SACCSIV – blog ortodox

COMENTARIUL ZILEI: “Tratamentul pt neolegionarii fundamentalisti e doar glontul”

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 29, 2016

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on aprilie 29, 2016 at 9:25 am

    Sa ne ajute Dumnezeu sa ramanem asa pana la sfarsit, nu este lucru mai mare pe pamant decat sa mori pentru Hristos

    Apreciat de 2 persoane

  2. geo said, on aprilie 29, 2016 at 9:49 am

    Secta asistaților sociali de lux

    http://riscograma.ro/9631/d-na-ana-costea-alt-ministru-care-prindea-avioane-cu-mana/

    Apreciază

  3. geo said, on aprilie 29, 2016 at 9:50 am

    Serviciule! „Dacă n-ai nimic de ascuns, n-ai de ce să te temi!”

    http://riscograma.ro/9308/serviciule/

    Apreciază

  4. geo said, on aprilie 29, 2016 at 10:25 am

    A trecut aproape neobservată declarația șocantă a Monicăi Macovei cum că serverele de interceptări ale SRI au costat un miliard de euro. Cum se justifică cifra? (în imagine, un datacenter google care a costat 1 miliard de dolari) Orice și oricum ai aduna, cu tot cu paraîndărăturile uzuale, suma n-ar putea ajunge nici măcar la 1% din miliardul vânturat pentru cele câteva mii de mandate de interceptare emise în fiecare an. Singura explicație posibilă pentru o sumă atât de mare este că absolut toate convorbirile telefonice ale fiecărui cetățean (și probabil și corespondența electronică) sunt înregistrate și stocate pentru posteritate, ilegal și în disprețul Constituției. Tot scump, dar măcar are sens.

    http://riscograma.ro/9297/dovada-ca-in-romania-toate-telefoanele-sunt-ascultate/

    Un comentariu: „Daca acum 25 de ani v-ar fi spus cineva ca o sa ajungem vremuri in care fiecare individ va putea fi urmarit si ca veti si plati ca sa fiti urmariti, ati fi gandit ca poate e paranoic si ati mai fi gandit ca macar pentru asta a meritat sa se schimbe un regim. Acum stati la coada ca sa cumparati ultimul smartphone (si il preferati pe cel la care nu se poate scoate bateria). Noapte buna, dragilor!”

    Dont follow majority
    Follow the Right way

    Apreciat de 3 persoane

    • Radu said, on aprilie 29, 2016 at 11:57 am

      Foarte sugestive imaginile desi mesajele care se pot intelege sunt diverse unele si se bat cap in cap…

      De exemplu acela in care scrie Fight for your world not your country e propagandistic e mesaj al noii ordini mondiale cu statul lor antihristic.

      Putin imi pasa mie de lumea larga cand altii nici in cot nu ii doare de noi romanii.
      Sunt idioti in lumea asta care nici nu au auzit de noi ca tara si popor.

      Romania e cea mai importanta tara din lume pentru mine si asa ar trebui sa fie pentru orice roman care are toate „tiglele pe casa” si chiar vrea sa traiasca intr-o tara respectata si prospera.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Paul222 said, on aprilie 29, 2016 at 10:36 am

    E foarte bun si glontul daca crestinul e pregatit de moarte! Un om in minus, un martir in plus!

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 29, 2016 at 10:49 am

      La gloante sa le raspundem cu

      Apreciază

    • Radu said, on aprilie 29, 2016 at 12:03 pm

      Moartea cu glontul e moarte rapida si relativ usoara…

      Doamne fereste de metode antice sau medievale… de genul arsului pe rug, sa fii dat de mancare leilor infometati de cateva zile !

      Foarte putini oameni ar marturisi pe Domnul stiind ca i-ar astepta o astfel de moarte crunta cu metodele de demult asta cu glontul e lux e simplu…

      Sa ne rugam sa nu apucam astfel de timpuri de prigoana !

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on aprilie 29, 2016 at 1:29 pm

        Daca citesti sinaxarul o sa vezi ca toti mucenicii au fost intariti de Dumnezeu, altfel nu aveau cum sa reziste.

        Apreciază

  6. geo said, on aprilie 29, 2016 at 10:45 am

    În dimineaţa aceea când a deschis el uşa, eu mă rugasem toată noaptea la Dumnezeu. Poate am spus de sute, de mii de ori „Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din mormânturi viaţă dăruindu-le“. De mii de ori poate. Ca să intre în mintea şi în inima mea adânc adevărul Învierii. Am stat cu faţa spre uşă când a intrat el, i-am spus „Hristos a înviat!“. Gardianul s-a uitat la mine, a întors capul şi s-a uitat la cei care erau în spatele lui. S-a întors din nou la mine şi-a spus „Adevărat a înviat!“.

    A fost pentru mine ca o lovitură în creştetul capului. Şi am înţeles atunci că nu el mi-a spus „Adevărat a înviat!“, ci că a fost îngerul Domnului. Acela, care stând la mormânt, a spus femeilor mironosiţe: „Pentru ce căutaţi pe cel viu între cei morţi? Iată a înviat. Veniţi să vedeţi locul unde-l puseseră“. Prin gura lui îngerul mi-a confirmat Învierea, pentru că aveam nevoie de această confirmare si pentru ca Dumnezeu a vrut să-mi confirme prin gura vrăjmaşului meu adevărul acestei Învieri. Celula mea s-a umplut de lumină. Şi bucuria mea a fost aşa de mare, încât cele 5-6 ore până la prânz, când venea mâncarea, au fost în lumină şi bucurie spirituală.

    http://www.marturisitorii.ro/2015/04/12/i-am-spus-hristos-a-inviat-gardianului-transformat-in-ingerul-domnului-sfintele-pasti-cu-parintele-gheorghe-calciu-in-temnita-ungureasca-de-la-aiud/

    Pentru noi, creştinii din închisoare, Patimile şi Învierea erau momentul sublim al trăirii noastre, depăşindu-ne şi pe noi ca oameni. Ne încadram în tradiţiile creştine pe care neamul nostru le trăia în Săptămâna Patimilor şi de Înviere, cu singura deosebire că noi nu aveam bucuria materială. N-aveam ouă să mâncăm, n-aveam cozonac sau alte bunătăţi, dar trăirea şi bucuria Învierii era copleşitoare pentru noi. Ne transpunea parcă în alte ceruri, în cu totul alte locuri, şi uitam chiar de suferinţa noastră. Fii sigur că ceea ce încercam noi să facem în temniţă era pregătirea sufletească pentru a întâmpina cum se cuvine marea sărbătoare. În afară de post, îţi poţi închipui că mai era şi post acolo unde noi posteam permanent. Exista un paradox: ştiind că noi postim, atunci ne dădeau o mâncare mai bună. În Vinerea mare ne dădeau friptură, cum ne dădeau altfel niciodată.

    http://www.marturisitorii.ro/2014/04/18/marturisitorul-nicolae-purcarea-trairea-si-bucuria-invierii-in-temnita-era-coplesitoare-pentru-noi-ne-transpunea-in-alte-ceruri-si-uitam-de-suferinta-noastra/

    http://poruncaiubirii.agaton.ro/articol/409/%C3%8Envierea-%C3%AEn-temni%C5%A3e

    http://www.56.com/u88/v_NTc5MzIwNjE.html#st=0&fromoutpvid=NTc5MzIwNjE&

    Dureaza un pic mai mult…

    http://laurentiudumitru.ro/blog/2011/02/28/memorialul-durerii-%E2%80%93-cele-10-dvd-uri/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/04/22/inchisorile-comuniste-pasti-inviere-marturii-amintiri-pitesti-jilava-gherla/

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/04/23/tache-rodas-pr-petre-focsaneanu-lumea-credintei-inchisorile-comuniste-pasti-inviere-batjocura-umilire-batai-schilodire-reeducare-tortura-turcanu-pitesti-gherla/

    http://www.aparatorul.md/pastile-in-inchisorile-comuniste-marturii/

    http://www.deinteres.org/news/cum_sarbatoreau_invierea_domnului_marturisitorii_din_temnitele_comuniste/2015-04-11-757

    Apreciază

  7. eremitu said, on aprilie 29, 2016 at 11:36 am

    Tratamentul pentru toti cei bolnavi sufleteste este iertarea si rugaciunea.

    Apreciat de 1 persoană

  8. eremitu said, on aprilie 29, 2016 at 11:48 am

    „Neolegionari fundamentalisti?!” Hmmm! Trebuie sa includ asta in dictionarul meu ecumenist – Ortodox sau new age-ist – Ortodox sau (Doamne iarta-ma) satanist – Ortodox de pe https://saccsiv.wordpress.com/2016/04/28/in-puscarie-am-invatat-sa-nu-ma-leg-de-lucruri/comment-page-1/#comment-311068.
    Neolegionar fundamentalist – nume acuzator dat crestinilor din vremea din urma care tin si marturisesc cu curaj invataturile Sfintilor Apostoli si a Sfintilor de la cele 7 Sfinte Sinoade a toata lumea, asa cum crede si invata Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica Ortodoxa.

    Apreciat de 3 persoane

  9. pitaru said, on aprilie 29, 2016 at 3:20 pm

    Am fost acum 3 saptamani intr-o scurta excursie in orasul Zarnesti, unde am asistat la Sfanta Liturghie si m-a frapat un lucru pe care nu-l consider normal.Sfanta impartasanie se dadea enoriasilor cu 2 lingurite,alternativ,dupa ce in prealabil se clateau intr-un pahar cu apa.Eu asa ceva nu am mai intalnit pana acum.Am mai asistat la o scena oarecum asemanatoare,cand a venit o mamica cu lingurita de acasa sa-si impartaseasca copilul iar preotul a acceptat dupa ce a cam strambat din nas.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on aprilie 29, 2016 at 11:34 pm

      Mare pacat !

      Apreciază

      • Maresalul said, on mai 1, 2016 at 12:21 pm

        Nu-i pacat. Cum zicea si Stheinhard ca dumnezeu ne vrea blanzi ,buni…dar nu si tampiti.Imagineaza-ti ca unul care are sida sau ciroza hepatica si rana in gura gingiile sangerande iar tu sanatos dar la fel cu gingiile sangerande sau copilasului ii ies dintii si iaei sau dai copilasului un HIV sau ciroza.Dumnezeu ne ajuta dar trebuie sa ne ajutam si noi sa nu lasam toooate problemele in seama lui ca destul are cu 7 miliarde de oameni.Nu-l putem trenta pe Dumnezeu stiind ca un lucru poate fi periculos dar noi ne zicem lasa ca Dumnezeu are grija.Deci noi stiind ca putem cadea intr-o groapa si nu luam masuri lasnd pe Dumnezeu sa ne pazeasca.Puturosenie,delasare….ceva in genul asta.

        Apreciază

      • el said, on mai 2, 2016 at 9:44 am

        Maresalul

        vorbesti prostii ca sa spun mai clar HULESTI pe Hristos Dumnezeu din Sf Impartasanie!

        tu crezi ca te imparasesti cu simpla paine si vin ca sa te „contaminezi”? sau cu Trupul si Sangele Domnului care da VIATA VESNICA si VINDECA firea omeneasca de CADERE?

        faci de rusine Ortodoxia cu asemnea „gandire”…. esti „credinciosul” model al „innoitilor” al FALSIFICATORILOR Ortdoxiei ca si aia la fel cred ca tine

        Apreciază

      • pcmouse said, on mai 4, 2016 at 4:01 pm

        maresalul bezna mintii

        Apreciază

    • gheorghi said, on mai 2, 2016 at 12:23 pm

      @Mare-sal – credinta mica:
      Mare pacat!
      Vorbele-ti sunt adunate din inselare… „ce din coada au sa sune” si nu oricum ci blasfemiator, pretins „sanitar”!

      „Imagineaza-ti…” – ca nu se stie clar ce e cu “sida”, cu HIV… si ca ciroza hepatica “nu se ia”… asta ca sa exersezi informarea completa si discernerea mesajelor „stiintifice”.
      … „Imagineaza-ti…” ca Sfanta Impartasanie este chiar Iisus Hristos – care nu se imbolnaveste, nu imbolnaveste pe nmeni ci dimpotriva, da Viata si insanatoseste; asta este credinta vie.
      Si cand spun CREDINTA nu ma refer la cat poate pricepe mintea (care preia idei= duhuri! dupa propria inselare si trufie si proceseaza com este „programata” … de altii) ci la stiinta inimii, inima ne-biologica ci altceva, descris astfel:
      „…socotim ca este potrivit sa utilizam termenul de transconstient, sau de supraconstient pentru regiunea unde se cuprind virtual energiile umane ale sufletului care este chiar regiunea prin care intra in suflet energiile divine. Astfel „duhul” sufletului, sau al „mintii”, ar fi partea cea mai de sus, sau cea mai din launtru, caci in ordinea sufleteasca ceea ce este mai sus este ceea ce este mai launtric, mai intim.
      Credem ca termenul de „inima” tot la aceasta parte se refera – transconstientul sau supraconstientul.

      De pilda, Diadoh al Foticeii foloseste, pentru locul intim din suflet, unde se ascunde harul de la Botez, cand cuvantul „inima”, cand cuvantul „duh”.”
      –––––
      Stii cati credinciosi au stat drepti in timpuri de molima si imbolnaviri in masa si nu s-au imbolnavit ci au alinat suferintele celorlalti?
      Ciuma, holera, varsat de vant, … niciodata nu au murit toti oamenii – printre ei, suficienti oameni „buni” din fire si tari in credinta.
      Cerceteaza ce spun Parintii despre boala; cerceteaza cam ce ne invata tot Ei despre om, alcatuire, … traire… suferinta…
      Cand respingi traditia, respingi credinta.
      Pe alte site-uri se critica asa ceva… stii ce a facut Sfantul Paisie Aghioritul cand un om nu a putut retine Sfanta Impartasanie si a dat-o afara, pe jos?

      Apreciază

  10. nikodim said, on aprilie 29, 2016 at 3:32 pm

    eremitu,
    Asta este „ironia” etichetarii din materialul acesta. Oricine, chiar daca nu are habar si ii este indiferent legionarismul, sau neolegionarismul, sau comunismul sau oricare alta politica, dar este un ravnitor spre traire in Hristos si in Biserica Sa, automat se incadreaza sub focul plutonului de executie precum odinioara „dusmanii poporului”. Dupa cum spuneam si cu alte ocazii, ma repet si acum spunand ca prigoana cea mai apriga si dureroasa va fi de la cei de langa noi, precum acest comentator asa-zis „antineolegionar” radical pana la crima. Astia sunt corecti, baietii buni… iar de exemplu adeptii incapatanati ai Botezului prin scufundare intreita, sau ai Impartasirii dintr-un singur potir cu o singura lingurita, sau ai inchinarii la Sfintele Moaste, sunt fundamentalisti barbari fara educatie igienico-sanitara… adica curat neolegionari!

    Apreciază

  11. ovidiu-s said, on aprilie 29, 2016 at 4:28 pm

    Imi vine in minte replica evreului bolsevic Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg)- patriarhul ,,reeducării” de la Piesti, despre drepturile tinerilor detinuti si torturati acolo : ,,Banditii astia ar trebui impuscati cate cinci cu un glont ca sa nu cheltuim prea mult cu ei”. Curand o sa ne intoarcem la anii represiunii staliniste. Dar la intensitati mai mari.

    Apreciază

  12. tom beron said, on aprilie 29, 2016 at 5:22 pm

    @ saccsiv
    Sunt curios daca „mihai” nu e cumva vreun „mikah” de pe la vreun kibutz…

    Apreciat de 1 persoană

  13. oarecare said, on aprilie 29, 2016 at 5:59 pm

    offtopic

    O poza … de poza

    http://www.pressalert.ro/2016/04/klaus-iohannis-timisoara-victor-ponta/

    Apreciază

  14. Paul said, on aprilie 29, 2016 at 7:55 pm

    Iuda a iesit la vedere.Cine ridica sabia,de sabie va pieri !

    Apreciază

  15. ortodoxend said, on aprilie 29, 2016 at 8:15 pm

    Cititi cu grija apoi postati, share-uiti, faceti articole ca sa cunoasca lumea inselarea. Au distrus planeta iar acum uitati-va ce plan au ca sa instaureze religia mondiala si guvernul unic. Se intampla deja.

    http://upliftconnect.com/world-state-extreme-transition/

    E legat de Papa si de ideea de tranzitie a civilizatiei catre un nou sistem ca sa ne salvam din fata dezasrreloe.

    „We can conceive of a transition to a regenerative society, where economics and industry benefit the Earth’s ecosystems, where we have shifted from competition to cooperation as a basic paradigm, where the world’s religions have been reconciled in a framework that supports peace and harmony.”

    Apreciază

  16. geo said, on aprilie 30, 2016 at 7:58 am

    Aseara am fost la slujba Prohodului…cum era de asteptat s-a cantat varianta cenzurata, dupa o editie din 1990, distribuita la inceputul slujbei…oare chiar asa de rau am ajuns??? Iar oamenii habar nu aveau…mai ales ca in evangheliile citite este explicat clar cine sunt ucigasii…in rest a fost frumos, chiar daca a plouat…

    Apreciază

  17. Maria said, on aprilie 30, 2016 at 9:23 am

    Mai transmite cineva in direct Slujba Invierii de la Mormantul Sfant? In fiecare an am vazut Lumina Sfanta….prin intermediul transmisiunilor.

    Apreciază

  18. Anda said, on aprilie 30, 2016 at 11:58 am

    Maria
    voiam sa intreb si eu la acelasi lucru. Dacva nu gasesti nicaieri, incearca aici:

    http://www.tv4e.gr/livestreaming.php

    Iar daca gasesti altundeva, spune-ne si noua.

    Apreciază

  19. Anda said, on aprilie 30, 2016 at 12:01 pm

    Maria
    incearca aici:

    http://www.tv4e.gr/livestreaming.php

    Iar daca gasesti o alta adresa, spune-ne si noua.

    Apreciază

  20. Maria said, on aprilie 30, 2016 at 12:43 pm

    Până la urmă dă şi pe Trinitas TV.

    Apreciază

  21. AKRITAS said, on aprilie 30, 2016 at 1:34 pm

    pai aceasta atitudine degrab violenta cu… glontul….ilustreaza perfect chipul extremistului, al fundamentalistului ateu, materialist, agresiv, lacom, parsiv, occidental, chip ce apare clar un istorie odata cu ghilotina „revolutiei” franceze in occidentul „civilizat” si plin de „valori”….chip neintalnit, niciodata in invatatura ortodoxa in spatiul ortodox, in constiinta popoarelor ortodoxe….

    Apreciază

  22. marian said, on aprilie 30, 2016 at 7:50 pm

    Jidan satanic si blasfemitor spune ca Iisus ar fi diminuat caracterul evreiesc al evreilor fiind astfel pedepsit groaznic.
    Israeli foreign minister: Jesus wanted to alter the ‘ Jewishness ‘ of Israel so God condemned him to the most excruciating death; Israeli Christians are ‘fifth column’

    Apreciază

  23. Spaceman said, on aprilie 30, 2016 at 8:26 pm

    Iar pentru neo-ortodocși, ortodocșii curcubeu, tratamentul nu poate fi decât lama.

    Apreciază

    • el said, on mai 2, 2016 at 3:36 pm

      Spaceman

      Hristos a invat !

      hihihi…. scuipa camila/lama, animal destept si uracios cu cei care-l sacaie… 🙂

      Apreciază

  24. acelas said, on mai 1, 2016 at 6:47 pm

    se intampla in romania (cu „r” mic)

    http://www.evz.ro/vlad-alexandrescu-isi-denunta-colegii-de-guvern-la-gds-in-simbata-mare-razboiul-sie-sri-n-are-dumnezeu-nici-de-pasti.html

    cine-si inchipuie ca ba sie, ba sri ar avea mai multa dreptate se inseala. Amandoua sunt odioase. (acum insa se desluseste mai clar cu cine si cine l-a ajutat de fapt mai mult pe basescu. Ataca sri, apara sie. Astia din urma l-au scos cand a trebuit basma curata in occident, cu lobby engross pe banii publici ai romanilor. Tin minte ca in perioada interimatului la presedintie Antonescu a spus scurt ca toata tevatura cu alarmarea si agitarea in vara in 2012 a occidentului cum ca in Romania acel drept de a vota public si liber impotriva unei persoane reprezinta o „lovitura de stat” (dai in mine/dai in fabrici si uzine), incepand cu merkel si alti lideri ai e.u. cu diferite interese, a fost facuta de sie, in afara, cu bani grei (publici). Astia l-au sprijinit cel mai mult. Acum se desluseste clar. Bineinteles, basescu a „plusat” pe partea ailalta cu „promisiuni” din greu, cedari, angajari… In interesul cui? in detrimentul cui? al tarii asteia? Si atunci ce interese servea/serveste basescu?)

    .

    Apreciază

  25. ion hodor said, on mai 3, 2016 at 12:30 am

    CU Maresali din astia armata nu poate fi decat macelarita! Mare ortodox Maresalul asta,e un maresal ortodox cu patru clase ca parlamentarii nostri!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.