SACCSIV – blog ortodox

Dar unde ne vom ingropa mortii?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 30, 2016

Unii spun ca deja a venit vremea sa nu mai intram in bisericile ecumeniste. Altii spun ca mai asteapta oleaca pana fac pasul acesta. Oricum ar fi, cat de curand toti traditionalistii vor proceda la fel: le vor ocoli.

Evident ca preotii, sa le zicem neecumenisti, vor fi foarte rari si ca atare greu de ajuns la ei. Asta n-ar fi o mare problema in caz de Botez sau Cununie. Unde ne vom ingropa insa mortii? Te duci cu ei sute de kilometri?

E o intrebare la care nu stiu sa raspund.

Sa speram ca ne vor dumiri parintii si teologii ce deja au luat atitudine impotriva Marelui Sinod.

 

199 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 9:49 am

    Doamne ajuta ! Foarte bun subiectul . E o problema care imi tulbura pacea sufletului si nu cred ca sunt singura care simte tulburare din aceasta directie . Merg duminica la biserica ,constat ca Patriarhul e inca pomenit la Liturghie, tin la preotul meu insa ma nedumereste comportamentul asta ca si cum nu s-a petrecut nimic demn de mentionat sau nici pe departe grav . Adica el , ca preot , sa nu stie de Sinodul de la Creta , sa nu stie ce s-a discutat acolo, sa nu stie de atitudinea celorlalte biserici ortodoxe din alte tari ? Practic pe mine ,ca simpla muritoare , ma framanta ce ar trebui sa-l framante pe el in calitate de preot . Daca acesti preoti mai au har , agheasma pe care o face preotul meu e valabila , e agheasma . Inseamna ca parintele meu mai are har . Atunci ? ????????????

    Apreciat de 1 persoană

    • Ema said, on iulie 30, 2016 at 11:27 am

      Scortisoara nu esti singura care asa simte. Tradatorii astia ne-eu dat un pumn ca abia ne revenim din soc si din tristete. Parca nu aveam si asa oricum problemele noastre.. Eu inca mai sper sa aflam unde sint adevatatii preoti neecumenisti (cine are asa o informatie sa scrie pe net sa aflam si noi). Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

      • mihai said, on iulie 30, 2016 at 8:22 pm

        Scortisoara apropo de incinerari, mai bine ati dai sufletul prin pustiuri si nu trebuie apelat la aceasta practica satanica

        Apreciază

    • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 12:01 pm

      Harul lucreaza pana la potirul comun, pana cand se va ajunge la Liturghie comuna, la Liturghie comuna. Din acea clipa, niciun episcop sau preot ecumenist nu va mai avea vreo slujba valida, e ca si atunci cand popa sau episcopul s-ar duce si s-ar boteza la adventisti, sau la papistasi.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 2:16 pm

        Augustin-de-Florina

        Tocmai aici e smecheria dracilor si a uneltelor lor. Pentru papusarii ecumenismului aceasta impartasire din acelasi potir nici nu trebuie neaparat sa aiba loc. Poata chiar sa vina si ANTIHRSITUL si ea sa nu se petreaca. Caci ecumenismul pare un ghiveci, un amestec de religii, doar la o privire rapida. La o analiza mai aprofundata se poate usor observa ca e de fapt un soi de uniune in care fiecare e cu a lui dar drumurile fiecaruia duc la acelasi Dumnezeu. Doctrina asta e arhisuficienta pentru a-l accepta toti pe ANTIHRIST. Nu e necesar ca islamistul sa intre in sinagoga si nici Ortodoxul sa mearga la potirul catolicului. Ba din contra, daca il obligi pe islamist sa se roage in sinagoga s-ar putea sa intampini o acerba rezistenta. Iar papusarii n-au nevoie de o astfel de rezistenta. La ce le-ar folosi, atata timp cat printr-o unitate in diversitate isi ating cu mult mai bine scopul?

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 4:04 pm

        Augustin de Florina

        ma dezamagesti !
        ti-a raspuns bine Saccsiv !

        Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 4:11 pm

        Deci , acesta e reperul : potirul comun , Liturghia comuna . Multumesc pentru lamuriri.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 4:42 pm

        scortisoara

        Nu e acesta reperul.

        Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 4:24 pm

        Apropo de ce spune saccsiv …. Probabilitatea de a se ivi vreo ocazie de a se face Liturghie comuna cu un preot de alt rit in parohia din care fac eu parte , e foarte mica . Sa zicem ca nu se va petrece asta la mine la biserica . Asta nu-l va impiedica pe preot sa tina turma in intuneric dupa cum nu-l va impiedica pe ala inntunecat sa se instaleze . Chiar e smecherie .
        Saccsiv are dreptate .

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 5:11 pm

        @Saccsiv,

        Am inteles (ca nu acela e reperul )….pana la….sfarsitul comentariilor . :)) Multumesc .

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 31, 2016 at 3:41 am

        „Harul lucreaza pana la potirul comun, pana cand se va ajunge la Liturghie comuna, la Liturghie comuna. „____GRESIT !

        atunci VINE PEDEAPSA INSTANT !
        cum a venit peste Constantinopolul CAZUT IN EREZIE care LISPIT DE HAR fiind „s-a impartasit” cu caKAtolicii, si se afa sub acea pedepasa de atunci PANA AZI !

        Apreciază

      • el said, on iulie 31, 2016 at 12:00 pm

        Augustin-de-Fleorina

        HARUL NU LUCREZA NICIODATA CU ERETICII !

        http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

        … Marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”…

        …cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc…

        …Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză….

        …Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. … Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.

        …fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.

        Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11).

        cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 8:43 pm

        Saccsiv,

        eu te sfatuiesc sa stergi comentariul ilioarei despre parintele Macarie si influenta lui asupra parintilor de la L…… de la https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/06/sa-i-ajutam-pe-parintii-antim-macarie-atanasie-elefterie-grigorie/ Trebuie sa ii sprijinim pe acesti parinti. Dar faci consideri, nu cred ca e atat de grav… Poti sa nu publici raspunsul meu de acolo, poate mai rau se isca discutii…

        te-as ruga daca poti sa foci in viitor in articol in care sa iti arati sustinerea fata de acesti parinti bravi… important e sa nu staruie pana la capat in ceva gresit, si poate exista unele exagerari.

        Iertare.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 8, 2016 at 9:26 pm

        Ioana

        Daca nici eu nu mi-am arata sustinerea …

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 9:47 pm

        Bineinteles ca Da! Doar ca iar nu m-am exprimat eu bine, ma gandeam ca in viitorINCA un articol despre ei, la momentul potrivit ca sa nu fie unii reticenti in privinta lor….

        si ma refeream la unii cititori care poate ii vor taia de pe lista daca vad ce au spus altii despre ei, bineinteles ca nu la tine, si BINEINTELES CA I-AI SUSTINUT!

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 9:50 pm

        – la momentul potrivit, cand vor mai fi subiecte despre ei, nu neaparat acuma. 🙂

        Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 12:40 pm

      scortisoara

      ” Practic pe mine ,ca simpla muritoare , ma framanta ce ar trebui sa-l framante pe el in calitate de preot . Daca acesti preoti mai au har , agheasma pe care o face preotul meu e valabila , e agheasma . Inseamna ca parintele meu mai are har . Atunci ? „_______sunt FOARTE INDREPTATITE interogatiile tale !

      o sa raspund cum i-am raspuns mai devreme si lui @cosminmatiu:

      „sa reducem la esential:
      daca mergem la unii care INCALCA DOGMA si CANONANELE VADIT cum sunt popii si episcopii ecumenisti sa ne imparatsim/spovedim /etc NE PUNEM in comuniune cu ei prin aceasta.

      ori Canoanele ce zic : CU ERETICI SA NU AI NICIO PARTASIE !

      ce fac ereticii cu „harul” lor, ce chestii „valide” mai au ei e IRELEVANT .
      …daca TU te-ai facut partas cu ei TE-AI FACUT CALCATOR de Porunca/Caonoane si NEASCULTATOR de Biserica ! PUNCT ! Si vei da socoteala !

      parintele Zisis indeamna la CERCETARE ACUTIVA a preotilor : sunt ortodocsi pe aceia sa-i urmam !
      sunt ecumenisti ( NU coteaza din ce „motive”/pretexte) : SA RUPEM ORICE PARATSIE cu ei !

      si NU e destul sa nu fie pomeniti DOAR aia 25 de episcopi semnatari ai Sinodului din Creta, daca la RESTUL : popi si episcopi de acceasi cuget cu ei sau care NU SE DELIMITEAZA de EREZIA ecumenista RUPAND PARTASIA cu ei ___ putem sa mergem linistiti ca…. „lucreaza harul prin „iconomie” „!

      aceasta e pararea mea!.

      parerea mea e ca INDIFERENT ce chestii „valide” ar mai avea acesti preoti ___si eu CRED ca NU MAI AU !! din cauza EREZIEI de care se lipesc CU STIINTA, INCAPATANAT si DE MULTA VREME _____ noi TREBUIE sa o RUPEM cu ei DEFINITIV. Altfel ne facem CALCATORI DE CANOANE si ERETICI prin couniunea/paratsia cu erezia lor !

      deci e SIMPLU : FUGI de TOTI preotii si episcopii ecumenisti/ in couninue cu ecumenistii cum inavata si Parintele Zisis ca aceasta e CALEA cea buna ca sa FUGIM , sa ne delimita de EREZIE !

      restul sunt intrebari secundare, inclusiv aceasta cu cine ne ingroapa mortii ! NIMIC NU trece ININATEA Dreptei Credinte si pentru NIMIC NU trebuie facut Rabat la ea , nici cel mai mic !
      Asa au facut Sf parinti ai nostri, pe EI TREBUIE sa-i urmam !

      nu stiu, dar daca omul are chiar ACRIVIE si dragoste se va osteni in ORICE situatie cum zici si tu sa gaseasca un PREOT DREPT penru nevoile lui si ale mortilor lui ! Si daca Hristos vede RAVNA si DREAPTA LUI CREDINTA neabatuta crezi ca il va trece cu vedrea pe unul ca acesta la asa o nevoie?

      à la limite…..adica cei adormiti in conditii de calamitate, razboaie, morti pe front , mancati de animale, etc crestini ortodocsi fiind NU se mantuiesc daca nu au fost ingropati si prohoditi de un preot ortodox? nu ii pomeneste pe ei Biserica la fiecare Sf Liturghie la Ectenie ? crezi ca n se folosesc pe motivul ca au murit neingropati/prohiditi de preot ortodox ?
      cati crestini ortodocsi nu au murit in vremea prigoanei comuniste in Rusia de foame, de nevoi, chinuiti de lipsurile comunistilor prin locuri nestiute si singuri sau fara preot , ce aceia nu se mantuiesc ?
      ca sa nu mai vorbesc de pustnicii morti in locuri necunoscute sau sfintii inchisorilor de exemplu !… ca veti zice ca aceia eraa sfintiti oricum prin viata lor. dar chiar si cei Sfintiti au nevoiede Rugaciunile Bisericii …

      sau in pustie in vremea de pe urma a lui anticrist crezi ca TOTI crestinii din Biserica prigonita in pustie vor mai fi ingropati/prohiditi MUSAI cu preot ortodox? si atunci nus e mantuiesc din cauza asta?

      putem sa dam slujbe Sf Liturghii si Parastase pentru ei in toata vremea, PERMANENT, la PREOTI DREPTI si acestea ii vor mantui !

      Apreciat de 3 persoane

      • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 4:21 pm

        Si eu sunt de parere ca in asemenea caz sa se fac o inmormantare chiar si fara preot daca nu se gaseste dupa toate ostenelile un preot drept si dupa aceea sa se faca parastase si pomeniri la liturghie la preoti vrednici.

        Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 4:44 pm

        Daca am inteles bine : pentru mireni dar si pentru preoti , cine nu are de pe acum o atitudine ferma , radicala pe tema ecumenismului inseamna ca si-a asumat si a acceptat tacit erezia , adica este partas la erezie ,devine eretic. Simplu ( ca pentru retardati ) si…tragic. Cine tace ( dintre preoti) in momentele astea , tradeaza . Si nici nu e nevoie sa se ajunga la potirul comun in toate parohiile. Uffffffffffffffff, oi Doamne! Ma simt…. de parca m-a calcat trenul .

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 30, 2016 at 5:12 pm

        scortisoara

        „. Uffffffffffffffff, oi Doamne! Ma simt…. de parca m-a calcat trenul .”______ SI EU !

        si inca DEMULTA vreme !
        de aia uneori reactionez si cu manie cand aud rataciri pe tema asta …. OOOFFFFFF ! !!!

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 5:37 pm

        @ scortisoara

        Da, este un sentiment ca si in momentul in care se intampla o mare tragedie si nu iti vine sa crezi ca este adevarat, la fel simt si eu. Cu adevarat ca turma va fi mica, Dumnezeu sa ne ajute sa facem parte din ea.

        Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on iulie 30, 2016 at 11:45 pm

      Asta da intrebare:unde ne vom ingropa mortii?Dupa mintea mea proasta ma gindesc ca ii vom ingropa in spatele casei ,in gradina sub un pom ,chemind un preot neecumenist sa-i prohodeasca spre ingropare,dar ma gindesc imediat, la faza cind acesti corecti politic si ecologisti ce sint ,vor alerga intr-un suflet sa ne amendeze si sa dezgroape mortul,ca nu-i „legal si ecologic” ce facem.E o mare dilema,dar Dumnezeu va lamuri si aceasta problema prin supusii sai drepti(ierarhi si preoti binecredinciosi).Toate hotaririle astea cer jertfa,iar aceasta jertfa duce la mintuire,ca usor nu e si nu va fi deloc,abia acum va incepe greul cel mare.Numai Dumnezeu sa ne ajute si sa ne oteleasca in aceasta lupta apriga;ori-ori,nu-i cale de mijloc.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on iulie 31, 2016 at 4:51 am

      http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/
      Am gasit textul asta dar din cate imi amintesc a mai fost postat aici parca. Eu sunt destul de pacatos dar vad ca mai scriu si preoti aici poate ne lumineaza si pe noi despre text din cate am inteles acolo trebuie rupta imediat pomenirea mai inaltiilor care sunt ecumenisti/eretici.

      Apreciază

    • alex said, on iulie 31, 2016 at 4:55 am

      PS. Sper sa trecem cu totii cu bine si peste hopul asta ca mare tulburare a adus acest sinod talharesc. Dar poate asa este mai bine ca sa se separe o data pentru totdeauna oile de capre, sa speram totusi ca unele capre nu sunt asa incapatanate si se pocaiesc si se intorc la credinta. Cu Dumnezeu inainte!

      Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on iulie 31, 2016 at 2:02 pm

      Din cate am inteles eu in prostia mea, Biserica Georgiei a fost singura care, in intregul ei, a dat raspunsul potrivit. Celelalte au adus argumente de ordin organizatoric sau jurisdictional.
      Parerea mea e ca totusi lucrurile se vor indrepta. Intunericul nu se multumeste cu putin, nu zice, gata, imi ajunge, ci vrea sa inghita totul.
      La vremea lui, Luther era un om de o mare tinuta morala si, initial, s-a ridicat impotriva abuzurilor clerului catolic. Dar ce vedem ca s-a ales azi de „biserica” lutherana? Au mers din dezbinare in dezbinare, din „inovare” in „inovare”, din cadere in cadere pana cand s-a ales praful, incat in tarile nordice s-a ajuns ca robii pacatelor Sodomei sa faca „legea” in „biserica”.

      Apreciază

  2. scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 9:53 am

    Unde ne ingropam mortii? Pai tot acolo unde are fiecare locul. Presupun ca vom chema prin invitatie un preot neecumenist. Avem dreptul sa ne alegem preotul care sa faca slujba de inmormantare sau nu ?

    Apreciat de 2 persoane

    • Aurora said, on iulie 30, 2016 at 11:32 am

      Aceste intrebari ne framanta pe toti. Unde sa ne spovedim si sa ne impartasim de acum inainte ? Mai sunt Tainele savarsite de ecumenisti valabile ? Cum ne vom ingropa mortii ? Cum le vom spune mamelor/bunicelor noastre batrane care asteapta ziua de duminica cu nerabdare ca nu mai mergem la biserica ? Le vom lua cu noi la sute de km distanta ? Cum ne vom lamuri sotii, copiii, apropiatii, ca au venit zillele acelea prorocite de sfinti ? Astept si eu raspuns de la parintii ne-ecumenisti care intra pe acest blog si de la fratii luminati de Dumnezeu. Insa revin si cu ideea pe care o am in cap de cativa ani : este nevoie de preoti noi, daca cei vechi nu-si vin in fire. Acesti preoti noi trebuie sa se aleaga dintre barbatii vrednici care nu au pacate opritoare de la hirotonire. Dumnezeu le va descoperi si episcopii vrednici care sa-i hirotoneasca in ascuns, desigur, caci acestia vor fi preoti de catacomba. Avem modele destule in filmele „Sarea pamantului”. Eu va lansez acest apel barbatilor care va simtiti vrednici pentru preotie sa va ganditi serios la posibilitatea slujirii in ascuns. Nu va fie teama de raspundere! Inhamati-va la jugul lui Hristos caci este bun !

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 4:24 pm

        Este o buna solutie, in complectare la preotii vrednici. Avem pe episcopul Longhin care poate hirotoni si cred ca se poate obtine si antimis daca este cazul.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 30, 2016 at 7:10 pm

        Aurora , comin

        sa lasam pe Dumnezeu sa hotarasca CINE , DACA, si prin mainile carui Episcop ORTODOX drept sa devina Preot ! cata vreme s-a facut ASA in Biserica NU au putut RATACIRILE/EREZIILE sa biruiasca Adevarul! cand au lasat-o la mintea omului: au produs specia de degenerati care alcatuiesc azi MAJORITATEA clerului …

        aceasta e datorie GREA, si tocmai pentru ca au facut-o/ decis oameni cu mintea lor asupra ei s-a ajuns sa avem preotii si episcopii pe care-i avem ,eretici/inselati/incapatanati in rataciri/tirani si pierzatori ai Turmei Lui Hristos!

        inainte Biserica alegea preotii dintre barbatii VREDNCII (si aceia NICIODATA NU se propuneau singuri pe sine, PLINI de Duhul Sfant si de SMERENIE fiind ! ba alesi fiind FUGEAU pana ajungeau sa file SILITI sa primeasca) si Sfintii hirotoneau pe unii aceia care aveau MARE SMERENIE si ACRIVIE la Adevar !
        asta nu e treaba noastra sa decidem pentru noi insine !
        Hristos e Stapan in Biserica Sa si El sa randuiasca Biserica, NU noi cu „oferta” noastra !
        parerea mea !

        inteleg gandul vostru bun , dar sa lasam sa se implineasca gandurile Domnului care sunt mai bune ca gandurile omului celui mai bun!
        Doamne ajuta !

        Apreciat de 1 persoană

      • STOP RFID said, on iulie 31, 2016 at 11:46 am

        Aurora

        Nu e vorba numai de ecumenisti, ci si de aceia care spun in public ca actele cu cip sunt bune, e la fel de grava treaba, poate chiar mai grava. Nu stiu ce sa spun de preotii care tac in privinta biometriei, poate ca acestia mai au har, inca.

        Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 30, 2016 at 11:42 am

      Scortisoara, in curand vom trai pe viu asta. Nenorocirea este alta ca in curand cimitirele se vor inchide in marile orase si va fi 2 obtiuni 1 incinerarile sau inmormantarile in zone rurale. Deocamdata acestea sunt la stadiul de zvonuri, dar se pot verifica in articolele din deja celebrul memorandum

      Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 3:16 pm

        Am un frate ( de credinta) care lucreaza la un cimitir din orasul meu. la pepiniera .El ne-a atentionat de anul trecut sa tinem de mormintele pe care le aveam din motivele enumerate de tine . Zvonurile sunt confirmate de acest frate al meu. Asa ca intre timp am recuperat toate mormintele ce apartineau neamurilor din care provin eu . Si le am in orase diferite . Cimitirele din orase nu se vor inchide de tot. Adica cei care au morminte in cimitire din urban aceia isi vor putea pastra mormintele .Insa nu se vor mai aloca terenuri pentru alte cimitire . Situatia va fi extrem de grava pentru cei care nu au inca un mormant concesionat . Lucru inevitabil , se va declansa o criza , se vor scumpii mormintele …. sa vedeti atunci specula si jale …

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 30, 2016 at 5:16 pm

        scortisaoara

        daca este asa cum zici, si nu am motive sa ma indoiesc, inseamna ca SI IN CASTEA ii copiaza pe vesticii (m) ue ….. problema asta e VECHE si FT grea acolo ! inca de prin anii `´70 acutizata !….si au mai si descoperit ca mortii (ghiftuiti cand erau vii de mancare ticista cu conservanti E-uri de cand erau mici….NU mai putrezesc usor, asa ca nu mai pot si scosi si puse oasele in saculete si in locul lor ingropate rudele moarte mai recent !!)

        Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 7:13 pm

        @ el
        Iti dai seama ca nu am investit atatia bani in recuperari de morminte ( si am platit din urma ) fara sa am certitudinea ca lucrurile merg in directia trasata de ….elite. Astia ne vor pamantul plus ca ne vor disparuti de pe fata pamantului incat nici oaseminte sa nu mai avem dar nici sufletul rascumparat . Sa disparem cu totul prin incinerari .
        Treaba cu cimitirele va evolua incet dar sigur , cat sa nu simtim din timp ca se intampla . Asa lucreaza viclenii.

        De retinut : nu se vor mai aloca terenuri pentru noi cimitire . Nu se mai vand morminte pe veci , se concesioneaza . Eu am contract pe 50 de ani , asta e limita . Si nici asa nu esti sigur de mormantul respectiv pentru ca Primaria e proprietarul terenului si daca nu platesti taxa anuala de 20 ron la timp , sa zicem , vreme de cativa ani ,primaria iti anuleaza contractul . Mormintele nu se pot vinde , se doneaza dreptul de concesiune sau cei care mostenesc un defunct , mostenesc dreptul de concesiune .
        Asta nu inseamna ca nu exista o mafie a cimitirelor sau ca nu va mai exista . E o naivitate sa credem asta.
        La ora actuala , cu 2 morminte vandute iti poti cumpara , sa zicem …o garsoniera . Va dati seama la ce preturi se va ajunge cand va incepe criza ?

        Apreciază

  3. picasso said, on iulie 30, 2016 at 11:29 am

    Cred ca Dumnezeu vede situatia. sa nu exageram. Totusi ce s-a semnat la acest Sinod. Eu cred ca ne vom da seama de felul in care stau lucrurile de Paste cand va cobora Lumina Sfanta la Ierusalim. Daca sarbii nu au semnat… rusii nu au semnat. Noi romanii avem o spaima fata de rusi, pe undeva justificata. Si nu din vina noastra. Mi se pare ca suntem tare ametiti… Trebuie sa mergem la Liturghie pana cand va fi degeaba. Dar asta numai Dumnezeu va hotara daca va fi degeaba. Personal cred ca nu trebuie sa parasim SFANTA BISERICA inca… Pentru ca sunt destui preoti prinsi la mijloc… fie monahi, fie preoti casatoriti cu familie. CUM SA-I ABANDONAM? NU E CAZUL… SUNT MONAHI CARE CE VOR FACE?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 2:07 pm

      picasso

      Dar cine a spus sa parasim Biserica?

      Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:04 pm

      picaasso

      „Trebuie sa mergem la Liturghie pana cand va fi degeaba. Dar asta numai Dumnezeu va hotara daca va fi degeaba.”_______ care „sfanta” Liturghie? a ERETICILOR INCAPATANTI ?

      si CARE este la tine Biserica? CE ESTE Biserica, ce inseana sa fii in Biserica?
      sau crezi ca e „biserica” orice adunatura de rataciti/eretici cu incapatanare de MULTA vreme ? asa cum sunt papistasii, monofizitii, protestanti,etc !!

      IN CE E MAI PESUS EREZIA Ecumenista decat papistasimul, monofizitismul, protestantismul,etc sa mai PRETINZI tu ca ar mai avea „dreptul” la HAR ???

      Ce este Biserica FARA DREAPTA CREDINTA? decat o adunatura de APOSTATI CAZUTI din Ea prin EREZIE!

      BISERICA = TRUPUL Lui HRISTOS !
      Hristos e CAPUL Ei, CUM crezi tu ca mai esti in Bsierica madular VIU daca NU ASCULTI de CAP si TE-ai TAIAT singur prin EREZIE de El ?

      CUM te invata Inavatorul Dreptei Credinte Hristos :

      „19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor. ” ( cap 5 Ev Matei) !!!
      si CE talcuieste Sf Ioan Gura de Aur ca inseamna „foarte mic” ? foarte mic insemana ca NU SE MANTUIESTE !!!

      si inca :

      „18. Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta;
      19. Iar de va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta. ”

      CUM invata Hristos pe Sf Apostoli sa boteze si sa invete ? :

      „19. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
      20. Învăţându-le SA PAZEASC TOATE câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.” (Ev Mt cap 28)

      DOAR ATUNCI ramane Hristos cu noi : cand vom pazi INTOCMAI TOATE cate ne-a poruncit El , NU cand stricam Inataura de Credinta si mai inavtam si pe altii asa si mai INDEMNAM si pe altii sa faca asa si sa fie in comuniune cu acesti PREA MICI cae NU VOR MOSTENI Mantuirea !!!

      Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 4:26 pm

      Nu parasim biserica iar daca mergem inseamna ca suntem de acord cu ce fac ei si nu avem nimic de spus.

      Apreciat de 1 persoană

      • marinela said, on iulie 31, 2016 at 12:23 am

        Picasso
        Noi nu parasim biserica adevarata(formata dintr-un preot valid ,neecumenist,pastrator cu acrivie a canoanelor sfinte si credinciosi asijderea),chiar daca liturghia se va face in padure , pe cimp ,intr-o casa sau o biserica in cel mai fericit caz,egal unde,important e cum se fac aceste slujbe si rugaciuni comune( a nu se intelege ecumeniste),in ce duh se fac.Ca bisericile de ziduri,nu mai au nici o importanta la un moment dat,daca in ele nu mai coboara Duhul Sfint la liturghie din pricina ereziilor practicate de preot/preoti/ierarhi in ele.Ca unde sint doi sau trei credinciosi adunati la un loc in numele Domnului,acolo e si Dumnezeu cu ei.Asa ca …s-o lasam balta cu dusul in continuare la aceste biserici de ziduri ,fara Duhul Sfint in ele,doar de dragul amintirilor ,ca acolo am tot fost pina de curind si cum sa nu mai mergem?!Astea-s nostalgii de doua parale,capsci?

        Apreciat de 2 persoane

    • bitcoininfoblogg said, on iulie 30, 2016 at 4:26 pm

      Rusii la soboroul arhieresc din 2016 au gasit ca ortodoxe si au confirmat cu semnaturile lor documente mai eretice decit cele adoptate la sinodul din creta. Iar adunarea episcopilor care s-au intrunit dupa intilnirea papei cu Kirill in au spus ca totul nu este impotriva credintei, In punctele declaratiei comune scrie ca s-au intilnit ca fratii, se folosecte cuvintul Bisericile – adica si catolica si ortodoxa cu litera mare, zice ca in siria sunt mucenici din toate bisericile macar ca noi stim ca asa zisii mucenici de la eretici nu sunt mucenici…LA noi in Republica Moldova sunt 11 slujitori care au incetat pomenirea ierarhului locului si patriarhului…

      Apreciat de 1 persoană

      • Vasile said, on iulie 31, 2016 at 1:11 am

        Imi poti spune te rog, ce sunt preotii catolici din Siria ucisi (uneori prin decapitare) de catre musulmani, daca nu mucenici ? OK, teoretic ai dreptate ca trebuie sa fie in dreapta credinta, dar concret acei oameni au murit, au fost omorati, pentru Cruce si pentru ca musulmanii il urasc pe Hristos. Ca si preotul Jacques Hamel decapitat recent intr-o biserica din Franta. Asa ca numai Dumnezeu stie unde se opreste exact limita termenului de mucenicie, eu ii consider mucenici.
        Insasi ura pe care o au islamistii impotriva lor dovedeste ca acei crestini sunt de partea binelui.
        E cam superficial sa judeci tu care stai acasa si tastezi la calculator pe unul caruia i s-a taiat capul, nu crezi ?

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:12 am

        @ Vasile, gresesti

        Te rog citeste, nu ne jucam cu viata vesnica.

        https://apologeticum.wordpress.com/2011/12/30/atentie-la-inselari-un-neortodox-nu-poate-fi-numit-martir/

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 31, 2016 at 11:52 am

        Vasile

        sa FUGIM de mucencii EETICILOE ne invata Biserica, este chiar un Canon acre vorbeste in caest sens,.
        Ce consideri tu IMPOTRIVA parerii Bisercii i se va face/socoti tie OSANDA de la Dumnezeu, ca asculti de mintea ta oarba si de diavoli MAI MULT decat de Duhul Sfant care a LUINTA Biserica cu Invataura de Credinta si cu Sf Canoane.

        Dumnezeu a facut de la Adam inccoace MILIARDE de oameni din DRAGOSTEA Sa, dar PE TOTI care au trait si au muirit in RATACIRI/EREZII/IDOLATRIE, si acesta sunt IENSA MAJORITATE, i-a PIDREDUT in IAD!
        Nu cumva este si Dumnezeu vreun urator de oameni care face oameni ca sa-i pedepseasca?

        In Biserica TOTI cei care s-au calauzit dupa mintea lor au ajuns ERETICI/ INSELATI/ OSANDITI la IAD !

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 31, 2016 at 1:00 pm

        Vasile

        iata Biserica si Sf Ciprian al caretaginei ITI DAU RASPUNSUL la interogatiile tale !:

        Sinodul de la Laodiceea a hotarat ca „niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema” – Canonul 34, [63; 225].

        Sfantul Ciprian al Cartaginei a spus ca „asemenea oameni, chiar daca au fost ucisi in numele credintei lor, nu-si vor spala nici cu sange greselile lor. Vina dezbinarii e grava, de neiertat, si suferinta n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot ramane cu Dumnezeu cei ce nu vor sa fie uniti cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar daca vor arde pe rug sau vor fi dati fiarelor salbatice, aceea nu va fi coroana credintei, ci pedeapsa tradarii, si nu sfarsitul glorios al celui cu virtute religioasa, ci moartea din disperare. Unul ca acestia poate fi ucis, dar nu poate fi incoronat. Marturiseste ca e crestin, ca si diavolul care adesea minte ca e Hristos, caci Insusi Domnul ne atrage luarea-aminte si zice: «Multi vor veni in numele Meu spunand: Eu sunt Hristos, si pe multi vor insela.» Dupa cum el nu e Hristos, chiar daca inseala cu numele, la fel nu poate fi crestin cine nu ramane in Evanghelia lui Hristos si a adevaratei credinte” [221; 444].

        Apreciat de 1 persoană

      • pcmouse said, on iulie 31, 2016 at 3:49 pm

        https://apologeticum.wordpress.com/2011/12/30/atentie-la-inselari-un-neortodox-nu-poate-fi-numit-martir/

        papistasi (aka catolicii )sunt ERETICI,nu au taine,iar martirii ereticilor nu se mantuiesc!

        Sinodul de la Laodiceea a hotarat ca „niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor, sau la cei ce mai inainte au fost eretici; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema” – Canonul 34, [63; 225].

        Sfantul Ciprian al Cartaginei a spus ca „asemenea oameni, chiar daca au fost ucisi in numele credintei lor, nu-si vor spala nici cu sange greselile lor. Vina dezbinarii e grava, de neiertat, si suferinta n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot ramane cu Dumnezeu cei ce nu vor sa fie uniti cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar daca vor arde pe rug sau vor fi dati fiarelor salbatice, aceea nu va fi coroana credintei, ci pedeapsa tradarii, si nu sfarsitul glorios al celui cu virtute religioasa, ci moartea din disperare. Unul ca acestia poate fi ucis, dar nu poate fi incoronat. Marturiseste ca e crestin, ca si diavolul care adesea minte ca e Hristos, caci Insusi Domnul ne atrage luarea-aminte si zice: «Multi vor veni in numele Meu spunand: Eu sunt Hristos, si pe multi vor insela.» Dupa cum el nu e Hristos, chiar daca inseala cu numele, la fel nu poate fi crestin cine nu ramane in Evanghelia lui Hristos si a adevaratei credinte” [221; 444].

        Apreciază

      • bitcoininfoblogg said, on iulie 31, 2016 at 9:20 pm

        http://www.manastirea-saharna.md/fisiere/canoane/Canoane_Laodiceea.pdf canonul 9 spune

        Celor ce sunt ai Bisericii nu le este îngăduit să meargă Ia cimitirele ori
        la cele ce se zic locuri muceniceşti ale oricăror eretici pentru
        rugăciune ori pentru vindecare; şi unii ca aceştia, de vor fi credincioşi,
        să se excomunice până la un timp anumit. Iar pocăindu-se şi
        mărturisindu-se că au greşit, să se primească.

        Apreciază

  4. Ioan said, on iulie 30, 2016 at 11:36 am

    Sa stiti ca exista o foarte puternica miscare antiecumenista in randul preotilor numai ca nu este coagulata inca. Majoritatea preotilor nu sunt de acord cu ceea ce fac ierarhii, cu abuzurile acestora. Numai ca momentan asteapta, oficial tac. Cred ca daca va veni vremea prielnica vor vorbi. Asadar nu cred ca va fi o asa de mare problema incat sa nu ne mai putem spovedi in viitor. Are Dumnezeu grija sa nu ne lase orfani.

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:07 pm

      Ioan

      cum a spus parintele Ciprian Ioan mai devreme citand pe Hristos : aluatul putin va dospi toata framantatura.!

      dar acum se va RUPE ceata INSELATILOR de Biserica , a GLOATEI care RATACITA fiind dintru inceput i se parea ca e intru dreptate !
      Slava Lui Hristos Dumnezeu !

      decat pace cu EREZIE mai bine SABIE cu Adevar !

      Apreciază

    • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 11:05 pm

      Majoritatea preotilor SUNT DE ACORD CU ECUMENSIMUL!!! MAJORITATEA TAC SI AU TACUT 100 DE ANI DE ECUMENSIM!!! MAJORITATEA NU SUNT DE ACORD CU IERARHII LOR SI TAC?! EI SUNT MAJORITATEA CURVELOR!

      Apreciază

  5. Florin said, on iulie 30, 2016 at 11:36 am

    O întrebare:cum pot afla un dihovnic care să nu fie ecumenist? Îl întreb de la prima spovedanie ce părere are de sinodul din Creta și dacă spune să nu mă amestec că risc să cad în judecată și că are cine judeca această situatie că nu e de datoria mea,înseamnă că acel duhovnic trebuie etichetat ca ecumenist după acest răspuns?

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:09 pm

      Florin

      e bine si asa, dar vezi si cum recomada Parintele Thoedoros Zisis in filmul acela in care ne dadea EXEMPLU DE URMAT de crestin DREPT care distingea RAUL de BINE si URMA Binele FARA RABAT !

      Apreciază

  6. Maresalul said, on iulie 30, 2016 at 11:46 am

    ORICUM AFARA NU NE LASA CAND MURIM.problema grava un e asta ci la ce biserici vor mai merge oamenii daca se ecumenizeaza majoritatea casi asa va fi.ecumenizare cu forta venita prin ordin de le unul ca masonul Daniel .Cine un va asculta va fi dat afara ca preot.Atunci asta o sa fie cea mai grava problema.La cine se vor marturisii spovedii…Ca dupa moarte ce face cu mine putin ma intereseaza

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 4:29 pm

      Noi trebuie sa ne unim si sa sustinem financiar preotii drepti daca au nevoie, ne unim zeci, sute de credinciosi si da fiecare cat poate, chiar daca va sluji liturghia intr-o casa. Preotul drept e si el om si daca se vede singur isi vede de ale lui daca noua nu ne pasa.

      Apreciat de 3 persoane

      • el said, on iulie 30, 2016 at 9:16 pm

        cosmin

        asa este !

        frate pe frate se intareste si sunt ca o cetate nebiruita !

        Apreciat de 2 persoane

    • sorin said, on iulie 31, 2016 at 11:10 pm

      Am transmis si saptamana trecuta cu privire la ce e de facut cand nu vom mai avea unde merge
      Un parinte mi a spus mie acu 3 saptamani cand vom vedea ca toti sunt deacord cu sinodul sa nu mai calcam la acesti preoti si sa urmam viata Sf Mariei Egipteanca care nu a avut nici duhovnic , nici liturghie nici impartasanie. Sa ne pastram anafura. Zilele acestea parintele a transmis urmatorul mesaj: Sa lasam pe preotii care ne tin in lanturi si ne dirijeaza cum vor ei.

      Apreciat de 1 persoană

  7. Ioan said, on iulie 30, 2016 at 11:49 am

    Ideea e in felul urmator: exista deja sentimentul revoltei… Scanteia exista… Sa vedem daca va incepe focul.. E o chestiune de zile. Totul tine de ce se va petrece in viitorul apropiat. Daca va exista o lupta fatisa la nivel inalt, in Athos, de pilda, daca va exita o unitate in jurul acestui subiect si se vor impotrivi acolo atunci si aici e foarte posibil sa se petreaca la fel. Daca staretii athoniti vor proceda intelept si vor intrerupe comuniunea cu ereticii ecumenisti va fi bine. Insa daca se vor preocupa sa placa acestei lumi si sa dea binecuvantari „athonite” de pilda unui album rock al unui convertit american atunci va fi vai de noi.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:14 pm

      Ioan

      …mda, ai sesizat BINE, … 🙂 umbla si pe acolo asa … ca un „vant de innoire” ( wind of change) , dar sunt inca MULTI DREPTI !
      a intrat si acolo samanta celui viclean… DE ACEEA va PIERI si Athosul la sfarsit , si din el vor scapa DOAR cei ALESI care vor urma pe Stapana lor Maica Dmnului Portarita Athosului.

      Apreciază

      • el said, on august 1, 2016 at 9:24 pm

        Ioan

        à propos, mi-a spus un parinte athonit ca in Georgia s-a construit recent o manastire exact dupa modeul Ivironului din Sf Munte Athos.
        si au pregatit , e gata acolo, pana si Tronul pentru Icoana Maicii Domnului Iviritza Potrarita dupa ce va pleca din Athos…. impreuna cu parintii drepti care o vor urma.

        Apreciat de 1 persoană

  8. pcmouse said, on iulie 30, 2016 at 11:56 am

    complicat

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:10 pm

      SIMPLU !

      NIMIC fara Hristos in Dreapta Credinta !
      FARA RABAT la Ortodoxie !

      …ca nu e mai presus TRUPUL (unui) MORT de Dreapta Credinta !

      Apreciază

      • marinela said, on iulie 31, 2016 at 12:47 am

        S-a intors de curind un ieromonah luptator(nu-i dau numele pt siguranta) din muntele Athos ,unde a fost sa ia pulsul situatiei creeate de acest sinod tilharesc si sa ceara un cuvint de povata pt ceea ce va face in viitor, vis-a-vis de ecumenism ,nepomenire a ierarhilor cazuti ,etc.I-a fost mare dezamagirea si tristetea cind a vazut ,ca doar chiliotii(monahii/ieromonahii din chilii)nu-l mai pomenesc pe ereticul bartolomeu,iar cei din manastiri si schituri, mai stau pe ginduri,inca si-l pomenesc fara probleme,deci slabe sanse la o chinotita anti bartolomeu.Numai Dumnezeu cu marea Lui mila ,sa-i lumineze si pe acestia ,sa-i determine la o hotarire eroica,de a inceta pomenirea ereticului si asa sa devina un exemplu viu si molipsitor pt toti ceilalti slujitori la potir.
        Doamne ajuta si mintuire!

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:17 am

        Asta cu asteptarea unui sinod sa condamne ce s-a intamplat in creta este ca si criminalul care nu e criminal si violatorul nu este violator pana nu sunt condamnati de o instanta.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 31, 2016 at 2:09 pm

        cosminmatoi

        ai spus foarte bine! sa priceapa prin analaogii simple si clare toti netrebnici caroara le aleca MICNUNA si sa se INSELE !

        ba e chiar MAI RAU!

        pentru ca au o „gandire magica” despre Sinoade, ca si cand Sinodul le ia harul hocus-pocus, iar NU EREZIA lor.

        pai poate Sinodul sa decida PESTE Duhul Sfant?

        Daca EREZIA este HULA Duhului Sfant dintru inceputul ei,/ de la nasterea/iscodirea ei din gand diavolesc, atunci CUM pot ei sa creada ca DOAR SINODUL ii lipseste de har pe ERETICI, iar NU EREZIA lor = care este RUPERE de Dumnezeu prin natura ei si HULA Duhului Sfant !

        cei care gandsc asa HULESC !
        adica SILESC in IMAGINATIA lor pe Duhul Sfant „sa ramana” cu ERETICII ca asa le place lor sa creada, pana cand apare Sinodul ! DESTUL ca NU-i TRAZNESTE Dumnezeu imediat pe lucratorii EREZIEI cum ar merita sa fie SPULBERATA aceasta lucarea rea demonica deinadata ce apare ea,

        ASTA mai e HARUL lor ! Ca inca mai traiesc in speranta ca DACA vor asculta de Sfinti si de Dumnezeu si astfel intr-o zi se vor REUNI CU HARUL de care S-AU LEPADAT SI GOLIT prin unirea de EREZIA lor !

        Ce face Sinodul este ca o lucarea doctorului.

        Erezia e BOALA, cel eretic E BOLNAV din PRIMA clipa a bolii lui ( care daca NU e tratata se inraieste pana aduce la MOARTE SIGURA pe bolnav/eretic adica sa nu mai poate primi niciun tratament pentru ca s-a stricat natura lui atat de rau ) si din prima clipa a PRIMIRII BOLII lui e LIPSIT de HARUL SANATATII = harul Duhului Sfant !

        Sinodul NU face decat sa descrie boala, sa puna diagonsticul bolii/ bolnavului si sa ii arate TRATAMENTUL=Dreapta Credinta pe care trebuie sa o urmeze ca sa scape de „microbul” respectiv al acelei boli=erezia !

        NU Sinodul care arata acestea il face pe bolnav sa isi piarda „harul sanatatii” ( cum pretinde Teodot si alti INSELATI , ca ereticii ar mai avea „har” pana la condamnarea lor la Sinod, cand abia atunci isi pierd „harul” ! ce gandire diavoleasca)
        ci Sinodul ii arata ca NU MAI ARE HARUL sanatatii=Adevarul pe tema respectiva , si ca DACA VREA sa isi revina la acel HAR de care s-a lipsit prin INBOLNAVIRE de „microbul” bolii =ereziei lui, inca din prima CLIPA a bolii lui, TREBUIE sa ia TRATAMENUL aratat =Invatatura Dreapta de Credinta pe tema respectiva , ca un MEDICAMENT care sa-l scape de „Microbul” bolii/ereziei lui de care e plin !

        Asa este Sinodul : Doctorul care arata invataura despre boala, pune diagnosticul bolii si al starii de BOLNAV, si arata TRATAMENTUL acelei boli =Invataura de Credinta !

        iar ERETICUL este BOLNAVUL LIPSIT de sanatatea lui =harul Adevarului INCA DIN PRIMA clipa a primirii „microbului” bolii/ereziei lui !
        NU Sinodul il lipseste de harul sanatatii=Adevarului, ci BOALA lui, DIN START !

        Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 30, 2016 at 4:49 pm

      Apropo de athos, masuri sporite de securitate, cumva sa le ceara in schimb ?! Ca de unde si pina unde ,,grija” asta din partea unor atei vjcleni precum tipras

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 5:41 pm

      pcmouse

      sa te vindeci de inselarea lui Boca

      Apreciat de 1 persoană

  9. el said, on iulie 30, 2016 at 12:48 pm

    saccsiv

    off topic:

    frate ce mai stii de @ioana, sper ca e bine sanataosa, ca n-am mai vazut sa scrie aici cam de multisor?

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 2:24 pm

      el

      Nu-mi amintesc care Ioana.

      Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 3:23 pm

        saccsiv

        ioana cea care era impotriva ratacirii boca si care are 1 pisica neagra cu o pata mica alba pe care a salvat-o crescand-o cu biberonul de cand era pui orfan sugar, si un motan roscat venit la ea de foame pe care-l mai chelfaneste uneoeri pisica. iarta-ma ca -ti dau asemnea detalii de identificare poate irelevante pt tine. avatarul ei era @ioana scris cu culoare roz. avea respect pt (si cred ca fuese ucenica a) parintelui Ioanichie Balan.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 4:33 pm

        el

        Parca ceva imi amintesc. Dar si mai bine ar fi sa-i gasesti un comentariu vechi al ei si sa-mi dai link-ul.

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 5:42 pm

        saccsiv

        nu stiu cum sa dau link exact la comentariu….

        este cea care semneaza @ioana. L ( avatar roz) la articolul acesta ….si imi trimite o poza cu un pisoi care sta ganditor sprijiit de o labutza….

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/29/nu-sustin-platforma-civica-nationala-alianta-noastra-si-nici-pe-marian-munteanu-pentru-ca-nu-sustin-partidele-politice-sau-miscarile-sau-aliantele-nationaliste-ce-nu-duc-o-lupta-reala-anti-cip-si-an/#comments

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 6:12 pm

        el

        Aha. S-a suparat pe mine ca nu i-am aprobat comentariile in care incerca sa ne convinga ca staretul Macarie de la schitul Oituz e ratacit.

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 7:00 pm

        saccsiv

        interesant!

        de obicei @ioana.L are discernamant!
        si DE CE zicea ea asa? care ar fi argumentele ei ca Parinele Macarie ar fi ratacit?
        ca mi-a mai scris si mie un comentariu bizar fratele @valentin dorneanu cum ca la Oituz la Manastire la pangar se vand cartilele lui Nil Dorobantzu despre INSELATA Veronica de la Vladimiesti si despre boca, …ceea ce -a surprins mult !

        insa e de STIUT ca in ciuda acelor rataciri ( DACA sunt adevrate informatiile ca au „evlavie” la Oituz la INSELARILE : boca si veronica de la vladimiresti) : MARTURISIREA de credinta si de INTRERUPERE a POMENIRII facuta de Parintele Macarie de la Oituz si Parintele Partenie, impreuna cu Argumnetele aduse de ia acolo SUNT ADEVARATEE SI JUSTE 100 % ! …estpre restul…DACA e adevart e de discutat.
        si IMPORTANT e sa NU RAMANA in ele pana la sfarsit !

        asa ca SA NU AMESTECAM toate si unde e ADEVRAT/ DREPT sa RECUNOASTEM DREPTATEA/ADEVARUL ! …si daca Dreptatea/Adevarul nu vine DECAT de la Dumnezeu insemana ca ,in ciuda unor greseli, … ei NU sunt lipsiti de Adevar ! …si E NADEJDE MAre de indreptare si pentru ceea ce au gresit !…nici noi, NIMENI dintre noi NU suntem 100% fara greseala !

        poate a fi bine sa nu o mai banezi, pe mine de exemplu ma intereseaza ce zice pe tema asta, am putea sa ne lamurim/ajutam intre noi !

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 7:54 pm

        el

        Aia cu Nil dar si multe barfe.

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 7:25 pm

        saccsiv

        acum indiferent daca ceea ce zice e bun sau nu, te rog totusi sa-i transmiti Salutarea mea si a motanului Ilie! suntem frati chiar daca s-ar intmapla sa mai si gresim in paret si nu trebuie sa ne rupem decat de ERETICII INCAPATANATI ! ceea ce Nu e cazul ioanei. L .
        Multumesc !

        @ioana L

        🙂 …. & meow !

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 7:58 pm

        el

        De tine are o parere buna. Pe mine e nervoasa. Nu stau sa-i transmit nimic pe e-mail.

        Daca va mai scrie pe aici, poate ii dau drumul.

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 9:08 pm

        saccsiv

        ok, multumesc e foarte bine asa.
        te inteleg, nici eu nu stau bine cu scrisul pe mail( de fapt am oroare la cat trebuie sa comunic obligat asa ).

        Apreciază

  10. stefan said, on iulie 30, 2016 at 1:55 pm

    Salut,

    Exista in Bucuresti un preot care sa nu pomeneasca pe acesti patriarh?

    Multumesc de raspuns
    Doamne-ajuta

    Apreciază

  11. Spyridon said, on iulie 30, 2016 at 2:15 pm

    Eu știu deja raspunsul ,locuind intr-o zonă multietnică , dacă familia mea nu va găsi un preot neecumenist las cu limbă de moarte să fiu îngropat cu un preot starover-lipovean.Amin !

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:16 pm

      Spyridon

      ” preot starover-lipovean”____ ai grija ca LIPOVENII Nu sunt nici ei tocmai curati de INSELARI/RATACIRI ! de aia s-au si RUPT de Biserica …..

      Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on august 1, 2016 at 2:30 am

      @ Spyridon vezi sa nu cazi in inselare caci ei tin iconografia asa si cei de la noi pe stil vechi tin calendarul vechi si tot eretici sunt.

      Apreciază

      • Ioan said, on august 1, 2016 at 11:04 am

        Cei de pe stilul vechi nu sunt eretici, doar schismatici si chronolatri (adoratori ai timpului).

        Apreciază

      • alex said, on august 1, 2016 at 9:18 pm

        Nu am o definitie foarte clara intre eretic si schismatic. Din cate inteleg si unul si celalalt nu se mantuiesc daca nu se intorc la Credinta Adevarata. Ce stiu eu ereticul pe langa ca s-a rupt de Biserica a mai adaugat erezii in invatatura, iar schismaticul s-a rupt de Biserica pe un motiv neintemeiat continuand sa faca slujbe asemanatoare cu cele ale Bisericii Adevarate, deci nici schismaticii nu mai au preoti si nici continuitate apostolica. Iertare daca am scris ceva gresit, cum e vorba aceea: omul cat traieste invata. Doamne ajuta!

        Apreciază

  12. doareu said, on iulie 30, 2016 at 2:35 pm

    Nu stiu cu inmormantarea ce solutii avem, dar parastasele sigur se pot face pe la manastiri / preoti ne-cumenisti… deocamdata, ca poate le vine vreo idee sa interzica cumva si asta.

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 4:27 pm

      corect !
      si slujbele care se fac pentru SUFLETUL adormitului sunt MAI UTILE decat SLUJBA PUNCTUALA car se face si pentru ingroparea TRUPULUI lui care va fi dat oricum TARANII !

      asadra aceste SLUJBE sunt MULT mai IMPORTANTE si de folos spre mantuire decat Slujbe Ingroparii !

      Apreciat de 1 persoană

  13. picasso said, on iulie 30, 2016 at 3:05 pm

    Cand in Athos vor incepe sa vina femeile atunci va fi semnul ca nu mai avem speranta! Momentan ne framantam pentru ca directia e vadit gresita. Ma gandesc totusi ca cei care sunt in Iad asteapta a doua judecata ca pe o izbavire. Pe undeva noi suntem egoisti… Cred ca intelegeti. Sfarsitul lumii inseamna izbavirea de suferinta pentru multi din iad. Cu cat facem politica ecumenica…aici,uitam de cei de dincolo. Dar Hristos nu-i va uita pana la urma !

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 20, 2016 at 8:19 am

      picasso

      Zici: „Ma gandesc totusi ca cei care sunt in Iad asteapta a doua judecata ca pe o izbavire. Pe undeva noi suntem egoisti… Cred ca intelegeti. Sfarsitul lumii inseamna izbavirea de suferinta pentru multi din iad.”

      Bine că eşti tu mai milostiv decât Hristos! Şi ce părere ai, că cei care se află în iad după judecata particulară vor migra către rai instant, la judecata de apoi, că aşa zici tu? Serios? Iar dacă, prin rugăciunile Bisericii şi prin milosteniile apropiaţilor, dobândesc izbăvire, crezi că îi va ţine Dumnezeu în iad, aşteptând a doua judecată? De unde scoţi aşa „teologie”?

      Apreciază

  14. KAMI said, on iulie 30, 2016 at 3:34 pm

    Parintele Teodot a dat un raspuns la aceasta pe blogul sau. Adica preotii si episcopii nu sunt inca lipsiti de har chiar daca au acest pacat al ecumenismului. Si chiar e greu sa stim ce e in sufletul lor , daca doar din frica nu marturisesc nu din convingere. Sa ne rugam pentru ei!

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 5:26 pm

      KAMI

      parintele Teodot RATACESTE cand spune asta !

      si CONTRAZICE pe cei care au spus ca TREBUIE sa ne rupem de ecumenisti ! pai daca ecumenistii tot mai au „har,” DE CE sa nu continue pe calea lor de RATACIRE si de INSELARE a sufletelor Turmei , …daca Turma INDIRENET CE CREDE DESPRE EI … tot la ei vine? !!!!

      Teodot INCURAJEAZA ecumenismul si UMPLE Bisericile ERETCILOR ecumensiti de suflete care VOR PIERI …. asta e „marturia” lui !!!

      nu se poate cu fundul in 2 lunrii!

      DIAVIOLUL il insela pe par. Teodot !

      Apreciat de 2 persoane

      • Marius Gogonea said, on iulie 30, 2016 at 7:04 pm

        Harul nu le apartine preotilor ecumenisti! Poate fi in Biserica si pentru 2 babe ce fac spre exemplu Paraclisul Maicii Domnului la miezul noptii(nepricepind prea mult despre actualul sinod tilharesc) pastrind astfel o Biserica Vie.

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 5:44 pm

      Asta e ca si aia: dracul nu e asa negru. Ce e da sa fie da si ce e nu sa fie nu

      Apreciat de 1 persoană

    • Paul222 said, on august 1, 2016 at 12:10 am

      monahulteodot
      30 IULIE 2016 LA 13:06

      Abia acum am ascultat si eu cuvantul acesta al PS Jar. Inseamna ca lucrurile sunt clare . Cei care au semnat la Creta nu mai au harul Duhului Sfant ci sunt oameni ca toti ceilalti. Nu mai au putere de a lega si dezlega nimic. Slujbele lor sunt fara Har ? Dar IPS Teofan chiar duminica trecuta a hirotonit un preot iar cu o zi inainte a slujit la o aghiazma si a facut un botez, tocmai ca sa arate ca el are har in continuare. Dar dupa cum spune PS Longhin Jar, Teofan nu mai este episcop. Nu mai are nici un harul sfintirii intru arhiereu . Inficosator. Inseamna ca acel preot nu poate face nici aghiazma. http://www.doxologia.ro/sites/default/files/styles/media-articol-colorbox/public/articol/2016/07/tabara-nemtisor-2016-foto-stefan-cojocariu_19.jpg?itok=ARlYgY6F
      http://www.doxologia.ro/sites/default/files/styles/media-articol-colorbox/public/articol/2016/07/tabara-nemtisor-2016-foto-stefan-cojocariu_20.jpg?itok=gFUsFzRm
      Daca e adevarat ce spune PS Longhin, inseamna ca nu mai sunt valideSf.taine pe care le-a slujit Teofan et comp dupa Creta ? Trebuie probat, ca e cam inspaimantator. Si nu avem voie la acestea sa gresim.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 1, 2016 at 1:28 pm

        Paul222

        asa este !
        ce va mirati? ERETICII NU AU HAR !
        Lucrarile/Sfinteniile/sfintirile lor FARA Duhul Sfant de care s-au despratit ei prin EREZIE sunt FORME GOALE, NIMIC !
        ASA ne-au invatat Sf Parinti care NU PRIMEAU NIMIC si nici cea mai mica comuninue cu oerice ertic si se fereau de ei ca de moartea cea vesnica.

        Vezi REFUZUL HOTARAT al Sf Maxim Marturisitorul sa-i recunoasca pe ERETICI monofiziti/monoteliti ai vremii lui MAJORITARI =toata Biserica oficiala a Bizantului de atunci ca clerici sau sa primeasca Impartasanie de la ei, numind-o OTRAVA !

        pana NU VOM REACTIONA ca Sf Maxim Marturisitorul cu REFUZ HOTARAT pe viata si pe moarte fata de ereticii nostri ecumenisti din cler si Biserica oficiala de azi , DUMNEZEU NU va curata Biserica cea CAZUTA de inslelari si de EREZIA ECUMENISMULUI, nici NU va ridica Sfinti care sa APERE ortdodoxia ca Sf Grigorie Palama , nici Sinoade de restabilire a Ortodoxiei si anatematizare a ereziei NU vor mai fi !

        pentru ca poporul ORB si INSELAT se multumeste cu LATURILE ERETICILOR si „teologhiseste” de la mintea lui cazuta ca ar mai avea „har ” !!
        HULA CUMPLITA si MOARTEA sufletului !

        Apreciat de 3 persoane

      • Paul222 said, on august 2, 2016 at 1:21 am

        Asta era reactia monaului Teodot la predica lui PS Longhin, nu a mea… ca tot ziceai tu ca se inseala, pana la urma a ajuns la aceeasi concluzie.

        Apreciază

      • el said, on august 2, 2016 at 11:00 am

        Paul222

        SE INSEALA in continuare, ia mergi si vezi ca scrie mai departe la blogul lui, cum merge el linisit la Liturghiile unde e pomenit teofan si cum SUSTINE cu VREA SEMN ca nu ar mai avea ereticii „har”, ca el crede ca AU !!

        si se mai si acuza singur cand spune ca nu asculta de teofan, dar e in DEPLINA COMUNIUNE cu el prin mersul la slujbele unde e pomenit teofan,

        si isi mai si rade darcul de el sa-l invete sa-si dea „constiinta buna” ca zice ca atunci cand aude ca e pomenit la Ectenie teofan striga sa auda si altii „NEVREDNIC” ….adica SINGUR PE SINE se numeste NEVREDNIC ca se afla in comuniune cu unul NEVREDNIC si face asta STIIND !
        adica s-a judecat pe el singur de NEVREDNIC , NU (numai) pe teofan !!!

        mare atentie la gassca de „marturisitori” dupa minte alor iar NU dupa Sf Parinti !

        pai ardelenii din vremea uniatiei care REFUZAU sa mai mera al biserica la popii care primsiera Unia , desi erau aceiasi popi care-i botezaerea7cununasera,etc ….si NU MAI PRIMEAU nici spovedanie, nici impartasanie, NIMIC de la ei si mergeau la 10 sate mai incolo dupa preot care NU PRIMSIE Unia…
        si aceia erau TARANI si nici caret nu stiau poate si nici teHologi ca astia „inteleptii” de azi care teologhisesc DRACESTE ca ERETICII mai au har !!!

        ca si cum EREZIA ecumenista ar fi mai mica ca EREZIA PAPISTASA !

        Apreciază

  15. el said, on iulie 30, 2016 at 3:45 pm

    saccsiv

    ft indreptatita intrebarea ta frate !

    numai ca problema aceasta a avut-o de-a lungul zecilor de ani si inca o au TOTI crestinii ortodocsi din diaspora.
    sunt tari in care e FT GREU sa gasesti loc de ingropare pt mortii tai caci este ft scump la cimitir ( ereticii de cand au inceput sa-si incinereze in masa mortii nu mai au problema cimitirelor si dezvoltarii lor asa ca devine ft greu pt oricine care vrea sa isi ingroape mortii acolo) asa incat cand iti moare cineva apropiat , mai ales daca e si cumva neasteptat e nevoie de MULTA osteneala pana gasesc loc in cimitir sau bani sa cumpere repede un loc, sau PREOT care de MULTE ORI e DEPARTE, in alte orase, si care GREU poate veni cand poti tu sa-i ingropi adormitul!

    asa ca pana atunci sarmanii se straduiesc cum pot sa rezolve problema:
    – fie lasa mortii mai multa vreme pe a rigiderele morgilor in spitalele unde au murit
    – fie ii ingroapa cum pot ( in caz ca NU pot sa aibe preot ortodox disponibil la momentul in care au reusit ei sa organzeze lumesc inmormantarea) si aduc ulterior preot la mormant
    dar TOTDEAUNA :
    – dau de stire unui preot/preoti/manastiri/frati ortodocsi despre addomirea cesinului respectiv si CER in multe locuri si biserici SLUJBE de Pomenire PARASTASE si Sf LITURGHII pentru sufletul lui IMEDIAT ce s-a intamplat sa adoarma si asa fac si pana reusesc sa-l ingroape si si DUPA !

    stiu de la cunoscuti greci si rusi , problema aceasta este demult intampinata in tarile eretice unde sunt diaspore de crestini ortodocsi si acestia sarmanii AU REUSIT TOTDEAUNA ( pana si cei mai putin „credinciosi” , adica mai putin practicanti, la moartea unuia dn familie ruda, prieten pana si crestinii ortodocsi cei mai putin harnici la dusul la Biserica FAC TOT POSIBILUL sa isi ingroape CUVIINCIOS mortii lor ! dupa randuiala ortodoxa ) sa aduca reot la inmormantare sau daca s-a intamplat chiar sa nu se poata l-au ingropat fara preot dar CU SLUJBE DE PARASTAS IN MULTE LOCURI si apoi au adus si preot la mormant ulterior sa sfinteasca si acolo ramasitele sau ce se ma poate face.

    asadar daca acestia pentru pricini lumesti care INGREUEAZA ingroparea dupa randuiala a crestnului ortodox REUSESC sa gaseasca de cele mai multe ori si loc si PREOT sa-i ingroape, sau RAR in ce mai rau caz ii ingroapa fara preot dar FACAND alep la MULTE slujbe la Parastase si Sf Liturghii pentru acel suflet si aduc APOI cand se paote PREOT la groapa /la cimitir si fac atunci cu intraziere ce se mai poate face cu pogoramant din slujba prohodirii mortului.

    daca ei pentru pricini de ingreunari lumesti REUSESC noi cu atat mai MULT , pentru MOTIVE DE ACRIVIE la Dreapta Credinta sa NU putem sa facem asa? doar ca e MULT mai greu , dar NU imposibil !
    daca lor Dumnezeu LE-A AJUTAT si LE AJUTA, CUM sa ne lase pe noi care avem priciniile CELE MAI BINECUVANTATE !

    deci eu cred ca SE POATE si ACUM in conditiile acestea sa ne ingropam cuviincios adormitii cu preot ortodox DREPT !

    PS : sunt spitale prin care zac mortii nerevendicati pana se lamureste situatia cu ei si SAPTAMANI intregi prin frigidere la Morga ! daca mai da si un bacis cu ATATA mai mult !

    CEL MAI IMPORTANT PT CEI ADORMITI RAMAN:
    Slujbele de Parastas si pomenirile la Sf Liturghie IMEDIAT dupa adormire si,la cati mai ulti preoti cu acrivie !

    Apreciază

    • marinela said, on iulie 31, 2016 at 1:21 am

      Frate @
      A devenit grav faptul,ca si romanasii nostri diasporeni au ajuns sa-si incinereze mortii,unii lasa cu limba de moarte,iar altii pe motive economice,cunosc citeva cazuri,sa stii,dar mai grav e, ca mortii au fost slujiti inainte cu preot si apoi arsi,da,da…Mi-aduc aminte ,ca eu si surorile mele ,n-am vrut sa participam la acele parastase sau inmormintari,chiar daca ne-au invitat,caci n-am fi putut sa le maninc coliva,sincer iti spun.Tot ce-i rau au invatat ai nostri imediat,rari sint cei care i-au dus in tara sau si-au cumparat un loc de veci in strainatate.Din pacate ,noua ne-a murit o persoane draga din familie(un copilas),dar am platit si l-am ingropat in tara in mormintul familiei si nu aici in diaspora.Cam asa stau lucrurile si cu ai nostri,nu doar cu occidentalii.

      Apreciază

      • el said, on iulie 31, 2016 at 12:16 pm

        marinela

        ma intristeaza ce spui. am mai spus odata cuiva si s-a suparat pe mine ca romanii desi PAR atat de evlaviosi in realitate sunt mult mai ignoranti in ale credintei si mai necredinciosi decat grecii si rusii, „credinta” lor fiind un amestec de eres si iata si…interes lumesc! iar popii de care zici sunt o RUSINE pentru Ortodoxie, dealtfel acolo unde traiesti tu nu mai e de mers la vreo biserica cu preot roman ( ca sa nu mai pomenesc de Serafim capetenia lor iuda veche TRADATOARE a Lui Hristos si a Ortodoxiei).
        sa stii ca NU TOTI crestinii ortodocsi din diaspora sunt asa, macar sa ne bucuram de cei care inca pastreaza bunele obiceiuri, acestia ii vor judeca pe aceia de care povesteti tu , caci aind i aceleasi locuri si intampinand acelasi fel de greutati AU REUSIT sa NU INCALCE Canoanele.
        atunci ce sa mai astepti la RGOARE si DREPATA CREDINTA de la unii care isi permit tot felul de derogari si au ajuns ca popi sa-si arda si mortii ?

        Apreciază

      • mihai said, on iulie 31, 2016 at 1:39 pm

        Mrinela, din pacate si la noi in bucuresti sunt anumite parohii ce au facut slujbe de inmormantare la indivizi ce au fost incinerati este vorba despre parohiile sf elefterie mic si sf treime-dudesti si nicio masura nu sa luat in privinta asta mai ales ca acei preoti trebuiau caterisiti de urgenta, intradevar sunt cazuri care fara voia lor au fost arsi

        Apreciat de 1 persoană

      • mihai said, on iulie 31, 2016 at 1:44 pm

        el da ce pretentii mai ai la popii de acolo cand acestia sunt dupa chipurile si asemanarea lui serafim joanta si siluan care ai observat si tu in ce barci se dau

        Apreciază

      • Raluca said, on iulie 31, 2016 at 8:08 pm

        @mihai,
        E vorba de biserica Sf. Elefterie din Cotroceni?
        Poti sa dai mai multe detalii? Esti sigur a s-a intamplat asa ceva? Poate preotii (care sunt aceia?) nu au stiut ca persoana (persoanele respective) urmau sa fie incinerate …

        Apreciază

  16. Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu said, on iulie 30, 2016 at 3:53 pm

    1. Un cuvant de foc, pe care l-am primit azi si l-am pus pe site
    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/07/30/s-au-dus-in-creta-ca-patriarhi-si-s-au-intors-ca-niste-carpe-spurcate-fara-duhul-sfant-ps-longhin-jar/
    Este un cuvânt care dă răspuns referitor la relația arhiereu ortodox și neamul românesc AZI si ACUM. Poate mâine va fi mai bine…
    2. Sf. Marcu Eugenicul a lăsat cu limbă de moarte ca la înmormântarea lui să nu se îngăduie nici unui filo-papistaș să slujească (dintre cei care semnaseră unirea mincinoasă de la Ferrara-Florența sau dintre cei de un cuget cu aceștia). De ce? Doamne ferește, nu din ură, ci pentru că nu voia ca slujba înmormântării și iertarea păcatelor lui să aibă de suferit pentru că Dumnezeu nu a primit rugăciunea celor cu cuget eretic.
    Erezia începe din mintea cea mândră și din viața desfrânată (sensul cuvântului ”desfrânată” fiind atât cel propriu de păcat trupesc, dar și cel de lipsă de înfrânare, de viață ascetică pe care, în plinătatea ei, o învață și o trăiește, în Duhul Sfânt, doar Ortodoxia – Biserica cea Una a lui Hristos). Toți ereticii din istoria Bisericii au fost oameni vanitoși și desfrânați. Iar unde nu există pocăință, apare pericolul ereziei, în fapt al răzvrătirii minții împotriva adevăratei ascultări, care este cea de cuvântul revelat al Scripturii și de trăirea lui de către sfinții Bisericii.
    3. Dacă vine mânia lui Dumnezeu peste noi, cum cred că se va întâmpla (și o zice, mai nimerit ca mine, vlădica Longhin în predica de mai sus), nu știu dacă mai apucăm să ne îngropăm unii pe alții la ce grozăvii va avea de trecut bietul neam omenesc.
    Însă nădejdea e numai SUS.
    Cu respect, pr. Ciprian.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on iulie 30, 2016 at 5:28 pm

      Pr. dr. Ciprian _ioan

      AMIN !

      ACESTA este RASPUNSUL ADEVARAT la intrebarea din Articoul acesta al lui Saccsiv !

      Sarut mana si MULTUMIM MULT Parinte !

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 30, 2016 at 6:42 pm

        „2. Sf. Marcu Eugenicul a lăsat cu limbă de moarte ca la înmormântarea lui să nu se îngăduie nici unui filo-papistaș să slujească (dintre cei care semnaseră unirea mincinoasă de la Ferrara-Florența sau dintre cei de un cuget cu aceștia). ” ______ SA FACEM SI NOI ca Sf. Marcu Eugenicul daca vrem sa imparatim vesnic cu el inaintea Fetei Lui Hristos !

        Apreciat de 1 persoană

    • Vasile said, on iulie 31, 2016 at 1:23 am

      Ma bucur mult parinte ca sunteti de partea adevarului si impotriva ereziei ecumeniste. Pe linia marilor duhovnici care nu au facut compromisuri nici cu comunismul nici cu ecumenismul.
      Iar Episcopul Longhin Jar este cu adevarat purtator de Duh Sfant !

      Apreciază

    • cca70 said, on iulie 31, 2016 at 8:55 pm

      buna seara parinte

      Dvs aveti parohie in orasul Sf Gheorghe din Covasna?

      Daca da, atunci la ce adresa se afla biserica unde slujiti?

      As dori sa particip duminica viitoare la o Sf Liturghie cu preoti neecumenisti, caci duminica asta am stat acasa

      Am stat acasa caci biserica la care mergeam de obicei il pomeneste pe Laurentiu Streza al Ardealului..si eu am decis sa numai merg acolo, desi unii mi-au spus ca inca harul nu a plecat de la acei preoti.

      Daca dvs sunteti din Sf Gheorghe va rog sa imi spuneti la ce ora incepeti slujba de duminica

      Apreciază

    • mihai said, on august 1, 2016 at 9:00 am

      Raluca, este vorba de sf elefterie mic in care fiicei sotilor ceausescu zoe i sa facut slujba de inmormantare si pa linga faptul ca era atee convinsa a mai fost si incinerata ca sa nu mai vorbim ca vuia si presa la acea vreme pe tema asta

      Apreciază

      • mihai said, on august 1, 2016 at 11:41 am

        Indata ce voi avea timp voi pune si linkurile ca nu ma pricep sa dau copii paste si trebuie sa scriu pe ceva si sa dau din tastatura si nunumai cu zoe dar si cu alte exemple, nici mie nu mia venit sa cred dar iata ca se intampla av in vedere caa presa mai baga si strambe si am crezut ca si lumea bate campii. Este exact ca in poezia aceea pt copii catelus cu parul cret, ei zic ca nu dar o fac

        Apreciază

  17. iioan said, on iulie 30, 2016 at 4:37 pm

    http://basilica.ro/ips-mitropolit-andrei-a-oficiat-o-slujba-de-pomenire-pentru-donatorii-de-organe/

    Frate Vasile, poate faci un articol. Eu zic bine ca s-a facut o slujba de pomenire pentru cei ucisi in vederea prelevarii de organe. Numai ca ar fi trebuit sa se spuna si cum le-au fost prevelate organele acestor „donatori-cadavru” (dupa cum sunt amintiti in text).

    Apreciat de 1 persoană

  18. cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 5:15 pm

    Eu personal voi da mai departe la unii preoti din jurul meu, la care am speranta sa ramana in adevar materialul adunat mai jos iar daca nu se indreapta nu mai calc in bisericile unde slujesc.

    Saccsiv, daca crezi ca este de folos poti face un articol (materialele pot fi downloadate)

    https://extraterestriidemascati.wordpress.com/opriti-comuniunea-cu-ierarhii-ecumenisti/

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 7:13 pm

      cosmin

      e o idee ft buna, faceti materiale fratilor si sa rugam pe Sccsiv sa le publice aici ca sa le poata copia si raspandi prin Biserici la preoti si crestini treji TOTI crestinii cu evlavie la Dreapta Credinta !
      Dumnezeu sa te lumineze si sa te ajute !

      Apreciat de 1 persoană

  19. trovant said, on iulie 30, 2016 at 6:43 pm

    :”Toate-s vechi si noua toate”
    pe la 1700, dupa „unirea” cu papistasii a lui Atanasie si a unei parti a clerului, ardelenii isi botezau singuri copiii si isi ingropau mortii cum puteau numai sa nu apeleze la cei „uniti”. Dumnezeu sigur le auzea rugaciunile.
    A fost prigoana mare a Bisericii, a preotilor, credinciosilor ce au ramas ortodocsi, luarea cu forta a locasurilor, distrugeri de biserici si manastiri, deplasari de populatie, etc
    Existau si preoti itineranti ardeleni sau din Moldova, Valahia sau Banat care treceau prin sate si oficiau slujbele.
    Ortodocsii din Banat s-au mutat la Biserica Sarba, Mitropolia de Varset si s-au salvat; la fel cei din Maramures unde clerul nu a tradat.
    E interesanta si soarta lui Atanasie si a protopopilor tradatori paziti de iezuiti; ar fi bine ca episcopii si preotii sa ia aminte. Cine cunoaste istoria adevarata are multe de invatat.
    sa aveti Molitfelnicul si Didahia, se pot descarca inca.
    Doamne ajuta !

    Apreciat de 1 persoană

  20. Marius Gogonea said, on iulie 30, 2016 at 6:51 pm

    Omeni buni! Sa ne bucuram. De trei ori sa ne bucuram. Sa ne bucuram de Invierea lui Hristos in veci. Odinioara Luca si Cleopa pe drumul spre Emaus intristati si aproape deznadajduiti fiind, Iisus cel inviat din morti le-a deschis ochii si astfel a reaprins in inima lor flacara nadejdii. In comparatie cu ei atunci, noi astazi Il avem viu si astfel nadejde neclintita caci va fi cu noi pana la sfirsitul veacurilor. Sa marturisim Adevarul mostenit de la Parintii Bisericii, inaintea preotului ecumenist, inaintea episcopului ecumenist,… inaintea oamenilor. Sa nu lasam flacara marturisirii sa se stinga. Numai astfel Harul lui Dumnezeu nu ne va parasii. Hristos si Maicuta Domnului cu noi toti. Amin!

    Apreciază

  21. Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 6:57 pm

    Draga ‘el’ si draga saccsiv, voi ganditi bine, ganditi frumos. Trebuie sa analizam treburile si foarte profund:

    – de pilda, ecumenismul este erezie de o suta de ani, si nu am auzit sa se fi spus undeva ca in aceasta suta de ani nu au fost Hirotoniile valide, Liturghiile, Botezurile si celelalte slujbe.
    – tot ce spuneti voi este corect, da, nu trebuie sa mai stea cineva in preajma acestor slujitori ecumenisti lepadati, incepand cu 28. Iulie 2016, cand in Ortodoxia intreaga, ecumensimul a fost declarat adevar si virtute
    – a nu mai sta in preajma acestor hahalere, nu inseamna ca inca nu au slujbe valide, azi cand vorbim, ci ca in clipa in care vor face Hirotonie mixta, Liturghie mixta cu ereticii, totul se va narui cu acel slujitor.
    – deja se fac ‘botezuri’ doar cu mirungere, cununii mixte, toate acestea fiin nule din oficiu. Pe preotul sau episcopul pe care il vezi facand asta, nu mai ai voie sa mergi. Am vazut cu totii ca mitropoliti si preoti au facut slujbe de sfintirea apei cu papistasi sau alti vrajmasi ai lui Hristos, dupa mine slujba a fost nula, dar nu din cauza ca slujba sfintirii apei ar fi totuna cu Liturghia, ci pentru ca nu exista un mediu al Adevarului-Hristos. E exact ca si cum, eu ca episcop, neecumensit, vreau sa bag mana intr-o galeata cu motorina s-o sfintesc ca pe aghiasma. Nu se sfinteste, indiferent ca sunt eu neecumenist sau ecumenist. Deci, slujbe nevalide deja se fac, si s-au facut de multa vreme. Dupa parerea mea, linia de demarcatie e dubla:

    ATENTIE – dezicerea si departarea de orice slujitor care lauda ecumenismul si,
    TOLERANTA ZERO – pentru orice slujitor vazut ca a facut vreo slujba cu vreun eretic, fie ea si aghiasma, nu mai zic de Liturghie/Hirotonie…

    Apreciat de 1 persoană

    • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 6:59 pm

      Oricum, nu vreau sa jignesc, dar eu din 2007 nu as fi mai avut curaj sa ma mai hirotonesc la Daniel si episcopii lui. Cine insa are curajul sa se mai hirotoneasca la episcopii ecumensiti, incepand cu data de 28 Iunie 2016, ori este scelerat, ori este ateu…

      Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 8:15 pm

        Augustin de Florina

        sa stii ca ERETICII / ECUMENISTII nici nu vor mai mult decat SA RECUNOSTI ca au si ei „har” !

        asta vor si papistastii si protestantii si monofizitii..asta e FUNDAENTUL ereziei care pretinde „UNITATEA in DIVRESITATE” –…adica asa sunte noi mai „diversi” nitel fata de Sfintii parinti…dar avem si noi „har” !!

        ai admis asta e DESTUL !
        ESTI MORT /ERETIC cu ei cu tot !

        ce se intmpala DACA Sf Maxim Martrisitorul recunostea la ERETICI vrmeii lui ca „mai au har” si se impratsea de la ei?
        si IN CE este EREZIA ECUMENISTA mai „mica /VREDNICA” ca erezia monofizita/monotelita sa ….le accorzi tu la INDRACITII astia de ERETICI ECUMENISTI „har” ?

        „„2. Sf. Marcu Eugenicul a lăsat cu limbă de moarte ca la înmormântarea lui să nu se îngăduie nici unui filo-papistaș să slujească (dintre cei care semnaseră unirea mincinoasă de la Ferrara-Florența sau dintre cei de un cuget cu aceștia). ”_____ vez coometariul par Cirian mai sus!

        IN CE esti tu mai presus de Sf Marcu Eugenicul sa le accorzi „har” celor ce RECUNOSC in „har” pe cei COMBATUTI de Sf Marcu Eugenicul?
        si daca el Sfantul NICI MORT NU a vrut sa aibe nici o partasie cu ei ( slujba inmormantarii) tu DE CE VREI sa indreptatesti pe altii sa creada ca au „har” si ca deci ar mai fi „vrednci” sa ai paratsie cu ei ca om viu… fie si „de nevoie”?

        ti se pare tie ca faci ca/esti in Duhul Sf Marcu Eugenicul?

        daca NU macar cenzureaza-te !

        Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 7:45 pm

      Augustin de Florina

      ” – a nu mai sta in preajma acestor hahalere, nu inseamna ca inca nu au slujbe valide, azi cand vorbim, ci ca in clipa in care vor face Hirotonie mixta, Liturghie mixta cu ereticii, totul se va narui cu acel slujitor.”_____ NU sunt de acceord !
      AICI GRESETI si daca AICI …unde e ESENTIALUL, le acorzi „har” ANULEZI TOT ce ai spus DREPT inainte !

      ai MARE grija !
      NU se poate si cu Hristos si cu Veliar!
      NU mai complicati/disecati lucrurile ca va rataciti !

      Doamne ajuta !

      Apreciază

      • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 8:59 pm

        Preaiubite ‘el’, tu stii ca eu tin la tine si inclin sa-ti dau dreptate, dar da-mi voie sa-ti dau dreptate doar 99%. Pentru tine, din ce moment a devenit Nestorie eretic? Din momentul in care a zis prima predica eretica, din momentul in care a fost caterisit, sau din momentul in care a murit in erezie? Nu te intreb cu nicio malitiozitate, sa nu te gandesti o clipa la asta, pentru ca Sfintii Parinti ai acelui veac nestorian, l-au lasat sa mai hirotoneasca pana in momentul in care a fost declarat eretic de sobor. Acum, desigur, se pune problema cine sa mai cateriseasca pe cine si cine sa mai faca sobor pentru infierarea ecumenismului sau a vreunui ecumenist? Asa e! Acum traim vremuri in care se aplica direct directivele Sfintilor Parinti de la Soboarele Ecumenice, ele sunt autoritatea acestor vremuri, tocmai pentru ca apostazia a ajuns aproape ca in secolul 15. Dar, nu putem spune ca intr-o suta de ani de ecumensim, slubele au fost nule in Ortodoxie, caci ecumensimul a fost in oasele tuturor episcopilor acestui ultim secol, in oasele tuturor preotilor, caci in scolile teologice din tara, dar si cele postuniversitare din afara tarii, s-a proclamat direct sau indirect ECUMENSIMUL! Nici nu putem spune ca Nicodim al Strehaiei sau Galaction al Alexandriei sunt fara slujba valida la aceasta ora. Dar eu, maine, daca il vad pe Nicodim sau pe Galaction, facand O SINGURA SLUJBA cu vrajmasii-eretici ai lui Hristos, eu nu-l mai socot arhiereu! La fel si cu preotii. Daca preotul din parohia mea, maine, lauda ecumensimul in predica, sau il vad facand vreo slujba cu oficianti-eretici, eu nu-l mai primesc in curtea mea.

        Asadar, pentru a fi in garda cu toate, fugim de toti ecumensitii!

        Apreciază

      • mihai said, on iulie 30, 2016 at 10:29 pm

        La oradea va fi reabilitat muzeul francmasoneriei cu fonduri europene http://www.agerpres.ro

        Apreciază

      • el said, on iulie 30, 2016 at 11:29 pm

        Augustin de Florina

        „Dar, nu putem spune ca intr-o suta de ani de ecumensim, slubele au fost nule in Ortodoxie, caci ecumensimul a fost in oasele tuturor episcopilor acestui ultim secol, in oasele tuturor preotilor, caci in scolile teologice din tara, dar si cele postuniversitare din afara tarii, s-a proclamat direct sau indirect ECUMENSIMUL! „_______

        tocmai pentru ca si eu tin la tine iti spun RASPICAT : TOCMAI din cauza LOR a ajuns poporul si clerul in asemenea situatie JALNICA ! au mers DIN RAU IN MAI RAU….EVOLUTIA lor VADESTE „harul” lor !

        NU se cunoste pomul dupa ROADE? IATA ROADELE lor ! Chintesenta ultima? = Sinodul Talharesc de la Creta care NU a aparut SPONTAN !
        e o evoluitie si o dimanica , o dialectia fireasca a raului ca si a binelului. si de la Stapanul nostru stimsa recunoastem/cunoastem pomul dua ROADE !
        IATA ROADELE AZI !

        si DE UNDE STII TU ce a fost EXACT cu fiecare epsicop si preot de la Meletie Metaxakis incoace? care a fost CREZUL lui si pe cine a pomenit el? ( din cei vechi care-l hirotonisera si care NIMIC nu aveau in comun cu ecumenismul!) ?
        lucrurile au fost amestecate, raul cu binele, graul cu neghina !

        dar NICIODATA NU au avut har/lucrari valide ERETICII ecumenisti din convingere !

        asa ca Arie care NICI inainte de Sinod cand isi porpovaduia EREZIA la predici in Alexandria si isi facea „slujbele ” GOLAE/LISPTE de har si d Duhul Sfant, NICI DUOA SInodul 1 Ecumenenic NU a avut har !

        farte sa-ti fie CLAR !
        EREZIA a fost EREZIE de la inceputul ei si ERETICUL H`FARA HAR de cand s-a insott cu satana sa propovaduieasca IMPOTRIVA Lui Hristos !

        Sinoadele nu au facut decat sa AFIRME PUBLIC Dreapta Credinta , sa COMBATA EREZIA ca STAVILA a raului si DREPTAR al Ortodoxie ca sa NU mai cada si altii ( indiferent din ce vreuri si timpuri in aceeasi RATACIRE!) pentru cei care odata CAZUTI in EREZIE dar cu inima buna/ FARA viclenie puteau sa se LEPEDE de EREZIA lor adoptata din prostie/nsetiinta/inselare !

        ATAT !

        Sindoadele nu sunt hocus-pocus !
        Sinoadele nu fac decat sa NUMEASCA BOALA; sa PUNA un DIAGNOSTIC si sa arate TRATAMETUL unei EREZII !
        Dar EREZIA este la fel de cumplita si GOESTE de har pe adeptul ei DIN PRIMA CLIPA !

        singura diferenta e ca poate ereticul care a alunecat din nestiinta iar NU din INDACIRE cu ajutorul SInodului care ii ARATA TRATAMENTUL BOLII LUI (si Invataura de Credinta pe tema aceea ) POATE sa se lepede de greseala /inselarea/erezia lui ULTERIOR!

        dar ERETIC a fost DIN PRIMA CLIPA cand a primit gandul DIAVOLESC !..si tot de atunci GOLIT DE HAR, ca NU POATE Dumnezeu Duhul Sfant sa ramana in vasul INTINAT ! si tot din prima CLIPA APARITIEI/nasterii ei EREZIA a FOST EREIE /HULA /DESPARTIRE de Hristos !

        pricepi DIFERENTA?

        EA ESTE MARE !

        asa ca nu mai „teoHloghisi” dupa modelul „brevetat” de draci al faculKAKATilor de „teHologie” ecuKAKAmesnita din Romania !

        CUGETA cu CUGETUL Sf Parinti si al Bisericii !

        si sa nu crezi ca daca Sf Parinti se adresau in Sinod sau Scrisorile/Scrierile/Cartile lor cu apleative respectuoase ERETICILOR numandu-i dupa rangurile lor clericale dincaree CAZUSERA prin EREZIE inseamna ca „recunosteau” ceva din „harul” lor !
        NU ! ci era ca sa-i castige prin Mila la ADEVAR ! dupa cuvantul Sf Pavel : ” m-am facut tuturor toate ca s-i castig la Hristos !”

        iar timpul pe care-l invoci tu si PRETINZI ca NU ar fi fost ERETCI era timpul de pocainta in care MAI PUTEAU sa se LEPEDE de EREZIE , iar NU TIMPUL NE- EREZIEI lor ! daa ar fi mut´rit atunci in acea stare CU ERETICII MERGEAU in IAD ! dar Dumnezeu INGADUIA inca sa se indrepteze !

        acest TIMP A EXPIRAT pentru ERETICII DE AZI ecumenisti, adevarat spui !

        dar ei sunt ERETICI DIN PRIMA clipa in care au primit EREZIA ! pana azi….
        le mai ramasese atunci DOAR HARUL sa se mai poata LEPADA de ea ! cu timpul l-au pieredut prin NEASCULATRE de Biserica si INCAPATANARE in RAU si pe acela !

        ai aminte la tine frate nu risipi bogatia ta primind ganduri diavolesti !
        ca odata primite iti vor salbi puterea sufletului si legatura ta cu Hristos !
        ele ROD ca un CARIU in om si risipesc legatura lui cu Dumnezeu!

        Doamne ajuta !

        Apreciază

    • Mel said, on iulie 30, 2016 at 11:09 pm

      Foarte interesant ce spui!!! Nici nu M-am gândit la asta! Episcopul Sofronie a slujit cu catolicii slujba de sfințire a apei! Asta înseamnă ca toți preoții pe care i-a hirotonit după comuniunea cu catolicii, de fapt nu au harul preoției???

      Apreciat de 1 persoană

      • mihai said, on iulie 31, 2016 at 1:48 pm

        dar ce mai cauta acei preoti pe linga un astfel de specimen, ca deacum incolo hirotonirile s.a numai fac nici cat e negru sub unghie

        Apreciază

  22. mircea.v said, on iulie 30, 2016 at 8:13 pm

    De parastasele obisnuite s-a vorbit mai sus. Mai jos, un cuvant de la Sfantul Paisie Aghioritul, care, eu zic ca e de folos pt ce va urma:

    –––––––––––––––-
    Cel mai bun parastas pentru cei morţi

    Parastasul cel mai bun dintre toate pe care îl putem face pentru cei morţi este viaţa noastră petrecută cu luare aminte, nevoinţa pe care o facem pentru a ne tăia neputinţele şi a ne curăţa sufletul. Pentru că dezlipirea noastră de lucrurile materiale şi de patimile sufleteşti, pe lângă faptul că ne pricinuieşte nouă uşurare, are ca rezultat şi uşurarea sufletelor celor adormiţi din tot neamul nostru. Cei adormiţi se bucură atunci când un urmaş de-al lor se află lângă Dumnezeu. Dacă noi nu suntem într-o stare duhovnicească bună, atunci suferă părinţii noştri adormiţi, moşii şi strămoşii şi tot neamul nostru. “Uită-te ce nepot am făcut!” spun ei şi se mâhnesc. Dacă însă suntem într-o stare duhovnicească bună, se bucură pentru că şi ei au contribuit la naşterea noastră, iar Dumnezeu într-un anumit fel este obligat să-i ajute. Adică ceea ce va da bucurie celor adormiţi este străduinţa noastră de a bineplăcea lui Dumnezeu, astfel încât să-i întâlnim în Rai şi astfel să trăim cu toţii împreună în viaţa cea veşnică.
    Prin urmare merită osteneala să lovim în omul nostru cel vechi ca să se facă nou, astfel încât să nu se vatăme nici pe sine, nici pe ceilalţi oameni, ci să se ajute atât pe sine însuşi, cât şi pe ceilalţi, fie ei vii sau morţi.

    Din „Cuvinte Duhovnicesti, Viata de familie – vol. 4″.
    Sfantul Paisie dezvolta pe larg subiectul legat de morti, pomeniri, parastase, rugaciuni, rolul Bisericii…

    ––––––––––––

    In tot contextul asta, eu cred ca inmormantarea si tot ce tine de ea nu mai are nici o relevanta. Dumnezeu va cauta doar la inima celui mort, la faptele lui, la credinta lui, indiferent ca il ingroapa preot ecumenist, pro-cip… sau un preot adevarat (care sant f putini).

    A nu se uita pr biometriei, insemnarii care e la fel de importanta ca si ecumenismul.
    Nu va fi nici o revenire, nici o explozie, nici o razvratire. Va fi exact ca in cazul biometriei – momentul 2009. Nu are cum, nu are de unde. Ca daca era asa, nu mai zicea Parintele Adrian Fageteanu ca ” e vremea lui scapa cine poate”.

    Asa ca, mortul are o singura pr cat e viu, viata lui, pacatul. Si, la fel si pt cel ramas viu si trebuie sa-l ingroape, sa-i faca parastase… Restul sant detalii.

    Apreciază

  23. scortisoara said, on iulie 30, 2016 at 8:36 pm

    Eu inteleg asa : ca intre momentul de dupa sinodul talharesc si momentul in care se va petrece o liturghie mixta , preotilor li se da sansa de a marturisii Adevarul de aceea vor mai avea har , ca asa vrea Dumnezeu si nu „el” .
    Sa ne intelegem , daca preotii mai au inca har inseamna ca este mila lui Dumnezeu pentru ei si pentru noi . Nu noi hotaram asta. Cand vor face liturghie mixta abia atunci va interveni dreptatea lui Dumnezeu : se va ridica harul . Unde incepe dreptatea nu mai are loc mila.

    Doar ca de acest rastimp ( dintre cele 2 momente ) se vor folosi mai mult intunecatii si viclenii .

    Ce depinde noi sa facem iata :
    Parintele a finalizat cu esentialul :

    „ATENTIE – dezicerea si departarea de orice slujitor care lauda ecumenismul si,
    TOLERANTA ZERO – pentru orice slujitor vazut ca a facut vreo slujba cu vreun eretic, fie ea si aghiasma, nu mai zic de Liturghie/Hirotonie…”

    Apreciază

    • el said, on iulie 31, 2016 at 12:11 am

      scortisoara

      „Sa ne intelegem , daca preotii mai au inca har inseamna ca este mila lui Dumnezeu pentru ei si pentru noi . Nu noi hotaram asta. „___ daaa? si DE UNDE STII TU precsi ca mai au ? CARE sunt parametrii tai SIGURI ca mai au har? dupa ce „masori” tu harul?
      ca Sfintii Parinti L-AU CONDITIONAT de PREZENTA DREPTEI CREDINTE !!!

      te ratacesti si NU ASCULTI de Sfinti Parinti !
      de aceea vei mosteni PARTEA NEASCULTATORILOR de Biserica si de Sfintii Pariti care NU ASA au invata despre EREZIE( ecumenismul este EREZIE) , tu impreuna cu cei de un cuget cu tine si cu popii tai ecumenisti despre care „teologhisesti” tu din burta ca „mai au har” …de la bec poate ! …ca Duhul Sfant FUGE din vasul INTINAT de DIAVOL !..respecta ALEGERA LIBERA a OMULUI pacatos/CAZUT !

      si EREZIA DIN CLIPA NASTERII ei e pacat impotriva Duhului Sfant, care DESPARTE IMEDIAT de Dumnezeu !

      scortiosara LEAPADA repede SCOARTA de pe ochiul mintii tale, ca ti-a MUTILAT intelegerea duhovniceasca si DACA RAMAI ASA cu ERETICII ecumenisti in IAD ai sa ajungi !

      ps : nu cumva crezi si in „sfintenia” lui boca si-l invoci ? NU m-ar mira !

      Apreciază

      • el said, on iulie 31, 2016 at 12:44 pm

        ERETICUL ESTE ERETIC din PRIMA CLIPA a prmirii EREZIEI=GAND DIAVOLESC si daca moare ORICAND in starea de erezie la iad se duce. si din nestiinta daca a rimit EREZIE NU se mantuieste pana NU se lepada de ea si NICI HAR nu mai are caci s-a lipit de DIAVOL prin gandul diavolesc al EREZIEI ! ii ramne doar HARUL sa se mai poata LEPADA de EREZIE ! ATAT ! dar cata vreme petrece in ea din prima clipa si pana cand ramane in ea ERETIC si LIPSIT de har este cai a HULIT pe Duhul Sfant si s-a lipit de diavol !

        iar EREZIA a fost din PRIMA CLIPA a iscodirii ei in lume EREZIE/DESPARTIRE DE Dumnezeu si UNIRE cu diavolul ! si ASA a ramane de atunci incolo. iar ea care calitatea sa DEPSTRAT de Dumnezeu Duhu Sfant pe care-l HUESTE si sa UNEASCA cu duhul diavolesc pe care-l primeste in locul Duhulu Sfant !

        la fel si ERETICII de cand au primit DESPARTIREA de Dumnezeu prin EREZIA lor ASA RAMAN pana cand se vor lepada de ea, si petrec COMPLET LIPISITI De ORICE har !

        Si de unde sa aibe popa al tau „har”? daca POMENESTE ERETICI si prin pomenerie se afla in COMUNIUNE cu ei ? ba a si fost „hirotonit” de ERETICI poate?

        ia asculta CUM invata Sfintii pe tema asta :

        „Sf. Atanasie cel Mare, Patrologia Graeca, 26:1185d-1188c: ”fugiti de cei care, prefacandu-se ca nu sunt de acord cu Arie, de fapt slujesc impreuna cu cei care il urmeaza”.
        Sf. Grigorie de Nissa, ”Despre rugaciune”: ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”.

        „Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii. ”
        Sf Ignatie Teoforul

        „Daca episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l considera astfel, atunci o astfel de rugaciune Il insulta pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciuna. Oricine se impartaseste intr-o biserica unde este pomenit un episcop eretic, chiar daca preotul acelei biserici invata ortodox, o astfel de impartasire nu ramane fara urmari. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului!”
        Sf Ciprian al Cartaginei

        Si ceea ce spun mai sus Sf Ignatie Teoforul si Sf Ciprian al Cartaginii se aplica si la PREOTI=imputernicitii episcopului sa lucreze sfinteniile in COMUNIUNE cu el !

        DE UNDE scoti tu EREZIILE pe care le sustii mai sus, de dragul popii la care mergi…..

        poate sa invieze el papa tau eretic/in comuniune cu ereticii si morti, ca daca e ERETIC CU SATANA PETRECE, GOL de ORICE HAR si LISPIT de DUmnezeu, iar „puterile” /lucrarile lui de la SATANA sunt !––-ca MULTI au facut si minuni in nuemel Luui Hristos dar au fost ARUNCATI la gehea pentru NEASCULTARE de Dumnezeu si INSELARE/EREZIE !

        dupa cuvintele Lui :
        „21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
        22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
        23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ”

        si asa sunt TOTI popii si episcopii care petrec cu VICLENIE in EREZIA ecumenista si li se pare ca „mai au „har” !!!

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on iulie 31, 2016 at 2:33 pm

        Bre „el”,
        Nu esti atent . Mi-am exprimat indoiala prin conditionalul ” daca”…. nu ca sunt sigura ca mai au har . Tocmai ca nu stiu precis si nu pot stii …decat cu proba apei sfiintite . In cazul parohiei unde merg , nu e pomenit nici un preot eretic ( papistas , adventist , evanghelist etc….) si nu va fii. Insa ma deruta ca e pomenit Patriarhul. E greu sa alcatuiesti o statistica pe toata tara sa vezi ce parohie pomeneste slujitorii de alte culte si ce parohie pomeneste doar slujitorii ortodocsi eretici.. Zapaceala mare …. Nu ma intereseaza bre, ereticii…nu vezi ca tot scormonesc , incerc sa inteleg ce se intampla . Ai impresia ca imi este usor ? Ce spun cei din Sf. Munte Athos?
        Si pe Pr Arsenie Boca , mai lasa-l in pace . Nu-l iubesc cei care au evlavie la el cat esti tu obsedat de Parinte si faci din persoana lui motiv de cearta …. presupun ca da Ortodoxia pe dinafara din tine . Nu Pr. Boca e problema noastra .

        Si mai postez odata ce a spus
        Augustin-de-Florina , ca poate nu e clar :

        „ATENTIE – dezicerea si departarea de orice slujitor care lauda ecumenismul si,
        TOLERANTA ZERO – pentru orice slujitor vazut ca a facut vreo slujba cu vreun eretic, fie ea si aghiasma, nu mai zic de Liturghie/Hirotonie…”

        Apreciază

      • el said, on iulie 31, 2016 at 5:39 pm

        scortisoara

        „in cazul parohiei unde merg , nu e pomenit nici un preot eretic ( papistas , adventist , evanghelist etc….) si nu va fii.”____aste e IRELEVANT ! TU nu intelelegi NIMIC !

        cand e vorba de pomenire, NU insemana sa pomeneasca „alti preoti eretci” ci e vorba de EPISCOPUL/patriarhul ERETIC ECUMENIST al lcului pe care-l pomeneste popa al tau la Biserica.
        Daca acela CAPETENIA lui e ERETIC(ecumenist , ca ecumenisul e EREZE si i se aplica TOATE cate se aplica ereziei de ORICE natura , e la fel de eretic ca papistastul sau protestantul de care te lauzi tu ca nu-s pomeniti acolo !!) , inseamna ca si popa e PARATS la EREZIA lui caci pomenindu-l este in COMUNIUNE cu el, INDIFERENT daca mai pomeneste sau nu SI alti preoti ERETICI!. pricepi???

        ma tem ca NU ! altfel AI STI ca e LEGE in Ortodoxie sa NU se pomneasca alti ERETICI la SF Liturghie si legea sta o invata toti popii cat de prosti ar fi ei, deci si popa tau!

        „E greu sa alcatuiesti o statistica pe toata tara sa vezi ce parohie pomeneste slujitorii de alte culte si ce parohie pomeneste doar slujitorii ortodocsi eretici..”_______- NICIUN preot ortodox /PRETINS ortodox NU pomeneste alte culte la Liturghie ( mireni sau popii lor dracesti) , e DEAUNS sa pomenesca ERETICI ECUMENISTI carora li se pare ca sunt „ortodocsi” dar sunt CAZUTI in APOSTAZIA ecumenista. De aia vorbim noi aici, dar se pare ca nivelul tau de cunoastere/pricepere al Dogmei ortodoxe e INFIM ! Statististice de care voresti sunt BALARII IRELEVANTE ! e DESTULsa pomeasca ERETICI ecumennisti dintre ORTODOCSI CAZUTI ! ok ? ai priceput acum despre ce vorbim???

        mai departe:

        „Si pe Pr Arsenie Boca , mai lasa-l in pace . Nu-l iubesc cei care au evlavie la el cat esti tu obsedat de Parinte si faci din persoana lui motiv de cearta …. presupun ca da Ortodoxia pe dinafara din tine . Nu Pr. Boca e problema noastra .”______ FALS ! boca este o MARE INSELARE care a slabanogit COMPLET starea duhovniceasca si asa STRICATA a poporului roman, pentru ca boca a fost INSELAT si VRAJITOR. si cine se inchina la inselati se inchina la DRACII lor, si cine invoca in rugaciuni INSELATII in loc de Sfinti pe DIAVOL IL CHEAMA si il invoca si SE INDRACESTE ca diavolul vine imedat si pune stapanire cpe mintea lui NETREBNICCIND-O COMPLET !
        de aceea INSELAREA boca a PREGATIT trerenul APOSTAZIEIE si in curand a INCHINARII la ANTICRIST pentru ca a umplut oamenii de eneregiile duhului diavlolesc , ia unii sunt nu numai netrebniciti la minte dintre inchinatori lui boca, ci chiar INDRACITI !

        asadar : AM avut DREPTATE !

        esti si tu o FERVENTA inchinatoare a INSELATULUI boca si te-ai inchinat la DIAVOL , confundand Sfintii cu INSELATII si AI HULIT pe Hristos ca si boca al tau !

        de unde iti vine si NETREBNICIREA MINTII ca sa NU mai poti intelege Adevarul ! asadar esti si tu O INSELATA !

        si se vadesc din plin si la tine „ROADELE ” inchinarii la boca, TOTI inchinatorii lui boca sunt ECUMENISTI intr-o forma sau alta caci si boca era ECUMENIST si INSLEAT ! (a pictat FALSI „sfinti” in Biserica….. si alte GROZAVII a facut !)

        si toate acestea postate de fratele Augustin-de -Florina dupa cu crede el :
        „„ATENTIE – dezicerea si departarea de orice slujitor care lauda ecumenismul si,
        TOLERANTA ZERO – pentru orice slujitor vazut ca a facut vreo slujba cu vreun eretic, fie ea si aghiasma, nu mai zic de Liturghie/Hirotonie…”______sunt BUNE ….dar NU SI SUFICIENTE ! ___ai priceput? a DOAR parerea lui NU a vreunui Sfant !

        asadar e clara treaba si cu tine ! : INSELATA arsenista si ecumenista !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 31, 2016 at 6:38 pm

        scortisoara

        „Tocmai ca nu stiu precis si nu pot stii …decat cu proba apei sfiintite .”_____ NU ESTE o NICI o proba a apaei Sfintite !

        asta e semn si noi NU ISPITIM pe Dumnezeu cerand semne si minuni.
        Hristos A CERTAT poporul care cerea semne ca tine. Va vine de la arsenim si asta, v-ati invatat sa umblati dupa circarie, sa cereti NERUSINATI semne si minuni si sa NU ASCULTATI DOGMA si Invatatura de Credinta, ca si cum atu fi vrednici sa vi se dea smene cand voi sunteti NEASCULTATORI ! Nu conditionam credinta noastatr in Dumnezeu de semne si minuni!

        pai e ce mai mare?
        o minune , sau Adevarul , DOGMA ; Invatatura de Credinta (adusa de Hristos in lume si pentru care a rabdat si RSTIGNIREA !) prin care se fac si minuni la nevoie?

        minuni face si diavolul si minuni cer NECREDINCIOSI, NEASCULTATORII de Dumnezeu ! Semneel si minunile NU sunt pentru credinciosi ci pentru NECREDINCIOSI !
        si daca sunteti NEcredniciosi macar RECUNOASTETI nu va mai PREFACETI ca IPOCRITII ca voi sunteti credinciosi!

        minunile se fac pentru cei NECREDINCIOSI NU penru CREDINCIOSI !

        cerand asta SEMNUL ( proba aghiasmei cum va invata dracul) aratati ca la voi MINUNEA e Dogma, e mai presus de Dogma pt voi
        pai minuni va face cacalau si DIAVOLUL ! Si Hristos va zice MULTORA care ii vor spune la Judecata ca au facut minuni „in numele Lui” ca NU VA CUNOSC, mergeti in focul iadului !!

        DE CE crezi tu? Pentru ca NU minunea CONFIRMA Adevarul ci Dreapta Credinta !

        Dreapta Credinta e REPERUL NORMA noastra, cine INCALCA Dreapta Credinta e ERETIC si DESPARTIT de Dumnezeu INDIFERENT ca ar face si „minuni” !

        ai auzit? :

        „21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
        22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
        23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea. ” _____ ASTA vi se va rspunde si voua FATRANICILOR la Judecata, voi astia care puneti „minunea” MAI PRESUS de Dreapta Credinta ! NECREDINCIOSILOR !

        Noi am invatat in Bisreica de la Sfintii Parinti ca in Ortodoxie NORMA / REPERUL DREPTATII este Dogma/Invatatura de Credinta ! si DOAR raportarea exacta la Dogma defineste INSELAREA/EREZIA sau Adevarul !
        cine o INCALCA ( cum fac ecumenistii) e ERETIC ! si asta INDIFERENT de „semnele si minunile” lui MINCINOASE !

        Asa invata Sf Parinti !!!

        NU invata sa facem „probe ” cu aghiasma sau alte balarii dupa mintea vaostra STRICATA de DIAVOLUL NECREDINTEI si NEASCULTARII de Dreapta Credinta !

        Minuni ca acestea au facut Sfintii cand au avut de-a face cu NECREDINCIOSII , a facut Sf Ilie cand IN EXTREMIS ca nu-i mai ramasese altceva de facut a infruntat inchinatorii la idoli , sau Mihai Viteazul pe ERETICI INCAPATANATI ai papistasilor

        NU cu poporul BINECREDINCIOS !

        pai hotarati-va , ori sunteti NECREDINCIOSI si atunci (puteti) sa cereti semne, ori sunteti CREDINCIOSI lui Hristos si atunci ASCULTATI Cuvamtul Lui= Dogma si Invatatura Lui MAI PRESUS de orice semne si minuni !!

        fatarnico !

        diavolul te conduce !

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on august 1, 2016 at 10:16 am

        @”el”

        Nu poti sa lamuresti o chestiune fara sa jignesti oamenii facandu-i in toate felurile ? Ai idee cati oameni merg la biserica fara sa stie chestiuni de dogma si tot felul de detalii teologice ? Procentul cred ca e coplesitor .
        As zice ca lumea nu se imparte intre cei ce stiu si cei ce nu stiu ci intre cei ce cauta sa afle Adevarul si cei care sunt inerti si indiferenti .
        Nu mai stau sa iti citesc eseurile nesfarsite si inutile …. ca sa nu te mai obosesti . Darami prin comentariile tale personale tot ce vrei sa construiesti citand pe Sfinti . Comentariile tale reprezinta atitudinea ta provocatoare , si reflecta ce ai tu in suflet …… Si cum vrei sa apari , un monstru ? Adevaratul tau scop nu e sa-i inveti pe altii ci sa-ti etalezi mandria si orgoliul pentru ca de fapt incerci sa domini nu sa convingi .
        Bre, schimba-ti metoda pedagogica , sa-i zic asa , daca intradevar vrei sa ajuti oamenii doar prin faptul ca stii mai multe decat ei . Altfel , nu vei convinge pe nimeni oricat ai mustii tu de cunostinte teologice . Un exemplu ar fi faptul ca nici nu m-am obosit sa accesez link-ul postat de tine ci pe cel postat de „cosminmatiu” , desi era vorba de acelasi articol.

        Cat despre fatarnicie , fiecare sa se uite adanc la sine . Am destula experienta cu ipocritii ca sa ma mint singura ca nu e nimeni atins de asta intr-o masura mai mare sau mai mica . Vreau sa iti fie clar ca nici macar nu poti sa ma enervezi . Daca mi te mai adresezi vreodata cu atitudinea asta agresiva , sa fii sigur ca te ignor .

        M-a lamurit „mircea.v” in particular prin 2 vorbe de ce vroiai tu sa ma convingi cu eseurile tale spumegande .
        Eu am inteles ca ai potential dar ca maniera esti VARZA , ca sa o citez pe „ozana” . Nu o cunosc dar nu mi-a placut cum te-ai purtat cu ea .
        Daca , intradevar ,ai intentii bune , te schimbi.

        Apreciază

      • el said, on august 1, 2016 at 1:52 pm

        scortisoara

        „Daca mi te mai adresezi vreodata cu atitudinea asta agresiva , sa fii sigur ca te ignor .”

        cum i-am spus si oxanei pe care o aperi tu atata fericita de expertiza ei de femeie de 52 ani care se lauda cu cei 8 ani de karate ai sai ca sa dea la cap pana se pisa pe ei unora ca mine( citat din spusele ei !!) _____ eu NU SCRIU aici pentru insi ca tine sau ca altii sensibilosi cu un ego supradimensionat ignoranti dar prea fuduli sa invete ceva si care strecoara tantarul si INGHIT CAMILA EREZIEI !
        si nici nu e singura mea preocupare in viata , nu stii cat ma costa a osteneala sa fac asta,atata pot cu timpul de care dispun, incat NU POT sa ma mai ocup si cu cizelari de forme superficaile ca sa nu se jeneze darcul mandriei din mintile unora ! tant pis!

        eu scriu si lamuresc dupa Sf Parinti ceea ce e GRESIT si parerile inselate UCIGATOARE de suflete care circula si sunt vehiculate de tine sau de altii , indiferent de cine, si spre LAMURIREA celor cu inima buna si fara viclenie, a caror TRUFIE si FUDULIE NU reuseste sa-i lipseasca de folosul unui cuvant cu o forma, sa zicem mai „neconforma” ,
        asa ca poti sa ma citesti/ sa ma ignori, imi este indiferent si este libertatea ta sa te folosesti sau sa NU te folosesti!

        „Nu mai stau sa iti citesc eseurile nesfarsite si inutile …. ca sa nu te mai obosesti „______ nu poti, NU CITI ! basta! nu scriu pentru tine !

        daca vrei sa cauti forme frumoase mergi la ereticii ecumenisti ca ei sunt plini de charm si „iubira de fratele” , de „gingasie” si „forme frumoase ” !

        voi raspunde la IDEILE FALSE vehiculate aici de ORICINE /inclusiv tu, NU ca ma adresez tie nicio grija ( aceleasi lucru pe are ti l-am spus tie cand te-am numit fatranica l-as fi spus ORICUI care avea acelasi gand cu tine, pentru ca pur si simplu asa este! si am DOVEDIT cu ARGUMENTE ….ceea ce in focul actiunii cu mandria pririe atat de „Ranita” nici macar NU ai fost in stare sa observi ! ) , ci ca sa le lamuresc cat pot eu de bine pentru cei care pot sa se foloseasca !

        si SLAVA DOMNULUI sunt MULTE suflete bune care POT si CHIAR se folosesc si are nu au nevoie de atata precautie in forme ca tine (sau altii pleznind de mandrie).

        si daca asa functionezi tu strecoara tantarul si inghite camile cate vrei …..

        Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:33 am

      @ scortisoara

      Nici nu trebuie sa se ajunga la liturghie mixta sau sa faca altceva, este suficient ca preotul sa pomeneasca un ierarh ecumenist sau sa fie el ecumenist.

      Acum realizez mai clar ca preotul din satul meu pomeneste la Liturghie si pocaiti si reformati si pe Sofronie asta inseamna ca este ecumenist

      Ce inseamna asta?

      Marturisirea se face la vedere, pomenind un ierarh ecumenist iar cand se face acest lucru cum poate fi si Hristos acolo ?

      De aici incolo partea cu iconomia nu este decat inselare diavoleasca si noi trebuie sa cautam preoti vrednici.

      Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 31, 2016 at 2:47 pm

        Poate la tine lucrurile sunt mai clare dar la mine nu . Tocmai invers, atitudinea parintelui meu impotriva sectantilor este arhicunoscuta in zona in care locuiesc eu . Ba chiar ne-a invatat cum sa luam noi, mirenii , atitudine impotriva lor cand ne acosteaza prin oras. Nu sunt legitimi in demersurile lor. Dar de ce mai e pomenit Patriarhul ?
        De ieri sunt un om bolnav si nu-mi vine sa cred ca am stat atat de relaxata pana ieri . Nu stiu ce o sa se intample cu noi . Dumnezeu cu mila …daca mai are .

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 4:13 pm

        a mai postat si „el” asta, aici este raspunsul si este dureros pentru ca abia vom mai gasi catviva preoti:

        http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

        … Marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”…
        …cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc…
        …Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză….
        …Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. … Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.
        …fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.
        Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11).
        cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?

        Apreciază

      • scortisoara said, on iulie 31, 2016 at 7:25 pm

        Mda, multumesc .
        Am citit si articolul de mai jos pe langa cel postat de tine si de „el”. E cumplita caderea asta . Nu am crezut ca voi apuca sa traiesc asemenea momente…. Zici ca am fost atacata , jefuita si lasata in pielea goala in mijlocul strazii , nu am unde sa ma duc si nu mai am nimic ….. asa ma simt . Plus ca mi-am amintit niste lucruri de la o predica dubioasa de acum 3 luni . Nu mai scriu si despre asta , e inutil , m-am lamurit . Piesele de puzzle au fost asezate , tabloul complet .

        http://lumea-ortodoxa.ro/sa-nu-lasam-tacerea-sa-se-astearna-peste-tara-cei-care-vor-tacea-vor-fi-oricum-sacrificati-de-tradatorii-ecumenisti-final-pr-ciprian-ioan-staicu/

        Apreciat de 1 persoană

  24. Fane said, on iulie 30, 2016 at 8:39 pm

    Femeie din Salaj, ingropata in gradina casei dupa ce Biserica a cerut o taxa de 1.000 de lei pentru a o primi in cimitir

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/femeie-din-salaj-ingropata-in-gradina-casei-dupa-ce-biserica-a-cerut-o-taxa-de-1-000-de-lei-pentru-a-o-primi-in-cimitir.html

    Dar din pacate din cauza preotiilor atei si lacomi unii oameni recurg la solutii extreme..

    E trist in ce situatie ne-au pus astia cu Sinodul asta, cata tulburare au produs si acesti ierarhi care au semnat acolo, oare ei nu s-or fi gandit ce tulburare or sa produca semnand si ducandu-se acolo? Macar de dragul asta ar fi putut sa se abtina, insa cred ca sunt interese, cred ca scaunele unora depind de cat de bine se vand in fata stapanilor..

    Apreciat de 1 persoană

    • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 10:53 pm

      Sunt atei frate, atei, si cei ce au semnat la sinodul dracesc din Creta si cei ce iau taxe de 1000-4000 lei la inmormantare… ATEI!

      Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on iulie 31, 2016 at 3:04 pm

        Sa le spuneti asta si celor de la Man. Sambata si nu numai , care percep taxa pe pomelnic ( vii/morti) /zi 1 leu motiv pt. care in urma cu cativa ani am hotarat sa nu mai merg in niciun PELERINAJ , de atunci chiar nu am mai mers nicaieri ; precum si preotilor din zone rurale ( cum ar fii com. Razvad, DB.) care fixeaza taxa de inmormantare in functie de fluturasul de salariu / talon pensie . Am trecut printr-o experienta din asta si vorbesc in cunostinta de cauza …. Nu mi-am inmormantat verisoara in curte ci am preferat sa le dau banii pe care i-au cerut iudele astea . Verisoara mea ( asa cu pacatele ei ) mi s-a parut mai importanta decat sa fac scandal pentru lacomia iudelor astea de preoti . Cineva trebuie sa le aplice o pedagogie insa nu eu am autoritatea .

        Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:43 am

      Sinodul asta are un „duh” pe care il simti.
      A fost pregatit de zeci de ani si a fost pregatit pentru ca inselarea sa fie atat de subtila incat sa fie neobservata dar atat de puternica incat sa duca pe toti cei ce se supun in iad.
      Exact cum la cele 7 sinoade Sfintii au fost calauziti de Duhul Sfant , la acest sinod cei care au semnat au fost calauziti de diavol.

      Modul in care sfintii sinoadelor ecumenice deveneau episcopi era altul, deveneau pentru ca erau vrednici, azi se face teologia ecumenista, se mai face o bursa sau un doctorat pe la catolici, se pune la temelie o simonie se mai pun la seif niste lucruri grele santajabile si se trimit „capii” bisericii la sinod.

      Ei nu au fost acolo numai de capul lor, ei au fost manati de masoni si de diavol pentru ca sunt uneltele lor.

      Este un lucru demonic numai tupeul de a incerca sa schimbi ce au stabilit Sfintii, si cine au fost cei ce au semnat? care e vrednicia lor? Da, au un istoric ecumenist si acesta a fost si scopul sinodului, distrugerea ortodoxiei.

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 31, 2016 at 1:45 pm

        cosmin

        FOARTE BINE ai zis !

        Apreciază

  25. Stefan said, on iulie 30, 2016 at 9:06 pm

    Poate ar trebui prima data sa ne intrebam fiecare dintre noi preotul din parohie sa vedem parerea sa despre aceasta imensa sminteala si atacare frontala a Ortodoxiei facuta de acesti spurcati scoliti in scolile din occident in cultele Luciferiene.Si eu cred ca sunt multi preoti care nu sunt de acord cu aceasta erezie serpeasca dar tac de frica pamanteana ,omeneasca,iar daca le-am spune-o in particular si frumos (prima data fara prea mare scandal) si i-am imbarbata ca ii sustinem si noi cei din parohie ,iar acesti preoti sa vorbeasca (mai ales la oras) cu ceilalti preoti cu,care au slujit si se cunosc ca si frati intru Biserica lui Hristos Dumnezeul si sa se stie ca suntem mai multi care dorim sa salvam, total si absolut singurul lucru pa care inca mai e scris ROMANIA =Biserica Ortodoxa a noastra din toate timpurile ,in jurul careia s-au adunat romanii puri in vremuri grele.Nu trebuie sa fim prima data ,,nervosi” in comportamentele noastre fata de preotii care nu au participat fizic la aceasta scarbosenie DIVERSA religioasa (cuvantul asta diversi mai este asociat si gaozarilor de la paradele diversitatii).Daca ne vom rupe de capul nostru fara sa intrebam si preotii care inca slujesc in numele Domnului ,probabil vom fi linsati de catre Elitele planetei (pana si …ATENTIE!-Satanista de H.Cllinton a felicitat adunarea eretica de la Creta)
    Ei tocmai asta creaza=HAOS SI BABILONIE !! Doamne ajuta !!

    Apreciază

    • Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 10:57 pm

      Bun lucru vrei, laudabil, insa nu uita ca preotii stiu ca ecumenismul este de un secol, nu de o luna. In plus, trebuie sa te gandesti ca cei care tac, tac pentru multe motive: preoteasa, soacra, cartea de munca, pensia, imaginea publica, minimul de confort ca merg imbracati curat si parfumat,copiii, colegii, protopopul, episcopul, presa, duhul lumii, televizorul, etc… As putea sa-ti mai spun o mie de motive. E complicat sa uite de acestea si cei care tac!

      Apreciază

      • Aurora said, on iulie 31, 2016 at 5:18 pm

        Cele enumerate sunt mai importante decat Adevarul pt. clericii care tac…

        Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:49 am

      Eu am mai scris cum procedez, am adunat material, pe care il listez si il pun intr-un dosar, acolo preotul gaseste tot ce e nevoie: si altii care au oprit pomenirea, si cum se face practic cand se spune la liturghie si ca treaba cu iconomia nu e valabila.

      Dupa ce i-am dat dosarul si aud ca mai pomeneste este clar, nu mai am ce calca acolo. E simplu, fara cearta, fara scandal.

      Poza este prima si dupa aceea articolele sunt numerotate in ordinea in care eu le-am pus in dosar, se pot lista sau trimite in format electronic.

      Preotul care citeste asta nu mai are nici o scuza daca ramane ecumenist si trebuie evitat.

      https://extraterestriidemascati.wordpress.com/opriti-comuniunea-cu-ierarhii-ecumenisti/

      Apreciat de 1 persoană

  26. picasso said, on iulie 30, 2016 at 10:05 pm

    Daca iesim din biserica pe motiv ca a pierdut harul fiind ecumenista, atunci unde mergem? Ne facem toti asceti sau cum? Ne rupem de biserica noi miernii si ce vom face … vom fi ca ereticii cu Biblia in mana? Ceva imi scapa. Sa nu devenim noi mai eretici decat ereticii…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 30, 2016 at 10:52 pm

      picasso

      Ce-o tii intr-una cu iesitul din Biserica?

      Tie nu ti-e clar ca nu iesim nicaieri? Ecumenistii au iesit.

      Apreciat de 3 persoane

    • el said, on iulie 31, 2016 at 3:38 am

      picasso

      dupa parerea ta ce a facut Sf Maxim Marturisitorul cand el, SINGURUL din Bizant, a iesit/ a rupt comuniunea cu cei din „biserica oficiala ” a Bizantului ; MARELE Bizant , cea CAZUTA in EREZIA monotelita/monofizita ?

      era cumva si el vreun „eretic” care „umbla cu Biblia in mana” ….si NU ASCULTA si NU PRIMEA NIMIC( nici „impartasanie”, „rugaciuni”, „taine” , etc), NICIO COMUNIUNE cu patriarhul lui si cu TOTI episcopii si popii din Bizantul vremii si de pretutindeni de acelasi cuget cu ei? si numea „impartasania” lor OTRAVA si spurcata?

      si el era singurul aproape…. cat de usor era sa fie decretat de ei cum a fi fost „ratacit eretic” si „anatematizat”?
      si Hristos era CU Sf Maxim un simplu MONAH , NU cu ERETICII CEI MULTI si „hirotoniti” DEGEABA, LISPITI de ORICE HAR din vremea aceea !!!

      Hristos este cu cei care PASTREAZA ADEVARUL , si El este ADEVARUL !
      semnul ca cineva S-A RUPT de Hristos ESTE cand acel om /”biserica” INCALCA Adevarul de Credinta ! NU ASCULTA de Hristos !

      asa fac si au facut dintotdeauna ERETICII ecumenisti ! si de EREZIA lor BOLES si TOTI cei care NU se delimiteaza prin RUPEREA COMUNIUNII cu ei !

      Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on august 1, 2016 at 2:28 am

      Cum vad eu lucrurile aici, ca multora le este frica ca iesim din Biserica Una Sfanta Soborniceasca si Aposoleasca, eu o sa refuz a mai numi patriarh pe Bartolomeu si pe Daniel dar asta nu inseamna ca eu nu o sa mai fiu in Biserica Ortodoxa Romana pentru ca nu sunt eretic ci ca Daniel o sa iasa fie ca vrea fie ca tine acolo de scaun. Deci un lucru e clar nu o sa se intample ca „biserica ortodoxa pe stil vechi” unde ei s-au rupt de noi ci aici noi o sa rupem madularele bolnave pentru a nu ne inbolnavi si noi. Inca o data repet eu apartin de Biserica Ortodoxa Romana si nu plec din ea si nu fac o biserica cu o alta denumire de exemplu biserica antiecumenista, daca pseudo patriarhul si gasca lui nu renunta la erezii vor trebui sa iasa si pur si simplu nu ii mai recunosc si sunt multi ca mine chiar si dintre preoti si episcopi dupa cum spunea userul „el”.

      Apreciază

  27. Augustin-de-Florina said, on iulie 30, 2016 at 11:15 pm

    Pentru cei care spun: „sa nu judecam ce s-a intamplat la Sinodul din Creta, ierarhi vor da raspuns, nu noi, noi sa ne vedem de pacatele noastre, ca sa nu ne osandim judecand ierarhii lui Dumnezeu si creand tulburare in popor.”
    Cata viclenie demonica se ascunde in aceasta fraza. Diavolul a devenit „smerit si nu judeca”. Sfintii Parinti numesc aceasta „smerenia demonica”. Stim foarte bine ca cine accepta asa zisul Sinod din Creta face schisma, iar cine il respinge si se ingradeste de el, apara in el insusi unitatea Bisericii.
    Discernamantul duhovnicesc al Sfintilor Parinti ne invata ca intodeauna cand Trupul lui Hristos a fost amenintat de o invatatura stramba, demonicaadica de erezie, poporul se rascula si lupta impotriva acelei erezii si a celor ce o propagau, mergand pana la intreruperea pomenirii si a comuniunii cu ierarhii si preotii si credinciosii care acceptau in mod vadit erezia.
    Intrebarea legtima este: Este asa zisul sinod din Creta un sinod eretic? Pana in prezent cei care la-u evaluat au aratat ca este neclar si se contrazice pe sine, foloseste ambiguitati si nu exprima Dogma Bisericii. In spatele unui limbaj duplicitar se ascunde o erezie eclesiologica, erezia ecumenista, adica erezia care le impaca pe toate, nu spune raului rau si binelui bine.
    Avem deaface cu texte schizofrenice, facute sub inspiratia patimilor nu a Duhului Sfant, adica, iata erezia.
    (pr. Matei Vulcanescu)

    Apreciază

  28. vagaBond said, on iulie 30, 2016 at 11:35 pm

    Am vorbit recent cu un calugar de la o manastire ‘din nord” care mi-a spus ca pericolul mare este acum SA SE SCHINDEZE BISERICA.Despre sinod a spus urmatoarele: s-a incercat (prin confuzie,graba,etc) ca toti sa semneze ceva declaratii comune dar multi au refuzat iar ai nostri au vrut sa plece la un moment dat. Deocamdata nu exista nici o declaratie clara in care sa arate vreo abatere majora dar VOR FI SI ALTE INTILNIRI DE ACEST GEN. Sinodul nu-i valabil deoarece nu au participat toti.Asa cum nu a semnat sf.Marcu Marturisitorul la Florentza asa nu-i valabil nimic nici acum.Asta nu inseamna ca e liniste!Cred ca urmatorul pas este ridicarea AVATONULUI.
    Parca vad barci cu refugiatii eretici (harapi si babuini) ajunsi la sf.Munte..

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 31, 2016 at 8:42 pm

      vagaBond

      ” Sinodul nu-i valabil deoarece nu au participat toti”___FALS !
      Sinodul nu e valabail NU DOAR din cauza asta, asta e inca o cauza MINORA ! Sinodul NU e valabil pentru ca e ERETIC, ca intareste EREZIA ecumenista !

      tot ceea ce ai prezentat tu aici e BULLSHIT, e PAREREA OFICIALILOR, a alora APOSTATII care AU SEMNTA ( dar va mint pe voi ca erau plini de „ortodxoie” , ba ca au avut „cea mai dreapta atitudine”, ba ca voiaua sa plece….dar FLOSC : SU SEMNTAT ! TOTI !!! in conditiile in care MULTI alti NU AU SEMNAT !))) si „justificarile” BASHITE lansate de ei priin Biserici, iar calugarsii tai din „nord” sunt pesemne vreo manastrire de „protocol” gen Putna …. e PAREREA REEDUCATRILOR !

      mai asteptati, MERGETI la ERETICI cat de mult, ca e ok !… ca aveti timp sa va pocaiti si sa se restabileasca treburile! asa zice si DIAVOLUL, lasa crestine PACATUIESTE in continuare ca AI TIMP la batranete sa te pocaiesti ! ca el STIE ca NU va mai putea!

      ASTA fac astia acu dar cu EREZIA ! si voi ca niste ORBi si DROGATI de OTRAVA lor cu care va furajati ii credti, spre MOARTEA voastra si OSANDA!

      exact asta e dorinta ERETCILOR, sa DORMITI MAI DEPRATE, sa va OTRAVITI mai departe din Potirele lor SPUCRCATE si…..CURAND va fi prea tarziu, VETI CRAPA ERETICI !

      pacatul INVECHIT GREU/NICIODATA Nu se vindeca, cu atat mai mult EREZIA !

      iar Sinoade bune, STIU ei ca NU vor mai fi, ….AU EI GRIJA sa NU mai fie! doar la asta se ostenesc ei cu spor !

      pentru CINE sa fie Sinod, pentru VOI care sunteti MULTUMITI si cu CACATUL EREZIEI , si va dati „justficari” la persistenta in ea VESNIC?? NU meritati !!

      Dar pe Hristos NU il pacalesc reeducatorii gen popa ONANIST si IUDA VANDUTA aldea & GASCA lui de REEDUCATE cu minciunile lor !
      nici patraiarhul cu gasca de eretici din Sinod nici popii lor STRICATI de PREA MULTA insotire cu EREZIA !

      puteai sa stai linistit acsa sa bei o bere si sa te odihnesti ca te foloseai mai mult deact sa te intorci gata FORMATAT la CONTINUAREA EREZIEI ecumeniste ! si inca cu „pretexte” basinoase ca alea de le indrgi tu acolo, copy-paste dupa REEDUCAREA pe care ai primit-o de la REEDUCATORII neamului intru ale EREZIEI !

      Apreciază

    • el said, on iulie 31, 2016 at 9:17 pm

      vagaBond

      „Am vorbit recent cu un calugar de la o manastire ‘din nord” care mi-a spus ca pericolul mare este acum SA SE SCINDEZE BISERICA.”______ VORBELE SARPELUI !

      au inceput sa iasa serpii de prin cotloane suparati ca au fost demascati si raspandesc mieros si sasait otrava lor PERFIDA !

      NU ! EREZIA TREBUIE lepadata !

      NU cei care se delimiteaza de EREZIE fac „schisma” cum MINT ERTICII care NU VOR sa-si piarda pitpalacii si truma de prosti pe care-i sug ei.
      Acestia sunt cei care sunt BISERICA !

      ERETICII sunt cei CAZUTI din Biserica … si vor sa-i agate, sa ii mai retina si pe altii in sinagoga lor draceasca de ERETICI , mintind ca ei ar mai fi „Biserica „, dar NU mai sunt NIMIC, decat niste CAZUTI in HAR si LEPADATI de Hristos!

      Apreciază

  29. Sluga netrebnica said, on iulie 30, 2016 at 11:51 pm

    Sfantul Teodor Studitul:

    „Iar [la întrebarea] dacă trebuie să se cerceteze iarăşi din pricina ereziei, [răspunsul este]: acest lucru e absolut necesar[2]. Căci a te împărtăşi de la un eretic sau de la unul învinuit pe faţă pentru vieţuirea sa, ne înstrăinează de Dumnezeu şi ne face familiari diavolului.”

    „Şi mi-ai spus că te-ai temut să-i spui preotului tău să nu-l pomenească pe ereziarh la liturghie. Ce să-ţi spun acum de­spre acest lucru nu văd, decît că întinare are împărtăşania din singurul fapt că îl pomeneşte [pe ereziarh], chiar dacă ortodox ar fi cel ce face Sfînta Liturghie.”

    Sursa: https://paterika.wordpress.com/2014/03/21/sf-teodor-studitul-intinare-are-impartasania-unde-e-pomenit-ereziarhul/

    „Dar să îngăduim asta ca o iconomie cumpătată? Cum să îngădui o iconomie care pângăreşte sfânta slujbă, după cum s-a spus, şi alungă Duhul Sfânt de acolo şi de aceea îi face pe credincioşi să nu fie părtaşi la iertarea păcatelor şi la înfiere? Şi ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie? Acea comuniune chiar şi într-un singur punct este o pierdere vădită şi o stricare a toată dreptatea. Căci cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc.”

    Sursa: http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

    Apreciat de 1 persoană

  30. mircea.v said, on iulie 31, 2016 at 12:17 am

    Referitor la cumparari si vanzari si concesionari locuri de veci, cred ca se uita un pic ca se apropie:
    „si nu vei putea cumpara sau vinde… ” .:)

    asta cu locurile de veci e din categoria „paiul si barna”.

    Apreciază

    • scortisoara said, on iulie 31, 2016 at 2:09 pm

      Da ” si nu vei putea cumpara sau vinde” insa …..Exista trocul. Datul la schimb . Nu-ti trebuie neaparat bani fizici atunci . Sau se poate plati acum anticipat pe 20 de ani . In 20 de ani ai timp sa mori si sa fii ingropat acolo unde ai mormantul . Nu au ce sa-ti faca daca ai platit deja un mormant . Am donat deja 3 morminte , am pastrat doar cateva . Bineinteles ca mie , personal nu-mi trebuie decat unul singur . Celorlalte viata le va gasi utilitatea . Nu stau sa-mi fac griji pentru morminte.
      Problema e ca vor atinge asemenea preturi incat nu ne vom permite achizitionarea lor inainte sa vina treaba cu „si nu vei putea cumpara sau vinde ” .

      Apreciază

      • mircea.v said, on iulie 31, 2016 at 5:32 pm

        scortisoara,

        trocul exista, dar exista si impozitul; locul de veci intra sau va intra la categoria proprietate imobila si va fi impozitata.
        Adica, cu toate cu toate vom ajunge la „si nu vei putea cumpara sau vinde….” sau plati impozitele pe toate proprietatile mobile sau imobile.
        Asa ca vom ramane nu numai fara morminte (paguba in ciuperci) dar si fara case. Asta da problema; fara casa, fara nimic.
        De asta ziceam de categoria „paiul si barna”.

        Apreciază

  31. picasso said, on iulie 31, 2016 at 12:35 am

    Saccsiv tu asta sugerezi ca numai avem ce cauta in Biserica pentru ca este ecumenista?! Tu prevezi acum ca va fi o schisma…in Romania? CRED CA VISEZI !!! Preotii de mir… ce AR TREBUI sa faca? Monahii ce vor face in manastiri? Acum ati aflat ca exista Danut ? Tu crezi ca preotii vor alege ce vor ei ??? HAI CA UNII SUNTEM ECUMENISTI SI UNII NU… URMEAZA O REVOLTA SAU DESPRE CE VORBIM AICI ???
    NU TE INTELEG !!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 31, 2016 at 6:24 am

      picasso

      Prietene, tu esti prost?

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 9:59 am

      picasso

      Stai linistit ca nu va fi nimic, vom fi noi cateva mii de „extremisti ortodocsi” care vom merge in alta parte la biserica, poate la sute de km, fata decat mergeam pana acum si restul care la fel ca si in cazul cardului de sanatate dupa mult tam-tam sunt cu el in buzunar si vor merge in continuare ca si pana acum, caci dupa mintea lor iconomia lucreaza.

      Si, picasso sa stii ca biserica adevarata vor fi cei cateva mii nu restul. Aceia for fi in schisma pentru abaterea lor de la adevarul lui Hristos, ca vor face ei slujbe in bisericile acelea de zid frumoase si noi vom merge prin bodegi si codri, are valoare zero.

      Uite:

      „Bisericile vor fi pline, dar nu va fi nici un credincios.
      Clericii vor fi orbi, muţi şi surzi.
      Tuturor le este frică să nu-şi piardă locul dacă vor spune ceva. Nu le este frică de Dumnezeu, ci le este frică să nu-şi piardă locul.”

      ( Sf. Kuksa al Odesei )

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 31, 2016 at 10:01 am

      Cine are frica de Dumnezeu nu indrazneste sa faca sinod sa modifice nici o virgula din ce au spus sfintii si Duhul Sfant la cele 7 sinoade ecumenice, ei nu de Dumnezeu se tem pentru ca l-au vandut ca Iuda, prin viata lor si pentru avantajele vremelnice lumesti.

      Apreciază

  32. Vasile said, on iulie 31, 2016 at 12:56 am

    Problema nu cred ca e propriu-zis unde ii ingropam, nu cred ca e nicio problema sa fie ingropati in aceleasi cimitire ca si pana acum, problema e cine le face slujba ? O idee ar fi sa fie chemati preoti neecumenisti pentru slujba, dar sunt probabil putini.
    Eu zic ca mai putem astepta oleaca si sa vedem ce se mai intampla.
    O chestie pe care am auzit-o recent de la cineva care a fost pe la manastirea Bistrita de langa Piatra Neamt este ca acolo unii calugari i-au spus mitropolitului Teofan problema cu sinodul din Creta, iar acesta i-a invitat sa paraseasca manastirea, drept care vreo 30 de calugari au plecat in munte.

    Apreciază

    • ilioara said, on iulie 31, 2016 at 12:20 pm

      Dumnezeu sa-i acopere cu acoperamantul aripilor Sale, sa-i intareasca, sa-i mangaie, sa-i ocroteasca pe ei si pe toti cei care inteleg gravitatea situatuei pt rugaciunile tuturor sfintilor marturisitori ai Bisericii Sale incepand cu sfintii din inchisorile comuniste, cei pe care i-au ars cruciatii in turnul manastirii Zografu si tot restul sfintilor mucenici marturisitor ai adevaului, pentru rugaciunile Preacuratei sale Maici ale Stapanei si Imparatesei noastre ale tuturor ingerilor si pentru numele si jertfa Fiului Sau iubit IISUS HRISTOS!!!!!

      Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 31, 2016 at 1:58 pm

      vasile frate la fel procedeaza si irineu prin oltenia, in special la manastirile depe valea oltului, frasinei, horezu, cozia etc, in ce priveste la tismana de mult a fost adusa pe calea propusa de el

      Apreciat de 1 persoană

  33. mircea.v said, on iulie 31, 2016 at 1:59 am

    Au aparut explicatiile sofisticate si complicate, ca Liturghie in comun, ca potir comun….

    Sa vedem ce spune Sf Apostol Pavel ref la situatia creata de adunarea cretana:

    17. Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.
    18. Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin vorbele lor frumoase şi măgulitoare, înşeală inimile celor fără de răutate.

    Romani 16

    F clar: „Departati-va de ei”.
    Ca e har, ca nu e, ca iconomie, ca mai e un interval de timp, ca altele, cine se incadreaza la categoria „dezbinari si sminteli impotriva ortodoxiei” Apostolul Pavel da rezolvarea problemei in 4 cuvinte. „Va departati de ei”

    The end.

    ––––––––––

    Am fost curios sa vad si cum spune Biblia 1914 si spune un pic mai frumos:

    „17. … Si va feriti de ei”
    18. …; si prin cuvinte bune si prin cuvantare de bine inseala inimile celor prosti”

    Apreciat de 1 persoană

    • pcmouse said, on iulie 31, 2016 at 1:36 pm

      e f clar..mersi..ii recomand si lui „picasso”de mai sus sa citeasca

      Apreciază

  34. Sluga netrebnica said, on iulie 31, 2016 at 1:14 pm

    Aici exista o lista cu multi preoti si monahi antiecumenisti:

    https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/11/18/marturisire-impotriva-ereziei/

    Apreciat de 1 persoană

  35. Ionut said, on iulie 31, 2016 at 1:50 pm

    Mi se pare ca e o mica eroare in text „toti traditionalistii nu vor proceda la fel”.
    In rest, nu stiu ce sa zic, e imposibil pentru mintea omeneasca sa gaseasca raspunsuri la toate intrebarile, fara ajutor de Sus.
    Omului de rand, care nu are cunostinte teologice, ii e destul de greu sa discearna. In acelasi timp, cred ca Dumnezeu nu ingaduie sa fim ispititi peste puterile noastre, inclusiv peste cele mentale.
    Dar e la mintea cocosului ca acele culte care au comis monstruozitati de genul aducerii homosexualilor inaintea altarului nu mai pot fi numite crestine, si singurul dialog pe care il poti avea cu acestia e mustrarea.

    Dar chiar si in privinta altor culte, nu te poti uni cu acestea decat daca unul cedeaza si renunta la o parte din invatatura sa de credinta, pentru ca doua afirmatii care se bat cap in cap nu pot fi adevarate in acelasi timp. Acum, depinde cine este cel care renunta.

    Parerea mea e ca, la un moment dat, oculta va renunta la politica asta de aparenta toleranta si va trece la masuri mai violente, intrucat va fi practic imposibil sa unesti toate cultele in urma unor discutii si negocieri libere, intotdeauna vor exista pozitii ireconciliabile.

    Apreciază

  36. grigorie said, on iulie 31, 2016 at 1:58 pm

    In documentul „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine” se vorbeste despre o dubla unitate a Bisericii:o unitate „pierduta” ce trebuie „refacuta”, „restaurata”, si o unitate, de natura ontological, ce“nu poate fi tulburata.”
    O asemenea idee despre Biserica se potriveste anumitor conceptii eclesiologice ratacite, una dintre acestea apartine Mitropolitului Platon (Gorodeţki) al Kievului(1803-1891): „Dacă se compară Biserica universală cu un templu uriaş, împărţit în mai multe paraclise, în partea de jos acestea sunt despărţite între ele prin pereţi, fără ca aceste despărţiri să ajungă până la acoperiş. În partea de jos confesiunile sunt despărţite între ele, în cea de sus, dimpotrivă, sunt într-o comuniune spirituală între ele şi toate au în acelaşi mod intrarea în cer, la acoperişul acestui templu mistic.” (în: Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, Teologia Dogmatică Ortodoxă, vol.2,pg. 124)
    Aceasta ar insemna ca aceia care in decursul timpului au apostaziat de la credinta ortodoxa au ramas in Biserica, ca hotarele pe care Sfintii Parinti le-au pus intre credinta crestina si pseudo-crestinisme sunt doar niste bariere „pământeşti [omenesti care] nu urcă până la cer”(Ilarion Alfeyev).
    Daca separatiile confesionale sunt doar formale inseamna ca li se poate atribui celor considerati crestini doua calitati: cea de madular al „Bisericii” si cea de membru al propriei confesiuni, a doua calitate nefiind importanta pentru mantuire.
    In teoria ecumenista a ramurilor se vorbeste de „Biserica lui Hristos” in care sunt cuprinse „gruparile bisericesti” ce cred in Sfanta Treime si Îl recunosc pe Hristos ca Mantuitor; ca a fi membru al „Bisericii lui Hristos” este un lucru mai cuprinzator decat a fi membrual propriei sale „grupari bisericesti” (Declaratia de la Toronto, 1950, paragraful 9)
    O semenea viziune asupra Bisericii este la propriu politeista.
    Dupa Sfintii Parinti, dumnezeii si hristosii eterodocsilor sunt dumnezei si hristosi mincinosi care nu se deosebesc in ce priveste existent de idolii pagani, adica nu exista.
    O astfel de „Biserica” ,in inteles ecumenist, este asemenea unui panteon pagan care nu are nici o legatura cu cerul, o adunare in care fiecare grupare eterodoxa se inchina dumnezeului sau inexistent.
    Biserica Ortodoxa nu se afla intr-un asemenea templu, iar cei care vor sa o asocieze unei asemenea adunari nelegiuite cauta de fapt sa o distruga, stim insa ca „ portile iadului nu o vor birui” (Mt. 16,18).

    Apreciază

  37. Miron Lucretia said, on iulie 31, 2016 at 3:09 pm

    Iată ce putem citi în Scrisoarea din temniţa bolşevică a Sfântului Patriarh Mucenic Tihon adresată tuturor Creştinilor, tradusă din limba Rusă de Dumitru Lăpuşneanu:
    Copiaţi această scrisoare şi o transmiteţi tuturor Creştinilor, dar şi prin viu grai să spuneţi la toţi credincioşii aceste ultime ale mele cuvinte. Vă Blagoslovesc înainte de moarte: rugaţi-vă singuri prin casele voastre, fără preoţi, fiindcă ei sânt lupi în piele de oaie.– Singuri îngropaţi morţii,– singuri botezaţi copiii. Iar căsătoriile, să le blagoslovească tata şi mama cu Sfintele Icoane. Rugaţi-vă fiecare după cum ştie şi după cum poate, ţineţi toate Posturile, cinstiţi Sfintele Sărbători, păziţi credinţa Pravoslavnică pană la sfârşit.

    Fiilor! În vremea stăpânirii sovietice credinţă Pravoslavnică nu va mai fi. Şi atâta vreme nu va mai fi credinţă Pravoslavnică, cât va fi şi stăpânirea sovietică. Dar dacă noi ne vom ruga neîncetat şi vom posti, apoi atunci va mai fi pentru o scurtă vreme, o oarecare libertate religioasă. Şi-atunci, toţi revoluţionarii bisericeşti, popii şi vlădicii, slujitorii sovietelor, ucigătorii şi pierzătorii Sufletelor creştineşti din nou îşi vor lua locurile în biserici, de cari ei odinioară s-au lepădat. Dar voi, robii cei aleşi a lui Dumnezeu, să nu vă împărtăşiţi cu ei, şi să nu mergeţi la ei ca să vă rugaţi, căci ei toţi se află subt Anathemă şi blestem.* Şi pentru ca ei iarăşi să aibă dreptul dela Dumnezeu să săvârşească Sfintele Slujbe în Biserică, ei trebuie să se roage şi să postească în zatvor vreme de trei ani de zile, având voie să mănânce numai o bucată de pâine şi să bea un pahar cu apă, odată în zi, după apusul Soarelui. Iar după acest Canon, să se spovedească deschis înaintea norodului pentru păcatele lor şi numai după aceea vor putea să primească iarăşi dela Dumnezeu darurile şi drepturile depline ale unui preot creştin, în toate eparhiile. Căci drepturile şi darurile preoţeşti şi arhiereşti vor supraveţui numai în Japonia, şi aceasta, dacă japonezii vor rămâne tari în credinţă până la sfârşit şi nu-L vor vinde pre Hristos. Iară prin alte ţări, Pravoslavia abia dacă va mai supraveţui câte puţin, pe alocuri. Iar aşa, numiţii înnoitori ai credinţei, cei ce singuri pre sine se “sfinţesc” şi se numesc creştini, preoţi şi arhierei, aceştea toţi se află în slujba satanei, în slujba minciunii şi a înşelării Sufletelor creştineşti, căci atunci în biserici, “urâciunea pustiirii va sta în locul cel Sfânt”. Urâciune a pustiirii, cari îşi trage rădăcina sa încă din vremea despărţirii Bisericii Răsăritului de Biserica Apusului, cea din Roma. Dar Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos, nu va mai răbda această fără-de-Lege şi va veni să Judece noroadele.

    Fiilor! Încă odată vă mai spun, din tot sufletul, aflându-mă în boală, pre patul de moarte, ca un bolnav, cari înainte de moarte primeşte uşurare de boala sa, iar apoi se ia dela dânsul şi boala, şi moartea: va mai fi o oarecare libertate religioasă şi pre urmă gătiţi-vă pentru Dreapta şi Înfricoşata Judecată, Judecata cea mai de pre urmă, definitivă şi fără de nici o întoarcere. Fiecare om să aştepte Judecata lui Dumnezeu. Amin.
    Și în catea: Starețele ascete în lume de Iacov Tupikov– ele făceau slujbele de înmormântare.

    Apreciază

    • el said, on iulie 31, 2016 at 8:55 pm

      Miron Lucretia

      Multumim pentru Scrisoarea patrirahului VREDNIC Tihon ! E exemplara si pilduitoare pentru ce avem si noi acum de facut!

      cat despre cartea :

      ” Staretele Ascete in lume” ____ le-am recomandat-o si eu, ma intreb cati au avut curiozitatea sa si-o procure macar ca e ieftina.

      Aceasta carte e arata noua CALEA NOASTRA, prin analogie cu a lor, dar calea noastra va fi insa INFINIT mai grea, caci ei atunci aveau ZECI de SFINTI Nebuni pentru Hristos si Stareti si Starete sa fie calauziti de ei/ele macar ca NU aveau Biserica Dreapta, voi NICI nici Biserica dreapta NICI pe aceia NU ii vom avea ! … sau prea putini !

      preferata mea este Maica Natalia nebuna pentru Hristos, cea care prigonea dracii de 137 ani si avea darul sa moara CAND VREA EA !

      Apreciază

  38. Elena said, on iulie 31, 2016 at 7:06 pm

    Am fost la preotul parohiei din care fac parte si l-am intrebat ce parere are despre cele decise si semnate la sinodul din Creta, iar acesta mi-a spus ca ecumenismul nu este ceva rau, pentru ca prin ecumenism ajung si cei de alte confesiuni sa afle despre dreapta credinta, l-a laudat pe patriarhul Daniel si mi-a mai spus ca sunt voci impotriva acestui sinod din pricina orgoliilor, intr-un cuvant cei care nu sunt de acord cu acest sinod din Creta sunt schismatici. Mi-a repetat ca nu s-a hotarat nimic in cadrul acestui sinod care sa fie impotriva dreptei credinte….si mi-a mai spus ca ar trebui sa vorbeasca intr-o predica despre asta ca sa afle si enoriasii ca sinodul e binevenit si asa sa ii „calmeze”…deci, e clar ca nu pot sa mai merg la acea biserica in care slujeste acest preot…ma gandesc sa mai caut si alti preoti, poate poate gasesc vreunul care sa tina linia Sfintilor Parinti, insa cred ca majoritatea e la fel…

    Apreciat de 2 persoane

    • Ioan said, on august 1, 2016 at 11:18 am

      O iuda, un sarpe. Sa le spui si altor oameni sa fuga de acel popa eretic si sa nu mai calce in acea biserica „de parohie”.

      Apreciază

    • pcmouse said, on august 2, 2016 at 12:35 am

      pleaca de acolo urgent

      Apreciază

  39. Aurora said, on iulie 31, 2016 at 7:32 pm

    Astazi am fost la slujba la Manastirea Antim, desi imi propusesem sa nu merg. Am cedat la insistentele mamei care e batrana… dar m-am dus cu strangere de inima, caci imi propusesem sa nu mai merg intre ecumenisti. Vreau sa va spun ca Par. staret este anti-sistem, dar nu o spune decat voalat. Speram sa stau de vorba cu el astazi, sa-i spun de calugarii care s-au desprins de ierarhi si sa-l intreb cum vede el lucrurile in conditiile actuale. Dar nu l-am gasit. Era plecat. Au slujit ceilalti preoti si la predica a venit unul din afara care
    in primul rand era antipatic ca aspect – semana cu Martin Luther,puhav, rece, insa am zis sa nu ma uit la fata lui, ci mai bine sa aud ce spune. Si nu mi-a placut nici ce a spus : 1. L-a laudat pe Origen. 2. a facut o aluzie rautacioasa la adresa preotilor nealiniati, adica a zis ceva de excesele unor preoti care se erijeaza in judecatori si 3. a vorbit despre spovedanie,dar a tinut sa sublinieze ca nu e suficient sa te marturisesti,mai ales daca ai facut un pacat mare, relativizand aceasta sfanta taina. Inutil sa mai spun ca a fot trimis cu misiune, in lipsa staretului Vincentiu. Imi pare rau ca am fost, sper ca duminica viitoare sa merg intr-un loc neecumenist, dar am vrut sa stiti care a fost pulsul in zilei de azi.

    Apreciază

    • Mihail said, on august 1, 2016 at 3:16 pm

      Aurora, vrei sa spui ca Man. Antim este o Man. ecumenista?.. Te rog, da-mi detalii.

      Apreciază

      • el said, on august 1, 2016 at 9:36 pm

        Nicoleta

        cata vreme vin acolo slujesc si predica ( reformateaza intru „ortodoxia” politic corecta a apostatilor poporul) popi ca monstrul acela puhav si eretic despre care tocami ti.a povestit Aurora, e CLARA directia lor : ecumenisti ! nici nu s-ar putea altfel, la 2 pasi de patriarhie si de capetenia APOSTATILOR si ERETICILOR din Ro !
        l-au facut de rusine pe Sf Mucenic Antim Ivireanul pe care eu il iubesc FOARTE MULT !

        numai ca s-ar putea sa aibe surprize spurprize ecuKAKAmenistii cu Man Antim pe care au infiltrat-o si INFESTAT-O de iude si spurcati intr-o buna zi ….
        Nota Bene : sa isi aminteasca ecuKAKAmenistii azi la putere prin viclesug si UZURPARE, povestea construirii acestei Manastiri si promisiunea Sf Agatha catre Sf Antim Ivireanul !

        Apreciază

      • Aurora said, on august 2, 2016 at 1:16 am

        MIhail, nu cred ca Manastirea Antim e ecumenista. Staretul e om vrednic si cu frica de Dumnezeu, dar duhul ecumenist patrunde si acolo, caci e aproape de Dealul eretic. Cred ca staretul ar trebui sa plece de acolo ca sa nu-si piarda mantuirea, caci de marturisit nu va marturisi. El vorbeste despre erezii si nereguli numai in aluzii. Nimic concret.

        Apreciază

  40. alex said, on august 1, 2016 at 2:51 am

    Ati vazut oameni buni cat de luptatori sunt cei din Oastea Domnului impotriva sinodului talharesc tac malc si nu zic nimic am cautat acum pe google, dar mai ales ASCOR ei se lupta vitejeste sa… aduca ecumenismul mai aproape. Parerea mea ASCOR= pepiniera de ecumenisti le spala mintiile bietilor tineri facandu-i sa se creada cineva ca deh sunt studenti si sa asculte de mai marii lor si uite asa mandria lasa loc ecumenismului.

    Apreciază

    • el said, on august 1, 2016 at 2:04 pm

      alex

      ai priceput FT BINE !
      exact cum spui sta treaba si cu organizatiile de tineret ASCOR ( care sunt facute anume sa coaguleze , centralizeze, controleze si REEDUCE pe tinerii cu cautari duhovniceseti ca sa nu scape nici unul NE-REFORMATAT in duh ecumenist !) si cu RATACITII de la Oastea Domnului !

      Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on august 3, 2016 at 11:37 am

      Oameni buni, nu mai dati cu pietre asa, aiurea. Generalizarile sunt nocive. Nu stiu cum mai sunt tinerii de azi din ASCOR (si marile centre universitare au fiecare o filiala, iar situatia poate sa difere de la caz la caz), dar in urma cu ceva ani erau tineri in general seriosi si cu viata curata, o „specie” total diferita de cei care frecventau locurile de distractie si foloseau un limbaj „colorat”.
      Nu mai aruncati cu noroi in mod gratuit.
      Iar daca i se pare cuiva ca o anumita filiala nu actioneaza cum trebuie (iarasi zic, situatia poate sa difere de la un caz la altul) sa se inscrie in acea filiala si sa incerce sa corecteze aceasta tendinta, dar cu intelepciune, nu cu duh de cearta.
      Initial, ASCOR-ul a fost o organizatie „pe langa” Biserica, dar fiindca acest statut era de natura sa iste controverse (cum ca ar fi o alternativa la Biserica), a devenit ulterior o organizatie „in cadrul” Bisericii.

      Apreciază

  41. isihastu said, on august 1, 2016 at 8:31 am

    Important e sa ai pe aproape un preot din astia „caterisiti” antiecumenisti care n-au pus niciodata taxe la slujbe si care n-au fost executanti orbi ai directivelor jidanesti de la arhiereii apostati. Ma va ingropa ORTODOX undeva, apoi statul sa faca ce vrea cu hoitul meu, ca oricum nu mai imi pasa ! Cu faptele ramanem dupa moarte, nu cu amintirile unor ceremonii eretice de fatada.

    Apreciază

  42. mihai said, on august 1, 2016 at 3:56 pm

    Raluca sora draga asa cum team promis iata ca am pus si linkurile. Da este vorba despre biserica din cartierul cotroceni
    http://stiri.acasa.ro/social-125/adunare-de-vip-uri-la-incinerarea-zoiei-ceausescu-91091.html
    Iata un alt exemplu de asta data la parohia sf treime-dudesti
    http://www.activelawyers.ro/1249/s-a-stins-din-viata-avocatul-marius-patrascanu . Aici este faza unde i sa facut slujba de inmormantare

    http://www.dcnews.ro/mobile/m_506098.html. Aici faza cu incinerarea si aici nimeni din ,,b.o.r” nu a vazut si nu a auzit si sunt zvonuri ca tot mai multe parohii din diaspora in special cele din sub ordinea lui serafim jonta si a lui siluam procedeaza in felul acesta si team pus numai cateva exemple dar ele sunt mult mai multe. Acum trage si tu concluzii

    Apreciază

  43. caldiceiimerginiad said, on august 1, 2016 at 4:30 pm

    Dă clic pentru a accesa intrerupere%20pomenire%20lacul%20frumos.pdf

    Obstea Manastirii Lacul Frumos a intrerupt pomenirea IPS Varsanufie al Ramnicului! Sa dea Dumnezeu sa se trezeasca cat mai multi! Sa nadajduim ca avem multi Ieromonahi binecredinciosi care nu s-au lasat inselati de erezia ecumenista, insa deocamdata nu toti au oprit pomenirea ierarhilor ecumenisti. Sa-i ajute Dumnezeu pe toti si sa le dea curaj, ca si noi sa ne folosim de marturisirea lor si sa nu urmam pastorii orbi, caci se va implini cuvantul care zice: „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?(Luca 6,39)”

    Sa nu uitam de cuvantul Parintelui Serafim Alexiev:

    Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunvoina” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca „sectari”, care se rup de la curentul comun, oameni „periculosi” pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti (II Tim. 3, 12; Apoc. 13, 7). Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o „secta”

    http://www.glasulstramosesc.ro/arhim_serafimarhim_serghie-ortodoxia_si_ecumenismu.pdf pag 264

    Turma va fi mica, sa ne ajute Dumnezeu sa facem parte din ea, majoritatea vor urma orbeste pe pastorii inselati, care, dupa cum spuneau unii Stareti rusi, vor conduce poporul in iad!

    Apreciază

  44. Cloe said, on august 18, 2016 at 12:56 pm

    Asta este o intrebare buna.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.