SACCSIV – blog ortodox

CULMEA RELATIVITATII: Valeriu Gafencu a fost CONDAMNAT DE ANTONESCU. Apoi ELIE WIESEL invoca acesta condamnare. Simultan insa Elie Wiesel condamna toate hotararile regimului Antonescu …

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 24, 2016

Dupa cum stiti, teoria relativitatii ne “explica” ca simultam avem a > b dar si a < b. Dupa ce omenirea a acceptat mistic bizareria asta, s-au deschis larg portile la tot soiul de ciudatenii iar majoritatea dintre noi pare a nu suferi prea tare ca logica elementara a fost exilata cat mai departe de Pamant.

   Citez de pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Valeriu_Gafencu iar Wikipedia nu poate fi suspectata de simpatii legionare:

În anul 1941 era student în anul al II-lea la Facultatea de Drept și Filosofie din Iași și totodată conducător al unui grup al organizației legionare Frățiilor de Cruce. A participat la rebeliunea legionară, fiind arestat de regimul Antonescu. Eliberat la scurtă vreme, el a fost rearestat de autoritățile antonesciene din cauza participarii sale active la menținerea mișcării legionare în ilegalitate.[1] Profesorul de drept civil Constantin Angelescu l-a apărat la proces, declarând că acesta este „unul dintre cei mai buni studenți pe care i-am avut de-a lungul întregii mele cariere didactice”.[necesită citare] Această încercare s-a dovedit însă a fi inutilă, dictatura antonesciană nevăzând cu ochi buni activismul legionar al tânărului Gafencu, care milita activ pentru menținerea în viața a mișcării legionare.

Astfel, și-a săvârșit sentința la închisorile de la Aiud (1941-1949), Pitești (noiembrie-decembrie 1949) și Târgu Ocna (1949-1952), unde a fost un adept al ortodoxiei, regimul dur al detenției, torturile și bolile contactate aici întărindu-i credința.

Iata si ce putem citi la EXCLUSIV Scandalul „Valeriu Gafencu“, reaprins la Tribunalul Bacău. „Sfântul Închisorilor“ ar putea redeveni cetăţean de onoare al oraşului Tîrgu Ocna de pe ziarul Adevarul, ziar care nici el nu poate fi suspectat de simpatii legionare:

[…]
Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, printr-o adresă făcută autorităţilor din Tîrgu Ocna a menţionat argumentele care susţin oportunitatea retragerii titlului onorific.

„Tribunalul Militar al Corpului 4 Armată din 25 mai 1941 a dispus condamnarea unui lot de 18 persoane şi a lui Valeriu Gafencu, pentru participarea la Rebeliunea Legionară. Gafencu a fost învinuit de faptul că în calitate de conducător al frăţiilor de cruce din Iaşi a instigat direct pe elevii Liceului Naţional din Iaşi la nesupunere faţă de legile şi autorităţile şcolare. A fost condamnat la 3 luni de detenţie şi o amendă de 2 mii de lei“

„Valeriu Gafencu a fost condamnat pe 5 decembrie 1941, de Curtea Marţială a Corpului 4 Armată, pentru crimă de constituire de asociaţiune şi activitate legionară potrivnică ordinei existente în stat, la 25 de ani de muncă silnică.  Având în vedere că Valeriu Gafencu a fost membru al unei organizaţii fasciste, fapt pentru care a fost condamnat de două ori de către statul român şi faptul că nu a fost condamnat niciodată la închisoare de către regimul comunist, considerăm că acordarea titlului de cetăţean de onoare reprezintă recunoaşterea şi încurajarea morală a imaginii unei persoane care a militat pentru valori şi principii incompatibile democraţiei“, precizează Alexandru Florian, directorul Institutului Elie Wiesel.

[…]
   Comentariu saccsiv:

Daca citatele din Adevarul sunt exacte, iata ca chiar Elie Wiesel subliniaza faptul ca Valeriu Gafencu nu a fost condamnat niciodată la închisoare de către regimul comunist. Deci a fost condamnat doar de catre regimul Antonescu. Deci condamnarile hotarate de regimul Antonescu sunt considerate bune tocmai de catre Elie Wiesel. Nu asta e concluzia? Altfel cum?
Pe de alta parte, iata ce putem citi la Institutul Elie Wiesel cere retragerea titlului de cetăţean de onoare mareşalului Ion Antonescu de pe Stiri pe surse:

Institutul ”Elie Wiesel” cere Primăriei Târgovişte retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat în anul 2000 mareşalului Ion Antonescu, personaj controversat al istoriei noastre (condamnat pentru crime de război şi al cărui nume nu a fost reabilitat).

Despre această situaţie de la Târgovişte se vorbeşte şi în ”Raportul privind situaţia libertăţii religioase în România în anul 2013” al Ambasadei SUA la Bucureşti.

”Încălcând legislaţia în vigoare, primarul oraşului Târgovişte a continuat să refuze să anuleze titlul de cetăţean de onoare acordat mareşalului Ion Antonescu, liderul român pro­nazist din perioada celui de­al Doilea Război Mondial, care a fost executat drept criminal de război responsabil de uciderea a 280.000 de evrei români şi ucraineni”, se arată în raportul postat pe pagina de internet a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Reprezentanţi ai institutului ”Elie Wiesel” au declarat că au  trimis o adresă către Primăria Târgovişte, în urma căreia nu s­a primit niciun răspuns, dar numele lui Ion Antonescu a fost scos de pe pagina de internet a primăriei, unde sunt prezentaţi cetăţenii de onoare.

”În privința adresei amintite, transmise de către Institutul „Elie Wiesel” către Primăria și Consiliul Local din Târgoviște, nu s­a primit niciun răspuns din partea acestor autorități publice”, se arată într­o adresă a Institutului ”Elie Wiesel” .

În document se face referire şi la lagărul de evrei de la Teiş. ”În ceea ce privește lagărul de la Teiș­Târgoviște vă putem spune ca a fost înființat în iulie 1941. Aici au fost internați evrei evacuați din Ploiești (1190 de persoane) și 157 de români comuniști și legionari. Lagărul a funcționat până în noiembrie 1941 când o parte dintre cei internați la acel moment (213 persoane) au fost mutați la Găești pentru muncă în folos obștesc, iar o altă parte (235 persoane) au fost eliberați și au primit dreptul de a­și stabili reședința în orice capitală de județ cu excepția regiunii petrolifere și a Bucureștiului”, se mai spune în adresa Institutului ”Elie Wiesel”.

Mareşalul Ion Antonescu a primit titlul de cetăţen de onoare al municipiului Târgovişte pe 8 septembrie 2000. În acel an 24 de persoane au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului, printre acestea Ion Iliescu, Ilie Ilaşcu.

Un an mai târziu şi Adrian Năstase primea titlul de cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte. Şi îl amintim pentru că Guvernul Năstase a dat în martie 2002 o ordonanţă de urgenţă „privind interzicerea organizaţiilor şi

simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

Asta s­a întâmplat la presiunea publică, după ce au fost amplasate mai multe statui ale lui Ion Antonescu sau unele străzi au fost numite după mareşal.

La Târgu Mureş, ca să ajungi la Memorialul Victimelor Holocaustului trebuia să treci pe Bulevardul ”Ion  Antonescu”. Consilierii locali de la Târgu ­Mureş au fost somaţi de reprezentanţii Ligii “Pro Europa” (LPE) să înceapă demersurile pentru schimbarea numelui bulevardului Ion Antonescu, în caz contrar aleşii locali fiind pasibili de puşcărie. Numele străzii este acum Bulevardul Cetății.

Mareşalul Ion Antonescu a fost cetăţean de onoare şi la Piatra Neamţ, dar autorităţile locale i­au retras titlul.

În schimb autorităţile locale din Târgovişte, în Enciclopedia municipiului Târgovişte, lucrare editată în 2011 şi finanţată în întregime de Primăria Târgovişte scriu despre legătura dintre mareşal şi municipiu. Tot în enciclopedie sunt enumeraţi cetăţenii de onoare, printre care şi Ion Antonescu, scrie www.stiridb.ro

   Comentariu saccsiv:

   Aha. Iata deci ca acelasi Elie Wiesel ne spune ca regimul Antonescu n-a fost totusi bun. Si nici hotararile sale si nici condamnarile sale, caci spune: “Aici au fost internați evrei evacuați din Ploiești (1190 de persoane) și 157 de români comuniști și legionari.”

Hm. Eu nu pricep cum vine asta. Indiferent cat mi-ar explica adeptii lui Einstein ca merge in teoria relativitatii, degeaba. Mintea mea refuza sa accepte. E ca-n bancul ala cu nevasta ce a nascut doi gemeni, unul alb si altul negru, iar sotul umbla pe strazi strigand: “Dar cum aia ma-sii?”

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on aprilie 24, 2016 at 5:29 am

    Episcopul Sofronie despre pericolul islamizării

    Apreciază

  2. Orthodox said, on aprilie 24, 2016 at 5:48 am

    ROSTIREA ANATEMELOR !

    Apreciază

  3. Orthodox said, on aprilie 24, 2016 at 5:49 am

    Apreciază

  4. Orthodox said, on aprilie 24, 2016 at 5:49 am

    Apreciază

  5. tom beron said, on aprilie 24, 2016 at 6:30 am

    Foarte actual: MARELE INCHZITOR DE DOSTOIEVSKY…LA FEL CA SI ‘EURO-MONAHII”..”EURO-POPII”..”EURO-PATRIARHUL’..

    Apreciază

  6. ionutignat111 said, on aprilie 24, 2016 at 1:15 pm

    Nu e nimic legat de nicio teorie a relativitatii in toata treaba asta. Pur si simplu Florian si toata satra lui de mafioti de la „elie vizel” cosidera de bune deciziile tribunalelor antonesciene doar cele care le convin lor in demersul de a scoate din constiinta romanilor ca legionar=om drept si a-l transforma in legionar=criminal. Si ei stiu ca „holocau$tul din Romania” e o facatura ordinara dar mizeaza pe obedienta autoritatilor centrale. Pana la urma adevarul va iesi la iveala.

    Apreciază

  7. templier's blog said, on aprilie 24, 2016 at 7:46 pm

    Carte:
    Cuvioșii pustnici din Bucegi: epopeea Sfinților. Jurnalul unor descoperiri sfinte
    https://templierblog.wordpress.com/2016/04/24/cuviosii-pustnici-din-bucegi/

    Apreciat de 1 persoană

  8. manolache said, on aprilie 24, 2016 at 10:52 pm

    Nu Florian este problema, ci Crin. Si il mai cheama si Antonescu…Ori de cate ori ne vom aminti de aceasta lege scrantita la cap, adica in mintea celor care au conceput-o, sa ne amintim si faptul ca Marian Munteanu s-a inscris in partidul care a sustinut-o, adica a semnat-o, retroactiv.
    La wiki scrie ca Moses Rosen ” urmare a venirii la putere a guvernului național-legionar Ion Antonescu-Horia Sima este acuzat de comunism și deportat în lagărul de la Caracal „.
    Istoricii, altii decat discipolii lui Zoe Petre, ar putea cauta prin arhive pentru a ne lamuri ce a fost cu respectiva condamnare. In mod cert s-ar afla lucruri foarte interesante, lamuritoare si pentru situatia in discutie.
    Tot la wiki scrie:”La data de 1 iulie 1991, rabinul Moses Rosen a oficiat o comemorare a 400.000 de evrei victime ale Holocaustului de pe teritoriul României (inclusiv Transilvania de nord). Atunci a fost menționată pentru prima dată cifra de 400.000 evrei victime ale Holocaustului din România. Întrebat de ce nu s-a menționat pănă atunci această cifră, Moses Rosen a afirmat că „din 1941 până în 1991 nimeni n-a pomenit această cifră pentru că evreii au fost așa de terorizați în România încât nici măcar nu îndrăzneau să verse lacrimi pentru morții lor”.
    Pe baza acuzațiilor sale, Senatul Statelor Unite ale Americii a emis la 11 iulie 1991 (la numai zece zile de la comemorare) o rezoluție care „condamnă resurecția antisemitismului și a intoleranței etnice din România”.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Moses_Rosen

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 24, 2016 at 11:06 pm

      manolache

      Crin Antonescu e o marioneta.

      Apreciază

      • manolache said, on aprilie 24, 2016 at 11:56 pm

        Corect, dar fiind roman si PNList, este cu atat mai condamnabil pentru modul in care a tradat.
        Este o mare mizerie sa faci parte dintr-un partid „national” si sa fii autorul unui document care ofenseaza memoria natiunii pe care o reprezinti politic.

        Apreciază

  9. […] CULMEA RELATIVITATII: Valeriu Gafencu a fost CONDAMNAT DE ANTONESCU. Apoi ELIE WIESEL invoca acesta … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.