SACCSIV – blog ortodox

Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista: MISIUNEA SERPEASCA a blogului “CUVANTUL ORTODOX” / Ce spunea parintele JUSTIN PARVU? / NU PLECAM DIN BOR, ci NU MAI POMENIM IERARHII. Dar de cand?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 25, 2016

In luna iulie, in ziua a douazeci si cincea, adica astazi, pomenirea Sfintilor 165 de parinti, ce s-au strans la al V-lea Sinod Ecumenic în Constantinopol

Si tot astazi, pomenirea Cuvioasei Olimpiada diaconita din Constantinopol.

Cititi va rog detalii la:

http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1469404800

Acela e exemplu despre cum ar trebui sa fie un Mare Sinod. Si Sfant.

Util si exemplul vietii Cuvioasei Olimpiada, ce a patimit greu caci l-a aparat pe Sfantul Ioan Gura de Aur, cel prigonit la randul sau de niste pigmei, tot astfel cum si astazi tot niste pigmei prigonesc Marturisitorii.

Printre pigmeii zilelor noastre sunt si cativa ce apartin de o foarte eficienta dar nociva specie de serpi, deoarece lucreaza din interior, figurand a fi in tabara cea buna. Si multi gura casca ii urmeaza, caci, vedeti voi fratilor, daca ii explici unui betiv sa se lase de bautura, s-ar putea sa inteleaga, dar ii va fi tare greu. Daca vine insa sarpele si ii spune ca intr-adevar bautura e rea, dar ca nu are rost sa se lase acum, ci doar cand ajunge in faza de alcoolism cronic, e aproape sigur ca betivul va urma sfatul sarpelui. Nefericita alegere, caci o data ajuns in alcoolism cronic, daca te lasi, dai in delirium tremens, asta daca te mai poti lasa …

Asa au lucrat, de exemplu, in chestiunea cipurilor, cei de la Razboi intru cuvant, actualmente Cuvantul Ortodox:

Dovezile ca RAZBOI INTRU CUVANT A DEZBINAT MISCAREA ORTODOXA ANTI CIP si ca ei au inceput atacurile furibunde impotriva celor ce indeamna la a nu fi acceptate documentele cu cip

Adica recunosteau ca nu-s bune cipurile, dar isi si indemnau cititorii sa nu exagereze cu refuzul lor, pe motiv ca  “nu suntem conditionati in credinta de primirea buletinelor”:

Serpeasca de la RAZBOI INTRU CUVANT: „teoria pre-pecetii frizeaza erezia”

Cu alte cuvinte, se inregimentasera si ei in grupul celor ce smintesc incepatorii cu “invatatura”: pana nu-ti cere nimeni sa te lepezi, nu-i nici o problema.

666 si LEPADAREA

Cum unii dintre cititorii lor mai indrazneau sa-i mai intrebe care ar fi totusi limita acceptarii cipurilor, au trasat cei de la Cuvantul Ortodox si un hotar dincolo de care cica ei nu vor trece: implantul cu cip. Doar ca noi cei de pe aici credem ca dupa ce ai ajuns deja la acel hotar devii fix precum broasca pusa la fiert:

Broasca la fiert si cei care accepta cipul

Chiar daca absolut toti marii duhovnici ne indemnau sa nu asteptam pana la final, ci sa incepem sa refuzam categoric inca de pe acum si documentele cu cip, iata ca ei isi invatau cititorii taman altceva. Si evident ca multi i-au urmat, ca in exemplul cu betivul, caci, nu-i asa, e greu in viata fara cip si dulce tare-i amanarea.

Aceeasi schema aplicata atunci in chestiunea cipului o repeta in ultima vreme si in discutiile despre Marele Sinod. Si, evident, au tras si in chestiunea ecumenismului un hotar dincolo de care preotii pot sa nu-i mai pomeneasca pe Ierarhi: cand acestia se vor impartasi din acelasi potir cu ereticii …

Si au “argumentat” ei in acest sens cu o presupusa spusa a parintelui Justin Parvu. Mare tupeu. Acum cica il asculta, dar cand marele duhovnic ne indemna sa nu luam documentele cu cip iata ce faceau cei de la Cuvantul Ortodox, fost Razboi intru cuvant:

N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct

Edificator e articolul lor http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/07/23/cazul-de-la-schitul-oituz-intreruperea-pomenirii-ips-ioachim-bacauanul-de-catre-ieromonahii-macarie-banu-si-atanasie-parfenie-cum-a-reactionat-arhiepiscopia-romanului/ din care voi cita finalul:

Nota noastra

ACTUALIZARE:

Ca sa nu fie loc de interpretari, precizam aici pozitia noastra:

Relativ la intalnirea de la Creta, prezentata drept Sfantul si Marele Sinod, suntem in acelasi cuget cu IPS Hierotheos VlachosIPS Atanasie de LimassolIPS Neofit de Morfou, ale caror atitudini le-am reflectat pe larg pe siteul nostru (iar altii au furat textele muncite de noi, pentru a-si forma credibilitate). Acelasi lucru este valabil si cu privire la documentul ecumenist, despre care ne-am pronuntat deja in mod explicit.

Cu privire la cum se cuvine sa reactionam, noi suntem de parere ca, inainte de a discuta despre intreruperea pomenirii, trebuie parcurse mai multe etape si stabilite alte obiective. Astfel, intai si intai, ar fi benefica o dezbatere in interiorul Bisericii, in manastiri si parohii, cu privire la acest Sinod si la documentele sale. Apoi, consideram ca un obiectiv realist trebuie sa fie solicitarea ca documentele discutate si aprobate, partial, la Creta, sa nu aiba statut de documente panortodoxe sau sinodale. Printre motivele ce trebuie invocate se numara si cel al naturii controversate si ambigue al documentului ecumenist (Relatiile Bisericii cu ansamblul lumii crestine). Asa cum am precizat deja, cea mai buna solutie este renuntarea totala la acest document. Cererea acestor lucruri se poate face inclusiv printr-un memoriu, eventual dupa modelul episodului Corneanu din 2008. In fine, consideram importanta si consultarea altor episcopi si a Sfintei Chinotite a Muntelui Athos in privinta acestor chestiuni.

TEXTUL INITIAL:

Parerea noastra este ca decizia celor doi ieromonahi de la Schitul Oituz este pripita, hazardata, nefundamentata, iar argumentatia folosita de staretul Macarie e cam prolixa si neconvingatoare, chiar daca faptele si conceptiile amintite acolo sunt condamnabile. Sunt amestecate mai multe motive, de-a valma, desi pretextul ar fi documentele semnate la Sinodul din Creta, cu toate ca niciunul din episcopii participanti la intalnire, care au contestat, ulterior, Sinodul si au refuzat sa semneze documentele sale, nu au incetat comuniunea cu intaistatatorii lor sau cu Patriarhul Ecumenic.

Asadar, cauza intreruperii pomenirii ar fi, in principal, ecumenismul (este evocata si necaterisirea unui presupus ieromonah mason), insa, oricat de condamnabil este acesta in ideologia si actiunile sale, este, oare, suficienta invocarea sa pentru o decizie de asemenea gravitate? Pana la urma, unde tragem linia? Ne aducem aminte ca parintele Iustin Parvu, spre exemplu, a dat un reper foarte clar pentru depasirea limitei compromisurilor de credinta:impartasirea din acelasi potir:

Am stat şi eu şi m-am gîndit, ce-o fi asta, domnule!? Am fost pus în situaţia să le răspund şi credincioşilor mei la această întrebare, că unii ziceau: „Mai putem noi intra în cutare biserică din Bacău, din Timişoara, sau din Iaşi, dacă s-a făcut acolo o slujbă ecumenistă ori un ritual al Cavalerilor de Malta sau un jurămînt masonic?” Ei bine, să ştiţi că aceasta este cea mai adîncă blasfemie! Le-am spus credincioşilor să meargă la biserică, să participe la rugăciune, pînă se va ajunge, ferească Dumnezeu, la împărtăşirea comună cu ereticii. Cînd ai să vezi că iau din acelaşi potir şi ereticii şi ortodocşii, atunci să nu mai intri. Pînă aicea merge să ascultăm, fiindcă spun Sfinţii Părinţi că, atunci cînd e vorba de ascultarea de Dumnezeu, nu-i mai ascultăm pe oameni.

Nu ne aflam aceasta situatie, oricat de problematice ar fi documentul de la Creta si oricat de ecumeniste si relativiste sunt conceptiile unora dintre ierarhi (IPS Ioachim se califica, din pacate, la acest statut).

Asadar, nu, nu credem ca e suficient ecumenismul pentru intreruperea pomenirii. Si stilistii evoca ecumenismul pentru a justifica mentinerea schismei, ca si fostul parinte Nichita de la man. Brancoveni, care a actionat mult mai extrem, pentru a da un exemplu mai recent de provocare a unei schisme. Sa nadajduim, insa, ca deznodamantul acestei situatii va fi altul. Totusi, cei doi parinti au recurs la intreruperea pomenirii ierarhului, nu la masuri mai radicale care ar putea avea consecinte canonice mai grave.

Decizia IPS Ioachim de a nu lua masuri este una buna. Actiunea in forta ar pune paie pe foc. Insa e foarte neinspirata, chiar aberanta, apararea ecumenismului facuta de oamenii sai care au vorbit presei. S-a ajuns chiar la invocarea necesitatii ecumenismului din cauza islamismului agresiv, intr-o antilogica …antologica! Adica fix ecumenismul era solutia pentru a nu se mai intampla acte ca cel de la Nisa sau pentru a domoli turbarea jihadistilor ISIS! In plus, chestiunea cu ecumenismul poate se vede diferit de la Roman, sau poate IPS Ioachim nu a fost atent la discutiile dintre PF Daniel si promotorii documentului ecumenist de la Creta, insa realmente apologia ecumenismului este cu totul depasita, pe langa faptul fundamental ca e gresita si antiortodoxa.

   Comentariu saccsiv:

   Observati repetarea schemei? Zic ei ca ecumenismul nu e bun si nici Marele Sinod, insa dupa parerea lor nici atat de catastrofice nu sunt, incat preotii sa nu-i mai pomeneasca pe Ierarhi. Si trag si o linie dincolo de care preotii pot sa nu-i mai pomeneasca pe Ierarhi: impartasirea din acelasi potir cu ereticii.

Doar ca ce sa vezi? Pentru papusarii ecumenismului aceasta impartasire din acelasi potir nici nu trebuie neaparat sa aiba loc. Poata chiar sa vina si ANTIHRSITUL si ea sa nu se petreaca. Caci ecumenismul pare un ghiveci, un amestec de religii, doar la o privire rapida. La o analiza mai aprofundata se poate usor observa ca e de fapt un soi de uniune in care fiecare e cu a lui dar drumurile fiecaruia duc la acelasi Dumnezeu. Doctrina asta e arhisuficienta pentru a-l accepta toti pe ANTIHRIST. Nu e necesar ca islamistul sa intre in sinagoga si nici Ortodoxul sa mearga la potirul catolicului. Ba din contra, daca il obligi pe islamist sa se roage in sinagoga s-ar putea sa intampini o acerba rezistenta. Iar papusarii n-au nevoie de o astfel de rezistenta. La ce le-ar folosi, atata timp cat printr-o unitate in diversitate isi ating cu mult mai bine scopul?

Asa ca a astepta momentul impartasirii din acelasi potir e din aceeasi categorie cu asteptarea Sfintilor Ilie si Enoh:

Sfintii Prooroci ILIE si ENOH vor veni inaintea lui ANTIHRIST sau in timpul lui ANTIHRIST? Ii asteptam intai pe ei ca sa ne trezim sau va fi deja aproape prea tarziu?

Sau altfel spus a astepta acel moment e ca in bancul ala cu homosexualii:

Un om, pe inserat, intra intr-o padure sa caute ciuperci. Si merge si tot merge pana da de o tablita pusa pe un pom, cam la inaltimea ochilor, pe care scrie “Atentie! Homosexuali.”.

Nu se intoarce. Se face oleaca mai intuneric. Da de o alta placa, pusa pe un pom cam la nivelul pieptului: “Atentie! Homosexuali.”.

Nici acum nu face cale intoarsa, isi zice ca mai e timp, mai importante sunt ciupercile. Se afunda si mai tare in padure. Vede iar o placa, de asta data la nivelul abdomenului: “Atentie! Homosexuali.”.

Acum se sperie. S-a facut deja noapte. Incepe sa bajbaie un drum de intoarcere. Se rataceste. Il apuca groaza. Incepe sa fuga si fuge si fuge, tot lovindu-se de pomi. La un moment dat parca vede ceva la radacina unui copac. Se apleaca sa vada. Nu vede. E prea intuneric. Se forteaza. E o placa. E ceva scris pe placa. Nu vede. Se chioraste. In sfarsit desluseste ce scrie pe placa: “E prea tarziu.”.

La rubrica lor de comentarii se petrec lucruri si mai interesante. Iata de exemplu ce zic la un moment dat cei de la Cuvantul Ortodox:

“De ce nu exista rabdare pana cand isi exprima Chinotita pozitia? Adica Muntele Athos, nu cativa parinti care semneaza memorii facute de mireni din Romania pentru ca ei insisi isi recunosc nestiinta teologica (cazul e real).” 

Asta-i serpeasca din aia, venita direct din fundul Iadului. Caci ei stiu ca Chinotita aproape sigur nu va intrerupe pomenirea Patriarhului Bartolomeu. Iar ceilalti parinti, nu-i asa, nu sunt decat niste bieti aiuriti …

Tot la rubrica lor de comentarii a indraznit sa scrie si Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu:

Nu exista nici un ”caz” Oituz (într-un sens voit patologic, conform articolului de mai sus), ci este vorba de constiinta vie a membrilor Bisericii, lucru care lipseste pe la noi aproape cu desavarsire. Astea sunt roadele a 50 de ani de comunism si 27 de ani de ecumenism!
Daca ar fi un ”caz”, atunci scrisoarea athonita de înmcetare a pomenire a arhiereziarhului Bartolomeu ecumenistul, semnata de peste 55 de monahi aghioriti ce este? O sa facem ”caz” si de Athos? La părintele Gavriil – primul semnatar al ei – vin zilnic mai multi pelerini decat la absolut orice manastire din Athos (între 300-500), ca să audă CUVÂNTUL ADEVĂRULUI, nu baliverne popești sau arhierești ecumeniste, de care e plină lumea.
Intalnirea din Creta a fost MAREA APOSTAZIE de care vorbeau Sfintii din ultimele doua secole. Iar ”dragostea” ecumenista, manifestata inlauntrul Bisericii ca mârâială, amenințare, persiflare, șantaj, jignire, calomnie, înscenări etc arată că panoplia ecumenismului e purtată în spate de satana însuși, iar ortodocșii somnolenți și ”liniștiți”, neimplicați, nemărtusiritori, sunt din păcate sub copita lui.
Cinste ție, părinte Macarie, FERICIT ești că te-ai delimitat de erezie și eretici, că nu iei seama la popii simoniaci care au împânzit țara aceasta. Hristos să te bucure întru purtarea Crucii Sale!
Cu prietenie, pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu
PS – semnez cu titlul de doctor nu din mândrie, ci pentru a mărturisi că a fi doctor în teologie ortodoxă nu înseamnă a fi ecumenist, cum e moda azi, desigur fără a generaliza. Cum îmi spunea un duhovnic de-al meu – părinte, vei da seama toată viața și î veșnicie dacă ai purtat cu cinste sau nu acest titlu de cinste.

Si iata ce i se raspunde:

admin

@Pr Ciprian:

Iubite parinte,

Un om cultivat ca dvs ar fi trebuit sa stie ca termenul de “caz” se foloseste tocmai pentru a trata neutru un fenomen sau un eveniment deosebit. Nu se foloseste in sens patologic decat daca in mod explicit este pusa o stampila de acest gen. Or noi am aratat clar ca tratam neutru problema, aratand FAPTELE: intreruperea pomenirii si reactia Arhiepiscopiei. Opinia noastra nu este in titlu, ci in “Nota noastra”. V-am fi recunoscatori ca, in numele omeniei, sa nu ne mai faceti procese de intentie si sa nu va mai rastiti la noi, fie si virtual, caci nu se cade si nu convingeti pe nimeni decat, eventual, ca va aflati intr-o stare mai entuziasta decat e …cazul. 

Apoi, sa stiti ca nu exista nicio scrisoare “athonita”. Exista scrisoarea unor “athoniti”. haideti sa nu umblam cu doua masuri si sa scoatem ochii altora pentru cum folosesc cuvintele, iar noi insine sa le folosim inducand informatii neconfirmate, ca sa nu zicem false. Asadar: exista o scrisoare si o atitudine la care s-au raliat mai multi parinti athoniti, dar care NU reprezinta punctul de vedere al Sfintei Chinotite. Noi nu ne regasim si nu avem incredere in acea scrisoare, ci asteptam punctul de vedere al Sfintei Chinotite, sau macar al unei manastiri athonite. Altfel, argumentul fluxului de pelerini nu stiu daca e chiar un argument…

Poate ca intalnirea de la Creta a fost marea apostazie, nu stim, noi nu o vedem chiar asa, ci mult mai complicata. Insa pana una alta si inainte de asta, poate ar trebui sa lamurim si sa cerem lamuriri cu privire la statutul acesteia, pentru ca NU E CLAR DACA E SINOD SAU INTALNIRE OARECARE. Ceea ce inseamna ca inclusiv STATUTUL DOCUMENTELOR DIN CRETA e neclar. Ia sa cerem noi manastirilor din Romania sa condamne documentul ecumenist de la Creta, sa vedem, se va intampla ceva impotriva lor? Sau macar o manastire sa declare ca nu e de acord cu acel document si sa il declare neconform dogmei si ecleziologiei ortodoxe. Sau macar sa declare parintii si preotii care dau pe afara de curaj ca se raliaza pozitiei exprimate a episcopului Macarie. Dar nu, la noi nici macar nu exista acest gand! Nu, ne repezim iute si cu un mare curaj sa dam direct de pamant cu apostatii si sa cerem intreruperea pomenirii, sarind peste trepetele cerute nu doar de acrivie si de discernamant, dar si de decenta. Nu ne mai complicam cu lucruri grele care ne rapesc slava de marturisitori, cum ar fi sa ne sfatuim cu fratii, cu manastirile, cu ierarhii traditionalisti.

Faptul ca sunteti doctor de teologie nu va ajuta foarte mult, sa ne iertati. Un doctor in teologie ar fi facut nu articolase de infierare a intalnirii de la Creta pe care le poate scrie orice mirean fara studii superioare, cum se intampla (e plin netul de asa ceva), ci munca de documentare, de pilda, despre ce inseamna canonul invocat pentru intreruperea pomenirii, care-i deosebirea intre “drept” si “obligatie”, cum a fost aplicat acest canon in istoria Bisericii? Dar, poate, cerem prea mult, pana la urma specializarea dvs poate e cu totul alta decat cea de “canonist” si atunci titlul chiar nu e relevant in aceasta chestiune de fata.

Parintele poate o mai fi zis ceva, dar nu stim ce, caci i se raspunde:

admin

@Pr Ciprian

Bine, ne iertati atunci pentru ironia cu specializarea. Totusi, nu am inteles de ce ati invocat-o…

In rest, multumim pentru stampila si pentru dispret, sa fie primit. In lipsa de argumente, e bun si-un scuipat. Pravoslavnic, nu de oricare.

Pentru cei ce nu stiu de acest parinte:

SA URMAM INDEMNUL preotului. dr. Ciprian-Ioan Staicu: “Să nu ne mai limităm la cinstirea Sfinților închisorilor, ci SA IESIM LA LUPTA prin mărturisire. Loc pentru fricoși în Rai nu există”

In incheiere, sa vedem si care era parerea parintelui Justin Parvu despre Ierarhi, conform articolului Părintele Justin Pârvu despre abaterile dogmatice ale ierarhilor ecumeniști: Sunt nişte păpuşi care însă au pierdut harul adevărului, care doar mimează adevărul. Dar nu îl mai deţin. Se sărută cu ereticii, dar duc pe umerii lor răspunderea căderii unui neam, a unei biserici în apostazie. Îi întreb şi eu pe aceşti ierarhi dacă îi îndreptăţeşte vreun canon să fie eretici? de pe Atitudini:

Pentru că tot se vehiculeaza pe diverse bloguri ortodoxe cum ca Părintele Justin Pârvu ar fi avut o anumită pozitie fată de ierarhie si ecumenism, reamintim cititorilor pozitia ferma a Părintelui Justin fata de abaterile dogmatice ale episcopilor. Acesta este de altfel ultimul interviu al Părintelui Justin, acordat Revistei Atitudini, Nr. 28, 2013, Revista ce apartine Fundatiei al carei fondator si presedinte era insusi sfintia sa. In acest interviu Părintele Justin este foarte transant atat in privinta cipurilor, cat si in privinta ecumenismului, atât de transant si indurerat incat Părintele afirmă cu durere: „Mai bine o Biserica impartita decat una ratacita!”. Referitor la intreruperea pomenirii ierarhului, Părintele nu a recomandat aceasta in acea perioada, deoarece era o situatie cu totul diferita, dialogurile ecumeniste, in care se faceau grave compromisuri prin slujirile in comun cu ereticii, nu erau recunoscute la nivel panortodox, adica ne acorda posibilitatea să ne delimităm de abaterile lor, să ne dezicem de ecumenismul lor, cum Părintele a și facut-o de nenumărate ori, prin mărturisiri publice. Acum insa ne aflam in alta situatie, aceea prin care ni se impune ecumenismul drept dogma, suntem obligati sinodal sa recunoastem caracterul apostolic si patristic al ecumenismului, un ecumenism sincretist, iar nu un ecumenism mărturisitor de propovăduire apostolică. Nu! Aceasta diferenta nu se face in textele adoptate la Sinodul din Creta, nu se mentioneaza nicio epitimie, nicio judecata, nicio analiza asupra slujirilor in comun, asupra documentelor compromitatoare semnate in cadrul dialogului ecumenist de pana acum, despre care s-a tot scris, cum ar fi: documentele BEM de la Lima, 1982, Balamand, 1991, Chambessy, 1993, Ravenna, 2007 și toate intrunirile CMB, ce contin grave abateri de la dogma Bisericii. L-am auzit de nenumarate ori pe Parintele Justin afirmand, in cazul in care ierarhul ar fi savarsit vreo erezie cu capul descoperit: „Inchidem portile manastirii, ramanem in Biserica noastra si nu ii mai pomenim! Ei se rup singuri de la Biserica, nu noi”. Da, Parintele Justin nu era de acord cu schisma (adica cu trecerea la alta biserica schismatica), si a luat pozitii publice hotaratoare in aceasta privinta, dar nu si cu ingradirea fata de erezie. Parintele Justin nu a vorbit doar impotriva ecumenismului, ci a vorbit impotriva ereziei de orice fel, iar acest Sinod din Creta din pacate contine si alte erezii, pe care le vom detalia amanuntit ulterior, in afara ecumenismului. Nu lungim acum cuvantul (este nevoie inca de rugaciune si dezbatere pe acest subiect), nu spunem ca acum este momentul intreruperii pomenirii (in acest sens vom expune studiul si marturisirea noastra imediat cum acesta va fi finalizat),spunem doar ca Părintele Justin nu accepta erezia! Exemplificam prin ultimul interviu al Părintelui Justin, cu putin inainte de a trece la Domnul. (Redactia Revistei Atitudini)

„Să nu risipim turma! Cum să nu fie risipite oile când păstorii sunt bătuţi şi pironiţi de propria lor frică şi laşitate”?  

Interviu cu Părintele Justin Pârvu, realizat de Monahia Fotini, 3 aprilie 2013

 Părinte, știți foarte bine că a fost acest miting împotriva actelor cu microcip, la care am participat și noi. Mulți spun că atmosfera de acolo a fost una de rugăciune şi un protest paşnic prin care s-a cerut alternativă simplă la cardurile de sănătate electronice. Din păcate majoritatea reprezentanţilor mass-mediei au prezentat manifestația în defavoarea noastră, încercând să ridiculizeze prezența noastră acolo, intervievând mai mult bătrâni sau cerșetori care se aciuaseră pe lângă manifestanți și banalizând evenimentul. Credeți că a avut vreun efect pozitiv acest miting?

Bineînțeles că cei care au fost prezenți acolo și-au făcut datoria față de societatea în care trăiesc, față de neamul din care se trag, față de generația de mâine. Acești oameni au riscat atât imaginea și poziţia lor socială, cât poate și pâinea de la gură. Aceștia sunt modele și repere pentru generația de mâine și sunt dovada existenței unei rezistențe de luptă împotriva abuzurilor acestui sistem ce se impune din ce în ce mai dictatorial. Acest sistem de control total la un moment dat se va întoarce împotriva noastră, a cetățenilor şi abia atunci vor înţelege cei care au ridiculizat și nu au înțeles jertfa acestor oameni.

Dar mai presus de acestea, pentru mine acest miting a fost mai mult ca un examen pentru societatea ortodoxă românească. Un examen cu rezultate foarte slabe pentru cinul preoţesc în general, pentru că ei trebuiau să fie primii, în fruntea poporului și în număr cât mai mare ca să fie exemplu de jertfă pentru credincioși. Dar ei au fost de fapt ultimii. De aceea sunt şi foarte dezamăgit, pentru că dacă preoţii nu au răspuns la apelul acesta, la strigătul disperat al turmei pentru ajutor, înseamnă că noi nu mai avem preoţie. Nu mai are cine propovădui cuvântul adevărului în faţa credincioşilor. Care adevăr îl propovăduiesc ei? Degeaba vorbești cuvinte frumoase pentru Evanghelie dacă nu vezi că Hristos este în aproapele, în aceștia mai mici ai tăi.Deci pentru ce mai stăm noi în altar şi apărem în faţa bieţilor oameni? Ei vor să audă ceva de la noi, să spunem ceva turmei acesteia, să înveţe ceva de la noi. Nu mai are însă de la cine, cum spune psalmistul: „toţi netrebnici ne-am făcut”. Sunt foarte deprimat când văd un preot că îmi trece pragul acestei chilii şi nici nu pot să îl mai privesc, că e ţepos în convingerea lui şi se face că nu ştie despre ce este vorba. Nu este o atitudine creştină. Nu ştiu ce spun ei credincioşilor din faţa altarului. Ce atitudine au ei faţă de pericolele ce ne înconjoară? Post şi rugăciune – e uşor de zis, când şi aşa biata mamă nu mai are ce pune copiilor ei pe masă. Nu prezintă realitatea vieţii în care trăim, se tem să spună un adevăr. Se pierd oamenii cu grămada, cu naţiunile, nu numai câţiva, nu doar ca indivizi. Şi ei stau liniştiţi. E o situaţie foarte grea, pentru că am ajuns la cuvântul Scripturii: „bate-voi păstorul şi se vor risipi oile”. Să nu risipim turma!Cum să nu fi risipite oile când păstorii sunt bătuţi şi pironiţi de propria lor frică şi laşitate?  

 

Asta poate şi datorită faptului că unii nu înţeleg pericolul acestor cipuri şi chiar ne acuză pe noi că facem dezbinare în Biserică pentru o problemă care nu este așa de semnificativă şi capitală în mântuirea noastră.

După cum spun și Sfinții Părinți, mai bine o biserică împărţită decât una rătăcită. Cum să nu fie o problemă majoră lucrarea masoneriei azi în lume, că până la urmă aici ajungem, aceasta este în spatele acestui sistem? Cipul nu este altceva decât lucrarea masoneriei și cel mai bun mijloc de a subjuga Biserica şi fiinţa umană, de a o depărta, uşor, uşor, pe nesimţite de Creatorul său. Dacă noi ne facem că nu există acest rău luciferic, masoneria, înseamnă că nu avem răspuns la niciuna din problemele şi necazurile oamenilor de azi. Înseamnă că ne facem că nu vedem nimic rău. Cipul este propaganda masoneriei şi acceptându-l dăm curs şi putere acestei organizaţii dubioase care vrea să îl instaleze pe antihrist ca lider mondial. Dacă oamenii nu conştientizează că sunt societăţi secrete care conduc din umbră, nu vor înţelege nimic. Răul și fărădelegea nu se mai lucrează la lumină, se lucrează în ascuns. Nu mai sunt închisori şi prigoană ca pe vremea comunismului, au altă metodă, de a ne obişnui şi a îndrăgi tehnica şi cipul, care deocamdată par folositoare, ca ei să ne subjuge şi să ne controleze permanent ca într-o închisoare invizibilă, dar cu mult mai puternică.

Cum să nu se descurajeze creştinul simplu când vede că nu mai are susţinere duhovnicească din partea păstorilor duhovniceşti?

Oamenii nu au de ce să se descurajeze, pentru că cei care au fost acolo sunt bine documentaţi şi informaţi şi ştiu ce pericole ne pândesc, aceştia ştiu mai bine decât păstorii lor ce să facă. Și la protest au fost majoritatea intelectuali cu o poziție în societate, medici, profesori, ingineri, și nu doar analfabeți așa cum a vrut să prezinte mass-media. Mă doare sufletul pentru cei care din neştiinţă cad în capcanele şi mrejele acestui sistem antihristic. Sunt sigur că oameni ar fi fost mai mulţi dornici să vină la acest miting, în număr mult mai mare (pentru că, să nu uităm, au fost 1 milion de semnatari împotriva actelor biometrice), dar foarte mulţi dintre aceștia nu au avut un ban să plătească drumul până la Bucureşti, sau poate au avut serviciu sau nu au știut. Şi cine a vrut să fie la datorie a riscat. În împrejurări grele creştinul trebuie să aibă o limpezire a lucrurilor, o catehizare din partea preotului care nu a existat. Și poate că mulți nu au știut.

 Ce părere aveţi despre ierarhii ortodocşi care, în frunte cu Patriarhul ecumenic, au participat la întronizarea papei dând chiar sărutarea păcii la liturghia lor catolică?

Este o situaţie cum nu se poate mai vitregă, foarte primejdioasă pentru noi, creştinii ortodocşi, şi nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru lumea catolică de altfel care nu cred că are ceva în comun cu evreii şi budiştii şi musulmanii, care au fost invitaţi la întronizarea Papei. Cum să mai ajuţi tu prin dialog ecumenic, să îndrepţi un catolic la adevărata credinţă a Sfinţilor Părinţi când tu însuţi, ca şef al ortodocşilor, te pupi cu papistaşii şi cu evreii, pe care îi consideri fraţi cu tine de credinţă? Doar pentru că suntem creaturi ale lui Dumnezeu??? Ei vor să niveleze toate religiile într-una şi nu mai cântăresc diferenţele majore, ci doar micile asemănări, pentru aşa-zisa pace falsă. Nici catolicii nu cred că sunt împăcaţi aşa deplin cu situaţia aceasta de vânzare a creştinismului, încât să te aliezi şi cu musulmanul. Este o demonizare a lumii. Iar ierarhii nostril ortodocşi nu fac altceva decât să joace un teatru care dă bine şi pe care sunt obligaţi să îl dea cât mai bine, la ordinele stăpânilor lumii. De altfel în adâncul lor nici ei nu au o convingere solidă despre acest ecumenism, dar nu au curajul să se opună acestui curent, să se opună masoneriei care le impune acest ecumenism şi nivelare a credinţelor. Sunt nişte păpuşi care însă au pierdut harul adevărului, care doar mimează adevărul. Dar nu îl mai deţin. Se sărută cu ereticii, dar duc pe umerii lor răspunderea căderii unui neam, a unei biserici în apostazie. Îi întreb şi eu pe aceşti ierarhi dacă îi îndreptăţeşte vreun canon să fie eretici?

Iar acest papă, Dumnezeu să îl ierte, are un rol malefic nemaiîntâlnit pentru creştinătate, pentru omenitate, pentru neamurile creştine.

….

Cum vedeți urgentarea sinodului panortodox, care a fost anunţat pentru luna iunie?

O să facă ei, dar va fi ce s-a întâmplat cu sinodul de la Ferrara-Florenţa. Tot aşa va fi şi acum, vor fi aceleaşi dispute dogmatice şi, slavă Domnului, vom mai avea nişte ierarhi care cred eu că nu vor ceda Ortodoxia. Şi doi, trei dacă sunt, e suficient.  Avem datoria însă să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să îi păzească pe ierarhii ortodocşi în dreapta credinţă, pentru că altă salvare nu mai avem decât în mila lui Dumnezeu. Dacă ne vom ruga, vom îndupleca milostivirea Sa. În cea mai mare măsură, masoneria şi-a atins scopul, de aceea şi iese la iveală să îşi finalizeze planurile.

Dar am credinţa că Dumnezeu va lumina sufletele acestea tinere, şi va aduce câte o lumânare în întunericul acestui veac. Mila lui Dumnezeu şi harul de sus, acestea au condus Biserica purtată pe aripile Duhului Sfânt. Preoţii de azi care tac, se vor convinge ei înşişi de aceste pericole şi se vor îndrepta.

Tot interviul aici

(Interviu aparut in Nr. 28 al Revistei Atitudini)

   Comentariu saccsiv:

   Alte rataciri ale celor de la Cuvantul Ortodox, fost Razboi intru cuvant:

Despre CIPURI:

Intrebare fundamentala catre fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT: luam sau nu luam CARTEA ELECTRONICA DE IDENTITATE cu CIP?

Intrebari la care cei de la RAZBOI INTRU CUVANT TREBUIE SA RASPUNDA

EDIFICATOR – La o intrebare clara, daca vor lua sau nu ACTELE CU CIP, RAZBOI INTRU CUVANT raspund: „Evident ca suntem dispusi sa respectam legile care nu contravin poruncilor dumnezeiesti” … Asadar, LE VOR LUA

Naucitor: RAZBOI INTRU CUVANT considera ca ANTIHRISTUL va fi un OPONENT AL CIPURILOR

Despre: parintele pustnic PROCLU, cei de la RAZBOI INTRU CUVANT si APOLOGETICUM. Ce se urmareste?

Despre ROTHSCHILD, ROCKEFELLER, SOROS, PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI:

RAZBOI INTRU CUVANT si Razvan Bucuroiu ATACA PE CEI CE DEMONSTREAZA ca Mitropolitul Serafim de Pireu are dreptate …

Despre EROAREA CALENDARULUI FACUT DE PATRIARHIE:

Parintele MIHAI VALICA ofera noi dovezi ce atesta eroarea calendarului facut de Patriarhie si sustinut de “teologii” ingamfati

Despre MISCAREA LEGIONARA:

„RAZBOI INTRU CUVANT” resping ideologia, modul de organizare si metodele MISCARII LEGIONARE. Marii duhovnici au fost de alta parere. Ca si in cazul cipurilor …

Despre MASONERIE:

AUDIO: EXCEPTIONAL cuvant al parintelui Amfilohie despre MASONERIE. De ce RAZBOI INTRU CUVANT incearca sa nu-l faca cunoscut?

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on iulie 25, 2016 at 4:45 pm

    Offtopic: o viclenie medicala de a face reclama vaccinelor
    http://stirileprotv.ro/stiri/csid/specialistii-in-boli-infectioase-raporteaza-multe-cazuri-de-tuse-convulsiva-la-copii-greseala-pe-care-o-fac-multi-parinti.html
    Dau copy paste doar la inceput si sfarsitul articolului
    „Multe cazuri de febra convulsiva la copii, este ceea ce raporteaza specialistii in boli infectioase. Pentru aceasta afectiune exista vaccin in schema uzuala recomandata.”
    „Orice doza de vaccin contine substante care irita sistemul imuntar sa produca mai multi anticorpi protectori. Aceasta e modalitatea lui de actiune. De-a lungul timpului, niciun studiu clinic nu a reusit sa confirme legatura dintre vaccinare si autism, o alta temere a parintilor. „

    Apreciat de 1 persoană

  2. alex said, on iulie 25, 2016 at 4:55 pm

    Si o alta chestie si mai dubioasa http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/google-inregistreaza-toate-conversatiile-pe-care-le-ati-avut-in-preajma-telefonului-cum-puteti-dezactiva-functia.html
    „De ani buni Google inregistreaza conversatiile pe care oamenii le poarta in preajma dispozitivelor sale, cu scopul de a imbunatati comenzile vocale, spun reprezentantii companiei. Vestea buna este ca aceasta functie poate fi oprita.
    Simpla voce a posesorului este suficienta pentru a activa functia de inregistrare a conversatiilor, chiar si cand nu folositi telefonul, spun cei de la The Independent.
    Google sustine ca motivul pentru care face asta este sa le ofere oamenilor rezultate mai bune la cautarile pe care le fac si sa imbunatateasca recunoasterea sunetelor pentru comenzile vocale.”

    Apreciază

  3. Templier said, on iulie 25, 2016 at 5:03 pm

    Pentru cei care nu l-au vazut sau doresc sa-l revada:
    Un film care prezinta un scenariu posibil al evenimentelor finale ce se vor petrece in lume, inspirat fiind de ultimul capitol al Bibliei, Apocalipsa.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/07/25/codul-omega/

    Apreciază

  4. un crestin said, on iulie 25, 2016 at 5:39 pm

    Doamne ajuta,

    Foarte trist ce se intampla cu acest site asa-zis crestin – ortodox, cum indraznesc sa ne induca in eroare…

    se pare ca comentariile sunt blocate, am lasat si eu un comentariu pe care nu stiu daca o sa il posteze,

    -pentru ca nu este corect sa tacem cand vedem ca sunt atacati Parinții si Duhovnicii nostrii , care DREPT INVATA CUVANTUL ADEVARULUI
    – cum isi permit sa jigneasca un teolog si un duhovnic care se sacrifica pentru turma sa si pentru noi toți crestinii români
    – o tara intraga tace, iar cand cineva rupe TACEREA i se inchide gura, este discreditat, sunt cautate numai carteli si jigniri, si pentru ce fratilor?

    Pentru ca este ORTODOX?

    Comentariu lasat pe site:

    „Ma iertati, dar comentariile ADMIN, ce spuneti mai sus, sunt rau-venite, … ca sa nu spun altceva! fata de un Parinte!
    Ar Trebui sa va cereti iertare!

    Noi ca crestini ce sa intelegem din acest Duh atat de contradictoriu, de ce sa mai citim aceste articole, ca sa ne umplem de neliniste… … in loc sa intariti duhovniceste bagati zăzanie…

    Slava Domnului ca mai sunt Parinti care marturisesc adevarul si ne intaresc, pe ei ii ascultam si ne rugam pentru ei noi fiii duhovnicesti, si orice ar spune cineva ii sustinem si suntem alaturi de ei pe aceasta cale.

    O sa vina vremea cand o sa va dati seama ca e prea tarziu …., zarurile sunt aruncate, razboiul pentru sufletele tuturor este in desfasurare, dar nu va dati seama,

    Ori ești in Barca Ortodoxiei, ori pe langa, si sa plutesti in deriva alaturi de cei asemenea …!

    Iertati pentru comentariu, probabil nu afisati tot ca sa intelegem mai mult, dar asta se vede !”

    Ma iertati!

    Apreciază

  5. Don said, on iulie 25, 2016 at 5:44 pm

    Evreica Stangista Debbie Wasserman Schultz a fost huiduita de o multime formata din simpatizatii propriului partid dupa Scandalul Emailurilor facute publice de wikileaks

    Apreciază

    • Vasile said, on iulie 25, 2016 at 9:24 pm

      discutia este serioasa, nu cred ca ajuta la ceva sa raspandim mistocareli din astea gen „times new roman”.

      Apreciază

      • Adi said, on iulie 25, 2016 at 10:27 pm

        Deci e adevarata? Sau este doar alt atac asupra bisericii?

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 26, 2016 at 8:42 am

      sunt mistocarii de pe un site asemenea

      Apreciază

    • isa said, on iulie 26, 2016 at 9:13 am

      Adi, nu e o stire adevarata, e o gluma proasta …

      Apreciază

      • Adi said, on iulie 26, 2016 at 10:06 am

        Acum mi-am dat seama dupa ce am rasfoit mai multe articole deale lor. Toate sunt pentru a slabi credinta si toate la adresa bisericii indirect.

        Apreciază

  6. ban said, on iulie 25, 2016 at 7:52 pm

    Pe site-ul ”lumea-ortodoxa.ro” este articolul ”Celor ce spun ca pomenirea ecumenistilor se poate face prin iconomie…”. Mie mi se pare clar ca de acum nu mai trebuie pomeniti, de nici un preot, ci huiduiti.

    Apreciat de 3 persoane

  7. Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu said, on iulie 25, 2016 at 8:27 pm

    Eu le-am scris asa celor de la Cuvantul Ortodox (mesaj la care s-a raspuns apoi trunchiat)

    Domnilor administratori, Ioan si ceilalti, ca nu va stiu pe toti
    Trecand peste plenipotentialitatea dvs in domeniul teologic, la capitolul Drept canonic va spun ca am tradus o carte intreaga, numita Rugaciunea in comun cu ereticii, a pr. Anastasie Gotsopoulos, aparuta la Editura Predania, acum cativa ani. Ati putea citi ceva din ea, este foarte actuala.
    Cat despre munca mea teologica in general, ea insumeaza deja 5 lucrari de autor si peste 30 de traduceri, dintre care cea la care tocmai fac ultimele corecturi se numeste Martirii Ortodoxiei, lucrare exhaustiva in domeniu – cel ortodox ma refer – care va apare la Editura Christiana. O lucrare cu 1532 note de subsol, majoritatea de la Sfintii Parinti.
    Mai mult n-are sens sa spun. Insa duhul care vă mână pe voi nu este absolut străin de cel care i-a aruncat pe porcii din Gadara in mare – ca sa fac si o actualizare liturgica a discutiei. Ortodoxia sau Cuvantul ortodox inseamna sa spui lucrurilor pe nume, sa vestesti adevarul simplu, nu e nevoie de studii de dogmatica de zeci de pagini. Ori voua va lipseste aceasta specializare.
    In rest, ce sa ne mai ascundem dupa cuvinte, va fi mare prigoana. Va doresc sa nu confundati caldurica sustinerii ecumenismului cu focul iubirii Duhului Sfant.
    Si nu am nevoie de un raspuns la acest mesaj. Il puteti modera si apoi sterge. Sau publica, no problem. Eu nu sunt dator nimanui, dacat lui Hristos.
    Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu
    PS – macar eu ma semnez cu tot numele, nu ma ascund in mediul virtual, nici in cel real.

    Si apoi la mesajul lor de raspuns trunchiat am scris urmatoarele (fireste, nepublicate)

    Nici o problema. Raspunsul meu integral de mai sus va apare pe alte site-uri. Deja l-am trimis.
    Ma gandesc ca intre stilul vostru si cel … de la Protv, par example, nu e mare diferenta. Vai, martirii de voi!
    A alege sa dati un raspuns batjocoritor la o acuza invizibila pe site imi aduce aminte de filmul… Pantera roz.
    Doamne ajuta.
    Pr. Ciprian.

    In concluzie, traim vremuri grele. Nu noi ca persoane particulare suntem importanti, ci marturisirea lui Hristos cu orice pret. Pentru simplu fapt ca asta ne va aduce mantuirea. Doamne ajuta. Pr. Ciprian

    Apreciat de 5 persoane

    • mihai said, on iulie 25, 2016 at 8:37 pm

      Parinte drag , nu mai intrati pe blogul acela asa zis ortodox, am vazut in ce fel de ape se scalda

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 25, 2016 at 8:47 pm

      Cei de la „cuvant – ortodox” sunt ca si arhiereii din vremea lui Hristos si legea lui Moise pe care spuneau ei ca o pazesc. Pe unii studiile ii ajuta, pe majoritatea celor de azi cu doctorate prin strainatati in ecumenism dracesc ii va duce la pierzare. Nu trebuie multa teologie ci doar dreapta credita.

      Apreciază

      • el said, on iulie 25, 2016 at 10:07 pm

        cosmin

        ei sunt ca arhiereii aia, gunoaile astea marunte, sunt doar LA FEL DE PERVERSI, VICLENI si FATRANICI dar INFINIT mai prosti si neinvatati ! 🙂 … doar acelasi DIAVOLI au intrat si in ei ca si in farisei !
        dar macar fariseii de pe vremuri avea scoala serioasa se ostenisera cu ceva, astia sunt niste labagii maruntzei, alba-nearga cu diplome de „sobonica” ecuKAKAmenista si laureati „magna cum laude” la REEDUCAREA anticrista… pe care o propaga la randul lor mai departe !
        doar unul din ei are scoala de „ANAL- iza politica” ….adica e „educat” in domeniul manipularii….

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 25, 2016 at 9:53 pm

      Parinte Ciprian

      multumim de de atitudine si invatatura!

      nu va mirati de raspunsul acelora, blogul „Cuvanul KAKODOX ” e o serparie veche de vipere obraznice….. fatarnici nevoie mare, dispenseaza cu mare „expertiza” „ortodoxia” lor virtuala…ca Dreapta Credinta e DEPARTE de ei !
      ma bucur ca i-ati „chelfanit” putin, MERITAU mai mult secaturile alea, dar nu va facet iluzii sunt IRECUPERABILI caci trufasi, fuduli si REFRACTARI la Adevar, si au in spate o legiune de popi smintiti care-i „consiliaza”/ii sfatuiesc in RATACIRILE politic corecte pe care sunt PLATITI sa le propage !

      Apreciat de 3 persoane

    • Aurora said, on iulie 25, 2016 at 10:05 pm

      Parinte, ne creste inima cand vedem ca nu suntem singuri in lupta noastra. Sa nu cedati nici un cm in fata dusmanilor ! Urmand exemplul dvs. vor veni si alti preoti la marturisire fara teama ca isi vor pierde parohiile. Maica Domnului sa va ocroteasca !

      Apreciat de 1 persoană

    • valentin dorneanu said, on iulie 25, 2016 at 11:22 pm

      Să vă țină Domnul pentru Mântuirea sufletelor credincioșilor

      Apreciază

    • marinela said, on iulie 26, 2016 at 4:23 pm

      Sarut mina ,parinte drag,ma bucur ca ati lasat aici comentariul dvs si va mai asteptam cu un cuvint bun de invatatura pt noi profanii.Va pretuiesc pt ceea ce sinteti si faceti;ramineti asa pina la final,ca avem nevoie de duhovnici ca sfintia-voastra,sa ne intareasca in lupta anti -tot ce ne poarta spre pierzania sufletului si sa ne dati cite o gura de curaj cind sintem in impas duhovnicesc.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

  8. Andrei Creacico said, on iulie 25, 2016 at 8:30 pm

    Celor ce spun că pomenirea ecumeniştilor se poate face din iconomie: mărturia Părinţilor Aghioriţi din sec. XIII
    http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/
    „…ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie?”

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on iulie 25, 2016 at 9:41 pm

      Multumim Andrei pt traducere!

      http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/

      Fragment din Epistola Părinţilor Aghioriţi către împăratul Mihail Paleologul cu mărturisirea de credinţă împotriva uniaţiei de la Lyon (1272-74)

      […] Dar ce este în comun între comuniune şi pomenirea numelui? Foarte multe, după cum vom arăta […]

      Sfinte stăpâne, ascultă mărturia cuvintelor Atotsfântului Duh, din care nici un corn de literă nu poate să cadă (Lc. 16:17). Marele apostol al Domnului şi evanghelist Ioan Teologul spune: Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele (II In. 10-11). Dar dacă ni se interzice măcar să-l salutăm în cale, dacă se interzice să-l aducem într-o casă obişnuită, atunci cum să-l primim nu în casă, ci în biserica lui Dumnezeu, în însuşi altarul, la tainica şi înfricoşata cină a Fiului lui Dumnezeu, care Se aduce în jertfă nesângeroasă? Întâi ca Dumnezeu, apoi ca miel neprihănit, pentru a ne împăca cu Tatăl şi cu Sine şi a curăţi păcatele noastre cu sângele Său, ca unul fără de păcat.

      Ce om întunecat va zbiera pomenirea celui pe care l-a vărsat pe bună dreptate Duhul Sfânt, ca pe unul ce s-a ridicat împotriva lui Dumnezeu şi a sfinţilor, şi prin asta se va face [acel om] vrăjmaş al lui Dumnezeu? Căci dacă numai cuvântul de „Bun venit!” te face părtaş la faptele cele viclene, atunci cu atât mai mult înseamnă pomenirea sa răsunătoare, când stau înainte înfricoşatele taine dumnezeieşti. Iar dacă Cel ce stă înainte este Însuşi Adevărul, atunci cum să primeşti ca adevăr această mare minciună – să-l socoţi ca patriarh ortodox? [1] Săvârşind înfricoşatele Taine vei glumi ca pe o scenă? Cum să rabde acestea sufletul ortodox, cum să nu se depărteze îndată de cei ce pomenesc, cum să nu-i socoată drept vânzători de cele sfinte? Căci dintru început Biserica Ortodoxă a lui Dumnezeu socotea pomenirea numelui arhiereului în timpul sfintelor slujbe drept comuniune desăvârşită. Căci este scris în Tâlcuirea Dumnezeieştii Liturghii (a sf. Gherman): „cel ce slujeşte cele sfinte rosteşte numele arhiereului, arătând şi supunerea sa faţă de cel de mai sus, şi comuniunea cu el, şi succesiunea credinţei acestuia şi a celor sfinte”. Şi marele părinte al nostru şi mărturisitor Teodor Studitul aşa spune într-o scumpă scrisoarea a sa: „Mi-ai spus că te-ai temut să-i faci observaţie presbiterului tău să nu pomenească numele ereziarhului, iar eu nu găsesc ce să-ţi spun acum despre asta altceva decât că comuniunea prin singură pomenirea lui întinează, chiar dacă cel ce pomeneşte ar fi ortodox”. Aşa spune acest părinte. Dar mai înaintea lui şi Dumnezeu a indicat asta, spunând: Preoţii lui calcă legea Mea şi pângăresc lucrurile sfinte ale Mele. Cum? Nu osebesc ce este sfânt de ce nu este sfânt (Iez. 22:26), ci totul era la ei fără deosebire. Ce este mai limpede şi mai adevărat decât asta?

      Dar să îngăduim asta ca o iconomie cumpătată? Cum să îngădui o iconomie care pângăreşte sfânta slujbă, după cum s-a spus, şi alungă Duhul Sfânt de acolo şi de aceea îi face pe credincioşi să nu fie părtaşi la iertarea păcatelor şi la înfiere? Şi ce ar putea fi mai vătămător decât o asemenea iconomie? Acea comuniune chiar şi într-un singur punct este o pierdere vădită şi o stricare a toată dreptatea. Căci cel ce-l primeşte pe eretic se supune aceleaşi osândiri ca şi acela; şi cel ce intră în comuniune cu cel afurisit să fie afurisit, ca unul ce încalcă canonul bisericesc.

      Şi aşa încât aceşti binecunoscuţi, nerespectând rânduielile bisericeşti, intră în comuniune şi cu iudeii, şi cu armenii, şi cu iacobiţii, şi cu nestorienii, şi cu monoteliţii, şi, mai pe scurt, cu toţi ereticii, atunci măcar pentru asta, dacă nu pentru altceva, fără îndoială că nu merită iertare şi comuniune, ci se fac vinovaţi de toate ereziile potrivnice lui Dumnezeu ale acelora. Şi se pare că din cauza aceasta, adică din nedeosebirea ereticilor după rânduiala Bisericii şi după legea de sus a lui Dumnezeu, ei au început să se umple de tot felul de erezii – nu din altă cauză.

      Iar să-i dai întâietatea asupra întregii Biserici ortodoxe a lui Hristos unui om eretic este drept? Aceasta e o desăvârşită trădare, iar nu iconomie. El acum nu e vrednic nici de locul cel din urmă. Căci marele nostru părinte, Grigorie Teologul, vorbind despre cei ce se pocăiesc, spune în cuvântul său sfânt: „dacă pe cei ce se pocăiesc (nu-i primea Novat), nici eu nu-i primesc pe cei ce fie sunt neclintiţi, fie nu se îmblânzesc destul şi nu răsplătesc lucrul rău cu îndreptare. Iar dacă îi voi primi, le voi indica un loc după cuviinţă”. Unde este îndreptarea la el şi la cei dimpreună cu el? Unde este răsplata pentru fapta rea? Desigur că nu sunt vrednici nici de locul cel din urmă, dar cum să aibă întâietate? Şi dacă vor avea putere asupra uneia din dumnezeieştile biserici, vai! Oare cei călăuziţi de cârmuitori orbi nu vor cădea în cursele iadului, după cum ne previne nemincinoasa gură (Lc. 6:39)? Şi dacă lumina este întuneric, atunci e limpede ce urmează (Mt. 6:23; Lc. 11:34-36). Şi iarăşi după marele teolog Grigorie, fiecare supus se aseamănă celui ce-l stăpâneşte.

      Şi după care rânduieli bisericeşti va judeca el însuşi şi mai marii săi? Lepădând cu totul dumnezeieştile canoane ale sfintelor soboare, neavând nici urmă sau pomină de viaţă duhovnicească, ci fiind eretici în multe lucruri, ei vor umple cu adevărat Biserica de tulburare şi sminteli. Căci cele de neunit nu pot fi unite, nici cele de nelegat nu pot avea legătură. Căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul, după dumnezeiescul cuvânt (II Cor. 6:14), sau ortodocşii cu ereticii, de care, dimpotrivă, ni s-a poruncit să ne despărţim cu totul.

      Şi mai presus de toate Dumnezeu ne-a poruncit, spunând: Scoateţi afară dintre voi pe cel rău (Deut. 13:5, I Cor. 5:18). Şi în multe alte locuri, precum acesta din Noul Testament: „de te sminteşte ochiul tău, scoate-l” (Mc. 9:47) şi altele despre mădularele ce smintesc la cine se referă, dacă nu la aceştia? Şi marele Pavel, prin Însuşi Domnul ce grăia întru dânsul (II Cor. 13:3), spune limpede unele ca acestea: de omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, ştiind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit (Tit 3:10-11). Şi iarăşi îndeamnă să ne ferim de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi (II Tes. 3:6). Şi în alte locuri ne porunceşte cu unii ca aceştia nici măcar să nu şedem la masă (I Cor. 5:11, II Tes. 3:14). Asemenea şi marele părinte al nostru de Dumnezeu purtător Ignatie, ferindu-ne de dobitoacele cele cu chip de om – ereticii, ne porunceşte nu numai să nu îi primim, ci după putinţă nici să nu ne întâlnim cu ei. Iar pe cei cu care nu ni se îngăduie nici să şedem la masă, nici să îi salutăm nu ni se îngăduie din cauza necomuniunii desăvârşite şi cu care, după putinţă, trebuie să evităm chiar a ne întâlni, cum să îi recunoaştem pe unii ca aceştia drept întâistătători şi judecători ai bisericilor ortodoxe şi cum să pronunţăm pomenirea lor ca ortodocşi în biserică şi la însăşi cina cea de taină, aşa încât să o lăsăm pe ea să ne sfinţească neprihănit?

      [1] E vorba de patriarhul uniat Ioan XI Vekkos (1275-1282)

      sursa: ortho-hetero.ru

      Apreciat de 2 persoane

      • Ioan said, on iulie 26, 2016 at 4:16 pm

        Foarte folositor citatul!!

        Apreciază

      • el said, on iulie 27, 2016 at 5:23 pm

        Ioan

        dea aceea nu numai ca NU MAI TREBUIE pomeniti( de catre preoti/episcopii drept credinciosi) , dar NICI SA PRIMESTI ca mirean „sfintenii”/slujbe/”Taine” de la ei, caci asta inseamna ca intri in COMUNIUNE cu ei si te faci partas la MOARTEA lor duhovniceasca !

        asadar NU e destul doar sa nu mai fie pomeniti, ci trebuie si sa le golim bisericile de crestini ortodocsi !
        SA O RUPEM DE TOT cu ei mai pe scurt !

        si NU DOAR LA UNII ( cum zice m. Teodot, DOAr la semnatarii actelor Sinodului de la Creta, 25 epscopi in Ro) ci LA TOTI care sunt de un cuget cu ei !

        Apreciază

  9. NIMENI said, on iulie 25, 2016 at 8:51 pm

    off topic
    Asa DA! Sa i se dea amenzi in fiecare zi acestei fiinte, pana va intelege ca nu mai e loc de asemenea manifestari dubioase!
    Pe de alta parte, se va consolida puternic bugetul!
    http://www.activenews.ro/stiri-locale/Bihoreanul-care-ingrijeste-200-de-oameni-sarmani-si-bolnavi-a-fost-AMENDAT-a-doua-oara-de-statul-roman-135244

    Apreciat de 1 persoană

  10. Vasile said, on iulie 25, 2016 at 9:01 pm

    Saccsiv, stii cum e atitudinea celor de la „Cuvantul ortodox” ? In vorbe arata ca ar fi contra ecumenismului, dar din atitudine, se vede ca sunt exact contra celor care lupta impotriva ecumenismului. Adica, intr-un mod foarte subtil, sunt pro-ecumenisti, desi afirma ca nu.

    Apreciază

  11. Vasile said, on iulie 25, 2016 at 9:04 pm

    Saccsiv: – ai ales foarte bine comentariul acelui parinte doctor Staicu, mi-a placut foarte mult. Iar raspunsul celui de la Cuvantul ortodox PUTE, este perfid, il ataca. Urat de tot si asta spune totul dspre pozitia lor.
    Ciudat, parca acum 5 – 6 ani aveau o pozitie mai adecvata, acum au luat-o pe panta cedarilor… de cand s-a rastit Plesu la ei si si-au schimbat si numele.

    Apreciază

  12. Multumim pentru minunatele conditii de munca si viata! said, on iulie 25, 2016 at 9:20 pm

    Un articol vrednic de Scanteia „pag. 47 | teologica
    Sfântul şi Marele Sinod:
    “Urmăm predaniei Apostolilor şi a Părinţilor Bisericii noastre…” vezi http://www.familiaortodoxa.ro/roadele-noastre/iulie-2016/. Dar de neegalat de aceasta..Rusinica!

    Apreciază

  13. sherlock_holmes said, on iulie 25, 2016 at 9:25 pm

    In multe probleme si dispute adminii de acolo vorbesc partial bine ( in altele bine si in altele prost,dupa parerea mea ) . Adica vad bine ca pasarea arata ca o rata,se misca ca o rata,macane ca o rata…dar la final zic ca-i pitpalac.

    Eu zic ca nu ar fi prea rau ce spun ei aici:

    ” Astfel, intai si intai, ar fi benefica o dezbatere in interiorul Bisericii, in manastiri si parohii, cu privire la acest Sinod si la documentele sale. Apoi, consideram ca un obiectiv realist trebuie sa fie solicitarea ca documentele discutate si aprobate, partial, la Creta, sa nu aiba statut de documente panortodoxe sau sinodale. Printre motivele ce trebuie invocate se numara si cel al naturii controversate si ambigue al documentului ecumenist (Relatiile Bisericii cu ansamblul lumii crestine). Asa cum am precizat deja, cea mai buna solutie este renuntarea totala la acest document.”

    …..

    Bine ar fi sa existe o dezbatere si o respingere si a documentele BEM de la Lima, 1982, Balamand, 1991, Chambessy, 1993, Ravenna, 2007 și toate intrunirile CMB, ce contin grave abateri de la dogma Bisericii. Iar cei care au participat si au semnat aceste documente ( daca mai sint in viata ) sa faca pocainta si sa ceara iertare Bisericii.

    La fel,ar trebui sa existe o dezbatere in interiorul Bisericii si despre bolboroselile ecumeniste in comun din saptamina de trista amintire,iar cei implicati in acestea,sa faca pocainta,sa ceara iertare Bisericii si sa se indrepte. Nu zice nimeni sa nu aibe contacte si intruniri cu cei de alta credinta decit cea ortodoxa,sa incerce sa-i aduca in Biserica pe calea dialogului sau rugaciunile pentru ei,dar nu cu ei….adica sa se respecte cadrul si limitele trasate de Bierica pentru aceasta.

    Eu as fi de acord si cu declaratii comune fata de problemele ardente ale lumii contemporane,problema deviatiilor sexuale,razboaielor si terorismului,lupta pentru pace si intelegere intre natiuni,…etc dar acestea sa nu duca la sarirea pirleazului in zonele minate ( booom ) ale desfrinarilor ecumeniste,parerea mea.

    Cum am mai spus,eu sint de acord cu cei care spun sa evitam pe cit se poate bisericile in care slujesc preoti si ierarhi ecumenisti ( mai intii si mai intii,ca sa folosesc expresia celor de la ric ),apoi o marturisire a credintei ortodoxe a sfintilor nostri in aceasta problema ( erezia ecumenismului ) ori si unde se poate face aceasta,fara polemici prea mari,eventual cu inminarea cartilor sfintilor…

    PS.Cel mai mare pitpalac daca nu si viclenie cumva,mi se pare atitudinea lor fata de Rusia contemporana si rolul benefic pe care l-ar putea avea ea astazi in lume,ca singura modalitate de a mai opri sau intirzia tavalugul lumii lui antihrist si distrugerea lumii.Si incercarile lor de a ii indeparta pe oamenii de o astfel de intelegere a evenimentelor.Probabil ca au fost influentati aici de facultatea de stiinte politice ” Stephen Gheorgiu ” pe care unul dintre ei a absolvit-o.Sau cine stie cine se foloseste de ei in aceasta privinta ?

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 25, 2016 at 9:49 pm

      Esti visator, avem in fruntea bisericii unul (preaindracit) care i-a dat in cap parintelui Adrian Fageteanu care in puscarie dupa ce i-a fost luata crucea de la gat a fost batut ca o tot lua pana au renuntat cei ce il bateau.

      Un preaindracit Daniel si majoritate de preoti ortodocsi lasi

      Apreciat de 2 persoane

    • el said, on iulie 25, 2016 at 10:00 pm

      sherlock_holmes

      ma mir ca n-ai depistat pana acum ca serpii aia sunt furajati de soros si de ecumenisti !( de unde si atitudinea de URA IMPOTRIVA Rusiei, e o tema CLASICA pe goarna dupa Agenda anticrista la urlacii politicului correct!)

      si CUM ai vrea tu sa INSELE mai bine daca ar spune numai prostii/rataciri? asa au metoda „brevetata” de diavol de atata vreme: MINT cu nerusinare si AMESTECA cu iscusinta binele cu raul….rezultatul : OTRAVA SIGURA !

      Apreciat de 2 persoane

  14. user said, on iulie 25, 2016 at 10:00 pm

    Am incercat si eu sa postez ceva acolo (C.O.), dar am vazut ca comentariile erau blocate… Adica dai o stire, (copii un link de la un site si acela vai de mama lui), luata de pe nu stiu ce monitoru’ de neam, arunci cu noroi si apoi inchizi comentariile, adica un fel de pumn in gura pt cititor. Puteau si ei sa publice mai intai scrisorile si memoriile trimise de Parintele Macarie, ingrijorarile lui, ca oamenii sa vada tot ca sa poata analiza. Schitul Oituz impreuna cu obstea si ucenicii care nu sunt numai cat degetele de la mana ci sute (de asta se tem ei) au ramas ORTODOCSI, nu s-au lepadat asa cum se incearca sa se induca prin zona. Problema este ca conducerea aluneca spre erezie (ecumenism) Cititi va rog http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala
    Sunt Preoti care sustin parerile Parintelui dau nu au curaj sa marturiseasca din motive… (familie, parohie etc)
    Cautati pe google sa vedeti ce ecumenism este in zona Onestiului… https://www.youtube.com/watch?v=vF45LMp5WrM

    Apreciat de 2 persoane

    • valentin dorneanu said, on iulie 26, 2016 at 11:06 pm

      dacă au familie și au cu adevărat dragoste de familie să mărturisească.
      pentru că nu prin lașitatea lor vor mântui familia ci prin credința mărturisită.

      iar la Liturghie se cântă Pe noi înșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm

      Apreciază

  15. user said, on iulie 25, 2016 at 10:02 pm

    Am incercat si eu sa postez ceva acolo, dar am vazut ca comentariile erau blocate… Adica dai o stire, (copii un link de la un site si acela vai de mama lui), luata de pe nu stiu ce monitoru’ de neam, arunci cu noroi si apoi inchizi comentariile, adica un fel de pumn in gura pt cititor. Puteau si ei sa publice mai intai scrisorile si memoriile trimise de Parintele Macarie ca oamenii sa vada tot ca sa poata analiza. Schitul Oituz impreuna cu obstea si ucenicii care nu sunt numai cat degetele de la mana ci sute (de asta se tem ei) au ramas ORTODOCSI, nu s-au lepadat asa cum se incearca sa se induca prin zona. Problema este ca conducerea aluneca spre erezie (ecumenism) Cititi va rog http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala
    Sunt Preoti care sustin parerile Parintelui dau nu au curaj sa marturiseasca din motive… (familie, parohie etc)
    Cautati pe google sa vedeti ce ecumenism este in zona Onestiului… https://www.youtube.com/watch?v=vF45LMp5WrM

    Apreciază

  16. Arhanghelul said, on iulie 25, 2016 at 10:04 pm

    Apreciază

  17. alex said, on iulie 25, 2016 at 10:37 pm

    Un adevarat exemplu de Patriarh, a luptat cu erezia si a fost foarte milostiv. Pentru cine are timp neaparat de citit
    http://www.doxologia.ro/viata-sfant/viata-sfantului-ierarh-ioan-cel-milostiv-patriarhul-alexandriei

    Apreciază

  18. ortodoxend said, on iulie 26, 2016 at 12:32 am

    Articolul acelui site este scris cu mare ura draceasca. Demonul s-a facut inger de lumina ca sa insele. Articolul isi doreste sa programeze pe anti-ecumenisti, sa le dea senzatia ca sunt infocati, sa isi puna intrebarea daca nu cumva gresesc. Scopul este acela de a inversa perceptia adversarului, de a-l cuceri prin schimbarea modului de gandire. Unui ortodox nu ii trebuie deloc pozitii oficiale ale unor manastiri sau consilii athonite care sa ii spuna daca sinodul pute sau nu pute, cand el, crestinul, sta lesinat la pamant de atata miros. Deoarece stim ca traim vremuri apocaliptice, crestinul se gandeste la sufletul lui, la loialitatea fata de Dumnezeu, inaintea unor pozitii oficiale provenite de la muritori semeni de-ai lui. Sunt vremuri cand glasul constiintei, al inimii, valoreaza mai mult decat pozitia Bisericii. O inima indurerata, un duh in dureri, o pocainta sincera, acestea sunt valorile care pot sa-i spuna fiecarui crestin daca sinodul e diavolesc sau nu. Pentru ca pana la urma credinta nu inseamna supunere ierarhica negandita ci comuniune tainica cu Dumnezeu care sa lumineze lumea in astfel de cazuri. Credinta inseamna inima smerita si supusa (fata de Dumnezeu nu mereu fata de om). O inima curata va intelege nocivitatea ecumenismului. Dumnezeu este indurerat pentru ecumenisti, ca pe niste copii dragi care au fost cuminti si fata de care S-a atasat, dar dintr-o data aceia s-au viciat si stau alaturi de El cu spatele, calcand pe dragostea dinainte si indurerand pe creator. E foarte greu sa vezi pe cineva drag cum deodata se strica datorita unor patimi si devine de nerecunoscut, pentru ca dragostea se raceste si sufletul tanjeste cu durere pentru comuniunea de dinainte, dar nu o mai poate avea, pentru ca fratele s-a stricat prin ecumenism si nu-si va mai reveni. E trist, dureros, mare pierdere, mult suspin, multa tristete.

    Apreciat de 1 persoană

    • stalker said, on iulie 26, 2016 at 12:58 pm

      Frumoase cuvinte despre durerea de a-l vedea pe cel drag că rătăcește în duh ecumenist

      Apreciază

  19. dan said, on iulie 26, 2016 at 8:47 am

    Am cateva intrebari la care doresc raspunsuri punctuale. Mulumesc!
    1. Sunt numiti biserici catolicii si toti protestantii?
    2. Numindu-i biserici se relativizeaza invatatura ortodoxa in ceea ce priveste toate marile capitole (hristologie, mariologie etc)?
    3. Numindu-i biserici se recunoaste ca exista si alte cai de mantuire (catolica si protestanta), ortodoxia fiind si ea o cale pe langa celelalte?

    Apreciază

    • ban said, on iulie 26, 2016 at 9:29 am

      ”Da” la toate 3 punctele. Conform Crezului ortodox si sfintilor parinti biserica este una singura, ortodoxia. Ceilalti au ales la un moment dat sa isi faca propriile lor dogme, deci s-au lepadat de ortodoxie.

      Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on iulie 26, 2016 at 9:49 am

      Singura biserica este cea ortodoxa si singurii care sunt crestini sunt ortodocsii restul sunt eretici si pagani.

      Ca isi numesc ei cladirile alea ale lor eretice biserici sau ca se cred ei crestini e zero, nu are nici o valoare, dracu ii duce pe toti

      Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on iulie 26, 2016 at 10:02 am

      Tu dane, ori esti intr-o secta, ori ai venit cu mistouri, ori esti cu misiune, nu in ultimul rind cine tia spus ca la ieretici si sectari gasesti mintuire siau batut joc de tine, daca intradeevar vrei raspunsuri la intrebarile tale (ceea ce eu personal ma indoiesc) ai sfinta scriptura si scrierile sf parinti ai ortodoxiei

      Apreciază

      • el said, on iulie 27, 2016 at 5:39 pm

        mihai

        nu frate, asta e o alta specie, din legiunea „falanga a cincea” a diavolului … aia de posda pe eretic/ecumensitii din Biserica Ortidoxa ( aflati PARUT si oficial in Ea dar IESITI si RUPTI de Ea prin EREZIE)

        cu alte cuvinte:
        asta e un excrement/produs al faculKAKAtatii de Teologie KAKODOXA ecumensita romaneasca , scosa la inaintare cu texte sablon, doar-doar o capata si el un ciolan de supt….. dupa un sejour prelungi in vacanta /aaa „stidii” pe la ereticii europeni si ceva fitzuici …..la o parohie grasa in buricul frumos al targului !

        nu conteaza ca in CURAND tot targul va fi SPULBERAT la macel cu el si cu capatuiala lui cu tot !

        Apreciază

  20. valentin dorneanu said, on iulie 26, 2016 at 9:54 am

    Ierarhii care mențin comuniunea cu ierarhii apostați devin și ei apostați prin nemărturisite credinței.

    Apreciat de 2 persoane

  21. Orthodox said, on iulie 26, 2016 at 11:55 am

    Apreciat de 1 persoană

  22. ayeaye20 said, on iulie 26, 2016 at 3:16 pm

    https://ayeaye20.wordpress.com/2016/07/26/453/
    Canoanele ce interzic curviile mixte ca deja se zice prin biserici ca nu exista asa ceva care sa le interzica…

    Apreciat de 1 persoană

  23. mircea.v said, on iulie 26, 2016 at 4:35 pm

    Ric-arii sant „complicati”, „sofisticati”, ei nu sant cu din astea simple, cu zero si unu, cu alb si negru. Astea simple si clare sant pt oamenii mai saraci cu duhul, ei asa destepti si scoliti nu au cum sa judece asa simplu. Ar fi mult sub nivelul lor.

    Sant ciudati de tot, si trebuie sa fii orb sa nu vezi cat sant de nemernici. Nici nu are rost sa incerci sa intelegi logica lor, explicatiile lor. Toate sant stufoase, complicate, pt ca ceea ce incearca ei sa explice nu poate fi explicat simplu. Pt a explica raul trebuie efort mare, cuvinte multe. Nu e usor. Pt a afirma adevarul este invers, totul e simplu si clar. Adevarul nu trebuie explicat, adevarul doar se afirma.

    La Creta e simplu; „recunoastem denumirea istorica de biserici…” = la revedere. Si ne vedem de ale noastre.
    Adica cum asa simplu? Chiar asa? Pai si noi nu mai mestecam niste cuvinte, nu o mai aburim teologic chiar deloc? Nu mai despicam noi firul in 1000 deloc deloc ca sa sucim mintile la oameni? Nu ne mai aratam noi valoarea?

    Un alt caz pt a intelege cei care nu prea stiu despre ce e vorba:
    Cartea „Imn pentru crucea purtata” – Virgil Maxim, este o carte despre Dumnezeu, Ortodoxie si Miscarea Legionara. Este un fel de oda adusa ML. Astia de la Ric, au dat pasaje intregi din carte laundandu-l pe V Maxim (care a fost legionar pana la moarte), dar, in acelasi timp ii vorbesc de rau pe legionari si ML.
    Normal, se lasa cu blocarea creierului daca vrei sa pricepi ceva din comportamentul lor.

    Asa ca, ricarii sant niste specimene interesante, bune de folosit doar pt antrenament ca sa vezi cu ce idei mai vine diavolul/cu ce texte mai vine diavolul/cu ce tip de discurs mai vine diavolul ca sa sminteasca lumea.

    Apreciază

    • valentin dorneanu said, on iulie 26, 2016 at 11:09 pm

      acești război întru cuvânt sunt niște oameni inapți din punct de vedere mental, reduși , nu se poate pune bază deloc pe ce emite autorul sau autorii de pe acel site

      Dumnezeu cu mila

      Apreciază

    • marinela said, on iulie 27, 2016 at 3:35 pm

      mircea v.
      Nici ca se putea face o descriere mai adaptata acestor ismeniti si fatarnici cum sint ricarii astia,le-ai gasit culorile si nuantele potrivite, penelarii modului lor de gindire si actiune.M-a amuzat teribil acest portret bine „desenat” de tine;sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere de lupta mai departe.Roaga-te si pt mine, ticaloasa,te rog.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

      • mircea.v said, on iulie 28, 2016 at 8:14 am

        marinela,

        Doamne ajuta si mantuire!
        Dumnezeu sa ne lumineze pe noi toti si sa nu-Si ia mainile de pe noi!

        Spunea Sfantul Paisie Aghioritul, ca inainte vreme Dumnezeu avea trebuinta doar de o mana ca sa aiba grija de om, pe cand acum trebuie cu doua maini sa stea pe noi.

        Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 5:34 pm

      mircea.v

      au „sofistico-smechereala ” VANDUTILOR !
      ce nu face mintea omeneasca pentru 30 arginti?

      promovati de la facUKAKAtatea de smenareala poltiica fosta stefan gheorghiu( scroafa aceea care producea FATA PROLIX peste noastre in 3 ani hocus -pocus si doctori, si ingineri, si cadre economice, ORICE, etc la inaintasii lor comunisti ca sa INLOCUIASCA ELITA Neamului Romanesc !) ….la „dispnesarea infailibia” a „ortodoxiei” pe Internet=reteaua www !

      si NU ACCEPTA contradictie/mustare nici macar de la un preot ….. ca orice „infailibili ” !!! 🙂

      Apreciază

  24. ORTODOXIE said, on iulie 26, 2016 at 10:17 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  25. isihastu said, on iulie 27, 2016 at 12:10 pm

    Apreciază

    • valentin dorneanu said, on iulie 27, 2016 at 2:55 pm

      e un cor de eretici care ‘cântă’ slavă interesului ecumenist de la patriarhie
      nu e nici unu măcar anti-ecumenism

      când e vreo problemă, ei imediat știu să se scuze
      ereticii se dau basma curată și cu banii

      Numai că în episcopia hușilor știu f. bine că au dat și preotul de la mine din parohie afară că nu a dat șpagă și a zis la predică despre faptul că epsicopul cu protopopul cer șpagă

      http://basilica.ro/precizare-4/

      patriahia se jură că nu e cu interes, e numai iubire curată ca în manele
      dar cum e și în poezia cu zdreanță – el se jură că nu fură dar l-am prins cu rața-n gură

      Apreciază

    • el said, on iulie 27, 2016 at 3:43 pm

      🙂 !!!

      credeam ca poza e „facuta” de Spaceman, el e cel mai tare la parodii din astea grafice !

      Apreciază

      • Augustin-de-Florina said, on iulie 27, 2016 at 4:46 pm

        https://augustindeflorina.wordpress.com/hristosii-mincinosi/

        Apreciază

      • el said, on iulie 27, 2016 at 5:42 pm

        isihastu

        vorba neamtului realist care a priceput demult cu stau lucrurle pe lumea asta de jos:

        „Das Geld regiert die Welt! ” 🙂 🙂 🙂

        Apreciază

      • el said, on iulie 27, 2016 at 5:44 pm

        isihastu

        unii au Imprimeria de cur-papier ( bani)……. aia din dreapta( pozei)
        ailalti care ranjesc slugarnic si „nevinovat” au portofelul gol si AVID…aia din stanga (pozei)

        Apreciază

  26. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază

  27. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază

  28. […] Remarcaţi asemănarea dintre gândirea lui Teofan şi propaganda făcută de nefârtaţii de la cuvântul (ne)ortodox, care îl atacă la rându-l lor pe PS Longhin, care la fel promovează ideea că doar la împărtășirea în comun trebuie întreruptă pomenirea ierarhului și la fel se arată anti-ecumeniști și mari apărători ai Ortodoxiei, dar o scaldă și nu zic nimic concret, nimic categoric, așa cum sunt Sfintele Canoane. Niște iude, împreună cu acest pseudo-ierarh, catalogat de IPS Serafim de Pireu ca eretic și viclean! La fel de viclean pun în discuție și pe Părintele Justin, a cărui nume nici nu ar trebui să-l mai rostească la cât de mult l-au atacat, care ar fi zis că “până la potirul comun”, însă în datele ecumenismului de atunci erau altele, iar acum cu oficializarea ecumenismului în Creta, cu siguranță Părintele Justin nu ar fi fost de acord, cum nu a fost de acord cu nicio erezie! Se confirmă din nou că în spatele tâlharilor de cuvânt stau ierarhi vicleni, care-i dirijează pentru a prosti lumea. Citiți mai multe aici. […]

    Apreciază

  29. […] Sa sau Patriarhul Daniel sau ceilalti Ierarhi romani nu se vor Impartasi cu sectele. Iata-l deci trasand acelasi fals hotar, dincolo de care, de abia atunci vom avem voie sa-i intrebam de vorba: impartasirea din acelasi […]

    Apreciază

  30. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază

  31. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază

  32. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază

  33. […] Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista:… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.