SACCSIV – blog ortodox

URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti sistem tocmai prin atacarea sa de catre mass-media in articole anti ortodoxe, anti nationaliste si pro sistem

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 13, 2016

   Realii nationalisti nu-l considera pe Marian Munteanu a fi un real nationalist. Cititi va rog si comentariile de la:

MARIAN MUNTEANU – propunerea PNL la alegerile pentru PRIMARIA CAPITALEI

Si mai e si ecumenist:

Video: MARIAN MUNTEANU – ECUMENIST

Iata insa cum o fantastica masinatiune a fost demarata de mass-media, aceasta colosala uzina de naucit masele:

Dezlantuirea nationalismului de grota in prime-time. Marile pericole ale nominalizarii lui Marian Munteanu  de pe Hotnews, scris de Cristian Pantazi

Romania s-a trezit peste noapte pe harta tarilor cu miscari nationaliste ajunse in mainstream. Dacopatii, fundamentalistii crestini, adversarii UE si NATO, admiratorii legionarilor au acum un reprezentant la virful politicii. Pe Marian Munteanu, livrat de un PNL in degringolada si manevrat de forte obscure. 
Romania scapase pina acum de acest flagel al inceputului de secol in Europa, ceea ce era o mare bila alba intr-o regiune dominata de framintari nationaliste si xenofobe. Pregatiti-va acum pentru dezlantuirea unor idei intunecate, de Ev Mediu politic.
Lansarea lui Marian Munteanu in politica mare are la baza un scenariu prost regizat. Omul si-a lansat recent o platforma civica ultra-nationalista si populista, plus participarea intr-o alta initiativa similara.
De cel putin trei luni e rasfatat in studiourile citorva televiziuni de stiri, remarcindu-se Realitatea TV in incercarea de a-i oferi notorietate. Ceea ce parea doar o cautare natinga de rating s-a dovedit o operatiune mediatica eficienta.
Cetatenilor dezamagiti de clasa politica li se oferea un discurs in aparenta nou: Romania e exceptionala si merita ceva nou, strainii trebuie sa plece cu tot cu companiile lor hraparete si sa ne dea inapoi resursele, ortodoxia e inima acestei tari etc.
Cetatenilor li se livra si un vector pentru aceste idei: Marian Munteanu, cu aura de luptator anti-comunist, anti-Iliescu, anti-mineri. Cetatenilor nu li se spunea insa ca acest personaj a fost candidatul la presedintie al „calaului” sau din iunie 1990, Virgil Magureanu, fostul sef al SRI pe care insusi Munteanu il acuzase de reprimarea violenta a Pietei Universitatii.
Cetatenilor nu li se spunea ca acelasi Marian Munteanu are un discurs similar cu monstri nationalisti ai trecutului, precum Vadim Tudor ori Funar. Cetatenilor li se livra un produs de marketing politic, fara P pe ecran. Cum-necum, Romania scapase pina acum de dementa nationalismului.
Ultima incercare de impunere in mainstream a acestei agende obscure a esuat lamentabil, odata cu Dan Diaconescu. Dar in memoria noastra au ramas vii ravagiile facute in morala colectiva de Vadim, Funar, Vatra Romaneasca, PUNR.
Nu ni le doream renascute. Vedem insa cu totii cum in online, cel putin, se manifesta de citiva ani o miscare ultra-nationalista alimentata de site-uri ce promoveaza agenda Rusiei. Ma temeam de momentul in care isi vor gasi un reprezentant politic legitim in prim-planul scenei.
Iata ca momentul a venit. A venit de pe axa PNL – Realitatea TV. E al doilea episod controversat intr-o luna, dupa ce acelasi PNL a propus-o pe ziarista Oana Stanciulescu (tot de la Realitatea) pentru conducerea TVR, o numire dezavuata puternic de o parte insemnata a societatii din cauza pozitionarii dubioase a ziaristei fata de figuri marcante ale miscarii legionare.
Acum, PNL ni l-a dat pe Marian Munteanu, despre care site/uri legionare scriu ca isi gindeste miscarea politica in termeni legionari. E un pattern la PNL sau e doar o intimplare? Eu cred ca e un pattern. Alina Gorghiu ar fi spus in particular, potrivit BN24.ro, ca PNL trebuie sa se conecteze la filonul nationalist din societate.
Nu o cred capabila sa articuleze asemenea idei, pe Vasile Blaga nu il cred interesat de asa ceva. Ideea vine din alta parte. Dan Tapalaga scrie ca e posibil sa aiba legatura cu axa Hellvig – Rares Bogdan. Daca e reala, ar fi a doua implicare a sefului SRI in politica la virf, dupa episodul ratat cu Cristian Busoi.
De ce s-ar juca seful SRI cu focul? Inca nu mi-e clar, vom afla zilele urmatoare, dar acum vad citeva efecte certe ale nominalizarii lui Marian Munteanu in cursa pentru primaria Bucuresti:
– nationalismul de cea mai joasa factura are acum o voce legitimata politic la cel mai inalt nivel
– nationalismul de grota are acces in prime time la tv, cu efecte pe care le vom vedea pe termen lung
– curentul deocamdata subteran anti-occidental va fi puternic alimentat de Marian Munteanu, cu riscul ca Romania sa basculeze dintr-o pozitie echilibrata intr-una similara cu Ungaria ori Polonia
– biserica ortodoxa (care nu stiu daca e implicata in vreun fel in sustinerea lui Munteanu) primeste gratuit reclama si sustinere intr-un moment dificil
– devine transparenta ideea de compromitere a societatii civile. Cind Marian Munteanu insusi, dar si sustinatorii lui politici si mediatici vorbesc despre el ca un candidat ne-politic, un candidat al societatii civile, asta e o neobrazare si o jignire fara seaman. Speriati dupa episoadele Uniti Salvam si Colectiv de forta societatii civile neinregimentate, politicieni si securisti laolalta fac acum tot posibilul pentru a o compromite. Marian Munteanu serveste perfect cauzei
– Compromiterea oricarei discutii legitime despre capitalul romanesc. In societate exista o framintare legitima legata de egalitatea de sanse intre capitalul romanesc si cel strain, si discutia are nevoie de un cadru civilizat pentru a gasi eventuale solutii corecte pentru sprijinirea capitalului autohton. Cum sa mai deschizi insa discutia cind tema e confiscata de Marian Munteanu?
– relatia cu maghiarii va cunoaste, probabil, noi momente tensionate. Nu va dura mult pina cind nationalistii vor identifica in unguri tinta legitima. Istoria se repeta.
– companiile straine vor deveni tinta unor atacuri virulente
– Rusia nu poate fi decit fericita sa vada cum Romania isi ridica singura un val nationalist, fara ca Moscova sa investeasca bani si energie (cum a facut-o in atitea tari europene pentru a le destabiliza).
Marian Munteanu e si un test de maturitate pentru societatea romaneasca. Vom vedea cum il trecem.

De ce Marian Munteanu este un pericol pentru democraţie de pe Adevarul

Propulsarea lui Marian Munteanu în postura de candidat al PNL la funcţia de Primar General al Capitalei este un moment critic pentru democraţia românească.
Este momentul în care un reprezentant al unui curent ideologic tradiţionalist, mistic, ortodox, antimodernist şi antieuropean, susţinut de  organizaţii xenofobe, primeşte legitimitate publică de la unul dintre partidele democratice al României. Dacă în istoria ţării mai există un astfel de moment trist care îmi vine imediat în minte privind asocierea unui partid democratic cu o mişcare profund antidemocrată, este cel al pactului de neagresiune electorală semnat în 1937 de Iuliu Maniu şi Corneliu Zelea Codreanu.

Sigur, mulţi dintre exegeţii domnului Marian Munteanu, dar şi dintre postacii PNL, mă vor înjura cu foc pentru această comparaţie, însă pentru a demonstra cine este acum, în anul 2016, Marian Munteanu şi pe cine reprezintă el, este suficient să intri pe pagina de Facebook a „Grupului pentru România“, al cărui mentor este fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii, care este plină de materiale cu tentă xenofobă şi extremistă. Redau doar un text de pe această pagină, cu referire la soluţiile economice propuse de această mişcare pentru „prosperitatea neamului românesc“:

„Lege privind construcţia economiei democratice (Proiect)

Articolul 1.

Se constituie Fondul Naţional de Capital Distributiv, care se alimentează din următoarele surse: a) impozitul progresiv pe marile proprietăţi; b) veniturile realizate de statul român prin confiscarea averilor dobândite ilicit; c) veniturile realizate de statul român prin administrarea capitalului aflat în proprietate publică; d) alte surse prevăzute de lege.

Articolul 2.

(1) Impozitul progresiv pe marile proprietăţi este plătit de persoanele fizice şi juridice române care deţin în proprietate active reale şi financiare cu o valoare totală mai mare de 500.000 de euro. (2) Cotele de impozitare progresivă a marilor proprietăţi se stabilesc anual, prin hotărâre de Guvern, astfel încât să se asigure preluarea la Fondul Naţional de Capital Distributiv a 20% din PIB, în fiecare an.

Articolul 3.

(1) Sumele colectate la Fondul Naţional de Capital Distributiv sunt folosite astfel: a) 80% pentru împroprietărirea cu capital productiv a cetăţenilor ţării; b) 20% pentru crearea de capital aflat în proprietate publică. (2) Sumele colectate la Fondul Naţional de Capital Distributiv se repartizează, în fiecare an, pe judeţe şi municipiul Bucureşti, proporţional cu numărul locuitorilor acestora.

Articolul 4.

(1) În primii 10 ani de aplicare a legii, fiecare cetăţean major al României va primi de la Fondul Naţional de Capital Distributiv suma de 20.000 de euro, pe care o va folosi pentru cumpărarea de capital productiv: terenuri, construcţii, maşini, utilaje, echipamente etc. (2) Cei 18 milioane de români majori vor primi cele 20.000 de euro, eşalonat, pe parcursul celor 10 ani. (3) Cetăţenii vor putea accesa cele 20.000 euro ca persoane fizice autorizate sau ca asociaţi în persoane juridice cu scop lucrativ: asociaţii familiale, societăţi comerciale, cooperative, etc. (4) Selecţia cererilor de finanţare se va face prin concursuri de proiecte, asemănătoare celor utilizate la accesarea fondurilor europene.

Articolul 5.

(1) Începând cu anul 11 de aplicare a legii, vor fi împroprietăriţi cu capital de la Fondul Naţional de Capital Distributiv numai tinerii cetăţeni români, la împlinirea vârstei de 18 ani. (2) Suma cu care va fi împroprietărit fiecare tânăr cetăţean român va fi stabilită, anual, prin hotărâre de Guvern, dar nu va fi mai mică de 50.000 de euro

Articolul 6.

Cetăţenii vor putea folosi banii primiţi de la Fondul Naţional de Capital Distributiv şi pentru cumpărarea de acţiuni la societăţi comerciale create prin investiţii făcute de Fondul Naţional de Capital Distributiv.

Articolul 7.

Activele achiziţionate cu bani primiţi de la Fondul Naţional de Capital Distributiv nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, potrivit legii.

Articolul 8.

Tinerii, în vârstă de până la 35 de ani, care nu au şi nu au avut o locuinţă în proprietate, pot opta ca jumătate din sumele cuvenite lor, conform art. 4 şi art. 5, să fie folosite pentru plata parţială sau integrală a preţului primei lor locuinţe.

Articolul 9.

Organizarea şi funcţionarea Fondului Naţional de Capital Distributiv se stabilesc prin hotărâre de Guvern.“

Într-adevăr, un proiect liberal 100% şi profund democratic. Şi Dan Diaconescu ne promitea câte 20.000 de euro. Pe el liberalii nu l-au crezut, însă pe adepţii lui Marian Munteanu se pare că îi iau serios în calcul. Pagina de Facebook al Grupului pentru România este plină de astfel de baliverne naţionaliste, anticorporatiste, antieuropene etc. Nu mă pot abţine şi mai prezint un fragment dintr-un text, în speranţa că cineva cu mintea deschisă din rândul liberalilor va sesiza pericolul asocierii cu Marian Munteanu:
„Regii geto-daci Dromihete, Burebista şi Decebal, împăraţii romani de origine dacică Regalianus şi Galerius, marile figuri medievale care au stat în faţa Porţii Otomane – Mihai Viteazul (numit şi Malus Dacus), Iancu de Hunedoara (numit şi Ioan Getul) sau Ştefan cel Mare, ne vorbesc peste timp despre un neam care a însemnat ceva în istoria lumii. Este vremea să le respectăm acestor înaintaşi blazonul, urmându-le exemplul. Recâştigarea identităţii risipite înseamnă recâştigarea suveranităţii.“
Marian Munteau din 2016 nu mai are nimic în comun cu liderul Pieţei Universităţii din 1990. A evoluat periculos pentru democraţie. Nu cred că este un om care să promoveze violenţa în dezbaterea publică, însă susţinătorii lui din diversele asociaţii care apără „identitatea naţională“ şi „poporul român“ ne-au arătat de multe ori că pumnii şi înjurăturile pot lua locul dezbaterii civilizate (exemplu: anti-manifestaţiile de la paradele minorităţilor sexuale).

Sincer, sunt îngrijorat. Nu vrea să fiu martorul unor timpuri în care femeile din România vor fi nevoite să plece în Bulgaria pentru a întrerupe o sarcină nedorită, nu vreau ca religia să devină disciplină obligatorie în şcoli, nu vreau ca statul să controleze economia, nu vreau…

  1. Am revăzut pe YouTube emisiunea lui Rares Bogdan, din 3 martie 2016, în care l-a avut invitat pe Marian Munteanu. Toată discuţia îmi reconfirmă temerile că Marian Munteanu nu este decât un demagog de genul C.V. Tudor sau Dan Diaconescu, într-adevăr mult mai inteligent (periculos) în limbaj, cu un discurs profund religios şi naţionalist. Foloseşte des expresia„poporul român“ şi nu pe cea de „cetăţenii români“, pentru a face diferenţa între „poporul necăjit“ şi elementele alogene corupte. Nu lipsesc nici referirile mesianice de tipul „destinul creştin al românilor“. Una peste alta, este interesantă reactivarea în spaţiul public a lui Marian Munteanu venită într-un moment în care societatea civilă îşi caută formule prin care să-şi promoveze lideri ce pot fi o alternativă la actuala clasă politică. Marian Munteanu, luat în braţe de PNL, nu este oare doar oferta mascată a actualei clase politice de a răspunde solicitărilor „străzii“ de a avea politicieni noi? Să nu uităm că domnul Munteanu s-a mai jucat de-a politica şi cu Virgil Măgureanu.
    Dan Tapalagă îl atacă dur pe Marian Munteanu: „Cine l-a găsit pe acest Dan Puric neterminat şi l-a vârât pe gâtul liberalilor?” de pe EVZ

Jurnalistul Dan Tapalagă arată în editorialul sau despre cât de neinspirată a fost alegerea PNL-ului în ceea ce priveşte candidatura la Primăria Generala a Capitalei prin numirea lui Marian Munteanu.
„Cum de l-au înghiţit toţi fără să regurgiteze în secundă doi? Ce o fi fost în capul lor? A treia propunere a liberalilor, după Buşoi şi Orban, este un delir mistico-naţionalist, cu substrat antioccidental, de inspiraţie legionară, născut în spumă tulbure a anilor 90.”

Dan Tapalagă continuă pe aceeşi nonta critică tot editorialul sau care arată mai mult a revoltă faţă de PNL:

„Marian Munteanu – candidat la primăria Bucureştiului reprezintă o ruşine pentru un partid care se pretinde liberal, mai ales că vine după alte două rateuri istorice. Buşoi a fost impus artificial de amicul sau de la SRI, Eduard Helvig şi s-a retras, Orban s-a predat după ce procurorii l-au acuzat că cerut bani în campanie că să plătească două televiziuni. Cam aşa s-a scris, la alegerile locale din 2016, falimentul unui partid. Aceste erori flagrante sunt ori semnele unui odios blat cu PSD, dorit atât de mult de Petrache şi Atanasiu, ori asistăm la spectacolul prostiei politice în stare pură.

Atât mai are de oferit un partid rămas fără cap, fără oameni, fără direcţie şi fără strategie: copia nereuşită a lui Dan Puric.”

  1. Munteanu – o emanație a incendiului din Colectiv? de pe REPUBLICA, scris de Cristian Tudor Popescu

După Colectiv, scriam că singurul mod în care moartea celor uciși de corupție poate căpăta o noimă este trimiterea în alegerile din 2016, de către societatea civilă, a unor oameni noi și curați, care să lupte cu ștablișmentul etern al Parlamentului și primăriilor.

Mai sunt câteva săptămâni până la alegerile locale și „oamenii noi și curați” rămân o ficțiune din mintea mea obosită. Aceleași șulfe unsuroase sunt scoase în față, în vreme ce zisa societate civilă tace și nu face, în manieră Iohannis.

În schimb, PNL lucrează. După ce dna coprezidentă Gorghiu a întâmpinat retragerea lui Ludovic Orban, acuzat de corupție, din poziția de candidat PNL pentru primăria Capitalei ca pe venirea primăverii și renașterea naturii, toată numai zâmbet și floare, coprezidentul Blaga vestește că, în mai puțin de 24 de ore, PNL are soluția. Păi, dacă-i așa, dacă Orban era schimbabil pe loc, de ce l-ați mai pus? – m-am întrebat și eu.

Dar vin alte întrebări după ce l-am văzut pe fulgerătorul înlocuitor anunțat de dna Capră și dl Căprar, extras din nelimitatele „resurse umane” ale PNL, evocate cu mândrie de dna Capră.

La început de ianuarie 1990, un individ cu barbă, tânăr, alură de barbudos cubanos, vorbea studenților din Institutul Politehnic în calitate de reprezentant al FSN, emanația Revoluției, cum zicea dl Ion Iliescu. În primă fază, M. Munteanu a încercat ralierea studenților IPB sub sigla FSN. Zbiera dintr-un balcon interior pe care-l cunosc bine ca absolvent al Automaticii. Tentativa lui a fost sancționată de studenți cu strigăte hotărâte de Huo FSN!. Caricatura de Fidel Castro s-a repliat instant: „Asta înseamnă că voi nu recunoașteți autoritatea Frontului! E-n regulă!”. Tinerii au început să aplaude.

Așa că nu m-am mirat prea mult să-l văd pe revoluționar devenind un dubios și prosper biznismen. Îngemănarea lui politică cu fostul turnător la Securitate Virgil Măgureanu, șef SRI după `90, mi s-a părut în firea omului. Ca și apariția la serbările de la Putna, în precampania electorală din 2004, a unui M. Munteanu, împreună cu niște ciraci, în cămeșoaie, afișând un crucioi în stil neolegionar.

În clipa de față, dl Miron Cozma, și el revoluționar anti Iliescu din Piața Universității, după cum se autodeclară, face pereche ca disident anticomunist cu dl Munteanu…

Deci, să ne mire vocația de primar al Capitalei pe care și-a descoperit-o ieri dl Munteanu? Nicidecum, toată viața omul s-a ocupat cu binele urbei, apă-canal, transport public, fluidizare trafic, termocentrale, curățenia orașului, dat zăpada, după cum v-am spus.

Interesante sunt procesele biochimice din encefalul dnei Capră și dlui Căprar, interconectate cu cel al dlui Iohannis, care au dus la această alegere a PNL – Orban măcar, cu hibele și bâlcismele lui, era bun tehnic în postura de candidat, chiar pricepându-se la administrarea Bucureștiului, cum a demonstrat în campania pentru Primărie din 2008.

  1. Munteanu la ce-o fi bun? Acesta e omul nou și curat al liberalilor? Cine votează corcitura asta revoluționaro-securistoido-legionaroido-șmenară? Piața Universității, minerii sau pensionarii organelor?

Că PNL și-a propus ca obiectiv pierderea alegerilor pentru Capitală, am înțeles de mult. Dar de ce țin liberalii ca PNL să devină acronimul lui PeNibiL, nu știu.

Comentariu saccsiv:

   Despre Cristian Pantazi am mai scris:

MESAJ. Pana nu se reformeaza, BOR nu mai primeste bani de la buget

Si despre Cristian Tudor Popescu:

Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata pentru a controla oamenii

Cristian Tudor Popescu VREA ARESTAREA PREOTILOR “care iau dreptul de Paşti, de Crăciun, botezuri şi înmormântări bani negri” …

Cand astfel de jurnalisti scriu astfel de articole pe astfel de ziare, un nationalist, fie el si doar moderat, nu poate decat sa se umple de scarba. Si daca nu e cu bagare de seama, va zice desigur ceva de genul: “Aha, pai daca astia il injura, se cheama ca Marian Munteanu e bun”.

Asta ar fi un iepure pe care SISTEMUL il impusca cu ocazia asta.

Dar mai e unul. Se profita la maxim pentru a se improsca la greu cu noroi in orice mesaj nationalist, ortodox, opozitie la activismul homosexual ce ne impune acceptarea casatoriilor gay si adoptia de copii de catre acestia sau lupta anti avort. Si in general se va declansa cu ocazia asta un atac furibund impotriva a orice e anti sistem. Asta ca sa nu-i scape din lesa pe nehotaratii ce vad bine ca totul a putrezit in jur dar care inca nu s-au trezit.

 

Tagged with:

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihail said, on aprilie 13, 2016 at 8:38 pm

    Mai e atacat Marian Munteanu și de capra aia de Simona Tache, pe blogul ei și de poetul ateu Florin Iaru

    http://www.simonatache.ro/2016/04/13/marian-munteanu-avem-de-ales-intre-a-fi-robi-ai-lui-dumnezeu-si-robi-ai-pacatului/

    Apreciază

  2. ovidiu said, on aprilie 13, 2016 at 9:07 pm

    MM paraziteaza un partid mare cu un bazin electoral semnificativ in special in zona tinerilor si a persoanelor din zona corporatista / antreprenoriala care musca si din partea unor asiatati social ori bugetari (vezi sustinerea legilor de asistenta sociala / crestere salariala / darea in plata). Pe de alta parte atrage o parte importanta a electoratului care se crede de dreapta dar nu face nimic in acest sens (nici macar nu se informeaza).

    O constructie noua cum incerca sa faca printr-un partid abia inregistrat este mai greu de dus si se face in timp cu resurse mari etc. Se pare ca prin PNL are sansa de a ajunge mai repede la varf. Daca va fi ales o sa ne trezim cu el predinte peste 3 ani (si sa nu ne mire nimic pt ca are serviciile in spate pe filiera americano-iudaica care i-au inlesnit de altfel si afacerile cu arme – culmea, nimeni nu mai spune nimic despre asta desi la un moment dat era o stire aproape banala – se tace pt ca este greu de inteles cum un om batut de securitate si apoi de mineri ajunge, la randul lui, sa se imbogateasca din comert cu arme pentru schilodirea / omorarea unor oameni; sau, mai degraba, este calcaiul lui Ahile pentru a face frumos dupa cum i se cere; o fi el pro-american si in vizita cu ambasada dar tot dosarul e baza).

    Presiunea captarii electoratului cu tendinte nationaliste care tinde spre pastrarea unor valori traditionale (in special morala crestina) ii determina pe cei din spate sa scoata in fata astfel de personaje. Aceasta vine pe fondul cresterii nemultumirii populatiei in urma unor legi ce atenteaza la viata si libertatea oamenilor (vaccinuri, educatie, big brother etc) si, ca atare, se creaza un val ce va tinde spre extrema dreapta, dar si pe acela al coagularii unor oameni apropiati de Biserica si care au inceput sa fie sustinuti de aceasta.

    Cei din Biserica sunt putini si ar putea insemna ceva numai daca ar putea capacita nemultumitii la care faceam referire mai devreme. Trebuie asadar sa vina cineva care sa-i sufle si s-a eliminat si acest pericol. Pe de alta parte vedem ca se dau lovituri peste lovituri pentru indepartarea oamenilor de Biserica sau de cei care o sustin.

    Manipularea este uriasa si prinde destul de bine. Chiar si cu cantecelul acela problema se pare ca nu este la cei care au jignit (spunand ca Dumnezeu nu este decat in unele biserici) ci la cei care nu s-au lasat calcati in picioare si au reactionat.

    Fain, nu-i asa?

    Apreciază

  3. marian said, on aprilie 13, 2016 at 9:07 pm

    Nu l-am auzit spunand NICIODATA CA TARA NOASTRA A FOST FURATA DE CATRE JIDANI.
    Tot ce latrau la microfonul din balcon era acel detestabil ‘jos comunismul’.
    Ce scarnavie de om acest pletos vandut satanei.
    Au distrus o tara au ASASINAT PESTE 10 MILIOANE DE ROMANI.
    E nevoie de un stat paralel, antijidanesc, in care sistemul satanic sa fie declarat in afara legii si combatut corespunzator.
    Bulgarii au prins niste tiganoi de araboi si le-au legat mainile, prin militii paralele independente de stat. De asa ceva avem nevoie, daca ne vrem tara inapoi.
    Dar oare chiar vrem?
    Lumineaza Doamne calea romanilor!

    Apreciat de 1 persoană

  4. nikodim said, on aprilie 13, 2016 at 9:17 pm

    CP, CTP, MM si multe alte jivine de utilizare istorico-sezoniera deopotriva cu ei, sunt defapt serpi veninosi ouati si clociti in incubatorul ocult din serparia canalizarilor media, cu scopul clar de a perpetua si a-si scuipa permanent secretiile veninoase care distrug Tara atat la modul propriu cat si la figurat, in ultimul sfert de veac parca mai abitir decat oricand in istoria Tarii.
    In aparenta, ei ar fi serpi de specii diferite care sasaie si se reped agresiv unii la altii de ochii injectati de patimi ai lumii, dar adevaratele tinte ale muscaturilor este chiar aceasta lume multa, bolnava de supraconsumism sub-animalic si materialism vadit antiduhovnicesc, indobitocita deja intr-atat de veninul lor scuipat din ecrane de limbile lor bifurcate, incat aceasta lume nu mai are discernamant… Lume care spera si se agita, votand din cand in cand la comanda perfida a naparcilor, aceiasi elita mizerabila si nociva de-o potriva cu ele.

    P.S.
    Si in toata aceasta serparie a „valorilor si idealurilor” pe care noi o realegem mereu in mod vadit in detrimentul nostru, realizam totusi ca IL pierdem pe Dumnezeu, efectiv alungandu-L cu buna stiinta prin alegerea noastra.

    Apreciază

  5. ovidiu said, on aprilie 13, 2016 at 9:23 pm

    Si Elena Udrea spune ca MM este omul serviciilor (cia + mossad prin serviciul local sri): http://www.stiripesurse.ro/ce-tie-elena-udrea-despre-marian-munteanu-candidatul-pnl-la-primaria-bucure-ti_990565.html

    „Ce știe Elena Udrea despre Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria București

    Autor: Cristi Șelaru, Redactor

    PNL a ajuns la candidatul numărul 3 după ce un europarlamentar, Cristian Bușoi, și un deputat, Ludovic Orban, n-au reușit să treacă fie de testul impus de partid, în cazul primului, fie de cel al DNA, în cazul celui de-al doilea. Liberalii au apelat la cineva din afara partidului și l-au convins pe Marian Munteanu să intre în cursa pentru Primăria București. Imediat au început atacurile. Primele, chiar din partea societății civile, locul de unde Munteanu spune că vine. Ulterior, au apărut și câteva critici din partea politicienilor. Din rândul acestora se remarcă Elena Udrea, care pune sub semnul îndoielii apartenența lui Munteanu.

    Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

    ”Cine stabileste viitorii lideri locali?

    Avem o prima concluzie, dupa cazul Marian Munteanu: nu partidele. Nici electoratul, pentru ca acesta voteaza ce i se propune, ca urmare nu ii putem cere prea mult.

    Pentru ca partidele nu mai exista ca decizie, din cauza slabiciunii liderilor lor, jocul politic il face altcineva. Altcineva care anihileaza pe cei nedoriti, scoate din joben personaje convenabile pe care le impun cu usurinta politicienilor care tremura de frica si ar accepta orice, doar sa nu se trezeasca cu vreun dosar penal. Este si situatia lui Johannis care, pentru a scapa de acuzatiile de fals in dobandirea multelor case pe care le are, face ce stie cel mai bine: isi vede de plimbarile lui costisitoare cu sotia si este de acord cu ce i se cere sa faca.

    Al cui candidat este deci Marian Munteanu?

    Un raspuns ar putea fi, al acelorasi care l-au adus pe Johannis Presedinte pentru ca era cel mai usor de manipulat, prin diversiunea Diaspora, aceiasi care au facut diversiunea Strada cu care au adus Guvernul Tehnocrat… Aceiasi care vor decide cine va intra in noul Parlament din aceasta toamna…

    Sau a aparut altcineva intre timp?”, e mesajul Elenei Udrea.”

    Apreciază

    • nikodim said, on aprilie 14, 2016 at 8:45 am

      Si „imaculata” EU, vipera carei serparii este? Cine s-a gasit sa acuze? Exact ce spuneam mai sus. Se suiera serpii unii pe altii cu limbile lor bifurcate, doar de ochii lumii, scopul lor fiind sa muste tocmai aceasta lume.

      Apreciază

  6. mihai said, on aprilie 13, 2016 at 9:35 pm

    pai acest marian munteanu este un cal troian, bucuresteni nul va vota pe el ci pe cei din spatele lui, iar in alta ordine de idei haideti sa invatam din greseala grecilor cu tipras, tipras care inainte de a fi votat se dadea drept cu poporul pina cea fost ,,ales”, consecintele le vedem deja

    Apreciază

  7. Andrei Creacico said, on aprilie 13, 2016 at 10:19 pm

    Patriarhul întemniţat al Ierusalimului, Irineu: „Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul”
    http://lumea-ortodoxa.ro/patriarhul-intemintat-al-ierusalimului-irineu-biserica-ecumenista-nu-este-vie-ci-moarta-caci-minciuna-ucide-in-sine-tot-adevarul/

    Apreciat de 2 persoane

    • el said, on aprilie 14, 2016 at 12:40 am

      Multumim Andrei pentru asa veste frumoasa si spre Slava Lui Dumnezeu!
      VREDNIC si acest patraiarh acuzat de afaceri cu terenurile Bisericii din Ierusalim. Daca da asemnea comunicat nsemana ca putem deduce DE CE a fost inlaturat de oculti, si ca inchisoarea I-a PRIIT duhovniceste.
      Dumnezeu sa-l pazeasca si sa-l mangaie si pe noi sa nu ne lase fara Pastori ORTODOCSI !
      TREBUIE POMENIT la Diptice si Sf Liturghie !

      Patriarhul întemniţat al Ierusalimului, Irineu: „Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul”

      La 20 iunie 2015, Patriarhul legitim al Ierusalimului, Irineu I, fiind în stare de arest în Ierusalim s-a adresat către „toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale” cu o Epistolă prin care a condamnat ecumenismul ca erezie, iar Sinodul Pan-ortodox planificat pentru anul 2016 l-a declarat „lipsit de har şi scârbos în faţa lui Dumnezeu”.

      După cum e menţionat în Epistola Patriarhului legitim al Ierusalimului, Irineu, „Ecumenismul este un mozaic compus din erezii şi schisme. Ecumenismul este erezie. E o întreagă colecţie plină de toate ereziile şi pervertirile de credinţă, fiindcă ecumenismul adună şi uneşte într-un tot întreg pe toţi: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuţii şi pervertiţii în propria credinţă schismatici, chiar şi pe păgâni.”

      În mesajul său Patriarhul Irineu îndeamnă: „Ca niciodată, la această etapă decisivă, întâistătătorii Bisericii, episcopii puşi şi chemaţi de Dumnezeu pentru apărarea credinţei, trebuie să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinţilor Părinţi în apărarea Ortodoxiei faţă de cei care o vând şi o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău”.

      Redacţia noastră publică întregul mesaj al Epistolei Patriarhului Irineu în română şi în greacă:

      „Smerenia Noastră se adresează turmei Noastre şi către toată pleroma dreptslăvitoare a Ortodoxiei Universale, către fraţii noştri – întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, către fraţii noştri întru Hristos – părinţii Sfântului Mormânt.

      Având în vedere faptul că răsturnarea şi îndepărtarea Noastră silnică de la conducerea Patriarhiei Ierusalimului ce a avut loc în anul 2005 este necanonică şi nelegitimă, Noi declarăm că suntem unicul adevărat şi legitim Patriarh al Ierusalimului.

      În legătură cu faptul că sîntem acuzaţi de erezie, ecumenism, schismă, considerăm necesar a atrage atenţia asupra unui fapt binecunoscut în Biserică: cuviosul Agaton a acceptat liniştit toate jignirile, însă când a fost numit „eretic”, el s-a împotrivit spunând: „acele jigniri eu le-am acceptat pentru că ele sînt folositoare sufletului meu, iar pe aceasta nu o primesc, pentru că a fi eretic înseamnă a fi despărţit de Dumnezeu”.

      Astfel procedau Sfinţii noştri Părinţi, astfel ne învaţă să procedăm Mama noastră Biserica.

      De aceea, considerăm că este de datoria noastră să declarăm următoarele:

      Smerenia Noastră niciodată nu am fost şi nu sînt eretic şi ecumenist. Ecumenismul e un mozaic compus din erezii şi schisme. Ecumenismul este erezie.

      E o întreagă colecţie plină de toate ereziile şi pervertirile de credinţă, fiindcă ecumenismul adună şi uneşte într-un tot întreg pe toţi: de la cei care stau în Adevăr până la eretici, îi aderă la sine pe demult căzuţii şi pervertiţii în propria credinţă schismatici, chiar şi pe păgâni. Aici nici nu se pune în discuţie problema pocăinţei, dar ei toţi se consideră egali în cinste în faţa lui Dumnezeu. Unde poate fi adevăr în această adunătură scârboasă? Poate oare pe un arbore să crească şi fructe comestibile şi fructe otrăvitoare? Fructe dulci şi fructe amare? Biserica ecumenistă nu este vie, ci moartă, căci minciuna ucide în sine tot adevărul.

      Smerenia Noastră nu am introdus din nou Patriarhia Ierusalimului în Consiliul Mondial al Bisericilor, care este o gloată ecumenistă.

      Sînt total de acord, am susţinut şi susţin în orice mod posibil decizia veşnic-pomenitului Patriarh al Ierusalimului Diodor, care în anul 1979 a scos Patriarhia Ierusalimului din Consiliul Mondial al Bisericilor.

      Teoria ramurilor, răspândită şi recunoscută în Consiliul Mondial al Bisericilor, este lipsită de temei, odată ce comunităţile care s-au despărţit de Biserică nu sînt ramuri vii, ci ramuri rupte şi uscate. „De nu rămâne cineva întru Mine, se scoate afară ca viţa şi se usucă şi o adună pre ea şi în foc o aruncă şi arde” (Ioan 15,6).

      Cu referire la Soborul Panortodox preconizat a se desfăşura în anul 2016.

      Preasfinţia sa, Patriarhul Constantinopolului, pregăteşte împreună cu Bisericile Locale Sinodul Pan-ortodox, cică pentru a soluţiona problemele nerezolvate cu care se confruntă Biserica Ortodoxă.

      Dar, în primul rând, majoritatea întrebărilor de pe ordinea de zi a Sinodului Pan-ortodox deja au fost rezolvate în cadrul Bisericii Ortodoxe: ecumenismul, relaţiile cu cei de altă credinţă, postul, calendarul, botezul ortodox, căsătoria ş.a.m.d. De aceea, este un mare pericol ca la acest Sobor să aibă loc revizuirea perfidă a teologiei şi antropologiei ortodoxe.

      Iar, în al doilea rând, Preafericitul Patriarh al Constantinopolului şi întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe ignoră în totalitate faptul comiterii în anul 2005 a Infracţiunii Universale în privinţa Noastră. Ori ei şi-au împăcat conştiinţa crezând că eu din proprie voinţă m-am „zăvorât”, cerşind şi implorând locul pe tron?

      Însuşi Patriarhul Constantinopolului, „stând în locul cel sfânt” a stârnit Schisma în Sfântul Sion, în sânul Bisericii Mame, de unde a strălucit Adevărul şi Lumina în lume.

      Sfântul Duh lucrează doar în creştinii ortodocşi care stau în adevăr. El nu poate conlucra cu faptele nelegiuiţilor. De aceea, ignorarea de către întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe a problemei nerezolvate în legătură cu răsturnarea Noastră anticanonică de pe scaunul patriarhal face imposibilă de-Dumnezeu-insuflata desfăşurare a Sinodului şi, în acest caz, el va fi lipsit de Har şi neplăcut lui Dumnezeu.

      Ca niciodată, la această etapă decisivă, întâistătătorii Bisericii, episcopii puşi şi chemaţi de Dumnezeu pentru apărarea credinţei, trebuie să adopte atitudinea mărturisitoare a Sfinţilor Părinţi în apărarea Ortodoxiei faţă de cei care o vând şi o supun pe placul lumii acesteia care zace în rău.

      Te poţi mântui numai prin întoarcerea la Dumnezeul-Om prin pocăinţă cu toată osârdia şi sub toate aspectele, şi prin asumarea credinţei ortodoxe a Sfinţilor Apostoli, Sfinţilor Părinţi, a Sfintelor Soboare Ecumenice.

      Inima Noastră părintească nu mai suportă să vadă Trupul sângerând al Bisericii lui Hristos din pricina nelegiuiţilor şi apostaţilor, şi îndeamnă şi roagă pe toţi membrii Bisericii-Mame a Sionului şi a întregii Ortodoxii, precum şi pe toţi reprezentanţii organelor competente, să vină şi să ajute, cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste, la restabilirea ordinii canonice în Patriarhia Noastră, ca, odată cu izgonirea satanei şi a îngerilor săi din turma lui Hristos, să ne împărtăşim în Adevăr împreună cu Biserica-Mamă întemeiată de însuşi Hristos, spre slava credinţei şi spre slava poporului Dumnezeului nostru.

      Vă trimitem din belşug a noastră binecuvântare, aşteptând oricare muncă cirineică, rugându-ne ca de Viaţă Dătătorul Dumnezeu să-i lumineze pe toţi cu Lumina neapusă a Luminei Sale.

      Din Sfântul Oraş Ierusalim, anul 2015, iunie, ziua a 20-a

      Al vostru, întemniţatul Patriarh al Ierusalimului,

      Irineu I

      034.1

      034.2

      034.3

      034.4

      Sursa: catacomb.org.ua

      Apreciat de 2 persoane

  8. ovidiu said, on aprilie 13, 2016 at 11:49 pm

    Si daca iese scandal prea mare si nu poate candida o sa faca aceeasi treaba dar la o scara ceva mai mica. Oricum se alege cu o mediatizare uriasa care nu poate sa-i faca decat bine dupa cum afirma sociologii dar si Saccsiv intr-o alta postare (vezi: http://www.stiripesurse.ro/sociolog-scandalul-nu-ii-face-rau-lui-marian-munteanu-dimpotriva_990606.html)

    Consider insa ca prima optiune ramane sa castige primaria acum cu pnl pt ca acesta este un moment de rascruce in politica din Romania si-i deschide drumul spre Cotroceni (care ar putea veni chiar mai devreme daca este nevoie – ratoiul [sunt si rate mute, nu va mirati] acum sta la mana celor care trag sforile si-i pot da imediat un branci pe baza de case si fals in acte; doar sa sufli in directia lui si se prabuseste; insa nu poate sufla oricine si oricand, asta-i smecheria).

    Apreciază

  9. vasile said, on aprilie 14, 2016 at 12:08 am

    Aceiași rețetă ca si in cazul lui Klaus Iohannis. Un independent , candidat din partea PNL, atacat de o mare parte a mass-media, pentru a deveni, în ochii opiniei publice un martir.

    Apreciază

  10. yannis said, on aprilie 14, 2016 at 12:58 am

    Planul de exterminare a ORTODOXIEI – Ioan Vladuca

    Apreciază

  11. UNITATEA said, on aprilie 14, 2016 at 1:21 am

    Apreciază

  12. Orthodox said, on aprilie 14, 2016 at 4:50 am

    Apreciază

  13. picasso said, on aprilie 14, 2016 at 6:39 am

    Apreciază

  14. leon said, on aprilie 14, 2016 at 10:43 am

    Gandirea clara este estompata de teoriile conspirationiste elucubrante si de rea vointa. Asa ne place sa dam cu pietre, fara sa-i dam macar o sansa acestui om cu un mesaj clar si vertical, acelasi din 1990. Acesta este motivul pentru care Dreapta crestina nu a reusit sa se coaguleze, restul il fac infiltratii. Dupa cum spunea si Marian Munteanu : au invins ei (Iliescu and co.) nu pentru ca erau foarte capabili ci pentru ca am fost noi prea prosti..) Pentru mine, cel mai bun indiciu este cand vad ce pleiada il ataca pe Marian Munteanu: toata zona Neobolsevica de ” dreapta” gen Cristi Preda,Macovei featuring zona Basista, zona Pesedista si infiltratii. E bine

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on aprilie 14, 2016 at 10:54 am

      leon

      Prietene, dar asta chiar sarea in ochi, ce teorii conspirationiste elucubrante?

      Exact cum am spus: daca il ataca aia, e cel mai bun indiciu ca bla bla bla.

      Apreciază

  15. Ionut said, on aprilie 14, 2016 at 10:58 am

    Am niste semne de intrebare legate de Marian Munteanu, in ceea ce priveste comertul cu arme. Asta e chiar o problema, si ar trebui sa-l intrebe cineva amanunte legate de acest lucru, pentru ca, zic eu, un bun crestin nu s-ar putea ocupa cu asa ceva, cum nu s-ar putea ocupa, de exemplu, de comertul cu tigari.
    In al doilea rand, Marian Munteanu e om, iar „sistemul” nu e om, ci un fel de monstru care, e adevarat, lucreaza prin oameni.
    „Sistemul” isi pemite sa se joace cu noi pentru ca reactionam predictibil. Poate ca o solutie ar fi sa ne jucam si noi cu „sistemul” (de exemplu, sa dam un raspuns aleatoriu – sau mai cinstitul „nu stiu/nu raspund” – la sondajele de opinie si sa nu ne lasam influentati la nivel mental de rezultatele sondajelor de opinie);
    Pana la urma se pun urmatoarele intrebari:
    – Marian Munteanu e santajabil?
    – Ce isi asuma Marian Munteanu din agenda crestin-ortodoxa si nationala?

    Apreciază

  16. Paul222 said, on aprilie 14, 2016 at 1:57 pm

    Cat de prefacut este acest nenorocit, incercat doar sa cititi daca va lasa nervii. Este incredibil cat tupeu au astia de la Hotnews. Mai mult ca sigur prin venele lor nu curge sange romanesc daca au tupeul sa scrie asa ceva.

    „Sunt foarte ingrijorat de drumul pe care a apucat-o tara asta http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20936385-romania-mars-spre-intuneric-sursele-noului-nationalism.htm

    O serie de evenimente recente ingrijoreaza profund orice constiinta interesata de directia in care se indreapta tara. Ne scufundam iarasi (pentru a cata oara in ultimii ani?) in mocirla sulfuroasa a nationalismului desuet, care explodeaza in aceste zile prin mai multe voci. Atmosfera s-a imbacsit la Bucuresti si miroase urat, a mucegai intins pe peretii unei camere inchise. Cu ochii scosi din orbite, din subteranele natiunii ies legiuni de aparatorii ai romanismului desi nimeni, dar nimeni si nimic nu-i ameninta existenta. O scurta recapitulare a celor mai recente evenimente, unele trecute sub radar, indica un fenomen: exacerbarea manifestarilor cu mesaj nationalist, antioccidental, ortodoxist si etnocentric.

    Cea mai vizibila si socanta expresie a derivei nationaliste o reprezinta reciclarea lui Marian Munteanu, un simbol al nationalismului de grota – cum l-a numit Cristian Pantazi – pe post de candidat al PNL la primaria Capitalei. In paralel, s-a inflamat scandalul de la Opera, cu mesaje violente impotriva strainilor, scosi in cele din urma din institutie, daca nu din tara. Este aproape ireal sa vezi straini insultati intr-un spatiu cultural cosmopolit prin definitie doar pentru vina de a fi straini. La fel ca Ion Stanomir (vezi textul Etnocratia ca proiect politic), cred ca nu avem de-a face cu o simpla coincidenta.

    In corul ruginit al acestor zile a intrat, se putea altfel, si Biserica. Este relevanta scrisoarea parintelui Justinian Oprina, calugar intr-o manastire din Mitropolia Clujlui. Textul rezuma cam toate sursele nationalismului romanesc pe care le vom inventaria mai departe. Scrisoarea se incheie cu o somatie-sentinta: „Trebuie să vă hotarati, domnule Presedinte, daca vreti să fiti presedintele românilor sau doar un stăpân străin peste hotarele României care ia decizii în beneficiul altor puteri.” Mai merita mentionat un eveniment aparent minor, dar care se incadreaza perfect in exaltarea sentimentului romanesc al fiintei. Universitatea Politehnica din Bucuresti a anuntat ca-i va acorda, joi, titlul de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, „pentru asigurarea continuitatii in credinta stramoseasca”.

    Poate ca asistam la evenimente fara legatura unele cu altele si reprezinta, in jocul hazardului, o simpla intamplare ca s-au petrecut in acelasi timp. Poate ca le investim in mod abuziv cu semnificatii si le citim gresit. Se poate si asta. Dar cred ca toate evenimentele care se succed azi s-au alimentat in timp din mai multe surse si se revarsa azi peste societatea romaneasca. Care sunt, asadar, sursele noului nationalism care erupe azi in Romania?
    1. Nationalismul alimentat politic. Din 2012 incoace, PSD si guvernul Ponta au exploatat in mod programatic nationalismul si corolarul sau, antioccidentalismul latent, ca arma politica („mandria de a fi roman”, „Romania, colonie occidentala”). Apeland la cea ma facila metoda de a obtine voturi, Ponta a dorit chiar sa construiasca un intreg program politic bazat pe confiscarea unuia din miturile fondatoare ale Romaniei. In plina campanie pentru prezidentiale, Ponta a investit masiv in imaginea de „unificator” al natiunii. A anuntat expressis verbis ca se angajeaza sa realizeze „a doua oara Marea Unire” la o suta de ani de la prima. Ceva imi spune ca acest proiect politic s-a mutat la Klaus Iohannis, mai ales ca presedintele sufera de complexul minoritarului si are nevoie de un plan nationalist pentru a dovedi cu asupra de masura apartenenta sa la romanism. In aceasta cheie putem citi, de pilda, retragerea decoratiei lui Laszlo Tokes.
    2. Nationalismul de sorginte religioasa. Ventilator puternic al ideilor antioccidentale, Biserica Ortodoxa a fost si ramane o sursa importanta a noului nationalism. Isteria anti-vaccin, de pilda, se raspandeste periculos mai ales in lumea ortodoxa, asa cum a demonstrat Vlad Mixich intr-unul din editoriale. Mesajul puternic antioccidentala incorporat in propaganda antivaccin spune ca Romania a ajuns o baza de desfacere a marilor companii farmaceutice. Acesta e doar unul din exemplele care ilustreaza rolul bisericii in propagarea nationalismului. Cel putin alte doua evenimente recente au incins spiritele in plan religios, ambele purtand in subtext mesajul pur nationalist: constructia unei mari moschei la Bucuresti, exploatata electoral de candidatii la primarie, si controversata piesa a trupei TAXI pe tema constructiei Catedralei Mantuirii Neamului. Adversarii moscheii si sustinatorii Catedralei au invins, in cele din urma, la scor, dovedind ca sunt multi si foarte agresivi.
    3. Nationalismul economic. Au incubat in ultimul timp o serie de idei care exprima frustre si complexe anti-occidentale. Am vazut cu totii lozincile impotriva multinationalelor la unele proteste civice, i-am auzit cu totii pe oamenii de afaceri autohtoni acuzand favorizarea companiilor straine sau plangandu-se ca sunt scosi din piata prin intermediul anchetelor penale pentru a le face loc strainilor. L-ati auzit de curand pe fostul sef al fiscului acuzand un ambasador ca a intervenit pentru companiile tarii sale sau pe fostul presedinte, Traian Basescu, reprosandu-le ambasadorilor ca „se duceau la minister cu firmulita de mana”. In fine, am asistat la o adevarata campanie impotriva supermarketurilor: ba sa fie inchise in week-end pentru a favoriza productia autohtona in piete, ba sa fie suprataxate etc. Hypermarket-ul a devenit, inca de pe vremea guvernarii Ponta, inamicul public numarul 1 tot ca parte a unei strategii politice.
    4. Nationalismul expandat mediatic. Apologetii romanismului, Realitatea TV si Antena 3 sunt principalele difuzoare ale mesajului nationalist, dar in mediul online au proliferat site-urile care propaga in mod direct sau subliminal mesajele patriotarde sau vadit anti-occidentale. O buna parte din media nu doar ca preia mesajul nationalist din sursele mentionate mai sus, dar reprezinta ea insasi o sursa importanta care alimenteaza publicul cu ideea fixa a exceptionalismului romanesc, umbrit de conspiratia strainilor (oricare ar fi ei, ungurii, americanii, europenii, evreii). Se remarca doua tendinte periculoase in discursul media: revirimentul antisemitismului si a intolerantei etnice. A se vedea iesirile impotriva musulmanilor sau rabufnirile violent antimaghiare. Acestea se traduc uneori in actiune si se manifesta din plin pe retele de socializare, in comentariile cititorilor pe net, nu doar in presa mainstream. O editura a publicat de curand o carte cu continut profund antisemit, intitulata „Holocaustul: gogorita diabolica”, in ciuda faptului ca legislatia penala a Romaniei pedepseste negarea Holocaustului. Cartea, scoasa la vanzare intr-o librarie din centrul Capitalei, a fost intre timp retrasa. Pe de alta parte, UDMR raporteaza tot mai multe situatii conflictuale intre romani si maghiari. Un recent sondaj intern al UDMR realizat in judetele maghiare, la intrebarea „care dintre raspunsuri ar caracteriza cel mai corespunzator relatia romanilor cu maghiarii?”, avem urmatoarele raspunsuri: relatie de cooperare – 34,4%, nu stiu, nu raspund – 3,5%, neinteresare reciproca – 19,9%, relatie conflictuala – 42,2%.
    5. Nationalismul ca tendinta globala. Fenomenul migratiei, atentatele de la Bruxelles si Paris, cazul Barnevernet din Norvegia au generat puternice sentimente de frica, de nesiguranta sau de repulsie fata de Occident in general. Din pacate, Occidentul insusi tinde sa se inchida, sub presiunea partidelor extremiste si xenofobe care castiga teren, ceea ce pune sub semnul intrebarii intreg sistemul de valori pe care se bazeaza Uniunea Europeana, grav amenintata de Brexit. In plus, regiunea cazut sub vraja nationalismului agresiv (Ungaria, Polonia). Din pacate, tendinta de izolare si inchidere se manifesta nu doar pe continentul european, ci si in Statele Unite. Candidatul republicanilor, Donal Trump, s-a remarcat printr-un discurs violent impotriva imigrantiei ilegale, xenofob si izolationist. Nu e clar, prin urmare, cat din nationalismul autohton este productie proprie si cat vine din efectul de contaminare. Romania tocmai se aseaza si ea pe harta cu o problema de care scapase in ultimii ani. … ”

    Ma ia o senszatie de repulsie amestecata cu furie…

    Apreciază

    • gheorghi said, on aprilie 15, 2016 at 11:03 am

      „Ma ia o senszatie de repulsie amestecata cu furie…”
      … si pe mine dar ma intreb cu ce ti-am gresit ca sa citezi mizeria „in extenso”?
      Nu ca l-as vedea nationalist ori cat-de-cat ortodox… dar atacurile sint mai multe decat sustinerile (in mass media, inclusiv pe Internet) si nu cred ca redarea SI AICI era nevoie…
      Constat ca definitiile termenilor (nationalist, xenofob, intoleranta, anti-semitism, s.a.) sint reciclate; din cartea topita s-a facut cutie de carton… iar sensurile sint anti, contra, … in opozitie cu semnificatia originara.
      Pentru a naste confuzie si pentru a avea o forma simulata, o modalitate aparenta de incriminare sau de „spalare” la comanda.
      Acesta ne arata cat de generalizata este psihopatia in randul guvernantilor(nu doar din Romania, ci si din toata lumea Apuseana, pretibs crestina) dar si cat de „profund” este „infipta” perversitatea in starurile mass mediei intunecate spiritual, dupa chipul si asemanarea ghidului lor care-i stapaneste.

      Apreciază

  17. Gabriel said, on aprilie 14, 2016 at 7:47 pm

    „Cert este că vizitele la legionarul Petre Țuțea nu a împiedicat organizația PCR din Universitate să-l susțină și promoveze pe tânărul Marian Munteanu ca președinte al Asociației Studenților Comuniști din anul II. La urma urmei cam toți politicenii de azi, de la Năstase, Isărescu, Maior, Dâncu la Rus au fost mari șefi la ASC, și asta nu i-a împiedicat să facă cariere politice de succes după 90. Așa că și pentru Marian Munteanu la prima vedere asta nu ar fi o piedică. Totuși Rus sau Dâncu nu s-au proclamat mari anticomuniși, în schimb Marian Munteanu da. Deci e o problemă morală aici.”

    http://www.napocanews.ro/2016/04/despre-legionarul-marian-munteanu-fara-partinire-si-ranchiuna.html

    Apreciază

    • Ionut said, on aprilie 15, 2016 at 9:19 am

      Corect. Mi se pare si mie o mare problema morala aici. I-am citit biografia de pe Wikipedia si e cumva contradictorie.
      Per ansamblu, totusi mi se pare ca are coloana vertebrala.
      E o alegere destul de complicata.

      Apreciază

  18. qazschneider said, on aprilie 14, 2016 at 11:27 pm

    Cel mai trist la Romania e ca pe oricine ai alege, fie ca sunt alegeri locale sau prezidentiale, niciodata nu o sa fie mai bine. E ca si cum niciun candidat nu mai doreste cu adevarat binele societatii.

    Nu ma pot pronunta in legatura cu domnul Munteanu si a sa candidatura, sincer nu prea am mare incredere. Cu toate acestea, s-au trezit baietii de la Elie sa spuna ca d-ul Munteanu:

    – ”prezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic.”-

    Eu imi fac griji in legatura cu implicarea acestei institutii in treburile administrative ale Romaniei. Pe principiul: toate minoritatile sunt egale dar unele minoritati sunt mai egale decat altele.”

    Apreciază

    • el said, on aprilie 16, 2016 at 11:37 pm

      qazschneider

      se poate sa fie si diversiune, pe principiul „daca e contestat de „aia” , insemana ca e bun” ca sa ameteasca alegatorii naivi.
      oricum insul acesta care a facut linistit trafic de arme( si CINE fara „binecuvantarea” serviciilor de toate felurile si din multe locuri poate azi sa faca negotz cu arme si sa ramana „onorabil”?) NU E CURAT , si deci ineligibil.

      Apreciază

  19. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  20. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  21. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  22. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  23. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  24. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază

  25. […] URIASA SINISTRA MASINATIUNE: Iata cum MARIAN MUNTEANU e promovat ca fiind ortodox nationalist anti s… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.