SACCSIV – blog ortodox

RUSINE Mitropolia Iasi. Iata MOTIVELE pentru care parintele Ioan Razvan Scurtu A FOST OPRIT DE LA SLUJIRE: invata mamele sa NU AVORTEZE, sa nu isi vaccineze copiii, sa nu foloseasca carduri

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 6, 2016

Iata ca este reala stirea primita de la cititori si despre care am scris aici:

Noi ce facem pentru preotii marturisitori? Cazul parintelui Ioan Razvan Scurtu, oprit de la slujire

Nu stiam insa sigur acuzele.

Articolul Preotul de la „Elena Doamna“, RĂSPOPIT! Le-a spus mamelor să nu-și vaccineze copiii de pe Ziarul de Iasi face precizari:

scurtu preot, al treilea de la stanga la dreapta

Răzvan Ioan Scurtu era preot misionar detaşat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi de 13 ani. În urma unei reclamaţii din partea conducerii spitalului, el a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă. Preotul a fost acuzat că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare. Răzvan Ioan Scurtu susţine că el doar a răspuns la întrebările pacientelor. „Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical“, arată preotul, care a contestat deja decizia Mitropoliei. El crede că dacă îi va fi respins recursul, atunci va urma caterisirea.

După ce a fost timp de 13 ani preot misionar detaşat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi, preotul Răzvan Ioan Scurtu a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă, în urma unor reclamaţii ale reprezentanţilor spitalului că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare.

„Demersul nu s-a încheiat, are dreptul să se adreseze la alte foruri. Este o sesizare din partea conducerii spitalului, s-a întrunit o comisie numită Con­sistoriu Eparhial care cercetează aceste fapte. Este un număr de abateri care i-au fost imputate părintelui, a fost chemat în faţa acesteia şi se va continua cu procedura“, a declarat pr. Marian Timofte, vicar ad­ministrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Surse apropiate Mitropoliei Moldovei şi Bu­covinei au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că preotul a fost acuzat de faptul că ar fi abordat femeile care doreau să avorteze în unitatea medicală şi ar fi încercat să le convingă să nu facă asta, cât şi să nu îşi vaccineze copiii nou-născuţi. Astfel, me­dicii care au făcut plângerea au argumentat că el ar interveni în actul medical.

„Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului. Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vacci­nurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bise­ri­cească“, a declarat dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii.

„Nu pot fi acuzat în vreun fel“

Conform informaţiilor obţinute de la surse oficiale din cadrul Mitropoliei, Consistoriul Eparhial a luat pe 14 martie decizia de a-l opri de la slujire şi de a-l depune din treaptă pe preot. Aceasta nu este însă o hotărâre definitivă, el atacând-o deja la forurile superioare. Practic, depu­nerea din treaptă este similară cu cate­risirea, ce reprezintă scoaterea din rândul slujitorilor Bisericii Ortodoxe. Dacă sen­tinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va putea purta veşminte preoţeşti şi nici să susţină vreo slujbă.

Diferenţa între depunerea din treaptă şi caterisire este că cea dintâi sancţiune ar fi reversibilă după mai mulţi ani „de pocăinţă şi îndreptare“, când el se poate adresa conducerii Arhiepiscopiei pentru a solicita reabilitarea ca preot, demonstrând faptul că s-a îndreptat.

Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, preotul a recunoscut că, în anumită măsură, a discutat cu femeile despre toate cele trei probleme semnalate, dar că ar fi făcut-o doar atunci când a fost întrebat, fără să intervină în actul medical şi fără a încerca să le convingă.

„Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mi­tropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată, şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fie chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, a declarat pr. Răzvan Ioan Scurtu.

El a precizat că în scrierile sfinţilor părinţi a găsit referinţe cu privire la faptul că toate dispozitivele electronice, inclusiv cardurile bancare, ar fi nefolositoare.

„Am citit la părintele Paisie Aghiroitul şi la alţi sfinţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe care vorbesc despre aceste lucruri ca fiind nefolositoare şi, chiar dacă uşurează munca omului, îl înrobesc spiritual foarte mult“, a adăugat preotul.

Acesta a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că, dacă îi va fi respins şi recursul, s-ar intenţiona caterisirea sa.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Urmeaza Mitropolitul Teofan linia Parintelui Justin Parvu?

 

85 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] RUSINE Mitropolia Iasi. Iata MOTIVELE pentru care parintele Ioan Razvan Scurtu A FOST OPRIT DE LA SL… […]

    Apreciat de 1 persoană

    • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 3:03 pm

      De un stii ca „Vulpoiul Teofan Savu” a luat aceasta decizie? Poate ca a fost cumatrul bursuc sau fratele jder din cadrul Mitropoliei. Ai macar idee care este situatia unui preot de spital? Cat de umilit este continuu de administratia spitalului care-l vede ca pe un intrus? Cum este la mana lor ca sa-i dea spatiu, sa-i permita accesul la cazurile grave de la terapie intensiva si chiar sa … foloseasca tamaie?

      Nu este peste tot asa. Cazuri si cazuri. Oameni si oameni. Dar sa nu aruncam cu pietre direct in Mitropolit. Crede cineva ca s-ar putea opune Mitropolia in cazul in care managerul spitalului se plange c-o falca-n cer si una-n pamant de preotasul care „nu respecta” regulile si conducerea spitalului? Macar de ochii lumii si tot trebuie sa iei masuri, sa faci o ancheta etc. Pana atunci este normal sa-l opresti de la slujire chit ca stii bine ca este un preot foarte bun si misionar (de aceea l-ai si tinut atat amar de vreme acolo – in mod normal dupa cativa ani de spital se face transferul la o parohie mai buna unde se poate castiga acceptabil).

      Daca tot vrem sa devenim o turma si-un pastor atunci hai sa nu mai fim oi canibale si sa ne mancam intre noi. Atat preotii cat si ierarhii au nevoie de sprijinul nostru. Nici ei nu pot fara noi dar nici invers nu se poate. Pana la erezie desigur insa, slava Domnului, inca nu este cazul de asa ceva.

      Il admir foarte mult pe IPS Teofan si pentru rezolvarea unei situatii mult mai grave cand, cu mult discernamant si diplomatie, a aplanat acuzatiile de profanare a mormantului pr Gheorghe Calciu. Atunci cu adevarat niste oameni nu numai ca ar fi putut lepada vestmintele monahale dar puteau sa faca si noi specializari „academice”.

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 6, 2016 at 5:37 pm

        AlexandruM

        dormi in papci fericit in imaginatia ta de „ganditor de bine” …cumatrul VULPOI savu teofan e un APOSTAT NOTOIU care a TRADAT Ortdoxia si pe Hristos ( ceva MAI GARV ca aeasta NU este!) !
        restul MARUNTISURILOR pe care le pomenesti tu cu emfaza sunt ….NIMIC, cacatishuri pentru mantuirea lui si a turmei de ametiti care-l urmeaza cu osanale.

        Apreciat de 2 persoane

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 6:06 pm

        el

        Fa-ti o secta, dragul meu. Rupe-te de toti apostatii, saltimbacii, inselatii si nu-ti mai bate capul pentru ca te vad tare nervos si-i pacat de sanatatea ta.

        Daca nu ai capacitatea sa intelegi realitatea, sa vezi turma asa cum este iar pe tine parte a ei inseamna ca esti pe undeva pe langa. Ca sa nu stai singur, aduna si alti rataciti si-o puneti de-o afacere.

        Noi mai stam putin in Biserica si ne rugam cum putem Domnului sa-si reverse mila Sa peste noi.

        Si in Grecia ajunsesera sa scuipe preotii pe strada dupa manipularea cu pr Efrem. Iar Grecia a luat-o la vale.

        Acum ne-am gasit si noi sa ne batjocorim clerul. Bine sa fie?

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 6, 2016 at 6:48 pm

        Alxandru M

        mma tem ca VOI oficlaii si clica lor v-ati facut deja o „beserica” a voastra DEPARTE de Invataturile Sf Parinti !

        tefoan al tau a semnat ACTELE EREZIEI MONOFIZITE la Chambesy…si PANA AZI NU a dat nici o dezminstire…ECUMENISMUL lui e NOTORIU!

        tu pe ce lume traiesti? sau esti si tu vreun „hirotonit” /”aspirant” la popologie dn LABA lui ?

        voi chiar credeti ca poporul PROST/parasit de Dumnezeu, ca Hristos a dat har DOAR popolgilor si episcoparilor ECUMENISTI la care LINGETI voi?

        merci bien ca mi-ai aratat de ce parte te situezi!

        te invit calduros la blog la RIC ( pretins mai nou si si „cuvantul(KAKA)ortodox!”) , acolo se propovaduieste in accord cu aburelile tale si se lauda TARE si SONOR/asurzitor pe KAKODOXUL APOSTAT teofan savu !!!

        oricum si daca esti cu misiune „subtila” aici, te asigur ca NU „vei face purici multi ” cu RATACIRILE si AFINITATILE tale la episcopari VICLENI si APOSTATI ca ERETICUL teofan savu !!!

        eu urmez EPISCOPI VREDNICI …NU carcalaci VADUTI si IEFTINI ca tine !

        Apreciat de 3 persoane

      • el said, on aprilie 6, 2016 at 7:23 pm

        AlexandruM

        asta e CARCALACUL tau KAKOdox? teofan curcan fudul si APOSTAT !!!

        https://orthoshoc.wordpress.com/2010/03/22/teofan-savu-afirma-ca-papistasii-au-sfinte-taine/

        eu NU PIMESC PARTASIE cu asemenea ins CAZUT ! el NU ARE PARTASIE cu SF Parnti cand afrma caestea?

        S-a pocait OFICIAL dinaintea intregii Biserici e care a INSELAT-O cu aceste afirmatii? NUUUU?

        ei bine atunci e CAZUT DIN HAR si APOSTAT ! urmeaza-l tu daca vrei….eu NU PRIMESC asa ceva !

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 6, 2016 at 7:31 pm

        AlexandruM

        FARISEU VANDUT( pecati arginti da cacat?) ia uite aici „conribuitia ” masiva la „otodoxie” a APOSTATULUI tau teofan savu :

        „Tot în anul 1993, la Chambesy, a avut loc o nouă întrunire între ortodocşi şi monofiziţi.

        Iată ce spune pr. Nicolae Necula, decanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti:

        ”Cu această ocazie s-a hotărât ridicarea anatemelor şi restabilirea unităţii ecleziale. În 1993, noi am semnat actul de unire definitivă cu aceste biserici şi urma ca să definitivăm modalităţile de conslujire, chiarde împărtăşire şi împreună slujire a Sfintei Liturghii. Dar au intervenit unele semne negative din parteaBisericilor Ortodoxe Greceşti şi Ruseşti şi s-a amânat. Dar documentul există, fiindcă el a fost semnat de toţireprezentanţii Bisericilor Ortodoxe şi vechi orientale.” (monofizite)

        Hotărârea aceasta a revenit în special “Patriarhului” Teoctist şi “episcopilor” Nestor Vornicescu, Teofan Savu şi Irineu Popa, fapt pentru care toţi “ierarhii” Bisericii Române au ratificat acordul.

        Semnarea acestor documente s-a făcut în secret, deci nu trebuie să ştie poporul deocamdată. Acest acord se poate citi la această adresă:

        Dă clic pentru a accesa acord-intre-bor-simonofiziti.pdf

        În aceste documente oficiale ale Bisericii Române, ca şi în cele semnate în anii următori, se spune printre altele că s-ar fi făcut o greşeală când monofiziţii au fost anatemizaţi, că acel context era unul al „dezbinării şi al lipsei de iubire frăţească”. Deci, după părerea lor, Sfântul Ioan Damaschin, Sfântul MaximMărturisitorul, chiar şi Sfânta Eufimia, care au considerat că monofizismul este erezie ar fi fost în înşelare, ar fifost lipsiţi de iubire.

        S-a mai hotărât:

        – ca fiecare să folosească Liturghia sa, care să fie îmbunătăţită din Liturghia celeilalte Biserici, pentru ca până la urmă să se ajungă la coliturghisire;

        – toate anatemele şi pasajele incriminatoare să fie scoase din cărţile de cult (de exemplu numele ereticilor Sever, Dioscor şi ceilalţi);

        – modificarea (de fapt falsificarea) manualelor de teologie;

        – absenţa unei ierarhii paralele în acelaşi district etc.

        „Referitor la problema anatemelor întâlnite în cărţile de cult la slujba hirotonirii arhiereului, s-a sugerat ca acele anateme care privesc pe ‹‹Părinţii Bisericii Orientale›› (adică pe ereticii monofiziţi), să fie trecute sub tăcere la slujbele respective şi înlăturate în timp din ediţiile următoare. Deci, în timpul hirotonirii episcopilor ce vor urma după 1993, să se sară peste pasajele care cuprind anateme împotriva ereticilor monofiziţi, apoi să fie scoase de tot din cărţile de cult.

        De asemenea, din Molitfelnic s-au scos absolut toate rânduielile de trecere a tuturor celor de alte credinţe la Ortodoxie.

        Patriarhia Română le-a permis monofiziţilor să slujească în biserica Facultăţii de Teologie din Bucureşti cu hramul Sfânta Ecaterina. Potrivit rânduielilor ortodoxe, o biserică în care au slujit ereticii ar trebui resfinţită.

        Sinodul Patriarhiei Române a aprobat, la iniţiativa Consiliului Mondial al “Bisericilor”, călcând în picioare învăţătura Sfinţilor Părinţi, participarea în formă organizată la ”tradiţionala” Săptămână deRugaciune cu ereticii din luna ianuarie a fiecărui an, a sinodalilor şi a preoţilor în bisericile lor şi în cele ale ereticilor. Aceasta dovedeşte improprierea cu totul a ereziei la nivel sinodal şi nu faptul că avem de-a face doar cu simple accidente sau scăpări, care s-au mai întâmplat şi în trecut, dar izolat.

        citat din :

        http://www.aparatorul.md/celor-ce-spun-ca-erezia-nu-este-inca-vadita-in-patriarhia-romana-un-document-cutremurator-care-vadeste-apostazia-in-care-se-afla-patriarhia-romana-si-ortodoxia-oficiala/

        s-a POCAIT /DEZIS MASCARICI savu teofan de aceste semnaturi ERETICE?

        NUUUU?

        atunci e APOSTAT ! cine il urmeaze CAZUT si STRAIN de Hristos !

        Apreciat de 2 persoane

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 9:37 pm

        le

        Iubitul meu, desigur ca as aprecia mania ta cea buna daca ar fi in Adevar. Probabil tocmai indepartarea de acesta iti creeaza efervescenta surescitata cu care incerci sa demolezi si zidurile subtiri care mai stau in picioare. As parasi cu bucurie acest blog (ceea ce o sa fac desigur dupa incheierea dialogului nostru) insa ma simt dator fata de cititori sa clarificam o problema importanta in acest moment: unitatea Bisericii.

