SACCSIV – blog ortodox

Active News: ISLAMUL E CU NOI

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 17, 2016

   Iata ce putem citi la Am cercetat degeaba, teroriștii nu există de pe Active News:

Ieri, de ziua Franței, un terorist mic a intrat cu camionul în mulțime la Nice și a creat premisele unei isterii în presă și pe facebook. Isteria constă în lamentații ca: „puteam să fiu și eu acolo”, „afară cu musulmanii din Europa”, „musulmanii nu pot fi asimilați”, ș.a.m.d. Undeva s-a făcut raționamentul: asasinul era tunisian, deci musulman, deci terorist. Mă rog, nu e un raționament, ci un reflex condiționat, transmiteți felicitările mele mass-mediei pentru dresaj, dar sigur aveți și voi partea voastră de contribuție, că doar nu vă ține televizorul legați la minte. A făcut și școala ceva efort, atunci când v-a predat literatura absurdului, adică a lipsei cauzalității, a neconectivității, când în realitate nu există așa ceva. Există doar niște critici literari ratați care n-au izbutit să vadă mizele autentice ale unei literaturi subtile, dar deloc absurde.

În 2011, pe când la conducere se afla Nicolas Sarkozy, Franța a desfășurat timp de opt luni o operațiune militară în Libia. A fost un război de agresiune în toată regula, purtat după modelul invaziei din Iraq inițiate de Bush tatăl și fiul, și anume vizând anihilarea reprezentanților statului, distrugerea infrastructurii și instalarea haosului. Recent, Franța a mai început o campanie și în Mali, dar la scară mai redusă. În caz că nu știți, astfel de războaie presupun moartea a zeci de mii, până la sute de mii și milioane de civili. Nu sunt victime colaterale decât în limbajul de presă, adică în manipulare, în realitate fiecare război postmodern presupune omorârea de civili. Adică oameni ca și noi, neînarmați, care merg la slujbă, se căsătoresc, fac copii, citesc cărți și visează. Vorbesc limbi diferite de limbile europene, au o altă religie dar, ca și noi, respiră. Unii sunt mai bogați ca europenii, dar cei mai mulți dintre ei se mulțumesc cu foarte puțin și nu suferă din cauza asta, pentru că în cultura lor idolii consumismului nu sunt foarte puternici, iar bogățiile orientalilor nu se confundă întotdeauna cu obiectele.

Atunci când ataci undeva pe glob, îți asumi automat că cineva s-ar putea să vină și să facă același lucru și în țara ta. Acesta e veacul și acestea sunt posibilitățile tehnologice. Sigur că suntem pregătiți să ne apărăm împotriva cuiva care ar încerca să arunce o bombă dintr-un avion, dar e ceva mai greu să lupți cu un om care duce o bombă într-o geantă de voiaj. Un tanc ar fi rapid anihilat, dar un camion se poate oricând transforma într-un tanc, lucru care ne poate lua prin surprindere. Probabil că e înfiorător un civil care atacă alți civili în Franța, dar nu mai înfiorător ca tânărul sexy cu aer de metrosexual care urcă într-un avion supersonic Mirage și aruncă o bombă de 5 tone peste un cartier populat din Tripoli.

Nu, nu există nicio problemă legată de islam. Enormitatea asta vi se spune pentru că sunteți dispuși s-o înghițiți pe nemestecate. Dacă ataci un tigru, vei fi sfâșiat la un moment dat de fiare, pentru că și tigrul, ca și omul, vrea să fie tratat cu respect. Nu tigritudinea este cea care duce la violență, ci faptul că te-ai dus cu gânduri mișelești acolo unde nu-ți era locul. Dacă ai deschis un front împotriva țărilor islamice pentru a obține resursele lor naturale prin forță, e o ipocrizie să spui că musulmanii te atacă pentru că sunt musulmani. Nu-mi spuneți că islamul s-a răspândit cu sabia pentru că este ieftin clișeul și ușor de combătut, trebuie doar să deschidem niște cărți de istorie. În Indonezia sunt 400 de milioane de musulmani, mai mult decât în toate țările arabe la un loc, cercetați care armată islamică a ajuns în Indonezia. Dacă vi se pare prea departe, încercați să găsiți o armată islamică în Africa Subsahariană. Cu păcăleala islamică vi se sugerează că nu răul pe care europenii l-au făcut în Orient ar fi problema, ci natura intimă a orientalului, incapabil să primească „civilizația” ce i se îndeasă cu forța pe gât.

Vă rog eu mult să nu-mi aduceți exemplul martirilor Brâncoveni în sprijinul tezei răspândirii islamului prin violență. Fiți puțini atenți și recapitulați mental episodul: un sultan turc îl pune pe domnul Valahiei să aleagă între convertirea la islam și moarte, iar domnul Valahiei, împreună cu feciorii lui, aleg moartea. Acest episod este cel mai bun argument ÎMPOTRIVA tezei răspândirii islamului prin violență. Ce-i atât de greu de priceput că acest eveniment singular s-a dovedit un eșec, admițând că scopul convertirii ar fi existat aievea, și n-ar fi fost mai mult decât o simplă clauză politicoasă comunicată unui condamnat pe care Înalta Poartă nu-l mai considera un vasal sigur.

De ceva vreme, li se reproșează musulmanilor din Europa că nu sunt „integrați”. Păi, să vă zic o chestie, nici eu nu-s integrat. Refuz să mă închin zeilor consumismului, naționalismului, tehnologiei, modernismului, democrației, relativismului, nihilismului, multiculturalismului. Refuz să mă integrez în așa ceva ca să nu mă dezintegrez. Practic o religie orientală, mă închin Logosului întrupat și-mi petrec vremea citind cărți scrise, cele mai multe dintre ele, în urmă cu 1000-1500 de ani. Folosesc un computer cu inima cu care am folosit o căruță, conduc un automobil la fel cum am folosit sapa, coasa și grapa. Acestea sunt instrumente, păstrând anumite rezerve cât se poate de justificate, instrumentele nu mărturisesc nicio integrare.

De ce ar vrea un om religios să se integreze în Europa modernă? Adică, de ce ar vrea un credincios practicant, creștin sau musulman, să-și abandoneze religia, tradiția, limba sacră, civilizația din care provine și care este toată în mintea lui, pentru că acolo e civilizația, și să se transforma într-o pleavă indiferentă și fără greutate, într-un european ateu și modern? Cât de agresiv trebuie să fie cineva pentru a cere unui seamăn al său să se supună unei spălări pe creier, cu aerul că aceasta este soluția? Cât de ignorant trebuie să fie cineva ca să se considere concomitent și creștin și modern, de ca și cum Iisus, apostolii, sfinții părinți, ar fi fost altceva decât cei mai anti-moderni și cei mai neintegrați dintre oameni, ferment al revoltei autentice și al non-conformismului înalt?

Aș vrea să văd, sunt un naiv, firește, aș vrea să văd că Franța își va restarta relațiile cu lumea islamică, în numele respectului față de celălalt. Aș vrea să-i văd condamnați pe George W. Bush și pe Tony Blair, criminali de război care au orchestrat invazia și distrugerea Iraqului. Aș vrea să văd că petrolul e pe bani, și nu este obținut cu prețul sângelui. Aș vrea… dar multe mai vreau! Și oameni inteligenți, informați, suspicioși când li se bagă o prostie în cap, și copii cuminți, și babe frumoase… Realitatea e că înțelepciunea cere timp și e descurajantă, pe când prostia se rezolvă repede și are multe șanse să fie definitivă.

La urma urmei, de ce ai crede că și în altă cultură decât a ta există oameni, valori și virtuți? Nu-i mai comod să consideri că tu ai trecut testul de inteligență, născându-te pe continentul potrivit, cu religia über alles? Nu-i mai facil să crezi că rostul celorlalți este să te admire pe tine, să te slujească pe tine, să-ți servească cel mult drept decor când mergi tu să-ți faci undeva un selfie exotic? Nu, nu sunt de acord cu erezia multiculturalismului. Nu cred că trebuie să-mi cer scuze în numele „crimelor făcute de omul alb”. Nu mă simt deloc agresor știindu-mă bărbat, european, alb și creștin. N-am moștenit pe mâini sângele nimănui. Aș cădea în același simplism irelevant în care se complac și cei care spun că „nu toți musulmanii sunt teroriști, dar toți teroriștii sunt musulmani”.

Categoria numită „terorist” nu există pur și simplu. Am căutat-o în textele sacre și n-am dat de așa ceva. Există doar oameni răi și păcate grele. Iar tipii în costum și cravată la gât fac mult mai mult rău decât nebunii care ajung la bombe artizanale sau transformă camioane în tancuri. Marii teroriști ai lumii n-au omorât cu mâinile lor pe nimeni, dar sunt maeștrii incontestabili ai haosului de azi.

Articol apărut mai întâi pe blogul autorului

Comentariu saccsiv:

   Nu-i un comentariu la un articol, ci e un articol, deci este clar ca Active News este de acord cu el.

In rezumat, autorul RADU ILIESCU zice cam asa:

  • Bush, Sarkozy etc, au invadat Irakul, Libia etc. si ca atare, actualmente, arabii invadati reactioneaza prin “atacuri teroriste” in Europa.
  • “nu există nicio problemă legată de islam”

Pentru a intelege mai bine ce-i in mintea sa, util ar fi sa citim si articolul W. Montgomery Watt – Muhammad at Mecca (recenzie), de pe blogul sau, din care citez cateva fragmente:

Pe aceeaşi linie, şi oarecum în legătură cu teza escrocheriei, s-a mai avansat şi ideea conform căreia revelaţia coranică ar consta în nişte halucinaţii. Trecând în revistă subtilităţi ale comunicării divine, aşa cum au fost ele înregistrate şi clasificate de teologi creştini şi savanţi islamici, concluzia care se impune este: “A afirma că viziunile lui Muhammad sunt halucinaţii, aşa cum au avansat unii, este totuna cu a formula o judecată teologică fără a fi de deplin informat de ceea e s-a produs, şi a afişa în consecinţă o tristă ignoranţă a ştiinţei şi a bunului simţ al unor autori ca Poulain şi a disciplinei teologiei mistice pe care ei o reprezintă.” Desigur, continuând acest tip de “raţionament”, adversarii Islamului au mai susţinut şi faptul că Muhammad ar fi fost epileptic: “De fapt, simptomele descrise nu sunt identice cu cele ale epilepsiei, această infirmitate conducând la o năruire fizică şi mentală, în vreme ce Muhammad n-a încetat niciodată să fie în deplină posesie a facultăţilor sale. Argumentul este absolut contrariu oricărei forme de bun simţ, fără niciun alt fundament în afara celui conferit de ignoranţă şi de prejudiciu. Manifestări fizice concomitente n-au consacrat, nici n-au discreditat vreodată vreo experienţă religioasă în sine.”

[…]

Pe de altă parte, dacă admitem că Dumnezeu este unul şi acelaşi pentru toate religiile (şi nu vedem ce mutilare sau schimonosire intelectuală ne-ar putea împinge să gândim altfel), atunci este normal ca reiterarea Revelaţiei să cuprindă aceleaşi idei pe care le găsim şi-n Iudaism şi Creştinism, nicidecum altele.

[…]

Comparaţia pe această linie dintre Muhammad şi Iisus Hristos ar trebui extinsă la toate avatarurile divinităţii din marile religii, moment în care cel aflat într-o graţioasă minoritate n-ar mai fi negustorul arab, ci nazarineanul.

[…]

Rămâne foarte improbabil că puterea l-ar fi fascinat vreodată pe cel care se izola în peşteră pentru a-L adora pe Dumnezeu, şi e o certitudine faptul că averea considerabilă a Profetului s-a risipit aproape în întregime în anii în care acesta a dirijat destinul comunităţii musulmane.

   Comentariu saccsiv:

Comparati va rog cele de mai sus cu:

Sfantul MAXIM GRECUL: “Cuvânt de acuzare împotriva rătăcirii agarenilor şi împotriva lui MAHOMED, câinelui ticălos, care a născocit-o”

Revenind la articolul de pe Active News, sa analizam cateva fragmente.

Asadar, zice autorul:

În 2011, pe când la conducere se afla Nicolas Sarkozy, Franța a desfășurat timp de opt luni o operațiune militară în Libia. A fost un război de agresiune în toată regula, purtat după modelul invaziei din Iraq inițiate de Bush tatăl și fiul, și anume vizând anihilarea reprezentanților statului, distrugerea infrastructurii și instalarea haosului. Recent, Franța a mai început o campanie și în Mali, dar la scară mai redusă. În caz că nu știți, astfel de războaie presupun moartea a zeci de mii, până la sute de mii și milioane de civili. Nu sunt victime colaterale decât în limbajul de presă, adică în manipulare, în realitate fiecare război postmodern presupune omorârea de civili. Adică oameni ca și noi, neînarmați, care merg la slujbă, se căsătoresc, fac copii, citesc cărți și visează. Vorbesc limbi diferite de limbile europene, au o altă religie dar, ca și noi, respiră. Unii sunt mai bogați ca europenii, dar cei mai mulți dintre ei se mulțumesc cu foarte puțin și nu suferă din cauza asta, pentru că în cultura lor idolii consumismului nu sunt foarte puternici, iar bogățiile orientalilor nu se confundă întotdeauna cu obiectele.

Atunci când ataci undeva pe glob, îți asumi automat că cineva s-ar putea să vină și să facă același lucru și în țara ta. Acesta e veacul și acestea sunt posibilitățile tehnologice. Sigur că suntem pregătiți să ne apărăm împotriva cuiva care ar încerca să arunce o bombă dintr-un avion, dar e ceva mai greu să lupți cu un om care duce o bombă într-o geantă de voiaj. Un tanc ar fi rapid anihilat, dar un camion se poate oricând transforma într-un tanc, lucru care ne poate lua prin surprindere. Probabil că e înfiorător un civil care atacă alți civili în Franța, dar nu mai înfiorător ca tânărul sexy cu aer de metrosexual care urcă într-un avion supersonic Mirage și aruncă o bombă de 5 tone peste un cartier populat din Tripoli.

Comentariu saccsiv:

Da, Bush, Sarkozy si altii au invadat Afganistanul, Irakul, Libia. Si foarte rau au facut. Mai departe insa lucrurile nu sunt asa cum simplificat le “explica” RADU ILIESCU.

Trebuie sa intelegem ca Bush, Sarkozy sau Blair n-au fost decat niste marionete ale unor papusari ce gandesc totul cu multe etape inainte.

Au cucerit Afganistanul ca sa-l “caute” pe Osama bin Laden. Asta era parte a programului anti terorist inceput la 9/11, program ce in fapt urmarea cu totul altceva: implementarea Big Brother – cipuri la nivel mondial.

DOCUMENTARE CELEBRE: Interviul luat de Alex Jones lui Aaron Russo, subtitrare in limba romana si o analiza a sa

11.09.2001 … SI LUMEA S-A SCHIMBAT sau de la ce ni se trage iminentul Big Brother

In secundar, a explodat si productia de mac in Afganistan.

Evident, “teroristii” care lupta in Afganistan impotriva fortelor de ocupatie nu sunt teroristi, ci luptatori care se opun acestei invazii, asa precum parintii lor au luptat impotriva ocupatiei sovietice.

Irakul a fost doar in secundar cucerit pe motiv de petrol. Planul a fost pe termen lung: acolo s-a copt ISIS.

   Libia a fost si ea doar in secundar invadata pe motiv de resurse. In principal facea parte din planul “Primaverii Arabe”. Plan ce includea intreaga Africa de nord pana dincolo de Egipt, in Siria. Care la randul sau a fost necesar pentru crearea unui haos obligatoriu instalarii califatului ISIS si pregatirii invaziei islamiste in Europa:

Video: ISIS n-a aparut peste noapte. Totul a inceput cu PRIMAVARA ARABA … Ce urmeaza?

   Care ISIS ia locul Al Qaeda (de al carui nume populatia incepuse sa se cam sature) in ecuatia anti terorista:

Vigilant Citizen: ISIS = creatie CIA. Scopul? Razboi si haos in Orientul Mijlociu. Panica si MASURI ANTI TERORISTE = REPRESIUNE acasa …

VIDEO – Fost comandant Al-Qaeda: ISIS lucrează pentru CIA

Pentru cititorii mai vechi, tot ceea ce am scris mai sus nu-i deloc complicat, pentru cei noi poate insa ca o fi. Asa ca ii rog sa citeasca ce scrie la hyperlink-urile scrise cu rosu, ca de aia le-am pus.

Asadar, intr-o fraza: au destabilizat intreg nordul Africii pana in Siria, in Siria si Irak (deja facut varza de ani de zile) au creat califatul, au inceput teroarea ISIS si au declansat INVAZIA ISLAMISTA a Europei.

Evreul GEORGE SOROS: Uniunea Europeana TREBUIE sa accepte cel putin UN MILION DE REFUGIATI pe an

EVREII GEORGE SOROS si ROTHSCHILD finanteaza de fapt invazia …

De ce tandemul ISIS – INVAZIA ISLAMISTA?

Pentru ca terorismul duce la masuri anti teroriste, adica la implementarea masurilor Big Brother cu tot cu componenta cip.

5 dovezi ca islamul radical este un produs al serviciilor secrete americane, britanice si israeliene

   Iar invazia e cu bataie lunga:

TREI PIESE PUZZLE: 1) Declin demografic in Europa. 2) Invazie africana si araba in Europa. 3) Planul KALERGI, ROTHSCHILD, WARBURG – DISPARITIA RASEI ALBE din Europa

Evident ca nu orice african sau arab ajuns pe aici stie de tot planul asta. Unii chiar fug din haosul de acasa doar de foame.

Altii insa ajung in Europa cu gandul clar de a instaura un califat pe acest continent. Ei se alatura celor deja pripasiti aici cu ani in urma si cu totii lucreaza pentru impunerea religiei lor sataniste:

ISLAM: “Convertiti-va sau muriti” pe peretii cladirilor din SUEDIA

Video – Islamisti la vederea Crucilor: “MAREA BRITANIE e acum A NOASTRA”

VIDEO: Sa ne amintim ce zicea seicul Omar Bakri despre Romania in 2013

Si se comporta precum niste cuceritori:

Buna dimineata Germanie! Ce gandesti cand esti violata de cel ce l-ai primit in casa? Si ghici ce ti se va intampla? O sa mai stai o data. Si inca o data. Si inca o data. Pana vei fi disciplinata …

Ba mai rau, sunt aparati tocmai de mariontele papusarilor care i-au manat aici:

Comisia Europeana: NU EXISTA nici o legatura intre REFUGIATI si VIOLURILE DE LA KOLN de Anul Nou

GERMANIA: Te opui venirii refugiatilor? ITI LUAM COPIII si SLUJBELE. Si un dialog ANGELA MERKEL – MARK ZUCKERBERG, patronul Facebook

Asadar, vorbim despre o uriasa masa de manevra ce nu stie ca-i masa de manevra, ci isi inchipuie ca ei fac jocurile. Dar nu fac decat jocurile realilor stapani:

Video – RABIN despre INVAZIA ISLAMISTA in Europa: STIRI MINUNATE caci MESIA va veni dupa ce CRESTINATATEA va fi TOTAL DISTRUSA

Sa analizam si partea a doua a articolului de pe Active News. Fraza autorului RADU ILIESCU este cu totul ticalosita:

“Nu, nu există nicio problemă legată de islam.”

Ca religie islamul are o mare problema, caci il duce pe individ in iad.

Mai departe, vorbim despre o islamizare a unui continent in care islamul nu are ce sa caute. Eu ca roman nu vreau sa vad puzderie de moschei pe pamantul aparat de Sfantul Stefan cel Mare sau de Mihai Viteazul. Si nu vreau sa vad nici acest pamant populat de africani si arabi.

Autorul ne spune ca islamul ar fi pasnic. A citit vreodata Vietile Sfintilor?

Dar de frazele astea o fi auzit?

“Ei ar vrea ca voi sa nu credeti, asa cum nici ei nu cred, astfel incat sa fiti deopotriva. Nu va luati dintre ei partasi pana ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Dar daca ei intorc spatele, prindeti-i si omorati-i, oriunde-i veti afla! Si nu va faceti dintre ei nici partas, nici ajutor.

Cititi va rog mai multe la:

Fotografia zilei: MESAJELE ISLAMULUI

Si chiar daca ar fi pasnic, de ce sa-mi bag in casa doctrina iadului?

Iata si alt citat cel putin bizar:

“De ceva vreme, li se reproșează musulmanilor din Europa că nu sunt „integrați”. Păi, să vă zic o chestie, nici eu nu-s integrat. Refuz să mă închin zeilor consumismului, naționalismului, tehnologiei, modernismului, democrației, relativismului, nihilismului, multiculturalismului. Refuz să mă integrez în așa ceva ca să nu mă dezintegrez. Practic o religie orientală, mă închin Logosului întrupat și-mi petrec vremea citind cărți scrise, cele mai multe dintre ele, în urmă cu 1000-1500 de ani.”

Adica are ceva cu nationalismul. Si ce-ai aia religie orientala? Ortodoxia?

Alta:

“De ce ar vrea un om religios să se integreze în Europa modernă? Adică, de ce ar vrea un credincios practicant, creștin sau musulman, să-și abandoneze religia, tradiția, limba sacră, civilizația din care provine și care este toată în mintea lui, pentru că acolo e civilizația, și să se transforma într-o pleavă indiferentă și fără greutate, într-un european ateu și modern? Cât de agresiv trebuie să fie cineva pentru a cere unui seamăn al său să se supună unei spălări pe creier, cu aerul că aceasta este soluția?”

Problemele sunt altele. De ce a ajuns europeanul ateu? Ce cauta islamistul aici?

Alta:

“La urma urmei, de ce ai crede că și în altă cultură decât a ta există oameni, valori și virtuți? Nu-i mai comod să consideri că tu ai trecut testul de inteligență, născându-te pe continentul potrivit, cu religia über alles? Nu-i mai facil să crezi că rostul celorlalți este să te admire pe tine, să te slujească pe tine, să-ți servească cel mult drept decor când mergi tu să-ți faci undeva un selfie exotic?”

Ce-i aia “religia über alles”? Crestinismul?

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jiji said, on iulie 17, 2016 at 6:03 pm

    Pai daca nea Capsatu are o araboaica ce-i toarna intr-una puradei, ce-ai vrea sa scrie pe ActiveNews? Capsatu si-a impus doctrina lui Virgil Vlaescu (aka Virgil Gheorghe), proprietarul ActiveNews si Familia Ortodoxa. Si asta nu e singura meteahna a lor. A se vedea ecumenismul promovat, lingusirea patriarhului si atacul la Miscarea Legionara. ActiveNews – un site al fostilor activisti de partid.

    Apreciază

    • el said, on iulie 21, 2016 at 1:56 pm

      gigi

      virgil vlaescu e prieten bun cu iluian casatu din cauza „discernamatului” lui duhovnicesc jalnc…

      virgil vlaescu, aka virgl gehorrghe pe vrema and era stdent la fizica la magurele a facut si hata yoga si radiesetzie…ambele PRACTICATE ! ajunsse sa aibe ticuri… l-a salvat Parintele Sofian Boghiul la care a inceput sa se spovedeasca, cu cata ascultare nu pot sa spun… cert e ca si-a pastrat totdeauna o doza de „ticneala”…
      iar DACA dupa asemnea CADERE DUHOVNICEASCA si-a refcut Mirungerea ca la LEPADATII de Hristos ( yoghinii si radiestezi stii s eleapda de Hristos si cheama/lucreaua cu diavolii…!!) …. asta NU pot sa-ti spun, …poate NU !

      asa ca fiti ft atent la ce surse va adapati, ce zice pri conferintee lui azi sunt lucrui utile, dar NU VA INCREDETI in discrenamantul lui duhovnicesc , ca sa nu va mirati de alegereile ui viitoare!

      despre KAKA–capsali CURVA soroshista cu asipratii/SETE de parvenire …e inutil a discutam, il stie toata lumea cu trezvie pe ce COCLAURI umbla….
      „meritul” lui : CURVIA ! transformat de amarata aia de nevasta-sa prin mucenicia ei FIZICA ( ca nici pe aia n-o duce capul la mai mult) intr-o legiune de copiii, lucru care ar putea fi FT BUN !…
      …DACA acei copii NU ar urma exemplul/mostenirea parintilor lor…ramane de vazut,

      la inmultirea DOBITOCEASCA ANIMALELE ne sunt cu MULT SUPERIOARE ! ele sunt ADEVARATI PARINTI, in vreme ce omul e o lepadatura care se procreeaza EGOIST si din POFTA si CURVIE , DESFRANAT( animalele NU cunosc desfranarea!!! ele urmeaza constiincios legle puse lor si prin asta isi arata ASCULTAREA de Legiutor) ….si de cele mai multe ori NU spre Slava Lui Dumnezeu, ci spre INMULTIREA neamului inchinatorlor lui anticrist !

      Apreciază

  2. Gabriel M. said, on iulie 17, 2016 at 6:45 pm

    Daca veti cauta in coranul online cuvantul pace il veti gasi de 7 ori. Daca veti cauta cuvantul razboi il veti gasi de 211 ori. Aia numai religia pacii nu este cum zic ei.

    Apreciază

  3. Vali said, on iulie 17, 2016 at 7:33 pm

    Ce ma sperie e ça pe debilul asta il vor urma multe oi proaste, multe si proaste! Ma intreb in ce tara traieste, nu cred ca in Franta, ar fi stiut si vazut cu ochii lui „binefacerile” islamului… Care NU este o religie a pacii! E o secta de nebuni! Atat de naivo-debili sunt doar cei ce n-au trait printre musulmani

    Apreciază

  4. Gabriel M. said, on iulie 17, 2016 at 7:56 pm

    Alt ipocrit care a invitat in platou 2 contra 5 in subiectul casatoriilor homosexualilor (ca si gadea dealtfel). Insusi moderatorul tine partea gaylor. ce trist..

    Apreciază

  5. ioanioan@yahoo.com said, on iulie 17, 2016 at 8:01 pm

    Daca acest Cernea facea ceva care NU era impotriva lui DUMNEZEU , atunci avea tot dreptul sa spuna ca intoarce si celalalt obraz.
    In acest caz , si eu i-l scuipam pe celalalt obraz

    Apreciază

  6. mihai said, on iulie 17, 2016 at 8:12 pm

    si tot pe blogul acela aflam ca atacurile asupra politiei sau intetit http://alerta-in-sua-atac-armat-asupra-unor-politisti_1143331.html

    Apreciază

  7. energein7 said, on iulie 17, 2016 at 8:17 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  8. Manuel Transmission said, on iulie 17, 2016 at 8:20 pm

    Islamul…

    Acest articol ere o lipsa crasa de logica si bun simt specifica celor de la ActiveNews care incearca prin tot felul de manipulari sa faca rost de clickuri si likeuri. Asta este si motivul pentru care au preluat acest articol. Eu personal nu mai intru pe siteul lor. Mai de mult am avut tot felul de „focuri” cu ei pe la comentarii. Cand nu au putut sa ma contrazica cu argumente logice si rationale au inceput cu insulte si cenzura, asa ca nu imi pierd timpul cu idioti manipulatori.

    1. De ex afirmatia:
    „Refuz să mă închin zeilor consumismului, naționalismului, tehnologiei, modernismului, democrației, relativismului, nihilismului, multiculturalismului….”

    Nu ai cum sa fii si anti nationalist si anti multiculturalist sau pro nationalist si pro multiculturalist in acelasi timp, pentru aceste doua concepte sunt total opuse. Adica, ori esti nationalist si implicit esti anti multiculturalism, ori esti multiculturalist si implicit anti nationalist.

    Toata treaba asta „dualista”, de opozitie si cu dreptruri marite pentru orice fel de minoritati care implicit sunt „oprimate” de majoritate, a plecat de la o teorie debila a lui Herbert Marcuse si din ceea ce se numeste „Cultural Marxism”:
    – „Repressive Tolerance” by Herbert Marcuse 1965
    http://www.marcuse.org/herbert/pubs/60spubs/65repressivetolerance.htm

    – Ce este Marxismul Cultural?
    http://gandeste.org/general/ce-este-marxismul-cultural-2/65625

    – Corectitudinea Politică = Marxism Cultural. Industria de divertisment = arma principala pentru genocidul cultural, moral.
    http://gandeste.org/politica/corectitudinea-politica-marxism-cultural-industria-de-divertisment-arma-principala-pentru-genocidul-cultural-moral-2/27931

    – What is Cultural Marxism?
    https://destoryculturalmarxism.blogspot.ro/2013/01/what-is-cultural-marxism.html

    – Cultural Marxism: The Corruption of America
    http://www.thedailybell.com/editorials/nelson-hultberg-cultural-marxism-the-corruption-of-america/

    Cine este interesat de acest subiect, la Editura Rost a aparut o carte intitulata „Corectitudinea politică: „religia” marxistă a Noii Ordini Mondiale”. O recenzie aveti aici:
    – Flagelul corect
    http://www.rostonline.ro/2015/08/flagelul-corect/

    2. Cat despre adaugarea altor concepte ca si consumerismul si transformarea listei intr-un mare ghiveci, este iar incercare esuata de a sustine o idee si de a impune un punct de vedere. Ce treaba are multiculturalismul cu consumerismul sau cu tehnologia? Nu pot sa inteleg. Dar pot sa pricep si anume, caracterul manipulativ al articolului si lipsa de logica.

    Sa luam un mic exemplu. Dominique Loreau este o frantuzoaica stabilita de mai mult timp in Japonia. A fost atrasa se filozofiile orientale in special cele zen si taoiste si a scris o carte intitulata „Arta simplităţii”. Este o carte care indeamna la un mod de viata simplist si rational, minimalist si total opus consumerismului. Sigur ca promoveaza si idei multiculturaliste, dar nu te pune nimeni sa le adopti. Si cu aceste idei si fara ele cartea este una utila, mai ales daca o cupleazi cu o alta carte scrisa de ea si anume „Arta de a pune lucrurile la locul lor”. Citindu-le vei invata sa fii mai chibzuit, mai rational. mai ordonat, mai bine organizat, sa iti insusesti niste idei si sa dezvolti niste obiceiuri care sa te ajute in viata. Te pune cineva sa te muti in Japonia sau sa devi taoist, budist, etc? NU! Te indeamna doar la un mod de viata simplist, cumpatat si rational.
    Icercarea de a insinua ca… consumerismul ar fi legat sau ar fi o consecinta a multiculturalismului denota o logica si un IQ demn de Gâgă sau un caracter manipulatoriu si rea vointa.

    Cartile sunt aparute la Ediitura Baroque si pot fi achizitionate de la diverse librarii online.
    – Arta simplităţii
    http://baroquebooks.ro/colectii/savoir-vivre/48-arta-simplitatii

    – Arta de a pune lucrurile la locul lor
    http://baroquebooks.ro/colectii/savoir-vivre/206-arta-de-a-pune-lucrurile-la-locul-lor

    Pe acelasi subiect:
    – „Enciclopedia inutilităţii” de Alexander von Schönburg
    http://baroquebooks.ro/colectii/noblesse/259-enciclopedia-inutilitatii

    3. Cat despre tehnologie, ce ar trebui sa facem? Sa ne intoarcem in Evul Mediu sau in Epoca de Piatra si sa renuntam la energie electrica, la apa calda de la robinet, sa aram ogorul cu plugul si calul nu cu tractorul, sa facem proiectare cu creionul, teul si rigla de calcul nu cu calculatorui si programe CAD, etc. Si microcipuri tot cu rigla de calcul si creionul vom proiecta? Ce sa spun? Decat HALUCINANT!
    Daca nu poti trai printre oameni si printre avantajele si tehnologiile mileniului trei, daca nu iti poti controla impulsurile consumeriste si emotiile hedoniste, du-te taica in pestera. Ia-ti bocceluta in spate da-i drumul si traieste ca in Epoca de Piatra. Cine te opreste?

    4. „De ce ar vrea un om religios să se integreze în Europa modernă?”
    Daca pentru un nivel de trai, o infrastructura si o civilizatie mai buna nu este un motiv suficient de bun pentru autorul cu IQ de Gâgă, atunci asta este:
    https://www.google.ro/search?q=islam+in+uk&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVweTZ8vrNAhVEqxoKHQeCBukQ_AUICCgB&biw=1252&bih=717

    https://www.google.ro/search?q=islam+in+france&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLub2P8_rNAhUEDxoKHQKRARMQ_AUICCgB&biw=1252&bih=717

    Imaginile de mai sus sunt sutinute si de Michel Houellebecq care incearca a prezice viitorul „luminos” al Europei
    – Supunere
    http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/supunere-245108.html

    5. „Categoria numită „terorist” nu există pur și simplu.”

    Dar exista cuvantul „musulman”. Nimic altceva decat un debil mintal. Cine are vreo problema cu aceasta afirmatie ar trebui sa citesca o „confesiune” facuta de un fost musulman. Inspirata si povestita dupa fapte reale petrecute in „Europa Moderna” a zilelor noastre, in care „eroii” principali sunt tocmai cei la care idiotul care a scris acest articol nu le gaseste „categoria”.
    – „Necredincioasa” de Ayaan Hirsi Ali
    http://www.elefant.ro/carti/biografii-memorii/memorii-jurnale/necredincioasa-160818.html

    si niste mici bonusuri:
    – Adevarul Trist Despre Coran !
    https://ciudateniidincoran.blogspot.ro/

    – Islam: The Politically Incorrect Truth
    http://www.thereligionofpeace.com/

    – Islam 4 Infidels contains information about islam that all non-moslems should know
    http://www.islam4infidels.com/

    6. islamul nu se studiaza cautand pe Google dupa care te dai sestept. Islamul si legile lui se studiaza din „manual”. Daca vrei sa intelegi ce sunt invatati musulamnii aia „omenosi” aveti aici adevarul:
    (verificati cuprinsul)
    – Reliance of the Traveller: A Classic Manual of Islamic Sacred Law
    https://www.amazon.com//dp/0915957728

    Da, asta este manualul dupa care ei invata toate debilitatile si de aia au „scoli” pentru studiul islamului. Tocmai ati aflat ce invata.

    Apropo, in nord-vestul Indoneziei in regiunea Aceh se poate vedea islamul real in adevarata lui splendoare. Omanii sunt biciuiti in mod public, omorati cu pietre si crestinii chiar sunt decapitati, exact ca in Arabia Saudita.
    https://www.google.ro/search?q=muslim+aceh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwm6eC_frNAhVJOxoKHds2AicQ_AUICCgB&biw=1252&bih=717#tbm=isch&q=christians+beheaded+in+aceh+

    https://www.google.ro/search?q=muslim+aceh&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwm6eC_frNAhVJOxoKHds2AicQ_AUICCgB&biw=1252&bih=717

    Umberto Eco exact la tipi din astia de genul lui Iliescu se refrea:
    – Umberto Eco atacă dur reţelele sociale: „E invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”
    http://www.gandul.info/stiri/umberto-eco-ataca-dur-retelele-sociale-e-invazia-imbecililor-televiziunea-promovat-idiotul-satului-fata-spectatorul-simtea-superior-drama-internetului-l-promovat-idiotul-satului-purtator-adevar-14619118

    Radu Iliescu = idiotul satului !

    Apreciază

  9. Alex said, on iulie 17, 2016 at 8:46 pm

    Analistul politic Gearoid Ó Colmáin: The Nice Attack: French intelligence failure or Zionist agenda?

    http://www.gearoidocolmain.org/en/nice-truck-attack-2016/

    Să revedem ce spunea Gearoid Ó Colmáin şi despre atacul terorist de la Paris (13 noiembrie 2015):

    Apreciază

  10. Lucian N said, on iulie 17, 2016 at 8:48 pm

    Citisem și eu mai devreme, uluit, acest articol absolut ticălos. Incredibil ce beznă e-n mintea acestui ipochimen, Radu Iliescu…

    Apreciază

    • Mihaela Bejan said, on iulie 18, 2016 at 7:08 pm

      Nu e de mirare. Uite ce scrie acest specimen, de pildă, despre părintele Stăniloae: „Există un discurs exaltat despre românism, ilustrat de nerozia savantă a Părintelui Dumitru Stăniloaie: “Poporul nostru are o limba care-i folosită şi în Liturghie. La popoarele catolice, limba vorbită de popor este alta decât limba liturgică. La popoarele slave, limba liturgică e alta decât limba vorbită de aceste popoare. La greci, limba liturgică e alta decât limba vorbită azi de popor, e o limbă greacă veche. La noi, limba liturgică e cea vorbită de popor. De aceea, limba vorbită de popor capătă un cuprins de taină şi de sfinţenie. Noi avem cuvinte minunate. Poate toate cuvintele noastre au un cuprins de taină pe care nu-l au cuvintele altor popoare.” Cu tot respectul pentru distinsul teolog şi traducător al Filocaliei, fragmentul citat ilustrează o sincopă intelectuală. Limba română este doar accidental liturgică, şi nu spre câstigul cuiva. Latina este liturgică în catolicism la fel cum slavona a fost liturgică în ortodoxia noastră, şi mă intreb dacă nu cumva am fost mai români pe vremea aceea decât acuma. Iar faptul că la greci limba liturgică nu este cea vorbită în taverne, acesta e semn de seriozitate şi exigenţă.” Deci, dacă despre pr. Stăniloae scrie aşa… ce mai trebuie ca să vă faceţi o părere despre cât de politically correct este „dl.” radu iliescu (nu pot folosi majusculele la numele său). Articolul întreg, plin de toată filosofia şi „înalta cugetare” a ipochimenului le găsiţi în articolul: Ernest Bernea, România – simplitatea pierdută (recenzie)

      Posted: 30 Jun 2016 08:07 AM…

      Apreciază

  11. Gabriel M. said, on iulie 17, 2016 at 10:09 pm

    obraznici mai sunt homosexualii astia:

    Apreciază

  12. VagaBond said, on iulie 17, 2016 at 10:43 pm

    Miroase.a Soros

    Apreciază

  13. Gabriel M. said, on iulie 17, 2016 at 10:45 pm

    Apreciază

  14. ultimul mohican said, on iulie 18, 2016 at 7:35 am

    Presa „antisistem” e plina de capcane. Citisem articolul si m-am lamurit cand am vazut ca un antinationalist, ca asta se declara, sustine o religie fara probleme, islamul. Iar cand am aflat ca Brancoveanu a murit degeaba, ca doar i s-a dat o alternativa, mi-am dat seama ce mult apreciaza ortodoxia autorul si implicit si site-ul care-i gazduieste articolul.

    Apreciază

  15. isa said, on iulie 18, 2016 at 9:21 am

    ”nu există nicio problemă legată de islam” – nu de ieri, nu de azi, ci de secole …
    Off topic, pentru cei interesati: pe 31 iulie va avea loc resfintirea bisericii Sf. Mina (C-ta), slujba va fi tinuta de ierarhul locului si va participa corala Armonia.

    Apreciază

  16. gheorghi said, on iulie 18, 2016 at 9:26 am

    Dupa migratia masiva in Europa Apuseana – din Asia – a oamenilor de cultura si a savantilor, dupa caderea Bizantului „multumita” musulmanilor si lipsei de ajutor (… crestinesc!) al papistasilor, dezvoltarea si organizarea statelor s-a facut cu principii si idei crestine.
    A nu observa ca celelalte seturi de filozofie existentiala (bazate pe Islam, Budism, Zen, Mozaism, animism, si [prea multe] altele..) intra in coliziune, prezinta contradictii fundamentale cu Crestinismul denota lipsa de discernamant a celui care le „infrateste” pe toate, intr-o armonie New Age.
    Omul este religios si daca nu declara un dumnezeu…
    Credinta sa poate fi banul, averea, perversitatile sexuale, dependenta digitala, prostitutia intelectuala savantlaca…
    Crimele francezilor in Africa neagra si musulmana sint comparabile cu cele belgiene (ne-reaminitite), britanice, … cele americane (in istoria recenta)
    Nu sint scuze razbunarile de acest gen, cu tendinta talmudica de „compensare” prin escaladarea crimei.
    ––––-
    Sa vii insa sa apreciezi ca amenintarea (urmata de infaptuire) cu omorarea daca nu te faci musulman NU ESTE VIOLENTA ma face sa ma intreb daca autorul este normal la cap?
    Pai daca nici omorarea cui nu se converteste nu este violenta, atunci care iti este definitia acestui termen, „violenta” profesore?
    Si nu vede Islam aici….
    Articol de un progresism sinucigas – renuntare la identitate prin lepadarea de credinta si neam…
    Nu ma asteptam, autorul avea mesaje coerente si consistente anterior acestei aberatii mentale.

    Apreciază

  17. mircea.v said, on iulie 18, 2016 at 10:08 am

    saccsiv,

    nu stiu daca ai pus linkul si la articolul ala cu pasajele din Coran ref la omoruri, si in special la omoratul crestinilor. E simplu, aici e toata cheia. In Coran zice ca trebuie sa lupte omorand si fiind omoraiti pana ce toata lumea va fi cu islamul. Cine refuza islamul, taiat gatul.

    Apreciază

  18. marciusquintus said, on iulie 18, 2016 at 11:59 am

    Mie asta mi se pare cel mai revoltator pasaj:

    ” Vă rog eu mult să nu-mi aduceți exemplul martirilor Brâncoveni în sprijinul tezei răspândirii islamului prin violență. Fiți puțini atenți și recapitulați mental episodul: un sultan turc îl pune pe domnul Valahiei să aleagă între convertirea la islam și moarte, iar domnul Valahiei, împreună cu feciorii lui, aleg moartea. Acest episod este cel mai bun argument ÎMPOTRIVA tezei răspândirii islamului prin violență. Ce-i atât de greu de priceput că acest eveniment singular s-a dovedit un eșec, admițând că scopul convertirii ar fi existat aievea, și n-ar fi fost mai mult decât o simplă clauză politicoasă comunicată unui condamnat pe care Înalta Poartă nu-l mai considera un vasal sigur.”

    Vedeti ce generos era sultanul?I-a dat lui Brancoveanu posibilitatea de a alege…
    In rest ce sa mai zic,sa nu vezi ca terorismul este in mare parte regizat din centre oculte asta este pura prostie.
    Prostia unui om chinuit de o optiune pentru islam pe care a facut-o mai demult si de care ar vrea sa scape dar nu mai poate.

    Apreciază

  19. marciusquintus said, on iulie 18, 2016 at 12:16 pm

    Intre timp omul a mai postat o apologie islamista despre cat de buna este sharia.QED
    Foarte ciudata politica celor de la Activenews.

    Apreciază

  20. guby said, on iulie 18, 2016 at 12:21 pm

    Propaganda continua…
    http://m.activenews.ro/stiri-social/Cateva-lucruri-de-maxim-bun-simt-despre-shari%E2%80%99ah-islamica-1351
    Lapidarea, ucidere pentru apostazie, mutilare pentru furt, etc sunt de „bun simt”

    Apreciază

    • el said, on iulie 18, 2016 at 1:17 pm

      au primit lozu` GROS de la Soros si deverseaza dupa agenda !

      Apreciază

      • Paul222 said, on iulie 18, 2016 at 8:14 pm

        Tocmai asta-i faza, Active News nu a fost niciodata genul de trompeta sororista, cum e in mod evident Hotnews. Dar e foarte ciudat ce se intampla…

        Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 18, 2016 at 10:58 pm

      au sters linkul..

      Apreciază

  21. […] ce ne explicau ca islamul e cu noi si promovau scrisorile avocatilor Marilor Sinod, precum cea a activistilor homeopati de la […]

    Apreciază

  22. […] Active News: ISLAMUL E CU NOI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.