SACCSIV – blog ortodox

MARELE SINOD. Parintele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropolitului Teofan SA RAMANA IN BISERICA

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 11, 2016

Nu noi, care ne opunem ecumenismului, trebuie sa plecam. Nu avem unde sa plecam si nici motiv sa plecam, caci noi suntem Acasa. Cei cu ecumenismul au iesit. Ei trebuie sa se intoarca.

DATORIA MIRENILOR cand Ierarhii sunt dusmani ai lui Hristos. Nu plecam si NU FACEM SCHISMA. Strigam “NEVREDNICILOR” si AFURISIM sinoadele talharesti. Iata ce ne invata SFANTUL TEODOR STUDITUL si MITROPOLITUL AUGUSTIN

   Iata ce putem citi la Părintele Antim de la măn. Bistrița – Scrisoare deschisă către mitr. Teofan: Episcopii români participanţi la Sinodul din Creta au semnat ceea ce nu trebuia de pe Apologeticum:

Parintele Antim Gâdoi, Mănăstirea Bistrița

Cuvioși Părinți și frați, Cuvioase maici și surori, Cucernici Părinți
din Eparhia Iașilor

După cum știm foarte bine, Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare a fost într-o luptă continuă de a păstra adevărul de credință, lăsat nouă de Capul ei, Care este Mântuitorul Hristos. Cu câtă jertfă și cu sângele a milioane de martiri s-a păstrat acest Adevăr dumnezeiesc, căci Însuși Mântuitorul Hristos ne spune: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viaţa” (Ioan 14,6).

La Sinoadele Ecumenice, Sfinții Părinţi care au participat acolo s-au luptat cu multă râvnă ca să nu scoată nimic sau să adauge ceva la cele lăsate de Mântuitorul Hristos. Căci El Însuși le-a spus Sfinților Apostoli și urmașilor acestora, Episcopi și preoți: „Drept aceea mergeți și învățați toate neamurile (…), învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit Eu vouă” (Matei 28, 19-20).

Sfinții Părinți participanți la Sinoadele Ecumenice s-au luptat pentru o singură frază și chiar mai mult decât atât, pentru un singur cuvânt: „cel de o ființă cu Tatăl”(la Sinodul I Ecumenic, anul 325).

În decursul veacurilor, aceasta a fost Biserica luptătoare cea adevărată a lui Hristos. Şi noi suntem în Biserica luptătoare şi dacă mai vrem să mai rămânem în ea, Sfinții ne-au lăsat nouă această moștenire de luptă până la sfârșit dacă vrem să intrăm la bucuria veșnică (în Biserica Triumfătoare). Prin luptă ei au despărțit adevărul de minciună și au condamnat și au dat sub anatemă pe toți aceia care au formulat și susținut învățături eretice, străine de adevărul lui Hristos și predania Sfinților Apostoli. Care este drumul de urmat și pentru noi, decât cel arătat de ei? De partea cui ne dăm, a lui Hristos sau a lui Veliar?

Avem și exemple de Episcopi care s-au ridicat și au combătut acest Sinod din Creta: Hierotheos Vlachos, Atanasie de Limasol, Ieremia de Gortina, Serafim de Pireu și toţi acei Episcopi din cele patru Biserici care nu au participat. Aceștia s-au alăturat Sfinților de la Sinoadele Ecumenice și tuturor mărturisitorilor din decursul veacurilor, consimțind că aceasta este calea de urmat, și anume numai în Adevăr.

Întrebare: vrem noi oare să ne mântuim? Și atunci, de partea cui rămânem?

Episcopii din țara noastră participanţi la Sinodul din Creta au semnat toți ceea ce nu trebuiau să semneze (însuși Mitropolitul nostru).

Noi, dacă vrem mântuirea, nu ne ridicăm împotriva lor, nici a Mitropolitului, ci vrem să rămânem în Adevăr și în lupta cea bună alături de toți Sfinții din decursul veacurilor, și vrem să-i spunem Înaltului nostru, cu smerenie și cu dragoste, că aceasta este calea de urmat și că nu avem nimic cu el personal. Și dacă se va alătura Sfinților și la ceea ce cerem noi, în lumina Sfinților, va fi mare bucurie pentru mii și milioane de suflete. Iar dacă nu, trebuie să-i spunem cu demnitate și smerenie că „Noi trebuie să-L ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”(Faptele Apostolilor 5, 29).

Vă îndemn și vă rog în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să intrați în lupta cea bună şi să rămânem cu toții în Biserica cea luptătoare a Sfinților!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Protosinghel Antim Gâdioi, Mănăstirea Bistrița, jud. Neamț

   Comentariu saccsiv:

Am primit pe e-mail si varianta pdf cu semnatura.

Vezi acest document pe Scribd

Cititi va rog si:

Parintele Antim: NU LE LUATI. TREZITI-VA PANA MAI E VREME. Interviu recent despre cipuri, carduri, buletine, CNP si filmul “Sarea pamantului”

Un marturisitor: PARINTELE ANTIM de la SIHASTRIA (actualmente viețuitor al mănăstirii Bistrița). CUM S-A OPUS catolicilor adusi de viitorul Patriarh Daniel. Ce invata despre CIPURI, despre VREMURILE APOCALIPTICE si despre DESFRANARE

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. F said, on iulie 11, 2016 at 9:56 am

    Offtopic:

    Salut,
    Vreau sa-mi iau o Biblie in format fizic. Din ce am cautat am inteles ca versiunea Anania e buna.
    E buna aceasta? Multumesc!

    Apreciază

  2. Ioan said, on iulie 11, 2016 at 10:51 am

    Este jale ce se petrece prin manastiri. Majoritatea staretilor au inceput reeducarea ieromonahilor si impun adunarea din Creta si ecumenismul la indemnul celor mai mari.

    Cei care vor tine credinta ortodoxa vor fi alungati si prigoniti. Singurul lucru pe care am putea sa il facem ar fi sa informam oamenii mireni despre apostazia ierarhiei si despre gravitatea actului semnat in acel urat de Dumnezeu sinod.

    Pe intelesul tuturor:

    – in majoritate covarsitoare ierarhii prezenti in Creta au afirmat atat verbal cat si in scris ca aceasta pan-erezie numita ecumenism este o dogma. Si au semnat textele eretice. Toti cei care au semnat sunt eretici si au cazut din Biserica. Cei care nu au semnat sunt marturisitori.

    Daca oamenii afla ca ierarhii au vandut credinta ortodoxa si ei se revolta, mai este o sansa. Daca nu se revolta oamenii atunci suntem in pericol sa pierdem Ortodoxia ca si popor. Sunt multi preoti mireni care sunt impotriva ecumenismului dar se tem sa vorbeasca. Toti preotii anti-ecumenisti ortodocsi trebuie incurajati si sprijiniti.

    Singurul lucru bun este cernerea. Acum se arata cine este ortodox si il iubeste pe Hristos si cine este pe interes. Acum vom vedea pe cei care se dadeau mari intelepti si duhovnici ce vor face. Daca vorbesc impotriva ecumenismului, atunci cinste lor, daca nu, atunci sunt vanduti.

    Un mare parinte a spus recent: „Sa intrebam preotii din parohie daca sunt de acord cu „sinodul” din Creta si cu ecumenismul. Daca spun ca este bun atunci nu mai avem voie sa calcam in acea biserica.”

    „Depărtati-vă, depărtaţi-vă, ieşiţi de acolo şi de necurat să nu vă atingeţi, ieşiţi din mijlocul lui, osebiti-vă cei ce purtaţi vasele Domnului.”(Isaia 52:11)

    Sa nu uitam ca Hristos conduce Biserica si El a spus: „Nu te teme turmă mică; că bine au voit Tatăl vostru să vă de-a
    vouă Impărăţia.”(Luca 12:32)

    Si in alt loc: „iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului;”(Matei 28:20)

    A inceput prigoana, frati ortodocsi!

    Cuvantul nostru bun sa se uneasca cu fapta.

    Sa ne ajute Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa nu ne pierdem credinta si sa ne mantuim. Cine stie cat mai traim? Una e sa mori ortodox si alta ecumenist vandut. Iadul ii asteapta pe ecumenistii nepocaiti.

    Acum intelegem cuvantul si rugaciunea blandului parinte Adrian Fageteanu:

    „Doamne Dumnezeul nostru, Tu învaţă-mă, înţelepţeşte-mă, întăreşte-mă să nu Te părăsesc şi să rămân cu Tine şi cu Biserica strămoşească, Biserica Ortodoxă, să nu trec la erezia Patriarhului.
    […]
    Doamne, Tu învaţă-mă, înţelepţeşte-mă, luminează-mă şi întăreşte-mă, ajută-mă, să nu Te părăsesc, să rămân în Ortodoxie, să nu mă las păcălit de acest diavol care e Patriarhul ecumenismului.”

    Apreciat de 3 persoane

    • el said, on iulie 12, 2016 at 11:42 am

      „„Doamne Dumnezeul nostru, Tu învaţă-mă, înţelepţeşte-mă, întăreşte-mă să nu Te părăsesc şi să rămân cu Tine şi cu Biserica strămoşească, Biserica Ortodoxă, să nu trec la erezia Patriarhului.
      […]
      Doamne, Tu învaţă-mă, înţelepţeşte-mă, luminează-mă şi întăreşte-mă, ajută-mă, să nu Te părăsesc, să rămân în Ortodoxie, să nu mă las păcălit de acest diavol care e Patriarhul ecumenismului.””___

      AMIN !

      Sa avem binecuvantarea si rugaciunile Parintelui Adrian Fageteanu !

      Apreciat de 1 persoană

  3. emanuel1979 said, on iulie 11, 2016 at 11:12 am

    Anatema acelui sinod si ierarhilor cazuti.
    Daca unii planuiesc cum sa fuga de calea lui Dumnezeu, asa-zisii nostri ortodocsi ecumenisti, altii, care cu ani in urma sustineau evolutionismul si ii numeau pe cei care cred in existenta lui Dumnezeu ” teroristi „, se intorc spre Dumnezeu. Iata un remarcabil exemplu :
    http://www.flacaraortodoxiei.ro/2016/06/stiinta-si-credinta-michio-kaku-gasit-dovada-definitiva-ca-dumnezeu-exista.html

    Apreciază

  4. Prea curios said, on iulie 11, 2016 at 12:59 pm

    Netanyahu si delegatia Israelului umiliti in Africa de discursul presedintelui Ugandei

    http://www.dailystormer.com/lol-netanyahus-african-tour-is-off-to-a-rough-start/

    Uitati ce fete crispate au 😀 si ce zambet fals are Bibi si nevasta-sa 😀

    Sa ne amintim ca tot Uganda l-a dat lumii si pe celebrul Idi Amin, la fel de deschis cand vine vorba de problema evreilor

    Si bineinteles ca occidentalii nu s-au sfiit sa-l compare cu Hitler

    Apreciază

  5. F said, on iulie 11, 2016 at 1:24 pm

    Scuze, am uitat sa pun link-ul:
    http://www.editurapatriarhiei.ro/product_info.php?products_id=102

    Apreciază

  6. alex said, on iulie 11, 2016 at 1:25 pm

    Fratiilor sper sa nu fie spre sminteala cuiva sau pentru a se intoarce impotriva Bisericii Adevarate. Dar oare se poate un concert de muzica populara in cinstea Maicii Domnului? http://basilica.ro/concert-in-cinstea-maicii-domnului-prodromita-la-paraclisul-catedralei-mantuirii-neamului-video/ Oare nu ne asemanam cu catolicii de au orga si alte lucruri. Mai bine era sa citeasca paraclisul. Mie mi se pare o ratacire asta.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioan said, on iulie 11, 2016 at 2:48 pm

      Roadele ereziei ecumenismului si a caderii ierarhilor din Biserica lui Hristos.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 11, 2016 at 7:16 pm

      Maica Domnului are rugaciunile ei in nici un caz asemenea manifestari.

      Apreciază

    • Aurora said, on iulie 11, 2016 at 7:47 pm

      E foarte mare ratacire. Si insulta la adresa Maicii Domnului. Pai cum sa-i dedici muzica populara ? Ce suntem la nunta sa dam dedicatii ? Cata nebunie !!!

      Apreciază

      • Max said, on iulie 11, 2016 at 9:14 pm

        S-au cantat pricesne si cantari pentru Maica Domnului asa cum stie numai sfanta simplitate a romanului.

        Sa inteleg ca acestea sunt „muzica populara” si se canta la nunti? As vrea sa stiu ce este gresit in aceste doine prin care sufletul simplu al romanului striga catre Maicuta Domnului. Trebuie sa strivim tot ce-i misca pe altii in suflet ? Daca cineva plange la Maica Domnului pe aceste cantari si se apropie prin ele de o traire mai adanca si mai sensibila iar daca ii pui in fata paraclisul nu vibreaza sau nu pricepe pentru ca acesta ii este nivelul ce aste de facut? Intreb si eu si chiar vreau lamuriri in aceasta problema.
        Pana cineva ajunge sa traiasca rugaciunile scrise mai intai trebuie sa inceapa de undeva iar nivelui nostru cultural, religios si mai ales de traire in Duhul Sfant lasa de dorit .

        Apreciază

      • alex said, on iulie 12, 2016 at 9:36 am

        Pentru Max Acolo e biserica si se canta psalmi si se spun rugaciuni nu se face circ pe motiv ca ii apropie pe oameni pentru simplu motiv ca asa a fost dintotdeauna si ortodoxia nu se adapteaza la lume si moda. Un alt exemplu negativ intr-o biserica din alta localitate unde stau niste rude de ale mele li sa pus in biserica melodia populara https://www.youtube.com/watch?v=VER75MCHM0M Georgiana Pop – Plangi maicuta Romanie si preotul le dadea apa la moara zicandu-le ca vorbeste de cum sunt oamenii in ziua de azi. Pai frate draga acolo este doar circ si intr-un un caz si in celalalt ci cum zice si pe basilica concert adica nimic legat de rugaciune si traire adevarata ortodoxa.

        Apreciază

      • Adrian said, on iulie 12, 2016 at 11:24 am

        Bine spus !

        Nu înţeleg ce rost, ce folos duhovnicesc, au acele „cântări creştine” – pricesnele, care pur şi simplu nu au nicio legătură cu cântările din Biserica Ortodoxă, ci cu ceea ce greşit se foloseşte în mod frecvent în zona Oastea Domnului, sectă care reprezintă, şi după cum am reuşit eu să înţeleg, poarta de intrare sau mai bine spus de ieşire a credincioşilor ortodocşi către protestantism (iubirisme ipocrite, miracole gen Prislop, şamd; mai puţin sfintele canoane lăsate de Sfinţii Părinţi la Sfintele Sinoade ….!).

        Cuvântul priceasnă, provine din slavonescul „pricjastanije = pricestanie”, adică împărtăşanie, grijanie, care traduce cuvântul grecesc „κοινωνικόν, τό — kinonicon” = chinonic,sau altfel spus comuniune, care reprezintă stihul din psalmi care se cântă pe larg atunci când se împărtăşesc clericii şi credincioşii. Acesta variază de la o zi la alta. Biserica deci, deja are cântări rânduite pentru aceste momente, nu cred că-i cazul să mai completăm cu adaosuri false, nefireşti, doar pentru că avem voce frumoasă, că doar Biserica Ortodoxă nu-i scena de la vocea României !!!

        P.S.:
        Am fost zilele acestea la M-rea Petru Vodă să aprind o lumânare la mormântul dragului Părinte JUSTIN.
        Oameni buni, am intrat şi în chilia sa şi m-a mâhnit f. tare ce-am găsit acolo: bazar fraţilor !, şi desigur nelipsitul A.B..
        Trist !
        Se pare că se duce de râpă şi această mănăstire, care pe vremea cât trăia Părintele JUSTIN – stâlpul ortodoxiei româneşti – a fost ca o cetate întărită de Duhul Sfânt (precum odinioară, înainte de cădere, Sfânta cetate bizantină a Constantinopolului), unde nu prea avea ce căuta urmă de credinţe eterodoxe, ci era doar sfânta şi binecuvântata rânduială ortodoxă !

        Iertaţi de îndrăzneală !
        Doamne ajută !

        Apreciază

    • marinela said, on iulie 12, 2016 at 12:31 am

      La acel paraclis parca slujeste acel”stravazator”de preot Ciprian Gradinaru,mai sa fie cum le mai potriveste sfintia -sa cele lumesti cu cele sfinte,mare mirare,mare.Ramii fara cuvinte si te gindesti cit ii mai rabda Dumnezeu pe oamenii astia fara credinta – chit ca se bat cu caramida-n piept de „credinciosi”ce sint – si-i mai lasa sa haladuiasca asa in blasfemia lor.Sint ingrozita de tot ce se intimpla acum in bisericile noastre si nimeni nu ia atitudine de nici un fel.Putini care o facem,miscind apele cit de cit,deja sintem etichetati si scosi afara ,ca deranjam „armonia”,dar nu ni se alatura altii nici sa-i pici cu ceara,se trag inapoi ca opariti,ca m-apuca sila si desgustul de lasitatea lor.Rugati-va si pt noi fratilor,ca avem multa nevoie de rugaciunile voastre,ca-i grea lupta cu tilharii astia scoliti.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 12, 2016 at 9:04 am

      ceva nu e in regula aici..cu scaune si spectatori..

      Apreciază

  7. meryy said, on iulie 11, 2016 at 2:24 pm

    Doamne ajuta! Asa este adevarata credinta care este numai Ortodoxia trebuie marturisita inaintea tuturor oamenilor. Adevarul ne va face slobozi.

    Apreciază

  8. Ioan said, on iulie 11, 2016 at 4:36 pm

    De abia astept sa aud glasul celor care sunt socotiti mari duhovnici de catre romani.

    Ce bine este ca se face cernerea si acum se arata cine este ortodox si cine nu. Acum se va vedea limpede adevarata fata a preotilor cu statut de „vedeta”.

    S-a facut un mare bine prin acest „sinod”. Scapam de lupii imbracati in piei de oaie si de iude.

    Apreciază

  9. Ioan said, on iulie 11, 2016 at 5:09 pm

    Cuvintele eretice ale cazaturii Ioachim Bacauanul spuse cu prilejul sfintirii bisericii “Sfantul Voievod Ștefan cel Mare”, de langa Unitatea de Aviatie Bacau:

    „Deci, iată că sufletele noastre se sfințesc prin biserica lui Dumnezeu, întru ascultare deplină și bineînțeles în comuniune Euharistică, în comuniune de rugăciune și de persoane, pentru faptul că Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt nu au alte mâini decât cele ale noastre, sinergic adăugate una peste alta și astfel lucrarea noastră devine Sfântă devenind astfel lucrarea lui Dumnezeu prin noi.”

    http://protoieriabacau.ro/biserica-aviatorilor-din-bacau-a-fost-sfintita/

    „Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt nu au alte mâini decât cele ale noastre, sinergic adăugate una peste alta și astfel lucrarea noastră devine Sfântă devenind astfel lucrarea lui Dumnezeu prin noi.”??!!!

    Apreciază

    • el said, on iulie 12, 2016 at 12:25 pm

      Ioan

      „„Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt nu au alte mâini decât cele ale noastre, sinergic adăugate una peste alta și astfel lucrarea noastră devine Sfântă devenind astfel lucrarea lui Dumnezeu prin noi.”??!!!”______da mai Ioan, ce se facea Dumnezeu fara labele unora ca ei …..dar à propos unde erau astia cu manini multe cand a facu Dumnezeu Ingerii, cand a facut Cerul si pamantul……, dar cand proniaza si intretine El toata Zidirea Sa,….

      popa asta „teologhiseste” de sub braul lat de popolog …adica din BURTA lui nesimtita calarita de draci!

      au ajuns sa vorbeasca toate prostiile si toate EREZIILE, ce la vine la bot asta spun la „predicile” si „cuvintele lor de invataura” popangii astia RATACITI ! popii IADULUI !
      Nici Ortodoxa nu o cunosc nici pe Dumnezeu NU respecta !
      cu astia in frunte merge gloata in iad, si maine se vor inchina lui anticrist DIRECT

      Apreciază

    • el said, on iulie 12, 2016 at 12:31 pm

      Ioan

      stii care e culmea? daca daca un om lumesc,un specialist in domeniul sau s-a apuca sa trancaneasca asemenea prostii/ERORI GROSOLANE/ABATERI analoage la ce spune ratacitul asta de popa aici….ar fi dat afara si tinut de INCOMPETENT de comunitatea stiintifica a celor din domeniul lui cu RESPECT fata de invatatura corecta.
      dar boii astia isi permit sa spuna orice …. despre Dumnezeu !

      ca tot dobitocii INCAPABILI DE ALTCEVA s-au dus la „studieze” la FaculKAKAtatile de Teologie a ecumenistilor ca e MOCA, nu-ti trebuie nici minte, nici osteneana sa obtii o fitzuica de diploma de popolog …
      apoi isi pun braie rosii late si bedernitze de „intelepti” si TRANCANESC ….

      Apreciază

  10. cosminmatiu said, on iulie 11, 2016 at 6:58 pm

    La Biserica din sat unde merg este pomenit Sofronie episcopul Oradiei, mai pot merge la acea biserica?

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 11, 2016 at 6:58 pm

      http://basilica.ro/membrii-delegatiei-patriarhiei-romane-care-vor-participa-la-sfantul-si-marele-sinod/

      În şedinţa de lucru de marţi, 07 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat componenţa delegaţiei sale care va participa la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. Redăm mai jos membrii delegaţiei Bisericii Ortodoxe Române:

      Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Ortodox Român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit onorific Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului;
      Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi;
      Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei;
      Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei;
      Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii;
      Preasfinţitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului;
      Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria;
      Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei;
      Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei;
      Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord;
      Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod;
      Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

      Apreciază

      • marinela said, on iulie 12, 2016 at 12:37 am

        O cohorta de tradatori in sutane.NEVREDNICI sint !!!

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2016 at 2:23 am

        cosminmatiu

        daca episcoul e ecumenist NU !
        sofronie a semnat actele Sindului din Creta, deci e RATACIT !

        Apreciază

      • S.M said, on iulie 12, 2016 at 7:21 am

        Unii nu il mai pomenesc ca fiind „episcopul nostru”.. ci doar ” sa ne rugam pentru Sofronie, ep al Oradiei” fara ‘ al nostru”.. Am observat acest lucru la unele biserici ce au avut probleme reale, dogmatice-morale cu dansul..

        Noi nu ne facem Biserica.. Ei au ales sa se rupa de sfanta Biserica a lui Hristos!!!

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on iulie 12, 2016 at 9:27 am

        Atunci trebuie sa fiu atent cum spune preotul daca spune „al nostru” si sa vorbesc cu preotul daca opreste pomenirea sau nu si daca nu am sa caut alta biserica.

        Tinand seama ca toti episcopii din lista au semnat inseamna ca stam destul de grav si trebuie vorbit cu preotii si cautate biserici unde nu sunt pomeniti.

        Apreciază

      • el said, on iulie 12, 2016 at 12:35 pm

        S:M

        „ci doar ” sa ne rugam pentru Sofronie, ep al Oradiei” fara ‘ al nostru”.. „____GRESIT !
        DUpa Sf Canoane NU E VOIE sa fie pomeniti ERETICII la Sf Liturghie sau la slujbele Bisericii.

        asa ca le trebuie mai multa minte si mai mult CURAJ la preotii acesia sa faca ce este DREPT dupa Sf Biserica, nu alba-neaga dupa parerea lor.
        Sa le ajute Dumnezeu sa MARTURISEASCA si noua sa ii uramam DOAR pe cei ramasi in Ortodoxia NESTIRBITA a Sf Parinti ! Daca nu …..GURA IADULUI s-a cascat LARG pentru TOTi carora le plac „invataturile/BASMELE omenesti” mai mult decat Dogmele Lui Hristos!

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on iulie 12, 2016 at 6:31 pm

        @ el

        da e un fel de compromis aceasta pomenire fara a zice al nostru, o sa incep sa colind bisericile poate voi gasi vre-una in Bihor unde nu este pomenit Sofronie

        Apreciază

    • Ioan said, on iulie 11, 2016 at 8:16 pm

      Trebuie intrebat preotul ce parere are despre „sinodul” din Creta si despre ecumenism si daca el spune ca sunt bune amandoua atunci trebuie sa fugim si sa nu mai calcam in acea biserica. Asa mi-a spus un duhovnic foarte bun ca trebuie procedat acum. Trebuie sa mergem doar la preotii ortodocsi.

      Apreciază

      • mircea.v said, on iulie 12, 2016 at 9:23 am

        Si adauga pe lista intrebarilor si pr biometriei, cipuri…
        Parerea mea e ca apele s-au limpezit inca din 2009 de la pr pasapoarte biometrice. Eu asa am considerat, fiind mirean simplu si nestiind eu prea multe. Parintele Justin a fost pur si simplu uimit/ingozit de aceasta atitudine a preotilor si ierarhilor (adica „luati pasapoarte electronice ca nu e pr”) si de asta a zis cuvinte grele de tot la adresa lor.
        Nu trebuie uitata pr cipurilor.
        E bine intr-un fel ca ai nostri la Creta au mai cazut o data, ca altfel, omul poate zicea ca uite ce buni sant, sant antiecumenisti, mari marturisitori…(ric chiar si asa cazuti i-au laudat, dar daca nu semnau cred ca le faceau si statuie), uitand de momentul 2009. Aceste 2 pr sant cu „si” intre ele, nu cu „sau”. E suficient la una sa nu zici bine, si gata, esti pe langa drum. Si mai grea dintre cele 2, este pr ce are legatura cu insemnarea, ca aici se vrea sa se intre in om pt a-i anula liberul arbitru. La ecumenism, eu cred ce vreau eu, pot fi ecumenisti toti in jurul meu, pr lor, nu ma intereseaza. Dar la insemnare e cu „si nu vei putea cumpara sau vinde”, e cu vanzarea sufletului definitiv/sinuciderea sufletului, fara sa mai poti repara ceva…

        Apreciază

  11. ORTODOXIE said, on iulie 11, 2016 at 9:05 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  12. ines said, on iulie 11, 2016 at 10:10 pm

    In Grecia vor fi deschise 19 moschei cu finantare turceasca
    http://www.aparatorul.md/in-grecia-vor-fi-deschise-zeci-de-moschei-cu-finantare-turceasca/

    Apreciază

  13. picasso said, on iulie 11, 2016 at 10:17 pm

    Pr. Iulian Prodromitul despre asa-zisul Sinod din Creta – parintele il numeste „Sinodul Talharesc din Creta”.

    Apreciază

  14. Ioan said, on iulie 11, 2016 at 11:14 pm

    Doamne ajuta fratilor! Imi poate spune cineva care sunt cei 8 ierarhi de la sinodul din Creta care nu au semnat????? Multumesc!

    Apreciază

  15. petrică said, on iulie 11, 2016 at 11:52 pm

    Salut,
    Voi care comentati pe aici aveti duhovnic ? Vă sfătuiți cu el în pro problemele care le dezbateti aici ?
    Pentru că mi se pare că judecati și osânditi tot ce prindeti !!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 12, 2016 at 8:55 am

      petrică

      Avem duhovnici extrem de buni, caci, spre disperarea celor ca tine, inca mai exista astfel de duhovnici anti ecumenisti si anti cip.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on iulie 12, 2016 at 10:11 am

      Avem duhovnici chiar daca trebuie sa mergem zeci sau sute de km.

      Apreciază

    • el said, on iulie 12, 2016 at 12:15 pm

      petrica

      …si LUPUL ! 🙂

      asadar petrica, te-a trimis Lupul Alb la propovaduire aici, sa faci pe „inteleptul”? 🙂

      crezi ca esti in turma de dobitoace OARBE si OBEDIENTE sligarnicii si apostati lui Danuzt din deal CAZATURA?
      baaa petrica STERGE PUTNA de aici, ca la noi nu merge cu SLUGARNICUL :”saru-mana prea(NE)sfintite/(NE)cucenice/(NE)cuvioase” la EREZIILE LEPEDATURILOR de care asculti tu !

      DA ! ba petrica AVEM duhovnici si inca VREDNICI !
      NU ca tine …..CAZATURLE DIAVOLULUI care va invata „ascultarea” de ierahia APOSTATA si ERETICA !

      Apreciază

      • io said, on iulie 12, 2016 at 11:00 pm

        Cand vor marturisi acesti duhovnici? Aici nu mai merge cu ascunsul de teama prigoanei, nu-i momentul, nu-i curentul. Avem nevoie de duhovnici marturisitori,
        Noi trebuie sa stim cu cine mergem. Cand ai in jur preoti ecumenisti , pro cip, care dau dezlegari de la sine putere la post pentru zile onomastice si alte gaselnite,, cand spovedania noastra nu mai este taina pentru ca este ascultata si stocata in arhive pentru ca au in buzunare acele celulare…si cand pana la primul preot, care mai spune, dar nu sus si tare,,trebuie sa mergi 300 de km, sau 600 dus intors, faci mucenicie pentru ca de ceilalti nu stii pentru ca tac.
        Pentru acestea si multe altele, noi orfanii celor care au fost si acum ne privesc din cer cerem mila lui Dumnezeu. Ce faci duminica si la sarbatori daca nu poti ajunge la capatul celalalt. . .Te duci acolo unde poti si Dumnezeu pentru inima ta care plange randuieste economie. Asa mi-a spus un vrednic parinte din Athos.

        Cinste parintelui Antim. Unde sunt ceilalti? Doamne da-le putere si vrednicie de marturisire.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iulie 14, 2016 at 1:44 am

        ioio

        nu e treaba ta sa intrebi pe ALTII CAND vor marturisi, treaba ta e CAND marturisesti TU!
        alta treaba a ta este si DACA ai gasit( ca nu se da MOCA la aprozar) un duhovnic FARA RATACIRE de la Dreapta Credinta si cu har ca sa nu ajungi sa ACUZI pe ALTII in vreme ce tu esti O PARAGINA…

        aveti un TUPEU unii…. marturiseste TU la locul tau si MULTI ti se vor alatura. dar asa CE astepti tu ORBRAZNICULE?

        tu ai auzit ca Dumnezeu are si a avut DINTOTDEAUNA si intre turci si intre evrei pe unii ai Lui, BOTEZATI ORTODOX care au ramas ASCUNSI de Dreapta Lui Dumnezeu pentru o vreme ( NU erau intrebati de oameni daca sunt crestini prin Pronia Lui Dumnezeu care ii acoperea pe ei o vreme mai mare sau mai mica, dar daca se intampla sa fie intrebati MARTURISEAU si mureau MUCENICI!) ….

        acestia vor marturisi si MARTURISESC DEJA MULTORA dintre care au are urechi de auzit , ca nu orice BOU fudul care umbla pe la Biserica plin de „importanta” propriei persoane si se da de „evlavios” ragand dupa „duhovnic cu acrivie” ( ca si cand el ar avea ACRIVIE !!) e demn sa afle TAINELE si VREMURILE lor….

        Apreciază

  16. Spaceman said, on iulie 12, 2016 at 12:12 am

    Cred că ar trebui să vedeți asta:
    Catedrala din Moscova, 1 Mai 2016

    Cu binecuvântarea patriarhului Kirill și cu susținerea senatorului Roland Ries, la Strasbourg, Franța, se construiește o biserică rusească cu hramul „tuturor sfinților”, proiect început în anul 2011.

    http://ruhram.eu/fr/video.html

    Iată clipul de prezentare a proiectului, în animație computerizată:

    La minutul 2:10 în clip apare un fluture monarh.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Fluture_Monarh

    Ce să caute un fluture monarh în Franța.

    http://hisheavenlyarmies.com/a-project-monarch-welcome-to-mexico-for-the-pope/

    Apreciază

    • el said, on iulie 12, 2016 at 6:06 pm

      Roland Ries e MASON alsacian !

      Babacu` Kirill a cumparat pe bani grei si un fost teren apartinand Météo France in Paris si a construit ditamai Catedrala ruseasca( au evalvie de catedrale maretze APOSTATII astia … cu cat mai mic si neinsemant apostat cu atat mai mare „caterala” lui…! : ) cu cateva „cepe ” aurite cu foitza de aur… in plin centrul Parisului!

      Apreciat de 1 persoană

  17. acelas said, on iulie 12, 2016 at 10:29 am

    sfantul cuvios Paisie Aghioritul si cinstirea icoanei Prodromita nefacuta de mana omului din Sfantul Munte. Ce situatie bizara, sa cinstesti ceva ce e in Sfatul Munte de exemplu si sa nu o faci odata cu Sfantul Munte, ci separat. pai daca cinstesti Sfantul Munte fa ca el, adica respecta randuiala lui, nu fura sarbatorirea icoanei cu 13 zile mai devreme, separat de el, ca atunci e praznicul ei de fapt. Si numai de aici deci se vad situatiile nepotrivite si ciudatenia separarii calendarului. La fel si cu cate un sfant aghiorit sau athonit, cum e sfantul Paisie de azi, pt care grecia si romania cinsteste separat de locul unde a vietuit si si-a dobandit sfintenia de fapt, lucru nerecunoacut parca prin faptul ca se cinsteste diferit. Adica il iau ca sfant, ti-l recunosc, dar il cinstesc cand vreau eu, nu dupa cum a vietuit el, iau caimacul, ceea ce-mi place si gata ..

    .

    Apreciază

  18. Ioan said, on iulie 12, 2016 at 3:17 pm

    Observ ca au mai fabricat un „mare duhovnic” „vazator cu duhul”, „urmasul lui Arsenie Boca”, paraclisierul catedralei Pustiirii Neamului si anume pr. Ciprian Gradinaru. L-am cunoscut in urma cu 15 ani la manastirea Sihastria. Imi este atat de mila de sarmanii oameni care alearga sa caute apa cea vie, alearga dupa pastori si dupa minuni si nu gasesc decat parelnicie. Intr-adevar se poate ca Dumnezeu sa lucreze si sa ajute un suflet necajit care alearga acolo. Aceasta inseamna ca Dumnezeu l-a tamaduit pentru a cauta Adevarul si credinta cea dreapta.

    http://www.kanald.ro/preotul-ciprian-gradinaru–parintele-sperantei–iti-citeste-gandurile-inainte-sa-apuci-sa-i-spui-cum-te-cheama_55946.html

    Cei din Bucuresti va rog sa mergeti si sa intrebati pe acest „mare” parinte ce parere are despre „sinodul” din Creta si despre ecumenism. Asa veti vedea singuri ce hram poarta acest parinte. Acum e usor a vedea diferenta intre lup si pastor.

    Apreciază

  19. Ioan said, on iulie 12, 2016 at 4:07 pm

    Cuvintele ereticului Ioachim Bacauanul despre adunarea din Creta:

    „Îndemnul nostru întotdeauna este să rămâneți cu Hristos și în Biserica Sa, mai ales că frățiile voastre ați fost martorii unor evenimente istorice petrecute în Insula Creta, acelea că Biserica Ortodoxă Română a participat la Sinodul Mare și Sfânt al Ortodoxiei Universale și acolo bineînțeles am arătat încă o dată puritatea și esența Creștinismului și a Ortodoxei românești dătătoare de sfinți și de eroi.”

    http://epr.ro/liturghie-arhiereasca-la-catedrala-din-roman

    Apreciază

  20. acelas said, on iulie 12, 2016 at 8:42 pm

    http://www.activenews.ro/externe/Angela-Merkel-recunoaste-Odata-cu-refugiatii-au-venit-si-teroristi-134944

    magariile facute de esalonul 2 nom, facute la ordin de la primul.

    Apreciază

  21. petrică said, on iulie 13, 2016 at 12:40 am

    Oameni buni,eu am pus o întrebare și se pare că va deranjat.Nici nu ne cunoaștem și totuși m-ati etichetat că sunt nu știu ce intrus de’a lui Daniel sau alte gogomanii.
    Dacă tot aveti duhovnici buni, poate dati și niște exemple ca să fiti creduli.
    Iar dacă v-am supărat așa de tare cu o întrebare…vă rog să mă iertați.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 13, 2016 at 7:34 am

      petrică

      Vrei exemple de dohovnici buni?

      Ce n-ar da sistemul sa-i afle pe toti …

      Apreciază

      • io said, on iulie 13, 2016 at 4:25 pm

        Pentru momentul actual cum marturisesc si slujesc pe Dumnezeu si pe aproapele? Sistemul de care spui tu ii cunoaste si rascunoaste, chiar esti naiv? Noi care avem nevoie de intarire nu-i stim.

        ACUM A TRECUT VREMEA IN CARE SE CEREA SA STEA ASCUNSI.
        In aceste conditii este inutil indemnul de a nu intra in bisericile unde se pomenesc episcopii. . . pentru ca nu ai alternativa.Vorbiti ca sa va aflati in treaba pentru ca a sosit vremea sa iesim la marturisire acum impreuna cu ei.

        A cam trecut timpul anonimatului in spatele tastelor de calculator dar vorba aceluiasi vrednic parinte din Athos: „in Romania nu misca mai nimeni pentru ca s-au obisnuit cu confortul, cu binele, cu caldutul si mai lipseste ceva adanca traire in ascultare si pregatirea teologica”. Cum sa ridici capul in aceste conditii?Preocuparea de baza:iesiri in strainatate, ultimul tip de celular, masina personala (exclus loganul), confortul personal Din toate astea nu mai marturisesti pentru ca esti mort.

        Daca nici acum nu vin la marturisire atunci cand?

        Suntem o apa si-un pamant. Doamne iarta-ne si ne miluieste.

        Apreciază

      • el said, on iulie 15, 2016 at 2:44 pm

        io

        BLABLABLA…. saracul de tine ! ai ramas fara invatatori „dreptule” !!

        na aici vicleanule:

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/15/staretul-macarie-al-schitului-oituz-a-intrerupt-pomenirea-ierarhului-arhiepiscopiei-romanului-si-bacaului-incepand-cu-3-iulie-motivele-cmb-saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilo/

        sa vedem IL URMEZI, il sustii , vei APARA astfel de preoti cand vor fi MAINE prigoniti ? ii vei apara cu viata ta?
        n-ai unde te impartasi „sarcaul de tine ” , biata „victima” ? e bacaul la 4000km de tine? ….
        dar tu du-te si ia OTRAVA din potirul ERETICILOR ECUMENISTI ,, ca se de pentru unii ca tine „cu iconomie” ….

        baaaa jigodiilor, voi nu cunoasteti Dreptii ca NU sunteti vrednici de ei, si cand ii veti afla ii veti TRADA PRIMII!

        dar Dreptii SUNT si MARTURISESC si SE MANTUIESC, iar limbagii ca voi ……isi iau plata lor de VICLENI! cu IUDA ….

        Apreciază

  22. acelas said, on iulie 13, 2016 at 1:29 am

    baby.unica.ro/timp-de-15-ani-acest-barbat-inmormantat-copii-avortati-cand-l-au-vizitat-mamele-insa-gestul-lui-fost-unul-incredibil-foto-2224590.html

    .

    Apreciază

  23. […] MARELE SINOD. Paritele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropolit… […]

    Apreciază

  24. […] MARELE SINOD. Părintele Antim de la Mănăstirea Bistrița, într-o SCRISOARE DESCHISĂ îi cere Mitropolitului Teofan SĂ RĂMÂNĂ ÎN BISERICĂ: https://saccsiv.wordpress.com/2016/07/11/marele-sinod-paritele-antim-de-la-manastirea-bistrita-intr-… […]

    Apreciază

  25. […] MARELE SINOD. Paritele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropolit… […]

    Apreciază

  26. […] MARELE SINOD. Paritele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropolit… […]

    Apreciază

  27. […] MARELE SINOD. Parintele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropoli… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.