SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: Cetatenii responsabili nu sunt crestini

Posted in Uncategorized by saccsiv on Iunie 6, 2016

Iata comentariul fratelui nikodim postat la Caricaturi, ca maine sunt alegeri:

Printr-o anume imprejurare a trebuit sa fac parte dintr-o comisie electorala. Sunt la sectia de votare. Din toata lumea venita pana acum, doar o singura voce a salutat cu „Hristos a inviat!” si nu i-a raspuns decat tot o persoana. Restul…zambete si figuri ironice si comentarii in genul ” de aia am ajuns in halul asta, din cauza unor imbecili bisericosi care ne trag inapoi”… Toti dau aprobatori din cap, iar o figura „marcanta” din comisie aminteste de „minunatii tineri din colectiv” care s-au sacrificat pentru „binele nostru”. Toata adunarea sunt oameni maturi si in varsta… „Responsabili”!!! Asta este lumea noastra si nu mai am cuvinte. Nu ne mai facem bine.

 

Anunțuri

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cca70 said, on Iunie 6, 2016 at 7:37 am

  se pare ca sistemul isi perfectioneaza rapid mijloacele elctronice de urmarire:

  aici, spre deosebire de cardul medica , lucrurile merg rezonabil…. de unde trag concluzia ca totusi in sistemul medical cineva vrea ( sper sa crape cu totul sistemul de card medical) ca treaba sa fie voit balbaita( poate mai vor sa fure din bani si atunci invoca ca a cedat sistemul electronic)

  http://www.bzb.ro/stire/a-mers-bine-din-prima-a99177

  Apreciază

 2. ioannis said, on Iunie 6, 2016 at 7:54 am

  Iar eu in drum spre cspectabiliasă am intalnit un grup de 5-6 oameni ce stateau de vorbă la o masă in fața casei, oameni imbracati bine si păreau foarte respectabili până când un om de circa 50 de ani a afirmat ceva ce m-a oripilat: ”La haosul politic actual numai o mână forte ca Stalin ne mai salvează”.
  Bine zicea si fratele Nikodim ca nu ne mai facem bine. E nevoie urgenta de ”clor”.

  Apreciază

 3. Olivia said, on Iunie 6, 2016 at 9:47 am

  Si eu am facut parte dintr-o comisie electorala, pentru prima data in viata (si sper ca si ultima), dar, fiind intr-un orasel,majoritatea au venit la vot dupa slujba, asa ca au fost multe urari de „Hristos a Inviat!” si „Doamne, ajuta !”,ceea ce m-a bucurat.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Cristian said, on Iunie 6, 2016 at 11:35 am

  Cei din Colectiv s-au „sacrificat pentru binele nostru”? WOW!… Si ei cand colo se dusesera la un concert rock de Halloween sa petreaca si sa se distreze (numind inchinarea la diavol distractie!!). Ma uimeste cat sunt unii de docili si creduli, lasand televizorul si mijloacele media sa gandeasca in locul lor, preluand ideile impuse cu dibacie de altii! Ma tem ca intr-o zi, daca va scrie pe ecranul televizorului (nu mai zic de facebook, care are un impact mult mai mare) ceva de genul „ucide-l pe cel de langa tine”, noi probabil… vom asculta si ne vom supune la fel de docili, daca nu chiar inconstienti!!

  Inchei cu o concluzie, cam dura: DE-AIA ni se spune „goym”, adica „vite”!! …Pentru ca suntem la fel de creduli si ne lasam condusi …exact la fel ca o turma de vite!! 😦

  Apreciat de 1 persoană

  • nikodim said, on Iunie 6, 2016 at 2:07 pm

   Cristian,
   Vor scrie si indemnuri de genul „Ucide-ti aproapele!”. Deja se lucreaza la asa ceva in mod mai mult sau mai putin direct. „Superproductiile” hollywoodiene pline de violenta sau jocurile video de care devin profund dependenti copiii(viitorul de maine), nu sunt pregatiri? Repetitii in sensul asta nu se fac cu dezlantuiri de galerii de suporteri „sportivi” care racnind animalic, devasteaza tot in calea lor, de la stadioane la tramvaie, masini si magazine inclusiv trecatori nevinovati? Mentalitatea tinerilor „frumosi si liberi” si chiar a multora dintre parintii lor „respectabili” si „venerabili”( nu vreau sa ma gandesc la cum vor mai fi si urmasii tinerilor astia „frumosi si luberi”) nu este alimentata permanent cu ura si batjocura impotriva „imbecililor bisericosi” care nu respecta „colectivul”, construind mai multe biserici in loc de spitale si cluburi?
   La semnalul dat de unii in mass-media, ca de exemplu „meritocratii” care traiesc visandu-se azvarlind crestinii din biserici in cadrul unor marsuri cu faclii, nu se vor gasi multimi de adepti ai lor din randurile celor deja prelucrati, entuziasmati si manati de demonii adrenalinici ai satisfactiilor macabre si oculte? Eu sunt convins ca vom fi foarte uimiti de cat de multi dintre noi, chiar dintre cei „de-o credinta si „de-un sange” cu noi, ne vor lovi dureros si neasteptat la momentul dat.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Raluca said, on Iunie 6, 2016 at 1:41 pm

  Am observat că cu cât gradul de rătăcire este mai mare, cu atât crește și gradul de solidarizare (vezi cazul Bodnariu).
  Trăim vremuri în care foarte rar și cu rezultate minime se solidarizează ortodocșii pentru o cauză sau alta.
  Românii și așa sunt foarte individualiști, și foarte dezbinați, așa că nu e de mirare că influențele străine intră la noi ca în brânză și că acceptăm tot felul de aberații nu numai fără să protestăm dar și cu un entuziasm prostesc. Când majoritatea românilor se va închina Dumnezeului celui adevărat în Sfânta Treime, și nu valorilor străine, mai ales celor occidentale, vom începe să ne revenim la normal.

  Apreciază

 6. I said, on Iunie 6, 2016 at 7:42 pm

  Corect ziceti dumneavoastra, am observat si eu anul acesta, s-a redus, cu totul nu prea zice lumea Hristos a Inviat! chiar la universitate eu m-am revoltat si un baiat m-a ris, ca prea mult zic, sau multi profesori imi raspund cu buna ziua, care buna, ca nu-i deloc buna, deam peste tot n-il prigonesc pe Dumnezeu si ne plingem inca de ce asa conducatori, de ce asa clima, natura si etc.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: