SACCSIV – blog ortodox

STRICAREA MINTII: “Florin Barbu a pierdut copiii din cauza mamei care e o panarama! Statul englezoi retardat are dreptate in acest caz”

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 14, 2016

Am scris ca multimile s-au dezobisnuit sa gandeasca:

Crearea SCLAVULUI PERFECT: Tinerii nu pot gandi iar batranii s-au dezobisnuit sa mai gandeasca

Am scris si ca multimile au ajuns nici sa nu mai aiba logica:

Documentar interzis in mass-media. TRANSGENDER: Normalizarea unei teribile boli mintale. DE CE?

Iar la aceasta stare jalnica s-a ajuns inclusiv prin invatamant:

Video: INDOBITOCIREA prin INVATAMANTUL MODERN

Cazul Florin Barbu dovedeste insa ca vorbim la mult prea multi si de o stricare a mintii. Iata de exemplu comentariul lui Christian postat la SCLAVII TIGANILOR din Berevoiesti. De abia dupa 8 ani autoritatile iau masuri in forta. Nefericitii erau rapiti din fata bisericilor, dezbracati, violati, pusi sa munceasca si primeau rar mancare, dar si aia de pe jos:

Barbu a pierdut copiii din cauza mamei care e o panarama! Statul englezoi retardat are dreptate in acest caz

   Comentariu saccsiv:

Nu stiu cine e Christian, caci nu l-am mai vazut pe aici. Vorbe asemanatoare insa am mai auzit. Si ma ingrozesc.

Pai cum mai fratilor?

Pe de o parte avem, sa zicem, o curva. Asa, in acceptiunea crestina a cuvantului. Dar nu o prostituata, ci una care a gresit desfranand cu un alt barbat decat sotul ei. Si femeia asta are copii. Cate sunt ca ea? Din pacate, mari multimi. De la vedete si pana la necunoscute. Si nu doar sotiile calca stramba, ci si barbatii. Ba putem spune ca mai ales barbatii. E grav pentru mantuire, insa e strict problema lor, este pacatul lor personal.

Poate o sotie care a gresit sa fie mama? Indubitabil. Dar un sot care chiar si-a si lasat sotia pentru amanta, poate fi tata? Absolut. Mama sau tata care sa-si iubeasca copiii? Categoric.

Pe partea cealalta ce avem? Luarea copiilor de la mama desfranata (dar nu prostituata, subliniez inca o data) si plasarea lor la un cuplu de homosexuali.

Iar unii zic ca e bine asa. Ca asa le iese lor daca pun lucrurile intr-o balanta. Asta-i produsul mintii lor stricate. Undeva pe scara lor de valori, cel mai grav e ca mama a avut amant. Apoi la mizilicuri si chestiuni usoare e rapirea copiilor de catre sistem si probabil ca pe undeva pe la chestiunile acceptabile figureaza cuplurile de homosexuali. Si atentie mare, nu sunt activisti gay cei pe care i-am auzit scotand pe gaura gurii vorba asta fecaloida.

Care-i singurul pacat de pe Pamant pentru care a fost necesara o directa pedeapsa divina? Ce va spune Sodoma? Lot a fost extras din cetatea aceea si voi habaucilor ziceti ca e bine ca i-au fost luati copiii desfranatei si dati unui cuplu de homosexuali?

 

Reclame

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. pcmouse said, on iulie 14, 2016 at 10:11 am

  mesaj nedorit>spam>block

  Apreciază

 2. alex said, on iulie 14, 2016 at 10:27 am

  Scuze de offtopic dar deasupra Bucurestiului trec o groaza de elicoptere si avioane militare mari stie cineva daca e vro parada sau ceva mai rau? Doamne fereste.

  Apreciază

 3. alex said, on iulie 14, 2016 at 10:31 am

  M-am uitat si pe stiri http://stirileprotv.ro/stiri/international/raspunsul-rusiei-la-exercitiile-nato-din-marea-neagra-moscova-a-trimis-in-zona-o-nava-de-razboi-noua-si-avioane-de-vanatoare.html cica fac si nato exercitii din cate am inteles acolo sper doar asta sa fie. Adica ma refeream sa fie doar execitii si sa nu se ajunga la un razboi.

  Apreciază

 4. George said, on iulie 14, 2016 at 11:38 am

  Ne-am tampit din punct de vedere duhovniceste. Dar si daca ne luam dupa logica lumeasca, te gandesti ca e inadmisibil ca acei copii sa fie dati unor homosexuali. Asadar, de ce sa mai batem moneda pe gandirea duhovniceasca, cand noi suntem departe si de cea „fireasca”.

  Apreciază

 5. energein7 said, on iulie 14, 2016 at 11:41 am

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 6. sorin said, on iulie 14, 2016 at 12:33 pm

  Nu e deloc bine asa. Dar Dumnezeu ingaduie asa ceva pentru nesimtirea noastra. Una este sa cazi in pacate, dar sa ai vointa sa te ridici si alta este sa iti placa sa stai in pacate si sa mai faci rau si la altii. De exemplu o multime de cunostinte de ale mele sunt plecate in strainatate, ei acum vad ce se intampla si nu fac nimic. PAi noi stim ca in viitorul apropiat si ei vor pati la fel si atunci eu sa imi pregatesc umarul de pe acum pentru astfel de nesimtiti ca sa vina sa imi planga cand li se vor lua copii? II avertizez incontinuu si eiu vad dar sunt nepasatori , ba mai mult si rad.

  Apreciază

 7. sorin said, on iulie 14, 2016 at 12:39 pm

  Frate VAsile niste cunostinte de ale mele care sunt casatoriti de jumate de an, divorteaza. Ambii sunt ortodoxi cxu duhovnic. Si cucoana cu mama au puis la cale divortul inventand tot felul de minciuni ca sa divorteze. Ba mai mult arunca cu noroi si in duhovnici care spun ca ea cu mama greseste. E normal asa>? Fata are si ea un mic pacat nu? Inventewaza minciuni, a fugit de acasa, deja vrea sa isi refaca viata, are pretentii sa ii dea sotul apartamentul proaspat cumparat. SI ce este si mai trist e ca fata este fiica de preot , si preotul si mama o sustin pe ea si il terfelsc pe baiat. E in regula nu? Sa vezi cu cata ura s-au pornit impotriva baiatului. Desi legea partajului spune ca se imparte casa, ea o vrea pe toata. Asemenea oameni sunt ultra demonizati si nu merita nimic. Decat sa ii pomenim la rugaciune sa ii intoarca Dumnezeu si atat. Singuri isi fac necazurile. Cu cat ii bagi in seama pe asemenea oameni , cu attat mai mult prind curaj.

  Apreciază

  • alex said, on iulie 14, 2016 at 3:24 pm

   Pentru fata de preot si restu ortodocsilor raspunsul e aici https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/14/sfantul-nicodim-aghioritul-obiceiurile-cele-rele-ale-crestinilor-nu-lasa-neamurile-sa-creada-in-hristos/ dar chiar si asa noi trebuie toata viata sa ne chinuim sa ii indreptam ca scria undeva in scriptura cine salveaza un suflet isi ia rasplata mare in cer. Asa si cu Florin Barbu trebuiau ajutati sa se indrepte dar nicicum sa dai copii la homosexuali.Nici macar nu trebuiau luati ci doar ajutati parintii sa treaca peste, sa zicem un hop al vietii. Eu unu vad calea spre mantuire un maraton, dar un maraton in care toti alearga spre sosire si cand cade unu ne oprim il luam de mana il ridicam si continuam sa alergam cu totii. Nu conteaza cine ajunge primul acolo este medaliat cel care i-a ridicat pe cei multi cand cadeau.

   Apreciat de 1 persoană

   • sorin said, on iulie 14, 2016 at 6:20 pm

    Pai aici e problkema. Nimeni nu mai face nimic, adica sa taie pacatele de la radacina. Daca s-ar lucxra din timp unde se vad necazuri, atunci nu s-ar mai ajunge in situatia de a ti se rapi copii. Ca Florin Barbu sunt cu zecile de mii in jurul nostru, si noi nu facem nimic. Fiecare este o posibila tinta a elitei satanice.

    Apreciază

  • Ioan said, on iulie 14, 2016 at 3:43 pm

   Cuvant la casatorie al

   Sfantului Ioan Gura de Aur

   Despre vorba Apostolului: „Femeia este legata prin lege atita vreme cit traieste barbatul ei. Iar daca barbatul ei va muri, este libera sa se marite cu cine vrea, numai intru Domnul. Insa mai fericita ar fi daca ar ramine cum este” (1 Corinteni 7:39, 40).
   In alta zi, Fericitul Pavel ne aseza legea despre casatorie si drepturile ei, scriind si zicind asa catre Corinteni: Iar pentru care mi-ati scris, bine este omului sa nu se atinga de femeie. Iar din pricina preacurviei, fiecare sa-si aiba femeia sa, si fiecare sa-si aiba barbatul sau (1 Corinteni 7:1, 2). De aceea am spus si eu tot ce era de trebuinta pentru intelegerea acestor cuvinte. Dar este nevoie sa vorbesc cu voi iarasi despre acelasi lucru, fiindca si astazi, acelasi Sfint Apostol Pavel pomeneste de dinsul. Si l-ati auzit pe el strigind si zicind: Femeia este legata prin lege atita vreme cit traieste barbatul ei. Iar daca barbatul ei va muri, este libera sa se marite cu cine vrea, numai intru Domnul. Dar mai fericita este de va ramine asa, dupa parerea mea. Si socotesc ca si eu am Duhul lui Dumnezeu (Corinteni 7, 39-40).
   Deci sa urmam lui si astazi, si sa vorbim impreuna despre aceasta invatatura; caci, urmind lui Pavel, prin el vom urma in totul si lui Hristos, fiindca si el nu sie-si, ci Aceluia urmind, a scris toate. Si nu este lucru neinsemnat ca o casatorie sa fie bine infiintata, altminteri este izvor de nenumarate rele pentru cei ce nu se folosesc de ea cum trebuie. Dupa cum femeia este un ajutor, tot asa, adesea, se face si vrajmas. Si, dupa cum casatoria este un liman, tot asa poate aduce si naufragiul, nu prin firea sa, ci prin sufletul acelora care se folosesc rau de ea. Acela care pazeste legile hotarite ale ei gaseste casa si femeia lui ca o mingiere si liberare de toate necazurile care i se intimpla, fie in piata, fie oriunde; iar acela care ia lucrul cu nesocotinta si fara judecata, chiar daca se bucura de multa liniste in afara, intrind in casa, vede numai stinci si pietre. Trebuie deci, pentru ca este vorba de treburi asa de insemnate, sa dam mare luare aminte acestor cuvinte: cel care isi ia femeie trebuie sa faca acest lucru dupa legiuirea lui Pavel sau, la drept vorbind, dupa legiuirea lui Hristos.
   Stiu negresit ca multora cuvintul li se va parea nou si neasteptat, si de aceea nu voi tacea, ci mai intii va voi citi legea, si apoi voi incerca sa inlatur contrazicerea ce pare ca este aici. Care este legea pe care ne-a dat-o Pavel? Femeia este legata de lege, deci, cit ii traieste barbatul, nu trebuie sa se desparta si sa-si ia alt sot, incheind o a doua casatorie. Si baga de seama ca foloseste numai cuvinte deslusite, cu toata ingrijirea. Nu zice: Sa traiasca la un loc cu barbatul cit timp traieste aceasta, ci: Femeia este legata de lege cit timp traieste barbatul ei; incit – chiar daca i se da carte de despartire, chiar daca paraseste casa, chiar daca se duce la altul – este legata prin lege, si una ca aceasta este preacurva.
   Asadar – daca barbatul ar voi sa-si departeze nevasta, sau femeia sa-si lase barbatul – sa-si aminteasca aceasta vorba si sa se gindeasca ca Pavel este de fata si o urmareste, zicindu-i cu tarie: Femeia este legata de lege. Caci, asa cum robii fugiti tirasc dupa ei lantul, chiar cind au parasit casa stapinului, tot asa si femeile, cind parasesc pe barbati, sint incatusate de lege, care le urmareste si le invinuieste de prea-curvie, invinovatind si pe cel ce a luat-o, cu vorbele: Ce ati facut este prea-curvie, caci femeia este legata prin lege cita vreme traieste barbatul ei. Si: Cel ce va lua pe cea lasata savirseste prea-curvie (Matei 5:32).
   Cind insa are voie sa se casatoreasca a doua oara? Cind i-a murit barbatul, atunci este libera din lant. Aratind aceasta, nu a adaugat: „Daca a murit barbatul ei, este libera sa se casatoreasca cu cine vrea”, ci daca a adormit, avind in gind nu numai a o mingiia pe cea vaduva, ci si a o face sa nu mai ia un al doilea sot. „Nu a murit sotul tau, ci doarme!” Cine nu asteapta pe un om adormit? De aceea zice: Daca a adormit, sloboda este sa se casatoreasca cu cine vrea. Nu zice sa se marite, ca sa nu para ca o sileste. Nici nu o impiedica, daca vrea, sa se casatoreasca a doua oara; nici nu o sileste, daca nu vrea, ci ii citeste Legea, zicind: Sloboda este sa se casatoreasca cu cine vrea. Si, zicind ca este sloboda dupa moartea barbatului, a aratat ca, atita vreme cit traia acela, era roaba si supusa legii si, chiar daca ar fi primit mii de carti de despartire, s-ar fi facut vinovata de prea-curvie. Robilor le este ingaduit sa-si paraseasca stapinii in viata, dar femeii nu-i este ingaduit sa-si lase barbatul cita vreme traieste el, fiindca aceasta pofta este prea-curvie. Sa nu-mi citesti legile facute de legiuitorii lumii acesteia, care invata sa dai carte de despartire si sa te desfaci de femeie, caci nu dupa acestea are sa te judece Dumnezeu in acea zi, ci dupa acelea pe care El Insusi le-a pus. Nici chiar legile din afara (lumesti) n-au hotarit aceasta cu desavirsire si ele insele pedepsesc fapta, incit si de aici se vede ca infiereaza acest pacat. Ele pedepsesc cu pierderea de avere pe cel ce a fost pricina despartirii. Si, negresit, cind legiuiesc asa, nu indeamna sa faci lucrul acesta.
   Dar Moisi? Si el a hotarit aceasta pentru aceeasi pricina, (dar) tu asculta pe Hristos cum zice: De nu va prisosi dreptatea voastra mai mult decit a carturarilor si fariseilor, nu veti intra intru Imparatia cerurilor (Matei 5:20; si, mai departe: Tot cel ce-si va lasa femeia sa, afara de pricina de prea-curvie, o face sa savirseasca prea-curvie; si cine va lua pe cea lasata savirseste prea-curvie (Matei 5:32). De aceea a venit unul-nascut Fiul lui Dumnezeu, de aceea a luat chip de rob, de aceea si-a varsat scumpul singe, a stricat moartea, a sters pacatul, a dat harul prea imbelsugat al Duhului: ca sa te aduca pe tine spre o intelepciune mai mare!
   Pe de alta parte, nici Moisi n-a statornicit despartirea cu desavirsire, dar a fost silit sa ia in seama slabiciunea celor pentru care legiuia, pentru ca erau aplecati spre omoruri, si umpleau casele cu singele rudelor lor si nu crutau nici pe ai lor, nici pe straini. Si, ca sa nu-si sugrume femeile in ascuns, cind nu le mai iubeau, de aceea a orinduit sa le lase, ca sa inlature o nelegiuire mai mare: usurinta omorurilor. Cum ca erau varsatori de singe, asculta chiar pe Prooroci, care spun: Cei ce ziditi Sionul cu singe, si Ierusalimul cu strimbatati (Miheia 3:I0) Si iarasi: Singiuri cu singiuri se amesteca (Osea 4:2) Si iarasi: Miinile voastre sint pline de singe (Isaia 1:15). Si ca erau singerosi nu numai fata de straini, dar si de ai lor, si aceasta o arata Proorocul, zicind: Si au jertfit pe fiii lor si pe fetele lor diavolilor (Psalm 105, 37). Cei care nu crutau pe copii lor nu ar fi crutat nici pe femeile lor. Ca sa nu faca aceasta a legiuit Moisi asa.
   De aceea, si Hristos – cind l-au intrebat Iudeii, zicind: Pentru ce dar Moisi a poruncit sa i se dea carte de despartire, si sa o lase pe ea? (Matei 19:7) – aratind ca acela a facut lege care nu este potrivnica cu a Sa, a zis: Pentru invirtosarea inimii voastre v-a dat voie Moisi sa lasati pe femeile voastre, dar dintru inceput nu a fost asa (Matei 19:8), Cel care i-a facut la inceput, barbat si femeie i-a facut (Matei 19:4). Vrea sa spuna ca, daca lucrul acesta ar fi fost bun, Dumnezeu n-ar fi facut numai un barbat si o femeie; ci, facind pe Adam singur, i-ar fi facut doua femei, ca, daca ar fi voit sa lase pe una, sa o ia in schimb pe cealalta. Dar chiar prin chipul in care a fost facuta lumea a adus legea pe care eu o scriu acum. Si care este aceea? Femeia pe care a luat-o fiecare de la inceput, pe aceea sa o tina toata viata. Aceasta lege e mai veche decit aceea despre despartire, si anume cu cit este de la Adam pina la Moisi.
   Este insa de pret sa ascultati si acea lege pe care a pus-o Moisi in aceasta privinta: De isi va lua cineva femeie si va locui cu ea, dar ea nu va afla har inaintea lui, pentru ca a aflat intru ea lucru urit, ii va scrie ei carte de despartire, i-o va da la mina si o va slobozi pe ea din casa lui (Deuteronom 24:1). Vezi, nu zice: „sa-i scrie” si: „sa-i dea”, dar ce zice? Si va scrie carte de despartire si i-o va da la mina. Multa deosebire e intre aceasta si aceea: caci, cind se zice: „sa-i scrie” si: „sa-i dea”, este vorba de hotarire si porunca; iar cind se zice: Si va scrie carte de despartire si i-o va da in mina, este vestirea unui fapt, iar nu aducerea unei legi hotarite. Daca cuiva – zice el – ii greseste femeia sa, si o trimite pe ea din casa sa, iar ea, gonita fiind, se face nevasta altui barbat; si daca chiar barbatul din urma o va uri, si ii va scrie carte de despartire si i-o va da la mina, si o va slobozi din casa lui; sau va muri acest din urma barbat al ei care a luat-o pe ea ca femeie, barbatul ei cel dintii care a alungat-o nu va putea sa o intoarca pe ea si sa o ia ca sotia a lui (Deuteronom 24:2-4). Apoi – aratind ca nu lauda fapta, nici nu o socoteste drept casatorie, dar ca s-a coborit pentru slabiciunea lor – dupa ce zice: Nu va putea barbatul cel dintii, care a alungat-o, sa o intoarca si sa o ia de sotie, a adaugat: …dupa ce a fost pingarita (Deuteronom 24:4), lamurind prin acest chip de vorbire ca a doua casatorie, facuta cind traia primul barbat, este mai curind o pata necurata decit o casatorie. Iata de ce nu a zis: „dupa ce s-a maritat iarasi”. Vezi ca vorbeste la fel cu Hristos? Apoi a spus si pricina: …pentru ca aceasta este uriciune inaintea lui Dumnezeu (Deuteronom 24:4).
   Deci, cu Moisi, asa sta lucrul. Insa Proorocul Maleahi arata aceasta mult mai lamurit chiar decit Moisi – ori, mai bine, nu Maleahi, ci Dumnezeu prin Maleahi – zicind asa: (Dumnezeu) nu mai cauta la prinoase si nu mai binevoieste sa le primeasca din miinile voastre (Maleahi 2:I3). Apoi, (dupa intrebarea „de ce?”), zice: Din pricina ca Domnul a fost martor intre tine si femeia tineretilor tale, fata de care tu ai fost viclean (Maleahi 2:I4). Apoi, ca sa arate marimea raului si cit nu merita iertare cel ce a facut aceasta, sporeste la urma invinovatirea, zicind asa: (Aceasta era) tovarasa ta si femeia legamintului tau (Maleahi 2:I4). Oare nu i-a facut El ca sa fie o singura faptura cu trup si suflet? (Maleahi 2:I5). Priveste cite drepturi ii pune: mai intii, virsta: „femeia tineretii tale”; apoi, apropierea: „tovarasa ta”; apoi, chipul zidirii: o singura faptura cu trup si suflet. La toate astea, adauga aceea ce e mai mare decit toate, anume vrednicia ziditorului, caci aceasta insemneaza zicerea „oare nu i-a facut El?”.
   Vrea sa spuna ca nu poti spune ca pe tine te-a facut Dumnezeu, iar pe ea nu Dumnezeu, ci vreun altul mai prejos decit El. Unul si Acelasi v-a facut pe amindoi asa cum sunteti; asa ca, daca nu pentru altceva, cel putin pentru aceasta fiind rusinat, pastreaza dragostea catre ea. Caci – daca adesea aceasta a fost pricina de iubire intre robii certati, faptul ca amindoi slujesc unuia si aceluiasi stapin – cu atit mai mult trebuie sa se faca intre noi, cind amindoi avem acelasi Ziditor si acelasi Stapin. Ai vazut cum si in Vechiul Testament se gasesc oarecum inceputurile invataturii celei noi? Caci – dupa ce multa vreme au trait sub lege, fiind nevoie sa inainteze catre invataturi mai desavirsite, pe cind legea lor se apropia de sfirsit – atunci Proorocul, in vremuri potrivite, ii povatuieste spre aceasta invatatura. Sa ne supunem deci acestei legi bune, si sa ne scapam pe noi de toata rusinea si nici sa ne alungam femeile, nici sa primim altele, departate de altii. Cu ce fata ai sa privesti tu pe barbatul acelei femei? Cu ce ochi ai sa privesti pe prietenii si slugile acelui om? Caci, daca acela care a luat pe sotia unuia care a murit sufera si este mihnit numai pentru ca a vazut chipul celui raposat, ce fel de viata va duce cineva vazind in viata pe barbatul aceleia cu care traieste? Cum va intra in casa? Cu ce simtire, cu ce ochi va privi pe femeia aceluia, care acum este a sa?
   Mai curind nu o vom socoti nici ca sotia unuia, nici ca a altuia: o femeie destrabalata nu este femeia nimanui. Ea a calcat in picioare invoiala cu acela si a venit la tine nu dupa o lege poruncitoare. Ce mare nebunie ai face daca ai aduce in casa un lucru plin de atitea rele! Este oare lipsa de femei? De ce sa alergam la cele oprite, cind sint multe pe care am putea sa le luam dupa legi cuviincioase si cu cugetul curat? De ce sa ne stricam casele, de ce sa aducem lupte obstesti, facindu-ne peste tot vrajmasi gata sa ne invinuiasca cu nenumarate invinuiri? De ce sa ne necinstim viata si, ceea ce este mai grozav decit toate, de ce sa ne gatim in ziua judecatii pedeapsa neinlaturata? Ce vom raspunde Celui ce are sa ne judece atunci cind, punind legea la mijloc si citind, va zice: „Ti-am poruncit sa nu iei o femeie lasata de altul, spunindu-ti ca fapta este prea-curvie (vezi Matei 5:53). Cum ai indraznit sa faci o casatorie oprita de lege?” Ce vom zice si ce vom raspunde? Caci acolo nu esti slobod sa invirtesti cum vrei legile, cum se intimpla cu cele hotarite de veacul acesta, ci esti silit ca, tacind si in lanturi, sa te viri in focul gheenei, cu femeile cele stricate si cu acei care n-au cinstit drepturile casatoriei altora. Caci si acela care si-a departat femeia fara pricina de prea-curvie, si acela care s-a casatorit cu una departata, traind barbatul ei, vor lua pedeapsa cu cea alungata. De aceea va instiintez, va rog si va sfatuiesc: Barbati, nu goniti pe femeile voastre! Femei, nu lasati pe barbatii vostri, ci ascultati pe Sfintul Apostol Pavel cum zice: Femeia, cit timp traieste barbatul ei, este legata (de dinsul); iar daca va muri barbatul, este de sine stapina ca sa se marite cu cine voieste, numai in Domnul (sa se marite). (1Corinteni 7:39).
   Ce indurare vor avea aceia care – dupa ce Pavel ingaduie si a doua casatorie dupa moartea barbatului, si lasa atita libertate – indraznesc sa faca de acestea inainte de sfirsitul primului barbat? Ce aparare mai ramine celor care-si iau alti barbati, traindu-le barbatii, sau acelora care, avind femeia lor acasa, se duc la femeile destrabalate? Dupa cum o femeie cu barbat, daca se da unuia care n-are femeie – fie acesta rob, fie liber – este vinovata de prea-curvie, tot asa si barbatul cu femeie, daca greseste fie cu o femeie publica, fie cu o alta femeie care n-are barbat, este vinovat de prea-curvie. Sa fugim deci si de acest chip de prea-curvie! Caci ce vom putea spune? Cum vom indrazni sa tagaduim acestea? Ce aparare vom aduce? Pofta trupului? Dar femeia de care am avut parte este de fata si ne lipseste de aceasta aparare. De aceea sint asezate casatoriile, ca sa nu cadem in prea-curvie. Si inca nu numai femeia, dar si altii multi, care au aceeasi fire ca si a noastra, ne lipsesc de aceasta aparare. Caci, cind tovarasul tau de robie – avind acelasi trup, fiind stapinit de aceeasi pofta, atitat de aceeasi nevoie – nu vede alta femeie, ci ramine multumit numai cu a sa, ce fel de aparare vei avea tu, punind inainte pofta? Si de ce sa vorbesc de cei ce au femei?
   Gindeste-te la cei ce traiesc toata viata in feciorie, care nu s-au casatorit niciodata si s-au aratat cu totul curati. Cind altii sint curati fara sa se casatoreasca, ce fel de iertare mai ceri tu, care te intinezi si dupa ce te-ai casatorit? Sa auda aceste vorbe si barbatii, si femeile, si vaduvele, si casatoritele, caci catre toate vorbeste Pavel, si legea aceea zice: Femeia, cit timp este in viata barbatul ei, este legata (de dinsul); iar daca va fi murit barbatul, este de sine stapina ca sa se marite cu cine voieste, numai in Domnul (1 Corinteni 7:39). Sotiile, fecioarele, vaduvele, cele casatorite a doua oara – intr-un cuvint, toate femeile – pot trage folos din aceasta vorba. Sotia nu va vrea sa fie a altuia, auzind ca este legata de barbatul ei cit traieste acesta. Aceea care, dupa ce si-a pierdut barbatul, ar voi sa lege a doua casatorie sa nu faca aceasta usuratic si fara multa gindire, ci dupa legile asezate de Pavel, care zice: Libera este sa se casatoreasca, dar numai in Domnul, adica cu infrinare si curatie. Iar daca voieste sa tina legatura incheiata cu cel mort, va asculta ce cununi i se pastreaza si va cistiga o mare bucurie, caci: mai fericita este daca ramine astfel (1 Corinteni 7:40).
   Vezi cit de folositor este acest cuvint, care se coboara pentru slabiciunea unei femei si nu lipseste pe altele de laudele meritate? Ceea ce a facut pentru casatorie si pentru feciorie, aceasta a facut si pentru prima si a doua casatorie. Caci, dupa cum n-a oprit casatoria, ca sa nu ingreuneze pe cei prea slabi, nici n-a silit, ca sa nu lipseasca de cununile hotarite, pe aceia care voiesc sa-si pastreze fecioria. A aratat ca buna este casatoria, dar a invederat ca mai buna este fecioria. Tot asa si aici: iarasi ne pune trepte, aratind ca vaduvia este mare lucru si foarte inalt, iar a doua casatorie mai prejos; pregateste deci pe cei puternici si pe cei care vor sa intre in lupta, iar pe cei slabi nu-i lasa sa cada.
   Iar cind a zis: Mai fericita este daca va ramine asa (1 Corinteni 7:40), ca sa nu crezi ca legea este omeneasca pentru ca spune: …dupa sfatul meu, a adaugat: Si socotesc ca si eu am Duhul lui Dumnezeu. Asa incit nu vei putea zice ca este gind omenesc, ci descoperire a harului Sfintului Duh si lege dumnezeiasca. Sa nu socotim deci ca vorbeste Pavel: Duhul Sfint ne-a asezat noua aceasta lege. Iar cind zice „cred”, nu insemneaza ca n-ar sti ce sa zica, ci vorbeste ca unul neindraznet si ca unul ce se umileste singur. A spus ca este „mai fericita”, dar cum va fi mai fericita n-a hotarit, caci daduse destule lamuriri cind a aratat ca Duhul Sfint i-a incredintat descoperirea. Si, daca vrei sa gasesti lamuriri, vei gasi aici mare bogatie de dovezi tari si vei vedea ca vaduva este mai fericita nu numai in viata viitoare, dar chiar in viata de acum. Si mai cu seama acest lucru il stia Pavel, care a spus acelea si despre fecioare.
   Rugindu-le si sfatuindu-le sa iubeasca fecioria, zicea asa: Socotesc deci ca aceasta este bine pentru nevoia ceasului de fata. Bine este pentru om sa fie asa (1 Corinteni 7:26). Si iarasi: Fecioara, de se va marita, n-a gresit. El intelege prin „fecioara” nu pe una care s-a lipsit de casatorie, ci pe una care nici nu s-a maritat, dar nici nu s-a fagaduit a-si pastra fecioria. Numai ca unele ca acestea vor avea aprindere in trup. Eu insa va crut pe voi (1 Corinteni 7:28). Prin aceasta singura si simpla vorba, el a lasat ascultatorului sa cintareasca in sufletul sau greutatile nasterii, grija de copii, nelinistea, bolile, moartea fara vreme, vrajmasiile, supunerea la nenumarate pareri, raspunderea pentru greselile altora, necazurile fara numar cazute pe un singur suflet. De toate aceste rele scapa cea care imbratiseaza infrinarea si, alaturi de aceasta, va mai avea si o mare rasplata gatita in viata viitoare.
   Deci, stiind toate acestea, sa ne silim a fi multumiti cu prima casatorie si, daca avem de gind sa facem o a doua, sa o facem in chip cinstit, dupa legile Domnului. De aceea a zis: Sloboda este sa se marite cu cine vrea – iar apoi a adaugat: …numai in Domnul, dind invoire si intarind invoirea, dar punind peste tot hotare si legi; tot asa, pentru ca femeia sa nu aduca in casa barbati pingariti si stricati, sau actori sau de cei aplecati spre destrabalare, ci de cei cinstiti, modesti, credinciosi, ca toate sa se faca spre lauda Domnului. Si – fiindca multe femei, murindu-le barbatii dintii si facind mai intii prea-curvie, luau pe altii si se gindeau la alte lucruri injositoare – de aceea a adaugat vorba: „numai in Domnul”, aceasta pentru ca a doua casatorie sa nu aiba nimic (pacatos), fiindca numai asa vor putea sa scape de pedepse.
   Cel mai bun lucru din toate ar fi sa astepte pe cel mort si sa pazeasca legea inceputa cu el, sa iubeasca infrinarea, sa stea cu copiii ramasi si sa aiba parte de mai mare bunavointa din partea lui Dumnezeu. Iar daca ar voi sa se uneasca cu alt barbat, sa o faca cu modestie, cu cinstire si dupa legile cuviincioase; caci si aceasta este liber, numai aprinderea si prea-curvia sint oprite. Sa fugim deci de ele si daca avem femeie, si daca nu sintem insurati; sa nu ne necinstim viata noastra, nici sa traim o viata dispretuita; sa nu ne intinam trupul, nici sa virim mustrare in cugetul nostru. Caci cum vei putea sa te duci la biserica, dupa ce ai fost la femei destrabalate? Cum sa-ti ridici la cer miinile cu care ai inbratisat pe o desfrinata? Cum sa-ti misti limba si sa te rogi cu gura cu care ai sarutat o femeie prea-curva? Cu ce ochi te vei uita la prietenii tai care mai au rusine? Dar ce spui eu de prieteni? Chiar daca n-ar sti nimeni, tu singur ar trebui sa rosesti, si sa te rusinezi si sa-ti fie sila de singurul tau trup. Daca asta n-ar fi adevarat, atunci de ce alergi la bai dupa acest pacat? Nu pentru ca te socotesti mai necurat decit orice murdarie? Ce alta invederare mai mare cauti pentru necuratia ta? Sau ce hotarire ceri sa-ti dea Dumnezeu, cind tu insuti care ai gresit ai astfel de pareri despre faptele tale?
   Ca se cred singuri necurati, ii laud mult si ii incuviintez, dar ca nu se duc la adevaratul chip de curatire ii mustru, si pentru aceea ii invinovatesc. Daca necuratia ar fi numai a trupului, intr-adevar, l-ai curata pe el cu spalari in baie; insa, cind ti-ai intinat sufletul si l-ai facut necurat, cauta o curatire care sa poata scoate pata lui. Dar ce fel de baie este pentru astfel de pacate? Calde izvoare de lacrimi, gemete iesite din fundul inimii, mustrare necurmata, rugaciuni staruitoare, milostenii bogate, cainta pentru pacatul faptuit, paza sa nu cazi iarasi; asa se spala firea pacatului, asa se curateste pata sufletului si, daca n-am facut aceasta, chiar daca am trece prin toate izvoarele riurilor, nici cea mai mica parte din pacatul nostru nu vom putea sa spalam. Insa este mai bine ca nici sa nu incercam acest pacat injositor. Dar, daca cumva am alunecat, sa luam aceste leacuri, fagaduind mai intii ca nu vom mai cadea in astfel de pacat. Caci daca, dupa ce am gresit, invinuim cele faptuite, dar iarasi cadem in ele, de nici un folos nu ne va fi curatirea. Fiindca acela care se spala si apoi iarasi se intineaza in aceeasi mocirla, si acela ce darima ceea ce a cladit si cel ce cladeste ca sa darime n-au nici un cistig, ci lucreaza in vint si se chinuiesc. Si noi deci, ca sa nu cheltuim in vint si zadarnic, sa ne curatim de pacatele facute inainte si sa petrecem toata viata ce ne-a mai ramas in curatie, si cinste si in celelalte fapte bune; pentru ca, si pe Dumnezeu avindu-L milostiv, sa dobindim imparatia cerurilor, prin darul si iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Caruia marire in vecii vecilor. Amin!

   Apreciază

 8. Cristian said, on iulie 14, 2016 at 12:43 pm

  Culmea este ca cele de mai jos AU LEGATURA si cu stricarea mintii, pentru ca acum oamenii alearga mai degraba dupa monstrisori sau pofte narcisiste (selfie si like-uri pe facebook) decat dupa sfintenie!

  Dupa ce ne-am dovedit „sclavii perfecti” ai tehnologiei/tehnologiilor, acceptand si iubind sau chiar IDOLATRIZAND orice „tehnologie” noua (de exemplu facebook sau smartphone-urile), era si momentul perfect pentru lansarea unei noi „tehnologii” sau mai bine spus ISTERII SOCIALE!! Deocamdata, fiind mai la inceput, poate vom rade ca americanii sunt „mai prosti” si cad in gropi pe strada cautand „monstrii virtuali”. Dar in curand, cel mai probabil vom pierde si noi orice control si orice limita (cum deja ne-am obisnuit sa pierdem!), ajungand la fel ca americanii de care poate astazi vom rade sau poate ajungand chiar mai rau ca ei!!

  La fel nu m-ar mira deloc sa fie si o cernere (noua) in plan spiritual, asa incat cei care INCA se mai declara „nebuni dupa Hristos” (daca s-or mai declara careva!), maine sau poimaine probabil vor fi „nebuni dupa pokemon go”!… (uitand eventual de Domnul si de vesnicie, cum deja se intampla cu alte „tehnologii” gen facebook, care ne fac sa incurcam prioritatile, alergand dupa vant (a se citi „like-uri”) )

  O mica adaugare: cred ca am vazut chiar astazi un utilizator al noii isterii „tehnologice”, in zona Unirii/McDonald’s (de fapt langa Euro GSM Unirii). Avea un smartphone cu un fel de realitate augmentata… si nu prea parea foarte atent pe unde merge pe strada, adica exact ca cei care joaca „pokemon go” din filmuletul din articolul de mai jos. La fel si ieri seara in autobuz cred ca am vazut un alt jucator… care avea pe telefon acele animatii cu discurile cu monstrii care se invart pe ecran.

  Isteria Pokemon Go a început să creeze probleme grave: o femeie a găsit în loc de figurina virtuală un cadavru. Jocul care schimbă lumea va ajunge și în România

  http://www.activenews.ro/stiri-it-c/Isteria-Pokemon-Go-a-inceput-sa-creeze-probleme-grave-o-femeie-a-gasit-in-loc-de-figurina-virtuala-un-cadavru.-Jocul-care-schimba-lumea-va-ajunge-si-in-Romania-135008

  Apreciază

 9. mihai said, on iulie 14, 2016 at 1:31 pm

  Bun sa zicem ca a fost mamasa o nenorocita, dar ca sa ei sa dai copii pe mana unor poponautti este prea de tot, efectiv li sa cautat nod in papur

  Apreciază

 10. ioan said, on iulie 14, 2016 at 1:41 pm

  discernamantul nu e pentru toti. Asa e prostit poporul, pentru ca nu vede in balanta ce prostii sunt puse si accepta ce li se spune direct fara a mai deranja neoronii… Problema era strict de luarea copiilor de la parintii naturali care ii iubesc. Apoi darea lor altora…cui? homosexualilor! Bolnavilor. Asa face si mafia din administratia romaneasca , gasesc mame carora le dau bani sa aiba grija de copii in schimb nu dau mamelor care si-ar creste copiii singuri daca ar avea acelasi ajutor din partea statului. Imediat acelea sunt incriminate pentru incapacitatea de a se intretine sau de faptele din viata lor care trebuie sa justifice luarea copiilor de langa parinti. Prima grija ar trebui sa fie sa se asigure minimul pentru traiul unei familii si apoi sa vada de ce apar problemele.

  Apreciază

 11. Aly aly said, on iulie 14, 2016 at 2:16 pm

  Nu cred ca a fost doar vina ei. Scandalurile erau demult . Poate o batea. Poate e bolnava . Nu stim .
  Dar orice patima ai avea nu te impiedica sa-ti iubesti copii. Atatea cupluri au divortat si isi cresc copii cu alt partener. Macar copii au un parinte alaturi si celalat are drept la vizita.
  Ajungem iar acum 2000 de ani : sa arunce cu piatra cine nu are pacat.
  Orice e mai bine decat in cuplu de homo. Copiii aia cred ca sunt traumatizatii ; ma rog la Dumnezeu sa fie incredintati tatalui. Cred ca ar trebui sa ne rugam cu totii pt acesti copii rapiti din familiile lor . Si data viitoare sa fim mai multi la miting nu doar trei tauni.

  Apreciază

 12. isa said, on iulie 14, 2016 at 2:38 pm

  Saccsiv, ai spus mai demult intr-o postare ca nu ne-a mai placut asa cum eram si am vrut sa fim altfel … si ca in concecinta vine (va veni) si leacul (referitor la invazia islamica). Nu tot asa s-a intamplat si in imperiul roman? Cand s-a atins nivelul maxim de imoralitate, atunci s-a prabusit.

  Apreciază

 13. Ioan said, on iulie 14, 2016 at 2:39 pm

  „The Patriarch of Constantinople stands as the chief inspirer and promoter of the Synodical text and as such for us Athonite Fathers, but also for all Orthodox Christians, priests and laymen, he has been shown to be, in word and deed, a Heresiarch, as once was Arius, Nestorius, Bekko, etc., as distinguished clergy and theologians have clearly demonstrated. This is the case not only on account of [his promotion] of the pan-heresy of Ecumenism but also on account of [his promotion] of the Pan-thriskeia [religious sycretism], shown in and word and deed and through common prayer [with non-Christian religious leaders]. He teaches strange dogmas, unorthodox and anti-patristic, and thus, for this reason, according to the words of our Lord, „And a stranger will they not follow, but will flee from him: for they known not the voice of strangers.” (Jn. 10:1-5)

  Apreciază

 14. Ioan said, on iulie 14, 2016 at 2:42 pm

  Slava lui Dumnezeu ca parintii athoniti au luat atitudine si l-au numit pe Bartolomeu ereziarh. Toti cei care sunt de acord cu ecumenismul si cu sinodul din Creta sunt eretici. Sa ne implicam, sa lasam frica dobitoceasca si sa facem si noi ceva.

  Apreciază

 15. Ioan said, on iulie 14, 2016 at 3:25 pm

  Spurcatii acestia de ecumenisti au pus mana pe tronurile ce nu li se cuveneau, au luat titlurile ce nu li se cuveneau. In sfera lor de influenta au ajuns episcopiile, manastirile, bisericile de parohie, seminariile si facultatile de teologie. Sa le recucerim si sa ii alungam pe acesti urati de Dumnezeu eretici din bisericile noastre ortodoxe. In marea lor majoritate oamenii nu stiu ce este ecumenismul. Lepadati falsa ascultare de acesti eretici episcopi. Cuvantul lor nu are putere pentru ca acestia sunt slujitorii satanei. Vorbiti cu duhovnicii vostri ortodocsi, luati binecuvantare de la ei si impartiti pliante despre pericolul ereziei ecumeniste si despre ceea ce s-a petrecut in Creta. Spuneti oamenilor ca sunt in pericol de a-si pierde mantuirea sufletului. Faceti aceasta si veti fi marturisitori. Timpul tacerii a trecut. Sa fim uniti in cuget. Crestinii nu sunt oi necuvantatoare ci sunt oameni curajosi, luptatori si cu o inalta traire duhovniceasca.

  Sa stiti ca sunt foarte multi preoti mireni care tac de frica caterisirii. S-a ajuns mai rau decat pe vremea comunismului. Sprijiniti pe acei preoti care sunt ortodocsi, dar tac de frica. Daca ei vor vedea la voi tarie vor prinde si acestia curaj. Nu uitati ca sunt si ei oameni. Noi mirenii nu avem nimic de pierdut, nici caterisire, nici alungare din casa sau din manastire, nici de pierdut bani sau familie. Noi trebuie sa vorbim, noi, mirenii. Altfel ne vom face vinovati de lepadare de Hristos. Asadar cu sfatul duhovnicului nostru ortodox sa incepem acesta sfanta lucrare de marturisire a iubitei noastre Credinte Ortodoxe. Nu va inspaimantati de blestemul arhiereilor ecumenisti pentru ca in acest caz aveti de a face cu niste mireni imbracati in haine stralucitoare. Harul a fugit de la ereticii ecumenisti. Traim vremuri istorice si foarte bune pentru mantuire. Multi sfinti si-ar fi dorit sa traiasca in aceste timpuri si sa lupte. „Cu noi este Dumnezeu! Intelegeti, neamuri si va plecati. Caci cu noi este Dumnezeu!”

  Sfintitul Iosif Vriennie spune:

  „Credinta noastra Ortodoxa! Aceasta este bogatia noastra, aceasta slava, aceasta neamul, aceasta cununa, aceasta lauda”. „Nu ne vom lepada de tine, iubita Ortodoxie! Nu vom minti fata de tine, Cinstire de Parinti predanisita! Nu ne vom indeparta de tine, Maica, buna-cinstire. Intru tine ne-am nascut si intru tine traim, si intru tine vom adormi! Iar daca vremea o va cere, si de mii de ori vom muri pentru tine”

  Sfantul Anatolie de la Optina spune:

  „De vei trăi să vezi acel veac, bucură-te, căci în vremea aceea cei credincioşi care nu au alte virtuţi, vor primi cununi numai pentru stăruinţa în credinţă, după cuvântul Domnului: „Oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, mărturisi-l-voi şi Eu înaintea Tatălui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32). Să ai frica lui Dumnezeu, fiul meu! Nu pierde cununa primită, ca să nu fii lepădat de Hristos în întunericul cel cumplit şi în veşnicul chin.

  Stai tare în credinţă şi, dacă e nevoie, îndură cu bucurie prigonirile şi alte necazuri, căci atunci Domnul îţi va ajuta ţie; iar Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori vor privi cu bucurie la lupta ta.”

  http://ortodox.md/profetia-sfantului-anatolie-al-optinei-despre-vremea-cand-ereticii-vor-pune-mana-pe-biserica-2/

  Mitropolitul Augustin de Florina:

  „Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului.

  Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.

  Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.

  Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.

  Cu alte cuvinte, urmăresc prin predici şi prin luptele împotriva răului ca poporul evlavios să dobândească o vie conştiinţă bisericească şi să înveţe că nu este responsabil să-şi mântuiască doar «sufleţelul său», dar este împreună-răspunzător cu toţi credincioşii, clerici şi laici, pentru ce se întâmplă în Biserică. Adică, este nevoie stringentă ca poporul evlavios să înveţe să se împotrivească! (Acesta a fost răspunsul părintelui Augustin, însă nu cuvânt cu cuvânt).”

  https://graiulortodox.wordpress.com/2010/08/19/impotrivire/

  Apreciază

 16. alex said, on iulie 14, 2016 at 3:39 pm

  Pe inregistrarea obtinuta de Catalin Tolontan si publicata pe tolo.ro se vede cum pe gatul unui pacient internat cu arsuri sunt viermi, cel mai probabil larve de muste. Pacientul este internat in sectia Anestezie-Terapie Intensiva a spitalului. „Mai e un caz identic, insa n-am reusit sa-l filmam decat pe acesta.Sunt oameni internati la Arsi in urma cu 10-11 zile. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pacient-cu-viermi-in-sectia-de-reanimare-la-spitalul-de-arsi-din-capitala-inregistrarea-publicata-de-catalin-tolontan-video.html aici putem vedea cum sistemul nostru iubit de sanatate care intotdeauna ne vrea „binele” (a se vedea cazurile hexi pharma si cand vroiau se ne oblige cu vaccinarea) are erori din ce in ce mai grave.

  Apreciază

 17. alex said, on iulie 14, 2016 at 3:55 pm

  Si daca tot suntem la stricarea mintii am gasit cautand asa din loc in loc pe apologeticum http://www.apologeticum.ro/2008/12/fabrica-de-sclavi/ e un intreg interviu despre vaccinuri, nici nu credeam ca oamenii pot fi atat de diabolici.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Apa trece, pietrele rămân. said, on iulie 14, 2016 at 4:18 pm

  Pentru orice păcat exista pocăință, deci și pentru ,,panarama,, care a greșit. Însă Hristos ne spune clar ca e vai de cei care îi vor sminti pe copii. Sminteala copiilor nu e o joaca. Răspundem și iar răspundem pentru educația pe care l-a dam prin cuvânt și prin puterea exemplului. Ei nu au nici putere sa se apere, nici discernământ duhovnicesc. Pentru discernământ duhovnicesc trebuie sa ne luptam noi înșine sa-l dobandim, pentru a reuși sa-l transmitem și copiilor. Mă îndoiesc ca homosexualii se vor ingriji de creșterea duhovniceasca a micuților. Dumnezeu sa aibă mila de acești copii.

  Apreciat de 1 persoană

 19. oxana25 said, on iulie 14, 2016 at 4:57 pm

  Din toata Sfanta Scriptura, recitesc cu mare drag, printre alte invataturi, Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, si anume, Capitolul trei! Este, dupa umila mea parere, o esenta a multor invataturi crestine si o profetie clara a ceea ce vedm cu ochii nostri, in prezent! Din tot ceea ce Dumnezeu ne-a daruit prin Sfintele Scripturi, eu consider ca telul cel mai frumos si mai curat al unui crestin este evlavia, smerenia! Smerenia, este coroana imparateasca pe capul oricarui crestin, din ea deriva toate celelalte posibilitati de-a deschide usile catre toate Sfintele Taine! Nu mai retin cine a spus ca la intalnirea cu dragul nostru parinte, Iustin Parvu, a fost marcat de smerenia sa voievodala! Daca tinerii nostri ar dori macar sa incerce o scurta perioada ce inseamna sa fii smerit, sa fii decent, sa fii cuminte, cum spuneau parintii si bunicii nostri, ar vedea si fata adevarata a vietii pe care Dumnezeu ne-a daruit-o, aici pe pamant! Ar exersa linistea, seninatatea, mila, compasiunea si…., mai ales, RUSINEA! Toate ar fi complet diferite de ceea ce vedem azi cu mare tristete!

  Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel
  Capitolul 3
  1. Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele;
  2. Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie,
  3. Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine,
  4. Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu,
  5. Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia.
  6. Căci dintre aceştia sunt cei ce se vâră prin case şi robesc femeiuşti împovărate de păcate şi purtate de multe feluri de pofte,
  7. Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului.
  8. După cum Iannes şi Iambres s-au împotrivit lui Moise, aşa şi aceştia stau împotriva adevărului, oameni stricaţi la minte şi netrebnici pentru credinţă.
  9. Dar nu vor merge mai departe, pentru că nebunia lor va fi vădită tuturor, precum a fost şi a acelora.
  10. Tu însă mi-ai urmat în învăţătură, în purtare, în năzuinţă, în credinţă, în îndelungă răbdare, în dragoste, în stăruinţă,
  11. În prigonirile şi suferinţele care mi s-au făcut în Antiohia, în Iconiu, în Listra; câte prigoniri am răbdat! şi din toate m-a izbăvit Domnul.
  12. Şi toţi care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniţi.
  13. Iar oamenii răi şi amăgitori vor merge spre tot mai rău, rătăcind pe alţii şi rătăciţi fiind ei înşişi.
  14. Tu însă rămâi în cele ce ai învăţat şi de care eşti încredinţat, deoarece ştii de la cine le-ai învăţat,
  15. Şi fiindcă de mic copil cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să te înţelepţească spre mântuire, prin credinţa cea întru Hristos Iisus.
  16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate,
  17. Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

  Nu judec si nici nu ridic piatra asupra nimanui, dar dupa stiinta mea, doar tatal s-a luptat pentru copilasi! Mama, poate si-ar fi aflat iertarea in fata Lui Dumnezeu, daca i-ar fi stat alaturi pentru salvarea celor carora le-a dat viata! Dumnezeu sa le ajute sa scape din ghearele acelor satane!

  Apreciat de 1 persoană

 20. sorin said, on iulie 14, 2016 at 6:24 pm

  Un alt exemplu este cel pentru marsul antiavort. O data pe an sau de mai multe ori se face mars, dar la radacina nu s elucreaza deloc. Pai daca tinerii ar fi tinuti din scurt si li s-ar explica clar ce patesc daca au relatii trupesti inainte de casatorie garantat avorturi nu ar mai fii. Dar se prefera sa se mearga pe o asa zisa tacere si dragoste falsa si facem mars antiavort. Asta este o alta manipulare. Sfintii ne invata ca pacatul trebuie taiat de la radacina , nu sa asteptam sa se infaptuiasca cva dupa aia nu prea mai ai ce face.

  Apreciază

  • el said, on iulie 15, 2016 at 2:30 pm

   sorin

   cine sa le explice curvele avortatoare si betivii lasi si tradatori care i-au adus pe lume …. dupa dupa ce au macelarit si aruncat la wc pe zeci de fratii ai lor( 25 milioane e putin?) ?
   aschia nu sare departe de trunci, cum e neamul si urmasii …. ! apoi se plang ca vaaaai ce nenoricire a cazut pe „dreptii” de ei, sunt ALTII rai ca le batjocoresc plozii …

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: