SACCSIV – blog ortodox

NOUTATI MARELE SINOD: Video – rugaciune cu eretici / Episcopul Chiril: “Biserica marturisita in Crez nu este Biserica Ortodoxa” / Secretomanie / Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului: Cei ce se opun apropierii de alti crestini sunt fundamentalist si fanatici

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 26, 2016

rugaciune-eretica

Foto: DOVEZI clare: Sinodul din Creta este unul tâlhăresc! ANATHEMA!

chiril ecumenistul

Episcopului Chiril:

“Biserica marturisita in Crez nu este Biserica Ortodoxa […] in Traditia ortodoxa nu se spune nicaieri ca Biserica Ortodoxa este Cea Una Sfanta si Apostoleasca despre care se vorbeste in Crez […] cei care considera Biserica Ortodoxa ca fiind Cea Una se insala. Traditia patristica si canonica a Bisericii noastre include de asemenea bisericile celelalte”

Mai multe la:

Pseudo-mitropolitul Chiril (Patriarhia Ecumenică): „Biserica mărturisită în Crez nu este cea ortodoxă.”

Mitropolitul Iov de Telmessos:

“Intaistatatorii Bisericii Ortodoxe care s-au adunat la Marele si Sfantul Sinod si-au exprimat dorinta ca acesta sa devina un nou organism care sa se intruneasca cu regularitate sa rezolve problemele cu care se confrunta Ortodoxia in secolul 21.

[…]

nicio alta institutie nu are dreptul sa schimbe o decizie pan-ortodoxa luata de acest sinod.”

Mai multe la:

ȘOC: Membrii „sinodului panortodox” vor constitui o structură permanentă infailibilă

Jurnalist grec:

“Public nu a existat la sărbătoarea Rusaliilor unde Întaistatatorii au fost singuri la Catedrala  Sf. Mina din  Heraklion. „Ce fel de mesaj de comuniune ne trimit asa? Comuniunea cu cine?”

Mai multe la:

Presa prezentă la sinodul panortodox nemulțumită de secretomania organizatorilor

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului:

“Grupurile fundamentaliste si fanatice, printre care se regasesc teologi si ierarhi, care sunt active, intr-o masura mai mica sau mai mare, peste tot in lumea ortodoxa, sunt un motiv serios pentru care a existat un risc nu doar de amanare, ci chiar de anulare a Sfantului si Marelui Sinod. Opozitia acestor grupari fata de orice fel de idee de apropiere de alti crestini a exercitat o influenta indirecta asupra Sinoadelor locale, care au adus si incearca sa introduca amendamente in textele si asupra termenilor documentelor care au fost pregatite in intalnirile pre-sinodale. Nu ne facem iluzii. Pentru aceste grupari, suntem cu totii in erezie si apostazie.” 

Mai multe la:

Arhiep. Hrisostom al Ciprului numește contestatarii sinodului panortodox drept FUNDAMENTALIȘTI și FANATICI

 

Tagged with:

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on iunie 26, 2016 at 9:47 am

    Ce or avea in cap oameni astia nustiu, exact ca in poezia catelus cu parul cret asa si aici. Vedem cum primatul greciei ieronim cica condamna uniatia dar ei se iubesc cu ieretici, la fel cum sa discutat in ce priveste casatoriile mixte si anume ca nu pot fi binecuvantate dar pot fi oficializate, si nu inteleg ce legatura au sectele cu crestinismul cand acestea au fost create de catre niste rataciti?! Acum sunt curios sa vedem cum vor discuta si in cazul inmormantarilor sau o vor lasa pe alta data acest aspect.

    Apreciază

  2. Ioan Cadari said, on iunie 26, 2016 at 11:16 am

    Dacă cei ce nu se unesc cu alte erezii sunt tanatici atnci cei ce se unesc cu IUDA cum se numesc vînzători de Dumnezeu și de neam ????? vai vai nouă că am ajuns ca cei ce ne conduc să ne ducă la iad că noi înloc a ne opri din cădere și a ne întoarce la Dumnezeu îi urmăm la soaptela satanei care ne orbeste și ne întunecă mintea

    Apreciază

  3. ORTODOXIE said, on iunie 26, 2016 at 11:45 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  4. mihai said, on iunie 26, 2016 at 12:33 pm

    pe trinitas tv se face propaganda new-agista, un anume ,,dom profesor” dulcan care este si ezoterist taia frunza la caini la acel post tv al patriarhiei romane,

    Apreciază

  5. emanuel1979 said, on iunie 26, 2016 at 12:49 pm

    Anatema sa fie acest sinod. Chiar daca in aparenta se vrea un continuator al sf traditii, prin aceea ca a recunoscut ca ecumenice sinoadele din mileniul trecut, totusi nu este altceva decat un cal troian al ecumenistilor. Acest sinod introduce o infailibilitate de tip papal extinsa la nivel de sinod compus din cativa episcopi desemnati de o autoritate care nu are nimic in comun cu traditia ortodoxa. Nici acest for sinodal conducator asa-zis infailibil nu are nimic in comun cu ortodoxia. El poate cel mult sa ia cateva hotarari bune, la un moment dat, si acum asta vrea sa para ca face ( prin faptul ca a recunoscut sinoadele precedente ), insa nu este si nu poate fi infailibil, deci pretentia ca nici o autoritate nu are dreptul sa contrazica hotararile acestui sinod, este una eretica. Absolut eretica. Acest sinod nu are nici un drept sa pretinda asa ceva in ortodoxie. Poate pretinde in afara bisericii, si o va face. Nu insa in ortodoxie.
    Anatema.

    Apreciază

  6. sorin said, on iunie 26, 2016 at 1:12 pm

    Tovarase Hrisostom al Ciprului ce propuneti pentru asemenea grupari? Cum pot fi anihilate aceste grupuri de indivizi ” fanatici”,”extremisti”? Aveti vreo idee, ceva? Sa stiti ca sunt multisori ”extremisti” si ”fanatici” care nu se vor supune. Ce e de facut?

    Apreciază

    • Nicoleta said, on iunie 27, 2016 at 9:52 am

      Sorin, stai linistit, ca au deja „solutii” pregatite. Trebuie doar sa le supuna la votul lor papalicesc-demonocratic. Dar noua nu trebuie sa ne fie frica pentru noi, ci pentru monahi si monahii, pentru preotii nostri din Manastiri. Caci acestia sunt salvarea noastra. Curand se va desavarsi trierea, cand Manastirile vor fi supuse prigoanei si multe din ele se vor inchide. Vor ramane deschise doar acelea care sunt „corecte religios”.

      Apreciază

  7. catalin_b said, on iunie 26, 2016 at 1:15 pm

    Măi, fraților! Vă rog să mă corectați dacă greșesc: eu parcă așa știu, că Crezul Ortodox a fost stabilit în forma sa finală, mărturisită de-atunci și până acum, la Sinodul al II-lea ecumenic de la Constantinopol. Cum vine acest așa-zis ierarh ortodox pe nume Chiril să ne spună că nu e corectă formularea din Crez pentru că nu există mărturii din Sfânta Tradiție în sensul respectiv, ca și cum mărturisirea făcută la Sinodul cu-adevărat ecumenic care a statornicit Crezul n-ar fi de-ajuns? Adică trebuie să-nțelegem că acest așa-zis sinod al 8-lea nu numai că nu recunoaște nici-o legătură cu primele șapte sinoade ecumenice absolut legitime, dar chiar vrea să se împotrivească lor, adoptând decizii contrare. Cum să mai asculți asemenea elucubrații și să mai ai încredere în asemenea ierarhie?
    Mai mult, aud că vor să înființeze o structură de ierarhie ortodoxă așa-zis „infailibilă”, după modelul papal, probabil, numai că ai noștri chipurile vor s-o facă pe „smeriții”, nedesemnând un singur „infailibil”, ci mai mulți „infailibili între egali”! Urmează lupta între Bartolomeu + Daniel + Chiril + … „infailibilii” și Superman invincibilul! Atunci să vedem: care pe care! Oare chiar nu-și dau seama cât sunt de penibili?
    Să-mi fie cu iertare că am ajuns ultimul dintre păcătoși, dar n-am putut rezista la „veștile” minunate aflate!

    Apreciază

    • Irina said, on iunie 26, 2016 at 3:21 pm

      Daca intr-adevar acest ierarh a afirmat acest lucru, inseamna ca este foarte grava situatia. Eu aseara la jurnal al Trinitas am auzit ca in unanimitate au condamnat Uniatia si au intarit ideea ca singura Biserica Adevarata este Ortodoxia. Un preot ce facea parte din delegatia Roamana de la Sinod. Fratilor din doua una, ori este o stire ereonata ca acest ierarh a vorbit impotriva Ortodoxiei, ori este adevarat ca acolo se vinde Ortodoxia si in presa Ortodoxa controlata de ei spun cu totul altceva ca sa nu irite spiritele.

      Apreciază

      • florin said, on iunie 27, 2016 at 9:13 am

        Inclin sa cred a doua varianta.

        Apreciază

    • ban said, on iunie 26, 2016 at 7:17 pm

      Daca au condamnat-o sincer, inseamna ca catolicii sunt eretici, dar ei nu zic asa. Asta a fost de abureala. Plus ca sunt alte erezii in documente, inclusiv cea despre cadatorie.
      Iar in mesajul final, Apostazie clara: ii rescunosc ca ”biserica crestina” pe ereticii catolici, protestanti, etc.

      Apreciază

    • ban said, on iunie 26, 2016 at 10:34 pm

      Iertati, cea cu recunoasterea ”bisericilor crestine” se afla in documentul ”Relatiile Bis. Ortodoxe cu ansamblul lumii crestine”, la pct. 6.

      Apreciază

    • Ionut said, on iunie 27, 2016 at 12:25 am

      Sper sa-mi fie si mie cu iertare.
      Nu am fost prezent la sinod, dar daca e adevarat ce se spune, cred ca mai nimerit ar fi ca aceia carora nu le e bine in Biserica Ortodoxa si cred ca Adevarul se gaseste in alta parte, la alte culte, sa mearga acolo si sa ne lase pe noi in pace.

      Apreciază

  8. ban said, on iunie 26, 2016 at 1:52 pm

    Acesta nu e sinod panortodox, fara participarea tuturor bis. Ortodoxe, deci ereziile adoptate nu sunt obligatorii. In temele discutate s-au adoptat incalcari ale sf. Canoane, precum casatoria cu eretici, deci erezii.

    La tema” Misiunea bis. Ortodoxe in…” se zice la introducere ,, nu trebuie sa discriminam pe motiv de rasa, etnie, religie sau din alte motive”( adica nu exista eretici, homosexuali, pedofili, dupa mintea lor, nu avem voie sa le zicem pacatosi! La chambesy, pe baza afirmatiei asteia vroiau sa scoata pasajul cu Sodoma si Gomora din Biblie, dar unii s-au opus. Acum il vor scoate?).

    Cum sa te rogi cu ereticii, la vecernie in timpul ”sinodului” ortodox, auzi! Apostazie clara. Plus ca protestantii, catolicii, armenii si ceilalti eretici nu sunt declarati eretici, ci ,,biserici crestine”.

    La temele discutate au fost unele amendamente pro-ortodoxie, nu cred ca s-au adoptat, sa vedem documentele finale. Oricum, sunt multe erezii in ele.

    Daca documentele s-au adoptat cu erezii, chiar si una, Daniel ciobotea fiind acolo si semnand, nu ma mai duc la preotii si episcopii ce fac slujbe si il pomenesc pe Daniel, caci as fi partas la apostazia lor; poate va ramane vreun preot marturisitor, cautam, cred ca a venit vremea cernerii. Iertati.

    Apreciază

  9. Irina said, on iunie 26, 2016 at 3:13 pm

    Sunteti siguri ca nu este o stire anapoda? Pentru ca eu l-a Trinistas am auzit ca in unanimitale deplina a fost condamnata Uniatia, si tot in unanimitate deplina( adica nici un vot impotriva) s-a intarit ideea ca Biserica Ortodoxa este Adevarata Biserica. Pe Basilica. ro sunt postate hotararile, sa le citim si sa vedem ce scrie acolo. Sa nu aruncam cu piatra inainte de a fi siguri.

    Apreciază

    • mihai said, on iunie 26, 2016 at 5:31 pm

      Daca teai uitat pe trinitas tv este clar si daca ai mai pus si botul si daca tot teai uitat acolo nustiu cum de nu ai observat ca acolo se promoveaza new agismul (a se vedea prof. Dr c.tin dulcan ca nici ceauseasca nu avea atitea denumiri)

      Apreciază

  10. Irina said, on iunie 26, 2016 at 3:16 pm

    Sau exista varianat ca una sa spuna public si alta sa faca. Daca e asa atunci este foarte grav.

    Apreciază

    • mihai said, on iunie 26, 2016 at 5:52 pm

      Mai nou pe toate blogurile catolice pe prima pagina vezi cum este ridicat in slavi sinodul tilharesc si cu vizita lui kaka francisc in armenia si unde bineinteles nu au lipsit ,,rugaciunile” la comun

      Apreciază

  11. ovidiu-s said, on iunie 26, 2016 at 5:36 pm

    Vad ca sinodul fals ortodox a coincis cu inceputul adeveririi profetiilor parintelui Paisie Aghioritul. Acesta spunea inainte de Acordul de la Maastricht din 1993 ca UE se va destrama, nefiind asemenea SUA care a reusit sa absoarba si sa omogenizeze populatii total difetite. Chiar daca a fost mâna papusarilor, Brexit-ul a dovedit acest lucru.

    Apreciază

  12. mihai said, on iunie 26, 2016 at 6:12 pm

    Intrand pe http://www.basilica.ro ca sa vad in ce ape se scalda am observat niste chestii ciudate si anume: la coliturghisirea ce a avut loc la acel sinod unde au luat parte toti episcopi si primati prezenti acolo cu exceptia lui ieronim al greciei care doar a asistat, ce o insemna asta?! Sa aiba unele remuscari si abtineri ieronim? Avand in vedere ca dupa spusele lui era impotriva uniatiei
    O alta chestie facea referire la implementarea legaturilor biserici ortodoxe cu lumea crestina, dar care lume crestina?! Ca doar biserica ortodoxa este crestina, ca cu siguranta iereziarhul bartolomeu facea referire la secte

    Apreciază

  13. DUMITRU said, on iunie 26, 2016 at 8:14 pm

    DACA INTRADEVAR ACESTE IMAGINI DE LA SFANTUL SINOD CARE NE ARATA CLAR CA INAINTE STATATORII BISERICII ORTODOXE SE ROAGA IMPREUNA CU CATOLICII ATUNCI COPII DUCETIVA SI VA CAUTATI BISERICI CARE RESPECTA INTRADEVAR INVATATURILE SFINTILOR NOSTRI PARINTI , CA SA VA INCHINATI SAU ALTE RITUALURI ORTODOXE DE TIPUL CUNUNIILOR,BOTEZELOR ETC. EU CRED CA O SA NE INCHINAM SI O SA PARTICIPAM LA SFINTELE LITURGHII PE ASCUNS CUM ERA O DATA.OARE PATRIHARHULN NOSTRU A FACUT LA FEL SA INCHINAT IMPREUNA CU ERETICII? SI DACA E ASA ATUNCI SA-L TRIMETEM LA VATICAN. SA SPERAM CA PREAFERICITUL NOSTRU NU A FACUTO.

    Apreciază

    • ban said, on iunie 26, 2016 at 10:39 pm

      Ereticul Daniel o face si in fiecare an, in ”saptamana de rugaciuna impreuna”. A semnat si el documentele, deci s-a lepadat de ortodoxie.

      Apreciază

    • mariuscernica said, on iunie 27, 2016 at 2:31 am

      Am oroare sa citesc un comentariu mai ales despre un subiect atat de important de la un om care habar nu are de limba sa proprie. Inainte sa mai faci alte observatii la oricare alt subiect de pe acest blog sau oricare altul, te rog, mars inapot la scoala si invata sa scrii dupa ce inveti iar sa citesti. Analfabetule! Sunteti atat de multi va rog sa ma credeti ca mi-e scarba de voi!

      Apreciază

      • mihai said, on iunie 27, 2016 at 2:12 pm

        dute dute de te uita pe trinitas ca incepe o emisiune cu dl dulcan care ati va povesti despre nirvana, si mai bine neai povesti tu noua cu cat ai fost platit sa intri aici si sa dai cu muci in fasole

        Apreciază

      • marinela said, on iunie 27, 2016 at 4:31 pm

        Daca ai asa oroare sa citesti acest blog,du-te frate sa-ti recreezi privirea si „telectul „pe alte „meleaguri scrise”si lasa-ne pe noi „analfabetii” in pace,ca deh,nu ne putem ridica la inaltimea „telectualitatii”tale „rasate”.Daca tot te crezi mai breaz ca noi si atit de „invatat”cum de folosesti asemenea expresii jignitoare la adresa cuiva,ca nu e de bonton,”telectualule”sau esti cumva cu misiune pe aici si noi nu stim?!Hai,valea…si sa nu te mai prind pe aici cu criticile tale de doi lei!

        Apreciază

  14. Raluca said, on iunie 26, 2016 at 10:46 pm

    Doi dintre preoții care slujesc la biserica unde merg de mai mulți ani au spus în ultimele luni, la predici, lucruri favorabile la adresa catolicilor. Unul dintre ei l-a lăudat chiar și pe patriarhul ecumenic Athenagoras, de tristă amintire. Unul dintre ei și-a luat cardurile de sănătate cu cip împreună cu toți membri familiei ca pe cel mai firesc lucru din lume. Altul își spovedește liniștit soția în văzul lumii. E bine. E foarte bine. Eu mă feresc să-i critic pe preoți pentru că nu-i de mine treaba asta, dar sunt pusă fără să vreau și fără să-mi convină în situația de a lua niște decizii. Și nu e ușor.

    Apreciază

    • mihai said, on iunie 27, 2016 at 5:23 am

      O alta tara majoritar ortodoxa care nu a avut reprezentant la acest sinod tilharesc fiind republica macedonia, nustiu cel putin asa mi sa parut sau mam inselat eu

      Apreciază

      • gheorghi said, on iunie 27, 2016 at 10:52 am

        „Biserica Ortodoxă Sârbă este membră autocefală a comuniunii ortodoxe situată în principal în Serbia (inclusiv Kosovo), Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Republica Macedonia[4], precum şi Croaţia. ”
        [https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Ortodox%C4%83_S%C3%A2rb%C4%83 ]
        …. The Orthodox Ohrid Archbishopric (Serbian, Macedonian: Православна Охридска Архиепископија, Pravoslavna Ohridska Arhiepiskopija) is an autonomous Eastern Orthodox archdiocese in the Republic of Macedonia. It is the only canonical Orthodox Church in the Republic of Macedonia and is in full communion with all other Orthodox Churches.

        The Orthodox Ohrid Archbishopric has been refused registration by the Macedonian State Religion Commission on the grounds that one group may be registered for each confession and that the name was not sufficiently distinct from that of the Macedonian Orthodox Church (MOC).[1] MOC is recognized by the State Religion Commission but not by any other Orthodox churches, which consider its unilateral 1967 declaration of autocephaly a breach of canon law.

        The Archbishopric claims inheritance from the Ohrid Archbishopric of Justiniana prima and all Bulgaria (Bulgarian: Охридска Архиепископиия на Юстинияна първа и цяла България, Greek: Αρχιεπίσκοπος της πρωτης ‘Ιουστινιανης και πάσης Βουλγαριας), founded in 1019, by Basil II.[2]…
        [https://en.wikipedia.org/wiki/Orthodox_Ohrid_Archbishopric ]

        Apreciază

  15. vagaBond said, on iunie 27, 2016 at 9:36 am

    Din ce am inteles eu vor fi si alte „sinoade periodice”(5-7 ani) in viitor.E posibil ca acum sa fie „cuminti” apoi sa treaca la schimbarile de care spuneti/..

    Apreciază

  16. Anca Maria said, on iunie 27, 2016 at 11:50 pm

    Hristos A Inviat !

    Crestinii ortodocsi asculta de Duhul Sfant care lucreaza prin Sfintii Parinti. Restul e pleava. Si arde. In foc. Atat.

    Apreciază

  17. Gabriel M. said, on iunie 28, 2016 at 7:42 am

    Roada Duhului : indelung rabarea… hai sa nu ne grabim sa judecam ca poate e doar un zvon fals injectat in massmedia de cei ce vor dezbinarea ortodocsilor. Au mai fost sinoade talharesti si s-au dat pe fata ratacirile acelora.
    Sa ne rugam si sa avem rabdare pana la un raspuns oficial public despre ce s-a hotarat la sinodul asta.

    Apreciază

  18. liberlandraceblog said, on iulie 2, 2016 at 1:12 pm

    Reblogged this on liberlandraceblog and commented:
    Interesant!

    Apreciază

  19. […] NOUTATI MARELE SINOD: Video – rugaciune cu eretici / Episcopul Chiril: “Biserica marturisita in … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.