SACCSIV – blog ortodox

Rog opinia juristilor: HOTARAREA CJUE referitoare la CARTILE DE IDENTITATE si PASAPOARTELE BIOMETRICE

Posted in Uncategorized by saccsiv on Iunie 24, 2016

Competenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Foto: http://abcjuridic.ro/competenta-curtii-de-justitie-a-uniunii-europene/

Niste cetateni olandezi au refuzat sa le fie prelevate datele biometrice pentru pasaport sau carte de identitate.

Si s-a ajuns pana la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, care la 16 aprilie 2015 a dat acesta hotarare:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:62012CJ0446&from=EN

Textul e foarte mare si stufos, asa ca am extras din el aceste doua fragmente:

7        Potrivit articolului 1 alineatele (2) și (3) din Regulamentul nr. 2252/2004:

„(2)      Pașapoartele și documentele de călătorie includ un suport de stocare de înaltă securitate care conține o fotografie facială. Statele membre includ și două amprente digitale luate în plan, în formate interoperabile. Datele sunt securizate și suportul de stocare trebuie să aibă o capacitate suficientă pentru a garanta integritatea, autenticitatea și confidențialitatea datelor.

[…]

(3)      Prezentul regulament se aplică pașapoartelor și documentelor de călătorie emise de statele membre. Nu se aplică cărților de identitate emise de statele membre resortisanților lor sau pașapoartelor și documentelor de călătorie temporare cu o valabilitate de 12 luni sau mai puțin.”

 

Pentru aceste motive, Curtea (Camera a patra) declară:

1)      Articolul 1 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate și elementele biometrice integrate în pașapoarte și în documente de călătorie emise de statele membre, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul (CE) nr. 444/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 mai 2009, trebuie interpretat în sensul că regulamentul menționat nu este aplicabil cărților de identitate emise de un stat membru resortisanților săi, precum cărțile de identitate olandeze, independent atât de durata de valabilitate a acestora, cât și de posibilitatea de a le utiliza cu ocazia călătoriilor efectuate în afara acestui stat.

2)      Articolul 4 alineatul (3) din Regulamentul nr. 2252/2004, astfel cum a fost modificat prin Regulamentul nr. 444/2009, trebuie interpretat în sensul că nu obligă statele membre să garanteze, în legislația lor, că datele biometrice colectate și stocate în conformitate cu regulamentul menționat nu vor fi colectate, prelucrate și utilizate în alte scopuri decât emiterea pașaportului sau a documentului de călătorie, întrucât acest aspect nu intră în domeniul de aplicare al regulamentului menționat.

   Comentariu saccsiv:

2) din pasajul scris cu caractere bold (aldine) suna urat de tot.

1) insa e interesant. Dupa mintea mea, nu e obligatoriu ca cartile de identitate ale statelor membre sa fie biometrice. Dar nici nu rezulta ca ar fi interzis sa fie biometrice.

Eu asa inteleg. Dar mai bine ar fi sa-si spuna parerea juristii obisnuit cu limbajul de specialitate.

Daca e cum cred eu, iata ca nu ne vor putea obliga sa avem buletine biometrice. Si asta-i de tinut minte. Desigur, propaganda specialistilor din tot soiul de ministere, a mass-media, a tradatorilor preoti pro cip isi va face din plin datoria si multimi de cetateni prostiti le vor accepta asa biometrice cum vor fi ele. Cu toate ca ar exista si portita sa refuze.

De ce SISTEMUL ar permite tocmai de la inaltimea unei astfel de Curti de Justitie o astfel de portita? Pana la urma pare normal sa fie asa. Caci la Judecata nu vei mai putea spune: “Vai, dar m-au obligat.” Nu te vei mai putea dezvinovati. Tu cu manuta ta ai semnat si cu voia ta ai acceptat. Asa ca acum ia-o catinel spre cazan …

 

Anunțuri

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bogdan Ioan said, on Iunie 24, 2016 at 1:17 pm

  E vorba de o portita. Dar nu pentru cetățenii proprii. Din câte bănuiesc ar fi vorba de un act de identitate temporar ( emis de autoritățile olandeze) pentru diferite persoane care nu au înca cetățenia olandeză. Din ce am citit pe net, cetățenia olandeză se obține f greu dacă nu ești nascut acolo, sau nu ai măcar un părinte olandez. Fapt pt care, în unele cazuri, se solicită ca persoana respectivă să rămână în Olanda neîntrerupt pt o perioadă de minim 15 ani. Acelea sunt cele mai excepționale cazuri. Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu sunt jurist, ci economist,( adică tot cu legile am de a face) și după o simplă lecturare și informare de pe net, apreciez că nu este vorba de actele de identitate a cetățenilor obișnuiți ai unei țări, ci de alte documente ale unor categorii specifice de persoane rezidente în țară respectivă.

  Apreciază

 2. picasso said, on Iunie 24, 2016 at 1:37 pm

  Știți vorba aia: au colonizat juma’ de planetă și-acum se cacă pe ei că vin imigranții. #Brexit pe mă-ta, UK.

  [În imagine, Imperiul Britanic acum nici 100 de ani, în 1921, pe culmile expansiunii sale teritoriale. (Nu vă faceți griji, mai aveau o bucată babană și din actualul teritoriu al SUA, dar le-au aruncat băieții ceaiul în ocean.) Cum ar veni: ia-le bogățiile ălora mai slabi și dup-aia izolează-te, să te bucuri de ele în liniște. Tu și urmașii tăi, care nu mai recunosc nicio legătură cu practicile de mai acana.]

  Apreciază

 3. ban said, on Iunie 24, 2016 at 1:49 pm

  Resortisanti ai unui stat sunt cetatenii altei tari, care au drept de sedere in statul respectiv. Eu asa stiu.
  P.S. la sinodul din creta se roaga impreuna cu catolici, armeni, copti, etc. la vecernii, plus ca tot astia asista la sedinte ca observatori, in loc sa fie numiti eretici (preluate de pe ”sinodul talharesc”). Plus ca un mitropolit Chiril, al patriarhiei ecumenice, zice ca Crezul, cu ”biserica una, sfanta…”, nu se refera la biserica ortodoxa. Apostazii pe fata.

  Apreciază

 4. Radu said, on Iunie 24, 2016 at 2:00 pm

  UK si poporul britanic au votat la referendum pentru iesirea din Uniune.
  EU unul m-am bucurat desi nu stiu exact cat de serios este referendumul si daca chiar in final vor iesi pana la urma.
  Ramane la decizia parlamentului pana la urma.
  Articolul 50 trebuie aplicat si vor urma cica 2 ani pana efectiv sa iasa total din Uniune.
  DEOCAMDATA RAMAN INCA IN UNIUNE cu tot cu legi si tot tacamul.

  A fost o surpriza placuta vroiam sa se intample dar nu am crezut ca avea sanse.

  In Italia 48% din italieni daca s-ar tine un referendum vor iesirea din Uniune.

  Va avea un efect de domino.

  Apreciază

 5. mircea.v said, on Iunie 24, 2016 at 2:03 pm

  Asa sade bine unei legi pe tema asta: abureala si ceata maxima. Oricum, 99% vor lua fara pr. Altii, nu vor lua, cu lege sau fara lege.
  Dar, asa cum zice si saccsiv, manifestarea liberului arbitru trebuie sa existe, pt a conta la Judecata.

  Apreciază

 6. Radu said, on Iunie 24, 2016 at 2:05 pm

  Cred ca vor lasa poarta asta de scapare sa zicem doar la inceput.
  Dar cand le ia 99% si tu 1% NU atunci cred ca te vor obliga.

  Chiar daca nu ar fi asa o sa gaseasca chestii de care sa se lege gen impozite,curent electric etc mancare.

  Apreciază

 7. templier's blog said, on Iunie 24, 2016 at 4:07 pm

  DOCUMENT care aruncă în ilegalitate sinodul panortodox: Nu ar fi trebuit organizat din lipsă de unanimitate!
  http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/19/document-care-arunca-in-ilegalitate-sinodul-panortodox-nu-ar-fi-trebuit-organizat-din-lipsa-de-unanimitate/

  Apreciază

 8. Constanta said, on Iunie 24, 2016 at 4:25 pm

  Am citit toata decizia Curtii si reiese ca, intr-adevar, regulamentul european impune obtinerea datelor biometrice numai pentru pasapoarte.

  In schimb, prin faptul ca nu se opune ca statele menbre sa foloseasca aceste date biometrice si in alte scopuri, se intelege ca o tara membra ar fi libera sa foloseasca aceste date si pentru cartile de identitate, conform legislatiei nationale.

  Apreciază

 9. ozana said, on Iunie 24, 2016 at 4:41 pm

  A iesit Anglia din cloaca UE. Deci se poate ! Dar aia sint englezi , au simt civic , sint hotariti si isi cunosc interesele. JOS PALARIA !

  Apreciat de 1 persoană

  • Adi said, on Iunie 24, 2016 at 6:26 pm

   Eu nu vad cu ochi buni, iesirea lor..
   De ce cand a iesit Grecia nu au dat la stiri asa de mult. CA EI SUNT ORTODOXI?
   Si dc zicea la stiri ca se va sparge actualul guvern?
   Eu cred ca ei vor un nou guvern mondial.
   Ati uitat ca de peste 200 de ani sunt la conducere masonii?
   Ce ar avea ei de castigat din asta?
   Asta e parerea mea, acum om trai si om vedea.

   Apreciază

  • Ionut said, on Iunie 24, 2016 at 6:37 pm

   Sunt foarte multe aspecte si argumente pro si contra.
   Cameron a spus la un moment dat, anul trecut, ca Marea Britanie e un stat crestin si a fost luat la suturi de organizatii ateiste fiindca mai putin de jumatate dintre britanici se declara crestini. Asta ar fi unul dintre lucrurile bune pe care a incercat sa le afirme.
   Ceea ce constatam e faptul ca referendumul e referendum. Nu mai comenteaza nimeni dintre politicienii lor c-o fi, c-o pati, ca sa vedem ce zic curtea constitutionala si parlamentul, ca sa vezi ca scorul e strans si aproape jumatate din populatie nu vrea sa iasa totusi din UE etc. etc.
   Ce va urma, nu stim. E posibil ca Marea Britanie sa se faca tandari, fiindca se pare ca scotienii vor sa ramana in UE.
   Important e ca ei sa-si gaseasca drumul spre adevaratele valori. Norvegia si Islanda nu sunt in UE, dar sunt in marea comunitate a homalailor, deci…

   Apreciază

  • Ionut said, on Iunie 24, 2016 at 6:43 pm

   Ca sa glumim pe tema asta, ne putem intreba care va fi acum cea mai vorbita limba la Bruxelles si Strasbourg, din moment ce nu mai exista nici un motiv pentru ca engleza sa fie una dintre limbile oficiale ale UE.

   Apreciază

  • el said, on Iunie 24, 2016 at 6:57 pm

   ozana

   mai usurel cu respectul fata de criminalii istorici trecuti si VIITORI… curand ai sa le vezi „cinstea si onoarea”… si sa vedem daca iti mai scoti palaria inaintea anticristilor din axa america-anglia-usrael …

   Apreciază

  • el said, on Iunie 24, 2016 at 7:01 pm

   ozana

   …sau poate crezi ca sunt „Liberi” si au reusit ceva de capul lor,
   au facut „revolutie” … la fel ca „revoluitia” din Ro 1989…
   urmeaza ETAPA urmatoare pentru lume/europa, NEXT LEVEL!… indracirea definitiva si haosul mult construit de luminatii zidari dirijati la milimetru de „arhitectu`” lor din IAD…

   asa ca TREZIREA din visari, nu poate nici ion nici john sa faca decat CE I SE ORDONA/da impresia ca VREA sa faca el singurel… vin vremuri grele

   Apreciat de 1 persoană

   • ozana said, on Iunie 25, 2016 at 11:40 am

    @ el
    Buna ziua dragul meu. Crezi ca nu inteleg tot ce spui tu ? Ai perfecta dreptate. Numai ca , frate el , ca romanca , doar mindria mi-a mai ramas nestirbita. Stiu exact ce urmeaza sa se intimple .Insa mare placere mi-ar face iesirea noastra din UE. Sa nu-i mai vad, sa nu-i mai aud . Ma gindesc ca s-ar mai putea reduce cumva, macar pe ici pe colo , influenta ei demonica asupra moralitatii si credintei acestui popor. Poate visez dar visez sa nu-si mai bage coada in biserica noastra, sa nu ne mai impuna imoralitatea lor, decadenta si alienarea lor. Macar atit daca s-ar putea.

    Apreciază

 10. Radu Humor said, on Iunie 24, 2016 at 4:44 pm

  Poţi să-ţi scoţi paşaport sau buletin şi pentru perioade mai mici de un an ?
  „Nu se aplică cărților de identitate emise de statele membre resortisanților lor sau pașapoartelor și documentelor de călătorie temporare cu o valabilitate de 12 luni sau mai puțin.”
  Atunci ar fi o portiţă….
  Sau, te poţi folosi de…. pentru a nu-ţi pune la dispoziţie datele biometrice :
  „….că nu obligă statele membre să garanteze, în legislația lor, că datele biometrice colectate și stocate în conformitate cu regulamentul menționat nu vor fi colectate, prelucrate și utilizate în alte scopuri decât emiterea pașaportului sau a documentului de călătorie, întrucât acest aspect nu intră în domeniul de aplicare al regulamentului menționat.”
  Dacă nu-mi garantezi siguranţa, nu-ţi pot oferi ce-mi ceri ! 😉

  Apreciază

 11. Nimbus said, on Iunie 24, 2016 at 4:59 pm

  Scuze dar nu m-am putut abtine

  Apreciat de 2 persoane

  • el said, on Iunie 24, 2016 at 6:52 pm

   Nimbus

   … mda asa-i ! „le-au tras-o” englezii la (m)ue … ca sa fiu si eu „poet” in spiritul ilustrat atat de magistral de tine aici … 🙂

   ar fi motiv de bucurie daca n-am sti cine sunt acesti „demni” urmasi ai PERFIDULUI Albion, si ca oricum NU spre binele lumii/cuiva fac ei asta, ci ca simplu egoism ACCORDAT/daruit de oculta….CONTROLAT insa de stapanii lor care-i mana si pe ei cum mana oile la abator.
   inca o turma cu morcovul agatat de bat care merge fericita crezand ca iata a ramas singura sa-si devoreze morcovul, si manata de draci salbatic la ADANC!…… adancul apelor MARII, apoi al iadului… vom vedea la urma „bucuria” lor

   Apreciază

 12. ManolescuBD said, on Iunie 24, 2016 at 5:42 pm

  Off topic:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1803189763300671&set=rpd.100008289930327 – Principalul motiv spiritual al propagandei războiului în această parte a lumii, este că forţele oculte luciferiene care doresc instaurarea unei ordini mondiale satanice, vor să-i facă pe fraţii ortodocşi, să se ucidă între ei, deoarece numai aşa îl vor putea instala la conducere pe năpârca aia a lor, care la noi are numele de cod antihrist, şi despre care în lumea duhovnicească se zvoneşte că e deja născut şi antrenat/şcolit să preia puterea! {{[Daţi share la poză, ca să înţeleagă şi alţii natura spirituală a războiului ce va veni]}} ATENŢIE: am vorbit doar de motivul spiritual… pentru că în rest, ruşii sunt mai cretini decât americanii în multe feluri, iar americanii sunt mai parşivi decât ruşii în şi mai multe feluri. La sfârşitul zilei, să alegi o tabără dintre imperialiştii ăştia doi, e o imensă greşeală… greşeală despre care am explicat în postarea aceasta: https://www.facebook.com/ManolescuBD/posts/1800388680247446

  Dacă am greşit [cu] ceva, să-mi spuneţi, pentru că mai ales pe Feisbuc’, e simplu să editezi o postare.

  Apreciază

 13. john tase said, on Iunie 24, 2016 at 6:08 pm

  http://www.viata-libera.ro/prima-pagina/78727-taxe-eliminate-si-proceduri-administrative-simplificate-ce-pregateste-guvernul-tehnocrat-pentru-reducerea-birocratiei……..NI SE PREGATESC CARTILE DE IDENTITATE BIOMETRICE PRIN GUVERNUL; CIOLOS AL BAIETILOR DESTEPTI

  Apreciază

 14. Manuel Transmission said, on Iunie 24, 2016 at 6:27 pm

  – Felicitări englezilor, care s-au trezit la timp pentru a-și apăra țara
  http://www.rapcea.ro/2016/06/24/felicitari-englezilor-care-s-au-trezit-la-timp-pentru-a-i-apara-ara/

  Apreciază

 15. ines said, on Iunie 24, 2016 at 7:43 pm

  Va recomand sa urmariti acest interviu cu PUSTNICUL IOAN din Manastirea RARAU, un parinte cu mult har si chiar sa mergeti la el. Manastirea Rarau este foarte frumos situata in munti,e o mare liniste.
  Despre oamenii din ziua de azi ,despre cancer, boli, demonizati carduri de sanatate, cazul Tanacu, parintele Corogeanu

  Apreciază

  • vagaBond said, on Iunie 24, 2016 at 11:46 pm

   E cam ratacit Ioan asta(o fi staretul?).Din sursa sigura stiu ca promoveaza impartasania deasa.etc

   Apreciază

 16. mircea.v said, on Iunie 24, 2016 at 10:33 pm

  ozana,

  e o putreziciune in Anglia si in tot occidentul, ca dupa tot ce s-a scris pe blogul asta, ma mir ca ai cuvinte de lauda pt ei. Toti se incadreaza perfect aici, si e spusa prin anii 1980 de cineva care stia f bine ce vorbeste, care era in tinerete pro-Anglia, pro-vest, adica, parintele N Steinhardt:

  .”Sunt foarte sceptic referitor la omul de mâine, după cât de laş, de netot, de naiv, de uşor de îmbrobodit, de nătărău ni se arată astăzi. Europa de azi, Occidentul, oferă un spectacol de nerozie şi îndobitocire cum rareori a mai fost din secolul IV încoace. Şi ăştia să realizeze amplitudinea fiinţei? Aida-de!
  Vor realiza amplitudinea sclaviei, către care au făcut deja paşi mari!”

  Si era la noi vremea comunismului, si Steinhardt vedea clar, in timp ce altii/majoritatea se uitau cu cea mai mare admiratie si invidie la occident.

  Apreciază

  • ozana said, on Iunie 25, 2016 at 1:38 pm

   @ miecea.v
   De unde ti-a venit ideea ca ii admir, frate drag ? Tot occidentul este putred , cam totul este putred la ora asta in lume. Ii in-vi-di-ez pentru ca , cum-necum , cetateanul de rind traieste cu satisfactia ca a iesit din mizeria UE. As fi mindra si fericita sa vad ca si in tara asta cineva , indiferent cine , isi manifesta dorinta de a se retrage din toate structurile care au inrobit si distrus Romania pe veci. Imi iubesc neamul meu si atit. Inteleg ca este doar o manevra care sa conduca la o slabire economica si mai mare a celorlalte state membre , mai ales ale celor din Est dar solidaritatea cetatenilor simpli este de remarcat.

   Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: