou nivel al invaziei”, a declarat Stone despre joc. „Nimeni nu a văzut vreodată, în istoria lumii, ceva în genul Google, niciodată. Este cea mai rapidă creștere a unei afaceri vreodată, iar ei au investit sume uriașe de bani în ceea ce este acum supravegherea, care este extragerea datelor. Ei exploatează datele fiecărei persoane din această cameră pentru informații cu privire la ceea ce cumpăraţi, ceea ce vă place, și mai presus de toate, despre comportamentul vostru. ”
        -CBS News, Oliver Stone: Pokemon Go este „totalitarism”

        Oliver Stone susține că Pokemon Go este încă un pas spre „capitalismul de supraveghere”.

        „Pokemon Go loveşte. E peste tot. Este ceea ce unii oameni numesc capitalismul de supraveghere. Este cea mai nouă etapă „, a spus el. „Veţi vedea o nouă formă de, sincer vorbind, societate robot, în care ei vor ști cum doriți să vă comportaţi și vor crea modelul care se potrivește cu modul vostru de comportament şi vă vor hrăni cu el. Este ceea ce ei numesc totalitarism „.

        La scurt timp după lansarea jocului, observatorii s-au îngrijorat cu privire la numărul imens de permisiuni solicitate pentru instalarea Pokemon Go. Jocul a solicitat într-adevăr, accesul deplin la Conturile Google ale utilizatorilor de pe iOS. Cu toate că dezvoltatorul jocului Niantic pretinde că a remediat această problemă, aplicația încă colectează cantități masive de date.

        Niantic poate colecta – printre altele – adresa voastră de e-mail, adresa IP, pagina web pe care o utilizați înainte de logare în Pokémon Go, numele de utilizator și locația. Iar dacă utilizați contul dvs. Google pentru conectare și folosiţi un dispozitiv iOS, dacă nu revocaţi în mod specific, Niantic are acces la întregul dvs. cont Google. Asta înseamnă că Niantic ar fi putut să aibă acces să citească și să scrie pe e-mail, pe documentele Google Drive, și multe altele. De asemenea, înseamnă că, în cazul în care serverele Niantic sunt sparte, oricine ar sparge serverele ar avea potențial acces la întregul dvs. cont Google. Și puteți paria că popularitatea extremă a jocului a făcut din el o țintă pentru hackeri. Având în vedere numărul de copii care îl joacă, ăsta e un gând înfricoşător. Poţi verifica ce fel de acces are Niantic la contul dvs. Google aici.

        De asemenea, Niantic poate împărtăși aceste informații cu alte părți, inclusiv cu Compania Pokémon care a co-dezvoltat jocul, cu”furnizorii terţi de servicii” și „părți terțe” pentru a efectua cercetare și analiză, crearea de profiluri demografice, precum și alte scopuri similare. De asemenea, ca politică, poate distribui orice informații pe care le colectează către organele de aplicare a legii, ca răspuns la o cerere legală, pentru a-și proteja propriile interese, sau pentru a opri „activitățile ilegale, lipsite de etică sau atacabile din punct de vedere legal.”
        În acest moment, niciuna dintre aceste prevederi de confidențialitate nu sunt unice. Aplicațiile bazate pe locație, de la Foursquare la Tinder, pot face și chiar fac şi alte lucruri similare. Dar Pokémon Go este incredibil de granular, detaliile hărţii bloc cu bloc, combinate cu popularitatea in creştere, îl pot în curând face unul dintre cele mai, dacă nu cel mai, detaliat grafic social bazat pe locaţie care a fost alcătuit vreodată.
        – BuzzFeed News: „Ar trebui să verificați probabil setările de confidenţialitate ale jocului dvs. Pokemon Go”

        Senatorul Al Franken, democrat de top, membru al subcomisiei de confidenţialitate si tehnologie din Senat, a trimis recent o scrisoare către Niantic exprimând îngrijorări cu privire la viața privată.

        Scrisoarea menționează că Pokémon Go colectează informaţii din profiluri şi din conturi, informaţii de localizare, precum și date „obținute prin Cookies si Web Beacons.” Jocul cere, de asemenea, permisiunea de a face lucruri cum ar fi vibrația de control şi prevenirea „adormirii” telefonului. Franken vrea să știe ce informații și funcții există pentru a sprijini și a îmbunătăți serviciile, și care sunt cele ce urmăresc „alte scopuri.”

        În timp ce această versiune este, fără îndoială, impresionantă, eu sunt preocupat de măsura în care Niantic poate colecta în mod inutil, utiliza și împărtăşi o gamă largă de „informații personale ale utilizatorilor fără consimțământul corespunzător al acestora”.
        – ArsTechnica, senatorul Franken îl întreabă pe creatorul lui Pokémon Go: De ce există toate problemele de confidențialitate?

        Unii ar putea pretinde că o grămadă de aplicații colectează deja toate aceste informații și că nu există nimic nou sub soare. Este corect. Pokemon Go este pur și simplu încă un pas în direcția unui control de înaltă tehnologie, în cadrul căruia utilizatorii sunt atrași către locații specifice și urmăriţi tot timpul. Pe scurt, acesta este încă un nivel al căldurii din oală..

        Dacă scăpați o broască într-o oală de apă clocotită, aceasta, desigur, va încerca frenetic să se caţere afară. Dar dacă o puneți ușor într-un vas cu apă călduță și daţi căldura la „mic”, ea va pluti acolo destul de liniştită. Pe măsură ce apa se încălzește treptat, broasca se va scufunda într-o stupoare calmă, exact ca unul dintre noi într-o baie fierbinte, și nu va dura mult, cu un zâmbet pe față, până ce aceasta va permite, fără să opună rezistenţă, să fie fiartă până la moarte.

        Apreciază

      • blue said, on septembrie 27, 2016 at 1:22 am

        Pokémon Go, CIA, „totalitarismul”, și viitorul supravegherii

        În cazul în care cineva şi-a exprimat îndoiala că un procent din populația mondială este asemănătoare cu zombi, incidentele în urma lansării jocului Pokemon Go v-a convins cu siguranță. In ciuda faptului că jocul a fost lansat abia la începutul lunii iulie, am văzut deja cum un om a condus maşina într-un copac și o femeie care s-a blocat într-un cimitir în timp ce urmărea aceste mici creaturi cu blană.
        Pokémon descrie jocul pe site-ul lor, în felul următor:
        „Călătorie între lumea reală și lumea virtuală a Pokemonilor cu Pokémon GO pentru dispozitive iPhone și Android. Cu Pokémon GO, veți descoperi Pokémon într-o întreagă lume nouă – a ta proprie! Pokémon GO este construit pe platforma de jocuri Real World Niantic și va folosi locații reale pentru a încuraja jucătorii să caute în lung şi-n lat în lumea reală pentru a descoperi Pokémoni … In Pokémon GO, lumea reală va fi cadrul! ”

        Pokémon Go, Google, Departamentul de Stat, CIA și DoD

        Compania din spatele Pokémon Go este un dezvoltator de software din San Francisco, numit Niantic, Inc, care a fost înfiinţată în 2010 ca o aplicaţie internă pentru Google. Fondatorul si directorul general actual al Niantic este John Hanke, un om care are legături atât la Departamentul de Stat cât și la CIA.
        Înainte de a se muta la San Francisco pentru a studia la Universitatea din California, Hanke a lucrat anterior pentru Departamentul de Stat al SUA din Myanmar. Hanke a fondat, de asemenea, Keyhole, Inc în 2001, o companie specializată în aplicații de vizualizare a datelor geospațiale. Google a achiziționat compania în 2004, cu multe dintre aplicaţiile dezvoltate de Keyhole ca având un rol esențial în hărțile Google Earth. În 2003, firma de capital a CIA, In-Q-Tel, a investit în Keyhole, iar website-ul CIA detaliază cu mândrie această investiție:

        „Tehnologia asistată a CIA probabil cea mai familiară este aceea pe care mulți dintre noi o folosesc în mod regulat: Google Earth. In februarie 2003, o firmă finanţată de CIA, In-Q-Tel, a făcut o investiție strategică în Keyhole Inc, cu activităţi de pionierat în vizualizarea interactivă 3D a pământului și creatorul sistemului inovator 3D Earth Viewer de cartografiere detaliată. CIA a lucrat împreună cu alte organizații comunitare de informații pentru a adapta sistemele Keyhole la nevoile lor. Produsul finit a transformat modul în care ofițerii de informații au interacționat cu date geografice și imagini ale pământului. ”

        Una dintre celelalte organizații secrete împreună cu care a lucrat CIA a fost Agenția Naţională de Informaţii Geospaţiale (NGA), care este parțial sub controlul Departamentului Apărării al SUA (DoD).
        Așa că avem un fost angajat oarecum enigmatic al Departamentului de Stat cu legături către CIA și DoD, fiind directorul executiv al unei companii care a creat ceea ce pare a fi un joc prostesc, inofensiv. Ce se întâmplă?

        Vânzarea și distribuirea datelor

        La fel ca atât de multe tehnologii noi din epoca noastră digitală, Pokémon Go este colectarea în mod constant a informațiilor despre utilizator și apoi recunoaşterea în mod deschis a faptului că ei vor împărtăși aceste date cu oricine dorește.
        Aşa cum James Corbett a subliniat în articolul său intitulat: Aplicaţia CIA-ului Pokemon Go face ceea ce legea americană „Patriot Act” referitoare la terorism nu poate, politica de confidențialitate a aplicaţiei declară că Niantic va împărtăși toate informațiile pe care le adună (care sunt multe), cu organizațiile de stat și private:

        „Noi cooperăm cu guvernul şi cu oficiali din poliţie sau cu părți private pentru a aplica şi a respecta legea. Putem dezvălui orice informații despre dumneavoastră (sau despre copilul dumneavoastră), care se află în posesia noastră sau pe care le controlăm, către guvern sau către oficialii care aplică legea sau către părţi private exact aşa cum noi, la discreţia noastră, considerăm necesar sau potrivit”.
        Corbett de asemenea detaliază despre cum jocul solicită utilizatorului să dea acces excesiv pentru Niantic/CIA/NGA/DoD (incluzând accesul la conturile de Google şi la camera utilizatorului).

        Oliver Stone despre PG: „Totalitarismul” și un „nou nivel de invazie”

        Vorbind în acest an la Comic-Con, Oliver Stone – regizorul și directorul premiat al noului film despre Edward Snowden – a avut unele puncte de vedere foarte profunde cu privire la noua nebunie și crescânda afacere de colectare de date. După cum a subliniat revista Vulture într-un articol recent, Stone a denunțat jocul ca fiind „nou nivel de invazie” și o nouă formă de „totalitarism:”

        „Am auzit despre asta; este un nou nivel de invazie. Odată ce guvernul a fost vânat de Snowden, desigur corporațiile au intrat în criptare, pentru că trebuie să supravieţuiască, nu? Dar goana după profit este enormă. Nimeni nu a văzut vreodată, în istoria lumii, ceva de genul Google – niciodaţă! Este afacerea cu cea mai rapidă creștere, iar ei au investit sume uriașe de bani în ceea ce este supravegherea; care este colectarea de date. ”

        Stone continuă:

        „Ei colectează date de la fiecare persoană din această încăpere pentru a avea informaţii despre ce cumpărati, ce vă place, și mai presus de toate, despre comportamentul vostru. Pokémon Go pătrunde în asta. E peste tot. Este ceea ce unii oameni numesc „capitalismul de supraveghere”; este cea mai nouă etapă. Veţi vedea o nouă formă de, sincer vorbind, societate robot, în care ei vor ști cum doriți să vă comportaţi și vor crea modelul care se potrivește cu modul vostru de comportament şi vă vor hrăni cu el. Este ceea ce ei numesc totalitarism.”

        Prezicerea comportamentului uman

        Este interesant faptul că Stone nu doar avertizează cu privire la aspectul comercial al colectării datelor, dar şi la faptul că, cu cât mai multe date colectează governele şi corporaţiile private despre cetăţenii lumii, cu atât mai uşor devine să li se prevadă comportamentul. Si totuşi, nu este doar Stone cel care care avertizează cu privire la această realitate. La începutul anului trecut, comisarul pentru supraveghere proprie a guvernului britanic, Tony Porter, a dezvăluit modul în care datele obținute de la camerele CCTV pot fi folosite pentru a „prezice comportamentul.”

        Pe măsură ce înaintăm în secolul 21 și sisteme algoritmice mai avansate sunt dezvoltate pentru a procesa tsunami-ul de date, agențiile de informații și guvernele vor fi din ce in ce mai în măsură să prevadă (şi să manipuleze) comportamentul propriilor populaţii și populațiilor din țările străine. Suntem deja departe pe această cale, traiectoria pentru viitor se va îndrepta direct spre niveluri de supraveghere mult dincolo de ceea ce chiar George Orwell a avut în vedere; cu lupta pentru viața digitală privată fiind un câmp de luptă major în acest secol pentru cei care prețuiesc libertatea.

        Pokémon Go arata mai mult ca un cal troian al CIA şi un vast complex Big Brother de colectare de date pentru serviciile de informaţii, decât doar ca un joc prostesc, nevinovat. Cu toate aceste conexiuni către Departamentul de Stat, CIA și DoD, nu e de mirare că unele țări au în vedere interzicerea jocului.

        Steven MacMillan este un scriitor independentm cercetător, analist geopolitic şi editor al „The Analyst Report”, în mod special pentru publicaţia online “New Eastern Outlook”.

        Apreciază

    • el said, on august 12, 2016 at 7:49 pm

      blue

      sa traiest soro, te dadusem disparuta ! 🙂
      adevarate observatiile tale, de-ar gandi pe tema asta toate femeile asa, macar cele care merg la Biserica, ar fi MARE castig general.
      ce mai face motanitza ta ?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.