SACCSIV – blog ortodox

IN DIRECT: Sedinta de deschidere a Marelui Sinod

Posted in Uncategorized by saccsiv on Iunie 20, 2016
Tagged with: ,

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. admin said, on Iunie 20, 2016 at 1:18 pm

  CU TRADUCERE IN ENGLEZA….
  http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/17/live-din-creta/
  reduceti canalul stang de la boxe

  Apreciază

 2. mihai said, on Iunie 20, 2016 at 1:49 pm

  Kaka francisc ,,rugaciune” pt sinodul tilharesc si pt buna desfasurare al acestuia si el si iereziarhul bartolomeu bate din pinteni pt unitate ce fel de unitate vom vedea, cel putin bartolomeu cica asteapta un ,,mangaietor”

  Apreciază

 3. alistar bogdan said, on Iunie 20, 2016 at 2:34 pm

  Mila Domnului…vremea ,,cernerii”…

  Apreciază

 4. grigorie said, on Iunie 20, 2016 at 2:45 pm

  „Fiecare sinod ecumenic a fost din partea Sfintilor Parintii o manifestare a iubirii fata de Dumnezeu ; fiindca mai intai trebuie „să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău”(Mt.22,37), pentru ca aceasta porunca are intaietate fata de cea de-a doua porunca care e la fel ca prima: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”(Mt.22,39). Caci daca aproapele se leapada de adevaratul Dumnezeu atunci „să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş” ”(Mt.18,17) ; chiar daca „casnicii” tai se vor intoarce de la credinta in adevaratul Dumnezeu , devenind dusmani ai Acestuia , trebuie sa te desparti de ei:„Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
  . Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinaţi: trei împotriva a doi şi doi împotriva a trei . Dezbinaţi vor fi: tatăl împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei şi fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale şi nora împotriva soacrei” (Luc.12,51-52).
  Astfel fiecare sinod ecumenic n-a fost altceva decat un cadru organizat in care urmasii Apostolilor au pus hotar intre credinta in adevaratul Dumnezeu si credinta in dumnezeul fals , despartindu-se de cei care s-au despartit pe ei insisi de Dumnezeul adevarat , si care le-au fost acestora pana la un anumit timp frati in Hristos : „ Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui. . Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine”(Mt.10,34-37) ,care inseamna „taierea pe care o face Cuvantul…despartind intre ei pe credincios si pe necredincios” (Sfantul Grigorie Teologul , Cuvant la Sfanta Lumina). „Necredincios” este orice eretic , fiindca printr-o credinta falsa dusmaneste pe adevaratul Dumnezeu ; acesti „dusmani [mai sunt] numiti si casnici (eretici) care nu au credinta adevarata a apostolilor Domnului „ (Sfantul Epifanie , Ancoratul).
  Asa-zisul „irenism” fata de cei de alta credinta , promovat de „ortodocsii” ecumenisti , este o aberatie , pentru ca : „nu orice pace este fara prihana si buna , ci de multe ori este gresita si ne arunca departe de dragostea lui Dumnezeu . Precum cand ne impacam si ne unim spre stricarea adevarului”(Sfantul Teofilact , Comentariu la Evanghelia dupa Luca) ; „Asadar sa iubim pacea fata de fratii nostri si fata de cei de aceiasi credinta cu noi , dar sa ne ferim si sa ne indepartam de pacea cu aceia (de care vorbeam).
  Este limpede ca pacea este un lucru frumos . Dar nu orice fel de pace este lipsita de osanda si de blam. Fiindca deseori ea este primejdioasa, si ne indeparteaza de dragostea fata de Dumnezeu. Este fara de nici un folos pacea fata de cei de alta credinta, astfel ca sa cugetam acelasi lucru si deopotriva cu ereticii. Din aceasta cauza credinciosii sa se indeparteze si sa se fereasca de farmecele (ton firhon) cele de pe pamant, si sa nu mai cunoasca pe rude, si tatal sa-si lepede dragostea fata de fiul sau, si fiul sa nu mai cinsteasca pe tatal sau, si maica sa izgoneasca iubirea fata de fica sa. Caci trebuie si se cuvine ca cei rataciti sa urmeze si sa mearga pe urmele celor ce au minte sanatoasa, si nu cei ce au ales sa cugete drept sa vina dupa cei nebuni.
  Acest lucru ni l-a spus si in alt chip Hristos: „ Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine” (Mt.10,37)
  Asadar cand din pricina evlaviei tale fata de Hristos, vei tagadui pe tatal tau, atunci vei capata ca pe o mare bogatie, pe Tatal tau cel din ceruri. Si daca parasesti pe fratele tau care necinsteste pe (Hristos) Dumnezeu, pentru ca tu vrei sa-L slujesti pe Dumnezeu, te va primi pe tine Hristos ca frate al sau…vei afla atunci rudenii multe si stralucite, multimea sfintilor.”(Sfantul Chiril al Alexandriei, Comentar la Evanghelia de la Luca).
  Daca acest Sinod „panortodox”nu se va coordona dupa aceste premize, ci din contra va avea rolul de a cauta apropierea de eterodocsi, fara ca acestia sa paraseasca dogmele false, atunci nu va fi un sinod ortodox ci mai degraba unul apostat.”
  Traian C.

  Apreciază

 5. picasso said, on Iunie 20, 2016 at 4:51 pm

  Apreciază

  • el said, on Iunie 20, 2016 at 6:19 pm

   ei dracie s-a dus si paraliticul asta( duhoviceste) acolo??
   nu l-au lasat dracii in pace, l-au manat cu biciul sa-si ia si el plata meritata…

   Apreciază

   • Nicoleta said, on Iunie 21, 2016 at 10:02 am

    Ati vazut ca apare Panglica Sfantului Gheorghe (a imperiului rus) in josul imaginii, iar apoi se transforma in culoarea galben-auriu? La min. 1:54 – 1:55.

    Apreciază

  • ortodoxend said, on Iunie 20, 2016 at 6:50 pm

   Ce e cu mascarii aia p-acolo si de ce e nevoie de ei?

   Apreciază

 6. sherlock_holmes said, on Iunie 20, 2016 at 8:10 pm

  Bine a scris grigorie,intr-un fel,ca reprezentativitate,sinodul acesta a ajuns precum unul al minoritarilor ( si la propriu si la figurat ) ,numai ca nu se incoloneaza si marsaluiesc inca.Ceva sperante mai da biserica Greciei care totusi participa,din cite inteleg.

  Cred ca acesta nu reprezinta si nici nu poate reprezenta al optulea sinod ecumenic,cu Ecumenicul si ceata lui,alde zizioulas,episcop te_olog gen new age si altii asemenea.Sa se mai amine oare profetiile ? Dupa viteza cu care se intinde buba natoului,UEnismul,Amerik_anismul,ecumenismul,o_nanismul si toate plagile cazute asupra Egiptului,conduse in mod abili de cele 2 mari elite de minoritari ( alesii si curcubeii ) parca as zice ca nu .
  Poate ca vom mai trai si vom vedea,oricum marele sinod pare un mare fisss,nu prea mai pare a fi unul ” tilharesc „,doar daca nu or pune minoritarii presiune pe el…

  Prin reducere la absurd,poate ca ar putea iesi si ceva bun din el,mai ales din partea episcopilor greci,cum au si dovedit-o deja,desi nu la nivel de sinod ( ca si Ecumenicul are drept de ” veto” ,dupa cite am inteles )

  Apreciază

 7. cca70 said, on Iunie 20, 2016 at 9:52 pm

  off topic

  conform spuselor unui parinte inca o Romanie ( ca si populatie ) a fost omorata de noi prin avorturi:

  Tulburator mesaj

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Un-preot-ortodox-din-Covasna-a-declansat-o-campanie-de-salvare-a-pruncilor-de-la-avort-si-pana-acum-au-fost-salvate-10-vieti-Nu-i-avorta-nu-i-abandona-ii-crestem-noi-INTERVIU-134290

  Apreciază

 8. ines said, on Iunie 20, 2016 at 11:48 pm

  Nu exista gena homosexualitatii. Dovezi stiintifice

  http://www.culturavietii.ro/2016/06/16/spulberarea-miturilor-genetice-gena-homosexualitatii/

  Apreciază

 9. x said, on Iunie 21, 2016 at 10:38 am

  Din profetia sf Ioan de Kronstadt caruia i s-a aratat sf Serafim de Sarov si ia aratat lucruri despre sfarsitul lumi.,, Mi-a arătat apoi spre un nor, şi am văzut mai multe sfeșnice albe arzând, care începură sa cadă la pământ, unele după altele, cu zecile, cu sutele. Şi căzând la pământ, se stingeau, prefăcându-se în praf şi cenușa. După aceea Stareţul mi-a zis: „Vino şi vezi!” Şi am văzut pe nori șapte sfeșnice arzând. Şi am întrebat: „Ce înseamnă aceste sfeșnice căzătoare?”. „Aşa vor cădea în erezie Bisericile Domnului, iar cele șapte sfeșnice de pe nori sunt cele Șapte Biserici Apostolești şi Sobornicești, care vor rămâne până la sfârșitul lumii”. Stareţul mi-a arătat apoi în sus, şi atunci am văzut şi am auzit cântarea îngerilor. Ei cântau: „Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Dumnezeu!” Cei care nu participa la adunarea vandutilor sant 7 biserici de care scrie sf Ioan biserica Rusiei a Georgiei a Bulgariei a Serbiei a Antiohiei a Ierusalimului si sf munte Athos. Mai mult si sf Kukșa a Odesei ,, Sfântul ucrainean cuviosul Kuksa al Odesei, care a trăit între anii 1875-1964, a profeţit că toate credinţele se vor uni în una. Acest lucru nu că nu va aduce nimic bun pentru om, din contră, va aduce tot ce este mai rău. Kuksa al Odesei, care a fost canonizat în anul 1994, mai spune printre prorociri să nu renunţăm la Biserica Ortodoxă şi să mai mergem la ea cât mai putem. Despre unirea religiilor Kuksa mai spune că va aduce desfrânarea în rândul preoţimi. De asemenea, profeţiile Sfântului Kuksa arată că trăim deja sfârşitul lumii.

  Prorocirea cuviosului Kuksa al Odesei ne pune un pic pe gânduri în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, Papa a făcut un pas istoric spunând că ar dori ca biserica catolică să se unească cu cea ortodoxă.

  “Singurul lucru pe care îl doreşte Biserica catolică şi ceea ce încerc şi eu ca episcop al Romei…este unitatea cu bisericile ortodoxe”, a afirmat suveranul pontif într-un mesaj citit în prezenţa patriarhului ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox, la Istanbul.

  Unirea ortodoxilor cu alte religii nu este bine văzută de sfântul Kuksa al Odesei, în prorocirile sale.

  “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfant”. Insa acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunatura de necredinciosi. In cadrul lui toate credintele se vor uni in una. Posturile vor fi anulate, calugaria anulata, calugarilor si episcopilor li se va permite sa se casatoreasca, iar preotilor, sa se recasatoreasca. Noi insa nu trebuie sa acceptam aceste schimbari. Stilul nou va fi introdus in toata Biserica Universala. Fiti vigilenti! Straduiti-va sa mergeti la Bisericile lui Dumnezeu acum, cat ele sunt inca ale noastre. Va veni timpul cand nu le vom mai putea frecventa. Numai cei alesi vor intelege ce se intampla. Pe oameni ii vor obliga sa se duca la biserica apostata, insa nu trebuie sa mergem intr-acolo in niciun caz. Va rog, stati in credinta ortodoxa pana la ultima suflare si va veti mantui”, sună prorocirea sfântului Kuksa al Odesei, citată de acvilaortodoxa.wordpress.com.

  Apreciază

 10. emanuel1979 said, on Iunie 21, 2016 at 11:43 am

  Papa a anuntat lumii despre venirea lui antihrist, si a spus ca Lucifer e tatal lui Iisus Hristos.

  Apreciază

 11. octoviv said, on Iunie 23, 2016 at 12:25 am

  Foarte grav, ereziarh sau minciuno-episcop care hulește Una Sfânta, Soborniceasca și Apostolica Biserică:

  Representative of Constantinople does not believe Orthodox Church “One”

  Source: Union of Orthodox Journalists

  June 22, 2016

  http://pravoslavie.ru/sas/image/102400/240035.p.jpg?mtime=1466608971

  The Orthodox Church is not the “One Church of the Symbol of Faith”. This belief was announced by representative of the Constantinople Patriarchate Bishop Cyril (Catarellos) of Avida in an article posted at Romfea.gr.

  Bishop Cyril believes that despite confession of the “One Holy Catholic and Apostolic Church”, it is not affirmed in the Orthodox patristic Tradition that the Orthodox Church is the One Church of the Creed.

  According to the bishop of Avida, those who consider the „One Church” to be exclusively the Orthodox Church are misled. Based on the patristic and canonical Tradition, the “One Church” also includes other heterodox churches, believes the representative of the Constantinople Patriarchate.

  Edited by OrthoChristian.com

  Union of Orthodox Journalists

  22 / 06 / 2016

  ANATHEMA! ANATHEMA! ANATHEMA! minciuno-episcopului Chiril Catarellos, ereziei lui, tuturor celor ce cred ereziei lui, tuturor minciuno-episcopilor eretici și tuturor ereziilor lor!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: