SACCSIV – blog ortodox

UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Doar cu bratari si carduri RFID

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 4, 2016

A inceput UNTOLD 2016:

Iata si ce putem citi la Fără bani cash la Untold 2016: organizatorii festivalului au pregătit carduri și brățări contactles de pe Ziua de Cluj:

În acest an, festivalierii Untold au la dispoziție două opțiuni pentru instrumentele de plată: carduri și brățări contactless, ambele dotate cu sistem RFID.

Organizatorii festivalului Untold au pregătit 50.000 de carduri, dar și 15.000 de brățări contactless.

În perimetrul festivalului, vor exista 60 de puncte de încărcare a cardurilor și a brățărilor, iar pentru a evita cozile și aglomerările, organizatorii pun la dispoziția participanților 20.000 de carduri preîncărcate cu 100 de lei, în ziua dinaintea începerii festivalului, adică din data de 3 august 2016, de la punctele de preschimbare a brățărilor de acces în festival.

Festivalierii pot să-și încarce instrumentele de plată direct cu cardul Visa și vor fi accesorizați automat cu o brățară de silicon colorată. Totodată toti cei care plătesc cu orice card Visa vor intra automat și într-un concurs unde pot câștiga abonamente pentru Untold 2017.

Cei care vor să folosească banii cash pentru încărcarea cardurilor contactless sau a brățărilor RFID, trebuie să știe că în perimetrul festivalului vor exista 3 ATM-uri ale Băncii Transilvania.

Banii de pe instrumentul de plată pot fi recuperați pe toată perioada festivalului doar numerar, de la orice Credit Point, până cel târziu luni, 8 august, ora 10.00. Toate căsuțele Credit Point vor fi deschise în intervalul 12.00 -06.00, iar în zonele cele mai frecventate, acestea vor rămâne deschise non stop.

Participanții la festival au posibilitatea prin aplicația Festipay, disponibilă pe Android și iOS, să își înregistreze cardul contactless sau brățara RFID și pot vedea toate tranzacțiile operate cu instrumentul lor de plată. În cazul unui furt sau a pierderii cardului sau a brățării, acesta se poate bloca din aplicație, iar ulterior se poate solicita un nou instrument de plată.

Untold 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alături de alți peste 150 de artiști internaționali de renume, dintre care: AFROJACK, FAITHLESS, PAROV STELAR, W&W, Nervo, Ummet Ozcan, Naughty Boy, Labrinth, Kadebostany, Tanya Stephens, Skream, Steve Lawler, Damian Lazarus, Lefto, Aquarius Heaven, Highroller, NU, Jacob Groening, Loewenthal, Luca Musto, Pedestrian, Stavroz, Yokoo, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y’akoto.

Comentariu saccsiv:

   Cam ce sa le zici astora despre vremurile ce vor veni? Ce sa priceapa ei despre pericolele unei societati fara cash si cu cipul in carne?

Cititi va rog si:

Video: DEFQON 1 si TOMORROWLAND – mega festivaluri de muzica electronica unde sute de mii de tineri se inchina diavolului. AU FACUT DRACILOR SI STATUI

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. oarecare said, on august 4, 2016 at 5:38 pm

    Untold the capital of NIGHT AND MAGIC are in poveste o vrajitoare si se tine in Postul Adormirii Maicii Domnului… dincolo de uriasa afacere totul pare ocult…

    Apreciază

  2. ioanide said, on august 4, 2016 at 6:41 pm

    Dupa spusele „vizionarei” Maria Gheorghiu, la Unthold va fi un atentat.
    Sa speram ca nu.

    Apreciază

  3. cineva said, on august 4, 2016 at 8:33 pm

    Dincolo de discutia despre bratari si carduri, de observat si tematica festivalului. Una despre magie, mister, intr-un cuvant ocultism. Untold este exact copia fidela a Tommorrowland sau a altor festivaluri de gen in Romania. De urmarit zilele acestea imaginile care vor veni de acolo. Scena oculta aici http://imgh.us/Selection_007.jpg

    Apreciază

    • archangelofjustice said, on august 6, 2016 at 5:20 pm

      si chiar se crede ca aceasta ofensiva a raului va fi de neoprit? cati vor sta in picioare la proxima incercare venita de la Dumnezeu? vor muri ca niste sobolani, cum au murit si cei de la colectiv. probabil mult mai multi….Pe cine vor mai acuza cei ramasi? Ca pe ei sigur nu se acuza.

      Apreciază

  4. George said, on august 4, 2016 at 9:01 pm

    Eu stau la 400 m de stadion. Vor urma 4 nopti de nesomn. Nu-mi place deloc descrierea: Capital of Night and Magic

    Apreciază

  5. ultimul mohican said, on august 4, 2016 at 9:08 pm

    La cine tin e la untold, am incercat sa le explic, zboara ca fluturii la lampa si se ard, n-am putere de convingere, sunt trist.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ioan said, on august 4, 2016 at 9:59 pm

    Scrisoarea unui sarpe denumit „M. Th.” postata pe r.i.c. in articolul „Din partea Manastirii Vatoped. Despre cei care isi aroga titulatura de ”PARINTII DIN SFANTUL MUNTE” si despre asa-zisul vis cu SFANTUL PAISIE AGHIORITUL”:

    „Am primit pe e-mail din partea manastirii Vatoped:

    Doamne ajută!

    Într-un foarte scurt timp au ajuns la cunoștiința noastră o mulțime de poziții îngrijorătoare legate de Sinodul care a avut loc de curând în Creta, unele din aceste poziții fiind puse pe seama Sfântului Munte sau a sfinților legați de acesta.

    Trebuie să facem foarte clar de la început că poziția oficială a Sfântului Munte Athos se manifestă numai prin comunicate oficiale pe canale oficiale a Sfintei Chinotite, în urma sinaxelor (consfătuirilor) acesteia.

    Ținem să facem această precizare pe care o socoteam evidentă, datorită faptului că face vâlvă zvonul conform căruia „Sfântul Munte nu primește Sinodul din Creta”. Această știre este falsă. Există într-adevăr în Sfântul Munte monahi singulari sau chiar mici grupuri nestatornice formate în general din monahi cu tendințe vădit anarhiste care din cauza acestor tendințe au plecat sau au fost expulzați de la așezămintele monahale unde sălășluiau (mănăstiri, schituri, chilii). Aceste elemente își arogă titulatura de „Părinții din Sfântul Munte” încercând astfel să ducă în înșelare sufletele nevinovate iubitoare de Hristos. Nu trebuie ascultați pentru că ascultarea acestora îi va vătăma și pe cei care pleacă urechea și pe monahii respectivi prin validarea drumului greșit pe care se află.

    Poziția oficială a Sfântului Munte Athos în privința Sinodului din Creta rămâne, până la noi documente, documentul promulgat de Sfânta Chinotită înainte de lucrările sinodului în care expune amendamentele de rigoare relativ la documentele pregătitoare pentru lucrările sinodului.

    Deci, până la noi documente, Sfântul Munte primește hotărârile sinodului, urmărind cu atenție și răspunzând în privat, încercând să diortosească cu dragoste și discreție anumite probleme legate de acest sinod începând de la procedurile de desfășurare și până la anumite puncte din hotărârile acestuia. Dacă va fi nevoie să răspundem public, o vom face.

    Mult mai grav este însă lucrul că anumite puncte discutabile legate de acest sinod sunt folosite într-un mod cu totul și cu totul exagerat sau complet fals pentru a genera schisme, destabilizări și panică în Biserica lui Hristos.

    Suntem total împotriva acestor tendințe anarhice fără discernământ care nu își au locul nici ca mod și nici ca scop, având conștiința că cu ajutorul și darul Maicii Domnului și rugăciunile voastre Sfântul Munte nu suferă deocamdată de un entuziasm nelalocul lui în nicio direcție. De asemenea, poate că ar fi bine să precizăm cu smerenie că părinții din conducerea duhovnicească a Sfântului Munte au o imagine clară a situației atât din punct de vedere informațional cât și duhovnicesc.

    În acest context, dorim să afirmăm sprijinul nostru duhovnicesc plin de dragoste, dar și de trezvie către toți întâi-stătătorii bisericilor ortodoxe și socotim total nepotrivit orice război anarhic dus împotriva persoanei acestora sau împotriva oricărei biserici locale. Sprijinim și încurajăm de asemenea orice dialog, orice critică constructivă făcută cu dragoste, în pace și bună cuviință venită din partea turmei de Dumnezeu iubitoare pe care o îndemnăm să-și ia în serios menirea de creștin, să se lupte pentru înduhovnicirea sa și se roage pentru înduhovnicirea și unitatea tuturor. Nu uitați că sunteți într-un război informațional feroce și cei care poartă acest război sunt în afara și împotriva Bisericii și nu într-insa.

    Poate că ar fi bine să menționăm aici, ca smerit sfat duhovnicesc, că o critică, o judecată se vădește a fi de la Dumnezeu dacă:

    aceasta conține roadele Duhului Sfânt. Adică este făcută cu dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, înfrânare și are un duh care face bine, nu un duh rău, amar, zdrobitor, violent.
    judecata, critica se adresează faptelor, cuvintelor, învățăturilor iar nu persoanelor. Nu putem judeca persoana, după cum ne învață toată tradiția Bisericii. Atacul la persoană nu este de la Dumnezeu, mai ales dacă este însoțit de osândiri și categorisiri ca „eretic” relativ la o persoană înainte ca acea persoană (învățătură) să fie condamnată în sinod. Omul lui Dumnezeu va căuta să nu se pomenească nume să nu vădească persoane în clipa în care judecă, în clipa în care critică o poziție. Omul este chipul lui Dumnezeu și nu poate fi judecat.
    Este făcută cu înțelepciune. O crititcă este de la Dumnezeu, izvorul a toată înțelepciunea, dacă este alcătuită temenic, documentat, după mult sfat cu alte persoane duhovnicești. O înșirurire de categorisiri la adresa unei persoane, eveniment sau învățături fără nici un fel de argumentație nu arată duhul lui Dumnezeu, dimpotrivă.
    Faceți totul pentru a vă uni cu Hristos și între voi.

    De asemenea, în același context am dori să semnalăm iubiților noștri în Hristos cazul unui „vis” cu „Sfântul Paisie Aghioritul”, chiar dacă blogul care a originat articolul referitor la „vis” l-a șters.

    Fraților, Biserica lui Hristos nu se ghidează după vise mai ales în cazul în care acestea apar din surse anonime pe internet și în care „Sfântul Paisie Aghioritul” îndeamnă „Cu toate forțele împotriva Sinodului tâlhăresc din Creta” (!). Datorită faptului că obștea noastră l-a cunoscut foarte îndeaproape pe o durată lungă de timp pe Sfântul Paisie în perioada când ne aflam la Cutlumuș, iar acesta la Panaguda dimpreună cu alți ucenici foarte apropiați ai Sfântului cu care avem relații duhovnicești foarte apropiate (vezi http://asceticexperience.com/portfolio/feast-saint-paisios-held-disciples-photo-report/) putem da mărturie că această „vedenie” este lucrare diavolească. Nu-i dați crezare.

    Iubiților, să fim copii cu păcatul nu cu mintea.

    Cu mult drag în Hristos,

    m.Th.”

    Imi vine sa vomit de la atata „dragoste si discernamant” care emana din scrisoarea lui „m.Th.”.

    M.Th. spune ca este vietuitor al manastirii Vatoped din Athos…

    Apreciază

    • isihastu said, on august 4, 2016 at 11:14 pm

      O fi si el vreun monah singular la parere care face pe desteptul, o buruiana printre flori infiltrata in Gradina Maicii Domnului.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 5, 2016 at 10:16 am

        isihastu

        vezi de treaba ca nu e nici un „monah”,
        e un artefact = O FACATURA a ANAL-istului de la RIC in limbajul de lemn al „universitatii” de TRADATORI Stefan Gheorghiu sau analoaga ei acuala !!!

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 4, 2016 at 11:41 pm

      atat de „marturisitor ” m.Th…. imi dau lacrimile de emotie ! 🙂 tztztz …. !!!!

      adica ii acuza ca aia „razvratitii” din Athos ar fi niste neica nimeni … UNUL care CHIAR NIMENI este, si nici in stare sa-si asume LABARIA nu e capabil !

      m-as mira SERIOS sa fie asta un „mail” din Athos. e mai degraba UN ARTEFACT made r,i.c . !!

      nu se mia tem si nu se mai rusineaza de nimic !

      BLUFEAZA, MINT, INSEALA, INVENTEATZA povesti sa zapaceasca lumea!

      adica Gheron Sava de la Marea Lavra vorbeste fata catre fata, deschis in intreviu, Parintele Iulian Prodromitul la fel….iar misteriosul lor LABARICI „m. Th” insinueaza „vitejeste ” si plin de „ortodoxie ” acuze in spatele unui pseudonim …dar trebuie s-i credem pe palvara d e(H)oroare pe RIC-ari ca ar fi….. „reala” FACATURA !!

      Parole d` honeur Moncher??? !

      EU NU mai CRED demult MICIUNILE gogonate ale IUDELOR VANDUTE de le site-ul de INSELARE in MASA si pierzanie a sufletelor TEMBELE r.i.c aka Cuvantul KAKODOX !!!

      astia sunt in stare sa inventeze ( dupa sedintele zilnice de calareala a nevestelor proaspat „illuminati ” de „har” !!!) si ca au avut „vedenii” 100% (H)ortodoaxe cu „Sf Trei Ierarhi” care le-au scris FIX lor Scrisoare… cum ca trebuie MUSAI sa urmeze lumea TRENDUL ERETIC ECUMENIST al APOSTATILOR !

      semnata : „Sf Trei Ierarhi” !!!,.. ai IÀDULUI ! 🙂

      de acum PREGATITI-VA de astfel de „comunicate” FABRICATE la fabrica de minciuni SRI = RIC !!!

      Apreciază

    • el said, on august 4, 2016 at 11:45 pm

      PS : si STIM din MULTE Profetii de la Duhul Sfant ca Sf Munte VA CADEA la sfarsit !

      Dar MONAHII/PARINTII DREPTI se vor mantui si MARI se vor chema in Imparatia Cerului urmand pe Doamna si Imparateasa lor Staretza Athosului care ii va lua cu EA.

      labarii ca INVENTATUL „m.Th” vor urma Lui anticrist !

      Apreciază

    • el said, on august 4, 2016 at 11:46 pm

      Ioan

      vatoped este o „oaza” de CADERE in Athos !

      Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 10:28 am

      Ioan

      nu cumva si acestia sunt niste ILUSTRII NECUNOSCUTI in Athos cam pretinde panarama de MINCIUNO-athonit „m. Th” , marele „martursitor” ???

      ???:

      Sfântul Munte 20/6/2016 (3/7/2016)
      Duminica Părinților,
      Mărturisitorilor, Cuvioșilor, Ierarhilor și Mucenicilor Aghioriți
      Scrisoarea deschisă a unor Părinți Aghioriți

      Către:
      Sfânta Chinotită a Sfântului Munte,
      către cei 20 de egumeni dimpreună cu obștile lor,
      și spre informarea pliromei cu nume creștin al Bisericii.
      ”… ca niște fii iubitori de părinți, să păstrăm moștenirea părintească nestricată, să nu destrămăm locul acesta precum smochinul neroditor, ci privind cu luare aminte la mai-marii noștri, la felul cum și-au încheiat viața, să le urmăm CREDINȚA și lupta, ca să dobândim și noi dimpreună cu ei bunătățile cele veșnice”
      (Stihiră de la Litia Slujbei Cuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor Părinți ai noștri Aghioriți, cei ce au strălucit în Sfântul Munte Athos.)
      Preacuvioși Părinți,
      După ce am cercetat cu toată luarea aminte textele finale, care au fost făcute publice, ale așa-zisului Sfânt și Mare Sinod, precum și răspunsurile unor distinși teologi și mitropoliți, purcedem la a vă pune înainte următoarele.
      Concluzia ce rezultă cu ușurință din cercetarea acestora este că, în cele din urmă, acest sinod se dovedește a fi neortodox, tâlhăresc și eretic, pentru că:
      1. A recurs la manipulări fără precedent în ce privește ordinea de zi și practicile sale.
      2. I-a exclus pe episcopi și a dizolvat sinodalitatea ortodoxă și, îndeobște, au fost folosite metode neortodoxe în modul său de funcționare.
      3. Nu a existat o informare suficientă a pliromei ortodoxe, dimpotrivă, o disimulare a celor hotărâte pe durata procedurilor presinodale.
      4. Consacră teologia postpatristică.
      5. Legiferează oficial și sinodal panerezia ecumenismului.
      6. În cele din urmă a fost atins scopul acordării de caracter bisericesc ereziilor, adică s-a acceptat că papismul, precum și ceilalți eretici sunt Biserici, iar nu erezii.
      7. Coboară creștinismul la nivelul socialismului (”evanghelia socială”).
      8. Nu exprimă experiența în Duhul Sfânt a trupului eclezial.
      9. Nu urmează Tradiția Sfinților Părinți ai Bisericii celei Una și nu s-au recunoscut dintru început toate Sinoadele precedente, și mai ales Sinoadele VIII și IX Ecumenice.
      10. Anulează hotărârile Sinoadelor Ecumenice.
      11. Recunoaște așa-numitul Consiliu Mondial al Bisericilor.
      12. A fost trecut cu vederea și ignorant rolul monahismului și mai ales atitudinea Aghioriților față de papism și ecumenism.
      În conformitate cu textul final ”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” al așa-numitului ”Sfânt și Mare Sinod”, la paragraful 6 se menționează că: ”Biserica Ortodoxă acceptă denumirea istorică a altor Biserici și Confesiuni creștine heterodoxe care nu se află în comuniune cu ea”.
      Astfel, prin faptul că Sinodul acceptă că papismul este Biserică, acceptă de asemenea și hotărârile dialogurilor ecumenice cu papistașii, care acum dobândesc și valabilitate sinodală. La aceste dialoguri, însă, după cum știți, se recunoaște statutul de biserică, credința apostolică, valabilitatea Tainelor și succesiunea apostolică a ereziei papistașe (vezi textele de la München 1982, Bari 1987, Noul Valaam 1988, Balamand 1993). Prin urmare, chiar și numai din această hotărâre rezultă că Sinodul acesta a căzut de la credința și mărturisirea ortodoxă.
      Tuturor celor afirmate aici le va urma în curând un studiu detaliat pentru deplina argumentare a celor spuse de noi.
      Preacuvioși Părinți, în calitate de Sfântă Chinotită, desi inițial v-ați delimitat de acest Sinod într-un text al sfințiilor-voastre către Patriarhul Ecumenic, referitor la anumite puncte ale textelor presinodale, ulterior, prin participarea voastră prin intermediul Egumenului Sfintei Mănăstiri Stavronikita la așa-zisul Sfânt și Mare Sinod, în fapt ați acceptat hotărârile finale ale acestuia, așa cum acestea au fost exprimate prin textele finale. Cu alte cuvinte, până în momentul de față, în mod oficial acceptați ”caracterul ortodox”, forma finală a hotărârilor și, în consecință, consacrarea sinodală oficială a panereziei Ecumenismului.
      Vă rugăm, deci, și așteptăm, întrucât considerăm că este o datoria a voastră duhovnicească obligatorie, să convocați de urgență Dubla Sinaxă Extraordinară și să condamnați, pe baza obiecțiilor expuse mai sus, sinodul despre care vorbim ca eretic, anticanonic și tâlhăresc.
      În sfârșit, vă declarăm, în calitatea noastră de Părinți Aghioriți, că prin harul Domnului nostru Iisus Hristos și Dumnezelui nostru, cu ajutorul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și al tuturor Cuvioșilor Părinți, Cuvioși-Mucenici și Mărturisitori Aghioriți, ”următori Sfinților Părinți”, în urma tuturor celor spuse, dacă, să nu fie!, sfințiile-voastre nu veți condamna acest pseudo-sinod și dacă nu veți întrerupe pomenirea Patriarhului Ecumenic, atunci, suntem obligați, pe temeiul Sfintelor Canoane ale Bisericii și al tradiției de veacuri a acestui Sfânt Loc al nostru, să înfăptuim noi, de urgență, această datorie de la sine înțeleasă. Potrivit Canonului 15 al Sinodului I-II cu autoritate ecumenică [al Sfântului Fotie cel Mare], avem datoria să încetăm pomenirea Patriarhului, așa cum au făcut și Cuvioșii Părinți Aghioriți cei dinaintea noastră în timpul Patriarhului Ioannis Vekos, aceștia fiind în cele din urmă martirizați și pe care azi îi prăznuim; deoarece, așa cum menționează Canonul 15, cei ce opresc pomenirea: ”nu au osândit episcopi, ci episcopi mincinoși și învățători mincinoși”. Toți Sfinții Părinți ai Bisericii noastre învață același lucru: ”Căci avem poruncă de la însuși Apostolul: dacă cineva dogmatizează sau poruncește să facem ceva în afară de ceea ce am primit, în afară de ceea ce canoanele sinoadelor sobornicești și locale [au hotărât] în [diferite] vremi, să nu fie primit acela, nici să fie socotit în ceata aleasă a sfinților” (Sfântul Teodor Studitul, P.G. 99, 988A), și ”toți învățătorii Bisericii, toate Sinoadele, toate dumnezeieștile Scripturi îndeamnă să îi părăsim pe eterodocși și să ne rupem de comuniunea cu ei” (Sfântul Marcu Evghenicul, PG 160, 105C).
      De asemenea, și potrivit Canonului 33 al Sinodului din Laodiceea, ”nu se cuvine a se ruga cu ereticii sau cu schismaticii” și ”să fie excomunicat cel ce va avea comuniune cu cei excomunicați” (Canonul 2 al Sinodului din Antiohia, pe care îl folosesc Părinții Aghioriți în Epistola lor către Sinodul din Constantinopol din 1275). Am citat aici doar câteva pasaje din bogata învățătură a Sfinților Părinți ai Bisericii.
      De altfel, Patriarhul Ecumenic se întâmplă să fie și principalul mentor și inițiator al acestei hotărâri sinodale, și, prin urmare, pentru noi, Părinții Aghioriți și pentru toți clericii și mirenii creștini ortodocși se face prin fapte și cuvinte EREZIARH, precum Arie, Nestorie, Vekkos etc. așa cum au demonstrat acest lucru mulți episcopi și teologi până azi, și nu doar datorită Panereziei Ecumenismului, dar și datorită faptului că susține religia universală, pe care o propovăduiește prin intermediul rugăciunilor în comun. Învață dogme străine, antiortodoxe și antipatristice; pentru aceasta, potrivit poruncii Domnului, credincioșii ”după un (păstor) străin, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul lui” (Ioan 10: 5).
      Avem, de asemenea, datoria să vă informăm că nu vor avea nici o scuză în ziua judecății cei care se vor supune și vor accepta hotărârile acestui pseudo-sinod ERETIC, și care vor continua întru cunoștință să-l pomenească pe Patriarh; toți aceștia să știe că vor dezbina societatea monahală aghiorită. Ne pare foarte rău pentru evoluția aceasta antiortodoxă, după cum v-am semnalat și în Scrisoarea noastră Deschisă în calitate de Părinți Aghioriți (13 mai 2016). Vom aștepta un interval de timp rezonabil, așa încât fiecare sfântă mănăstire, schit și fiecare monah aghiorit să ia în mod clar poziție în cunoștință de cauză asupra acestui subiect.
      Sfințiți Părinți, Biserica Ortodoxă și creștinii ortodocși se declară în prigoană. Deja pseudo-sinodul eretic din Creta ne caracterizează pe toți arhiereii, preoții, monahii și mirenii creștini ortodocși care ne opunem [ecumenismului] drept ”eretici”, ”zeloți” și, ironic, ”ultra-ortodocși”. Vom îngădui ca această dezinformare și pervertire să pătrundă în conștiința poporului? Cu multă smerenie, frica lui Dumnezeu și dragoste pentru sfânta noastră Biserică, vă rugăm ca toți împreună uniți să depunem eforturi în așa fel încât să fie convocat adevăratul Sfânt și Mare Sinod Ortodox, care să invalideze acest pseudo-sinod.
      Cinstită Sfântă Chinotită și Sfințiți Egumeni, o sută de ani de extremă iconomie și toleranță față de ecumeniști – Patriarhi și episcopi având cuget papistaș și unioniști – au provocat o profundă vătămare a credinței și au hrănit abateri eretice. Vătămarea și pervertirea, pe care le-a provocat în conștiința ortodoxă a clerului și poporului în chip mincinos numita ”iconomie”, au luat dimensiuni uriașe. Vă rugăm încă o dată: Luptați-vă să păziți Sfânta Moștenire a Bisericii și Credinței Ortodoxe. Amin.
      Așteptând hotărârile sfințiilor-voastre consecvente cu Tradiția Aghiorită, cu prețuire și respectul cuvenit, ai sfințiilor-voastre,
      1. Gheronda Gavriil de la Sfânta Chilie a Sfântului Hristodul, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      2. Gheronda Sava Lavriotul, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      3. Gheronda Evstratie Ieromonahul, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      4. Gheronda Ilarion, Sfânta Kathismă a Sfântului Maxim Mărturisitorul,
      5. Monahul Dositei, Sfânta Kathismă a Sfântului Maxim Mărturisitorul,
      6. Gheronda Hariton Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Înălțării Domnului, Sfânta Mănăstire Vatoped,
      7. Gheronda Chiril, Sfânta Sihăstrie a Buneivestiri a Născătoarei de Dumnezeu, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      8. Gheronda Heruvim, Sfânta Kathismă a Arhanghelilor, Kukuzel, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      9. Gheronda Ioan, Sfânta Kathismă a Intrării Maicii Domnului în Biserică, Vigla, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      10. Gheronda Gheorghe, Sfânta Kathismă a Sfinților Varlaam și Ioasaf, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      11. Gheronda Vlasie, Xerokalivo Vigla, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      12. Ieromonahul Paisie, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      13. Ieromonahul Damaschin Popa, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      14. Ieromonahul Ioil, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      15. Ieromonahul Sava, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      16. Ierodiaconul Matei, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      17. Monahul Efrem, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      18. Monahul Nicodim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      19. Monahul Gherasim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      20. Monahul Tarasie, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      21. Monahul Marcu, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      22. Monahul Rafail, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      23. Monahul Ioan, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      24. Monahul Serafim, Sfântul Schit Prodromu, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      25. Gheronda Pavel, Sfânta Kathismă a Adormirii Sfintei Ana, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      26. Gheronda Nectarie, Sfânta Kathismă a Sfântului Dimitrie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      27. Gheronda Simeon, Sfânta Kathismă a Sfântului Simeon Noul Teolog, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      28. Monahul Isaia, Sfânta Kathismă a Sfântului Simeon Noul Teolog, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      29. Monahul Eustație, Sfânta Kathismă a Sfântului Eustație, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      30. Gheronda Policarp Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      31. Ieromonahul Ioachim, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      32. Monahul Hristodul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfântul Schit al Kafsokaliviei, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      33. Gheronda Panteleimon, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      34. Gheronda Maxim Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      35. Ieromonahul Romanos, Sfânta Kathismă a Sfântului Antonie, Kerasia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      36. Gheronda Athanasie, Vuleftiria, Sfântul Schit al Sfintei Ana, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      37. Gheronda Toma, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      38. Monahul Teolog, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      39. Monahul Fotie, Sfânta Kathismă a Apostolului Toma, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      40. Gheronda Filip Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie cel Mare, Sfântul Schit al Sfintei Ana Mici, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      41. Gheronda Panteleimon Ieromonahul, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Ioan Teologul, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      42. Gheronda Gherasim, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Gherasim, Katunakia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      43. Gheronda Athanasie, Sfânta Sihăstrie a Sfântului Sava, Karulia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      44. Monahul Simeon, Karulia, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      45. Monahul Ilie, Sfântul Schit al Sfântului Vasilie, Sfânta Mănăstire a Marii Lavre,
      46. Ieromonahul Irineu, Kapsala,
      47. Monahul Paisie, Karies,
      48. Ierodiaconul Cosma, Sfânta Kathismă a Sfântului Athanasie, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      49. Gheronda Nicodim, Sfânta Kathismă a Sfântului Nectarie, Kapsala, Sfânta Mănăstire Stavronikita,
      50. Gheronda Meletie, Sfânta Kathismă a Nașterii Maicii Domnului, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      51. Ieromonahul Macarie, Sfânta Kathismă a Nașterii Maicii Domnului, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      52. Gheronda Ciprian Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Gheorghe, Sfânta Mănăstire Filotheou,
      53. Gheronda Spiridon Monahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Nicolae, Sfânta Mănăstire Cutlumuș,
      54. Sfântul Paisie Monahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Haralambie, Sfânta Mănăstire Vatoped,
      55. Gheronda Pahomie Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Tuturor Sfinților, Kapsala, Sfânta Mănăstire Pantokrator,
      56. Gheronda Hrisostom Ieromonahul, Sfânta Kathismă a Sfântului Spiridon, Sfânta Mănăstire Cutlumuș.

      Strângerea de semnături continuă și vor fi făcute publice în presa bisericească și pe internet.
      Sursa: http://aktines.blogspot.gr/2016/07/blog-post_62.html

      Traducere din limba greacă de Tatiana Petrache

      Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 10:37 am

      Ioan

      in alta ordine de idei lasand la o parte ARTEFACTUL fabricii de minciuni sri = RIC nu au ales ei Vatopedul degeaba.

      …desigur ca de cand Vatopedu promoveaza fatalii americani botezati ortodocsi , cca „fii” lor duhovnicesti __AFERIM fii, asa parinti asa fii ___….dar RAMASI in continuare NESCHIMBAT in MARASMUL lor sa faca ACTORIE ( vezi cu cata „cinste” calificau drept DESFRANARE meseria de actor Sf Vasile si Sf Ioan Gura de aur )

      ..sau albume de muzica rock … usoara

      mici SIMPTOME care vestesc o RACILA grea si grava chiar daca inca ascunsa

      ar trebui poate sa-si puna macar in semn de intrebare la noua „directie” a lor….. ca NU o sa cada la sfrasit Athosul ( vezi PUZDERIE de Profetii) din cauza „DREPTATII” lor !)… CARIUL STRICACIUNII a intrat si pe acolo si ROADE ROADE ROADE ..

      Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 10:39 am

      Ioan

      si daca asta e pararea Vatopedului SA O SPUNA DESCHIS , oficial si FATA CATRE FATA Staretul lor…. nu asa un INCHIPUIT personaj de telenovela pleznind de „,marturisire” in LIMBAJUL DE LEMN al academiei Stefan Greorghiu …. si care semneaza CURAJOS … „m.Th”.

      Apreciază

  7. Iones said, on august 4, 2016 at 10:18 pm

    Si in 2013 la concertul lui Roger Waters produsele se cumparau cu cartonase valorice pe care le cumparai de la intrare,

    Apreciază

  8. Iones said, on august 4, 2016 at 10:20 pm

    Off-topic
    12 momente in care „Papa” Francisc A PROMOVAT deschis RELIGIA MONDIALA UNICA sau NOUA ORDINE MONDIALA.

    http://www.charismanews.com/opinion/58963-12-times-pope-francis-has-openly-promoted-a-one-world-religion-or-a-new-world-order

    Apreciază

  9. Irina said, on august 4, 2016 at 11:14 pm

    Cand am vazut in centrul Clujului amplasate corturi unde se dona sange in schimbul biletelor la Untold, am simtit ca ceva foarte sinistru se ascunde in spatele acestui gest aparent umanitar.

    Apreciază

    • el said, on august 4, 2016 at 11:48 pm

      ca sa faca lucrari vrajiitoresti cu el ! nu le trebuie mult pentru asta, cateva picaturi mici de la fiecare…restul poate merge la amicii „ishraeliti”…

      Apreciază

  10. M. said, on august 4, 2016 at 11:40 pm

    Așa a fost și anul trecut. Tot cashless. Și la Untold și la Electric Castle

    Apreciază

  11. Alex said, on august 4, 2016 at 11:40 pm

    Untold Festival Cluj-Napoca sau cum poţi să stăpâneşti un popor

    Herodot, părintele istoriei, povesteşte că vestitul rege Cirus, după ce l-a biruit pe Cressus şi a cucerit teritoriul numit Lydia, aude că în Persopolis, capitala Imperiului Persan, s-a revoltat populaţia.

    El nu a trimis armata să înăbuşe revolta propriului popor, ci a dat ordine să se instaleze cabarete, spectacole cu gladiatori şi locuri de desfrâu, iar revolta s-a potolit ca prin farmec. Vestitul La Bruyere scria că dacă vrei să stăpâneşti un popor nu-i nevoie de dictatură, ajunge să-i laşi tinerii să doarmă în sărbători şi spectacole, în plăceri şi lenevie, în muzică draconică şi preacurvie şi atunci o să fii sigur de izbândă. Din păcate, în zilele noastre tot mai mulţi tineri ai României adoptă aceste culturi ca emo, go­thic, methalic, electric, rock, în care versurile satanice cu muzică agresivă, cu îmbrăcăminte cu coarne de drac, cu răgete animalice, cu lumini şi lasere dau tonul unui adevărat ritual satanic. Untold Festival Cluj-Napoca este principalul proiect al programului Cluj-Napoca, capitală europeană a tineretului 2015, în care au fost angrenate nume grele ale acestei elite muzicale ca: Avici, Armin Van Buuren, David Guetta, Tinie Tempah, John Newton, ATB şi mulţi alţii. Peste 50 de mii de tineri în prima zi, cam 60% din afara Clujului, 25% clujeni şi 15% străini. Sigur că cererea de cazare este fără precedent, mâncarea şi mai ales băutura fiind la discreţie. În mod normal la acest tip de festival, băutura ar trebui să fie interzisă atât înainte cât şi după reprezentaţie. Din păcate, pe lângă efectul economic pozitiv, efectul psihic şi emoţional este catastrofal. În timpul spectacolului lui Tinie Tempah, rapper britanic, doi tineri fără jenă fac sex în public în zona dedicată presei. Alţi tineri fac sex în cabina telefonică, în timp ce un bărbat tânăr, gol puşcă, face baie în Someş, în faţa a sute de mii de oameni şi este şi aplaudat. Nouă persoane sunt prinse cu droguri de risc mare încă din prima zi de festival, 125 de persoane cer primul ajutor şi ajung la urgenţă, două persoane sunt internate, iar un tânăr de numai 25 de ani se sinucide în acest timp. Un tânăr din Baia Mare se spânzură de gardul de pe strada Clinicilor, având pe mână brăţări de participare la festival şi în jurul lui sticle goale de bere. Iar culmea prostiei omeneşti, se dau bilete gratuite pentru o zi, pentru o donare de sânge, ceea ce este total anormal. Acest tip de muzică ascunde mesaje satanice, iar unele trupe nici măcar nu ascund chestiile acestea, îl venerează pe „prinţul întunericului” în văzul lumii. Muzica te poate influenţa în bine sau în rău: formaţii celebre precum Rolling Stones, ce a purtat la gât crucea inversată, ceea ce este un gest satanic, Black Sabath, ce poartă pe ei şi pe discurile lor numărul 666, care este semnul fiarei, Iron Maiden, care scot şi ei un disc cu semnul fiarei, Led Zeppelin, Ozzie Osbourne, Bob Dylan, Rihanna, Lady Gaga, Madonna şi chiar şi Beatles, pot suferi unele influenţe nefaste de acest gen. Elvis Presley, regele rockului, este o excepţie, deoarece nu are influenţe negative ci, din contră, cântă şi muzică religioasă numită gospel. Nu aş vrea să critic acest festival, dar aş vrea să trag un semnal de alarmă în privinţa muzicii ascultate de tineri. Iar datoria profesorilor de muzică din România ar trebui să fie una singură, să cultive muzica de bună calitate!

    http://www.blajinfo.ro/untold-festival-cluj-napoca-sau-cum-poti-sa-stapanesti-un-popor-5588.html

    Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 2:32 pm

      Augustin de Florine

      o fi si kallistos asta frate de sortzuletz cu danutz ciobotea…. au afinitati 🙂 le place sinodul, puterea si romania APOSTATA !

      Apreciat de 1 persoană

  12. Cristian said, on august 5, 2016 at 8:41 am

    Eu cred ca este un serviciu de inchinare SATANIC, poate un pic mascat! Genul de muzica pe care unii din „artistii” invitati acolo il canta este TRANCE, adica transa, adica un fel de muzica meditationala prin care omul intra in legatura cu lumea de dincolo, cu demonii. Nu cunosc chiar toti artistii invitati, insa despre FAITHLESS (tradus: „cel fara credinta”, adica „ateul”) tin minte foarte clar ca acum multi ani scosese o melodie numita „This is my church”, adica „Aceasta este BISERICA mea” si avea niste versuri cam asa:

    „This is my church / Aceasta este biserica mea
    This is where I heal my hurts / Aici imi vindec ranile (sau suferintele)”

    Deci participantii la festival, nu stiu cat or fi de constienti de ce se intampla acolo… dar prin muzica aia si prin versuri de genul celor de mai sus, ei se inchina satanei (poate si din nestiinta, unii din ei)!

    Intradevar este foarte greu sa spui unui asemenea participant de la un asemenea festival, despre vremurile pe care le traim si despre ce va veni, tocmai pentru ca sunt impietriti! Adica, fara sa realizeze probabil, ei au o legatura cu satana, care special ii orbeste si le intuneca mintea tocmai ca sa nu inteleaga ce se intampla, sa nu inteleaga vremurile si nu cumva sa caute pe Dumnezeu ca sa fie mantuiti!! Deci sunt legati si orbiti!… DAR: „acest soi de draci iese numai cu post si rugaciune”…

    Apreciază

    • Gilbert said, on august 5, 2016 at 2:16 pm

      Cu melodia „This is my church” al celor de la Faithless incepea party-ul in fiecare seara in clubul Silver Church din Bucuresti

      Apreciază

  13. George said, on august 5, 2016 at 9:12 am

    Vad ca acest festival este in topul evenimentelor de acest gen in Europa. Mi se pare ca a ajuns cam repede in top. I s-a facut o promovare eficienta pe bani grosi. De asemenea, cred ca este puternic finantat de fortele oculte.

    Apreciază

    • pcmouse said, on august 5, 2016 at 3:08 pm

      ” Mi se pare ca a ajuns cam repede in top”gresit!vin cei mai tari dj din lume si de aia

      Apreciază

    • Gilbert said, on august 5, 2016 at 6:03 pm

      In topul evenimentelor e greu sa ajunga la a doua editie, dar asa place presei sa exagereze. Sunt greii Creamfields, Tomorrowland, Ultra care au 13-16 editii in spate. Azi a aparut aftermovie-ul la Tomorrowland care s-a incheiat saptamana trecuta, si mai e cale lunga pana sa vedem in Romania genul asta de organizare:

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 9:53 pm

      George

      pai UNDE au mai gasit ei pe la concertele lor atata GLOATA de DOBITOACE BOTEZATE ortodox(degeaba) ca in Romania?? !
      e BIRUINTA mare, pana acum se rascacarau in fata unora care si asa erau/sunt robii DIAVOLULUI , acum au MARE BIRUINTA ca SPURCA pe ortodocsi…si inca PUHOI IMENS de PROSTI !

      Gilbert

      nu e vorba de organizare/efecte speciale/balarii… e vorba despre CATE SUFLETE RATACESC …si NU dintre cele DEMULT ratacite ca ale eurolacilor/amerlocilor/etc …ci ale cresinilor ortodocsi !

      aici au BIRUINTA MARE !
      mai mare GLOATA de PROSTI ca in Romani NU vor gasi ei altundeva !

      Apreciază

  14. isa said, on august 5, 2016 at 3:57 pm

    Urmeaza si la Constanta ceva similar: http://spellgroundfestival.com/despre/
    De, au nevoie de cat mai multi adepti … Cum zicea cineva mai sus, sunt impietriti.

    Apreciază

  15. Paul222 said, on august 6, 2016 at 2:54 am

    Un lucru care a fost omis este faptul ca Untold vine de la filmul satanist Dracula – Untold, deci tot acest festival se afla sub patronajul diavolului https://i.ytimg.com/vi/Hne-eJOeZzA/maxresdefault.jpg

    Apreciază

  16. VioletaB said, on august 6, 2016 at 9:19 am

    Buna, umaresc blogul de putin timp,mai exact dupa Colectiv, cand am descoperit aici multe lucruri pe care le intuiam. Sunt inca la stadiul „dinti de lapte” duhovniceste, dar incerc sa ma imbunatatesc. Multumesc, Vasile, pentru toata munca ta enorma de desteptare a celor care mai pot fi treziti din letargia sufleteasca.Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa te intareasca!
    ON TOPIC: bine le spune acest domn,politicisn din Cluj: https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=1236083183090106&id=100000653083637&ref=bookmarks

    Apreciat de 1 persoană

    • Mandrill said, on august 6, 2016 at 2:22 pm

      Mesajul ca mesaj, dar comentariile care urmeaza…

      Apreciază

      • VioletaB said, on august 6, 2016 at 3:30 pm

        Sunt pe tel si nu pot posta conținutul mesajului lui Mihai Seplecan despre aceste nefast festival. Am văzut postarea tocmai pt ca cineva din lista mea de Fb râdea de el, ca majoritatea celor din comentarii, ORBI si MORȚI SUFLETEȘTE! Cu groaza ma uit la cei din generația mea cum pică din ce in ce mai mult in ateism și in orice morala creștina. Lucrez de multi ani intr-o multinaționala mare si pot spune cu mare părere de rău ca mai bine de 90% din colegi sunt din aceasta categorie. M-am întristat mult când am încercat sa strâng semnături pentru consolidarea familiei ca uniunea dintre femeie si bărbat… Din 100 de persoane dacă au semnat 5 Si nici aceia creștini practicanți.

        Apreciază

  17. octoviv said, on august 6, 2016 at 6:51 pm

    Părintele Elpidie din Rodos spunea că pecetluirea va fi în două etape: în prima etapă ni se vor implanta nano-dispozitive, invizibile cu ochiul liber, asemănătoare antenei de satelit, echipamente cu care dracii umani vor citi și interpreta semnalele corpului uman și aceste echipamente vor fi distruse de Sfânta Împărtășanie (cea ortodoxă, nu cea cu nume mincinos a ereticilor ecumeniști – n. n.), iar în a doua etapă implantul pe mâna dreaptă sau pe frunte, un nano-cip care va comunica cu echipamentele din prima etapă și cele două etape vor forma un tot unitar spre a conduce pe cel care le acceptă în iad.

    _________________________________________________________________________________________

    Prima etapă:

    Sprinkling of neural dust opens door to electroceuticals:

    Sprinkling of neural dust opens door to electroceuticals

    By Robert Sanders, Media relations | AUGUST 3, 2016

    University of California, Berkeley engineers have built the first dust-sized, wireless sensors that can be implanted in the body, bringing closer the day when a Fitbit-like device could monitor internal nerves, muscles or organs in real time.

    (VIDEO) New “Neural Dust” sensor could be implanted in the body:

    Wireless, batteryless implantable sensors could improve brain control of prosthetics, avoiding wires that go through the skull. Video by Roxanne Makasdjian and Stephen McNally.

    Because these batteryless sensors could also be used to stimulate nerves and muscles, the technology also opens the door to “electroceuticals” to treat disorders such as epilepsy or to stimulate the immune system or tamp down inflammation.

    The so-called neural dust, which the team implanted in the muscles and peripheral nerves of rats, is unique in that ultrasound is used both to power and read out the measurements. Ultrasound technology is already well-developed for hospital use, and ultrasound vibrations can penetrate nearly anywhere in the body, unlike radio waves, the researchers say.

    “I think the long-term prospects for neural dust are not only within nerves and the brain, but much broader,“ said Michel Maharbiz, an associate professor of electrical engineering and computer sciences and one of the study’s two main authors. “Having access to in-body telemetry has never been possible because there has been no way to put something supertiny superdeep. But now I can take a speck of nothing and park it next to a nerve or organ, your GI tract or a muscle, and read out the data.“

    Maharbiz, neuroscientist Jose Carmena, a professor of electrical engineering and computer sciences and a member of the Helen Wills Neuroscience Institute, and their colleagues will report their findings in the August 3 issue of the journal Neuron.

    The sensors, which the researchers have already shrunk to a 1 millimeter cube – about the size of a large grain of sand – contain a piezoelectric crystal that converts ultrasound vibrations from outside the body into electricity to power a tiny, on-board transistor that is in contact with a nerve or muscle fiber. A voltage spike in the fiber alters the circuit and the vibration of the crystal, which changes the echo detected by the ultrasound receiver, typically the same device that generates the vibrations. The slight change, called backscatter, allows them to determine the voltage.


    The sensor, 3 millimeters long and 1×1 millimeters in cross section, attached to a nerve fiber in a rat. Once implanted, the batteryless sensor is powered and the data read out by ultrasound. Ryan Neely photo.

    Motes sprinkled thoughout the body

    In their experiment, the UC Berkeley team powered up the passive sensors every 100 microseconds with six 540-nanosecond ultrasound pulses, which gave them a continual, real-time readout. They coated the first-generation motes – 3 millimeters long, 1 millimeter high and 4/5 millimeter thick – with surgical-grade epoxy, but they are currently building motes from biocompatible thin films which would potentially last in the body without degradation for a decade or more.

    While the experiments so far have involved the peripheral nervous system and muscles, the neural dust motes could work equally well in the central nervous system and brain to control prosthetics, the researchers say. Today’s implantable electrodes degrade within 1 to 2 years, and all connect to wires that pass through holes in the skull. Wireless sensors – dozens to a hundred – could be sealed in, avoiding infection and unwanted movement of the electrodes.


    The sensor mote contains a piezoelectric crystal (silver cube) plus a simple electronic circuit that responds to the voltage across two electrodes to alter the backscatter from ultrasound pulses produced by a transducer outside the body. The voltage across the electrodes can be determined by analyzing the ultrasound backscatter. Ryan Neely photo.

    “The original goal of the neural dust project was to imagine the next generation of brain-machine interfaces, and to make it a viable clinical technology,” said neuroscience graduate student Ryan Neely. “If a paraplegic wants to control a computer or a robotic arm, you would just implant this electrode in the brain and it would last essentially a lifetime.”

    In a paper published online in 2013, the researchers estimated that they could shrink the sensors down to a cube 50 microns on a side – about 2 thousandths of an inch, or half the width of a human hair. At that size, the motes could nestle up to just a few nerve axons and continually record their electrical activity.

    “The beauty is that now, the sensors are small enough to have a good application in the peripheral nervous system, for bladder control or appetite suppression, for example,“ Carmena said. “The technology is not really there yet to get to the 50-micron target size, which we would need for the brain and central nervous system. Once it’s clinically proven, however, neural dust will just replace wire electrodes. This time, once you close up the brain, you’re done.“

    The team is working now to miniaturize the device further, find more biocompatible materials and improve the surface transceiver that sends and receives the ultrasounds, ideally using beam-steering technology to focus the sounds waves on individual motes. They are now building little backpacks for rats to hold the ultrasound transceiver that will record data from implanted motes.

    They’re also working to expand the motes’ ability to detect non-electrical signals, such as oxygen or hormone levels.

    “The vision is to implant these neural dust motes anywhere in the body, and have a patch over the implanted site send ultrasonic waves to wake up and receive necessary information from the motes for the desired therapy you want,” said Dongjin Seo, a graduate student in electrical engineering and computer sciences. “Eventually you would use multiple implants and one patch that would ping each implant individually, or all simultaneously.”


    Diagram showing the components of the sensor. The entire device is covered in a biocompatible gel.

    Ultrasound vs radio
    Maharbiz and Carmena conceived of the idea of neural dust about five years ago, but attempts to power an implantable device and read out the data using radio waves were disappointing. Radio attenuates very quickly with distance in tissue, so communicating with devices deep in the body would be difficult without using potentially damaging high-intensity radiation.

    Marharbiz hit on the idea of ultrasound, and in 2013 published a paper with Carmena, Seo and their colleagues describing how such a system might work. “Our first study demonstrated that the fundamental physics of ultrasound allowed for very, very small implants that could record and communicate neural data,” said Maharbiz. He and his students have now created that system.


    A sensor implanted on a peripheral nerve is powered and interrogated by an ultrasound transducer. The backscatter signal carries information about the voltage across the sensor’s two electrodes. The ‘dust’ mote was pinged every 100 microseconds with six 540-nanosecond ultrasound pulses.

    “Ultrasound is much more efficient when you are targeting devices that are on the millimeter scale or smaller and that are embedded deep in the body,” Seo said. “You can get a lot of power into it and a lot more efficient transfer of energy and communication when using ultrasound as opposed to electromagnetic waves, which has been the go-to method for wirelessly transmitting power to miniature implants”

    “Now that you have a reliable, minimally invasive neural pickup in your body, the technology could become the driver for a whole gamut of applications, things that today don’t even exist,“ Carmena said.

    Other co-authors of the Neuron paper are graduate student Konlin Shen, undergraduate Utkarsh Singhal and UC Berkeley professors Elad Alon and Jan Rabaey. The work was supported by the Defense Advanced Research Projects Agency of the Department of Defense.

    RELATED INFORMATION

    Wireless recording in the peripheral nervous system with ultrasonic neural dust (Neuron)

    Jose Carmena’s website

    Michel Maharbiz’s website-ul

    _________________________________________________________________________________________

    Traducerea în limba română, scrisă cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu; cine cunoaște mai bine limba engleză și consideră că nu am tradus bine, m-aș bucura dacă ar face alta mai bună (vă mulțumesc):

    Împrăștierea prafului neuronal deschide poarta către electroceutice (farmaceutice electronice – n. n.)

    De Robert Sanders, Relații media | 3 AUGUST, 2016

    Universitatea din California, inginerii de la Berkley au construit primii senzori wireless de dimensiunea prafului ce pot fi implantați în corp, aducând mai aproape ziua în care un dispozitiv precum Fitbit poate monitoriza sistemul nervos, mușchii și organele în timp real.

    (VIDEO) Noul senzor „Praf Neuronal” poate fi implantat în corp:

    Senzori implantabili, fără baterie, wireless ar putea îmbunătăți controlul cerebral al protezelor, evitând firele introduse în craniu. Video de Roxanne Makasdjian și Stephen McNally.

    Deoarece acești senzori fără baterie pot fi de asemenea utilizați în a stimula nervii și mușchii, tehnologia în aceeași măsură deschide ușa către „electroceutice” spre a trata tulburări precum epilepsie sau pentru a stimula sistemul imunitar sau reduce inflamațiile.

    Așa-numitul praf neuronal, pe care echipa l-a implantat în mușchii și nervii periferici ai șobolanilor, este unic prin faptul că ultrasunetele sunt folosite atât pentru a alimenta cât și pentru a citi măsurătorile. Tehnologia cu ultrasunete este deja bine dezvoltată pentru utilizarea în mediul spitalicesc, și undele cu ultrasunete pot pătrunde aproape în orice loc din corp, spre deosebire de undele radio, afirmă cercetătorii.

    „Cred că perspectivele pe termen lung ale prafului neuronal nu sunt numai pentru nervi și creier, ci cu bătaie mai lungă”, a spus Michel Maharbiz, profesor asociat de inginerie electrică și știința calculatoarelor și unul dintre cei doi autori principali ai studiului. „Accesul la telemetria intracorporală nu a fost posibil până acum deoarece nu a existat nici o metodă de implanta ceva supermic superadânc. Dar acum pot să iau o cantitate foarte mică din nimic și să o așez în apropierea unui nerv sau a unui organ, în tubul digestiv sau într-un mușchi, și să extrag datele.”

    Maharbiz, omul de știință neurolog Jose Carmena, profesor de inginerie electrică și de științele calculatorului și membru al Institutului de Neuroștiință Helen Wills, și colegii lor vor raporta rezultatele cercetărilor în numărul 3 al jurnalului Neuron pe luna August.


    Senzorul, lung de 3 milimetri 1 x 1 milimetri în secțiune transversală, atașat la o fibră nervoasă într-un șobolan. Odată implantat, senzorul fără baterie este alimentat și datele sunt extrase de ultrasunete. Fotografie Ryan Neely.

    Senzorii, pe care cercetătorii i-au micșorat deja la 1 milimetru cub – cam de dimensiunea unui grăunțe mari de nisip – conțin un cristal piezoeletric care convertește undele ultrasunetelor din afara corpului în electricitate pentru a alimenta un minuscul tranzistor atașat care se află în contact cu un nerv sau o fibră musculară. O creștere de voltaj în fibră modifică circuitul și oscilația cristalului, care schimbă ecoul detectat de către receptorul de ultrasunete, în mod obișnuit același dispozitiv care generează undele. Mica variație, numită retrodifuzie, le permite să determine voltajul.

    Particule foarte mici împrăștiate prin tot corpul

    În experimentul lor, echipa celor de la UC Berkeley a alimentat senzorii pasivi la fiecare 100 microsecunde cu 6 impulsuri cu ultrasunete la 540 nano secunde, care le-a favorizat un proces continuu în timp real de citire a datelor. Au acoperit prima generație de particule foarte mici – lungi de 3 milimetri, înalte de 1 milimetru și groase de 4/5 milimetri – cu un gel chirurgical, dar acum construiesc particule foarte mici din filme subțiri biocompatibile care vor putea rezista în corp fără să se degradeze pentru cel puțin zece ani.

    În timp ce experimentele de până acum au implicat sistemul nervos periferic și mușchii, particulele foarte mici de praf neuronal pot funcționa în mod similar în sistemul nervos central și în creier pentru a controla protezele, au spus cercetătorii. Electrozii implantabili ai zilelor noastre se degradează în 1 – 2 ani, și toți se conectează la fire care trec prin găuri în craniu. Senzorii wireless – de la douăsprezece până la o sută – pot fi implantați, evitând astfel infecțiile și mișcările nedorite ale electrozilor.


    Senzorul particula foarte mică conține un cristal piezoelectric (cub argintiu) plus un circuit electronic simplu care răspunde la voltaj peste doi electrozi pentru a modifica retrodifuzia impulsurilor cu ultrasunete produse de un traductor din afara corpului. Voltajul din electrozi poate fi determinat prin analiza retrodifuziei utrasunetului. Forografie Ryan Neely.

    „Scopul inițial al proiectului prafului neuronal a fost de a imagina umrătoarea generație de interfețe creier-mașină, și pentru a face o tehnologie clinică viabilă”, a spus studentul absolvent neurolog Ryan Neely. „Dacă un paraplegic vrea să controleze un calculator sau un braț robotic, îi vei implanta acest electrod în creier și va funcționa întreaga viață.”

    Într-o lucrare publicată online în 2013, cercetătorii au estimat că vor putea să micșoreze senzorii la un cub cu fața de 50 de microni – cam 2 miimi de inch, sau jumătate din grosimea firului de păr uman. La această mărime, particulele foarte mici se pot cuibări la axonii nervilor și în mod continuu pot înregistra activitățile electrice.

    „Frumusețea (Nebunia drăcească – n. n.) este că acum, senzorii sunt îndeajuns de mici spre a avea o bună aplicare în sistemul nervos periferic, pentru controlul vezicii urinare sau suprimarea apetitului, de exemplu”, a spus Carmena. „Tehnologia nu a ajuns încă la ținta de 50 de microni, de care avem nevoie pentru creier și sistemul nervos central. Odată ce este demonstat clinic, cu toate acestea, praful neuronal va înlocui electrozii cu fir. De data asta, odată ce te-ai apropiat de creier, ai terminat.”

    Echipa lucrează acum la miniaturizarea dispozitivului în continuare, la găsirea unor materiale mai biocompatibile și la îmbunătățirea suprafeței transmițătorului care trimite și primește ultrasunete, ideal folosind tehnologia de direcționare a fasciculului pentru a concentra undele sonore pe particulele foarte mici individuale. Acum construiesc rucsaci mici pentru șobolani pentru a ține transmițătorul de ultrasunete care va înregistra datele de la particulele foarte mici implantate.

    Lucrează de asemenea la extinderea abilității particulelor foarte mici la detectarea semnalelor non-electrice, cum ar fi oxigenul sau nivelurile hormonale.

    „Viziunea (drăcească – n. n.) este aceea de a implanta aceste particule de praf neuronal prin tot corpul, și de a avea un plasture peste zona implantată care să trimită undele ultrasonice pentru a trezi și a primi informațiile necesare de la particulele foarte mici pentru terapia dorită pe care o vrei”, a zis Dongjin Seo, un student absolvent în științe electrice și științele calculatorului. „Eventual ai putea folosi implanturi multiple și un plasture care va ping-ui (va transmite un semnal – n. n.) fiecare implant în parte, sau pe toate simultan (va ațâța fie o patimă, fie toate patimile odată – n. n.).”


    Diagramă arătând componentele senzorului. Întregul dispozitiv este acoperit cu un gel biocompatibil.
    Elementele din diagramă: Tranzistor, Capsulă de polimer, Piezocristal, Front de undă ultrasonor, Electrozi care înregistrează.

    Ultrasunet versus radio

    Maharbiz and Carmen au conceput ideea prafului neuronal acum cinci ani în urmă, dar încercări de a alimenta un dispozitiv implantabil și de a citi date utilizând undele radio au fost dezamăgitoare. Undele radio se atenuează foarte repede cu distanța în țesuturi, așa că comuncarea cu dispozitivele implantate adânc în corp ar putea fi dificilă fără utilizarea unei radiații puternice dăunătoare de intensitate mare.

    Marharbiz a venit cu idea ultrasunetului, și în 2013 a publicat o lucrare cu Carmena, Seo și colegii lor descriind cum ar funcționa un asemenea sistem.
    „Primul nostru studiu a demonstrat că fizica fundamentală a ultrasunetului a permis implanturilor foarte foarte mici să înregistreze și să comunice date neuronale”, a zis Maharbiz. El și stundeții lui au creat acum acest sistem.


    Un senzor implantat pe un nerv periferic este alimentat și interogat de un traductor cu ultrasunete. Semnalul retrodifuzat poartă informația despre voltajul dintre cei doi electrozi ai senzorului. Particula foarte mică de ‘praf’ a fost ping-uită (interogată – n. n.) la fiecare 100 de microsecunde cu 6 impulsuri cu ultrasunet la fiecare 540 nanosecunde.

    „Ultrasunetul este may eficient când vizezi dispozitive care se află pe o scală milimetrică sau mai mică și care sunt implantate adânc în corp”, a spus Seo. „Poți să introduci mai multă putere în dispozitiv și poți obține un transfer mai eficient de energie și comunicație la utilizarea ultrasunetului în opoziție cu undele electromagnetice, care au stat la baza metodei de alimentare fără fir a implanturilor în miniatură”.

    „Acum fiindcă ai un accesoriu neuronal de încredere, minimal invaziv în corp (dacă vreți nu vă oprește nimeni să vi-l implantați voi, nebunilor de proiectanți – n. n.), tehnologia ar putea deveni conducătorul unei întregi game de aplicații, lucruri care astăzi nici măcar nu există.” („Căci înţelepciunea lumii acesteia este nebunie înaintea lui Dumnezeu, pentru că scris este: «El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor».” – 1 Corinteni 3, 19 – n. n.)

    Alți co-autori ai ziarului Neuron sunt studentul absolvent Konlin Shen, studentul Utkarsh Singhal și profesorii UC Berkeley Elad Alon și Jan Rabaey. Proiectul a fost sponsorizat de DARPA al DoD.

    REFERINȚE:

    Înregistrarea wireless în sistemul nervos periferic cu praf neuronal ultrasonic (Neuron) (engleză, click pe textul subliniat)

    Website-ul lui Jose Carmena

    Website-ul lui Michel Maharbiz
    _________________________________________________________________________________________

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

    Hristos a Înviat!

    Apreciază

    • el said, on august 6, 2016 at 10:30 pm

      octoviv

      e PREA GROS(-olan)/Mare „praful” ala al lor …. NU va MERGE ! 🙂 …..GARANTEZ eu asta!

      insa no problem, au alte variante(inca pe sestache) „inbuntatatile” si MUUUUULT miniaturizate, numai ca INCA NU pot controla toate proprietatile/capacitatile lor…. dar se straduiesc INTENS ! si´tiu ce vorbesc ! 🙂

      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • el said, on august 7, 2016 at 12:41 pm

        octiviv

        saracul soarece, … mai bine il manca motanul meu decat sal chinuiasca anticristii astia indraciti!
        bietele animale JERTFE sunt , BLESTEMATI SA FIE TOTI care le chinuiesc, le fac rau sau nu le protejeaza, vor da scocoteala, la Judecata SI EU voi STRIGA impotriva lor, sa fie NIMICITI din cauza rautatii lor !

        Apreciază

      • isa said, on august 8, 2016 at 9:29 am

        http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_48892.htm
        Deocamdata la nivel militar, va fi gata in 2-3 ani. Inca un an pentru teste in timp si mediu real. Apoi se va putea extinde la nivel civil.

        Apreciază

  18. cristytepes said, on august 8, 2016 at 7:46 pm

    Ceva ce nu ati stiut este : Donezi sânge și primești bilet gratuit la Untold –
    http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/donezi-sange-si-mergi-gratis-la-untold-2016-cand-ajunge-caravana-mobila-blood-network-la-cluj–148909.html

    Apreciază

  19. cristytepes said, on august 8, 2016 at 7:47 pm

    Si uite asa esti pacalit …

    Apreciază

  20. […] UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Do…. […]

    Apreciază

  21. […] UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Do… […]

    Apreciază

  22. […] UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Do… […]

    Apreciază

  23. […] UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Do… […]

    Apreciază

  24. […] UNTOLD 2016 (Cluj): INDRACIREA prin MUZICA si OBISNUIREA cu SEMNUL FIAREI. Fara cash la festival. Do… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.