SACCSIV – blog ortodox

Manastirea Lacul Frumos din Valcea intrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 1, 2016

104 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on august 1, 2016 at 7:42 pm

    Doamne Ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • isihastu said, on august 3, 2016 at 9:58 pm

      Cei patru calugari din schitul Lacul Frumos care au oprit in locasul lor pomenirea ierarhului de Valcea au fost dati afara si goniti din manastire de IPS Gogescu.

      Apreciază

      • Muritor said, on august 3, 2016 at 10:28 pm

        Uou, esti sigur?
        Isihastu, este vreo metoda prin care putem afla ceva mai concret? As vrea sa public stirea asta pe lumea-ortodoxa.ro .
        Poti sa-mi dai adresa ta de mail sau ti-o trimit eu daca ai ceva mai mult de scris decit atit?

        Apreciază

  2. Dinu said, on august 1, 2016 at 7:52 pm

    Doamne ajuta!! toate manastiriile ar trebuii sa faca asta.

    Apreciază

  3. […] via Manastirea Lacul Frumos din Valcea intrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie — Saccsiv –… […]

    Apreciază

  4. Augustin-de-Florina said, on august 1, 2016 at 7:56 pm

    Minunat! De acum, trebuie sa fugim de slujitori atei si eretici.

    „Credinţa se alienează, dogmele ortodoxe nu sunt băgate în seamă, rătăcirea triumfă şi cei mai mulţi tac. Însă această tăcere, cum de multe ori am scris, este – după marele sfânt Grigorie Palama, cel care l-a învins definitiv pe monahul apusean Varlaam Calabrezul şi teologia scolastică papistaşă – al treilea tip de ateism. Primul este negarea existenţei lui Dumnezeu, al doilea este erezia, care desfigurează adevărul despre Dumnezeu, iar al treilea liniştirea (ἐφησυχασμός = relaxare), tăcerea care contribuie la răspândirea celorlalte două tipuri de ateism.” — Pr. prof. Theodoros Zisis

    Apreciat de 2 persoane

  5. marinela said, on august 1, 2016 at 8:02 pm

    Ce ma bucur!!!Asa sa faca toate manastirile din Romania si toate bisericile de mir,dar cine stie…?Ne rugam sa le dea gind bun la toti clericii romani din tara si diaspora,sa nu-i mai pomeneasca pe aceste „cirpe lepadate”cum i-a numit PS Longhin pe acesti tradatori ai lui Hristos,pina nu se pocaiesc cu adevarat pt erezia lor.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciat de 2 persoane

  6. teodora said, on august 1, 2016 at 8:09 pm

    Vrednici sunt!

    Apreciat de 3 persoane

    • alex said, on august 2, 2016 at 2:29 am

      Tot offtopic tot despre controlul populatiiei; http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/sistemul-cardului-national-de-sanatate-a-picat-din-nou-cat-de-des-se-repeta-aceasta-situatie.html

      CNAS a anuntat „probleme tehnice de comunicatie” in sistemul informatic al cardului national de sanatate.
      Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este indisponibil, luni, de la ora 9.00, din cauza „unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului”, a anuntat Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, potrivit News.ro.
      „Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline”, precizeaza CNAS. De asemenea, serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore lucratoare calculate de la ora zero a zilei urmatoare datei prestarii serviciului, conform prevederilor legale in vigoare”.
      Un sondaj online realizat recent de Colegiul Medicilor Bucuresti arata ca sistemul cardului de sanatate se blocheaza de 1-3 ori pe saptamana, iar defectiunea dureaza doua ore, consecintele majore fiind scaderea numarului de pacienti consultati si validarea partiala a serviciilor.
      Atat de grave sunt problemele incat procurorii DNA s-au sesizat si au inceput o ancheta din care a reiesit ca s-ar fi cheltuit sume uriase cu asistenta tehnica in urma unor contracte semnate direct, fara licitatii. Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti presedinti ai CNAS au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu, iar DNA sustine ca au prejudiciat statul cu aproape 17 milioane de euro.

      Genu ala de oameni care isi vand parintii, copii, sufletul pentru niste bani. Habar nu au ca au adus un sistem satanic si noi cei care nu am luat cardu suferim ca niste caini desi platim asigurarea. Sa dea Dumnezeu sa cada o data pentru totdeauna serverele alea pacatoase si sa revenim la ce era inainte fara card.

      Apreciază

      • Iuliana said, on august 2, 2016 at 10:55 pm

        Eu nu am luat cardul si mi se da adeverinta de sanatate din 3in 3luni si totul merge bine.Eu stau putin la medic pt ca merge totul”snur”,dar altii au ce sta pana li se elibereaza o reteta.Ma intreb,de ce nu au ascultat ce a zis Sfantul Duh prin parintele Iustin sau sd.Paisie Aghioritul?
        Dumnezeu anume arata ce sistem diavolesc e cu cardurile astea.Ma rog de multe ori la sf.pr.Iustin sa le arate ca acest card este facut de vrajmasul si desi vad ca li se strica mereu,totusi ei nu realizeaza ca e card diavolesc,si totusi,multi dintre ei par a fi crestini….cu card!

        Apreciază

  7. el said, on august 1, 2016 at 8:59 pm

    Dumnezeu sa-i intareasca, sa-i apere si sa-i binecuvinteze sa ramana NEBIRUITI de orice rau!
    Iata inca un loc CURAT de erezie unde se pot duce crestinii cu trezvie la Sf Liturghie si Sf taine !
    Dumnezeu sa INMULTEASCA poporul Sau dreptcredincios !

    mare bucurie ne fac parintii acestia !

    Apreciat de 2 persoane

    • octoviv said, on august 3, 2016 at 8:47 am

      Amin.

      Apreciază

    • Pavel said, on septembrie 17, 2016 at 11:51 pm

      @ octoviv
      Cui apartin notele de la traducerea in greaca si engleza? E un teolog cel care comenteaza sau e un sfant sau sfantul Ignatie?
      De ce nu apar si in varianta in limba romana? In limba romana, Dl Fecioru nu preia nici macar titlurile capitolelor. De ex- Cap III( Despre schismatici)

      ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
      http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

      Chapter III.—Avoid schismatics.

      Apreciază

  8. isihastu said, on august 1, 2016 at 9:05 pm

    Trebuie intrerupta in primul rand pomenirea mitropolitului Irineu Popa cazut in erezie nu numai la Creta, dar potrivit Canoanelor Apostolice si atunci cand a participat la sarbatoarea iudeilor anticrişti numita Hanuka. Varsanufie Gogescu, desi nu a fost prezent la sinod a semnat pro activitatii ecumeniste, acest curent colosal de viclean si eretic care normal ar fi trebuit combatut si anatemizat la un sinod ortodox.
    Atatea probleme, pacate grave si erezii contemporane au nevoie de punct de vedere clar din partea Bisericii si marea majoritate de ierarhi au fost acolo ca la o sedinta de statiune.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Ioan said, on august 1, 2016 at 9:12 pm

    Oameni adevarati. Romani vrednici.

    Apreciat de 1 persoană

  10. isihastu said, on august 1, 2016 at 9:12 pm

    Icoana ce nu o suporta IPS Varsanufie Gogescu, dar nici IPS Irineu Popa.

    Sfinti Cuviosi Monahi de la Sf. Munte Athos ucisi de papistasi (catolici) !

    Apreciat de 3 persoane

    • el said, on august 1, 2016 at 10:35 pm

      pai li se intoxica subit dracul ereziei din ei cand vede pe acesti MARI MUCENICI care-l ARD pe el de atunci si pana -n veacul cel vesnic !
      sunt IDRACITI de aia reactioneaza asa!

      Apreciat de 1 persoană

    • ilioara said, on august 2, 2016 at 4:31 pm

      Fratilor ma tot invartesc si eu pe aici ca una care s-a manjit cu erzia ecumenismului si care nu-si gaseste linistea si nici nu si-o va mai gasi….In minunata italie ne-am strans noi romanii in jurul unui preot si am contribuit care cum am putut (unii s-au si imprumutat) sa cumparam biserica. Bucurosi nevoie mare am ajuns si la sfintire si au venit alai de preoti si vreo doi catolici ca invitati dar erau cu ei acolo se inchinau mai ziceau si cate ceva nu stiu pt ca pentru prima oara in viata mea n-am putut sa stau la slujba si pe cat imi era de rau (nu puteam sa stau in picioare ieseam afara si incercam sa vomit ma linisteam si iar intram inapoi si tot asa) pe atat eram de disperata si ma gandeam „Doamne cu adevarat lepadata sunt de la fata ochilor tai” si ma simteam…. offf ce zi ..Nu stiam pe vremea aia nimic despre ecumenism ba citisem pe undeva ca si ei au taine si il admiram pe papa.. fostu …ioan… pana cand nu retin prin ce imprejurari am descoperit ce facea ioan ala cum ii invita pe aia pe indigeni pe budisti pe toti si isi puneau aia idolii pe asazisele altare in bisericile din it si isi afumau si tamaiau aia dracii pe acolo dantuiau pe acolo…Doamne ferste in sf am gasit niste carti minunate nu mai stiu nici eu cate am citit am tot cautat sa aflu nu aveam pace si liniste… m-au impresionat toate imi pare rau ca nu mai retin multe am citit despre istoria bisericii despre sfintii nostrii, sinoade dar cel mai mult poate m-a impresionat cadea(inceputul) catolicismului cu toate crimele pe care le-au facut tocmai asupra….ortodocsilor..drept marturie stau crimelele de la noi si sf Nasaudeni si atatia dar si toate crimele facute in Athos ….Fratilor pomenirea la Sf Liturghie a ereticilor, sinucigasilor, a celor lepadati de dreapta credinta atrage mania lui Dumnezeu si nu ramane nepedepsita fiind ea ca si o cadere prin neascultare si sfidare la adresa lui Dumnezeu. Ar trebui ca orice suflet ortodox sa stie toate crimele si mai ales sfarsitul monahilor din Marea Lavra care i-au primit pe catolici. Sper sa nu ajung si eu sa-mi iau partea cu ei………
      Fratilor sa nu ne amagim din toata istoria bisericii noastre am inteles ca nu ne jucam cu Dumnezeu si cu Biserica Lui si cu PUTEREA LUI….O Singura BISERICA UNA SFANTA, SOBORNOCEASCA SI APOSTOLEASCA.

      Apreciază

  11. Ioan said, on august 1, 2016 at 9:13 pm

    Ma bucur enorm sa vad aceasta. Slava lui Dumnezeu!! Maica Domnului sa ii ajute pe toti pravoslavnicii crestini!!!

    Apreciază

  12. Muritor said, on august 1, 2016 at 9:40 pm

    O a doua mănăstire din România se îngrădeşte de comuniunea cu ecumenismul începînd de astăzi, 1 august 2016, după ce o măsură similară a fost luată de Schitul Oituz din Arhiepiscopia Bacăului şi Romanului la 3 iulie 2016. Anunţul a fost făcut de către obştea Mănăstirii Lacul Frumos din judeţul Vâlcea, astfel că la sfintele slujbe nu va mai fi pomenit episcopul locului, ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, din următoarele motive: http://lumea-ortodoxa.ro/o-alta-manastire-din-romania-se-ingradeste-de-ecumenism-dupa-sinodul-din-creta/

    Apreciat de 1 persoană

  13. dante said, on august 1, 2016 at 10:01 pm

    Vrednici sint!
    Acum asteptam reactia din partea ” Marelui Alb”.

    Apreciază

  14. aps said, on august 1, 2016 at 10:28 pm

    Eu am scanat documentul, e adevarat si trimite-ti o adresa de mail pentru update, in caz ca vor fi, pentru ca eu cred ca o sa vina in liniste repercusiuni… pentru ca discutiile sunt inutile, se pare ca numai parerea lor conteaza…totul se impune… toti trebuie sa fie cu capetele plecate si sa se conformeze… dar acesta nu e Duhul libertatii si al adevarului promis de Mantuitorul celor ce-i urmeaza, si deci nici noi nu-l putea urma. Putem crede, dar n-avem nici cea mai vaga informatie, ca la randul lor, ierarhii sunt constransi de altii sa ia anumite pozitii neconforme cu Sfintii Parinti, sub pretextul dragostei, ordinii, pacii etc… dar cand a fost asta? Numai profetii mincinosi zic asta, Hristos a zis altceva. Fratilor ierarhi raul are putere numai in ascuns si in intuneric, la lumina n-are. Pocaiti-va, zice Hristos, ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor!

    Apreciază

    • el said, on august 1, 2016 at 11:06 pm

      aps

      NU ne temem si DISPRETUIM „reprecursiunile” lor !

      anatema si caterisirile/afurisirile/ecxomunicarile lor ca si …TOATE lucrarile/sfinteniile lor sunt NULE, caci ERETICI FIIND, le lipseste Duhul Sfant si sunt CAZUTI din Biserica si LEPADATI de Hristos !
      CINE atunci va lucra prin ei altul decat diavolul?
      De diavol crestinul ortodox NU trebuie sa se teama mai mult decat de Dumnezeu, ci sa-l DISPRETUIASCA ca pe un NIMIC si un TOLERAT pana la o vreme Creatia Lui Dumnezeu !

      noi ne temem de Dumnezeu sa NU gresim Lui vreodata !

      Apreciază

  15. el said, on august 1, 2016 at 10:55 pm

    Predică: Despre ADEVĂRATA Biserică
    Ii invit pe cei sinceri in cautarea Adevarului sa citeasca cu atentie urmatorul material.
    Predica in Duminica a 24-a dupa Rusalii
    9/22 noiembrie 2009
    In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh!
    Am calatorit peste tot in lume si am avut o buna ocazie sa observ Bisericile “Ortodoxe” Oficiale in actiune. Ele tin o noua credinta, anume aceea ca parohia si episcopul pomenit la Liturghie pot avea credinte diferite, se pot raporta diferit la Dumnezeu si la cele ce tin de mantuire. Acesta este ecumenismul!
    O astfel de ecleziologie da dovada ca nu mai exista nici cea mai mica urma de intelegere asupra faptului ca Biserica Ortodoxa a lui Hristos este Trupul Sau Cel Viu.
    Dar daca vrem sa aflam raspunsuri privitoare la mantuire sa mergem la Sfintii Parinti! Si astazi pentru toate problemele aparute vom merge la ei si-i vom ruga sa ne dea adevaratul raspuns, caci ei au totdeauna raspunsul, ei sunt in Adevar. Ei ne vor oferi adevarata intelegere asupra Bisericii lui Hristos.
    Episcopatul este cea mai inalta treapta de slujire in Biserica. Ea, Biserica, este asemeni unui organism Dumnezeiesc-Omenesc, are propria ei structura. Structura ierarhica a Bisericii lui Hristos este stabilita de Dumnezeu, nu de catre oameni! In Biserica este nevoie de Inalta Ierarhie – adica de Episcopi – fiindca ei sunt cei ce fac Sfantul si Marele Mir, ei pastreaza sau ridica, atunci cand este cazul, nivelul moral al credinciosilor, ei primesc in Biserica pe cei ce sunt in afara Bisericii si-i intaresc in credinta in Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
    Unitatea credintei este cel mai important principiu al vietii bisericesti. Sfantul Grigorie Sinaitul spune ca atunci “cand oamenii vin in Biserica, ei trebuie sa lase afara toate credintele lor anterioare. In Biserica nu poate fi o varietate de opinii si credinte, atat timp cat Taina unitatii Bisericii este Taina unitatii Sfintei Treimi.” Avem nevoie in Biserica de un exemplu al unitatii Sfintei Treimi. Asa cum Dumnezeu este Unul – Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh –, tot astfel si Biserica este Una! Treimea este indivizibila! Astfel, Sfantul Vasile cel Mare spune: “Biserica are o singura credinta intrucat are un singur Dumnezeu.” Un singur Trup, un singur Duh, un Domn, o credinta, un singur botez adevarat, un singur Dumnezeu si un Dumnezeu a toate, care este peste toate, prin toti si in noi toti. (Efeseni 4:4-6).
    In Biserica, ierarhul superior este episcopul. El este chemat sa vegheze cu maxima atentie asupra puritatii Ortodoxiei turmei sale. Episcopul este in general gardianul puritatii credintei. Episcopul este ales de Dumnezeu prin alegerea Bisericii sale si prin hirotonie primeste Darurile Sfantului Duh. Prin episcop, Dumnezeu Tatal distribuie Darurile Sfantului Sãu Duh rangurilor inferioare ale clerului: preoti, diaconi, etc. Clericilor li se permite sa primeasca aceste Daruri, dar nu li se permite sa le dea altora, fara stirea sau aprobarea episcopului. Preotii nu au voie sa aiba o alta opinie in materie de credinta decat cea a episcopului lor. Astfel, toate Tainele in Biserica sunt conduse de catre episcop, de el personal sau prin preotii sai. Iar episcopul le da voie preotilor sai sa slujeasca Liturghia, oferindu-le lor antimise. Fara antimis de la episcopul lor, ei nu pot sa slujeasca!
    Sfantul Ignatie Teoforul, un alt Sfant Parinte al Bisericii, vede episcopul intr-o asemenea relatie cu Hristos, la fel cum este Hristos in relatie cu Tatal Sau. El spune: “Iisus Hristos este Mintea – adica Logosul – lui Dumnezeu si mijloceste inaintea Tatalui Sau, tot astfel cum episcopii din toata lumea stau inaintea lui Hristos si mijlocesc inaintea Lui. Credinciosii sunt uniti cu episcopul lor, tot astfel cum Biserica este unita cu Iisus Hristos si tot astfel cum este unit Hristos cu Tatal Sau, astfel ca toti sa fie una.” [n.tr. – iata adevaratul inteles al versetului Ioan 17:11, atat de indragit de ereticii ecumenisti]. In Biserica nu poate fi decat un singur Trup al episcopilor, intrucat nu este decat un Dumnezeu. Conform Sfantului Ignatie Teoforul, episcopul este imaginea lui Hristos si este unit cu credinciosii, tot astfel cum Hristos este unit cu Biserica.

    Credinta episcopului este criteriul Ortodoxiei Turmei. […] Toti trebuie sa fie de acord cu credinta episcopului. Dar uneori, din ce in ce mai des in ultimul timp, episcopul cade intr-o erezie. Toti credinciosii Bisericii trebuie sa rupa toate relatiile cu episcopul eretic si cu toti preotii si diaconii sai pentru a nu muri impreuna cu ei. (Tit 3:10) Ortodocsii n-ar trebui sa se gaseasca in comuniune cu ereticii, ci ar trebui sa evite asocierea cu ei, asa cum te feresti de veninul sarpelui, pentru a nu-ti omora sufletul. Cine a spus asta? Sfantul Grigorie Teologul!
    Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. Cine a spus asta? Sfantul Ignatie Teoforul in scrisoarea sa catre cei din Filadelfia.
    Aceasta este axioma ecleziologiei ortodoxe!
    La Matei 6:22 scrie ca luminatorul trupului este ochiul. Luminatorul Bisericii este episcopul. De aceea luminatorul trebuie sa fie pur, curat, pentru ca Trupul sa se miste drept spre Imparatia cerurilor. Daca ochiul este intunecat si trupul – adica Biserica – nu va putea merge inainte. Rugaciunile crestinilor nu ar trebui sa fie o adunatura de minciuni, fiindca ei se adreseaza lui Dumnezeu, Parintele Adevarului. Hristos, Fiul lui Dumnezeu nu poate minti. Cand credinciosii si preotii pomenesc pe un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui Ceresc, ci se adreseaza lui Satan insusi, care este mincinosul si tatal minciunii. Cine a spus asta? Sfantul Grigorie de Nissa, in scrierea sa “Despre rugaciune”.
    Daca episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l considera astfel, atunci o astfel de rugaciune Il insulta pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciuna. Oricine se impartaseste intr-o biserica unde este pomenit un episcop eretic, chiar daca preotul acelei biserici invata ortodox, o astfel de impartasire nu ramane fara urmari. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului. Acest lucru l-a spus Sfantul Ciprian al Cartaginei.
    Sfantul Vasile cel Mare compara situatia din Biserica – asa cum este ea in vremea noastra – cu o batalie pe timp de noapte. Episcopii eretici in mod voit doresc sa falsifice Credinta, seducandu-i pe cei mai simpli, dar si pe cei mai cititi. Sunt multe exemple de acest fel.
    In Romania, preotii din Biserica Oficiala (Patriarhia Romana) le spun oamenilor: Episcopii sunt eretici, dar noi suntem buni, suntem ortodocsi. Stati cu noi ! Si astfel tin oamenii intr-o “Biserica” eretica. Si la fel se face si in Patriarhia Moscovei si acum si in fostele biserici ale ROCOR-ului (RPŢZ) aflate sub Ilarion [unite cu Patriarhia Moscovei]. Astfel oamenii sunt conditionati de invataturile ereticilor si raman sub puterea lor. Sa va dau un exemplu: luati un vultur si tineti-l un an de zile intr-o colivie. Apoi dechideti-o complet si veti vedea ca el nu va zbura nicaieri. De ce? Findca el a devenit asemeni unei gaini.
    Sunt armate de preoti, care arata ca niste preoti adevarati, se roaga asemeni preotilor, insa pe astfel de oameni Sfantul Vasile cel Mare ii numeste “tradatori ai lui Hristos”. Sfintii Parinti, asemeni Sfantului Vasile, spun ca cel mai important lucru pentru un crestin in astfel de situatii este sa dea anatemei erezia. Iar noi, Adevaratul ROCOR, facem asta in Duminica Orotodoxiei. Atunci dam anatemei pe masoni, pe serghianisti – cum sunt cei din Patriarhia Moscovei -, pe ecumenistii din toata lumea. Si apoi Sfantul Vasile spune: “Rupeti comuniunea cu ereticii si fugiti!” Si tot Sfantul Vasile spunea sa rupem comuniunea si cu toti aceia care sunt in comuniune cu episcopii eretici!
    Este imatur si ilogic sa te uiti la ce fac altii intr-o asemenea situatie. Sfantul Vasile cel Mare spunea sa te uiti la ce face inalta ierarhie a unei Biserici, nu la preotii simplii: “Nu incepeti sa priviti la unghile de la picioare, ci cautati la capete.” Fara episcop nu exista Biserica! Bisericile Oficiale au ales calea spre pierzanie. Cu ierarhii lor, cu invataturile lor, cu staretii lor, ei amagesc pe preoti si pe oameni. Iar eu am vazut asta!
    Noi stim ca nu exista decat doua cai: Calea vietii si calea mortii; calea luminii si calea intunericului; Calea Sfintilor Parinti si calea apostatilor, ereticilor si iubitorilor de minciuna. Amintiti-va: nici o icoana, nici o particica de moaste pe care o poseda nu poate sa le ofere Harul Sfantului Duh pe care l-au pierdut indulcindu-se cu erezia. Cand se roaga sub episcopii lor eretici, atunci ei aduc bucurie tatalui lor – satana!
    Fie ca Sfintii Parinti sa ne calauzeasca in Imparatia cerurilor! Amin!
    Arhiep. Antonie (Orlov)

    Apreciat de 1 persoană

    • ioanc said, on august 2, 2016 at 9:13 am

      @el,

      inainte de a ne spune tu cum e cu credinta, mai bine te-ai documenta asupra surselor tale. Acest minciuno-episcop Antonie Orlov e un schismatic din BORu. El e trompeta de glorie, daca vrei, a stilistilor din Romania. Tu nu vezi ce prostii promovezi? Da-mi voie sa citez si eu din predica acestui minciuno-episcop, schismatic, din textul dat de tine: „In Romania, preotii din Biserica Oficiala (Patriarhia Romana) le spun oamenilor: Episcopii sunt eretici, dar noi suntem buni, suntem ortodocsi. Stati cu noi ! Si astfel tin oamenii intr-o “Biserica” eretica. „. Pai daca mergem dupa logica asta, draga frate @el si parintele Iustin Parvu, si parintele Arsenie Papacioc, si altii ca ei au fost eretici ca au tinut oamenii intr-o astfel de „Biserica” eretica, dupa cum declara acest schismatic Antonie Orlov. Sa inteleg ca indemni la schisma? Ori ti-au placut primele paragrafe din aceasta predica mincinoasa si te -ai inflacarat, ori faci propaganda stilista! Si sa nu-mi iei in nume de rau aceasta observatie.

      Bucurie si Doamne, ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 2, 2016 at 10:38 am

        ioanc

        multumesc de informatie, nu stiam cine ste acest episcop.

        dar cuvintele lui SE POTRIVESC PERFECT la situatia actuala din Bbiserica ECUMENISTA APOSTATA !

        cine are urcehi de auzit sa auda ! NIMIC FALS nu a spus acest episcop si ce a spus el se aplica EXACT la BOR oficiala cea ERETICA ECUMENISTA !

        nu sunt stilist, nu voi fi NICIODATA dar cand descopar un cuvant ADEVARAT ma folosesc.

        tu foloseste-te de mintea ta BINE INFORMATA si NEINSPIRATA de Dumnezeu si du-te dupa ERETICII ECUMENISTI de Biserica oficiala BOR cei INDRACITI si GOI DE ORICE HAR, furajeaza-te cu OTRAVA lor si umplte-te de „harul” lor DEMONIC !

        iti garantez eu ca daca faci asta NU TE MANTUIESTI !
        oricum multumesc de informatie.

        au ajuns pana si stilistii ____ACEST CUVANT ESTE DREPT SI ADEVARAT!!!_____sa vorbeasca MAI DREPT decat ERETICII oficiali vostri cei „plini de har „din BOR .
        RADE dracul de biserica oficiala si de TRADAREA neascultatorilor de Sf Parinti !

        Apreciază

      • el said, on august 2, 2016 at 11:25 am

        ioanc

        Sf Vasile cel Mare pentru CURATIA Dreptei Credinte e care o pazea si harul care decurge din aceasta, se folosea si din scrierile PAGANILOR atunci cand gasea ceva bun !

        iar astia deprinsi de la inceput cu BEZNA ecumenismului care se face din ce in ce mai GROASA, nu va mai folositi nici de Invataura de Credinta cea CLARA cu CURATA ca Diamantul, nici de Sfintii Parinti nici de Canoane nici de Vietile Sfinti care sunt PILDELE noastre de atitudine fata de EREZIE ….

        ganditi in SABLOANE !
        adica daca „dusmanul” /impotrivitorul vostru a zis, inseamna ca e FALS automat! nu conteaza daca el are dreptate !
        pai sfintii cand auzeau pe cineva mai pacatos ca ei ca ii acuza de ceva drept se plecau judecatii aceluia, nu stateau sa-l judece de pacatos si se curateau cu smerenie, ba se folosesau si daca acuzele aceluia ar fi fost nedrepte pentru SMERENIA si INTELEPCIUNEA lor !
        pe voi si Sfintii cand va judeca prin Invatatura de Credinta pe care O INCALCATI ca ERETICI ecumenisti NU va folositi !

        bagati de seama ca asa va acuza cel mai bine DIAVOLUL la Judecata ca el STIE si EREZIA si PACATUL fiind nascatorul lor si isi stie si „ucenicii” si ii evalueaza EXACT… si din pacate va pleca de acolo in iad cu seceratura sa de ERETICI ECUMENISTI pe DREPT !

        Apreciază

    • Mihail said, on august 2, 2016 at 9:23 am

      Multumim „el”.

      Apreciază

      • Geo said, on august 2, 2016 at 2:39 pm

        „el” și eu îți mulțumesc.

        Apreciază

    • el said, on august 2, 2016 at 10:49 am

      ioanc

      si daca esti atat de „intelept”, arata-ne CE ESTE GRESIT , UNDE e greseala in cele ce spune acest episcop aici?

      si daca cele ce sunt spuse de acest episcop sunt ADEVARATE si SUNT___ arata tu ca nu ar fi ! NU VEI PUTEA !___ ,
      TEMETI-VA la Judecata cele ce li le va aduce ca ACUZE diavolul EREZIEI care i.a invatat pe acesti OFICIALI CAZUTI din BOR si pe toti ERETICII ECUMENISTI VICLENIA si „justificarea” sa nu mai asculte nici de Sfinti nici de mustrari!

      Apreciază

      • el said, on august 2, 2016 at 2:49 pm

        ioanc

        „Bucurie si Doamne, ajuta!”______ care „BUCURIE” imi vestesti? S-a LEPADAT cumva Biserica oficiala de EREZIA ecumenista si nu stiu eu?

        sunt foarte mahnit ca azi au ajuns pana si stilistii sa vorbeasca mai drept decat oficialii Bisericii CAZUTE !
        nu stiam ca este stilist,as fi precizat aceasta informatie singur de la inceput sa stiti dinainte de a citi sursa ei, pentru acesta scapre imi cer iertare,
        dar nu pot sa nu recunosc ca acest om ( poate in stilismul lui are alte rataciri, NU SUNT STILIST; NU INDENM LA Stilsm si NU PRIMESC stilismul!!) ) SPUNE ADEVARUL aici despre BOR !

        iar tu frate „DREPT” @ioanc in loc sa vezi in ce este ADEVART cele ce spune el ( ca sa si varsmasul neamului omenesc ne va acuza la Judecata! si Hristos NU ii va spune sa taca ca e cazut ci ii va da pe robii BICISNICI dintre crestini care i-au urmat lui de buna voie !) ____te prevalezi ca lasa ca daca el e stlist AUTOMAT tot ce spune el e FALS .

        si tu si el sunteti o MOSTRA VIE cum pe unii nici Adevarul, nici Sfintii, nici Invataura de Credinta NU MAI POATE sa ii vindece, ca o RASTALMACITI ca sa va dati „buna constiinta” si „justificari” algerilor IMPOTRIVA Lui Hristos !

        JALNICA starea Bisericii oficiale!
        si fiii Ei in loc sa-si recunoasca si sa-si VINDECE CADEREA, stau si dau cu pietre in toti aia care le arata ca sunt RATACITI !
        cu alte cuvinte vorba taranului roman: „rade ciob de oala sparta ” !!

        sa stii mai @ioanc ca eu NU MAI MERG la nici un popa ecumenist sau care pomeneste ecumenisti fie de ar fi sa raman uneori fara Sf Liturghie !

        tu UNDE mergi/ tu pe CINE pomenesti ?

        Apreciază

    • Pavel said, on septembrie 17, 2016 at 11:54 pm

      @ octoviv si el
      Cui apartin notele de la traducerea in greaca si engleza? E un teolog cel care comenteaza sau e un sfant sau sfantul Ignatie?
      De ce nu apar si in varianta in limba romana? In limba romana, Dl Fecioru nu preia nici macar titlurile capitolelor. De ex- Cap III( Despre schismatici)

      ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
      http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

      Chapter III.—Avoid schismatics.

      Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 11, 2016 at 1:15 pm

        „De ce nu apar si in varianta in limba romana? In limba romana, Dl Fecioru nu preia nici macar titlurile capitolelor. De ex- Cap III( Despre schismatici)”

        ……..

        Sfântul Ioan Damaschin, DOGMATICA. CARTE TIPĂRITĂ CU BINECUVÂNTAREA PREA FERICITULUI PĂRINTE TEOCTIST PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. Traducere din limba greacă, introducere și note de Preotul profesor DUMITRU FECIORU, EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, BUCUREȘTI – 2001, 2005:
        p. 37:
        […]
        CARTEA ÎNTÂI

        Capitolul IX – Despre însușirile lui Dumnezeu

        Dumnezeirea este simplă și necompusă. Tot ceea ce este alcătuit din multe și diferite este compus. Dacă am spune că însușirile de a fi nezidit, fără de început, necorporal, nemuritor, veșnic, bun, creator și altele ca acestea sunt însușiri esențiale ale lui Dumnezeu și că Dumnezeu este compus din acestea, atunci Dumnezeu nu va fi simplu, ci compus. Dar a gândi astfel este cea mai mare impietate.
        […]

        p. 85:
        […]
        CARTEA A DOUA

        Capitolul XII – Despre om

        Proprii sufletului sunt pietatea și cugetarea. Iar comune și sufletului, și corpului sunt virtuțile. Ele se referă la suflet, dar sufletul pentru îndeplinirea lor se servește de corp.
        […]

        ……..

        SFÂNTUL IOANN DAMASKIN, DESCOPERIRE CU AMĂRUNTUL A PRAVOSLAVNICII CREDINȚE. Tălmăcită din limba ellinească de Gherontie Ieromonahul și Grigorie Ierodiaconul din Sfânta Mănăstire Neamț și tipărită la Iași în anul dela Hristos 1806, Editura Predania, București, 2011:
        p. 37:
        […]
        CARTEA ÎNTÂI

        CAP 9
        Pentru ceale ce să zic la Dumnezeu

        Dumnezeu iaste singuratic și nealcătuit din ceva. Iară ce să încheae din multe și deosebite, iaste alcătuit. Deci deaca aceasta, a fi nezidit, și fără de început, și fără de trup, și fără de moarte, și veacinic, și bun, și ziditoriu, și câte ca aceastea, am fi zis la Dumnezeu că sânt osebiri ființești (1), [atunci], fără de îndoială, ca cela ce ar fi încheiat dintru atâtea, nu va fi singuratic, ci alcătuit din multe, carea iaste cea mai de pre urmă păgânătate.
        […]

        p. 80:
        […]
        CARTEA A DOAO

        CAP 12
        Pentru om

        Iară însușiri ale sufletului sânt blagocestiia și gândirea. Iară de obște ale sufletului și ale trupului sânt faptele ceale bune, aducându-se și aceastea cătră suflet, fiindcă sufletul unelteaște pre trup.
        […]

        ……..

        Pietismul, o contrafacere a credinței:
        http://aparatorul.md/pietismul-o-contrafacere-a-credintei/
        Sursa: http://mirem.ro/#umanism ~ PIETISMUL: http://mirem.ro/pdf/pietismul.pdf

        Pietismul sectant – indepartare de la credinta crestina ortodoxa:
        https://buzlecatalin.wordpress.com/2014/01/10/pietismul-sectant-indepartare-de-la-credinta-crestina-ortodoxa/
        _______________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale tuturor Sfinților Părinți noștri celor prezenți la cele Șapte Sfinte Sinoade Ecumenice, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ignatie Teoforul, ale Sfântului Părinte Cuvios Ioan Damachin, ale Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian și al Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

    • sebbej1 said, on decembrie 7, 2016 at 10:54 am

      VA RUGAM SA PRECIZATI SURSA citatelor:Daca episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l considera astfel, atunci o astfel de rugaciune Il insulta pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciuna. Oricine se impartaseste intr-o biserica unde este pomenit un episcop eretic, chiar daca preotul acelei biserici invata ortodox, o astfel de impartasire nu ramane fara urmari. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului. Acest lucru l-a spus Sfantul Ciprian al Cartaginei.
      AVEM NEVOIE PENTRU INDRUMARE

      Apreciază

  16. un fir de praf said, on august 1, 2016 at 11:41 pm

    azi am auzit ca in sfantul munte calugarii sunt indemnati sa semneze ca sunt deacord cu cinodul din creta iar cei care refuza sunt scosi cu politia din sf munte nu stiu din sursa sigura dar un monah din romania a auzit marturia mai multor monahi veniti acasa

    Apreciază

    • mihai said, on august 2, 2016 at 8:54 am

      sar putea sa ai dreptate, pt ca aparuse o stire pe romfea vizavi de sf munte unde erau dizlocate forte de ordine chipurile cica pt securitatea si linistea locului, si chiar miam pus intrebarea, de unde si pina unde ,,grija” asta deosebita din partea unui guvern ateu ?!, acum ramine de vazut ce va fi

      Apreciază

    • Mihail said, on august 2, 2016 at 9:26 am

      Stiam. Am si spus ca asta este scopul prezentei armate in Sfantul Munte. Si nu m-a crezut nimeni.
      Sarmanii, vor veni acasa si ce vor gasi? – o situatie mult mai cumplita ca in Sfantul Munte. Macar poate reusim sa salvam ceva aici, impreuna. Vom avea cu siguranta repere si preoti la care sa na impartasim/spovedim.

      Apreciază

    • mihai said, on august 2, 2016 at 9:28 am

      uite prietene fir de praf si linkul, http://www.activenews.ro/Masuri-de-securitate-fara-precedent-pe-Muntele-Athos-135376

      Apreciază

    • Marius said, on august 2, 2016 at 6:54 pm

      Nu mai imprastiati baliverne fara surse credibile. Mai jos gasiti un comunicat al unor parinti din Sf. Munte.

      Dragiii mei,

      Ni s-a adus la cunoștință din mai multe surse că ar circula vestea conform căreia armata greacă ar urma să ia în pază cele 20 de mănăstiri ale Sf. Munte datorită faptului că Sfânta Chinotită și în speță Protosul, conducătorul Sfântului Munte, ar fi cerut protecție sporită din partea statului grec. Această hotărâre ar fi fost luată datorită temerii provocate de amenințările teroriste pe fondul crizei generale a orientului apropiat, în special a crizei declanșate de lovitura de stat eșuată din Turcia.

      Dezmințim veridicitatea acestei vești nu numai prin prezența obștii noastre (din cotidianul căreia puteți vedea zilnic fotografii la http://asceticexperience.com/) ci și după ce am vorbit cu forurile de conducere a Sfântului Munte Athos – poate că ar fi bine să precizăm că în momentul în care scriem Protosul este frate al mănăstirii Vatoped (dovada aici: https://is.gd/JEGndw ; părintele Varnava pe site-ul nostru aici: http://asceticexperience.com/portfolio/adam-christ-5508-years/ ).

      De asemenea ne-am informat și de la reprezentanți ai forțelor de ordine atât ale poliției cât și ale E.K.A.M (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) – unitățile speciale antiteroriste elene (vezi https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Anti-Terrorist_Unit_(Greece) ) – forțele de comando care se ocupă de astfel de situații. Nimeni nu are cunoștință de o astfel de hotărâre.

      Pe de altă parte, socotim că este bine să precizăm în acest context fapta de milostenie pe care un bun creștin, Dl. Ministru al Apărării Naționale Panos Kammenos (Πάνος Καμμένος) care a dat ordin unui grup de ingineri și constructori militari de a construi un pod de tipul Belley în apropierea mănăstirii Grigoriou. Dl. ministru a inaugurat acest pod care a fost terminat în 5 zile de către militari în data de 20/6/2016. Pentru referință puteți vedea faptul respectiv relatat de unul dintre cele mai mari portaluri de știri ecleziale din Grecia aici (link în greacă): http://www.vimaorthodoxias.gr/agnea/item/85394-egkainiastike-i-gefira-stin-iera-moni-osiou-grigoriou-sto-agion-oros-foto , știre preluată de multe pagini de web elene. În fotografii, cel cu cruce este Egumenul mănăstirii Grigoriou, Arhim. Hristofor (pentru identificare îl puteți revedea aici, cel din centru: http://asceticexperience.com/portfolio/nobody-can-separate-us-love-christ/ ), iar în costum albastru închis, dl. ministru al apărării naționale. În fotografie dincolo de soldații constructori apar părinți de la Grigoriou precum și reprezentați ai Marelui Stat Major.

      După cum se vede din fotografii, „mișcările de trupe” erau de fapt constructorii militari veniți pentru 5 (cinci) zile să facă un pod pentru Grigoriou.

      Rugăm cu respect și smerenie pe cei care informează publicul iubitor de Hristos în a se reține a propaga știri neverificate relativ la Sfântul Munte și a crea vâlvă acolo unde nu este. Recomandăm cu smerenie a fi întrebați înainte de a se spune ceva pe seama noastră și a nu folosi numele Sfântului Munte în mod inadecvat slujind interese străine acestuia și ortodoxiei.

      De asemenea, menționăm cu smerenie că noi respectăm și iubim în Hristos pe toți pelerinii din Sfântul Munte însă atragem atenția domnilor reporteri că dacă vom dori să facem cunoscută o știre de asemenea importanță o vom face cel mai probabil prin canale oficiale și nu neapărat încărcând cu informații câțiva pelerini care au venit în Grădina Maicii Domnului pentru câteva zile.

      Cu mult drag în Hristos,

      Apreciază

  17. Augustin-de-Florina said, on august 1, 2016 at 11:58 pm

    Apreciază

    • Ioan said, on august 2, 2016 at 1:18 pm

      Textul din „Doxologia”:

      „Pe 1 martie 2016, Înaltpreasfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului i-a reînvestit în funcţie pe preoţii consilieri şi inspectori ai Centrului eparhial, precum şi pe părinţii protoierei. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, noutatea acestui an a fost constituită de numirea preotului Ioan Bârgăoanu în funcţia de protopop de Oneşti, în locul părintelui Constantin Alupei, care, după o activitate de 17 ani în această demnitate, a fost numit inspector eparhial. În toată această perioadă în care a fost protopop de Oneşti, preotul Constantin Alupei a dat dovadă de multă dăruire, de jertfelnicie, organizând de-a lungul anilor, la nivelul Protopopiatului Oneşti, printre cele mai frumoase evenimente bisericeşti din eparhie. De aceea îl îndemnăm să poarte mai departe crucea slujirii în Biserica lui Hristos“, a menţionat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim.”

      http://www.doxologia.ro/arhiepiscopia-romanului-bacaului/preotul-ioan-bargaoanu-noul-protopop-de-onesti-0

      Nefericitul si ereticul acesta Alupei care apare in filmarea din 1996 pupand mana papistasului „a dat dovadă de multă dăruire, de jertfelnicie, organizând de-a lungul anilor, la nivelul Protopopiatului Oneşti, printre cele mai frumoase evenimente bisericeşti din eparhie. De aceea îl îndemnăm să poarte mai departe crucea slujirii în Biserica lui Hristos“ dupa Ioachim Bacauanul.

      Nu iti vine sa versi cand auzi asemenea cuvinte?

      Apreciat de 2 persoane

  18. Augustin-de-Florina said, on august 2, 2016 at 12:00 am

    Niste inselati: Teofil Paraian, Constantin Voicescu, Calciu Dumitreasa:

    Anul 1999 – ” Toate bisericile care s-au rupt de trunchiul catolic si ortodox nu au acest har. S-au rupt, n-au episcopi, Harul Lui Hristos nu s-a oprit asupra lor ………. Numai noi (ortodocsii) si catolicii avem acest har neintrerupt, dela Iisus Hristos si pana astazi. Acest har care traieste in credinta noastra dela Toma si pana astazi, si pana la sfarsitul veacurilor.” (pr. Calciu-Dumitreasa, predica 18.04.1999)

    Anul 2000 – ” Acest har, aceste brate ale Lui Dumnezeu, care s-a dat primilor Apostoli, a trecut dela apostoli la episcopi, dela episcopi la episcop, dela episcop la preot, pana in ziua de azi, neintrerupt, niciodata nu s-a intrerupt in Biserica Ortodoxa ca si in cea Catolica dealtfel, curgerea Harului…… Singurii care au pierdut Harul sunt protestantii, pentru ca ei au iesit fara episcop ……..” (pr. Calciu-Dumitreasa, predica 05.2000)

    Anul 2005 – ” Nu sunt un ecumenist. Niciodata nu as face o rugaciune cu protestantii, niciodata nu as impartasi un protestant sau un catolic. La un catolic mai merge, dar un protestant nu l-as impartasi in biserica mea.” (pr. Calciu-Dumitreasa, predica 13-11-2005)

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 2, 2016 at 6:40 am

      Augustin-de-Florina

      Din citatele tale se vede o schimbare majora in bine la parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa in doar cativa ani, ceea ce ne indreptateste sa credem ca pana la urma parintele Justin Parvu l-a lamurit cu totul.

      Apreciază

      • marinela said, on august 3, 2016 at 8:25 pm

        Si eu cred la fel,frate Vasile,ca parintele si-a revizuit atitudinea fata de eretici,lamurindu-l cu siguranta par.Iustin,care nu l-a lasat sa moara in erezia lui,dovada fiind osemintele lui sub forma de moaste,ce-au fost deshumate la 7 ani.

        Apreciază

    • el said, on august 2, 2016 at 3:52 pm

      Augustin-de-Florina

      nu stiam, cam TRIST ce spunea bietul parinte Calciu Dumitreasa dupa atata amar de chin si puscarii cumplite !
      am mai spus eu de multe ori ca TALANTUL Teologiei NU s-a dat poporului roman in general , nu din „zgarcenia” lui Dumnezeu ci din lipsa de vase alese care sa-l poarte curat ! cu mici exceptii….
      insa poporul a ramas ortodox si anaffabet fiind : vezi ardelenii d ela Uniatie si MUCENICIA lor pentru Dreapta Credinta ! EI vor judeca teHologii si INSLEATI, IUDELE si ERETICII ecumenisti de azi , ca si GLOATA de dobitoace care le urmeaza cu „justificari” dupa mintea lor …. !

      sa stam bine sa stam cu frica, sa luam aminte !

      SA NU TRADAM Ortodoxia nici intr-o virgula mica! ca nici „mucenicia” nici alte marete „fapte bune” NIMIC nu ne vor folosi !

      cuvinte eretice la Parintele Calciu Dumitreasa, …. Doamne miluieste-ne pe noi !
      dar nu cred ca Dumnezeu l-a judecat pe el, care a fost inchis de tannar si asa a stat aproape intreaga viata prin inchisori, si exiluri, prigoane si spionari cum ne-a va judeca pe noi astia RASFATATII, …
      care traind la loc larg, neconstransi de nimic RATACIM si urmam pe ERETICII ecumenisti dupa mintea noastra ratacita….pe motrivul ca „ar avea „har” si astfel HULIM si IGNORAM si Ortodoxia de care nu ne intereseaza!
      parintele saracul a avut alte lupte, alta va fi judecata lui…

      ” La un catolic mai merge, dar un protestant nu l-as impartasi in biserica mea.”___ TRIST ! sper ca Dumnezeu l-a ferit sa nu fi impratasit vredoata vreun catolic !
      aceste cuvinte sunt ERETICE ! la el insa sunt din nestiinta sarmanul ….

      e BINE sa stim ca sunt ERETICE aceste cuvinte, dar sfatul meu : sa lasam judecata lui Lui Hristos ! …si sa luam de la el cele BUNE , ca a avut MULTE !
      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • Augustin-de-Florina said, on august 2, 2016 at 4:50 pm

        Preaiubite frate, multi slujitori ortodocsi si mireni cred ca papa e bunicel, si ca are macar botez valid el si pseudo-biserica lui draceasca. Toata treaba a plecat de la Anglia care, inainte de a se rupe de Papa, a primit o aprobare draceasca pentru a putea boteza chiar moasele. Acestea, pentru ca niciun barbat nu avea voie sa intre in incaperea cu femeia nascand, a dat o dispensa moaselor ca sa boteze pe noul-nascut daca acesta tragea sa moara la nastere. De aici toata tevatura din Ortodoxie. conforma careia si la noi, mireanul ar putea boteza. Gresit! Abia asteapta umanistii cu iz crestin, ca sa zica: cand noi nu avem preot, ne sfintim noi, botezam noi ca nehirotoniti, sfintim paine, vin, orice. In America, pentru 70 de dolari, oricine primeste diploma de preot-umanist in 24 de ore, si poate fi chemat de oricine pentru a oficia orice slujba. Nu! Nu poate face nicio Taina vreun mirean ortodox sau vreun papistas, protestant, neoprotestant sau ateu!!!

        Acum, sa explicam cel mai simplu si pe-nteles cum e cu credinta latinilor: credinta dacilor, românilor, a fost inainte de crestinism pagana, da? Dupa ce ne-am crestinat, am lasat acea credinta pagana. Astfel sta treaba si cu latinii (papistasii). Pana in 1054 au fost crestini, au fost membrii ai Bisericii Sfinte, Sobornicesti si Apostolesti, da? DAR DUPA 1054, EI IESIND DIN BISERICA SFANTA SI NEMAIAVAND HARUL SFANTULUI DUH, PREOTIE, TAINE, CE AU DEVENIT? PAGANI! CINE I-A MAI BOTEZAT SI HIROTONIT? BUNICA?! SUNT PAGANI CARE SE DAU CRESTINI SI PE CARE IN MOD GRESIT II SOCOTIM CRESTINI !

        Apreciază

      • Augustin-de-Florina said, on august 2, 2016 at 4:55 pm

        Pentru mine, eretic este: ortodoxul, botezatul, care a iesit din Ortodoxia Dreptei Credinte si s-a dus in afara Acesteia (asa cum a fost Arie, Nestorie si altii), iar pagan, este omul nebotezat vreodata in Dreapta Credinta de catre Sfanta si Dumnezeiasca Biserica. E drept, inselarea mare papistaseasca este mare tocmai pentru ca acestia, au iz crestin, se dau crestini…, dar si astia se dau crestini, au cruce, biblie si fac slujbele in pielea goala, si tot de ‘domnu’ isus’ vorbesc, dar e Acelasi Iisus? Acelasi Iisus de acum doua milenii?

        Apreciază

      • Augustin-de-Florina said, on august 2, 2016 at 6:20 pm

        E negru pe alb: Matei 28-19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le (VOI) în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, 20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit VOUA, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.

        Matei18-18. Adevărat grăiesc VOUA: Oricâte VETI lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte VETI dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer.

        Apreciază

      • Ioan said, on august 3, 2016 at 10:27 am

        @ Augustin-de-Florina – despre botez, din „Carte foarte folositoare de suflet” de Sfantul Nicodim Aghioritul:

        „C a n o n u l 24.

        Dacă va muri copilul nebotezat din lenevirea părinţilor lui, părinţii se depărtează de împărtăşanie trei ani, mâncând
        mâncare uscată în toţi aceşti ani şi cu plecările genunchilor, cu plângere şi cu milostenie, după putinţă, îmblânzind pe
        Dumnezeu şi făcând în fiecare zi patruzeci de metanii.

        însemnare

        Ia aminte, de va fi copilul sănătos, trebuie să-l boteze după patruzeci de zile, precum zice Armenopulos (Partea 5-a,
        Titlul 1 al Canoanelor). Iar de se va îmbolnăvi şi va fi în primejdie de moarte, dacă îl va boteza preot numai cu trei
        afundări şi ridicări, cu chemările Sfintei Treimi, destul este şi nici nu trebuieşte mai mult. Dacă va trăi acesta, să-i citească mai pe urmă rugăciunile ce se spun mai înainte de botez, sau jurămintele, precum zic Armenopulos şi Ilie, Mitropolitul Critului. Dacă nu se află preot în locul acela şi copilul este în primejdie, trebuie să-l boteze oricine se va afla acolo de faţă: sau diacon, sau monah, precum zice Sfântul Nichifor (Canonul 16, Tomul 2 al Sinoadelor), sau mirean, însă creştin să fie, sau chiar tatăl copilului. Chiar dacă va muri, trebuie să fie botezat lăsând toate la iubirea de oameni a preabunului Dumnezeu, după Grigorie Teologul, care spune că întru cele cu îndoială, biruieşte iubirea de oameni. Dacă va trăi după aceea, trebuie să-l boteze de la început preotul; că deşi spune Sfântul Nichifor: ״Copilul care va fi în primejdie de moarte, trebuie să-l boteze şi mirean creştin, ca să nu moară cu totul deznădăjduit, lăsându-l la iubirea de oameni a lui Dumnezeu, însă de va trăi pe urmă copilul, nu zice să nu se boteze de preot, nici acest Sfânt, nici alt canonisitor Părinte, nici vreun Canon sinodal. Fericitul Dionisie al Alexandriei, pe un evreu care a fost botezat de mirean în vreme de boală şi care era în primejdie să moară, iar după aceea a trăit, l-a botezat de la început, spunând că nu este slobod mireanului să facă vreo slujbă preoţească, precum se povesteşte la Vizantida (Cartea 11, pagina 188). Şi Marele Vasilie arată la Canonul său cel dintâi că nu este primit botezul mirenilor şi cei botezaţi de dânşii trebuie să se boteze din nou. In multe cărţi scrise de mâna am găsit şi această completare la canonul acesta al Postitorului, adică dacă pruncul va fi de şapte zile şi va muri nebotezat, părinţii lui să nu se împărtăşească patruzeci de zile şi să mănânce mâncare uscată şi seacă în aceste zile, făcând în fiecare zi câte patruzeci de metanii. Socotesc că li s-a făcut această pogorâre fiindcă era obiceiul, după cum se vede, să nu se boteze copilul mai înainte de opt zile, urmând cuvântului tăierii împrejur, care se făcea în a opta zi, în locul căreia se face acum Botezul. Pentru aceasta, ca să nu urmeze acum unele ca acestea, trebuie negreşit în orice zi se va îmbolnăvi copilul, după primul răspuns al lui Petru Hartofilax, să fie botezat. (Carte foarte folositoare de suflet, Sfantul Nicodim Aghioritul, ed. Bizantina 2005, pag. 107-108)

        Apreciază

  19. sorin said, on august 2, 2016 at 12:00 am

    In Suceava majoritatea preotilor ne fac schismatici. Ieri am stat de vorba cu mai multi preoti si mi au zis ca suntem extremisti si singuri au recunoscut ca nu stiu nimic de sinod si nici nu ii intereseaza. Ba mai mult mi au zis ca documentele inca nu sunt facute publice si este prea devreme sa facem ceva. Mare viclenie. Un alt lucru trist este ca majoritatea arsenistilor la fel sustin, si chiar cei care organizeaza tot felul de mitinguri nu vor sa semneze pentru intreruperea pomenirii. este exact ce spuneam fratelui Vasile ca majoritatea sunt inselati. In schimb oamenii simpli inteleg despre ce este vorba si semneaza.

    Apreciat de 3 persoane

    • mihai said, on august 2, 2016 at 8:56 am

      frate dar ce mai cauti sa te ducu la ereticii aceia?, la vatra dornei este Parintele Mihai Valica antiecumenist

      Apreciază

      • Muritor said, on august 2, 2016 at 4:20 pm

        Părintele Mihai Vălică nu este antiecumenist şi nici măcar nu a îndemnat întreruperea pomenirii ierarhilor semnatari de la Creta, cel puţin nu pînă acum. La m-rea Paltin pe 18 iulie, este video, a spus foarte clar, „noi continuăm pomenirea ierarhilor”, ceea ce este o înşelare, dacă nu chiar o viclenie. Cît „timp de pocăinţă” poţi să le mai oferi ecumeniştilor, după atîţia ani de erezie vădită prin săptămînile de urîciuni ecumeniste? De parcă ai fi Dumnezeu şi tu de la tine le dai timpul ăsta de pocăinţă. Este foarte clar că sub aceste cuvinte se ascunde propria laşitate şi trădare, dacă nu chiar viclenia. Cu Adevărul nu poţi negocia. Adevărul nu se cîrciumăreşte!

        Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on august 2, 2016 at 6:04 pm

        Pr. Mihai Valica este pro-sistem : pro-cip, pro-ierarhi eretici, pro-catolicism, cel putin asa se observa din faptul ca nu poarta barba. Poate e un aspect subiectiv, dar eu n-am incredere in preotii fara barba. Acum nu despre barbi vorbim, ci de preotii care mai sunt demni de incredere.

        Apreciază

      • Muritor said, on august 2, 2016 at 7:19 pm

        Aurora,
        De fapt, in Ortodoxie purtarea/raderea barbii este si el un lucru obiectiv, in special pentru clerici, chiar daca astazi este un aspect secundar.
        Pentru neclerici, in special mireni, insusi cuvintul barbat vine de la barba, adica cel ce poarta barba, barba fiind un aspect al barbatiei barbatului. Pentru monahi stiu ca sint canoane ce interzic chiar taierea barbii. Cit despre clericii mireni, cred ca este prevazut si pentru ei ceva concret in canoane, ceva pe care Pr. Mihai si multi altii cu aspect exterior reformist nu il iau in seama.

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 2, 2016 at 2:52 pm

      sorin

      astia sunt popii care ca si @ioanc si MULTI ALTII, li se pare ca, desi urmeaza ERETICILOR ECUMENISTI pomenindu-i sau primind de-a dreptul EREZIA lor si ei insisi, li se pare ca mai au „har ” !!

      si se „justifca” aratand cu degetul la alti rataciti(stilistii) ! ca si cum INSELAREA unora ar scuza EREZIA altora !

      Apreciază

  20. Augustin-de-Florina said, on august 2, 2016 at 12:01 am

    „Un moment impresionant şi emoţionant a fost inaugurarea, la 20 iunie 1997, a Spaţiului de Reculegere şi Rugăciune, ridicat în curtea interioară a Memorialului Sighet, serviciul religios fiind oficiat de preotul greco-catolic Eugen Popa şi de preotul ortodox Constantin Voicescu.”

    Dupa cum spunea Sfantul Ioan Iacob, „Dacă răscoleşte cineva adânc în sufletele acestor oameni, va găsi nu dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu, ci închinarea unui idol care se numeşte ‘om’.” Pentru ca iata, in numele suferintei universal mantuitoare, co-slujim cu ereticii.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 2, 2016 at 4:44 pm

      Augustin-de-Florina

      romanii nu sunt greci ! 😦

      asta e.
      trist !
      eu unul sunt ft mahnit !

      abia RAR cate unul intr-o generatie care se ridica la inaltimea Sfineniei si lipsei de greseala in Dogme prin care vadeste UNIREA cu harul NEZDRUNCNATA ca Sf Calinic de la Cernica,Sf Ioan Iacob,( Sf paisie Velicicovscki era slav), etc…restul….crestinism aproximativ … ” cu Mila si cu Indurarile „… ce sa facem. atata au putut ei.

      sa vedem ce facem noi, astia „desteptii” ! sa speram ca toata „intelepciunea” si „stiinta ” noastra NU va fi doar ca sa ni se faca si mai aspru ACUZATOR la Judecata !
      Dumnezeu sa ne miluiasca.

      Apreciat de 1 persoană

      • Cristian said, on august 4, 2016 at 12:18 pm

        Despre drama abaterii romanilor dela dreapta credinta, inca si alte marturii:

        1. „Lecţiile de catehizare merg foarte repede; părintele Mina e îngăduitor şi nepretenţios, şi e drept că şi eu mă dovedesc a cunoaşte destul de multe. Cei trei preoţi se sfătuiesc între ei, apoi vin să mă întrebe: ce vreau să fiu, catolic sau ortodox? Le răspund fără şovăială că ortodox. Foarte bine. Mă va boteza călugărul. Dar cei doi greco-catolici vor asista la botez şi ca un omagiu pentru credinţa lor şi ca o dovadă că înţelegem cu toţii a da viaţă ecumenismului într-o vreme în care Ioan al XXIII-lea e pe tronul pontifical, voi rosti crezul în faţa preoţilor catolici. Toţi trei îmi cer să mă consider botezat în numele ecumenismului şi să făgăduiesc a lupta- dacă-mi va fi dat să ies din închisoare- pentru cauza ecumenismului, mereu. Ceea ce făgăduiesc din toată inima”.
        ….
        …. Reînnoiesc făgăduinţa de a nu uita că am fost botezat sub pecetea ecumenismului. Gata. Botezul, în asemenea împrejurări, e perfect valabil şi fără de cufundare şi fără de mirungere. (Dacă voi ajunge să scap din închisoare cu bine, urmează, pentru taina mirungerii, să mă prezint la un preot al cărui nume îmi este dat de părintele Mina; numele acesta aveam să-l uit şi apoi să mi-l reamintesc.)
        ….
        1967 – Admirabilul Athenagora, patriarhul întîlnirii de la Ierusalim şi al sărutului de la Istambul – al ecumenismului faţă de care m-am legat să-i fiu fidel – îi spune lui Olivier Clement că merge spre Hristos pentru că îl iubeşte şi „nu e silit de nimic”, pentru că Hristos – care a refuzat să coboare de pe cruce şi să prefacă pîinile în pietre – e tot una cu libertatea. Hristos ne dă libertatea (Ioan 8, 32: „iar adevărul vă va face liberi”) şi fericirea sub forma de reţetă practică de uz cotidian.
        ……
        „În celula 88 (dacă nu mă înşel) de la Gherla, mare şi ticsită, sunt mulţi preoţi de toate confesiunile. Ecumenismul e pus în practică. În fiecare dimineaţă, din iniţiativa unui preot dârz şi a unor mireni inimoşi, se organizează o slujbă interconfesională. Stau laolaltă preoţi romano-catolici, uniţi, ortodocşi, pastori luterani şi calvinişti. Unul din luterani e partizan al mişcării liturgice (Berneuchner Bewegung) din cadrul protestantismului. Câţiva predicatori sectanţi se ţin la început deoparte. Apoi unii dintre ei (şi tolerantul Traian Crăcea, băiat excelent) ni se asociază”
        ……….
        Gherla, martie 1964 – în legătură cu problemele ecumenismului aflu că una din cele mai înseninate în ruptura dintre catolicism şi ortodoxie – a lui filioque – nu constituie pentru marele teolog ortodox Sergius Bulgakov un temei dogmatic. Nu există vreo dogmă asupra relaţiei dintre Duhul Sfînt şi Fiu şi prin urmare opiniile asupra acestui punct nu constituie erezii, ci sînt doar ipoteze teologice transformate în erezii de mentalitatea panbănuitoare de schisme încuibată în biserici.

        (citatele sunt din Jurnalul Fericirii – Nicolae Steinhardt)

        2. 30 martie 1985 – DESPRE ECUMENISM
        Ce înseamna a fi ecumenic?
        Catolicul care nu vrea sa aiba nimic comun cu Ortodoxia si ortodoxul care nu tinde spre comunitatea iubirii cu catolicismul, nu poate fi ecumenic.
        Eu am fost favorizat de destin: ortodox fiind, am avut posibilitatea de a-mi însusi din copilarie valori catolice. Toata viata mea religioasa s-a dezvoltat sub tutela spirituala a Sfântului Francisc din Assisi si a Sfintei Tereza de Lisieux.
        Privind peste miscarea ecumenica de o jumatate de veac, multele întâlniri ale teologilor mi se par fara eficacitate cât timp nu se face nimic pentru unirea sufleteasca a credinciosilor celor doua mari confesiuni crestine.
        –––-
        27 decembrie 1989, în Sfântul Altar
        O Biserica unita a tuturor sufletelor românesti, ce forta!
        Noi, românii, aceasta latinitate ortodoxa, avem misiunea de a realiza Biserica ecumenica care sa constituie punctul si centrul de reunificare a Crestinismului.
        Acesta este mesianismul apostolic al neamului românesc pe care l-am sustinut la Aiud, în celula 321, în prezenta Parintelui Dumitru Staniloae.
        Factorii care pot face posibila aceasta realizare sunt:
        1. Sufletul românesc
        2. O elita apostolica

        (pr. Liviu Branzas – martir al inchisorilor)

        3. La transformarea Aiudului în închisoare pentru politici, acestei structuri organizatorice i s-a adăugat un punct cerut de legionari: preoţii închişi să aibă dreptul de a săvârşi Sfintele slujbe. S-a aprobat cu greu să devină duhovnici, alături de preoţii oficiali ai penitenciarului. Capela ortodoxă şi cea greco-catolică erau arhipline; mulţi rămâneau în curte. Preotul greco-catolic oficial, Părintele Brânzei cu Preotul ortodox oficial, Părintele Marina, erau ca şi fraţi; slujeau împreună şi cu preoţii legionari sau se suplineau când unul din ei lipsea pentru pricini binecuvântate. (din Virgil Maxim – Imn pentru crucea purtata)

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 4, 2016 at 1:06 pm

        Cristian

        stiu frate, nu trebuia sa-mi mai amintesti aceste lucruri DUREROASE !

        le stiu INDESTUL de la Avva Adrian Fageteanu care era HOTARAT IMPOTRIVA lor, le-a criticat ASPRU si el insusi NICIODATA NU a primit sa slujeasca in inchisoare in astfel de conditii.

        VESNICA LUI POMENIRE cu Sfintii Parintelui nostru Adrian Fageteanu CEL FARA GRESEALA si FARA ABATERE dela Dogma si Ortodoxia CURATA a Sfintilor !!!

        Apreciază

      • el said, on august 4, 2016 at 1:18 pm

        Cristian

        nu stiu daca ai citit cartea despre Parintele Adrain Fagateanu ” Viata mea marturia mea!” care este de fapt consemnaea unor intreviuri cu acest OM SFANT !

        la un moment dat civena plin de entuziasm il intreaba despre canonizarea Sfntilor inchisorlor, ca de ec nu se percete, ce sa facem ca sa o initiem, etc …

        si Avva ii raspunde ca el NU ESTE PENTRU canonizea acestioa, ca asta NU e treaba omneasca si ca ii revine STRICT LUI DUMNEZEU sa ia decizia CAND ci CUM !!!

        cne a citit cartea poate a fost intrepeat/ uimit de un asemnea raspuns de la Parintele Adrian care delara ca iubea pe Corneliu parca.

        darAvva vorbea din prespecitiva TEOLOGIC A ABSOLUTA , nu din evlavie si e´sentimentalism incis omenesti.
        TOCMAI petru ca STIA ca sunt multe lucruri neclare, ambiguitati, si se preteaza la AMESTECURI perciuloase pentru Ortodoxie.

        de aceea DOAR Dumnezeu CAND si CUM va randui EL NSUSI poate sa faca ordine in aceasta mare amestecata de bine si rau care au fost inchisorile comunsite si vietuirtorii lor.

        sa stii ca NIMIC, nici suferinta trupeasca si sufleteasca, nici MCENICIA NU ne permite sa facem NICI CEL MAI MIC RABAT de la Ortodoxie !!!

        si atunci MULTI au facut rabaturi/abateri si NU MICI…..

        sa lasam deci acesta problema in seama Lui Hristos ! STRICT a Lui !

        Apreciază

      • Cristian said, on august 4, 2016 at 4:13 pm

        @el

        “Stareţul credea cu tărie în sfinţenia Cuviosului Arsenie Capadocianul (pe care îl iubea enorm, fiindu-i şi ucenic). Cu toate acestea a spus maicilor să nu îi pună aureolă de sfânt la icoană, nici să o aşeze pe iconostas cu icoanele sfinţilor. Când Stareţul a fost întrebat de ce nu vrea, a răspuns: „Dacă vrea, să se ridice el singur. Adică să intervină pentru a i se face canonizarea.” A aşteptat ca mai întâi Biserica să-l recunoască drept sfânt şi numai după aceea a pus aureolă la icoană şi a scris „Sfântul Arsenie”.” (Viata Cuv. Paisie Aghioritul, pg. 199)

        Apreciază

      • Muritor said, on august 4, 2016 at 6:46 pm

        Cristian, multumesc pentru citatele de mai sus. Eu nu stiam de ele. Chiar e intristator sa afli cum lucrarea antihristului se desfasura demult in BOR, inclusiv in inchisorile comuniste si cei care au fost inchisi si ar fi trebuit sa ajunga mucenici au fost rataciti si ei de aceasta inselare diavoleasca.

        Apreciază

      • el said, on august 4, 2016 at 6:59 pm

        Cristian

        ADEVARAT !

        ASA a facut/gandit si AVVA Adrian Fageteanu ! CA SFINTII !

        numai ca daca Biserica greaca la vremea aceea cand a canonizat pe Sf Arsenie Capadocianul AVEA DREPT CREDINCIOSI episcopi/cler si popor MULT in Ea ca sa aibe Duhul Sfant PRIN CINE sa lucreze INCUSIV la Canonizari,

        BOR oficiala de azi e PUTREDA de EREZIE !

        nu ma astept sa canonizeze LEPADATII astia eretici fiind pe vreun Sfant ! poate pe VRAJITRUL boca… asta ar fi in accord cu „duhul” din ei !

        eu ASTEPT INTAI sa se CURETE CU FOC aria/ogorul BOR de ERETICII care au uzurpat tronuri episcopale si au primit cu NEVREDNICIE hirotonii de toate felurile … si ABIA ATUNCI se va putea face ordine in marea de amestecaturi !

        asta DACA ….

        Apreciază

      • el said, on august 4, 2016 at 7:13 pm

        Cristian

        da sa stii ca in inchisorile comuniste au fost SFINTI MUCENICI, nu neaparat clerici …

        Constantin Oprisan este un Sfant , si nu numai el… ca intotdeauna la romani mireniii/poporul simplu au fost MAI VREDNICI de cele mai multe ori ca clericii lor !

        Apreciază

    • el said, on august 2, 2016 at 5:24 pm

      Augustin-de-Florina

      asa e cu ecumenismul cum a fost si inselarea cu cipurile/CNP-ul la romani!
      in vreme ce parinti si Sfinti din alte neamuri deschideau ochiisi vorbeau deschis de aceste cumplite curse(CNP, , treptele pecetluirii,etc) si lepdari, ….la noi lumea de la vladica la opinca dormea in papuci .plina de „evlavie” din aia despre care vorbea acolo Sf Ioan Iacob Hozevitul care NICI AZI NU VREA sa se intoarca in Romania !!

      ba se justifica unii ca lasa domne`, ca grecii n-au fost incercati ca noi de comunism( plini de fudulie ca ei sunt „muc si sfrac”) , de aia au avut pe Sf Paisie Aghioritul care sa vegheze in pace si asupra unor astfel de teme ca pecetluira si lepadarea. ba cand au aflat si ei de cuvinele Sf Paisie au incecrcat sa le detuneze semsnul, sa le mininmizeze, ba unii le-au intors si in ridicol….pleznit de fudulie ca ei au „mucenici” !!!

      dar rusii si georgíenii( Sf Gavriil Georgianul, cuvosul Vitalie, etc) in plina prigoana comunista in care au dat MILIOANE de MUCENCII , CUM de au avut si atatia Stareti si Sfinti care au invatat si despre ecumenisme ( vezi problema serghinismului in BORru) si despre pecteluie si lepdari CNP si treptele lor preliminare ( si NU UNUL, vezi Sf Lavrentie de Cernigov, Sf. Kuksa de la Odesa, Staretul Antonie cel cu vedeniile, Staretii din „Sarea pamantului” : Nicolae Ragozin, Nicolae Gurianov, Ierom. Gurie de la Chezlov, Arh. Tavrion, Arh, Hristofor de la Tula, fericita Maica Pelaghia de la Reazan, Maica Nila, Maica Macaria cea grabova, , Staretele Ascete in lume din Regiunea dintre care Nebuna pentru Hristos natalia a vinedcat i intarit in lupta impotriva pecetluirii viclene pe Parintele Kiril de la Lavra Sf Serhie de Radonej care are azi MULTI ucenici, Parintele Vasile Nokikov, etc …si nu vreau sa mai numesc si pe altii, ma rezum doar la acestia pe care ii cunosc TOTI fratii de pe aici !!) ????

      asta sa se intrebe poporul roamn, oi astia atata de trufasi ca suntem mai cu motz in europa!

      oare DE CE NU a dat acest neam astfel de Parinti cand altii traind in aceleasi conditii AU DAT?
      sau mai exact oare DE CE NU le-a dat DUmnezeu astfled e Parinti sau astfel de Cuvinte de invataura?

      oare le-ar fi priceput? le-ar fi asculatat?
      cand ei si AZI PLNI de VICLENIE si PERVERSITATE cauta sa le ascunda, sa le RASTALMACEASCA si oricum NU VOR sa le asculte ?

      frate fiecare om si fiecare neam si-a agonisit singur SOARTA sa, dupa virtutile, osteneala si Dreapta lui credinta si as ale transmite si la urmasii lui SLABANOGITI si descopmusi !

      de aceea saNU ne miram ca asa cum pentru semnaturile impotriva cip-uui PUTINI s-au trezit si intre timp MAJORITATEA au ADORMIT fericiti la loc si iscusite si viclene „justificari”,

      asa si acum PUTINI pricep ce se petrece ca s-a IMPUTIT „SAREA pamantului „(clerul episcopii si inavatorii lor) , ca „ortodoxia” lor NU MAI MANTUIESTE !….si dintre acestia SI MAI PUTINI vor sau mai pot sa faca ceva ca sa impiedice APOSTAZIA; CADEREA lor personala sau a nemului /Bisericii lui !

      poporul roman este un popor SLABANOGIT de tot, in general, in MAJORITATE FARA RESURSE de impotrivire la rau ! din cauza atator zeci de ani de exrecitiu cu COMÜPROMISUL…au ajus sa se traguiasca si cu DReapta Credinta…. sa-si dea singur „dogme” care sa-i justifice la CADEREA VECHE lor din care NU VOR sa iasa !

      PUTINI vor scapa de erezie si apostazie…. si la macel isi vor pirede si locul printre neamuri !
      asta e situatia !

      sunt foarte amarat!

      chiar e vremea lui SCAPA CINE POATE !

      DOAR PUNCTUAL !
      Doamne ajuta !

      Apreciat de 2 persoane

  21. Cristiana said, on august 2, 2016 at 6:32 am

    La manastirea Lacul Frumos exista ICOANA MAICII DOMNULUI PORTARITA pe care parintele Grigore a adus-o din Muntele Athos. Maica Domnului ii va ocroti in continuare pe acesti luptatori si aparatori ai credintei ortodoxe. Vrednici sunt!

    Apreciat de 1 persoană

  22. Timiana said, on august 2, 2016 at 10:10 am

    Vrednici sunt! Dumnezeu si Maica Domnului sa-i ocroteasca si pe noi sa ne intareasca sa-i urmam degraba si sa-i sprijinim.

    Apreciază

  23. ban said, on august 2, 2016 at 11:02 am

    Doamne-ajuta! Sa-i tina Dumnezeu tari in hotararea cea buna, daca episcopul nu se dezice public de erezie.

    Apreciază

  24. teodora said, on august 2, 2016 at 2:58 pm

    CĂTRE IERARHII PARTICIPANȚI LA SINODUL DIN CRETA – Episcopul Longhin de Bănceni

    Dă clic pentru a accesa Catre%20%20ierarhi-PS%20Longhin.pdf

    http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala
    ………
    51. „Către ierarhii participanți la Sinodul din Creta” – Episcopul LONGHIN de Bănceni

    Apreciat de 3 persoane

  25. acelas said, on august 2, 2016 at 8:39 pm

    fata de situatia lui ioachim bacauanul care nu i-a cerut nimeni nimic dar el s-a „autosesizat” din oficiu si a facut o serie de afirmatii de o slugarnicie fara precedent data de papa, papistasi si ecumenism in general, si doar parintele de la Oituz a facut ceva, fata de situatia ierarhilor din BOR care au participat la acel „sinod” din Creta impotriva carora iarasi nimeni din subordinea lor (a eparhiilor) nu zice/face nimic, acest ierarh Varsanufie NU a participat la acest sinod talharesc, desi fusese pus pe lista de sinodul BOR, si noi il condamnam fara sa stim. Documentati-va fratilor, informati-va

    Adica pe aia care au fost acolo ii pomenim, nu facem nimic, iar pe cei care NU au fost acolo ii condamnam si prigonim, doar pt ca ni se pare noua ca nu-i ucide repede pe ailalti care totusi au fost acolo. Mai usor fratilor, nu se fac asa lucrurile „cu beregata” de la un episcop catre alt episcop. Pastrati totusi o masura, data de cele expuse mai sus. E multa ignoranta in multi care comenteaza pe aici, nu cunosc adevarul in unele chestiuni.

    in ce priveste IPS Varsanufie este un om al lui Dumnezeu, faptul ca pana acum vreo 10 ani sfantul Nectarie spre exemplu era pentru Romania si romani un perfect anonim, ca s-au intamplat minuni cu acest ierarh, ca sfantul i-a vorbit, apoi a urmat cinstirea sfantului Nectatie si de aici a luat foc toata Romania incepand de la Radu Voda si apoi in toata tara, cu zeci si sute de minuni facute de acest mare sfant, inglobate in vreo 3 sau 4 volume deja, apoi urmand cinstirea si altor sfinti descoperiti tot relativ recent (desi au trait demult) ca sfantul Efrem cel Nou sau sf. ier. Chiril Lucaris este o ignoranta totala intre comentatorii acestui blog. Aveti masura, noi ii prigonim pe cei care nu au participat la acel sinod??

    .

    Apreciază

    • ban said, on august 2, 2016 at 10:41 pm

      Chiril Lucaris nu stiu daca e recunoscut in Romania ca sfant, el a avut simpatii protestante. Nu stiu in ce biserica e sfant, dar la noi nu am auzit sa fie pomenit.

      Apreciază

    • Ioan said, on august 3, 2016 at 12:34 am

      @ acelas – esti viclean si nici nu ai minte.

      Daca Varsanufie este „omul lui Dumnezeu|” de ce nu vorbeste impotriva ecumenismului si a sinodului din Creta?

      „Imaculatul” Varsanufie:

      Inaltpreanesfintitul a mai participat si la saptamana de rugaciune in 2008:

      „Ultima seară de rugăciune comună

      În seara zilei de 24 ianuarie 2008, la Biserica Armeană din Bucureşti, s-a desfăşurat programul celei de a şaptea zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor. Printre cei prezenţi s-au aflat înalţi slujitori ai Bisericilor: Armeană, Romano-Catolică, Luterană, Reformată-Calvină, Greco-Catolică, Anglicană, precum şi personalităţi marcante din sfera politică şi culturală a României. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Într-un cadru solemn deosebit s-a rostit câte o rugăciune din partea reprezentantului fiecărei Biserici participante. În cuvântul său, PS Episcop Varsanufie a subliniat necesitatea unei acţiuni comune a Bisericilor pentru a se putea depăşi crizele cotidiene.”

      http://ziarullumina.ro/saptamana-de-rugaciune-pentru-unitate-s-a-incheiat-61891.html

      @ acelas – daca tu vrei sa ramai cu ereticii tai e treaba ta. Dar nu mai incerca sa inseli si pe altii, sarpe ce esti.

      Acesti pseudo-ierarhi sunt o boala pentru romani, nascuti din popor si impotriva poporului. Ei sunt rezultatul firesc al degenerarii acestui popor aflat in stare de putrefactie duhovniceasca, nevrednic de inaintasii sai. Asistam la un moment istoric si anume disparitia Ortodoxiei din auto-intitulata „BOR”.

      Pacatele mari, superstitiile, tradarile, comunismul, ecumenismul si arsenismul au luptat Biserica lui Hristos si au reusit sa faca enorm de multe victime. Ecumenistii au pus mana pe bisericile construite de ortodocsi. Cum sa nu plangem si sa nu ne tanguim?

      Sa ne pazeasca Maica Domnului sub Cinstitul ei Acoperamant si sa nu ne paraseasca pe noi, pravoslavnicii crestini. Chiar daca suntem pacatosi in multe, sa nu parasim dreapta credinta.

      Traim vremuri infricosate in care de la cel care te astepti sa te pazeasca te vinde.

      Anathema tuturor ecumenistilor!!

      Apreciază

    • el said, on august 3, 2016 at 12:47 am

      acelas

      daca e asa „omul Lui Dumnezeu” cu pretinzi tu atotstiutor ( chiar mai bine decat calugarul @isihastu care ne face periodic uo-to-date despre ultimele grozavii si silnicii facute Man. Frasinei de acesti episcopi Irineu si „omul lui Dumnezeu” in viziunea ta ) DE CE a dat jos Iocana Sf Mucenici din Athos?

      ca IL MUSTRA CONSTIINTA prea strasnic? sau poate o fi primit in sensul asta vreo „illuminare” de la Sf Nectarie?

      vez comentariul de mai sus

      isihastu said, on august 1, 2016 at 9:12 pm

      Icoana ce nu o suporta IPS Varsanufie Gogescu, dar nici IPS Irineu Popa.

      Apreciază

    • el said, on august 3, 2016 at 9:35 am

      acelas

      ” Aveti masura, noi ii prigonim pe cei care nu au participat la acel sinod??

      . ”

      iar ti-ai lasat aici cacareaza , aia PUNCTATA la sfarsit !

      si daca n-au participat la Sinodul TALHARESC dar sunt de un cuget cu ERETICII ecumenisti inseamna ca sunt „clean”? VICLEANULE !

      sau poate prostule, ORBIREA MINTII e consecinta pacatului si vietii in erezie/ inselare incapatanata !

      Apreciază

  26. Cristiana said, on august 2, 2016 at 10:41 pm

    acelas
    Parintele Grigore s-a documentat foarte bine, cand a facut acest pas. Nu este cazul sa vorbiti aiurea si sa luati apararea ereticilor si cazutilor din biserica. Varsanufie este in acelasi duh ecumenist ca ceilalti lepadati cu mitra, chiar daca nu a participat la Sinod. El se ascunde dupa alt eretic, Emilian pe care il trimite la inaintare cand are vreo problema de rezolvat prin parohii. Varsanufie trebuie sa marturiseasca credinta ortodoxa daca este curat,dar n-o sa vedem asta niciodata. Au ordine precise de a inabusi orice miscare in front, iar parintele Grigore tine calea cea dreapta lasata de Sfintii Parinti

    Apreciază

  27. Cristiana said, on august 2, 2016 at 11:07 pm

    acelas
    Ignoranti sunt cei care habar nu au ce vorbesc ca dumneata, nu cei care isi doresc din tot sufletul sa tina calea cea dreapta si sa sa nu se piarda prin hatisuri. Daca dumneata iubesti aparentele si te incanti la orice, mergi dupa Varsanufie si gasca lor. Noi dorim ca Dumnezeu sa nu intoarca fata de la noi astia pacatosi si pentru asta facem orice sa nu-L suparam. Parintele Grigore este un mare marturisitor iar cuvintele sunt prea putine pentru a exprima ceea ce simtim acum ca am gasit un asemenea duhovnic.

    Apreciază

  28. alex said, on august 3, 2016 at 12:13 am

    Ce frumos precizează Sfântul Vasile într-una din epistolele sale, referitor la păstrarea și mărturisirea dreptei credințe: „Sunt conştient şi până în ceasul de faţă că, prin darul Celui care m-a ales la o chemare mai sfântă întru cunoaşterea fiinţei Sale, n-am adunat în inimă alt cuvânt, potrivnic învăţăturii celei sănătoase”. (Epistole, epistola 204, VI, în PSB, vol. 12, p. 420). În viziunea Sfântului Părinte, nu este dureros a suferi pentru credinţă, ci insuportabil este faptul de a nu te fi luptat pentru ea: „Pentru cei ce sunt condamnaţi la moarte(II Cor. I, 9) nu este dureros a suferi pentru credinţă; insuportabil este faptul de a nu te fi luptat pentru ea. Pentru luptători nu este atât de neplăcut faptul de a fi răniţi în luptă, cât acela de a nu fi admişi să se lupte”. (Despre Sfântul Duh, cap. 29, în PSB, vol. 12, p. 89). Iar atunci când veni vorba de a mărturisi credința cu îndrăzneală, indiferent de obstacole, opreliști și amenințări, Sfântul Vasile menționează: „… tinerii (aruncaţi în foc) în Babilon ne-au învăţat că,chiar dacă nimeni nu există de partea bunei credinţe, se cuvine să ne facem datoria. Ei, din mijlocul flăcării, lăudau pe Dumnezeu fără a lua în seamă mulţimea celor care dispreţuiau adevărul — şi trei fiind, se sprijineau reciproc. De aceea, nici pe noi nu ne-a înfricoşat mulţimea duşmanilor, ci, punându-ne nădejdea în ajutorul Duhului, am predicat adevărul cu toată îndrăzneala. De altfel, ar fi cel mai rău lucru dintre toate ca, pe când cei care defaimă pe Duhul, să-şi ia curajul a înfrunta dreapta credinţă cu atâta uşurinţă, iar noi, cei ce avem un astfel de apărător, să ne temem a sluji învăţătura pe care am primit-o de la părinţi pe calea tradiţiei”. (Despre Sfântul Duh, cap. 30, în PSB, vol. 12, p. 92)

    http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/documentar/cum-aparat-sfantul-vasile-cel-mare-dreapta-credinta

    Apreciază

  29. alex said, on august 3, 2016 at 12:22 am

    Tot de la Sf Vasile cel Mare

    Răspunsul ferm dat guvernatorului Modest

    Toată grija şi atenţia lui Vasile era să liniştească lucrurile şi să pună în evidenţă, faţă de arieni, învăţătura Bisericii. Sfântul Vasile a susţinut lupta Sfântului Atanasie cel Mare contra arienilor şi a apărat învăţătura niceeană, fiind un mare animator în lupta contra arianismului. El a dat lovituri grele acestei erezii. Este remarcabilă în acest sens poziţia pe care a avut-o Sfântul Vasile când l-a întâlnit pe guvernatorul Modest, trimisul împăratului Valens cu misiunea de a-l face să îmbrăţişeze arianismul, sau cel puţin să se împace cu arienii. Când guvernatorul îl ameninţă, arătându-i că o eventuală împotrivire la dorinţa suveranului îl poate duce la confiscarea averii, la exil, la munci şi chiar la moarte, el dă un răspuns care îl uluieşte pe interlocutorul său, dar, în acelaşi timp, îl face să înţeleagă că are în faţă un om demn de toată admiraţia:

    „În zadar mă ameninţi cu confiscarea averii, căci nu vei găsi la mine decât aceste haine purtate şi câteva cărţi. Exilul? De exil nu mă tem, căci tot pământul este al Domnului, Căruia Îi servesc. Muncile? Trupul meu este aşa de slăbit, că o singură lovitură îmi va lua viaţa şi-mi va curma chinurile. Moartea? De ea nu mă tem, căci ea mă va uni mai degrabă cu Domnul meu în fericirea cerească, pe care o doresc atât de mult” (cf. Sfântul Grigorie de Nazianz, Cuvântarea XLIII, 49).

    Apreciază

  30. acelas said, on august 3, 2016 at 9:52 am

    @cristiana
    tu cam ce crezi ca ar putea face un episcop altui episcop cu o alta eparhie? Numai Sinodul poate face ceva. Spune concret ceva, nu pe vorbe.

    Acest ierarh a fost vindecat de cancer de sfantul Nectarie. Dar despre asta nu mai spuneti nimic. E bine ca va opriti totusi pe aici, e greu sa te iei la tranta cu sfantul Nectarie, asa-i? Eparhia Ramnicului acum este printre putinele din tara in care se pastreaza programul de slujbe monahal integral, pus la punct, mai ales cel nocturna – hrana cea mai de seama a monahului, cu ceasuri, miezonoptica, tot. Este printre putinele din tara in care toti calugarii poarta parul lung si barba mare, cum e firesc pt orice monah. Mergeti in tara la manastiri incepand cu Bucurestiul, uitati-va la infatisarea monahilor, de cativa ani buni s-a schimbat radical, e prapad.

    Cea mai mare parte a ierarhilor BOR e jalnica, e vanduta, mai toti sunt ecumenisti si tradatori, slugi ale Sistemului. Mai sunt cativa bunicei. Pe primii i-a neutralizat deja Sistemul, de ceilalti cativa va ocupati voi. Tot Sinodul e praf. E mare primejdia. Faceti cum credeti, dar nu actionati dupa ureche, amintiti-va de ce zicea parintele Arsenie Papacioc, strategie.

    in ce priveste filmuletul, da, adevarat, dar face parte din viata mireneasca de dinainte. Numai voi v-ati nascut direct „cuviosi”

    despre icoana, socot ca nu el a facut asa ceva.

    nu vreau sa pomenesc cate i s-au pus in cap cum a fost ales la Ramnic. Au fost pe net. Facut securist, mason si mai multe. Toate au picat treptat, lumea a inceput sa-l cunoasca cu adevarat. Deci in ce priveste prietenia lui ps lovisteanu, tuns si frezat, ecumenist si fidelitatea acestuia fata de IPS, tocmai contracandidatul lui la arhiepiscopia Ramnicului, tine de domeniul povestii, cred, pt toti.

    .

    Apreciază

    • Ioan said, on august 3, 2016 at 12:59 pm

      @ acelas – se pare ca vorbesc in van. Unde este discursul lui Varsanufie impotriva ecumenismului?

      Daca asa cum spui tu Varsanufie l-a facut cunoscut in tara noastra pe Sfantul Nectarie de la Eghina aceasta inseamna ca Varsanufie e drept si „omul lui Dumnezeu”?

      Paganii din Papua Noua Guinee au auzit de Hristos de la misionarii eretici. Acesta inseamna ca acei misionari au devenit „oamenii lui Dumnezeu” prin propovaduirea lor? Caci l-au facut cunoscut pe Hristos care e Dumnezeu si nu pe orice om…

      Cu ce ne incalzeste faptul ca Varsanufie are „evlavie” la Sfantul Nectarie? Vad ca nu are evlavie la scrierile sfantului referitoare la papistasi pentru ca din acestea nu citeaza nici un cuvant.

      @ acelas – Iti dai seama cat de mult te inseli si inseli si pe altii poate datorita nestiintei tale? Daca ai gasit numele lui Varsanufie intr-o carte despre muinunile Sfantului Nectarie, gata si Varsanufie e si el sfant.

      Poate l-a facut cunoscut pe Sfantul Nectarie pentru bani. Poate are evlavie la bani. Te-ai gandit la aceasta varianta?

      Ecumenistii acestia se folosesc de orice mijloc pentru a atrage banii oamenilor. Inclusiv de sfinte moaste.

      Hariton staretul cel necurat de la Petru Voda nu se foloseste de numele Parintelui Justin? El nenorocitul si iuda cel spurcat care „binecuvanteaza” acum ecumenismul si spune vietuitorilor din Petru Voda sa taca si sa nu vorbeasca impotriva adunarii din Creta. El este acela care lupta impotriva antiecumenistilor si ii prigoneste. Un tradator si un lingusitor. De aceea nu ati auzit nimic oficial din partea manastirii Petru Voda dupa terminarea adunarii blestemate din Creta. Din cauza acestui nemernic de om. Nu mai dati bani acolo. Nu mai dati bani in bisericile ecumeniste. Lasa-ti-le goale.

      Prin bani alimentam ecumenismul. Nu mai fiti fara de minte. Sprijiniti material si moral doar preotii ortodocsi.

      Dreptarul nostru se gaseste in Sfanta Scriptura si in scrierile patristice.

      Cine nu este cu Hristos este impotriva Lui. E atat de simplu…

      Apreciază

      • el said, on august 3, 2016 at 2:36 pm

        Ioan

        hariton e o iuda spurcata si vanduta si monahul Teodot un sarac cu mintea INSELAT de diavolul ecumenismului si care se furajeaza constiincios de la hariton cu „sfinteniile” si „harul lui…ecumenist !

        Apreciază

      • el said, on august 3, 2016 at 2:38 pm

        Ioan

        @acelas e un fudul trufas care se crede mai presus de Sfinti si de Canoane si Dogme, basca ca le ignora dar si cand le afla de la altii …le DISRETUIESTE de la „inaltimea” „stiintei” lui viclene !

        un arsenist …. minte cotonogita de draci !

        Apreciază

    • el said, on august 3, 2016 at 2:44 pm

      acelas

      „tu cam ce crezi ca ar putea face un episcop altui episcop cu o alta eparhie? Numai Sinodul poate face ceva. Spune concret ceva, nu pe vorbe. „____ eeeei balarie cu tichie, mai esti si obraznic dupa ce ca esti ORB si TAMP!

      adica ce fac danutz capetenia cazaturilor cel cu copita despicata de NECURAT cu ceilati episcopi o fi lucru necunoscut si rar !
      in ce e cazatura asta de daniel ciobotea MAI MARE ca ORICE episcop din tara /lume ca sa-si permita asta?

      de la el au luat MODEL de „buna purtare ” si Arhiepicoparii lui CAZUTI si INVECHITI in EREZII si TIRANIE !

      ….parca acum te-a adus ultima ploaie ca pe sporii de ciuperca in Biserica… as ade „naiv” esti !

      Apreciază

    • isihastu said, on august 4, 2016 at 4:20 pm

      Din informatiile eronate ce le-ai scris aici, personal nu imi ramane decat sa cred ca ai luat locul Mihaelei in tineretea sa, IPS Gogescu aburindu-te direct sau indirect pana la calificativul de pion executabil. Cu toate ca individul era hirotonit ieromonah cand a avut relatia cu acea femeie, varianta ta aparatoare nu e plauzibila fiindca Canoanele interzic categoric preotia in astfel de cazuri. Varsanufie cu Mihaela au fost in concubinaj 13 ani !
      Icoana cu Sfintii Athoniti ucisi de papistasi inca nu a fost data jos de pe peretele din fata Bisericii datorita unor calugari mai zeloti din Frasinei care drept protest la intentia si cerinta acestuia i-au distrus tabloul de la scaunul imparatesc. Cateva zile mai tarziu, acesta, dar si IPS Irineu al Craiovei au cerut consiliului manastirii ca monahii cu pricina (cu peste 20 ani vechime) sa fie dati afara din manastire.
      Daca in eparhia Ramnicului, manastirile au inca program riguros si autentic de vietuire monahala, asta nu are nicio legatura cu ierarhii prezenti, mai ales ca acestia acum obliga calugarii spre actiuni filantropice misionare si studii in scolile teologice unde se invata tot felul de erezii de la eretici si profesori viciosi, expulzandu-i in acest fel din habitatul isihast care se identifica natural cu monahismul ortodox.
      ”Dupa roadele lor ii veti cunoaste” (Matei 7-20)
      Iar atitudinea acestui ierarh din ultimele zile spune multe.

      Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 10:46 am

      acleas

      „Acest ierarh a fost vindecat de cancer de sfantul Nectarie.”_____ sa fii tu sanatis cati ERETICI/MUSULMANI a vindecat Sf Nectarie , Maica Domnului si MULTI alti Sfinti de cancere si alte boli cumlite…. si aia TOT rataciti au ramas !
      Pronia Lui Dumnezeu sustine TOATA Zidirea, dar DOAR cei ce se afla IN ADEVAR se mantuiesc !

      dovada ca NU MINUNILE mantuiesc, ci DREAPTA CREDINAT …TRADATA de varsanufie al tau !

      Apreciază

  31. ilioara said, on august 3, 2016 at 6:08 pm

    P Teodot cica sa mergem in continuare la cei care pomenesc ca sa nu le cedam bisericile. Pai ce sa mai facem fratilor cu ele daca sunt goale… de Duhul Sfant. Bisericile oricum le vor lua sunt deja luate ce sa mai aparam, ziduri goale? Sa se spele pe cap cu ele …noi sa ramanem cu HRISTOS!!! Cine mai zice ca in hoiturile astea imputite ale celor care au tradat si ale celor care pomenesc mai lucreaza Duhul Sfant blasfemie face.

    Apreciază

    • el said, on august 4, 2016 at 7:00 pm

      ilioara

      Teodot este un RATACIT !

      Nu din rea vointa/ vanzare ..ci din putinatatea mintii lui !

      Apreciază

      • Mihail said, on august 5, 2016 at 10:04 am

        „el”, cand vorbesti asa de parintele, ma dezamagesti cu totul. Prefer de o mie de ori un parinte „cu minte putina”, asa cum il socoti tu si pe care l-as urma fara nici o strangere de inima, decat un om „plin de minte” care se considera superior celor din jur. Mare atentie la calificativele pe care le dai oamenilor din jur.

        Apreciază

      • el said, on august 5, 2016 at 10:43 am

        Mihail

        daca crezi ca e bine sa te iei dupa unul RATACIT mergi cu pace dupa el.
        si daca tu crezi ca treaba mea pe aici e sa ma dau destept si sa-i „micsorez” pe altii ….DEGEABA scriu pentru tine ca nu pricepi nimic.
        faptul ca am spus ca e cu minte PUTINA nu e o ocara ci e o SCUZA in context pentru RATACIREA lui, dar daca nu se indrepteaza nici asta nu ii va folosi la nimic.

        monahul Teodot e un INSELAT, si am si spus si de ca pana acum, nu ma repet ca daca inca n-ai inteles e ca NU POTI/NU vrei.
        diavolul se bucura de prostia/nestiinta/incapatanarea noastra in rataciri si le foloseste cu succes spre pierderea sufletelor.

        asta e fiecare cu „marturistorii” lor.

        Apreciază

      • Pavel said, on septembrie 16, 2016 at 10:20 am

        Unde ati gasit ca „Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. Cine a spus asta? Sfantul Ignatie Teoforul in scrisoarea sa catre cei din Filadelfia.” Eu am citit capitolul si nu este . Va rog, pagina exacta. Cartea se gaseste pe https://vreaumantuire.files.wordpress.com/2009/06/psb-01-scrierile-parintilor-apostolici.pdf

        Apreciază

      • octoviv said, on septembrie 16, 2016 at 6:15 pm

        În limbile greacă și latină:

        P. G. 5, coloanele 699-700, Episolae Genuinae Ad Philadelphenses, paragraful III.:
        https://scribd.com/document/324215649/P-G-5-coloanele-699-700-Epistolae-Genuinae-Ad-Philadelphenses-III

        P. G. 5, coloanele 819-822, Episolae Interpolatae Ad Philadelphenses, paragraful III.:
        https://scribd.com/document/324215801/P-G-5-coloanele-819-822-Epistolae-Interpolatae-Ad-Philadelphenses-III
        _________________________________________________________________________________________

        În limba română:

        PSB 1. Scrierile Părinților Apostolici, EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, BUCUREȘTI, 1979, p. 179:

        […]
        IGNATIE CĂTRE FILADELFIENI
        […]
        (De aici începe: Epistolae Genuinae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)
        CAPITOLUL III
        1. Feriți-vă de buruienile rele, pe care nu le cultivă Hristos, pentru că nu sînt sădite de Tatăl[1]. 2. Nu grăiesc așa, pentru că am găsit dezbinare la voi; dimpotrivă, curăție. Că toți cîți sînt ai lui Dumnezeu și ai lui Iisus Hristos, sînt cu episcopul; și toți cîți se vor pocăi și vor veni la unitatea Bisericii, vor fi și ei ai lui Dumnezeu, ca să fie vii după Iisus Hristos. 3. «Nu vă înșelați», frații mei, dacă cineva se duce după cel ce dezbină, «nu va moșteni împărăția lui Dumnezeu»[2]. Dacă cineva umblă în învățături străine, acela nu este în acord cu patimile lui Hristos.
        (Aici se sfârșește: Epistolae Genuinae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)

        [1] Mt. 15, 13.
        [2] 1 Cor. 6, 9, 10.
        […]

        _________________________________________________________________________________________

        În limba engleză:

        ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
        http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

        Chapter III.—Avoid schismatics.
        (De aici începe: Epistolae Genuinae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)
        Keep yourselves from those evil plants which Jesus Christ does not tend, because they are not the planting of the Father. Not that I have found any division among you, but exceeding purity. For as many as are of God and of Jesus Christ are also with the bishop. And as many as shall, in the exercise of repentance, return into the unity of the Church, these, too, shall belong to God, that they may live according to Jesus Christ. Do not err, my brethren. If any man follows him that makes a schism in the Church, he shall not inherit the kingdom of God. If any one walks according to a strange[893] opinion, he agrees not with the passion [of Christ.].
        (Aici se sfârșește: Epistolae Genuinae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)

        (De aici începe: Epistolae Interpolatae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)
        Keep yourselves, then, from those evil plants which Jesus Christ does not tend, but that wild beast, the destroyer of men, because they are not the planting of the Father, but the seed of the wicked one. Not that I have found any division among you do I write these things; but I arm you beforehand, as the children of God. For as many as are of Christ are also with the bishop; but as many as fall away from him, and embrace communion with the accursed, these shall be cut off along with them. For they are not Christ’s husbandry, but the seed of the enemy, from whom may you ever be delivered by the prayers of the shepherd, that most faithful and gentle shepherd who presides over you. I therefore exhort you in the Lord to receive with all tenderness those that repent and return to the unity of the Church, that through your kindness and forbearance they may recover[894] themselves out of the snare of the devil, and becoming worthy of Jesus Christ, may obtain eternal salvation in the kingdom of Christ. Brethren, be not deceived. If any man follows him that separates from the truth, he shall not inherit the kingdom of God; and if any man does not stand aloof from the preacher of falsehood, he shall be condemned to hell. For it is obligatory neither to separate from the godly, nor to associate with the ungodly. If any one walks according to a strange[895] opinion, he is not of Christ, nor a partaker of His passion; but is a fox,[896] a destroyer of the vineyard of Christ. Have no fellowship[897] with such a man, lest ye perish along with him, even should he be thy father, thy son, thy brother, or a member of thy family. For says [the Scripture], “Thine eye shall not spare him.”[898] You ought therefore to “hate those that hate God, and to waste away [with grief] on account of His enemies.”[899] I do not mean that you should beat them or persecute them, as do the Gentiles “that know not the Lord and God;”[900] but that you should regard them as your enemies, and separate yourselves from them, while yet you admonish them, and exhort them to repentance, if it may be they will hear, if it may be they will submit themselves. For our God is a lover of mankind, and “will have all men to be saved, and to come to the knowledge of the truth.”[901] Wherefore “He makes His sun to rise upon the evil and on the good, and sendeth rain on the just and on the unjust;”[902] of whose kindness the Lord, wishing us also to be imitators, says, “Be ye perfect, even as also your Father that is in heaven is perfect.”[903]
        (Aici se sfârșește: Epistolae Interpolatae Ad Philadelphenses – nota comentatorului)

        [893] i.e., heretical.
        [894] 2 Tim. ii. 26.
        [895] i.e., heretical.
        [896] Comp. Cant. ii. 15.
        [897] Comp. 1 Cor. v. 11.
        [898] Deut. xiii. 6, 18.
        [899] Ps. cxix. 21.
        [900] 1 Thess. iv. 5.
        [901] 1 Tim. ii. 4.
        [902] Matt. v. 45.
        [903] Matt. v. 48.

        _________________________________________________________________________________________

        Epistolae Interpolatae Ad Philadelphenses, III. în limba română (scrisă cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu; tot ce este bun și adevărat în textul de mai jos este de la Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, iar tot ce este greșeală îmi aparține; cine este om mai duhovnicesc și cunoaște mai bine limba greacă, ori limba latină, ori limba engleză, să scrie o traducere mai bună întru Hristos):

        Păziți-vă, atunci, de acele buruieni rele pe care nu le cultivă Iisus Hristos, ci acea fiară săbatică, ucigașul de oameni, pentru că nu sunt sădite de Tatăl, ci sunt sămânța celui viclean. Nu pentru că am aflat vreo dezbinare între voi vă scriu aceste lucruri, dar vă avertizez, ca și copii ai lui Dumnezeu. Pentru că toți câți sunt ai lui Hristos sunt și cu episcopul; iar toți câți se despart de El, și intră în comuniune cu cei blestemați (ereticii – nota traducătorului), aceștia vor fi tăiați [de la trupul Bisericii] împreună cu ei (ereticii – nota traducătorului). Pentru că nu sunt dintre cei ai lui Hristos, ci sunt sămânța vrăjmașului, de care să fiți izbăviți veșnic pentru rugăciunile păstorului, celui mai credincios și blând păstor care veghează asupra voastră. De aceea vă îndemn întru Domnul să primiți cu toată blândețea pe aceia care se căiesc și se întorc la unitatea Bisericii (se întorc de la erezie la Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică – nota traducătorului), încât pentru bunăvoința și răbdarea voastră să își revină[894] din cursa diavolului, și învrednicindu-se de Iisus Hristos, să obțină mântuirea veșnică întru împărăția lui Hristos. Fraților nu vă înșelați. Dacă orice om urmează pe cel care se rupe de adevăr, acela nu va moșteni împărăția lui Dumnezeu; și dacă orice om nu se depărtează de cel ce învață minciuna (erezia – nota traducătorului), acela va fi condamnat la iad. Fiindcă trebuie (în mod obligatoriu) nici să te desparți de ce este dumnezeiesc (binecinstitor, cucernic), nici să ai părtășie cu ce este nedumnezeiesc (necinstitor, necucernic, eretic). Dacă cineva merge după o părere străină[895] (umblă în învățături străine, eretice), nu este din Hristos, nici părtaș pătimirii Lui; ci este o vulpe,[896] un distrugător (fur, năimit) al viei lui Hristos. Nu aveți părtășie[897] cu un astfel de om, ca nu cumva să pieriți împreună cu el, chiar de ar fi el tatăl tău, fiul tău, fratele tău, sau oricare alt membru al familiei tale. Pentru că spune [Scriptura], „Să nu îl cruțe ochiul tău.”[898] Trebuie deci să „urâți pe cei ce Îl urăsc pe Dumnezeu și să vă mâhniți asupra vrăjmașilor Săi.”[899] Nu vă îndemn să îi bateți sau să îi persecutați, după cum fac Neamurile (Păgânii) „care nu cunosc pe Domnul Dumnezeu”;[900] ci să îi priviți ca pe dușmanii voștri, și să vă despărțiți de ei, atenționându-i și îndemnându-i la pocăință, dacă vor vrea să mai audă, dacă vor vrea să mai asculte. Pentru că Dumnezeul nostru este iubitor de oameni și „vrea ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vie.”[901] Pentru că „El face să răsară soarele peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți;”[902] cu a cărui bunătate Domnul, dorind ca noi să Îl urmăm, spune, „Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.”[903]

        [894] 2 Timotei 2, 26.
        [895] i.e., eretică.
        [896] Cântarea Cântărilor 2, 15.
        [897] 1 Corinteni 5, 11.
        [898] Deuteronom 13, 6-18.
        [899] Psalmul 138, 21 (sau 138, 20 în versiunea Sfintei Scripturi de la 1914).
        [900] 1 Thessaloniceni 4, 5.
        [901] 1 Timotei 2, 4.
        [902] Matei 5, 45.
        [903] Matei 5, 48.
        _________________________________________________________________________________________

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos, Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

        Apreciază

  32. Muritor said, on august 4, 2016 at 12:59 am

    Sf. Teodor Studitul: Întinare are împărtăşania unde e pomenit ereziarhul!
    http://lumea-ortodoxa.ro/sf-teodor-studitul-intinare-impartasania-unde-e-pomenit-ereziarhul/

    Apreciază

  33. […] Manastirea Lacul Frumos din Valcea intrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie […]

    Apreciază

  34. ilioara said, on august 5, 2016 at 11:03 am

    Stie Dumnezeu cum e p Teodot. I-am trimis un mesaj in care printre altele ii ziceam sa nu faca cu biserica pe care o pazeste cum a facut ala cu ia nevasta dar lasa-mi casa adica sa aiba grija sa nu ramana fara nimic si i-am zis ceva de genu ca daca da sufletul ce mai face cu restul…a si cu un pic de ironie i-am zis ca m-am rugat si am avut vedenie se facea ca imi aparea fotografia monahilor de la Marea Lavra aia care au primit catolicii si s-au carbonizat si am auzit o voce care zicea uite asa arata cei care mai au de-a face cu tradatorii sau indeamna pe altii sa aiba de-a face cu ei. Vreau sa zic ca mesajul a fost cenzurat DECI PE CEI CARE ACCEPTA ERAZIA TRE SA-I TRAZNEASCA DUMNEZEU IN BISERICA (vezi muntele Athos) ca sa priceapa si altii ce si cum……..Fratilor de acum….Dumnezeu cu mila!!!!! Un lucru bun insa pe care il face este ca el vede asta ca pe o lupta deci in sensul ca discuta cu oameni incearca sa-i trezeasca….

    Apreciază

    • el said, on august 5, 2016 at 2:24 pm

      ilioara

      „Un lucru bun insa pe care il face este ca el vede asta ca pe o lupta deci in sensul ca discuta cu oameni incearca sa-i trezeasca….”_____ ca sa-i RIMITA INAPOI la ereticii ecumenisti ca si inainte !
      aferim „trezire” si „lupta „!

      Apreciază

  35. […] Manastirea Lacul Frumos din Valcea intrerupe pomenirea Ierarhului IPS Varsanufie […]

    Apreciază

  36. Pavel said, on septembrie 16, 2016 at 10:17 am

    @el
    Unde ati gasit ca ” Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. Cine a spus asta? Sfantul Ignatie Teoforul in scrisoarea sa catre cei din Filadelfia.”? Eu am cautat in carte si nu am gasit.

    Apreciază

  37. Pavel said, on septembrie 17, 2016 at 11:46 pm

    @octoviv
    Nu inteleg cine face comentariile la scrisorile Sfantului Ignatie Teoforul in greaca si engleza? In limba romana nuapar acele comentarii care seamana cu talcuirile la canoane. Sunt facute de un teolog, un sfant sau sfantul insusi? E foarte important. Vad ca varianta in limba romana nu a preluat nici macar titlul( Despre schismatici_)
    ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
    http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

    Chapter III.—Avoid schismatics.

    Apreciază

  38. Pavel said, on septembrie 17, 2016 at 11:50 pm

    @ octoviv
    Cui apartin notele de la traducerea in greaca si engleza? E un teolog cel care comenteaza sau e un sfant sau sfantul Ignatie?
    De ce nu apar si in varianta in limba romana? In limba romana, Dl Fecioru nu preia nici macar titlurile capitolelor. De ex- Cap III( Despre schismatici)

    ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
    http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

    Chapter III.—Avoid schismatics.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.