SACCSIV – blog ortodox

DEGEABA SEMNATURILE Coalitiei pentru Familie? AUGUSTIN ZEGREAN: In Spania Constitutia interzice casatoria intre homosexuali dar tot in Spania casatoria intre homosexuali este legala …

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 8, 2016

   Tocmai s-a incheiat emisiunea despre care scriam la:

DIGI 24, Duminica, ora 13:05. AUGUSTIN ZEGREAN despre CASATORIILE GAY: „Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea” / Va trada CALEA CORECTA pentru CALEA DREPTURILOR OMULUI?

La intrebarea moderatorilor depre ce va fi cu cele peste 3 milioane de semnaturi stranse de Coalitia pentru Familie, presedintele Curtii Constituionale nu s-a antepronuntat dar a incheiat cu fraza din titlu.

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sorin said, on mai 8, 2016 at 5:22 pm

    Ceea ce spuneam demult. Dumnezeu nu vrea semnaturi ci schimbarea vietii noastre prin fapte nu prin vorbe. Multi spuneti ca faceti si dregeti, dar Mantuitorul asa a spus:” Nu am venit sa caut la fata omului ci la inima lui”. Traim in destrabalare si in mimarea ortodoxiei. Numai Dumnezeu poate opri asemenea legi nu noi prin semnaturi. Semnaturile ar avea valoare daca cei care au semnat si-ar schimba viata, dar nu se vede. Mai departe se merge in destrabalare si noi ne prefacem ca vrem sa mergem pe calea lui Hristos , iar Dumnezeu ne arata altceva. Interesant nu? Numai dupa minuni se umbla si inselari. La ora actuala sunt multi care au diferite necazuri cu politia sau cu sistemul datorita faptului ca marturisesc credinta sau le place dreptatea si nici unul nu sare in apararea lor prin fapte nu vorbe. Si osca s-au strans 3 milioane de semnaturi si sunt sperante ca se va interzice homosexualitatea. So credeti voi. Tocmai astea is vremurile, cu legea in mana ti se spune in fata ca nu ai dreptate si daca insisti zice ca esti nebun .

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on mai 8, 2016 at 8:18 pm

      sorin

      MARE dreptate ai, dar lumea s-a obisnuit sa procedeze lumeste ca de atata reeducare a ajuns araope sa uite ca omul nu este doar din lumea aceasta ca sa adopte „metodel” ci e si duhovnicesc si lumea duhovniceasca are ALTE legi, MAJORITATII NEPLACUTE si GREU DE PURTAT !

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 8, 2016 at 9:34 pm

        el

        Nu ti-am aprobat acel comentariu.

        Daca si eu le las, le mananca lupul. Mai sunt acolo persoane ce tin linia.

        Apreciază

      • el said, on mai 8, 2016 at 9:41 pm

        saccsiv

        ok, dar indiv. de care ti-am scris e dusa cu pluta, nu te amagi!
        si sustinerea ta NIMIC nu le va folosi daca s-au lepadat de Adevar, semnul ca cineva e pe alaturi e cand minte, „croseteaza” dupa mintea lui si pune in gura altora mai mari ca sa-si dea credibilitate.
        si Sf Ioan Evanghelistul a avut un scrib, pe Sf Diacon Prohor acela i-a scris MULTE din Scrierile lui, FARA sa interfereze pe Sf Ioan cu NIMIC, nici o virgula, formulare gramaticala, NIMIC !!!! . cine strica cuvintele unui Sfant pe Duhul Sfant HULESTE !
        asadar sa stii ca pacatul aceleia)NU e mic si cine e treaz PRICEPE CADEREA ei!

        Apreciază

    • Ionut said, on mai 8, 2016 at 9:03 pm

      Semnaturile au valoare de marturie. Deocamdata nu am auzit sa aiba cineva probleme cu politia din cauza marturisirii credintei. Daca stie cineva, sa spuna.

      Apreciază

    • mircea.v said, on mai 9, 2016 at 5:36 pm

      sorin,

      f corect, dar eu ca elev, astept de la profesor/preot exemplu personal, si cuvant de invatatura. In biserica (nu in debara). Ce zici?

      Nu mai da asa tare cu piatra, ca vina se tot rostogoleste de vreo 3-4 generatii incoa, de la cel mai mare pana la cel mai mic. Ce s-a semanat. aia se culege.

      Si cel mai mare, are vina cea mai mare. Te las pe tine sa ne spui care e cel mai mare.

      Apreciază

      • sorin said, on mai 9, 2016 at 9:33 pm

        domnule mircea.v de fiecare data ai ceva de comentat. Daca dumneata crezi ca altfel stau vremurile, spune . Poate ni se par noua. Intradevar problemele se trag de multi ani, ai curajul sa spui ca si parintii dumitale sunt vinovati? Cel mai mare dumneata esti. din cauza celor ca tine nu putem sa ne unim in duhul lui Hristos. In vremurile astea asa grele ar fii bine cei ca dumitale sa mai isi muste limba cand nu le convine adevarul si sa lase pe altii sa il prezinte. Cumva vrajitorul de Boca va gadila la mandrie?

        Apreciază

      • Ionut said, on mai 10, 2016 at 9:30 am

        Sorine, ia trage-i tu o scatoalca d-lui Mircea v. sa stea in banca lui si sa nu mai miste-n front. Ei, comedie…

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 10, 2016 at 4:19 pm

        @sorin,

        imi cer scuze ca am de comentat 🙂

        Da, si parintii mei sant vinovati, si bunicii mei, si scoala, si toata lumea. Dar, fiecare are vina dupa cum e importanta lui in fata lui Dumnezeu.

        Recomand cititrea la Sf Paisie, acolo unde se spune de circumstantele atenuante.

        In rest, tot comentul tau e pe langa pr. Cu Boca, cu parintii mei, cu… Cam asa rezulta ca nu prea mai ai ce spune, si atunci vorbeste gura singura 🙂

        Apreciază

      • mircea.v said, on mai 10, 2016 at 5:10 pm

        Si ca sa fie lucrurile un pic mai clare, din cate imi amintesc @sorin este preot. Toata stima si respectul. Preotul este cel mai puternic om de pe pamant. Mana dreapta a lui Dumnezeu pe pamant. Dar, asta nu inseamna ca mireanul nu are dreptul sa zica si el ceva. Tare de tot aia cu „ai ceva de comentat”. (stalin, pauker & comp 🙂 )

        Mireanul parlit, si eu aici, zicem dupa puterile noastre. Mai gresim, mai invatam, mai o luam peste bot cand intram in lupta comentariilor. In general se „lupta” mirean cu mirean, ceea ce este f echitabil, adica de la egal la egal. Mireanul se lupta cu unul egal ca el sau mai puternic ca si el, adica cu preot, monah…

        Dvs., daca santeti preot, pai va luptati cu mirenii, si ii trageti de urechi ca au strans ei 3 mil de semnaturi da nu si-au schimbat viata. Ehee, aici e migalos rau de tot sa faci o astfel de afirmatie, pt ca, o astfel de afirmatie necesita a sti totul, totul, de cand s-a nascut si pana acum, ce educatie a primit, in ce familie a crescut… pt fiecare din cei 3 mil de mireni parliti.

        Lupta dvs pe acest blog de mireni, sub forma asta din comentul dvs, nu este deloc echitabila. E ca si cum mireanul s-ar „bate” cu unul de gradinita. Sfatul e una, si e bine primit, restul ca cele 3 mil de „nemernici” care traiesc in curvie… asta nu mai e bine primit. Adica generalizare din asta tipic comunista/(sistem).Plus ca e o certare cu nerv, fara dragoste, de f de sus „am spus eu demult”…. Pai ce ati spus dvs demult au spus alti si mai demult, de ex niste personaje de prin Biblie, asa ca, nimic nou sub soare. Sf Paisie poate sa ma si bata, ca izvoraste dragostea din sfant si chiar vrei sa te bata, si il iubesti si tu cand te bate.

        Asa ca, de ce nu va bateti dvs, asa cu nerv, cu cei egali dvs., si pe blogurile, site-urile patriarhiei, episcopiilor, preotilor, monahilor…
        Ce ziceti, ar fi mai cavalereasca lupta in aceste conditii?

        Atunci ar deveni interesant @ pr sorin, cand ar spune „s-o credeti voi”, episcopilor, patriarhului, colegilor preoti…, nu la cei inferiori domniei sale.

        Apreciază

  2. Ionut said, on mai 8, 2016 at 5:28 pm

    Discutia asta nici nu ar fi trebuit sa aiba loc. A discuta chiar si 1 (una) secunda despre posibilitatea de a incheia o casatorie in alt mod decat intre un barbat si o femeie e prea mult.
    Repet: acest subiect este un NON-SENS si orice om ar trebui sa respinga din start o astfel de discutie, pentru ca nu e nimic de discutat si de negociat.
    Deja, cum sa spun, normalitatea cea cu bun-simt a inceput sa fie inghesuita intr-un colt de balaurii anormalitatii. Ajungem in situatia de fi acuzati de a ne apara si justifica. Si, mai grav, de a ne teme…
    Sa ne temem de cine? De unii cu mintea plina de gunoi?
    NICI UN parlamentar, magistrat, primar sau alt demnitar sau slujbas al statului roman, repet, al statului ROMAN, nu trebuie sa accepte nici macar deschiderea unei astfel de discutii, INDIFERENT de presiunile exercitate asupra sa. Daca nu din logica si bun-simt, macar sa se gandeasca la faptul ca nimeni nu e vesnic pe pamant. Suntem muritori in trup, dar si daca am fi nemuritori, TREBUIE sa ascultam de Dumnezeu, cel caruia ii datoram insasi existenta noastra.

    Apreciat de 1 persoană

  3. ortodoxend said, on mai 8, 2016 at 6:41 pm

    Modificarea climei este reala. China se lauda ca o face in scopuri economice
    http://futurism.com/images/weather-modification-real-heres-works/

    Apreciază

  4. dante said, on mai 8, 2016 at 7:08 pm

    Prin aceste semnaturi strinse de la noi sistemul a luat pulsul, iar acum se va replia in functie de conjunctura.
    Marsul distrugatorului trebuie sa continue peste vointa omului de rind, democratia fiind doar instrumentul de incalcare al demnitatii umane. Si, la cum se desfasoara treaba, prea putin mai conteaza aceasta democratie care este, pe zi ce trece, o utopie, un lucru depasit, un nonsens, fix…o ceapa degerata.
    Ne vom intoarce la Sodoma si Gomora cit de curind, cu toate consecintele ce vor decurge de aici, Dumnezeu nu tolereaza la infinit.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Mircea Puşcaşu said, on mai 8, 2016 at 8:02 pm

    Anunț IMPORTANT, de citit și acționat URGENT:

    Există demersuri susținute de a se introduce Educația Sexuală in școli, ca materie obligatorie de la clasa I, din 2016. Am primit la redacție un model de scrisoare/cerere/declarație ce trebuie URGENT trimisă către Ministerul Educației de către părinții ce vor să refuze educarea sexuală a copiilor lor.

    https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2016/05/08/cerere-de-interzicere-a-oricarei-forme-si-denumiri-de-educatie-sexuala-in-invatamantul-romanesc-importanturgent/

    Apreciat de 2 persoane

  6. john said, on mai 8, 2016 at 9:27 pm

    „ASTRELE AU DECIS”,Clinton Presedinte
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/08/codul-biblieia-decis-clinton-presedinte/

    Apreciază

  7. NIMENI said, on mai 8, 2016 at 10:18 pm

    Dar iata cum e in Spania, dar iata cum e in America, dar iata cine e primar la Londra, uita-te si priveste la bazaconii si stai cu gejtu’n nas si fa bilute …..dar la dracu’n praznic cum o fi???

    Apreciază

  8. sorin said, on mai 8, 2016 at 10:27 pm

    Aseara un destept, altfel nu il pot numi, pe un site purta o discutie cu referire la cum se desfasoara o nunta crestina. Acest destept s-a enervat pentru faptul ca nuntile nu se fac Sambata ci Duminica. Desteptul spunand ca se exagereaza cu nuntile DUminica , ca el cum mai merge Luni la munca dupa o noapte de petrecere? ASTIA SUNT CRESTINII CARE SEMNEAZA PENTRU A NU FI APROBATA LEGEA HOMOSEXUALILOR SI A ALTOR LEGI. NU FITI NAIVI DUMNEZEU NU SE UITA LA ASEMENEA DOBITOCI.

    Apreciază

    • Paul222 said, on mai 9, 2016 at 11:32 am

      „Timbrul de mediu trebuie achitat” Serios? Oare mila domnului e pentru cei „nedobitoci”? Talharul de pe cruce, care toata viata lui a fost un talhar, cum s-a mantuit?

      Apreciază

      • sorin said, on mai 10, 2016 at 12:11 am

        Talharul de pe cruce nu se compara cu dumneata \Paull 222. Dansul chiar daca era un hot, era sincer si acel moment de sinceritate la facut sa isi dea seama ca a gresit. In schimb un dobitoc nu o sa fie niciodata sincer, ci tot timpul o sa caute sa se ascunda sub pres.

        Apreciază

    • Paul222 said, on mai 9, 2016 at 11:33 am

      Am dat copy paste la ce nu trebuie. Vroiam ” NU FITI NAIVI DUMNEZEU NU SE UITA LA ASEMENEA DOBITOCI.”

      Apreciază

    • Radu said, on mai 9, 2016 at 1:24 pm

      Cel mai bine e sa nu judeci si sa nu ii faci „dobitoci” o sa dam socoteala pentru fiecare vorba spusa la manie asa ca e bine sa ne abtinem. Nimeni nu e perfect si fara de pacat.

      Semnaturile alea sunt bune chiar daca la final nu se va intampla ceea ce doreste lumea ca macar oamenii buni au luat o atitudine au facut ceva nu au stat ca lemnele si au privit cum propaganda sodomitilor si lesbienelor iau amploare si manipuleaza opinia publica in favoarea lor.

      Dumnezeu vrea sa vada de la noi ca ne luptam ca facem ceva impotriva acestor atacuri la adresa valorilor noastre crestin ortodoxe. Daca nu luptam cum putem noi inseamna ca acceptam tot ce ni se intampla.

      Apreciază

  9. Radu said, on mai 9, 2016 at 12:40 pm

    Hristos a inviat!

    Conteaza in fata Domnului si a lumii ca macar oamenii au facut ceva si cei din fruntea tarii si cei de jos.

    E mai bine sa faci ceva oricat de mic pentru Dumnezeu si pentru o viata normala decat sa nu faci nimic concret.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.