SACCSIV – blog ortodox

OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 25, 2016

paolo-ferrari1

Foto: http://reportage.corriere.it/cronache/2015/bologna-2-agosto-1980-io-cero/

Iata ce putem citi despre Operațiunea Gladio la https://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_Gladio

Colaborând cu numeroase agenții de spionaj din Europa de Vest via NATOCIA a creat după al doilea război mondial, o rețea de armate secrete „în spatele liniilor” (Stay-behind). Scopul principal al acestor structuri paramilitare a fost destabilizarea organizațiilor de stânga din statele respective, prin operațiuni sub acoperire Steag fals.

Cea mai renumită dintre acestea, prima despre care au fost făcute dezvăluiri complete, a fost Operațiunea Gladio (gladius=sabie) care a funcționat în Italia.

În Italia, la sfârșitul anilor `70, serviciile secrete s-au folosit de Operațiunea Gladio pentru a pune la cale atentate prin care să discrediteze mișcarea socialistă italiană care, la vremea respectivă, deținea un loc important în Parlament.

Existența structurii Gladio a fost dezvăluită abia la începutul anilor 1990 de către fostul premier italian Giulio Andreotti care a confirmat că „armata italiană din spatele frontului numită Gladio” a existat începând cu 1958 cu aprobarea guvernului italian.

Unitatea italiană a armatei din spatele frontului, Operațiunea Gladio, a fost organizată în 1950 de generalul Giovannni de Lorenzo, șeful Serviciului Militar Italian de Informatii (SMIF). Operațiunea Gladio a funcționat în cadrul Serviciului de Informații al Forțelor Armate (SIFAR), și era formată din 1000 de oameni în mare parte anticomuniști, luptători de guerilă și spioni, foști membri ai poliției secrete a lui Mussolini. O bază de antrenament a fost stabilită în Sardinia și un număr mare de arme și muniție a fost ascuns în nordul Italiei. [1]

Începând cu 1970, comunismul lua amploare în Italia iar guvernul a apelat la strategia de „creare a tensiunilor” folosind rețeaua Gladio și atacul preventiv asupra comuniștilor.

Operațiunea Gladio a fost implicată în anul 1964 în lovitura de stat italiană când generalul Giovanni De Lorenzo a forțat miniștrii socialiști să părăsească guvernul.

Piazza Fontana

La 12 Decembrie 1969 o bombă a explodat la Banca Națională Agrara din Piazza Fontana, Milano ucigând 17 și rănind alți 88. În după amiaza aceleiași zile, alte trei bombe au explodat în Milano și Roma[2]

Asasinarea lui Aldo Moro

Aldo Moro care a îndeplinit funcția de prim ministru în perioadele 1963-1968 și 1973-1976, a fost ucis în 1978 în timp ce era încă politician în cadrul Partidului Creștin Democrat. A fost răpit în drum spre Parlament unde urma să inaugureze noul guvern pentru care negociase să fie susținut de Partidul Comunist Italian începând cu 1947.

La scurt timp după moartea lui Moro, jurnalistul italian Mino Pecorelli, și-a exprimat în 1978 suspiciunea că moartea lui Moro ar fi avut legatură cu Operațiunea Gladio. El a afirmat că moartea lui Moro se datorează unei „super-puteri lucide”. La un an după moartea lui Moro, Pecorelli a murit împușcat la Roma.

Exploziile de la Bologna

În dimineața zilei de 2 August 1980, o bombă a explodat la Gara Bologna unde au murit 80 persoane și au fost rănite mai mult de 200. În 1988, patru extremiști de dreapta au fost condamnați la închisoare pe viață. Alți doi acuzați au fost condamnați pentru devierea investigațiilor.

Raport asupra Operațiunii Gladio

Guvernul italian a elaborat în 2000 un raport de 300 pagini asupra Operațiunii Gladio. În examinarea absenței arestărilor celor implicați direct în atentatele teroriste din Italia, raportul afirma: „aceste masacre, aceste explozii, aceste acțiuni militare au fost promovate, organizate sau susținute de persoane din interiorul instituțiilor de stat italiene precum și de persoane în legatură cu serviciile secrete americane”.

 

Tagged with:

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sherlock_holmes said, on iulie 25, 2016 at 5:34 am

    OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre?

    Pai ce se intimpla astazi in lume nu este o uriasa operatiune Gladio ? Numai ca nu declansata impotriva comunistilor si a invaziei URSS ci impotriva oricarei comunitati,tari ce nu isi cedeaza de buna voie drepturile,suveranitatea si resursele,ce nu intra in lumea inchegata a lui antihrist ( Noua Ordine Mondiala )….si a „invaziei ” Rusiei.

    Capul sarpelui cred ca l-au constituit atentatele teroriste din 9/11 2001,urmate imediat de Razboiul Terorii impotriva celor care nu au infaptuit aceste atentate.

    Peste aceasta uriasa operatiune Gladio la nivel mondial,este posibil sa existe ( si cred ca exista ) si atentate reale.Cind SUA et Co au omorit zeci si zeci de mii de sotii si mame,ma gindesc ce or gindi sotii si copiii lor,cind au omorit zeci si zeci de mii de soti si tati,ma gindesc ce or gindi sotiile si copiii lor,cind au omorit zeci si zeci de mii de copii,ma gindesc ce or gindi parintii lor ?

    As putea spune ca exista si un terorism indus,nu numai prin omorirea celor dragi posibililor candidati la savirsirea de acte teroriste dar si prin indoctrinarea lor in scoli speciale in SUA,Arabia Saudita,Pakistan,etc.
    Dupa care antrenati de serviciile secrete sa detoneze bombe,sa foloseasca IED-uri,gaz sarin,alte arme sofisticate….

    Scopul ultim al acestor acte teroriste.de tip Gladio sau indus….instaurarea graduala a dictaturii.

    Apreciază

  2. Nimbus said, on iulie 25, 2016 at 6:05 am

    Apreciază

  3. marciusquintus said, on iulie 25, 2016 at 10:05 am

    Protocolul VII:”Va trebui chiar sa silim guvernele crestine sa lucreze dupa planul nostru amplu alcatuit si care în curând va fi aproape de tel. La aceasta ne va ajuta opinia publica, aceasta opinie publica pe care „marea putere”, presa, a pus-o deja pe ascuns în mâinile noastre. Într-un cuvânt, pentru a rezuma sistemul nostru de constrângere eficienta a guvernelor crestine ale Europei, îi vom dovedi unuia dintre ele puterea noastra prin atentate, adica prin teroare; iar tuturor, daca cumva aproape toate se vor revolta împotriva noastra, le vom raspunde prin glasul tunurilor americane, chinezesti ori japoneze.”

    Apreciază

  4. evtodiev said, on iulie 25, 2016 at 11:12 am

    Off topic: Sfantul Nicolae Velimirovici – scrisori misionare
    Unui rentier care scrie ca s-a asigurat pe sine si pe ai sai

    Apreciază

  5. Cristian said, on iulie 25, 2016 at 12:15 pm

    Pokemonii au ajuns la Facultatea de Teologie Ortodoxa (!!)
    https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/07/24/pokemonii-au-ajuns-la-facultatea-de-teologie-din-bucuresti/

    Apreciază

  6. nimeni said, on iulie 25, 2016 at 1:00 pm

    In cautare de pokemoni, ne putem ineca! (nu doar mintea)

    Apreciază

  7. SAVONAROLA said, on iulie 25, 2016 at 1:07 pm

    Frate Saccsiv,
    Te-am intrebat saptamana trecuta daca ai auzit matale de operatiunea Gladio si am promis ca voi reveni.
    Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta in Turcia, este dupa parerea mea Operatiunea Gladio versiunea, 2.0. Sunt sigur de acest lucru.

    Te rog sa citesti acest material:

    https://aurorasito.wordpress.com/2015/02/25/operazione-gladio-fethullah-gulen-e-governo-mondiale/

    In alta ordine de idei, lovituri militare esuate in tari membre NATO (regie Gladio) au mai fost . Asa s-a intamplat pe 7-8 decembrie 1970 in Italia (puciul lui Junio Borghese, supranumit Printul negru, fost capitan de fregata si comandant al Flotilei a X a MAS (Marina Republicana Italiana din vremea lui Mussolini ), dar si in Spania pe 23 februarie 1981. Istoria se repeta, chiar daca la alt nivel si de-aia unii vor sa scoata istoria din scoli…

    Apreciază

  8. SAVONAROLA said, on iulie 25, 2016 at 1:23 pm

    Iata un documentar foarte interesant despre puciul neofascist esuat din Italia, condus de Junio Borghese la data de 7/8 decembrie 1970, de care americanii nu au fost deloc straini…

    Apreciază

  9. Cristian said, on iulie 25, 2016 at 3:12 pm

    http://www.activenews.ro/externe/„LONE-JIHAD-.-Un-razboi-impotriva-civililor-purtat-prin-teroristii-solitari-135287

    „LONE JIHAD”. Un război împotriva civililor, purtat prin teroriștii solitari

    Magnanville (Franța), 13 iunie. Doi polițiști, soț și soție, sunt uciși cu lovituri de cuțit de un franco-marocan (25 ani), autodeclarat radical islamist. Atacatorul e împușcat de forțele de ordine.

    Nisa (Franța), 14 iulie. Un franco-tunisian (31 ani) intră în viteză cu un camion pe o promenadă și omoară 84 de oameni. E ucis de polițiști, în momentul în care deschide focul asupra lor.

    Würzburg (Germania), 17 iulie. Un refugiat afgan de 17 ani, înarmat cu un topor, atacă pasagerii unui tren, rănind patru persoane. Agresorul este împușcat de poliție.

    München (Germania), 22 iulie. Un germano-iranian de 18 ani trage cu pistolul pe stradă și împușcă mortal 9 oameni, apoi se sinucide.    

    Reutlingen (Germania), 24 iulie. Un refugiat sirian de 21 de ani atacă trecătorii, cu o macetă. O femeie însărcinată e ucisă, iar alte două persoane – rănite. Atacatorul e arestat.

    Lecții online despre „crime perfecte”

    Așa cum criminalii nu au semnul fiarei tatuat pe frunte și nici vreo fizionomie aparte, ce ne-ar putea ajuta să-i identificăm prin mulțime, teroriștii se ascund sub cele mai comune tipologii umane. E vecinul de treabă, care te salută respectuos, e musulmanul care poartă pantaloni scurți și merge la serviciu cu bicicleta. Diavolul se plimbă prin lume luând cele mai pașnice înfățișări.

    Teroriștii care, în 42 de zile, au ucis 96 de oameni în Franța și în Germania nu erau luptători instruiți în Siria, ci indivizi care s-au înrolat benevol în acest măcel, acționând pe cont propriu, precum niște soldați telecomandați de la distanță, prin ideologie. Propaganda jihadistă, dar și instrucțiuni asupra modului prin care noii recruți își pot duce la îndeplinire „misiunile” sunt la liber, pe intenet. Fanatizarea unui individ și transformarea lui într-un ucigaș se pot produce din două – trei click-uri pe mouse.

    „Lone jihad” este noul tip de luptător folosit de grupările teroriste. Definiția sa apare în într-o publicație online a uneia dintre grupările teroriste (n.r. – nu vom dezvălui nici numele revistei, nici pe cel al organizației, pentru a evita promovarea acestora). „Lone Jihad este un termen constituit din două părți. Primul, jihad, înseamnă să faci toate eforturile pentru a lupta și pentru a susține lupta contra inamicului. Al doilea indică individualitatea, iar Lone Jihad este un frate ce trebuie să pună în aplicare jihadul, așa cum l-am definit, dar în mod individual și independent, în țara «kuffar» (n.r. – a necredincioșilor), fără a fi nevoie să raporteze liderilor mujahedini”, se spune în ediția de primăvară a acestei publicații.

    Folosirea luptătorilor „lone jihad” este, în opinia grupărilor teroriste, o strategie eficientă, menită să crească „gradul de frustrare și suferință la care sunt supuse națiunile vizate, prin revenirea punctelor de control în inima capitalelor așa-ziselor super puteri, prin controalele de securitate în continuă creștere pentru pasagerii din aeroporturi, nivelul ridicat al procedurilor de securitate, încălcarea vieții private, spionarea și supravegherea în masă ale comunicațiilor cetățenilor lor.”

    Aceeași publicație în limba engleză, disponibilă online fără niciun fel restricție, îi învață pe potențialii recruți de tip „lone jihad” cum să ucidă „într-un mod profesionist”. Viitorii criminali în masă sunt instruiți cum să colecteze informații despre țintele vizate, cum să plaseze bombe-capcană și cum să nu lase la locul crimei urme ce ar putea conduce la identificarea și la prinderea lor.

    În numărul 15 al revistei online, recruții sunt învățați cum să comită crime „la domiciliu, în zona rezidențială” a țintelor, „unde există mai puțină securitate decât la locul de muncă”. Sunt descriși exact pașii ce trebuie făcuți pentru a pătrunde prin efracție într-o casă, apoi este explicat modul în care pot fi confecționate trei tipuri distincte de bombe: coletul-bombă, bomba magnetică pentru mașină și bomba care se declanșează la deschiderea ușii. 

    În căutarea apartenenței, a sensului și a identității
    Din 10.000 de oameni care descoperă pe net aceste materiale propagandistice ce instigă la crimă, 9.999 își fac cel mai probabil cruce și-și văd de viața lor. Unul singur cade în undiță. E acel rătăcit care nu-și mai găsește calea.

    Ȋn mod sigur, nu toți „rătăciții” vor deveni, din războinici în fața tastaturii, militanți reali. Adolescenții rebeli se vor maturiza, depășind momentul răzvrătirii. Unii adulți vor descoperi că nu au, pur și simplu, profilul unui ucigaș, pentru a comite atacuri teroriste, iar alții vor fi restricționați de rutina obligațiilor din viața de zi cu zi.

    Cu toate acestea, câțiva dintre „rătăciți” își vor lua la un moment dat misiunea în serios și vor deveni „lone jihad”, comițând crime în masă. De ce fac ei asta? Pentru că provin din medii diverse, e puțin probabil ca motivația lor să fie determinată de aceiași factori. Potrivit raportului „ISIS în America”, dat publicității în decembrie 2015 de Centrul pentru Securitatea Internă și Cibernetică din SUA, majoritatea experților au convenit că radicalizarea e un proces individualizat și extrem de complex, adesea configurat printr-o interacțiune prost înțeleasă dintre factorii personali și cei structurali (parametrii fundamentali ai unei societăți). 

    Motivațiile ideologice sunt profund interconectate și imposibil de separat de motivele personale. Centrul Național pentru Contraterorism din SUA a observat că cei care îmbrățișează ideologia ISIS tind să fie „indivizi privați de drepturile lor, în căutarea împlinirii ideologice, religioase și personale”. Căutarea apartenenței, a sensului și/sau a identității poate fi un factor de motivare crucial pentru mulți dintre cei care devin adepți ai ISIS.

    Această căutare a sensului a fost comprimată perfect în cuvintele lui Moner Abu Salha, un tânăr de 22 ani din Florida, cunoscut fiind ca primul american care a murit într-o misiune  sinucigașă în Siria, în numele organizației Jabhat al Nusra. „Am trăit în America”, declara Abu Salha într-un videoclip din 2014. „Știu cum este. Aveți toate parcurile de distracții și de fantezie, și restaurante, mâncare și mașini, și tot acest rahat. Credeți că sunteți fericiți. Nu sunteți fericiți. Nu sunteți niciodată fericiți. Eu nu am fost niciodată fericit. Am fost mereu trist si deprimat. Viața e un rahat”, spunea tânărul care descria, în schimb, viața de război din Siria ca fiind „cel mai bun lucru pe care l-am trăit vreodată.” 

    Procesele mentale complexe ce îi determină pe acești tineri să se angajeze în astfel de misiuni extreme sunt greu de înțeles în totalitate. Este însă evident că grupările teroriste și mașinile lor de propagandă au abilitatea de a exploata emoțiile, nevoile și vulnerabilitățile acestor tineri, indiferent de originile lor demografice.  

    Într-un raport publicat de Serviciul de Informații și Securitate din Olanda (AIVD) se arată că „în țările occidentale există un grup mare de musulmani, cea mai mare parte tineri, care se simt izolați în societățile unde trăiesc. Deoarece acești tineri, spre deosebire de părinții lor, își văd viitorul în Occident dar, în același timp, se confruntă cu un sentiment puternic de neîncredere față de societatea occidentală, ei sunt în căutarea propriei identități și a unei poziții pe care să o adopte în societate. Aflați în căutarea unor răspunsuri la aceste întrebări, ei pot ajunge într-un mediu care le este familiar și ușor accesibil: internetul. Iar aici nu doar că pot găsi o mulțime de informații, dar pot, de asemenea, și să devină parte dintr-o comunitate virtuală (musulmană), schimbând idei și defulându-și frustrarea cu alte persoane, ce au aceleași opinii și care le împărtășesc soarta”.

    N.a. – Ȋn România există o linie telefonică antitero – 0800.800.100, la care cetățenii pot semnala situații suspecte a genera acțiuni teroriste. Linie telefonică este gratuită, iar activitatea operatorilor de la Centrul de Coordonare Operativă Antiteroristă din cadrul SRI, care preiau aceste apeluri, are caracter permanent.

    VA URMA: Care este profilul recruților de tip „lone jihad”

    Apreciat de 1 persoană

  10. valentin dorneanu said, on iulie 26, 2016 at 9:50 am

    Io cred că e o greșeală a celor care mai pomenesc ierarhii apostați.

    Apreciază

  11. s2side said, on iulie 26, 2016 at 10:24 am

    Apreciază

  12. ines said, on iulie 28, 2016 at 7:47 am

    De ce multi oameni urasc preotii- si eu am intalnit aceasta tipologie de oameni care au aceasta jutsificare pentru care nu se duc la biserica.Principala sursa care le insufla acest rau e mass media. Iata niste argumente cu care pot fi combatuti bine

    https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2016/07/27/de-ce-multi-oameni-urasc-preotii/

    Cine iubește pe Domnul găsește măcar un preot care să-i placă. Dacă nu-i place nici măcar unul, atunci are el o problemă foarte simplă: nu crede în Dumnezeu. Dar cred că cine este om credincios și smerit iubește toți preoții, fiindcă sunt trimișii lui Hristos, necăutându-le defecte, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel că „celui curat toate i se par curate”. Adică cel smerit și curat la inimă NU SE PREFACE CĂ NU VEDE DEFECTELE PREOȚILOR, CI CHIAR NU VEDE DEFECTE LA EI! Asta înseamnă „toate i se par curate”. Cel ce vede defecte în el însuși nu prea mai are timp să le vadă în ceilalți. Stă câte unul cu binoclul la observat de defecte la preoți, mai atent decât vânătorul care așteaptă căprioara să iasă în luminiș..Unul ca aceasta a uitat de propria sa persoană, o ură înverșunată îl orbește și nu-și dă seama că se află complet sub puterea diavolului. Despre Iuda este scris în Evanghelie „și a intrat satana în inima lui” și îndată a ieșit Iuda afară ca să Îl trădeze pe Domnul.

    Când omul permite duhului necurat să îi intre în inimă, nu mai lucrează el în mod liber și conștient, ci devine o mașină a răului comandată de diavolul-pilot. Acesta îi controlează toate reacțiile fiziologice și prin mișcarea sângelui poate induce felurite stări negative „mașinuței” sale. Astfel, îi poate trezi pofta desfrânării prin mișcarea sângelui spre cele de sub burtă, mânia și iuțimea prin accelerarea curgerii sângelui prin inimă, răutatea față de alte persoane prin creșterea presiunii intracraniene. Omul își dă seama că ceva nu funcționează în el, percepe o iritare, dar din păcate, în loc să cadă în genunchi la rugăciune, așa cum făceau sfinții când simțeau atacurile diavolești, el încearcă un fel de răzbunare pe cel pe care i-l indică însuși diavolul-pilot.

    Ca și cum de starea sa proastă ar fi vinovat aproapele său! Diavolul are puterea aceasta de a chinui un suflet, obligându-și victima să atace fizic sau verbal pe alții. Este ca și cum l-ar păcăli pe purtătorul său: „Vezi, acela este de vină pentru starea ta! Binele lui, frumusețea lui, pacea lui, succesul lui, toate acestea sunt de vină pentru necazul tău”! Dar este numai o păcăleală. De fapt, cel care chinuie sufletul este chiar el, tiranul! De aceea spuneam la început, omul care urăște preoții este manevrat în acest mod de către diavoli. Deoarece salvarea creștinului nu poate veni decât prin preoții lui Hristos, cei care împart pe Duhul Sfânt primit la hirotonie, prima măsură pe care duhul răutății o ia împotriva omului este să îl învrăjbească pe acesta cu preoțimea, sau măcar să îi semene îndoiala față de preotul său duhovnic.

    Astfel omul nu-și va mai mărturisi sincer păcatele, amânând mereu spovedania pe motivul căutării unui alt duhovnic „curat” (pe care, bineînțeles, nu-l va găsi niciodată, căci istoria se va repeta la infinit).. Și uite așa, dragii mei, fără să vă dați voi seama, părintele vă inițiază în tainele spiritualității Ortodoxiei Răsăritului! Încet, încetișor, veți pricepe ce se întâmplă cu voi înșivă și cu cei din jurul vostru. Nu uitați acest mare principiu al Ortodoxiei: iritarea trădează întotdeauna prezența diavolului în inimă, iar diavolul numai cu rugăciune se alungă.

    Pr. Sorin Croitoru

    Apreciază

  13. […] OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre? […]

    Apreciază

  14. […] OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre? […]

    Apreciază

  15. […] OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre? […]

    Apreciază

  16. […] OPERATIUNEA GLADIO. Oare asa ceva s-ar mai putea produce in zilele noastre? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.