SACCSIV – blog ortodox

Consilierul Mitropolitului Ilarion Alfeev: ANTI ECUMENISTII trebuie EXCOMUNICATI. Sunt o SECTA. Sa te rogi impreuna cu acesti oameni este un mare pacat

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 19, 2016

Va amintiti?

Arhimandrit Serafim Alexiev: ORTODOCSII ADEVARATI vor fi etichetati ca SECTA si VOR FI PRIGONITI, ca fiind oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica

A venit  si vremea asta …

Iata ce putem citi la „ANTI-ECUMENISTII sunt o secta si trebuie excomunicati din Biserica pentru ca e pacat sa te rogi impreuna cu ei” de pe Glasul Stramosesc:

hilarion-francis

Chintesenţa atitudinii ecumeniştilor faţă de ortodocşi în interviul acordat de consilierul Mitropolitului Ilarion Alfeev

Interviul de mai jos a fost acordat site-ului portal-credo.ru de Leonid Sevastianov, consilierul unuia din fruntaşii ecumenismului din Patriarhia Moscovei, mitropolitul Ilarion Alfeev (foto). În rândurile ce urmează el îşi exprimă foarte direct dispreţul, duşmănia şi chiar “râvna canonică” împotriva celor ce scot la iveală ereziile şi apostaziile ecumeniştilor.

Portal-credo.ru: Leonid, cum aţi putea comenta învinuirile unor clerici ai Patriarhiei Moscovei la adresa mitropolitului Ilarion (Alfeev), care este numit ideolog al documentului de la Havana, care este neortodox din punctul lor de vedere?

Leonid Sevastianov: Înţelegeţi, fiecare trebuie să-şi facă lucrul său: părintele trebuie să fie părinte, preoteasa – preoteasă. Funcţia preotului este să slujească în biserică din mandatul episcopului, iar funcţia teologie, cum este mitropolitul Ilarion, este să scrie texte teologice. În afară de aceasta, având mandatul Bisericii prin Patriarh şi al Sfântului Sinod, mitropolitul Ilarion răspunde de politica externă.

Funcţia Patriarhului este să se întâlnească cu liderii altor Biserici şi să semneze documentele pe care le consideră necesare în virtutea unei sau altei situaţii geopolitice. Dacă un cleric sau altul începe, în critica şi declaraţiile sale confuze, să depăşească mandatul primit de la episcop, atunci apare înainte de toate întrebarea despre canonicitatea şi ortodoxia acţiunilor acestui preot.

– Recent un preot a criticat dur activitatea Departamentului pentru Relaţii Bisericeşti Externe ale Patriarhiei Moscovei, acuzând această instituţie de erezie. Care este reacţia celor din interiorul Departamentului?

– Iarăşi: acest preot are mandat de la episcopul său pentru asemenea comentarii? Dacă nu, atunci părintele trebuie să cugete asupra canonicităţii acţiunilor sale şi, respectiv, asupra ortodoxiei sale.

Activitatea Departamentului se petrece sub supravegherea Sfântului Sinod, a preafericitului Patriarh şi a Sfinţitului Sobor Arhieresc şi doar Patriarhul şi Soborul au dreptul canonic de a se expune cu privire la profesionalismului acestei instituţii.

– Sunteţi îngrijorat de scara mare a protestelor provocate în rândul clericilor şi credincioşilor mireni din Patriarhia Moscovei de documentul de la Havana?

– Înţelegeţi, acest val de proteste ridicat artificial după întâlnirea dintre Papa şi Patriarhul Moscovei, din punctul meu de vedere, este foarte folositor, căci ne-a arătat adevărata faţă a tuturor. Ştiţi, Biserica întotdeauna, de-a lungul întregii istorii, a fost o organizaţie care avea nevoie de curăţire de tot soiul de elemente ciudate şi străine. Aşa a fost încă în timpul lui Hristos şi nu doar în cazul lui Iuda. Biserica are nevoie de un mecanism de scoatere la iveală şi de eliminare a tot felul de sectanţi din rândurile sale pentru a preveni încercarea de reformatare a Trupului lui Hristos.

Întâlnirea din Havana şi reacţiile la aceasta au arătat că, luptând cu secta şi cu sectanţii din afară, trebuie dintâi să scapi de sectele din interiorul tău! Trebuie o lege de combatere a sectei interioare! Secta mereu se evidenţiază prin faptul că, fiind o adunătură mică, încearcă să reformateze majoritatea, de regulă prin discursul urii şi dezbinării.

Exemplul despre care discutăm a arătat că secta nou-apărută este alcătuită din circa 20 de persoane, care din contul zarvei creează impresia unei mişcări masive. Cei 20 de oameni au o istorie destul de limpede. În special sunt din rândurile neobolşevicilor, care încearcă să folosească Biserica pentru un fel de luptă pseudo-politică. De asemenea sunt câţiva preoţi cu viziuni neclare şi un program schismatic confuz. Ei condamnă întâlnirea cu Papa, spunând că o asemenea întâlnire îi sminteşte. Pe mine mă sminteşte doar faptul că oamenii din această sectă încă nu sunt excomunicaţi din Biserică, deoarece, din punctul meu de vedere, să te rogi împreună cu aceşti oameni este un mare păcat.

Interviul a fost luat de Aleksei Maliutin

Sursa: Lumea Ortodoxa

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Din PATERIC despre VREMURILE DE PE URMA

 

Tagged with: ,

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • el said, on mai 19, 2016 at 9:18 pm

      de la IUDA asta FATATZAITA( fatz-fatz..uite- o NU E !) asteptam INTAI sa ia atiuidne impotriva APOSTAZIEI din KAKASTOAREA in care se balaceste prosper : bor.srl si a capeteniei ei Daniel Portofel….ca INATI astia ii sunt „aproape” si NU sunt deosebiti IN NIMIC, decta poate in LASITATE de ratacitii din BORu oficiala!

      …dar e mai usor si mai ales FARA RISC sa dai cu KAKAT impotriva Rusiei, e IN TREND…

      asa ca SKIP ! agarici REEDUCATORUL aldea popolog ONANIST !

      NU PRIMESC de la popangiul aldea asa ceva !

      cand va musca mana care-l furajeaza( .. daniel.srl) atunci POATE POATE… desi nici atunci, NU il cred !

      Apreciază

      • cedry3k said, on mai 21, 2016 at 11:12 am

        vorbeste frumos, scarba, despre parinte sau da-ti odata identitatea, jegule de om ce esti! Incredibil limbaj contra unui preot!!! Intr-o zi o sa dau de tine, iti aflu IP-ul, te caut si nu te mai scoate nimeni din mainile mele.

        Apreciază

      • el said, on mai 21, 2016 at 4:10 pm

        cedrypishopupu

        asa „elemente” ca tine sra in apararea „bietului parintzel” …. tztztz…..patetic , ce „fii duhovnicesti” / FANI cultiva popologul aldea ONANIST ! esti un „model ” de „perfectiune” crestina !!! taman „produsul” popologilor ca aldea…

        ia repede un distonocalm/bere/i”arba” ..ceva ce obisnuiesti tu ca sa te linistesti bibicule …sa nu faci infarkt de nacaz… 🙂 nu de alta dar mai ai MULT pana la RAI !

        Apreciază

      • pcmouse said, on mai 22, 2016 at 2:26 pm

        el”de ce vorbesti in halul asta.

        Apreciază

  1. el said, on mai 19, 2016 at 1:34 pm

    „Ştiţi, Biserica întotdeauna, de-a lungul întregii istorii, a fost o organizaţie care avea nevoie de curăţire de tot soiul de elemente ciudate şi străine. Aşa a fost încă în timpul lui Hristos şi nu doar în cazul lui Iuda. Biserica are nevoie de un mecanism de scoatere la iveală şi de eliminare a tot felul de sectanţi din rândurile sale pentru a preveni încercarea de reformatare a Trupului lui Hristos.”______ aceste cuvinte DIAVOLESTI ii dau pe fata CINE sunt si CUI slujesc sub mastile lor FATRANICE .

    MULTUMIM neica indracitule „purtator de cuvant” , asa STIM ca NU MAI AVEM DE PE ACUM NIMIC ca partasie cu voi ! NIMIC NU MIA PRIMIM de la voi ! ca se mai intreba unii PANA CAND sa va mai urmeze turma…. IATA ACUM DEJA a VENIT VREMEA ca cel TREAZ ca FUGA de voi si d ecei care gandesc cavoi ca de niste apostati si eretici !

    S-au CERNUT oamenii !
    IATA rezultatul !
    VIPERELE APOSTATE ajunse la putere isi arunca veninul afara fara rusine si fatis, si pana acum PRIGONEAU, dar pe ascuns pe robii Lui Hristos, de acum au trecut la amenintari si maine la FAPTE.

    au venit zilele sa se implineasa cuvantul Scripturii ca va vor da PE CEI DREPTI sa fiti judecati in sinagogile lor si cine va va ucide va crede ca aduce slujba lui Dumnezeu !

    bine bai indracitule, Aferim !
    NU PRIMIM NIMIC de la voi si nici in besericile voastre NU mai calcam. ! Sa va duceti cu gloata de cazaturi rededucate in iad FARA noi!

    si ANATEMA din partea noastra !

    PS: DISPRETUIM „sanctinuile” voastre APOSTATILOR ! Voi ai cazut din Biserica si diavolul sta de-a dreapta voastra „oficialilor” care ganditi asa.
    Nu ne tememe de afurisenia voastra care ca si SLUJBELE voastre sunt NULE , FARA har !

    Apreciază

    • Riko said, on mai 19, 2016 at 4:33 pm

      @el, Acum, ne era mai bine sub tutela Rusa sau Americana? Eu degeaba ti-am zis ca Rusia si SUA sunt una si acelasi lucru. De UE nici nu incape indoiala de cine o conduce. Bine ca recunosc singuri, sau ar fi fugit din tara unii oameni sa se salveze la rusi de antihrist si prigoanele lui.
      Desigur ca nu o sa ma crezi ca Rusia a facut macel in Ucraina, si nici in Siria, ei au mers acolo ca sa „ajute”.

      Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on mai 19, 2016 at 5:03 pm

        Riko

        Tu pari a zice de papusari, dar te indopi la greu cu voma lor …

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 19, 2016 at 6:10 pm

        Riko

        „Desigur ca nu o sa ma crezi ca Rusia a facut macel in Ucraina, si nici in Siria, ei au mers acolo ca sa „ajute”.”___VOMA si MINCIUNI pentru GLOAtE, din care ai inghitit si tu pana te-ai tampit DEFINITIV,… nu ca ai fi fost inainte capabil sa intelegi ceva!

        sub tutela Lui Hristos NUMAI IN RUSIA vei mai gasi pe cineva …… TINE MINTE asta !

        desi pe tine NU te mai priveste problema, tu VEI PIERI in primul VAL !
        ti-am mai spus. pt tine singura gria ar trebui sa fie : LASA DRACII si INSLEAREA boca-boca / troca-troca…daca NU vrei sa CRAPI in ea si sa ajungi cu INSELATii si ERETICII !

        nu mai e timp… dca avrei sa ma asculti ine, daca nu, treaba ta.

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2016 at 6:20 pm

        Riko

        „Eu degeaba ti-am zis ca Rusia si SUA sunt una si acelasi lucru. „_____ DELIR FURIOS !
        ai ajuns sa confunzi crestinii ortodocsi(chiar si manipulati de putreri straine lor) … cu INDRACITII DEFINITIV satanizati ai amerlocilor? Te contrazic Sfintii DEBILLE, aia pe care-i INGORI tu sa te adapi cu VOMA draceasca de la boca-boca….

        VAI de tine…DE ACEEA Dumnezeu te va lua devreme, sa nu ajungi si tu sa te indracesti definitiv !
        Sa-I multumesti !

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2016 at 6:25 pm

        Riko

        debilule, UNDE ai auzit tu Sfinti care sa faca Profetii de mantuire amrelocilor ?
        Ca despre Rusia ABUNDA cuvantul Duhului Sfant ca ACOLO anticrist va fi SCUIPAT ! …
        nu de oficialii de acum ai besericii BoRu,srl( si astia vor cRAPA in primul val…ca si tine!) care nu-s de alta factura ca oficlaii BOR.srl(care sunt inca si ia SCRANAVI ca ei!) , … ci de SFINTII ULTIMELOR ZILE care NU vor lipsi din Rusia si dintre care vor alcatui MAJORITATEA celor ce pe nori vor intampina pe Hristos la Venirea Sa !… inca o chestiune care NU te mai priveste mucosule !

        Apreciază

      • Riko said, on mai 19, 2016 at 7:47 pm

        @el Nu am zis ca americanii se vor mantui. Mai ales cand sunt asa multe profetii ca america va fi rasa de pe pamant.
        Si este normal ca dintr-o tara in care majoritari sunt ortodocsi sa se mantuiasca multi oameni, Dar conditiile si prigoana e aceiasi, iar statul rus e la fel ca si cel american, au aceleasi scopuri.
        Si tu nu stii cum este poporul rus in prezent (sau cum era inca de acum 50 de ani), E o tara mare, sunt si oameni buni si multi sfinti ascunsi (mult mai multe persoane din noua secta, fata de cum zice Ilarion Alfeev), dar majoritatea tot acolo vor ajunge ca americanii.

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2016 at 8:12 pm

        Riko

        „dar majoritatea tot acolo vor ajunge ca americanii.”___ esti dus cu capul baiete, ai grija ca deja ti-am spus prea multe, pe raspunderea mea …si ma tem ca DEGEABA !

        daca tu in NEBUNIA ta INCA mia confunzi Rusia ( cu TOATE neajunsurile si IUDELE Ei) cu INDRACITA KAKASTOARE amerlocia… esti COMPLET TEMBELIZAT de draci… si NIMIC NU ai intles din Profetile Sfintilor , si de Ortodoxie esti STRAIN!

        Strainii de Hristos URASC poporul Lui Dumnzeu si li se pare ca-s ca ei… asa faci si tu..si ti se pare NEBUNIE FURIOASA ..ca ai fi al Lui Hristos….

        VAI DE TINE !

        tine minte, aminteste-ti de sfarsitul tau care este CU TINE !… NU CRED ca-ti foloseste ce-ti spun !

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 20, 2016 at 1:02 pm

        Bai frate, dar multi cu mentalitate de traitori sub tutela cuiva mai avem!!!

        Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on mai 19, 2016 at 5:15 pm

      De-acord cu tine frate @el,ne lamurim tot mai mult pe zi ce trece de cei care incearca sa sfisie turma si s-o duca in prapastie.Vai noua cu asemenea pastori apostati;se cern vremurile tot mai mult cu sita deasa ,raminind de-o parte cei putini ,dar hotariti pe calea Domnului si de cealalta parte,pleava apostata ,care mai face valuri de praf in rindul celor nedezmeticiti,inca.

      Apreciază

    • Riko said, on mai 19, 2016 at 7:21 pm

      saccsiv
      Nu am nici o treaba cu voma lor, dar deja sti ca lor le place sa isi bata joc de oameni si sa le arate ce se intampla, prin filme, reclame, muzica, glume…, Daca vrei sa zici ca toate informatiile de pe internet sunt falsificate, inclusiv comunicatele de presa ale Rusiei, nu ai decat.
      Exista mai multe propagande in antiteza. Faza cu Rusia si America e clasica. In fine, nu trebuia sa deschid subiectul.

      Apreciază

  2. valentindortodox said, on mai 19, 2016 at 2:25 pm

    nu e nici o logică şi nu e nici un rost în tot ce spun aceşti eretici

    Apreciază

  3. el said, on mai 19, 2016 at 3:03 pm

    „Pe mine mă sminteşte doar faptul că oamenii din această sectă încă nu sunt excomunicaţi din Biserică, deoarece, din punctul meu de vedere, să te rogi împreună cu aceşti oameni este un mare păcat.”_____ zice INDRACITUL !

    Bine multumim, si pe noi NE SUPARA DEMULT ca ne mai rugam impreuna cu voi ERETICILOR si APOSTATILOR FATRANICI, asa ca vom lua masuri sa NU O MAI FACEM !

    asa se separa caprele de oi, Turma MICA FT MICA a Lui Hristos de GLOATA de dobitoace ale lui anticrist carora LI se pare ca mia sunt in Biserica !

    FT BUNA ATITUDINEA de a se da pe fata singuri si a se delimita de robii Lui Hristos cei ADEVARAT urmatori Sf Parinti, ca sa economiseasca celor FOARTE PUTINI cu acrivie si treji comuniunea cu APOSTATII in Bessericile lor „oficiale” !

    Apreciat de 1 persoană

  4. Gabriel said, on mai 19, 2016 at 3:12 pm

    Masoneria salvează România… 🙂

    Apreciază

  5. mesaj privat said, on mai 19, 2016 at 3:30 pm

    mai usor cu propaganda prorusa si antioccidentala ca ne suparam si te intorci inapoi, ai inteles saccsifonule?

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 19, 2016 at 3:42 pm

      mesaj privat

      La un asemenea articol, tu pui un asemenea mesaj … Tu chiar esti retardat. Ai vazut ca-i cu rusi, gata, ai scos sablonul pentru rusi.

      Apreciază

      • Nicoleta said, on mai 25, 2016 at 1:16 pm

        sacciv frate, dacă te leagă antihriștii să dai alarma să știm și noi. Numele tău de botez dacă am înțeles este Vasile? Vreau să te trec pe pomelnic. Doamne ajută!

        Fii fără grijă, nici un Vasile nu este lăsat de izbeliște de Marele Vasile. 🙂

        Apreciază

    • el said, on mai 19, 2016 at 4:30 pm

      mesaj privat in actiune …. :

      Apreciază

      • Nicoleta said, on mai 20, 2016 at 12:05 pm

        „el”, ești Î N G R O Z I T O R….:))

        Apreciază

      • ioana L. said, on mai 21, 2016 at 2:56 pm

        frate „el”

        Apreciază

      • el said, on mai 21, 2016 at 4:19 pm

        ioana L.

        ?????……

        …asa-i … prost crescut si rasfatat …. 🙂 … 😦

        …sorry…. !

        Apreciază

      • el said, on mai 21, 2016 at 4:56 pm

        ioana L.

        …asa zicea bunica… care ma iubea…

        Apreciază

    • Paul222 said, on mai 20, 2016 at 11:56 am

      „Fericiti cei prigoniti pentru dreptate” spunea Mantuitorul. Daca Vasile ajunge inapoi la inchisoare e spre mantuirea lui insa daca voi faceti asta e spre pierzania voastra. Daca vreti sa va puneti singuri cenusa in cap, luati-va de cei care lupta pentru dreptate si adevar. Dumnezeu vede tot si veti da socoteala in fata lui!

      Apreciază

  6. marian said, on mai 19, 2016 at 3:35 pm

    Pope Francis Likens Jesus to ISIS Sending the Disciples to All Nations, Says Muslims Must Breed with Europeans
    awdnews.com

    Daca nici asta nu ne va trezi înseamnă că suntem pierduti despre ce este vorba satanistul papa la asemăna pe Mântuitorul nostru cu gunoiul satanic isis.
    Cand o sa putem scăpa de acest gunoi interminabil care este papa? Ortodocşii sunt priviţi ca o sectă periculoasă. Suntem cu adevărat periculoşi pentru ei?
    Reiau întrebare la care nu am primit încă răspuns şi vă întreb fraţilor: există vreun link spre literatură ortodoxă in limba engleza?
    Doamne ajută!

    “Today, I don’t think that there is a fear of Islam as such but of ISIS and its war of conquest, which is partly drawn from Islam,” he told French newspaper La Croix. “It is true that the idea of conquest is inherent in the soul of Islam, however, it is also possible to interpret the objective in Matthew’s Gospel, where Jesus sends his disciples to all nations, in terms of the same idea of conquest.”

    The Pope also said he “dreaded” hearing about the “Christian roots of Europe” because, to him, they take on “colonialist overtones” and he called on European nations to “integrate” Muslim migrants into the continent.

    “This integration is all the more necessary today since, as a result of a selfish search for well-being, Europe is experiencing the grave problem of a declining birth rate,” he stated. “A demographic emptiness is developing.”

    His opinions are stunningly similar to those of top Iman Sheikh Muhammad Ayed, who said Muslims should exploit the migrant crisis to breed with Europeans and “conquer their countries.”

    “Europe has become old and decrepit and needs human reinforcement… they are not motivated by compassion for the Levant, its people and its refugees… soon, we will trample them underfoot, Allah willing,” he stated.

    “Throughout Europe, all the hearts are enthused with hatred toward Muslims. They wish that we were dead, but they have lost their fertility, so they look for fertility in our midst.”

    “We will give them fertility! We will breed children with them, because we shall conquer their countries!”

    Pope Francis also promoted socialism during the interview.

    “A completely free market does not work,” he claimed. “Markets in themselves are good but they also require a fulcrum, a third party, or a state to monitor and balance them.”

    “In other words, [what is needed is] a social market economy.”

    It’s been estimated that in the 20th century alone, socialism and communism resulted in the deaths of at least 130 million people.

    Apreciază

  7. Riko said, on mai 19, 2016 at 4:07 pm

    „Pe mine mă sminteşte doar faptul că oamenii din această sectă încă nu sunt excomunicaţi din Biserică, deoarece, din punctul meu de vedere, să te rogi împreună cu aceşti oameni este un mare păcat.”
    Dar sa te rogi cu catolicii nu e nici o problema, da cum sa nu.

    Apreciază

    • mihai said, on mai 19, 2016 at 5:19 pm

      Nici acum nu uit profetiile Pr. Elipidie din Rhodos ce a spus referitor de papa ca este profetul mincinos si ca majoritatea ,,episcopilor ortodocsi” i se vor inchina deci uimitor si mai uimitor este faptul ca profetiile lui corespund uimitor cu ale Parintilor Iustin, Paisie, adrian Fageteanu, Iustin Popovici, deci uimitor si o alta profetie pe care am citito tot la acest parinte despre invazia musulmana citez: vor veni acele hoarde de musulmani care va va teroriza, va vor viola femeile (deci iata ce a fost in europa vestica, ) VA vor distruge si va vor incendia bisericile ( iata ce sa intamplat in grecia) , ca sa nu mai punem la socoteala ce au facut in siria si iraq, va vor impune sodomia cu forta (la fel iata ce sa intamplat in grecia in prag de Marea Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului si ce a facut puterea satanica de la atena)
      . .In concluzie cind am citit profetiile Parintelui Elipidie ma gandisem ca nu vor veni chiar asa de repede astfel de urgii, insa mam inselat ft tare pt ca acestea au venit cu mult mai repede decat neam fi putut inchipui

      Apreciază

      • Metatron said, on mai 19, 2016 at 9:55 pm

        E doar inceputul Mihai.

        Apreciază

  8. nikodim said, on mai 19, 2016 at 10:25 pm

    Din oficialii astia „ne-sectanti” vorbesc aceleasi lighioane care se manifesta in copiii din Peru, din materialul urmator. Ana, Caiafa… tot oficiali. Mantuitorul pentru acestia, un „sectant”. Iuda si el grijuliu si servil fata de oficiali… ca si un „mesaj privat”. „Toate-s vechi si noua toate” cum bine zicea poetul „sectant”, parafrazand intelepciunea Eclesiastului.

    Apreciat de 1 persoană

  9. ion hodor, said, on mai 19, 2016 at 10:42 pm

    Hristos a inviat! Saccsiv daca gresesc sa ma iertati,dar acest blog e al tau,s-au al lui EL,unul chiar de pricepe s-au nu de cea ce spune,apare imediat EL si l-e zice de toate culorile,majoritatea o merita dar un pic de garbo nu strica!Apropo EL tu toata ziua ce faci?!

    Apreciat de 1 persoană

    • andiuta said, on mai 20, 2016 at 9:18 am

      Nene, întâi învață să scrii și după aceea poți sa comentezi.

      Apreciază

    • el said, on mai 20, 2016 at 11:05 am

      ion hodor

      Adevarat a inviat !

      ce sa fac ioane, stau cu nasul in calculator, si uneori ma joc cu motanul…. 🙂 !

      Apreciază

    • Nicoleta said, on mai 20, 2016 at 12:28 pm

      ion hodor, diferența dintre tine și „el” este că el chiar lucrează din răsputeri, pe când tu, muncești din greu.
      Sper că știi să faci diferența.

      Apreciază

      • el said, on mai 20, 2016 at 1:33 pm

        Nicoleta

        ….? 🙂

        m-ai bagat in ceata… e de bine sau e de rau ce fac?

        Apreciază

      • ioana L. said, on mai 21, 2016 at 2:59 pm

        Nicoleta
        profund, draga, profund…

        Apreciază

      • Mirela said, on mai 21, 2016 at 9:38 pm

        el,

        Cred că Nicoleta se referă la o zicere „istorică” a minerilor care-i ciomăgeau pe intelectuali la mineriade: Noi muncim, noi nu gândim!

        Apreciază

  10. sorin said, on mai 20, 2016 at 1:43 am

    Ion Hodor esti cu Boca? Fac un sondaj.

    Apreciază

    • pcmouse said, on mai 22, 2016 at 2:33 pm

      eu sunt pro Sfantul Parinte ARSENIE BOCA e vreo problema?

      Apreciază

  11. intelepciuneasfintilor said, on mai 20, 2016 at 2:31 am

    Parca in interviu vorbeste un om politic, iar nu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe. Mai degraba este purtatorul de cuvant al Partidului Ecumenist.

    Nu pot sa nu remarc si tonul comunist prin care minimizeaza numarul celor ce sunt impotriva ecumenismului si cum si-ar dori ca acestia sa fie extirpati ca o „cangrena” pentru a nu-i „contamina”/trezi si pe altii.

    Bolsevicul a ajuns sa strige catre altii ca sunt bolsevici.

    Vorbeste despre preoti ca despre niste slujitori ai lui sau ai unei institutii lumesti, iar nu ca despre slujitorii lui Dumnezeu. Atata timp cand preotii respectivi raman in credinta ortodoxa si nu o intineaza cu invataturi gresite, nimeni nu le poate lua preotia nici acum nici in veacul ce va sa vie!

    I-a orbit ecumenismul si mandria „strategiilor geopolitice”. Inapoi la canoanele Sfintelor Sinoade, la Sfanta Traditie si la invataturile Sfintilor Parinti.

    Apreciază

  12. Tiatira1986 said, on mai 20, 2016 at 5:01 pm

    Hristos a Inviat !!!

    Draga Sorin doresc sa iti spun un DA , raspiat si sincer sunt si cu Sfintia Sa Parintele Arsenie Boca si cu Sfintia Sa Parintele Dorobantu . Alte intrebari te rog frumos ??? Aaa sa nu uit sa va ofer un link ca sa vada mai bine si fratile voastre ca nu doar Sfintia Sa Parintele Arsenie Boca la pictat pe Sfantul Francisc din Assisi in Biserica de la Draganescu : https://www.facebook.com/parintele.eduard/posts/585039651656020
    O seara binecuvantata va doresc tuturor si mantuire .

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 20, 2016 at 5:20 pm

      Tiatira1986

      Asadar tu pana si pe un indracit notoriu ca Francisc de Assisi il consideri sfant …

      Apreciază

      • Tiatira1986 said, on mai 23, 2016 at 4:46 pm

        Incepand de la Sfintia Sa Parintele Arsenie Boca , Nil Dorobantu si pana la asa numitul ( de uni indracit ) Francisc de Assisi eu personal ii consider Sfintii .

        Apreciază

      • el said, on mai 23, 2016 at 8:28 pm

        TitiKAKA

        esti NEBUN si INDRACIT !
        mai mult NU MERITI sa-ti spun caci cu dracii ( si cu cei din om) NU se discuta, dracii sunt ca si tine GUNOAIE vesnice si HULE , de aceea ei TREBUIE IGNORATI si DISPRETUITI !

        indracit si scranavie propgandista a IADULUI : ANATEMA de la mine si de la Hristos !

        Apreciază

      • el said, on mai 23, 2016 at 9:44 pm

        TitiKAKA 1986

        ONANISTULE INDRACIT, ia aici si citeste DIAVOLE ce spue Sf igantie Briancianinov spre RUSIERA ta VESNICA si a celor ca tine cugatatori :

        „Acest rod al inselarii, care se intemeiaza pe cugetarea se­meata, este numit de catre Sfintii Parinti „parere” (Ale Sfantului Grigorie Sinaitul, capetele 128,131,132), atunci cand nevoitorul primeste pareri mincinoase de­spre lucrurile duhovnicesti si despre sine, socotindu-le adevarate. Parerilor si vedeniilor mincinoase le ur­meaza intotdeauna, potrivit legaturii firesti de simtire si de lucrare dintre minte si inima, simtiri amagitoare, desfatatoare ale inimii: ele nu sunt altceva decat lucra­rea unei patimi subtiri a dulcetii si slavei desarte. Cei molipsiti de catre aceasta inselare se fac propava­duitori ai unei invataturi ascetice mincinoase, cateo­data si ereziarhi, spre vesnica pieire a lor si a celor apropiati lor. Sfantul Isaac Sirul pomeneste, in cel de­al 55-lea Cuvant, ca un oarecare Malpas a dus in pust­nicie o viata foarte aspra de nevoitor, cu telul de a atinge o inalta stare duhovniceasca, si a cazut in trufie si inselare demonica vadita, facandu-se intemeietor si capetenie a sectei evhaitilor.

        Ca pilda de carte ascetica scrisa in acea stare de in­selare numita „parere” putem da lucrarea lui Toma de Kempis, numita „Urmarea lui Hristos”. Ea rasufla o patima subtire a dulcetii si o cugetare semeata, care naste in oamenii orbiti si plini pe deasupra peste ma­sura de patimi, o desfatare pe care ei o socot gustare a harului Dumnezeiesc. Nefericitii si intunecatii ! Ei nu pricep, ca adulmecand damful subtire al patimilor care traiesc in ei, se indulcesc de el, socotindu-l in orbirea lor, mireasma a harului ! Ei nu inteleg ca de desfatarea duhovniceasca sunt in stare doar sfintii, ca inaintea desfatarii duhovnicesti trebuie sa mearga po­cainta si curatirea de patimi, ca desfatarea duhovni­ceasca nu sta in puterea pacatosului, ca el trebuie sa se cunoasca pe sine ca fiind nevrednic de desfatare, sa o alunge, daca aceasta va incepe sa-i dea tarcoale, sa o alunge ca pe un lucru nepotrivit cu el, ca pe o vadita si pierzatoare amagire de sine, ca pe o miscare subtire a slavei desarte, a cugetarii semete si a patimii dulcetii. In pustnicie, au ajuns, asemenea lui Malpas, la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. „Atunci cand Francisc a fost rapit la cer” spune scriitorul Vietii acestuia, „Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har – Francisc”. Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire !”::___

        din cartea „Despre Inselare” Sf Ignatie Briancianinov !!

        http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/sfantul_ignatie_briancianinov-despre_inselare.htm

        de INSELAREA cea mai SCRBAVNICA bolesti si tu SCURSOARE INDRACITA si HULITORULE, ratacitorul sufletelor celor mai proaste din turma diavolului !

        sa te CERTE pe tine diavole titiKAKAT cu ochi si Sf Igantie Brancianivov SA TE JUDECE !

        Apreciază

    • alex said, on mai 21, 2016 at 4:03 am

      un eretic ramane eretic si daca o sa fie pictat in toate „bisericile” pentru ca este condamnat de sinoade la fel si cei ce il picteaza vezi boca si cine o mai fi, amandoi mergand de mana la jupanul lor diavolul… nu crezi cerceteaza canoanele

      Apreciază

      • Mirela said, on mai 21, 2016 at 9:51 pm

        alex,

        Stai să vezi cum eretici, schismatici şi proscrişi vor fi în curând cei care nu înţeleg/acceptă sfinţenia lui Francisc, a papilor, a lui Ulfila etc., după noile „sfinte” sinoade şi canoane ce ni se pregătesc.
        Iar dacă tiatira e pr. Aldea (şi pare a fi), ce să le mai ceri mirenilor să ştie dogmatică, iconografie sau canoane, când un preot are aşa hal de gândire/orbire? Şi nu e singurul! 😦

        Apreciază

      • Mirela said, on mai 22, 2016 at 1:26 am

        De la adresa postată de pr. „ortodox” aggiornat tiatira:

        „Marea” Schismă dintre Biserica de Răsărit și cea de Apus a fost un eveniment mult mai relativ și mai puțin relevant decât ar vrea zeloții să ne facă să credem.
        Oamenii au continuat să-și cinstească sfinții, mai ales pe aceia care socoteau Soarele și Luna și zidirea toată frățiori și surioare ai lor, ca Sf. Francisc.
        Fratello Sole, sorella Luna…

        No comment!
        Tot de la „fraţii” catolici:
        http://www.ortodoxie-ecumenism.ro/2015/12/22/apus-aggiornat/

        Apreciază

    • octoviv said, on mai 23, 2016 at 6:59 pm

      Лодыженский Митрофан Васильевич Мистическая трилогия. Т. 2. Изд. 2-е. – 1915, ГЛАВА ПЯТАЯ. Мистика св. Серафима и мистика св. Франциска, pp. 124 (112, în documentul scanat) – 145 (133, în documentul scanat) (русский):
      http://books.e-heritage.ru/book/10072527

      Лодыженский Митрофан Васильевич. Серафим Саровский и Франциск Ассизский:
      http://lib.pravmir.ru/library/readbook/306

      A Comparison: Francis of Assisi and St. Seraphim of Sarov (english):
      http://jordanville.org/files/Articles/A-Comparison–Francis-of-Assisi-and-St.-Seraphim-of-Sarov.pdf via Holy Trinity Monastery, Jordanville, New York (http://jordanville.org/articles.html)

      http://pravoslavie.ru/english/90893.htm

      http://orthodoxinfo.com/praxis/francis_sarov.aspx

      Francis of Assisi

      In the OCA, we have a strong devotion to St. Francis of Assisi, and a lot of us have Icons of him….Your bishop’s opposition to this great Christian figure is strange. I read a statement in which he said that while he enjoyed some of the poetry of St. Francis, that he was not a Saint and was spiritually deluded. No Orthodox writer of father ever said anything like that. Nicholas Zernov once compared St. Francis to St. Seraphim of Sarov. Your bishop’s views are not traditional, it seems to me, and you are the real innovators. (M.P., NY)

      The Orthodox Church does not include Francis of Assisi among its Saints. He was a fanatic Papist, lived after the separation of the Roman Catholic Church from Orthodoxy, and practiced a romantic and emotional spirituality foreign to genuine Orthodox spiritual traditions. One can indeed appreciate the literature attributed to Francis, as Archbishop Chrysostomos of Etna has rightly pointed out, but devotion to him, let alone in the form of the veneration of his „Icons,” is wholly un-Orthodox. We would hope that what you say about such in the OCA is exaggerated; if not, perhaps that jurisdiction’s Greek Catholic roots are showing and need, to be sure, some trimming.

      With regard to the Fathers of the Church, among whom no sober individual has—whatever his opinion of the man—ever included Nicholas Zernov, Francis of Assisi is not held in high esteem in Patristic writings. Characteristically, St. Ignaty (Brianchaninov), the famous ascetic Bishop recently Glorified by the Moscow Patriarchate, speaks of Francis’ life in the context of spiritual delusion:

      ‘When Francis was caught up to heaven,’ says a writer of his life, ‘God the Father, on seeing him, was for a moment in doubt to as [sic] to whom to give the preference, to His Son by nature or to His son by grace—Francis.’ What can be more frightful or madder than this blasphemy, what can be sadder than this delusion[?]! [The Arena, Ch. 11]

      For several centuries, various Orthodox intellectuals—among them, Nikos Kazantzakis (1885-1957), the famous Greek writer, and numerous Slavic men of letters (e.g., S. Sitianovich [1629-16701, L. Tolstoy [1828-1910], and many of the „Paris School” in the twentieth century)—have succumbed to the lure of a theatrical and romantic Western vision of sanctity largely unknown in the pre-Schism East or West (except as a symptom of spiritual delusion), but perfectly captured in the cultus of Francis of Assisi. Not only have these individuals contributed to the distortion of our Orthodox Faith, a distortion which still plagues the Church, but have sometimes betrayed the Church and lost their personal Faith. The kind of splenetic firmness that your question shows in calling untraditional Archbishop Chrysostomos’ wholly traditional outlook on Francis of Assisi, we are obliged to say, is a first step in the process by which these individuals came to spiritual ruin. We would ask you and all those with a personal, emotional commitment—and especially a peevish one—to post-Schism Western notions of sanctity and to post-Schism Western „saints” to reflect on this observation.

      Comparație între mistica lui Francisc de Assisi și cea a Sfântului Serafim de Sarov (română):
      http://odaiadesus.ro/comparatie.html

      Francisc de Assisi

      În OCA [Biserica Ortodoxă din America], avem o mare devoțiune către Sf. Francisc de Assisi, iar mulți dintre noi au icoane ale lui… Opoziția episcopului dvs. față de acest mare creștin este ciudată. Am citit o afirmație în care el spunea că deși îi plac unele dintre poeziile Sfântului Francisc, totuși acesta nu a fost un Sfânt, ci s-a aflat în rătăcire. Nici un scriitor sau părinte ortodox nu a spus vreodată așa ceva. Nicholas Zernov l-a comparat odată pe Sf. Francisc cu Sf. Serafim de Sarov. Opinia episcopului dvs. nu este tradițională, după părerea mea, iar cei care aduc inovații sunt domniile voastre. (M.P., NY)

      Biserica Ortodoxă nu îl include pe Francisc din Assisi printre Sfinții ei. Acesta a fost un papist fanatic, a trăit după despărțirea bisericii romano-catolice de Ortodoxie și a practicat o spiritualitate romantică și emoțională, străină de tradițiile duhovnicești ale Ortodoxiei. Deși putem aprecia literatura atribuită lui Francisc, așa cum a arătat Arhiepiscopul Hrisostom al Etnei, cinstirea lui și cu atât mai puțin cinstirea „icoanelor” lui este pe deplin neortodoxă. Nădăjduim că ceea ce ați afirmat că se petrece în OCA este o exagerare; altfel, probabil că ies la iveală rădăcinile greco-catolice ale acelei jurisdicții și trebuie lucrate niște îndreptări.

      Cu privire la Părinții Bisericii, în rândul cărora nimeni nu l-a așezat vreodată pe Nicholas Zernov, Francisc din Assisi nu este foarte apreciat în scrierile patristice. Reprezentativ, Sf. Ignatie (Brianceaninov), cunoscutul episcop-ascet canonizat recent de Patriarhia Moscovei, vorbește despre viața lui Francisc în termenii unei înșelări spirituale:

      ‘Atunci când Francisc a ajuns în ceruri,’ scrie un biograf al său, ‘Dumnezeu Tatăl, văzându-l, a stat o clipă în cumpănă, gândindu-se cui să-i dea întâietate, Fiului Său prin fire sau fiului Său prin har – Francisc.’ Ce poate fi mai înfricoșător sau mai nebunesc lucru decât această hulă, ce poate fi mai trist decât această înșelare[?]! [Arena, Cap. 11]

      Timp de secole, mai mulți intelectuali ortodocși, printre care Nikos Kazantzakis (1885-1957), cunoscutul scriitor grec, și numeroși scriitori slavi (de exemplu S. Sitianovici [1629-1670], L. Tolstoi [1828-1910] și mulți dintre cei aparținând „Scolii de la Paris” din secolul 20) au fost înselati de viziunea romantică si teatrală a Apusului asupra sfinteniei, viziune necunoscută nici în Răsărit, dar nici în Apus înainte de Marea Schismă (cu exceptia simptomelor de înselare spirituală), surprinsă însă foarte bine în cinstirea lui Francisc din Assisi. Nu numai că aceste persoane au contribuit la stricarea credintei noastre ortodoxe, stricare care încă afectează Biserica, dar unii au si trădat Biserica si si-au pierdut credinta. Genul de fermitate cu care catalogati ca neortodoxă părerea absolut ortodoxă a Arhiepiscopului Hrisostom despre Francisc din Assisi, trebuie s-o spun, este un prim pas în procesul prin care au căzut aceste persoane în rătăcire. Vă rugăm pe dumneavoastră si pe toti cei care au o evlavie personală, emotională, fată de aceste notiuni apusene post-schismă cu privire la sfintenie si fată de „sfintii” apuseni post-schismă, să reflectati asupra acestui lucru.

      Apreciază

  13. templier's blog said, on mai 20, 2016 at 7:18 pm

    Apostolul minciunii spune ca:
    „Cucerirea Orientului Mijlociu de catre ISIS „este la fel ca atunci cand Iisus a trimis ucenicii.”
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/16/6780/

    Apreciază

    • templier's blog said, on mai 21, 2016 at 12:04 pm

      Noua Ordine Mondială (NWO), considerată în mod tradiţional o teorie conspiraţionistă bizară, pare să se apropie cu paşi mai repezi decât ne-am imagina, consideră comentatorul german Heiko Schrang într-un interviu NuoViso
      https://templierblog.wordpress.com/

      Apreciază

  14. ion hodor, said, on mai 20, 2016 at 11:52 pm

    Nu Sorin sant cu P arintele Iustin Parvu,Adrian Fageteanu,,Cleopa,Arsenie,Sf Inchisorilor,…Multumit,eu nu am nimic cu nimeni….Pace voua

    Apreciază

  15. Radu said, on mai 22, 2016 at 2:13 am

    Rusine mai consiliere al mitropolitului si astia tot cu ei sunt…tot cei frumos e o sarada – orice minune tine trei zile…
    Era prea frumos sa fie adevarat…Rusia sa fie chiar tara aceea la care e speranta tuturor sa tina steagul Ortodoxiei neintinat si sa lupte cu adevarat impotriva lor. Teatru ieftin atat…
    Nu as vrea sa fiu in locul tau la judecata finala, pe unde o sa scoti camasa ce scuza o sa invoci ?
    RUSINE

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.