SACCSIV – blog ortodox

Foto: VITRALIU BIZAR si STATUIE CU PROMETEU in ACADEMIA ORTODOXA din CRETA, acolo unde are lor MARELE SINOD

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 19, 2016

vitraliu-masonic-Creta_2

Marele Sinod are loc la Academia Ortodoxa din Creta. Acolo se afla vitraliul de mai sus.

Iata ce putem citi la Apel adresat unui adevărat cinstitor al Părintelui Justin Pârvu: Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei de pe Sinodul Talharesc:

[…]

Părintele Anastasie Goțopoulos (autorul cărții Rugăciunea în comun cu ereticii – pe care am avut cinstea de a o traduce din limba greacă și a apărut la Editura Predania) a evidențiat, într-o scrisoare oficială adresată tuturor Bisericilor Ortodoxe participante la Sinodul din Creta, că la intrarea în paraclisul ”Academiei Ortodoxe din Creta” se află vitraliul de mai jos, al cărui autor este R. Bleninger. Acest vitraliu apare și în alte locuri ale clădirii. El înfățișează trei siluete umane, care se află în mijlocul unor flăcări, probabil reprezentând omenirea cea chinuită în cuptorul ispitelor acestei vieți. Acești trei oameni își ridică mâinile, în poziție de rugăciune, către trei simboluri religioase: unul se roagă spre Crucea Domnului Hristos, altul spre Semilună (aflată în stânga Crucii) și al treilea se roagă spre Steaua lui David (în dreapta Crucii). Sfânta Cruce și cele două simboluri ale așa-ziselor religii monoteiste (islamul și mozaismul–în fapt religii antihristice) sunt unite printr-un curcubeu, care este prin excelență simbolul Noii Ere (New Age). În acest mod este exprimat în modul cel mai clar sincretismul interreligios ecumenist. Cu alte cuvinte, este un loc masonic, unde sunt adunați ierarhii ortodocși spre a face, vrând-nevrând, jocul Masoneriei, vrăjmașa lui Hristos și închinătoarea satanei.

Părintele Anastasie continuă: ”în sala centrală a Academiei Ortodoxe din Creta (unde se va întruni Sinodul în iunie) există două tablouri gigantice și o statuie a lui Prometeu înlănțuit. Cu siguranță, mitul lui Prometeu exprimă faptul că omenirea este în așteptarea unui Mântuitor. Dar, devreme ce din această sală lipsește cu desăvârșire icoana lui Hristos, înseamnă că bietul Prometeu încă așteaptă venirea unui… Izbăvitor și nu s-a împărtășit de roadele mântuirii în Hristos.” Cu alte cuvinte, simbolul lui Prometeu (folosit pe scară largă și în ocultism) arată că în această Academie numai de ortodoxie nu poate fi vorba, ci de așteptarea venirii lui antihrist (sau a celor care fac voia satanei, pregătind calea venirii urâciunii pustiirii).

[…]

Sf. Gheorghe,
16 iunie 2016, la pomenirea trecerii la Domnul
a Cuviosului Justin Mărturisitorul

Cu fiiască supunere,
pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Preasfinției Sale, Preasfințitului ANDREI, Episcopul Covasnei și Harghitei

   Comentariu saccsiv:

   Iata-l si pe Prometeu in holul central al Academiei Ortodoxe din Creta:

ac.crete4

Foto: http://www.egolpion.com/FE4440F2.en.aspx

 

Sa ne amintim si de statuia lui Prometeu din Rockefeller Center, New York:

prometheus2

Opera de arta ce rezuma practic doctrina luciferica si actioneaza ca figura centrala in jurul careia se invarte programul de arta al Centrului Rockefeller:

Locuri sinistre – ROCKEFELLER CENTER. O celebra locatie din New York contruita special pentru promovarea LUCIFERIANISMULUI

Cititi va rog si:

Simboluri bizare pe SIGLA MARELUI SINOD

 

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. NIMENI said, on iunie 19, 2016 at 10:13 am

    Nu vad niciun tanar tatuat la MANASTIREA SF. TROJITA …

    Apreciază

  2. Vasile said, on iunie 19, 2016 at 10:31 am

    Vitraliul ala este extrem de dubios. Ce cauta steaua evreiasca si semiluna intr-o institutie ortodoxa? SINCRETISM. Iar curcubeul = homosexualitate. Simboluri folosite azi la greu de Noua Ordine Mondiala anticrestina.

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on iunie 19, 2016 at 1:59 pm

      Dar care e curcubeul??.. eu vad steagul Romaniei. Curcubeul are 3 culori?

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 19, 2016 at 2:16 pm

        Gabriel M.

        Direct steagul Romaniei e …

        Apreciază

      • mihai said, on iunie 19, 2016 at 2:41 pm

        SI CUMEA COINCIDENTEI URMATORUL SINOD TILHARESC SE VATINE LA BUCURESTI, SAFIE OARE SI ACEASTA CAUZA CARE SE LUCREAZA CU RITM ALERT LA TERMINAREA ,,CATEDRALEI MANTUIRI”?

        Apreciază

      • Gabriel said, on iunie 19, 2016 at 2:52 pm

        Steagul Romaniei are albastru sus

        Apreciază

      • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 3:15 pm

        Antihristul va fi roman. Ganditi-va putin la salvatorul fals Superman, tot in culorile tricolorului nostru e imbracat. Apoi antihristul Nicolae Carpathia din Filmul Left Behind. Apoi profetiile acelui indian ratacit Sundar Singh, ale Baba Vanga si mai era inca un ratacit, toti spuneau la fel ca salvatorul lumii va veni din Romania. Ce mod mai bun de a distruge ortodoxia adevarata a credinciosilor romani decat prin aducerea celei mai cumplite inselari direct in mijlocul lor si a bisericii? Din vitraliul satanist de mai sus nu pot decat sa inteleg ca antihristul roman, aflat in centru si direct in cruce, va unifica extremele, iudaismul si islamul.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 19, 2016 at 8:30 pm

        Paul222

        Dar in mod real antihristul este evreu.

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iunie 19, 2016 at 8:51 pm

        Paul222

        daca ai ajuns sa crezi asa ceva cand il vei cunoaste pe anticrist te vei inchina lui… ca NU e roman, ci EVREU !!!

        mai oameni voi mai ganditi? am impresia ca a INNEBUNIT si lumea care merge la Biserica si i se pare ca e pe calea cea dreapta! veniti-va in fire, invatati-va Scripturile si Ortodoxia ca urmeaza vremuri grele cand NIMENI NU va va lumina si fiecare va trai cu MINIMUL de har dobandit de viata sa duhovniceasca….SARACA….
        nu mai pierdeti vremea in maruntisuri si umanisme IEFTINE, cel ca NU a agonisit duhovniceste VA PIERI el si plozii/NEAMUL lui, vremea NU mai ingaduie … toata CARNEA va pieri si va mosteni rasplata CARNII … adica IADUL !

        daca ai venit din iadul britanic in Ro ca sa spui asa o ENORMITATE , ai MARE grija ca nu mare lucru ai dobandit! salvarea TRUPEASCA a omului sau a plozilor lui NIMIC NU este …FARA TREZVIE si Dreapta Credinta/Intelegere…

        Apreciază

      • el said, on iunie 19, 2016 at 8:54 pm

        Paul222

        Ro e CACAT iniantea lui antcrist ! asa sa stii… crestini ortodocsi VANDUTI, INSELATI, NEPCAITI, INDRACITI si TRUFASI degeaba… VOR PIERI ca neam , va ramane …RAMASITA MICA FT FT FT MICA !!!

        Apreciază

      • el said, on iunie 19, 2016 at 8:55 pm

        Paul222

        pieirea nemurilor ortodoxe va incepe DE LA Ro… si aici va fi atins APOGEUL ei!

        Apreciază

      • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 11:11 pm

        Oameni buni, nu trebuie sa fie roman din neamul romanesc, ci „roman” ca Iohannis, adica cetatean roman, vorbeste limba romana. La fel si cu toti alogenii infiltrati. Pai Mugur Isarescu e roman sau evreu? Care e impresia generala a publicului, stie cineva ca e jidan? La fel MRU, sau Basescu sau multi multi alti infiltrati, majoritatea cu nume romanesti dar si altii fara nume romanesti. La asta m-am referit. Voi va dati seama ca in Romania traiesc MII de evrei cu nume romanesti, nu?

        Apreciat de 1 persoană

      • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 11:13 pm

        Te-ai grabit sa ma judeci frate „el”. Nu ma voi inchina in veci si pururi antihristului, de oriunde ar fi el. Cunosc Scriptura si inselarea care ni se pregateste.

        Apreciază

      • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 11:20 pm

        Inca un „indiciu” ca Romania are un loc important in vremurile de pe urma: observati posterul acestui film apocaliptic japonez , vedeti forma casei poporului in partea superioara a zidului… trebuie sa existe un motiv pentru toate aceste „coincidente”.

        Si apoi, uitati-va bine la Superman, falsul Mesia, Extraterestrul Salvator, cati oameni nu au fost amagiti la nivel mondial cu el? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/eb/SupermanRoss.png

        De ce e colorat in culorile tricolorului nostru? Nu v-ati intrebat?
        Si acum acest vitraliu de la Athos vine parca sa confirme si mai departe aceasta teorie.

        Repet, nu roman autentic din neamul nostru, ci doar un alt Iohannis. Un evreu cu nume romanesc, care s-a nascut aici eventual si vorbeste limba noastra perfect.

        Eu nu am 100% certitudine ca va fi asa, nu sunt profet evident. Este doar o teorie care nici macar nu-mi apartine dar care am imbratisat-o avand in vedere multitudinea de indicii, semne, marturii ale unor oameni s.a.

        Acum spuneti voi, frate „el”, ce cauta steagul Romaniei in vitraliul ala cel putin dubios?

        Apreciază

      • Titi said, on iunie 20, 2016 at 2:22 am

        paule, cu rosu galben si albastru nu e doar drapelul romaniei..
        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_flags_by_color_combination

        daca nu ma insel, ai mai zis candva ca Putin e antihristul..

        Antihrist are 16 ani.. s-a nascut prin inseminare artificiala.. dintr o curva infertila evreica.. Romania nu va exista (cel putin nu in forma actuala) in momentul aparitiei lui antihrist.. Am avut mai multe vise, in momente importante , fie in preajma unor sarbatori, fie dupa rugaciuni… poate in alte comentarii am sa dezvolt pe larg ceea ce am visat, va recomand sa cititi psalmii lui David cat mai des, si in special in momentele de prigoana sau de razboi..

        Eu l-am visat pe antihrist cu parul blond (spre roscat) cu ochii albastrii, ca ai lui Paris Hilton.. Toata forta nucleara va fi in mainile lui in momentul in care va fi la conducere, avand putere sa distruga orice tara, orice zona, pe oricine ii va sta in cale.. Cei care lucrati pentru evrei, rupeti orice legatura si refuzati sa mai lucrati pentru ei si firmele lor pentru ca o sa contribuiti la dezvoltarea puterii antihristului.. O parte din profitul pe care ei il fac de pe urma muncii voastre se duce in dezvoltarea bombelor nucleare..

        Israel dezvolta cele mai periculoase bombe in orașul Dimona . Eu unul am lucrat candva pentru o firma de publicitate a unor evrei, si am avut un vis, pe care abia mai tarziu l am inteles, si mi am dat seama ca trebuie sa rup orice legatura si sa incetez a mai lucra pentru evrei.

        Apreciază

      • el said, on iunie 20, 2016 at 11:25 am

        Paul222

        sa-ti ajute Dumnezeu sa nu uremezi vreodata pe anticrist!
        cat despre stiut Scripturile, profetiile…mai citeste, vei vedea ca este SCRIS de Sf Serafim de Sarov ca anticrist se va naste din curva evreica …in Rusia…. dar va fi EVREU din neamul lui dan BLESTEMAT de Patriarhul Iacov Parintele lor si al nostru !

        Ro nu are NIMIC de-a face in „ecuatie”… e INSIGNIFIANTA, o CURVA ieftina care si-a VANDUT SUFLETUL si a TRADAT pe Hristos si care va fi spulberata !

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 20, 2016 at 1:29 pm

        el

        Iti raspund aici ca sa intelegi doar tu. Sunt lucruri pe care nu le pot spune in public, dar pe care daca ti le-as explica pe e-mail, ai intelege. Sa incerc sa-ti explic totusi ceva aici: de exemplu sa zicem ca tu ai o mare problema si eu vreau sa te ajut. Tu insa esti eretic si nu doar ca nu esti incantat de ajutorul meu, dar mai si insisti imbeciloid sa-mi bagi mie pe gat mizeria ta de religie. E un raspuns partial la prima parte a stii tu carui comentariu al tau. Restul, daca vrei, pe e-mail.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 20, 2016 at 2:14 pm

        el

        Nu-i vorba de acela. Nici nu ti-ar veni sa crezi despre cine e vorba …

        In rest, ce-ai zis tu chiar ma si stradui sa fac.

        Apreciază

      • Paul222 said, on iunie 20, 2016 at 11:28 am

        Intr-adevar exista si alte tari cu aceleasi culori dar dintre cele cu galbenul la mijloc, intre rosu si albastru, doar Romania si Moldova sunt tari ortodoxe. Pana la urma e doar o teorie…

        Apreciază

      • Nicoleta said, on iunie 21, 2016 at 2:42 pm

        Cu culoarea albastra in jos?!…

        Apreciază

    • octoviv said, on iunie 19, 2016 at 3:49 pm

      Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografică a venirii “Salvatorului” Noii Ordini Mondiale:

      […]
      Show-ul secolului – „Venirea lui Iisus”

      Al doilea pas al proiectului NASA presupune organizarea unui gigantic spectacol holografic proiectat chiar pe cer, astfel încât să fie vizibil pe întreaga planetă, care va simula venirea lui Mesia. Prin emisia unor unde care acţionează direct asupra creierului, fiecare om va vedea în această hologramă pe Mântuitorul specific religiei sale şi îl va auzi vorbindu-i în limba lui.

      Cu ajutorul unor computere performante care vor coordona spectacolul şi al sateliţilor din jurul pământului care vor emite semnale de joasă frecvenţă (LF), foarte joasă frecvenţă (VLF) şi extrem de joasă frecvenţă (ELF) vor fi proiectate holograme folosind pe post de ecran pelicula de sodiu care înconjoară pământul la o înălţime de aproximativ 100 de km. Animarea pe computer şi semnalele auditive vor părea că provin din adâncimile spaţiului şi îi vor face pe adepţii ardenţi ai diferitelor religii să creadă că sunt martorii mult promisei întoarceri a propriului Mesia.

      “Apoi proiecţiile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna etc. se vor uni într-o singură imagine şi «Salvatorul» universal le va face o mare revelaţie. Le va spune că diversele scripturi sunt false şi că vechile religii sunt responsabile pentru răul de pe planetă. De aceea ele trebuie abolite pentru a lăsa locul unei noi religii care va fi condusă de el, unicul Dumnezeu pe care îl pot vedea cu ochii lor şi auzi cu urechile lor.”

      Diabolicul plan prevede ca în urma acestei apariţii să se creeze o mare dezordine socială, în care milioane de susţinători fanatici ai dogmei unei religii se vor ridica împotriva altor milioane de susţinătorilor fanatici ai dogmei altor religii. Se vrea astfel generarea unor conflicte cum nu s-a mai văzut până acum. Pare de domeniul fanteziei, însă mijloacele pentru a realiza aceasta deja există.

      „Diverse servicii secrete arată că în ultimii 25 de ani (este vorba de anul 1994 n.n.) fosta URSS a stocat deja într-un computer extrem de avansat informaţii despre proprietăţile electrice, chimice şi biologice ale creierului uman rezultate în urma studiilor pe milioane de oameni. Aceste date permit manipularea senzaţiilor auditive şi vizuale. Au fost stocate de asemenea şi date despre toate limbile şi dialectele vorbite în prezent pe glob pentru a fi generate mesaje artificiale pe înţelesul oricui. Existenţa unor astfel de computere este menţionată şi într-un articol publicat în martie 1983 în ziarul Sidney Morning Arrow.

      La fel stau lucrurile şi în SUA şi Europa. Încă din anii ‘70 s-au realizat cercetări asidue privind combinarea undelor electromagnetice şi a hipnozei. În 1974 cercetătorul G.F. Shapis scria: «Cuvintele hipnotizatorului pot fi modulate electromagnetic, astfel încât să acţioneze direct asupra creierului sub formă de unde, fără a mai fi nevoie de receptarea şi transportarea sunetului şi fără ca persoana expusă la astfel de influenţe să aibă vreo şansă de a controla fluxul informaţional receptat.» Cei care cercetează fenomenul de channeling au observat că numărul celor care se consideră canale a crescut exponenţial de când se fac astfel de cercetări. Cei care practică aşa ceva ar trebui să îşi utilizeze simţul critic şi discernământul pentru că de cele mai multe ori nu cunosc sursa a ceea ce ei numesc ghidare divină.”
      […]

      Apreciază

    • templier's blog said, on iunie 19, 2016 at 6:01 pm

      Vasile,nu confunda Drapelul României cu curcubeul.Citeste și documentează,înainte de-a afirma,ce’ înseamnă curcubeul.!

      Apreciază

      • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 11:14 pm

        Nu este curcubeu este fix o referinta la drapelul nostru, Albastru galben si rosu. Curcubeul mai are violet, verde, portocaliu…

        Apreciază

    • Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 11:27 pm

      Frate „el” legat de comentariul tau „Ro e CACAT iniantea lui antcrist ! asa sa stii… crestini ortodocsi VANDUTI, INSELATI, NEPCAITI, INDRACITI si TRUFASI degeaba… VOR PIERI ca neam , va ramane …RAMASITA MICA FT FT FT MICA !!!” Poate ca da, poate ca nu, eu nu sunt in masur sa judec poporul nostru la gramada. Si stii de ce ? Pentru ca inca mai traitori adevari, de exemplu avem pustnici. Habar nu am cati sunt de multi, dar uita-te pe articolul de mai jos si gandeste-te bine.

      „La poalele Munților Rarău, locuitorii din Câmpulung Moldovenesc nu au habar că acolo sus, în munți, se află o altă lume.

      „Cui îi mai stă capul la ce se petrece pe sus, în negura pădurilor? De Zosima încă se mai zvonește, datorită longevității sale, ca despre un călugăr teribil de bătrân și „paranormal”, care bântuie de peste un secol pădurile dimprejur, cu părul și barba până aproape de pământ, pe care unii l-au văzut că pe o fantasmă, căci el are capacitatea „de a se face nevăzut” („când apare, când dispare printre copaci, nici nu știi dacă-i om sau nălucă”), nevoind să vorbească sau să vadă alți oameni”, scrie autorul unui reportaj amplu publicat de Formula AS. „Se mai știe că Rarăul e o veche și însemnată vatră sihăstrească, încă din veacurile XIV-XV, din vremea Cuvioșilor Chiril și Sisoe, ucenici ai Sfântului Daniil Sihastrul, că din acele timpuri tot muntele a fost continuu plin de pustnici.”

      http://www.activenews.ro/stiri-social/Adevarul-despre-pustnicii-nevazuti-din-Muntii-Bucovinei.-Singura-legatura-cu-lumea-ascetilor-cu-aura-de-sfintenie-este-Ioan-Baron.-Cel-caruia-calugarii-manastirilor-din-jur-ii-spun-ingrijitorul-sihastrilor-134259

      La fel stiu de la niste frati de la Manastirea Sihla ca si Muntii Neamtului sunt plini de pustnici, multi cica se aduna noaptea dupa ora 12 la pestera Cuvioasei Teodora, in mare taina.

      Daca Romania, cu toata masa de ortodocsi caldicei, vanduti, inselati si cum mai zici tu, are si foarte multi sfinti desavarsiti, care prin rugaciunile lor tin urgia departe de noi? Daca defapt pentru ei ne mai tine Dumnezeu? Daca avem ultimii sfinti ai ultimelor zile, in cea mai mare concentratie, in muntii nostri?

      Daca defapt pentru ei ar vrea sa vina Antihristul intre romani? Pentru a pierde pana si din cei alesi?

      Ridic si eu niste intrebari, nu dau cu parul. 🙂

      Si repet intrebarea, pentru tine ce inseamna acest vitraliu?

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 20, 2016 at 5:43 pm

        Paul222

        nu te nadajdui la pustnici caci NICI Hristos INSUSI FARA POCAINTA NU mantuieste poporul asta de INSELATI si ahtiati dupa capatuiala. curve si informatori nepocaiti dupa 25 milioane de ucideri si ai caror urmasi continuand si mai cu sarg spurcaciunile parintilor lor!
        Mantuirea nu e hocus-pocus preparatus…. vezi ce stare de APOSTAZIE are clerul si ce stare de „duhovnicie” are poporul inchinator la diavoli ( fie el din genul tinerilor „frumosi si liberi” de la colectiv’, fie de genul DUCATORILOR DEGEABA la Biserica care cheama diavolii lui boca si nu numai….)

        vitraliul ala inseamna o HULA si e IRELEVANT ce culori are stilizat curcubeul acela. nu am ajuns a ne piredem vremea si cu „heraldica”/ermineutica simbolurilor indracitilor, destul ca IGNORAM Credinta Ortodoxa ….

        Apreciază

      • el said, on iunie 20, 2016 at 5:47 pm

        Paul222

        „Daca avem ultimii sfinti ai ultimelor zile, in cea mai mare concentratie, in muntii nostri?”_____ asta de unde ai mai scos-o? de la care baba omida „patriHoata”??
        visezi frumos, pacat ca sunt DOAR VISE…..

        nici Hristos Insusi NU a putut sa mantuiasca neamul cel rau al iudeilor VICLENI, cu atat mai putin pustincii din munti NU VOR PUTEA mantui neamul cel rau al romanilor APOSTATI !

        Apreciază

      • el said, on iunie 20, 2016 at 5:54 pm

        Paul222

        mai omule e vremea lui „scapa cine poate” ! pustnicii se sfintesc in continuare si poporul CURVAR si LEPADAT se INDRACESTE in continuare .: „11. Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă. ” ( cap 22 ULTIMUL din Aposcalipsa Sf Ioan!)

        si CATI iudei s-au mantuit de la Hristos incoace , tot asa si din romanii de azi RAMASITA MICA va ramane…

        Apreciază

  3. ORTODOXIE said, on iunie 19, 2016 at 1:01 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

    • mihai said, on iunie 19, 2016 at 2:46 pm

      acea femeie este bolnava mintal,

      Apreciază

    • Ana Maria said, on iunie 19, 2016 at 3:59 pm

      Eu cred ca personajele sunt inventate, nu sunt reale.Le-au creat povestea pentru a manipula si pt a induce o anumita gandire. Observati ca totul e in numele ,,dragostei”.

      Apreciază

  4. Arhanghelul said, on iunie 19, 2016 at 5:54 pm

    gabriel

    … steagul Romaniei a avut si … galben, rosu, albastru … steagul lui Mihai Viteazu … ordinea a mai diferit in functie de epoca … de exemplu steagurile tarilor masonice (independenta/organizare sub masoni … ~1800 – 1900 ) au culorile separate pe verticala … ex: Franta, Belgia, Romania, Italia, etc. … asa ca poate pricepeti diferenta intre statele masonice si celelalte …

    Cum ar fi sa ne intoarcem la steagul pe orizontala … albastru (cer), galben (bunastare/holde/etc) si rosu (pamantul aparat cu sange de stramosi) … oare atunci ne-am mai vinde pamantul … inrosit de strabunii nostri … ??? … am mai vinde sangele ala … pe un BMW cu numere de VULGaria …

    Daca inlocuim … palma de pamant … cu credinta Crestin Ortodoxa … si ca suntem datori cu o moarte pamanteasca … a’pai sa nu o dam pe moartea vesnica … ci pe vesnicia alaturi de Dumnezeu …

    Apreciază

  5. acelas said, on iunie 19, 2016 at 6:01 pm

    f probabil un fief masonic, al ocultei etc. …

    apropos, ce ma surprinde putin in abordarea impecabil teologica pe care au avut-o parintii autentic ortodocsi care au contestat „micul” sinod prin acea adunare din Grecia la care a participat si PS Longhin, de ce nu au avut si un alt tip de abordare, direct, frontal, pe persoanele ce participa pa acest „sinod”, pe capii lor. Adica de ce nu au spus raspicat verde-n fata, esti mason! si mason notoriu! toata lumea o stie, si dpdv eclesiologic nu mai ai drept sa slujesti (pana nu te lepezi public si pocaiesti), tre sa fii anatemizat etc, adica tu patriarh Bartolomeu, tu patriarh Daniel si atatia si atatia ierarhi de prin Grecia si Romania care tin mortis sa se tina acest „sinod”, si pe care ii stim noi mirenii ca sunt masoni, daramite ierarhii din acelasi sinod national cu ei de atatat amar de vreme, nu cunosc ei acelea?? Cred ca ar fi trebuit declamat totul si treaba s-ar fi rezolvat mult mai simplu si direct si intr-un mod incontestabil, am fi stiu si noi ba chiar mai multe (de ce tainuiesc?). Nu cred ca trebuie sa le fie teama de „lipsa de probe” si perspectiva acuzarii de „calomnie”, ca majoritatea mirenilor ar fi inteles, crezut pe cuvant si sustinut neconditionat.

    .

    Apreciază

  6. emanuel1979 said, on iunie 19, 2016 at 7:44 pm

    Hristos către ecumeniști

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, căci construiți în orașe biserici mărețe, însă prin smintelile voastre distrugeți credința din inimile credincioșilor!

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, căci îi prăznuiți pe Sfinți în sărbătorile voastre, însă îi necinstiți prin faptele voastre!

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, căci vorbiți despre dragoste și unire cu ereticii, însă pe ortodocși îi urâți și îi prigoniți!

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, care vorbiți peste tot, zi și noapte, despre dragoste, care ridicați în slăvi dragostea Tatălui Meu, însă lepădați dreptatea și judecata Lui; care ați șters cuvintele: păcat, urgie a lui Dumnezeu, iad și pocăință din vocabularul vostru, ca să placeți oamenilor!

    Povățuitori orbi, care umblați în întunericul ecumenismului și considerați că lumea este lumină, care vă numiți pe voi înșivă teologi, însă lepădați teologia ortodoxă.
    Slugi viclene și nevrednice! Nu știați că „sluga aceea care a știut voia stăpânului și nu s-a pregătit, nici nu a făcut voia lui, va fi bătută mai mult”[4]?

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, care desființați Canoanele Bisericii și vă rugați cu ereticii împotriva legii lui Dumnezeu.
    Nebuni și orbi! Nu vedeți că cu cât vă rugați mai mult cu ei, cu atât mai mult se depărtează de adevărul Meu?

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că pretindeți ascultare oarbă de la poporul Meu pentru împlinirea poruncilor voastre nedrepte și potrivnice lui Dumnezeu, iar voi dați cu copita ca măgarii la voia Tatălui Meu.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că părăsiți oile Mele și îi îmbrățișați pe lupi.

    Păstori necredincioși și năimiți, care stricați via Mea și întinați partea Mea cu întinăciunea ecumenistă, care dați partea Mea cea dorită în pustiul neumblat al panreligiei antihristului. Cum veți scăpa de Judecata ce va să fie?

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că ați numit ereziile Biserici, făcându-le asemenea cu Sfânta și neprihănita Mea Biserică, pe care am câștigat-o cu Sângele Meu.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că organizați conferințe împotriva sectelor și ereziilor noi, dar conlucrați în chip minunat cu cu cele vechi, condamnate de Sfinții Părinți.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că închideți oamenilor Împărăția Cerurilor; voi nu intrați, dar nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați. Îi înșelați pe eterodocși cu înșelare jalnică numind Biserici adunările lor satanice și asigurându-i că sunt botezați și merg pe calea cea bună și sigură.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că pregătiți Sinod sfânt și mare, nu ca să dați, așa cum spuneți, mărturia ortodoxă în lume, ci ca să desființați poruncile Mele.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că vă îngrijiți și vă preocupați de mediul înconjurător (natural), în loc de cel duhovnicesc, adică de pădurile pământului, care sunt mistuite de foc din pricina fărădelegilor ce se săvârșesc pe el (pământ), iar nu de sufletele oamenilor, care trebuie să moștenească Împărăția Cerurilor; de dobitoace, de zburătoare și de cele dispărute, mai degrabă decât de embrioanele umane ucise în chip înfricoșător prin avorturi. Câini fără de glas, care nu latră, adormiți în paturi, cărora le place să trândăvească, încăpățânându-se să nu mustre genocidul acesta.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, care vă fățărniciți că sprijiniți drepturile omului în parlamentele statelor, însă îi afurisiți fără justificare pe cei care vă mustră fărădelegile voastre.

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că îl afurisiți pe robul Meu, apărătorul Numelui Meu, judecându-l fără drept de a se apăra. Căci ați spus în sinea voastră: De partea noastră este puterea legii dreptății. Veniți să-l afurisim pe acesta, pentru că nu ne este folositor și se împotrivește lucrurilor noastre și ne impută nouă încălcările legii; greu ne este chiar și a-l vedea.
    Nedrepților și nelegiuiților! Nu știați că blestemul aruncat pe nedrept și care nu află loc, se întoarce la cel care l-a aruncat?

    Vai vouă, ecumeniști fățarnici, că dăruiți oamenilor Coranul în loc de Evanghelia Mea, și îl mai numiți și sfânt. Dacă credeți că Coranul este sfânt, atunci vă lepădați de Mine și de Evanghelia Mea. Iar dacă nu credeți că este rătăcire și minciună, dar îl numiți sfânt ca să placeți celor de alte credințe și celor care primesc darul fățărniciei voastre, vă amăgiți și dragoste nu aveți întru voi.

    * * *

    S-au pocăit cărturarii și fariseii după acele înfricoșate «Vai» -uri pe care le-a rostit Hristos împotriva lor? Din păcate, nu. În loc să se pocăiască, „s-au sfătuit ca să-L prindă pe Iisus, cu vicleșug, și să-L ucidă”[5]. Se vor pocăi ecumeniștii în urma mustrării făcută împotriva lor? Dacă l-am fi întrebat pe Sfântul Vasile cel Mare, ne-ar fi răspuns: „Nici etiopeanul nu-și schimbă pielea, nici leopardul culorile sale, nici cel întărit în dogme strâmbe nu este cu putință să se întoarcă de la răul ereziei”[6].
    Suntem îndreptățiți ca noi, astăzi, să fim mai optimiști decât luminătorul cel mare care luminează din Cer, Vasilie din Cezareea, când aceea, pe care sunt chemați ecumeniștii să 0 renege, este nu o erezie, ci panerezie?

    Traducere din limba greacă de Ierom. Ștefan Nuțescu.

    Apreciază

  7. Apa trece, pietrele raman said, on iunie 19, 2016 at 11:02 pm

    Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară, cum piere fumul; cum se topeşte ceara la faţa focului, aşa să piară diavolii de la faţa celor ce-L
    iubesc pe Dumnezeu şi se însemnează cu semnul crucii şi zic cu veselie: Bucură-te,preacinstită şi de viaţă făcătoare crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, şi S-a pogorât la iad şi a călcat puterea diavolului şi te-a dăruit nouă pe tine, cinstită crucea Sa, spre alungarea a tot pizmaşul. O, preacinstită şi de viaţă făcătoare crucea Domnului! Ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, şi cu toţi sfinţii în veci. Ami

    Apreciază

  8. […] E important sa stim pentru cultura noastra generala dar si mai important consider a fi acest subiect in contextul articolului Foto: VITRALIU BIZAR si STATUIE CU PROMETEU in ACADEMIA ORTODOXA din CRETA, acolo unde are lor MAREL…. […]

    Apreciază

  9. mircea.v said, on iunie 20, 2016 at 12:25 pm

    Titi,

    toti cei care lucreaza in banci si IT lucreaza pt antihrist.

    @el,

    om fi noi cum om fi, da nu-i frumos sa zici asa de Romania. Romania e facuta si din stramosii nostri si din cei de acum. Ramasita ff mica va fi peste tot, nu numai la noi, si toate tarile vor fi cacat in fata lui Antihrist. Da ma tem ca tu te justifici asa si dai asa tare in Romania, ca nu mai esti in tara si nu prea vrei sa revii. Nu uita, multi din Sfintii Inchisorilor au avut posibilitatea sa plece din tara (stiind ce ii asteapta) si au refuzat. Eu zic ca nu vom pieri ca neam, si asta datorita Sfintilor Inchisorilor. Zice Parintele Calciu ca vom fi judecati si pt ceea ce facem pentru neamul nostru. Poate faci ceva si pt neamul tau de acolo de unde esti, dar oare nu ai face mai mult daca ai fi acasa? Crezi ca degeaba ne-am nascut in Romania?

    Apreciază

    • el said, on iunie 20, 2016 at 6:10 pm

      mircea.v

      nu chiar toate tarile, iata ca unlele i se vor OPUNE si NU il vor primi. dar Ro NU face parte dintre acestea.

      fiecare om e o taina, despre mine poti sa-ti dai cu banuiala cum si cat vrei nu ma supar, problema e asa cum o spun eu si tu te superi degeaba ca nu eu am creat-o/inventat-o ci doar am NUMIT-O … poate poate se mai trezeste vreo constiinta sa se scape PUNCTUAL de urgia viitoare, caci ca neam NU se va mai putea, tine minte… !

      neamul acesta a avut rastimp 25 ani ( O GENERATIE !!!!) ca sa se pocaiasca la dispozitie ( pentru rugaciunile stramosilor lui buni si ale acelora pe care i-ai numit tu ) … si el s-a INDRACIT !

      Apreciază

    • el said, on iunie 20, 2016 at 6:18 pm

      mircea.v

      si Hristos CATE nu a facut pentru neamul Sau si pentru tot neamul omenesc?
      si CATI s-au folosit? intai din neamul Sau …. : RAMASITA( care aiba acum se va aduna), si din neamul omenesc cel numeros peste veacuri ca pulberea pamantului…. : tot RAMASITA !

      omul care se sfinteste face MAXIMUL pentru el/neamul sau /OMENIRE !
      MAXIMUL = SFINTENIA!… si cu asta TOTI suntem datori ca TUTUROR s-a zos ” fiti sfinti ca Tatal vstru cel din ceruri este Sfant!” -…. si? CATI asculta/implinesc Cuvantul? si sfintenia nu are circumcizie geografica….

      Apreciază

      • el said, on iunie 20, 2016 at 7:00 pm

        … circumscriere, sorry… 🙂

        Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 20, 2016 at 8:24 pm

        @el,

        E f corect ce spui, dar fiecare trebuie sa se uite la el ce face, (ca in pilda aia cu pasarea colibri care isi facea partea ei, cand toti spuneau ca e nebuna) nu ca Iisus… Ca seamana ca ne comparam noi cu Iisus. Normal, fiecare om e o taina, dar, in primul rand, daca tot santem asa, vai mama noastra, parca asa spune Mantuitorul, ca cei bolnavi trebuie ajutati. Cu atat mai mult cu cat sant din neamul din care ne-am nascut.
        Acuma, daca faci misiune ortodoxa pe unde esti, ce sa zic, f bine, dar nu mai vorbi asa rau de Romania, ca in nici un caz nu trezesti oameni cu astfel de vorbe. Ba din contra.

        Apreciază

      • el said, on iunie 21, 2016 at 5:36 pm

        mircea.v

        pai daca am spus ca nici Hristos nu poate sa mantuiasca FARA pocainta poporul, ce sa faca o biata pasare colibri ca mine? e frumoasa/poetica povestioara ta cu pasarea cea mica si cu constinta, dar nu e bine aplicata la viata duhovniceasca care are alte legi, omul duhovnicesc NU PIERDE vremea pentru cauze pierdute din start pentr ca Intelepciunea Lui Dumnezeu il lumineaza cu har sa priceapa ce e de facut si ce e de lasat, si noi STIM ca PESTE LIBERATEA omului Dumnezeu nu trece, atunci cu ce putem noi sa influentam aceasta libertate? Raspuns . SINGURUL MOD e SFINTIREA proprie !!!… incepe cu tine si paoate poate se vor trezi si altii…dar NU ITI FACE iluzii ca nu de ei ai sa dai seama ci de tine

        n-am spus asta din mandrie ca sa ne comparam cu Hristos ca NU putem, dincontra ca sa NU NE AMAGIM ca FARA voia omului nici Dumnezeu NU POATE sa-l mantuiasca.
        si UNDE e voia poporului azi?
        La APOSTAZIE PATIMI si CURVII!!! La VICLENII si INSELARI ! atunci eu nu sunt nebun ca pasarica ta colibri din poezie sa pierdem vremea cu ceea ce e pierdut, TEME-TE sa NU CAZI si tu impreuna cu cei ce ARD !

        cat despre mine eu nu pot sa schimb pe altii cata vreme nu m-am schimbat pe mine, asa ca INTAIA mea lucrare e la mantuirea si SFINTIREA mea! pe aproapele il ajut cat ma lasa el sa o fac,… ATAT !
        … iar din nefericita experienta practica de-a lungul anilor, destul de indelungata de interactie cu „poporul binecredincios” … am inteles si practic ca e INUTIL ,… aproape NIMENI nu mai e interesat azi sincer de Hristos ca femeia samarineanca odinioara,
        azi alearga toti INNEBUNITI dupa pofte,patimi si capatuieli lumesti si o fac cu ISCUSITE „justificari” si TE URASC de moarte daca incerci sa le arati ca se departeaza de Calea Hristos.
        iar cartile si Invataura Sf Parnti, profetiile si viata riguroasa nu mai atrag pe NIMENI ! …
        fiecare( dintre ducacii Degeaba la Biserica ca nu vorbesc despre cei deznteresati de tema) isi construieste sarguincios si SCHIZOFREN in imaginarul lui a sa „credinta/viata duhovniceasca buna” si crede ca se afla in „miros de buna mireasma duhovniceasca” pe calea cea buna …..

        tocmai din cauza asta : LIBERTAREA OMULUI CEA RAU FOLOSITA ,iata VINE anticrist !

        Apreciază

  10. Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 7:46 pm

    Părerea mea este că acest vitraliu este o reprezentare a noii „ortodoxii” instaurate prin sinodul cretan. Câteva posibile interpretări:
    1. Sub stindardul curcubeului, semnul divin al promisiunii lui Dumnezeu că nu va mai pierde omenirea prin potop, sunt personaje de credinţă diferită. Semnificaţia: Dumnezeu permite ca cei de religii diferite să se roage împreună şi să se unească într-o credinţă unică. Nu va veni nici o pedeapsă a lui Dumnezeu, căci El ne-a promis îngăduinţă.
    2. Curcubeul (reprezentat simplificat) uneşte trei simboluri religioase: steaua lui David, crucea şi semiluna. Semnificaţia: unificare religioasă. Îl obligăm pe Dumnezeu ca, în baza promisunii că nu va mai pierde omenirea, să accepte unirea credinţelor.
    3. În afară de crucea maro de pe curcubeu, mai apare una, mare, strâmbă, care are la extremităţi cele 3 simboluri religioase şi îi cuprinde pe cei trei oameni. Semnificaţia: noua „ortodoxie”. Crucea, simbolul creştinismului, se schimbă, iar noua „ortodoxie” înglobează alte religii. În centrul noii cruci nu mai e Hristosul răstignit, ci triumfă noul noul mesia, pentru care oamenii nu contează (au culoarea gri).

    Apreciază

  11. […] Foto: VITRALIU BIZAR si STATUIE CU PROMETEU in ACADEMIA ORTODOXA din CRETA, acolo unde are loc MAREL… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.