SACCSIV – blog ortodox

ARTICOLUL 22. A inceput prigoana impotriva calugarilor de la Manastirea Lacul Frumos, deoarece au intrerupt pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 4, 2016

Articolul 22 din Documentul Oficial (Sfântul și Marele Sinod: Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine):

Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic).

Dupa cum stiti:

Manastirea Lacul Frumos din Valcea intrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie

Se pare ca au fost goniti de acolo de catre IPS Varsanufie Gogescu.

S-a facut si o petitie:

http://www.petitieonline.com/solidari_cu_monahii_de_la_mn_lacul_frumos_judeul_valcea

Stie cineva mai exact ce s-a intamplat cu acei calugari? Unde sunt? Trebuie sa le fim alaturi. Si nu doar cu vorbele.

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOXIE said, on august 4, 2016 at 1:58 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

    • isihastu said, on august 5, 2016 at 10:14 am

      Canonul 6 al Sinodului II Ecumenic:

      ”Deoarece unii voind a tulbura şi a răsturna buna rânduială bise­ricească, cu vrăjmăşie şi cu clevetire (în mod calomnios) plăsmuiesc oare-cari pricini împotriva episcopilor ortodocşi care ocârmuiesc bisericile, nimic altceva urmărind decât a păta buna cinstire a preoţilor şi să pună la cale tulburări între credincioşii paşnici (popoarele paşnice), – din această pricină i-a părut sfântului sinod al episcopilor întruniţi la Con-stantinopol ca să nu se mai primească învinuitorii fără cercetare şi nici a îngădui tuturor să facă pâri contra celor care păstoresc bisericile, dar nici a-i înlătura pe toţi. Dar dacă cineva i-ar aduce episcopului vreo învinuire proprie, adică aparte (particulară), ca unul care a fost păgubit sau pentru că ar fi suferit altceva împotriva dreptăţii de la acela (de la episcop), la în­vinuirile de acest fel să nu se cerceteze nici faţa (persoana) pârâtului, nici legea (religia) lui. Căci în orice chip, se cade ca şi cugetul (conştiinţa) epis­copului să fie slobod (uşurat) şi ca şi cel ce zice că a fost nedreptăţit să-şi dobândească drepturile, ori de ce lege (religie) ar fi el.
      Iar dacă învinuirea adusă episcopului ar fi bisericească, atunci trebuie să se ispitească (cerceteze) feţele (persoAnele) pârâtorilor, pentru ca mai întâi să nu se îngăduie ereticilor a face pâri împotriva episcopilor orto­docşi pentru lucruri bisericeşti. Iar eretici numim pe cei ce de demult au fost îndepărtaţi din Biserică şi pe cei ce după aceea au fost daţi anatemei de către noi, iar pe lângă aceştia şi pe cei ce prefăcându-se că mărturisesc credinţa cea sănătoasă, s-au făcut schismatici şi se adună împotriva epis­copilor noştri canonici. Apoi şi dacă vreunii dintre cei ai bisericii ar fi osândiţi mai înainte pentru oarecare pricină şi azvârliţi (lepădaţi, daţi ana­temei), sau afurisiţi (excomunicaţi) fie din cler, fie din starea laică, nici acestora să nu le fie îngăduit să pârască pe episcop înainte de a se fi dez­brăcat (curăţat) mai întâi de propria lor învinuire. De asemenea, şi cei ce se găsesc sub învinuirea pornită mai dinainte să nu fie primiţi la pâra episcopului sau a altor clerici înainte de a se dovedi pe ei nevinovaţi de în­vinuirile aduse lor.
      Iar dacă vreunii nu ar fi nici eretici, nici afurisiţi (excomunicaţi, neîm­preunaţi cu Hristos), nici osândiţi sau pârâţi mai înainte pentru oarecare fărădelegi (infracţiuni), şi ar zice că au oarecare pâră bisericească împotri­va episcopului, sfântul sinod porunceşte ca aceştia să-şi înfăţişeze mai în­tâi pârile lor la toţi episcopii eparhiei (mitropoliei) şi înaintea acestora să dovedească învinuirile în acele pricini. Iar dacă s-ar întâmpla ca episcopii din eparhie (mitropolie) să nu fie în stare a îndrepta învinuirile aduse epis­copului, atunci ei să meargă la sinodul mai mare al episcopilor diecezi aceleia, chemaţi împreună (convocaţi) pentru pricina aceasta, dar pâra să nu se ia în seamă (reţină) mai înainte, până ce ei (acuzatorii) nu vor accep­ta în scris să fie pedepsiţi cu aceeaşi pedeapsă dacă la cercetarea lucruri­lor s-ar dovedi că au clevetit (calomniat) pe episcopul pârât.
      Iar dacă cineva, nesocotind cele statornicite după cele arătate mai îna­inte, ar îndrăzni să supere urechile împărăteşti sau judecătoriile cârmuito-rilor lumeşti, sau să tulbure sinodul ecumenic, lipsindu-i de cinstire pe toţi episcopii diecezei, unul ca acesta nicidecum să nu fie primit la pâră, ca unul care a defăimat Canoanele şi a stricat buna rânduială bisericească.
      (34, 37, 74, 75 ap.; 9, 17, 19, 21 sin. IVec; 8 TruL; 14, 15, 20 Antioh.; 40 Laod.; 4 Sard.; 8, 10, 11, 12, 15, 18, 19, 59, 104, 107, 128, 129, 130, 132 Cartag.; 13 sin. /-II; 9 Teofil Alex.)”

      Si textul BOR actualizat, care face referinta in paranteza la canonul 6 este total diferit:

      ”Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unităţii Bisericii, din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul păstrării sau a unei presupuse apărări a Ortodoxiei autentice. După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic)”.

      Apreciază

  2. isihastu said, on august 4, 2016 at 2:20 pm

    Din cate am auzit, s-ar fi retras mai in adancul padurii, acolo unde un dreptcredincios crestin stiind probabil ce va urma le-a pregatit un paraclis si ceva chilii… Voi reveni cu detalii, imediat ce voi afla.

    Apreciază

    • paul said, on august 4, 2016 at 5:05 pm

      publicati o adresa,sa le trimitem macar cate ceva,daca nu putem ajunge?
      va rog,care stie?

      Apreciază

    • kosma said, on august 4, 2016 at 6:30 pm

      isihastu, pe blogul monahului Teodot aiamintit o profetie despre staretii de la Man. Frasinei, ma intereseaza mult. Ne poti spune sursa? Cine a profetit, de unde ai? Se deduce de acolo ca PANA LA RAZBOI MAI SUNT DOI ANI, DAR DUPA URMEAZA RENASTEREA DUHOVNICEASCA.

      Apreciază

      • isihastu said, on august 4, 2016 at 10:50 pm

        Am raspuns si acolo, dar se pare ca au fost probleme la postare…
        Profetia apartine Sf. Ierarh Calinic si au pastrat-o vechii monahi inca de la primul staret al manastirii Frasinei, schimonahul Policarp Nisipeanu.

        Apreciază

    • Maxim said, on august 4, 2016 at 11:39 pm

      isihastule, dacă chiar știi ceva,NU da detalii cu locația exactă dacă ei nu vor!

      Apreciază

      • isihastu said, on august 5, 2016 at 9:52 am

        Locatia exacta oricum n-o fac public. Abia asteapta incornoratul asta de mai jos sa puna jandarmii pe ei. In acest caz, singura lor solutie fiind sa renunte la rase si sa umble prin padure ca Sf. Petru Athonitul.
        Cunosc un om în Hristos, care acum doua luni – în trup, ştiu; si in duh, la fel ştiu, si Dumnezeu îl ştie – a înfruntat public pe IPS Irineu pana ce acesta de nervi a inceput sa tune si sa fulgere până la al treilea cer. Şi-l ştiu pe un astfel de om – ca e pus sub urmarire, dar inca n-au reusit sa-l scoata din Frasinei.

        Apreciază

      • el said, on august 5, 2016 at 5:53 pm

        isihastu

        nu va mai faceti atatea griji varsanufie e un om BOLNAV PSIHIC, un depresiv si un NEPUTINCIOS tras de ate de papusari… cand ii vor lasa papusarii atele jos… lepadatura asta IEFTINA si MARUNTZICA va PIERI ! FARA POMENIRIE ! NIMENI nu-si va mai aduce aminte de un excrement ca el ajuns la CANALIZAREA iadului !

        el NU MAI TRAIESTE, e o UMBRA, un bau-bau sforaitor si o FADATA MOARTA , NEPUTINCIOS…. ar trebui compatimit !

        Apreciază

      • el said, on august 6, 2016 at 6:27 pm

        isihastu

        ei vezi ca n-a venit MORTACIUNEA si marioneta varsanufie la slujba la Manastire?
        se CACA PE EL de frica, stie ca e mincinos si sluga vanduta a diavolului si SE TEME…. ca si diavolul tatucul lui cand e dat la Lumina !

        astia sunt ca lupul cand vine sa sfasie Turma pe furis, daca latra la el si cel mai mic catelus … O RUPE LA FUGA, il mustra constiinta ca se afla in NEDREPTATE cum zicea Sf Paisie Aghioritul!

        de aia NOI precum cateii cei mici ar trebuie sa aparam „curtea” Stapanului nostru Hristos caci ADEVARUL e cu noi si ADEVARUL ESTE MAI TARE CA TOATE !

        stiu si APOSTATII aceasta, de unde si campania INTENSA de intimidare a crestinilor, sa NU AFLE cumva CATE PUTERE le.a dat Hristos daca se tin in Adevar !!!! ca altfel I-AR SPULBERA pe APOSTATI/ERETICI cat ai clipi… si apostatii NU vor sa plece , ei voi musai si pt totdeauna PUTEREA ca tatucu lor diavolul !

        dar asa poporul e tinut in bezna si nestiinta, in frica si REEDUCARE …sa NU afle CE FORTA NEBIRUITA le.a dat Hristos si sa-i ALUNGE pe LEPADATI !

        reeducarea „ciocu mic si ascultarea de „mai marii „.!! … asta e strategia de lucru/ INTIMIDARE a uzurpatorilor de tronuri episcopale din Ro !

        Apreciază

  3. isihastu said, on august 4, 2016 at 2:37 pm

    Aici se ajunge cand nu se respecta Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe si se hirotonesc preoti si ierarhi cu impedimente canonice:

    varsanufie gogescu

    Un ierarh apostat, las, desfranat si prigonitor de calugari !

    Apreciază

  4. razvan said, on august 4, 2016 at 2:44 pm

    Cum am putea sa ii ajutam. Doresc sa ajut spuneti-mi cum

    Apreciază

  5. marinela said, on august 4, 2016 at 5:05 pm

    Oare de ce nu ma surprinde lucrul asta?!Era de asteptat din partea unui ereziarh ca Varsanufie,iar ca el vor face si altii,ca exemplul rau se lateste imediat si se molipsesc destui de boala rea.Sper din suflet,ca nu-i va descuraja /inspaiminta pe altii ce vor dori sa le urmeze exemplul,ci-i va intari si mai mult in decizia lor binecuvintata.Asa sa le ajute Dumnezeu tuturor dreptslavitorilor crestini!

    Apreciază

  6. kosma said, on august 4, 2016 at 5:18 pm

    Un ieromonah(vezi petitia online, comentarii) solicita prezenta la schitul Lacu Frumos sambata la Sf. Liturghie pt a sustine monahii. Se spune ca atunci ii vor alunga:
    „Ieromonahul Atanasie Parfeni

    #18 Va rog apărați ortodoxia Sâmbătă 6 August la ,,Lacul Frumos,,
    2016-08-04 10:45

    Sâmbătă se va decide alungarea părinților din Manastirea Lacul Frumos chiar de Schimbarea la Fața a Mântuitorului.

    Arhiepiscopia a ales ca si coada de topor pe Ieromonahul Siluan de la Schitul Pahomie , cred ca nu este întâmplător , acesta fiind naşu de calugarie a părintelui Grigorie dar si a Ieromonahului Atanasie de la Oituz, amândoi oprind pomenirea ierarhului locului.

    E nevoie si de semnături dar mai mult ar ajuta participarea la sărbătoarea Schimbarii la Fata la M-rea Lacul Frumos alaturi de monahii marturisitori.

    Nădăjduim ca Bunul Dumnezeu sa-i întărească si sa-i apere cu harul Sau”

    Apreciază

  7. kosma said, on august 4, 2016 at 5:27 pm

    Schitul Lacul Frumos sat Pleasca, com .Vladesti 247742, jud. Valcea, tel 0721713967 (Din ghidul Manastirilor din Romania)

    Apreciază

    • isihastu said, on august 4, 2016 at 6:24 pm

      I-au schimbat deja… Acolo a fost adus ierom. Siluan de la Schitul Pahomie.
      Sambata va fi doar o prezenta de fatada si o predica impotriva la astfel de „razvratiti”.

      Apreciază

      • kosma said, on august 4, 2016 at 9:06 pm

        imi poti spune cine a profetit despre Man. Frasinei? Mai sunt 2 ani pana la marele razboi?

        Apreciază

  8. catalin_b said, on august 4, 2016 at 7:57 pm

    Citat din comunicatul care, chipurile, îi îndreptățește pe prigonitorii oilor din staul să prigonească:
    „După cum mărturiseşte întreaga viaţă a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinţei ortodoxe autentice este asigurată numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, cea mai înaltă autoritate în aspecte de credinţă şi reguli canonice (canonul 6 al Sinodului II Ecumenic)”.
    Aceștia au ajuns, cu-adevărat cu totul lipsiți de minte, fiindcă nu numai la aspectele fundamentale ale vieții de creștin ar fi trebuit ei să ia seama, așa cum li s-a arătat de atâția preoți și mireni vrednici până acum, ci nici măcar de chestiunile pur și simplu procedurale, care invalidează sinodul tâlhăresc prin neparticiparea unor sinodalități ortodoxe ale lumii de astăzi și prin nesemnarea măcar în acea așa-zisă „unanimitate” strânsă în Creta a făcăturii rușinoase de documente prezentate acolo, nu vor să țină seama, ca cel puțin pentru aceste chestiuni de procedură a căror neîndeplinire este înfierată de Sfintele Canoane, dacă nu vor să se pună rău cu înalt-prea-athenagorisit-ul Bartolomeu, să-și poată declina răspunderea de păstori care și-au părăsit turma cea încredințată lor, pentru a și-o recăpăta.
    Vai de capul și de zilele lor de păstori care au ajuns să se pască pe ei înșiși, drept pentru care turma va fi luată de la gura lor, așa cum scrie, ghici, nu în Noul Testament, ca să nu putem fi socotiți noi ca fiind părtinitori, ci în însuși Vechiul Testament, cel cu reverberații deosebite în conștiința lor, dar, din păcate, nu așa cum s-ar fi cuvenit.
    Doamne ajută, fraților, cât despre cei ca așa-zis ÎPS… nu știu care, atinși de duhul scrânt, Dumnezeu cu mila, poate vor ajunge înapoi la Duhul Sfânt!

    Apreciază

    • el said, on august 4, 2016 at 11:52 pm

      catalin_b

      CALCATORII Canoanelor si ai Dogmei…trancanesc despre Canoane si „corectitudinea” ortdodoxa ….de care ei sunt STRAINI !

      javre jalnice si ridicole care latra din balarii!

      Apreciază

  9. efrem said, on august 4, 2016 at 11:13 pm

    va rog mult sa imi spuneti- care stiu- ce mai stiti despre acest ierarh Varsanufie, cunosc multi care vor sa fie in eparhia lui, in felul acesta as putea aduce mai multe motive de a-i opri multumesc mult

    Apreciază

  10. Spirea Bataiosu said, on august 5, 2016 at 6:34 am

    Personalul din cele doua manastiri…Oituz si lacul frumos,,,sant cu adevarat curaosi,marturisitori de credinta,,,madulare ale LUI Hristos,,,care respecta invatatura Sf parinti,,,canoanele ,,regulamentele sfinte ale celor sapte sinoade.Noi mirenii,,,ma ales cei in apropiere ar fi trebuit sa fie prezenti la sluba sambata si luata o atitudine cu adevarat de aparatori ai celor prigoniti,,,,pentru ca aceasta prigonire este pe ansamblu a noastra crestinilor,,,si urmeaza si noi la rand acelasi tratament din partea prigonitorilor,,,,

    Apreciază

  11. Antiecumenistu' said, on august 5, 2016 at 10:20 am

    Am vorbit cu monahii marturisitori de acolo. Nu au fost alungati (inca) . Sper sa ajung si la ei si sa vorbesc ‘live’ cu ei. Deci sunt inca acolo.

    Apreciază

    • isihastu said, on august 5, 2016 at 11:03 am

      Bre, tu cred ca ai vorbit cu astia noi veniti. Si e normal sa incerce sa te linisteasca 🙂

      Apreciază

  12. Cristiana said, on august 5, 2016 at 2:12 pm

    Parintii sunt in manastire, nu au fost alungati si nici inlocuiti, chiar daca au fost mari presiuni. Isihastu mai documenteaza-te. Maine vor sluji Sfanta Liturghie, aveti ocazia sa-i cunoasteti daca doriti.

    Apreciază

    • isihastu said, on august 5, 2016 at 4:14 pm

      Vai, vai…ce frumoasa esti printre monahi ! Da. Ii vom cunoaste pe noii veniti.

      Apreciază

  13. Monahii din Lacul Frumos said, on august 5, 2016 at 2:39 pm

    Noi suntem inca in manastire, si daca o sa fie altfel o sa anuntam. Mentinem nepomenirea IPS Varsanufie, pentru ca nu ne-a comunicat pozitia clara a PS fata de sinod pe care noi il consideram eretic.

    Apreciază

  14. Mihail said, on august 5, 2016 at 3:32 pm

    https://lonews.ro/politici/23001-un-grup-de-anarhisti-invadeaza-o-biserica-din-tesalonic-in-timpul-slujbei.html

    Sacciv, stii ceva de atacul anarhistilor din Grecia? Este real?

    Apreciază

  15. isihastu said, on august 5, 2016 at 4:11 pm

    Hai ca s-au infiltrat domolitorii de spirite… Multa lumina si binecuvantare noilor facatori de pace !

    Apreciază

    • Monahii din Lacul Frumos said, on august 5, 2016 at 4:50 pm

      Isihastu’ fii credincios nu necredincios, ceea ce stiai tu era pentru sambata dar s-a amanat… pana luni sau cine stie… lumea e plina de surprize. Oricum asa de bunavoie nu plecam de aici. Ia legatura cu noi prin cineva cunoscut.

      Apreciază

    • kosma said, on august 5, 2016 at 4:55 pm

      Deci, daca scestia considera ca nu au fost inca alungati, sa lase un nr de telefon, sa se identifice de catre cei care ii cunosc personal, precum fratia ta.Daca n-o fac, se dau de gol. Hai sa vedem.

      Apreciază

  16. caldiceiimerginiad said, on august 6, 2016 at 11:54 pm

    Un mic fragment din predica de astazi a Parintelui Grigorie de la Manastirea Lacul Frumos:

    Apreciază

  17. Cristiana said, on august 7, 2016 at 5:26 am

    Kosma
    Sa va lase voua un numar de telefon, sa se identifice, ca sa va notati in agende. Ati umplut blogul cu dezinformari. Cu ce se dau de gol? Ati fost la manastire, ati vorbit, cu monahii? Ati fost sambata la Sfanta Liturghie, ati auzit si cuvantarea parintelui? Mesajele de la ei trebuiesc, trimise acum cand au nevoie. Parintele vroia sa-si ceara iertare credinciosilor care l-au sustinut, in mesajul de pe Psaltirea.ro din data de 05.08.2016.
    Este chiar atat de greu de priceput? Ce dovezi vreti?

    Apreciază

  18. […] sau monah si te opui ti se spune: “Dar ce esti tu?”. Daca esti preot sau monah si te opui, ti se aplica articolul 22 si esti prigonit, te lasa fara parohie, te alunga din manastire, dupa care ti se spune: “Dar de […]

    Apreciază

  19. […] ARTICOLUL 22. A inceput prigoana impotriva calugarilor de la Manastirea Lacul Frumos, deoarece au in… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.