SACCSIV – blog ortodox

Jurnalistul RICHARD GUTJAHR „s-a nimerit” sa fie EXACT la locul potrivit in MOMENTUL POTRIVIT, filmand atentatele din Nisa si Munchen. E casatorit cu Einat Wilf, politician israelian autodeclarata sionista, fosta membra a fortelor speciale

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 26, 2016

Iata ce putem citi la Coincidență foarte CIUDATĂ. Atentatele din Nisa și Munchen au fost filmate de același jurnalist freelancer care „s-a nimerit” să fie EXACT la locul potrivit în MOMENTUL POTRIVIT de pe EVZ:

O coincidenţă foarte ciudată alimentează adepţii teoriei conspiraţiei care au convingerea că atentatele teroriste din Europa nu sunt ceea ce par şi că exista informaţii pe care principalele medii de informare în masă le ţin ascunse din cauza existenţei unei agende secrete a guvernelor din ţările unde au avut loc aceste atentate.
Se numește Richard Gutjahr, este jurnalist german independent, și s-a aflat în preajma ambelor atacuri la 8 zile distanță, ocazie cu care a prins pe camera momente fierbinți.

Pe 14 iunie, aflat în vancanta la Nisa, filma de la balconul hotelului său încercarea eroică a unui posesor de scuter de a opri camionul ce intrase în mulțime. Imaginile surprise de jurnalist au fost difuzate de mai multe canale de limba germană, în special de știrile de seară ARD, și au fost postate și pe internet, spune nicematin.com. Gutjahr declara pentru Spiegel că dorise să petreacă un week-end prelungit în Franța cu ocazia zilei sale naționale, potrivitactivenewa.ro

Gutjahr este căsătorit cu Einat Wilf, politician israelian autodeclarată sionistă și atee, fosta membră a forțelor speciale U200 (unitate responsabilă cu decriptările), conform Wikipedia.

Comentariu saccsiv:

   Tema a fost pe larg discutata la rubrica de comentarii a articolului Atac terorist la Munchen? inca de saptamana trecuta.

Foarte probabil ca Gutjahr asta sa fie si el evreu.

Gut = bun, jahr = an

In spatiul germanic ei au nume de familie formate din astfel de cuvinte compuse.

Care e probabilitatea matematica de a se fi aflat in ambele locuri? Ca eu in concidente nu cred.

A fost acolo deoarece doar filmari precum ale sale pot ajunge la opinia publica? Spun asta tinand cont de:

CE NU TREBUIE SA VEDEM? Politia cere Primariei din Nisa SA STEARGA COMPLET inregistrarile camerelor de supraveghere ce au surprins atentatul din 14 iulie

Si de faptul ca autoritatile germane cereau prin mass-media, ca martorii ce au filmat, sa nu puna pe internet inregistrarile lor.

 

72 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Ionut said, on iulie 26, 2016 at 11:05 pm

      Mi se pare „corect”. La urma-urmei, nimeni nu i-a cerut parerea nici cand a fost conceput, nici cand s-a nascut… Pai, se poate?

      Apreciază

    • doareu said, on iulie 26, 2016 at 11:37 pm

      Şi zic vouă că mulţi de la răsărit şi de la apus vor veni şi vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac şi cu Iacov în împărăţia cerurilor. Iar fiii împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor. (Matei 8, 11-12)

      Tu crezi ca doar pentru evrei si pentru timpul acela a spus-o Hristos? Nu, e valabila si acum, dovada ca avem cate un Cary-Hiroyuki Tagawa, Klaus Kenneth, Dionysios Farasiotis, si probabil multi altii pe care nu-i cunoastem, veniti de la tot felul de credinte pseudo-crestine sau chiar pagane la Ortodoxie, si o gramada de „tineri frumosi si liberi” botezati ortodox care… in fiecare zi ce fac cate o patanie noua.

      Apreciază

    • Radu Humor said, on iulie 26, 2016 at 11:54 pm

      Are dreptate animalul ăsta !
      Dacă nu vrea să mai fie „creştin” , o poate rezolva singur, renunţând la acel inutil „ş” ! 😉

      Apreciat de 1 persoană

  1. vagaBond said, on iulie 26, 2016 at 9:13 pm

    ..mai era si o ovreicuta care era tot pe acolo.Rifka era agenta „alora” …coincidente d’le..caldura mare moncher

    Apreciază

  2. mihai said, on iulie 26, 2016 at 10:05 pm

    Da dar ce spuneti de i.p.s de la oradea? http://www.ganduridinortodoxie.wordpress.com

    Apreciază

  3. sherlock_holmes said, on iulie 26, 2016 at 10:51 pm

    saccsiv

    S-ar putea ca cei de la Evenimentul zilei sa monitorizeze si saitul tau,aceasta informatie nu a aparut in mainstream,ci pe http://www.veteranstoday.com/ si pe acest site, initial.

    Atunci am scris:

    ” Se pare ca cel care a filmat atentatul din Munchen este acelasi cu cel care a filmat atentatul din Nice,Richard Guthjar sotul unei declarate zioniste si om politic evreu Einat Wilf.

    Probabilitatea matematica ca unul si acelasi reporter sa se afle prezent si sa filmeze in mod real declansarea celor 2 atentate teroriste se apropie de zero.

    Aceasta inseamna ca el stia dinainte ca se va intimpla ceva si trebuia sa filmeze si sa posteze in mass-media.Inseamna ca atacurile teroriste au fost planificate si nu intimplatoare,opera unor lunatici singuratici.

    PS.Nu cumva Nero_zii si Irozii ce conduc apusul vor sa impuna formarea UE ca suprastat motivind si lupta mai eficienta impotriva terorismului ?….asa,ca o idee.Daca este asa,vor declansa atacuri teroriste mai peste tot in UE ,gen operatiunea Gladio.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_Gladio

    ….

    iar acum se aud voci prin UE cum ca ar fi bine sa infiinteze un sistem juridic unic,pentru toate tarile, pentru combaterea mai eficienta a terorismului.Si cum orice sistem care-l creeaza ei este dual,,un scop bun la suprafata si unul demonic in profunzime,tare imi este ca drepturile homului si ale oricarei minoritati nu vor mai putea fi abolite sau pedepsite in nici o legislatie,orice masinatiuni sau porcarii ar comite ele,multe drepturi ale oamenilor abolite,etc.

    Dupa sistemul juridic unic vor urma si altele,la fel de unice…pina la victoria finala.

    E posibil iarasi,ca multi dintre teroristii singuratici,lunatici,etc sa fie ” teleghidati „,drogati,cipati sau orice alta metoda diabolica de catre chiar serviciile secrete.Asa se si explica cum de stiu unii dinainte ce se va intimpla….
    Daca cineva din conducerea Germaniei chiar ar dori sa lupte cu adevarat impotriva terorismului,primul lucru ce ar fi trebuit facut,interogarea acestui individ de serviciile secrete precum si o expertiza asupra atentatorilor morti in vederea depistarii de substante sau dispozitive cu posibil control asupra vointei si creierului uman….ceva in genul controlului mintii lui Timothy McVeigh si a atentatelor teroriste din Oklahoma. ( posibil )

    Apreciază

  4. Ionut said, on iulie 26, 2016 at 11:12 pm

    Se pune intrebarea: ce are SI de castigat din aceste atentate? Nimic. Oare nu le-ar fi fost de ajuns sa ocupe teritorii in zona lor? La ce le-au folosit executiile si atentatele?
    Sa multumim lui Dumnezeu ca nu avem de-a face cu asemenea nemernici si sa ne rugam sa-i faca sa dispara de pe fata pamantului si ei, si cei care ii finanteaza.

    Si o stire din paşalâcul „independent” Kosovo:

    „Ambasada Turciei in Kosovo a cerut guvernului de la Pristina sa ia masuri impotriva unui jurnalist in legatura cu comentariile ironice postate de acesta pe Facebook privind tentativa de lovitura de stat din Turcia, potrivit unui document citat marti de Reuters.

    ‘Ii invit pe cetatenii din Kosovo care se afla in vacanta in Turcia sa se alature armatei’, a scris pe reteaua de socializare Berat Buzhala, un jurnalist cunoscut pentru comentariile sale satirice (foto jos). Comentariul lui a fost urmat cu un emoticon care indica tonul glumet al postarii.

    ‘Aceasta este cea mai grava lovitura de stat de la aparitia Facebook-ului”, a spus Buzhala.

    Turcia este un sustinator major al Kosovo, care si-a declarat independenta de Serbia in 2008. Companii turcesti gestioneaza singurul aeroport, distributia de electricitate si construiesc doua autostrazi in valoarea de aproximativ doua miliarde de dolari.

    Buzhala are 40.000 de persoane care ii urmaresc contul pe Facebook. Portalul sau de stiri gazetaexpress.com, care este cel mai mare din Kosovo, cu aproximativ un milion de cititori pe zi, a fost critic la adresa kosovarilor care au plecat sa lupte pentru organizatia Stat Islamic (SI) in Siria si Irak” (ProTV)

    Apreciază

  5. Radu Humor said, on iulie 26, 2016 at 11:52 pm

    Aceasta scrisoare a fost scrisă de către un pensionar din Vrancea către nepotul său, cu puţine săptămâni înainte să moară.
    ” Dragă Mihai,
    I-am spus domnului avocat Codarcea să ţină la el această scrisoare până când bunul Dumnezeu s-o gândi să mă ia la Dânsul. Dacă a deschis-o înseamnă că s-a întâmplat, iar eu nu mai sunt printre voi ci undeva departe, într-un loc din care nu vă mai pot decât privi, iar voi nu puteţi face mai mult decât să vă amintiţi de mine.
    Dar să nu vă pară rău. Ca orice boală şi viaţa îşi are leacul ei. Am trăit o viaţă bogată, fără remuşcări şi fără regrete. Mi-am îngropat părinţii, iar în urmă cu un an mi-am îngropat soţia, pe buna ta Florica, iar acum, dupa cum mi-a fost târgul cu Cel de sus a fost rândul meu să mă aşez sub piatra veşnică. Îmi tremură mâna de la un timp şi de aceea m-am gândit să-ţi scriu acum, cât mai pot. Mi-am adus măsuţa aia veche din antreu şi aici, sub nucul meu bătrân, mai bătrân ca mine, îţi iscălesc câteva vorbe să le citeşti când le-a veni vremea.
    De învăţat, dragă Mihai nu am ce să te mai învăţ. Tot ce-am ştiut i-am spus lui tată’tău iar el ţi-a spus ţie. Bune sau rele, nu ştiu. Cât ai acum? Ai 14 ani şi cred că eşti încă la şcoală. Poate ar fi trebuit să treci mai des pe aici pe la casa asta atât de goală în care eu şi cu bunică’ta, Doamne iart-o, l-am crescut pe tată’tău, pe unchiu’tău şi pe tuşă’ta. Dar nu mă supăr, nepoate. Tinerii la oraş, iar noi bătrânii la sat, unde ne-am născut şi unde ne sunt îngropaţi toţi cei dragi şi toate amintirile, frumoase o’ ba. Mai sunt eu şi bătrâna mea văcuţă, pe care o fugăresc seara prin şanţuri pe la oameni, doar doar oi mai avea şi eu cu cine povesti o poveste. E bătrână şi ea. Ca mine şi ca nucul.
    Dar alta-i treaba Mihai. Altceva voiam eu să îţi scriu, ceva ce tată’tău şi mamă’ta nu ţi-au spus pentru că nu-i de treaba lor să-ţi spună. Eu sunt acela care ar fi trebuit să-ţi lase o ţară, nepoate. Nu ei. Dar iată-mă, uscat după o viaţă de muncă, jumătate în mină – jumătate pe câmp, cum nu pot să îţi las decât nişte pământ şi nişte oameni. Dar o ţară… nu. S-a dus toată, dragule.
    Vei termina şcoala şi la cum te cunosc eu de isteţ, vei face şi vreo mare facultate. Iar când te vei trezi cu diploma în mână, ai să vezi şi tu că România, aşa cum o credeai, nu există. Tinerii noştri, de la tine din oraş, de la mine din sat şi-au vândut mintea şi isteţimea altora care ştiu să îi plătească, iar nouă nu ne-au mai rămas decât vagabonzii şi nemernicii. Aici în Vălenii de Munte, doctorul are deja 67 de ani dar nu-i găsesc înlocuitor. S-au dus toţi, astfel că atunci când vei fi şi tu bătrân, o să înveţi să te operezi singur. Inginerii noştri care în urmă cu 50 de ani ridicau Palatul Poporului, poduri peste toate râurile ţării şi care săpau tuneluri prin cei mai îndăratnici munţi, azi repară trenuri şi şosele pentru francezi şi germani.
    Pământurile noastre, pădurile noastre, munţii noştri, sunt toate risipite. Ce nu au luat străinii, am distrus noi. Din falnicii noştri stejari, tot europeanul şi-a făcut mobila cu care se faleşte pe la vecini. Din stâncile noastre a luat fiecare aur, argint şi altele, iar noi românii am rămas cu pietrele şi rănile pe care şi azi, străbătând la pas Carpaţii le mai vezi, adânc săpate în chipurile munţilor. Urşii noştri care erau cândva cei mai viteji apărători ai codrului românesc, au căzut răpuşi de gloanţele englezilor şi noi ar fi trebuit să ne punem stavilă în faţa acelor gloanţe. Câmpiile noastre nesfârşite, care cândva străluceau de atâta bogăţie, de atâta grâu şi orz, sunt toate semnate cu numele străin, iar cartofii aurii sunt urcaţi în tiruri şi olandezii, belgienii şi alţii, mănâncă ceea ce era de drept al tău şi al fraţilor tăi. Grâul, vagoanele care se strâmbau sub atâta greutate; vagoanele cu grâu iau calea străinătăţii pe bani de nimic, în timp ce în Transilvania, ungurul vinde făina pe care o face din acel grâu. Nici măcar mămăliga pe care o mâncam eu şi bună’ta când eram mici, nici măcar mămăliga aia nu ţi-am lăsat-o. Era ţara ta nepoate, dar eu şi parinţii mei am dat-o, bucată cu bucată, brad cu brad, pisc cu pisc.
    Conducători de ţară, conducători de obşte, au venit an după an cu acelaşi minciuni, cu acelaşi promisiuni şi ne-au furat puţin câte puţin şi puţin câte puţin, au dat România altora. Azi au semnat pentru un pământ, mâine pentru o mină, poimâine pentru un codru şi aşa nepoate, azi ne-au mai rămas nişte linii pe hartă şi trei culori care candva se ridicau deasupra unei ţări bogate şi unite. Azi se ridică doar că le bate vântul, iar sub ele se văd săraci, mizerabili, trădători, mincinoşi şi tâlhari care şi-ar da în cap pentru un metru de pământ.
    Şi când n-a mai fost nimic în ţară de vândut, am început să ne vindem pe noi străinilor. Muncitorii noştri, ideile noastre, tinereţea noastră, toate s-au dus, iar când n-a mai rămas din noi nimic de vândut, ne-am vândut unii pe alţii.
    Am tăcut la vremea noastră. Am tăcut. Şi eu şi tatăl meu si tatăl tău, iar în timp ce tăceam, alţii ne vindeau până şi vorbele pentru binele lor. De asta îmi pare rău Mihai dragă, că nu pot să îţi las mai mult. S-au dus toate. Casa mea, nucul meu şi această văcuţă care, poate, va muri înaintea mea. Cam asta-i tot. Aurul, bogăţiile pământului şi chiar pământul sunt ale străinilor şi ei sunt cei care comandă peste români azi. N-ai ce le face nepoate, că au contractele semnate şi legi care îi apără. De ei trebuie să te milogeşti ca să ai voie să-ţi lucrezi pământul pentru care au murit ai noştri atâţia ani la rândul. Şi de ei trebuie să te rogi să te lase să-ţi tai un colţ de pădure să te încălzeşti când va veni iarna. La ei trebuie să plângi ca să te lase să mai fii român.
    Asta-i tot ce voiam să-ţi scriu. Macar acum, mort, să am şi eu dreptul să zic. Iartă-mă nepoate. Ai grijă de tine Mihai. Ai grijă de tine, de căsuţa mea şi de nucul acesta din care bunica ta, Doamne iart-o îţi făcea cozonac când erai copil. Astea-s singurele averi care i-au mai rămas ţării tale. Nişte amintiri şi nişte nuci. „
    Dan MIHAI GOCAN

    Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 27, 2016 at 6:37 am

      Pai da, mergi din giurgiu pina in dorohoi ori satu mare, si ai sa vezi banere cu vand pamint fara nr, ori din constanta pina in timisoara cu deasemenea placute si banere fara nr cu vand teren si situatia e similara din vaslui pina in arad sau bihor, bun hai ca a fost alesi nostri niste nenorociti si au legiferat cu amindoua mainile vanzarea de teren arabil catre straini, dar ca sa vezi cum romanul in inconstienta lui si in dobitocia lui sa se inghesuie sa-si vinda pamintul parca e prea strigator la cer

      Apreciază

  6. mihai said, on iulie 27, 2016 at 12:29 am

    Sa intrati pe blogul lui danielvla sa vedeti cei bese mintea unui comentac ce se semneaza dan, astfel de indivizi din pacate sunt majoritari

    Apreciază

  7. geo said, on iulie 27, 2016 at 9:54 am

    http://www.cryptogon.com/?p=49163

    Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 3:15 pm

      mishuleu

      FOARTE INTERESANTE informatiile despre lumea pestriza a reeducatorilor si faslilor marturisitori si …marturisitoare !
      oricum in ce zice acolo parintele Teodot are dreptate ! si NU minte nici despre aceia!

      cu ce SCHIOAPATA de un picior inca Parintele Teodot este ca : NU PRICEPE ca ecumenistii sunt LIPSITI DE HAR, cum era si Arie LIPSIT de har si INAINTE de Sinodul 1 Ecumenic cand a fost anatematizat desi era preot in Alexandria si sujea adesea , slujbe” la cacre isi predica EREZIE ARIAINA!
      la fel cu era si Origen FARA HAR si ERETIC MINCINOS si INAINTE de a fi ANATEMATIZAT cu MULT duöa moartea lui la Sinod !

      asta NU PRICEPE monahul Teodot !
      ca PACATUL IMPOTRIA Duhul Sfant al EREZIEI ECUENISTE a alugat pe Duhul Sfant de la practicantii lui si aceia sunt LIPSITI DE HAR iar „slujbele ” lor OTRAVURI spre MOARTEA VESNICIA ca sufletelor celor care INCA mai au partasie cu ei !

      ereticii sunt MORTI si LIPSITI DE HAR si FARA sa fie Anatematizati de vreun Sinod ortodox, la fel EREZIA lor este EREZIE si FARA sa fie condamnata oficial de Biserica !

      iar GRESEALA lui Teodot este MARE ca el INDEAMNA LUMEA sa mai meaga la Slujele ecumenisitilor pe motiv ca din diverse „justificari” /pretexte SCORNELI ale mintii unora…chipurile acei ERETICI ar mai avea har …prin „iconomie” , ca si cum Dumnezeu se contrazice pe Sine ! „iconomia „lui Dumnezeu contrazice Dogma !… __la mintea lui Teodot !!

      Iconomia Lui Dumnzeu fratilor NU POATE sa mearga IMPOTRIVA Dreptei Credinte , ci este un Pogoramant sau indaguinta :
      1) TEMPORARA si
      2) DOAR pentru pacate/neputinte OMENESTI , NU pentru PACATE IMPOTRIVA Duhului Sfant ca EREZIA !

      noi TREBUIE sa mergem si sa fim pe viata si pe moarte IMPOTRIVA EREZIEI ecumeniste si SA RUPEM ORICE LEGATURA /COMUNINUNE cu ERETICII ECUMNESITI !

      chiar daca NU ar mai fi nici un popa/episcop NEecumenist /ORTODOX langa noi SA NU MERGEM la OTRAVA EREZIEI si SA NU AVEM COMUNIUNE nici in mic nici in mare cu ERETICII ECUMENSITI !
      asa cum a facut Sf maxim Marturisitorul care NU AVEA MASINA sa mearga la Papa Martin si la alti dreti NEERETICI dn vremea lui si NU SE IMPARTASEA, NU PRIMEA NIMIC din „slujbele „/”tainele”/”sfinteniile” ERETICILOR monofiziti dupa cum SINGUR martuiseste la intrebarea lor de atunci.
      Sfantul Maxim I- A SCUIPAT si a zis ca NIMIC NU PRIMESTE de la ei CHIAR DACA ar fi ramas SINGURII clerici din lume caci OTRAVA este in Potirul lor !

      Sf Maxim ca simplu monah NU PUTEA sa-i faca singur Sfintele , Impartasania , asa ca era atunci cum suntem noi mirenii de acum! ba noi avem bani si masini sa merem dupa preotii si Episcopii DREPT CREDINCIOSI din lume ! In Grecia se duc sa se labartzeze despuiati ca nesimtitii in concedii la soare HOARDE de „crestini ortodocsi” din Romanaia, MACAR O DATA pe an ar putea la fel de bine sa mearga la un preot FARA RABAT de la Ortodxoie sa primeasca de la el Sfintele !

      Sfatul meu : NU MAI MERGETI la comuniune cu ERETICII ecumenisti chiar daca NU ATI AVEA pe altii !
      Osteniti-va sa mergeti dupa cei cu ORTODOXIE CURATA , MAI RAR dar …. NU LUATI OTRAVA duhovniceasca de la ERETICI ! ca altceva NU primiti de la ei !

      daca NU facem asa MURIM duhovniceste caci NE TAIEM SINGURI din Biserica prin COMUNIUNEA noastra cu cei care S-AU TAIAT DIN BISERICA demult prin EREZIA lor !
      dupa modelul: cine se uneste cu Dumnezeu se face UNA cu el si cine se uneste cu DIAVOLUL primeste partea diavolului !
      asadar cu CINE ne unim prin COMUNIUNE cu aceia si suntem UNA si PARTASI ! ori cu Hristos , oric u DIAVOLUL prin erezie !

      pretexte si „jutificari” NU EXISTA !

      Fratilor NU PRIMITI OTRAVA duhovniceasca de la ERETICI ca MURTI cu moartea vesnica, va imparatsiti de duhul lor si cu ei veti sfarsi ! pe Dumnezeu nu-l batjocoreste si nu-L pacaleste nimeni cu sofisme si aiureli de femeie nebuna !

      cine se uneste cu DESFRANATA fie si „de nevoie” este un UNA cu desfranata si cine se uneste FIE SI O DATA cu Hristos ( si NU se mai desparte de EL prin erezie ) este UN DUH cu Dumnezeu !

      GRESEALA lui Teodot este MARE ca indeamna lumea sa ramana o comuninue macar „de nevoie” in mod UCIGAS duhovniceste cu ERETICII ! adica trimite lumea in continuare la aceeasi ERETICI despre care spune ca TREBUIE sa ne RUPEM ! ___ o schizofrenie mai mare numai dracul putea sa scorneasca !

      ori sunt ERETCI si deci NU MAI AU HAR DELOC , ori sunt buni cu icomonie ” !
      Fratilor ce e DA sa fie DA si ce e NU sa fie NU ! Restul e de la DIAVOLUL ! PRETEXTELE si JUSTIFICARILE de genul „harul cu iconomie” …la ERETCI ! de la DIAVOLUL este !

      pai CUM sa te rupi tu de ecumenisti daca tu MEREU tot la ei mergi ” de nevoie ” ? ce iti e tie lene si NU VREI sa te ostenesti pentru sufletul tau ? sau credeti ca toti ametitii care au atreizat si ei intr-un elan de entuzisam sau manati de vre NEVOIE LUMEASCA cum sunt MAJORITATEA , daca se duc la Biserica …se si mantuiesc? MAI ALES DACA merg la ERETICI ?

      se BUCURA ecumensitii de „teoria” asta a „harului cu iconimie” pe care chipriúrile l-ar ai avea !
      pai ce va vor zice „: bai credeti ce vreti, daca veniti la noi sa va impartasim/spovedim/etc ATUNICI INSEMANA ca SUNTEM BUNI totusi asa taras-grapis nu ? altfel NU ati veni ! si atunic noi putem mai deprtae sa facem ce vrem in ecumensimul si lepadarea noastra ca tot „bunI” suntem pentru voi astia care INDIFRENET CE CREDETI DESPRE NOI TOT la noi veniti ! aunci DE CE sa ne oprim !

      BAAI AMETITILOR voi care mergeti sa luati MOARTE VESNICA la ERETICII vostri ECUMENSITI , VOI INCURAJATI ECUMENISMUL ! VOI DARAMATI BISERICA, HULITI pe Duhul Sfant si pe Hristos si voi V-ati SINUCIS duhovniceste !

      Apreciat de 2 persoane

      • cosminmatiu said, on iulie 27, 2016 at 6:13 pm

        Bine zici, mai bine mergem la biserica de cate ori putem intr-un an dar sa mergem unde se face o liturghie curata.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 27, 2016 at 6:57 pm

        si sa nu credeti ca nu mai sunt preoti drepti in Romania ! trebuie doar gasiti! intai ii avem pe cei 2 parinti ieromonahi de la Oituz, parintele Antim si sigur mai sunt si altii.
        CAUTATI_II si paziti-ii ca pe lumina ochilor si doar cu ei sa avezi de-a face in cele duhovnicesti !

        Parintele Zisis ne invata sa cercetam preotii , pe cel care ne arata din ce spune ca e ecumenist sa NU-l mai urmam, sa FUGIM de el, sa cautam pana vom gasi pe unul cu Dreapta Credinta si Acrivie.

        gata s-a terminat cu „pomana” in Biserica, mantuirea ne e data IN DAR, dar NU E MOCA !
        TREBUIE sa ne ostenim si noi, si sa incepem cu inceputul INDISPENSABIL : URAMAND /AVEM COMUNINUE DOAR cu preot ORTODOX 100% ! Ca nu esti ortodox DECAT daca ai comuniune cu Biserica, nu la gramada cu ereticii.
        nu stim Dogma, NU ne mantuim ! pe nestiutori ii agata diavolul primii cu mare usurinta, chiar daca lor li se pare ca sunt in Biserica, sunt „seceratura diavoleasca” !.
        nu ne ostenim, NU ne mantuim! pe lenesi si caldicei ( in aleCredintei) Dumnezeu i-a scuipat din Gura Sa!

        si de unde teoria asta ca toata gloata care merge dupa mintea ei, plina de „bune intentii” se mantuieste? CARE Sf Parinte a spus asta? asa si acum .

        Conditia INDISPENSABILA mantuirii e DREAPTA CREDINTA ! nu o avem, suntem RATACITI si seceratura diavolului INDIFERENT ce (parute) „fapte bune” si „osteneli” am avea noi ! suntem ERETICI !

        mergem sa avem comuniune cu eretici ECUMENISTI( ne impartasim, primim Tainele lor, slujbe de la clerul ecumenist) pe care CULMEA ii mai si judecam ca sunt eretici, ne facem UNA cu ei , ce niste slugi viclene!

        si ii mai si judecam, dandu-ne constiinta buna ca suntem „marturisitori”… dar credem ca pentru „sfintii” si „dreptii” de noi, atat de „valorosi” cum suntem, lucreaza harul si prin eretici cica „cu iconomie”, ATATA DE MANDRI SI PRETIOSI ne credem ca pentru noi astia enesii, igorantii si RATACITII TREBUIE Hristos sa faca RABAT la Dreapta Credinta, ca sa ne mantuim noi PUTUROSII SI NESIMTITII SI MINCINOSII!

        poporul asta ratacit care merge sa se furajeze de la popii si episopii ecumenisti si-a facut demult „ortodoxia” lui , de aceea NU ARE NEVOIE de Ortodoxia Sf Parinti cea RIGUROASA si de aceea VAZAND DUmnezeu si inima si „osteneala” lor NU LE-O VA MAI DA ! Ca nu au avut si nici n-au aratat nici cea mai mica ACRIVIE la Ortodoxie cu EXEMPLUL LOR PROPRIU ! ca de dat cu piatra in altii si de a ne indreptati noi ca suntem ok , fac toti „cuviosii” astia … cel mai imporant lucru : furajarea la botul calului ! sa vina „harul” la ei MUSAI, si la ei in cartier, langa casa, ca ei au treburi „importante” de facut pe lumea asta ( insurat, maritat, reproducerea „speciei” lor pretioase, capatuiala si confort ,etc ) si n-au timp de alergat dupa preoti !!

        „Dreptii” de ei „sarmanii, „marturistori” imaginari cer clericilor ecumenisti nedrepti SA SE LEPEDE de erezia lor, … dar ei insisi NU VOR sa le lepede de COMUNIUNEA cu ei ereticii cum faceau Sf Parinti, ba si-au inventat si o „dogma” noua , a lor cum ca pentru ei „sfinti ” si „dreptii” „lucreaza harul cu iconomie si prin eretic” , si raman linistiti la aceia,

        FATARINICULE scoate intai BARNA din ochiul tau!

        asta ACUM cand e inca lumea plina de preoti drepti si prigoana inca n-a luat amploarea care va veni !

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 27, 2016 at 7:05 pm

        cosmin

        si facand asa ma gandesc ca poate o sa fim si mai cu bagare de seama la cum traim asa la pleazna, o sa mai taiem AUTOMAT si din pacate si neputintele obisnuite pe care ní le permitem si ni se acordam acum cu largteze,
        de frica, stiind ca GREU mai ajungem sa ne curatam la spovedanie si sa ne intarim cu Sfintele, si daca dam loc diavolului ne va nimici…si ne vor teme sa mai pacatuim asa cu una cu doua , „las ca merg maine la parintele si ma spovedesc, si poimanine ma si imptatasesc!” asa ca pot s-o las mai moale cu osteneala si autocontrolul/cenzura. si vom avea mai multa ACRIVIE, vom mai parasi viata noastra rasfatata ( vorbesc de mine)

        Apreciat de 1 persoană

      • mishuleu said, on iulie 27, 2016 at 7:28 pm

        Is cazuti multi dintre clerici. Daca stai sa te uiti mai atent nici macar o cruce nu stiu sa faca calumea. De unde vrei mirenii sa fie mai rasariti. Subscriu la partea cu harul. Circula o idee periculoasa ca cica harul primit la hirotonie nu ti-l poate lua nimeni. Se îmbata cu apa rece ca na e greu sa te desprinzi de patima iubirii de arginti si slava omeneasca. Eu cred ca in zilele de acum pe majoritatea acestor clerici ii cam doare in fund pe ei de har si Dumnezeu. Banu asta e legea. Restul doar vorbaraie multa si inutila caci roadele se vad pentru cei ce sunt interesati sa se informeze si nu sunt genul majoritatii mirenilor care cred ca tot ce zboara, pardon, spune popa, preaindracitul si astia de se dau mari mitropoliti cu facultățuri, scaune platite si intretinute prin tradari, cotizari la partidul masonic BOR caci in asta a reusit sa o transforme presedintele onorific Ciobotea. Si daca nu te supui deciziilor partidului esti eliminat gen par.Macarie si altii. Am intalnit multi inselati si de porunca stramb inteleasa nu cerceta si nu judeca, stiu ei ce fac, nu e treaba noastra. Probabil ca monahul Teodot isi doreste ceea ce isi doreste si Dumnezeu ca pacatosul sa se intoarca si sa fie viu si păstrează o urma de nadejde in privinta acestor elemente eretice extrem de distructive pentru ortodoxia romana, unelte constiente ale celui cazut, steaua diminetii caci ii promoveaza ideologia nociva. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • el said, on iulie 27, 2016 at 9:13 pm

        cosmin

        si daca e sa reducem la esential:
        daca mergem la unii care INCALCA DOGMA si CANONANELE VADIT cum sunt popii si episcopii ecumenisti sa ne imparatsim/spovedim /etc NE PUNEM in comuniune cu ei prin aceasta.

        ori Canoanele ce zic : CU ERETICI SA NU AI NICIO PARTASIE !

        ce fac ereticii cu „harul” lor, ce chestii „valide” mai au ei e IRELEVANT .
        …daca TU te-ai facut partas cu ei TE-AI FACUT CALCATOR de Porunca/Caonoane si NEASCULTATOR de Biserica ! PUNCT ! Si vei da socoteala !

        parinte eZisis indeamna la CERCETARE ACUTIVA a preotilor : sunt ortodocsi pe aceia sa-i urmam !
        sunt ecumenisti ( NU coteaza din ce „motive”/pretexte) : SA RUPEM ORICE PARATSIE cu ei !

        si NU e destul sa nu fie pomeniti DOAR aia 25 de episcopi semnatari ai Sinodului din Creta, daca la RESTUL : popi si episcopi de acceasi cuget cu ei sau care NU SE DELIMITEAZA de EREZIA ecumenista RUPAND PARTASIA cu ei ___ putem sa mergem linistiti ca…. „lucreaza harul prin „iconomie” „!

        Intelegi unde greseste Parintele Teodot si cei de un cuget cu el?
        Care pe de o parte indeamna la nepomenirea ecumenistilor, dar pe de alta merg linistiti si trimit si pe altii si se imparasesc/ primesc slujbe de la acei preoti care POMENESC pe eretici, adica prin pomenire RAMAN in COMUNINE cu ereticii ecumenisti pomeniti , sau care ei insisi sunt de acelasi cuget cu cei 25 adca ECUMENISTI!

        si i se pare ca spune acelasi lucru cu Parintele Zisis care spune: CERCETATI EFECTIV preotii si RUPETI-O CU TOTI care sunt ecumenisti ! ( chiar daca nu au semnat la Sinodul din Creta .

        Parintele Zisis NU SPUNE NICIDECUM ca Parintele Tedot : hai lasa mai mergeti „de nevoie” si la popii care mai pomenesc pe ecumenisti sau sunt chiar ei de un cuget cu ecumenistii….ca mai au har cu „iconomie” !
        NU ! El spune: ai depistat erezia ecumenista RUPE-TE RADICAL de ea ! …si mergi DOAR la acei preoti care sunt intru totul ORTODOCSI !… chiar de vor fi rari, putini, greu de gasit ,etc

        ce o fi asa de greu de inteles ?! parca le-a rasucit dracul mintile la oameni ca sa nu priceapa acesta SIMPLA matematica duhovnceasca ! si sa-i tina INCA LEGATI de EREZIA ecumenista cu tot felul de „pogoraminte” / „iconomii” dupa mintea omului cazut!

        PS: Sa nu crezi ca am ceva „special ” cu Parintele Teodot si ca de aia doar de el am vorbit atata!

        NU Dimpotriva pe el, care greseste mai putin ca altii, vreau sa-l corctez ,
        ca pe aia care schioapata de amandoua picioarele si sunt invechiti in VICLENIE si MINCIUNA ____vezi RIC, aldea, ca sa numesc DOAR cativa ca mai sunt unii care fac si pe „marturistorii” !____ NU mai e nici o sansa sa-i indreptezi ca sunt VICLENI si NU VOR ! Parintele Teodot greseste din nestiinta/slabiciunea mintii nu din viclenie !

        Doamne ajuta.

        Apreciat de 2 persoane

      • cosminmatiu said, on iulie 27, 2016 at 9:51 pm

        Este dureros ce se intampla, eu daca sar gardul ajung pe terenul de langa biserica, dar din pacate nu voi mai putea merge acolo, am pregatit material si ii voi da preotului macar sa stie, putin probabil sa opreasca pomenirea ecumenistului Sofronie. Sper macar sa gasesc undeva in judet o liturghie curata.
        Urmeaza ca anul viitor sa raman fara permis si planuiesc sa cumpar o bicicleta pliabila (din cate am citit nu trebuie sa ii cumperi bilet pe tren daca se pliaza), pana la tren cu ea si de la tren iar pe ea pana la biserica.
        E si acesta un antrenament pentru prigoana din urma.

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 27, 2016 at 9:55 pm

        Ceva de genul pentru cei care au o oarecare distanta de la casa la tren sau alte mijloace de transport:

        http://www.biciclop.eu/bicicleta-pliabila-dahon-espresso-mtb.html

        Apreciază

      • cca70 said, on iulie 28, 2016 at 12:01 am

        e totusi o problema:
        preotii adevarati si nonecumenisti sunt f rari si ..necunoscuti..

        uite eu caut pe raza orasului Brasovun astfel de preot si nu l-am gasit..inca

        daca cineva a descoperit un astfel de preot pe o raza de 30 de km in jurul brasovului sa imi spuna si mie, va rog mult

        Apreciază

      • el said, on iulie 28, 2016 at 12:30 am

        cosmin

        offff, ma mahnesc cand imi spui asa ceva. dar sa stii ca tot gandul cel bun spre mantuire , ravna si puterea de a le pune in practica ne vine de la Hristos.
        si El a mers pe jos si desi ca om ea de neam IMPARATESC a trait in toate ca un sarac ! a postit , a urmat RIGUROS IN TOATE LEgea desi El era Datatorul legii Dumnezeu si ca Om FARA PACAT ! apoi a murit pe Cruce…pentru unii ca noi, vai de capul nostru.
        asa sa ne gandim cand ne este greu, ca nu e sluga mai mare decat Stapanul ei, daca pe Stapan l-au prigonit vor prigoni si slugile Lui !
        Dumnezeu sa te ajute in toate cele spre mantuire frate !
        Dumnezeu sa ne ajute sa NU ne lepadam vreodata de Hristos in vreun fel !

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 28, 2016 at 12:31 am

        cca70

        si Parintele Justin spunea ca vom umbla ca niste cresetori c traistele pe jos deparate de multe sate pana vom gasi un preot vrednic de la care sa ne impatrasim ! la ce crezi ca se referea el? si vorbea cu noi astia de acum, nu cu nepotii nostri si aia care acum se nasc !

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 28, 2016 at 12:53 am

        cosmin

        si nu te gandi ca esti singur in lupta ta.
        si pe vremea idolatrei Isabela avea Dumnezeu 7000 de barbati ASCUNSI pana si de OCHII STRVAZATORI ai Proorocului de foc Ilie !
        aceia nu-si plecasera genunchiul la baal si traiau ascunsi prin munti si pustieti, fara Templu si slujbe , doar cu Dumnezeu …si PENTRU CHINUL si OSTENEALA lor Dumnezeu NU a parasit Israelul cel cazut in idolatrie de la mic la mare, …ci l-a trimis pe Sf Ilie in lume sa IZBAVEASCA poporul de INSELARE si EREZIE si de INCHINAREA LA DIAVOL !

        asa sunt si vor fi si acum DREPTI ASCUNSI de Dumnezeu care se chinuiesc pe sine sa nu se abata in nimic de la Dreapta Credinta si de la Ortopraxie si care NU VOR URMA Bisericii oficiale CAZUTE si clerului apostat si eretic ecumenist !

        si inca ceva, rar dar au fost Sfinti ( desigur o sa motivezi ca ei erau Sfinti de aceea MERITAU asa cvea) care traind ca pustinci au fost in mod exceptional imparatasiti si de Ingeri in lipsa de preot in acea pustietate …. cum sa ne lase pe noi Dumnezeu si sa nu ne trimita la preotii Lui cei drepti ASCUNSI de ochiul celor rai si iscoditori ? daca avem credinta si STRARUIM in Ortodoxie cu smerenie si acrivie.!

        Apreciat de 1 persoană

      • Nicoleta said, on iulie 28, 2016 at 11:35 am

        „el” si „Cosmin”, va rog din suflet, recomandati-mi, daca stiti, o Biserica in Bucuresti unde NU sant ecumenisti. Ca pana acum nu am gasit. Multumesc.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 28, 2016 at 12:10 pm

        @ nicoleta

        Eu sunt din Bihor, in Bucuresti nu stiu, urmeaza sa vorbesc cu cativa preoti pentru ca am adunat material si voi da un mic dosar la fiecare. Ce vor alege ei e treaba lor. Sper sa gasesc macar un preot in Bihor, daca nu voi merge cand voi putea (chiar si odata la cateva luni) in tara chiar la sute de km pentru o liturghie curata. De aceea vreau pe viitor sa imi cumpar o bicicleta buna pliabila pe care sa o pot urca in tren, sa nu depind nici de autostop.

        Apreciază

      • el said, on iulie 28, 2016 at 12:16 pm

        Nicoleta

        ATENTIE MARE soro ! e buna ravna ta dar :
        astfel de informatii cum ceri tu cu USURATATE aici nu se raspandesc in spatiul public, la coltzul starzii ca sa afle dusmanii lui Hristos !
        se afla in taina, din gura in gura, si se dau DOAR la cei de incredere! asa va fi de acum inainte.

        cat despre faptul ca ma intrebi pe mine, eu nu pot sa-ti dau decat exemplul celor care DEJA au marturisit EI INSISI despre sine publlic : parintii de la Oituz si Parintele Antim in care eu personal am cea mai mare incredere.
        despre multi e inutil sa-ti spun ca NU poti tu sa ajungi la ei, de pilda parinti greci athoniti sau din Grecia, rusi, georgieni s.a .

        sfatul meu : CAUTA cu inima infranta si rugaciune multa si Dumnezeu iti va descoperi si langa tine, (DACA stie ca vei fi inteleapta sa te folosesti si sa nu pui in pericol pe nimeni. daca NU ti- e INUTIL sa afli asa ceva !)

        Acum trebuie mai mult ca oricand sa ne purtam dupa cuvantul : „Fiti INTELEPTI ca serpii si nevinovati ca porumbeii!”.

        INTAI INTELEPTI. si apoi nevinovati !

        si CUM intelepti? ca serpii : care isi feresc CAPUL intai si mai presus de orice lovitura/risc . CAPUL crestinului este DREAPTA CREDINTA si cele relative la ea (inclusiv duhovnici!) .
        iar NEVINOVATI inseamna sa NE FOLOSIM spre CURATIRE si SFINTENIE/mantuire si … cu nevinovatie sa NU periclitam pe nimeni prin demersul nostru !

        Sa aveti MARE GRIJA la astia care intreaba cu paruta „evlavie” si „nevinovatie” prin Biserici si pe aiurea, VICLENESTE asa ceva TRIMISI FIIND sa LISTEZE ! asta sunt o specie PERICULOASA de TRADATORI!

        Si mai e o „specie” la fel de nociva in prostia lor : niznanii insistenti, care MUSAI si fara intelepciune iscodesc ei crezand ca se vor folosi de asa ceva, incepand TOCMAI prin a pune in pericol cu iscodirea lor neinteleapta pe altii !

        si STIM ca MANTUIREA se capata cu SFAT MULT ! …dar UNDE luam sfatul ? DOAR de la inteleptitii de Dumnezeu ale caror praguri trebuie sa le roada piciorul nostru !
        si Adresele unora ca acestia NICIODATA nu au fost publicate pe „Monitorul oficial” si in „ziare de mare tiraj „…. acestia TOTDEAUNA au dost acoperiti de har, discretie si smerenie !

        si o sa ne miram la Judecata ca unii se aflau chiar sub nasul nostru prea „fin” …. 🙂

        Doamne ajuta !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 28, 2016 at 4:17 pm

        cosmin si FRATILOR TOTI !

        pentru tema despre care intreaba sora noastra @Nicoleta va indemn SA AVETI MARE GRIJA CE si DACA raspundeti cuiva!

        Sfatul meu : INTREBATI duhovnicul vostru cel NEECUMENISNT daca, cui si ce sa raspundeti celor ce va intreaba as aceva ca Nicolea ! Dar sa INTRENATI pentru FIECRAE CAZ in parte ! Ca sa nu va treziti ca din nebagare de seama ati facut o GRESEALA mare si ai vandut pe duhovnicul vostru !

        noi suntem DATORI FEICARE sa MARTURISIM Adevarul, sa fim IMPOTRIVA oricarei EREZII , pe viats i pe moarte , dar FIECARE in DREPTUL sau, in NUMELE Au STRICT !
        NU sa marturiseasca ” dand in labele vrasmasilor pe altii !
        LASATI pe FIECARE sa marturiseasca in locul lui, NU II PARATI voi din NECHIZUINTA pe cei cu gand /lucrare buna !
        LASATI pe Dumnezeu sa descopere lucrarea fecaruia CUI si CUM si CAND va dori El !
        Asa cum voi sunteti LIBERI s afaceti ce vrei/ganditi/marturisiti ce vreti pentru voi, asa si duhovnicul vostru, asa si FRATII vostri cu gand bun !

        MARE GRIJA fratilor ce raspundeti ! Ca vor fi ISCOADE si TRADATORI care va vor inconjura pretutindeni din taote partile !

        sa nu vi se para ca asta e indemn la NEMARTURISIRE ! DIMPOTRIVA e indemn sa FITI INTELEPTI cum traiti si CUM marturisiti si CE marturisiti !

        DATORI suntem sa MARTURISIM ADEVARUL,pe Hristos in Dreapta Credinta, dar NU sa tradam pe frati/parintii nostri din nechibzuinta , ca asta NU inseamna „marturisire !

        Lasati-ii pe ei si pe Dumneue sa lucreze in si cu ei si sa stabileasca vremurile si lucrarile lor! Voi randuiti-le pe ale voastre STRICT, fiecare sa ia aminte LA SINE !

        Dumnezeu a avut MULTI Robi ai Lui ASCUNSI de lume in cele mai neasteptate loucri in toata vremea, si printre turci si printre evrei, pe care HARUL II ACOPEREA sa nu isi dea seama cei din jurul lor ca sunt crestini ortodocsi , ci sa li se para ca sunt „de-ai lor” ! Si asta NU INSEMNA ca aceia NU MARTURISEAU pe Hristos , ci ca Pronia Lui DUmnezeu ii acoperea PANA LA O VREME/ pe alti toata viata lor de prigoana INUTILA a celor vrasmasi Lui Hrists !
        Dar DACA se intampla ocazia si erau depistati si intrebati daca sunt crestini aceia MARTURISEAU si NU se mai ascundeau, considerand ca daca Domnul a ingaduit sa fie vazuti de oameni , tot El va randui sa NU PIARA sufletelor lor prin tradare/lepadare ! si MUREAU MUCENICI !

        V-am dat exempul acesta ca o pilda, analogie chiar daca nu atat de exacta la situaita de acum !
        Sa fim intelepti si Dumnezeu NU NE VA LIPSI niciodata de NIMIC din cele de care avem nevoie ca sa ne mantuim ( inclusiv preoti si Sfintenii ) !

        Dumnezeu sa va lumineze si sa ne lumineze fratilor sa ne Intelepciune si tot harul cel bun ca sa stam NEBIRUITI de nici o cadere/lepadare !

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 28, 2016 at 10:32 pm

        @ el

        Asa e cum zici, a venit vremea sa coboram inapoi in „catacombe”, restul au o multime de preoti pe placul lor, nu au nevoie de ai nostrii

        Apreciază

      • acelas said, on iulie 29, 2016 at 2:35 pm

        Nu e CHIAR asa uneori. Adica are o logica evidenta ceea ce spui, dreapta-credinta sub toate aspectele ei trebuie pastrata cu ACRIVIE, trebuie aparata pana la sange, trebuie marturisita etc.

        numai ca pot fi cazuri in care harul mai poate lucra. (nu te oripila cand scriu asta, asteapta). Aminteste-ti te rog de un MARE sfant al crestinatatii, mi se pare ca Ioan Gura de Aur, sau oricum un alt mare sfant de talia lui, ca in momentul in care a fost hirotonit intr-o treapta (a diaconiei sau preotiei) a fost facut de un episcop monofizit (cred, sau o alta erezie puternica). Stupefactie, pt noi care citim azi. Nu se poate, la un asa mare sfant? Imposibil!

        cum a fost totusi oare posibil? la ditamai sfantul?

        in momentul cand acel mare sfant fusese hirotonit Sinodul inca nu se reunise ca sa anatemizeze erezia respectiva, nu daduse edictul si anatema respectiva, asa incat harul inca a mai lucrat, asa s-a considerat, sfantul nu a refacut hirotonia, chiar daca la scurta vreme dupa, Sinodul s-a reunit si a anatemizat-o. Dar fiindca nu apucase s-o faca inainte, harul a lucrat. Si a iesit ditamai sfantul, cu sfintiri, binecuvantari si texte istorice. De asta e atat de spectaculoasa ortodoxia, si de aceea asta e un prilej bun de a vedea de cat de strict-apropiata si fidela este relatia lui Hristos cu Biserica (Trupul tainic al Lui), ca Dumnezeu adica nu hotaraste ceva, chiar si de ar fi cat se poate de drept, pana nu si Biserica Sa, cea luptatoare, nu dispune.

        de asta zic, conteaza anume daca strict s-a antemizat vreodata in vreun Sinod „erezia ecumenista”, cu subiect si predicat. Daca nu, ar trebui urgent facuta. ma gandeam ca ce mai asteapta celelalte biserici care n-au participat la Sinod, de ce nu vin ele acum dupa, sa propuna teme si teme, printre care sa anatemizeze explicit ecumenismul, masoneira si alte rataciri macabre.

        bunaoara sunt ferm convins ca BOR, pt preoti masoni este f valabil si adevarat pana in ziua de azi ce s-a spus in acel edict al Sinodului din anii ’30 de la noi, iar preotii sunt cazuti. Cu specificatia ca acolo s-a folosit cuvantul nu „anatema”, nici ceterisit, ci osandit.

        La Judecata. La Judecata vor avea semnul osandei pe frunte, dat de Biserica noastra. Mai departe nu stiu.

        De asta e important ce se spune la un Sinod, ce expresii, cuvinte folosim, ce se semneaza, in perfecta cunostinta de cauza si analiza. Nu te joci cum cuvintele si semnatura, pt ca ceea ce se doreste prin edict sa devina apoi valabil absolut.

        .

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 29, 2016 at 8:00 pm

        @ acelas

        Ecumenismul este incalcare a mai multor canoane, nu mai trebuie condamnat si cine sa il condamne azi cand aproape toti membrii sinoadelor sunt ecumenisti? Ai vazut tu hoti sa se aresteze singuri?

        Si asteptarea si amanarea asta e de la diavol, daca mori asteptand, daca faci un pacat greu si spovedania facuta nu e valabila ce faci?

        Criminalul nu e criminal pana nu este condamnat ?

        Violatorul nu este violator pana nu este condamnat?

        Apreciază

      • el said, on iulie 29, 2016 at 8:05 pm

        acelas

        „in momentul cand acel mare sfant fusese hirotonit Sinodul inca nu se reunise ca sa anatemizeze erezia respectiva, nu daduse edictul si anatema respectiva, asa incat harul inca a mai lucrat, asa s-a considerat, sfantul nu a refacut hirotonia, chiar daca la scurta vreme dupa, Sinodul s-a reunit si a anatemizat-o. Dar fiindca nu apucase s-o faca inainte, harul a lucrat. „____ BLABLABLA…. „excelentW splata pe creieri !
        Be wellcome cu „argumentele” ERETICILOR ecumenisti !

        1) compari cele INCOMPARABILE ! adica starea Bisericii la inceputuiri cand EREZIILE inca NU fusesera exprimate/iesite la iveala toate , in totaitate, si nici deci nici Invatura de Credinta ca CONTRACARERE a lor IN TOTALITATE Dogmatisita ca DOGMA !
        Cu starea Bisreicii de acum cand avem TOATE DOGMELE necesare sa ne mantuim si TOATE Canoanele care ne sunt necesare sa ne randuim vietile dupa Ortopraxie. sau ti se pare cumva ca erezia ecumenista e ceva „nou” care ar avea elemente „oroginale” /specific ei de erezii noi?
        NU ! Erezia ecumenista e o SINTEZA a tuturor EREZIILOR DEJA CONDAMNATE de Biserica ! Si voi o scuzati ca vezi domne `in ghiveciul asta ecuKAKATmenist nu sunteti capabili sa vedeti care de unde se trage. ca de unde nu e har LISESTE si LUMINA mintii ! SI mai vreti si SInod SPECIAL GENERALIZAT cu TOTI EPISCOPII din lume sa anatematizeze ecumenisml, atfle nu are valoare si ERETICII ecumenisti ar avea dupa mintea voastra BOLNAVA de FORMALISM si MINCIUNA inca „har ” ! DE UNDE din CALCERA Dogmei si a Coanonelor DEJA LAMURITE si DECTERTATE drept NORMA in Biserica?
        2) dar ca sa stai „linistit ” EREZIA ECUMENISTA a fost ANAMTEATIZATA la un SInod local de Biserica rusa din exil ROCOR , de prin 1982 ! sau crezi ca ala nu conteaza?

        pe tine te-a invatat „bine” popa ecumenist la care te furajezi sarguincios cu rataciri si te-a umplut de „harul ” lui , ca si el a fost la randul lui hirotonit de un episcopar ecumenist si securist, el slujeste pentru mireni ca tine ca NU VOR sa creada ca DEGEABA se duc la ERETICI..s.a.m.d … lantul slabiciunilor o sa-l rupa decat MACELUL!

        si daca aia macar aveau scuza cumva ca erau rataciti pe vremea comunismului care era o vreme de PRIGOANA ca la inceputurile Bisericii ( si NU in vremea PRIGOANELOR a DOGMATISIT Biserica in Sinoade ci in vreme de pace!) astia ai tai de unde te furajezi tu „justficat” sunt EREZIARHI INCAPATANATI si dupa 26 ani de LIBERTATE data Bisericii prigonite de comunisti in Romania !

        dar ft „interesant” SOFISMUL tau! mi l-a servit si un popolog roman ECUMENIST COCLIT din diaspora inca de prin 2009… la adresa lui Origen pe care el ( invatat de dracii ecumenisti care te invata si pe tine acum) il considera ” cel mai mare teolog al Bisericii” …si „justifica” cu argumentul tau BASHIT cum ca vai sarmanul e vremea ai Biserica inca NU DOGMATISISE la Sinod EREZIA monofizita , s.a si ca el de aceea ca NU fusesc insa Sinod „sa-l lamureasca” …era deci „NEVINOVAT” de le ce i s-a imputat !! No comment !

        minte dracesca, atunci il aparau pe Origen ( ia vezi TRENDUL la ecuKAKATecumenisti ? pe cine consdiera ei , ca si popologul de care-ti povestesc =un „excrement” produs reusit al ecumenismului, „cel mai mare teolog” ? si vei afla ca s-au dat bani CACALAU si granturi pe teze de docorat care sa-l reabiliteze pe ERETICUL Origen , vezi si cazul monahiei Heruvima MUCENITA cea mica ingropata la Petru Voda dupa ce a fost „cancerizata” de ecumenistii pe care i-a contrazis pe tema asta !!) ___AACUM isi apara cu acelasi „argument” rasucit EREZIA lor iubita ecumenismul !

        si daca ar mai fi vreodata Sinod Ecumenic (CEEA CE NU VA MAÌ FI , ) ca nu are pentru cine, ( si tu esti DOVADA VIE ca NU va mai fi Sinod BUN , ca NU AI NEVOIE de Ortodoxie , te furajezi cu „harul” spurcat al ERETCILOR si …. esti si multumit si „Kosher” ca esti OK cu Hristos ! popii tai au „taine ” valide si produc tot ce treuie csa sa te „mantuiasca ” pe tine si pe cei de un cuget cu tine)
        pentru cine ? pentru HOARDE NEBUNE de LEPADATI ca tine care sunt „justficati” in EREZIA lor si multumiti de „harul” CACALAU al popilor si episcopilor lor TRADATORI la care se furajeaza ei ) ____ ca pe Origen II VA ANTEMATIZA pe TOTI astia de-i aperi tu ca „ar mai avea har” si DUPA MOARTEA lor RUSINOASA !

        baaa @acelas CURVA VICLEANA, ai grija ca si tu esti pe aratura demult! de la erezia lui boca ai trecut la „justificarea” „harului” la ERETICII ecumenisti !!
        si tu vei sfarsi cu GURU tau boca la acelasi loc de GHEENA!

        du-te daca asa-ti canta dracul arhicon dupa popii tai ecumenisti si furajeaza-te pana crapi de SPURCACIUNILE lor si fiti fericiti impreuna pe calea voastra e cea LATA , sunteti multi GLOATE si fericiti in NEBUNIA voastra !
        eu NU am partasie cu voi !

        Apreciază

      • el said, on iulie 29, 2016 at 9:52 pm

        acelas

        „Nu e CHIAR asa uneori. Adica are o logica evidenta ceea ce spui, dreapta-credinta sub toate aspectele ei trebuie pastrata cu ACRIVIE, trebuie aparata pana la sange, trebuie marturisita etc.______ BA E CHIAR ASA !

        „numai ca pot fi cazuri in care harul mai poate lucra.”______ FALS ! Harul NU MAI LUCREAZA le ERETICI !

        na aici sa se intoxice dracul ala OBRAZNIC din tine care din PROST ce esti te face INSELAT si te arunca in iad dandu-ti ILUZIA PERVESRA ca esti „invatat” si „priceput ” !:

        ca sa vi se pare voua , ca sunteti mai destept decat Sfintii si le rasuciti pe toate cum va rasuceste pe voi dracul !

        Invatauri de la SFINTII BIsericii NU de mintea ta IMPUTITA de draci si de la popii si episcopi tai eumenisti CAZUTI si GOI de ORICE HAR caci ERETICI !!! :

        „Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca “darurile” sau „binecuvantarile” lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii.
        Sf Ignatie Teoforul

        Daca episcopul care este pomenit in Biserica este eretic, dar oamenii nu-l considera astfel, atunci o astfel de rugaciune Il insulta pe Hristos Domnul, care nu poate fi parte din minciuna. Oricine se impartaseste intr-o biserica unde este pomenit un episcop eretic, chiar daca preotul acelei biserici invata ortodox, o astfel de impartasire nu ramane fara urmari. Acel om va avea parte la Judecata de Apoi cu episcopul eretic, in fundul iadului!
        Sf Ciprian al Cartaginei

        Sf. Atanasie cel Mare, Patrologia Graeca, 26:1185d-1188c: ”fugiti de cei care, prefacandu-se ca nu sunt de acord cu Arie, de fapt slujesc impreuna cu cei care il urmeaza”.

        Sf. Grigorie de Nissa, ”Despre rugaciune”: ”Cand credinciosii si preotii pomenesc un episcop eretic, ei nu se adreseaza Tatalui ceresc, ci lui satan insusi”. ______ PRICEPI SPUCRATULE de ce popii tai NU MAI AU HAR DELOC ? indiferent de pseudoexplicatile scremute/ BALMAJELILE tale aburite de mai sus !!!

        Apreciază

      • el said, on iulie 29, 2016 at 9:58 pm

        acelas PROST FUDUL SI INSELAT !

        ia aici si citeste ca doar nu e abureala aia scremuta de pseudoexplicatie a ta MAI MARE ca Invavatura Sfintilor !

        ia vezi aici si COMPARA !! se potriveste „parerea ta cu parerea Sfintilor INSELATULE ?

        „Pentru cei ce cred ca ramin ortodocsi daca pomenesc un ierarh ecumenist sau participa, se impartasesc la slujbele unde sint pomeniti asemenea ierarhi, adica pastrind comuniunea cu acestia. Fragment din marturisirea de credinta a monahilor aghioriti contra kakodoxiei ierarhilor ce au semnat uniatia la sinodul tilharesc de la Lyon (1272-1274 d.Hr.).Cititi-o pina la final:

        http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/
        … Marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”…
        …cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc…
        …Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză….
        …Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. … Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.
        …fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.
        Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11).
        cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?”

        DEJA dupa cele ce le sustii te vadesti un ANTICRIST si de aceea te vei inchina RATATULUI vostru anticrist sa va inchinati lui in Bisericile oficiale APOSTATE cand va veni la popii si episopi tai SPURCATI de EREZIA ecumensita, cei care te impartassec pe tine cu HAR DEMONIC si cu care esti UNA in COMUNIUNE, asa cum ei sunt UNA cu DIAVOLUL !

        Apreciază

      • el said, on iulie 29, 2016 at 10:09 pm

        acelas PROPOVADUITOR al SATANEI ce esti !

        cuvant al Sf Teodor Studitul :

        „Pentru cei ce cred ca ramin ortodocsi daca pomenesc un ierarh ecumenist sau participa, se impartasesc la slujbele unde sint pomeniti asemenea ierarhi, adica pastrind comuniunea cu acestia. Fragment din marturisirea de credinta a monahilor aghioriti contra kakodoxiei ierarhilor ce au semnat uniatia la sinodul tilharesc de la Lyon (1272-1274 d.Hr.).Cititi-o pina la final:
        http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

        … Marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”…

        …cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc…

        …Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză….

        …Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. … Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.

        …fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.

        Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11).

        cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?”

        sau te pomenesti ca EREZIA ECUMENISMULUI NU e erezie……ca n-a fost Sinod sa zica IATA EREZIE pazti-va de ea? FARSIEULE !

        si chiar FARA Sinod( desi Sinod a fost in ROCOR ) SFINTI MULTI au demascat-o ca EREZIE , si atunci i se aplica TOATE cele ce se aplica ORICAREI EREZII !

        iar ERETICUL chiar si „NEATEMATIZAT” de Biserica IN IAD MERGE si GOLIT DE ORICE HAR petrece pana atunci !

        SMINTITULE …TE-ai INDRACIT !

        de la DRACII vrajitorului boca si de la mandria ta …

        Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 2:33 pm

      Sfântul Paisie Aghioritul: “Cu toate forțele împotriva sinodului tâlhăresc din Creta”

      Un mare teolog anti-ecumenist din Grecia a trăit o minune făcută de Sf. Paisie Aghioritul, în preajma zilei sale de pomenire din acest an. Astfel, renumitul teolog a fost vizitat de sfânt în realitate, nu în vis, și răpit în văzduh, iar timp de 15 minute au traversat tot pământul. Totul s-a întâmplat la 12 noaptea. Sfântul l-a trezit și i-a zis: D…., sunt eu moșu Paisie. Hai să vorbim. Apoi l-a luat în trup și au zburat cu viteza luminii. În acest răstimp i-a zis, printre altele: Cel mai mare pericol e sinodul tâlhăresc din Creta! Acum toate forțele împotriva acestui sinod! Înșelarea va fi foarte mare, căci nu vor fi cinstiți în cugetare. Începând cu cel mai mic membru al Bisericii să luptăm pentru păstrarea Credinței nepătate de ereziile legiferate la sinodul tâlhăresc din Creta!
      Acest mare teolog plângea când făcea această mărturie unor persoane foarte apropiate. Era în stare de har în acele zile. El este unul dintre oamenii luminători pe care Domnul i-a dat să salveze credincioșii de la înșelarea ecumenistă. Îl vizitează și alți sfinți și îl sfătuiesc, iar el îi întreabă. Printre ei și Sf. Efrem Katunakiotul, care a zis tot despre acest mare teolog, că alături de un mare ieromonah teolog, tot din Grecia, sunt trimișii Domnului pentru a ne confirma că acum e sinodul cel tâlhăresc, prorocit de veacuri și că înșelarea va fi mare. I-a comparat cu Sf. Vasile cel Mare și Sf. Grigorie Dialogul.
      Deși a ținut să nu fie făcută publică mărturia sa, considerând-o personală, credem că mesajul Sf. Paisie este pentru toți credincioșii și sperăm să ne înțeleagă că am ales să publicăm această mărturie, doar din dorința de a trezi poporul cel binecredincios în legătură cu sinodul tâlhăresc din Creta, care nu trebuie să fie acceptat.

      Doamne, ajută!

      este vorba despre Teologul grec Dimitrie Tselenghidis( lui i s-a aratat Sf Pasiie Aghioritul si alti Sfinti mari ) , si despre Parintele Theodoros Zisis !!!

      mai asteptati Sinode ? ASTA E SInodul Talhaaresc, iar unii delireaza astepand Sinode de restablire a Ortodoxiei si Anatemaizare a EREZIEI ca si cum EREZIA SI ERETICII NECONDMAMNATI INCA de Biserica ar fi cumva „Sfinti”/”drepti” ….. cam cum era Origen pana la Sinodul 4 Ecumenic !

      asteapta Sinodae STRALUCITE cata vreme noi NU NE DESPRATIM DE COMUNIUNEA cu popii si episcopii ecumenisti, pentru DEBILUL „Motiv” , SCORNEALA DRACEASCA cum ca …. „mai lucreaza la ei harul…”cu iconomie” !!!__ „iconomia” PACATULUI IMPOTRIVA Duhului Sfant !

      Apreciat de 2 persoane

      • Nicoleta said, on iulie 28, 2016 at 7:04 pm

        „cosminmatiu” si „el”, multumesc pentru raspunsuri. „el”, sa stii ca nu sant suparata pe tine pentru mustrare. Chiar ai dreptate. Cred totusi ca la vremea potrivita, si cu rugaciune, Dumnezeu ne va trimite acolo unde trebuie ca sa mergem pe drumul cel bun. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • el said, on iulie 28, 2016 at 8:27 pm

        Nicoleta

        iti va descoperi Dumnezeu pe cineva, dar NU asa intreband in piatza publica in auzul tuturor, ci vei afla in taina de la cineva de incredere CAND si DACA va voi Dumnezeu. asa va fi cu toti care au aceasta cautare buna. nu te-am mustrat pe tine neaparat, ci fapta aceasta( nu esti singura care a intrebat aici ) care desi la unii porneste dintr-un gand bun, poate fi __daca crestintii sunt nechibzuiti si imprudenti”__ , de MARE FOLOS diavolior ecumenisti/anticristi la LISTAREA prompta a celor pe care ii vor prigoni ei CURAND !

        sa nu crezi ca au disparut informatorii platiti sa spioneze crestinii in Bserica pe vremea comunistilor. NU ! Dimpotriva, s-au inmultit si si-au up-date-at metodele de lucru si perversiunea ! acum sunt LEGIUNI si … VICLENI VICLENI VICLENI !

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 28, 2016 at 10:39 pm

        @ Nicoleta, el are dreptate

        Azi Iulian Capsali cel pe care il adora multi a avut misiune contra mea ca am lovit in cuibul de viespi ecumenist. Margaritarele deja trebuie ascunse ca porci sunt destui

        „Iulian Capsali Mult o sa tragi pentru mizeria pe care o deversezi despre ierarhi, Cosmin Laviniu Matiu. Mult… Acum crezi ca esti cel in care sta ortodoxia, insa vei vedea ce inseamna sa fii in adevar. Uite-te la cei nedreptatiti direct de ierarhi, Sf. Nectarie sau Cuviosul Arsenie Boca. Daca o sa vezi la vreunul limbajul tau vitriolant, arata-mi si mie.
        Nu este cazul acum. Vin din Sf. Munte unde, inclusiv la manastiri grecesti, vorbesc cu mare pretuire despre PF Daniel si IPS Teofan. In fond, cine esti tu, pe cine reprezinti?”

        „Cosmin Laviniu Matiu Dumnezeu ne va judeca pe toti si El va decide daca voi trage sau nu. Arsenie Boca a fost inselat de diavol iar in Athos sunt o parte care sunt sfinti in viata si o alta parte care le cam place ecumenismul. A mai fost o vreme in trecut si o spune Sf Ignatie Briancianinov cand in Athos traiau calugari inselati. Bineinteles ca acesti calugari si ce spun ei nu are valoare pentru iubitorii ecumenistului daniel: http://www.apologeticum.ro/…/monahii-din-muntele-athos…/”

        „Iulian Capsali Ești bolnav, prietene… Nebuni ca tine spuneau in Grecia ca Sf. Nectarie este un inselat. Esti intr-o buna companie.”

        „Cosmin Laviniu Matiu Abia la moarte vom vedea cine a fost nebun sau nu, prea devreme cu afirmatiile. Nebun este cine vrea sa schimbe ceea ce au hotarat Sfintii Parinti la cele 7 sinoade ecumenice iar eu nu fac parte dintre aceia.”

        „Cosmin Laviniu Matiu Prietenul lui Daniel :http://www.apologeticum.ro/…/ortodocsii-greci-cer…/

        Ortodocșii greci cer caterisirea de urgență a patriarhului ecumenist…
        APOLOGETICUM.RO

        Cosmin Laviniu Matiu Tot din Athos despre pr Arsenie Boca, dar din Athos luam doar ce ne place noua :http://opritirataciriledelaprislop.blogspot.ro/…/monahu…”

        „Iulian Capsali Te dai in stamba diavoleste. Din fericire, juisati intre voi, apologetii urii si ai spaimelor apocaliptice. Rataciti zelototisti care cred ca sunt in adevar. Un spectacol grotesc.”

        Cosmin Laviniu Matiu: Eu nu vreau sa schimb nici macar o virgula din ortodoxie si sunt atacat de cei ce vor sa faca din ortodoxie o troaca de porci. Cat de indracit si impietrit trebuie sa fii sa vrei sa faci si sa sustii asta? Cat de tupeist trebuie sa fii sa schimbi tu ce au spus sfintii?

        Cosmin Laviniu Matiu: Luati apararea ierarhilor care vor duce in iad milioane de ortodocsi, bravo, bine faceti. Ca tot vorbeati de ce voi trage eu, la judecata lui Dumnezeu se va vedea cine si cum va trage.”

        Apreciază

      • el said, on iulie 29, 2016 at 12:40 am

        cosmin

        nu te mai necaji si nu-ti mai pirede vremea inutil cu porcul ala de capsali care e un CURVAR NESATUL, VANDUT si FURAJAT de Soros( cica mai nou asa se numeste „tata socru”! 🙂 ) , un PARAZIT care NU MUNCESTE NIMIC dar o duce bine, ahtiat dupa parai si vedetism … un IRECUPERABIL ieftin !

        frate lasa MORTII sa-si ingroape MORTII lor, tu urmeaza lui Hristos !
        privirea la Hristos si curaj ca vei vedea PRAPAD, dar sa stii ca daca te tii cu curaj NEABATUT de Hristos : „7. Cădea-vor dinspre latura ta o mie şi zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia.
        8. Însă cu ochii tăi vei privi şi răsplătirea păcătoşilor vei vedea.
        9. Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scăpare ţie. ” ___Ps 90 .

        Apreciat de 1 persoană

  8. emanuel1979 said, on iulie 27, 2016 at 2:14 pm

    Un singur om a facut mai mult decat o adunatura de zeci de episcopi :

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2016/07/25/dimitrios-tselenghidis-scurta-evaluare-a-sfantului-si-marelui-sinod/

    Lui i s-a aratat cuv Paisie.

    Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 7:40 pm

      Hristos este cu omul in Dreapta Credinta ! Si daca Dumnezeu este cu omul CINE va putea sta impotriva lui?

      si omul acela care tine/urmeaza si are Adevarul este mai puternic decat TOATE!
      si Adevarul este HRISTOS Dumnezeu !

      „Adevarul este mai tare ca toate si ca moartea” ! o stia si Zorobabel din Vechiul Testament si a aflata-o de la el si paganul imparat Darius care a eliberat evreii din robila babiloniana!

      numai „crestinasii” nostri plini „evlavia” de „ortdodoxia” dupa mintea lor NU STIU !

      ei „declara” si „marturisesc” si-au construit sarguncios „dogme” dupa mintea lor in care harul Adevarului „TREBUIE” sa lucreze cica „prin iconomie” si cu ERETICII si MINCINOSII ” …poate si cu diavolul nu? daca tot au ajuns pe calea asta, urmeaza si asta sa decreteze
      adica lucreaza „harul” cu ecumenistii eretici ( prin „ICONOMIA” pacatului IMPOTRIVA Duhului Sfant al ereziei ecumeniste) , cam tot asa cum lucreaza si cu ERETICII papistasi si de toae felurile, cum lucra si cu Arie iniante si dupa Sinodul 1, cu lucra „harul” si cu Origen inainte si dupa moartea sa pana la Sinodul 4,etc…. NO COMMENT !

      si daca Episcopii si preotii, clerul NU VOR VORBI Adevarul si vor tacea acestia toti , PIETRELE vor ajunge sa-l STRIGE Adevarul si sa-l marturiseasca in auzul vesniciei !

      Apreciat de 1 persoană

  9. nevrednicul said, on iulie 27, 2016 at 4:10 pm

    Obiecţii la “sinodul” din Creta
    23 Iul, 2016 în Atitudine impotriva sinodului by ortodox
    Obiecţii la “sinodul” din Creta

    “Iubiţilor, să nu credeţi pe tot duhul, ci să ispitiţi duhurile de sunt de la Dumnezeu; că mulţi proroci mincinoşi au ieşit în lume”. (I Ioan 4, 1)

    Este îndemnul apostolului dragostei care ne proiectează pe linia dragostei lui Dumnezeu în adevăr şi nu în dragostea ecumenismului lipsit de duh şi mincinos.

    Apostolul dragostei “ne tună“ şi criteriul prin care facem deosebire de Duhul lui Dumnezeu faţă de duhul lui Antihrist: ”tot duhul care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos că a venit în trup, de la Dumnezeu nu este; şi acela este al lui antihrist, de care aţi auzit că va veni; şi acum în lume este.”(I Ioan 4, 3)

    Aşadar tăgăduirea unităţii Bisericii, recunoaşterea ereziilor ca “biserici”, ”CMB”, sunt concepte ale duhului antihrist introduse în mod viclean în adunarea din Creta.

    Erezia conform căreia Biserica ar fi divizată în confesiuni creştine şi militează pentru unitatea lor este prezentă în mai tot cuprinsul textului “Relaţia Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creştine” şi impune că aceasta este direcţia oficială a Bisericii Ortodoxe, nu prin unitatea mădularelor vii cu Hristos Capul ei, ci unindu-se cu celelalte confesiuni. Această unitate vrea să zdruncine din temelie Cincizecimea şi lucrarea Duhului Sfânt în Biserică care este un dat ontologic şi nu o proiecţie umană realizată de adepţii ecumenismului.

    Dialogul cu celelalte erezii creează premiza că aceasta este singura cale a Bisericii Ortodoxe care duce la unitate, substituind cuvântul Mântuitorului “Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată zidirea.” (Mc. 16, 15)

    Unicul drum de urmat este acela de a arăta adevărul ereticilor şi schismaticilor şi nu o negociere a lui care subminează caracterul misionar al Bisericii Ortodoxe şi implicit posibilitatea întoarcerii acestora la adevăr.

    Dialogul este incriminat de Sfântul Apostol Pavel, care spune că “de omul eretic, după întîia şi a doua mustrare, depărtează-te” ( Tit 3, 10), de Sfinţii Părinţi ai Bisericii cât şi de părinţi contemporani, ca Părintele Arsenie Papacioc, care spune că “nu accept nici un fel de colaborare ecumenistă, nici un fel de început, ce să mai vorbim de sfârşit… Nu păstrăm legătura!”

    Documentul, prin pct. 11, încearcă să forţeze unitatea creştină indiferent de conceptele teologice, dogmatice sau pastorale care apar în aceste dialoguri, prin compromisuri şi ’’căutarea elementelor comune ale credinţei creştine”.

    Această căutare a elementelor comune pune bazele teoriei ecumeniste conform căreia fiecare “biserică” are părţi de adevăr şi nici Biserica Ortodoxă nu deţine adevărul absolut ci îl caută prin dialogul cu celelalte “biserici”.

    Mântuitorul ne avertizează că ”cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor” (Mt. 5, 19), şi Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că foarte mic înseamnă că nu se va mântui.

    Părintele Arsenie Papacioc, în duhul Sfinţilor Părinţi, ne avertizează că “suntem ortodocşi şi o cirta dacă se cedează, s-a cedat tot, pentru că Hristos vrea de la noi să rămânem întregi. Dracul în schimb vrea să-i dai o unghie şi dacă i-ai dat-o, asta înseamnă că nu mai eşti stăpînul întregului, ci eşti doar o parte din întreg, pentru că Adevărul nu se măsoară cu metrul. Ori cedezi mult, ori cedezi puţin, e totuna, înseamnă că ai cedat tot”.

    Teoria ecumenistă a minimalismului dogmatic este susţinută şi de punctul 19 unde se stipulează că: “numai cei ce cred în Domnul nostru Iisus Hristos ca Dumnezeu şi Mântuitor, potrivit scripturilor şi mărturisesc pe Dumnezeu Cel în Treime, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, potrivit sinodului Niceeo-Constantinopolitan”, pot fi membre în ”CMB”. Celelalte dogme binecinstitoare ale Bisericii Ortodoxe ca preoţia sacramentală, cinstirea sfinţilor, harul necreat etc., nu sunt luate în consideraţie pentru a nu aduce prejudicii celorlalte erezii, indiferent dacă întristăm pe Duhul Sfânt şi pe Sfinţii Părinţi.

    Caracterul de “biserică” atribuit eterodocşilor desfiinţează graniţele eclesiologiei ortodoxe şi le situeaza în mod arbitrar în afara ei promulgând în mod tacit teoria conform căreia şi celelalte erezii au ’’unde de har’’ şi de aici taine, succesiune apostolică şi mântuire, validându-se astfel printr-un sinod panortodox inclusiv tratatul de la Balamand.

    Sfântul Fotie cel Mare spune că există “doar o singură Biserică a lui Hristos apostolească şi sobornicească, nu mai multe, nici măcar două, iar celelate sunt sinagogi ale celor ce viclenesc şi sinod al răzvrătiţilor”. Iar Sfântul Ciprian al Cartaginei afirmă: ”Există un singur Dumnezeu şi un singur Hristos, o singură Biserică a Lui şi o singură credinţă, un singur popor legat cu legătura armoniei în unitatea tare a trupului.”

    În câteva linii mari, orice om de bună credinţă îşi poate da seama fără prea multă teologie, că această adunare din Creta a avut drept scop legalizarea instituţională a ecumenismului printr-un sinod panortodox şi să deschidă noi orizonturi spre religia unică a antihristului.

    Părintele Justin ne avertizează că ’’ecumenismul este un mare fals, ei vorbesc în numele unei iubiri în afara lui Hristos, care te exclude din adevăr.’’

    Protosinghel Ieronim Cozma

    Apreciat de 1 persoană

  10. nevrednicul said, on iulie 27, 2016 at 4:26 pm

    România: AMENDA PENTRU TOTI CRESCATORII DE ANIMALE CARE NU ANUNTA DECESUL ACESTORA IN CEL MULT 24 DE ORE

    Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 5:12 pm

      … si la Craciun cand taie omul porcul de pe bataura primesc „organili” accreditate cu recenzia animalelor moarte puzderii de „declaratii de deces” ale porcusorilor ! 🙂

      mai astia de nu ar fi indraciti si deci de plans cu cutremur, ar fi de rasul curcilor !

      ei vor CONTROL TOTAL, orice SUFLET VIU om sau animal sa fie recenzat , intregistarat cipat si controlat de ei !
      de aici le-a venit ideea asta …nostima !

      Apreciat de 1 persoană

  11. Orthodox said, on iulie 27, 2016 at 5:09 pm

    Apreciază

  12. Orthodox said, on iulie 27, 2016 at 5:10 pm

    Apreciază

  13. Orthodox said, on iulie 27, 2016 at 5:21 pm

    Apreciază

  14. alex said, on iulie 27, 2016 at 6:18 pm

    „Clientul a rugat reprezentanţii magazinului să încerce mai mulţi pepeni, toţi prezentând acelaşi miros de detergent. Credit video: Frant Florin. Ulterior, reprezentanţii Carrefour ERA au făcut o serie de precizări cu privire la acest incident, pe care le redăm în continuare: „Întâmplarea face ca domnul cu pricina să fi încercat un pepene fermentat când a venit la cumpărături în magazinul nostru pe 21 iulie a.c. Ulterior, s-au încercat şi alţi pepeni din lotul respectiv şi aceştia nu au prezentat probleme. Mai mult, în urma controlului întreprins de reprezentanţii ANPC pe 22 iulie a.c., s-a constatat că nu au fost înregistrate probleme cu alte produse din acelaşi lot. Totodată, mai multe probe au fost prelevate din acelaşi lot de pepeni şi trimise la analize chiar în data de 22 iulie. Analizele au fost comandate de serviciul calitate din cadrul Carrefour. Momentan nu avem un răspuns din partea laboratorului de analiză, dar aşteptăm să primim rezultatele la începutul săptămânii următoare“. ”
    E un filmulet facut cred cu camera ascunsa merita vauzut spuma de detergent filmata de omul respectiv in magazin si cum vanzatorii nu au un raspuns.
    http://adevarul.ro/news/societate/am-ajuns-cobaii-altora-descoperirea-groaznica-facuta-roman-carrefour-iasi-8_57972daf5ab6550cb8360bc0/index.html

    Apreciază

    • alex said, on iulie 27, 2016 at 8:35 pm

      Ca sa poata sa inceapa un studiu clinic, o companie farmaceutica are nevoie de un medic care sa gaseasca doritori si sa obtina un aviz de la Agentia Nationala a Medicamentului.
      Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM: “In procesul de avizare a unui medicament suntem intr-o cursa contra cronometru. Sunt investitii uriase care se fac si eu am interesul ca produsul meu sa iasa cat mai repede pe piata.”
      In cazul de la Arad, medicul psihiatru Delia Podea a fost acuzata ca s-a folosit de unii pacienti fara sa le spuna ca sunt parte a unui studiu clinic. Unii dintre acestia nu ar fi trebuit sa ajunga sa fie inclusi in cercetare. De altfel o pacienta a avut o tentativa de suicid. Alteia, i s-a inrautatit starea de sanatate dramatic. „Ca urmare a inrautatirii starii de sanatate a pacientei, in contextul aplicarii tratamentului experimental, mama acesteia a solicitat lamuriri privind documentele semnate” se arata in rechizitoriu
      Reprezentantii Asociatiei romane a producatorilor de medicamente spun ca este un caz regretabil dar nu il considera ca fiind grav.
      „Si un sofer este posibil sa treaca pe rosu si sa omoare un pieton pe trecere deci haideti sa nu exageram un caz care s-a intamplat”, spune Dan Zaharescu.
      Mai mult, din ancheta a reiesit ca analizele inregistrate in documente erau parte falsificate, aratand ca produsul este un succes. Cu un astfel de dosar, o companie poate obtine introducerea pe piata a unui medicament care in realitate nu a fost testat suficient. Daca anchetatorii au reusit sa descopere frauda, ramane un semn de intrebare de ce autoritatile care trebuiau sa supraveghereze derularea unui astfel de studiu, nu au facut-o.
      „Inspectiile ANMDM se fac conform Planului anual de inspectii BPSC sau in urma unei sesizari. Spitalul de psihiatrie din Arad nu a fost obiectul niciunei sesizari”, afirma Agentia Nationala a Medicamentului
      Si asta pentru ca Agentia face verificari selectiv, in functie de anumite criterii interne. Mai ramane cel care a comandat studiul sa fie notificat de medicul platit de el, atunci cand lucrurile nu merg bine. Practic, intreg sistemul se bazeaza pe buna credinta a unor oameni care, pusi in fata unor castiguri financiare, ar putea inchide cu usurinta ochii, asa cum s-ar fi intamplat la Arad.
      http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/cum-se-testeaza-de-fapt-medicamentele-noi-in-romania-cazul-de-la-arad-arata-ca-pe-piata-pot-ajunge-produse-neverificate.html
      „Si un sofer este posibil sa treaca pe rosu si sa omoare un pieton pe trecere deci haideti sa nu exageram un caz care s-a intamplat”, spune Dan Zaharescu. Fraza asta arata cat de mult conteaza viata noastra pentru medici.

      Apreciază

  15. sherlock_holmes said, on iulie 27, 2016 at 6:40 pm

    Sotia lui Gutjahr,sionista si fosta membra a serviciilor speciale evreiesti,lucreaza cu un alt ciudat evreu-american,care nici mai mult nici mai putin sustine atacuri teroriste sau sub acoperire pentru atingerea obiectivelor politice sau militare ale SUA,pe nume Patrick Clawson.

    Acest monstru din Loch Ness,mangafaua sustine ca e posibil ca SUA sa declanseze atentate sub acoperire impotriva Iranului pentru a se ajunge la razboi,atentate gen operatiunea Northwood.

    http://andrasi.ro/operatiunea-northwood-declasificata-de-catre-congresul-usa-statul-american-a-planuit-acte-de-terorism-impotriva-propriilor-cetateni/

    El vorbeste de Pearl Harbour,de scufundarea vaporului Lusitania care a dus la intrarea SUA in primul razboi mondial,golful Tonkin,pretextul pentru atacarea de SUA a Vietnamului,intrarea in razboiul cu Spania prin explozia vasului Maine etc….acum spune de niste submarine iraniene care se pot scufunda dar unul din ele,eventual sa nu mai iasa vreodata la suprafata:

    http://www.veteranstoday.com/2016/07/25/wilf/

    La fel si cu tot felul de candidati manciurieni care tot comit atentate teroriste….ce a ajuns sau se vrea Europa,un mega stat care se infiinteaza prin terorism guvernamental,prin uciderea propriilor cetateni ( un alt mare 9/11 ) si nu prin democratie si dorinta oamenilor,ca deh,s-ar putea intimpla Grexit dupa Brexit,si multe alte Exituri ( iesiri din UE ) ceea ce nu convine lumii inchegate a lui antihrist sau pe alt nume al ei NWO ( noua ordine mondiala )

    Si acum corul „democratia in UE ” condus de inegalabilul dirijor Obama pink Gladen:

    https://www.youtube.com/watch?v=5rCoseZkII0 sau cintind celebra melodie Lady of Spain:

    Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 10:07 pm

      sherlock_holmes

      pai te pui cu nevasta? e lucru periculos conasule ! 🙂

      asa si putzica Gutjahr asta: l-a trimis nevasta cu info SIGURE sa-si inbunatateasca CV-ul de Jurnalist ca i se parea cam spalacit neispravitul de pe langa casa ei!
      baietu ascultator s-a executat ! si si-a facut „reputatie” BETON , de jurnalist eficace si prezent pe subiectele arzatoare !

      vezi cum se impusca mai multi iepuri dintr-o lovitura?
      ca la 9/11 au DARAMT magaoaiele alea de cladiri si instaurat ca rezultat EXCELENT si „justifcat” era modiala a baubau-lui teriorist care sa aduca CONTROLUL ABSOLUT si anularea liberatilor cetatenesti, cipare si supravegherea, …. si BASCA au au incasat si banu` gros la tescherea de la societatile de asiguare a acelor cladiri….”Intamplator” cumparate la momentul oportun si asigurate cu cateva zile in urma de „dezastru” ( ca sa nu iasa in pierdere) 🙂
      NU? asa se fac afacerile, nu ca la papagalii fraieri de muncesc pe taxe pana ies din „campul muncii” cu picioarele inainte in cosciug ! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 27, 2016 at 10:21 pm

      sherlok_holmes

      …ca doar n-au scolit-o aia cu atatea diplome pe la facultati rasunatoare…ca sa ramana maritata cu un spalacit, ilustru necunoscut, prost si bun doar la treburile de sub cearceaf ! 🙂
      ii ridica si lui „nivelul” de „valoare”, sa fie compatibil cu al nevestei !

      heeei, femeia …cate nu poate ea urmasa Evei, cum zceau unii pe vremuri „femeia te rdica femeia te coboara !” 🙂 … daca esti putator de cap doar pentru decor.

      ei scuze ca sunt vulgar !

      Apreciază

  16. sherlock_holmes said, on iulie 27, 2016 at 6:50 pm

    Si noua melodie a UE ( Floricele de porumb ) si constructul european:

    Apreciază

  17. marian said, on iulie 27, 2016 at 10:44 pm

    Sunt probleme cu neadmiterea crestinilor ajunsi la portile Kievului. Se invoca lipsa securitatii demonstrantilor ortodocsi veniti pe jos pana la Kiev.
    Russian 20th Army Deploying on Ukraine Border.
    General Shoigu appeared on Russian TV today to talk about instability in Ukraine, and to assure Russians that the 4 divisions, 9 brigades and 22 regiments formed in the western direction are well armed and equipped and ready for operations „at any time”.
    Doamne scapa-ma!

    Apreciază

  18. acelas said, on iulie 28, 2016 at 1:09 am

    http://www.activenews.ro/externe/Viktor-Orban-loveste-in-plin-Ungaria-nu-are-nevoie-de-niciun-migrant.-Migratia-este-o-otrava-si-noi-nu-o-vom-inghiti-135346

    http://www.activenews.ro/externe/Polonia-la-un-pas-de-a-si-pierde-dreptul-de-vot-in-UE.-Ultimatum-de-trei-luni-pentru-guvernul-de-la-Varsovia-135355

    cand vad stirea a doua imi aduc aminte instantaneu de ce s-a intamplat in Romania in 2012, cu santajul mizerabil facut de u.e. Romaniei in urma demersurilor pt inlaturarea lui basescu pe care nu-l mai suporta mai nimeni din tara (popularitate de vreo 5%), numai stapanii din afara da. Si apoi au trecut la amenitari „cu statul de drept” chipurile, apoi cu suspendarea unor drepturi sau cu implementarea unor puncte date pe o lista umilitor precum unor tantalai din u.e. . Pai sa-i intrebe guvernul darz polonez pe alde merkel si germanii ei ce „stat de drept” mai e in germania odata cu compromisurile abjecte facute musulmanilor teroristi, sau cu masluirile cifrelor sau felului in care s-au desfasurat atentatele. Poporul german nu mai are nici un cuvat de spus, e mai mult decat moale si e fraierit si mintit de oficialitati, conduse umilitor de stapanii evrei de peste ocean.

    revenind,

    http://www.activenews.ro/externe/Analistul-american-Frederic-William-Engdahl-Vom-asista-in-curand-la-dezintegrarea-Uniunii-Europene.-Italia-si-Ungaria-sunt-pregatite-sa-paraseasca-UE-Totul-se-va-succede-cu-repeziciune-135296

    ceea ce sfantul Paisie Aghioritul proorocise mai demult parea acum cativa ani destul de indepartat sau greu realizabil, adica Rusia sa atace si sa nimiceasca Turcia, adica fara ca s.u.a. sa intervina si sa apere deci, ca parte a turciei din nato. In acest trend in care Italia si Ungaria spre exemplu ar iesi din u.e., urmate de alte tari nemultumite ca Polonia si altele, si in nato turcia pare acum cu un pas in afara, batand palma cu „protectoarea” si mult mai ferma Rusia, probabil va iesi, urmata si de alte state (europene si nu numai, nemultumite de diverse politici, imigratie, parti-prixuri ale statelor dominante, dezvaluiri wiki-leaks), asa incat turcia nu va mai avea protectia s.u.a. sau altor state ale ce-o mai ramane din nato. Asa incat majoritatea statelor vor fi pe cont propriu, iar mai departe se vor putea lupta dur intre ele. Asa poate fi si intre turcia si rusia, acum prietene, care din varii motive se pot certa lesne, lui putin ii sare mustarul rapid, mai ales daca turcii vor agasa Grecia (istorie de razboaie seculare) dupa cum pomenea sfantul, iar rusii ii va lua apararea in fata turcilor, mai ales ca e miza pe controlul stramtorilor bosfor si dardanele, dupa cum de asemenea se pomenea.

    se cam intra pe o linie dreapta.

    .

    Apreciază

  19. sherlock_holmes said, on iulie 28, 2016 at 2:25 am

    E posibil ca pe termen scurt,aceste atentate teroriste sa fie declansate si pentru a inhiba dorinta altor actori politici sau tari de a initia referendumuri pe tema iesirii din UE dupa Brexit. Adica tara arde si baba se piaptana,ce discreditare a lor prin prestitutie s-ar mai produce.
    .Este o tactica comuna ca atunci cind puterea sau interesele elitelor sint puternic amenintate de o anume conjunctura nevavorabila lor,sa se creeze o diversiune pentru stoparea acelui trend,acelei tendinte.

    WAG THE DOG – Trailer – (1997) – HQ ( Wag the Dog” este povestea unui scandal prezidenţial. E povestea unei manipulări în masă a opiniei publice,inventarea un razboi pentru a acoperi un scandal sexual la nivel prezidential. )

    Apreciază

  20. mircea.v said, on iulie 28, 2016 at 8:57 am

    @el,

    si eu zic ca si tine aici, ca mai mult asa simt decat stiu cum e cu toate randuielile ce tin de organizarea Bisericii lui Hristos.
    De fapt eu din 2009 nu mai pot sa merg in biserica unde preotul nu spune nimic de cipuri, biometrie, in manastire unde se spune la fel… Nu pot. Pai ala ma impinge cu o mana spre iad si eu sa merg la el ?

    Iar acum, si ecumenisti pe fata, acum ma imping cu 2 maini spre iad, imi da branci…
    Nu cred sa fie vreunul pro-cip care sa nu fie si ecumenist.

    E o amagire treaba asta cu „mai puteti merge la bisericeile astea ca… „. Si pina cand? Care ar fi limita? O noua limita?
    E din cadere in cadere, din amagire in amagire, din compromis in compromis.
    Acum e clar, santem in cadere libera, si daca nu intinzi mana sa te agati si sa te opresti printr-o mare smucire, cazi cu gloata. Ce sa mai asteptam? A fost 2009. „Stai ca nu e chiar asa, inca nu stiu, stai ca o sa-si revina, o sa se trezeasca, si apoi sa te tii ce de marturisitori ca sa nu luam acte electronice, carduri…”.
    2016: „Stai ca au mega-marturisit, si lupta mare, da apoi au semnat, si deci au gresit, da le trebuie timp de pocainta, si sa mai asteptam un pic…”. Deja e de revista Urzica, de Arici-Pogonici. Mersul e clar. O sa urmeze alt an, cu alte caderi si alte explicatii si tot asa pana o sa apara pe strasse antihristul in mana cu cipuirea.

    E atat de clar ceea ce Spune Steinhardt si toti Sfintii Inchisorilor spun de fapt acelasi lucru, si Parintele Calciu si Parintele Justin, toti, toti spun acelasi lucru. Ei stiu din propria experienta, din lupta directa cu diavolul cum sta treaba cu compromisul, caderea… Ei nu vorbesc din teorie.

    „“Plecăciunea” (închinarea, cedarea, capitularea imediată) iscă – de data aceasta fără greş – alt rezultat: măreşte pretenţiile adversarului, îi dă acestuia un surplus de energie, de neruşinare, de tupeu. Totodată ea semnifică pasul dintâi pe calea unei înrobiri din ce în ce mai perfecte. O lege inexorabilă se aplică în toate cazurile de cedare: neluptătorului i se va cere mereu altceva, va fi exploatat cu predilecţie, departe de a-şi fi asigurat liniştea va ajunge, ca şi consumatorul de stupefiante, la o stare de totală dependenţă şi-şi va sfârşi mizerabila viaţă ca sclav al unui gangster obraznic şi nesăţios, la consolidarea puterii căruia va fi contribuit şi el, victima.”

    Gangsterul obraznic si nesatios stim f clar cine este acum, la fel si victima.

    Adica, referinta noii normalitatii se tot muta, pana se ajunge la faptul ca e normal sa-ti vinzi sufletul lui satana.
    2009: „lasa ca nu-i nimic, toti au asa ceva, astea sant vremurile, nu avem ce face…”. Apoi totul intra in normal, galusca e inghitita de societate, referinta s-a mutat.
    2016: „lasa ca si aia sant biserici, ca se pot casatori si ortodox cu protestant, e iubire doar, si altele mai fine…”. O mica agitatie, apoi totul intra in normal, si iar se muta referinta „normalitatii”.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on iulie 28, 2016 at 11:14 am

      mircea.v

      Adevarat spui!

      despre deprinderea comporomisului LEPADARII ca BOALA MALIGNA si RUSINOASA a secolului nostru avertizeaza si Sf Ioan Maximovici in Predica sa la „Infricosatoarea Judecata „:

      „Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii VOR CAUTA cu asiduitate să-şi MOTIVEZE CADEREA, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii VOR AVEA OBISNUINTA LEPEDARII de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.”!!!

      O amintesc aici inca odata INTEGRAL ca se potriveste cu starea de descompunere, de marasm duhovnicesc in care am intrat ca lume si ca „biserica” oficiala acum dupa Sinodul Talharesc unde VICLENESTE se predica EREZIA in locul Ortodoxiei :

      Predica la Infricosata Judecata – Sf. Ioan Maximovici

      Astăzi suntem în Săptămâna înfricoşatei Judecăţi şi este firesc să vorbim despre înfricoşata Judecată şi despre semnele sfârşitului lumii. Nimeni nu cunoaşte ziua aceea, afară de Dumnezeu-Tatăl, dar semnele apropierii ei sunt date şi în Evanghelie, şi în Apocalipsa Sfântului Apostol Ioan Teologul. Apocalipsa vorbeşte despre evenimentele sfârşitului lumii şi despre înfricoşata Judecată cu precădere în simboluri şi în ghicitură, dar Sfinţii Părinţi au tâlcuit-o şi există o tradiţie autentică a Bisericii care ne vorbeşte şi despre semnele apropierii sfârşitului lumii, şi despre Judecata de Apoi.

      Înainte de sfârşitul vieţii pe pământ vor fi tulburare, războaie, frământări civile, foamete, cutremure. Oamenii vor suferi de spaimă, vor muri de aşteptarea nenorocirilor (Luca 21, 26). Nu va fi nici viaţă, nici bucuria vieţii, ci o stare chinuitoare de pierdere a legăturii cu viaţa. Dar nu se va pierde numai legătura cu viaţa, ci şi cu credinţa; şi Fiul omului, venind, va găsi oare credinţă pe pământ? (Luca 18, 8). Oamenii vor fi mândri, vor fi nemulţumitori, vor respinge Legea lui Dumnezeu: alături de pierderea legăturii cu viaţa, va slăbi şi morala. Binele va slăbi şi răul va creşte.

      Despre aceste vremuri vorbeşte şi Sfântul Apostol Ioan Teologul în lucrarea sa insuflată de Dumnezeu, numită Apocalipsa. El însuşi mărturiseşte că „a fost în Duh”, ceea ce înseamnă că însuşi Duhul Sfânt era în el când i s-au descoperit în diferite imagini simbolice destinele Bisericii şi ale lumii; de aceea, Apocalipsa este o descoperire a lui Dumnezeu.

      El prezintă destinul Bisericii în chipul unei femei care se ascunde în acele zile în pustie: ea nu se arată în viaţă, aşa cum se întâmplă acum în Rusia.

      În realitate, vor avea importanţă hotărâtoare forţele care pregătesc venirea lui Antihrist. Antihrist va fi un om, iar nu diavolul întrupat. Cuvântul „anti” înseamnă „vechi” sau „în loc de” sau „împotrivă”. Acel om doreşte să fie în locul lui Hristos, să ocupe locul Său şi să aibă ceea ce ar trebui să aibă Hristos. El doreşte să aibă aceeaşi putere de fascinaţie şi aceeaşi stăpânire asupra întregii lumi.

      El va primi acea putere înainte de pieirea sa şi a întregii lumi. El îl va avea ca ajutor pe un mag care prin puterea falselor minuni îi va împlini voia şi-i va ucide pe cei ce nu recunosc stăpânirea lui Antihrist. Înainte de moartea lui Antihrist vor apărea doi drepţi, care îl vor da în vileag. Magul îi va omorî şi timp de trei zile trupurile lor vor rămâne neîngropate. Aceasta va fi cea mai mare jubilare a lui Antihrist şi a tuturor slujitorilor lui. Dar, deodată, acei drepţi vor învia şi toată oştirea lui Antihrist va fi în mare tulburare şi se va îngrozi, iar Antihrist va cădea deodată mort, omorât de puterea Duhului.

      Dar ce se ştie despre omul-Antihrist? Originea lui exactă nu se cunoaşte. Tatăl este cu totul necunoscut, iar mama este o femeie stricată care se dă drept fecioară. El va fi evreu din seminţia lui Dan. Pentru aceasta avem semn că Iacov, murind, a spus că printre urmaşii săi “Dan va fi şarpe la drum, viperă la potecă, înveninând piciorul calului, ca să cadă călăreţul” (Facerea 49, 17). Aceasta ne indică metaforic că el va acţiona prin viclenie şi răutate.

      Ioan Teologul vorbeşte în Apocalipsă despre mântuirea fiilor lui Israel, că înainte de sfârşitul lumii o mulţime de evrei se vor întoarce la Hristos, dar din şirul seminţiilor mântuite lipseşte seminţia lui Dan. Antihrist va fi foarte inteligent şi va şti cum să se poarte cu oamenii. Va fi fermecător şi prietenos.

      Filozoful Vladimir Soloviov[1] a lucrat mult ca să-şi închipuie venirea şi personalitatea lui Antihrist. El a folosit minuţios toate materialele existente pe această temă, nu numai ale Sfinţilor Părinţi, ci şi textele musulmane, şi a creionat acest tablou tulburător.

      Până la venirea lui Antihrist în lume, venirea lui este deja pregătită. „Taina lucrează deja” şi forţele care-i pregătesc apariţia se luptă, în primul rând, împotriva împărăţiei legiuite. Sfântul Apostol Pavel spune că Antihrist nu poate apărea până nu va fi îndepărtat „cel care o împiedică” (II Tes. 2, 7). Sfântul Ioan Gură de Aur tâlcuieşte că „cea care o împiedică” este stăpânirea legiuită cinstitoare de Dumnezeu.

      Această stăpânire se luptă cu răul. „Taina” care lucrează în lume nu doreşte aceasta, nu doreşte lupta cu răul prin mijloacele forţei: dimpotrivă, ea doreşte stăpânirea fărădelegii şi când o va obţine, nimic nu va mai împiedica venirea lui Antihrist. El nu va fi doar inteligent şi fermecător, dar va fi milostiv, va face acte de caritate şi fapte bune pentru întărirea stăpânirii sale. Iar când şi-o va întări într-atât, încât îl va recunoaşte întreaga lume, atunci îşi va arăta faţa.

      Capitala pe care o va alege va fi Ierusalimul, pentru că aici Mântuitorul Şi-a descoperit învăţătura dumnezeiască şi Persoana, aici întreaga lume a fost chemată să guste fericirea binelui şi a mântuirii. Dar lumea nu L-a primit pe Hristos şi L-a răstignit la Ierusalim. În timpul lui Antihrist, Ierusalimul va deveni capitala lumii, care i-a recunoscut stăpânirea.

      Atingând culmile puterii, Antihrist le va cere oamenilor să-l recunoască drept cel ce a obţinut ceea ce nici o altă putere pământeană şi nimeni nu a mai obţinut vreodată şi va pretinde închinare ca unei fiinţe supreme, ca unui dumnezeu.

      Vladimir Soloviov descrie foarte bine caracterul activităţii lui Antihrist, ca a unui conducător de rang înalt. El le va face pe plac tuturor, cu condiţia ca aceştia să recunoască supremaţia puterii sale. El va crea condiţii de viaţă Bisericii, îi va îngădui să slujească, va promite că va construi biserici splendide, cu condiţia recunoaşterii lui ca „fiinţă supremă” şi ca lumea să i se închine. Va avea o ură personală faţă de Hristos. Va trăi din această ură şi se va bucura de lepădarea oamenilor de Hristos şi de Biserică. Va fi o apostazie generală şi, pe deasupra, mulţi episcopi vor trăda credinţa, iar ca justificare, vor arăta spre starea strălucită a Bisericii.

      Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.

      Antihrist va îngădui oamenilor totul, numai ca ei „căzând în faţa lui, să i se închine”. Nu este o atitudine nouă faţă de oameni: şi împăraţii romani erau gata să le redea libertatea creştinilor cu condiţia ca ei să le recunoască divinitatea şi suprema putere divină şi îi chinuiau doar pentru că ei mărturiseau că „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui Singur să-i slujeşti” (Matei 4, 9-10).

      Întreaga lume i se va supune şi atunci el îşi va descoperi faţa şi ura faţă de Hristos şi de creştinism. Sfântul Ioan Teologul spune că toţi cei ce i se vor închina vor avea un semn pe frunte şi pe mâna dreaptă. Nu se ştie dacă aceasta va fi cu adevărat un semn pe trup sau este o exprimare simbolică a faptului că oamenii vor recunoaşte şi cu mintea necesitatea închinării la Antihrist şi că întreaga lor voinţă îi va fi supusă, în timpul unei astfel de supuneri totale a întregii lumi – şi cu voinţa, şi cu conştiinţa – vor apărea cei doi drepţi de care am amintit, care vor propovădui fără teamă credinţa şi îl vor da în vileag pe Antihrist.

      Sfânta Scriptură spune că înainte de venirea Mântuitorului vor apărea două „sfeşnice”, doi „măslini arzători”, „doi drepţi”. Pe aceştia Antihrist îi va omorî cu puterile magului. Cine sunt drepţii aceştia? După Predania Bisericii, sunt cei doi drepţi care nu au gustat moartea: profetul Ilie şi profetul Enoh. Există o proorocire că aceşti drepţi Care nu au gustat moartea o vor gusta pentru trei zile, iar peste trei zile vor învia.

      Moartea lor va fi o mare bucurie pentru Antihrist şi pentru slugile lui. Învierea lor de peste trei zile îi va aduce într-o stare de nespusă groază, de înfricoşare şi tulburare. Atunci va veni sfârşitul lumii.

      Sfântul Apostol Petru spune că prima lume a fost creată din apă şi a pierit prin apă. „Din apă” este tot un simbol al haosului masei fizice, şi a pierit prin apa potopului. Iar lumea de azi este păstrată pentru foc (II Petru 3, 5-7). “Pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui” (II Petru 3, 10), toate stihiile se vor aprinde. Această lume de acum va pieri într-o singură clipă, într-o clipă totul se va schimba.

      Şi se va arăta semnul Fiului lui Dumnezeu – adică semnul Crucii, întreaga lume care sa supus de bunăvoie lui Antihrist „va plânge”. Totul s-a sfârşit. Antihrist a fost omorât. Este sfârşitul împărăţiei sale, a luptei cu Hristos. Este sfârşitul şi vremea răspunsului pentru întreaga viaţă, răspuns dat Adevăratului Dumnezeu.

      Atunci, din munţii Palestinei va apărea chivotul Legii: profetul Ieremia ascunsese chivotul şi Focul sacru într-o adâncă fântână. Când din acea fântână a fost luată apă, ea s-a aprins. Dar chivotul nu a fost găsit.

      Când privim acum la viaţa din jur, cei ce pot vedea văd că tot ce a fost prezis despre sfârşitul lumii se împlineşte. Cine este, dar, acest om, Antihrist? Sfântul Ioan Teologul îi dă în mod simbolic numele 666, dar toate încercările de a înţelege acest însemn au fost zadarnice.

      În viaţa contemporană putem avea o viziune destul de clară despre posibilitatea arderii lumii, când „toate stihiile se vor aprinde”. Această viziune ne-o oferă fisiunea atomului.

      Sfârşitul lumii nu înseamnă distrugerea ei, ci schimbarea ei. Totul se va schimba deodată, într-o clipită. Morţii vor învia în trupuri noi: vor fi trupurile lor, dar înnoite, aşa cum Mântuitorul a înviat în trupul Său, care purta urmele rănilor şi ale suliţei, dar avea însuşiri noi şi, în acest sens, era un trup nou. Nu se ştie clar dacă va fi un trup nou cu totul sau va fi trupul cu care omul a fost creat.

      Şi Se va arăta Domnul în slavă, pe nor. Cum îl vom vedea? Cu ochii duhului. Şi acum, înainte de moarte drepţii văd în jurul lor ceea ce ceilalţi oameni nu văd.

      Trâmbiţele vor suna cu putere. Ele vor suna în suflete şi în conştiinţe. Totul se va limpezi în conştiinţa omului.

      Proorocul Daniel, vorbind despre Judecata de Apoi, povesteşte despre un Bătrân Judecător aşezat pe tron, în faţa căruia este un râu de foc. Focul este elementul curaţilor. Focul mistuie păcatul, îl arde şi dacă păcatul s-a altoit de sufletul omului, atunci îl mistuie şi pe om. Acest foc se va aprinde înlăuntrul omului: văzând Crucea, unii se vor bucura iar alţii vor cădea în disperare, se vor tulbura, se vor îngrozi. Astfel, oamenii se vor despărţi dintr-o dată: în relatarea evanghelică unii se aşază la dreapta, în faţa Judecătorului, iar alţii la stânga: i-a despărţit conştiinţa, însăşi starea sufletească a omului îl aruncă într-o parte sau în cealaltă, la dreapta sau la stânga. Cu cât mai sârguincios şi mai insistent a năzuit omul spre Dumnezeu în viaţa sa, cu atât mai mare îi va fi bucuria când va auzi cuvântul: „Veniţi la Mine, binecuvântaţilor!” şi, dimpotrivă, aceleaşi cuvinte vor stârni focul groazei şi al chinului celor care nu L-au dorit, L-au evitat ori chiar s-au luptat cu El sau L-au hulit în timpul vieţii.

      Judecata de Apoi nu cunoaşte martori sau listă de protocol. Totul este scris în sufletele oamenilor şi aceste însemnări, aceste „cărţi” se vor deschide. Totul se va descoperi tuturor şi fiecăruia în parte, şi starea sufletească a omului îl va face să meargă la dreapta sau la stânga. Unii, la bucurie, alţii la chin. Când se vor deschide „cărţile”, toţi vor înţelege limpede că rădăcinile tuturor viciilor sunt în sufletul omului. Iată beţivul, desfrânatul: când moare trupul, unii cred că moare şi păcatul. Nu e aşa, în suflet exista o înclinaţie, pentru suflet păcatul era dulce. Şi dacă nu s-a pocăit de păcatul respectiv, dacă nu s-a eliberat de el, sufletul va veni la Judecata de Apoi cu aceeaşi dorinţă a dulceţii păcatului şi niciodată nu îşi va satisface dorinţa. Va suferi de ură şi de răutate. Şi aceasta e o stare infernală. „Gheena de foc” este focul lăuntric, este flacăra viciului, flacăra neputinţei şi a răutăţii şi aici va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor” răutăţii neputincioase.

      [1] Vezi Scurtă povestire despre Antihrist, în Vladimir Soloviov, Trei dialoguri despre sfârşitul istoriei universale, Editura Humanitas, Bucureşti, 1992. 43 Regalitatea. 44 Lucrarea lui Antihrist.

      Ed. Sophia, Bucureşti, 2006

      http://sfioanmaximovici.wordpress.com/2009/02/21/predica-la-infricosata-judecata/#more-382

      Doamne ajuta !

      Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 28, 2016 at 2:08 pm

      Kaka francisc lea cerut polonezilor la cracovia sa primeasca cat mai multi imigranti musulmani http://www.flux24.ro

      Apreciază

      • el said, on iulie 28, 2016 at 3:41 pm

        mihai

        asa le trebuie daca le-a trebuit papistasism DRACESC !
        sa se lase calauziti de DIAVOLUL francisc la iad ! asa e „religia ” lor papistasa: DEMONICA !
        ce sa astepte de la unul care el inusi se crede/”dogmatiseste” singur in sinagoga lui sataniceasca drept „INLOCUITORUL ” Lui Hristos pe pamant, adica cu alte cuvinte … un anticrist !

        ca daca erau popor intreg la minte nu ajungeau sa se lase „catehizati” de papistasi si nici manipulati sute de ani de judovi sa lupte Rusia Pravoslavnica de-a lungul Istoriie si sa ajute la RUPEREA „Ucraniei” =Ocraina= MARGINE …de Rusia de Rusia Mama ei si sa STRICE si MULT popor ortodox de acolo cu Uniatia !
        atat de „brav” popor este, ca si-a agonisit un „brav” conducator dupa inima lui pe DEMONUL papa !

        asa ca acum isi iau plata lor, de la „conducatorul ” lor iubit papaKAKA care-i va dirija brav spre iad!

        ca sa nu se amgeasca nimeni, fara Hristos IN DREAPTA CREDINTA nici o bravura si „cinste” /”virtute” omeneasca nu e vrednica de altceva decat de GHEENA , care le va si recolta pe toate cele ale lor si pe toti cei fara Dreapta Credinta oricat de „maretze” si „nobile” si „bune” ar parea ele !

        Apreciază

  21. acelas said, on iulie 28, 2016 at 12:31 pm

    aiureala. fara precedent in trecut.

    sa se fi intamplat asta in bor ?
    http://stireazilei.com/bor-instaureaza-dictatura-patriarhul-daniel-obliga-fiecare-popa-in-parte-sa-semneze-asta/

    .

    Apreciază

    • el said, on iulie 28, 2016 at 3:48 pm

      acelas

      asta nu e nimic!

      stai sa vezi cand isi va risipi propaspat instruita/speializata GLOATA de TRADATORI si INFORMATORI prin TOATE Bisericile din tara si Arhiepiscopia lui sa asculte CE face preotul ? e cu ecumenistii sau misca in front ! il pomeneste pe el capetenia ERETICILOR sau NU ? ce spune/invata la predici ? ce indeama /sfatuieste la SPOVEDNIE pe crestini? …. DA! pana si asta vor afla de la aiuritii ducaci la Biserca care nu disting stanga de dreapta lor si nu au prudenta !

      si pe PERVERSII cu aere „evlavioase” si „nevinovate” barbati si muieri care vor ISCODI pretutindeni cu INSISTENTA si RAVNA MARE : UNDE si CARE sunt preotii care NU PRIMESC Ecumenismul, chipurile..sa mearga ei „ortodoxcsii” la ei MUSAI !

      si dupa LISTARI COMPLETE : PRIGOANE coomplete ! …pana in ziua cand il va SPULBERA MACELUL ! pe el si pe iudele lui !

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.