SACCSIV – blog ortodox

Parintele Adrian Fageteanu: ROMANII NU SE POT UNI trei sau patru pentru o idee romaneasca sau crestina

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 11, 2016

pradrian-1

Ce a însemnat mişcarea Rugul Aprins? Poate fi înviat Rugul Aprins în ziua de azi? 
Adică reactivat? Nici vorbă!
Măcar ca idee?
Nici vorbă! Eu am studiat foarte multe. Homer şi toţi istoricii antici care au vorbit despre geţi şi daci, în scrierile lor. Şi toţi istoricii spun cam aşa: dacă geţii sau dacii ar fi fost uniţi, niciun Alexandru Macedon, niciun Cezar, niciun împărat persan nu ar fi putut să-i biruiască. Şi eu cu asta dovedesc că suntem descendenţii lor, că nici românii nu se pot uni trei sau patru pentru credinţă sau pentru autohtonie sau pentru o idee românească sau creştină. Nu-i cea mai bună dovadă că suntem descendenţii lor?

Cititi va rog mai multe la:

CARTE: Parintele Adrian Fageteanu – ”Viata mea. Marturia mea”

 

Tagged with: , ,

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOXIE said, on aprilie 11, 2016 at 9:10 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  2. acelas said, on aprilie 11, 2016 at 10:28 am

    asa e, sau cand se aduna cativa pt o treaba sanatoasa si necesara, tre sa fie imedian o iuda – doua care ca tradeze cu dusmanul. Asa e, nu ne unim I potriva moscheei dar acei „artisti” protesteaza impotriva catedralei, inca o lupta data in razboiul romano-roman, mi-as fi dorit 3 din acei 30 sa fie inceput cu un clip imotriva moscheei.

    iar aici, partial adevarat.
    http://www.atitudini.com/2016/04/parintele-savatie-bastovoi-despre-piesa-despre-smerenie-a-trupei-taxi/

    .

    Apreciază

    • Mary said, on aprilie 11, 2016 at 12:30 pm

      Zice Parintele „Nu este mai mare semn al smereniei decit a nu-l judeca pe celalalt in caderea sa.” Pai piesa lui Taxi tocmai asta face – judeca Biserica pentru lipsa de smerenie in numele unei proprii smerenii inventate.
      Dar mai zice ca o mare catedrala insemna automat provocarea dreptului unei minoritati de a-si face si ei o moschee la fel de mare, aici nu sunt de acord. Chiar daca cei cu moscheea s-au folosit in argumentarile lor in mod fals de comparatie (nu exista comparatie! suntem tara crestina nu musulmana, nici tara de emigranti pluri-religioasa din constituire ca USA, Canada etc) in realitate nu este asa. Si in adevar eu cred ca nu stim sigur, sigur, daca din lipsa de smerenie numai, s-a inceput aceasta catedrala asa mare.
      Poate se stia ca va fi o provocare, cred ca se asteptau de asta, BOR adica, si au decis sa puna iod pe rana, sa arda, si sa ne dumirim de puroi. Sau poate ei nu se asteptau si chiar erau mandri, dar Dumnezeu (care eu nu cred ca a parasit BOR mai ales din cauza presiunilor exercitate asupra ei) stia sigur si le-a zis s-o faca si acum romanii crestini, unii cu fascinatii catre lumea musulmana, acum isi pun (daca vor) intrebarile esentiale privind relatia dintre crestinism si musulmanism si de ce ei, chiar botezati fiind, nu vad diferenta.
      Ca sa iesi din lapte sa nu te ineci trebuie sa dai din picioare pana faci unt si aluneci la suprafata (asta e o poveste din filmul mai vechi „Catch me if you can” cu Leo DiCaprio, dar mi s-a parut simpatica ca si idee). Dar e o senzatie a mea ca imixtiunea cu musulmanismul (vezi casatoriile cu printi arabi la care viseaza nu putine romance), tapetul cu rapirea din serai (simbolic pentru lumea noua a Romaniei post comuniste) nu e ceva nou la noi, si Dumnezeu si Sfintii Brancoveni sigur nu stau deoparte sa ne lase sa ne inecam pe ritmuri tarab (care imi plac si mie dar nu sunt, nu sunt ceeace trebuie).

      Apreciază

    • nikodim said, on aprilie 11, 2016 at 1:47 pm

      O iuda, doua? Deobicei din trei care pun ceva la cale, doi tradeaza. Asta e si proportia mioritica. Cata dreptate a avut parintele!

      Apreciază

  3. mircea.v said, on aprilie 11, 2016 at 12:00 pm

    Si lucrul asta s-a transformat acum intr-un mare avantaj. Noi santem entropici, centrifugi, haotici, nu avem in sange disciplina si ascultarea fata de autoritati. Daca vrei sa faci ceva care merge sa nu mearga, du 2-3 romani acolo si s-a terminat. La neamt ii spune statul stag, toti fac stanga. La noi, da de ce, da dreapta nu se poate, ce ba, esti tu mai destept… Din cauza asta toate vor merge mai greu la noi, decat la aia disciplinati, inclusiv etapele spre marea insemnare. Nu ca nu vor merge, dar mai cu poticneli.

    Exemplu: zona de munte, apa potabila – apa de izvor de munte. Din cand in cand mai zic aia de la ape sa o clorureze. Merge nea Gica, si arunca sacul cu chimicale fix pe langa.
    Mergi la medicul de familie si ii zici sa-ti „vaccineze” copilul, si ti-l „vaccineaza”.

    „Las-o ba ca merge-asa” e o treaba buna acum.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 11, 2016 at 4:35 pm

      mircea.v

      nu te iluziona, din pacate la rau se aduna in consens pana si dracii cat de dezbinati intre ei sunt aceia. 😦
      Par Adrian NU a zis ca ar fi dezuniti la rele, ci la bune! Daca erau asa de „nedisciplinati” nu ieseau din randul lor atatia informatori si lasi.

      Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 11, 2016 at 8:00 pm

        @el,

        nu ma iluzionez, da iti zic eu ca la nemti e mult mai usor decat la romani, de ex. Nu uita ca celelalte popoare nu au fost testate gen Pitesti, Gherla, Aiud. Si nu stiu drept sa-ti spun cum ar fi reactionat francezii, englezii, italienii la asa ceva. De ex germania de est, cu STASI, pai germanul din est a fost mai ceva ca romanul in privinta informatorilor, lasilor; controlul stasi a fost mai „total” decat al lui secu de la noi. Si asta, pt ca au fost „nemti” in aplicarea controlului. La asta ma gandeam.

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 11, 2016 at 8:33 pm

        @el,

        mi-am adus aminte, Aurel State (i se spunea cavalerul fara pata, caruia nici dusmanii nici prietenii nu au avut ce sa-i reproseze), in cartea Drumul Crucii, prezinta si situatia prizonierilor germani si romani din urss. Erau in lagare de munca, si trebuiau sa lucreze pt urss. Ridicau fabrici, blocuri… Nene, lucrau nemtii ca la carte, ca pt ei, lucrau de zici ca erau la ei in germania nu sclavi pe plantatia rusului. Si nu aveau nici o apasare, asta e interesant. Nu-si puneau intrebari, nu procese de constiinta, nu o meditatie a la Miorita, nimic, nimic. Si mai erau si mandri de realizarile lor. Romanul, mai poet in toate. Se mai opunea, mai la misto, atat cat se putea.
        Cred ca ar fi facut rusii un comunism model daca rusia ar fi fost populata cu nemti 🙂
        De ce crezi ca au facut germanii 2 razboaie mondiale, sau au fost alesi pt a genera asa ceva? Pt ca sant organizati si usor organizabili.

        iar dovada (vorba lui sinistra sotie), e ca toate cele legate de insemnare si cam toate relele contemporane vin de la astia organizati si eficienti. Ca asta e insemnarea, organizare si eficienta controlului la max. Si stiinta la max. Nici cercetare stiintifica nu se poate fara asa ceva, si stim care e rolul stiintei. Si mai ales inseamna export de organizare si eficienta.
        Noi am avut genii, oameni destepti, dar atat. Avem sclipire, dar nu unitatea de a misca stiinta/ o ramura a ei/o ramura a tehnicii intr-o directie. Am niste experiente interesante pe tema asta. Nene, stii cum santem, ca pe stadion. 🙂

        Pai daca se lasa antihristul pe mana romanului sa organizeze insemnarea, he-he, ii crestea barba pana la luna pana se implinea sorocul 🙂

        Deci vezi, si dezorganizarea are avantajele ei. Ca nu poate fi dezorganizare numai in bune, ci si in rele. Asa santem noi. Sau asa santem lasati de Dumnezeu !!!???

        Apreciază

      • ovidiu said, on aprilie 11, 2016 at 9:06 pm

        mircea

        ai dreptate, la nemti e multa mai usor. atat de usor ca au dat-o-n bara cu sistemul de carduri de sanatate si au renuntat la el in urma cu 4-5 ani.

        se va relua desigur dar tot romanu-i fruncea 🙂

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 11, 2016 at 11:51 pm

        ovidiu,

        cardul de sanatate e doar o piesa. Ia vezi tu plati cu cardul bancar la nemti, vezi acte biometrice, vezi sistem bancar si cam ce rol are Deutsche bank in europa, vezi „T” – ul asta de aparu prin Romania legat de telefonie, internet… de pe unde e…
        Ia vezi tu daca am chemat noi musulmanii in europa sau nemtii, apropo de cei ce genereaza/propaga raul la nivel global…
        Ai gasit si tu un exemplu cu cardul de sanatate si ai tras concluzia ca santem noi mai nemti ca nemtii 🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 11:13 am

        mircea.v

        „plati cu cardul bancar la nemti, vezi acte biometrice,”______ aici te contrazic !
        germanii sunt poporul din europa care platesc MAJORITAR cu cash, sunt cei mai reticenti la a plati cu cardul bancar la magazine sau in viata curenta, chiar daca au si carduri bancare, ridica sume mari in cash si asa isi fac platile, pana si la cumparaturile pe internet(gen amazon.com, etc) exista optiunea sa cumperi FARA CARD on line cu FACTURA TRIMISA acasa si platesti tu ori la receptionarea marefei ori cu virament bancar comandat de cumparator telefonic bancii sale.
        actele biometrice sunt CONTESTATE si MAJORITATEA oamenilor, in ciuda propagandei facute, NU LE-AU ACCEPTAT si le-au pastrat pe cele vechi, simple cartoane plasticate…. ce va fii cu timpul ramane de vazut ca peste tot
        in fine nu zica ca procesul nu avanseaza dar nu arunca cu piatra pana nu stii exact … s-ar putea ca aia sa fie mai cu acrivie la cip ca majoritatea „ortodcsilor” spalati pe creieri din Romania pitoreasca

        Apreciază

      • el said, on aprilie 12, 2016 at 11:25 am

        mircea.v

        si ca sa nu mai dam asa orbeste cu pietre in balta, iti mai spun ca si in Franta TOATE ACTELE de identitate si permisele de conducere sunt FARA cip, buletinul e o chestie albastruie plasticata, iar permisul de conducere( care NU Are perioada de valabilitate de un anumit nr de ani ca cel vechi ro, cf unei legi recente trebuie preschimbat cu varianta noua gen card, legal …pana in 2033!!! 🙂 si MAJORITATEA nici asta NU VOR) e un carton pliabil rozaliu dragalas pe care unii il lamineaza ca sa nu se deterioreze cu timpul…
        se face propaganda si acolo ca peste tot dar NU SE IMPUNE NIMIC, iar opozita este FATISA, acum catiba ani au BLOCAT legea actelor cu cip in urma protestelor si comisiilor de evaluare.
        a aparut DOAR la pasapoarte varianta cu cip, RECENT de cativa ani, insa MAJORITATEA francezilor au pasapoartele vechi FARA CIP valabile pe care VOR SA LE PASTREZE, cu cip au nevoie musai doar pt america, si francezii sunt un fel de „gigi contra” care NU PRIMESC din principiu ce e nou si nu le aminteste lor de vremurile bune cand erau prosperi si frumosi…

        UK deasemenea e reticenta la tot ce reprezinta acte cu cip….

        asa ca mai usurel la datul cu piatra pana nu te interesezi EXACT cum sta situatia cu fiecare….

        Apreciat de 1 persoană

  4. Mary said, on aprilie 11, 2016 at 3:48 pm

    Poate fi aceasta – referitor la Decebal si strabuni – si faptul ca strabunii nostri nu practicau feluri oculte de magie (convingere subliminala) in perioada dinainte de crestinare?
    Nu zic ca nu existau practici de magie astazi interzise, dar ma refer la aceasta modalitate de a convinge pe cineva in mod ascuns de ceva.
    Daca se intelegeau s-ar fi inteles dar daca nu se intelegeau se bateau. Si nu se prea intelegeau si se bateau.
    Nu trebuie sa cadem in disperare pentru ca am inteles cred si eu acum, macar teoretic, ca disperarea este nu intamplator numita de Biserica blasfemie la adresa Sfantului Duh.
    In Evanghelia dupa Luca Mantuitorul ne spune ca blasfemia contra Fiului Omului va fi iertata dar blasfemia contra Sfantului Duh nu.
    Poate inca nu ne-am rezolvat cu disperarea si nu vedem cale de iesire din aceasta cauza. Si trebuie sa ne-o rezolvam. Cred ca umorul cinic/ironic este o manifestare a disperarii.

    Apreciază

  5. ayeaye20 said, on aprilie 11, 2016 at 6:41 pm

    Apreciază

  6. ayeaye20 said, on aprilie 14, 2016 at 3:26 pm

    Apreciază

  7. […] Legat de Simeon Zaharia, întru Adevăr zice Cuviosul Părinte Adrian Făgețeanu: Parintele Adrian Fageteanu: ROMANII NU SE POT UNI trei sau patru pentru o idee romaneasca sau c… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.