SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Inregistrarea CONFERINTEI DE LA IASI “Sfintii Inchisorilor sub Legea 217”

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 9, 2016

Inca n-am vizionat-o. A fost postata pe youtube la 8 mai 2016. Iata si comentariul LS IASI:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2017 să fie închinat apărătorilor Ortodoxiei din timpul prigoanei comuniste, având în vedere ataşamentul şi evlavia credincioşilor faţă de cei care sunt numiţi astăzi sfinţii închisorilor. În acelaşi timp, începând de vara trecută, în mass-media şi în mediile academice există o dezbatere constantă asupra aplicării controversatei Legi 217/2015, cunoscută drept „legea memoriei” sau „legea antilegionară”.
Care sunt implicaţiile legale ale cinstirii eroilor anticomunişti? Sunt ei sau nu criminali de război? Afectează într-un fel Legea 217 procesul de canonizare al mărturisitorilor din închisorile comuniste? Mai avem voie să-i citim pe filosoful Mircea Vulcănescu sau pe poetul Radu Gyr?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns invitaţii conferinţei: dr. Corneliu Ciucanu, istoric, cercetător ştiinţific la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Academiei Române – filiala Iaşi, profesorul Constantin Străchinaru, fost deţinut politic timp de 14 ani, părintele ieroschimonah Ioan Şişmanian şi monahul Filotheu Bălan de la mănăstirea „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Petru-Vodă din judeţul Neamţ şi părintele Teodor Stănescu, fost deţinut politic.
Fotografii de la eveniment pot fi găsite aici: https://goo.gl/eacGqN
Peste 400 de persoane au fost prezente în sală.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Horia said, on mai 9, 2016 at 11:07 am

    Ce cauta printre invitati tortionarul Fâlfoteu, cel care a blocat dezgroparea marturisitorului Gheorghe Calciu? Este el un exemplu, cand toti calugarii stiu ca-si face vila mai jos de manastire, la care numai termopanele au costat 16 mii de euro. Musteste de mandrie si viclenie. Priviti-i ochii si ranjetul. Iti infinge pumnalul pe la spate cu ranjetul pe moaca. Nu mai trebuie urmarit acest tip de struto-camila.

    Apreciază

  2. geo said, on mai 9, 2016 at 12:42 pm

    Astazi este ZIUA INDEPENDENTEI ROMANIEI! LA MULTI SI BINECUVANTATI ANI!, ROMANIE!

    In schimb ce face herr gauleiter? Receptie cu ocazia…ZILEI EUROPEI!!!

    http://www.antena3.ro/actualitate/incident-la-cotroceni-de-ziua-europei-administratia-prezidentiala-i-a-retras-invitatia-unui-355397.html

    Daca nu a fost pentru ziua independentei nu a fost nici macar pentru victoria impotriva fascismului…dar a fost pentru creatorii babilonului european…Bravo!

    Apreciază

  3. valentindortodox said, on mai 9, 2016 at 1:06 pm

    o să ne omoare călăii miniştri cu jandarmii călăi

    Apreciază

  4. valentindortodox said, on mai 9, 2016 at 5:25 pm

    Apreciază

  5. Otilia Hrimiuc said, on mai 11, 2016 at 1:24 pm

    Saccsiv,
    dragi cititori ai blogului,

    Va fac cunoscuta o inregistrare a unei incercari de intimidare a studentilor Ligii din Iasi (este vorba despre Liga care a organizat conferinta ‘Sfintii Inchisorilor’ 2 ani la rand).
    Decanul si prodecanul facultatii de Matematica din Iasi au organizat o intalnire cu studentii membri sau simpatizanti ai Ligii pentru a-i determina sa isi retraga adeziunea/suportul fata de Liga.
    Presedintele Ligii – Silvian Emanuel Man – este considerat de catre decan un individ care intra in zona patologicului din cauza simpatiilor legionare si nu numai.

    Inregistrarea aceasta este doar o forma de presiune dintre multe altele care s-au exercitat asupra Ligii.

    Va rog sa vizionati inregistrarea si, eventual, sa o distribuiti, ca este destul de revoltator ce se intampla.

    Apreciază

  6. […] Iata comentariul cititoarei Otilia Hrimiuc postat la VIDEO: Inregistrarea CONFERINTEI DE LA IASI “Sfintii Inchisorilor sub Legea 217”: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.