SACCSIV – blog ortodox

EUROVISION: Castigatoare UCRAINA cu “1944”. Cantareata tataroaica JAMAL n-a prea cantat, ci a transmis un mesaj …

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 15, 2016

Asta-i piesa castigatoare:

Iata si ce putem citi la EUROVISION 2016 | Marea finală, câştigată de UCRAINA – VIDEO Melodia care i-a adus marele premiu de pe Digi 24:

Marea finală a concursului Eurovision, competiție de la care România a fost exclusă pentru acumularea unor datorii uriașe către European Broadcasting Union, a fost câştigată de UCRAINA.

Ucraina a câştigat finala concursului Eurovision 2016, cu piesa ”1944”, interpretată de Jamala, o cântăreaţă de etnie tătară, potrivit site-ului oficial al competiţiei.

Este un rezultat care din nou va aduce acuze de politizare a competiției artistice. Mulți văd în acest rezultat o formă de pedepsire a Rusiei, cu atât mai mult cu cât reprezentantul acestei țări era considerat favorit. S-a clasat, de altfel, pe locul al treilea.

Cântecul ”1944” are o mare încărcătură politică şi nu este o piesă ”tipică” pentru concursul Eurovision – versurile sale conţin referiri la Stalin, Peninsula Crimeea şi acuzaţii de epurare etnică. Cântecul ucrainean a supărat autorităţile din Rusia, ţară care a anexat Peninsula Crimeea, teritoriu ce aparținea Ucrainei, în urma unui referendum controversat, în 2014, în contextul creşterii tensiunilor dintre cele două state şi al războiului civil din estul Ucrainei.

Textul în engleză al piesei este scris chiar de Jamala, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat faţă de această alegere destinată, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Piesa, o combinaţie între muzica pop şi versuri pline de durere care sunt mai mult enunţate decât cântate, a fost inspirată din viaţa străbunicii interpretei Jamala, care a făcut parte dintre tătarii deportaţi în masă de regimul stalinist în 1944. Această străveche minoritate musulmană a fost considerată de regimul sovietic neloială şi care nu prezenta încredere, după trei ani de ocupaţie nazistă în Al Doilea Război Mondial. Ca un fel de pedeapsă colectivă, peste 240.000 de tătari din Crimeea au fost urcaţi în trenuri şi expulzaţi în Asia Centrală. Mai multe mii au murit în timpul călătoriei şi niciunul dintre ei nu a avut voie să se întoarcă în Crimeea până în anii 1980, reamintește news.ro.

„Ştiu că tu ai interpretat anul trecut un cântec despre pace şi dragoste, dar eu îmi doresc pace şi dragoste pentru toată lumea, mai ales în Ucraina”, a declarat artista ucraineană, la finalul competiţiei, adresându-se câştigătorului din 2015, suedezul Måns Zelmerlöw.

Ucraina, adusă pe primul loc de voturile publicului 

Juriile din ţările participante au acordat cele mai multe puncte pentru Australia (320), Ucraina (211), Franţa (148), Malta (137) şi Rusia (130). Cele mai puţine puncte din partea juriilor le-a primit Germania, doar 1 punct.

Câştigătorul a fost desemnat însă în urma votului juriilor de specialitate din 42 de ţări, dar şi ale voturilor exprimate prin SMS de telespectatorii din ţările participante la Eurovision 2016, cele două având fiecare o pondere de 50% în rezultatul final.

După votul juriilor naţionale, pe primul loc se afla Australia, însă rezultatul final al concursului Eurovision 2016 a fost decis de voturile telespectatorilor din ţările participante.

Podiumul concursului Eurovision 2016 a fost completat de Australia, care a obţinut 511 puncte, şi Rusia, care a primit 491 puncte.

Marea finală a fost transmisă live pe canalul de YouTube al festivalului.

În România, nicio televiziune nu a transmis gala finală. În schimb, pentru prima dată în istoria concursului, finala va fi transmisă şi în Statele Unite, ocazie cu care, pe scena Eurovision, a fost invitat să cânte celebrul cântăreţ Justin Timberlake.

Ţările participante în finala Eurovision

La ediţia din acest an au urcat pe scenă concurenţi din 26 de ţări: Belgia, Cehia, Olanda, Azerbaidjan, Ungaria, Italia, Israel, Bulgaria, Suedia, Germania, Franţa, Polonia, Austria, Cipru, Serbia, Lituania, Croaţia, Rusia, Spania, Letonia, Ucraina, Malta, Georgia, Austria, Marea Britanie şi Armenia.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CONCHITA WURST mai promoveaza ceva: Pe BAPHOMET, cel cu FALUS IN ERECTIE, cu SANI DE FEMEIE si cu BARBA …

Conchita Wurst – „Rise Like A Phoenix”. VERSURI ANTIHRISTICE pentru un SPECTACOL ANTIHRISTIC

SUEDIA castiga EUROVISION cu melodia EROI cu DEMONI IN CAP …

 

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on mai 15, 2016 at 10:46 am

    lasa ca nu strica Romaniei sa fie exclusa de la aceasta inchinare la diavoli, nu ca n-ar avea si Romania legiuni de bicisnici din astia, ci ca poate se gasec intr-ansa si niste drepti care sa scuteasca tarii asemenea paricipare la festivalurile RUSINII ….
    mai este pentru cineva treaz vreo taina ca aceste „festivaluri” dracesti CONSACREAZA DOAR linia politic corecta a diavolilor si a indraciri lumii?

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on mai 15, 2016 at 4:02 pm

      Oare amerindienii in urma vreunui demers legal cu tam-tam media corespunzator, pe la onu sau la alte „institutii democratice” de restituire a daunelor morale, materiale si genetice de la guvernul sua care i-a tot exterminat „democratic” prin rezervatii si alte lagare de concentrare, ar avea castig de cauza asemanator, cu mesaj vibrant si emotional adresat „comunitatii internationale civilizate”? Cu toate ca amerindienii nu s-au facut slugile vreunui inamic geostrategic de-al americanilor, asa cum s-au pus tatarii din Crimeea in mod slugarnic in slujba lui Hitler in al 2-lea razboi mondial…

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 15, 2016 at 11:34 pm

        nikodim,

        e mai complicat un pic. tatarii au procedat cum am procedat si noi prin alierea cu Hitler. adica au vrut sa scape de bolsevici. Nu „slugarnic” e cuvantul. Normal ca cei mici intotdeauna o iau peste bot, indiferent de rezultatul final, si cazul nostru si al lor.
        Iar daca mergem mai departe in istorie si despicam firul in 16, si tatarii cand erau plini de muschi le-au tras-o la altii, inclusiv noua, samd…
        Iar de americani daca mai zicem si ca au avut sclavagism pana in sec 19, ca in sec 20 negrii inca erau priviti ca animalele si facem cantece pe tema asta, ref la „campionii democratiei”, cu sigiuranta ca vor lua locul 1 la eurovisionul din coreea de nord :). Astea lumesti sant relative toate.

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 16, 2016 at 6:51 pm

        mircea.v,
        Ba „slugarnic” e cuvantul.Noi n-am procedat ca tatarii in niciun caz. Noi cu nemtii in mod oficial am inceput razboiul in Est contra rusilor. Cat de slugarnic s-a comportat conducerea de atunci, e discutabil. Tatarii insa s-au comportat josnic pentru ca in timpul luptelor cand rusilor le era cel mai greu fiind batuti de nemti din toate directiile, acestia au tradat in masa, sabotand si omorand tovarasi de arme. De remarcat totusi ca populatia de 200 de mii de tatari, n-a fost dupa aceea, dupa alungarea nemtilor, exterminata de Stalin cu toate ca ar fi putut s-o faca destul de simplu(nu era o problema tehnica sau politica atunci, asa ceva). Au fost doar stramutati.

        P.S. Probabil ca ne-am comportat ca tatarii la 23 August 1944 cand i-am lovit pe nemti in spate. De aceea probabil si „simpatia” Berlinului pentru aderarea noastra la spatiul shengen.
        P.S.2
        Cei mici intradevar si-o iau uneori in bot de la cei mari. Dar cei mici care au coloana vertebrala si principii stabile pe care le respecta, nu si-o iau chiar de fiecare data in bot de la oricine!

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 17, 2016 at 6:15 pm

        danielvla,
        Infierez doar nemernicia si tradarea. Daca esti om cu principii si te aliezi cu un tradator slugarnic, sa nu-ti faci iluzii ca acela n-o sa te loveasca si pe tine in spate la un moment dat. Deci din acest motiv n-o sa tin cu nimeni care are asemena „calitati” indiferent de originea sa etnica si nationala. Si nici n-o sa acuz pe nimeni pentru faptul ca are o anume etnie sau nationalitate. Niciodata n-am sustinut vina unui intreg popor la vreo pacoste istorica. Sunt convins ca nu toti rusii au fost bolsevici atei ( printre ei erau foarte multi „bolsevici” cu cruce la gat si icoane prin case asa cum erau si la noi membri PCR inainte de anii 89) si ca nu toti tatarii au fost tradatori. Esti o perosana titrata si consider ca ai cunostinte istorice suficiente si stii foarte bine ce „politica” au dus tatarii din zona dar voi aminti in cateva cuvinte si pentru altii istoria lor:
        Inca din evul mediu si pana in istoria moderna acestia nu au avut un stat propriu-zis tocmai datorita „politicii” lor economice bazate pe jaf si vanzare de carne vie luata cu japca inclusiv de la noi. Asa ca ei au fost initial vasali si unelte de „spart oase” ale Imperiului Otoman, iar dupa aceea „preluati” de la ototmani de catre rusi. La „preluare” o mare parte din elita lor i-a tradat inclusiv pe otomani. Asa ca pe cine disculpam? Sau ne agatm doar de principiul ca dusmanul dusmanului meu mi-e prieten? Daca nu ne pasa profilul moral al acestui tip de „laliati” situativi, atunci cum ne respectam pe noi insine si cum ne vor respecta altii pe noi?
        Daca citeai mai atent comentariul meu ai fi inteles asta, dar probabil ca te impiedica rusofobia neconditionata care te cam domina. Probabil ai frustrarile tale personale…

        Apreciază

      • el said, on mai 17, 2016 at 11:16 pm

        nikodim

        ” Sunt convins ca nu toti rusii au fost bolsevici atei ( printre ei erau foarte multi „bolsevici” cu cruce la gat si icoane prin case asa cum erau si la noi membri PCR inainte de anii 89) „_____ EVIDENT ca NU toti rusii au fost atei .
        Au mai fost si cele 60 MILIOANE de MUCENICI dintre care Biserica a CANONIZAT deja cateva MII de Noi Mucenici ai Rusiei.

        Rusia in vremea comunismului a dat CEI MAI MULTI MUCENICI decat INTREAGA Crestintate vreodata !!! Acestia fac CINSTE Lui Hristos si TIN LUMEA cu rugaciunile lor si Rusia lor NU o uita nici o clipa din pomeniri inaintea Celui Preainalt !

        de aceea Rusia NU a pieri indiferent ce planuiesc anticristii si tradatorii ei dinauntru sau … sacalii borati cu coada intre picioare care schelelalaie de ura si fug in tufis pisati pe ei de frica dinafara ei ! …

        vezi un „element ” care mai bantuie „vitejeste ” cu masca de zorro patriHotu si p`aici zis si danutzBLABLA… jalnica imagine de „roman” si „crestin ” Hortodox … care arunca cu cacat in Frati ortodocsi si ajuns … in nebunia cea mai de pe urma sa laude dusmanii istorici ai crestinilor tatarii !

        Apreciază

    • nikodim said, on mai 15, 2016 at 4:09 pm

      Si americanii au mai procedat foarte „democratic” cand i-au inschis in lagare de concentrare pe toti CETATENII americani de origine japoneza traitori in SUA si teritoriile aferente, dupa Pearl Harbor 1941, pentru toata durata razboiului.Asta n-a fost o masura similara si nici japonezi care au suferit din cauza asta n-au existat, ca n-aveau voie sa sufere,nu?
      Sau ar castiga vreun concurs asemanator, vreunul din bastinasii cobai (ramasi vii) din insulele Pacificului care n-au fost evacuati cand isi faceau americanii testele nucleare pe acolo? Ca se stie foarte bine ca asa s-a procedat, dar nu este politic corect sa se afirme asa ceva.

      Apreciază

      • danielvla said, on mai 17, 2016 at 12:20 pm

        nikodim,
        Si de ce sa zicem ca tatarii i-au tradat pe rusi, cand de fapt rusii erau ocupantii lor? Nu i-au tradat deloc, s-au aliat cu cine trebuie. Au vrut sa scape de ocupantii care intre timp devenisera comunisti.
        Ba chiar, daca s-au aliat cu nemtii inseamna ca s-au aliat si cu romanii. Caci romanii alaturi de nemti au cucerit cu greu Crimeea din mana bolsevicilor. Si daca s-au dat de parte noastra inseamna ca au refuzat si sa ucida ostasi romani. Deci ar trebui sa tinem cu ei, nu sa-i infieram.

        Voi care pretindeti ca tineti cu rusii pt ca sunt ortodocsi, de ce ii aparati chiar si atunci cand erau comunisti bolsevici? Cand distrugeau biserici si se declarau atei?

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 17, 2016 at 6:22 pm

        danutzBLA

        iar ai iesit din vagauna ta de blog obscur pe pasune la pascut balarii in vazul lumii…
        in URA ta ABSURDA fata de rusi desi ne sunt FRATI ORTODOCSI ai ajuns sa ii feliciti si pana si pe tatarii UCIGASII notorii ai poporului roman si dusmanii atator voevozi …

        baaaa, esti TEMEBEL DEFINITIV!

        URA si DRACII lui boca te stapanesc si TE-AU NETREBNICIT epava plina de ura ce esti!

        Apreciază

      • danielvla said, on mai 17, 2016 at 7:56 pm

        el,
        Pai daca eu am iesit din „vagauna de blog obscur”, tu ai iesit din vagauna de latrau frustrat.
        Nataraule, nu e bine ca tatarii crimeeni n-au ucis romani nu? Nu e bine ca n-au tinut cu bolsevicii demolatori de biserici. Trebuiau sa le sustina regimul satanist ca sa te multumeasca pe tine.
        In timp ce tatarii ii „tradau pe rusii/sovieticii atei, astia din urma ii chinuiau pe miliarii romani cazuti prizonieri prin lagare, pe basarabenii deportati si alte natii impreuna cu ei. Ii munceau prin taigale, prin mine, prin puscarii, iarna pe ger cumplit, ii infometau si i lipseau de cele mai elementare drepturi. Cati n-au murit prin pe acolo ucisi de incheietorii coloanelor de prizonieri, care ii executau pe raniti, cati n-au murit impuscati cand vroiau sa evadeze, cati n-au murit degerati, batuti, infometati.. Cate familii destramate si cati copii deportati cu mamele lor..
        Au facut si tatarii rau destul in istorie, dar eu vb de timpul de atunci din al doilea razboi.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 17, 2016 at 9:02 pm

        danutzBLAAA

        PAAARTZ…. sunt total „impresionat” de „argumente”
        elocventa demonstratia ta de ….STUPIDA URA !

        „sarmanii” tatari „prietenii” inimosi si „binefacatorii” istorici ai neamului crestin romanesc de secole, au sarit inca odata sa-si arate „marinimia” fata de ro… tztztz, patetic !

        baaa baietzel, PUTE URA din tine la adresa rusilor (si grecilor) si tu o cosmetizezi sub ambalaj de „patriHotism” de apa de roze …. hai mars la vagauna ta obscura ca esti si penibil si INUTIL !

        omul cand nu e decat un gaunos nimeni e pizmas pe talantii si virtutile vecinului care-l arata obtuz , asa faci tu mascarici cu masca de patriHot !

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 17, 2016 at 9:45 pm

        In cazul ca as lupta vreodata, sper sa ma fereasca Dumnezeu de asemenea camarazi de arme care indreptatesc tradarea si sunt gata sa se faca prieteni cu tradatorii si de cei care au deja implementata psihologia ca cel mic o ia mereu in bot de la cel puternic si pentru care rezultatul luptei este deja prestabilit.
        Cu asemenea camarazi, de inamici nu mai ai nevoie ca s-o sfarsesti rau!

        Apreciază

      • danielvla said, on mai 17, 2016 at 10:58 pm

        el,
        Ploua afara. Si cum tu esti un cacat in ploaie… te vei topi curand.
        Jalnic aparator al „adevarului”! In afara de pisici (nu stiu cum te suporta, chiar si in poze, saracele) si de doua trei persoane pe aici care iti mai dau cate un os de ros, mai ai prieteni?

        Apreciază

      • danielvla said, on mai 17, 2016 at 11:10 pm

        nikodim,
        Nu vorbim de persoane individuale. Sunt convins ca erau crestini cu crucea la gat si in Armata Rosie! E vorba de imperiu, de puterea politica, de URSS. Cand spui ca cineva a tradat un imperiu al raului, potrivnic lui Dumnezeu, in conditiile in care nu stim cata fidelitate a jurat acel cineva acestui imperiu, nu stiu despre ce tradare vorbim….
        Un exemplu: ucrainienii din Transnistria (asa cum traiau ei, amestecati cu ramani) intrebau mereu administratia romaneasca cand li se da pamantul inapoi. Asa putem sa zicem si de ei ca erau tradatori, ca s-au dat cu dusmanul, adica cuceritorul roman…

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 18, 2016 at 4:18 pm

        danutzBLAAA

        „Cand spui ca cineva a tradat un imperiu al raului, potrivnic lui Dumnezeu, in conditiile in care nu stim cata fidelitate a jurat acel cineva acestui imperiu, nu stiu despre ce tradare vorbim….”____ PAAARTZ !

        asa mai putzulica, … ca tatarii „au tradat” imperiu „potrivnic lui Dumnezeu” de „pravolsavnici” ce se aflau…. si de „binecinstitori ” ai lui Dumnezeu, ca sa-i lauz tu aici cu balele curagandu-ti de URA si INFIERBANATRE prosteasca…. baaaa se cracaneaza de ras si dracii ce mai prosti auzindu-te…. esti o CARICATURA de crestin si o fatzada de „patriHOT ” !

        se bucura Hristos de un PIZMAS si un URATOR de frati , de un INSELA si un SMINTIT ca tine…. vezi ca ti s-a pregatit deja „coronitza” mascarici ….

        Apreciază

      • el said, on mai 18, 2016 at 4:20 pm

        ba danutzBLABLAAA…

        pentru Rusia se roaga si MIJLOCESC EFECTIV MANTUIREA MILIOANELE de Sf Noi Mucenici…

        pentru tine si ratatii ca tine „mijlocesc ” … dracii lui boca-boca/ troca-troca…

        Apreciază

      • danielvla said, on mai 18, 2016 at 5:37 pm

        el
        Mult mai multe bale lasi tu pe aici. Limaxule, eu nu-i critic pe ortodocsii rusi, ci pe salbaticii fara nici un Dumnezeu, de care era plin Imperiul Tarist, URSS si nici acum n-a scapat Rusia de rasa asta.

        Apreciază

    • nikodim said, on mai 15, 2016 at 10:30 pm

      el,
      Probabil ca stricaciunea din Roamania este deja la un nivel acceptabil pentru papusari, de aceea nu a mai fost nevoie de prezenta sa in aceasta mizerie. Stii si tu, e ca si cu sectantii… Se leapada ratacitii si amagitii de Adevar, intra in secta si dracul nu-i mai munceste cu ispitele cu care ii muncea pana atunci. Din betivi, curvari, hoti, se transforma in oameni aparent fara cusur. Si lumea se minuneaza de transformare si crede ca acolo e reteta pentru mantuire fara sa inteleaga ca dracul nu se mai oboseste sa-i munceasca, atata timp cat ei deja sunt in labele lui pentru ca au renuntat la Calea Adevarului, intrand in secta dracului.

      Apreciază

      • el said, on mai 16, 2016 at 10:24 am

        nikodim

        asa le spun eu celor ca-si fac iluzii si se felicita ca ro o duc bine ij comparatie cu altii si nu au ajuns de pilda ca Serbia sau altii dezmembrati, crezand ca afacerea asta e „meritul” „intelepciunii ” romanilor si „structurilor/org. ” lor, cand de fapt explicatia e simpla :
        TRADAREA si ALINIEREA TOTALA si obedienta la toate nivelele la standardele lui anticrist le-au „agonisit” lor un asemenea „bine” !

        Apreciază

  2. Arhanghelul said, on mai 15, 2016 at 12:10 pm

    Ce EuroviZion e asta cu Australia, Ajerbaijan, Israel, Armenia, numai tari europene….

    Mai jos aveţi ordinea intrării în concurs.

    1. Belgium: What’s The Pressure sung by Laura Tesoro
    2. Czech Republic: I Stand sung by Gabriela Gunčíková
    3. The Netherlands: Slow Down sung by Douwe Bob
    4. Azerbaijan: Miracle sung by Samra
    5. Hungary: Pioneer sung by Freddie
    6. Italy: No Degree Of Separation sung by Francesca Michielin
    7. Israel: Made Of Stars sung by Hovi Star
    8. Bulgaria: If Love Was A Crime sung by Poli Genova
    9. Sweden: If I Were Sorry sung by Frans
    10. Germany: Ghost sung by Jamie-Lee
    11. France: J’ai cherché sung by AMir
    12. Poland: Color Of Your Life sung by Michał Szpak
    13. Australia: Sound Of Silence sung by Dami Im
    14. Cyprus: Alter Ego sung by Minus One
    15. Serbia: Goodbye (Shelter) sung by Sanja Vučić ZAA
    16. Lithuania: I’ve Been Waiting For This Night sung by Donny Montell
    17. Croatia: Lighthouse sung by Nina Kraljić
    18. Russia: You Are The Only One sung by Sergey Lazarev
    19. Spain: Say Yai! sung by Barei
    20. Latvia: Heartbeat sung by Justs
    21. Ukraine: 1944 sung by Jamala
    22. Malta: Walk On Water sung by Ira Losco
    23. Georgia: Midnight Gold sung by Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz
    24. Austria: Loin d’ici sung by ZOË
    25. United Kingdom: You`re Not Alone sung by Jack and Joe
    26. Armenia: LoveWave sung by Iveta Mukuchyan

    http://www.evz.ro/finala-eurovision-2016-in-doar-cateva-ore-ce-se-intampla-la-stockholm-in-aceste-moment.html

    Prima oara cand am auzit ca suntem exclusi anul asta de la acest festival … pe motive de datorie … aveam un sentiment de frustrare ca suntem eliminati din aceasta manifestare cultural-politica …
    Dar dupa ce vezi pozele de mai sus a la lady GG … mai bine lipsa …

    Apreciază

  3. mihai said, on mai 15, 2016 at 12:58 pm

    Numai ca aceasta nu are trasaturi specifice tataresti

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 15, 2016 at 1:06 pm

      mihai

      Cornform https://ro.wikipedia.org/wiki/Jamala

      este o cântăreață ucraineană de origine tătară și armeană,

      Apreciază

    • el said, on mai 15, 2016 at 1:55 pm

      mihai

      jamala nu-i nici nume de ucrainianca… à propos femeile urcainience( e fapt RUSOAICE) ca si rusioacele sunt femei frumoase … nu mutre stalcite de muierea asta cu botu larg in salvari care nici s acante nu-i capabila, se screme…
      inca un produs amestecat de cacastoare si nefericita asta, ca intre atatea milioane de ucrainieni nu se gasea alta decat o venetica sa „reprezinte” Ucraina…
      la fel si Franta se „bucura” de recordul „fenomenal” pana acum neatins : locul 6…obtinut de „francezul” Amir…

      linia e CLARA: cacatul musulman e promovat 100% in Europa CURVA LEPADATA de Hristos si Edomul rabinilor are va fi spulberat sa lase cale libera lui anticrist !

      Apreciază

  4. Iorest said, on mai 15, 2016 at 2:16 pm

    Iata de cine trebuia sa fie reprezentata Romania:

    http://www.wawbiz.ro/ovidiu-anton-acuzat-ca-s-a-folosit-de-gesturi-sataniste-pentru-a castiga-finala-nationala-eurovision

    Se propaga muzica satanista care ni se impune sa o ascultam in magazine, mijloace de transport in comun. . . peste tot. Pe urma vii acasa si te intrebi de ce nu te poti ruga cum trebuie. Mai primesti niste unde si radiatii…de la antene, celulare, calculatoare, putin wi-fi, contoare, cipuri (pe care nu trebuie sa le ai tu ca le au vecinii si pentru tine!!!), mai respiri ceva chemtrailsuri si plumb din atmosfera apoi te dregi cu niste mortaciuni cu e-uri si o salata cu nitrati. Daca te doare capul te speli pe creier cu o portie de privit la televizor si daca nu-ti trece te duci la urgente de unde pleci linistit cu niste virusi sau bacterii si ca bonus un vaccin cu ceva mercur pentru liniste. Si uite asa am ajuns legume care nu mai au reactie , atitudine, vegetam si atat (ca doar iodul din sare, florul din pasta de dinti si din apa si-au facut treaba).
    Acesta este razboiul pe care il castiga ei zi de zi in timp ce noi asteptam tancurile. . . e de rasul plansul.

    Apreciază

  5. daniel said, on mai 15, 2016 at 2:55 pm

    off topic

    Am o intrebare cu privire la pasapoartele electronice care sunt eliberate in prezent de catre stat. Daca se doreste lepadarea de acesta, cum se poate proceda? Eu personal ma gandeam sa il ard.

    Multumesc.

    Apreciază

    • cca70 said, on mai 15, 2016 at 7:33 pm

      pai de ce ai unul electronic cand ai posiblitatea sa ai unul clasic, fara CIP, cu termen de valabilitate un an?

      Apreciază

      • mircea.v said, on mai 15, 2016 at 11:37 pm

        ca sa poata sa puna o intrebare „adanca” 🙂

        Apreciază

    • Sofia said, on mai 16, 2016 at 4:15 pm

      Sa il duci inapoi cu o cerere tip unde sa si mentionez ca doresti ca datele tale sa fie sterse din sistem din motive de costiinta religioasa. Vezi Sarea Pamantului, unde ti se spune ca trebuie sa duci inapoi.

      Apreciază

      • cca70 said, on mai 16, 2016 at 10:16 pm

        nu ajuta la nimica sa il mai dai inapoi…amprentele degetelor odata prelevate ramin in baza de date a sistemului satanic…

        cornelus ( cel cu coarne) il are in baza …si nu o sa-l stearga de acolo indiferent ce va cere el, eventual o sa-l minta ca l-a sters…odata prins rami captiv ca prostul

        Apreciază

  6. templier's blog said, on mai 15, 2016 at 3:37 pm

    Oamenii de ştiinţă susţin că principalele religii ale lumii, printre care se numără creştinismul, islamismul, iudaismul, hinduismul şi budismul vor dispărea treptat, dar sigur.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/15/marile-religii-vor-dispareaurmeaza-religia-unica-mondiala/
    Ieri seara,in zona Sibiului a fost de asemenea o furtuna f mare cu gheata si vijelii.
    O furtuna „ciudata” a lovit, duminica, mai multe zone din judetul Giurgiu.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/15/furtuni-stranii-astazi-in-romania/

    Apreciază

  7. mihai said, on mai 15, 2016 at 4:38 pm

    Bangladesh. Cel putin 59 de persoane au murit lovite de trasnete si fulgere, tara majoritar. musulmana http://www.mediafax.ro

    Apreciază

    • templier's blog said, on mai 15, 2016 at 5:31 pm

      Generalul Yair Golan, seful adjunct al IDF. : a descris cum ar arata urmatorul razboi al Israelului pe teritoriul Libanului.
      „Nu va fi un razboi mic in Liban. Va fi unul decisiv, un razboi in toata regula, care va implica toate competentele armatei. Imi pare rau sa spun acest lucru. Nu am nicio urma de bucurie cand descriu acest lucru. Asta va crea daune devastatoare Libanului”
      https://templierblog.wordpress.com/2016/05/15/urmatorul-razboi-al-israelului-pe-teritoriul-libanului/

      Apreciază

      • el said, on mai 16, 2016 at 10:31 am

        nu mai casca gura atat in botul lor ca nu de acolo vei afla ceva de inteles pentru destinul omenirii ! intelege ca ei sunt acum doar niste RATATI la fel ca si alte neamuri pagane/eretice/idolatre si planurile lor la fel ca ale altora NIMIC nu sunt oricat de „putrenici” i-ar face pe ei dracul lumeste. la fel si „invataturile” si „profetiile” rabinilor lor praf si pulbere.

        Apreciază

  8. Alex said, on mai 15, 2016 at 4:40 pm

    Trebuie văzut !

    Contractul VIP-urilor media este semnat cu sânge !!!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Tom beron said, on mai 15, 2016 at 5:07 pm

    De unde si pina unde Australia e tara europeana? Super cà Romania sa for exclusa mereu din competition satanico- sodomiste. Oricum totul e aranjat si castiga cine vrea rabinul…

    Apreciază

  10. ovidiu-s said, on mai 16, 2016 at 12:30 am

    Cântareata pare sa deplanga soarta tatarilor deportati de Stalin la 18 mai 1944. Acel pogrom anti-tataresc a facut parte din legile nescrise ale istoriei, dupa principiul fizic al actiunii si al reactiunii. Tatarii din Crimeea, secole de-a randul au capturat si vandut pe pietele din hanatele tătaresti de pe Volga si Asia Centrala ( Kazan, Astrahan, Uzbek) sau Imperiul Otoman, mii de copii si tineri crestini din Europa de Est cazuti in robie. Campaniile lor de pustiire si de jaf erau numite de ei sarcastic : ,, recolte de stepă” Vitimele nefericite ale incursiunilor ajungeau apoi sclave de harem in cazul fetelor si eunuci sau sclavi sexuali pentru pederastii musulmani la baile turcesti numite si hamam, in cazul baietilor. Tatarii din Crimeea ( sau de la Crâm cum erau numiti in cronicile moldave) au primit lovituri decisive de la Petru cel Mare, Ecaterina a II-a si Stalin care aproape ca i-a exterminat.

    Apreciază

  11. gheorghi said, on mai 16, 2016 at 10:32 am

    Rusia nu a anexat nimic.
    Ucraina este o inventie, tampon intre papistasi (apuseni) si ortodocsi.
    Ucraina are majoritatea populatiei rusa – in vest au trecut la papism pentru bani, in est au tinut vie credinta crestina; in teritoriile noastre si-au batut joc de fratii si surorile noastre…
    Crimeea a fost populata cu tatari dupa asasinarea localnicilor, „de-ai nostri” – daca cititi istoria vremii… si au rezistat ca Hanat (un fel de ducat ori principat, nu era un regat real cu populatia de atunci)…. pana cand nu s-au mai putut sustine si apara, cum s-a petrecut in istorie de nenumarate ori; nu poti fi suveran daca nu te poti apara fizic.
    Sa nu uitam ca tatarii au venit cu hanii lor omorand localnicii si asezandu-se pe pamantul altcuiva.
    Daca este sa regrete vreun teritoriu… sa se duca de unde au venit ca nu ii preste nimeni.
    ––––––––
    Desigur ca nu a „castigat” Ucraina, ci globalismul pervers si manipulator de constiinte…
    Toti papistasii si sectantii au „sarit” ca la comanda pentru a corespunde propagandei khazare, aparent vest-europene.
    Nu exista „etnic ucrainean” cum nu [mai] exista etnic ungur; astea-s „facaturi” politice sau etichete neconforme cu realitatea.

    Apreciază

  12. octavpelin said, on mai 16, 2016 at 10:51 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  13. ovidiu-s said, on mai 16, 2016 at 7:47 pm

    Ucraina are tot atatea drepturi la existenta si identitate nationala cat are Rusia sau Belarusul. Toate trei se revendica din acelasi stat medieval: Rusia Kieveana. Cu mentiunea ca limba ucraineana este cea mai apropiata de limba vechilor rusi. Sa nu-i uitam si pe cazacii zaporojeni- vorbitori ai limbii, ucrainiene care au constituit varful de lance impotriva hanatului tătăresc din Crimeea. In ce priveste credinta lor, sunt in proportie de 10-15 procente papistasi, dar uniatismul a prins la ei doar in Ucraina Transcarpatica si in Rutenia pe teritoriile stapanite candva de Polonia sau de Imperiul Habsburgic. Prin poetul lor national, Taras Sevcenko, literatura de limba ucraineana a ajuns cunoscuta si la noi.

    Apreciază

    • nikodim said, on mai 17, 2016 at 6:24 pm

      Nimic nu invatam din istorie! Macar din istoria Tarii, istoria proprie!
      Vorba asta a ta: „Ucraina are tot atatea drepturi la existenta si identitate nationala cat are Rusia sau Belarusul.” nu-ti aminteste de „drepturile istorice” la existenta a Ardealului, Moldovei si Tarii Romanesti? Crezi ca vreodata la momentul potrivit nu se va vehicula aceeasi logica cu a ta, cum ca Ardealul e ceva aparte fata de restul Tarii, ca mereu a fost alta civilizatie si alta cultura, ca pana si religia e mai catolica s.a.m.d?
      De unde tot apareti „judecatori” din astia cu directie ingusta?

      Apreciază

    • el said, on mai 17, 2016 at 7:27 pm

      ovidiu-s

      ia mergi si mai citeste si parerea Sf Lavrentie de Cernigov despre Ocraina devenita Urcaina = Margine porecla pusa in batjocura de jiudovi acelei parti de Rusia …. si incetatenita prin marsavia vecinului polonez ! sau crezi ca si Sf Lavrentie de Cernigov era „partinitor”?

      Apreciază

  14. ovidiu-s said, on mai 17, 2016 at 11:48 pm

    Nikodim. Am spus ca Ucraina are tot atatea drepturi la existenta si identitate nationala cat are Rusia si Belarusul. De ce nu ar avea, de vreme ce se revendica din acelasi stat Ortodox medieval : Rusia Kieveana, iar populatiile lor actuale vorbesc limbi diferite ( mutual inteligibile si cu diferente dialectale ce-i drept), iar populatiile lor actuale au decis ca vor sa traiasca separat. In cazul provinciilor istorice romanesti, Moldova, Ardeal, Tara Romaneasca, Dobrogea procesul istoric de unificare a fost unul firesc pentru ca limba, traditiile, stilul de viata al populatiei majoritare este acelasi. La fel s-a intamplat si in Germania cu statele principale care au format-o: Prusia, Saxonia, Bavaria. La fel si in Italia cu provinciile Sardinia, Venetia, Neapole, Florenta, Genova. Sau in Rusia cu cnezatele Moscovei, Vladimirului, Novgorodului, Haliciului. In ce priveste Romania, Ardealul nu se va desprinde niciodata administrativ de Bucuresti, nici macar la nivel de autonomie, pentru ca elementul maghiar sau cel greco-catolic sunt in declin continuu, iar in conditiile actuale de apostazie generalizata, unde uraciunea pustiirii papistase si ecumeniste bântuie si la Patriarhie si pe la manastirile cu traditie din Moldova, nu cred ca va fi un obiectiv principal pentru UE.

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on mai 18, 2016 at 4:09 am

      ovidiu-s,
      Ai zis: „In cazul provinciilor istorice romanesti, Moldova, Ardeal, Tara Romaneasca, Dobrogea procesul istoric de unificare a fost unul firesc pentru ca limba, traditiile, stilul de viata al populatiei majoritare este acelasi.” De timp de peste 1000 de ani, de la disparitia Daciei unite, unirea n-a fost un proces de unificare firesc cum spui tu? Adica de ce Mihai Viteazu care a facut prima unire fireasca a Tarii, numind-o Dacia Mare, pana si acum in zilele noastre deranjeaza „istoria oficiala” pusa pe tapet de politicienii nostri „patrioti”?
      Deasemena ai zis: „ca limba ucraineana este cea mai apropiata de limba vechilor rusi.” Cu replica asta constat ca spui fara sa vrei un adevar cu care contrazici cam tot ce ai spus in rest.
      De ce mult trambitatii politicieni si patrioti ucraineni (nu mai vorbesc de populatia majoritara din ucraina, autointitulata ucraineana) vorbesc DOAR rusa, pana si in propriul lor parlament, nefiind capabili sa lege mai mult decat cateva vorbe in asa-zisa limba ucraineana inventata( defapt un grai numit „limba”) de catre lingvistii iezuiti „in declin”, (aceeaisi care inverseaza cu mult succes adevarurile istorice, ca in cazul istoriei noastre, facandu-ne pe veci subordonati civilizational „sfantului imperiu roman de rit latin”)? Am constatat cu surprindere ca in teritoriul ucraina, cam 70-80% din populatie vorbeste doar limba rusa in mod uzual, doar in regiunile de vest se vorbeste graiul ucrainean(o rusa polononizata defapt), ai caror locuitori chiar se numeau pana acum vreo 100 de ani rusini si nicidecum ucraineni. Si inca o constatare: In istoria ucrainei, pana acum vreo 100 de ani, niciodata nicaieri nu se aminteste de denumirea „Ucraina”!
      Nu mai zic de Belarus unde, aproape 100% vorbesc doar rusa. Dar pana si denumirea tinutului spune totul.
      Sunt realitati concrete.
      Si esti prea convins ca la noi totul va fi in viitor „unire fireasca” si „indreptatita” istoric. Este o naivitate sa nu observi implementarea bombei administrativ-teriotriale a euro-regiunilor, bomba care va fi declansata la momentul cand interesul o va cere. Ia mai cerceteaza putin tratatele marilor puteri de pace de pe la Berlin si Paris din secolul XIX cu privire la soarta Principatelor Romane? Cine si pentru ce scop le-a decis si le-a permis unirea „fireasca”?

      Apreciază

  15. ovidiu-s said, on mai 18, 2016 at 3:21 pm

    Nikodim. Spui: <> Aici vrei sa spui ca unirea Principatelor si mai apoi realizarea Romaniei Mari prin realipirea Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei la Romania a fost dezideratul marilor puteri, nu si vointa fireasca a neamului romanesc reprezentat prin organismele alese ( Divanuri Ad-hoc, Sfatul tarii, Congresul General al Bucovinei si Marea Adunare de la Alba Iulia). Adica au fost doar niste puncte de lucru in agenda francmasonilor politicieni occidentali, lipsiti de Dumnezeu? Iar in ce priveste termenul de Ukraina, acesta apare pentru prima data la 1187. Termenul era folosit intr-o harta occidentala la 1690, (accesibila si pe net), pentru centru Ukrainei de astazi, in paralel cu cel de Okraina ( care desemna teritoriul din nordul republicii actuale, inclusiv Kievul ) stapanit atunci de Rusia. Termenul de Ucraina era cunoscut si folosit de sfantul Paisie Velicikovski de la Neamt, sau de scriitori ca Puskin sau Gogol in secolele 18 si 19 . ( Contrar a ceea ce ai spus d-ta, ca e vechi de doar 100 de ani, odata cu creearea Republicii Sovietice Ukrainene). Mai e si faptul ca sfantul Lavrentie de Cernigov era indignat de faptul ca exista nelegitim o patriarhie la Kiev, unde nu a existat niciodata). La fel credeau si despre noi, grecii din principate in secolul XIX, ca nu avem o limba liturgica si ca nu meritam sa avem o Biserica de sine statatoare. Insa astazi daca ar vrea Patriarhia Ukrainei sa isi asigure legitimitate si sa fie recunoscuta de Moscova sau de Constantinopol, nu ar mai fi nici o binecuvantare poate, pentru ca amandoua (sau mai bine zis toate trei) sunt conduse de apostati. Iar in ceea ce priveste faptul ca numai 30 la suta din populatia Ukrainei vorbeste limba ucraineana, asta este o alta exagerare a ta ( de genul celei cu vechimea de doar 100 de ani a termenului de Ukraina) . Dar si daca ar fi doar 15 la suta vorbitori de ukraineana, populatia respectiva tot are dreptul la autodeterminare strict pe teritoriul in care locuieste, daca asta le e dorinta.

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on mai 18, 2016 at 4:14 pm

      Amintind de Mihai Viteazu tocmai asta am vrut sa spun, ca unirea a fost dezideratul neamului, insa marile puteri au decis cand( in secolul XIX),cum si cine cu cine si mai ales impotriva cui se va uni ca nu le-a pasat lor de dezideratul natiunii ci de scopurile proprii geostrategice si nu au acceptat Unirea lui Mihai Viteazu din deziderat national sub denumirea Daciei Mari ci au pregatit terenul unei uniri deja sub dominatie civilzationala, pusa la punct de lichelele iezuite din „scoala ardeleana” si mai apoi de lichelele „pasoptiste” cu sort si compas care au avut grija sa starpeasca elitele nationale si sa secularizeze Biserica… Si tot ei probabil au decis si cat timp va tine unirea, asa ca poate acum intelegi ce am vrut sa spun referitor la asta.
      Iar referitor la documentul „ucraina” din 1187, cuvantul „ucraina” inseamna „marginime” si nu se referea la un stat ci la o regiune. Si in mod sigur documentul respectiv, asa cum sustineai in alt comentariu de al tau, era in limba rusa…veche, dar rusa, ca oricat de pro-ucrainean ai fi, la vremea aia nu exista asa zisa limba ucraineana( nu erau chiar atat de evoluati lingvistii papistasi formatori de pseudo-elite diversioniste ca in timpul uniei de la Brest din 1500 sau a „scolii ardelene” din sec.XIX.
      Iar Paisie Velicikovski, Puskin din cate stiu eu si chiar si Gogol (care este considerat de altii ucrainean), nu prea se considerau ucraineni.
      Iar daca tu consideri ca unul ca pseudo-patriarhul anatemizat Filaret e de recunoscut ca ortodox, e constiinta ta impotriva evidentei canonice.
      Si deasemenea daca tu consideri ca orice minoritate, oricat de „miniona” ar fi ea, are drept la autodeterminare intr-un stat, poate ca te vom vedea chiar sustinand vreun stat secuiesc, sau rrrom desprins din Tara noastra…Dar oricum chiar de ar fi sa fie , la o populatie de 15-20-30% nu e normal ca acestia sa acapareze o Tara intreaga … Sau doar ai zis asta la ambitie?

      Apreciază

      • ovidiu-s said, on mai 18, 2016 at 8:04 pm

        Spuneai ca in Ucraina doar 30 procente din populatie vorbeste limba ucraineana. ( Conform căror date?). Dar fie cum spui tu. Inseamna ca celelalte teritorii locuite de cei 70 la suta rusi sau rusofili au fost facute de Stalin cadou Republicii Sovietice Ucrainene, atunci cand a trasat harta Sovietelor ( Ciudat pentru ca in anii ’30 i-a infometat cu milioanele). Despre cei 30 la suta de ucrainieni, vorbitori de ucraineana in Ucraina vorbeam ca au dreptul la un stat propriu, in care sa se roage la Dumnezeu pe limba lor. Comparatia cu autodeterminarea pe criterii etnice, pe care o faci tu cu ungurii sau cu secuii din Ardeal nu rezista. Acestia nu au nici un drept la asa ceva pentru ca dintru inceput au fost colonizati intre valahi pe pamanturile luate de la acestia si donate de coroana maghiara ,asa cum spun si cronicile lor, si in al doilea pentru ca judetele in care ei au o majoritate relativa, sunt niste enclave in inima Romaniei.

        Apreciază

      • nikodim said, on mai 18, 2016 at 8:54 pm

        ovidiu-s,
        Referitor la procente, datele sunt aproximative. Dar pur si simplu se stie (si se vede bine ca si tu stii, dar te invarti in jurul cozii) ca majoritatea populatiei din ucraina utilizeaza limba rusa in mod uzual, pentru ca „limba de stat” nu le este cunoscuta decat unui procent mai mic de locuitori si nici acelora in totalitate, in special vorbesc ucraineana traitorii din vestul ucrainei care mult timp a fost sub stapanire poloneza si austriaca (defapt acesti stapanitori au format acolo mental o noua pseudo-identitate ucraineana ducand la ruptura de identitate cu consecintele de azi. La fel cum au reusit dar in mica masura si la noi in Ardeal, dupa uniatie. La ei au reusit mai bine pentru ca uniatia lor a fost cu 200 de ani mai devreme iar conditiile de zombare mai propice)
        Si sa zicem ca au dreptul la autodeterminare toti cei care o doresc. Dar nu ti s-ar parea normal sa-si faca autodeterminarea acolo unde locuiesc? De exemplu, ce-ar fi daca ungurii si-ar cere independenta si ar cauta sa-si impuna legea peste tot prin Ardeal sau si prin Moldova chiar, nu numai unde locuiesc compact si daca cineva li se impotriveste ei sa intervina militar asupra lor? Cam asta se intampla in ucraina. Si repet, daca tu stii asta dar iti sustii mai departe punctul de vedere, pe constiinta ta sa fie. Eu iau ca etalon al evenimentelor din ucraina, pozitia romanilor din Bucovina de acolo in frunte cu Episcopul Mihail Longhin si deasemenea punctul de vedere al unor conationali din Basarabia si documentandu-ma am ajuns la concluziile expuse care nu se potrivesc deloc cu pozitia oficiala proue.

        Apreciază

    • el said, on mai 18, 2016 at 4:24 pm

      ovidu-s

      „Insa astazi daca ar vrea Patriarhia Ukrainei sa isi asigure legitimitate si sa fie recunoscuta de Moscova sau de Constantinopol, nu ar mai fi nici o binecuvantare poate, pentru ca amandoua (sau mai bine zis toate trei) sunt conduse de apostati”____ mai baietzel trufas , ia asculta ce zice SFANTUL Lavrnetie de Cernigov…si COMPARA , se potriveste cumva cu „parerile tale „experte” ?

      Proorociile cuviosului Lavrentie despre ereziile şi dezbinările din Biserica Ucraineană

      Părintele cel iubitor ne spunea nouă: ”Când va apărea puţină libertate, bisericile, mănăstirile se vor deschide şi vor fi restaurate, atunci toate învăţăturile înşelătoare vor ieşi la suprafaţă împreună cu dracii şi ateiştii tainici (catolicii, uniaţii, ucrainenii-de sine sfinţiţi şi alţii) şi în Ucraina, cu mare îndârjire, se vor năpusti asupra Bisericii Ortodoxe Ruse, împotriva unităţii şi sobornicităţii ei. Aceşti eretici vor fi sprijiniţi de puterea cea fără de Dumnezeu, iar apoi vor lua cu de-a sila de la ortodocşi bisericile şi-i vor bate pe cei credincioşi.

      Atunci Mitropolitul Kievului (nu este vrednic de acest nume) împreună cu adepţii săi – arhiereii şi iereii – foarte puternic vor zdruncina Biserica Rusă. Lumea întreagă se va uimi de nelegiuirea lui şi se va înspăimânta. El se va duce în veşnica pierzare, precum Iuda*.

      Însă toate aceste defăimări şi învăţături înşelătoare vor dispărea din Rusia şi va fi Una singură Biserică Ortodoxă Rusă”.

      Protoiereul Alexandr (Kraskovski), schiarhimandritul Antonie şi ieroschiminahul Teodosie

      *Cuvintele prooroceşti ale Cuviosului se împlinesc în zilele noastre, mai ales în privinţa Bisericii Ucrainene. Cu adâncă nelinişte duhovnicească suntem nevoiţi să cităm Actul de lepădare de la Biserică a monahului Filaret (Denisenko), fostul Mitropolit al Kievului, care a aruncat în dezbinare multe suflete: „Sfinţitul Sobor Arhieresc a făcut aprecierea activităţii antibisericeşti a monahului Filaret (Denisenko), acesta find lipsit de toate gradele preoţeşti de Acţiunea Judecătorească a Soborului Arhieresc de la 11 iunie 1992 şi atenţionat de Soborul arhieresc din 1994 că „dacă va mai continua… fărădelegile, va fi lepădat de Biserică prin anatemizare”. Sfinţitul Sobor Arhieresc este nevoit să constate cu durere, că monahul Filaret n-a luat aminte la adresarea Bisericii-mame care îl chema la pocăinţă şi, în răstimpul dintre soboare, şi-a continuat activitatea schismatică (de dezbinare), pe care a răspândit-o departe de hotarele Bisericii Ortodoxe Ruse, contribuind la aprofundarea schismei în Biserica Bulgară şi primind în comuniune schismatici ale altor Biserici Locale, ignorând în mod criminal interdicţiile întemeiate din partea puterii bisericeşti legale – lipsirea de cinul bisericesc, – el continua să săvârşească slujbe blasfemiatoare şi hirotonii nelegiuite; neavând cin preoţesc, monahul Filaret, spre ispita multora, a îndrăznit să se numească „patriarh al Kievului şi al întregii Rusii şi Ucraine” (în vreme ce vechea catedră a Kievului este ocupată în mod legal de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care se află în comuniune canonică cu Biserica Ortodoxă Rusă şi prin ea cu toată Biserica Ortodoxă Universală), continuând prin acţiunile sale criminale să aducă daune Ortodoxiei din Ucraina. Date fiind cele expuse mai sus, Sfinţitul Sobor Arhieresc în temeiul pravilei Apostoleşti 28 care spune: „Dacă un episcop, sau preot, sau diacon, fiind afurisit cu dreptate pentru fărădelegi vădite va îndrăzni să se atingă de slujirea care cândva i-a fost încredinţată, unul ca acesta să fie cu totul lepădat de la Biserică”, la fel şi conform pravilei a 14-a a Soborului din Sardichia, pravilei a 4-a a Soborului din Antiohia şi pravilei a 88-a a sfântului Vasile cel Mare, într-un glas confirmă: monahul Filaret (Mihail Antonovici Denisenko) să fie lepădat de Biserica lui Hristos. Să fie dat anatema înaintea întregului popor (Aнафемa. История и XX век, 1998, pag. 396–397) – nota alcăt.

      […]

      Cuvintele Cuviosului Lavrentie despre Rusia, despre ceea ce este „rusesc”, despre erezii şi credincioşie Bisericii-Mame

      Părintele Lavrentie vorbea insistent şi cu severitate, preîntâmpinând că Rusia şi rusesc sunt cuvinte natale. Şi trebuie de ştiut neapărat, ţinând bine minte că a fost Botezul Rusiei, iar nu botezul Ucrainei. Kievul – este al doilea Ierusalim şi maica oraşelor ruseşti. Rusia Kieveană a fost dintotdeauna împreună cu Marea Rusie. Kievul fără Marea Rusie şi separat de Rusia este de neînchipuit în nici o situaţie şi în nici un caz.

      Capitala Poloniei în taină era jidovească. Jidovii îi sileau pe polonezi să cucerească Rusia. După ce o parte din Rusia a fost cotropită de polonezi, ea a fost dată în arendă jidanilor împreună cu mănăstirile ortodoxe, bisericile şi preoţii. Preoţii şi creştinii ortodocşi, fără permisiunea lor, nu aveau voie să săvârşească nici un fel de trebuinţe. Pe ortodocşi îi constrângeau şi îi oprimau din toate părţile, favorizând Polonia, catolicismul şi unia. Nu în zadar Griţi „Auraşul”, fericitul nebun pentru Hristos Grigore, striga în piaţă atunci când îl băteau: „Vai, dor pumnii jidoveşti!”.

      Jidovilor foarte tare nu le plăceau cuvintele Rusia şi rusesc, şi, de aceea, au numit pământurile cucerite de polonezi şi luate de ei în arendă Malorosia (Rusia mică). Apoi şi-au dat seama că acest cuvânt conţine cuvântul Ros şi au numit aceste teritorii Ocraina (margine). Cuvântul ocraina este defăimător şi înjositor! Ce fel de margine? A cui margine, de ce margine? Doar după această părelnică margine jidanopoloneză se află alte ţări şi state. Şi mai târziu, după indicaţiile lor, polonezii au legiferat termenii de Ucraina şi ucraineni, pentru ca noi cu mai multă uşurinţă să ne uităm numele rusesc şi să ne rupem pentru totdeauna de Sfânta şi Dreptmăritoarea Rusie.

      Cuviosul Teodosie, egumenul Lavrei Peşterilor, scria, ca noi să nu lăudăm credinţa străină şi în nici un caz să nu ne unim cu catolicii şi să nu părăsim Credinţa Ortodoxă. Cei apropiaţi nouă duhovnoceşte, marii Arhiepiscopi Lazăr Baranovici şi Teodosie al Cernigovului, ale cărui moaşte sunt în faţa noastră (zicând acestea Părintele Lavrentie făcu o metenie în direcţia Catedralei), şi Sfinţitul Ioan de Tobolsk, se străduiau din răsputeri după cuvântul Domnului Iisus: „Ca toţi să fie una”, să fie cu Rusia Ortodoxă, ca împreună să formeze Sfânta Rusie. Şi ca pentru totdeauna să se elibereze de stăpânirea poloneză şi asuprirea jidovilor, de arenda lor şi să se izbăvească de catolicismul străin şi de unia pierzătoare de suflet, introdusă şi implantată prin ameninţări, torturi, violenţă şi moarte. Părintele a mai spus: „Aşa precum nu poate fi despărţită Preasfânta Treime, Tatăl şi Fiul şi Sfântul Duh, care este Unul Dumnezeu, la fel nu pot fi despărţite Rusia, Ucraina şi Bielarusia. Împreună ele constitue Sfânta Rusie. Să ştiţi aceasta, ţineţi minte şi nu uitaţi!

      În oraşul Kiev niciodată nu a existat Patriarh. Patriarhii erau din Moscova şi locuiau în Moscova. Păziţi-vă de grupul ucrainesc autosfinţit (biserica) şi de unie”.

      Stareţul Lavrei Peşterilor din Kiev, părintele Kronid l-a contrazis pe Părinte zicând că autosfinţiţii şi uniaţii deja au dispărut din Ucraina. Părintele a răspuns cu mahnă şi tristeţe: „Diavolul va intra într-înşii şi ei, cu o răutate satanicească, se vor oşti împotriva Credinţei şi Bisericii Ortodoxe, dar sfârşitul lor va fi ruşinos şi adepţii lor vor primi pedeapsa cerească de la Domnul Împăratul puterilor”.

      Cât sunt de scumpe şi fără de preţ cuvintele Părintelui – el pe toate le-a prevăzut şi le ştia din timp. Nu demult a apărut un arhiereu ucrainean autosfinţit care s-a numit pe sine Patriarh al Kievului şi încă unde? În America. El nu ştie sau a uitat că în Kiev niciodată nu a existat Patriarh… Iar noi trebuie să ne întrebăm de unde se poate lua în America un Patriarh Kievean?! Dar unii, sortindu-se la munci veşnice, spre propria lor ruşine, îl aclamau ca nişte posedaţi: „Patriarhul nostru!”.

      Părintele ne preîntâmpina să rămânem credincioşi Patriarhiei Moscovei şi în nici un caz să nu aderăm la nici un fel de dezbinare. Iar acei arhierei şi preoţi, care au semănat tulburări în sufletele credincioşilor, şi-au provocat mare daună şi au dus multe suflete la pieire.

      […]

      Schiarhimandriţii Teofan, Nichifor şi Varlaam

      Apreciază

      • el said, on mai 18, 2016 at 4:33 pm

        ovdu-s

        stii cumva CINE a „binecuvantat” pe labarii din Maidan?

        ei bine, sluga amerlocilor „patriarhul” bashit= „autosfintit” al Ucrainei Fila(KAKA)ret denisenko…

        Apreciază

    • el said, on mai 18, 2016 at 4:29 pm

      ovidiu-s

      si daca INTREAGA Beserica oficiala VA CADEA, si VA CADEA, Duhul Sfant ne-a spus acestea cu SIGURANTA si…realitatea prezenta ne arata ca NU e DEPARTE si ca DEJA se intampla….. tu ce ai de zis ?
      va cadea ca e ruseasca, ucrainina sau romaneasca? ce legatura are una cu alta?
      sau va cadea ca este APOSTATA si APOSTAZIA NU are „neam” predilect … ???

      sau crezi ca Biserica Turma CEA FT MICA din pustie va avea coloratura filetista, va fi cumva „pe neamuri”?
      baai invatai-va sa separati graul de negina si sa nu ia generalizati ca mantuirea nu e chestiune de GLOATE ., MAI ALES acum in vremurile anticristului .

      Apreciază

      • ovidiu-s said, on mai 18, 2016 at 10:16 pm

        Aveti dreptate. Sunt bântuit de demonul trufiei si de maica lui preaspurcata: slava desarta. Si ,,vai de monahul ( valabil si pentru mireni) a carui laude intrec faptele. Acela mult se va pagubi”. Si ,, daca Dumnezeu nu- l va slavi pe om, atunci slava oamenilor nimic este”.(Sf. Sisoe). Va multumesc ca mi-ati reactualizat in memorie cuvintele sfantului Lavrentie de Cernigov. Totusi am impresia ca va folositi textul acesta profetic tocmai pentru a sustine un punct de vedere filetist, adica o conditionare a mantuirii de apartenenta la natiunea rusa a ucrainenilor. Eu nu am sustinut decat ca etnicii ucraineni se pot mantui rugandu- se si mergand la o biserica in limba lor. Ortodoxa fireste. Si avand o patrie a lor pe care o pot organiza cum vor. Ca Biserica Ortodoxa Ucraineana e una apostata, (sau ca a fost apostata de la inceput asa cum sustine Sfantul Lavrentie) ,cum e pe pe cale sa devina apostata si cea rusa sau cea romana asta face deja parte din conditiile de prigoana pentru mica turmă. Cat despre euro-cugetătorii de pe Maidan, despre unii ca ei vorbeste si sfantul Petru ,,Feriti-vă de oamenii acestia si lasati-i. Ca daca lucrul acesta este de la oameni , de la sine se va nimici”. ( Fapte 5. 38).Sfantul Paisie Aghioritul spunea ca Uniunea Europeana oricum se va destrăma de la sine. Asta dupa ce masoneria isi va fi facut mendrele cu ea, schimbandu-i echilibrul si structura populatiei. Lucrarea de mantuire evident ca nu e filetista, in functie de apartenenta la o natiune sau alta, desi Capitanul sustinea ca neamurile sunt entitati mistice ce transcend dincolo de moarte. Contactul omului cu sufletul neamului său poate fi insa o etapa in acest urcus spre ceruri al turmei celei mici.

        Apreciază

      • el said, on mai 19, 2016 at 12:06 am

        ovidiu-s

        „Totusi am impresia ca va folositi textul acesta profetic tocmai pentru a sustine un punct de vedere filetist, adica o conditionare a mantuirii de apartenenta la natiunea rusa a ucrainenilor. „___ filetist as fi daca as fi rus, sau prorus, ori eu nu sunt NICI rus nici intelectual conformat „ruseste” ca sa zic asa.
        Marturisesc ca AS FI MANDRU sa fiu RUS…dar (din pacate)din Voia Lui Dumnezeu NU sunt… insa nu pot sa recunosc vederea Profetiile si Sfintii…si acestia TOTI marturisesc MANTUIREA Rusiei.
        Nici Istoric nu sunt, sunt un biet „science-man” doar…dar CUVANTUL Sfintilor pentru mine este ADEVAR de NETAGADUIT !
        asadar dupa cuvantul Sfintilor urcainienii sunt RUSI MANIPULATI de impotrivitorii Lui Hristos sa se rupa de Maica lor Rusia ….dar are NU or ramane in RAACIREA lor , cel putin NU cei curati cu inima si fara viclesug !

        Viitorul va dovedi ca AM DREPTATE, NU eu , ci Duhul Sfant prin Sfintii citati de mine

        Apreciază

  16. […] EUROVISION: Castigatoare UCRAINA cu “1944”. Cantareata tataroaica JAMAL n-a prea cantat, ci a tr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.