SACCSIV – blog ortodox

ROG RASPANDITI: 14 aprilie – O noua conferinta la Iasi “SFINTII INCHISORILOR” / Invitati: Parintele IOAN SISMANIAN, istoricul CORNELIU CIUCANU, fostul detinut politic CONSTANTIN STRACHINARU / Moderator SILVIAN EMANUEL MAN / Lasii terorizati de LEGEA ANTI LEGIONARA vor sta acasa

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 12, 2016

Anii trecuti la conferintele pe aceasta tema sala era plina la Iasi. Iar Dumnezeu ne-a dat un semn ca cei ucisi in temnite de bolsevici sunt Sfinti:

VIDEO: IASI TV LIFE – despre minunea izvorarii de mir din moastele SFINTILOR INCHISORILOR

Rog ca acum sala sa fie arhiplina. Un semnal ca suntem multi si ca nu ne este frica.

afis sf inchisorilor IS apr 2016

Iata si ce putem citi la Sfinţii Închisorilor sub Legea 217. Conferință organizată de LS Iași de pe blogul fratelui Apologeticum:

Sfinţii Închisorilor sub Legea 217

Conferință organizată de LS Iași

Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) organizează conferinţa cu tema Sfinţii Închisorilor sub Legea 217, care va avea loc joi, 14 aprilie, de la ora 18:00, la Teatrul de Copii „Luceafărul” (zona Palas).

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca anul 2017 să fie închinat apărătorilor Ortodoxiei din timpul prigoanei comuniste, având în vedere ataşamentul şi evlavia credincioşilor faţă de cei care sunt numiţi astăzi Sfinţii închisorilor. În acelaşi timp, începând de vara trecută, în mass-media şi în mediile academice există o dezbatere constantă asupra aplicării controversatei Legi 217/2015, cunoscută drept „legea memoriei” sau „legea antilegionară”.

Care sunt implicaţiile legale ale cinstirii eroilor anticomunişti? Sunt ei sau nu criminali de război? Afectează într-un fel Legea 217 procesul de canonizare al mărturisitorilor din închisorile comuniste? Mai avem voie să-i citim pe filosoful Mircea Vulcănescu sau pe poetul Radu Gyr?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde invitaţii conferinţei: dr. Corneliu Ciucanu, istoric, cercetător ştiinţific la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană al Academiei Române – filiala Iaşi, profesorul Constantin Străchinaru, fost deţinut politic timp de 14 ani, părintele ieroschimonah Ioan Şişmanian de la mănăstirea „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Petru-Vodă din judeţul Neamţ şi alţi invitaţi

 

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. bogdan said, on aprilie 12, 2016 at 10:59 am

    Apreciat de 3 persoane

  2. adrian said, on aprilie 12, 2016 at 11:24 am

    Pana acum o faceau miercurea. Acum o fac joi. Oare ii doare atat de tare sa o faca vineri, cand si cei care traim mai departe de Iasi am putea sa ajungem? Cat poate sa coste in plus inchirierea salii intr-o seara de vineri fata de joi sau miercuri???????

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on aprilie 12, 2016 at 12:09 pm

      adrian

      Poate n-au putut altfel.

      In rest, referitor la fraza „Cat poate sa coste in plus inchirierea salii intr-o seara de vineri fata de joi sau miercuri???????” eu te intreb:

      Tu esti dispus sa contribui financiar la astfel de actiuni? Conferinte, asociatii, reviste, etc.?

      Apreciază

  3. templier's blog said, on aprilie 12, 2016 at 11:26 am

    Saccsiv,iertare ca insist dar,se apropie ce-a de-a doua jumatate a lunii aprilie care coincide cu sfarsitul Postului Pastelui pentru lumea Crestin-Ortodoxa(si nu numai)culminand cu Sfintele Pasti pe 1 mai.Experienta anilor anteriori ma detremina sa-mi pun numeroase semne de intrebare la ce va urma.
    Sfârșitul lunii aprilie: Un timp dedicat de oculti pentru sacrificiii umane?
    https://templierblog.wordpress.com/2016/04/12/replici-ale-templului-lui-baal-vor-fi-prezentate-la-new-york-si-londra/

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 12, 2016 at 12:34 pm

      Ai insistat ai am dat pe blogul tau de fraza:

      „Catolicismul (din greacă: καθολικισμός, katholikismos, „în conformitate cu totul”) este una dintre cele trei ramuri ale creștinismului, împreună cu ortodoxismul și protestantismul”

      Hai s-o lamurim pe asta mai intai.

      Apreciat de 1 persoană

      • john said, on aprilie 12, 2016 at 1:18 pm

        Da,ai gasit-o aici

        Este un citat de pe wikipedia :
        Biserica Catolică (din greacă καθολικός, în traducere „universal”, derivat din κατ’όλον, „care formează un întreg”) este totalitatea credincioșilor uniți prin crezul apostolic și sfintele taine sub autoritatea papei și a episcopilor alfați în comuniune cu el.Nu inteleg ce-ar trebui sa lamurim?
        https://templierblog.wordpress.com/templul-roman/

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 12, 2016 at 3:12 pm

        john

        „Catolicismul (din greacă: καθολικισμός, katholikismos, „în conformitate cu totul”) este una dintre cele trei ramuri ale creștinismului, împreună cu ortodoxismul și protestantismul”

        Apreciază

      • john said, on aprilie 12, 2016 at 4:04 pm

        Cred ca este scoasa din context:
        Catolicismul este un sistem doctrinar exprimat în teologia latină și tradiția Bisericii romano-catolice. Catolicismul se deosebește atât de ortodoxie cât și de protestantism prin: primatul papal, filioque, azima, purgatoriu etc. Catolicismul folosește metoda scolastică tomistă introducând concepte filozofice în formularea dogmelor, care sunt decizii ale unei autorități infailibile în materie de credință (papa) și nu de mărturisire de credință.
        Catolicismul (din greacă: καθολικισμός, katholikismos, „în conformitate cu totul”) este una dintre cele trei ramuri ale creștinismului, împreună cu ortodoxismul și protestantismul, o confesiune creștină care recunoaște primatul papei din Vatican. Alte caracteristici ale acestei religii sunt infailibilitatea lui în materie de dogmă și de morală, purcederea „Sfântului Duh” de la Dumnezeu-Tatăl și de la Dumnezeu-Fiul și existența purgatoriului. [1] https://ro.wikipedia.org/wiki/Catolicism

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 12, 2016 at 4:31 pm

        john

        Crestinismul nu are trei ramuri.
        Crestinism = Ortodoxie.
        Restul sunt erezii.

        Apreciat de 4 persoane

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 11:25 pm

      templier`s blog

      de mult am vrut sa te intreb DE CE te-ai intitulat @templier? de la Cavalerii templieri, niste SATANISTI ESOTERICI si inchinatori la diavol?
      de la OBSESIA construiririi celui de-al § Templu in care va fi incoronat anticrist?
      caci Templul lui Zorobabel la care se refera citatul tau, prin care a umblat si MESIA Mantuitorul Iisus Hristos a fost DEMULT DARAMAT de pe vremea lui Tit la anul 70 e.n, dupa ce evreii si-au PIERDUT calitatea de neam ales in favoarea crestinilor.

      reconstruirea Templului ( lui anticrist) pe locul unde se afla actualmente Moscheea lui Omar e semnul DECISIV al incoronarii IMINENTE a lui anticrist.

      asta sa fie „semnul ” pe care „il slavesti” tu alegandu-l ca avatar personal? ceva care are legatura DIRECTA cu anticristul? hmmm…

      Apreciat de 1 persoană

      • Paul222 said, on aprilie 13, 2016 at 1:31 am

        Si eu m-am gandit inca de la primele linkuri ca e ciudat sa vad cuvantul asta pe un blog care se vrea ortodox. Noi suntem cu Biserica nu cu Templul, Templu vor sa-si faca jidanii.

        Apreciat de 1 persoană

      • john said, on aprilie 13, 2016 at 7:01 am

        @el,nu cred ca esti in masura sa-mi spui tu mie cine au fost templierii sau ce sunt acuma.Ce semnificatie are citatul,despre evolutia in timp si spatiu a tot ceea ce este legat de acest subiect trecut,prezent si viitor.Poti deduce daca rasfoiesti un pic blogul.Dar tu de ce te intitulezi EL?

        Apreciază

  4. geo said, on aprilie 12, 2016 at 12:04 pm

    MCA Romania (Centrul pentru Monitorizare si Combatare a Antisemitismului) acuza, intr-o solicitare transmisa procurorului general, ca un presupus colonel SRI in rezerva a publicat o carte in care este negat Holocaustul si solicita „aplicarea ferma a legislatiei in vigoare”. Organizatia sustine ca autorul cartii Vasile I. Zarnescu, editura si libraria „au colaborat, fara nici o retinere, sfidand legea si bunul simt, pentru publicarea unei carti care neaga existenta si moartea a 6 milioane de oameni dintre care 1,5 milioane de copii, victime ale Holocaustului si batjocoreste atat familiile acelor victime cat si pe supravietuitori”. Lansarea cartii „Holocaustul. Gogorita diabolica” a fost anuntata pentru ziua de vineri, 8 aprilie, pe site-ul Librariei Mihai Eminescu din Bucuresti.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20929734-mca-romania-acuza-intr-scrisoare-transmisa-procurorului-general-presupus-colonel-sri-rezerva-publicat-carte-care-neaga-holocaustul.htm

    Apreciază

    • Paul222 said, on aprilie 13, 2016 at 1:34 am

      Ca sa vezi, 0 comentarii. Spurcatii de jidani, stapanii Hotnews, au pana si frica de comentarii! PENIBIL! Marsh afara din Romania neam de mincinosi ce sunteti!

      Apreciat de 2 persoane

  5. Paul222 said, on aprilie 12, 2016 at 12:06 pm

    Super, voi merge si eu!

    OFFTOPIC: Iata o reactie inteligenta si simpatica la clipul celor 33: Dumnezeu prefera drumurile de pamant si ganganiile mici

    Apreciat de 1 persoană

  6. danielvla said, on aprilie 12, 2016 at 12:27 pm

    Saccsiv,
    Te rog, intreaba-l pe Apologeticum, daca vor avea curajul sa aduca si moaste ale sfintilor din inchisori.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 12:59 pm

      danielvla

      de ce asa mura in gura? pe tine „te doare tasta” sa-l intrebi si singur? sau sunteti certati?

      Apreciază

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 1:04 pm

      …saccsiv nu „paraste” ce fac altii !

      Apreciază

      • danielvla said, on aprilie 12, 2016 at 3:54 pm

        el,
        Si de cand te-a angajat Saccsiv pe tine avocat?!!
        Parca iti propusesei sa taci in postul asta. Bine ai fi facut sa te fi tinut de cuvant.

        Ca sa stii: nu am cum sa scriu pe blogul Apologeticum din motive pe care nu le cunosc. Ori m-a blocat, desi nu vad de ce, ori e o defectiune tehnica care nu-mi permite sa scriu acolo. Alte mijloace de comunicare cu el n-am, dar Saccsiv are.

        Raspunsul n-ar fi numai pt mine, ci pt toti cei interesati.

        Apoi, nu imi imaginezi o astfel de manifestare a curajului celor de la Liga Studentilor (prin faptul ca organizeaza conferinta asta, care e incriminata de Legea 217/2015) fara moaste.
        Adica daca tot faci ceva pentru cunoasterea Sfintilor din inchisori, ar fi ilogic sa nu-ti asumi si marturiile cele mai evidente ale sfinteniei lor – Sfintele Moaste.

        Ai priceput?

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 6:18 pm

        danielvla

        priceput ! 🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 6:39 pm

        danielvla

        „Parca iti propusesei sa taci in postul asta. Bine ai fi facut sa te fi tinut de cuvant. „____ imi pare rau ca nu pot a te ajut aici, „am facut ascultare” ! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 10:52 pm

        danielvla

        daca vor sa fie OCROTITI de Sf Inchisorilor ar fi bine sa aibe curajul sa-si aduca OCROTITORII cu ei.
        roaga-te( daca esti in stare, nu vreau sa te simti obligat) si pt mine daca ajungi la astfel de Moaste.
        eu il iubesc pe Constantin Oprisan, desi habar nu am nici pana azi ce e cu Miscarea Legionara ( desi am trait copil fiind o vreme langa Avva Adrain Fageteanu, nici el NU mi-a vorbit despre ML caci probabil stia ca nu-s pregatit), insa cinstesc multi Sfinti iesiti din ea ( la Sf Ilie Lacatusu am fost de cateva ori la Sf Moaste)

        Apreciază

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 11:01 pm

        danielvla

        am primit acum cativa ani si eu de la un parinte calugar o bucatica maricica dintr-o coasta a lui Radu Gyr pe care parintele mi-a pus-o (intr-o cutiutza) in ceara.
        nu am socotit ca pot sa o pastrez eu pacatosul si am dat-o unei cunostinte sa o daruiasca altui preot care va sti sa se foloseasca mai bine ca mine de ea.

        Apreciază

    • Otilia Hrimiuc said, on aprilie 12, 2016 at 4:55 pm

      danielvla,

      In fiecare an s-au adus la Iasi sfinte moaste ale Sfintilor Inchisorilor si sigur se vor aduce si anul acesta, avand in vedere ca unul dintre invitati esti parintele ieroschimonah Ioan Sismanian, de la manastirea Petru Voda.
      Mai mult, anual aceste sfinte moaste au izvorat mir cu buna mireasma, in ultimii ani (2013, 2014) broboadele de mir fiind foarte abundente. (sunt mult marturii in acest sens)

      Poate ne face si monahul Teodot o bucurie si vine la Iasi. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on aprilie 12, 2016 at 5:59 pm

        Otilia Hrimiuc,
        Stiu. La unele am fost martor si eu.

        Anul trecut nu s-au adus, pentru ca nimeni nu a avut curajul sa-si asume asta. Au fost doar niste particele aduse de un domn din sala.
        Anul trecut n-au mai izvorat mir. In fiecare an erau aduse mai multe si unele din ele izvorau. Au fost doar niste particele mici, care n-au mai izvorat. Locul in care s-a tinut conferinta a fost altul decat in anii ateriori. Am inteles ca nu s-a mai putut la Teatrul Luceafarul.
        Anul asta vad ca se poate, dar cu o luna mai tarziu.

        De aia am intrebat, pentru ca si acum un an a venit pr. Sismanian de la Petru Voda si n-a avut curajul sau n-a avut voie sa aduca Sfinte Moaste ale Sfintilor din inchisori.

        Monahul Teodot nu cred sa fie invitat la conferinta… Ar fi bine daca ar veni si el.

        Apreciază

      • Otilia Hrimiuc said, on aprilie 12, 2016 at 8:11 pm

        Anul trecut n-am reusit nici eu sa ajung, insa in anii precedenti a fost extraordinar…
        Daca ai fost acolo, stii bine despre ce vorbesc.
        S-au mai schimbat datele problemei intre timp, mai cu seama dupa promulgarea legii 217.
        In orice caz, eu personal gasesc curajos actul Ligii Studentesti de a-si lua pe umeri responsabilitatea organizarii acestei conferinte, cand alti organizatori consacrati se retrag.
        Este o frumoasa forma de marturisire din partea Ligii.

        P.S: Organizatorul zice ca nu stie daca vor fi aduse moaste de la Petru Voda.
        Dar particelele de moaste care au fost si anul trecut in sala vor fi oricum scoase la inchinare.

        Apreciază

      • ovidiu said, on aprilie 12, 2016 at 11:15 pm

        organizatorul consacrat de care vorbesti este Danion. acum sta un pic mai retras si este mai bine asa deocamdata. totusi nu cred ca greseau daca il invitau sa vb 20 de min.

        Apreciază

  7. mario said, on aprilie 12, 2016 at 12:57 pm

    Salut fratilor, ce carti ati recomanda pentru o tanara ca sa afle si sa imbratiseze cu adevarata Dreapta Credinta si sa afle despre Dumnezeu, Sfinti si minunile acestora, e botezata ortodox ca majoritatea romanilor dar atat! am nevoie de nume de carti pentru incepatori ca sa o puna putini pe ganduri, eu m-am gandit la „parintele paisie si marii initiati ai indiei”

    Apreciază

    • intelepciuneasfintilor said, on aprilie 12, 2016 at 3:27 pm

      Mario, la aceeasi carte m-am gandit si eu. Mai ales daca a avut contact cu zona „paranormalului”, filosofia orientala de tip yoga, etc.

      In functie de inclinatia sufleteasca cred ca poti sa-i mai recomanzi urmatoarele carti:

      Sa inteleaga cum arata un adevarat patriarh:
      Iovan Ianici, Să fim oameni! Viața și cuvântul Patriarhului Pavel al Serbiei, București, 2011, Editura Predania

      Sa inteleaga cum arata un adevarat domnitor:
      Măria Sa, Neagoe Basarab… Însemnările monahiei Platonida, Doamna Despina a Țării Românești, București, 2012, Editura Bonifaciu

      Sa inteleaga cum arata un adevarat om de stiinta:
      Nicolae Paulescu, Dr., Noțiunile Suflet și Dumnezeu în Fiziologie, (reproducere după ediția din 1944, Fundația Regală pentru Literatură și artă din București), Ediție îngrijită de Docent Dr. V. Trifu, Iași, 2007, Editura Credința Strămoșeasc

      Sa inteleaga cum arata un adevarat monah:
      Isaac, Ieromonah, Viața Cuviosului Paisie Aghioritul, București, 2005, Traducere din limba greacă de Ieroschimonahul Ștefan Nuțescu, Editura Evanghelismos

      Sa inteleaga Sfanta Scriptura:
      Vasile al Kineșmei, Sfânt, Evanghelia pentru omul modern. Învățături din Evanghelia după Marcu, Vol. 1 (2012), Traducere din limba rusă de Adrian I. Tănăsescu-Vlas (Episkop Vasilii Kineșmeskii, Besedîna Evanghelie ot Marka, ed. Otcii Dom, Moscova, 2012), Editura Sophia

      Vasile al Kineșmei, Sfânt, Învățături din Evanghelie pentru omul modern. Tâlcuiri la Evanghelia după Marcu, Vol. 2 (2013), Traducere din limba rusă de Adrian I. Tănăsescu-Vlas (Episkop Vasilii Kineșmeskii, Besedîna Evanghelie ot Marka, ed. Otcii Dom, Moscova, 2012), Editura Sophia

      O alta carte „usoara” si frumoasa este:
      Dionisios A. Makris (2009), Iannis cel nebun pentru Hristos, 2012, Traducere din limba greacă de Ieroschimonahul Ștefan Nuțescu, Ed. a 2-a, București, Editura Evanghelismos

      Dar in afara de toate cartile acestea pline de intelepciune…rugaciunea, postul si ascultarea sunt cele mai mari carti pentru suflet!

      Doamne ajuta! Un post cu mult folos duhovnicesc.

      Apreciază

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 6:23 pm

      mario

      – Catehism ortodox
      – „Ortodoxia si religia viitorului ” Sf Serafim Rose
      Cele 6 volume ale cartilor Sf Cuviosul Paisie Aghioritul ( au in ele raspunsuri la MULTE intrabari din viaa crestinului)
      – Despre Inselare a Sf Ignatie Briancianinov

      si daca le parcurge pe astea sa spuna pt mai departe.

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 6:30 pm

      mario

      „eu m-am gandit la „parintele paisie si marii initiati ai indiei””___ e FT BUNA si asta, mai ales daca a avut „afinitati” cu dracii yoghini inainte sau are amici cazuti in haznaua asta.

      Apreciază

      • Mario said, on aprilie 12, 2016 at 7:58 pm

        El si intelepciuneasfintilor
        Va multumesc mult sa va dea Dumnezeu mantuire! Inseamna f mult pt mine ca mi-ati raspuns! Da aveti dreptate, m-am gandit la cartea cu Parintele Paisie tocmai pt ca asemenea multor tineri au citit carti pentru ca sunt cu miile in librarii despre religiile diavolului si banuiesc ca exista demoni in cartile astea de atrag asa mult. Acum sa vedem nu stiu ce sa zic e greu, sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ajute cu intelepciune de la Sfantul Duh sa putem sa aducem cat mai multi oameni pe calea dreapta pentru ca multi sunt foarte buni la suflet doar ca in nebunia de afara s-au ratacit. Sarutmana fratilor!

        Apreciază

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 10:45 pm

        mario

        cu placere.
        Domane ajuta si buna sporire fetei.

        ps : NU mai spune „sarut mana” decat PREOTILOR si parintilor ! noi suntem frati adica EGALI.

        Apreciat de 1 persoană

    • minionita said, on aprilie 12, 2016 at 9:08 pm

      Graiuri ortodoxe – Invataturile Sfintilor Parinti asupra catolicismului

      Apreciază

  8. Apa trece, pietrele raman said, on aprilie 12, 2016 at 1:19 pm

    La noi se discuta despre orice, dar despre Sinodul panortodox din iunie, nu. Suntem de acord ca sinodul sa devina un fel de papa al ortodoxiei, adica sa fie infailibil? Daca nu, atunci sa facem ceva ca sa stie si preotii si ierarhii ca atata lucru stim ca nimeni nu se poate situa deasupra Sfintei Evanghelii. Ca sa stie ce semneaza cei care se duc acolo. Poate se razgandesc, totusi. Dupa sinod, va fi cam tarziu.

    Apreciază

  9. Apa trece, pietrele raman said, on aprilie 12, 2016 at 3:16 pm

    Cerere către Primul-Ministru al României
    Subsemnat(a)ul……………..nascuta pe … /… /….. , domiciliat(a) pe
    Str………………nr …, Bl….ap… loc. …………….. jud…………… posesoare a
    C.I. seria .. nr………….CNP ……….., solicit anularea HG 372/2015 deoarece sunt total impotriva construirii Mega Moscheii pe teritoriul Romaniei.
    Cea mai mare comunitate musulmana din tara noastra se afla in Dobrogea unde geamiile existente sunt suficiente. In Turcia insa, mai sunt inca 7 milioane de refugiati programati sa vina in Romania.
    Aceasta Moschee de asemenea anvergura nu este justificata intr-o tara majoritar Ortodoxa si cu atat mai putin in Bucuresti, orasul Sfintilor Martiri Bracoveni ucisi de turcii musulmani..
    De asemenea, un alt motiv, de asemenea foarte important este de ordin moral; stramosii nostri si-au jertfit viata pentru ca familiile lor sa nu trebuiasca sa aleaga intre a-si pastra credinta cu pretul vietii sau a trai dar a se converti fortat la islam
    Iata unde ne-a adus aderarea – peste vointa poporului – la UE . Europa este sub teroarea islamului (amenintari, atentate…) :
    ,,Moscheile sunt cazematele noastre, cupolele- căștile noastre. Minaretele sunt baionetele noastre, ale credincioșilor. Soldații noștrii, această armată sfântă a păstrării credinței mele în Allah Atotputernic. Călătoria noastră este destinul nostru. Sfârșitul este martiriul.”–Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan – 2008.
    La islamisti “martiri“ se numesc cei care mor in atentatele sinucigase.
    Daca actuala conducere politica, Patriarhul, Mitropolitii si cea mai mare parte a episcopilor vor sa mearga pe calea tradarii, noi vrem sa mergem pe calea marilor nostri voievozi : Brancovenii, Stefan cel mare, Mihai Viteazul, Vlad Basarab (Tepes).
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.
    Asteptam raspunsul in termenul legal de 30 de zile.
    Data, Semnatura,
    Cererea poate fi depusă la Guvernul României, la Registratura Generală, pentru anularea HG 372/2015.
    Cei care din anumite motive obiective, nu pot merge personal la sediul Guvernului României, pot depune cererea prin postă la adresa: Piața Victoriei 1, București 011791.
    In format electronic cererea poate fi depusa la adresa de email pm@gov.ro
    Pentru alte informaţii si detalii, vă rog sunaţi la Guvern.
    Telefon: 021 314 3400

    Mai mult:
    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/04/12/cerere-anti-moschee-romani-sa-fim-uniti-in-aceasta-problema-de-siguranta-nationala/

    Apreciază

  10. acelas said, on aprilie 12, 2016 at 3:35 pm

    ce facatura

    pt cine lucreaza sri-ul. traiasca magureanu (aka Imre Asztalos )

    http://www.evz.ro/liberalii-nu-si-au-gasit-candidatul-la-bucuresti-sedintele-pnl-amanate.html

    .

    Apreciază

  11. AKRITAS said, on aprilie 12, 2016 at 4:25 pm

    PROTESTATARI ARESTATI IN USA „MAMA” DEMOCRATIEI, PENTRU CA NU VOR DICTATURA BANULUI CARE GENEREAZA CORUPTIE ! PAI…..PARCA „MAMA” DEMOCRATIEI O ARDEA CU LIBERTATEA DE EXPRIMARE….CU DREPTURI….A…..AM INTELES…..CAND E IN PERICOL….CAND E ATACATA ESENTA….CE SA VEZI, NU NE MAI JUCAM DE-A DEMOCRATIA CU DREPTURI SI LIBERTATI….
    deci….ce se intampla atunci cand „mama” democratiei e atacata in amorul propriu ? cand e atacata in stalpul principal de sustinere : banul ? pai nu-i mai place „presiunea” libertatii de exprimare si reactioneaza pentru a nu da faliment : isi apara prin agresivitate alt stalp de sustinere : controlul total minciuna si viclenie limitand libertatea de exprimare :

    VIDEO UPDATE Peste 400 de protestatari au fost arestați la Capitoliul SUA
    marţi, 12 Apr 2016, 02:16 • Externe
    702 afişări

    Peste 400 de protestatari au fost arestați luni după organizarea unei demonstrații ilegale la Capitoliul Statelor Unite contra influenței banilor în politică și cerând extinderea drepturilor de vot, a anunțat Poliția Capitoliului din Washington, informează agențiile DPA și Reuters.

    Demonstrația a avut loc „pentru a cere Congresului să ia măsuri imediate pentru a pune capăt marii corupții din politica noastră și a asigura alegeri libere și corecte în care fiecare american are o voce egală”, a declarat Primăvara Democrației, grupul care a organizat protestul, pe website-ul său.

    Cei mai mulți protestatari au fost reținuți pentru „mișcare sub presiune, obstrucționare și debandadă”, a precizat Poliția Capitoliului SUA
    într-un comunicat.

    Protestatarii din grupul Primăvara Democrației s-au adunat pe Dealul Capitoliului purtând pancarte pe care scria „Recâștigați-vă încrederea noastră”, „Curățați politica de marile sume de bani” și „Protejați drepturile de vot”, notează DPA.

    Fotografii și înregistrări video postate pe social media i-au arătat pe manifestanți organizând un sit-in pe treptele clădirii Capitoliului din Washington.

    Poliția i-a escortat pe mulți dintre protestatari cu cătușe de plastic la mâini, inclusiv o femeie îmbrăcată ca Statuia Libertății.

    AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)
    http://www.agerpres.ro/externe/2016/04/12/video-peste-400-de-protestatari-au-fost-arestati-la-capitoliul-sua-02-16-33

    Apreciază

  12. palcauioan66 said, on aprilie 12, 2016 at 5:33 pm

    frica?ai spus frica? mie mi-e frica doar de Dumnezeu!

    Apreciază

  13. valentinortodoxblog said, on aprilie 12, 2016 at 7:18 pm

    Îmi cer scuze că intervin cu o întrebare în afara subiectului. Însă vă rog frumos să mă ajutați: care este adresa unde pot merge pentru a refuza cardul de sanatate pentru județul Ilfov. Vă mulțumesc frumos! Doamne ajută!

    Apreciază

    • el said, on aprilie 12, 2016 at 11:13 pm

      valentin

      la casa de asigurari de sanatate a judetului ilfov nu? logic trebuie sa te adresezi la cei ce au emis cardul. vezi si pe unde se afla.

      Apreciază

      • valentinortodoxblog said, on aprilie 13, 2016 at 12:54 am

        Multumesc frumos, am sa pun acolo o întrebare. Dacă aflu ceva mai detaliat, voi posta spre folosul altora.

        Apreciază

  14. valentindortodox said, on aprilie 12, 2016 at 8:18 pm

    de urmărit tânărul moderator Emanuel Man care pe mine m-a surprins deosebit într-o emisiune sau două de fapt cred că au fost mai multe dar îmi amintesc de ce am văzut de curând uploadat pe internet de la tradiţii şi credinţe nemţene, cam aşa era numele emisiunea tradiţii şi credinţe nemţene cu silviu emanuel man, prezentată de silviu chirilă.

    E un tânăr cu o cultură şi o pregătire teologică aparte, cred că pe plan istoric e formarea lui ca studii, nu mai ştiu că spunea la un moment dat la intrarea la liceu într-o emisiune că vrea să dea la o facultate sau vorbea despre liceu, profil în domeniul istoriei şi apoi dacă îmi amintesc bine era după 4 ani că vrea să se înscrie la facultate , era înainte de bac sau chiar după bac şi urma admiterea la facultatea de istorie care îi plăcea lui f. mult, dar era cu mai mulţi ani în urmă

    Şi acum e de urmărit că sigur are de spus lucruri noi faţă de atunci, lucruri din care eu personal am avut f. multe de învăţăt, e chiar mai mult de învăţat de la un copil care a citit decât de la un profesor bătrân care a citit poate acelaşi material sau studiu etc. Motivul – urmăriţi şi-o să vedeţi

    Sper să ajung în Iaşi la conferinţă să văd care e acolo atmosfera. Doamne Ajută!

    Apreciază

    • intelepciuneasfintilor said, on aprilie 13, 2016 at 12:31 am

      Slavă lui Dumnezeu!

      Să nu uităm că și pe vremea Sinodului de la Florența, Sfântul Marcu al Efesului a fost singurul ortodox, restul au cedat în fața latinilor apostați. Dumnezeu să-i dea sabia Duhului și tăria Cuvântului acestul Patriarh al Georgiei Ilia al II-lea. Să ne rugăm pentru el, să-l întărească Dumnezeu.

      Apreciat de 2 persoane

    • marinela said, on aprilie 13, 2016 at 8:20 pm

      Da,Axiox!!!Sa-l tina Dumnezeu pe acest Patriarh, ani multi si buni pe pamint,ca tare mai avem nevoie in aceste vremuri de cumpana de asemenea ierarhi ca el.

      Apreciat de 2 persoane

  15. intelepciuneasfintilor said, on aprilie 13, 2016 at 12:21 am

    7 cuvinte a rostit Mântuitorul nostru de pe cruce, 7 cuvinte a propovăduit Părintele Gheorghe Calciu purtând crucea lui Hristos.

    Pe 5 Aprilie 1978, acum 38 de ani, în a patra săptămână a Postului Mare, Părintele Gheorghe Calciu rostea ce de-al cincilea cuvânt către tineri.

    „La al cincilea Cuvânt au închis şi porţile, ca să nu mai vină studenţii din afară. Dar ei au sărit gardul, iar cei din Seminar, din cămin, au ieşit pe ferestre, fiindcă fuseseră încuiaţi în dormitoare. Şi au venit să asculte cuvântul lui Dumnezeu”

    Cuvintele Părintelui Gheorghe Calciu rostite acum 38 de ani in fața a sute de studenti privati de libertate, privati de Cuvântul lui Dumnezeu, privați de Bisercă, sunt atât de actuale si pentru tinerii zilelor noastre care se cred liberi, dar care sunt robi, robi ai păcatului, robi ai lumii stricăcioase, robi ai trupului.

    În amintirea acestui act de mărturisire a credinței din timpul stăpânirii comunist-atee, redau mai jos predica părintelui pentru a ne fi călăuză in acest Post al Sfintelor Paști, călăuză pe drumul urcușului duhovnicesc, pe drumul crucii, pe drumul chemării, pe drumul spre înviere:

    https://intelepciuneasfintilor.wordpress.com/2016/04/12/7-cuvinte-al-cincilea-cuvant-catre-tineri-preotia-si-suferinta-umana/

    Apreciat de 1 persoană

  16. octavpelin said, on aprilie 13, 2016 at 9:48 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  17. ayeaye20 said, on mai 9, 2016 at 8:58 am

    Apreciază

  18. […] ROG RASPANDITI: 14 aprilie – O noua conferinta la Iasi “SFINTII INCHISORILOR” / Invitati: Pari… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.