SACCSIV – blog ortodox

O nouă carte la Fundația Justin Pârvu: “Părintele Justin Pârvu – Biserica și noile erezii”

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 21, 2016

O nouă carte la Fundația Justin Pârvu: Părintele Justin Pârvu – Biserica și noile erezii

Vizualizare coperta carte Biserica si noile erezii

În această carte sunt tratate subiecte de actualitate ortodoxă, despre sinoade sfinte și sinoade tâlhărești, despre dogme sfinte și despre ecumenismul apostat, despre sinodul panrotodox și alte erezii contemporane și abateri de la dogma ortodoxă.

Cartea are 90 de pagini, pret: 5 Lei (Prețul nu include taxele poștale)

Comanda se poate face la adresa de email

atitudini.pv@gmail.com

sau

aici

Fragment din carte:

Părinte, cum vedeți urgentarea Sinodului panortodox, care a fost anunţat pentru luna iunie[1]?

O să facă ei, dar va fi ce s-a întâmplat cu Sinodul de la Ferrara-Florenţa. Tot aşa va fi şi acum, vor fi aceleaşi dispute dogmatice şi, slavă Domnului, vom mai avea nişte ierarhi care, cred eu, că nu vor trăda Ortodoxia. Şi doi, trei dacă sunt, e suficient. Avem datoria însă să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să îi păzească pe ierarhii ortodocşi în dreapta credinţă, pentru că altă salvare nu mai avem decât în mila lui Dumnezeu. Dacă ne vom ruga, vom îndupleca milostivirea Sa. În cea mai mare măsură, masoneria şi-a atins scopul, de aceea şi iese la iveală, ca să îşi finalizeze planurile.

Dar am credinţa că Dumnezeu va lumina sufletele acestea tinere şi va aduce câte o lumânare în întunericul acestui veac. Mila lui Dumnezeu şi harul de sus, acestea au condus Biserica purtată pe aripile Duhului Sfânt. Preoţii de azi care tac, se vor convinge ei înşişi de aceste pericole şi se vor îndrepta.

[1] Acest interviu a fost realizat în aprilie 2013, cu puțin timp înainte de trecerea Părintelui la Domnul, Revista Atitudini Nr. 28. Încă din acel an se avea în vedere întrunirea unui Sinod Panortodox, amânat însă ulterior pentru anul 2016.

 

Reclame

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cosminmatiu said, on iunie 21, 2016 at 7:19 pm

  Poate unii din voi au citit mai multa docmatica si stiu.

  Ca sa nu cadem in erezie in cazul in care mare parte din biserica cade pe langa preotul care a ramas drept credincios trebuie ca acesta sa pomeneasca la Sf Liturghie un ierarh tot dreptcredincios?

  Apreciază

 2. Adi said, on iunie 21, 2016 at 7:31 pm

  Microcip la caini am gasit cand cautam lectii pentru biologie.

  Apreciază

 3. cca70 said, on iunie 21, 2016 at 10:08 pm

  jidanii incearca la modul disperat sa ne „convinga” sa plecam.ca sa poata sa vina ei in numar cat mai mare aici :

  https://www.presalibera.net/romanii-cu-moralul-la-pamant-o-treime-dintre-ei-sustin-ca-ar-pleca-oricand-din-tara_1862539.html

  si apropo, zilele astea am vazut multi israeliti ( cica turisti ) in zona brasovului..persoane extrem de dubioase ca si aspect fizic ( atletici, sportivi, tunsi regulamentar ca militarii, in grupuri de cate 7- 8

  Apreciază

 4. Radu-Cristian said, on iunie 21, 2016 at 10:50 pm

  Adi,
  microcipul la animalute e vechi. Al meu il are de cel putin 1 an. De ce „am optat” ? pt ca n am avut incotro. Adica nu mi-l mai primea in niciun cabinet veterinar
  Ca idee, pe mandatul lui basescu a fost data legea, dupa necazul cu acel baietel Ionut. La fel va fi si cu noi oamenii,…cat de curand, din pacate. Eu nu-mi mai vaccinez animalutul. cipul din pacate si enorme regrete, nu-l mai pot scoate.

  Doamne ajuta !

  Apreciază

  • pcmouse said, on iunie 23, 2016 at 9:15 am

   „cipul din pacate si enorme regrete, nu-l mai pot scoate.”cum adica nu il mai poti scoate din animal?

   Apreciază

   • Radu-Cristian said, on iunie 25, 2016 at 4:17 pm

    Salut,

    Adi, da-mi o solutie. eu nu vad niciuna.(doar sa-l tai)

    Apreciază

   • Radu-Cristian said, on iunie 25, 2016 at 4:21 pm

    Salut,

    pcmouse, cum as putea sa-l scot ?

    Doamne ajuta !

    Apreciază

 5. Radu said, on iunie 21, 2016 at 10:59 pm

  Postez aici traducerea articolului.
  Sper sa fie buna daca am gresit pe undeva sau exprimarea e gresita sau alte greseli nu ezita sa imi spui si corectez unde e cazul in articol.
  Nu stiu cum se fac cuvintele boldate aici la comentarii pentru ca in articolul original erau cateva ingrosate cu negru.
  Acelea sunt ideile principale si cred ca ar trebui sa fie si in articolul tradus in romana la fel. Spune-mi cum sa le scriu boldate si le modific eu acolo unde erau in articolul original din engleza.

  „Programarea “transgender” a copiilor este un abuz, avertizeaza Colegiul American al medicilor pediatri…castrarea chimica,mutilarea genitala si bolile mintale scapa de sub control. (aici trebuie boldat titlul)

  Asa se face ca tipul asta intra intr-o clinica de obstretica si ginecologie (OB/GYN) si cere un control ginecologic.Doctorul care era o doamna ii arunca o scurta privire si ii spune “Asta nu se poate.Sunteti barbat.” Barbatul, totusi, se considera ca este femeie si apostrofeaza doctorul ca este un bigot. “Consider ca sunt o femeie” spune el. “Si cer sa fiu tratata ca o femeie sau in caz contrar imi voi chema avocatul pentru drepturi civile chiar acum.”
  Doctorul, care nu dorea sa fie considerat ca fiind cu “ochelari de cal” sau “bigot” si incepe sa ii dea un consult fals ginecologic intretinandu-i propriile sale idei delirante despre biologia corpului si fara indoiala ca astfel i-a agravat legatura dintre starea lui mentala cu ideea acceptarii realitatii corpului sau.

  Aceasta este realitatea care a ajuns in America zilelor noastre ideología “transgender” si a subiectivismului biologic… o revendicare corect política la care toti accepta sa ia parte la tulburarile mentale a unei minoritati care sufera de o forma de detasare psihologica de realitatile lor biologice.
  Asemenea ideologii sunt total opuse in raport cu cunoasterea actuala asupra biologiei si realitatii fizice si din nefericire aceasta tulburare mentala este acum promovata copiilor ca parte a unei agende politice demente de a face pe plac celor mai alienate elemente din spectrul politic.
  Acest plan cere acum scolilor de stat sa fie TRANSFORMATE in fabrici de indoctrinare “transgender” a copiilor care sa produca o generatie confuza si cu tendinte suicidale ce este supusa mutilarilor fizice si chimice a unei societati civile bolnave care incurajeaza renegarea identitatii biologice proprii. Aceasta intreaga agenda politica, acum pusa in aplicare pe copiii Americii de catre niste piromani motivati din punct de vedere cultural politic nu este nimic altceva decat O CRIMA IMPOTRIVA COPIILOR.

  Stiinta este categorica : Biologia genului este o realitate fizica care nu face obiectul interpretarii subiective.(titlul boldat)

  “Sexualitatea umana este o caracteristica obiectiva biologica binara.” explica Colegiul American al medicilor pediatri. ” Colegiul American al medicilor pediatri face apel la cadrele didactice si la legislatori sa refuze toate politicile care conditioneaza copii sa accepte ca un lucru normal o viata de personificare chimica si chirurgicala a sexului opus. Faptele si nu ideologiile determina realitatea.”
  Cand domnul presedinte Obama a ordonat tuturor scolilor din America sa normalizeze confuzia de gen la copii, el a agravat confuzia in mintile copiilor care inca sunt in stadiul de invatare a propriilor lor identitati de gen biologice. “ Convingerea unei persoane ca el sau ea este ceva ce nu sunt este in cel mai bun caz un semn al unei gandiri confuze.” explica colegiul. “Cand un baiat natural altminteri sanatos din pct. de vedere biologic se considera o fata sau o fata altminteri sanatoasa se considera baiat, o problema psihologica obiectiva exista care tine de minte si nu de corp si ar trebui tratata ca atare. Acesti copii sufera de o disforie de gen.”

  ( DISFORÍE s. f. (Med.) Tulburare a dispoziției (3) manifestată printr-o stare (penibilă) de tristețe și frică, însoțită uneori de iritabilitate extremă și de agresivitate. – Din fr. dysphorie. ) – o explicatie pentru toti cititorii sa inteleaga mai bine ce inseamna disforie.

  Desi gandirea liberala poate sa pretinda ca transsexualismul este “al treilea gen”, acesta este un basm, o minciuna. Nu exista un al treilea gen. Si faptul ca un barbat se considera o femeie nu face ca persoana respectiva sa fie femeie. Prin urmare, “subiectivismul biologic” este o gandire deliranta. Dar este un delir care este sistematic aplicat agresiv asupra populatiei prin tactici de rusinare si ostracizare publica ale corectitudinii politice.
  In mod alarmant de altfel, aceasta agenda transgender motivata din pct. de vedere politic a invadat la propriu scolile noastre, unde copiii vulnerabili vor fi cu usurinta pacaliti in capcana lumii confuze si abuzive a castrarilor chimice si a operatiilor chirurgicale in timp ce sunt aplaudati de obedientii conformisti pentru “curajul” de a si renega existenta si identitatea lor biologica.
  Si asa traim astazi intr-o natiune unde parintii care isi abuzeaza copiii care trebuiesc inchisi la azilurile de nebuni isi transforma copiii intr-un ghiveci de confuzie legata de gen care in mod probabil vor avea nevoie in final de tratament psihiatric. Astfel se perpetueaza acest ciclu in timp ce puterile politice de la Washington incurajeaza acest ciclu a bolilor mentale, a mutilarii copiilor si a suferintelor lor care sunt impinsi spre transsexualism din simplul motiv ca face pe plac apucaturilor politice perverse ale unor adulti bolnavi mintal.

  Promovarea transgender este un abuz al copiilor sustine Colegiul American al medicilor pediatri (titlul boldat)

  Declaratia lor:
  “Conditionarea copiilor sa creada ca o viata intreaga de interventii chirurgicale si chimice a sexului opus este normala si sanatoasa este un abuz asupra copilului. Promovarea acestor discrepante de gen ca fiind normale prin educatia publica si politicile juridice vor deruta copiii si parintii, care se vor indrepta la un consult la aceste “clinicile de gen” unde li se vor administra medicamente ce le va bloca pubertatea. Acest lucru la randu-i va asigura clar ca acestia vor alege o viata plina de hormoni cancerigeni transsexuali si cu siguranta vor considera ca fiind necesare mutilarile chirurgicale ale corpurilor lor de altfel sanatoase cand vor ajunge tineri adulti.”
  Tineti minte faptul ca incurajarea copiilor sa urmeze ideologiile transgender va conduce inexorabil la CASTRAREA CHIMICA si mutilarea genitala prin operatii chirurgicale.

  Confuzia de gen poate uneori sa apara la copii dar intotdeauna toti in cele din urma ies din aceasta confuzie si accepta identitatea lor biologica cu care s-au nascut. In conformitate cu DSM-V, Manualul de diagnostic si statistic al bolilor mintale, nu mai putin de 98% dintre baietii cu confuzii legate de gen si 88% dintre fetele cu confuzii legate de gen vor accepta in final genul lor biologic dupa trecerea lor naturala prin pubertate.” citeaza Colegiul American al medicilor pediatri.
  Dar cand societatea menajeaza acesti copii confuzi si ii incurajeaza sa isi schimbe genul prin castrare chimica si mutilare chirurgicala ii va priva de oportunitatea de a explora,invata si trece peste confuzia lor initiala legata de gen. Sa declari ca un copil este un „transgender” care are nevoie de operatie este O CRIMA IMPOTRIVA COPIILOR.
  „Niciodata nu a fost mai clar din pct. de vedere stiintific ca adolescentii si copiii nu sunt capabili sa ia decizii informate si responsabile in privinta unor schimbari medicale permanente,ireversibile si schimbatoare de viata. Din aceasta ratiune, Colegiul isi mentine opinia oficiala ca este abuziv sa promovezi o astfel de ideologie, in primul rand pentru sanatatea copiilor cu disforie de gen si in al doilea rand pentru toti ceilalti colegi ai lor care nu sunt confuzi, multi care isi vor pune la indoiala propria lor identitate sexuala si vor infrunta incalcari al dreptului la siguranta si intimitate corporala.

  Este timpul sa stopam programarea transsexuala a copiilor din societatea noastra ! (boldat)

  Transsexualismul citeaza Colegiul este un abuz asupra copilului si o boala mintala. Propria sa ideologie este in contradictie clara cu realitatea fizica si biologica unde cromozomii determina genul biologic si aproape toti copiii ajung in cele din urma sa invete sa accepte realitatea corpurilor lor fizice chiar daca pe moment sunt confuzi si derutati.
  Programarea transgender a copiilor este o agenda motivata politic pentru a causa o accelerare a confuziei de gen si a identitatilor de gen distorsionate in randul populatiei. Cauza se afla la societatea bolnava mintal in mod fundamental unde realitatea este acum manevrata prin sabloane politice si denigrarea prin intermediul mediei sociale decat prin realitatea biológica sau chiar lumea reala a naturii care ne inconjoara.
  Cand vine vorba de biologia fizica, raspunsul este categoric: SEXUL ESTE BINAR. (aici boldat). Esti nascut cu o biologie de gen masculin sau cu o biologie de gen feminin. Foarte rare sunt cazurile cand este vorba de hermafrodit ca forma genetica, dar aceasta nu reprezinta al treilea gen. Este o tulburare genetica sau de formare.
  Mama Natura intentioneaza ca toti oamenii sa se nasca fie barbati fie femei. Este de la sine inteles in codul genetic, biochimia si reproducerea speciei. Sa inveti un copil ca el sau ea traiesti in contradictie cu biologia in care s-au nascut este o VIOLARE A NATURII SI O FORMA DE ABUZ MENTAL INDREPTATA IMPOTRIVA ACELOR COPII

  Copii au nevoie sa fie in legatura cu corpurile lor, sa invete sa accepte si sa onoreze “echipamentul” cu care s-au nascut. Sa inveti un copil ca este separat de sinele biologic inseamna sa inviti si sa incurajezi rusinea fugitiva, ridiculizarea din partea semenilor si o boala mentala incurcata in acel copil, care este doar unul dintre ratiunile de ce rata sinuciderilor este in mod alarmant de ridicata in randul acelora care urmeaza un stil de viata TRANSGENDER.

  Multumim, obama, nu numai pentru ca ai facut praf intreaga noastra economie nationala, sistemul nostru judiciar, activitatea politieneasca comunitara, política noastra externa si controlul vamal. Acum in plus iti bati joc si de sanatatea mintala a copiilor nostri ! Ai mai planuit si alte distrugeri inainte sa parasesti functia? „

  Apreciază

 6. Georgel C. said, on iunie 21, 2016 at 11:17 pm

  Off topic.

  Se cam fac schimbari pe la banca. Am doar cont simplu fara card si am fost azi sa-mi scot niste bani cu buletinul; incepe sa butoneze ca de obicei pe la calculator dupa baga buletinul in nu stiu ce aparat, fara sa imi spuna nimic, il intreb ce face , imi spune ca trebuie sa-mi scaneze buletinul si dupa ma pune sa semnez pe un aparat, ( la fel mi-a cerut cand am facut cont la inceput, si cum m-a prins pe nepregatite am semnat, dar m-am simtit foarte prost dupa ) cica e mult mai sigur asa in caz ca imi fura buletinul careva si vrajeli din astea. L-am intrebat daca e obligatoriu si zicea ca da, ca toata lumea trebuie sa isi faca acest nou update ca sa poata sa scoata bani, ca atunci cand mi-am facut contul am fost de acord si cu orice eventuale update-uri de ale lor, ca semnatura aia nu e electronica, si asa mai departe. Am zis ca nu am chef sa semnez si nu am chef nici sa-mi scaneze buletinul si ca ar trebui sa fie o alternativa. Persoana de la ghiseu tot zicea ca nu este, si vroia sa anuleze ceea ce a scris deja la calculator, a mai intervenit o alta persoana de acolo si a spus ca nu se mai poate anula si mi-a dat pana la urma banii fara sa fac acest nou update, a scris pe foaie (aia cu info despre cati bani am scos si ce mai e pe acolo, si care le ramane lor ) ca am refuzat sa semnez si mi-a spus ca am sa ma confrunt cu problema asta de fiecare data cand o sa vreau sa scot bani.

  Este asa cum zic astia, trebuie sa imi fac neaparat acest nou update ca sa scot bani (care implica iara semnatura aia „care nu e electronica„ ?
  Care-i treaba cu noul asta update si cu semnatura aia ?
  Oare sunt eu prea inapoiat si fac din tantar armasar ?

  Un lucru e cert, astia sunt vicleni rau, si prima oara cand am semnat la aparatul ala m-a mustrat constiinta destul de tare, nu cred ca degeaba.

  Ce parere aveti de toata situatia asta ?
  Toata lumea care are doar cont s-a intalnit cu situatia asta daca a scos bani zilele astea (sau o va intalni curand ), VOI CUM ATI/VETI PROCEDAT ?

  Doamne ajuta !

  Apreciază

  • Ana Maria said, on iunie 22, 2016 at 4:35 pm

   Asa am patit eu cu curierul.M-a pus sa semnez pe un aparat cu un afisaj electronic, care practic iti transforma semnatura intr-una electronica. Ai dreptate ca sunt vicleni rau. Se strange latul din toate partile.Incerci sa te feresti de una si intre timp mai inventeaza alta.Ca sa nu mai zic ca am patit-o la vama. Ne-au strans buletinele si au disparut cu ele inauntru sa le scaneze, fara ne zica nimic in prealabil.Oricum ca si concluzie este ca toate aceste scanere si aparate pt semnatura electronica sunt introduse perfid ca obligatie de munca in toate mediile, fara de care angajatul nu-si indeplineste corespunzator munca. El intotdeauna iti va raspunde ca nu exista alternativa, ca altfel nu se poate.Si uite asa ,,il sileste pe mic, pe mare…etc”

   Apreciază

  • pcmouse said, on iunie 23, 2016 at 9:18 am

   nu esti inapoiat deloc..sunt vicleni !

   Apreciază

 7. Paul222 said, on iunie 22, 2016 at 12:58 am

  Ce parere aveti de aceasta analiza?

  Mihai-Silviu Chirila
  8 hrs ·
  De o buna bucata de vreme mi-am format impresia ca „sfantul si marele” Sinod din Creta nu-si va putea atinge scopurile datorita unei competitii pentru suprematie administrativa in Ortodoxie intre Patriarhia Ecumenica si Biserica Greaca, pe de o parte, si cea Biserica Rusa, pe de alta parte. Oricat de condamnabila este cearta pentru intaietate lumeasca (vezi cearta pentru intaietate din Mt. 20,20-28), este posibil ca prin acest conflict Dumnezeu sa prezerve curatia Ortodoxiei si sa destrame un pericol ecumenist.
  Inca din ultimele sedinte de pregatire ale sinodului, intre rusi si greci s-au iscat vii dispute. In plus, Biserica Rusa se comporta deja ca un lider de facto al lumii ortodoxe, lucru vadit in unele evenimente:
  1. Patriarhul Rusiei s-a intalnit cu papa Romei in Cuba, lasand sa se inteleaga ca este reprezentantul Ortodoxiei.
  2. Patriarhia Rusa a creat un fel de „Comitet de Combatere a Discriminarii contra Ortodocsilor”, o initiativa pe care sunt aderati sa o utilizeze toti ortodocsii din lumea occidentala, dezavantajati sau chiar persecutati de legislatia ateista euroatlantica.
  3. Un gest extrem de important, premergator sinodului, a fost „inscaunarea” lui Vladimir Putin la Kareia, capitala administrativa a Muntelui Athos, unde liderul rus a participat la o Sfanta Liturghie, sezand in tronul dedicat imparatilor bizantini, asta desi el este un conducator laic, fara ungerea divina a imparatilor bizantini.
  Toate aceste aspecte, si altele, ne indicau pasul la offside pe care Moscova avea sa il faca la acest sinod. Nu pot sa imi dau seama cat de mult a cantarit in aceasta decizie curatia dogmatica a teologiei ruse si cat pretentiile de „a treia Roma” ale Moscovei, insa cert este ca 1. DECIZIA BISERICII RUSE DE A NU PARTICIPA A FOST CORECTA DIN PUNCT DE VEDERE TEOLOGIC, DATORITA IDEILOR ECUMENISTE VEHICULATE IN DOCUMENTELE PREMERGATOARE SINODULUI; 2. se joaca si o carte teologico-geopolitica extrem de interesanta, care aproape trage la xerox sinodul de la Ferrara-Florenta, din 1438-1439, an in care imparatul bizantin Ioan Paleologul a unit, aproape personal, Biserica bizantina cu Roma, in speranta obtinerii unor ajutoare militare de la occidentali (care nu au venit niciodata). Rusii nu au participat la acel sinod, nu i-au recunoscut deciziile, l-au fugarit din Kiev pe Isidor de Kiev, mitropolitul grec care participase la acel sinod, si AU FOLOSIT GESTUL BISERICII CONSTANTINOPOLITANE CA PRETEXT PENTRU A PRETINDE SUPREMATIA IN LUMEA ORTODOXA, pe baza ideii ca Biserica din Constantinopol a apostaziat.
  Inainte de inceperea sinodului, Patriarhia Moscovei a anuntat ca nu participa la acest sinod, decat daca el se va tine la o alta data. Cum era aproape imposibil de crezut ca sinodul se va tine la alta data, dupa ce fusese pregatit ani de zile, Moscova a fost aproape sigura ca va putea invoca acest motiv pentru a nu participa, neinvocand un motiv radical, care ar fi putut da nastere la complicatii mai mari, ci doar un motiv procedural, lasand cum se zice „loc de buna ziua”.
  Nu pot sa imi dau seama daca Biserica Bulgara si cea Sarba au actionat de acord cu Moscova si care sunt motivatiile acestor patriarhii. E posibil sa se fi coalizat cu Moscova (lucru deloc condamnabil din prisma motivatiei, anume fuga de caderea in erezia ecumenista) sau sa fi decis independent sa nu participe, pentru a nu fi obligate sa sustina ideea ecumenista a „celor trei ramuri ale crestinatatii”.
  In opinia mea, Moscova intentioneaza sa stea deoparte si sa astepte sfarsitul acestui sinod, iar daca acesta va lua niste decizii ecumeniste, asa cum indica din plin documentele premergatoare sinodului, Biserica Rusa va putea pretinde (nu stiu daca o va face sau nu, dar o va putea face nestingherita, daca va dori), pe drept cuvant, ca Patriarhia Ecumenica a cazut in erezie, alaturi de celelalte Biserici participante la sinod.
  In calitate de Biserica ce nu s-a compromis prin participarea la un „sinod talharesc” Moscova va putea pretinde rolul de „a treia Roma”, asa cum a facut si in 1438-1439, mai ales ca are si acest precedent istoric si mai ales are in spate un stat care are o forta militara uriasa si o atitudine concilianta fata de Ortodoxie, spre deosebire de statele celorlalte Biserici Ortodoxe, ateista aproape fara nicio exceptie. Cum e greu de crezut ca Bulgaria si Serbia vor dori o astfel de intaietate, suprematia rusa in Ortodoxia ramasa… ortodoxa, ar fi garantata, mai ales ca ar fi de fapt o ortodoxie aproape in intregime slava.
  La aceasta pretentie ar putea contribui si acuzatia ca Bisericile Ortodoxe din cadrul Uniunii Europene oricum au facut grave concesii statelor lor, prin acceptarea legislatiilor anticrestine din aceste tari, prin protestul palid fata de practici contrare Evangheliei (cam toata morala publica din aceste tari), in timp ce in Rusia aceste lucruri nu se intampla in maniera chiar atat de grava.
  Intr-o astfel de situatie, daca sinodul va lua niste decizii ecumeniste, ochii tuturor credinciosilor ortodocsi care vor dori sa pastreze curatia credintei se vor indrepta catre patriarhiile ce nu au participat la sinod si nu accepta deciziile ecumeniste ale acestuia.
  Indraznesc sa cred ca Moscova a dat, prin aceasta miscare, un fel de sah Patriarhiei Constantinopolului (ca si cand acest lucru nu ar fi de ajuns, si Turcia a considerat necesar sa aminteasca ce mai inseamna in ziua de azi Patriarhia din Constantinopol, redeschizand ca moschee Sfanta Sofia) si Bisericilor participante la acest sinod, iar aceasta miscare este cat se poate de motivata din punct de vedere teologic de dorinta de a nu se asocia la eventuale hotariri ecumeniste. Asa s-ar explica apelurile repetate ale participantilor la sinod ca Moscova sa participe si ea la procesul decizional.
  IN ACEST MOMENT SANSA BISERICILOR PARTICIPANTE LA SINODUL CRETAN DE A SCAPA DE „SAHUL” DAT DE MOSCOVA ESTE SA IA NISTE DECIZII PERFECT ORTODOXE, CARE AR ANIHILA POSIBILA ACUZATIE DE CADERE IN EREZIE SI AR PUNE PATRIARHIA MOSCOVEI DE DATA ACEASTA IN POZITIA BISERICII CARE NU A DORIT SA PARTICIPE LA DECIZIILE ISTORICE PENTRU ORTODOXIE. De aceea, din aceasta situatie ar putea veni salvarea linistii poporului ortodox din intreaga lume si a curatiei invataturii sale.

  Apreciază

  • marinela said, on iunie 22, 2016 at 1:37 pm

   Mi se pare justa analiza fratelui Mihai Chirila si la obiect ca de obicei.Doamne ajuta si mintuire!

   Apreciază

 8. florinpiersica said, on iunie 22, 2016 at 1:44 am

  Reblogged this on Sunt Florin Afilipoaei şi ăsta e jurnalul meu pe wordpress..

  Apreciază

 9. Alin Stefan said, on iunie 22, 2016 at 11:26 am

  OFF-TOPIC: mă puteți ajuta cu o recomdare de medic ginecolog în Bucuresti? Preferabil femeie.

  Apreciază

 10. Cip said, on iunie 25, 2016 at 10:01 pm

  Salut eu va recomand cartea

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: