SACCSIV – blog ortodox

Tentativa de LOVITURA DE STAT in TURCIA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 16, 2016

Iata si ce putem citi la Noapte dramatică în Turcia. LOVITURĂ DE STAT militară eșuată. Zeci de morți. Guvernul e „în control”:
Turcia a trecut vineri noaptea printr-o tentativă de stat eșuată. După ce o facțiune a Armatei turce a părut că preia controlul asupra punctelor-cheie din Ankara și Istanbul, situația a revenit la normal sâmbătă la primele ore ale dimineții, Guvernul a preluat din nou controlul, iar militarii s-au predat.
Militari turci au ocupat vineri seară zone strategice din Ankara și Istanbul, inclusiv aeroportul Ataturk, podurile din Istanbul si parlamentul din Ankara și au anunțat că au preluat puterea în țară. Pe parcursul unei nopți dramatice, a devenit clar că nu întreaga armată participa la lovitura de stat. Guvernul a anunțat că este încă în control, în vreme ce Președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut oamenilor să iasă în stradă și să apere democrația, lucru care s-a întâmplat. Mai multe explozii s-au auzit la Istanbul, unde puciștii ar fi deschis focul asupra populației, iar la Ankara, clădirea Parlamentului a fost lovită de cel puțin o bombă. Ulterior, guvernul și mai multe instituții de securitate, inclusiv structuri ale Armatei, au anunțat că lovitura de stat a eșuat și că guvernul este în control. Erdogan, care a aterizat la Istanbul, s-a adresat triumfător populației.

UPDATE:  Aeroportul internaţional Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, iar prima cursă a aterizat deja după tentativa eşuată de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă. Autorităţile au anunţat că aeroportul se află sub controlul militarilor loiali Guvernului. În plus, s-a anunţat că circulaţia tancurilor pe podurile peste strâmtoarea Bosfor este interzisă, din motive de siguranţă.

UPDATE: Bilanţul morţilor de la Ankara, în urma tentativei de lovitură de stat, a crescut la 66, a anunţat Parchetul, citat de Russia Today. De asemenea, cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 150 au fost rănite în ciocnirile de la Istanbul, dintre militari pucişti, pe de o parte, şi poliţie şi civili, pe de alta.

UPDATE: Premierul turc Binali Yildirim a anunţat că peste 120 de persoane au fost arestate după tentativa de lovitură de stat de vineri, relatează Sky News, citat de News.ro.

Anterior, el a declarat că “situaţia este în mare măsură sub control”.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite în ciocnirile de la Istanbul, dintre militari pucişti, pe de o parte, şi poliţie şi civili, pe de alta.

Un general s-ar afla printre puciștii uciși.

La Ankara, cel puţin 17 poliţişti au fost ucişi după ce puciştii au bombardat clădirea în care se aflau. De asemenea, 12 persoane au fost rănite grav într-un bombardament care a vizat Parlamentul turc.

Bilanțul victimelor nu este complet și nu este deocamdată confirmat oficial.

UPDATE: În vreme ce guvernul pare să reluat controlul asupra țării, iar cea mai mare parte a puciștilor au fost arestați sau s-au predat, există în continuare militari rebeli care trag încă focuri de armă, anunță Sky News.

UPDATE: 12 persoane ar fi murit în atacul de la Parlamentul din Ankara, potrivit CNN Turk. Informația nu a fost confirmată oficial, așa cum nu a fost confirmată nicio informație cu privire la numărul victimelor.

UPDATE: Președintele Erdogan a anunțat că mai multe arestări au avut loc în rândul ofițerilor care au organizat lovitura de stat. Unii membri ai Armatei au primit ordine din Pennsylvania, de la clericul Fethullah Gulen, a spus Erdogan.

Erdogan a mai spus că hotelul unde se afla, pe coasta Mării Egeea, a fost bombardat după plecarea sa.

UPDATE: De notat că două formaţiuni de opziţie din Turcia au denunţat lovitura de stat militară, exprimând susţinere pentru Administraţia Recep Tayyip Erdogan. „Această ţară a suferit destul de pe urma loviturilor de stat. Nu vrem ca aceste suferinţe să se repete”, a comunicat Partidul Popular Republican (CHP). Şi Mişcarea Naţionalistă (MHP) a anunţat că susţine Administraţia Recep Tayyip Erdogan, scrie Mediafax.

UPDATE: Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite în ciocnirile de la Istanbul, dintre militari pucişti, pe de o parte, şi poliţie şi civili, pe de alta, relatează ABC News, citat de News.ro.

Anterior, presa locală anunţase că cel puţin trei persoane au fost rănite la Istanbul, când au încercat să forţeze un baraj al armatei şi să traverseze unul dintre podurile peste strâmtoarea Bosfor. Podurile sunt închise, iar în oraş au fost impuse restricţii de circulaţie.

UPDATE: Președintele Erdogan a apărut în fața mulțimii după aterizarea pe aeroportul din Istanbul și a anunțat că organizatorii loviturii de stat vor fi pedepsiți.

UPDATE: Fostul general Muharrem Kose, îndepărtat recent din funcţie de regimul de la Ankara, s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat, relatează agenţia de presă Anadolu, citată de DPA.

UPDATE: Zeci de militari participanți la lovitura de stat au predat armele polițiștilor din Piața Taksim, potrivit Reuters. Mai devreme, militarii s-au ciocnit cu demonsranții ieșiți în stradă pentru a susține guvernul.

UPDATE: Sofia anunță că Turcia a închis granița cu Bulgaria.

UPDATE: Două explozii puternice s-au auzit la Istanbul și una pe aeroportul Ataturk. În paralel, televiziunea privată CNN Turk a anunțat că un grup de militari a intrat în clădire – prezentatorii au întrerupt transmisiunile.

UPDATE: Președintele Erdogan a aterizat la Istanbul, anunță Sky News, care citează surse din Turcia.

UPDATE: Premierul turc Binali Yildirim a declarat că “situaţia este în mare măsură sub control” după tentativa de lovitură de stat din ţară, relatează AFP, citată de News.ro.

Anterior, el a spus că tentativa de lovitură de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de mişcarea loială clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, deşi gruparea acestuia a condamnat-o.

Alianţa pentru Valori Împărtăşite (AfSV), o grupare non-profit cu legături cu clericul de opoziţie Gulen, a dat publicităţii un comunicat prin care a condamnat tentativa de lovitură de stat.

“Condamnăm orice intervenţie a armatei în politica internă a Turciei”, se arată în comunicat.

Guvernul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a acuzat în repetate rânduri susţinătorii lui Gulen că vor îl îndepărteze cu forţa de la putere.

UPDATE: Premierul turc a anunţat că a fost impusă o zonă de restricţie aeriană deasupra Ankarei şi că toate aeronavele vor fi doborâte.

Anunţul a venit după ce un elicopter ar fi lansat o bombă deasupra Parlamentului turc.

Nu există deocamdată informaţii în legătură cu eventuale victime.

UPDATE: Televiziunea turcă de stat, TRT, emite din nou după ce manifestanţi au luat-o cu asalt şi au intrat în studioul de ştiri. Anterior, televiziunea fusese ocupată de militari. Martori au declarat că au auzit o explozie puternică în clădire, notează News.ro.

UPDATE: O bombă a lovit Parlamentul de la Ankara, relatează agenţia de presă Anadolu, citată de Reuters. Potrivit Fox TV, bomba a fost lansată din elicopter. Cel puţin 12 persoane au fost rănite grav în bombardamentul care a vizat Parlamentul turc de la Ankara, relatează agenţia Anadolu.

UPDATE: Guvernatorul Istanbulului şi purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii turce au declarat că tentativa de lovitură de stat a fost respinsă, relatează AP şi Sputnik News, citate de News.ro.

Comandantul Armatei a 3-a, ce are cartierul general la Istanbul, a emis un ordin televizat ca toate trupele să se întoarcă în barăci.

Potrivit postului de televiziune TRT, patru militari au fost arestaţi pentru tentativa de lovitură de stat, inclusiv unul de rang înalt.

Anterior, agenţia de presă Anadolu a anunţat că în spatele tentativei se află un fost general îndepărtat recent din funcţie de Guvernul de la Ankara.

UPDATE: Imagini cu militari „arestați” de cetățeni au apărut pe rețelele de socializare. Potrivit unor martori oculari, în orașe au început să se audă chemările la rugăciune, un semn de sprijin pentru administrația Erdogan.

UPDATE: Confruntări pe străzi. Agenția Anadolu susține că 17 polițiști ar fi fost uciși la sediul Forțelor Speciale din Ankara.

NTV anunță că un avion militar turc ar fi doborât un elicopter folosit de cei care au organizat lovitura de stat.

UPDATE: Comandantul „Primei Armate” a Turciei anunță că cei care organizează lovitura de stat sunt o facțiune mică a Armatei și „nu există motive de îngrijorare.”

UPDATE: Militarii turci ar fi deschis focul asupra demonstranților care încercau să treacă podul din Istanbul în semn de protest față de lovitura de stat. Există cel puțin câțiva răniți, notează ITV.

Presa turcă anunţă că schimburi de focuri de armă se aud în jurul Parlamentului şi în zona palatului prezidenţial din Ankara.

Ambele instituţii sunt înconjurate de tancuri.

UPDATE: Președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat că o „structură paralelă” încearcă să preia puterea în Turcia. Analiștii cred că Erdogan face referire la mișcarea clericului Fethullah Gulen, un rival al președintelui.

Ce este „structura paralelă” incriminată de Erdogan? Guvernul acuză mișcarea lui Fethullah Gulen

UPDATE: Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, îndeamnă la calm în Turcia.

AFP susţine că mai multe focuri de armă ar fi fost trase dintr-un elicopter, în Ankara. De asemenea, s-au auzit mai multe explozii puternice. Citeşte mai multe AICI

Cel puţin un civil a fost rănit de focuri de armă în clădirea televiziunii TRT, controlată de pucişti, relatează Hurriet Daily News, citat de news.ro. Străzile din Ankara şi Istanbul sunt împânzite de militari şi de tancuri. Potrivit presei, în capitala ţării se dau lupte între poliţie şi militarii pucişti.

Sute de persoane au ieşit pe străzile din Istanbul, după anunţul loviturii de stat militare şi al preluării controlului de către Armată. De cealaltă parte, preşedintele Erdogan cheamă oamenii în stradă, spunând că tentativa de lovitură militară ar fi fost un eşec. Declaraţia a fost făcută într-o intervenţie telefonică la CNN Turk.

Președintele Erdogan acuză un „stat paralel” și cere oamenilor să iasă în stradă

UPDATE: CNN Turcia anunţă că preşedintele Erdogan este „în siguranţă”, fără a preciza alte detalii despre locul în care se află acesta.

UPDATE: Potrivit presei internaţionale, elicopterele armatei turce ar fi deschis focul ascupra clădirii Serviciului secret al Armatei. Informaţia nu a fost confirmată oficial încă şi nu s-a avansat nicio cifră a unor eventuale victime.

Tentativă de lovitură de stat în Turcia. RUSIA, prima reacție: Evitați o vărsare de sânge!

Armata turcă spune că a preluat controlul guvernului pentru a „restaura democraţia şi drepturile omului”, informează Reuters.

Armata Turciei, „garantul Constituției”, are o lungă istorie a loviturilor de stat

SUA, primul punct de vedere după anunţul loviturii de stat militare – „Sperăm că va fi stabilitate în Turcia”.

Martori susţin, citaţi de presa internaţională, că toate cursele aeriene din Istanbul au fost anulate sau redirecţionate.

Tancuri militare care rulează pe străzile din Istanbul sunt întâmpinate de trecători cu aplauze.

Există informaţii că fostul şef al Statului Major al Armatei ar fi ţinut ostatic de către liderii -deocamdată necunoscuţi- ai loviturii de stat militare. Informaţiile nu au fost deocamdată confirmate sau infirmate.
UPDATE: Armata turcă susţine că a preluat controlul puterii, într-un comunicat oficial, citat de Realitatea TV.

Financial Times susţine că Grecia şi-a plasat armata în alertă.

Panicaţi, oamenii au format cozi în jurul bancomatelor, pentru a retrage bani.

Premierul turc Binali Yildirim a declarat că o grupare armată a încercat „o lovitură de stat”.

„Vorbim de o încercare de lovitură de stat”, a declarat Binali Yildirim. Premierul ar fi jurat că cei vinovaţi vor plăti „preţul suprem”.

Autorităţile ar fi blocat accesul la Twitter şi Facebook, în Ankara şi în Istanbul. Reţelele de socializare rămân, însă, deschise, în celelalte regiuni.

Pe Twitter au apărut postări în care se vorbeşte despre soldaţi care ar fi blocat, cu ajutorul tancurilor, Aeroportul Internaţional Ataturk.

Armata ar fi intrat în sediul televiziunii naţionale şi, conform primelor informaţii, lira turcească se află în cădere liberă.

 

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on iulie 16, 2016 at 8:54 am

    Apreciază

  2. marian said, on iulie 16, 2016 at 9:12 am

    Visul de eliberare a Turciei de sub dictatura lui Erdogan a fost doar o farsa. Ca el insusi a pus-o in scena, sau, ca a fost mana vreunui alt personaj care i-ar fi fost candva apropiat, nu stiu cat de mult ar conta. Faptele sunt rezultatul si acestea conteaza, cel putin pentru moment. Daca populatia a fost scoasa pe strazi sa apere democratia, asta e semn ca populatia e fie naiva fie, dornica de scenarii in stilul asa-zisei revolutii romane din 89. Ca politia/civilii dezarmeaza armata e ceva ce ma face sa zambesc. Ori civilii nu sunt civili, ori militarii nu sunt militari, ori toti sunt doar actori si nu e nimic altceva decat un film de o calitate turceasca. Ca a fost nevoie de o atare desfasurare de forte ca armata lui erdogan sa fie epurata de elemente neloiale e ceva ce il prezinta pecriminalul erdogan intr-o pozitie NESIGURA, iar la aceasta ora, Putin, sunt sigur ca rade in hohote de prostia de pe celalalt mal al Marii Negre. Populatia turca va plati un pret GREU pt ca a ratat ocazia de a tacea, stand linistita in case. Populatia turca, prin prezenta la aeroportul ataturk a dovedit imbecilitate maxima, ca si cum s-ar fi dus la fotbal, sustinand pe acest mare criminal care e erdogan.
    Ii urez si lui erdogan, sa dispara cat mai grabnic din peisaj, daca nu de mana alor sai, macar de mana Rusiei.
    Doamne scapa-ne de satanele de la putere!

    Apreciază

    • Paul222 said, on iulie 16, 2016 at 11:17 pm

      Nu esti singurul care gandeste asa

      http://www.rumaniamilitary.ro/lovitura-de-stat-sau-teatru-ieftin

      shoebat.com/2016/07/16/this-failed-military-coup-in-turkey-is-just-another-false-flag-attack-by-turkish-president-erdogan-to-consolidate-his-power-and-create-a-neo-ottoman-islamic-super-state/

      Si eu cred la fel, ca e o farsa menita a-i da si mai multe puteri. Ati vazut ce-a facut imediat?. A schimbat peste 2700 de judecatori! Pe care nu ii putea schimba daca nu avea circul asta inainte…

      Apreciază

      • marian said, on iulie 17, 2016 at 8:55 am

        Gloata isi merita soarta pt ca il sustine. Ce sustine? Un criminal inhaitat cu alta criminala de-i zice mama merkel. Ce scarbos! Au aruncat de pe pod in apele Bosforului pe copiii aia de 18 ani! Au decapitat in cunoscutul stil isis pe motiv de participare la rebeliune. Când Damascul va fi o ruină iar Siria va înceta să mai deranjeze pe jidani cu prezența granițelor statului sirian, abia atunci lucrurile se vor accelera. Câtă vreme Grecia nu împuşcă pe teroriştii trimişi de erdogan, situația e considerată normală. Baza de la Ingirlik e o chestiune aparent discutată mai puțin de presa oficiala. La fel si atacarea cartierelor de locuitori curzi din istanbul, despre care media oficială a mintit spunând că acestia ar fi fost de partea calaului erdogan. Daca treaba cu isis în Siria e pe ale sa se cam fâsâie, se va inventa altceva. Rămâne să vedem ce.
        Doamne ajută!

        Apreciază

  3. Orthodox said, on iulie 16, 2016 at 9:48 am

    Apreciază

  4. AKRITAS said, on iulie 16, 2016 at 9:54 am

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/16/tentativa-de-lovitura-de-stat-in-turcia/
    Armata turcă spune că a preluat controlul guvernului pentru a „restaura democraţia şi drepturile omului” – acesta este singura afirmatie reala din toata aceasta poveste.
    Dar, islamistii „moderati”, asa zisul regim Erdogan, alesi democratic, care urla nestingheriti ca : „moscheile sant cazarmile noastre, minaretele baionetele noastre, credinciosii soldatii nostri”, si care duc o politica „bine” facuta pentru construirea de moschei, de megamoschei, in toata Europa, in toata lumea, inclusiv la Bucuresti, pe pamant crestin, care sustin pe islamistii fanatici, provacand invazie islamica „bine” organizata in Europa pentru distrugerea civilizatiei crestine europene, acesti islamisti moderati, „alesi” democratic, folositi acum ca instrument, ca steag fals, pentru distrugerea crestinismului, sant sustinuti acum de occidentul „civilizat”, apostat, iudeomasonic….

    Apreciază

  5. mihai said, on iulie 16, 2016 at 10:04 am

    Da, ft ciudat, nimeni nu mai intelege ce se intampla, cert este ca si in cazul asta se procedeaza ceva de genul tipic jidanesc dezbina si cucereste, adica turci omorindu-se intre ei

    Apreciază

  6. el said, on iulie 16, 2016 at 10:35 am

    „Financial Times susţine că Grecia şi-a plasat armata în alertă.”_______ DA DOAMNE Biruinta binecredinciosilor crestini si mantuieste pe poporul Tau!

    Sa-i bata Dumnezeu si sa-i rispieasca pentru totdeauna, sa le dea PLATA LOR la acesti spurcati care au macelarit neamurile crestine din balcani si din jurul lor de 1500 de ani !

    Apreciază

    • S.M said, on iulie 16, 2016 at 7:36 pm

      Tu iti dai seama ca blestemi???? De ce ii judeci tu, mai ales cu atata rautate??? Nu te-am inteles niciodata!!!! Fara ei nu aveam atatia sfinti in calendar! Macar sa nu-i osandim! Sa dea Domnul sa-i lumineze pe cat mai multi, sa vina la cunostinta adevarului!!

      Iarta-ma fiindca ma bag in seama, insa cred ca undeva gresesti si mantuirea nu-i o joaca…

      Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2016 at 8:45 pm

        S.M
        desigur, sunt foarte constient de ce fac/zic ! cu sau FARA ei erau EXACT tot atatia Sfinti in Calendar, si Dumnezeu NU ARE NEVOIE nici de diavol, nici de cel rau ca sa aduca binele, sau sa sfinteasca pe om cu harul Sau.
        imi pare rau ca nu sunt asa de „sfant” cum ti-ar place tie sa crezi. asa sunt eu cu scaderile mele, ma bucur ca esti tu mai sfant/bun ca mine ! 🙂

        eu ma bucur sa vad si Dreptatea Lui Dumnezeu asupra celor rai, ca la Mila si POMANA suntem toti NARAVITI…MOCA.

        Dumnezeu a pus si o vreme de pedepasa a raului, si eu MA BUCUR sa o vad , si chiar o cer : Maranatha!

        Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2016 at 9:11 pm

        SM

        na ia aici si vezi ce spunea SF Paisie Aghioritul desrpre Turcia si PICEPE ca asa este VOIA Lui Dumnezeu, ca Dumnezeu nu e un neputincios care are nevoie de rau /diavol ca sa aduca Mantuirea si Sfintirea lumii, nici Adam NU a avu nevoi de diavol ca sa se faca fiu al Lui Dumnezeu, dar daca diavolului si.a bagat si el coada Dumnezeu L-A SILIT sa ajute si el la Mantuirea omului…..dar Dumnezeu NU AVEA NEVOIE de diavol sa implineasca SCOPUL Sau in Creatie: INDUMNEZEREA omului !!!

        sau ti se pare ca si Sf Paisie era vreun „neiubitor de oameni cand spunea ce soune adespre Turcia si PLATA ei !!! si SE BUCURA ! …se bucura ca Grecia va primi inapoi DREPTUL ei si ca pacatosii vor fi ZDORBITI !

        dupa mintea ta plina de dulcegarii si „iubire de aproapele” Sf Vasile cel Mare era pesemne vreun UCIGAS sangeros si razbunator cand a rugat e Dumnezeu sa NIMICEASCA pe Iulian Apostatul, sau Sf Alexandru cand s-a rugat SA CRAPE Arie ….!!!

        de la FURAJAT cu atatea iubirisme ecuKAKAmeniste ati ajuns niste babe bigote pline de „iubire ” dupa mintea voastra !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 16, 2016 at 9:43 pm

        SM

        dar de Sf Ilie ce zici? 🙂 ia uite aici :

        era „UCIGAS” rau saracul daca cu mana lui a TAIAT 400 de popi idolesti ai Isabelei?
        era „mai bine” sa se roage pentru „mantuirea „lor dupa mintea ta probabil….. 🙂

        PS: vezi ca VINE VREMEA Sf Ilie si alti Sfinti NU MERITA omenirea asta spurcata care va fi cercetata cu semnele si minunile Sf Ilie si ale Sf Enoh care vor aduce PLAGI MARI peste slugile lui anticrist !

        pps: si nu ma cred ca Sf Ilie , te previn ca parca vad, cu mintea ta pioasa ca TAMAN asta o sa-ti treaca prin minte ca SINGUR inteles al celor ce ti le spun….. 🙂

        Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2016 at 9:53 pm

        SM

        asa-i mantuirea nu-i o joaca dar nici povesti cu apa e roze de babe pioase si „gingase la simtire”.
        sa vedem DACA vom fi gasiti VREDNICI de Ortodoxie , ca iata acum vreme de mantuire si de marturisire, e de facut lucrarea duhovniceasca, … nu de plans bicisnic de mila celor NEVINDECATI din INCAPATANARE !

        Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 16, 2016 at 9:31 pm

      plus ca 1 treime din turcaleti vor deveni Ortodocsi conform profetiilor

      Apreciat de 1 persoană

  7. el said, on iulie 16, 2016 at 10:36 am

    Veste BUNA !

    se darama CACASTOAREA turceasca…. 🙂 ma bucur !

    Apreciază

    • mihai said, on iulie 16, 2016 at 4:08 pm

      Da si mai ales ca niste soldati au dezertat in grecia cu un elicopter si ca urmare conducerea de la ankara cere extradarea lor, sa fie oare asta scanteia? Nu stim vom vedea

      Apreciază

      • marian said, on iulie 17, 2016 at 9:11 am

        Daca ar fi sa credem, cica au pierdut 46 de elicoptere si 6 f16 in asa-zisa tentativa de puci.

        Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 16, 2016 at 5:11 pm

      el,
      Nu te bucura, asta nu este o veste buna, va fi vai si amar, dar stim, tu esti departe si te uiti la tv jucandu-te cu motanul si cu tastatura ….
      Pacat de Turcia, in loc sa-si vada de treaba, de turismul care le aducea mari beneficii, s-a apucat sa valseze pe muzica distrugerii si smintelii refacerii imperiului otoman, dar poate asa le e scris si pus in frunte …
      Parca am mai spus-o, cand ma manifestam „democratic” in piata Universitatii acum 26 de ani, un nene caruia i-a placut sa ma tina de vorba mi-a spus ca razboiul va incepe de la Turcia care va fi distrusa total ….
      Doamne Iisuse Hristoase, ai grija de oile tale capiate si de cainii turbati!

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iulie 16, 2016 at 5:39 pm

        NIMENI

        sa stii ca chiar imi pare RAU ca NU a iesit MACEL mai mare si pierderi GRELE in CACASTOAREA turceasca!!!
        la e un fel de sport national lovitura de stat la ei de la atatürk incoace….

        dictatorul ala erdogan ucigasul care face afaceri cu isis, tine fraiele strans in labe… sunt dezamagit ca s-a terminat autodistrugerea lor asa de repede, dar nu-mi fac grija ca vine aia DEFINITIVA curand, e la usi… a inceput cu scuturarea scaunului de sub cur cand a fost recunoscut GENOCIDUL armean de care Germania( aliata lor nr 1 dintre eurolaci) … ii astept acu pe rusi in Stramtori sa-i STRIVEASCA definitiv !

        nenea ala cu care ai vorbit tu atunci stia probabil inca de acum 26 ani Profetia Sf Paisie Aghioritul sau a altor sfinti ! Asa ca ce le e scris(OSNADA pe care SINGURI si-au agonisit-o ca neam) in frunte(curul ala de le serveste de capatzana si sta pe umeri de decor la ei!) le e pus la turcalai…. 🙂

        ps : sa stii ca nu conteaza locul unde se afla, ci starea duhovniceasca a omului , asa ca nu te nacaji, stie Dumnezeu cum e mai bine si ce sa dea la fiecare dintre noi.
        pana una alta eu ii multumesc zilnic ca mi-a dat motanul asta sa ma bucur si eu de faptura lui necuavntatoare pe care pana atunci nici n-o vedeam orbul de mine ! 🙂

        Doamne ajuta !

        Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2016 at 5:43 pm

        NIMENI

        si cu turismul las-o mai usurel, ca aduc beneficii TERITORIILE FURATE de la Greci in Asia Mica !

        asa ca le urez din tot sufletul : PRAFUL SI PULBEREA sa se aleaga de ei si de castigurile lor de acum si pana in veac!

        Apreciază

      • el said, on iulie 16, 2016 at 9:48 pm

        NIMENI

        ps: nu te ingriiora ca marile orase ale Eu(rolaciei vor fi praf si pulbere si RUINE…. iar sangele va curge pana la Rin !
        …asta ca sa nu te mai simti singurel si „nedreptatit” de situatia geografica „defavorizata” … 🙂

        Apreciază

  8. Bogdan Ioan said, on iulie 16, 2016 at 11:04 am

    Deci, războiul profetit ne bate la ușă. Instabilitatea din Turcia va creste posibilitatea creșterii neînțelegerilor dintre turci și greci. Și de acolo va începe războiul.

    Apreciat de 1 persoană

  9. cca70 said, on iulie 16, 2016 at 11:48 am

    sunt aproape sigur in proportie 90% ca e mana jidaneasca in tentativa asta

    turcii si evreii nu se au prea bine de cativa ani chiar daca Erdogan a schitat o impacare cu ei

    sper ca Erdogan sa nu pateasca ca si Ceausescu si desi nu mi-e simpatic absolut deloc Erdogan , decat sa-l debarce jidanii mai bine sa mai stea pana ajung rusii la Bosfor

    Apreciază

  10. catalin_b said, on iulie 16, 2016 at 12:39 pm

    Un punct de vedere, posibil foarte pertinent:
    http://lorenalupu.com/blog/ce-s-a-intamplat-de-fapt-in-turcia/

    Apreciază

  11. ortodoxend said, on iulie 16, 2016 at 1:25 pm

    Lovitura de stat din Turcia a fost regizata si indreptata impotriva poporului turc. Acolo va izbucni un razboi lunile sau anii ce urmeaza. Tot ce s-a intamplat azi-noapte e pus la cap de aceiasi politicieni corupti care au fost amenintati de factiunea rebela. E logic ca 2 + 2. In momentul in care factiunea de armata a intrat cu tancurile in Istanbul si Ankara, de ce nu a intervenit cealalta parte din armata ? De ce, in loc sa intervina celelalte forte de ordine armate, au fost chemati cetatenii in strada ? Ca sa se faca peste 200 victime si pentru ca populatia sa acumuleze ura fata de musulmanii sunniti. Asa, in curand, va izbucni, concertat, un razboi civil in Turcia intre musulmanii de diferite credinte.

    Daca intervenea toata armata impotriva lui Erdogan, nu se mai putea opri acest puci. Chiar si-asa, factiunea rebela s-a organizat atat de prost incat totul a fost premeditat ca sa esueze. Pentru a nu fi esuat, tancurile trebuiau oprite pe poduri de-a latul, soldatii sa stea in tancuri, sa fie bombardate serios cladirile importante, sa fie luati prizonieri politicieni importanti. Dar… vai, a intervenit populatia si armata s-a predat. Ce porcarie regizata. Sau si mai prost, capii gruparii au fost arestati de serviciile secrete. Daca asa de bine se organizeaza armata in zilele noastre ma simt in pericol.

    Apreciat de 2 persoane

    • Templier said, on iulie 16, 2016 at 5:30 pm

      De acord cu tine,ortodoxend! Mai degraba cred ca Erdogan si-a primit lectia(pumnul in bot) la tupeul si nesimtirea afistae,in ultima perioada de timp.Ha! auzi d-le cum sa-si permita sultanul o fronda deschisa la adresa perfidului occident,pe de o parte sa se infrupte cu banii proveniti din vanzarea petrolului si din afacerile cu ISIS,iar pe de alta parte sa santajeze occidentul(Germania) ca va da drumul la milioane de refugiati in Europa ..ba mai mult isi permite sa se impace cu Rusia si sa-i mai si invite sa foloseasca infrastructura militara in lupta contra ISIS,,CURAT MURDAR!Azi noapte cutia pandorei nu s-a inchis,abia s-a deschis..Vor urma lucruri interesante cu Turcia si Iranul.

      Apreciază

  12. ovidiu-s said, on iulie 16, 2016 at 2:20 pm

    Se urmareste destabilizarea Turciei perceputa ca un ,,stat laic” printre musulmani si occidentali. Dupa eliminarea ISIS si declanșarea unui razboi civil in Turcia, nordul tarii care se numea Siria, aflat in stapanire kurda se va uni cu sud-vestul actual Turciei, de fapt Kurdistanul turcesc.

    Apreciază

  13. el said, on iulie 16, 2016 at 2:25 pm

    doar atat au reusit pucistii aia prosti?
    sunt ft dezamagit, ma asteptam sa-i toprileze mai greu pe dictatorii aia indraciti de la putere, sa iasa cu MULT mai multe pierderi si mai mult haos la spurcati !!!

    fssss….

    Apreciază

  14. ion said, on iulie 16, 2016 at 5:06 pm

    se arata Dracu la ziua aviatiei din UK??

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on iulie 16, 2016 at 11:01 pm

      scrie si tu cu „d” mic ca e doar un tolerat (vorba parintelui Arsenie Papacioc) 🙂
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  15. Stefan said, on iulie 16, 2016 at 5:45 pm

    Cine afla regizorul acestei mascarade din Turcia ,afla si autorul revolutiei din decembrie ’89.Se pare a fi o lovitura sustinuta de C.I.A si Mossad sub supravegherea Fsb (invers ca la noi-Kgb si germanii ,supravegheati de C.I.A si Mossad).Probabil ca scopul e legat de conflictul care va izbucni in maxim 2,3 ani in zona Marii Negre si Marea Baltica ,ceva gen Razboiul Crimeiei ,avand in prim-plan Romania (care a cedat pe fata suveranitatea tarii in favoarea jidanilor din Sua ,prin acest luteran sectant kLAUS wERNER iOHAN si MARELE gaozar =bASE domnule) si Ukraina ,poate si Polonia (ma refer la principalele tari pa teritoriul carora se va da lupta cu rusii).Da dom’le ,papusarii ne arata dictatorii demoncrati ,adevaratii conducatori ai unor mari si stravechi popoare razboinice =Turcia =Sultanu Erdogan si Urs(s)=Tarul Putin.
    A venit timpul macelurilor si sfartecarii inca o data a popoarelor ,de data aceasta ptr resursele naturale ale Rusiei si probabil (daca ruskies vor pierde ) federalizarea Rusiei (doar asa va putea fi tinuta dupa aia sub control).Oricum in Siria trebuie sa se realizeze un stat nou si ptr cei aproximativ 30 milioane de Kurzi,care sunt singurul popor fara tara independenta.Se vede ca si ,,marii cilivizati europeni „=occidentalii li s-au dat batai de cap fix in interiorul tarilor lor=imigrantii musulmani,care sunt imposibil de adaptat la cerintele si obiceiurile adunarilor sectante romano si catolice.E de urmarit si prietenia dintre Grecia si Turcia ,atentie cu o capacitate militara foarte puternica (grecii au investit foarte mult in fortele lor militare in ultimii 15 ani,de unde li se trage si falimentul de azi).Probabil ca in Asia va trebui izolata si China odata cu restul lumii,SUA e in stare de razboi civil,iar noi goimii ne facem planuri de concedii prin tari …hopa!!…dar care tari ,ca in toate se intampla conflicte aducatoare de frica si moarte.
    Vremurile bune s-au dus ,iar lumea a ajuns asemanatoare cu TURNUL BABEL=nimeni nu mai poate distinge realitatea de minciuna ,nimeni nu mai poate scapa (indiferent de tara in care fuge) .
    Probabil ca daca eram CIPUITI ,eram mult mai in siguranta ,iar politia si chiar armata stia tot timpul de noi si de …TERORISTI ,care ne tot strica vacantele si infinitele noastre petreceri cu bautura,nudism,pornografie in numele EVOLUTIEI SI PROGRESULUI =HA!HA!HA.

    Apreciază

  16. Orthodox said, on iulie 16, 2016 at 6:21 pm

    Apreciat de 1 persoană

  17. Claudiu said, on iulie 16, 2016 at 6:46 pm

    Ma iertati pentru off-topic! Recomandati mi o Biserica in Timisoara, unde se face randuiala si Liturghia sa fie pe psaltica daca s ar putea si din predica preotului sa plec cu ceva..iertati inca o data..nu credeam ca o sa ajung vremurile sa pun intrebarea asta!

    Apreciază

    • Mel said, on iulie 16, 2016 at 10:50 pm

      Încearcă la bisericuța de la aeroport! PR Ștefan! Nu știu sigur dacă îndeplinește toate condițiile tale, dar poti încerca!

      Apreciază

    • miturimoderne said, on iulie 17, 2016 at 9:19 am

      Bisericuta Pr. Cristian de langa Politie pe Take Ionescu.

      Doamne ajuta!

      Daniel

      Apreciază

  18. pitaru said, on iulie 16, 2016 at 7:02 pm

    Frate „el” spune-mi te rog cum se numeste cartea aceea cu sfintele din Rusia caci as vrea sa o cumpar si eu daca o voi gasi.Multumesc!

    Apreciază

  19. Templier said, on iulie 16, 2016 at 7:03 pm

    Lovitura de stat abia urmeaza. Erdogan trece la EPURARI masive.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/07/16/erdoganoccidentul-si-pseudolovitura-de-stat/

    Apreciază

    • Templier said, on iulie 17, 2016 at 7:58 pm

      Confruntările continuă în Turcia, chiar dacă tentativa de lovitură de stat a eşuat. Potrivit agenţiilor de presă internaţionale, duminică seara au loc ciocniri între forţele de securitate şi susţinătorii loviturii de stat, în zona celui de-al doilea aeroport din Istanbul. 42 de elicoptere militare sunt date dispărute, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la o a doua tentativă de lovitură de stat.Evenimentele sunt in desfasurare.

      Apreciază

  20. Orthodox said, on iulie 16, 2016 at 7:17 pm

    Apreciază

  21. gabi said, on iulie 16, 2016 at 8:43 pm

    Oare sa fie adevarata stirea aceasta despre Obama pe care am gasit-o pe un blog ?
    Spune ca a semnat ieri o lege care ii da posibilitatea sa declare la nevoie Legea Martiala, daca am inteles eu bine din engleza.
    http://phatfrontja.com/breaking-newspresident-obama-signs-martial-law-order-in-united-states/

    Apreciază

  22. RomeoB said, on iulie 16, 2016 at 10:09 pm

    Armata, garantul „laicitatii statului turc” insemna de fapt masonerie: erau militari din tata in fiu, instruiti si educati in SUA.
    Poporul religios a mai adus la putere un musulman conservator (Mehmetin Erbacan), dar armata l-a inlaturat de la putere. Erdogan este urmasul mai inteligent al lui Erbacan: in momentul in care a preluat puterea, a demis o multime de generali. Apoi a arestat ziaritsi (de presupus multi lobisti soros).
    Actuala lovitura de stat pare a fi data de ultimele ramasite masonice; a fost coordonata si de la baza nato de la Incirlic. Acum Erdogan a eliminat utimele ramasite din armata. A mai demis azi si sute de judecatori – din clasa Monica Macovei.

    „Democratii americani” au inceput discreditarea: AVENIMENTUL ZILEI.

    Apreciază

  23. Spyridon said, on iulie 16, 2016 at 10:47 pm

    Homosexualii psihopați conduc lumea
    https://pbs.twimg.com/media/Cnc_OdNXYAA171c.jpg:large

    Apreciază

  24. Orthodox said, on iulie 17, 2016 at 3:28 am

    Apreciază

  25. Orthodox said, on iulie 17, 2016 at 3:37 am

    Apreciază

  26. mada said, on iulie 17, 2016 at 5:52 am

    Cred ca turcii au incercat o iesire din UE.

    Apreciază

  27. ioanide said, on iulie 17, 2016 at 7:55 am

    Frate Vasile, te rog fă un articol despre slujbele pt ploaie si poate cineva dintre noi poate face o scrisoare deschisă catre BOR ,în acest sens.
    Multumesc

    Apreciază

  28. […] Iata comentariul fratelui ioanide postat la Tentativa de LOVITURA DE STAT in TURCIA: […]

    Apreciază

  29. NIMENI said, on iulie 17, 2016 at 12:32 pm

    Pai cum vine domne’ asta? cica teroristii nu exista!
    http://www.activenews.ro/stiri-social/Am-cercetat-degeaba-teroristii-nu-exista-135052

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 17, 2016 at 2:06 pm

      NIMENI

      L-am citit in diagonala. Pare ca zice ceva de genul: ISLAMUL E CU NOI

      Apreciază

      • NIMENI said, on iulie 17, 2016 at 7:54 pm

        sa stea ei la ei si noi la noi, fiecare cu traista lui, asta una,
        a doua, cand arabii faceau astronomie evropenii mai aveau de invatat …

        Apreciază

  30. Radu said, on iulie 18, 2016 at 2:32 pm

    Acum iar vor zice cei din presa noastra ca sunt rusii de vina ce de obicei ei sunt mereu atotstiutori…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.