SACCSIV – blog ortodox

11 aprilie – pomenirea Sfantului Ierarh CALINIC de la CERNICA. Sa ne amintim si de PROFETIA SA despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 11, 2016

11-SfIerarhCalinic

   Iata ce putem citi la http://www.calendar-ortodox.ro/luna/aprilie/aprilie11.htm

În luna aprilie, în ziua a unsprezecea, pomenirea sfântului ierarh Calinic de la Cernica.

Acest fericit părinte Calinic s-a născut în oraşul Bucureşti, în ziua de 7 octombrie 1787, din părinţi români temători de Dumnezeu şi a primit la Sfântul Botez numele de Constantin.
Când avea vârsta de 20 de ani, tânărul Constantin din îndemn lăuntric şi-a îndreptat paşii către Mănăstirea Cernica, din apropiere, unde a fost primit cu dragoste părintească de stareţul Timotei. După un an de ascultare duhovnicească şi de curate osteneli, a fost tuns în călugărie, schimbându-şi numele în Calinic. Peste o lună apoi s-a învrednicit a fi hirotonit ierodiacon.
În Mănăstirea Cernica a vieţuit sfântul Calinic 43 de ani, nevoindu-se zi şi noapte, în post şi rugăciune, în muncă şi smerenie, în răbdare şi dragoste. Drept aceea, după cinci ani de slujire în treapta diaconiei, a primit şi sfinţitorul dar al preoţiei, iar după alţi cinci ani, cu glas de obşte a fost ales de sobor stareţ al chinoviei de la Cernica, pe care a cârmuit-o cu multă iscusinţă timp de 31 de ani, săvârşind multe fapte încununate de laudă.
În anul 1850, preacuviosul Calinic a fost ales şi sfinţit episcop al Râmnicului, unde a săvârşit mari fapte şi a împlinit multe din lipsurile acestei eparhii. Cu nespusă râvnă şi osteneală a zidit din temelie biserica Episcopiei, împodobind-o cu zugrăveală şi odoare scumpe şi a dat viaţă nouă tiparniţei bisericeşti, scoţând la lumină multe cărţi de slujbă şi de zidire sufletească. Dorul de viaţă schimnicească l-a îndemnat atunci să zidească o biserică laSchitul Frăsinei, cu toate chiliile dimprejur, pentru adăpostirea părinţilor dornici să petreacă viaţa sihăstrească după pravila călugărilor din Muntele Atonului, statornicită aici de acest fericit ctitor.
Sfântul Calinic a păstorit în scaunul de la Râmnic vreme de peste 16 ani, după care, simţindu-se slăbit de bătrâneţe şi bolnav fiind, a venit iarăşi la Mănăstirea Cernica, unde a mai trăit aproape un an, mutându-se către Domnul în ziua de 11 aprilie 1868. A fost îngropat, după a sa dorinţă, în tinda bisericii sfântul Gheorghe.
Cât timp a vieţuit pe pământ, sfântul Calinic a dus o viaţă aleasă şi plăcută lui Dumnezeu. Călugăr fiind, s-a supus întru totul rânduielilor vieţii mănăstireşti, trăind în sărăcie şi în aspră înfrânare. Cei ce l-au cunoscut spun că avea trup firav şi era senin la faţă. Umbla cu capul mereu plecat, vorbea domol şi liniştit, iar la fire era nespus de bun, milos şi darnic faţă de toţi.
Acest fel de viaţă a făcut din el un vas ales al Domnului, împodobit fiind şi cu darul facerii de minuni, precum se arată în viaţa sa, tămăduind bolnavi, cunoscând gândurile ascunse ale oamenilor, sfârşitul lor şi chiar pe al său. Apoi a fost mângâiere pentru săraci şi văduve, căci tot ceea ce a agonisit a împărţit cu milostivire întru faceri de bine.
Încă şi azi mult ajutor şi mare folos sufletesc dobândesc toţi cei ce cu credinţă năzuiesc către acest smerit ales al Domnului.

Iata si ce putem citi la O marturie a Sfantului Calinic de la Cernica (1787-1868):

Sf .Calinic a trait mai aproape de noi, intre anii 1787-1868, si este ctitorul manastirii Cernica din apropierea orasului Bucuresti, capitala Romaniei, careia i-a fost staret timp de 31 de ani. In prezent, in biserica mare a manastirii se afla racla cu sfintele moaste ale cuviosului, care necontenit fac minuni si dau tamaduiri de tot felul de boli sufletesti si trupesti.
Staretul Calinic, fiind om sfant, mare nevoitor si cu alese daruri duhovnicesti, in jurul lui se adunasera multi monahi si chiliile din insula Sfantului Nicolae erau neincapatoare, fiind trebuinta de noi chilii. De aceea se gandea sa faca o manastire mai mare, in cealalta insula a sfantului Gheorghe. Nu-i mai ramanea acum decat sa inceapa lucrul, insa staretul Calinic statea la indoiala si amana inceputul.
Ce se intamplase ? Un zvon circula in tara ca nu peste mult timp, adica in 1848, aveau sa aiba loc mari evenimente, un sfarsit de lume, un inceput de lume noua. Framantat de aceste ganduri, intr-una din nopti, intorcandu-se la chilie de la slujba utreniei si asezandu-se ca de obicei pe scaunul sau – caci asa obisnuia sa se odihneasca cuviosul, sezand pe un scaun si niciodata intins pe pat -, in acel moment s-a aflat cu trupul in picioare, aievea nu in vis, in cealalta insula a Sfantului Gheorghe, avand de-a dreapta pe Sf. Ierarh Nicolae si de-a stanga pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, care il mustrau de ce nu a inceput zidirea manastirii in aceasta insula, pentru care deja primise bani.
Cuprins de frica si de cutremur, staretul Calinic a raspuns: „Iertati-ma, sfintilor ai lui Dumnezeu, dar citind eu unele prevestiri despre viitor, am crezut ca la anul 1848 va fi sfarsitul lumii”. Atunci sfintii i-au zis: „Uita-te spre rasarit”. Si ridicand cuviosul ochii spre rasarit, nu se mai vedea cerul, ci numai o mare lumina dumnezeiasca iar el spaimantandu-se, a cazut la pamant zicandu-i: „Priveste acum la rasarit si vei vedea taina cea mare a Providentei”. Si fiind intarit de darul lui Dumnezeu, Sf. Calinic a vazut pe cer pe Sf. Treime, asa cum este zugravita pe sfintele icoane, iar dedesupt, pe un mare pergament luminos era scris cu litere mari: 7500, ani de la Adam. Atunci sfintii care il sustineau pe brate, i-au zis: „Vezi ca nu la 1848 va fi sfarsitul lumii, ci sfarsitul lumii va fi cand se vor implini 7500 de ani de la Adam ? Asadar, au adaugat sfintii, incepe indata a zidi marea manastire a Sf.M. Mc.Gheorghe”.
Aceasta este vedenia Sf.Calinic de la Cernica. Precum vedem aici se vorbeste precis despre anul 7500 de la Adam, care corespunde cu anul 1992. Noi care am trecut anul 1992 ne intrebam, oare profetia sfintilor nu a fost exacta ? Nu, nicidecum. Ea este exacta. Ea nu fixeaza data unui cataclism planetar, ci inceputul derularii unor evenimente ce prevestesc apropierea sfarsitului lumii. Pe vremea Sf. Calinic se zvonea ca in anul 1848 aveau sa aiba loc mari evenimente, „un sftrsit de lume, un inceput de lume noua”. Despre ce era vorba ? Cati stiu ca anul 1848 reprezinta anul revolutiilor nationale ? Masoneria internationala programase pentru acel an o lovitura de gratie data statelor crestine, in general, si traditiilor crestine in special. A fost inca un pas facut de masoneria, condusa de Sionismul mondial pentru pregatirea venirii lui Antihrist.

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. petru said, on aprilie 11, 2016 at 11:19 am

  e mai sanatos la cap de cat multi

  Apreciază

 2. Gabriel said, on aprilie 11, 2016 at 11:35 am

  Apreciază

 3. bizantinnn said, on aprilie 11, 2016 at 12:14 pm

  http://protvplus.ro/produs/stirile-protv-decembrie-2014/video/5107-stirile-protv-8-decembrie-2014

  De la minutul 16:55 este un scurt reportaj despre famllia Craciun,va rog din suflet daca puteti sa ii ajutati cu absolut orice,ar fi bine primit.
  Numarul de telefon al lui Gheorghe Craciun : 0723940763 iar adresa este: Com. Finta ,localitatea Gheoboaia ,str.Principala,nr.229 ,jud Dambovita . I-a ajutat cineva din famlie si acum iarasi a primit mesaj ca nu mai au ce sa puna pe masa si m-a rugat frumos sa scriu pe internet la oricine care le poate oferi macar un mic ajutor.Doamne ajuta !

  Apreciază

 4. valentindortodox said, on aprilie 11, 2016 at 12:28 pm

  vorbesc foarte actual şi despre sfinţii închisorilor şi despre prigoana creştinilor de către toată lumea https://www.youtube.com/watch?v=v4HneAUhzlw&nohtml5=False

  Apreciază

 5. Paul222 said, on aprilie 11, 2016 at 12:56 pm

  Foarte interesant! Iata un semn bun, un colonel S.R.I. a lansat o carte numita HOLOCAUSTUL – GOGORITA DIABOLICA! „Mossadul, calcat in picioare la Bucuresti si acesta a fost primul semnal: s-a terminat cu batjocura la adresa serviciilor secrete romanesti!” Avand in vedere ca negarea holocaustului este incriminata in Romania si ca S.R.I. este condus de un evreu ma bucura foarte tare aceasta lansare https://deveghepatriei.wordpress.com/2016/04/09/lansarea-cartii-domnului-colonel-s-r-i-vasile-zarnescu-un-succes-fulminant-holocaustul-gogorita-diabolica-mossadul-calcat-in-picioare-la-bucuresti-si-acesta-a-fost-primul-semnal-s-a-terminat-c/

  Apreciază

 6. Paul222 said, on aprilie 11, 2016 at 12:59 pm

  https://deveghepatriei.files.wordpress.com/2016/04/1-2.jpg Cartea se gaseste la libraria Mihai Eminescu. Parca nu-mi vine sa cred ca un colonel SRI a reusit sa publice o astfel de carte…

  Apreciază

 7. raluca said, on aprilie 11, 2016 at 1:58 pm

  Frate Vasile,
  As vrea sa te intreb, ce sa faca o persoana nedeplasabila, internata intr-o unitate de asistati social pentru care nimeni nu e dispus sa se deplaseze in oras o data la 3 luni sa-i ridice adeverinta in loc de card?
  Si alt caz, cazul meu. Lunar merg la medic sa ridic retetele pentru mama si pentru mine.Ea si-a luat card, eu adeverinta. Doctorita, care nu pricepe ce e rau in cardul asta vrea sa ma ajute din cand in cand. De exemplu ” uite, iti dau un medicament in cutare doza. Daca ti se pare prea tare ti-l scriu in doza mai mica pe reteta mamei” sau ” nu pot sa-ti dau combinatia asta de medicamente lla nesfarsit ca nu mai e voie. Iti dau un medicament pe reteta ta si un altul pe reteta mamei”. E oare in regula sa iau medicamente pe cardul mamei?

  Apreciază

  • saccsiv said, on aprilie 11, 2016 at 2:38 pm

   raluca

   Te-am mai vazut pe aici?

   Apreciază

  • el said, on aprilie 12, 2016 at 12:06 pm

   raluca

   sa faca dupa constiinta ei ! la fel si tu faci dupa constiinta ta.
   CUNOSTI Invataura si Profetiile Parintilor, ca TIMP ai avut INDESTUL sa le cauti/afli? Atunci te conformezi la ele cat te lasa constiinta ta , fiecare isi suporta SINGUR consecintele faptelor si alegerilor sale in viata si in VESNICIE !

   asadar nu ai pe cine da vina, minte ti s-a dat , invataura de la Parinti ti s-a dat…. acum NIMENI nu va alege/suporta consecintele pentru tine.

   succes !

   Apreciază

  • el said, on aprilie 12, 2016 at 12:11 pm

   raluca

   ps: e NOTORIU, unei veiti de vireme handicapat in viata aceasta ii urmeaza de cele mai MULTE ORI : IADUL!
   nu e vina bolii ( si ea CONSECINTA a unor fapte si data spre MANTUIRE NU spre pierderea sufletlui) ci a felului in care FIECARE isi traieste viata !
   asa ca sa nu te miri ca MAJORITATEA dupa o viata de mizerie ajung la gunoiul vesniciei !
   FIECARE ALEGE SINGUR viata si vesnicia sa.

   Apreciază

   • raluca said, on aprilie 12, 2016 at 12:47 pm

    el
    multumesc pentru acest cuvant de intarire si trezire. Doamne Ajuta!

    Apreciază

 8. raluca said, on aprilie 11, 2016 at 2:46 pm

  nu.

  Apreciază

 9. […] 11 aprilie – pomenirea Sfantului Ierarh CALINIC de la CERNICA. Sa ne amintim si de PROFETIA SA des… […]

  Apreciază

 10. […] Sa ne amintim si de PROFETIA SA despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: