SACCSIV – blog ortodox

Apelul PATRIARHIEI ROMANE in cazul FLORIN BARBU

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 4, 2016

Iata ce putem citi la Apel pentru revenirea celor doi copii români din Londra la familia lor naturală de pe Basilica:

Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual.

Biserica susţine constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali.

În acest sens, soluţia de protecţie aleasă de autorităţile britanice contravine Convenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”.

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităţilor britanice reanalizarea cazului şi identificarea unei soluţii care să ţină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuţi şi educaţi în familia lor naturală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Comentariu saccsiv:

   Sa vedem cum va raspunde Senatul Romaniei si dupa acest apel. Si nu doar Senatul Romaniei.

Apoi va trebui la fel de public sa se implice Patriarhia Romana si in celelalte multe cazuri de romani aflati in situatii similare. Si nu doar la nivel de apel.

 

Reclame

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. energein7 said, on iulie 4, 2016 at 5:50 pm

  Reblogged this on energein7's Blog.

  Apreciază

 2. Spaceman said, on iulie 4, 2016 at 5:51 pm

  Patriarhia română a noii biserici ortodoxe: oficială, administrativă, progresistă, ecologistă, ecumenistă și oficial APOSTATĂ! Să vedem cum o să funcționeze această biserică atunci când va fi inițiată piața unică digitală, piața 3.0 : piață electronică, bani electronici, identitate electronică.

  http://events.afcea.org/GlobalID16/Public/MainHall.aspx?ID=57390&sortMenu=101000

  Apreciază

 3. el said, on iulie 4, 2016 at 7:18 pm

  „În acest sens, soluţia de protecţie aleasă de autorităţile britanice contravine Convenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”._______ in acest caz articolul e VALABIL pentru TOTI parintii roani care si-au piedut copii confiscati de aceste indracite oanizatii ” de protectie a copilului” din Anglia, Norvegia si TOATE tarile (m) ue !! nu DOAR pentru barbu !

  patriarhia ahiata dupa circ si OARBA , face partinire ! de la APOSTATI ce sa te astepti ?

  Apreciază

 4. el said, on iulie 4, 2016 at 11:21 pm

  „Apoi va trebui la fel de public sa se implice Patriarhia Romana si in celelalte multe cazuri de romani aflati in situatii similare. Si nu doar la nivel de apel.”____ DA ! Sa vedem Ce va face Pariarhia apostatilor si poporul …

  deja NU au pus problema corect, dovada ca demonii care stiu sa BLOCHEZE resursele umane ii calauzesc pe ei „peacuvosii/cucernicii!” !!!

  Apreciază

 5. Partizanu said, on iulie 5, 2016 at 8:25 am

  Tocmai a iesit si DANIEL de la NUFARUL cu acest apel. Ma intreb cind v-a da cu toiagul ca MOISE sa se desparta apele tulburi din BOR. Pana atunci FRECTII LA BAIA TERMALA A MASONERIEI.

  Apreciază

 6. octoviv said, on iulie 5, 2016 at 1:02 pm

  Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Voi contesta adopţia

  BUCUREŞTI, (ieri, 19:18)

  Tatăl copiilor luaţi de statul britanic: Voi contesta adopţia
  de Andreea Traicu
  1816 afişări

  Florin Barbu, bărbatul care a pierdut tutela celor doi copii minori, încredinţaţi ulterior de statul britanic unei familii despre care românul spune că este un cuplu de homosexuali, nu va fi arestat pentru că a divulgat identitatea părinţilor adoptivi şi anunţă că va contesta decizia de adopţie.

  „Decizia instanţei este că nu voi fi arestat. Procesul s-a terminat, avocatul mi-a zis că judecătorul m-a găsit nevinovat pentru toate capetele de acuzare. Decizia este definitivă. Şedinţa de judecată trebuia să aibă loc vineri însă Tribunalul din Londra nu a avut un judecător disponibil aşa că s-a amânat pentru luni. Procesul a costat o mie de euro pentru fiecare zi. O să le cer să plătească ziua în care procesul s-a amânat”, a declarat Florin Barbu pentru MEDIAFAX.

  Bărbatul a ajuns în situaţia de a i se cere arestarea după ce copiii săi, Diana ( 8 ani) şi Andy (5 ani), au fost luaţi în custodie de autorităţile britanice în anul 2014 şi ulterior daţi spre adopţie. Florin Barbu a postat pe Facebook informaţii legate de decizia autorităţilor, identitatea minorilor dar şi date despre familia adoptivă despre care spune că este un cuplu de homosexuali. Astfel, autorităţile de la Londra au cerut arestarea românului, solicitarea fiind respinsă de instanţă. Florin Barbu anunţă că intenţionează să conteste decizia de adopţie a celor doi copii.

  „Urmează să depun documentele de apel la decizia de adopţie dată de instanţa din Londra. Aceasta va fi definitivă. Dacă voi pierde procesul, voi merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ne-au luat copiii deoarece existau certuri în familie, au zis că nu vor fi fericiţi. Am fost de acord. Am stabilit să facem terapie de cuplu, ne-au făcut promisiuni, ne-au luat copiii şi nu ne-au ajutat cu nimic”, a mai precizat Florin Barbu.

  În urma deciziei prin care cei doi copii au fost daţi spre adopţie, Florin Barbu a intrat în greva foamei, protestând în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru mai mult de două săptămâni.

  Tatăl copiilor susţine că a primit multe mesaje de incurajare, printre cei care au făcut apel pentru revenirea celor doi copii în familia naturală fiind şi Patriarhia Română.

  „Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual. Biserica susţine constant familia tradiţională ca fiind cadrul natural pentru naşterea, creşterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susţinută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali”, transmite instituţia printr-un comunicat de presă.

  Apreciază

 7. Constantin said, on iulie 5, 2016 at 6:15 pm

  Parintele Patriarh ar putea apela la M S Elisabeta II regina Marii Britanii .care este si seful Bisericii Anglicane . In acest sens , citand texte Biblice care incrimineaza „legaturile nefiresti”intre oameni, ar putea interveni poate cu succes . Credinciosii din Romania constata deja ca aceste nelegiuiri ce se desfasoara in M B , au girul tacit al M S Elisabeta II , prin neimplicarea Sa in calitate de sef al Bisericii Anglicane . Cine din apropierea P F Daniel citeste aceste randuri . sa-i sugereze si interventia mentionata .

  Apreciază

  • Nicoleta said, on iulie 6, 2016 at 2:06 pm

   Constantine, ești îndrăcit? Băbăciunea este satanistă. Apoi, ce creștin ești tu, ca să afirmi că „biserica anglicana este biserica”? Și nu ultima găselniță …, acum am ajuns să cerem favoruri dracilor? Trezește-te, omule!

   Apreciază

 8. Ioan C. said, on octombrie 24, 2017 at 8:32 am

  Înțeleg partea cu lupta pentru familia tradițională, așa cum a lăsat Dumnezeu, dar nu înțeleg delăsarea B.O.R. în lupta împotriva actelor criminale numite avorturi și pentru dreptul la viață al copilului nenăscut.
  Dacă ierarhii B.O.R. ar insista pe lângă politicieni să se interzică avortul la liber, ca în Polonia (membră a U.E. și ea), atunci ar apărea o asemenea lege.
  Dar ierarhii se complac, nedorind să îi critice pe politicieni pentru a nu tăia finanțarea de la bugetul statului.
  Și uite așa, pentru bani, acceptăm încălcarea dumnezeieștii porunci: “Să nu ucizi!” (Ieșirea 20, 13).

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: