SACCSIV – blog ortodox

V-a fost frig in luna mai? Sunteti prosti. Specialistii spun ca a fost CEA MAI CALDA LUNA MAI inregistrata vreodata

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 18, 2016

Church

Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/gallery-two/

La sfarsitul lui aprilie a fost frig. Marionetele papusarilor si-au vazut insa de treaba:

E frig. Sa semnam cel mai mare acord impotriva incalzirii globale

Cu mult mai frig decat normalul a fost si in mai. Cred ca toti ne amintim buletinele meteo care recunosteau acelasi lucru.

De abia zilele acestea am inceput sa avem parte de temperaturi normale. Si n-a dat bine caldura cea fireasca unei veri, ca gata, au si inceput cu propaganda. Iata de exemplu ce putem citi la Cea mai caldă lună mai înregistrată vreodată. În România e caniculă de pe DC News:

Luna trecută a fost cea mai caldă lună mai de pe glob înregistrată vreodată începând din anul 1880, de când se arhivează informațiile despre nivelul temperaturii medii globale, a anunțat joi NOAA, agenție științifică americană referitoare la problemele oceanelor și atmosferei, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Temperatura medie la suprafața pământului și oceanelor a fost cu 0,8 grade Celsius peste media secolului al XX-lea, ajungând la 14,7 grade și depășind cu 0,02 grade precedentul record pentru această lună, stabilit în 2015, conform National Oceanic and Atmospheric Administration.

Meteorologii au emis o informare de caniculă și vreme instabilă valabilă de vineri, 17 iunie, ora 12:00 până sîmbătă, 18 iunie, ora 23:00.

„Vineri, 17 iunie, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul şi sudul ţării, iar sâmbătă 18 iunie, canicula va persista în Muntenia şi în vestul şi sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37…38 de grade în Lunca Dunării. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.

Începând din după-amiaza de vineri 17 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi nordul Moldovei şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat ploile vor avea caracter torenţial, va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp”.

   Comentariu saccsiv:

La Realitatea tv, dupa ce a fost prezentata aceeasi stire a agentiei americane, tanara ce prezenta emisiunea a indraznit sa apeleze la propria memorie si sa-si aminteasca cu glas tare despre cat de frig a fost de fapt in mai. Insa “specialista” in climatologie i-a “explicat” superior cum ca a fost frig zonal, dar la nivel planetar bla bla bla si da-i si da-i. Probabil ca si in alta tara, daca cineva comenteaza, apare un specialist care sa-i explice acelasi lucru …

   Asadar, ati bagat la cap, da? Oamenii de stiinta va spun ca a fost cel mai calduros mai de cand vietuiti cu totul nociv pe acest pamant. Ati simtit, da? Care n-a simtit este un ce?

De ce a fost cel mai calduros? Pentru ca-i treaba cu incalzirea globala. De ce-i treaba cu incalzirea globala? Pentru ca sunteti prea multi pe acest Pamant, bai astia care nu simtiti. Cati sa va mai duca si aceasta biata planeta? Sunteti multi, deci consumati mult, deci respirati mult iar ca sa o duceti cu totul nemeritat de bine, trebuie ca industria sa va tot produca bunuri, adica sa produca si o gramada ce CO2. Intelegeti ecuatia, bai astia ce va tot inmultiti in nestire?

Dar lasa ca ELITE responsabile si cu putere decizionala vor rezolva benefic si ecuatia asta prin depopulare si GUVERN MONDIAL:

ANALIZA – Mesajul de pe GEORGIA GUIDESTONES (Pietrele Indrumatoare din Georgia): maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta si doctrina NOII ORDINI MONDIALE

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

VIDEO (si transcriptul): DAVID ROTHSCHILD despre GUVERNUL MONDIAL si summit-ul Copenhaga

BILL GATES: “Avem nevoie de un GUVERN MONDIAL”

EDIFICATOR: Cand a inceput nebunia masurilor impotriva INCALZIRII GLOBALE? Conexiunea cu EUGENIA

RAPORT ONU: Nasterea de copii duce la schimbarea climei. INIDICATIE: Emanciparea femeilor si planificarea familiala

TEMPERATURA PAMANTULUI CRESTE ALARMANT – spun hominizii de stiinta aflati in slujba SISTEMULUI. Sa ne amintim ce-i cu escrocheria INCALZIRII GLOBALE si mai ale de motivul pentru care se pedaleaza pe minciuna SCHIMBARII CLIMEI din vina omului

Iar care zice altfel, trebuie eliminat:

Franta: METEOROLOG renumit CONCEDIAT de la France 2 deoarece a demonstrat minciuna SCHIMBARII CLIMEI

Cititi va rog si:

Încălzirea globală – un mit? Hackerii au descoperit date ştiinţifice trucate care ascund „răcirea globală”

 

Tagged with:

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai Rapcea said, on iunie 18, 2016 at 8:30 am

    Apreciază

    • marinela said, on iunie 18, 2016 at 9:19 pm

      Nici in Germania n-am avut o primavara adevarata,fiind mai mult ploaie si timp rece ca toamna,exceptie facind doar citeva zile,cam o saptamina de fapt,timp frumos .Si-acum e rece si umed,ca ploua cam in fiecare zi,deci nu vad unde-i incalzirea aia globala,ce incearca acesti papusari sa ne-o bage pe git.

      Apreciază

  2. DP said, on iunie 18, 2016 at 9:52 am

    A fost primul an in care am facut focul noaptea inclusiv in iunie

    Apreciază

  3. ortodoxend said, on iunie 18, 2016 at 10:50 am

    M-am interesat si eu, iar pentru Romania, luna mai a fost normala, poate uneori mai rece. Insa asta datorita ploilor, norilor. Dar, media pe glob arata temperaturi crescute pe luna mai.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 18, 2016 at 3:02 pm

      ortodoxend

      Te-ai interesat tu …

      Apreciază

    • Mel said, on iunie 19, 2016 at 2:01 am

      Soțul meu a fost in mai in America! Vorbeam zilnic si îmi spunea ca e mai frig decât era la noi in aceeași perioada! Deci sigur in America nu s-au înregistrat temperaturi record in mai anul acesta!

      Apreciază

  4. mihai said, on iunie 18, 2016 at 12:10 pm

    Si sunt destui care pun botul

    Apreciat de 1 persoană

  5. vasile said, on iunie 18, 2016 at 12:39 pm

    Pai frate Vasile, cred că ei au început, deja, să simtă căldura cuptorului si de aia au senzația că suntem în plin proces de încălzire globală😉

    Apreciat de 2 persoane

  6. mircea.v said, on iunie 18, 2016 at 1:12 pm

    Vasile,

    titlul e manipulare 🙂

    V-a fost cald in luna mai in Romania? In Romania nu. Dar in iarna asta v-a fost frig? Nu prea, fata de normal. Eu am consumat de 2 ori mai putine lemne fata de o iarna obisnuita. Deci?
    Specialistii spun ca a fost cea mai calduroasa luna mai global, nu local. Foarte posibil.
    Compari mere cu struguri.

    Astea nu sant temperaturi normale, sant peste ce era acum 30-40 de ani, cand pe vara erau 3-4 zile maxim cu 35-36 grade, si atunci era considerat ceva anormal. Acum, iata ca se vorbeste de astfel de temperaturi si chiar un pic mai mari ca ceva normal.

    Este o crestere de temperatura medie globala, dar nu asa de mare cum zic ei, si nu e asa alarmanta, deoarece Tera are mecanisme de auto-regalare:
    1. De pe tot globul se evapora mai multa apa, rezulta nori mai grosi, cu suprafata mai mare, si asta ecraneaza mai mult tera fata de soare. Este un circuit al apei in natura mult amplificat, si de asta ploi mult mai abundente fata de acum 30-40 de ani.
    2. In astfel de conditii, cu umiditate mai mare, cu CO2 mai mult, plantele se dezvolta mult mai repede si bine, si consuma si CO2, nu mai apar zone desertice… Prin anii 1970, 1980 se vorbea f mult de desertificarea Olteniei. Mai e acum pr asta?

    Un alt efect datorat incalzirii globale, este cresterea vitezei maselor de aer, adica viteze ale vantului mult mai mari. E observabil lucrul asta. Forta uraganelor/taifunurilor a crescut de 2 ori fata de 1970. Au aparut si la noi tornadele, ceea ce pana acum nu s-a pomenit.

    Este o mica incalzire globala, dar, care are efecte benefice asupra agriculturii, vegetatiei, se obtin recolte mai mari, lemnul creste mai repede… Asa ca, din contra, in astfel de conditii, pt cei ingrijorati, tera poate sustine si mai usor populatia sa.

    Asta cu agriculatura e argumentul contra la cei ce sustin depopularea, si nu ca nu exista incalzire globala.

    Un exemplu elocvent. Sant in zona de munte, dar de vreo 10 ani. Un vecin care a trait aici tot timpul mi-a spus ca ei nu aveau haine cu maneca scurta pt vara. Nu exista articolul asta in garderoba lor. Anii 1970, 1980. Temperatura max 22-24 grade, si asta cateva zile. Acum si 28-30 C cand la Bucuresti sant 38-40 C. Fapt ce corespunde si cu observatiile mele din copilarie si pana acum ref la temperaturile din zona de campie.
    Si mai am exemple comparative ref la ploi si vant tot fata de anii 1970,1980.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 18, 2016 at 3:25 pm

      mircea.v

      Era vorba de luna mai.

      Oricum, mi-e mi-a fost frig pana in iunie. Si geruri napraznice au fost si iarna asta.

      Acum 30 – 40 de ani erau maxim 3 – 4 zile pe vara temperaturi de 35 de grade? Eu imi amintesc altceva.

      Apreciază

    • tataia said, on iunie 18, 2016 at 4:59 pm

      Acum este cu adevarat canicula. Dar nu are legatura cu incalzirea globala. Si categoric schimbarile climatice nu sint cauzate de emisiile de dioxid de carbon cum sustin astia. Poate fata de acum 30-40 de ani sa se fi in calzit vremea….si eu am observat acest lucru si pe vremea aceea chiar credem in teoria cu „incalzirea globala”. Dar in ultmii 10 ani s-a observat un fenoment invers…din contra vremea a inceput sa se raceasca. Si s-a racit considerabil. Au venit din nou iernile cu geruri napraznice si cu zapezi mari exact asa cum erau in copilarie. Deci teoria cu incalzirea globala cauzata de emisiile de carbon pica.

      Dar voi tot nu intelgeti care este ideea? Ei sustin ca acest carbon este rau pentru planeta…cauzeaza efect de sera, cauzeaza incalzire globala, etc…dar toate formele de viata de pe pamint se bazeaza pe carbon…deci ei sint impotriva vietii! Viata dauneaza planetei? Intelegeti ideea? Caci ei urasc viata, cea creata de Dumnezeu.

      Apreciat de 2 persoane

  7. despre trupa taxi said, on iunie 18, 2016 at 1:52 pm

    Acum cateva luni, Dan Teodorescu scotea piesa controversata. Au perseverat in greseala, nu au retras-o si zilele astea solicita pe facebook donatie de sange pentru mama lui internata la terapie intensiva la Floreasca.
    Un mare semnal de alarma sa nu ne batem joc, sa nu blasfemiem, sa nu judecam si cand primim semnale ca nu e bun drumul, sa ne retragem. Nu ma bucur de necazul lui, biata femeie nu trebuie sa plateasca ineptiile fiului, insa cred ca Dumnezeu trimite un mesaj.

    Apreciază

  8. Claudiu said, on iunie 18, 2016 at 2:31 pm

    Eu zic ca vremea asta se datoreaza din cauza noastra, a oamenilor..suntem plini de pacate, legalizam sodomii, pedofilii, zoofilii..si noi romanii ne facem partasi acestor scarbosenii, am uitat de Dumnezeu, nu i mai oferim nici macar 2 ore pe saptamana si daca o facem o facem doar asa formal..nu ne cunoastem credinta..si acum cum a venit vara toti am asteptat vreme frumoasa, sa facem plaja , sa mergem la strand, la mare..da de data asta a zis Dumnezeu STOP! Si sa ne aducem aminte ca tot ca pe vremea lui Moise va fi si la venirea Fiului Omului..ne indreptam cu pasi repezi spre acea perioada…Dumnezeu nu se lasa batjocorit! Doamne ajuta fratilor, intarire in credinta si marturisire oricand avem ocazia!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Constantinopol said, on iunie 18, 2016 at 4:12 pm

    http://www.ilgunrights.com/72-killed-resisting-gun-confiscation-by-national-guard-in-boston/

    72 de morti si peste 200 de raniti dintre „teroristii” care nu au vrut sa isi predea armele, refuza vaccinurile si protesteaza impotriva taxelor mari.

    Apreciază

    • vagaBond said, on iunie 18, 2016 at 9:04 pm

      @constantinopol
      Ai citit tot articolul?Nu verifici sursa?Atentie mare ca asa rad astia de noi!

      Apreciază

    • gheorghi said, on iunie 18, 2016 at 11:57 pm

      …. conform datei: April 20, 1775
      Sa completam informatia, pentru decenta intelectuala…
      Pe atunci nu se inventase „vaccinerea” iar taxele erau mai degraba comerciale, kimpuse de Anglia, nu locale, statale sau federale caci nu exista nimic cin acestea.

      Mai aflam ca:
      „… Samuel Adams, Paul Revere, and John Hancock, who have been identified as “ringleaders” of the extremist faction, remain at large.
      And this fellow Americans, is how the American Revolution began, April 20, 1775.”
      ––– Autorul acelui articol isi cere scuze celor care au fost derutati de titlu si continut… –––

      Apreciază

  10. energein7 said, on iunie 18, 2016 at 4:18 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  11. alex said, on iunie 18, 2016 at 5:56 pm

    Din cate imi amintesc eu vazusem o data un documentar cand oamenii de stiinta spuneau ca planeta poate suporta si pana la 100 de ori mai multi oameni decat acum. In alta ordine de idei caldura asta cel putin in bucuresti e de la prea multe masini, iesiti voi pe sosea cand vine lumea de la servici si o sa vedeti ce caldura degaja sub capota motoarele alea. Cel mai simplu renuntam la masini eventual doar mijloace de transport in comun si gata cu asa zisa incalzire plus chiar ei au recunoscut ca mor anual nush cati oameni de la poluare. Acum ca o parere personala planeta poate sustine un un infinit de oameni stiu ca pare o nebunie dar din moment ce Dumnezeu I-a zis omului cresteti si va inmultiti nu cred ca e o problema cati de multi suntem pe planeta, la Dumnezeu toate sunt cu putinta.

    Apreciază

  12. Ioan said, on iunie 18, 2016 at 10:18 pm

    In septembrie incepe anul 7525 de la facerea lumii. In numai 25 de ani de la anul 7500 (1992), lumea a devenit de nerecunoscut.

    Apreciază

  13. Ioan said, on iunie 18, 2016 at 10:32 pm

    La sursa traducerii articolului de mai sus, http://marturieathonita.ro/vin-zile-foarte-grele/, scrie The page you’re looking for isn’t available…;

    We’re very sorry for the inconvenience but the page you are looking for either no longer exists or has been moved. Try using the below search box or site index to locate what you’re looking for. S-ar putea sa fi fost scoasa postarea.

    Apreciază

  14. documenteortodoxe said, on iunie 19, 2016 at 12:12 am

    Ia uitati ce ispita mare….te lasa fara cuvinte.. si uitati-va la poze.. infricosator..

    http://sinodultalharesc.xyz/2016/06/18/apel-adresat-unui-adevarat-cinstitor-al-parintelui-justin-parvu-preasfintitul-andrei-episcopul-covasnei-si-harghitei/

    „Părintele Anastasie Goțopoulos (autorul cărții Rugăciunea în comun cu ereticii – pe care am avut cinstea de a o traduce din limba greacă și a apărut la Editura Predania) a evidențiat, într-o scrisoare oficială adresată tuturor Bisericilor Ortodoxe participante la Sinodul din Creta, că la intrarea în paraclisul ”Academiei Ortodoxe din Creta” se află vitraliul de mai jos, al cărui autor este R. Bleninger. Acest vitraliu apare și în alte locuri ale clădirii. El înfățișează trei siluete umane, care se află în mijlocul unor flăcări, probabil reprezentând omenirea cea chinuită în cuptorul ispitelor acestei vieți. Acești trei oameni își ridică mâinile, în poziție de rugăciune, către trei simboluri religioase: unul se roagă spre Crucea Domnului Hristos, altul spre Semilună (aflată în stânga Crucii) și al treilea se roagă spre Steaua lui David (în dreapta Crucii). Sfânta Cruce și cele două simboluri ale așa-ziselor religii monoteiste (islamul și mozaismul–în fapt religii antihristice) sunt unite printr-un curcubeu, care este prin excelență simbolul Noii Ere (New Age). În acest mod este exprimat în modul cel mai clar sincretismul interreligios ecumenist. Cu alte cuvinte, este un loc masonic, unde sunt adunați ierarhii ortodocși spre a face, vrând-nevrând, jocul Masoneriei, vrăjmașa lui Hristos și închinătoarea satanei.
    Părintele Anastasie continuă: ”în sala centrală a Academiei Ortodoxe din Creta (unde se va întruni Sinodul în iunie) există două tablouri gigantice și o statuie a lui Prometeu înlănțuit. Cu siguranță, mitul lui Prometeu exprimă faptul că omenirea este în așteptarea unui Mântuitor. Dar, devreme ce din această sală lipsește cu desăvârșire icoana lui Hristos, înseamnă că bietul Prometeu încă așteaptă venirea unui… Izbăvitor și nu s-a împărtășit de roadele mântuirii în Hristos.” Cu alte cuvinte, simbolul lui Prometeu (folosit pe scară largă și în ocultism) arată că în această Academie numai de ortodoxie nu poate fi vorba, ci de așteptarea venirii lui antihrist (sau a celor care fac voia satanei, pregătind calea venirii urâciunii pustirii..”

    Apreciază

  15. ultimul mohican said, on iunie 19, 2016 at 1:04 am

    Schimbari reale am observat cam de prin 2000: destabilizarea climei, alternantele rapide, fenomenele extreme. Cauzele … aici se poate discuta. Incazirea globala, poluarea „majora” provocata de automobile, etc. mie mi se par insa inventii.

    Un exemplu, o etapa in popularizarea „incalzirii globale din cauza emisiilor de carbon”, o reprezinta promovarea masinilor 100% electrice, „complet nepoluante”, intr-adevar pot reduce minor poluarea in zona in care sunt folosite ( practic o singura localitate ca au autonomie mica) dar producerea propriu zisa a lor si producerea electricitatii necesare drept carburant e poluanta. Au acumulatorii imensi iar electricitatea se obtine in procent majoritar in termocentrale. Desi exorbitant de scumpe si nepractice sunt promovate pentru ca sunt fabricate de corporatii care au acelasi tel si acelasi comandant suprem si nu exista vedeta adevarata sa nu se laude ca are una. De anul asta si guvernul roman ofera subventie, de vreo 6000 de euro parca, la achizitionarea unui automobil 100% electric. Asta da grija.

    Apreciază

    • tataia said, on iunie 19, 2016 at 12:08 pm

      Incalzirea globala si poluarea provocata de automobile SINT INEVENTIi…nu doar ca ti se par tie. Nu e vorba doar de promovarea automobilelor electrice…daca ar fi doar asta…este vorba de taxarea „poluatorilor” pe principiul „poluatorul plateste” desi taxati sint doar posesorii de automobile…nu taxeaza nimeni marile fabrici, uzine, termocentrale etc. Este vorba despre stoarcerea ultimului banut din buzunarul cetateanului de rind si in cele din urma dupa ce au stors tot ce puteau stoarce, va veni si INTERZICEREA automobilelor. Sau renuntarea la automobilele clasice in detrimentul celor electrice care se vor asigura ei ca au preturi prohibitive pentru amaritul de rind. Adica nu va mai avea masina decit cine trebuie! In coditiile in care un om de rind face imprumut la banca pentru a-si cumpara o vechitura de masina cu 1500-2500 de euro, ei dau un cadou de 6000 de euro celor care isi permit sa isi cumpere o masina de 100.000 de euro? Grozava grija are statul asta fata de cetateni. Ajutor pentru oamenii bogati sau cum sa il numesc?

      Apreciază

  16. Cristinel said, on iunie 19, 2016 at 3:05 am

    De patru ani locuiesc in Germania iar luna mai acest an a fost cumplita pot spune.Au fost zile cand am purtat doua bluze cu maneca lunga si vesta de fas de iarna.Acum,trecut de jumatatea lui iunie noaptea sunt 11-12 grade.Ma intreb cand va veni vara aici.Mai mentionez ca nu stau in zona montana.Ca sa stiti cat de zonala e treaba 🙂

    Apreciază

  17. ultimul mohican said, on iunie 19, 2016 at 2:57 pm

    Cat despre temperaturile din ultima perioada, intr-adevar ianuarie si februarie 2016 au fost ceva mai calduroase, am platit si eu mai putin la incalzire. Dar lunile aprilie si mai ales mai au fost mult mai friguroase ca deobicei, am tinut focul pornit o buna parte din luna mai. Daca acum e canicula suntem totusi in a doua jumatate a lunii iunie, la o saptamana si ceva de luna lui cuptor. Cine incearca sa ma convinga ca in mai 2016 a fost tare cald cu mine isi pierde timpul. Si uite ca tine figura: zici albului ca e negru de suficient de multe ori, si majoritatea crede. Ce filtru logic, ce apel la memorie, ce discernamant, astea sunt prostii, daca a zis la televizor e adevarat.

    Apreciază

  18. mircea.v said, on iunie 20, 2016 at 12:36 pm

    tataia,

    daca ai avea posibilitatea sa-ti vaci o gradina de zarzavaturi langa o autostrada circulata (asa, gen Germania) sau intr-o zona retrasa, fara circulatie multa, unde ti-ai face gradina ?

    Apreciază

    • tataia said, on iunie 20, 2016 at 2:20 pm

      Intr-o zona mai putin circulata….da’ nu prea are legatura cu incalzirea globala…

      Apreciază

      • mircea.v said, on iunie 20, 2016 at 8:28 pm

        Era vorba ca spui ca poluarea masinilor este o inventie. Fara legatura cu incalzirea globala.

        Apreciază

  19. bacalion said, on iunie 20, 2016 at 1:25 pm

    Reblogged this on FĂRÎMITURI.

    Apreciază

  20. ultimul mohican said, on iunie 21, 2016 at 12:58 am

    Manipularea consta in faptul ca adevaruri partiale despre poluarea masinilor proprietate personala vor fi folosite pentru completa lor eliminare.

    Automobilele emit noxe:
    – monoxid de carbon, CO;
    – oxizi de azot, NOx;
    – hidrocarburi (funingine), HC;
    – particule in suspensie, PM.
    PM adiesel, restul si la Otto si la diesel.

    La benzina amestecul stochiometric (raportul aer/carburant la care arderea se face complet, 14,7, adica 14,7 kg de aer la 1 kg de benzina) garanteaza cele mai reduse noxe, un amestec mai bogat produce HC in exces, unul mai sarac produce NOx in exces. Motoarele diesel functioneaza cu amestecuri sarace.

    CO e singurul luat in calcul la taxele de mediu, e produs de ambele tipuri de motoare (benzinarele emit putin mai mult CO decat motoarele pe motorina) si e cel mai putin nociv, dar oficial e responsabil pentru incalzirea globala.
    Cele mai nocive sunt considerate PM, de aceea in cateva din marile capitale si orase europene e legiferata deja interzicerea totala in cativa ani a autoturismelor cu motoare diesel.
    E doar prima etapa, urmeaza benzinarele ca doar si ele emit NOx care sunt cancerigeni, sunt facute la nivel UE propunerile de legiferare.

    Automobilele personale sunt tinta, desi ponderea lor in poluare e mica, cateva procente (nu e vorba de zeci de procente), se doreste completa lor eliminare prin inlocuirea cu cele electrice „zero emisii”, o Tesla 3 sau o Tesla S costa cam 100.000 euro, o sa si le permita somerii sau angajatii cu salariul minim pe economie, ce ziceti ?

    Vor deveni amintire, robii n-au nevoie de ele. Deocamdata, jaloanele de timp trasate in propunerile oficiale ale UE sunt 2030 pentru inlocuirea a 50% din masinile cu motoarere cu combustie interna, precum si 2050 cand vor exista in orase numai automobile electrice, englezii sunt mai harnici si vreau in 2040 sa le elimine complet. Oricum aceste termene vor fi mult devansate ca timpul este putin.

    Apreciază

  21. Calator said, on iunie 24, 2016 at 6:03 pm

    Din ce am putut observa in mod direct in zona in care locuiesc, la cativa km de Timisoara, as putea spune ca aici clima a devenit un fel de paradox de cativa ani incoace, de cand se folosesc tehnologii de modificare a vremii, cu o frecventa si intensitate care au crescut gradual pana in punctul in care sunt folosite aproape zilnic. De exemplu, vremea creata in mod artificial in luna aprilie, mai si o buna parte din iunie a fost intr-adevar neobisnuit de noroasa, furtunoasa si rece. Cerul a fost acoperit in mod artificial cu o patura de nori pe care s-au straduit cu disperare sa o mentina, pentru ca tendinta naturala era imprastiere a norilor. Ca o paranteza, de vreo 2,3 ani incoace ne-am obisnuit sa avem pe aici un cer tot mai frecvent acoperit, mai ales in lunile de primavara, care au inceput sa fie un fel de iarna prelungita. E drept, o iarna foarte blanda, pentru ca si iarna s-a schimbat radical aici in acelasi interval de timp, si a devenit un fel de toamna rece, aproape fara zapada si cu temperaturi minime care nu mai depasesc cateva grade sub 0, in locul iernilor cu temperaturi care scadeau si pana la -20 si macar 2,3 episoade de ninsori abundente si viscol.

    Dar ce am gasit foarte ciudat in primavara si inceputul verii din anul asta a fost racirea neobisnuita a vremii in perioadele in care cerul e acoperit, cu atat mai ciudat cu cat in scurtele perioade in care cerul se insenineaza, sau chiar si atunci cand soarele reuseste sa patrunda prin perdeaua groasa de nori, se poate simti clar cat de arzator e soarele ecranat de nori. In ultimele doua zile, cerul a fost complet senin si caldura a devenit insuportabila. E foarte posibil ca racirea sa se datoreze felului in care sunt „insamantati” norii, pentru ca exista proceduri care urmaresc racirea norilor, pentru obtinerea precipitatiilor. Nu inteleg prea bine genul asta de tehnologii. Dar ce pot sa spun cu siguranta e ca in ultimele doua luni vremea a fost aici si foarte calda si neobisnuit de rece, in acelasi timp.

    Ma tot intreb daca soarele tot mai arzator din ultimii ani, pe care incearca sa-l acopere cu nori pe perioade din ce in ce mai lungi, e doar un fenomen natural, o etapa de maxim in activitatea solara, sau daca intensitatea cu care arde pamantul, de am ajuns sa udam gradinile vara ore intregi, ca sa nu se usuce totul, are ca si cauza deteriorarea stratului de ozon din cauza folosirii tehnologiilor de modificare a vremii, sau alte activitati umane.
    Dar imi vin in minte cateva pasaje din Apocalipsa, pe care am citit-o din nou zilele astea, vazand ce se mai intampla prin lume. Apocalipsa 16:8, al saptelea potir varsat al maniei lui Dumnezeu: „Şi al patrulea înger a vărsat cupa lui în soare şi i s-a dat să dogorească pe oameni cu focul lui.” Si-apoi Apocalipsa 16:10, care vorbeste despre un al cincilea potir, care aduce intunericul in imparatia fiarei. Si nu pot sa nu ma gandesc ca un cer din ce in ce mai acoperit de nori, care ne-ar putea proteja pentru o vreme de arsita de care am avea parte daca soarele ar straluci din plin, inseamna din ce in ce mai mult intuneric.

    Despre intunecarea partiala a pamantului se mai vorbeste in Apocalipsa si in 8:12, cand se aude trambita celui de-al patrulea inger. Si ce stiu iarasi sigur e ca nicicand pana acum in viata mea nu am simtit mai mult ca imi lipseste soarele, asa arzator cum e. Daca ma gandesc si ca trambita imediat urmatoare, a cincea, anunta deschiderea fantanii adancului si ca tocmai am vazut ritualul de la inaugurarea tunelului Gotthard, nu mai pot sa spun decat sa ne-ajute Dumnezeu, pentru ca fara ajutorul Lui nu vom razbi prin ceea ce urmeaza.

    Apreciază

  22. detoatepentrutoti2016 said, on august 4, 2017 at 5:52 pm

    A republicat asta pe detoatepentrutoti2016.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.