SACCSIV – blog ortodox

A murit ELIE WIESEL. Chiar a supravietuit Holocaustului sau a fost doar un IMPOSTOR?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 3, 2016

   Iata ce putem citi la A murit Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului, laureat cu Premiul Nobel pentru Pace de pe Realitatea:

Un purtător de cuvânt al Yad Vashem (Memorialului Victimelor Holocaustului) a confirmat decesul celebrului scriitor, fără să ofere alte detalii, notează Agerpres.

Potrivit cotidianului New York Times, Elie Wiesel a decedat la domiciliul său din Manhattan la vârsta de 87 de ani.

Elie Wiesel „s-a stins din viață în urmă cu câteva ore”, potrivit purtătorului de cuvânt al Memorialului, Simmy Allen.

Într-un comunicat, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a salutat memoria acestuia, subliniind că a fost o „rază de lumină și un exemplu de umanitate care credea în bunătatea omului”.

„Israelul și poporul evreu plâng cu tristețe moartea lui Elie Wiesel”, a adăugat Benjamin Netanyahu.

„De-a lungul anilor sumbri ai Holocaustului, în cursul cărora ne-am pierdut șase milioane de frați și surori, Elie Wiesel a fost o rază de lumină și un exemplu de umanitate care credea în bunătatea omului”, a menționat premierul israelian în legătură cu cel care a străbătut întreaga lume pentru a perpetua memoria Holocaustului.

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres a catalogat decesul lui Elie Wiesel drept „o mare pierdere pentru poporul evreu şi pentru întreaga omenire”. „Elie Wiesel a supravieţuit celor mai mari orori din istoria omenirii şi şi-a dedicat viaţa răspândirii mesajului «aceste lucruri nu trebuie să se repete niciodată»”, a subliniat Shimon Peres, potrivit Mediafax.

„Elie Wiesel este unul dintre eroii poporului evreu, un adevărat uriaş în istoria omenirii”, a reacţionat preşedintele Israelului, Reuven Rivlin.

„Elie Wiesel a fost o rază de lumină; îi datorăm o enormă recunoştinţă”, a declarat Ronald S. Lauder, preşedintele Congresului Evreiesc Mondial.

Wiesel (n. 30 septembrie 1928, Sighetu Marmației) a fost un scriitor și ziarist american în limbile franceză, engleză, idiș și ebraică, eseist și filosof umanist, activist în domeniul drepturilor omului, născut într-o familie de evrei din România,supraviețuitor al Holocaustului.

În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace.

În anul 1996 a fost numit membru al Academiei Americane de Artă și Literatură⁠] iar din anul 2001 a fost ales membru de onoare al Academiei Române, scrie Wikipedia.

A publicat 57 de cărți – cea mai celebră fiind «Noaptea»,o descriere autobiografică despre viața în lagărele de exterminare naziste.

Elie Wiesel s-a născut în România, ca al treilea copil și singurul băiat dintre cei patru copii ai lui Șlomo și Sara Wiesel, într-o familie de evrei care aveau o băcănie în Sighet, județul Maramureș.

Iata si ce putem citi la A murit Elie Wiesel/ video de pe Stiri pe surse:

[…]

Elie Wiesel s-a născut în România, ca al treilea copil și singurul băiat dintre cei patru copii ai lui Șlomo și Sara Wiesel, într-o familie de evrei care aveau o băcănie în Sighet, județul Maramureș (interbelic). Sara provenea dintr-un sat de lângă Sighet, fiica unui agricultor, David (Dudi) Feig, care aparținea de curentul hasidic al rabinilor din Vijnița. Orașul Sighet avea în perioada aceea o majoritate evreiască de 38,6%.

În copilărie a urmat studii religioase, de Tora, studii care se făceau în limbile idiș și ebraică. La sugestia tatălui său a început să învețe limba ebraică. Acasă vorbeau idiș, iar în băcănia familiei se vorbea maghiara și româna, iar unele ziare pe care le citeau erau în germană. După Dictatul de la Viena din 1940, prin care guvernul român Gigurtu a cedat nord-vestul Ardealului, regiunea în care locuia familia Wiesel a devenit o parte din Ungaria. Elie (Eliezer), numit în maghiară Lázár Wiesel, s-a înscris la studii gimnaziale în orașul Debrecen și apoi la Oradea, de unde a fost exmatriculat conform legilor antisemite din învățământul public maghiar. În aprilie 1944 familia Wiesel a fost internată într-un lagăr de concentrare și la 16 mai 1944 a fost transportată la Lagărul de exterminare Auschwitz-Birkenau. Lui Elie (avea 15 ani) i s-a tatuat pe brațul stâng numărul A-7713. Femeile au fost separate de bărbați, mama lui Elie Wiesel și sora lui mai mică, Țipora, în vârstă de 7 ani au fost exterminate, iar Eli și tatăl său au fost supuși la muncă silnică în fabrica Buna-Werke, care aparținea de complexul Auschwitz III Monowitz.

Când Armata Roșie s-a apropiat de Auschwitz, deținuții evrei au fost trimiși în «Marșul Morții» (Todesmärsche) spre lagărul Buchenwald. În urma acestui marș, tatăl lui Elie Wiesel a murit de extenuare, inaniție și dizenterie. Elie a supraviețuit – la 11 aprilie 1945 a fost eliberat de armata americană – grav bolnav, inanizat și într-o stare depresivă acută, convins că a rămas singur pe lume, total lipsit de un sprijin moral sau material, la vărsta de 16 ani Wiesel considera faptul că a rămas în viață drept un accident. Ulterior, și-a regăsit cele două surori mai mari, Hilda și Beatrice (Bea) într-un orfelinat francez (vezi filmul biografic „Elie Wiesel Goes Home” regizat de Judit Elek și comentat de William Hurt).

După 65 de ani, la 5 iunie 2009 Wiesel a revenit la Buchenwald într-o vizită oficială comemorativă însoțit de președintele american Barack Obama și de cancelarul german Angela Merkel.

____

Elie Wiesel a vizitat România în 1964 şi în iulie 2002. A fost decorat de preşedintele Ion Iliescu cu Ordinul Naţional ‘Steaua României’, în grad de Mare Ofiţer. De asemenea, a primit din partea preşedintelui Academiei Române, Eugen Simion, însemnele academice pentru calitatea de membru de onoare al acestei instituţii (ales la 6 iunie 2001).
În 2007, Editura Trei i-a publicat volumul ‘Nebuna dorinţă de a dansa’ (Paris, 2006, cu titlul ‘Un désir fou de danser’), în traducerea lui Doru Mareş. În 2008, a publicat cartea ‘Le cas Sondenberg’.
Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România îi poartă numele, iar cu ocazia vizitei sale în România a fost inaugurată, în oraşul natal, o casă-muzeu, ‘Elie Wiesel’.

Iata insa ce putem citi la Un supravieţuitor al Holocaustului: „Elie Wiesel nu este deţinutul A-7713” de pe Jurnalul:

Scriitorul american de origine romana, Elie Wiesel, a fost dat in judecata de un supravietuitor al Holocaustului, Grüner Miklos, pe motiv ca purtatorul Premiului Nobel din 1986 si-ar fi insusit identitatea detinutului A-1773.

Grüner Miklos, stabilit in localitatea suedeza Malmo, sustine ca are dovezi certe ca Elie Wiesel nu este persoana cu care a petrecut aproape un an la Auschwitz. ‘In 1986, dupa decernarea Premiului Nobel, presa suedeza a inceput sa caute supravietuitori ai Holocaustului. Asa m-au gasit pe mine, la Malmo. M-au intrebat daca vreau sa ma revad cu colegul meu de lagar, Elie Wiesel. Numele de Elie nu imi suna cunoscut. Mi-au spus ca pe vremea aceea figura sub numele de Lazar Wiesel. Timp de un an am fost inchis cu Lazar in aceiasi baraca la Auschwitz. Aparem amandoi pe acea fotografie facuta in lagarul de la Buchenwald pe 16 aprilie 1945, care a facut inconjurul lumii, Wiesel cu Haft-Nr.123565 (n.r. foto. al 7-lea din al doilea rand), iar eu cu Haft-Nr. 120762 (n.r primul in coltul din stanga). Il stiam foarte bine, dar de atunci trecusera 40 de ani. Intalnirea organizata de suedezi a durat 10 minute si a avut loc pe 14 decembrie 1986. Normal ca eram doi oameni schimbati, dar el refuza sa vorbeasca cu mine in ungureste, desi in lagar doar limba aceasta am folosit-o. Mi-a vorbit intr-o engleza cu accent frantuzesc si in momentul in care nu a vrut sa imi arate tatuajul (A-7713), capatat de toti detinutii din Auschwitz, am inceput sa am dubii mari ca acesta ar fi Lazar Wiesel. La finalul intalnirii mi-a dedicat cartea sa ‘Noaptea’, despre care sustine ca el a scris-o, dar eu am spus tuturor ca omul acesta nu este Lazar Wiesel’, spune Grüner Miklos.

Grüner: ‘Lazar Wiesel mi-a salvat viata’

De la intalnirea cu Wiesel, Grüner Miklos nu a mai avut o zi de liniste. Timp de 25 de ani a cautat dovezi, care sa confirme ipoteza sa, pe care le-a publicat intr-o carte.

‘In luna mai a anului 1944, am fost deportat, de la Nyiregyhaza la Auschwitz Birkenau. Imediat mi s-a tatuat pe antebrat un numar de inregistrare. In cateva zile mi-am pierdut toata familia, atunci am ajuns‚ in grija fratilor Wiesel, Lazar si Abraham. Cei doi proveneau din Sighetul Marmatiei (nr. judetul Maramures, Romania). Lazar era nascut in 1913 si avea numarul de inregistrare A-7713, in timp ce Abraham, in 1900 cu numarul de inregistrare A-7712. Ei m-au luat sub aripa lor si au avut grija de mine, pe cat se putea in astfel de conditii. In momentul in care nemtii au inceput sa se retraga, au luat si oamenii din Auschwitz. Eu am fugit cu Lazar, asta ne-a legat si mai mult. Am ajuns in localitatea Glivice, pe timpul iernii naprasnice din ianuarie 1945. Foarte multi au murit pe drum. Ne-au bagat in vagoane supraincarcate si pana am ajuns la Buchenwald, multi au decedat, printre ei si fratele lui Lazar, Abraham. Aici am stat pana pe 8 aprilie 1945, cand ne-au eliberat americanii, de atunci nu mai stiu nimic de Lazar Wiesel. Am ajuns intr-un sanatoriu din Elvetia, apoi in Australia’, isi aminteste Grüner despre perioada petrecuta cu Wiesel.

„Noaptea” a adus consacrarea lui Elie Wiesel

Grüner Miklos sustine ca la Auschwitz nu a existat nici un detinut cu numele de Elie Wiesel. ‘In 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. In 1958, cartea a fost rescrisa in franceza si engleza sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea initiala avea 250 de pagini, acum avea doar 115 si era semnata de Elie Wiesel. Aceasta carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vandute, Wiesel primind si Premiul Nobel in 1986, plus alte distinctii, in timp ce s-a pierdut orice urma a prietenului meu Lazar’, spune Grüner.

Acesta s-a deplasat in America, la Oficiul pentru Evidenta Populatiei, dar nu a gasit nici un act care sa ateste existenta pe teritoriul american al unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denuntat pe Wiesel si la FBI- Acestia i-au cerut un ragaz de 14 zile inainte de a-i oferi un raspuns, insa au trecut anii fara un semn de la autoritatile americane.

‘Primesc constant telefoane de amenintare ca voi fi impuscat daca mai continui investigatiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu ma mai sperie nimic. Inainte sa mor vreau ca toata lumea sa stie ca Elie Wiesel este un impostor. Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare in fotografie, s-a nascut la data de 4 septembrie 1913, in timp ce pe certificatul de nastere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928’, a spus Grüner, autorul cartii ‘Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsa’

Cazul se judeca la Budapesta

In plangerea depusa, Grüner Miklos sustine ca Abraham Wiesel (A-7712) a fost fratele lui Lazar si nu tatal, asa cum declarase Elie. ‘Din documentele obtinute din Romania, reiese ca tatal lui Lazar Wiesel a fost Salamon Wiesel. Eu vreau ca instanta sa spuna clar daca Elie Wiesel a fost vreodata incarcerat la Auschwitz, fiindca eu ma indoiesc’, a incheiat Grüner.

Avocatul acestuia Dr. Bosze Ferenc a declarat ca procesul ar putea incepe chiar in toamna aceasta. ‘Este interesant ca Grüner este cetatean suedez, Wiesel american, dar cazul va fi judecat in Ungaria de Judecatoria Budapesta. Grüner Miklos a adunat o sumedenie de dovezi, unele concludente, ca de exemplu lista cu pasagerii care au calatorit de la Paris la New York in 1957, cand Elie Wiesel sustine ca a ajuns in America, certificatul de nastere al lui Lazar Wiesel din Romania, acte de la Muzeul Auschwitz, cat si certificate de la comunitatea evreiasca Yed Vasem din Jerusalim’, a declarat Bosze Ferenc

Nu existat doi de Lazar Wiesel la Auschwitz?

Cazul Wiesel a intrat in atentia mai multor supravietuitori ai Holocaustului. In 1986, Eva Kor a trimis o scrisoare catre Muzeul Auschwitz in care solicita informatii despre detinutul A 7713. Kazimierz Smolen, directoarea Muzeului Auschwitz i-a raspuns intr-o scrisoare datata la 15 martie 1987:

‘In lagarul de concentrare Auschwitz, cu numarul de identificare A 7713 figureaza domnul Lazar Weisel, nascut la data de 4.09.1913. Este un evreu din Ungaria, nascut la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei). El a sosit la Auschwitz in data de 24 mai 1944. A stat inchis pana la finalul anului 1944 in KL Auschwitz III – Monowitz. In momentul evacuarii lagarului a fost transferat la KL Buchenwald, fiind inregistrat in ziua de 26.01.1945’.

In data de 7 iulie 2003, Muzeul Auschwitz i-a trimis o scrisoare lui Grüner Miklos in care apar urmatoarele date de identificare: ‘A-11104 Grüner Miklos, evreu din Ungaria, nascut la data de 6 aprilie 1928 la Nyiregyhaza, A-7712 Wiesel Abraham, nascut la 10 octombrie 1900 la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei), A-7713 Wiesel Lazar, nascut la 4 septembrie 1913 la Marmarossziget (Sighetul Marmatiei).

Intr-o ancheta paralela dusa de Carlo Mattogno, scriitorul italian a ajuns la concluzia ca atat la Auschwitz, cat si la lagarul Buchenwald, unde s-a realizat fotografia, a mai existat un Lazar Wiesel, dar scris Lázár Wiesel.

‘In data de 22 aprilie 1945, Lázár Wiesel a completat un formular al armatei americane la Buchenwald. La data nasterii, el a scris: 4 octombrie 1928, iar la locul nasterii: Marmarossziget (Sighetul Marmatiei). A scris ca a fost arestat in data de 16 aprilie 1944 si deportat la Auschwitz-Monowitz. El s-a nascut in acelasi an cu Elie Wiesel, dar nu in aceiasi zi.

Conform site-ului memorial Buchenwald Gedenkstatte, Lázár Wiesel a fost trimis la Paris in data de 16 iulie 1945, intr-un convoi de supravietuitori copii. Dovada clara ca vorbim de doi oameni diferiti este faptul ca in registrele de la Buchenwald apare Lazar Wiesel, detinut politic, nascut la 4 septembrie 1913, cu numarul de inregistrare Haft-Nr 123565, dar si Lázár Wiesel, nascut la data de 4 octombrie 1928, cu numarul de inregistrare Haft-Nr 123165.

Nu se stie ce numar de inregistrare a avut Lázár Wiesel la Auschwitz si nici nu apare pe lista persoanelor care au fost transferate de la Auschwitz la Buchenwald, dar in nici un caz nu putea fi A-7713, fiindca acesta apartinea lui Lazar Wiesel nascut in 1913′, sustine Carlo Mattogno.

In 2008, la procesul lui Eric Hunt, cel care l-a atacat pe Wiesel intr-o camera de hotel, aflat sub juramant, in calitate de parte vatamata, Elie Wiesel a dat urmatoarele raspunsuri la intrebarile judecatorului’: M-am nascut in Sighet, Romania, la data de 30 septembrie 1928. Am fost deportat la Auschwitz, iar pe antebratul stang mi s-a tatuat A 7713, in timp ce tatal meu a primit A 7712′.

   Comentariu saccsiv:

Iata si bratul stang al lui Elie Wiesel:

Foto: http://www.rostonline.ro/2015/08/institutul-elie-wiesel-poarta-numele-unui-impostor/

 

Tagged with:

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on iulie 3, 2016 at 8:47 am

    Un alt aspect ca individul era escroc este momentul in care a iesit public si a afirmat ca romania a ucis aucis a ucis desi ardealul de nord inclusiv jud maramures era sub ocupatie hortysta

    Apreciază

  2. gheorghi said, on iulie 3, 2016 at 9:51 am

    Dupa vreun an de Auschwitz (?) a mai trait 70 de ani!!!!
    Inseamna ca i-a „priit”!
    Cati oameni obisnuiti (sa nu zic romani supt talpa khazara) ajung la 70 de ani?
    O fi „erou” pentru khazarii lui ca a pus umarul la sustragerea miliardelor de – ce vrtei: dolari, marci, lire sterline, franci.. pentru ceea ce nu s-a putut demonstra; atat numarul mare cat si „sistemul” de asasinare a co-religionarior sai.
    Nu e vorba de evrei – ca nu sint de sange semitic din tribul lui Abraham (Avraam – nebrew – evreu) si nici jidan – din tribul iudeilor.
    Limbajul ambiguu si cu sensuri mincimnoase este folosit intentionat spre confuzionarea publicului larg si spre manipularea politico-economica.
    ––––––
    Se va duce la Gheena sa pregateasca loc’sor si pentru al’de Florian si altii (destui) asemeneaa, prigonitori ai neamului nostru si potrivnici Adevarului, cei care-l urasc pe Iisus Hristos.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 3, 2016 at 3:00 pm

      gheorghi

      Si unde-s evreii?

      Reconsiderand TEORIA KHAZARA

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/05/20/reconsiderand-teoria-khazara/

      DE CE ELITELE VOR CADEA IN PICIOARE? O teorie toxica: Vaticanul conduce ELITELE evreiesti. Care ELITE nu sunt evrei ci … kazari

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/24/de-ce-elitele-vor-cadea-in-picioare-o-teorie-toxica-vaticanul-conduce-elitele-evreiesti-care-elite-nu-sunt-evrei-ci-%E2%80%A6-kazari/

      Apreciază

      • gheorghi said, on iulie 4, 2016 at 12:13 pm

        O lamurire gasim aici, la finalul articolului:
        http://www.timberlandchurch.com/faqs/586-is-there-a-difference-between-hebrews-jews-and-israelites-.html
        …. zice:
        “The terms Hebrews, Israelites, and Jews are close synonyms and are often used interchangeably.
        All three terms refer to those who have descended from Abraham through Isaac and Jacob.
        The terms are used figuratively a few times in the New Testament in reference to the spiritual seed of Abraham.
        When speaking of the fleshly nation of Israel,
        – the term Hebrew ties the people directly to Abraham;
        – Israelite relates them to Jacob, or Israel,
        – and Jew or Jews reminds us of this people’s homeland and is used to distinguish the race from other people or to contrast them with others.”
        ….
        Reiese cu claritate ca nu aici gasim khazarii care sint populatie caucasiana-turcica ce s-a convertit la “iudaism”, la cultul “mosaic”, al lui Moise (cei fugiti in Europa).
        ––––––––––––––––-
        Descendenta abrahamica (urmasii lui Avraam – fondatori de triburi)
        http://www.posterite-d-abraham.org/ABRAHAM15.htm

        … cam asa arata descendentii biologici abrahamici:
        http://jewishrefugees.blogspot.ca/2015/03/last-jews-of-yemen-stubbornly-stay-put.html
        ––––––––––––––––-
        Despre khazari:
        http://www.veteranstoday.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/
        si
        https://tariganter.wordpress.com/2016/01/23/the-turkish-jewish-khazar/
        “….After the demise of Khazaria, the Ashkenazi did not speak the Semitic language of Hebrew at all because they were not original Hebrews.
        They developed their own tongue called Yiddish, whch is the language of the Ashkenazi, and it did not come from Israel, but from Germany and Eastern Europe.”
        … de frica musulmanilor unii s-au convertit la Islam!
        Mai tarziu…
        “BEGINNING WITH MUSTAFA KEMAL ATATURK, who created a secular Turkish state in 1921 through the Jewish-inspired Young Turks Movement, the ties between Turkey and the Zionist cabal have burgeoned into a full blown military relationship.
        The Jewish-dominated Young Turks Movement, (AKA Committee of Union and Progress), was germinated in Paris in the late 1800’s and blossomed in the heavily Jewish populated area of Thessalonica, the headquarters of Jewish banking interests since the Ottoman 18th century.”
        De aceea, in 1949 Turcia a recunoscut Israelul…
        “The Russian Empire hosted the largest population of Jews in the world – isn’t this another proof that the Ashkenazi Jews are not Semites and they are Asian Turkic?
        If so then Antisemitism is actually Anti-turkism.”
        “The Khazars were not a myth invented by Judah ha-Levi in the 12th century as a convenient narrative vehicle for his theology. They are not even an invention of the Arab League, which would have it that modern Jews are descended from them rather than from Palestinian ancestors;…”
        … “Following the Arab conquest of Palestine in the 7th century, many local Jews converted to Islam and were assimilated among the Arab conquerors. Sand concludes that these converts are the ancestors of the contemporary Palestinians.”
        ===================
        Exista si e dovedita legatura khazarilor si cu genocidul armean si cu familia stapanitoare „casa” lui Saud – desigur, in Arabia Saudita.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 4, 2016 at 2:28 pm

        gheorghi

        Mai baiete, au disparut evreii? Cand? Cum?

        Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti despre ce tot scriu cand se refera la sfarsitul vremurilor? Despre kazari?

        Apreciază

    • el said, on iulie 3, 2016 at 3:09 pm

      gheorghi

      da mai gheorghi, ca evreii get beget sunt „plini de dar duhovnicesc” si pana azi „cinstesc ” si se inchina in „miros de buna mireasma duhovniceasca ” …. lui MESIA= HRISTOS !

      numai ca UNDE ar fi aia „evlaviosii” si „dreptii” si „bunii” din teoria ta, daca ailalti, astia „raii” sunt khazarii? a disparut poporule vreu din lume cumva?

      baaai gheorghi isi rade DRACUL de voi ! si voi va duceti la Biserica ca sa tranacaniti apoi di BEZNA astfeld e prostii de care indrugi tu aici !!
      gheorghi omul care se duce la Biserica, duce o viata crestineasca practicanta dupa mintea lui) si care ramane in INSELARE …DEGEABA se duce la Biserica, DEGEABA traieste „viata” aia…
      omul duhovnicesc e luminta de haul Lui Hristos sa NU confunde stanga cu dreapta, binnele cu raul, inselarea cu Sfinenia si pe Hristos …cu veliar !! ASTA E DOVADA ca e om aflat in Biserica Lui Hristos = NEINSELAREA!
      pentru restul , ducatorii DEGEABA la Biserica , doar li se pare ca sunt pe Calea Lui Hristos, ei sunt neginele diavolului de fapt.

      sa ne nevoim asadar sa NU ne aflam neghine ale diavolului parandu-ni-se ca am urma lui Hristos spre BATJOCURA vesnica a dracilor.

      timp nu mai e!

      Apreciază

      • gheorghi said, on iulie 4, 2016 at 12:42 pm

        Te asteptam de mult sa „musti”…. Stii ca te-ai „bagat” aiurea sa vorbesti?
        Nu esti atent la analiza problemei si vezi doar panza rosie …
        Poate ca administratorul nu va aproba replica dar iti va trimite comentariul…
        Citeste atent – NU II LAUD PE EVREI!
        Aduc informatii care sa clarifice, nicidecum sa pacaleasca.
        Pentru mine astia toti sint pagani si inchinatori la demoni, hulitori.
        Nu am nici o teorie cu „evlaviosi” si „drepti”…. Nu stiu de unde ti-a „venit”!?!
        Evrei – urmasi ai lui Abraham – sint 12 triburi, cu „sange” comun, buna parte fiind islamizati unii nemaiavand reprezentanti vii se pare, iudeii fiind „lipsa” in prezent.
        Elie Wiesel nu era nici semitic (din semintie, a lui Avraam/Abraham), nici urmas al israelitilor ori iudeilor.
        Elie Wiesel facea parte din „neamul” turcic caucasian al khazarilor care au trecut la cultul mozaic acum vreo 1000 de ani. Acelasi neam care s-a imprastiat (cu avere) in Europa si stapanesc finantele si comertul…
        … Dar din cate stii tu….? Chiar crezi ca le stii pe toate?
        Am vazut ca te pricepi sa „le spui” de multe ori (inainte de a da cu parul in ulcioare), dar nu te umfla prea tare sa nu te spargi!
        –––––––––
        Chiar stii de ce se duce cate unul, altul la biserica… oricare… – ma faci sa rad!
        Mai „da drumul” si la discernamant, si la bun simt si nu te mai purta zoolatru ca „nu tine”!
        Cred ca Dumnezeu nu te lasa in inselarea sa crezi ca esti fara de pacat si atoatestiutor…
        Sa te lumineze si sa poti invata rabdarea, suspectandu-te pe tine intai in gandire de greseala…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 4, 2016 at 2:35 pm

        gheorghi

        E o lipsa crasa de cultura generala sa spui ca evreii au disparut si ca khazarii le-au luat locul si stapanesc finantele si comertul.

        Apreciază

      • el said, on iulie 4, 2016 at 3:31 pm

        gheorghi

        bine gehorghi esti „infailibil”, ne-ai lamurit….beton!!! 🙂

        Si Apocalipsa si Sf Parinti care vorbesc de anticrist si vremurile de pe urma, Parintele Piasie Aghioritul si Staretul Antonie cel cu cele 2 vedenii de pilda ( sa nu luam decat aceste 2 exemple de sfinti recenti, dar ele sunt MULTE si n-o sa fac turul Sf Parint pe tema asta, ca si asa te crezi destept si „invatat”) EI TOTI vorbesc despre EVREI ca EI il vor naste si aduce pe anticrist care va fi de nema evreu.

        Ori poate si ACESTI SFINTI char si Sf Ioan Evenghelistul erau „in eroare” si e vorba de …. khazari, evreii au disparut din istorie sau s-au tranformta in crestini !!! tu pe ce lume esti? care „duh” te „inspira” pe tine la beserica?

        baaaa gheoghe RADE DRACUL de tine! si tu te crezi intelept! vino-ti n fire ca esti baiat destept, nu-l bcura pe drac !

        te las sa cauti singur TEXTELE EXACTE unde vorbeste despre EVREI si SIONISMUL EVREU Sf. Paisie Aghioritul si alti Sfinti recenti. Macar asa ne vei arata ca chiar ai citit si tu ceva inspirat de Duhul Sfant ,nu DOAR CUR-PAPIER si SCURSORI din CACSATOAREA „infalibila” internet !

        baaa gheorghi pe voi va inspira” duhul …internetului, NU Duhul Sfant !

        PS: nu uitati ca astia cu Sinodu`talharesc, sa scrieti voi din nou ca sa up-datati Scripturile ca Sfinti s-au „INSELAT” cand vorbeau de evrei si anticristul evreu pe care-l asteapta poporul EVREU( si NU numai ei) de MESIA !

        sa „corectati” ca „s-a inselat” Duhul Sfant si era vorba de ….turco-khazari ! turco-khazarul Patrarh Iacob a profetit fiului lui dan ca ” va fi SARPE” si va naste pe anticrist ! tztztz !!! no comment ! minte de gheorghi !

        si blestemul: ” Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri !” cu care s-au blestemat evreii a cazut ….din greseala pe khazari …
        sau poate S-a „inselat ” cumva si Hristos si venise la khazari si „nu stia” unde a ajuns???

        tu mai ai cev aminte in capul ala sau il tii doar de decor?

        Apreciază

      • el said, on iulie 4, 2016 at 9:32 pm

        gheorghi

        gheorghita draga te asteptam aici cu texte de la Sf Parinti vechi( Harisma inainte vederii se daduse MULTORA din ei inca de a Inceputul Crestinismului si NIMNEI dintre Ei NU a pomenit despre …khazari!!!) sau Sfinti RECENTI ( ca astia sunt mai up-to -date ! 🙂 ) care sa ne vorbeasa despre …khazari !! … despre „inlocuirea” neamului evreesc cu…khazarii!!!…

        sau te pomenesti ca Sfantul Duh nu a pus a curent DECAT CACASTOAREA Internet din care te adapi/instruiesti tu „infailibil” pe tema asta???

        CARE sunt TEXTELE tale INSPIRATE de Duhul Sfant pe tema asta???

        pana atunci din mlastina ta puturoasa de inselari NU citesc !
        ma dezgusta VOMA pentru goimi din care te adapi tu INSETAT si FLAMAND !!

        Apreciază

  3. Adi said, on iulie 3, 2016 at 11:49 am

    https://cetateanortodox.wordpress.com/2016/07/03/ariel-are-semne-oculte-promoveaza-homosexualii/

    Ariel are insemne oculte si mai promoveaza si lgbt.

    Apreciază

  4. NIMENI said, on iulie 3, 2016 at 12:47 pm

    Va rog sa ma iertati ca ma bag in seama, dar s-a trezit si NIMENI, prost’ satului, si a aflat ceva nou, dar nu pot sa cred asa ceva, e posibil asa ceva, chiar asa …..???!!!

    Apreciază

  5. gheorghi said, on iulie 3, 2016 at 12:54 pm

    Holocaust liar Elie Weasel dies
    Elie Wiesel lied about surviving the Nazi death camps.
    Now he has actually died.
    His lies were exposed years ago.
    But the comforting narrative must continue for financial reasons.
    Money is God, you slime!
    –––––––
    „All holohoax fabricators deserve to die and burn in eternal hell.
    Good luck spending all those golden shekels down there”
    http://www.godlikeproductions.com/forum1/message3219629/pg1

    Apreciază

  6. ion hodor, said, on iulie 3, 2016 at 1:07 pm

    Da cu adevarat o zi trista,a murit un impostor,care a adus Israelului,zeci de miliarde de euro,tot poporul evreu il plange,acum trebuie sa inventeze un alt sarlatan.Ii doresc munci cumplite in ghena cea mai de jos!!!

    Apreciat de 2 persoane

  7. cosminmatiu said, on iulie 3, 2016 at 1:45 pm

    Culmea nebuniei:

    Apreciază

  8. Paul222 said, on iulie 3, 2016 at 2:23 pm

    Clar un impostor si un mincinos ordinar , vedeti acest video http://www.youtube.com/watch?v=5HlCwoJMBDI

    Apreciază

  9. Orthodox said, on iulie 3, 2016 at 2:34 pm

    Apreciază

  10. Orthodox said, on iulie 3, 2016 at 2:35 pm

    Apreciază

  11. Orthodox said, on iulie 3, 2016 at 2:36 pm

    Apreciază

    • NIMENI said, on iulie 3, 2016 at 5:49 pm

      Din pacate in Serbia comunitatea LEGEBETEPOPOGENDEREATDAPOOPOO este mai numeroasa ca in Romania, in Serbia si Croatia merge si fiinta umana la care ma refeream in data de iulie 2, 2016 at 9:02 am

      Apreciază

  12. Nisof said, on iulie 3, 2016 at 2:44 pm

    SLAVA DOMNULUI CÃ A CRÃPAT ACEST KHAZAR HOLOCAU$TIZAT SI RASIST-TALMUDIC JUDAIC ANTI-ROMÂN!

    Apreciat de 1 persoană

  13. el said, on iulie 3, 2016 at 2:58 pm

    off topic:

    fratilor lasati aceasta cotoarba imbatranita in rele sa fie VESNIC UITATA in IADUL randuit ei, de acum si-a luat PLATA VESNICA CUMPLITA ! e IRELEVANTA viata unui URATOR de Hristos !

    ei cei ce vreti sa va intariti duhovniceste pentru vremurile care vor urma, sa aflati COMORI NESPUSE de suflete alese ale Duhului Sfant TRAIND CONTEMPORANI cu noi in Rusia comunista va rog sa a procurati cartea :

    STARETELE ASCETE IN LUME!

    http://www.evanghelismos.ro/carte/1664/staretele_ascete_in_lume

    un tablou de o bogatie duhovniceasca IMENSA, oameni care au trait vieti nebagate in seama si NESTIUTE de lumea indracita, dar care au fost PLINE de Duhul Sfant. Femei si barbati unii casatoriti si cu cate 10 prunci…
    Alesi si ALESE ale Lui Dumnezeu n zilele noastre , MULTI, NUMEROSI, si darurile lor INCREDIBILE.

    Femei daruite cu HARISMA UNICA a Staretiei= carmurii sufletelor, unele dintre ele ca maica Ana Petrin mama a 4 copii dintre care 3 Fecioare SFINTE , nebuni pentru Hristos, o lume INCREDIBILA !

    cumparati acesta carte si CITITI-O !!! folositi-va duhovniceste de astfel de COMORI ! CURAND nu veti mai gasi NIMIC la bisericile APOSTATILOR !!! si nici calauzire duhovniceasca NU VETI MAI AVEA !

    Cereti ajutor acestor SFINTI NESTIUTI, si invatati-va ca Rusia E PLINA de astfel de suflete pentru care NU VA PIERI ci va STRALUCI lumina Ei pana la sfarsitul veacurilor!

    Toti Sfintii Rusiei miluiti-ne pe noi!
    Toti Sfintii miluiti-ne pe noi !

    Apreciază

    • el said, on iulie 3, 2016 at 3:54 pm

      sa nu credeti ca sfatul sa va agatati cu disperarea de acesti STARETI este de la mine ! NU !

      citez din Profetia facuta Anisiei Petrin( una din cele 3 Fiice Fecioare SFINTE ale Anei Petrin STARETA si ea cu mare dar de la Duhul Sfant) pe vrema cand erau inchise in deportarile comuniste din Kazahstan si Siberia/Extremul Orient pe care o Roaba a Lui Dumnezeu, Vera inchisa alaturi de ea, de familie nobila, dar cu ALEASA MARIME duhovniceasca inaintea Lui Hristos :

      „Vera mai spunea printre altele ca in acei ani de prigoana si dureri oamenii totusi urca in sus, spre Dumnezeu, dar va veni un timp ( ACUM!!!) cand vor fi de toate, cate au fost pe vremea Tarului si chiar mai multe, dar atunci TOTI vor merge in jos.
      Credinciosii Ortodoxiei vor ramane NUMAI acei care se vor agata ” de tufisuri” ( numite asa din cauza SMERENIEI cu care se acopera acesti MARI SFINTI ai sfarsitului veacurilor) .Explicand ca tufisurile insemnau Staretii si cuvintele lor, Vera a mai adaugat ca in acele timpuri APROAPE TOATA PREOTIMEA ” se va inneca intr-un pahar de apa” si MULTI se vor indeparta de Avedar. Amintind de comunisti spunea ca nu vor muri toti , MULTI dintre ei vor palnge si se vor pocai.” (pag 56, 57 Cartea:Staretele ascete din lume. de Ieromonahul Iacov Tupikov)

      Cartea este o COMOARA care va arata MULTIMI de Sfinti traitori in lume, unii casatoriti cu MULTI copii ajunsi la masuri duhovnicesti ale MARILOR PUSTNICI, la randul lor nascatori de SFINTI !

      Poporul Rus a rodit RECENT MILIOANE de Sfinti stiuti si nestinuti, unii ajunsi la masuri duhovnicesti si daruri ale Duhului Sfant cum PUTINI din pustincii din lume traitori in veacuri de linsite au ajuns vreodata !

      vremea ramasa mai e PUTINA ! nu va piredeti in coupatii si capatuieli LUMESTI si in patimi e ocara sau dsertaciuni .
      AZI DEJA NU mai aveti povatuitori in Biserici, clerul apostaziaza cu gloatele, poporul indlodat in vieti scrabavnice dobitocesti traieste NESIMTIT in spurcaciuni incredibile, …

      URLA DAOR pentru cele trupesti ale lui de care CUMPLIT va fi LIPSIT PE DREPT !!!

      Apreciază

    • rozalia said, on iulie 3, 2016 at 11:18 pm

      @el,
      multumim, avem mare nevoie de asa ceva!

      Apreciază

      • el said, on iulie 4, 2016 at 11:14 am

        rozalia

        mai recomand o alta carticica care ne face cunostinta cu un Parinte Sfant nebun pentru Hristos si purator al unor INALTE daruri duhovnicesti ale Duhului Sfant si ne pune in acelasi timp la curent cu existenta MULTOR alesi ai Lui Dumnezeu din Georgia si Rusia vremurilor comuniste RECENTE ! Ca sa nu zicem ca nu am stiut de ei si invatatura lor ne-a ramas straina, caci ei care au trait vieti EXEMPLARE si s-au UMPLUT de DUhul Sfant in conditii grele de prigoana si neprienlice Bisericii, EI NE VOR JUDECA pe noi nesimtitii si ratacitii !
        Acesti Sfinti ai zilelor noastre ne arata noua in felul lor CALEA pe care o vom urma si noi si invatatura lor de care sa ne tinem ca sa nu ne ratacim in vremurile de MARE INSELARE care au venit.

        Minunatul Parinte Vitalie (Georgianul) Viata,nevointele,harismele.

        https://egumenita.ro/c.php?id=594

        cine citeste aceste carti si cunoaste acesti MARI SFINTI recenti ai zilelor noastre, VEDE PRIN COMPARATIE DIRECTA care e diferanta intre SFINTENIE si Darurile Duhului Sfant si INSLERA cea mai mizerabila si cirocteca dracilor care ii atrage azi la RATACITII din Biserica: vezi adoratorii INSELATULUI boca cel BATJOCORIT de demoni la care a ajuns sa se inchine poporul RATACTIT de azi cu INCAPATANARE !!!

        Astfel de Carti ne invata sa facem diferenta inre bine si rau si daca vor avea inima deschisa ne pun in legatura DIRECTA cu acesti MARI ALESI ai Lui Dumnezeu din zilele noastre.
        La Nebuna pentru Hristos Natalia Putiatinskaia cea MINUNATA( din Cartea Staretele Ascete in lume) veneau sa ceara sfat si sa se vindece si MULTI Parinti rusi mari din cei duhovnicesti ca Arhim. Kiril Pavlov ( cu Arh. Nicoale Samsonov intendentul Lavrei Sf Serghie , AMBII vindecati de cuvioasa Natalia) de la Lavra Sf Serghie de Radonej, cel care are azi MARE oaste de ucenici ascultatori FARA acte cu cnp si MARTURISITORI (vezi Conferinta Par Nicolae) si care INTREZICEA acceptarea actelor cu cip si cnp TOCMAI din descoperirea Duhul Sfant catre el si din sfatul lui cu astfel de Stareti ascunsi si MINUATI din lume ca Roaba Lui Dumnezeu Natalia cea MINUNATA cea cu daruri multe inclusiv darul vindecarilor si alungarii demonilorcare ajuta si calauzea MULTIME mare de popor !!!
        despre acesats MINUNATA femeie de exemplu :” s-a intamplat aceasta i anul 1973 pe 20 februarie. Nici nu adusesera pe bolnavi n casa n care locuia fericita, ca unul dintre ei a inceput sa strige si sa se zbata. Demonii o injurau si o huleau pe bineplacuta lui Dumnezeu, strigand ca aceasta ii chinuie deja de o suta treizeci si sapte de ani. Numind-o pe Stareta STALP DE FOC de la pamant la Cer, ei spuneau ca daca nu ar fi fost Maica Domnului si Sf Arh. Mihail, ar fi sfasitat-o pe loc.Duhurile necurate erau maniate ca Tanti Natasa ” se pricopsise atat de mult aici ca ii chinuie si ii va chiunui si in viata viitoare”.(la auzl acestora) Stareta staea pe lavita , de parca nimic nu se intampla, doar cateodata , de la depratare facea cruce asupra unei bolnave si spunea linistit(dracilor,hehehe !!!) :
        – Sperie-ma,sperie-ma(radea de draci) ….Despre mine oare vorbeste?-le intreba pe ucenitele sale(Smerita ) ?” Impotriva vointei lor , demonii au fost nevoiti sa recunoasca neputnta lor in fata Staretei. Obligati de rugaciunea Fericitei, ei au inceput sa dezvalie pacatele credinciosilor din ziua de azi( nu pe cele personale ale cuiva!!!) aratand CREDINTA SLABA si DUPLICITATAEA crestinilor din vremurile noastre.”
        Fericita aceasta avea darul de la Dumnezeu sa poata sa moara CAND VREA EA !!! Daruri asemantaore sfintilor vechi care puteau opri curgerea timpului si soarele pe cer !.

        Cititi aceste carti si IMPRIETENITI-va cu acesti ALESII LUI DUmnezeu si cu harul lor va veti dezgusta singuri de DUHOAREA IADULUI INSELARILOR boca si altele ca el.

        Acesti Sfinti va vor invata si cum sa traim in aceste timpuri !

        Veti lua masura MULTIMII INCREDIBIL de MARI si INALTIMII duhovnicesti a Sfintilor contemporani noua din alte neamuri , si veti lasa tranacaneala filetista si micimea de suflete MARUNTE care va face sa vi se para aiurelile dracilor care va insufla la maruntusiri, pretexte si URA de frati ortodocsi, va veti smeri si va veti ruga sa intrati cu adevarat in Poporul Lui Hristos fara barierele si delimitari LUMESTI care va plac voua !

        Apreciază

  14. vagaBond said, on iulie 3, 2016 at 6:27 pm

    A mai scapat neamul romanesc de un du$man,un mincinos ordonar si falsificator al istoriei.Pe „hotznius” nimeni nu a avut curajul(?) sa scrie despre adevaratul perciunat.Rusine!Se pare ca doar ciuhapii sunt cei care scriu pe aceste siteuri antiromanesti si antiortodoxe.

    Apreciază

  15. emanuel said, on iulie 3, 2016 at 7:39 pm

    https://mizeriaistoriei.wordpress.com/2016/06/18/familia-codreanu/#comments

    wamkihok Says:
    iulie 3, 2016 la 2:43 pm | Răspunde

    Măi, a dracului chestie! Mai ceva ca un 11 metri salvator! Stau toată ziua cu netul deschis, dar am ratat stirea. Ce să spun? Să-l ierte dumnezeul lor, că multe minciuni a mai spus, multe ticălosii a făcut si mult rău a semănat în calea lui. Am mai spus, tot visez să apuc deschiderea arhivelor lagărului de la Auschwitz deținute de rusi, să vedem ce se alege atunci de memoria stimabilului. Câte ceva despre omul ăsta, că tot ai deschis discutia – o chestie pe care n-o stie orisicine, desi nu e pusă la index. Uite, omul nostru e prezentat peste tot drept „writer”, autor printre altele al „celebrei” cărti „Noaptea” – un climax de minciuni morbide. Bag mâna în foc că nu stiai că a fost scrisă de alt laureat al premiului Nobel, Francois Mauriac – mizeria de wiki scrie că l-a „sprijinit” pe EW să scrie cartea si i-a scris prefata. Vrăjeală, i-a scris mizeria 100%, stilul se recunoaste imediat, EW a povestit-o si Mauriac a scris-o. Deh, ca de la curvă bătrână la altă curvă bătrână, amândouă la fel de mobide. Si cu nobelul în familie. Asta e istoria, multă mizerie…

