SACCSIV – blog ortodox

VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 12, 2016

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on iulie 12, 2016 at 10:42 am

    Am si eu o curiozitate am o carte cumparata de la un monah care vindea carti in bucuresti cu acordul preotului bisericii. Se numeste: Ecumenismul -Erezia ereziilor- intrebari si raspunsuri pe intelesul tuturor scrisa de Ierom. Visarion Moldoveanu iar pe pagina urmatoare scrie Tiparita cu binecuvantarea Pr. Justin Parvu Staretul Manastirii Petru Voda,Jud. Neamt 2012 si dupa este un sitte pe care azi de abia l-am observat si am intrat pe el cu multe carti despre ratacirile ecumeniste astept si eu pareri daca este bun http://www.mirem.ro/ imi suna ciudat ce scrie pe el la inceput: miscarea ortodoxa de reinviere monahala.

    Apreciază

  2. Adi said, on iulie 12, 2016 at 10:55 am

    https://cetateanortodox.wordpress.com/2016/07/12/sfantul-mare-mucenic-iacob-persul/

    Sfantul Mare Mucenic Iacob Persul

    Apreciază

  3. grigorie said, on iulie 12, 2016 at 12:09 pm

    Potrivit Mitropolitului Ierotheos Vlahos, de Nafpaktos și Agios Vlasios, Ioannis Zizioulas a avut un rol esential in Sinodul din Creta : „ Mitropolitul Pergamului, care, evident, în calitate de consilier, la îndemnul Patriarhului, era ultimul evaluator al propunerilor, fie le respingea, fie le corecta, fie le adopta și evaluarea lui era acceptată de către Biserica Constantinopolului și de către celelalte Biserici”.
    Acest lucru este de neconceput deoarece Zizioulas este un ratacit de la dreapta credinta. Iata o mostra de kakodoxie din gandirea acestui neortodox: „Daca omul abandona dreptul la libertate absoluta [adica daca ar fi pazit porunca data de Dumnezeu], automat intreaga creatie si-ar fi pierdut speranta in mantuire. Ceea ce ne permite sa spunem ca e mai bine ca Adam a cazut, pastrandu-si dreptul la libertate absoluta, decat daca n-ar fi cazut, refuzand acest drept, fapt care l-ar fi coborat la pozitia de animal”( Ioannis Zizioulas, Creatia ca Euharistie, p.83).Intr-o asemenea gandire corupta inseamna ca si Diavolul s-a voit pe sine Dumnezeu uzand de acest „drept” de „libertate absoluta” , iar ingerii care nu s-au folosit de acest „drept” au coborat la o pozitie inferioara.
    Sfintii Parinti ne invata ca raul inseamna miscarea fapturii in afara ratiunii dupa care a fost creata, ori daca pentru Zizioulas o asemenea miscare este un „drept”, este buna, inseamna ca pentru el raul e bun.

    Apreciat de 1 persoană

    • ioan said, on iulie 12, 2016 at 6:43 pm

      grigorie. nu exista doua principii, bine si rau. exista un singur principiu, binele absolut, adica Adevarul absolut. adica Dumnezeu. vezi dogmatica sf. Ioan Damaschin. raul nu exista, in sensul de rau absolut, opus Binelui. raul e copilul lui Dumnezeu, care, din cauza mandriei, a fost alungat de acasa. toata lupta omului pe pamant e pentru a.l aduce inapoi acasa pe acest fiu alungat. cum se face aceasta, ni se explica in pilda fecioarelor.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 12, 2016 at 7:06 pm

        ioan

        Ca sa fie clar, fiul alungat fiind cine?

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2016 at 7:22 pm

        ioan

        tralalalalala…. ai venit sa faci pe invatatorul? mai sunteti multi, legiunile? sau sunt multi in tine intrati…

        CURATESTE-TI ochiul mintii vicleanule si atunci vei vedea si pt tine si sa pt altii !

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2016 at 7:39 pm

        ioan

        „Sfintii Parinti ne invata ca raul inseamna miscarea fapturii in afara ratiunii dupa care a fost creata”____tu pricepi despre ce se vorbeste aici?

        ps: a ajuns azi sa „teologiseasca” orice bou alfabetizat, care Sf Parinti NU s.a ostenit sa-i cerceteze ( ca sa-i inteleaga e virtute IMPOSBILIA/INACCESIBLA pentru unii truasi si fuduli..) … dar rage mandru cu ecou, dupa cum ii da lui „duhul” si i se pare mintii lui …

        Apreciază

      • grigorie said, on iulie 12, 2016 at 10:57 pm

        Ioan
        Asa este, raul nu este un principiu( ἀρχή) absolut, dar nici relativ.Iar miscarea fapturii in afara ratiunii dupa care a fost creata nu inseamna fiintarea raului; raul nu are ratiune, nu are fiinta ci este accident, este abaterea fapturi de la ratiunea ei naturala. Daca in Sfanta Scriptura este scris:„vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău”(Is.5,20) aceasta nu inseamna ca raul este arche. Iar „pentru el raul e bun”,cu alte cuvinte inseamna ca pentru Zizioulas miscarea fapturii in afara ratiunii dupa care a fost creata e un bine: „e mai bine ca Adam a cazut”.

        Apreciază

    • ioan said, on iulie 12, 2016 at 8:41 pm

      saccsiv. cum cine? nu e clar ca e vorba de satan, dimpreuna cu toti cei din subordinea sa, adica o treime din puterile cerului. apoc.12.4

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 13, 2016 at 7:15 am

        ioan

        Asadar fiul alungat este satan iar “lupta omului pe pamant e pentru a.l aduce inapoi acasa pe acest fiu alungat”?

        Apreciază

    • ioan said, on iulie 13, 2016 at 11:20 am

      saccsiv prietene. de ce l.a facut Dummezeu pe om? care e rolul omului pe pamant? vezi. sf. Serafim de Sarov, sf. Ioan Damaschin, sf. Andrei cel nebun pt. Hristos si multi alti sf. parinti. Dumnezeu a facut omul pt. a dobandi Duhul Sfant, pt. a inmulti talantul, adica scanteia, botul de lumina, primit la nastere… par. Cleopa. cum se dobandeste Duhul Sfant? vezi pilda fecioarelor, cine sunt cei ce vand? vezi pilda talntilor, cine sunt camatarii? ai cap, judeca singur. nu trebuie sa te increzi intr.un bou teolog, adica in mine, asa cum, fiind intr.o adanca trezvie si manat de un adevarat duh ortodox, m.a catalogat „fratele el”. ps. fiti intelepti ca serpii, adica, ca dracii si nevinovati ca porumbeii, adica, ca Duhul Sfant. de ce? pt.ca fiii veacului acesta sunt mai intelepti decat fiii luminii. Luca 16.8

      Apreciază

    • ioan said, on iulie 13, 2016 at 2:28 pm

      saccsiv frate. ce sa.ti mai spun? si eu sunt un om, plin de pacate si de patimi. nu trebuie sa astepti de la mine, sau de la oricine altcineva sa.ti descopere adevarul. dupa cum spunea cineva, adevarul nu poate fi povestit, pt. ca adevarul se descopera, sau mai bine zis, ti se descopera. de ce? pt. ca ADEVARUL e o persoana. e domnul nostru Iisus Hristos. si Acesta se descopera fiecarui suflet in functie de curatia lui, curatie, care se dobandeste, cel mai usor, prin post si rugaciune, sau mai greu, prin boli, necazuri, greutati ale vietii, etc. si ca sa.ti raspund totusi la intrebare. atat cei ce vand cat si cei ce dau camata sunt dracii. dar acestia nu vad untdelemn si nici nu dau camata de bunavoie, ci trebuiesc convinsi, sau mai bine zis, fortati. cum? cel mai usor, prin post si rugaciune, sau mai greu prin boli, necazuri, suferinte. asa se completeaza ceata ingerilor cazuti, vezi sf. Andrei cel nebun pt. Hristos, prin oamenii care se sfintesc. cum? cumparand cat mai mult untdelemn si luand cat mai multa camata. de aceea se zice … sfinteasca.se Numele Tau. pana cand? pan cand toti ingerii care au cazut si s.au facut draci vor fi intorsi acasa prin oamenii ce se sfintesc. numai atunci va veni Dumnezeu la judecata. adica numai atunci va fi a doua venire. ps. de aceea te.am rugat, fatiorul meu drag, vezi comentariile mai vechi, daca ai o nelamurire, pleaca un pic genunchiul la rugaciune si trupul la post, dupa putere, si roaga.L pe Dumnezeu sa.ti descopere adevarul. nu te baza pe ratiune si pe logica, pt. ca mintea omului e un drac care.l duce in ratacire. cu atat mai mult nu te lua dupa ce.ti spun alti, pt. ca nu stii daca nu cumva si ei nu sunt in ratacire. dupa cum spunea un sf. parinte … nu cred nimic din ce aud si numai un sfert din ce vad.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 13, 2016 at 3:17 pm

        ioan

        Asadar zici tu:

        „pan cand toti ingerii care au cazut si s.au facut draci vor fi intorsi acasa prin oamenii ce se sfintesc.”

        Bati rau de tot campii.

        Apreciază

      • el said, on iulie 14, 2016 at 1:24 am

        ioan

        las-o balta „invatatorule ” cu NU PRICEPI NIMIC din Ortodoxie, nu e de mintea/nivelul tau !

        tu poti sa te iei de mana cu babele proaste si bigote care „le stiu pe toate” si sunt pline de „sfaturi duhovnicesti ” de genul : ” ps. de aceea te.am rugat, fatiorul meu drag, vezi comentariile mai vechi, daca ai o nelamurire, pleaca un pic genunchiul la rugaciune si trupul la post, dupa putere, si roaga.L pe Dumnezeu sa.ti descopere adevarul. nu te baza pe ratiune si pe logica, pt. ca mintea omului e un drac care.l duce in ratacire.”____BAAA,v-am ai zis dar va supratati ca „vaji´gnesc” sunteti prosti ca nopaea si ORBI ca cratitele …dra FUDULUI neoie mare!

        si sa te tii DEPARTE de teologie ca esti un RATACIT cu mintea PULBERE ! NIMIC NU POTI PRICEPE!!

        sa-ti spun de ce?…ma tem ca iar te superi!…. MANDRIA si PROSTIA fac casa buna, ca vorba romanului : „prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul!!””___se aplica 100% la tine!

        Apreciază

      • Ioan said, on iulie 14, 2016 at 2:38 pm

        ioan

        Dumnezeu tine lumea pana cand numarul ingerilor cazuti va fi inlocuit de sfinti. Dracii vor arde vesnic in focul iadului.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 14, 2016 at 3:01 pm

        Sub nici o forma, DRACII NU VOR AVEA PARTE DE MANTUIRE. O intamplare cu Sfantul Cuvios ANTONIE CEL MARE. Despre APOCATASTAZA

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/08/sub-nici-o-forma-dracii-nu-vor-avea-parte-de-mantuire-o-intamplare-cu-sfantul-cuvios-antonie-cel-mare-despre-apocatastaza/

        Apreciază

  4. palcauioan66 said, on iulie 12, 2016 at 12:19 pm

    a fost un sinod antiortodox ,satanic si masonic 100%…duhul acestei lumi lucreaza puternic,si ortodoxia nu face exceptie ,din pacate!

    Apreciază

  5. picasso said, on iulie 12, 2016 at 12:41 pm

    Un reportaj filmat in timpul ascensiunii spre Varful Athon.

    Apreciază

  6. mihai said, on iulie 12, 2016 at 2:13 pm

    Daca se poate frate vasile un articol cu toti asa zisi ,,teologi” pt ca de nicaieri au inceput sa apara de nicaieri astfel de latrai si au inceput a improsca cu noroi, un astfel de specimen fiind ionut mavriki care il face pe I.p.s Mihail Jar de la banceni in fel si chip, iar facultatile si seminariile teologice colcaie de astfel de indivizi cu o pregatire ,,teologica” hilara ca sa nui spun jalnica

    Apreciază

  7. Ioan said, on iulie 12, 2016 at 5:11 pm

    Răspunsul oficial al Departamentului BORu pentru relațiile externe bisericești cu privire la Sfântul și Marele Sobor Panortodox:

    „În conformitate cu același document, „mărturia nu poate fi efectuată în formă de monolog – ea presupune pe cei care aud, presupune o comunicare. Dialogul presupune două părți, o deschidere reciprocă față de comunicare, hotărârea pentru înțelegere”. Evident că un astfel de dialog va fi imposibil, dacă una din părți va numi pe cealaltă parte că este o comunitate eretică. Despre același lucru Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril a vorbit în predica sa recentă ținută în Duminica Triumfului Ortodoxiei: „De îndată ce o să spuneți omului că este eretic, închideți orice posibilitate de a comunica cu el – el încetează să vă mai audă și devine dușmanul vostru, doar pe sine el nu se consideră eretic și recepționează aceste cuvinte ca o ofensă”. Sfântul ierarh Marcu al Efesului, care a vorbit la Soborul de la Ferrara-Florenţa, demascând rătăcirile latinilor, adresându-se către Papa de la Roma, îl numea „Sanctitatea Sa Părintele” și „Preafericitul Papă al Romei Vechi”, iar disputele din timpul Soborului cu catolicii le descria în următoarele cuvinte: „Astăzi membrii Trupului Domnului, anterior scindați și separați pe parcursul a multor veacuri, se grăbesc spre unirea reciprocă!” Pentru a afla cum gândea și proceda cu adevărat sfântul ierarh, trebuie de luat cunoștință de cartea arhimandritului Amvrosie (Pogodin) „Sfântul ierarh Marcu al Efesului și unia de la Florența”, în care sunt aduse în original cuvântările lui în cadrul Soborului de la Ferrara-Florenţa, precum și cele de după Sobor. Sfântul ierarh a făcut tot posibilul ca într-un dialog reciproc respectuos să îi încline pe oponenții săi spre întoarcerea pe calea cea dreaptă. Iar când a devenit clar că este cu neputință, el s-a opus cu bărbăție latinilor, apărând puritatea Ortodoxiei.

    Anume așa procedează Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril, apărând cu râvnă credința ortodoxă și prezentând interesele Bisericii Ortodoxe Ruse în dialogul purtat cu persoanele creștine eterodoxe, cu persoanele de alte confesiuni și cu ateii. Evitarea unui astfel de dialog ar fi o crimă în fața Domnului, Care a poruncit apostolilor Săi – mergând învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă (Mt. 28:19-20). Dacă apostolii ar fi șezut închiși, ocolind orice fel de contact cu cei de alte confesiuni, propovăduirea Evangheliei lui Hristos niciodată nu ar fi ieșit peste hotarele foișorului din Sion. Desprețul față de persoanele de altă religie sau de alte concepții aseamănă pe acel om cu fariseii, a căror precauție principală era să nu se spurce de la atingerea de cei care credeau incorect din punctul lor de vedere.

    Anume cu fariseii se aseamănă acei „râvnitori ai Ortodoxiei” care duc azi în eroare poporul lui Dumnezeu cu povestiri false despre chipurile pregătirea unui sobor antihrist, dar nu cu apostolii și nu cu sfântul ierarh Marcu al Efesului. Pe când cauza apostolilor și a sfântului ierarh Marcu al Efesului o continuă acei care fără de frică intră în dialog cu creștinii eterodocși – nu de dragul dobândirii unor compromisuri în învățătura de credință, dar de dragul mărturisirii despre puritatea și adevărul credinței ortodoxe, de dragul găsirii unor forme acceptabile de coexistență reciprocă, de dragul salvării vieților creștinilor prigoniți, de dragul apărării comune a familiei ca a unei uniuni sfințite de Dumnezeu dintre un bărbat și o femeie, de dragul apărării vieții pruncilor nenăscuți, de dragul păcii pe pământ.”

    http://www.patriarchia.ru/md/db/text/4431313.html

    Ne asteapta vremuri grele. Ereticii ecumenisti sunt peste tot.

    Apreciază

    • el said, on iulie 12, 2016 at 7:20 pm

      Ioan

      „Anume cu fariseii se aseamănă acei „râvnitori ai Ortodoxiei” care duc azi în eroare poporul lui Dumnezeu cu povestiri false despre chipurile pregătirea unui sobor antihrist, dar nu cu apostolii și nu cu sfântul ierarh Marcu al Efesului.”______ IUDE VICLENE si MINCINOASE !

      Sf. Kucsa al Odesei CANONIZAT de BORu ii CONTRAZICE :

      Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei
      Schiegumenul Kuksa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat in 1994. “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala.
      Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui”.

      Ieromonahul Nectarie (Tihonov, †29 aprilie 1928) din Optina:

      La întrebarea: „Se vor uni oare Bisericile?” a răspuns: „Nu, aceasta ar fi putut-o face numai Sinodul Ecumenic, dar Sinodul nu se va mai întruni. Au fost 7 sinoade, asemeni celor 7 Taine, şapte Daruri ale Sfântul Duh. Pentru veacul nostru e suficientă cifra 7. Numărul secolului următor este 8…“ _____ADICA NU VA MAI FI SInod Ecumenic in Dreapta Credinta ca cele 7 Sinoade ale Sf Parinti…ci ADUNATURA SATANICEASCA !

      Arhiepiscopul Teofan de Poltava (†6/19.02.1940):

      “Despre al Optulea Sinod Ecumenic eu nu ştiu deocamdată nimic. Pot numai să reafirm cuvintele Sfântul Teodor Studitul: „Nu orice adunare a episcopilor se consideră sinod, ci numai adunarea episcopilor care sunt întru Adevăr“. „Adevăratul sinod Ecumenic depinde nu de numărul episcopilor prezenţi la el, ci dacă va învăţa adevărul pravoslavnic“. Iar dacă se va abate de la adevăr, nu se va considera ecumenic, chiar dacă se va şi numi astfel. Renumitul „sinod tâlhăresc” a fost la vremea sa mult mai numeros decât multe dintre anterioarele sinoade ecumenice şi, cu toate acestea, n-a fost recunoscut a fi ecumenic, ci a fost numit sinod tâlhăresc“. (Rusia, înainte de a Doua venire, pp. 394-395)

      (Din: “Staretii despre vremurile de pe urma“, Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Petru-Voda, 2007)

      adica Sf Kucsa era fariseu si ravnitor al Ortodoxiei intre ghilimele cum acuza VICLENII astia?
      s-a pornit aparatul propgandistic kgb al patriarhiei ruse in frunte cu VAJNICUL Kirill UCENICUL IUBIT al KGB-istului APOSTAT si FILOPAPISTAS Nikodim Rokotov !!!

      si DA , eu NU STAU la palavre cu ERETICII INDIFERENT cine sunt ei (vladica, opinca, etc ) …ii bag in seama DOAR DACA TIN VADIT Ortodoxia Sf Parinti si atunci ii urmez si ii cinsetsc,
      daca nu ….PRAF SI PULBERE si ERETICI NEPOCAITI INCAPATANATI sunt pentru mine si DISPRTUIESC si rangul si faptele/cuvintele lor INSELATE dracesti …. si un CACAT inaintea mea are mai multa „cinstire” decat unii ca ei !!!

      Nu stam la palavre cu ERETICII si ecumenistii ERETICII ERETICILOR asa cum NU stam la palavre cu DIAVOLUL! Ii observam ca sa stim de cine sa ne ferim.

      ca si tatal lor DIAVOUL acestia NU sunt NESTIUTORI si VICLENI, VICLENI, VICLENI si PREACURVARI, TRADATORII Lui Hristos si DEMOLATORII Bisericii !!!

      ANATEMA LOR si celor care ii urmeaza !

      Apreciază

    • emanuel1979 said, on iulie 13, 2016 at 1:18 am

      Acesti patriarhi strecoara tantarul si inghit camila. Oare sf Marcu a spus vreodata ca anatemele din 1054 nu mai sunt valabile, ca ortodoxia si catolicismul sunt doua biserici surori, care fac parte din aceeasi biserica a lui Hristos, ca niste ramuri ale unui copac ? Fereasca Dumnezeu. Oare ecumenistii se vor convinge vreodata ca catolicii nu vor sa se intoarca la ortodoxie, si le vor intoarce vreodata spatele, sau se vor uni cu ei in ciuda diferentelor. Mie drumul urmat de ei nu se prea aseamana cu cel al sf Marcu. La sinodul de atunci, au fost multi episcopi care au semnat unirea, dar el singur nu a semnat-o. La sinodul din creta, unde a fost introdusa papalitatea in biserica ortodoxa, fapt care e acelasi lucru cu o unire cu papistasii, e chiar acelasi lucru, doar ca mascat, cei care nu au semnat au urmat calea sf Marcu. Iar cei care au semnat, au urmat-o pe a episcopilor ce in vremea sf Marcu s-au lepadat de ortodoxie.
      Dar oare faptul ca au introdus papalitatea, infalibilitatea omului in ortodoxie, prin acest fals sinod, prin faptul ca au inventat o uniune de patrarhi care poate hotara in biserica, fara putinta de a fi contrazisi de nimeni, nu este nimic ? Nu ne face asta la fel de papisti ca si papistasii ? A, stati, noi nu ne inchinam la papa, nu ne unim cu el, dar am ajuns sa ne inchinam patriarhilor, Extraordinar.
      Ca sf Marcu il numea pe papa cu denumirea pe care o avea, ca le spunea catolicilor ca au fost membri ai bisericii, care s-au desprins de ortodoxie. Ce ecumenism este asta ? A semnat vreo unire cu ei. A semnat vreo anulare a anatemelor, a incetat sa ii numeasca eretici ? Atat de incetosata e gândirea ecumenistilor, de inselata, incat din cuvintele ” Astăzi membrii Trupului Domnului, anterior scindați și separați pe parcursul a multor veacuri „, ei nu vad decat ” Astăzi membrii Trupului Domnului „, si prin asta se fac pe ei insisi urmatori ai invataturii sf Marcu. Adica ecumenismul care ii considera pe eretici membri ai Trupului Domnului, este o urmare a invataturii bisericii ortodoxe de mii de ani, si toate anatemele, inclusiv cele din 1054 sunt niste aberatii, niste dovezi ale lipsei sf parinti de compasiune. Eu nu vad ca sf Marcu i-a numit pe eretici membri actuali ai bisericii lui Hristos, ai Trupului Sau. Cred ca e o diferenta esentiala.
      Acesti patriarhi incearca sa se dea drept urmatori ai sf Parinti, ca sa atraga pe calea lor pe cat mai multi din ortodoxie, sa ia cat mai multe biserici si putere. Ei urmaresc puterea, drept dovada este luxul in care traiesc, cunoscut de toata lumea. Ei vor continua sa faca acest lucru, si sa ii numeasca eretici si fanatici pe cei care le spun ereticilor ca sunt eretici ( ei care nu vor sa numeasca pe eretici eretici, ne numesc pe noi eretici ). Eu nu cred ca e bine sa le spui ereticilor in fata ca sunt eretici, de fiecare data, insa o data e suficient. Ca sa iti dezvalui pozitia. Insa sa ajungi sa ii numesti membri ai bisericii, e o aberatie care nu are nici un rost, in fond. Adica, dupa parerea acestor patriarhi a spune unui eretic, atunci când se pune problema, ca nu e in biserica lui Hristos, si ca e eretic din punctul de vedere al ortodoxiei, inseamna a distruge pacea de pe pamant, a te certa ? De unde asemenea aberatie ? Doar niste oameni care nu pot tolera ortodoxia si faptul ca ea are un punct distinct de vedere, sunt in stare sa spuna despre cei care ii numesc pe eretici eretici, ca sunt fanatici. A marturisi ortodoxia prin a spune ca ea are alt punct de vedere, nu este fanatism, ci este tocmai afirmarea tolerantei. A crede ca exista si pot exista pacific mai multe puncte de vedere pe pamant, asta e adevarata toleranta. Insa cei care vorbesc tot timpul despre toleranta, anume ecumenistii, tocmai ei, in mod paradoxal nu au habar ce e toleranta. Pentru ca ei nu ii tolereaza nici pe ortodocsi, si nici pe eretici : pentru ca din punctul lor de vedere, doi oameni care discuta si au puncte de vedere diferite, nu se pot intelege, si nu pot avea pace. Si prin urmare ar trebui de dragul pacii, sa spuna acelasi lucru, adica ori cedeaza unul ori celalalt, la parerea sa, macar asa de forma. Iata dovada ca acesti oameni, care vorbesc despre toleranta tot timpul, nici nu au habar ce e toleranta, si nu au nici o toleranta.
      E adevarat, ca in lipsa unui acelasi punct de vedere, dispare interesul discutiei, dar asta e tocmai dovada ca ereticii nu au interesul de a se intoarce la ortodoxie, si atunci la ce ar fi buna insasi discutia ? Nu de aia zicea sf Pavel ca cu ereticii nu avem de ce sa discutam prea multe, in materie de credinta ? Ecumenismul e in realitate lipsa oricarei tolerante, si nestiinta a ceea ce inseamna toleranta. Ei vor cu orice pret sa aiba cat mai multe in comun, chiar daca asta inseamna sa minta. Ce apropiere reala este insa, daca in mod public, un patriarh le spune ereticilor ca sunt in biserica, si tot in mod public, le spune ortodocsilor, ca ereticii nu sunt in biserica ?!? Ereticii vad la televizor ca patriarhii si toti ecumenistii isi spun vorbe mincinoase de dragoste in fata, care nu au in realitate nici o valoare, pentru ca sunt minciuni. Si toti marturisesc in mod public ca se mint reciproc, din dragoste. Si ca minciunile astea ii apropie, si ii aduc pe ceilalti in biserica lor. Ce mizerie ! Un non-sens, un fel de joaca de-a propovaduirea.
      Acum lumea pare ca se apropie, ca se uneste, dar calea fortata si mincinoasa, nesincera, pe care o urmeaza nu va aduce pace pe pamant, cum spera ecumenistii, ci razboi, mai mult razboi decat pana acum. Pentru ca notiunea de toleranta nu mai este inteleasa corect. Se crede ca nu mai este nevoie de toleranta, pentru ca putem fi uniti, dar uniti in moduri diferite de viata, nu e o adevarata unire, ci o minciuna care vine din lipsa de toleranta. Acum, datorita razboaielor atomice care bat la usa, din cauza crimelor facute de fanatici si teroristi, acestor oameni ( ecumenistii ) li s-a intunecat mai mult intelegerea mintii, si nici nu mai stiu ce e aia toleranta, chiar daca vorbesc tot timpul despre aceasta.

      Apreciază

  8. […] VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta […]

    Apreciază

  9. […] Părintele Iulian de la Prodromu: SĂ FIE RESPINS Sinodul din Creta: https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/12/video-parintele-iulian-de-la-prodromu-sa-fie-respins-sinodu… Părintele Iulian de la Prodromu – Sinodul din Creta este un sinod tâlhăresc: […]

    Apreciază

  10. […] VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta […]

    Apreciază

  11. […] VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.