SACCSIV – blog ortodox

E bine sa mai facem copii?

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 5, 2016

Am scris mult pe tema rapirii copiilor. Asta-i ultimul articol:

HOTARARE JUDECATOREASCA: Unei mame I SE IA COPILUL deoarece aceasta crede in CHEMTRAILS

   Se intampla preponderent pe continentul nord american si in tarile nord europene dar Romania pare ca vrea sa reduca rapid decalajul:

VIDEO. Activist PRO VACCIN lector univ. dr. Mihai Gafencu: “COPILUL NU-I AL PARINTILOR, E AL NOSTRU” …

Si se pare ca sunt cam singurul care ma agit pe aceasta tema. Iar oricat de mult ar fi citite aceste articole, e totusi prea putin. Speram sa se alature toti din tabara noastra, care cu bloguri, care cu conferinte, care cu reviste, care cu asociatii. Doream sa inceapa un soi de companie. Liniste insa …

O exceptie parea sa fie cazul Bodnariu. Dar cum necum pana la urma toata tarasenia s-a restrans punctiform doar la Norvegia. De parca in rest totul e minunat si doar tara aia a luat-o cu totul exceptional razna …

Mai scrie cate unul dar rarut. Iar majoritatea tac. Daca insa ii intrebi in particular, nici unul nu-i de acord cu cele ce se petrec. Evident. Dar de luat atitudine, mai nimic. Lemn. Cred ca foarte curand voi face o lista a rusinii. Cu riscul de a se supara toti pe mine. Cu nominalizari. Din tabara noastra, ca de la ei am pretentii. Ce tot asteapta? Ce iar alte lucruri cu mult mai importante au de facut? Si asa despre cipuri au inceput sa taca aproape toti. Nici cand ne ataca la copii n-au de gand sa iasa din turnuletele de fildes ale tacerii “intelepte”?

De aceea si titlul e atat de pesimist. Ca daca nu vorbesc multi, nici nu se creaza o masa critica de oponenti. Si daca nu e o opozitie consistenta, ce sa faca ici colo cate unul? Il baga la puscarie, ii ia copilul si-l vaccineaza, cipuieste, indoctrineaza si ce vor mai vrea. Asa ca la ce sa mai faci copii?

Nu stiu. Poate gresesc. Pe cand erau printre noi niste stalpi precum parintii Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu, era mai simplu. Ii intrebai si gata. Acum nici pe cine sa intrebi nu prea mai ai.

Oricum, pana ne lamurim ce facem in chestiunea asta a facerii de copii, un lucru e indubitabil: majoritatea dintre noi ii avem deja, ba chiar multi ii au foarte mici. Inclusiv cei de care ma vait ca tac. Deci cum necum nu trebuie sa mai taca. Nu trebuie sa mai stea.

Dar daca ar fi sa ramanem totusi pana la urma doar cateva zeci de mii, ce e de facut? In primul rand rugaciunea. Iar asta trebuie s-o facem inca de acum. Apoi trebuie sa constientizam ca intram in zona: Dincolo de care limita statul devine dusmanul tau? Dar asta va fi titlul unui alt articol.

 

117 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on mai 5, 2016 at 9:37 pm

    cine are taria sufleteasca a Sf Constantin Brancoveanu sa faca copii, cine nu sa stie ca ridica/naste popor pentru anticrist !
    sunt destui cei deja nascuti din care (ca si nascatorii lor IRESPONSABILI) MAJORITATEA GLOATEI, ce mai conteaza daca in prealabil vaccinati, indobitociti/reeducati, cipati… tot lui anticrist vor reveni!

    in ierarhia lepadarii cine se leapada de Hristos s-a lepadat si de sufletul lui si al polzilor lui, viclene vor fi si PREAviclene „justificarile” lor… este parte din taina faradelegii care DEMULT se lucreaza in lume …chiar si cu crestinii/ducatorii DEGEABA la Biserica „evvlaviosi” in ochii lor si cu plozii lor

    „Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.”___ din Predica la Infricosata Judecata a Sf Ioan Maximovici

    http://www.impantokratoros.gr/DF0B7C3A.ro.aspx

    Apreciat de 1 persoană

  2. Anton cristinel said, on mai 5, 2016 at 10:21 pm

    E de preocupat cu tot ce ne pregatesc masoni ästia Am primi un articol de la : inffoalert.com ; Ni se pregateste ceva fara precedent de la 1 mai 2016; cautatil si publicatil

    Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on mai 6, 2016 at 10:12 am

      Despre ce este vorba? Pt ca am cautat pe acel blog/ site dar nu am vazut nimic nou, un like te rog daca se poate

      Apreciază

  3. templier's blog said, on mai 5, 2016 at 10:23 pm

    Sunt vremuri grele si greu de descifrat,saccsiv!Eu zic ca da,nu putem fi egoisti.Familia crestina nu poate traii fara copii,ce viitor mai poate avea umanitatea fara prunci?
    Off,chiar daca vremurile ne contrazicnoi trebuie sa nadajduim..
    Zvonurile privind venirea iminentă a lui Mesia sunt din belsug astăzi. Cel mai recent dintre ele este cel a lui Riminov Rabi , un rabin hasidic care trăieste în New York.In urma unei vizite la urmașii săi din Florida, rabinul le-a cerut să părăsească Statele Unite, cât mai curând posibil.Oare ce i-o fi apucat pe toti acesti rabini,in ultima vreme?
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/05/razboaie-si-vesti-de-razboaie/

    Apreciat de 2 persoane

    • ortodoxend said, on mai 6, 2016 at 11:26 am

      Rabinul asta zice ca SUA se va destrama in state mai mici. Se potriveste cu alte profestii care spun ca Obama va fi ultimul presedinte al americii, sau care spun ca SUA nu va putea participa la batalia Constantinopolului.

      Apreciază

      • templier's blog said, on mai 6, 2016 at 2:27 pm

        Probabil,de aceea îi îndeamnă pe evrei să se întoarcă masiv în Israel de peste tot.

        Apreciază

  4. el said, on mai 5, 2016 at 10:28 pm

    ce sa faci frate, acum nu sunt capabili sa-si apere copiii de vaccinare/spurcare, cu cat mai greu le va fi sa-i apere de pecetluire si de anticrist !
    sunt vremuri de cernere, cernerea e pe sfarsite, faptele/pozitiile actuale sunt exemplare/diagnostic pentru cele viitoare, cum s-ar spune „ziua buna se cunoaste de dimineata”, sau cine nu a fost credincios in putine nici in cele multe NU va fi ! „… si ei inca se amagesc ca sunt „intelepti” si stiu ce fac.

    „10. Cel ce este credincios în foarte puţin şi în mult este credincios; şi cel ce e nedrept în foarte puţin şi în mult este nedrept. ” (Ev Luca)

    Apreciat de 1 persoană

    • sorin said, on mai 5, 2016 at 11:24 pm

      ai foarte mare dreptate el, frate, foarte multi din cunostintele mele si chiar foarte multi oameni care in primul rand se bat cu pumnul in piept ca sunt ortodoxi, unii chiar sunt sefi de organizatie, altii sunt membrii , fac copii pe rupte. Nu e gresit intr-o societate in care nu am fii amenintati de aceste vremuri,. Am cunostinte de varsta mea si deja is la al doilea copil, asa bucurosi sunt, dar unii le baga vaccinuri, altii ii indobitocesc, acesti lideri de organizatie mimeaza ca se lupta cu sistemul, dar saracii ei singuri au si permis de conducere, si nu vor sa inteleaga ca CNP ul este o mare problema, altii desii nu au nevoie de adeverinte de asigurat ei se panicheaza si merg si le ridica si se mai lauda ca ei nu iau cardul. Traim intr-o mare mizerie si o mimare a ortodoxiei, doar ca aceasta mimare pe foarte multi ii duce in iad, chiar daca aici au trait in pace. Cum poti lasa copii la ora actuala la gradinita si la scoala cand vezi ce se intampla?

      Apreciază

      • cca70 said, on mai 6, 2016 at 7:31 am

        partial ai dreptate, mai putin chestia cu scoala si gradinita….

        unde sa trimiti copilul sa invete? ca „home schooling”( adica scoala de acasa, cu tine ca invatator) nu e acceptata in Romania….aici e o mare problema, educatia …

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 10:37 am

        sorin

        si eu nu vad decat oameni trupesti pe langa mine, atat de inglodati in materia cea mai de jos ca nu e nevoie sa fii Prooroc sa pricepi ce sfarsit isi agonisesc. de parca li s-a dat casatoria sa traiasca (ca porcii) vesnic in ea, pana si animalele au vremuri randuite lor de imprechere, numai omul nu vrea sa-si puna vreo frana si isi mai da (CUMEA SPURCACIUNII si vicleniei) si constiinta buna ca el traieste cucernic „in casatorie” … apoi iti aduc „argumente” inchipuite dupa mintea lor pe mirenii care s-au sfintit casatoriti fiind, FARA SA VREA SA AFLE CUM s-au sfintit acei binecuvantati? sarguindu-se la cele trupesti, sau evitandu-le si cu CE INIMA au avut ei imperecherea? apoi te miri ca nu-s in stare sa ajute la mantuirea celor iesiti din pantecele lor? CUM sa fie in stare daca ei la cele mai usoare NU s-au abtinut?

        si ce vezi? oameni care sufera ca nu sunt casatoriti( ca nu au parte de placerea poftei) si aia care-s casatiriti ca nu au copii, ca nu sunt nu stiu cum gadilati mai dulce/numit de ei „nu sunt intelesi” de partener…. astea sunt „durerile” lor, nu mantuirea… JALNICA PRIVELISTE crestinii de la Sfarsitul Veacurilor !
        femeia Samarinenca si cu 6 barbati avand se intreba numai despre mantuire , DOVADA e ca chiar si pe Strainul de la Fantana DOAR ASTA L-a intrebat(SINGURA ei GRIJA IN VIATA) si cand a gasit pe Hristos ( in vreme ce ei L-au primit MOCA in dar de mici) a alergat la El cu toate puterile si vartutea ei…… astia alearga la insuratoare

        facutul e copii trebuia demult, nu acum, atunci au ucis 25 milioane in pantece , acum urmasii lor cei scapati din macel duc mai departe spurcaciunea nepocaita a parintilor lor la care adauga si ei cu si mai multa osardie partea lor ca sa se umple degraba paharul nedreptatilor si spurcaciunii acestie lumi….

        iti agonisesti DUSMANI de moarte numai daca incerci sa le atragi atentia despre aceste curse…

        offf e ft greu si sa vorbesti despre astfel de lucruri, si totusi ACESTEA ii vor infunda,
        Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute !

        Apreciază

      • sorin said, on mai 6, 2016 at 2:09 pm

        cca70 dar cand stii ca vine copilul acasa cu toate mizeriile in cap ce faci? un sfat te rog. Eu nu am raspuns. Pentru ce mai trebe scoala si gradinita daca traim vremuriole din urma? Sa scoti din copil ce? Stiintele placute lui Dumnezeu se pot invata si acasa si mai sunt profesori binevoitori care ii pot invata acasa. Nu ma intereseaza ce vrea sistemul. Si daca asta e voia lui Dumnezeu la ora actuala ti-ai pus intrebarea?

        Apreciază

    • mihai said, on mai 6, 2016 at 8:27 am

      Frate el, mai mult decat atit daca le spui de antihrist si de vremurile din urma cica le spui povesti de frati grimm, ba mai mult decat atit pt ei este ,,mana cereasca” asta insa ei nici nu constientizeaza. Am un coleg de servici care se lauda ca le pune copiilor filme pt adulti, si lam intrebat bine bai baiatule oare esti constient ce faci, la care acesta ami raspunde scurt si la obiect ca le da ocupatie. Acum trage si tu concluzii

      Apreciază

    • veaceslav said, on mai 6, 2016 at 11:37 am

      cuv parinte Kuksa al Odesei inca din anii 60 nu prea dadea binecuvintare la castorie, acuma ar trebui cam a fi monah in lume, dar si cei castoriti ce au copii sa se staruie sa se intretina cit mai mult posibil de la relatii sau daca e posibil sa traioasca ca frate cu sora, care pot desigur

      Apreciază

  5. ortodoxend said, on mai 5, 2016 at 10:28 pm

    E bine sa facem copii, dar ar fi precaut sa ne limitam la unul maxim doi. Vremurile ce vor veni nu sunt prielnice. Se va atatea in jur dar inca nu-i sfarsitul. O profetie ortodoxa spune ca in urmatoarea conflagratie mondiala SUA nu va participa datorita problemelor interioare, generate de dezastrele naturale. Adica va fi asa de nimicita de natura incat nu va putea sa mai participe in razboiul ruso-turc de eliberare a Constantinopolului. Deja vedem SUA nimicita de dezastre, dara pana la incapabilitatea participarii la un razboi mai este, eu zic ca cel putin 5 ani de acum. Totusi, e bine sa ne limitam la unul doi copii. Avem in fata, pana la razboi fizic, pana la antihrist, avem crize economice, rascoale, natura vitrega, sistemul impotriva noastra, poluare si multe altele. Acum, daca nu am mai face deloc copii ar insemna ca raul sa invinga. Aceiasi problema a avut-o si Dumnezeu inainte sa creeze omul. Stia ca o parte se va duce in iad si o parte in rai. Putea sa evite raul daca nu crea nimic, dar insemna sa evite si facerea de bine, si ar fi triumfat raul in acest caz. La fel si noi, daca nu mai facem copii, va triumfa cel rau, pentru ca evitam sa dam viata, sa facem bine, ca sa evitam un posibil rau.

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on mai 5, 2016 at 10:54 pm

    E foarte dificila situatia: vrei casatorie fara pacat ori traiesti ca fratele cu sora ori te impreunezi cu sotia numai martea si joia cand nu e post sau sarbatoare si faci cati copii iti da Dumnezeu. Daca faci copii e iarasi rau in aceste zile pentru ca trebuie sa fii antivaccin, anticip iar daca esti anticip, nu poti avea masina care e un ajutor imens, nu poti avea acces la medic si se vor restrange drepturile si mai mult. Fiecare alege pentru el cu ajutorul lui Dumnezeu ce i se potriveste. Cert este ca mucenicia a inceput deja iar cei care au copii si vor sa ii mantuiasca sa fie pregatiti de mucenicie impreuna.

    Poate la cipul implantat vor mai avea unii ceva reactie dar si acolo putini, daca vor fi cateva zeci de mii la noi ce vor refuza implantarea va fi bine. DIn fericire stim ca Dumnezeu va scurta zilele pentru ca altfel nu vom rezista pentru ca cei implantati pot trai fara nici o lipsa chiar si zeci de ani, pana cand va da Dumnezeu acele boli peste ei iar cei ce refuza sunt ca si morti deja.

    Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 9:54 am

      cosminmatiu

      frate vezi aici e problema, oamenii inteleg si singuri ce e de facut dar NU VOR SA RENUNTE la PATIMILE lor. de aici incepe toata CADREA si va sfrasi cu LEPADAREA si pecetluirea pt anticrist !
      de aici, de la patimile dobitocesti uzuale, pe care cu NEBUNEASCA osardie si le justifica, s-au lipit irevocabil si vor sa si le pastreze cu orice chip, ca astea sunt bucuria lor.JANICA
      si cine nu e capabil sa faca o jertfa mica de asceza cu care TOTI care vrem sa ne mantuim in ORICE vrmeuri suntem DATORI, CUM SE MINTE ca se va putea impotrivi duhului covrasitor al lui anticrist?

      nu zice in ORICE vreme Sf Pavel insuratilor sa ia aminte sa nu se poate ca dobitoacele?

      „8. Celor ce sunt necăsătoriţi şi văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca şi mine.
      9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă. „____ vezi DOAR la ce e buna casatoria? ca paza pt pacat, de care pacat insa ORICUM TREBUIE sa fugi si insurat si liber. inmultirea lumii nu mai e o problema demult era pe vremea lui Adam si a Evei sau a Parinteli Noe dupa Potop, sau a neamului ales care ASTEPTA CU DOR sa vada macar unul din sangele/urmasii lor MANTUIREA lumii si pe Mesia si care au implinit prin Joachim si Ana dorinta acesta aleasa, dar acum NU mai este.

      „29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea”____ vezi CUM TREBUIE sa se poatre insuratul? ca si cum NU -ar avea femeie, MAI ALES la vreme de nevoie ! pana si animalele pricep asta si FAC ASA.

      „24. Fiecare, fraţilor, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu.
      25. Cât despre feciorie, n-am poruncă de la Domnul. Vă dau însă sfatul meu, ca unul care am fost miluit de Domnul să fiu vrednic de crezare.
      26. Socotesc deci că aceasta este bine pentru nevoia ceasului de faţă: Bine este pentru om să fie aşa.
      27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
      28. Dacă însă te vei însura, n-ai greşit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greşit. Numai că unii ca aceştia vor avea suferinţă în trupul lor. Eu însă vă cruţ pe voi.
      29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea.
      30. Şi cei ce plâng să fie ca şi cum n-ar plânge; şi cei ce se bucură, ca şi cum nu s-ar bucura; şi cei ce cumpără, ca şi cum n-ar stăpâni;
      31. Şi cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece.
      32. Dar eu vreau ca voi să fiţi fără de grijă. Cel necăsătorit se îngrijeşte de cele ale Domnului, cum să placă Domnului.
      33. Cel ce s-a căsătorit se îngrijeşte de cele ale lumii, cum să placă femeii.
      34. Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul şi cu duhul. Iar cea care s-a măritat poartă de grijă de cele ale lumii, cum să placă bărbatului.
      35. Şi aceasta o spun chiar în folosul vostru, nu ca să vă întind o cursă, ci spre bunul chip şi alipirea de Domnul, fără clintire. „____ Sf Ap Pavel Ep Corinteni cap7 !!! _______ si credeti sau nu ca este Sf Pavel „ca unul care am fost miluit de Domnul să fiu vrednic de crezare.” ca sa fie CREZUT/ASCULTAT in sfatul lui intelept? SI pune ca TRECE chipul acestei lumi, maritatul/inseuratul NU sunt vesnice si nici nu vor iumba in surati/maritati in Imparatia Cerurilor ca sa dati atata importanta unei vieti IMPERFECTE , Nunta e INUTILA in veacul viitor !!

      si IATA DE CE ne spune aceseta Sf Pavel, NU ca sa va ia voua jucarilr si placerea dotbitoceasca ci :”35. Şi aceasta o spun chiar în folosul vostru, nu ca să vă întind o cursă, ci spre bunul chip şi alipirea de Domnul, fără clintire.” !!! ___ cine eintelept va pricepe si va IMPLINI spre folosul sau, cine nu va trage singur consecntele ca acum NU VREA sa se ABTINA de la cele mai de jos ca sa CASTIE pe cele de Sus, si de va cadea PRAVALIT/SPULBERAT sub POVARA pe care SINGUR si-a cerut-o/LUAT-O sa nu se planga sau sa faca vinovat cumva pe Dumnezeu ca ii e lui greu.

      animalele sunt mai intelepte in taxonul lor pana si in acestea de sub pantece, animalul in conditii de stres, sarac, flamand, amenintat NU SE MAI INMULTESTE, isi pierde interesul pt placerea impreunarii, animalele vulnerabile NU MAI FAC PUI ! natura lor le invata ceea ce omul care se crede mai destept dar tot DOBITOCESTE traieste REFUZA si i se mai si pare ca e „intelept” !

      si nu zice chiar INSUSI Mantuitorul Hristos Intelepciunea si Puterea tatalui catre noi bicsnicii :

      „35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
      36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
      37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
      38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
      39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi. ” ??? Asculta acestea cineva din ducatorii DEGEABA la Biserica dar strasnici „justificatori ” la poftele si patimile lor?

      ei bine in zilele de la Sfarsit SE VOR IMPLINI INTOCMAI si cu TOTI OAMENII ( insurati sau liberi) acesta CUVINTE !

      Sa luam aminte pana nu e prea traziu fratilor daca vreti sa ne mantuim ca mantuirea nu e data oricarui dobitoc si samanta pacatosilor NU va mosteni pamantul Dreptilor !

      si nu va faceti iluzii ca dobitoci care se vor imnulti ca viermii vor fi pana in ultima zi a lumii asteia spurcate, spune si Cuvantul Scripturii cand caineza Hristos pe „cele ce vor avea in pantece si pe cele ce vor alapta !”___ desigur ca o sa-mi spuneti cu emfaza ca acestea cuvinte se refera la realitati duhovnicesti, STIU, am citit si eu Exegezele Sfintilor, dar ase REFERA SI la REALITATI CONCRETE care asa vor fi !

      si VAI de cine se va afla in acea stare, nu zice doar ca NU se va mantui ( ca VAI VOUA este adresat DOAR celor DEPARTE de mantuire) ci zice ca FT MARE CHIN vor avea si inainte a aterizeze in IAD !

      Dumnezeu sa trimita intelepciune celor cu inima curata sa implineasca Poruncile!
      si Poruncile Lui Dumnezeu NU sunt grele(ajuta harul) decat celui care NU VREA sa le urmeze…..

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 6, 2016 at 1:49 pm

        cosmin

        stiu de mustarea ta si iua aminte, dar crede-ma frate ca CU DURERE spun acestea, nu ma iau pe mine in calcul….

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 2:30 pm

        Nunta e INCHIPUIREA UNIRII oului CU DUMNEZEU a starii duhovnicesti celei mai alese !

        nu-i dati alta „talcuire” ca NU ESTE ALTA !

        starea dobitoceasca de inmultire a mului de dupa Cadere are nevoie de IERTARE si Nunta lumeasca ca unire inre barbat si femeie e un fel de Tiana a IERTATII accodrate lor pt CEDEREA inmultirii dobitocesti intrata in firea omeneasca DUPA Cadere…
        ca omul treuia sa se inulteasca DAR NU asa silit, fara voie, DOBITOCESTE, sub forma in care o face acum si care e DEFORMARE a firii … agosita de el singur dpa CADERE… si de careINTAI ne vorbeste Sf Ioan Evanghelistul FECIORELNICUL inca de la INCEPUTUL Evangheliei sale ca DUmnezeu Hristos a venit in lume ca sa IZBAVESCA pe om de o asmenea nastere/(inmultire) dobitceasca din POFTA … vezi Sf maxim Marturisitorul s.a

        „12. Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat PUTERE ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
        13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut.” (EV Ioan cap 1)___ si NU din sange si nici din POFTA ( barbateasca si femeiasca ca ANIMALELE) , ci DE LA Dumnezeu s-au nascut !

        asa suntem TOTI CEHMATI sa traim dupa Botez, si pentru cei care inca vor sa se tarasca in cele dobitocesti le-a fost data Taina Nuntii ca IERTARE/INGADUINTA pentru pacatul lor, asa cum le-a fost data tuturor Taina Sf Spovedanii ca iertare pt caderile de toate felurile … ca STIA PREABUNUL si Atotstiutorul notru Parinte ca firea omului e LESNE plecata spre PACAT !

        fratilor fecioria are ca sora buna „intreaga intelepciune” , care presupune sa traim CURAT ….

        sa avem MACAR INTELEPCIUNEA dobitocelor de la care am mostenit acest fel de nastere/inmultire atunci cand odinioara ne-am aratat la fel ca ele de dobitocesti…

        si ele NU SE IMPREUNEAZA la vremuri de nevoie pe ele … vremurile de pe urma sunt pentru om MULT mai cumplite decat acestea , si pana si ANIMALELE ne vor rusina pe noi la Judecata de Apoi pentru PATIMA si NESTAPANIREA noastra nerusinata.

        va rog sa ma iertati ca am vorbit asa, dar va rog si sa luati aminte la ce spun, ca NU pentru placerea de a mustra spun acestea, ci ca pentru mine insumi spun, Dumnezeu imi este Martor !

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on mai 6, 2016 at 4:40 pm

        @ el

        Asa este cum spui, cand ti-am scris eu atunci vorbeai din situatia ta, dar din pacate nu multi o au in aceste vremuri. Are si situatia ta greutatile si luptele ei.

        Apreciază

  7. Gabriel said, on mai 5, 2016 at 10:55 pm

    Hristos a inviat !
    Frate si eu am o fetita de 10 luni si ma gândesc zilnic la vaccinarea obligatorie si la faptul ca ne pot lua copiii pentru ”simplu” fapt ca avem un blog in care scriem despre vaccinuri, sau ca in cazul americancei despre chemtrails. La noi probabil daca vom mai vorbi mult de legionari ne vor impusca pe strada. Insa nu cumva facem jocul diavolului in momentul in care decidem noi de capul nostru sa nu mai facem copii? Ce inseamna sa nu mai faci copii in viata de familie? Inseamna sa nu mai existe relatii intre soti. Cine poate, cinste lor!
    Cei care mai sunt organizati in asociatii, fratii sau orice fel de grupari nationalise ar trebui sa-si faca cunoscute parerile, in ceea ce privesc vaccinurile, cipurile, pentru ca, nu-i asa, unde-s multi puterea creste. Insa din cate am observat eu de-a lungul timpului, membri acestor fratii care se declara ”legionari” sunt 99% ecumenisti, considera ca vaccinurile nu-s chiar asa rele, despre cipuri n-are rost sa amintesti printre ei ca incep sa te evite. Cunosc personal asemenea grupuri, nu vorbesc din auzite.
    Ce e de facut? Eu vreau sa ma implic, chiar vorbeam in cercul meu de prieteni in legatura cu un protest anti-vaccin. Macar sa vada cei care stau ascunsi ca nu sunt singuri…

    Apreciază

    • marinela said, on mai 6, 2016 at 1:42 am

      Frate Vasile,ti-am trimis un mail,l-ai primit?Doamne ajuta!

      Apreciază

    • sorin said, on mai 6, 2016 at 2:16 pm

      Gabriel, exista si asumarea cu toata responsabilitatea daca nu te poti abtine. Gandeste te ca fiecare copil in plus poate duce la riscarea mantuirii. Dar daca esti cu adevarat cu Hristos si stii ce faci, atunci e bine. prima oara gandeste te ce faci cand ai 3 copii si unul din ei nu te asculta, ba mai mult te poate para autoritatilor pentru educatia care le-o dai si acestea sa iti ia copii? Ce zici? Ia ganditi-va asa. Asta este doar un exemplu, dar sunt cu sutele. Nu cumva o sa te gandesti sa te abtii?

      Apreciază

  8. sorin said, on mai 5, 2016 at 11:27 pm

    Foarte bun articolul frate Vasile. Sunt total deacord. Sunt cativa parinti care de ani buni nici nu mai dau binecuvantare la casatorie, ci tinerii sa traiasca in curatie. Parintii rusi in Sarea Pamantului la fel procedau. Oameni buni noi traim in minciuna si suntem inconjurati de oameni indraciti datorita patimilor pe care nu le-au marturisit plus ca au luat si impartasanie cu nevrednicie si cu pacate grele oprite de la impartasanie.

    Apreciat de 1 persoană

  9. obosit said, on mai 5, 2016 at 11:41 pm

    Sa nu faci asta Vasile!
    Unii nu stiu ce trebuie sa faca, iar altii sunt anti-talent. Adica genul care le place muzica, dar daca le pui un microfon in mana, sunt muti. E o metafora, dar intelegi.

    Nu te mai supara Vasile ca nu se ridica Gheorghe sau Ion. Poate astia chiar se vor ridica, dar acestia nu au internet sa te cunoasca. Adevarul e ca sunt din ce in ce mai putini.

    Vasile tu ai fost inchis. Desi nu e un punct de onoare, faptul ca ai fost inchis se transforma intr-un avantaj major. Multi se tem. Ideea de a fi inchisi ii sperie foarte tare. Si ma pufneste rasul, ca noi chiar in acest moment suntem inchisi. Pare ca suntem liberi dar nu suntem. Inchisoarea sau puscaria, nu sunt altceva decat forme fizice de ingradire a unei libertati, si anume libertatea de miscare. Dar nici noi nu ne bucuram de o libertate de miscare totala asa ca…

    Vasile, te rog din toata inima, nu ii admonesta pe altii ca nu fac ei una sau alta…
    Sa nu faci asta! De fapt si ca o faci, si ca n-o faci, rezultatul nu se schimba.
    ROAGA-TE SA SE AJUNGA MAI RAPID LA CIPARE SI TAIEREA CAPETELOR!!!!
    CAT MAI RAPID!

    Altfel n-o sa mai ramana nici macar unul in picioare la Parusie.

    Apreciază

  10. Aly said, on mai 6, 2016 at 12:28 am

    Hristos a inviat! O problema imensa este educatia sexuala pe care vor sa o introduca in scoli , presiunea e f mare. Eu personal daca lumea nu va iesi in strada alaturi de mine sa protesteze ii voi retrage din scoli. Ar fi o solutie ucenic pe langa un cioban sau apicultor . Nu m-am gandit inca.

    Apreciază

  11. vali said, on mai 6, 2016 at 8:06 am

    Faceti cat mai multi copii si cresteti-i in bunacuviinta. Nu va fie frica de vaccinare sau alte reguli imbecile pentru ca are grija Dumnezeu de noi asa cum a avut de Lot. Nu va lasa Dumnezeu pe cel drept in mainile pacatosilor ca sa nu isi intinda mainile in faradelege.

    Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 1:04 pm

      vali

      va avea Dumnezeu grija de tine a de Lot cand veia ajunge la masura duhovniceasca a lui Lot !
      Si desigur ca nu va lasa Dumnezeu toagul pacatosilor peste soarta DREPTILO!!!
      Dar ESTI TU DREPT sa ceri/pretinzi/crezi ca vei avea parte la a primi ceea ce primesc DREPTII?
      asta sa te preocupe MAI INTAI si MAI PRESUS decat de a te inmulti dobitoceste in ORICE conditii !
      si daca ai fi facut acestea Dunezeu te-ar fi pazit de celelate, dar cu poporul NU se osteneste duhovnieceste nici Ajutorul Lui Dumnezeu NU INCAPE in el !

      si pana atunci AI GRIJA sa NU spui prostii si te incurajezi singur si pe altii la nesimtire, ca vei da SCOOTEALA si pentru aceasta !

      aveti grja cu generalizarile si aplicarea Scriturilor la cazul vostru personal, ca unde NU e discernamant urmeaza CADEREA in iadul cel mai de jos !

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on mai 6, 2016 at 1:21 pm

      vali

      „Faceti cat mai multi copii si cresteti-i in bunacuviinta. „_____ omule nici nu stii ce vorbesti, ce vremuri sunt si INCA vor mai veni… si tu stai in patimi si tranacanesti, crezand paote ca te va salva hocus-pocus „dreptatea” ta ….

      sa te vand cand iti vor impune spucarea si otravirea copiilor tai CE vei face? cat de multi iti vor folosi tranacanelile astea prostesti.

      macar ai grija ca pe nenorocitii pe care i-ai adus deja pe lume sa NU ii pierzi , ca OSANDA VESNICA SI CUMPLITA va avea TOT cel care a adus popor lui anticrist !

      Apreciat de 1 persoană

      • vali said, on mai 6, 2016 at 1:55 pm

        El
        Vorbesti numai tampenii. Frica de vaccin si prigoana iti vine din necredinta. Eu sunt pacatos dar cred si trag cu dintii de mila Domnului si acoperamantul Sau. Daca tie ti-e frica de prigoana asupra copiilor care nu ii ai oricum, nu te insura. Dar daca te insori trebuie sa faci copii cat mai multi pentru ca asta e rolul familiei si asa se mantuiesc sotii si neamul nostru.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 2:55 pm

        vali

        Zici asa:

        Frica de vaccin si prigoana iti vine din necredinta.

        Adica nu stii ce zici. Sau tu cine te crezi, neinfricatule? Pai a fugit el marele prooroc Ilie de frica Izabelei in Beer-Seba, pamintul Iudeei, si s-a dus in pustie. El, care a inchis cerul sa nu mai ploua, el care facea sa pogoare foc din cer si sa mistuie soldati.

        Toti Sfintii Parinti ne indeamna s-o luam la goana in vremea antihristului si tu vorbesti despre nefrica de prigoana?

        Apreciat de 1 persoană

      • Gabriel M. said, on mai 6, 2016 at 2:25 pm

        Sf. Apostol Pavel: „femeile prin nastere de prunci se vor mantui.”
        Una din primele porunci pe care Dumnezeu le-a dat este „Cresteti si va inmultiti”

        Oare nu e lasitate si frica sa spui ca nu mai faci copii ca vremurile sunt grele? E mai mare marturisire in vremurile astea sa cresti un copil in Duhul Crestin Ortodox si sa il inveti sa iubeasca pe Dumnezeu decat sa spui nu mai fac copii ca vine acus antihristul si ii vaccineaza.

        Parerea mea de om pacatos si nevrednic este: FACETI COPII SI INVATATI-I DE MICI SA MEARGA LA BISERICA SI IMPARTASITI-I CU TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS si fiti siguri ca Dumnezeu nu doarme si va avea grija de ei. Invatati-i cum sa faca fata la batjocura colegilor de clasa sau a prietenilor si intariti-i cu fapte bune si invatati-i sa faca milosteii si rugaciune si matanii sisa iubeasca sfintele Scrituri mai mult decat desenele animate. Si nu uitati ca vremurile astea sunt entru pacatele noastre si pentru avorturile noastre .

        Oare ne indoim noi de puterea lui Dumnezeu? Oare nu EXACT ASTA URASTE dIAVOLUL : FAMILIA????

        Faceti copii si marturisiti prin ei credinta vie in Hristos Cel Inviat, Fiul lui Dumnezeu. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 3:04 pm

        Gabriel M.

        Pe tema, te rog. Deci ceea ce deocamdata sunt exceptii vor deveni reguli si ceea ce deocamdata sunt proiecte de legi vor deveni legi. Adica ne vor lua copiii si vom face puscarie pentru ca nu-i vaccinam, pentru ca suntem anti sistem, pentru ca suntem nationalisti, pentru ca suntem ortodocsi. Dezvolta din acest punct.

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 3:33 pm

        vali

        „Frica de vaccin si prigoana iti vine din necredinta”– mai debilule „viteaz” in ochii tai, mie nu mi-e frica de vaccin (copii nu am nu din „meritul” meu ci din Voia Lui Dumnezeu) si STIU ca Prigoana TREBUIE sa vina si VA VENI INDIFERENT ce vrei/crezi tu sau altii !

        Apreciază

      • vali said, on mai 6, 2016 at 3:39 pm

        Saccsiv
        N-ai inteles. Am vrut sa spun ca daca frica de vaccin si prigoana ne fac sa cedam reeducarii pentru care au fost concepute atunci e de la diavol. Cum adica sa nu mai facem copii ca ne e frica de vaccinare? E o nebunie. Dar fuga din calea diavolului e cu totul altceva. Asta o facem zilnic oricum pt ca altfel nu ne-am mai putea mantui.

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 3:43 pm

        Gabriel

        ” „femeile prin nastere de prunci se vor mantui.””___ asa, si Sf Femei Fecioare/ce traiesc in curatie NU se vor mantui cumva, dupa „ilustra” ta parere?

        mai fratilor ganditi cu minte intreaga nu dupa cum va canta/DICTEAZA voua POFTELE voastre tiranicesti!

        „Oare nu e lasitate si frica sa spui ca nu mai faci copii ca vremurile sunt grele?”___ spuni tu din burta ta gadilata de cele de sub ea !

        dar ia asculta CE spune Sf Pavel , se potriveste cumva cu ce ti se pare tie? : „29. Şi aceasta v-o spun, fraţilor: Că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea.” ????

        voi cititi (OARE?) Scriptura din 2 in 2, pe alocuri pe unde vi se pare voua mai interesant, la restul ..dati SKIP, sa nu va tulburati POFTA patimilor !

        nu zice nimeni sa NU faci copii ,

        dar daca i-ai facut SA NU URLI/TELEPEZI DACA TREBUIE sa MORI CU EI cu tot pentru Hristos !
        daca NU poti acestea , pune-ti frau la cele de sub pantece !
        asta-i tot, simplu ca „buna ziua!”!

        cui ii plac lucrurile amestecate/complicate va avea parte de ele (Dumnezeu Nu sileste pe nimeni, nici macar ca sa-l mantuiasca) ….dar SA NU SE PLANGA daca va fi DOBORAT ca SINGUR si le.a luat asupra-si !

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on mai 6, 2016 at 7:48 pm

        Casatoria este cea mai mica intre caile de mantuire, cea mai de jos.
        Prima este calugaria, dupa ea viata in feciorie (sau curatie), un fel de monah iun lume si abia ultima este casatoria. Apostolul spune: mai bine sa se casatoreasca decat sa arda, adica este ca o salvare pentru faptul ca malahienii si curvarii si preacurvarii nu se mantuiesc.

        Apreciază

      • octoviv said, on mai 7, 2016 at 2:15 am

        Hristos a Înviat!

        COMENTARIILE SAU EXPLICAREA EPISTOLELOR PASTORALE: I ȘI II TIMOTHEIU, EPISTOLA CĂTRE TIT ȘI CEA CĂTRE FILIMON. A celui întru sfinți părintelui nostru IOAN CHRISOSTOM. Arhiepiscopul Constantinopolei. Traduse din limba Elină, ediția de Oxonia, din 1861 de Archiereul Theodosie A. Ploeșteanu, Vicariul Sf. Mitropolii a Ungro-Vlahiei și Locotenent de Mitropolit Primat, Omilia IX, BUCUREȘTI, Atelierele grafice SOCEC & Co., Societate anonimă, 1911, pp. 74 – 80:

        „Femeia întru liniște să se învețe, cu toată ascultarea, iară femeii să învețe nu dau voie, nici a’și stăpâni bărbatul, ci să fie întru liniște, că Adam întâi s’a zidit, apoi Eva. Și Adam nu s’a amăgit, iară femeia amăgindu-se a pricina de călcare a poruncii. Dară se va mântui prin nașterea de fii, de vor petrece întru credință, și întru dragoste, și întru sfințire, cu întreagă înțelepciune” (1 Timotei 2, 11-15)

        […]
        Femeia a fost pricină de călcare a poruncii. Eva desigur că a calcat porunca, însă neamul femeiesc se va mântui prin naștere de fii. Pentru ce oare ea nu se va mântui și prin propria sa virtute? Nu cumva Eva a închis calea mântuirii celorlalte? Deci ce se va face cu fecioarele? Ce se va face cu cele sterpe? Ce se va face cu femeile văduve, care au pierdut pre bărbați mai’nainte de a naște? Acestea sunt pierdute? Nu mai au nici o nădejde de mântuire? Și cu toate acestea fecioarele sunt mai cu seamă cele mai lăudate și mai bine văzute.

        Deci ce voiește el oare să spună aici? „După cum pe întregul gen femeiesc l-a supus de la zidirea celor dintâi, prin cele petrecute cu cea întâi femeie, și fiindcă Eva a fost zidită a doua după Adam, de aceea, zice, și celălalt gen femeiesc să se supună bărbaților”. Așadar, fiindcă cea întâi femeie a călcat porunca, apoi și celălalt gen femeiesc se găsește în călcarea poruncii? Dar aceasta nu’și are rațiune; atunci deci totul s’a făcut din harul lui Dumnezeu, iar cele de acum din călcarea poruncii femeii. „Și totuși pentru aceea toți au murit, zice, fiindcă unul dintr’înșii – adică femeia – a păcătuit”. Prin urmare de nimic să nu se scârbească, fiindcă i-a dat Dumnezeu femeii o mângâiere nu mică, aceea că va naște fii. „Dar aceasta, zici tu, este a naturii”. Apoi și aceea este a naturii; căci el n’a dat numai ceea ce este a naturii, ci a hărăzit și creșterea de copii.

        „De vor petrece, zice, întru credință, și întru dragoste, și întru sfințire, cu întreagă înțelepciune”, adică, dacă după ce i-a născut îi va crește în astfel de principii, nu puțină plată va avea de aici căci a crescut luptători în Hristos. „De vor petrece, zice, întru credință și întru dragoste”, prin care cuvinte înțelege viața corectă, iar apoi spune de înțelepciune și demnitate în purtare.
        […]

        CELE PATRUSPRĂZECE EPISTOLII ADECĂ TRIMITERI ALE DUMNEZEESCULUI ȘI SLĂVITULUI APOSTOL PAVEL TÂLCUITE ÎN LIMBA ELINĂ DE FERICITUL TEOFILACT ARHIEPISCOPUL BULGARIEI. Tălmăcite însă în cea grecească proastă și împodobite cu feluri de însemnări de FERICITUL ÎNTRU POMENIRE NICODIM AGHIORITUL. TRADUSE ÎN LIMBA ROMÂNĂ DE VENIAMIN COSTACHE MITROPOLITUL MOLDOVEI ȘI SUCEVEI. TOMUL III. CARELE CUPRINDE: PRE CEA ÎNTÂIA ȘI A DOUA CĂTRE TESALONICHENI, PRE CEA CĂTRE TIMOTEI, ÎNTÂIA ȘI A DOUA, PRE CEA CĂTRE TIT, PRE CEA CĂTRE FILIMON ȘI PRE CEA CĂTRE EVREI. Tipărite În zilele Majestăței Sale, iubitorului de Hristos, CAROL I, REGELE ROMÂNIEI. Cu binecuvântarea și aprobarea Sfântului Sinod al Sfintei Biserici Autocefale Ortodoxe Române, BUCUREȘTI, TIPOGRAFIA CĂRȚILOR BISERICEȘTI, 1904, pp. 164 – 167:

        15. Se va mântui însă prin facere de copii.
        Carea se va mântui, Eva? Ba, ci femeia, adică firea femeilor. Nu vă întristați, zice, o femeilor; Dumnezeu a dat și vouă prilej și pricină pentru ca să vă mântuiți. Și care este pricina aceasta? Este facerea de copii, adică a hrăni și a crește cu bună și hristianească creștere de copiii ce îi veți naște; fiindcă nu este trebuință numai a-i naște, ci și a-i pedepsi bine, cu pedepsire (adică învățătură) și cu sfătuirea Domnului 1); că aceasta este și se zice cu adevărat facere de copii. Iar dacă femeia și maica nu va crește hrănind copiii săi bine, nici îi va pedepsi cu sfătuirea Domnului, atunci aceea nu este facere de copii, ci mai ales stricare de copii; pentru că cu creșterea ei cea rea strică pre ticăloșii copiii săi și sufletește și trupește. Dar ce au a fi femeile cele nemăritate și fecioarele, nu pot a se mântui și acestea, ci sânt pierdute, pentru că nu au copii? Cum? Femeile cele ce nu au copii, cu poftele lor cele bune nu se pot a se mântui ci numai prin facere de copii? Ba; ci zic, că pre lângă celelalte bunătăți și bunafacere de copii va fi pricină femeilor a se mântui; că arătat este cum că buna și îmbunătățita creștere de copii, se pricinuiește din bunătatea și virtutea maicii și maica care are virtute, aceea pedepsește și pre copiii săi ca să aibă aceeași virtute adică fapta bună. Drept aceea virtutea aflându-se la maică, aceea se împărtășește și la copiii cei ce se cresc de dânsa. Deci din aceste zise arătat se face, cum că și fiește-care fecioară nemăritată, și fiește-care femeie stearpă ce are virtute și fapte bune, se va mântui, măcar deși nu au născut copii și nu au crescut. Mi se pare însă, că de vreme ce Apostolul a oprit pe femei de a învăța, pentru aceasta o mângâie acum pentru oprire și dă ei pre ucenicii aceia, pre care are voie a-i învăța și ca cum i-ar zice: de poftești, o femeie, ca să înveți, învață pre copiii pântecelui tău și pedepsește-i pre ei cu pedepsirea și sfătuirea Domnului. Oare-cari însă, nu știu cum facerea de copii a înțeles pre nașterea Născătoarei de Dumnezeu; căci Născătoarea de Dumnezeu zic ei, fiindcă a născut pre Mântuitorul Hristos a mântuit pre femei 1), această înțelegere este cu totul nepotrivită la următoarele cuvinte ale Apostolului și ascultă-le:

        De vor rămânea în credință
        Adică atunci se va mântui femeia, dacă fiii ei vor păzi buna cinstire și adevăratele dogme ale credinței, prin buna creștere și pedepsirea cu care i-ar fi pedepsit.

        Și în dragoste.
        Adică, atunci se va mântui femeia, dacă prin buna creștere ei vor rămâne fiii ei în dreapta și îmbunătățita viață; căci nu e destul credința la fiii ei a se mântui, ci trebuie a avea și buna și hristianeasca viață; izvor însă, și pricină și capul hristianiceștii vieți este îndoita dragoste, cea către Dumnezeu adică și cea către aproapele.

        Și întru sfințenie cu întreaga înțelepciune.
        Sfințenie aici numește Apostolul, pre curăția și fecioria trupului; însă fiindcă toți nu sânt feciorelnici, pentru aceasta a adaus și zicerea: „Cu întreaga înțelepciune” că întrega înțelepciune se numește pre ferirea cea dupre vremi și legiuita împreunare a bărbaților cu femeile; sau întreagă înțelepciune zice aici Pavel, curat pre cuviința îndulcirilor, și pre buna regulă a moravurilor. Deci se va mântui femeia, dacă prin buna ei creștere, fiii ei vor rămâne întru feciorie și întru nestricarea trupului, adică de vor alege fiii ei viață de feciorelnici și de se vor face monahi; sau de vor rămâne în întreaga înțelepciune cea prin nuntă și nu se vor face curvari și prea curvari. Dar ar zice cineva, și ce dacă maica este rea și își va crește copiii săi bine? Oare are plată pentru buna creșterea aceasta? Răspundem: aceasta mai nu poate urma; pentru că de este maica rea, negreșit rău are să-și crească și copiii; căci pomul putred, face roduri putrede și nu bune, precum a zis Domnul: „Pomul putred roduri rele face… nu poate pomul putred a face roduri bune.” (Matei VII, 17). Însă dacă, rea fiind maica, ar crește pe copiii săi bine, cu adevărat va lua plată dela Domnul pentru buna creștere a copiilor ei; iar dacă maica bună fiind și cu fapte bune, dar și-ar crește copiii rău, oare aceasta are să ia pedeapsă dela Dumnezeu pentru creșterea aceasta rea? Răspundem, că de se lenevește maica, sau păzește har copiilor săi, și nu îi pedepsește bine, negreșit are să se pedepsească, precum s’a pedepsit preoul Eli, căci păzea har fiilor săi, și nu-i certa cu asprime, precum este scris: „Și a zis lor: pentru ce faceți după graiul acesta, ce eu îl aud din gura a tot norodului Domnului? Nu fiii mei, că nu e bună auzirea, care o aud eu” (1 Împărați II, 23)1). Iar de va urma dimprotivă și maica ar face tot chipul și s’ar sili să-și crească bine copiii, însă nu ar putea să-i îndrepteze pentru proalegerea și socotința lor cea rea (care rareori poate a se întâmpla), de va urma aceasta, să știe maica aceea că nu se va osândi, ci va lua plată dela Domnul pentru ostenelile creșterii ce a dat; că zice Dumnezeu prin Iezechiil: „Sufletul cel ce a păcătuit, va muri, iar fiul nu va lua nedreptatea tatălui său, nici tatăl va lua nedreptatea fiului său; dreptatea dela sineși va fi dreptului și nelegiuirea asupra însăși nelegiuitului va fi” (Iezechiil XVIII, 20). Pentru că și Fiul lui Dumnezeu cu toate că a făcut toate chipurile și zicea Iudeilor toate cuvintele și învățăturile, însă pre puțini i-a avut cari s’au înduplecat lui.

        1) Și Fotie încă această zicere tâlcuindu-o zice, cum că se va mântui femeia prin facere de copii; căci buna creștere și pedagogia ce o face femeia fiilor săi și purtarea de grijă cea iubitoare de Dumnezeu, ce are maica pentru fiii săi, acestea zice este o mare dreptate femeii, de a întoarce și a șterge învățătura sa acea veche și greșită ce o a dat Eva lui Adam și i-a pricinuit amăgire, fiindcă poate zice și ea: cu adevărat din vechi am învățat greșit, și am amăgit pre bărbat, ci iarăși acum, cresc fără greș și povățuiesc pre copiii mei, și de m’a osândit greșita acea amăgire și învățătură, dar pedagogia și buna creștere aceasta a fiilor mei, mă slobozește din osândire (Întreb. 71 Amfiloh.).

        1) De acestea pomenește și Fotie întru aceeași întrebare 71 din cele Amfilohicești.

        1) Auză-le acestea părinții cei fără cunoștință, cari în loc de a-și crește copiii lor cu învățătura cea hristianească și drept slăvitoarele dogmele credinței și hristianeștele moraluri ale îmbunătățitei vieți, ca să poată rămâne până la sfârșitul vieții în drept slăvitoare credință și întru îmbunătățita viață, și întru sfințenie, și întru întreaga înțelepciune, precum poruncește aici dumnezeescul Pavel; ei nebunii pun pre fiii lor să învețe turcește și franțuzește, și alte limbi, nu pentru alt scop ci pentru mândrie și iubire de slavă; adică pentru ca să facă pre fiii lor bogați și slăviți și de bun neam cu limbile cele ca acestea; dar ce urmează din aceasta? Fiii lor petrecând împreună cu dascălii lor cei stricați și cu rele năravuri ai limbilor celor de acest-fel și adăpându-se în toată vremea cu apele lor cele turburi și otrăvitoare, își strică moralurile lor, ajung în nebăgare de seamă, sărăcesc din evlavia cea către Dumnezeu și către cele dumnezeești și în sfârșit se leapădă, vai! și de credința cea în Hristos, și căutând să învețe felurime de limbi, se învață atei. Vai de primejdia fiilor celor ca aceștia! și de trei ori vai și amar de născătorii unora ca aceștia, care în loc de a se mântui prin facerea de copii, precum scrie aici Pavel, au să se muncească pentru aceasta după toată dreptatea; că mai bine ar fi fost lor de ar fi fiii lor păstori de vite și porcari, și să-și aibă credința drept slăvitoare și hristianească viață, decât a se face nobil, și boier, și domn, și a-și strica firea și viața cea cuvenită hristianilor; căci păstor de porci nu s’ar osândi în munci, iar de-și vor strica credința și moralurile lor, negreșit se vor munci.

        Hristos a Înviat!

        Apreciază

  12. mario said, on mai 6, 2016 at 9:47 am

    cati suntem care sa vrem sa tinem mici conferinte amatoriale despre pericolul vaccinarii, eu ma bag dar nu pot singur, daca mai sunt din bucuresti inca 2-3-4 eu zic ca suntem destui, gasim o sala si cu reclama pe facebook poate mai apar 2-3 rataciti si tot asa. eu sincer ce am citit despre vaccinuri a fost de aici de pe blog si de pe youtube din cateva filmulete, dar daca ma documentez mai mult cred ca pot sa vorbesc cate ceva. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Mario said, on mai 6, 2016 at 6:21 pm

      Super deci pana acum sunt singur care se ofera… Ma doare sufletul…

      Apreciază

    • cca70 said, on mai 7, 2016 at 7:05 pm

      eu nu sunt din Bucuresti ca sa te sprijin direct, dar iti dau un sfat…

      .concepe un model de fluturas publicitar, in care ,
      in cateva randuri sa explici de ce e fatala vaccinarea( mercur si metale grele in vaccinuri), macar asa starnesti curiozitatea sa caute si singuri pe net
      sau catre o reclama facebook cu cat mai multe detalii..si odata pusi pe ganduri treaba e pe jumatate rezolvata

      din 100 de indivizi vreo 15 vor refuza vaccinarea

      Apreciază

  13. meryy said, on mai 6, 2016 at 10:44 am

    Este foarte greu de raspuns.Dupa parerea mea este bine sa nu mai facem si sa traim curat pregatindu-ne pentru mucenicie.Mult mai greu le este celor cu copii decat celor fara.Ti se rupe sufletul cand vei vedea ca nu mai ai ce sa mananci si copilasul cere si nu poti sa faci nimic pt a alina suferinta doar sa te rogi Bunului Dumnezeu sa te salveze.Nu degeaba spuneau si inca mai spun Sfintii Parinti sa traim ca fratii.Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. Oana said, on mai 6, 2016 at 10:56 am

    Este o responsabiltate mare casatoria, mai ales in zilele acestea, pentru ca vom raspunde in fata Lui Dumnezeu si pentru copilasii nostri si pentru sot/sotie. Pe de alta parte e de preferat ca tinerii sa se casatoreasca pt a nu trai in pacat. Si daca sunt casatoriti nu toti au taria de a trai ca un frate si o sora asa ca mai bine fac copii decat alte pacate mai mari. Pana la urma un copil e de la Dumnezeu, El stie daca il da sau nu si cand il da. Eu constat cu mare triatete cum gandesc tinerii de varsta mea care oricum vor doar 1 maxim 2 copii pt ca altfel nu isi mai permit sa traiasca „decent”

    Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 2:03 pm

      Oana

      „Pe de alta parte e de preferat ca tinerii sa se casatoreasca pt a nu trai in pacat”___ draga mea a te paz de curvie e lucru INFINT mai mic decat a te feri de anticrist si inselarile lui !

      ce crezi tu ca cine n-a fost capabil sa-si stapaneasca cele mai de jos va ajunge sa se scape din cele mai cumplite si de vicleniile lui anticrst care TOCMAI din PUTOAREA PATIMILOR isi va lua puterea de a lucra IREZSTIBIL in cei care s-au spus acestor patimi de buna voie?
      fie ca va/ne place sau nu, ASCEZA e OBLIGATORIE ORICUI vrea sa se mantuiasca !

      Apreciază

      • Oana said, on mai 6, 2016 at 3:47 pm

        Asa este. Tare grele mai sunt vremurile acestea.

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 8:32 pm

        Oana

        draga mea sa te gandesti totdeauna si sa ai MODEL inaintea ochilor pe Sf Iulita cu Pruncul ei mic Sf Chiric cel de 3 ani si Domnul te va mantui cu copila ta !
        Hristos a inviat !

        „27. Ci Dumnezeu Şi-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să ruşineze pe cei înţelepţi; Dumnezeu Şi-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le ruşineze pe cele tari;
        28. Dumnezeu Şi-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt, ” (Ep 1 Corinteni Sf Ap Pavel cap1)

        Apreciază

      • Oana said, on mai 7, 2016 at 2:33 pm

        el

        Doamne ajuta! Adevarat a inviat!

        Apreciază

    • mario said, on mai 6, 2016 at 2:48 pm

      Ai dreptate Oana, si eu sunt tanar (25 ani) si vad si eu ce vezi si tu, sunt ispite f mari in toate relatiile si foarte putini oameni le mai vad asa, majoritatea le vedem ca fiind lucruri normale… cat despre treaba cu traitul „decent” asa ne-a indoctrinat societatea, deoarece se poate trai la tara doar cu animale si gradina si poti hrani 5-6 copiii cum se facea in Romania chiar si pana la inceputul secolului trecut

      Apreciază

  15. Mihail said, on mai 6, 2016 at 11:19 am

    Eu zic asa: sa ne rugam toti la Dumnezeu sa nu-i lase sa-si realizeze planurile lor malefice. eu cred cu toata convingerea ca nu le iese nimic daca-L rugam pe Dumnezeu sa le stea impotriva. Asa sa ne rugam: nu-i lasa Doamne sa dea legea vaccinarii obligatorii, nu-i lasa sa impuna buletinele cu cip, ca noi suntem zidirea Ta si ei nu au drept asupra noastra. Deasemeni sa ducem munca de informare pe internet astfel incat cat mai multi sa constientizeze pericolele care ne pasc. De facut copii, daca nu facem noi fac tiganii. Ideea e sa faci copii pentru Dumnezeu

    Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 1:48 pm

      Mihail

      vise rozalii… la viata inselata magaieri de visare dulceaga…. roaga-te si spune-ne ce „succese rasunatoare” ai….
      sarmane visator !

      spune DEAJUNS celui ce vrea sa aia aminte cu intelepciune AZI la mantuirea sa Sf. Ignatie Briancianinov:

      “Să nu îndrăzneşti să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzeşte-te tu însuţi de ea, şi-ţi va fi de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui.”

      „De facut copii, daca nu facem noi fac tiganii”____ da si vrei sa ajunga si copii tai in IAD VESNIC impreuna cu tine ca ai tiganilor? asta e exemplul tau? sau ala care se plodeste se mantuieste cumva?

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on mai 6, 2016 at 4:08 pm

        el

        Exista si varianta in care copiii tai ajung in Rai si „nu in iad precum cei ai tiganilor”. Nu fi atat de drastic.

        Poti (inca) sa cresti un copil frumos si bun in Duhul Crestin Ortodox si sa faci roade frumoase prin el. Portile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos niciodata.

        Cunosc copii buni care se roaga zilnic si fac chiar si metanii si se impartasesc saptamanal si il iubesc pe Hristos atat de mult incat plang cand cineva isi bat joc de Mantuitorul nostru. Crede-ma cand iti spun ca se poate…(inca)

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 7:49 pm

        Gabriel M

        cel ce va RABDA pana la sfarsit ACELA se va mantui !
        mantuirea NIMANUI NU e sigura pentru faptul ca sune rugaciuni si se poarta bine la un moment dat , fie el copil sau adult !

        sa fericesti omul NUMAI DUPA moartea sa…. sa vedem ce roada aduce neamul acesta Lui Hristos !

        nu am zis ca nu ar fi posibila, ba chiar nadajduiesc ca este MACAR la unii, am zis doar sa ia fiecare aminte sa nu se INSELE cu pareri de fapte bune cum vadca se intampla deja, doar ca sa-si acopere/justifce patimile/scaderile/alegerile sale;
        Portle iadului nu vor birui DOAR pe acela care este LIPIT de Hristos cu toata puterea vartutii lui si FARA viclesug.
        voi stiti mai bine ce faceti, fiecare va da seama pentru sine, dar parintii vor da seama si pentru sufletele copiilor lor.

        Apreciază

      • Mihail said, on mai 8, 2016 at 12:55 pm

        totusi trebuie sa recunosti ca multe minuni si mult bine s-a realizat pe pamant prin … oameni, oameni insuflati de Duhul Sfant, dar oameni. acum daca noi stopam casatoriile/nasterea de copii, noi cei care cu mila lui Dumnezeu incercam sa mergem pe calea cea dreapta, apoi nu ne putem astepta la nimic bun in viitor. stiu ca viitorul este sumbru dar luptam si noi prin puterea noastra. sa incercam noi sa-l facem mai bun. si sa iubim ca asa porunca am primit. iubirea alchimizeaza. daca sunt unii care pot sta monahi/monahii foarte bine dar nu pot fi toti la fel.pana la urma sa faca fiecare dupa cum crede ca-i mai bine.

        Apreciază

  16. vreausaspun said, on mai 6, 2016 at 12:31 pm

    Sa fim seriosi!
    Cand au fost vremuri usoare in istorie?
    Comunismul, interbelicul? Secolul 19, perioada fanariota, perioada medievala s.a.m.d?
    Cand? Eu daca vreau sa imi fac o familie, sa nu imi fac ca sunt riscuri si pericole?
    Cum am mai zis, noi oamenii cmplicam lucurile: daca ne traim crestinismul cum trebuie, Dumnezeu are grija de noi 🙂

    Doamne ajuta

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 1:30 pm

      vreausaspun

      Ce va fi va depasi cu mult in ticalosie orice a mai fost.

      Apreciază

      • vreausaspun said, on mai 6, 2016 at 2:52 pm

        sunt de acord. perfect de acord. dar 2 lucruri vreau sa punctez:
        1. nu stim cand va fi sfarsitul lumii! nu stim exact, precis, la asta ma refer
        2. Biserica nu va fi biruită nici de porţile iadului (Matei 16,18)

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 6, 2016 at 3:31 pm

        vreausablablabla

        „1. nu stim cand va fi sfarsitul lumii! nu stim exact, precis, la asta ma refer”___ ast spunTOTI iubitorii trailui dobi tocesc …. „inatamplator ” sarmanii, nu stiu/ NU VOR sa stie…. ca stau cu ochii larg inchisi si si-au atupat ca aspidele uchelile lor sa NU AUDA MUSTRAREA SPUSA LOR de Mantuitorul :

        „Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, dar semnele vremilor nu puteţi! 4. Neam viclean …” ( Ev Matei cap 16)

        asa ca vise placute !

        Parusia va veni dupa miliarde de miliarde de ani…. tu mergi linistita impreuna cu toti aia care gandesc ca tine si plodeste-te/va ca viermii fericiti in putoarea cadavrului din care sug !

        Apreciat de 1 persoană

      • vreausaspun said, on mai 6, 2016 at 7:26 pm

        @el daca stii , te rog sa imi spui. si daca eu mor maine, la ce ma mai intereseaza sfarsitul ?

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on mai 6, 2016 at 7:58 pm

        Traim acum sfaristul lumii pentru ca in scurt timp va incepe ciparea in masa si cine va lua cipul implantat nu mai are nici o valoare in fata lui Dumnezeu, poate sa mearga la toate manastirile ca este un zero, fie preot fie mirean. Dumnezeu mai tine lumea pentru cei ce se mantuiesc. Nu stiu cum se simt altii pe blog dar eu ma simt deja ca si un mort, card de sanatate nu, de la anul devin biciclist caci imi expira permisul si treptat voi pierde tot ce e lumesc.

        Voi astia visatorii chiar credeti ca Dumnezeu va lasa pe cei ce pentru El renunta la tot sa traiasca zeci de ani in chinuri si lipsuri? sa lungeasca vremurile, iar cei cu acte biometrice si cipuri sa se ghiftuiasca si sa nu aiba nici cea mai mica lipsa? Insusi Hristos spune ca va scurta vremurile. Nu imi pasa ca mor in momentul asta numai sa nu mor despartit de Hristos. Dumnezeu sa ne intareasca sa rabdam pana la capat caci fara El nu putem face nimic.

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 8:05 pm

        vreausablablabla

        daca mori maine/azi NU TE MANTUIESTI ca esti sluga VICLEANA si INCREZUTA ! tine minte ce-ti spun ca NU de la mine spun!

        Apreciază

      • vreausaspun said, on mai 6, 2016 at 9:58 pm

        @el

        nici nu ma cunosti si ma judeci. dar ti-am mai zis asta 🙂

        Numai bine !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 7, 2016 at 10:59 am

        vreausablablabla

        asa-i maaaa, tu esti un sfant si un drept, rai sunt aia care te vad !
        sluga vicleana ranjeste in targ

        Apreciază

    • Mary said, on mai 6, 2016 at 2:37 pm

      Cred ca problema este ca acum vine raul dupa perioada de pace si comfort. In istorie vremuri asa usoare (tehnologic si material) nu au mai fost. Oamenii majoritatea nu stiau empiric ce inseamna sa traiesti bine, sa nu mori de foame, sa nu fie razboi. Unii zic ca in vremea antica, aveau nave de la anunaki si era bine, dar oamenii au si imaginatie.. Acum omul e deja invatat cu un anumit comfort, anumite facilitati. Si chiar si cei saraci care nu le au, tot la acele lucruri tind si viseaza. Pentru a le obtine, de buna voie si nesiliti de nimeni decat momiti (ca Antihristul n-are voie sa ingradeasca, trebuie sa obtina accept de buna voie) vor primi cipuri si vor si semna ca se leapada de Hristos. Sigur va trebui introdusa aceasta clauza ca sa nu mai fie implicit (si deci pacalit) metoda. Acum suna frumos adica da speranta, dar realitatea este halucinanta. Eu cred ca si dintre necrestini se vor crestina unii si pe urma sa primeasca cip si comfort ca sa aibe cum sa se lepede.
      Este socant dar e realitatea.
      Stiti ca inainte de criza din 2008, oamenii isi faceau credit (in Romania) sa isi ia 2-3 televizoare. Ce sa faci tu toate astea? Pai fiecare cu tv-ul lui in camera. 2 frigidere ca asa au vazut in filme… masina la copil ca se cere, e presiune sociala. Ziceti ca si cu forta va fi ciparea? Va fi de bunavoie in cele din urma. Dar va fi tot mai rau si mai rau in lume desi nu va parea. Decat ca si crusta lucioasa o va tine Satana mai groasa ca niciodata in istorie, pentru ca evident el are anume puteri fiind inger la origine si nu om.
      Isi vor pune cip ca sa schimbe faianta in baie, cu una smechera nou aparuta pe piata care se autocurata singura (da, exista si asa ceva dar e scumpa). Ca sa schimbe termopanele, sa isi ia case noi. Haine! Niste zdrente sunt in ziua de azi. Zdrente! Zeci de mii de euro. Si oamenii cumpara si cei care nu pot viseaza. Pai orice om are negotul in sine, si n-ar da mii de euro pe haine transparente (ca sa se vanda zdreanta asa, avem trend-ul dezinhibarii…..) niciun fraier care nu stie sa numere! In mod normal.. dar acum…
      Diavolul doar a testat pana acum cat de jos merg oamenii cand se lasa sedusi si le place sa fie sedusi si de el, si va veni in forta in realitate dar usor ca fulgul in aparenta, ca o boare dulce si senina, sa piarda cat mai multi…

      Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 2:38 pm

      vreausablablabla

      „Dumnezeu are grija de noi”____ ARE, dar DOAR ATAT CAT vei avea si tu sa IMPLINESTI FARA cel mai mic RABAT Poruncile !
      ATAT iti va da DUmnezeu, in rest poleste.te traieste ca viermele in toate desfatarile si fa ce vrei … TU vei trage consecintele si „inteleptele” tale „justificari” de atunci NIMIC NU vor putea pentru tine ininatea Dreptului Judecator !

      ata stiti/vreti: sa va INGADUTI CU ORICE PRET POFTELE voastre ! la asta sunteti „exeperti”… si totusi astea va vor aruncala lcul meritat de voi !

      hai mergi si te inmulteste…. ca e loc destul pentru toti viclenii si spurcatii la gheena

      Apreciază

  17. marinela said, on mai 6, 2016 at 12:45 pm

    Aly,
    Idee buna cu apicultura sau ciobania,ca astea sint indeletniciri nobile ,sanatoase ale taranului nostru,de ce nu?Pina la urma acolo vom ajunge toti cei care nu vom mai avea posibilitatea de supravietuire la oras fara cip,sa ne luam cite o oaie,capra sau vacuta si sa ne hranim familia cu produsele lor.Asa ne sfatuia par.Iustin”mai luati-va cite doua familii o vaca si o ingrijiti,ca sa va puteti intretine familia.Luati un petec de pamint la tara si-l cultivati cu ce aveti nevoie pt traiul vostru,dar mutati-va la tara”.In concluzie trebuie sa ne retragem cu pasi grabiti spre viata tihnita a taranului,ca si la tara nu ne vom mai bucura de tihna prea mult timp,ca ne vor lua-o si pe asta.Doamne ajuta si mintuire!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 1:31 pm

      marinela

      Cipul vine dupa tine oriunde.

      Apreciază

      • veaceslav said, on mai 6, 2016 at 2:17 pm

        CORECT SPUI MARINELA, PE LINGA PARINTELE IUSTIN AU SPUSO MAI TOTI STARETII DIN „SAREA PAMINTULUI” INSA UN FACTOR IMPORTANT, MAI MULTI CRESTINI GRAMADA, DE LA 5 LA 18 PERSOANE, INTRO MICA OBSTE, CIT MAI PUTINA TEHNICA SI IN GENERE ELECTRICITATE, RUGACIUNE PSALTIRE CIT MAI DES, SI EU MA GINDEAM CE-O SA FAC CIND AM DAT PASAPORTUL STRAIN SAPU PERMISU DE CONDUCERE, I dUMNEZEU MA ACOPERA, MERG CU MASINA SI ROSTESC RUGACIUNEA SI NU MA OPRESTE NICODATA, DA NAM PERMIS, CA MAM REFUZAT, DE 2 ORI AM FOST LA POCEAEV FARA PASAPORT, TRECEM VAMA PIN PADURI, SI INCOLO SI INAPOI, SI NU NUMA EU, SUNT MII CARE TREC ASA, DAR NE ACOPERA DUMNEZEU, DE LA NOI TREBUIE DOAR HOTARIREA FERMA SA LASAM LUMEA

        Apreciază

    • sorin said, on mai 6, 2016 at 2:17 pm

      marinela, nu vom ajunge, ci de acum sa incepem sa traim simplu, ca atunci cand crezi ca vom ajunge, atunci deja crestinii adevarati vor fii prin munti.

      Apreciază

  18. mircea.v said, on mai 6, 2016 at 1:31 pm

    Statul a devenit inamicul meu din 2009 de cand vrea sa ma amprenteze.

    Apreciază

    • mircea.v said, on mai 6, 2016 at 1:40 pm

      Si nu dusman doar pe pr amprentarii, ci la modul general; si asta pt ca prin amprentare a aratat ce vrea de fapt, si-a aratat intentiile pt ce va urma, si-a deconspirat nemernicia.

      Apreciază

  19. Theodor L. said, on mai 6, 2016 at 1:32 pm

    Parerea mea despre nasterea de prunci.
    Pornim de la porunca data de catre Domnul la Facere protoparintilor:
    „Cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul!” Nu a zis „Inmultiti-va si mosteniti Pamantul!”, ci inainte de a se inmulti le-a zis sa creasca. Dar cum sa creasca Adam si Eva, oare nu i-a facut Domnul gata crescuti?. Adica desi erau de o zi, erau adulti, basca si cu suflarea Sfantului Duh peste, ei ca Adam a dat nume in dimineata zilei a 6-a la toate animalele. Socot ca ei trebuiau sa cresca duhovniceste. Iar semnul cresterii duhovnicesti era acela de a rezista la ispita sarpelui. N-au rezistat si primul lucru pe care l-au facut a fost de a manca din roadele Pomului interzis chiar mai inainte de a gusta din ceilalti pomi ai Raiului, motiv pentru care Domnul i-a alungat din Rai chiar in racoarea serii zilei a 6-a in care i-a facut.
    Si de atunci lumea e asa cum este tocmai din cauza faptului ca marea majoritate a urmasilor lui Adam se cam inmultesc fara sa creasca.
    Concluzia:
    Daca parintii sunt crescuti duhovniceste, adica din punctul nostru de vedere sa aiba credinta ortodoxa fara erezii nu numai in suflet ci si imbinata cu fapta, adica credinta lucratoare, e chiar imperios sa aiba prunci caci astfel respecta porunca lui Dumnezeu. Asadar daca ati ajuns la acest nivel, nimeni sa nu se teama de a face prunci orice ar fi, caci Domnul este Atotputernic si isi tine promisiunea si va va da sa stapaniti Pamantul. Aveti exemplu pe Noe, caci numai el era dintre Adamiti crescut duhovniceste si si-a facut pruncii la vreme potrivita, dupa porunca, avea 500 de ani cand si-a facut pruncii, cam tarziu fata de ceilalti patriarhi pornind de la Adam, dar atat i-a luat lui sa creasca duhovniceste. Si iata ca numai el si urmasii lui din care ne tragem si noi au ajuns sa stapaneasca Pamantul, ca restul ajunsesera doar trup, adica proveniti doar din inmultire fara crestere duhovniceasca, si umplusera Pamantul de silnicii de-l stricasera.
    Daca parintii nu se simt crescuti duhovniceste, iar un semn ca nu sunt crescuti duhovniceste este teama de viitor si de ce li s-ar putea intampla copiiilor lor in ciuda faptului ca sunt ortodocsi si cred ei ca au credinta curata, sa se abtina in mod legiuit de la a face prunci. Caci pruncul li-l da Domnul si li-l da cu o misiune pe Pamantul asta, iar ei trebuie sa-l antreneze pe prunc sa-si indeplineasca misiunea, nu sa-i dea telecomanda de la televizor in mana de la varsta de un an ca sa li-l „antreneze” papusarii lui Michiduta, si nici tableta cu jocuri, smartphone sau alte dracovenii de genul asta. Pai majoritatea mamelor de azi atat de „crescute duhovniceste” sunt ca nu mai vor sa auda oracait de prunc si l-au si plantat pe copil in fata ecranului. Iar copilul vrajit, tace malc si se uita. Pai, din punct de vedere spiritual, ma-sa si ta-su i-au pus cip si l-au pecetluit cu pecetea lui Antihrist cu mult inainte ca cipul si pecetea sa-i fie puse de facto, caci copilul a fost deja ucis spiritual caci s-a uitat deja la chipul fiarei care ucide. Iar astfel de copii ucisi duhovniceste ajung la randul lor sa se inmulteasca fara sa mai poata creste.
    Parerea mea despre vremurile de acum este ca nu am ajuns inca la rautatea vremurilor de dinainte de Potop cand numai Noe era in legatura cu Domnul. Cred ca mai sunt pe Pamantul acesta, metaforic vorbind, 7000 de barbati israeliti – as completa si cu 7000 de femei ca sa nu se supere crestinele noastre (la israeliti se subintelegea)- care nu si-au plecat capul lui Baal. Acestia sa faca prunci, ca Domnul e Atotputernic si-i va ajuta atat pe parinti cat si pe prunci sa-si indeplineasca misiunea ca atleti si ca osteni ai Lui indiferent de vicisitudinile timpurilor lui Antihrist. Parintii sa nu doreasca copiiilor lor o viata calduta in puf, ci sa fie in stare sa treaca prin cele mai grele lupte intelepti ca sarpele si curati ca porumbelul si sa-i creasca in acest sens.
    Asadar, atunci cand va puneti intrebarea din titlul subiectului „Este bine sa mai faceti copii?”, eu va sfatuiesc sa va ganditi mai intai la sfintenia si atotputernicia Domnului nostru Iisus Hristos si daca puteti deschide Domnului usa sufletului – El sta la usa si bate -, si de-abia dupa aceea, evident daca mai este cazul caci ar trebui sa nu mai fie, sa va puneti problema temerii de vremuri si de rautatea lui Antihrist. Inca ceva: Domnul a spus ca in lume multe necazuri vom avea dar sa indraznim, caci El a biruit-o. Daca El ne-a spus asa ceva, de ce nu am mai putea face noi, romanii, si prunci crestini, crescuti duhovniceste, indrazneti si biruitori in ciuda vremurilor? Slabiciunea sau taria este la noi, nu la prunci caci de noi depinde in mare masura daca ei vor fi sau nu biruitori.

    Apreciat de 1 persoană

    • mario said, on mai 6, 2016 at 2:53 pm

      Bravo frate Theodor ! Comentariu de foarte mare folos!

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 3:09 pm

        mario

        Nu-i de nici un folos caci ocoleste tema: RAPIREA COPIILOR.

        Apreciază

      • Mario said, on mai 6, 2016 at 4:53 pm

        Eu, de imi va da Bunul Dumnezeu copii, ii voi apara cu viata

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 8:40 pm

        Mario

        sa te mantuiasca Dumnezeu fratioare si NU CERE poveri facultative, DACA DA Domnul bine, daca NU sa NU CERI si orice ar fi MULTUMESTI pentru ORICE iti va randui El care stie masura si nevoia ta, de la tine se cere doar inima curata si FARA viclesug !

        Apreciază

      • Otilia Hrimiuc said, on mai 7, 2016 at 6:05 pm

        Copiii ar trebui facuti daca, duhovniceste vorbind, parintii lor ar avea capacitatea de a-i jertfi pentru Hristos in vremurile din urma. Altfel spus, numai daca i-ar educa in asa fel incat ei insisi sa prefere Viata vesnica (deci moartea) intru Hristos si credinta stramoseasca decat sa fie transformati in sclavii sistemului antihristic, cu tot ce implica acesta.
        Educatie si jertfa dupa modelul Sfintilor martiri Brancoveni.

        Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 3:25 pm

      Theodor L.

      Theodor L.

      Hristos a inviat !
      ai dreptatte in mare, dar….

      – acum NU mai sunt vremurile lui Noe, vremuri de INCEPUT de lume, ci cele de SFARSIT, atunci Mesia NU se nascuse/ NU se facuse rastaurarea Neamului omenesc, acum DA …
      – parintii crescuti duhovniceste NU isi (mai) doresc fii, ci MANTUIRE !…mantuirea e SCOPUL vietii pamanesti, casatoria o SIMPLA, FACULTATIVA si marunta cale catre ea!

      fii TREBUIA NEAPARAT (ca Implinirea a Poruncii si Fagaduintei primite de ea/Protoparinti la Cadere in Rai ) sa aibe omenirea pana la Joachim si Ana si la Fecioara, ca fijnd Mostenitoarea credincioasa a Promisiunii din Rai a Rascumparatorurui… apoi facerea de fiii a devenit FACULTATIVA , …
      iar acum la SFRASIT … aproape INUTILA, ba chiar PRIMEJDIOASA … DACA omul nu va putea sa se mantuiasca NU DOAR pe sine, ci si pe COPIII lui NEVARSTNICI ( de cei varstnici si liberi sa aleaga singuri nu va mai da socoteala, decat doar daca nu ii va fi invatat bine in prealabil ) !

      vei putea sa MORI pentru Hristos TU SI CU COPIII TAI? NU DOAR tu… ci TU SI CU EI…. ???
      daca DA, atunci poti sa-i faci ! daca NU, VAI de tine ca ti-ai luat ca un neintelept poveri peste puterea ta !

      si ce este mai usor: a face copii, sau a ADUCE copiii sai DAR Lui Hristos?
      iar daca NU ai fost in stare sa te abtii de la cele MAI MICI, CUM OARE VEI PUTEA sa implinesti pe cele mai mari?

      sa nu ne amagim frate draga cu cuvinte/teorii frumoase si CALPE … s mai ales sa nu ne luam poveri mai presus de noi, nici mucencii NU se aruncau in foc de capul lor ci CU PORUNCA de sus si DE NEVOIE.

      PS : te pomenesc mereu cu casa ta, sotia cea cu suflet binecuvantat si vietuitorii cei cu 4 labutze ! 🙂

      Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 3:51 pm

        Theodor L.

        desigur intepelarile formulate la adresa ta sunt retorice, nu ma refeream la tine neaparat, stiu ca nu e cazul tau !
        Doamne ajuta !

        sa multumim in toata vremea Lui Dumnezeu pentru NESPUSA lui Bunatate si Intelepciune cu care carmuieste TOATE si sufletele celor care-L iubesc/asculta pe El !

        „Mare esti Doamne si MINUNATE sunt lucurile Tale si nici un cuvant NU ESTE DEAJUNS spre lauda Minunilor Tale !” . Amin.

        Hristos a inviat !

        Apreciază

      • ioana L. said, on mai 6, 2016 at 8:13 pm

        Frate el
        totul e foarte complicat…daca am avea o gandire pur duhovniceasca, ar fi bine. Dar nu avem.Suntem la pamant.De aceea trebuie rugaciune, rugaciune, rugaciune! Ma bucur ca esti atat de puternic si tare, chiar ma gandeam odata, de ce nu ai ales monahismul? Ai structura perfecta pt.viata monahala…(sau nu?)

        Apreciază

      • el said, on mai 6, 2016 at 8:23 pm

        ioana L.

        Domnul Dumnezeu alege cand, pentru ce si pe cine vrea El, treaba noastra e sa fim Lui TOTDEAUNA macar slugi ascultatoare si fara viclenie!

        multumesc pentru poza cu mamica pisica si puisorii ei, foarte frumoasa, MINUNATA mi se pare natura NEPERVERTITA a Creatiei!

        dar MI-E SILA ONTOLOGIC la FATARNICIA OMULUI cazut si viclean care se justifica totdeauna pentru caderea lui si NU VREA sa se pocaiasca/vindece!

        Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 2:36 pm

        ioana L.

        …cel mic de langa coditza mamei seamana cu motanelul meu Iliutza cand era mic!

        la fel acesta :

        http://www.chatslibresdecolomiers.com/includes/imageAnnonce.php?width=600&ID=1236

        hihi, motanel si mamica lui 🙂 :

        Apreciază

    • el said, on mai 8, 2016 at 1:47 pm

      Theodor L.

      si cu privire la pretinsa „implinire a Poruncilor” de care pretinzi ca suntem datori, o sa ne trezim si noi ca aia, la fel de „rigurosi” in „implinit paruncile” PLACERII si care si-au auzit un VAI VOUA VESNIC de la Hristos pentru vicleana fatranicie si sarguincioasa lor „implinire a poruncilor” PLACUTE lor : datul de zeciuaila din izma si din marar !!!

      se inmulteste gloata vicleana si fariseica TRUPESTE si PIERE duhovniceste VESNIC pentru ca dintre Porunci a ales sa implineasca DOAR Porunca placuta ei ( gadilitura de sub pantece) si dupa mintea sa !

      Apreciază

  20. Mary said, on mai 6, 2016 at 3:08 pm

    Discutie anti-vaccin sau despre vaccin cu un coleg astazi. Imi spune ca nu intelege cum oameni foarte inteligenti s-au ticnit la batranete si tot scriu articole anti-vaccin, isterizand lumea. Avea un articol pe tema asta de fapt pe care vroia sa mi-l dea.
    Si eu zic „dar bine, mercurul ce cauta acolo?”
    „Pai cat mercur o fi in toate celelalte care le mancam! Eu nu-mi pot risca copilul cu boli grave.”
    „Dar si vaccinurile acelea pentru boli mai usoare, pe care le-am facut unii dintre noi, si nu sunt asa rele. Cum e ROR?”
    „Pai eu am facut la copil ROR si le-a facut pana acum [are cativa anisori copilul] pe toate. Dar au fost usoare, asa cum le-am facut si noi.”
    Deci a facut vaccinul ROR, a facut copilul si bolile (!!!) si rezultatul e bun: acum e imun.
    Eu intreb pe urma „dar finul colegei noastre care e preot, si copilul are autism, si doctorii chiar ei i-au facut analize ADN si au zis ca autismul este de la vaccin.”
    „A, pai” zice el „nu stii pe B., fostul nostru coleg, si copilul lui ziceau ca are isterie infantila cand era bebelus, acum au ajuns in USA, au facut analize, si s-a stabilit ca este autism de fapt, probabil de la vaccin.”
    ??
    Om botezat crestin ortodox, cununat cu prietena din liceu deci si om serios in viata lui, dar mare fan rock si acum a ajuns la numai rock scandinav satanist, dar rade zice ca e de arta, atitudine, nici nu stie ce spun aia acolo. De atunci a descoperit si ateismul, pe Richard Dawkins, e gay-friendly si se mira ce prost era inainte cand ii dispretuia pe gay, persoana care il enerveaza cel mai des e soacra lui, despre care zice ca e bigota, mai ales cand a zis (fiti atenti ce bigotism a zis femeia!) dupa ce plantasera ei ceva intr-o gradina, ca acum „de-ar da Dumnezeu ploaie, ca sa si creasca!” Si asta asa l-a enervat, absurditatea bigotismului…
    Pe urma este pro-moschee dar de ce? Ca sa se asigure multiculturalismul in Romania si sa mai taca popii din gura. Adica direct asa.
    Si astazi nici nu-si mai da seama ca e absurd ce zice. Copilul a facut ROR, pe urma toate bolile din vaccin, el e multumit ca a facut o forma usoara fiind mic si implicit el crede ca le-a facut de la vaccin deci vaccinul e bun ca da bolile la copii cat sunt mici.
    ……

    Apreciază

  21. Theodor L. said, on mai 6, 2016 at 4:21 pm

    Saccsiv

    Ma subestimezi. Eu nu am ocolit tema ta. Tu daca pui o asemenea intrebare si daca o legi neaparat de rapitul copiiilor esti in greseala. De ce esti in greseala? Pentru ca, asa cum vad eu pe blogul tau, cam faci abstractie de Dumnezeu si de puterea Lui. Vorbesti numai despre papusari de parca Domnul n-ar exista si induci teama. Nu il lasi si pe Domnul sa intervina.
    Domnul inca nu a desfiintat porunca pe care ne-a dat-o si pe care eu am explicat-o. In Romania poti sa nu-ti vaccinezi copilul daca nu vrei, ca inca nu ti-l ia nimeni. Lasa povestea cu drobul de sare cand e vorba de Domnul. Poti inca sa-l cresti intru Hristos daca tu insuti stii ce inseamna asa ceva si nu esti defetist si nu ti-e frica sa-l timiti la lupta. Fii convins ca la astfel de parinti adevarati mai intervine si Domnul nu numai statul.
    Daca acum spuneti ca nu mai este timp de facut copii va opuneti poruncii Domnului. A dat oare Domnul porunca sa nu mai facem copii? Sau poate credeti ca Domnul e chiar asa de iresponsabil sa dea copiii cu nemiluita daca nu le-ar da sansa reala de mantuire? Sau poate credeti ca copiii se fac fara voia Domnului?

    „el”

    Adevarat a inviat!

    „vei putea sa MORI pentru Hristos TU SI CU COPIII TAI? NU DOAR tu… ci TU SI CU EI…. ???
    daca DA, atunci poti sa-i faci !”

    Pai despre astfel de parinti vorbim, si nu ne contrazicem, caci stii si tu ca a muri pentru Hristos inseamna a-ti castiga de fapt viata vesnica. Intru Hristos dispare teama de moarte, caci intru El moartea se transforma in viata. Ce spun nu e calp, caci porunca Domnului ca sa crestem si sa ne inmultim, nu e calpa.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 5:43 pm

      Theodor L.

      Ai tupeu serpesc cand spui „Pentru ca, asa cum vad eu pe blogul tau, cam faci abstractie de Dumnezeu si de puterea Lui.”

      Un rezumat al articolului:

      1) papusarii au pe agenda lor RAPIREA COPIILOR
      2) treaba e iminenta, exemple tot dau, iar in Romania LEGEA VACCINARII OBLIGATORII bate la usi. Mai stii ce zice legea asta? Iar oficiali au ajuns sa spuna pe fata ca copii nostri sun tai lor
      3) sunt cam singurul care se agita pe tema asta

      Cei ca tine ce fac? Taceti ca lemnele cand astia deja ne ataca la copii. Iar cand vorbiti, tot pe mine ma atacati: ca mai e vreme, ca inca nu se pune problema, ca sa las povestea cu drobul de sare. Voi ori sunteti prosti ori sunteti cu treaba.

      Nu doar ca nu luati atitudine dar ii mai si indemnati pe altii sa doarma in ghete pe motiv ca are bunul Dumnezeu grija. Grija de ce prietene? De somnul vostru? De nepasarea voastra? De lipsa voastra de trezvie?

      Apreciat de 1 persoană

      • Theodor L. said, on mai 9, 2016 at 4:07 pm

        Saccsiv,

        „Ai tupeu serpesc cand spui „Pentru ca, asa cum vad eu pe blogul tau, cam faci abstractie de Dumnezeu si de puterea Lui.”

        Poate ca ai dreptate.
        Am avut un tupeu serpesc atunci cand ti-am trimis unele lucrari ale mele in care am investit tot sufletul meu de sarpe. Poate ca erau proaste si neinteresante pentru tine. Dar stiu ca ti-am trimis si un Comentariu la Facere al Sfantului Efrem Sirul. Despre acela stiu sigur ca este o capodopera.
        Am avut un tupeu serpesc atunci cand am crezut ca tu si oamenii tai puteti sa ma ajutati in lupta mea de a-i convinge pe sinodalii BOR si apoi si pe civili (caci problema e rezolvata si strict stiintific nu numai telogic) ca trebuie sa revina la calendarul corect iulian.
        Am un tupeu serpesc daca spun ca copiii se fac pentru ca Domnul ii da si daca Domnul ii da, cu atat mai mult are grija de ei atunci cand vede ca parintii lui se straduiesc sa-l indrepte pe calea Lui..
        Am un tupeu serpesc daca spun ca cei care isi doresc copii intru Domnul Iisus Hristos pe de-o parte, iar pe de alta parte vor sa-i fereasca de rapire, de vaccinare si de cipuire, e bine sa indrazneasca sa-i faca si in aceste vremuri grele (dar fii convins nu cele mai grele, cine a studiat istoria va gasi ca au fost vremuri si mai grele pentru copiii de crestin) avand nadejde in Pronia Domnului. Cand ma refeream la Dumnezeu si puterea Lui ma refeream la Pronia Lui. Dar se pare ca am un tupeu serpesc daca eu nadajduiesc in Pronia Domnului. Apropo, nu gasesc Pronia Domnului printre categorii de pe blog..

        Un comentariu la „Un rezumat al articolului”:

        1) papusarii au pe agenda lor RAPIREA COPIILOR
        2) treaba e iminenta, exemple tot dau, iar in Romania LEGEA VACCINARII OBLIGATORII bate la usi. Mai stii ce zice legea asta? Iar oficiali au ajuns sa spuna pe fata ca copii nostri sun tai lor”

        Asta poate trebuie sa deducem noi din articolul tau, ca daca un smecheran de Dambovita a spus o enormitate si in SUA s-a dat o hotarare judecatoreasca absurda, gata, nu mai este bine sa faceti copii in Romania ca Dumnezeu doarme dimpreuna cu noi si papusarii o sa ne rapeasca negresit. Vezi tu un stat pregatit sa rapeasca copiii a milioane de crestini botezati ortodox? Fii convins ca oamenii vor interveni masiv doar pentru un singur caz strigator la cer precum al lui Bodnariu. Logica ne spune ca daca au facut manifestatii la greu in Romania pentru Bodnariu din Norvegia, inchipuie-ti ce ar putea fi pentru un caz asemanator in Romania.

        „3) sunt cam singurul care se agita pe tema asta”

        Asta nu e rau. Daca lucrurile se vor imputi rau in acest sens, fii convins ca nu vei mai fi singur.

        „Cei ca tine ce fac? Taceti ca lemnele cand astia deja ne ataca la copii. Iar cand vorbiti, tot pe mine ma atacati: ca mai e vreme, ca inca nu se pune problema, ca sa las povestea cu drobul de sare. Voi ori sunteti prosti ori sunteti cu treaba.
        Nu doar ca nu luati atitudine dar ii mai si indemnati pe altii sa doarma in ghete pe motiv ca are bunul Dumnezeu grija. Grija de ce prietene? De somnul vostru? De nepasarea voastra? De lipsa voastra de trezvie?”

        Pasajul de mai sus ti-l introrc cuvant cu cuvant eu tie. Ia-l, citeste-l si, mutatis mutandis, considera ca eu ti le-am adresat tie. Te agiti enorm pentru treaba cu rapirea copiilor, cu cipuirea si cu pecetea lui Antihrist dar cand ti-am semnalat care este radacina raului si unde se poate interveni absolut eficient pentru curmarea lui, ai tacut malc. Ti-am trimis o carte in care am demolat stintific nu teologic heliocentrismul si gravitatia lui Newton. Lemn Tanase. Nici macar sa confirmi ca ai primit n-ai fost in stare. Ti-am spus ca problema calendarului este cheia si locul unde se mai poate face ceva, ca de acolo pornesc toate relele. Tu, nimic. Nicio atitudine fata de aceasta problema. Problema rapitului copiilor este doar o „floricica” cu suav miros de hoit a cadvrului din 1924. Pai daca vrei sa se ofileasca si nu mai miroasa floricica ce-ti miroase tie, hai sa ne apucam de cadavrul din 1924. Danion (crede-ma ca nu-l cunosc fata catre fata, i-am trimis si lui o mica certare atunci cand s-a dus la stilisti si kiki answer) s-a apucat de ea se pare la cacealma, ca n-a avut niciun as in maneca.
        Tu zici de luat atitudine, te-am invitat sa ne upgradam cu ce stim si pe tine si pe „el”, ai doua adrese de mail ale mele, no answer de parca as fi ciumat. Sau poate ca va e frica sa ne vedem fata catre fata si chiar sa vedem pe bune ce e de facut concret si ce poate face fiecare. Ce sa zic e dreptul tau de a-ti fi teama sau a nu avea incredere si ti-l respect, dar atunci sa nu-mi mai spui mie ca am tupeu serpesc. Hai sa facem cumva sa ne vedem fata catre fata si atunci ai sa vezi daca am sau nu tupeu serpesc. Mie nu-mi este teama pentru ca stiu ca sunt in Pronia lui Dumnezeu .
        Vezi dar ca mi-ai facut cadou acest mod de a te invita la actiune impreuna. Desi poate ca-ti sunt cam incomod cand imi exprim parerile, o fac ca prieten pe blogul tau nu ca dusman. E timpul sa mi te vad acum prietene Vasile (am zis acest mi doar ca precautie pentru cazul in care nu vei posta, asa cum mi-ai facut adesea pentru mesaje importante, dar atunci te faci de rusine in fata lui Dumnezeu, a mea, dar mai ales a ta ca om), daca o sa taci ca lemnul, daca tot pe mine o sa ma ataci jignindu-ma, daca esti prost sau doar esti in treaba, daca vei lua sau nu atitudine, daca esti sau nu somnolent si nepasator sau stai sau nu bine cu trezvia.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 9, 2016 at 4:59 pm

        Theodor L.

        Da, ai tupeu serpesc cand scrii o asemenea fraza.

        Urma sa-mi trimiti dar n-am primit nimic. Sau nu stiu. Si daca o faci din nou specifica, sunt cutarescu, scriu pe blog cu adresa cutare. Adica semnalizeaza caci primesc sute de mesaje zilnic.

        Vreau in continuare sa revenim la calendarul vechi.

        Tu n-ai inteles nici acum cum au iesit oamenii in strada in cazul Bodnariu. Si iar ai tupeu indemnand la somn, cum ca nu e nici un pericol. Aia cu chemtrails nu e o exceptie. Am mentionat foarte multe alte exemple pe acest blog. Ba in SUA au ajuns sa si moara cei ce le-au pus in pericol sinistra masinarie. Legi precum in Norvegia deja exista in Romania. Va veni si legea vaccinarii obligatorii. Si se vor pune in aplicare tocmai din cauza multora ca tine ce indeamna sa dormim in ghete caci mai e vreme …

        Apreciază

      • el said, on mai 10, 2016 at 4:01 pm

        Theodor L

        „Tu zici de luat atitudine, te-am invitat sa ne upgradam cu ce stim si pe tine si pe „el”, ai doua adrese de mail ale mele, no answer de parca as fi ciumat.”______ nu te consider ciumat ci o persoana de la care e ceva de invatat bun.
        nu scriu din principiu nimanui in afara de ABSOLUTA nevoie , si asa sunt obligat sa scriu destul inclusiv pe mail in slujba mea de sclav, incat DETEST sa scriu, am ajuns sa nu ma mai pot citi corecta sa fac inversii de lietre de oboseala/scraba… si sa vreau sa am si eu un pic de liniste a mea ca destul sunt stors de cele la care m-am bagat sluga.
        asa ca te inseli magistral in explicatia pe care incerci sa ti-o dai lispei mele de interes pt scris/contact pe mail,
        pur si simplu am o viata sugrumata de obligatii si nu-mi ramane decat infim pt cele ce imi doresc eu sa fac si pe alea le execut in ordinea prioritatilor in functie de timpul si puterile ramase. incat desi m-ar interesa anumite lucruru sunt constrans sa NU mi le pot permite. la categoria asta te incadrezi si tu.
        ti-am raspuns ca sa nu crezi ca disppretuiesc oferta ta.

        cat despre „vrednicia” mea desigur ca e cum banuiesti, s-ar putea sa fii dezamagit, asa ca si din punctul asta de verede nu pierzi mare lucru! 🙂

        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • el said, on mai 6, 2016 at 8:13 pm

      Theodor L.

      „Ce spun nu e calp, caci porunca Domnului ca sa crestem si sa ne inmultim, nu e calpa.”______

      NU e asa, ca Porunca inmultirii NU are DOAR inteles TRUPESC de inmultire dobitoceasca ( cum singur spuneai dar ai uitat de la mana pana la gura si te contrazici singur ) , altfel nici chiar Hristos Insusi care A IMPLINIT TOATA LEGEA si PORUNICILE NU a implinit-o, si nici Sfintii Cuviosi Feciori si Fecioare , SA NU FIE !

      si cu cat mai MARE este parintele duhovnicesc care naste fii intru Hristos fata de LEGIUNI de TRUPURI (parinti trupesti) CARE SCURG din ele trupuri spre IAD ca scursoarea cea spurcata !!!

      omenirea s-a inmultit DEMULT si a UMPLUT pamantul si …DEGEABA …. ca MAJORITATEA GLOATEI a ajuns in IAD si INCA VA MAI AJUNGE !

      sa te inmultesti dobitoceste sau sa te mantuiesti e Porunca (mai mare) ?

      Apreciază

    • mircea.v said, on mai 6, 2016 at 10:15 pm

      Teodor L

      super tare asta cu „ma subestimezi”… :). Te rog sa-l ierti pe Vasile ca te-a subestimat 🙂

      Ref la intrebarea ta cum ca „a dat Domnul porunca sa nu mai facem copiii?…”, asa cum s-a spus deja de multe ori, ce e acum nu seamana cu ce a fost pe vremea lui Adam, sau pe vremea lui Noe. Nu a mai fost nicicand; acum totul e special si deosebit – in rau. Citeste cu atentie cele de mai jos si sant convins ca o sa pricepi; eu nu te subestimez:

      „Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!”

      Iata un exemplu dat chiar de catre Mantuitor cand, daca respecti porunca la care faci referire, se lasa cu „vai”.
      Pt ca asa cum s-a tot spus si aici:
      „Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.”

      Asa ca, situatii diferite, abordari diferite ale problemei.

      Daca sesizezi, nu se specifica precis „in ziua aceea”, adica exact la momentul venirii lui Iisus a 2-a oara, ci se spune „in zilele acelea”.

      Intrebarea simpla ce se pune: santem noi in „zilele acelea”?
      Unii spun ca da, altii ca nu.
      Eu merg pe varianta ca da.

      3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
      4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
      5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
      6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
      7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
      8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
      9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
      10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
      11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
      12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
      13. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
      14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
      15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
      16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
      17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
      18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
      19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
      20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
      21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
      22. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
      23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
      24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.

      Apreciază

  22. vali said, on mai 6, 2016 at 4:48 pm

    Saccsiv
    E bine ca ai deschis aceasta discutie cu problema rapirii copiilor.
    Parintele J.Parvu ne-a spus clar ca nu exista solutii lumesti. Probabil ca daca ar veni vreunul la usa cu politia sa imi ia copiii as muri cu el de gat. Sunt marturisitori in tara asta care au cate 7-8 copii. Stiu ca tuturor ne e frica de aceste legi dar poate ca tocmai asta ne va unii pentru ca noi nu suntem Norvegia. Daca se va ajunge la rapirea fizica in Romania a copilasilor mai exista si racheti prin rep. Moldova sa ii recupereze sau pur si simplu Dumnezeu ne va arata alta cale. Vlad Tepes a fost crescut de musulmani inca din copilarie si nu i-a iubit deloc. Nici Avraam nu a cartit cand Dumnezeu i-a cerut sa isi sacrifice fiul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2016 at 5:55 pm

      acelas

      Ala e Iulian Chifu.

      Apreciază

      • acelas said, on mai 7, 2016 at 1:27 am

        o fi si ala, dar eu ma refeream la subiectul articolului.

        .

        Apreciază

      • acelas said, on mai 7, 2016 at 1:36 am

        o fi si ala, dar eu ma refeream la subiectul articolului.

        am dat pe google images ca sa vad cum arata Scaraottchi numit la NATO

        .

        Apreciază

  23. jmd said, on mai 6, 2016 at 6:00 pm

    9. Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter.
    10. Ucenicii I-au zis: Dacă astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos să se însoare.
    11. Iar El le-a zis: Nu toţi pricep cuvântul acesta, ci aceia cărora le este dat.
    12. Că sunt fameni care s-au născut aşa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, şi sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înşişi, pentru împărăţia cerurilor. Cine poate înţelege să înţeleagă.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on mai 6, 2016 at 10:58 pm

      jmd

      Amin.
      multumim de amintire ! foarte de folos la asa tema.
      numai ca unii dau SKIP la ce nu le place din Scripturi sau au „talcuirile” lor „speciale”…

      „şi sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înşişi, pentru împărăţia cerurilor”___ = cei ce SINGURI, de BUNA VOIE, au ales fecioria, calugarii si feciorii /cei ce traiesc in curatie in lume/oriunde pentru dragostea Lui Hristos si mantuire !

      Apreciază

  24. ioan said, on mai 6, 2016 at 11:13 pm

    daca nu e bine atunci…e placut! cine suntem noi sa ne opunem inmultirii?!? citi pot spune ca pot trai in curatie? cati pot spune ca pot creste copiii in duhul ortodoxiei, fara educatie sexuala, vaccinuri, alimente industrializate, scoala de indobitocire, etc? sudoarea fruntii noastre e ca prin munca si rugaciune sa nu lasam sa se faca voia celui rau…deci trebuie ca lumea sa ramana in lumina si sa nu dispara… sa lupte fiecare cum poate sa contracareze raul… nu exista solutie generala, nu exista solutie lumeasca….fiecare generatie si-a trait propia apocalipsa….sa nu lasam sa fie apocalipsa biblica….

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 7, 2016 at 10:17 am

      ioan

      Cum adica sa nu lasam sa fie apocalipsa biblica?

      Apreciază

    • el said, on mai 7, 2016 at 10:47 am

      ioan

      „daca nu e bine atunci…e placut!”_____ ar trebui sa-ti fie rusine ca crestin sa spui asemnea prostie, asts spun PATIMASII .
      Sf Maxim Marturisitorul si Toti Sfintii spun ca pacatul este placut dar…urmat INVARIABIL de DURERE !
      cine cauta placerea va ramane cu DUREREA, iar viata lumii pacatoase este aceasta: sa alerge dupa placeri si sa fuga de durerea cu care ele sunt ascociate.

      si placere are ORICE PATIMA, si Eva in Rai a vazut marul neasculatrii care „era placut la vedere…”

      si daca nu poti trai in curatie macar straduieste-te, ca NU e lucrare a virtutii care sa se faca de catre om SINGUR , FARA harul Lui Hristos si fara Hristos NIMIC nu sunte si NIMIC nu putem !!!
      iar daca nu poti trai in curatie CUM crezi ca te vei putea opune lui anticrist cand tu un rau mai mic n-ai putut/VRUT sa biruiesti?
      sau crezi ca in Biserica care va fugi in pustie in vremea anticristului se vor mai indeletnici cu aceasta patima?

      cu riscul sa ma repet iti amintesc ca nici ANIMALELE ajunse in situatii limita/constrangatoare pentru ele ( stress, captivitate, flamande, amenintate, vulnerabile, slabite) NU se mai imperecheaza, doar omul LEPADAT si IMPIETRIT in PATIMI de OCARA NU VREA sa se abtina ! si cu cat sunt mai cumplite vremurile lui anticrist pentru om fata de situatiile limita pentru animal?

      ar trebui sa va fie rusine sa sustineti asemenea uraciuni, si macar sa taceti daca nu vreti sa rugati pe Dumnezeu sa va fie ajutator luptei de eliberare din patimi cu care este DATOR FIECARE in ORICE vremuri!

      Apreciază

    • mircea.v said, on mai 7, 2016 at 12:11 pm

      ioan

      „un sfant este inversul placerii”

      Apreciază

  25. ioana L. said, on mai 7, 2016 at 12:16 pm

    Frate „el”
    Ma intereseaza parearea ta despre parintele Ioan de la Rarau. Am niste amice care-l viziteaza tot timpul. Eu am mari dubii, in primul rand, fiindca e aparator fara discernamant al lui Boca. Te rog sa-mi raspunzi, daca vrei.

    Apreciază

    • el said, on mai 7, 2016 at 12:46 pm

      ioana L.

      darga ioana nici eu nu stiu mai multe despre el, decat din cele publicate pe net, caci de vizitat nu l-am vizitat niciodata.
      si eu am fost surprins NEGATIV de filmul in care il lauda FARA ARGUMENTE pe INSELATUL boca , si insasi aspectul, tonul vocii, prozodia sa dezlanata m-au impresionat negativ, pare un om care nu mai e stapan pe sine.
      sa ne temem deci de pacat/CADERE, ca poate sa cada ij ea oricine oricat de „sporit” duohniceste ar fi, de unde IMPERIOS sa cerem cu lacrimi TREZVIA si sa CERCETAM TOATE si sa le RAPORTAM/COMPARAM la Invatura Sf Parinti ( pe care se presupune ca TREBUIE sa ne-o agonisim NEAPARAT ca UNIC REPER) si TOT ce vine in contradictie cu ea sa LEPADAM ca pe o URACIUNE !

      asadar pe scurt , de cand am vazut filmul unde il lauda pe boca MI-AM PIERDUT INCREDEREA il el si NU mai vreau sa stiu atceva din cele ce zice pana nu voi auzi ca si-a revenit din PRELEST !

      Apreciază

      • ioana L. said, on mai 7, 2016 at 2:43 pm

        frate „el”
        multumesc pt.raspuns. si eu ma raportez din ce in ce mai mult la Sfintii Parinti…de cand au trecut la Domnul pr.Ioanichie Balan si pr.Justin de la care luam sfat…si ma rog la Bunul Dumnezeu sa-mi lumineze mintea. Aceste amice ale mele au mers spre pr.fata de care eu am avut(intuitiv)mari rezerve: pr.Ghelasie de la Ramet, pr.Ioan de la Recea, pr.Calistrat. acum il „cerceteaza” pe pr.Ioan, dar traseul lor a fost mereu indoielnic. Sa nu te superi ca iti mai cer sfatul uneori. Hristos a Inviat!

        Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 4:37 pm

        ioana L

        nu ma supar si eu fac la fel si cand nu stiu cer sfat.
        dupa cum singura marturisiti „discernamantul” amicelor cu pricina s-a vadit deja dupa „lagerile/frecventaiile” lor: trag ca mustele fara cap, doar la KAKAT ( scuzati exprimarea, mesajul il mentin)

        Apreciază

      • el said, on mai 7, 2016 at 4:42 pm

        ioana L.

        Adevarat a inviat !

        ce mai fac vietuitorii dv cei cu 4 labutze?

        Apreciază

  26. ioana L. said, on mai 7, 2016 at 6:36 pm

    frate „el”
    erata:parintele Ghelasie de la Frasanei (care-i aprecia pe yoghini si inventase „painea harica”-pr.Staniloae era f.enervat de el)
    Fetiza e bine, f.f.alintata. Motanelul roscat a disparut in zilele de Pasti si a venit cam slab si murdar. acum vrea tot timpul mancare.


    Apreciază

  27. geo said, on mai 9, 2016 at 8:47 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/manastirea-unde-calugarii-si-maicile-sunt-parinti-pentru-peste-100-de-copii-unii-nu-stiu-sa-primeasca-o-mangaiere.html
    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cand-l-am-vazut-prima-data-pe-tata-am-fugit-povestile-incredibile-de-viata-ale-copiilor-din-asezamantul-de-la-radauti.html
    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cand-l-am-vazut-prima-data-pe-tata-am-fugit-povestile-incredibile-de-viata-ale-copiilor-din-asezamantul-de-la-radauti.html
    Contact asezamant:
    http://www.sfantulleontie.ro
    Telefon: 0330/566.441
    contact@sfantulleontie.ro
    Donatii:
    RO04RNCB0241123543990001 (LEI)
    RO74RNCB0241123543990002 (EUR)
    Titular: FUNDAŢIA „SFINŢII IERARHI LEONTIE ŞI TEODOSIE”
    Prin contrast uitati-va la copiii din articol – http://www.ovid.ro/2015/11/fiecare-copil-in-gradinita-mai-putin-nicusor/
    Si ca ei sunt alte zeci sau sute de mii in toata Tara…Romania cred ca este singura din Europa care isi distruge viitorul cu o ravna demna de cauze mai bune…

    Apreciază

  28. Theodor L. said, on mai 10, 2016 at 4:18 pm

    Saccsiv

    Ti-am trimis din nou exact de 2 ori acelasi e-mail pe care ti l-am trimis pe data de 15 aprilie ora 3:15 pm la adresa
    saccsivnousaccsivnou@yahoo.com

    Te rog confirma-mi primirea.

    Cat despre
    „Si iar ai tupeu indemnand la somn, cum ca nu e nici un pericol.” asta e o scorneala de-a ta.
    Eu am indemnat pe cei care vor sa faca copii sa indrazneasca sa o faca in cuda marilor pericole care ne pasc, pentru ca daca parintii vor fi responsabili fata de copiii lor si ii vor creste pentru Domnul, Domnul le fi ajutor si vor razbate prin aceste pericole. Deci nici vorba de somn ci chiar mult mai multa trezvie decat ceri tu.
    Reciteste ce am scris cu mare atentie si vezi ca tu ai raspuns si m-ai jignit aiurea, mai mult dand unda verde si celor care au obligatia de serviciu sa-ti impartaseasca parerile, in tip pe cei care sincer au apreciat ce am scris eu ai incercat sa-i pui la colt fara niciun motiv.
    De fapt tot acest articol al tau este aiurea cand semeni neincredere in facerea de prunci daca vii cu intrebarea daca mai este bine sa facem copii. Intrebarea nu-si are rostul.
    Ti-am dat ratiunea teologica pe care tu se pare ca nu ai inteles-o, si te opui poruncii Domnului, porunca pe care numai El are dreptul sa o desfiinteze asa cum a spus atunci Apostolilor si noua cresstinilor: Porunca noua dau voua, sa va iubiti unii pre altii precum Eu v-am iubit pe voi.
    Acum iti voi da si o ratiune practica doar ca sa vezi cat de aiurea ai gandit:
    Daca noi romanii crestini ortodocsi ne vom opri de la facerea de prunci asa cum indemni tu, atunci vor face tiganii care ne invadeaza, poate si actualii si viitorii emigranti, iar dupa aceea, dupa ce vom fi pusi ramasita de neam care mai ramane sa ne istovim cu acestia anihilandu-ne reciproc, se vor impuia aici evreii care ne cumpara acum tara la greu ca ai vazut ca ajung in Israel dar tot dupa Romania tanjesc. Prin urmare, daca te-ar asculta pe tine si romanii crestini, indiferent de gradul lor de crestere duhovniceasca, s-ar teme si ar inceta sa faca prunci, peste 20 de ani neamul nostru va fi pe cale de disparitie si tara va fi sigur a evreilor in totalitate asa cum au planuit in Protocoale. Sa nu vii acum sa-mi spui ca Domnul va veni sigur pana in 20 de ani ca timpul te va arata un mare mincinos asemenea iehovistilor care au tot asteptat ani de zile venirea Domnului la data stabilita.
    Tine minte: In fiecare clipa din acest moment si pana la venirea Domnului si sfarsitul lumii, eu sunt cel care are dreptate si nu tu in ceea ce priveste indemnul la facerea de prunci.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 10, 2016 at 5:56 pm

      Theodor L.

      Ti-am sters din comentariu adresa de e-mail ca sa nu se bage cu tine in seama scursorile ce bantuie cu treaba pe aici.

      Am primit e-mailul tau.

      Am inceput sa citesc primele pagini din Goliat. Daca va fi tot asa pana la final, o consider o lucrare folositoare. Atat de folositoare incat chiar daca intre timp voi mai arunca cu cate un lighean de apa pe tine, tot o voi promova dupa ce o publici.

      Deocamdata inca un lighean:
      Asa cum majoritatea casca ochii la tine ca la un nebun daca le zici de geocentrism, tot asa te uiti tu la mine cand zic ca multa vreme nu mai e pana isi edifica astia NOUA ORDINE MONDIALA, adica pana la venirea ANTIHRISTULUI.
      Nu stiu daca ai subliniat in lucrare acest aspect, dar dracul care i-a invatat toate acele teorii devenite intre timp dogme stiintifice a avut de la inceput totul foarte bine planificat. Fara heliocentrism nu le iesea evolutionismul si cu atat mai putin relativitatea. De fapt pe ei ultimele doua ii interesau in primul rand, prima fiind doar folosita pe post de fundatie. Evolutionismul – darwinismul a mers mana in mana cu toate soiurile de revolutii din secolele 19 – 20: sociale, politice, economice, culturale, industriale, intelectuale, filozofice, religioase, informationale, stiintifice si chiar cea sexuala. Si a fost la randul sau piatra de temelie pentru eugenie. Relativitatea isi dovedeste folosul mai ales in aceste vremuri, inclusiv in impunerea ecumenismului total, al sincretismului religios ce invata ca sunt multe cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu. Asta in plus fata de cele ce foarte bine le-ai scos in evidenta la inceputul materialului ce mi l-ai trimis:
      “Există oare vreo hulă şi vreun nonsens mai mare decât acestea, ca Dumnezeu
      să ne aşeze pe noi oamenii, cununa creaţiei Sale, undeva pierduţi în spaţiu şi
      puşi în rând cu maimuţa, adică cu dobitoacele, din care mai apoi El Însuşi,
      Făcătorul Cerului şi al Pămîntului, să Se tragă prin naşterea dintr-o fecioară
      provenită prin evoluţie? La ce bun să Se mai răstignească Domnul Iisus Hristos
      dacă S-ar trage din maimuţă?”

      Adica toate aceste trei dogme stiintifice au fost cu scop précis inventate si mai apoi impuse maselor. Am facut aceasta paranteza pentru a incerca sa te dumiresc pe terenul tau fiind. Ei bine, chiar si privit doar din acest unghi intregul mers al omenirii din ultimele secole , ce ti se pare? Nu-i asa ca stapanii banilor si ai masoneriei au investit colosal de multi bani, timp si energie? Ca sa ce? Evident, ca sa termine cat mai repede o treaba facut chiar temeinic. Si tu vii sa spui ca mai e mult pana departe?
      Am scris enorm de mult pe acest blog pentru a descrie tabloul general si a pune fiecare piesa de puzzle la locul ei. Dar tu pare ca l-ai citit pe sarite sau ca suferi de un blocaj mental asemanator celor ce cred in heliocentrism.
      Si mai ignori si profetiile care cu toate vorbesc de anii 7500. Ca va fi anul asta, ca va fi peste 20 de ani, ce conteaza? Tot pe acolo e. Eu insa sper sa nu mai dureze zeci de ani, caci cine va mai rezista intr-o societate satanizata ce se dovedeste mult mai eficienta in lucrarea ei decat a fost bolsevismul? Cati nu se vor clatina si nu vor cadea? Uita-te te rog in jur. Ce-au reusit astia in ultimii 25 de ani, adica intr-o singura generatie, n-au reusit bolsevicii in Rusia in 70 de ani, iar aia chiar au reusit multe. Un referendum tinut acum in Romania pentru instaurarea ANTIHRISTULUI, asa cum se va prezenta el la inceput maselor, ce rezultat crezi ca va avea? Asa, fara sa mai fi trecut printr-un razboi. Treaba e coapta, prietene.

      Ma opresc aici, caci am scris mult mai mult decat o fac in general la comentarii. Am facut-o insa deoarece, repet, mi-a placut cum ai inceput lucrarea aia. Trezeste-te.

      Articolul cu facerea de copii era un strigat de disperare. Si mi se pare firesc. Daca nu facem nimic, la ce mai facem copii? Tu in loc sa ma certi pe mine ca pun o asemenea intrebare, mai cu folos ar fi sa te implici impotriva rapirii de copii, nu sa zici ca mai e mult pana departe.

      Apreciază

      • Theodor L. said, on mai 11, 2016 at 10:05 am

        Frate Vasile,

        Ma bucur enorm ca ai inceput sa citesti la lucrarea mea si o consideri folositoare. Este prima parte dintr-o trilogie. In celelalte doua parti care vor aparea in carte am elaborat o astronomie geocentrica scripturistica pe baza Sfintei Scripturi si cu ajutorul interpretarii ei de catre Sfintii Parinti, si am demonstrat stiintific faptul ca reforma calendaristica este gresita si ca zilele, anii, si vremurile pe Pamant se fac riguros dupa calendarul iulian.
        Hai sa nu ne mai contram ci sa ne sprijinim unul pe celalat pentru ca, asa cum vei vedea, amandoi avem asi in maneca.
        Te rog trimite-i atasele si lui „el” in care am mare incredere. Sper sa citeasca tot si sa nu mai ceara aberge-uri.

        Apreciază

    • el said, on mai 10, 2016 at 6:42 pm

      Theodor L.

      „Tine minte: In fiecare clipa din acest moment si pana la venirea Domnului si sfarsitul lumii, eu sunt cel care are dreptate si nu tu in ceea ce priveste indemnul la facerea de prunci.”____ au fost MULTI Staretzi rusi car eNU mai binecuvantau casatoria/implicit facerea de prunci.

      de ei ce mai zici? tot „calcatori de prunca”??? tot tie ti se pare ca ai dreptate MUSAI???

      ai grija de tine ce vorbesti ca te afli inca DEPARTE de intelegerea duhovniceasca a lor si racnesti sus si tare ca tu respecti „Porunca”…. cum racneau si fariseii cu „porunicile” placute lor.

      TAMAN Porunca asta „preaaleasa” de tine a FOST NEIMPLINITA de Facatorul si Implinitorul DESAVARSIT al Legii Iisus Hristos Om adevarat si Dumnezeu Adevarat si ARHETIPUL Omulu mantuit !!!

      ai maaaaare grija cu talcuirile dupa mintea ta.
      ca ai ales sa dai zeciuiala din izma si din marara si se NU IMPLINESTI cele MAI MARI ale Poruncilor Lui Dumnezeu.

      NU i-a chemat Hristos pe oamnei sa se inmulteasca, ci SA SE MANTUIASCA= SFINTEASCA !
      si cum stii PORUNCA ASTA e cea mai MARE:
      Mantuieste-te/SFINTESTE-TE si se vor mantui mii in jurul tau : Sf Serafim de Sarov „Dobandeste pacea si mii de oameni se vor mantui in jurul tau”.

      SFINTII tin lumea sa continue si sa aibe destin bun spre mantuire cei care vor sa se mantuiasca NU cei care se imperecheaza CA ANIMALELE, ca vrei sau nu vrei ASA se imperecheaza/naste omul DUPA CADERE si daca ai studita la Sf Parinti NU EU am spus asta!!!

      asa ca las-o mai maole ca NU AI DREPTATE!

      nu am zis sa nu se inmulteasca iubitorii de pofta impreunarii ci SA IA AMINTE ca vor da scoteala si de rodul pantecelor lor STRICATE iesit din POFTA trupeasca si barbateasca ( asta de „meritul” si „lucrarea” or la aceasta preaiubita Porunca !!!

      lumea e la SFARSITUL ei chiar daca tie ti-e uso sa „teologhisesti” ca nu se stie ….

      Apreciază

    • el said, on mai 10, 2016 at 6:43 pm

      Theodor L.

      si in cer vremi au fost Sfinti care au spus SIGUR : ” anticrist S-A NASCUT!”????

      asta poate sa-ti dea asa o masura de timp estimativa desul de calara ca sa pricepi unde sunt vremurile in curgerea lor

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.