    Apreciază

  16. mihai said, on iulie 3, 2016 at 7:41 pm

    cu si guranta wc-iesel sa gasit cu brukner alias brucan in care au multe sa-si povesteasca

    Apreciază

  17. Templier said, on iulie 3, 2016 at 7:56 pm

    Presedintele Parlamentului European Martin Schulz cere „guvernul meu”european:
    https://templierblog.wordpress.com/2016/07/03/inlocuirea-actualei-comisii-europene-ce-cu-un-guvern-european-autentic/

    Apreciază

  18. Mălin said, on iulie 3, 2016 at 8:00 pm

    Apreciază

  19. Grigore said, on iulie 3, 2016 at 9:15 pm

    Dragă frate Vasile, am fost abonat mulţi ani la Realitatea Evreiască şi mi-a fost util să observ care este modul lor de a privi şi prezenta lucrurile. Acum vreo 13-14 ani a apărut acolo un articol în care dădeau numărul de evrei rezidenţi în toate ţările din lume. Chiar şi în insulele din Pacificul de Sud aveau câte 100-200 de cetăţeni. Reieşea din articolul respectiv un număr de aprox. 20 milioane în toată lumea. Peste ceva ani, în 2012, revista Capital publică un material similar, care dă un număr de aproximativ 14 milioane. În concluzie: cifra cunoscută între ei este 20 mil., iar cifra pentru noi goimii este de 14 mil. Cat este diferenţa?

    Apreciază

  20. elena said, on iulie 3, 2016 at 9:53 pm

    el

    Iertati-ma, imi doresc foarte mult sa citesc si eu cartea aceea, dar nu am cum sa o cumpar:( Mi-o puteti trimite intru vreun fel, pe mail, facandu-i poze sau in alt mod?

    Apreciază

    • el said, on iulie 4, 2016 at 11:22 am

      imi pare rau dar nu pot caci nu am formatul PDF al cartii ci dar 1 singur exemplar tiparit pe care nu vreau sa-l dau.
      Cartea se poate comanda si pe internet la editura respectiva si ajunge prin posta oriunde cu taxele aferente, sau rugati cunoscuti din Bucuresti sa v-o cumpere si sa v-o trimita cu posta, costa 5 lei la unele librarii sau 7 lei la editura.

      Apreciază

    • el said, on iulie 4, 2016 at 1:54 pm

      elena

      ” facandu-i poze sau in alt mod?”____ draga elena dinspun in general de atat de putin timp, ca nu pot sa fac scanarea cartii.
      Rog pe fratii care isi procura aceasta carte si au posibilitatea si bunavinta sa o scaneze si sa o puna la dispozitia fratilor celor care vor mai dori sa o acceseze sub aceasta forma. Dumnezeu sa va ajute si sa va rasplateasca osteneala!

      Doamne ajuta.

      Apreciază

  21. marian said, on iulie 3, 2016 at 11:12 pm

    S-a mai uşurat pământul de o aşa mizerie!
    Slavă Lui Dumnezeu!

    Apreciază

  22. r. said, on iulie 3, 2016 at 11:44 pm

    Am trecut zilele trecute prin Iasi si m-au surprins mai multe lucruri:
    – MULTI evrei peste tot, pe strazi, prin magazine – privind scormonitor (si chiar rautacios) in general.
    – vernisaj expoziţie Iaşi-Paris-Auschwitz. Benjamin Fondane, destinul unui avangardist – in Palas Mall
    – agitatia mare facuta in „cinstea pogromului din 1941”, comemorat la Iasi. Pe prima pagina a ziarului care se distribuie gratuit „Curierul de Iasi” era chiar poza primarului Chirica patruns de durere si purta si tichiuta pe cap, o fi evreu (?) sau din solidaritate… Iata ce scrie la pagina 5 a acestui ziar:

    <>.

    iata deci cine ne face istoria!

    Apreciază

  23. isa said, on iulie 4, 2016 at 9:59 am

    Bun, deci cei care au facut deportari au fost hortystii, adica sigur nu românii… intamplator mai sunt si rabini de-ai lor care stiu prea bine cine i-a persecutat si spun exact acest lucru, mai mult, spun ca românii i-au ajutat … Este in Tg Mures (sau pe langa) o sinagoga monument istoric unde vizitatorii pot afla faptele armatei hortyste …

    Apreciază

    • el said, on iulie 4, 2016 at 11:40 am

      ” La cererea lui Alexandru Safran(Mare Rabin al Ro intre 1940-1948) , buna regina a obtinut in decembrie 1941 aprobarea Maresalului Mihai Antonescu pentru a se trimite ajutoare coreligionarilor in obida, deportati in Transnistria. Carismatic si convingator, tanarul mare rabin a reusit prin puterea cuvantului sa-i faca sa intervina in favoarea evreilor din Romania pe cei mai inalti demnitari ecleziastici crestini din tara. Cazand in genunchi in fata patriarhului Nicodim si a mitropolitului Balan, el nu s-a multumit sa ceara mila pentru coreligionarii sai. El nu a ezitat sa ii declare responsabili in fata justitiei divine ca potentiali complici la asasinatul atator vieti nevinovate. Daca prin Tit Simedria, „mitropolitul antisemit al Bucovinei”, el a reusit oprirea „evacuarilor” a aproape 20.000 de evrei din Cernauti in Transnistria (salvandu-le astfel viata), cu ajutorul mitropolitului Balan al Transilvaniei, el a impiedicat deportarile in Polonia (au avut loc atunci si alte demersuri pe langa dictatorul Antonescu, din partea altor lideri evrei).(….) …Dupa aproape o jumatate de secol, el a fost primit oficial in Romania, unde a fost numit cetatean de onoare al Bacaului, doctor honoris causa al Universitatii din Iasi si membru de onoare al Academiei Romane. In Senat, la televiziune si in presa el a evocat Shoahul in Romania, aducand omagiu „oamenilor de omenie, in vremuri de neomenie” (printre care regina-mama Elena si Viorica Agarici, presedinta Crucii Rosii din Roman), exprimandu-si imensa sa iubire pentru „frumoasa tara romaneasca”, pentru „bunul si blandul popor roman”.

      citat din : http://www.revista22.ro/alexandru-safran-o-viata-de-lupta-o-raza-de-lumina-2967.html

      Reputatul istoric si lingvist prof. dr. Alfred Harlaoanu, radiografiaza, in exclusivitate pentru cititorii ziarului ZIUA, relatia speciala a poporului roman cu poporul evreu

      citat din Interviul Ziarul ZIUA cu Dr Alfred Harlaoanu __ZIUA / DEZVALUIRI / 24 sept 1996:

      „Nici un evreu din Romania nu a fost ucis la Auschwitz

      ZIUA: Cum au actionat romanii pentru salvarea evreilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial?

      Dr A. H.: In ultima perioada de timp, am fost vizitati de catre Eminenta Sa, dr Alexandru Safran, marele Rabin al Genevei, care in perioada cea mai dificila, 1940 – 1947, a fost Rabinul comunitatii evreiesti din Romania si senator de drept in perioada interbelica. La invitatia Parlamentului Romaniei, in plenul Senatului, Excelenta Sa a rostit un magistral discurs, in care se mentioneaza amanuntit situatia evreilor in Romania, intre 1940 si 1944, discurs publicat aici integral. Trebuie subliniat ca Rabinul Safran, care este cea mai inalta autoritate morala si stiintifica, pe umerii caruia a apasat intreaga raspundere a conducerii comunitatii evreiesti in aceea perioada, ajunge la concluzia urmatoare: “Din acest punct de vedere, al deportarii evreilor in Polonia, Romania se situeaza in randul acelor putine tari europene cotropite de armatele lui Hitler, ca Bulgaria, Danemarca, Finlanda, care nu si-au trimis copii de obarsie evreiasca sa piara in gazul si in focul de la Auschwitz.” Deci Romania se afla alaturi de tari ca Danemarca si Finlanda, care nu si-au trimis spre exterminare nici un evreu. Deci, nici un evreu din Romania nu a fost gasit la Auschwitz. Aceasta este concluzia la care ajunge Rabinul Safran.

      Din ghearele horthiste au fost salvati 20.000 de evrei

      ZIUA: Aveti exemple concrete?

      Dr A. H.: Da. Domnia sa, dr Safran, aduce numeroase exemple in care intelectuali romani si oameni simpli au incercat sa salveze populatia evreiasca din Romania. Si cred ca aici trebuie in primul rand mentionata activitatea profesorului dr Raoul Sorban, care a reusit, in perioada 1940-44 sa salveze din ghiarele horthiste circa 16.000 – 20.000 de evrei, pentru care a si fost desemnat in Israel Drept intre Popoare. Din aceasta rezulta ca omul, cu pretul vietii sale, a salvat atatea vieti omenesti. A fost o actiune cu totul iesita din comun, unica in Europa, prin care toti cei salvati din Ardealul ocupat au fost imbarcati la Constanta si expediati in Tara Sfanta, sau au ramas in tara.

      Apreciază

  24. oxana25 said, on iulie 4, 2016 at 9:18 pm

    @ el
    Despre Arsenie Boca am gasit o carte tiparita si pe hartie, anul trecut, care se gaseste online! Nu trebuie sa aruncam la gunoi tot Netul, ca este ca si pe strada: poti intra sa cauti informatie folositoare (cum se gaseste si pe acest site) sau poti intra sa-sti pierzi vremea si, cel mai rau, sufletul! La Prislop m-am dus acum doi ani cu fiica mea cea mica, a condus copilul pe o caldura de 38 de grade (noroc ca locuim relativ aproape) si a fost silita sa lase masina la 2 km distanta de manastire si sa parcurgem distanta ramasa, pe jos, in caldura aceea naucitoare! N-a fost nici o tragedie – doar mergeam sa vedem cu ochii nostri „minunea”! Care minune nu s-a intamplat… o spun cu sinceritate! In afara de faptul ca n-am vazut decat un mormant si multa lume nervoasa, le-am mai vazut si pe maicile paznice ale mormantului care priveau si vorbeau dusmanos cu toti oamenii! Si-am mai vazut pe santul lung, de cativa zeci de metri care strajuieste un paraias ca un firicel, din 10 in 10 metri cate o placa pe care era scris: NU MAI ARUNCATI BANII! DONATI-I LA SFANTA BISERICA! De parca nu am fi donat, oricum, pentru pomelnice sau danie, pur si simplu! Una peste alta, n-am simtit absolut nimic tulburator sau contemplativ, asa cum simt cand ma duc in bisericuta de lemn din apropierea casei mele, la auzul glasului preotului plin de har sau atunci cand ma rog la icoane! Nimic, nimic! Drept care, sa ma ierte Dumnezeu dar las un link mai jos unde poate fi citita cartea, plina de marturii ale preotilor si duhovnicilor contemporani cu Arsenie Boca. Poate ca el nu si-o fi dorit sa fie declarat sfant, dar oamenii care habar n-au pe ce lume traiesc cer asta cu disperare! Fara sa tina cont ca nu stiu despre acest calugar altceva decat televiziunile ii lasa sa stie! Doamne-ajuta, tuturor!
    Sfântul Irineu de Lyon: „Evlavia își va păstra frumusețea și echilibrul atâta timp cât adevărul va sălășlui în suflet și puritatea în trup”
    Parintele Arsenie Boca nu si-a pastrat nici pe una, nici pe cealalta, din pacate!

    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/

    Apreciază

    • el said, on iulie 5, 2016 at 12:50 pm

      oxana25

      cunosc ft bine si am propagat si eu site-ul acesta LAMURITOR despre INSELATUL boca !

      „Poate ca el nu si-o fi dorit sa fie declarat sfant, dar oamenii care habar n-au pe ce lume traiesc cer asta cu disperare! „______ aici te inseli amarnic !

      Tocmai ca CIRCARUL DRACILOR boca TAMAN ASTA voia si pentru asta s-a strofocat din rasputeri utilizand puterile dracesti care-l invadasera: „sfintenie” si „celebritate” , asta a cautat cu limba scoasa si cu balele curgand pana in cartile si practicile indracitilor de indieni si ale lui rudolf steiner, asta cauta si cand cu duhul PITONICESC din burta lui spunea in pulbilc pacatele oamenilor ca sa-i impresioneze pe niznai, cand ghicea in palme de ajunsese poporuls a zca „hai la taica popa-vrajitorul”, sau cand MAZGALEA „vdeneile” de la draci pe peretii Bisericii Draganescu si NU ASCULTA de Chiriarhul locului PS Roman sa STREAGA HULELE si EREZIILE de pe Biserica, asta cauta si cand umbla gatit fudul ca un fante de cartier in costume decshise la culoare ras,tuns frezat si barbierit cm se cade unui LEPADAT E PREOTIE si CALUGARIE si muierea lanaga el si plmband-o dezbracat in chiloti ( dar cu fular de frig, ca sa vezi CAT DE MULT isi radea dracul de el!) pe munte …

      asta cauta si cand S-A CALAZIT DE CAPUL LUI cu incapatarea TOATA viata, FARA duhovnic, fara sa asculte de NIMENI !

      asta a cautat MASCRICIUL si JUCARIA dracilor boca TOATA VIATA lui murdara, tavalita si imputita de duhoarea dracilor : CELEBRITATEA si puterea, imaginea de „Sfant” si gloatele de aplaudaci impresionati de fachirismele lui ieftine !

      iar acum LEGIUNILE de DRACI din boca au navalit in popor…. il mana salbaticit la Prislop si la semne si minuni din iad, la INCHINAREA LA DIAVOL pe care o face cu sarguinta cand cere „ajutorul” INDRACITULUI boca si invoca „puterea” lui !!!

      Apreciat de 1 persoană

  25. GabiM. said, on iulie 4, 2016 at 10:39 pm

    „Israelul și poporul evreu plâng cu tristețe moartea lui Elie Wiesel”…Da,si eu la fel,simt o mare tristete…Nu a fost decat un impostor,ATAT SI NIMIC MAI MULT! Vezi AICI(dar nu numai…): http://www.istoria-romanilor.com/elie-wiesel-nu-este-deinutul-a-7713/2011/09/14 si aici: https://m.facebook.com/notes/cristian-n-antonescu/românii-criminali-sau-eroi-scrisoare-deschisa-adresata-regelui-mihai/339469306070212?comment_id=4979783&offset=0&total_comments=12 … Apara Doamne ROMANIA si pe poporul roman!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.