SACCSIV – blog ortodox

MANASTIREA ESFIGMENU s-a razgdandit sau nu? IL VA POMENI SAU NU pe Patriarhul Bartolomeu?

Posted in Uncategorized by saccsiv on Aprilie 24, 2016

esfigmenou_6

Iata ce putem citi la Obștea Mănăstirii Esfigmenu cere să se reunească administrativ și să aibă iarăși comuniune liturgică cu celelalte mănăstiri din Sfântul Munte! de pe blogul Sfantul Munte Athos:

În scrisoarea sa către reprezentantul Ministerului de Externe și către Patriarhia Ecumenică, se pare că Egumenul Metodie a cerut să reia comuniunea administrativă și liturgică a obștii cu Patriarhia Ecumenică, pe care a întrerupt-o timp de mulți ani, considerând că Patriarhia nu urmează drumul cel drept din punct de vedere teologic.

Obștea se proclama ca fiind singura „autentică” și învinuia Patriarhia Ecumenică și celelalte mănăstiri că îngăduie relații cu Papa și internaționalizarea Sfântului Munte cu fondurile Uniunii Europene.

Mâine, joi, 21 aprilie, conform unor informații exclusive ale site-uluiRomfea.gr, o delegație a Patriarhiei Ecumenice, reprezentată de Mitropolitul Apostolos al Miletului, Amfilohie de Andrianopolis și Maxim al Silivriei, va vizita Sfântul Munte pentru a stabili detaliile ce vor duce la reunirea totală cu Patriarhia Ecumenică și celelalte mănăstiri ale Sfântului Munte.

Se așteaptă cu interes a se vedea care vor fi relațiile cu „noua” obște și cu Egumenul Bartolomeu Esfigmenitul, succesorul Egumenului Hrisostom Katsoulieris.

Tot astfel, nu se știe care va fi reacția credincioșilor ce au susținut cu fanatism obștea „autentică” a Mănăstirii Esfigmenu și l-au criticat pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, timp de mai bine de 30 de ani.

Traducere și adaptare de după Romfea.gr pentru Blogul Sfântul Munte Athos de Elena Dinu. Se va prelua cu precizarea sursei Blogul Sfântul Munte Athos

UPDATE (21 aprilie): Discuțiile s-au dovedit a fi constructive, dar e nevoie încă de rugăciune, nu s-a luat încă o decizie finală. Mai multe la linkul în limba greacă: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/7770-oloklirothikan-oi-sunomilies-tis-ejarxias-me-tin-moni-esfigmenou

Comentariu saccsiv:

   Cititorul Muritor ne mai ofera doua linkuri:

http://www.elora.gr/portal/to-proto-thema/6963-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85

http://ortodoxiadreptslavitoare.blogspot.md/2016/04/manastirea-esfigmenu-ramane-ortodoxa.html?m=1
Din cel in greaca n-am inteles nimic, iata textul in romana:

După mai multe întâlniri între Stareţul Metodie şi reprezentanţi Patriarhiei de Constantinopol împreună cu secretarul cultelor religioase, ultima dată întâlnindu-se la Mănăstirea Vatopedu, răspunsul stareţului Metodie a fost un nu categoric de reunire cu Patriarhia de Constantinopol.
Negocierile între reprezentanţi Patriarhiei cu Frăţia de la Esfigmenu au fost dificile, singura soluţie de compromis care au dorit cei de la Patriarhia de la Constantinopol a fost pomenirea Patriarhului Bartolomeu la Sfânta Liturghie.
Frăţia Mănăstiri de la Esfigmenu nu au fost de acord nici cu această soluţie impusă de Patriarhie.
Patriarhia de Constantinopol încearcă să demonstreze că doreşte unitatea în ortodoxie şi reconcilierea acesteia chiar dacă aceasta doreşte să fie una cu catolicismul.
În spatele acestei aşa-zisei reconcilieri se estimează că ar fi partea geopolitică în care este vizat Patriarhul Rusiei, Chiril şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin care vor veni la sfârşitul luni acesteia în Sfântul Munte, ştiind faptul că Patriarhi Chiril şi Bartolomeu au aspiraţii pan-ortodoxe şi doresc cât mai repede ca toate Bisericile Ortodoxe de Răsărit să fie una şi să nu mai fie nici o problema cu dorinţa lor pan-ortodoxă.
Reprezentanţi Patriarhiei de Constantinopol sunt încă în Sfântul Munte, dorind cât mai repede atragerea Frăţiei Esfigmenu de partea lor. Se vor mai face întâlniri şi cu alţi stareţi din Sfântul Munte pentru a încerca ca prin aceştia să îi atragă pe cei de la Esfigmenu mai aproape de Patriarhia de Constantinopol.
În acest moment Frăţia Mănăstiri Esfigmenu a dat de fiecare dată răspuns negativ, de apropiere cu Patriarhia, dar negocierile încă continuă, sperăm ca Frăţia de la Esfigmenu, prin credinţa lor de neclintit şă apere Ortodoxia Sfinţilor Părinţi, iar prin cuvântul Stareţului Metodie să fie un răspuns negativ faţă de latinizarea Sfântului Munte.

Postată acum 3 days ago de Daniel Candrescu

Despre Patriarhul Bartolomeu cititi va rog si:

O scurta cronologie ortodoxa a apostaziei vremurilor noastre

LIVE Ierusalim: RUGACIUNEA COMUNA la Mormantul Domnului – Patriarhul Batolomeu si papa Francisc I incepand cu ora 20

Graiul Ortodox: PATRIARHUL BARTOLOMEU TRADEAZA ORTODOXIA DIN INTERIOR. Ce spune Mitropolitul Serafim de Pireu? Ziarul Orthódoxos Týpos: A FOST ALES PENTRU A ELIMINA SFINTELE CANOANE si pentru a servi religiei universale. Concluzia: PREGATESTE TERENUL ANTIHRISTULUI

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

PATRIARHUL BARTOLOMEU – militant al ECUMENISMULUI TOTAL. Declaratii importante despre dialogul cu Papa, Islamul şi Iudaismul …

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

ECUMENISM: Patriarhul Bartolomeu de Constantinopol s-a rugat impreuna cu un „preot” catolic si cu unul monofizit …

Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

MASONUL Constantin Savoiu (general, membru PD-L) decorat de … Patriarhul Bartolomeu

Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI

papa_5-465x390

 

Anunțuri

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gavriil said, on Aprilie 24, 2016 at 3:51 pm

  vezi pe ortodoxiadreptslavitoare

  Apreciază

 2. el said, on Aprilie 24, 2016 at 4:46 pm

  in ierarhia CADERII si APOSTAZIEI intaiul este bartolomeu KAKODOXUL si DICTATORUL Athosului, urmat de kirill si daniel pe locul 2 ambii la egalitate si …. restul cum se nimereste.
  niste pigmei cazaturi si pleava diavolului , UZURPATORII de Tronuri Episcopale ale Sf Parinti care vor merge la AFANIA cea mai cumplita !
  nu mai asteptati nadejde de mantuire de la astia… si-au papat timpul de pocainta, le urmeaza DOAR timpul care a mai ramas pana la umplerea paharului NECURATIILOR lor si urmeaza SFARAMAREA lor din Porunca Lui Hristos ! CUMPLITA cadere si VESNICA OSANDA la fundul iadului !

  Apreciază

 3. mihai said, on Aprilie 24, 2016 at 5:05 pm

  Probabil ca vor intra niste acarieni umani deghizati in ,,monahi” ce nu se vor da in laturi de la astfel de apostazie si exemple avem destule

  Apreciază

 4. acelas said, on Aprilie 24, 2016 at 5:24 pm

  urat lucru se petrece odata cu siâchimbarea staretului. Obstea ar trebui sa ia atitudine ..

  ––––––-

  un nou episod din ciclul crestinul (omul) si plaja ?

  http://www.capital.ro/serviciile-de-informatii-avertizeaza-teroristii-vor-fi-pe-plajele-din-europa-iata-la-ce-trebuie-sa-fiti-atenti.html

  .

  Apreciază

 5. acelas said, on Aprilie 24, 2016 at 5:49 pm

  cum era de asteptat

  se pegateste un mare front nationalist, din mai multe partide ..?

  http://www.evz.ro/marian-munteanu-vrea-la-guvernare-imediat-dupa-locale-voi-lansa-o-noua-constructie-politica-vom-castiga-parlamentarele-din-noiembrie-si-vom-face-guvernul.html

  tevatura si-a dat rodul ..

  .

  Apreciază

  • el said, on Aprilie 24, 2016 at 9:38 pm

   cacat cu mac !
   IRELEVANT !

   Apreciază

  • acelas said, on Aprilie 25, 2016 at 12:18 am

   asta zic si eu

   dar tu ai multe prejudecati

   toata tevatura cu m munteanu si-a atins scopul, chiar daca nu a mai candidat. O sa iasa un front „nationalist” impreuna poate cu alde puric, dr chirila, poate si diaconu (siz si sri) cu satra lui „ghita” care face dreptate ca haiducii pe strazi, si alti „nationalisti” aparuti dupa ploaie …

   dar tu ramai in fixismele tale, vorba aia, „iadul sunt ceilalti” ..

   Apreciază

 6. templier's blog said, on Aprilie 24, 2016 at 8:12 pm

  Biserica Ortodoxa Bulgara socheaza: „Protestantii si catolicii, eretici. Nu exista alta credinta, in afara de cea ortodoxa”
  http://www.aktual24.ro/biserica-ortodoxa-bulgara-socheaza-protestantii-si-catolicii-eretici-nu-exista-alta-credinta-afara-de-cea-ortodoxa/

  Apreciază

 7. Miron Lucretia said, on Aprilie 24, 2016 at 8:45 pm

  are mare dreptate ( el ), după Sfinții Părinți, din rândul acestor mari patriarhi și episcopi se vor selecționa căpetenii de diavoli in iad, eu numesc această apostazie generală a ortodoxiei: – aș pleca genunchii, slugilor lui antihrist – ; a (se) supune, a (se) umili; a se simţi ruşinat, umilit; a se da învins. Ce putem face ? Să ne rugăm la Bunul Dumnezeu, să aibă milă de cei supuși acestei mari apostazii, să nu ajungă în iad. ( Catisma 8, ps.56/13: Că s-a mărit până la ceruri mila ta și până la nori adevărul tău. )

  Apreciază

 8. sky said, on Aprilie 24, 2016 at 9:26 pm

  Situatia celor de la Esfigmenu e ceva mai complicata, ei nu doar ca nu pomenesc Patriarhia Ecumenica de care tine Sf Munte, nu sunt in comuniune nici cu vreo manastire de acolo sau din Grecia, ei sunt zelotisti si au ierarhii lor, iar in Grecia sunt multe astfel de grupari (cum la noi sunt stilistii). Nu mai stiu exact de care grup al zelotistilor tin. Dar puteti citi aici: https://www.pemptousia.ro/2014/01/gheronda-theoklit-dionisiatul-1916-2006-20-ianuarie/ despre cum stau lucrurile. Se mai pomeneste in viata Cuv. Iosif Spileotul care in primii ani ai calugariei a fost zelotist si a avut apoi acea vedenie prin care sa incredintat ca trebuie sa ramana in barca bisericii si a continuat sa pomeneasca Patriarhia Ecumenica. Ar fi o bucurie pentru toti sa intre din nou in Biserica.

  Apreciază

 9. mihai said, on Aprilie 24, 2016 at 10:45 pm

  Mult respect Biserici Ortodoxe din bulgaria si in special Patriarhului Neofit, acesta declarind catolicii si protestanti-eretici. Poate vor urma si ai nostri ierarhi exemplul, sa speram http://www.napocanews.ro

  Apreciază

 10. Muritor said, on Aprilie 25, 2016 at 2:35 pm

  Pentru cititorii saccsiv – stire tradusa din greaca in rusa, apoi din rusa in engleza: http://readerdanielsharing.blogspot.md/2016/04/still-trying-to-subvert-orthodox-zealot.html
  La intilnirea cu reprezentantii Patriarhiei Ecumenice cu staretul Metodie de la Esfigmenu trebuia sa se discute statutul juridic al manastirii. La aceasta intilnire patriarhistii au insistat ca esfigmenitii sa intre in comuniune cu Patriarhia ecumenica, pomenindu-l pe Patr. Bartolomeu, la care staretul Metodie le-a raspuns ca manastirea ramine la pozitia lor anterioara si nu cedeaza.
  In rest, stirea de pe romfea.gr e facuta in stil manipulatoriu, cel mai probabil la comanda ecumenistilor pentru a-i bulversa pe simpatizantii manastirii.

  Apreciază

 11. Andrei Creacico said, on Aprilie 25, 2016 at 11:53 pm

  Măn. Esfigmenu din Sfântul Munte nu a solicitat intrarea în comuniune cu Patriarhia
  http://lumea-ortodoxa.ro/man-esfigmenu-din-sfantul-munte-nu-a-solicitat-sa-intre-in-comuniune-cu-patriarhia/

  Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: