SACCSIV – blog ortodox

ARHIEPISCOPIA IASILOR: Preotul Razvan Scurtu a fost depus din treapta nu pentru atitudinea anti avort, anti vaccin si anti cip, ci pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 8, 2016

Iata ce putem citi la Precizări cu privire la cazul Pr. Răzvan Scurtu de pe site-ul Arhiepiscopiei Iasilor:

Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Pr. Răzvan Scurtu, fost preot misionar la Spitalul „Elena Doamna” din Iași, a fost depus din treaptă (nu mai poate sluji ca preot) nu pentru atitudinea sa vizavi de problema avorturilor, vaccinurilor sau cipurilor, ci pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ. De altfel, Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, la formularea sentinței, nici măcar nu a luat în discuție aspectele la care face referire Pr. Scurtu în declarațiile sale din presă.

Regretăm situația creată și nădăjduim că Pr. Răzvan Scurtu va avea înțelepciunea să-și asume adevăratele, nu închipuitele vinovății și să afle pacea sufletească prin pocăință și prin smerenie, renunțând la a mai crea tulburare și confuzie în rândul credincioșilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Comentariu saccsiv:

   Aceste precizari de fapt nu precizeaza nimic. Se impuneau mai multe detalii. S-au limitat la cuvintele “abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ”. Ce abateri mai exact?

In plus, nu ni se spune cum de aceste abateri au fost descoperite taman dupa ce conducerea spitalului a inceput sa se agite impotriva activitatii anti avort, anti cip si anti vaccin a preotului Razvan Scurtu?

Iata de exemplu ce putem citi la Un preot condamnă în maternitate vaccinarea copiilor. Reacţia Arhiepiscopiei de pe DIGI 24 din 7 aprilie:

Preotului Răzvan Scurtu i s-a ridicat dreptul de a sluji, nu pentru atitudinea sa vizavi de problema avorturilor, vaccinurilor sau cipurilor, ci pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ, potrivit unui comunicat emis de Arhiepiscopia Iașilor. 

Actualizare ora 16.30. La luarea de deciziei nu s-au luat în considerare aspectele la care face referire preotul în declarațiile sale din presă, susțin reprezentanții Arhiepiscopiei. „Regretăm situația creată și nădăjduim că Pr. Răzvan Scurtu va avea înțelepciunea să-și asume adevăratele, nu închipuitele vinovății și să afle pacea sufletească prin pocăință și prin smerenie, renunțând la a mai crea tulburare și confuzie în rândul credincioșilor,” mai scrie în comunicatul emis.

Preotul le explica mamelor că nu trebuie să îşi vaccineze copiii şi nici să utilizeze cardurile bancare pentru că ele conţin numărul satanic 666. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a decis să-i suspende dreptul de a ţine slujbe, până când va fi judecat de instanţa preoţească.

Conflictul dintre conducerea maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi şi preotul angajat să slujească la capela din curtea unităţii medicale a pornit în urma reclamaţiilor primite de la paciente.

Am fost sesizaţi că părintele discută în nişte termeni care nu erau chiar în ordine cu mămicile apropo de vaccinuri, că le spune mămicilor că nu e cazul să le facă vaccinuri copiilor, că nu e bine să aibă card bancar”, spune Cristina Dobre, managerul Maternităţii „Elena Doamna” Iaşi.

Pacientele sunt de părere că preotul a greșit:

– Pentru ce să spună, de ce să nu facem vaccin, dacă copilul trebuie să crească, e sănătatea copilului.

– Văd o chestie destul de nepotrivită să zic, un pic nepotrivită, nu face parte din atribuţiile dumnealui.

La rândul său, Răzvan Ioan Scurtu, preotul suspendat, se apără și aruncă vina pe „Sfinții Părinți”: „Dacă am fost întrebat de către mămici vizavi de vaccinuri, de avorturi, de dispozitivele acestea electronice, le-am dat detaliile după învăţătura Sfinţilor Părinţi”.

Pentru că nu au găsit înţelegere la preot, reprezentanţii maternităţii s-au adresat Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Este oprit de la slujire la ora actuală şi este, în derulare, procedura de la Consistoriul Eparhial”, a declarat Marian Timofte, vicarul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Mi se pare nedreaptă, am făcut recurs, se va vedea în ce măsură va fi reevaluată şi mi se va reda dreptul de slujire”, mai spune preotul suspendat.

Specialiştii atrag atenţia că nevaccinarea copiilor poate avea consecinţe grave.

Ne vom confrunta, dacă nu vaccinăm copiii cu boli, cu virusuri mutante. Aceste afecţiuni, că vorbim de poliomelită, difterie, tetanos, beneficiază de această prevenţie prin vaccinare tocmai pentru că sunt boli extrem de grave, cu un risc adesea fatal sau cu sechele neurologice de cele mai multe ori care sunt invalidante”, spune Cătălina Ionescu, medic pediatru.

Preotul era detaşat la maternitate de mai bine de 13 ani şi până acum nu a mai fost implicat în niciun scandal.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

RUSINE Mitropolia Iasi. Iata MOTIVELE pentru care parintele Ioan Razvan Scurtu A FOST OPRIT DE LA SLUJIRE: invata mamele sa NU AVORTEZE, sa nu isi vaccineze copiii, sa nu foloseasca carduri

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on aprilie 8, 2016 at 10:36 am

    Eu stau și mă întreb: de ce este nevoie ca o instituție să facă public păcatele de care s-a făcut vinovat un preot care a fost oprit de la slujire?
    Poate că pentru unele minți minți constant slujitoare ale teoriei conspiraței ar fi fost ultrasatisfăcător să se fi spus, spre exemplu, că părintele ar fi fost învinuit de beție, curvie, hoție sau eu mai știu ce alte învinuiri aducătoare de oprobiul public asupra preoției, în general, fiind un nou motiv pentru a se spune din nou „Uite ce fac popii!”, dar ar fi fost fost folositor?
    Dacă da, să-mi pui și mie, frate saccsiv, cui, în afară de categoria indicată anterior?
    Cu ce s-ar fi folosit Biserica dacă dumneata știai păcatele părintelui?

    Să ne uităm totuși și în curtea celeilalte maternități din Iași, unde părintele are o activitate fățișă împotriva avorturilor, este stânjenitor pentru conducerea spitalului, care bănuiesc că i-au făcut și lui reclamații, dar este foarte susținut de MItropolie.

    Apreciază

  2. Ioan said, on aprilie 8, 2016 at 10:40 am

    Eu stau și mă întreb: de ce este nevoie ca o instituție să facă public păcatele de care s-a făcut vinovat un preot care a fost oprit de la slujire?
    Poate că pentru unele minți minți constant slujitoare ale teoriei conspiraței ar fi fost ultrasatisfăcător să se fi spus, spre exemplu, că părintele ar fi fost învinuit de beție, curvie, hoție sau eu mai știu ce alte învinuiri aducătoare de oprobiul public asupra preoției, în general, fiind un nou motiv pentru a se spune din nou „Uite ce fac popii!”, dar ar fi fost fost folositor?
    Dacă da, să-mi pui și mie, frate saccsiv, cui, în afară de categoria indicată anterior?
    Cu ce s-ar fi folosit Biserica dacă dumneata știai păcatele părintelui?

    Să ne uităm și în curtea celeilalte maternități din Iași, unde părintele ete ca un ghipmpe în coasta conducerii spitalului din cauza activității sale anti-avort, dar în același timp este fosrte susținut de Mitropolie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 8, 2016 at 10:51 am

      Ioan

      Pentru ca pana nu da detalii, eu nu cred Arhiepiscopia, care zice una iar preotul si spitalul zic alta.

      Apreciat de 1 persoană

      • legionarulortodox said, on aprilie 8, 2016 at 1:35 pm

        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++SALUTARE, SACCSIV INCEARCA SA SCHIMBI PUTIN FORMATUL TEXTULUI , SA FIE MAI MARE, SCRISUL ESTE FOARTE MINUSCUL. SA FIE UN SCRIS CUM ESTE PE „aPOLOGETICUM”

        Apreciază

      • Ioan said, on aprilie 8, 2016 at 1:40 pm

        Așa e, fiecare are dreptul să aibă dubiile sale. însă în articol nici spitalul, nici preotul nu spun că el a fost caterisit pentru aceste acuzații, ci asta a lăsat să se înțeleagă abilul nostru jurnalist, punând foarte bine frazele cap la cap. Cei care afirmă asta sunt jurnalistul și „sursele”. Nu zice nimeni că toate lucrurile sunt roz în BOR, dar articolul a fost foarte bine gândit pentru inflamarea opiniei publice, având în vedere spiritele încinse în jurul subiectelor despre cip și vaccinuri. Mă îndoiec că părintele însuși și-a dorit acest lucru.
        Însă, lucrurile fiind făcute, să pomenim și noi în cererile noastre persoanele implicate în acest caz, ca adevărul să iasă la lumină. Grav lucru este ca un preot să fie oprit de la slujire pe nedrept, însă el rămâne drept în fața lui Dumnezeu. Sunt multe cazuri de preoți vrednici care și-au acceptat cu smerenie orpirea de la slujire și au acceptat decizia fără discuție. însă tragic este atunci când preotul, deși vrednic în fața oamenilor, cade în fața lui Dumnezeu și e nevoie să fie oprit. Nu sunt eu în măsură să judec. Dumnezeu să-i lumineze pe toți. Singurul motiv pentru care am comentat la acest subiect este incapacitatea multora de a analiza critic o știre (care, de altfel, a fost foarte prost scrisă) și de a o judeca în duhul creștin.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 5:25 pm

        Ioan

        exact asa ca tine vorbeste azi gasca „REEDUCATORILOR subtili”, mieros, cu FATADA de „prudenta intelepciune” si cuget „subtire” …. ca sa INSELE vigilenta poporului caruia de fapt ei ii IMPUN VICLENESTE si cu fariseice gariri „justificatoare” :TACEREA si OBEDIENTA la ordinele lor , sub pretextul „ascultarii de beserica oficiala a APOSTATILOR” . discurs aparent corect, scopuri perverse.

        ( v-?)au scolit bine mai gornacilor. next generation de REEDUCATORI soft !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 9:05 pm

        Ioan

        ia aici si vezi SEMNATURILE APOSTAZIEI ERETICULUI tau teofan !
        s-a DEZIS PUBLIC de ele cumva pana acum? NU? Atunci e LEPADAT de Hristos si de Ortodoxie… e CAZUT

        https://orthoshoc.wordpress.com/2010/03/10/acord-intre-bor-si-monofiziti/

        si faptele unora ca el si gasca de linagi oligofreni de la mitropolia rusinii ( vezi Profetiile despre CADEREA Moldovei consemnat de Paul din Alep) VREI tu sa credem pe cuvant?

        asa ca FAPTELE lor sunt DEPLORABILE si atunci CUM sa credem ca acum s-a trezit ACRIVIA la Raduielile Sf Parinti in ei si pe drept l-ar fi canonisit pe Parintele Ioan Razvan?

        Apreciat de 1 persoană

    • Bogdan Ioan said, on aprilie 8, 2016 at 11:04 am

      Încă o dată precizez. Cum se poate lua legătura cu parintele pt a fi ajutat?

      Apreciat de 1 persoană

      • Florin said, on aprilie 8, 2016 at 11:29 am

        A raspuns deja cineva la unul din articolele cu Parintele Ioan Scurtu!

        Apreciază

      • Ionut said, on aprilie 8, 2016 at 12:24 pm

        La articolul precedent despre pr. Ioan Scurtu, ca raspuns la aceeasi intrebare, a lasat cineva o adresa de mail. E vorba de o persoana care spunea ca-l cunoaste pe parintele.

        Apreciază

    • el said, on aprilie 8, 2016 at 11:48 am

      Ioan

      mai sunteti multi ba limbricilor care ati iesit la inaintare sa va aparati episcoparii APOSTATI?
      te-a delegat aici CAZATURA de teofan savu sa-i „disculpi” ABUZURILE cu „argumente” bashite?
      voi chiar ne cerdet prosti?
      sa-i spui IUDEI aleia de teofan curcan prost si sarpe marsav ca harul Duhului Sfant NU MAI E cu APOSTATII ECUMENISTI , dar NU paraseste inimile celor care tn Dreapta Credinta aia de o BATJOCORITI voi !

      lasa ca acoperiti voi cacatul vostru sub pres cu „justificari ca astea pline de „intelepciune” ca sa nu afle lumea MARSAVIILE vaostre, le impaturiti frumos in cuvinte iscusite si faceti aici pe „inavatorii”.

      IUDELOR !

      Apreciază

      • Ioan said, on aprilie 8, 2016 at 1:48 pm

        el

        dragă frate fără nume,
        nu fac parte dintre cei pe care îi împroști cu noroi, dar îmi aduci aminte de un cuvânt din Biblie: „după roadele lor îi veţi cunoaşte”.
        Dacă îmi arăți un singur sfânt care are un limbaj similar limbajului tău, voi fi 100% sigur de DREAPTA TA CREDINȚĂ și de HARUL DUHULUI SFÂNT care este în tine și se revarsă prin asemenea cuvinte duhovnicești, „ca de Psalmi” (expresia dintre ghilimele aparține Sfântului Închisorilor, poate ai auzit de el. A spus-o unora ca tine), și îți voi urma întru totul exemplul

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 2:40 pm

        Ioan

        Ma bucur din inima sa nu faci parte dintre aceia si nici sa cauti sa-i „justifici” !

        „însă tragic este atunci când preotul, deși vrednic în fața oamenilor, cade în fața lui Dumnezeu și e nevoie să fie oprit.” _____ ASA este !!! de aceea TRAGICA este situatia MAJORITATII eposcopilor si clerului din Romania! Si pe ei CINE ii va opri? Hristos Insusi !

        De aceea VAI VOUA carturarilor si fariseilor : „„Vai, vouă! Căci aţi luat cheile Împărăţiei. Voi înşivă n-aţi intrat, iar pe cei care voiau să intre, i-aţi împiedicat.” (Luca 11,52). Iezechiel 34, 15. „Pe viaţa Mea – zice Domnul Dumnezeu – pentru că oile Mele au ajuns de jaf, … nu se vor mai paşte nici pe ei înşişi, căci îmi voi scăpa oile din gura lor, şi nu le vor mai sluji cu hrană”

        in ce priveste numele meu el nu conteaza la oameni, Hristos il stie si e destul !
        cat despre mine CINE a pretins ca sunt Sfant?
        si in afara de „forme” si „invelisuri” DOVEDESTE daca am grait cu greseala fata de Invataura Ortodoxa, daca ROADELE mele sunt in afara Ortodoxiei.

        dar tu, esti fara pacate, sau poate infailibil ? daca DA , atunci DE CE aperi APOSTATII ? ori ti se pare poate ca teofan e „plin” de Duhul Sfant si ai iesit sa justifici facaturile lui ?

        la invartit abil cuvintele si prostit lumea erau pe vremuri unii MAI VREDNICI si mai PRICEPUTI ca astia de azi , si drept „premiu de virtute” au auzit de la Judecatorul Hristos : VAI VOUA CATURARILOR SI FARISEILOR !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 2:56 pm

        Ioan

        „Singurul motiv pentru care am comentat la acest subiect este incapacitatea multora de a analiza critic o știre (care, de altfel, a fost foarte prost scrisă) și de a o judeca în duhul creștin.”_______ asa-i mai „inteleptule” (in ochii tai) , bine ca te avem pe tine( sa ne judeci de INCAPABII si in afara duhului crestin) sa ne luminezi CUM TREBUIE sa pricepem ,ca altfel muream „prosti” in nestiinta noastra ! 🙂 …. plin de har” cuvantul tau …. ai sa iei plata mare pt el !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 3:00 pm

        Ioan

        ” însă în articol nici spitalul, nici preotul nu spun că el a fost caterisit pentru aceste acuzații, ci asta a lăsat să se înțeleagă abilul nostru jurnalist, punând foarte bine frazele cap la cap. Cei care afirmă asta sunt jurnalistul și „sursele”. „_______ si desigur ca e vina DOAR a jurnalistului de scadal si abil , a noastra ca suntem debili si „este incapacitatea multora de a analiza critic o știre (care, de altfel, a fost foarte prost scrisă) și de a o judeca în duhul creștin.”, …..
        ….. ca DOAR tu si teofan&gasca ( ale caror fapte si bravuri de KAKODOXE si VLCESUG sunt demult notorii) sunteti „IMPECABILI”, „imaculati” si „in afara oricarei banuieli” , plini de „har si intelepcine” ! aferim !

        Apreciază

      • Max said, on aprilie 8, 2016 at 9:14 pm

        “Sfantul Ioan Gura de Aur ii aseamana pe cei cu gura sloboda cu porcii!
        „Nu vedeti porcii cum se scalda in murdarie?. . . Ce poate fi mai murdar decat cuvintele scarboase?“
        Groapa deschisa grumazul lor, cu limbile lor viclenesc, spune Scriptura (Ps. 5, 9). Mormant deschis, pentru ca acesta imprastie putoare si murdarie. Altfel spus, fiecare cuvant rau iesit din gura omului este insotit de putoare, intinandu-i sufletul. Ceea ce iese din gura, aceea spurca pe om (Mt. 15,11), ne spune Insusi Hristos. Si atunci omul pute ca un mormant deschis.
        Aceasta duhoare, ce iese din gura unui astfel de om, se imprastie si la cei care-l asculta.
        „la fel cum se intampla cu mormantul. Tu il deschizi, dar mizeria si duhoarea le gusta si cei care sunt cu tine!“
        Simpla flecareala ii indeparteaza pe curatii ingeri si-i atrage pe necuratii diavoli, atunci ganditi-va ce legiuni de demoni vin cand se vorbeste murdar si cu cat se pagubeste sufletul!
        „Vorbele stricate intineaza sufletul si atrag diavoli.”
        Nu doar pateaza sufletul, ci il imputesc!”
        Arhim. Vasilios Bacoianis

        Mai ”el-uţ”, tu cand apari cu “caca-urile” tale incepe sa puta si orice idée ai, fie ea si buna, se pierde din cauza exprimarii tale care nu are de-a face cu ortodoxia. Ai primit multe atentionari dar degeaba , tu chiar esti incorigibil .
        Are de pierdut foarte mult acest blog din pricina exprimarii tale, nu neaparat a ideilor pe care le lansezi. Cand omul se impartaseste si/sau primeste Duhul Sfant nu se mai poate exprima asa iar tu dai cu lopata mizeria.
        Nu te judec, esti de compatimit.
        Demonstreaza-ne ca esti crestin practicant. Tu cum stai in fata duhovnicului tau cu niste pasaje din acestea “frumoase”? Dumnezeu sa te intelepteasca sa nu te mai exprimi vulgar pentru ca postul se tine si cu ce iese pe gura nu doar cu ce intra.
        Dumnezeu sa te ierte si pe tine care scrii si pe cei care citim ce scrii tu.

        Apreciat de 2 persoane

      • AlexandruM said, on aprilie 8, 2016 at 10:25 pm

        le

        Iubitule, din pacate prin ceea ce postezi te situezi tare departe de multe si, in special, de ortodoxie. Lasam la o parte bunul simt si minima decenta care ar trebui sa fie prezente intr-un dialog civilizat. Desi aceasta forma este esentiala in comunicare fiind bine stiut ca pentru transmiterea mesajului conteaza mai mult cum spui decat ceea ce spui.

        Discursul tau radicalizat indeparteaza oamenii de bun simt si lasa doar o mica turma de aplaudaci care de cele mai multe ori nu mai trec informatia prin filtrul gandirii proprii ci iau de bun ce spui. Suna cumva cunoscut? Poate ca da deoarece asta este tehnica sectelor.

        Pe de alta parte este stiut ca cel mai usor se distruge din interior. Pui un Vadim sa tipe ca-n gura de sarpe cu un limbaj colorat si ai discreditat grupul respectiv. Cei din exterior care au idei asemanatoare nu se mai regasesc. Ramane asadar un nucleu dur inchistat in propriile neputinte si … cam atat.

        Intorcandu-ne totusi la ortodoxie iti reamintesc de aracterul sobornicesc al Bisericii noastre. Daca, Doamne fereste, un episcop ar fi apostat atunci intreaga Biserica este in pericol. In acest caz ori il caterisesc ori cade impreuna cu el.

        La un articol pe aceeasi tema am avut rabdare sa-ti prezinta situatia ca sa intelegi ca IPS Teofan face parte din Biserica si ca suntem madulare unii altora. Asadar este nevoie de multa drepata socoteala ca sa ne ajutam iar nu sa ne daramam unii pe altii. Pentru ca altfel ne surpam din interior.

        Cu un discurs absolut ilogic ai ajuns sa sustii ceva delirant: ca Sfintirea Darurilor s-a facut de catre altcineva decat de episcopul slujitor. Ca atare, Biserica este in Adevar iar IPS Teofan se afla in afara Ei.

        Desigur ca un astfel de discurs imi este foarte cunoscut. Il folosesc, spre exemplu, stilistii care s-au specializat in inventarierea caderilor oamenilor din Biserica si spun: uite ce a facut cutare si uite la cutare. Uite ce spun Sf Parinti despre asta. Cum crezi ca mai poate lucra Duhul Sfant prin acestia? Daca ei au cazut atat de grav iar cu ei se impartasesc ceilalti inseamna ca toata Biserica a cazut.

        Si crede-ma ca multi mai slabuti la minte si cad in plasa asta. Nu este de mirare ca majoritatea celor care s-au radicalizat precum faci si tu au sfarsit in bratele lor. Ori a imprima un astfel de duh blogului reprezinta o responsabilitate uriasa pentru ca vai celor prin care vine sminteala.

        Nu este mai putin adevarat ca vremurile sunt cum sunt si este nevoie de multa atentie. Stim ca Biserica va ramane pana la sfarsit iar adevarata intelepciune este de a sta in ea. Vezi asadar ca jocul acesta de-a Petrica si lupul are caracter schismatic pentru ca se bate toba pe ceva care se va intampla cu certitudine pentru ca asa este scris insa folosindu-se de aceasta se deviaza pana la ruperea de adevar si esuarea intr-o zona de pierzanie.

        Cu atat mai mult trebuie sa fim uniti in Adevar si nu sa taiem cararile dintre noi asumandu-ne neputintele unii altora asa cum a facut Domnul si s-a urcat de bunavoie pe Cruce. Ori duhul Adevarului lucreaza prin cei smeriti care-si pun toata nadejdea in Domnul deoarece sunt constienti ca fara de El nu pot face nimic. Indemnul spre unitate, rugaciune si fapte bune este mai actual decat oricand. Sansele caderii sunt infinit mai mari atunci cand suntem dezbinati decat atunci cand suntem uniti.

        Te rog asadar sa iei aminte la cele de mai sus si sa te cercetezi pentru ca, din cate vad, nu sunt primul care-ti atrage atentia. Iti scriu cu drag nu pentru a face risipa de cuvinte in spatiul virtual ci pentru ca am nadejdea ca esti in cautarea cea buna dar si pentru acele suflete care cauta Adevarul si-si pun la randul lor aceleasi intrebari.

        Cu toate cele spuse de tine pana acum trebuie sa fii constient ca te impartasesti cu IPS Teofan (atat timp cat afirmi ca faci parte din Biserica) iar a vorbi in acest fel la adresa unui episcop este pacat de moarte dragul meu. Nu-l copia pe cel care il ataca direct pe un alt blog pe aceeasi tema cu parintele oprit de la slujire. Pentru cazuri ca acela romanii au scos un proverb: daca nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti. In loc sa-i multumeasca IPS Teofan ca l-a scapat de la inchisoare sigura pentru profanarea mormantului pr Gheprghe Calciu il defaimeaza in van fara niciun fel de dovezi.

        Pe de alta parte mai sunt in indreptarul de spovedanie mentionate niste pacate precum defaimare, clevetire, vorbire de rau, ranirea aproapelui, tinerea de minte a raului, judecata, dezbinare, slava desarta, inaltarea mintii si multe multe altele la care ai putea medita putin atunci cand te pregatesti de Taina Sf Spovedanii. Ca acestea si mai mari decat acestea dupa cum recunoaste fiecare suflet sincer si cu frica de Dumnezeu.

        Domnul sa te intareasca si sa te intelepteasca spre lupta cea buna si bineplacuta Lui.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 11:51 pm

        Max

        „Demonstreaza-ne ca esti crestin practicant.”______ cu asta „ti-ai dat doctoratul ” 🙂 ! ne-ai aratat cat de bine ai inteles tu Ortodoxia ca fudulie de expus in public dupa modelul „brevetat” al fariseului : „11. Fariseul, stând, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, adulteri, sau ca şi acest vameş.
        12. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig. ” Asta poate faci u sa ne arati „maretia” ta nu? Sau te astepti sa fie tti la fel de BICISNICI ca tine?

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 11:55 pm

        Max

        „Groapa deschisa grumazul lor, cu limbile lor viclenesc, spune Scriptura (Ps. 5, 9)”____ arata UNDE si CUM viclenesc eu?
        daca NU POTI atunci DE CE MINTI?
        vorbesti desprre lucruri diferite, daca asa esti tu capabil sa priccepi „duhovniceste” sa nu te mii daa ajungi ….”ca musca la curul calului ” 🙂 ( asta ca sa-ti mai „incant” inca odata urechile gingase ….. : )

        Cu placere ! 🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2016 at 12:01 am

        Max

        „„Nu vedeti porcii cum se scalda in murdarie?. . . Ce poate fi mai murdar decat cuvintele scarboase?“_____
        DAAA? Fariseu „gingas” , te supara vorbele mele murdare?

        Dar EREZIA si APOSTAZIA lui teofan&gasca NU te deranjeaza nicidecum !

        tztztz…. ce sa spun? ma induoisez pana la lacrimi de sensibilosenia ta jingita de un marlan la mine !

        mergi repede sa te blagosloveasca „vladica” teofan sa-ti treaca de greatza si uratul vorbelor mele!

        BAAAA…dar voi FARISEII vicleni invartitori ai cuvintelor si „esteti” ai „formelor frumoase” care „strecurati tzantzarul si INGHITITI camila” , MERITATI cumva alta adresare?

        NUUU?
        Atunci sa stii ca NU ma jenez sa va imporsc cu tot noriul pe care pot sa-l adun sa vi-l atunc peste boturile voastre IMPUTITE de MORMINTE VARUITE si APOSTATI !

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2016 at 12:09 am

        Max

        „Mai ”el-uţ”, tu cand apari cu “caca-urile” tale incepe sa puta si orice idée ai, fie ea si buna, se pierde din cauza exprimarii tale care nu are de-a face cu ortodoxia. Ai primit multe atentionari dar degeaba , tu chiar esti incorigibil .”______ mai „Max-ut ” Dumnezeu STIE ca MA STRADUIESC CAT POT sa fiu cat mai murdar la gura sa va trimit peste bot ceea ce MERITATI !… si INCA NU reusesc cum ati merita si mi-as dori ca sunt baiat bine crescut , de familie si crestere buna si nu am apucat sa invat toate marsaviile de limbaj de „baiat de baiat” care mi-ar fi de folos sa va arat URATENIA voastra de FARISEI …

        Apreciază

      • el said, on aprilie 9, 2016 at 12:32 am

        Max

        errata : noroiul, sa vi-l arunc peste boturi… ( tastatura asta a mea „tine cu voi” )

        „Tu cum stai in fata duhovnicului tau cu niste pasaje din acestea “frumoase”? „_____ cere ” PUBLIC cu autoritate duhovniceasca indiscutabila” , DEPASIND autoritatea duhovnicului meu „Staretzul ” Max 🙂 … nu cumva vrei sa-l iei si pe duhovnicul meu la intrebari? 🙂

        Apreciază

    • el said, on aprilie 8, 2016 at 2:46 pm

      Ioan

      „Cu ce s-ar fi folosit Biserica dacă dumneata știai păcatele părintelui?” _______ DE UNDE STII ca sunt PACATE ? DE CE sa nu se afle EXACT faptele sa vedem si noi DACA sunt pacate ….sau doar asa VOR UNORA sa lase PARA gloatei oarbe ca sa justifice ei ABUZURILE lor !

      tu DE CE VREI sa NU se stie EXACT ce a facut parintele ca sa ajunga caterisit de unul ( teofan) a carui „ortodoxie” e DEMULT APOSTATA ! ori ti se par teofan&gasca dupa vajnicele lor fapte de KAKODXIE vredinci de crezare pe cuvant de pionier?

      iata ca noi suntem NEINCREZATORI in „cinstea” faptelor lor, caci din FAPTELE lor si-au piredut DEMULT credibilitatea inaintea Bisericii

      Apreciat de 1 persoană

  3. victor s. said, on aprilie 8, 2016 at 11:13 am

    nu a fost oprit pentru ce s-a scris in presa dar i s-a indicat ” sa nu mai faca confuzie si tulburare in randul credinciosilor”!

    Apreciază

    • mihai said, on aprilie 8, 2016 at 9:11 pm

      ce ,,credinciosi?!”, aia au pus mina pe biblie in viata lor?!, cei din jud. iasi si in special din mun, iasi va rog ati face bine si nu mai taceti, acel teofan este dupa chipul si asemanarea voastra

      Apreciază

  4. Gabriel said, on aprilie 8, 2016 at 11:20 am

    Exact ca-n cazul Parintelui Calciu, a fost oprit de la slujire pentru abateri de ordin canonic, liturgic și administrativ…

    Apreciază

    • el said, on aprilie 8, 2016 at 11:50 am

      Gabriel

      …CORECT !

      Limbajul de lemn al IUDELOR APOSTATE si politic corecte!

      ASTIA vor caterisi si afurisi PE TOTI cei care NU vor urma trednul lor DRACESC si „ortodoxia” lor FALSIFICATA… nu mai asteptati pe altii

      Apreciat de 1 persoană

      • Nicoleta said, on aprilie 8, 2016 at 2:00 pm

        O să urmeze și alții. Așa se face trierea, nu altfel. Iar cu „tăcerea” impusă de iude, modul de acționare/amenințare este identic cu cel al „asistenților” răpitori de copii pentru „adopții”, care după ce îți răpesc copiii din casă/gradiniță te amenință că nu îți mai vezi copiii dacă îndrăznești să spui ceva.
        Preotul să rămână mucenic până la capăt, cu orice risc. Nu ar fi de mirare să ne „înștiințeze” iudele mâine-poimâine că Preotul are pregătit și un dosar penal pentru deturnare de fonduri.
        Rugați-vă pentru Părintele mărturisitor! Vrednic este!

        Apreciază

    • valentindortodox said, on aprilie 9, 2016 at 11:49 pm

      părintele Calciu nu a respectat hotârea conducerii ateiste a Partidului Comunist și a Ierarhiei supuse Partidului Comunist

      iar asta s-a tradus într-un limbaj de lemn ca fii abateri canonice și toate celelalte ca se se completeze lista trimisă secretariatului de la departamentul pt. culte și să fie ăia mulțumiți că s-a luat decizia corectă atât pe linie de partid cât și pe scară ierarhică și prin asta toată ierarhia s-a lepădat de Hristos

      Apreciat de 1 persoană

      • valentindortodox said, on aprilie 9, 2016 at 11:54 pm

        dacă erau ierarhii lui Hristos trebuiau să ia atitudine de susținere a părintelui Calciu și să nu fie de acord cu nici o conducere atee care dărâma biserici, omora oameni, aresta intelectuali și preoți distrugea suflete și umplea țara de durere, crimă, ateis, groază, iad și nu se poate reda în cuvinte tot răul făcut.

        Pentru că s-a opus la asta ierarhia l-a caterist ca având abateri canonice.

        Iar pe noi părintele Iustin ne-a avertizat că vom prinde de mii de ori mai rău și acum l-au caterisit pe preotul ăsta , nici noi nu știm pt. ce exact , că dau ei numai motive puerile, că ducea în eroare credincioșii sau că avea abateri canonice…

        dar ei că slujesc cu ereticii nu au abateri canonice? numai acela care a urmat linia părintelui Iustin are.

        asta e judecata strâmbă a ereticilor.

        Apreciat de 1 persoană

  5. oarecare said, on aprilie 8, 2016 at 11:46 am

    Cantec antihristic cu oameni care nu te asteptai sa fie asa naivi/rupti de credinta (Grigore Lese si Oana Pellea), restul atata pot:
    http://www.activenews.ro/stiri-social/Formatia-Taxi-alaturi-de-alte-33-de-persoane-a-compus-o-melodie-impotriva-Catedralei-Mantuirii-Neamului-131993
    De ce e antihristic:
    – pentru ca Dumnezeu, de Pasti, a fost rastignit pe lemn si tinut in temnita (spatiu mic) iar toti cei 33 spun pe rand ca, Doamne Iarta-ma de asemenea citat, „Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici”, aceasta este luarea Lui Dumnezeu in batjocura, deradere si Dumnezeu nu se lasa batjocorit, vai noua ca avem asa oameni de cultura.
    – pentru ca numarul batjocoritorilor este acelasi cu numarul argintilor pe care i-a primit iuda, vanzandu-l pe Hristos- Dumnezeu
    – pentru ca numarul batjocoritorilor este acelasi cu numarul celui mai mare grad in masonerie, cultul diavolului
    – pentru ca o asemenea blasfemie si batjocura apare tocmai in Sfantul Post al Pastelui pentru a creea tulburare intre crestini.
    – pentru ca acesti oameni sunt modele si repere pentru unii si ii duc si pe aceia care le cred lor catre pierzarea sufletului
    – pentru ca Dumnezeu prefera inimile curate si mari nicidecum „spatiile mici”, dupa cum Cuvantul Domnului marturiseste: „Largiti si voi inimile voastre (2 Corinteni 6:13)”

    Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on aprilie 8, 2016 at 12:54 pm

      Prima observatie e absolut corecta, dupa parerea mea. In rest… Era vorba de 30 de arginti, nu 33, dar 33 reprezinta varsta Domnului Iisus.
      Oricum, mie unuia mi se pare o tampenie aceasta initiativa…

      Apreciază

    • oarecare said, on aprilie 8, 2016 at 1:21 pm

      Cu mici modificari:

      Cantec antihristic cu oameni care nu te asteptai sa fie asa naivi/rupti de credinta (Grigore Lese si Oana Pellea), restul poate doar atata pot. De ce e antihristic:
      – pentru ca Dumnezeu, de Pasti, a fost tinut in temnita (spatiu mic), rastignit pe lemn si mai apoi mormant (alt spatiu mic) iar toti cei 33 spun pe rand ca, Doamne Iarta-ma de asemenea citat, „Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici”, aceasta este luarea Lui Dumnezeu in batjocura, deradere si Dumnezeu nu se lasa batjocorit, vai noua ca avem asa oameni de asa zisa cultura.
      – pentru ca numarul batjocoritorilor este acelasi cu numarul argintilor pe care i-a primit iuda, vanzandu-l pe Hristos- Dumnezeu
      – pentru ca numarul batjocoritorilor este acelasi cu numarul celui mai mare grad in masonerie, cultul diavolului
      – pentru ca o asemenea blasfemie si batjocura apare tocmai in Sfantul Post al Pastelui pentru a creea tulburare intre crestini.
      – pentru ca acesti oameni sunt modele si repere pentru unii si ii duc si pe aceia care le cred lor catre pierzarea sufletului
      – pentru ca Dumnezeu prefera inimile MARI si curate nicidecum „spatiile mici”, dupa cum Cuvantul Domnului marturiseste: „Largiti si voi inimile voastre (2 Corinteni 6:13)”

      Apreciază

  6. Felix Stancu said, on aprilie 8, 2016 at 12:28 pm

    Când se vrea se obține imediat instrumentarea unui dosar de caterisire, să ne amintim:

    https://graiulortodox.wordpress.com/2011/02/19/invocand-canoanele-sfintilor-apostoli-si-hotararile-sinoadelor-ecumenice-mitropolitul-pireului-serafim-demonstreaza-necanonicitatea-caterisirii/

    Scrisoarea † Mitropolitului Pireului, Serafim

    DEMONSTREAZĂ NECANONICITATEA CATERISIRII MITROPOLITULUI RAŞCĂI, ARTEMIE

    Textul întreg al scrisorii este următorul:

    Pireu, 31 ianuarie 2011

    Către Prea Sfinţitul Episcop de Ras-Prizren și Kosovo-Metohia, Artemie

    Serbia

    Prea Sfinţite, Prea Cinstite şi Iubite Frate,

    Cu negrăită durere, amărăciune şi mâhnire am primit şi am citit documentele pe care mi le-a trimis Prea Sfinţia Voastră, atât documentul adresat Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Sârbe, cât şi cel adresat ierarhilor ortodocşi din toată lumea care dimpreună cu cei păstoriţi de ei alcătuiesc Biserica Una, Sfântă, Sobornicească, Apostolească, Nedespărţită şi Neschimbată a lui Hristos. În ultimul document am citit cu atenţie şi decizia cu numărul 1410/2010 a Departamentului VI Penal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a Republicii Democrate Elene şi cu multă evlavie şi cu cel mai mare respect vă adresez următoarele:

    1. Cred neclintit şi cu smerenie o declar în mod public, având în spate o experienţa de 20 de ani în chestiuni de drept bisericesc în calitate de anchetator bisericesc şi secretar al tribunalelor sinodale ale Bisericii Ortodoxe Elene, că, în conformitate cu dumnezeieştile şi sfintele canoane ale Sfintelor Sinoade Ecumenice şi ale Sinoadelor Locale (25, 74 şi 75 ale Sfinţilor Apostoli, 6 al Sinodului II Ecumenic, 9 şi 17 ale Sinodului IV Ecumenic, 12, 87 şi 96 ale Sinodului VIII Local de la Cartagina şi canonul 1 al Sfântului Chiril al Alexandriei) şi potrivit dumnezeieştii legi a Evangheliei, Prea Sfinţia Voastră sunteţi episcopul canonic al Prea Sfintei Episcopii de Ras-Prizren și Kosovo-Metohia. Iar cele făptuite împotriva Voastră de către Sinodul Permanent, precum şi de către plenul Sinodului Bisericii Ortodoxe Sârbe sunt fără rechizitoriu canonic şi fără o acuzaţie întemeiată pe fapte reale, fără interogare canonică şi investigare a rechizitoriului, fără judecată canonică şi fără apărare, fără mijloace legale. Şi anume:

    a. decizia din 11/2/2010 a Sinodului Permanent asupra îndepărtării temporare a Prea Sfinţiei Voastre din jurisdicţia pe care Dumnezeu V-a încredinţat-o,

    b. decizia din 2/5/2010 a plenului Sinodului asupra impunerii pedepsei cu înlăturarea din jurisdicţia Voastră canonică,

    c. decizia din 18/9/2010 a Sinodului Permanent asupra impunerii pedepsei cu întreruperea oricărei activităţi sacramentale, şi

    d. decizia din 18/11/2010 a plenului Sinodului asupra impunerii pedepsei cu caterisirea din înalta demnitate arhierească şi întoarcerea la treapta monahilor, prin care se încălcă în mod vădit orice noţiune de drept canonic şi de disciplină procedurală canonică.

    Potrivit canoanelor Bisericii, tocmai cei care au aplicat aceste pedepse necanonice, prin aplicarea acestor pedepse, se invalidează canonic, cu consecinţa imediată că deciziile luate de ei se adeveresc nule şi neavenite. Prin aceste acte este lezată ireparabil credibilitatea canonică a respectivelor organe judecătoreşti şi administrative ale Bisericii Serbiei, precum şi principiul canonic pe temeiul căruia funcţionează Bisericile Ortodoxe Autocefale, principiul identităţii pedepselor.

    2. Decizia cu numărul 1410/2010 a Departamentului VI Penal al Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie a Republicii Democrate Elene prin care se respinge mandatul de arestare cu numărul Ki/Br 1181/01 eliberat de anchetatorul Tribunalului Suprem al Serbiei şi cererea de extrădare în Serbia a Prea Cuviosului Arhimandrit Simeon Vilofski, protosinghel al Sfintei Voastre Episcopii, şi el caterisit şi înlăturat în mod necanonic, a dovedit cu claritate că Biserica Aghiosavaită[1] a Serbiei, precum şi Guvernul Sârb se supun ordinelor politicii demonice americano-sioniste.

    Această linie politică urmăreşte distrugerea leagănului poporului ortodox sârb, Kosovo şi Metohia, şi pregăteşte sistematic islamizarea Europei prin atenuarea caracteristicilor creştine ale Europei, în vederea instalării mai lesnicioase a acelui „Mesia al slavei” pe care îl aşteaptă forţele politice americano-sioniste şi care se identifică cu prea mârşavul Antihrist. Acest leagăn al culturii şi civilizaţiei sârbe creştine, Kosovo şi Metohia, este predat în mâinile pătate de sânge ale Kosovarilor islamişti, care în secolul XXI înalţă în Europa idolul mincinos al teocraţiei islamiste.

    Concepţia islamică despre lume susţine în mod contradictoriu că, într-adevăr, Iisus Hristos este adevăratul Mesia şi Cuvântul lui Dumnezeu, Care S-a întrupat de la Dumnezeu şi din Pururea Fecioara Maria, dar în acelaşi timp denaturează şi reduce la zero lucrarea Sa mântuitoare, negrăita Sa golire de Sine (kenoză) prin Cruce şi slăvita împreună-înviere a firii umane prin Învierea Sa.

    Momite cu perspectiva participării la structurile euro-atlantice şi sub ameninţarea Tribunalelor internaţionale, autorităţile bisericeşti şi guvernamentale sârbe au fabricat această acuzaţie mârşavă şi josnică împotriva protosinghelului Simeon Vilofski şi, prin extindere, şi împotriva Voastră, cum că acesta, chipurile, ar fi făcut abuz de putere şi ar fi sustras suma totală de 27 640 125 de dinari, adică 349 857 de euro. După cum se declară însă în sus-pomenita decizie a Curţii Supreme de Justiţie şi Casaţie a Republicii Elene, la pagina 8, prin acuzaţia pretinsei deturnări de fonduri, „Părintele Simeon Vilofski, căutat de autorităţile sârbe, este de fapt atacat din cauza poziţiilor sale religioase şi naţionale, iar prin extrădarea sa autorităţilor sârbe există pericolul unei flagrante lezări a dreptului său la o judecată dreaptă în statul care îl revendică ”.

    În plus, în decembrie trecut, autorităţile sârbe au fost nevoite să îl elibereze din lipsă de probe pe domnul Petrag Suboticki, presupusul complice al Arhimandritului Simeon Vilofski în presupusa delapidare de fonduri, care era antreprenorul construcţiilor. Acest fapt demonstrează cu multă claritate planul lor perfid şi criminal îndreptat împotriva Prea Sfinţiei Voastre şi a Prea Cuviosului Părinte Simeon, protosinghelul Vostru, plan pe care l-au ordonat puterile antihristice care v-au şi înlăturat din Mitropolie.

    3. Ca simple mădulare ale Prea Sfintei Biserici Ortodoxe Universale, am resimţit o amară şi dureroasă surpriză în faţa acestei tragice evoluţii, din zi în zi mai gravă, din Biserica Aghiosavaită a Serbiei. În trecut ne refeream cu toţii la Biserica Serbiei cu profund respect şi încredere, pentru că în vremuri cumplite şi sub stăpâniri criminale, Ziditorul şi Pronietorul Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, trimisese pe îngerul Său, pe mentorul şi călăuzitorul Vostru duhovnicesc, pe teologul cu spirit foarte pătrunzător şi eroul curat, pe luminătorul ecumenic al Dumnezeirii celei în Trei Sori, pe cel între Sfinţi Cuvios şi Purtător de Dumnezeu Iustin Popovici, prin ale cărui scrieri au fost răniţi de moarte demonii Ecumenismului sincretist, ai Papismului şi ai Iluminismului antihristic. Înţelegerea actualelor realităţi din Serbia produce însă în noi toţi rană şi durere.

    Omeneşte vorbind nu suntem în stare să pricepem cum de este posibil ca urmaşii duhovniceşti ai Cuviosului Părintelui nostru Iustin şi fraţii Voştri după duh să ajungă să se roage împreună şi să întreţină relaţii cu papistaşii nepocăiţi şi neîndreptaţi, rău-credincioşi şi eretici, care au măcelărit şi au pustiit neamul sârb, care prin soldaţii croaţi catolici au ucis 800 000 de sârbi neomartiri în timpul ocupaţiei fasciste a Serbiei.. Recent „au canonizat” pe autorul spiritual şi moral al acestui genocid nelegiuit, pe „Arhiepiscopul” catolic de atunci al Zagrebului, Aluision Stepinats. Prezenţa unor Arhierei sârbi cunoscuţi împreună cu răposatul Patriarh Pavle la „liturghia” mincinoasă a papistaşilor eretici care a avut loc la Zagreb (Croaţia) cu prilejul „canonizării” numitului criminal abominabil şi împreună-vieţuitor cu demonii în Iad nu poate fi justificată nici prin motivele curtoaziei de factură ecumenistă, nici prin iertarea şi uitarea răului specific creştine, ci doar prin planurile politice pomenite mai sus.

    În acest sens, rugăciunea comună care în urmă cu câteva zile, 27/1/2011, a avut loc în Paraclisul Sfântului Ioan Teologul din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Belgrad, în prezenţa Prea Fericitului Patriarh Irineu, a „Arhiepiscopului” Romano-Catolic al Belgradului, Stanislav Hocevar, şi a Nunţiului papal, Orlando Antonini, demonstrează cu claritate şi întăreşte motivele reale ale înlăturării Voastre anticanonice şi ale condamnării ilicite, căci Prea Sfinţia Voastră v-aţi dovedit urbi et orbi prelungirea glasului Cuviosului Iustin şi, în cele din urmă, singurul său ucenic adevărat.

    4. Cu îndreptăţire l-aţi invocat pe Sfântul Ioan Hrisostom, precum şi martiriul şi mărturia acestuia, pentru că v-aţi dovedit „şi părtaş obiceiurilor, şi urmaş tronurilor” Sfinţilor Părinţi şi Mărturisitori.

    Sărutând prea cinstita Voastră dreaptă şi cerând rugăciunile Voastre frăţeşti, care au trecere înaintea lui Dumnezeu, rămân al Vostru frate în Hristos,

    † Mitropolitul Pireului, Serafim
    Ὀρθόδοξος Τύπος, 11 februarie 2011, nr. 1866, p. 5.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ionut said, on aprilie 8, 2016 at 12:47 pm

    Grea treaba. In primul rand, avem obligatia de a face ascultare (si noi si parintele). Pe de alta parte, nu pot sa nu imi pun intrebarea cum poate fi depus un preot din cauza abaterilor de „ordin administrativ” si de cand chestia asta secular(izant)a (cu treburile administrative) face parte din invatatura Bisericii. Si daca sa zicem, a savarsit pacate care nu pot fi aduse la cunostinta publicului, macar abaterile de ordin „administrativ” sa fie facute publice, sa pricepem si noi ceva din toata chestiunea asta.
    Nu stiu de ce, dar am asa un „feeling” ca daca parintele ar fi facut ochi „dulci” vreunei mamici cred ca s-ar fi ales cu o mustrare mult mai blanda (daca s-ar fi ales si cu aia).
    Totusi e si o parte buna: putem intelege din acest comunicat ca Mitropolia nu are nimic impotriva luptei anti-avort si anti-cip. Deci, la treaba!… 🙂
    Sau, poate ca Mitropolia nu are nimic impotriva „atitudinii”, ci doar impotriva „exprimarii” acestei atitudini…
    Legat de problema vaccinurilor, eu unul nu pot da un raspuns transant. Pacientele sa intrebe si sa caste bine ochii la ceea ce li se propune. Deocamdata Romania se confrunta cu alte boli grave pentru care nu exista vaccin. Si nu pot sa nu ma intreb cate vaccinuri or fi facut puradeii aia care umbla in pielea goala.
    Si inca o precizare: nu parintele a creat tulburare, ci faptul in sine care s-a petrecut.

    Apreciază

  8. Felix Stancu said, on aprilie 8, 2016 at 12:55 pm

    Se poate și mai rău pentru un preot – îl trimit la puscărie!
    http://zdbc.ro/arhiepiscopia-romanului-si-bacaului-a-trimis-la-puscarie-un-preot-divortat-si-recasatorit/

    Apreciază

  9. geo said, on aprilie 8, 2016 at 1:04 pm

    VIDEO Trupa Taxi a scos o piesa-manifest despre Dumnezeu si Catedrala Mantuirii Neamului/ „Dumnezeu prefera spatiile mici”

    http://life.hotnews.ro/stiri-muzica-20923404-video-trupa-taxi-scos-piesa-manifest-despre-dumnezeu-catedrala-mantuirii-neamului-dumnezeu-prefera-spatiile-mici.htm

    Preotii au obligatia de a pastra neutralitatea in timpul campaniilor electorale, atat in declaratiile publice, cat si in activitatea practica, in situatii exceptionale ei pot candida, insa doar ca independenti si doar pentru calitatea de consilier local si consilier judetean, cu aprobarea scrisa a ierarhilor, a informat Patriarhia Romana intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20923492-alegeri-2016-patriarhia-romana-preotii-pastreze-neutralitatea-timpul-campaniei-electorale-situatii-exceptionale-pot-candida-independent-pentru-consilii.htm

    Apreciază

  10. Mary said, on aprilie 8, 2016 at 1:14 pm

    I-au cerut sa se opreasca (probabil de mai multe ori). Preotul a zis ca nu va tacea. Acesta nu inseamna incalcare canonica (neascultare) si administrativa?
    Dar evident ei incearca sa nu spuna (in fata noastra sau in fata constiintei lor? ca stiu si ei ca nu fac bine, e imposibil sa nu stie) negru pe alb ca i-au cerut sa nu mai vorbeasca contra cip (publicul va intelege mai putin din asta) si contra avort (care e cel mai grav, aici va sari in sus orice ortodox si chiar traditionalist ne-denominational crestin, daca afla ca nu preot a fost caterisit ca a vorbit contra avort).
    Poate ca e cum spune Ionut si de fapt tot ce au vrut e sa il controleze, sau sa se asigure ca da si ascultare, nu ca nu erau contra a ce zicea el, dar asta nu e tot abuz? Adica ascultarea in biserica este egala control cu remote-control intre preoti si ierarhi? Adica il remarcasera si l-au verificat, cat de supus este.

    Apreciază

  11. Gabriel said, on aprilie 8, 2016 at 1:17 pm

    Apreciat de 2 persoane

    • valentindortodox said, on aprilie 8, 2016 at 8:25 pm

      PREOŢI CU CRUCEA-N FRUNTE, CĂCI OASTEA E CREŞTINĂ

      Apreciat de 1 persoană

      • valentindortodox said, on aprilie 8, 2016 at 8:28 pm

        E UN VERS, DAR ÎN ACESTE CUVINTE CU ÎNŢELES E MAI MULT DECÂT O METAFORĂ,

        ADICĂ FRUNTEA FIIND LOCUL DE UNDE E CONDUS OMUL, ACOLO E DUMNEZEU ŞI PRIN METAFORA CU CRUCEA ÎN FRUNTE, SĂ FIE CONDUS DE HRISTOS CEL CARE NE-A ARĂTAT MODELUL DE JERTFĂ – PÂNĂ A ALEGE SĂ MOARĂ CU MOARTE DE CRUCE PENTRU NOI CA SĂ FIM IERTAŢI DE PĂCATELE NOASTRE ŞI IZBĂVIŢI DE IAD.

        Apreciat de 1 persoană

    • Partizanu said, on aprilie 9, 2016 at 9:06 pm

      E laudabila initiativa lui CATALIN mai ales ca in intersectii nu se afla nici o troita care sa ne aminteasca de un POPOR CRESTIN. Eu as demara initiativa si la CONSTANTA dar aici totul se NEGOCIAZA INTRE ETNII.Suntem mai aproape de TAL-CIOC(bazar).

      Apreciază

  12. mirean said, on aprilie 8, 2016 at 2:17 pm

    Il cunos indirect pe Parintele de la maternitate.Am o sora in Iasi care il cunoaste mai bine prin faptele sale de caritate cu gravidele si copiii orfani.S-a implicat mult in sprijinirea lor.Sf.sa ,stiu ca are si familie numeroasa cu multi copii.Am rugat-o pe sora sa se informeze de nr.de tf si alte informatii.Daca le obtin,le las la redactia blogului.
    Parintele trebuie sprijinit d.t.p.d.v.

    Apreciat de 4 persoane

  13. stef said, on aprilie 8, 2016 at 6:08 pm

    Ce face acest Teofan se cheama ” Political Correctness” in intelesul deplin al expresiei. Asa arata TIRANIA ierarhiei BOR .

    Apreciat de 2 persoane

  14. valentindortodox said, on aprilie 8, 2016 at 8:19 pm

    nişte proaste de pe la spitalu ăla au considerat că preotul nu are dreptul să spună că acele carduri au 666 şi l-au raportat la alţi proşti mai marI, de la mitropolie, dar se ştia, nu e o noutate, sunt mulţi proşti şi în mitropolia moldovei pe lângă ereticii bine cunoscuţi, slugarnici, care abia aşteaptă să ajungă la patriahie sau chiar să-şi pună 666 pe frunte şi pe mâna dreaptă şi chiar şi poporului să îi pună acest 666

    DECI L-AU CATERISIT CĂ A SPUS ASTA , CARDUL ARE 666. ĂSTA E MOTIV LA EI DE CATERISIRE.

    SUNT SLUGILE LUI ANTIHRIST ŞI CHIAR O SĂ FIE PUSĂ PECETEA CU ACEST FEL DE ANTIHRIŞTI ÎN HAINE DE IERARHI
    SUNT BLESTEMAŢI DE MULT PENTRU CE SE ÎNTÂMPLĂ – EI DEMULT AU FĂCUT LUCRĂRILE PT. ÎNTRONIZAREA LUI ANTIHRIST ŞI CHIAR ATUNCI CÂND TRĂIA PR. CLEOPA ERAU LUCRĂRI PT PLANUL DE A-L ÎNTRONIZA PE MESIA CARE SPUNE ADUNAREA APOSTATĂ A JIDANILOR CĂ TREBUIE SĂ VINĂ – ADICĂ ADICĂ ÎL NEAGĂ PE HRISTOS, DECI CARE ESTE ANTIHRISTUL ŞI EI SUNT ÎN DUHUL ANTIHRISTULUI PENTRU CĂ ÎL NEAGĂ PE HRISTOS CARE A VENIT DEJA

    AICI AU SCRIS OAMENII DESPRE CUM S-A LUCRAT LA ÎNTRONIZAREA LUI ANTIHRIST CHIAR ÎN ZONA NEAMŢ LA CENTRUL DE LA DURĂU DE CĂTRE MITROPOLIA MOLDOVEI
    https://orthoshoc.wordpress.com/2009/12/18/monumentele-monstruoase-de-la-vulcana-bai-si-lepadarea-de-ortodoxie-a-lui-daniel-ciobotea/

    PREOTUL AVEA DREPTATE ŞI SE VA VEDEA, DUMNEZEU NU LASĂ VEŞNIC LUCRURILE LA VOIA OMULUI ATEIZAT

    Apreciază

  15. Ioana said, on aprilie 8, 2016 at 10:31 pm

    AJUTOR DAT CLERICULUI
    Canonul 59 APOSTOLIC

    Dacă vreun episcop nu va ajuta cu cele necesare, pe presbiter sau pe vreunul din clerici fiind sărac, să se afurisească, iar stăruind să se caterisească ca unul ce a ucis pe fratele său”. (Pidalion)

    și…

    CĂRȚILE CANONICE CANONICE ALE SFINTEI SCRIPTURI
    Canonul 60 APOSTOLIC

    Dacă cineva ar răspindi în Biserică ca sfinte, cărțile necinstitorilor de Dumnezeu cele cu inscripții false, spre stricăciunea poporului și a clerului, să se caterisească. (Pidalion)

    – aviz celor cu Boca

    și iertare pentru asta, dar toți greșim, suntem în înșelare, poate unii își dau seama sau și-au dat seama că au greșit…

    http://www.evanghelismos.ro/carte/458/fericirea_de_a_cunoaste_calea

    Apreciază

  16. luc said, on aprilie 8, 2016 at 10:39 pm

    Fratilor , faptele sunt evidente dar trebuie sa tinem cont ca Harul inca lucreaza , adica hirotoniile si aghiazma IPS TEOFAN sunt inca valabile , cu adevarat nu le mai face el si ingerii in chip nevazut slujesc Tainele . Este o situatie delicata , este greu sa ataci un ierarh desi nu stiu cat si cum vom mai putea . Probabil acest ticalos „Mare Sinod” daca va avea loc va rupe biserica in 2 si atunci ecumenistii merg cu ai lor si ceilalti , putini , turma mica , va merge cu Hristos . Trebuie , cred sa fim foarte fermi , dar foarte atenti cum vorbim caci e delicata situatia dar destul de evidenta.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 9, 2016 at 12:25 am

      luc

      pentru aceasta A VENIT vremea sa se separe graul de neghina, ca au INSELAT PREA MULT Turma lui Hristos, si poporul sarman se ia dupa VICLENI ,…

      AJUNGE cu FATRANICIA !

      Apreciază

    • el said, on aprilie 9, 2016 at 7:43 pm

      Raluca

      da si ? ce vrei sa sugerezi ca ar „demonstra” pozele astea? ca banuiesc ca nu le-ai postat de decor estetic…
      si dracii umbla pe langa oamenii sfinti si parintii buni, ba inca si mai abiti isi trimit chiar si legiunile lor de SLUGI dintre oameni cautand cu osardie sa pacaleasca pe unii sau sa insele macar cu ceva.
      NU AM VAZUT/AUZIT sa fi zis undeva Par Justin CLAR si VADIT: urmati-l pe vladica teofan ca e omul lui Dumnezeu.
      ori Sf Paisie Aghioritul a indemnat CALDUROS ucenicii/inchinatorii sa urmeze si sa asculte de Mitropolitul Augustin de Florina si l-a vadtit ca e omul lui Dumnezeu si DEMN de ascultare. Si PS Augustin de Florina NU A POMENIT pe inaintasul APOSTATILOR ecumenisti de azi KAKODOXUL atenagora APOSTATUL ECUMENIST niciodata de la caderea lui INFRICOSATAORE si NEPOCAITA!

      Apreciază

  17. mirean said, on aprilie 9, 2016 at 4:18 pm

    Doamne ajuta!
    Am intarziat cu raspunsul pt.ca nu a depins de mine.
    Parintele de care am vorbit,slujeste la capela maternitatii din Cuza.Despre sf.sa,eu am crezut ca este vorba.
    Dar,sora mea s-a dus in recunoastere la acea capela a maternitatii (cart.T.Vladimirescu)Elena Doamna,azi dimineata si a vorbit cu portarul.Om bun la suflet,i-a povestit sorei ce a patit Parintele.Se vedea ca era si dansul afectat.La acea capela au trimis alt parinte slujitor care si a lasat nr.de tf.pe usa bisericii.Sora l-a notat si a sunat la noul parinte care nu i-a raspuns pe loc dar,a sunat o apoi si foarte binevoitor i-a dat nr.de tf.al Pr.Razvan,pe care vi-l transmit:0745615357.
    Pr.de care eu am vorbit este marturisitor si jertfelnic.Are aceeasi lucrare ca a Pr.Razvan si cred ca lucreaza impreuna la mantuirea sufletelor.O sa ma gandesc impreuna cu sora sa vedem si noi daca si cum putem ajuta cu ceva.Oricum,suntem amandoua bucuroase ca Milostivul Dumnezeu nu ne lasa fara slujitori adevarati si ca avem si noi datoria la randul nostru sa ii sustinem atat in rugaciune cat si cu ce mai e nevoie.

    Apreciat de 1 persoană

  18. ioana L. said, on aprilie 10, 2016 at 1:49 pm

    „alexandrum”
    noi, turma mica de „aplaudaci”, care tinem cu „el” am vazut clar ca e in dreapta credinta, ca are discernamant duhovnicesc, ca nu limbajul il caracterizeaza cu adevarat, ci ceea ce spune…ne-am saturat de „finii”, „crestinii lingai”, ortodocsi fara „pata”, „aristocratii” credintei, care nu suporta sa spui pe sleau ceea ce simti. N
    e lasi rece, dragule, cu limbajul tau ‘elevat”, in „duh crestin”, cu revolta ta de „bun simt”. lasa-l pe „el” in pace si incearca sa vezi „adevarul” din spusele lui.

    Apreciază

  19. mirean said, on aprilie 10, 2016 at 6:01 pm

    Ioana L

    Subscriu si eu la tot ce ati scris.
    Aveti mare dar de discernamant de la Bunul Dumnezeu.
    Dumnezeu sa il intareasca pe „el”,pe dvs si pe toti asemenea.

    Apreciază

    • ioana L. said, on aprilie 11, 2016 at 10:26 am

      Multumesc, frate. Bunul Dumnezeu si Maica Preacurata sa ne ocroteasca pe toti care cautam ADEVARUL!

      Apreciază

  20. Raluca said, on aprilie 10, 2016 at 6:59 pm

    Să-i credem pe cei de la Mitropolie care au spus că preotul Răzvan Scurtu a fost oprit de la slujire din alte motive, care nu au nici o legătură cu convingerile sale anti-avort, anti-cip și anti-vaccinuri. Intrebările ar fi însă următoarele:
    1. De ce au hotărât sa-l oprească de la slujire taman după ce a fost declanșat scandalul de către conducerea spitalului pe motivele amintite mai sus? Coincidență sau ce?
    2. De ce nu s-au făcut publice motivele pentru care a fost oprit de la slujire? Credincioșii au dreptul să fie informați.
    Ce face PR-ul Mitropoliei, pentru că așa cum s-au desfășurat lucrurile se (sub)înțelege că a fost oprit de la slujre ca și consecință a activității sale misionare anti-avort, anti-cip și anti-vaccinuri, chiar dacă s-a declarat că alte motive (necunoscute) au stat la baza deciziei radicale de a-l opri să mai slujească.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 11, 2016 at 9:41 am

      Raluca

      nu mai intreba fatarnicii si mincinosii intai pentru ca fariseii NU SUNT VREDNICI sa se discute cu ei ca si cu oamenii cinstiti, apoi pentru ca e pierdere INUTILA de timp si energie, deja stim de la Domnul ca NU SE VINDECA babilonul : „”Am vrut să vindecăm Babilonul, dar nu s-a vindecat. Părăsiți-l” Ieremia 51:9 ”Fugiți din Babilon!” v.6. Babilonul este religia falsă, este cetatea confortului si a lui anticrist, ..

      mai bine sa AJUTAM cat putem pe cel prigonit Preotul Domnului si Domnul te va ajuta sa te mantuiesti.

      Apreciază

  21. ayeaye20 said, on aprilie 27, 2016 at 11:43 pm

    Apreciază

  22. diana said, on mai 4, 2016 at 12:27 am

    Inca vaccinarea nu a devenit obligatorie deci d-na director al spitalului nu cred ca poate sa impuna cuiva ce sa spuna despre vaccinuri …adevarul este ca parintele a fost incomod prin credinta si convingerile lui: pai spre exemplu stiti cati bani se dau de la infirmiere pana la doctori doar ca sa faci un avort? Este foarte cunoscut de asemenea si faptul ca sunt exista partenetiate intre doctori si spitale si firmele de medicamente …vi se pare normal ca unei proaspete mamici sa i se spuna ca vaccinarea nu este obligatorie insa daca nu semnezi si iti dai acordul nu iti poti externa copilul…cate mame nu au patit acest lucru.
    Enoriasii parintelui sigur pot povesti si modul abuziv in care a fost instiintat ca nu mai poate sluji: cu tipete si agenti de paza si cu instiintarea doar verbala atat din partea reprezentantului bisericii in acel moment cat si a juristului msternitatii ca infiferent daca se va face recurs acelasiraspuns va primi.
    Deci concluziile le trageti voi.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.