SACCSIV – blog ortodox

Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei referitor la MARELE SINOD din 06.06.2016

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 28, 2016

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOXIE said, on mai 28, 2016 at 10:23 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  2. Miron Lucretia said, on mai 28, 2016 at 11:39 am

    Canonului 15 al Sinodului 1și 2, ce a avut loc la Constantinopol, în Biserica Sfinților Apostoli la anul 6336 de la zidirea lumii (861 de la Hristos) la tâlcuirea canonului scrie:
    Iar dacă întâi șezătorii cei numiți ar fi eretici, și eresul lor l-ar propovădui întru arătare, și supușii lor pentru aceasta se despart de ei, și mai înainte de Sinodiceasca judecată pentru eresul acela. Unii ca aceștia despărțindu-se de aceia nu numai nu se osândesc, ci și cinstea cea cuvenită, ca niște Dreptslăvitori, sunt vrednici. Că nu au pricinuit schismă Bisericii cu osândirea aceasta, ci mai ales o au slobozit de schisma și eresul minciuno-episcopilor acelora. Deci nu faci schismă plecând, ci îndepărtându-te de așa numita biserică rămâi în comuniune cu Dumnezeu.

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on mai 28, 2016 at 1:34 pm

      Lucretia

      AMIN !

      Asa este, si azi au ajuns sa propovaduiasca Adevarul si Invatatura Sf Parinti in Biserica FEMEILE din cauza clerului APOSTAT si a poporului SPURCAT impietrit in pacate nepocaite !
      Dumnezeu sa te lumineze si sa-ti dea Credinta Sf Parinti.

      Apreciat de 1 persoană

  3. ortodoxend said, on mai 28, 2016 at 11:40 am

    Biserica va fi compromisa. Dumnezeu va ingadui. Vin vremuri foarte grele. Sinodul 8 are ca scop religia mondiala unica. Vom fi vanduti de pastori. Se vor genera efecte grave. Vom vedea schimbari de nerecunoscut in Biserica, la preoti, la crestini. Putini se vor mira, putini vor intelege. Majoritatea sunt adormiti. Vor lua fraze logice din sinod si vor lucra voia antihristului chiar in Biserica. Vor fi biserici care se vor rupe unele de altele. Va fi ca un razboi. Apoi vor fi crizele economice, dupa care crize naturale, toate generand conflicte in interiorul statelor ce se vor extinde intre tari. Antihristul se grabeste, iar Dumnezeu ingaduie pentru ca nu mai poate rabda nedreptatile si natura umana de azi. Atatea avorturi, prostitutie, droguri, vinderi, necredinta, homosexualizare, vicii, dezordine, minciuna, tineri antihristi, societate dezumanizata.

    Apreciază

    • marinela said, on mai 28, 2016 at 2:17 pm

      De-acord cu tine ,@ortodoxend,se apropie cu pasi mari acest blestemat antihrist de domnia lui intunecata,doar Dumnezeu cu mila Lui ne va scapa,daca vom avea puterea sa luptam cu ajutorul Lui,bineinteles, impotriva acestei forte intunecate a raului.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Iones said, on mai 28, 2016 at 12:11 pm

    OFF-TOPIC
    Noi dezvăluiri despre abuzurile şi PEDOFILIA de la Hollywood: Copiii erau pasaţi de la un bărbat la altul. „Îmi doream cu disperare să înceteze“

    http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/noi-dezvaluiri-despre-abuzurile-pedofilia-hollywood-copiii-erau-pasati-barbat-altul-Imi-doream-disperare-inceteze-1_57484b645ab6550cb85c4bf8/index.html?ref=yfp

    Apreciază

  5. Miron Lucretia said, on mai 28, 2016 at 12:19 pm

    Despre apostazia generală ( Cuviosul FILOTEI ZERVAKOS)
    “…Toţi s-au plecat: şi stăpânirea, şi arhiereii, şi miniştrii, şi ofiţerii; şi preoţi, şi monahi, şi soldaţi, şi cărturari, şi neştiutori de carte, şi bogaţi, şi săraci, şi mari, şi mici, bărbaţi şi femei. De la acest neam şi de la aceşti oameni să nu aşteptăm progres sau vreo procopseală, ci mai degrabă suliţa viitoare şi ultima şi marea mânie care ne va veni de la fiii pierzaniei, fiii neascultării. Există şi puţine excepţii, există şi puţini aleşi, de dragul cărora Domnul rabdă pe cei mulţi şi păcătoşi. Dar sunt atât de puţini cei aleşi, încât mă tem că nu le va fi cu putinţă să oprească mânia cea dreaptă a lui Dumnezeu, cea pornită împotriva păcătoşilor, şi va veni mânia cea mare de la Domnul Atotţiitorul şi întristare aşa cum nu a fost de la începutul lumii până astăzi. Noi, păcătoşii, unde să fugim?
    Numai la Dumnezeu ne vom putea refugia, şi să fim gata pentru asta, căci s-a apropiat sfârşitul acestui veac.

    Apreciat de 1 persoană

  6. mircescu petru said, on mai 28, 2016 at 1:36 pm

    buna aceasta initiativa.
    insa e slab argumentata si nu cere expres inaltului teofan sa ia pozitie impotriva sinodului din creta.
    pacat de munca depusa in strangerea semnaturilor.
    e mult mai argumentata si hotărâtă cererea staretului macarie de la oituz. in genul aceleea trebuia redactat.

    fratele petru mircescu
    chilia sfanta agata
    sfantul munte athos.

    Apreciază

    • paul said, on iunie 8, 2016 at 2:57 am

      adevarat,dar parintele Ieronim s-a zbatut si a alergat pentru 2-3 semnaturi,din man.cu sute de vietuitori,iar cand,in sfarsit a fost publicat,s-au mai trezit putin si altii,in lancezeala aceasta ,p.ieronim a fost o gura de oxigen duhovnicesc.
      in afara de discutii de chilie,majoritatea n-am facut nimic.
      sa fie spre mantuirea lui,binecuvantatului.

      Apreciază

  7. el said, on mai 28, 2016 at 2:02 pm

    Vom vedea cate parale fac aceste semnaturi si cuvinte iscusite ( sper ca nu spuse ca papagalul ca un fel de cüopy-paste dupa altii pentru linistirea propriei constiinte) DUPA Sinod.

    Atitudinea lor de ATUNCI VA MARTURISI Ortodoxia sau FATRANICIA lor , aceea ii va califica sau descalifica pentru Hristos si pentru mantuire!

    Ca pana acum NU PREA au dat dovada( cu MICI exceptii ) nici de trezvie, nici de marturisire, nici de atitudine luptatoare,… ci au facut ciocu’ mic si temenele la „presfintitii” pe motiv de …ascultare !

    Apreciază

  8. un crestin said, on mai 28, 2016 at 2:46 pm

    Hristos a inviat!

    – „Memoriu adresat Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului” –
    Părintele Stareț Macarie de la mănăstirea Oituz iși exprimă îngrijorarea cu privire la Sinodul Panortodox din Creta

    http://www.atitudini.com/2016/05/parintele-staret-macarie-de-la-manastirea-oituz-isi-exprima-ingrijorarea-cu-privire-la-sinodul-panortodox-din-creta/

    SĂ NE APĂRĂM CU SFINȚII PĂRINȚI DE EREZII! de Pr. Stavrofor Constantin Catană de la Sf. Mănăstire Văratic

    http://www.atitudini.com/2016/05/sa-ne-aparam-cu-sfintii-parinti-de-erezii-de-pr-stavrofor-constantin-catana-de-la-sf-manastire-varatic/

    Să ne întărească Dumnezeu!
    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

    Apreciat de 2 persoane

  9. Anca Maria said, on mai 28, 2016 at 6:15 pm

    Mitrop.Teofan este „o forma” fara continut. Este fricos, las, slugarnic si „depasit” de provocarile mari cu care se confrunta acest amarat de sinod romanesc. NU poate face fata, pur si simplu. Punct. L-am vazut in Postul Mare de anul trecut, la Man. Sihastria. Ii era frica si sila de mirenii din biserica si care-i solicitau binecuvantarile cand iesea cu obstea, dupa slujbe. Vazandu-l asa de scarbit de noi, oamenii, am evitat sa ii solicit binecuvantarea,dar l-am auzit urandu-ne nici mai mult, nici mai putin decat : „Sa aveti o viata buna !”.

    Venita din partea unuia ca basescu era una, dar sa-l auzi pe un mitropolit al Moldovei, nu batran, nu tanar, dar cu par alb pe cap spunand oamenilor asa ceva, a fost DEZGUSTATOR si DEZAMAGITOR.

    De aceea, va marturisesc : NU VA FACE NIMIC din ceea ce s-ar fi cuvenit sa faca. Adica sa apere singura si adevarata credinta si biserica. Cea crestin-ortodoxa.

    Exemple de acest gen mai am despre d-l mitropolit Teofan. Dar, … la ce bun … ?

    Ah ! Un fapt ! Nesemnificativ pentru multi. Nu si pentru mine. Pe racla Sf. Mc. Filoteea toti preotii de la capul Sfintei accepta bani pusi pe racla, la icoane. Eu ii iau si ii arunc la lada lor de bani care e langa preot. Pe ei, pe calugari adica, nu-i deranjeaza banii pusi pe Sfanta. Multa lume e proasta si saruta racla printre … bani.

    Mai am multe exemple din acest registru care ma fac sa fiu scarbita, revoltata, nebuna de furie.

    Mai asteapta cineva dintre cei care „conduc” biserica sau asa-zis tara sa ne iubeasca ? Sa ne apere, sa ne serveasca interesele ? Cred ca NU.

    Apreciază

  10. templier's blog said, on mai 28, 2016 at 8:29 pm

    Un text incendiar:
    Lovitură de stat în Biserica Ortodoxă !
    http://m.activenews.ro/stiri/Lovitura-de-stat-in-Biserica-Ortodoxa-133625

    Apreciază

    • el said, on mai 28, 2016 at 9:10 pm

      templier´s blog

      keep calm body , nu e NIMIC „incendiar”, e iarasi doar o GARGARA inutila de INSELAT !… labareala obisnuita a popologului adea care iar a iesit la onanie in public .

      NIMIC nu poate cuvantul unui pacatos si lepadat…. umblati dupa vorbe si eludati esentialul, omul popologul vostru aldea e un biet RATACIT IEFTIN si un LIMBAR maruntzel fara astampar, care va sfarsi RAU , si raul lui va fi VESNIC . nu mai casacti gura si dati drumul la muci de entuziasm,

      da cu pietre in Kirill( concurentul stapanului lui danutz care-l furajeaza, ca asa e e la slugle dracilor intcmai ca la draci , haos si „concurentza” pe intaietati inaintea capeteniei lor Satan ) si in Rusia ca asa are „comanda atlantica”…. si LINGE slugranic si ADANC in dosul apostatului danutz din deal si al CURVEI teofan ….

      dormi in papuci frate si anticrist e la usa… cu asemnea „invatatori” ai grija sa nu iei lupul drept pastor

      Apreciază

  11. Miron Lucretia said, on mai 28, 2016 at 9:07 pm

    Frate el, am întâlnit o soră într-o mănăstire, care de 12 ani de când a mers acolo, a refuzat să se împărtășească, iar celelalte măicuțe mi-au spus că e nebună, avea toate cărțile vechi scrise chirilik și știa cam toată scriptura, oare să fie așa? Eu cred că țara noastră mai are puțini drepți, pentru care nu ne pierde încă Mântuitorul Hristos. Și mie mi-e milă de poporul român, dar toți Sfinții Părinți ce au scris despre sfârșitul veacului, au spus că nimeni nu-i v-a putea întoarce la Dumnezeu, așa că nu ne rămâne decât să postim și să ne rugăm pt. ei, căci mare este mila lui Dumnezeu.

    Apreciază

    • el said, on mai 28, 2016 at 9:28 pm

      Lucreatia

      poporul roman si-a RATAT chemarea lui dumnezeiasca si a TRADAT mostenirea strabunilor lui sfinti chinuiti si smeriti penru care a capatat el MOCA Botezul si TOATE cele bune !
      si acum isi va lua PLATA DREAPTA dupa faptele si „credinta ” sa NEPOCAITE. va dispare draga mea sora acest popor, va ramane doar RAMASITA sa ….MICA ,FOARTE MICA… nu ma buric sa spun acesta, DIMPOTRIVA

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 29, 2016 at 12:32 pm

        @el,

        ce spui tu de poporul roman e valabil pt toate popoarele. Ca e grec, rus…
        Nu mai fi asa critic (doar cu poporul roman) ca de ex nimeni nu a mai avut ceva care sa semene cu Miscarea Legionara (cu tot ce inseamna) de ex, si asta fu acu’ de curand, la scara istoriei.
        Plus, ca vorbesti de departe. Daca esti nascut in Romania, crezi ca te-ai nascut degeaba in tara asta? Uite, la unii din ML, a venit masina, avionul sa-i ia sa-i duca prin tari straine, prin 1945, 1946. Si ce crezi ca au facut? Au zis ca sant romani si raman in tara lor. Si toti stiau ce-i asteapta. Daca plecau toti, mai aveam noi acum Sfintii Inchisorilor?
        Tema „poporul roman” este o tema care depaseste mult pe orice om, asa ca, si pe tine. Mai bine sa fii asa intransigent, radical cu tine, lasa poporul roman. Cica e f usor cand e vorba de altii, mai greu e cu propria persoana. Nu prea se potriveste sa vorbesti de poporul roman la modul asta cand esti sluga prin tari straine.

        Iertare

        Apreciază

      • el said, on mai 29, 2016 at 1:23 pm

        mircea.v

        ” ca de ex nimeni nu a mai avut ceva care sa semene cu Miscarea Legionara „____ da si tu jos de pe tine cojocul filetsmului si solzii care cresc inevitabil pe ochii celor ce bolesc de asa ceva fie si sub o forma „subtila” si NUMARA MILIOANELE de Noi Sfinti Mucenici, Staretzi, Nebuni pentru Hristos si Cuviosi ai Rusiei …NUMAI cei nascuti de Rusia dupa revolutia bolsevica si ai sa vezi ca sunt MAI MULTI decat TOTI Mucenicii celorlate neamuri la un loc de la Sf Apostli pana atunci .
        Si atunci mai socoteste si tu masura duhovniceasca a lor. Sa stii ca Sfintenia NU se masoara cu parametri vazuti de mintea omeneasca, si NU STII TU ce lucrare si har a avut fiecare ca sa faci comparatii scolaresti ca la fizica de gimnaziu .
        Nu contesta nimeni Sf Inchisorilor din Ro si specificul muceniciei lor , dar sa nu crezi ca in gulaguri duceau mai bine … Dar DE UNDE stii tu ce si cat au indurat altii NESTIUTI ? sau crezi ca vezi cu Ochii Lui Dumnezeu si ai facut deja Clasamentul Sfintilor si masurilor lor ?

        Miscarea Legionara in afara ca a dat Sfintii Inchisorilor NU a avut nici o repercursiune asupra destinului neamului care dupa cum il vezi e DEMULT COLONIE anticrista ! nu ca n.ar fi avut valoare lupta lor ci pentru CALITATEA DUHOVNICEASCA a romanilor de atunci si pana acum.

        Si in plus UNDE ai auzit tu pentru neamul romanesc Profetii de binecuvantare pentru ultimile vremuri asa cum s-au facut de Duhul Sfant RUSILOR, GRECILOR sau GEORGIENILOR ??? Sau acum e si Duhul Sfant partinitor si filetist ?? Ai ceva analog si pentru Romania sau te supara ca ALTORA sa dat cuvant BUN si de nadejde si romanilor NU? Sau acelora s-a dat numai cuvant bun ? NU! Ci au fost si ei preveniti de nenorocirile care-i astepata DAR pe deasupra au prmit in ciuda acelor si CUVANT BUN ! Ceea ce Ro NU s-a dat . Crezi ca e „intamplator”?

        Cine pune deasupra calitatii de CRESTIN ORTODOX calitatea de arartnator a unui neam e TRADATOR al Lui Hristos i care : „”nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că toţi una sunteţi în Hristos Iisus” (Gal. 3:28)

        si inca : „0. Şi v-aţi îmbrăcat cu cel nou, care se înnoieşte, spre deplină cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a zidit,
        11. Unde nu mai este elin şi iudeu, tăiere împrejur şi netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate şi întru toţi Hristos. (Ep catre Coloseni a Sf Ap Pavel cap 3) ______ ai auzit ca NU mai e bariera intre crestini de nici un fel, nici de neam , nici macar de gen ?
        ASTA E STAREA FIILOR LUI DUMNEZEU !!!

        NU partinirea filetista si determinismele diverselor categorii lumesti !

        Asa ca lasa-o mai moale cu neamurile si „virtutile lor !
        Cine e gelos/invidios pe fratii sai in Hristos de alt neam PE HRISTOS URASTE !
        Ar trebui SA TE BUCURI ca IATA UNDEVA indiferent unde Ortodoxia va straluci sre SLAVA Lui Hristos pana la Sfrasitul vremurilor.
        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • el said, on mai 29, 2016 at 1:51 pm

        mircea.v

        cum crezi tu ca vorbesc asa, ca as avea ceva impotriva poporului roman? ma judeci gresit daca crezi asta.
        NEBUN si URATOR de Hristos este cel care s-ar bucura de raul fie si unui singur crestin ortodox, cu atat mai mult al unui neam intreg. Nimeni nu se bucura de raul nici unui om pacatos sau ratacit orice ar fi el pagan, ateu, eretic sau chemator al diavolilor. dar sa stii ce soarta isi agoniseste fiecare functie de faptele lui nu inseamna ca te bucuri de raul lui sau ii doresti raul, ci ar trebui sa stim ca sunt legi duhovnicesti care apasa asupra fiecaruia ca individ si ca neam pe care si le atrage singur din libera sa voie si lucrare. despre asa ceva vorbeam eu. si arata-mi tu semne de sanatate in neam si eu sunt primul care sa se bucure.

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 29, 2016 at 6:29 pm

        @el,

        Vezi ca eu am zis ceva, tu te-ai lansat in altceva.

        nu era vorba de numar de sfinti, de artimetica, in propozitie. Da mai usor cu toate cuvintele astea impotriva poporului roman. Ca atunci cand zicem popor, ne referim la tot omul care a fost, care mai e, nu doar la sfinti.
        Si nici nu am facut acuzatii la adresa altui popor.

        Jertfa celor din ML a fost mare, si nu stiu nici eu nici tu cum influenteaza aceasta jertfa, cat cantareste aceasta jertfa. Jertfa lor a spalat multe din pacatele neamului. Eu pot doar atat sa-ti zic, ca ei sant modelul nostru de rezistenta, pt aceste vremuri. Altii au alte modele, noi il avem pe asta. Si cei care se opun sistemului in ziua de azi, mare sprijin gasesc in Sfintii Inchisorilor.
        Iarasi, ai tendinta de a minimiza influenta ML, si asta pt ca nu ai citit niste carti pe tema asta. Am observat asta de-a lungul timpului, nu e din ceea ce ai scris acum.
        Iar prigoana de la noi a fost mai mare decat la rusi, daca poti crede asta, tocmai din cauza de ML. Cei ce au fost prin gulagurile rusesti au spus ca acolo a fost perioada romantica a detentiei lor, fata de ce a urmat in Romania. Nu a mai avut nimeni Pitesti si Aiud. Citeste „Marturisiri din mlastina disperarii” – Dumitru Bordeianu, si o sa vezi. Si mai sant si alte carti pe tema asta ce ar trebui citite de tot romanul.

        Nu ma intereseaza prea tare de alte popoare, in sensul de a-i denigra, sau a ma preocupa de soarta lor, ca sant prea mic pt asa ceva. In plus, „e vremea lui scapa cine poate”. Crezi ca aceste cuvinte ale Parintelui Fageteanu sant valabile doar pt noi romanii, sau si pt georgieni, rusi, greci?

        Dar ma supara cand cineva nu gaseste nimic bun la noi, si gaseste bun doar la altii, si mai vorbeste si de prin alte tari, care f putin probabil sa fie ortodoxe. Foarte bine ca sant profeti si profetii pt rusi, greci si georgieni si ma bucur de faptul asta. De unde ai tras tu concluzia ca sant suparat? Numai de cate ori am pomenit eu aici de Staretul Antonie, de Sfantul Paisie, de Parintele Elpidie. Toti ortodocsii una santem.

        Apreciază

      • el said, on mai 29, 2016 at 7:34 pm

        mircea.v

        a pricepu EXACT ce spui si ti-am raspusn la TOATE nunatele.
        nu fac aritmetica, nici cantitate , ti-am spus ft clar ca NU STII tu CAT si CUM a suferit fiecare ca sa tragi concluzii de „unicitate” si ca Sfinteni NU se asoara dupa paramertii care ti se par tie evidenti/importanti.
        am spus pur si simplu ca NU SUNT Profetii NICI uvant BUN pentru neamul romanesc . Poti sa accepti/pricepi asta? NU e vina mea nici a Sfintilor char a celr din Inchisor, NICI LOR NU s-a dat asemeena cuvant BUN!

        S-a dat insa RUSILOR dintre cei care au experiat PRIGOANA comunista ca anticamera a celei antihristice, si nu numai lor… Fiecare cu TALANTUL si MENIREA sa.

        Despre Sf Inchisorilor eu cred ca din cauza lor s-a trezit partea de crestuni ortodocsi practicanti INCLUSIV EU ( srainul si netrebnicul) in neam la ora aceasta, numai ca acesta parte este INFIMA si NU POATE determina destinul intregului neam, ci DOAR PUCTUAL fiecare pentru sine si familia/neamul/rudele lui ( in dialectica lui „scapa cine poate” ) !!!.

        PS a propos NU am cunoscut OM are sa UBEASCA mai mult NEAMUL romanesc ca Avva Adrian Fagentanu.SI NICI lui NU s-a dat cuvant in sensul acesta, nici altora la fel de iubitori si rugatori pentru neam.

        ATAT vreau: sa NU ne imbatam cu apa rece sau iluzii!
        CINE a agonist ARE, cine NU RABDA. MACAR SMERENIE sa aiba ca NU se va pierde nici acela !
        Fiecare neam are Sfintii si virtutile lui care-l vor salva sau il vor PIERDE !

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on mai 30, 2016 at 8:59 am

        @el,

        nu ne imbatam cu apa rece si nu ne facem iluzii

        Apreciază

    • el said, on mai 28, 2016 at 9:30 pm

      errata : nu ma bucur …

      si iarta-ma te rog si pt pocirea numelui, sunt campionul blogului la greseli de ortografie 😦

      Apreciază

      • ed said, on mai 30, 2016 at 12:14 am

        @ el
        …emigrează în Rusia , de ce mai stai aici în tara …vezi tu, neamul acesta romanesc, din marea mila a lui Dumnezeu , a dat mucenici, sfinți și împărați. ..

        Apreciază

  12. Raluca said, on mai 29, 2016 at 12:55 pm

    Există vreun motiv pentru care acest sinod trebuie să se întrunească în afara poate de cel al reafirmarii dreptei credințe și al chemării tuturor ereticilor și schizmaticilor de a se lepăda de ereziile lor și de a se întoarce la dreapta credință? Altfel este o întîlnire al cărui sens nu o găsesc. Poate mă lămurește cineva. Este important ce vor face reprezentanții Muntelui Athos la acest sinod.Cred că după acest sinod se vor separa apele, și poate nu imediat, dar treptat treptat se vor produce shizme în toate bisericile ortodoxe care vor semna hotărârile acestui sinod, pentru că nu se pot face concesii stapânitorului acestei lumi și în același timp să rămâi în dreapta credință. Mare responsabilitate au ierarhii care conduc bisericile ortodoxe în aceste vremuri, dar și fiecare preot în parte, învednicindu-se ei să păstorească turma îi Hristos în dreapta credință.

    Apreciază

    • el said, on mai 29, 2016 at 2:27 pm

      Raluca

      NU exista nici un motiv, asa s-a straduit sa impiedice adunatura asta sataniceasca programata de ecumenisti inca de pe vremea lui atenagora KAKOdoxul si Sf Justin Popovici, cu argumnetul ca NU se aduna Sinod ecumenic sa discute vorbe .
      Ereziile TOATE au fost DEMULT combatute la Sinoadele Ecumenice de Sf Parinti inclusiv de Sf Fotie cel Mare si Sf Grigorie Palama.
      Ecumenismul este reinvierea TUTUTOR EREZIILOR la un loc si de el BOLESC indracitele capetenii ale Bisericilor Ortodoxe si popii lor in majoritate din toate neamurile azi .

      SINGURUL motiv de convocare de Sinod Ecumenic ar fi : SA COMBATA ECUMENISMUL( care contine in el si APOSTAZIA !) !

      …ori ei BOLESC de aceasta spurcaciune si NU VOR sa-l lepede, ba SA-L IMPUNA TUTUROR e chiar Obiectivul lor si sa-l inlocuiasca pe Hrists cu anticrist ! asta vor.

      Apreciază

      • marinela said, on mai 30, 2016 at 12:08 am

        Sa va povestesc despre o minune a lui Dumnezeu , savirsita zilele astea intr-o parohie din Moldova , unde a luat foc casa parohiala de la un cablu de electricitate si a ars scrum biblioteca preotului,nu s-a mai salvat nimic,decit o biblie care au gasit-o intacta sub maldarul de cenusa cind au inceput sa curate cu lopetile si au dat de ea(biblie).Toti s-au minunat de lucrul asta ,ca nu se asteptau sa mai gaseasca ceva in acel scrum.

        Apreciază

  13. Graiul Ortodox said, on mai 31, 2016 at 1:26 am

    Scopul acestui grup este de a informa serios creștinii în general despre Sfântul și Marele Sinod Ortodox care va avea loc în Creta, Grecia la data 16-27 iunie 2016.
    Invităm pe toată lumea de credință ortodoxă să-și exprime credința la modul cel mai responsabil și respectabil asupra temelor care se vor discuta, impactul acestora, nevoile și așteptările dumneavoastră vizavi de acest așa zis Mare Sinod.
    https://www.facebook.com/groups/1578788542419730/

    Apreciază

  14. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază

  15. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază

  16. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază

  17. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază

  18. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază

  19. […] Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.