SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxa Bulgara NU VA PARTICIPA la MARELE SINOD din Creta

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 1, 2016

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mihai said, on iunie 1, 2016 at 11:02 pm

  Mam uitat si eu pe blogul r.i.c zicase ,,cuvantul ortodox” si apropo de acest sinod ce are loc peste aprox 2 saptamini aveau un articol ce vorbea numai de bine acest sinod si tot bagau la inaintate diversi preoti ce vorbeau numai de bine acest sinod talharesc. Nustiu ce jocuri fac acei indivizi dar au niste traiectorii ft ciudate

  Apreciază

  • Aurora said, on iunie 2, 2016 at 1:37 pm

   Sunt slugile sistemului RIC-arii !

   Apreciază

   • mihai said, on iunie 2, 2016 at 6:20 pm

    Aurora ceea ce ma scarbit si mai mult este faptul ca diversi indivizi ce comentau aici sub masca evlaviei si nunumai aici efectiv improscau pe acel blog cu noroi, nu mai are rost sa dau nume si in data ce voi avea timp voi da si un link si daca gresesc rog sa fiu crectat

    Apreciază

   • mihai said, on iunie 2, 2016 at 6:26 pm

    si sa vezi in ce hal sunt barfiti monahul teodot, blogul apologeticum inclusiv blogul fratelui vasile

    Apreciază

 2. ORTODOXIE said, on iunie 2, 2016 at 12:41 am

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Apreciază

 3. el said, on iunie 2, 2016 at 4:06 am

  daca 1 Biserica nationala Nu va participa inseamna ca NU e „mare” si „complet” KAKATUL lor de Sinod….
  AXIOS Bisericii Bulgare ! Daca vor face asa, oricat de MIC si „neinsemnat” popor ar fi ei, se vor salva de MACEL chiar daca ar fi si in mijlocul lui !

  Apreciat de 1 persoană

 4. nikodim said, on iunie 2, 2016 at 9:34 am

  Scopul acestui „sinod” este in aparenta, aducerea Bisericii la un nivel de subordonare duhului „valorilor” democratice( lucru pana la urma imposibil. Biserica va sta nebiruita!). In esenta insa scopul este de a produce disensiuni majore si implicit un val de schisme care sa sfasie Biserica in „buni” si „rai”, in „schismatici” si ” oficiali”, mai rau decat s-a facut pana acum. Astfel va fi mult mai usoara vanatoarea de suflete pentru satan.
  P. S. Totusi, la cat de naravita si stricata este lumea, „schismaticii” vor fi extrem de putini fata de restul „corectilor”…dar Biserica Lui Hristos, nu va pieri!

  Apreciat de 1 persoană

  • salut said, on iunie 2, 2016 at 1:14 pm

   Pai stau si ma intreb si daca ei majoritarii sint satanele si se dau biserica dreptortodoxa restu adica cei contra curentului ecumenist care sint de fapt adevarata biserica , ma intreb la ora actuala sintem biserica in biserica? Ce mai cauta lumea labiserica lor? Ca de fapt ei sint rataciti in frunte cu Daniel omul care lucreaza la smekerie sf taine si dogme si canoane traditie pina la urma tezaurul ortodox

   Apreciază

 5. salut said, on iunie 2, 2016 at 11:38 am

  Bravo lor popor cu personalitate si frica de Dumnezeu acum se cunoaste ca santem un popor blestemat si pe deasupra ingamfat plin de el laudaros mandru si tradator +criminal de presedinti de stat are toate substantele sa fie distrus de Rusia Frati crestini treziti-va si blestemati-l pe Daniel este singurul care duce acest popor spre pierzare Doamne ucidel pe patriarh daca nu se intoarce la dreapta credinta ca sa scapam si noi cei ce credem in tine cu adevarat

  Apreciază

 6. tinu said, on iunie 2, 2016 at 12:43 pm

  felicitari bulgarilor georgienilor polonezilor is ungurilor fiecarora pentru meritul sau

  Apreciază

 7. gabriel said, on iunie 2, 2016 at 1:32 pm

  S-a lansat o petitie online pt Sf Sinod al BOR ca sa se amane data acestui Sinod panortodox pentru a se face o dezbatere mai larga in randul credinciosilor.
  http://www.petitieonline.com/apel_ctre_sfantul_sinod_al_bisericii_ortodoxe_romane#form

  Apreciază

 8. botaceala said, on iunie 2, 2016 at 2:49 pm

  Bravooo , de mii de ori bravo Bulgariei,” vrednici „sunt!!!!!!!!!!!pacat de poporul roman , ca se numesc ortodocsi doar cu numele , cel putin 90% din ei!!!caci in practica suntem vai de noi!Doamne iarta- ne si ne miluieste pe noi păcătoșii!😓😳

  Apreciază

 9. isa said, on iunie 2, 2016 at 4:06 pm

  Ati observat ca, dupa calendarul vechi, POGORÂREA SFÂNTULUI DUH cade pe 06.06.2016 (19.06.2016)? Adica in timpul sinodului. Ma intreb daca nu are vreo semnificatie.

  Apreciază

 10. paul said, on iunie 3, 2016 at 12:15 am

  Semnati petitia-APEL CĂTRE SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE ÎN PRIVINŢA SFÂNTULUI ŞI MARELUI SINOD

  CE SE PREGĂTEŞTE A AVEA LOC ÎN 16-27 IUNIE 2016 ( 6. 6. 2016 , dupa calendarul vechi)

  http://www.petitieonline.com/apel_ctre_sfantul_sinod_al_bisericii_ortodoxe_romane

  Apreciază

 11. ines said, on iunie 3, 2016 at 12:22 am

  De la Sf. Munte- Excesul de dragoste al femeii este dat ca barbatii sa se poata umaniza

  http://marturieathonita.ro/despre-femeie-excesul-de-dragoste-al-femeii-este-dat-ca-barbatii-sa-se-poata-umaniza/

  Iată un subiect sensibil care, la prima vedere, nu ar putea să-și găsească o analiză pertinentă în Muntele Athos pentru că, nu-i așa, părinții athoniți nu cunosc femeia în sensul lumesc. De altfel, traiul în Sfântul Munte, pământ unde au voie să calce doar bărbații, presupune ruperea totală de ceea ce este lumesc și, deci, părinţii de aici nu cunosc traiul alături de o femeie. În ciuda acestei situaţii, părinții athoniți înțeleg la nivel profund problemele familiale şi mai ales unde greșește bărbatul într-o relație care, dacă se destramă, în viziunea lor, poartă cea mai mare vină.

  Deși pare ieșit din tipare să primești sfaturi de la oameni care nu au cunoscut vreodată femeia, concluziile pe care le-am tras, după discuția cu aceștia, au fost dureroase pentru mine, dar revelatoare. Deși am o oarecare experiență de viață, am înțeles că nu m-a interesat cu adevărat persoana de lângă mine, cea cu care împart viața, tovarășa mea de drum. Pot afirma că nu am știut să o cunosc, iar lipsa de cunoaștere mi-a fost relevată pe dată, precum și motivele unor discuții cărora acum nu le mai vedem nici sensul și nici motivul începerii lor.

  De cele mai multe ori avem discuții în contradictoriu, considerăm că dreptatea ne aparține sau că ceea ce ni se întâmplă este nedrept și nejustificat, iar de aici până la răbufnire nu mai este decât un pas.

  – Părinte, am vorbit recent cu doi ofițeri de stare civilă. Primul îmi spunea că, procentual vorbind, în cursul anului 2014, 80% dintre cei căsătoriți s-au despărțit. Cel de-al doilea mi-a zis că până în luna iunie a anului trecut, s-au înregistrat mai multe divorțuri decât căsătorii. Iar peste 60% dintre solicitările de divorț au aparținut femeilor. Ce credeți despre acest fenomen? Ce se întâmplă cu noi? De ce atât de multe femei decid să divorțeze?

  – Ce să cred din ce-mi spui? Vrei să cred că femeile sunt de vină? Nicidecum. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, vina aparține bărbaților, doar că aceștia nu conștientizează acest fapt. Dacă ar asculta și alții sfaturile pe care ți le voi da, lucrurile se vor îndrepta în multe familii.

  – O să încerc, părine, după puterile mele, să le fac cunoscute.

  – Bărbatul trebuie să conștientizeze următoarele: soția este un vas de iubire și are nevoie încontinuu de iubire. Fără iubire moare, nu poate supraviețui. Trăiește din și cu iubire. Din această cauză, bărbatul trebuie să fie atent permanent, să îi spună și să îi arate în mod practic această iubire, zi de zi. Și pentru că femeia este dependentă de dragoste, dacă nu îi este oferită de bărbatul de lângă ea, o va căuta în altă parte.

  – Să înțeleg că dacă nu îi arăți permanent partenerei de viață că o iubești, poate fi un motiv de discuții și chiar de divorț?

  – Da, poate fi un motiv de discuții alături de multe altele. Să îți mai spun un motiv: nu vom face niciodată observații soției în public. Dacă este ceva de îndreptat, seara, într-un moment de intimitate, i se va spune cu multă galanterie ceea ce ar fi putut să facă mai bine. Observația în public este dezastrul relației. Se traduce printr-o mare lipsă de respect față de partenera de viață, care nu va rămâne netaxată.

  – Nici măcar în privat? Nu de alta, dar poate trebuie îndreptate, pe moment, niște lucruri.

  – Mai bine acasă, altfel o faci pe riscul tău. Mai mult, a nu se lăuda nici o persoană în fața soției. O greșeală mare este să lauzi o femeie pentru frumusețe, de exemplu, în fața partenerei de viață. Soția este unică și cea mai frumoasă femeie.

  – Nu am căzut încă în astfel de greșeli.

  – Nici să nu cazi. Soția este cea care va afla prima intențiile tale înainte de a lua decizii. Totodată, este singura cu care se va discuta orice decizie importantă legată de viață. Dacă discuți cu altcineva și va afla de la terți cele discutate, se va simți foarte rănită.

  – Să sperăm că nu se va ajunge acolo.

  – Mai mult, în clipa în care suntem mânioși, să nu deschidem gura. Mânia să se oprească în gât. Lăsăm valul mâniei să treacă și, după ce ne calmăm, încercăm o explicație, doar dacă mai este nevoie. Vom vedea însă că în 95% din cazuri, nici măcar de explicații nu mai este nevoie.

  – Aici, recunosc, mai am de muncit.

  – Ar mai fi ceva. După cum se știe, femeile vorbesc mult mai mult decât bărbații. Dacă nu faci un efort să vorbești cu soția ta tot ceea ce pare a fi important pentru ea, își va găsi alt partener de discuții, ceea ce nu pare a fi în regulă pentru psihicul niciunui bărbat. Dacă femeia se va despărți de soțul cu care s-a căsătorit în Biserică pentru un alt bărbat, încalcă Sfânta Taină a Cununiei, harul o părăsește, iar viața sa devine incontrolabilă. Evident că excepție fac soții bețivi, brutali, desfrânați, în care separarea se face cu binecuvantare de la duhovnic.

  – Cam multe părinte, pentru mine, din prima. Mă voi strădui să respect sfaturile primite. Vorba nașului meu, un mare pilot pe avioane de luptă, și care este cât se poate de adevărată: femeia este precum avionul – dacă îl bruschezi, îți răspunde cu aceeași monedă.

  – Să sperăm că nu vei ajunge aici vreodată. Și ți-aș mai spune ceva. Excesul de dragoste al femeii este dat ca bărbații să se poată umaniza, să poată exersa dragostea lor. Privește spre țările în care femeia este sub bocancul bărbatului, în care nu are autoritate. Bărbații din acele zone sunt precum stâncile, se dezumanizează încă de tineri și pot lua viața semenilor fără mustrări de conștiință, și asta pentru că nu mai au pe cine să-și exerseze smerenia și dragostea. Mare rol are femeia! Atâta timp căt Maica Domnului a ajuns nu doar mai mare decât toți Sfinții, dintre care cel dintâi este Sfântul Ioan Botezătorul, ci deasupra Heruvimilor și a Serafimilor, până lângă Tronul Sfintei Treimi, și asta nu oricum, ci prin propriul efort, putem afirma cu certitudine că femeia nu poate fi egală cu bărbatul, pentru că dacă ar fi așa, femeia și-ar pierde superioritatea.

  – Nici nu aș putea considera altfel, gândindu-mă la mama mea pământească. Deși nu mai este printre noi, consider că eu sunt dovada vie a existenței sale pe acest pământ și nu invers. Părinte, în toate pelerinajele mele în Sfântul Munte, toate dorințele ascunse mi s-au îndeplinit. De ce aici primesc răspuns atât de grabnic, iar în altă parte mai puțin?

  – În Sfântul Munte Athos, cunoscut ca și Grădina Maicii Domnului, adică locul Ei personal, fiecare pelerin va primi ce va dori, excepție făcând lucrurile necuviincioase ori răzbunătoare. Ține minte, Maica Domnului este gazdă bună și Femeie Serioasă. Se ține întotdeauna de cuvânt, își respectă musafirii și le dă tot ce au de trebuință.

  – Lacrimile sunt bune, părinte?

  – Lacrimile sunt foarte bune, dar în cazul părerii de rău spre îndreptare, dar dacă lacrimile sunt pentru neajunsuri, atunci ele sunt expresia necredinței ori a lipsei de ascultare.

  Fragment din cartea Cu picioarele pe pământ, ediție extinsă, autor Ionuț RITEȘ, care va fi lansată în curând cu binecuvântarea părinților de la Chilia Buna Vestire din Sfântul Munte Athos.

  Apreciază

 12. ines said, on iunie 3, 2016 at 12:29 am

  Au fost descoperite toate PRODUSELE CANCERIGENE-LISTA COMPLETA

  http://www.apaceavie.ro/au-fost-descoperite-toate-produsele-cancerigene-lista-completa/

  Apreciază

 13. ines said, on iunie 3, 2016 at 12:32 am

  Pozitia oficiala a Athosului privind sinodul panortodox

  http://marturieathonita.ro/pozitia-oficiala-a-athosului-privind-sfantul-si-marele-sinod-panortodox/

  Apreciază

 14. […] Biserica Ortodoxa Bulgara NU VA PARTICIPA la MARELE SINOD din Creta […]

  Apreciază

 15. […] Biserica Ortodoxa Bulgara NU VA PARTICIPA la MARELE SINOD din Creta […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: