SACCSIV – blog ortodox

Parintele Ciprian Ioan Staicu: Marea apostazie din Creta si raspunsul Bisericii luptatoare

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 29, 2016

pr.-dr.-Ciprian-Staicu_

   Iata ce putem citi la Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu: Marea apostazie din Creta și răspunsul Bisericii luptătoare de pe Sinodul Talharesc:

A trecut o lună de la marea apostzie a Sinodului tâlhăresc din Creta.
Am ținut să încep acest cuvânt cu această propoziție, cu care mă voi întâlni la Judecată, când mă voi afla în fața Celui trădat în iunie 2016 nu de un Iuda, ci de câteva zeci.


”  Am vrut să mărturisim Ortodoxia, am fost plini de curaj etc etc… iar în final am semnat.” Cam aceeași a fost atmosfera și la Sinodul de la Ferrara-Florența (1438-1439). De fapt sunt dator să fiu mai explicit: părinții sinodali de atunci au fost amenințați, înfometați, ponegriți, cumpărați, șantajați etc, până când a mai rămas unul singur care nu a semnat trădarea. Și pe acesta îl chema Marcu. Era un biet episcop – în ordinea dipticelor ortodoxe – nu are un mare patriarh, nu era o personalitate iubită de cei lumești, dar era cel mai mare teolog al Ortodoxiei, om al harului și al smereniei cunoscătoare de adevărată teologie, care a demonstrat că papistașii au venit la acel Sinod inclusiv cu lucrări patristice false; era un om cu mintea lui Hristos, om cu COLOANĂ VERTEBRALĂ. Și el a făcut multe încercări de a mărturisi adevărul, de a sta împotriva minciunii, însă în final i-a rămas un singur lucru cu putință de făcut: PENTRU NIMIC ÎN LUME NU A SEMNAT ! Iar bietul papă a spus, la auzul veștii că episcopul Marcu nu a semnat: ”Atunci nu am făcut nimic !”

În Creta nu au semnat noii Marcu ai Ortodoxiei: Amfilohie, Irineu, Athanasie, Ierothei și ceilalți pe care îi știm și pe care îi vom afla. În rest, ”marii teologi, puternicii, întâi-stătătorii” asemenea lui Ana și Caiafa, cei TITRAȚI LA BURSA MASONICĂ C.E.B. (a Consiliului Mondial al Bisericilor, de fapt al ereziilor) au semnat, luându-și osândă. Și nu erau nici amenințați, nici înfometați, nici lipsiți de acoperiș deasupra capului, cum au fost sinodalii de la Florența, de acum 500 de ani. Nu, au stat la hotel de 5 stele o săptămână, au mâncat bine, s-au simțit excelent, ca cei care FAC ISTORIE și au fost ALEȘI să reprezinte Ortodoxia. Singurul neinvitat în Creta a fost DUHUL SFÂNT !
Să le dăm timp de pocăință… Așa se spune acum. Dar arhiereul jură la hirotonie că va apăra și mărturisi dreapta credință până la moarte. În acest domeniu nu există concediu, vacanță sau amânare, ci trebuie să spui lui Hristos tot timpul PREZENT, AL TĂU SUNT, DOAMNE !
De o lună trăiesc cu inima sfâșiată, nu pentru apostazia voită sau inconștientă lor, ci pentru poporul care este împins în prăpastie mai ceva decât porcii din turmele gadarenilor.
Oameni buni, începem să plătim păcatele noastre ale tuturor. Suntem un neam care ne-am ucis viitorul – cu puține excepții, în care viază Hristos – în ultimii 27 de ani, când pe cei mai buni dintre tinerii care astăzi ar fi fost stâlpii Ortodoxiei românești i-am aruncat la gunoiul istoriei prin avorturi.
Nu ne dă Dumnezeu ierarhi mărturisitori pentru că nu ne pasă nouă înșine de mântuirea și de viitorul acestui neam.
Asta a ajuns Biserica Română pentru unii: amenințare, șantaj, injurii, manipulări și alte asemenea. Este atâta ură și dezbinare, iar singurul care se bucură este satana.
Este vremea ca cei care simt și trăiesc ortodox să se unească. Are neamul acesta puterea necesară pentru a se întoarce cu pocăință la Dumnezeu. Ne tot agățăm de viața aceasta și de mirajul ei, uitând că Hristos ne-a promis ceea ce depășește orice putință de a exprima. Iar bucuria cu El va fi veșnică
Capul șarpelui s-a cuibărit în inima celui care a pus la cale toată această batjocură a Ortodoxiei făcută în Creta. Mult au răbdat ortodocșii faptele mârșave ale patriarhului Bartolomeu. Acum a venit vremea ca – înainte de condamnarea lui sinodală ca ereziarh ecumenist – căci va veni și ceasul acela, Hristos conduce istoria, nu trepădușii iadului – repet, a venit vremea să zdrobim capul șarpelui care acum o lună a încetat să mai sâsâie spre poporul ortodox și a început să muște din mădularele Trupului lui Hristos, care este Biserica Ortodoxă.

Eu, un nimeni în ordinea acestei lumi, îți spun ție, trădătorule Bartolomeu – ANATEMA !

Acum câteva zile s-a arătat Sfântul Paisie Aghioritul unui mare teolog grec și i-a spus că trebuie să ne unim cu toții,

CU TOATE FORȚELE ÎMPOTRIVA ACESTUI SINOD DIN CRETA !
Forțele mele sunt mici, dar puterea Celui pe care Îl slujesc și care este Piatra cea din capul unghiului, este DUMNEZEIASCĂ și va nimici cu suflarea Duhului Sfânt toate acțiunile ecumeniștilor trădători.
Citeam în această seară un articol, ultimul apărut în ordine cronologică, al Biroului Mitropoliei de Pireu care se ocupă de combaterea ereziilor: De ce sărbătoresc atât de mult ereticii, mai ales papistașii, faptul că a avut loc Marele Sinod din Creta? Răspunsul autorului grec: ori au devenit papistașii ortodocși (ceea ce nu s-a petrecut), ori acest sinod nu a funcționat ortodox! El a fost, de fapt, o paradă a influenței și a puterii ereticilor asupra ortodocșilor și abolire a învățăturii despre Biserică a Sinoadelor Ecumenice.
Lupta de-abia a început și chiar dacă lucrătorii viei sunt puțini, biruința este și va fi a lui Hristos. Mulți români – mai ales mireni – așteaptă să vadă că în spatele sutanelor noastre de clerici avem nu inimi împietrite de dragostea acestei lumi sau paralizate de amenințările ierarhilor ecumeniști, ci inimi de mărturisitori. Nu pentru că am vrea noi să ne dăm mari, ci pentru că datoria noastră sfântă este a-L sluji pe Iisus Hristos, nu pe noii Lui răstignitori. Să nu lăsăm tăcerea să se aștearnă peste țară, căci astfel o vom transforma din Grădina Maicii Donmului, cum ne place să o numim, într-un Babilon lipsit de har.
Astăzi se vrea impunerea cu forța a tăcerii de mormânt, iar cei care vor tăcea vor fi oricum sacrificați de trădătorii ecumeniști în final, tocmai pentru a-și acoperi urmele fărădelegii lor. Să credem în ceea ce au crezut strămoșii noștri. România este atacată azi nu de strigătul care se aude în Occident: Mare este Allah, urmat de crime și de explozii, ci de șoapta șerpească: Ecumenismul este adevăr, urmat de amăgirea poporului ortodox.
Sfântul Pantelimon și Sfânta Paraschevi să ne dea curaj, respectiv să ne lumineze ochii duhovnicești, trezindu-ne la adevărata mărturisire a lui Hristos.
Doamne ajută !

Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu
Sf. Gheorghe, 28 iulie 2016

sursa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/07/28/marea-apostazie-din-creta-si-raspunsul-bisericii-luptatoare/

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Pr. Ciprian Staicu: Biserica Ortodoxă și Sinodul aranjat din Creta 

Asadar, acesta e parintele pe care s-au gasit sa-l ironizeze pigmeii de la Razboi intru cuvant (actualmente Cuvantul Ortodox):

Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista: MISIUNEA SERPEASCA a blogului “CUVANTUL ORTODOX” / Ce spunea parintele JUSTIN PARVU? / NU PLECAM DIN BOR, ci NU MAI POMENIM IERARHII. Dar de cand?

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. evtodiev said, on iulie 29, 2016 at 10:19 am

    off topic: Sf. Nicolae Velimirovici – scrisori misionare. Despre atacurile împotriva monahismului

    Apreciază

  2. Ioan said, on iulie 29, 2016 at 12:26 pm

    Foarte frumos cuvant!! Dumnezeu sa ii dea putere in marturisire acestui parinte.

    Apreciat de 2 persoane

  3. acelas said, on iulie 29, 2016 at 3:16 pm

    omul acesta este un om al lui Dumnezeu, dar fara dubii!

    prin el si sotia sa s-au petrecut minuni.

    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2013/05/23/marturie-a-sfinteniei-si-ajutorului-parintelui-ilie-lacatusu/

    de asemenea cu binecuvantarea si proorocia parintelui Justin a tradus in greaca o carte despre sfintii inchisorilor (nu mai tin minte daca tot despre sf Ilie Lacatusu sau alti mari sfinti ai inchisorilor comuniste), o carte despre care grecii au ramas inmarmuriti si s-au aprins de ravna pomenirii acestor sfinti in Grecia.

    parintele trebuie vizitat. Vorbit cu el. Implicat.

    .

    Apreciază

  4. elena said, on iulie 29, 2016 at 4:27 pm

    Dumnezeu sa va de-a putere de marturisire pina la sfirsit parinte, sa ne da-ti curaj si noua celor care dorim mintuirea! Stie cineva vre-o adresa de mail a parintelui Staicu?Doamne ajuta

    Apreciază

  5. alex said, on iulie 29, 2016 at 4:37 pm

    Ma bucur ca mai avem preoti cu adevarat Ortodocsi. Cum scria si Ioan mai sus sa ii dea Dumnezeu putere in marturisire. Si nu uitati parinte ca nu sunteti singur in lupta impotriva ecumenismului, in primul rand Dumnezeu e cu dumneavoastra, si in al doilea rand mai suntem si noi, unii din preoti,episcopi sl altii mirenii care nu plecam capul la ereziile lor. Dumnezeu sa ne ajute sa ducem pana la capat lupta asta impotriva ecumenismului si sa marturisim Dreapta Credinta.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 29, 2016 at 6:55 pm

      alex

      vezi ca sunt PREOTI DREPTI in BOR ,ca multi frati se tot plangeau ca nu ar gasi ?!
      SUNT si SLAVA Lui Dumnezeu ca inca MULTI vor marturisi !

      Apreciază

    • marinela said, on iulie 29, 2016 at 8:16 pm

      Doamne,da-i putere de marturisire acestui preot pina la sfirsit,sa nu-l lasi nici o clipa neocrotit,pe el si pe toti ai lui cei dragi ; sa ne invrednicesti si pe noi sa luptam cu credinta si curaj in numele Tau ,impotriva ecumenismului antihrist
      .Amin!

      Apreciază

  6. Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu said, on iulie 29, 2016 at 11:41 pm

    Doamne ajuta
    Cartile traduse acum mai multi ani, cu binecuvantarea Pr. Justin Parvu au fost – Intoarcerea la Hristos si Detinutul profet ale lui Ioan Ianolide. In urma citirii lor, din mila lui Dumnezeu, s-a ajuns la propunerea de catre mai multi ierarhi greci a canonizarii Sfintilor ROMANI din inchisori.
    Va recomand si Slujba Sfintilor români, facuta de cel mai mare imnograf al Ortodoxiei, dl Haralambie Busias din Atena. Am tradus-o si a aparut acum cateva saptamani.
    Adresa mea de mail este ciprioan@yahoo.com
    Trebuie sa strangem randurile, caci lupta va fi dura.
    Eu nu ma propovaduiesc pe mine. Poate oricine sa ma faca una cu pamantul, insa de Hristos si de Biserica Lui sa nu se lege.
    Cu pace si cu hotararea stramosilor nostri trebuie sa mergem inainte si aluatul cel bun va dospi toata framantatura.
    Cu respect, pr. Ciprian Staicu.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 30, 2016 at 8:57 am

      Parinte, mare bucurie ca avem preoti ca si D-vs, nu sunteti singur in aceasta lupta.
      Daca noi cei de aici va putem ajuta cu ceva va rugam sa ne spuneti. Tebuie sa avem in aceste vremuri mare grija de preotii ramasi in Adevar.

      Apreciază

    • mircea.v said, on iulie 30, 2016 at 11:17 am

      Pr Ciprian Staicu,

      Doamne ajuta, multumim, si va rog sa ma iertati !

      Dumnezeu si Sfintii Inchisorilor sa va aiba in paza!

      Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 11:49 am

      Multumim !

      Dumnezeu sa va ajute si sa va intareasca, sa fie cu dv totdeauna Parinte Ciprian!

      Apreciază

  7. Miron Lucretia said, on iulie 29, 2016 at 11:59 pm

    Ce ispită înfricoşatoare va fi oare?
    Şi nu-i atât de periculoasă ispita care vine de la vrăjmaşii lui Dumnezeu, de la atei, de la cei cu grija numai la cele pământeşti sau de la cei destrăbălaţi care nu pot uşor să vatăme pe creştini. Pericolul vine de la fraţii cei mincinoşi, cari sunt duşmani ascunşi cu atât mai periculoşi, cu cât cred că ei sunt fraţi curaţi. Predică şi ei Ortodoxia, dar oarecum schimbată şi prefăcută după placul lumii acesteia şi a stăpânitorului acestei lumi.
    Predica lor e ca o hrană prielnică care a început să se strice şi în loc să hrănească otrăveşte pe cei cari o mănâncă. Ei aduc tulburare în rândul creştinilor. Aceştia sunt ispita cea mare a neamului celui de pe urmă. Despre ei a profeţit Domnul că vor fi în veacul cel de apoi. „Mulţi vor veni întru numele Meu şi pe mulţi vor înşela.” (Matei cap. 5).
    „Şi de vor fi păcatele voastre ca mohorâciunea, ca zăpada le voi albi; iar de vor fi ca roşeala ca lâna le voi albi” (Isaiia 1, 18). Marele doctor al sufletelor este gata să-ți vindece rana, este eliberatorul, nu numai al sufletului tău, ci al tuturor sufletelor robite păcatului. Aceste cuvinte însăşi buzele sale scumpe şi sfinte le-au grăit. „N-au nevoie cei sănătoşi de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți, ci pe cei păcătoşi la pocăință” (Matei 9, 12-13).Ce dezvinovățire vei avea tu sau altcineva, dacă El glăsuieşte acestea? Dumnezeu vrea să te vindece de o rană rea şi să-ți răsară lumina din întuneric. Te caută păstorul cel bun care a lăsat oile cele nerătăcite. De te vei încredința lui, nu va zăbovi,nu va trece alături iubitorul de oameni, ci te va duce pe umerii săi, bucurându-se că a găsit oaia cea pierdută. Tatăl s-a ridicat şi aşteaptă întoarcerea ta din rătăcire. Îndreptează-te numai şi încă departe fiind tu, va veni la tine, va cădea pe grumajii tăi şi te va cuprinde în brațele sale, pe tine cea curățită prin pocăință. Şi în cea mai scumpă îmbrăcăminte va îmbrăca sufletul tău, te va dezbrăca de omul cel vechi şi-ți va pune inel în mâinile tale, de pe care s-a spălat sângele morții, şi-ți va încălța picioarele care s-au întors de la căile răului spre cărarea păcii evanghelice. Şi va vesti ziua veseliei şi a bucuriei îngerilor şi oamenilor şi în tot chipul se va serba întoarcerea ta. Amin, „zic vouă: în ceruri va fi mai multă bucurie pentru un păcătos ce se pocăieşte” (Luca 15, 7).
    Dacă cineva dintre cei ce se cred a fi drepți se va supăra că tu prea degrab ai fost primită, însuşi bunul Părinte va zice întru apărarea ta: Se cădea însă, să ne veselim şi să ne bucurăm, căci sora ta aceasta era moartă şi a înviat, pierdută era şi s-a aflat.

    Apreciază

    • el said, on iulie 30, 2016 at 12:46 pm

      Miron Lucretia

      frumos si pilduitor CUVANT de la Sfanti spre folos ne-ai adus !

      Multumim !

      Apreciază

  8. acelas said, on iulie 31, 2016 at 6:02 pm

    eram dator cu un link despre parintele Ciprian Staicu si sotia sa si parintele Ilie Lacatusu

    (e prima povestire din link)

    http://ciprianvoicila.blogspot.nl/2010/12/aparut-cartea-marturisitorii-toti-cei.html

    .

    Apreciază

  9. […] via Parintele Ciprian Ioan Staicu: Marea apostazie din Creta si raspunsul Bisericii luptatoare — Saccs… […]

    Apreciază

  10. Hagiu Elena said, on august 10, 2016 at 12:53 am

    Nu puțini părinți vãzători cu duhul ne-au prevenit că vin aceste vremuri! Dar nu ne-a păsat! Oare acuma luăm aminte? Sau izgonim Duhul Sfânt cu nepăsarea şi neimplicarea noastrã ??? TREZIREA!!!)

    Apreciază

  11. […] Parintele Ciprian Ioan Staicu: Marea apostazie din Creta si raspunsul Bisericii luptatoare […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.