        As porni cu un mic exemplu. In urma cu aproape 2 ani s-au aniversat 150 de ani de la aducerea icoanei Maicii Domnului Prodromita in Sf Munte. O icoana de altfel foarte frumoasa si grabnic ajutatoare tuturor celor care i se inchina cu evlavie. Cum era si firesc, parintii de la Prodromu au organizat cu aceasta ocazie un praznic mai deosebit avand si invitati de onoare.

        Deoarece icoana a fost pictata la Iasi primul invitat a fost IPS Teofan si nu-ti pot povesti cat de frumos s-a desfasurat totul. Apropo, o copie a icoanei a sosit cu bricul Mircea ca o rememorare a calatoriei pe mare la aducerea Sf Icoane de catre ctitori.

        Evident ca la acest praznic IPS Teofan a slujit si desigur ca toti cei care au avut binecuvantare s-au si impartasit. Nu e vorba de asta pentru ca si in tara se aduna mai multi episcopi si slujesc impreuna asa ca putem vorbi ca IPS Teofan se afla in Biserica iar nu in afara ei.

        Daca, Doamne fereste, un ierarh s-ar impartasi cu ereticii atunci ori va fi caterisit ori va „contamina” pe toti cei cu care se va impartasi. Stiu preoti care au fost foarte atenti la cazul Corneanu si pana la clarificarea situatiei au avut mare grija sa nu se impartaseasca cu episcopii dupa ce IPS Corneanu participase la Sinod si se impartasise cu ceilalti ierarhi prezenti.

        In aceste conditii indraznesc sa te intreb unde te situezi? Esti in Biserica si te impartasesti cu IPS Teofan sau in afara ei?

        Atitudinea ta de mai sus este justificata numai daca ai fi in afara. Din interior lucrurile se trateaza un pic altfel atat timp cat suntem madulare unii altora. Mana nu taie piciorul bolnav ci-l ajuta sa se vindece. Cu totii gresim dar intelegandu-ne, sprijinindu-ne, iubindu-ne si rugandu-ne unii pentru altii incercam sa-L induplecam pe Domnul sa ne mai acorde o sansa si sa ne scoata din caderea in care ne zbatem.

        Din pacate datorita unor atitudini ca a ta blogul are de pierdut. I se da un caracter sectar si chiar schismatic pentru ca numai aia urla ca niste descreierati si o tin pe a lor facand abstractie de Adevar. Nu spun sa nu avem trezvie cu spun ca mai ales acum se cere dreapta socoteala. Altfel exista un risc real ca factiuni din acestea ultra-cevreitu s-o ia razna inainte de venirea vremurilor. Sa ne bucuram, sa ne rugam si sa ne impartasim asadar IMPREUNA cat mai putem.

        Pace si iertare

        ps – pt a facilita comunicarea, ti-am scris nick-ul in sensul in care actionezi si intelegi lucrurile

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 1:23 pm

        MurdnaxelA

        PAAARTZ, …. m-ai induiosat pana la lacrimi DE RAS cu „slava” lui teofanel plimat cu Bricu` si la slujba lui !
        m-ai facut praf cu „evlavia” athonitilor la APOSTATUL tau teofan savu ca si cum saracii NU l-a cunoaste ca pe un cal BREAZ care necheaza mieros in staulul diavolului !
        sa-ti spun si ca Avva Petroniu in ultima calatorie a lui la Prodromu pe vremea cand traia Avva l-a luat SEPARAT si i-a atras atentia sa nu mai umble cu ulmbaturi STRAMBE pe aratura diavoleasca? Sau tu vrei sa vezi doar jocul de scena cu artificii si luminitze care fac circul in jurul APOSTATILOR astora ” pe stapanul si arhiereul….care umbla dupa temenele ca fariseii dupa inchinaciuni si-si lungesc filacteriile ca sa para „cuvosi”?

        Ca INCA mai sunt primiti pe ici pe colo e ….DOAR ca sa li se dea curaj sa SE LEPDE de EREZIILE lor si de APOSTAZIE, sa se rusineze singuri si sa se indrepteze macar pentru cinstea pe care o primesc FARA MERIT de la altii VREDNICI !
        cum nici Dumnezeu NU bate repede pe pacatos si IDEEELUUUNG asteapta…… PANA la un moment, asa si athonitii cu neica vulpoi savu ! Dar daca RATACITUL se incapataneaza in cuida bunei lui primiri de care DEMULT NU mai era vrednic , sa urmeze diavolului pana la sfarsit…. atunci ii vine si PLATA !

        „Esti in Biserica si te impartasesti cu IPS Teofan sau in afara ei?”_______ Ba eu SUNT in Biserica Lui Hristos cea FARA PATA, si NU MA IMPARTASESC si NIMIC NU PRIMESC de la teofan al tau ! Tu primeste din laba lui orice te priveste , eu NU PRIMESC NIMIC de la ORICINE NU se afla in Ortodoxia Sf Parinti, si VIZIBIL teofan curcan fudul al tau ….este ERETIC si a semnat ACTELE EREZIEI MONOFIZITE de care pana azi NU s-a dezis !

        iar daca athonitii s-au impartasit punctual din laba lui e treaba lor, Dumnezeu are randuielile Lui cu fiecare,

        eu in ce ma priveste NU PRIMESC NIMIC de la savu&gasca de APOSTATI bor-srl !

        Fii tu fara grija sunt PREOTI VREDNICI cu ACRIVIE la ORTODOXIE in Biserica romana din mana carora sa se imparatseasca poporul binecredincios si TREAZ, nu avem nevoie de lucrarile lui teofan&co !

        dar lasa ca-ti tace tie botu CURAND cand vei vedea ce „noutati KAKDOXE va aduce Sinodu TALHARILOR astora de teapa lui teofan curcan fudul si bicisnic si SARPE VENINOS care musca pe ascuns !

        sau poate ii vei umra si tu plinde „intelepte justificari” la APOSTAZIE si la EREZIE asa cum ii disculpi si acum ! sunteti in gasca, ce se aseamana se aduna.

        si nici o problema nu e nici o pierdere pe blogul asta daca dispari tu , inca un fariseu fatranic si CORRECT POLITIC in minus, avem deja HOARDE si fara tine…..

        paaaa dragutza …. pe curand, dupa Sinod… cand se vor limpezi apele mai bine … !

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 2:23 pm

        MurdnaxelA

        „Evident ca la acest praznic IPS Teofan a slujit si desigur ca toti cei care au avut binecuvantare s-au si impartasit. Nu e vorba de asta pentru ca si in tara se aduna mai multi episcopi si slujesc impreuna asa ca putem vorbi ca IPS Teofan se afla in Biserica iar nu in afara ei.”_______ ai vazut tu cu precizie cine a sfintit Darurile atunci sau iti dai cu parerea asa la gramada ca o fi …. poate poate teofan cel APOSTAT si ERETIC?

        o fi slujit „bladica” teofan CEL CAZUT cu ei, dar Sfintele Daruri NU el le-a sfintit, le-au slujit PREOTI IERMONAHI FARA GRESEALA in Ortodoxie, asa ca Sf Taine au fost binecuvantate cum se cuvine si daca s-au lasat parintii imparatsaiti din laba lui e nesemnificativ, i-au facut un POGORAMANT apostatului cu binecuvantarea unuia duhovnicesc !.

        aici cel pe ARATURA era „bladica” teofan cel CAZUT,nu Sfintele care au fost slujite de un ireomonah…. lui teofan i s-a facut pogoramant in nadajdea ca se va indrepta si el cu timpul

        asa ca la orice Sf Liturghie unde participa vreun apostat din asta daca sunt in altar preoti ortodocsi Sf Taine sunt slujite de ei… valdici sunt la odihna de obicei prin altare 🙂

        Apreciază

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 5:27 pm

        MurdnaxelA

        ps : am uitat sa sa preciezez , ca sa te scutesc de banuiala : NU SUNT stilist si nici simpatizant al stilistilor ! 🙂

        pps: iar cat despre „slava” lui teofanel cel plimbat cu Bricul , sa vezi JALE VESNICA cand il vor plimba cu Dricul…. 🙂

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 7:58 pm

        MurdnaxelA

        à propos ce mai zici de Parintele Justin care a spus unora referitor la aceste NEFERICIT APOSTAT savu teofan: „din asta mai bun nu poti sa faci, dar mai rau da!”…. oare era si Parintele „partinitor” sau „fara nadejde de mantuirea” lui?

        da sigur tu poti sa mai astepti pin de iubire de fratele si de intelegere „minuni” cum asteapta astia cu gloata la prislop….

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 9:10 pm

        MurdnaxelA

        mai na ia aci si RUMEGA…poate pricepi ceva!
        SEMNATURILE APOSTAZIEI ERETICULUI tau teofan savu curcan fudul si prost si sarpe viclean si veninos:

        https://orthoshoc.wordpress.com/2010/03/10/acord-intre-bor-si-monofiziti/

        s-a dezis cumva de ele PUBLIC in Biserica si nu stiu eu?
        daca NU CUM il socotesti tu „ortodox”? dupa CRITERIILE CARUI Sfant Parinte?

        eu care NU PRIMESC NIMIC de la un TRADATOR al Ortodoxie ca el nu sunt in Biserica, sau teofan&gasca s-au RUPT SINGURI prin EREZIA si APOSTAZIA lor de Hristos si voua vi se pare ca sunt drepti ?!

        Apreciază

    • education2776 said, on mai 25, 2019 at 3:59 pm

      medicii obstetricieni ar trebui sa primeasca educatie religioasa de la preoti in facultatea de medicina.

      Apreciază

  2. F said, on aprilie 6, 2016 at 10:31 am

    Salutare tuturor!
    Am si eu o intrebare. Imi poate recomanda cineva un preot sau manastire/biserica in Prahova sau Bucuresti pentru a ma spovedi?
    Vreau sa fie un duhovnic ortodox in adevaratul sens al cuvantului(anti-ecumensim si anti-cip). Vreau sa ma spovedesc „cum trebuie” nu la gramada si intr-un timp scurt.
    Multumesc!

    Apreciază

    • el said, on aprilie 6, 2016 at 11:58 am

      F.

      ai venit cu interogatoriul si aici? ca pe blog la Par Teodot ai intrebat la fel.
      daca ai interes AFLI singur intreband DISCRET NU cerand mura in gura numele/ LISTELE cu numele preotilor vrednici ca sa afle toti vrasmasii. ceva nu e in regula cu tine.

      Apreciază

      • F said, on aprilie 6, 2016 at 12:48 pm

        Da, am intrebat si acolo. Nu am venit cu interogatoriul 🙂 Nu am cerut o lista. Cel mai bine ar fi pe privat un raspuns dar e mai greu asa. In fine…

        Apreciat de 1 persoană

    • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 12:02 pm

      Relatia duhovnic-ucenic este atat de personala incat o poti considera unica. Ce i se potriveste unuia nu este neaparat valabil si pentru celalalt. Atat in Prahova cat si in Bucuresti sunt f f multi preoti buni. Roaga-te ca Domnul sa-ti scoata in cale parintele potrivit, mergi la slujba si dupa cum il simti pe preot i te adresezi la sfarsit cu rugamintea de a te spovedi sau … mergi mai departe pana cand sufletul tau intalneste acea persoana care sa-l odihneasca.

      In perioada postului sunt f multe slujbe asa ca in max o saptamana poti sa-ti intalnesti duhovnicul. Sa ai in vedere insa ca o relatie se construieste in timp. Indiciul este ca sufletul tau sa simta pace si bucurie in relatia cu parintele. Asta este la inceput. In viitor mai pot apare ispite de la vrajmasul dar si acelea vor veni numai atunci cand vei avea puterea de a le depasi.

      Apreciat de 1 persoană

      • F said, on aprilie 6, 2016 at 12:54 pm

        AlexandruM, Multumesc pentru raspuns.

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on aprilie 6, 2016 at 2:50 pm

        Spui o mare minciuna in bucuresti nu exista un singur preot care sa fie antiecumenist, anticip, anticnp ….

        Apreciază

      • Nicoleta said, on aprilie 6, 2016 at 3:30 pm

        În mare parte sânt de acord cu tine, Alexandru. Dar, cu o mică excepție. Sânt din ce în ce mai puțini preoți cu adevărat buni. Chiar și preoți bătrâni aleși se pierd pe drum. Și din păcate o să asistăm la tot mai multe astfel de pierderi. Cernerea are loc zi de zi.

        Apreciază

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 5:27 pm

        Sunt cu adevarat f multi preoti buni. Chiar si in Bucuresti. Din pacate nu sunt si vocali ca sa iasa in evidenta. Stiti bine ca pana de curand era si in biserici moda discursului politic corect si doar sub epitrahil puteai sti ce crede preotul cu adevarat.

        Acum, pornind de sus in jos, a aparut o relaxare si un inceput de marturisire la vedere. Cred ca au ajuns la concluzia ca le fuge pamantul de sub picioare si ca oricum nu mai au nimic de pierdut.

        Haideti sa nu generalizam si nici sa cadem in deznadejde. Daca noi vom vrea sa fim drepti, Dumnezeu ne va scoate in cale preoti buni insa daca doar o scaldam atunci …

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 6, 2016 at 5:33 pm

        AlexandruM

        Relaxare de sus in jos?

        Apreciază

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 5:52 pm

        saccsiv

        Unde ai mai vazut sa se intalneasca Patriarhul cu sute de mireni, sa le faca cadouri si apoi sa apara in fotografie de grup? (intalnirea cu reprezentantii POR)

        Acum sustinerea Patriarhiei pentru Referendumul privind familia este pe fata. Discursul este impotriva politicii mainsteam. Tocmai de aceea si boicotul mass-media. Sa strangi aproape 3 milioane de semnaturi la ora asta in Romania si sa nu vorbeasca nimeni despre asa ceva … (intr-un mod organizat si credibil – toate semnaturile sunt pe bune in fiecare judet etc)

        Poate spui ca este o fatada. Le ia ochii cu asta ca sa-i poata da inainte cu sinodul ecumenist. May be yes / may be no. Nu stim. Inca este devreme sa ne pronuntam. Sa fim vigilenti in continuare dar nici sa nu-i facem procese de intentie pentru ca nu le poate face pe toate o data.

        Se creeaza un nou pol de putere sprijinit de Biserica. Ceea ce in esenta nu-i rau. Poate va creste si va merge mai departe cu o agenda corecta. Sa ne rugam Domnului sa-i intareasca si sa le dea ganduri bune la toti.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 6, 2016 at 6:00 pm

        AlexandruM

        Polul ala de putere, ce are in spate pe aceiasi ce l-au impins in fata la europarlamentare si pe Capsali, va fi cea mai mare teapa din ultimul sfert de veac.

        Apreciat de 1 persoană

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 6:12 pm

        saccsiv

        Este un punct de vedere. Motiveaza te rog.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 6, 2016 at 6:33 pm

        AlexandruM

        Cand voi vrea, voi motiva intr-un articol.

        Apreciază

    • el said, on aprilie 6, 2016 at 12:43 pm

      cuvant al Parintelui Adrain fageteanu despre un om fara minte si smintit

      „(……) Nu! El n-avea nevoie de nimeni mai mare ca el. Si A MAI FACUT CEVA !:
      I-a scris intr-un ziar pe toti cei de la Rugul Aprins, numele si prenumele, strada si numarul, asa ca securistii, dupa ziarul acela, ne-au luat pe toti si ne-au arestat.. Ma iertati, a trebuit sa va spun adevarul. Eu nu spun ca a fost cu rea intentie la el, dar nivitatea inaintea lui Dumnezeu e ingaduita numai copiilor mici. Ceillti se cheama ca VAND SI PARASC. asa spune aici, in carte: „ca va vor vinde…”. Adica fratii vostri crestini va vor vinde pe voi(….) ” Cartea Viata mea marturia mea. Parintele Adrian Fageteanu.

      mai cugetati si voi inainte de a TRANCANI aiurea in tramvai cu iscodeli de baba TAMPITA si OBRAZNICA ( sa stie ea tot fara osteneala) ; asta daca NU sunteti ori VICLENI si IUDE ori…. TEMBELI si BICISNICI. ambele categorii NU se mantuiesc !

      dar cel care cauta SMERIT si cu inima curata mantuirea o gaseste si Domnul ii trimite si TOATE cele de care are nevoie ca sa se mantuiasca.

      Apreciat de 3 persoane

      • F said, on aprilie 6, 2016 at 2:14 pm

        Nu stiu ce e cu atitudinea asta revoltata si judecatoare. Nu mi se pare frumos si normal sa-i jignesti, sa faci pe altii tembeli si fara minte, doar pentru ca au intrebat ceva si mai ales sa-i judeci nici macar necunoscandu-i…
        AlexandruM a raspuns foarte frumos si cu bun simt.

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on aprilie 6, 2016 at 4:07 pm

        F

        faptul ca e revolti si NU esti smerit cand ti se spune CUVANT de la Parinti …arata ca esti pe ARATURA DIAVOLULUI, INDFERENT pe cine slujesti tu ! deci PERICUOS. daca vrei sa te arunci in gheena pe tine, esti LIBER, NU TARA si pe altii dupa tine !

        si DA DACA nu esti vanzator viclean( ceea ce NU e sigur!!!) ….esti un TEMBEL fara nici cel mai marunt discrenamat si o PUTOARE NESIMTITA care cere mura in gura!

        ei bine MANTUIREA NU e pentru cei ca tine, stau pe buci si asteapta sa le vina totul pe tava , mantuirea se capata cu MARE OSTENEALA, LACRIMI,SMERENIE si CHIN si „Imparatia Cerurilor se ia cu sila” cei SILITORI care se silesc pe sine se mantuiesc, restul …BALGAR si GUNOI de ingrasat IADUL ( idniferent ce lise pare lor ca ar fi, MAI ALES DACA lis epare ca-s „drepti”!!!) !

        Apreciat de 3 persoane

      • sky said, on aprilie 6, 2016 at 9:10 pm

        @el
        Poate e la inceput si chiar cauta un duhovnic, nu ai de unde sa sti… iar smerenia se afla in timp si cu multa osteneala, nu-i potrivit a judeca si cere cuiva care este la inceput, sa fie smerit, poate nici nu stie ce inseamna. Daca e un om sincer si cauta adevarul, se intampla ca il judeci si te pagubesti, si chiar daca ar fi viclean, atunci nui treaba noastra sa-l judecam, Domnul judeca. Iartama frate @el dar pentru un motan fara suflet poti gasi intelegere, gaseste, in numele lui Hristos, si pentru un om cu suflet vesnic, macar aceeasi intelegere.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 1:38 pm

        sky

        frate eu am intelgere nu numai pentru un motan CU SUFLET ( vezi ce spun Sf Parinti ca si animalele au SUFLET! 🙂 ) dar si pentru un crestin incepator , insa NU pentru unul caruia i se explica sa fie intelept si sa caute discret iar el se crede mai destept si se pune de-a curmezisul, ca asa e la el …. TOTI TREBUIE sa-i dea lui mura in gura si IMEDIAT TOT ce cere , ca doar e si vrednic sa primeasca sa sa priceapa ceva…

        am cunoscut MULT incepatori si inca a de.a face cu multi, dar cei fara viclenie NU se comporta asa.
        el habar nu are pe ce lume e dar vrea MUSAI PUBLIC NUME de preoti IMPECABILI, ca si cum ar fi in stare sa priceapa ce-i aia si sa se foloseasca .
        prin Biserici a calcat vreodata cu intebarea asta, sa se intereseze la fata locului? ca ASA se cauta/gaseste omul Lui Dumnezeu.
        nu, ei vi aici si „dau search” ca pe goagal si…asteapta raspunsul PROMPT …

        Apreciază

      • sky said, on aprilie 7, 2016 at 6:34 pm

        @el
        Purtarea noastra fata de aproapele conteaza inaintea lui Dumnezeu si are efect asupra mantuirii noastre, in fine, Domnul stie pe fiecare, in fine…
        Cat despre animale…. eu ziceam de sufletul vesnic al oamenilor, animalele nu au suflet vesnic, ele au fost create prin cuvint (sa fie) iar omul a fost creat prin lucrare si prin insuflarea unui suflet nemuritor. Sf Vasile cel Mare zice: „Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor si nici ca ramane mai departe dupa descompunerea trupului! Fugi de vorbaria prosteasca a falnicilor filosofi, care nu se rusineaza sa spuna ca sufletele lor si sufletele cainilor sunt la fel unele cu altele.” (Omilii la Hexaimeron., 8, 2, p. 159). Animalele nefiind create dupa chipul lui Dumnezeu, viata vesnica in Hristos nu le poate fi impartasita. Iar viata noastra adevarata este in vesnicie, aici suntem calatori fara patrie, insa animalele aici au toata viata lor.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 9:17 pm

        sky

        citatatul adus de la Sf Vasile cel Mare e e scos din context si combate aberatia teoriei preexistentei sufletlor ___de om sau de animal__ si a migrarii lor din trup in alt trup( om sau animale, un fel de metempsihoza )intalnita la unii filosofi greci antici ca explicatie a ontogenezei. asadar e incomplet si scos din context.

        „Insa oare numai oamenii vor mosteni nemurirea? Marele cuvant: „Iata, noi le fac pe toate” (Apocalipsa 21, 5) se refera, desigur, nu doar la om, ci la intreaga creatie, cuprinde toata faptura. Am spus deja ca duhul animalelor – fie si in forma incipienta – este duh de viata si nu poate fi muritor, caci si el este de la Duhul Sfant. Si la animale duhul este unit cu trupul ca si la oameni si de aceea avem tot temeiul sa ne asteptam ca si trupurile lor sa existe in noua zidire, in noua lume, dupa pieirea celei de acum.

        Despre aceasta vorbeste si Apostolul Pavel in capitolul 8 al Epistolei catre Romani: „Pentru ca faptura asteapta cu nerabdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci faptura a fost supusa desertaciunii – nu de voia ei, ci din pricina aceluia care a supus-o – cu nadejde, pentru ca si faptura insasi se va izbavi din robia stricaciunii, ca sa fie partasa la libertatea maririi fiilor lui Dumnezeu. Caci stim ca toata faptura impreuna suspina si impreuna are dureri pana acum” (8,19-20).

        Toata faptura ar fi trait in lumina si in bucurie, de nu ar fi schimbat caderea lui Adam intreaga devenire a lumii, insa in amarnica soarta a vietii care a luat inceput din voia pacatoasa a lui Adam, caruia Dumnezeu i-a supus faptura, aceasta a cazut in stricaciune, in neoranduiala si in suferinta. Si pentru faptura este nadejde ca in ziua proslavirii dreptilor – rascumparati de Hristos din robia stricaciunii – va fi izbavita si ea de suferinta si de stricaciune, adica se va face nestricacioasa.

        In noul Ierusalim, in noua lume, isi vor afla loc si animalele; acolo nu va fi nimic necurat, iar noua zidire va dobandi indreptarea si sfintirea cea de demult, dupa Cuvantul lui Dumnezeu: „Si a vazut Dumnezeu toate cate facuse si iata erau bune foarte” (Facere 1, 31).

        Desigur, pentru fapturi, nemurirea nu va avea aceeasi insemnatate ca si pentru om. Duhul lor primitiv nu poate sa sporeasca la nesfarsit si sa se desavarseasca moral. Pentru fapturile inferioare, viata vesnica va fi numai bucurie linistita in desfatarea noii straluciri a naturii si in partasie cu omul, care nu le va mai chinui si distruge. Omul va trai desavarsit si armonios in lumea nou zidita si intreaga faptura isi va afla loc intru aceasta. Amin! Amin!

        Sfantul Luca al Crimeei

        (Extras din cartea Puterea inimii, Editura Sophia)”

        Apreciază

      • sky said, on aprilie 8, 2016 at 11:02 am

        @el
        Ce spui dumneata nu demonstreaza nemurirea sufletelor animalelor, eu zic de animalele existente, cele ce sunt aici pe pamintul cazut, in ceea ce zici este vorba de creatia lui Dumnezeu ce va fi in vesnicie, ca adica va fi nestricacioase impreuna cu omul; ca sa zic mai clar, animalele care traiesc impreuna cu noi acum,
        dupa ce vor muri, ele vor inceta sa mai existe ca fiinta, sufletul lor nu este nemuritor, acolo in Rai vor fi pamint nou si cer nou, vesnic, adica animale noi, plante noi, in genere faptura noua nestricacioase, (dar nu vei gasi acolo sufletul motanului tau, sau al pestilor care au fost mincati ieri in manastire la praznicul Buneivestiri in Sf. Munte). Ceea ce a creat Dumnezeu in gradina Edenului sunt „bune foarte”, dar ele au devenit stricacioase odata cu caderea noastra a oamenilor care de fapt suntem stapinii creatiei, (pt asta si sufera creatia impreuna cu noi) si dispar ca fiinta la moartea lor, aceeasi soarta au plantele care la fel au fost create prin „sa fie”, in Rai vor fi altele noi. Ce spune Sf Vasile nu e scos din context, el spune ca animalele nu au suflet nemuritor asemeni oamenilor, zice clar pt toti nu doar pentru acei filosofi, iar eu despre asta ziceam: vesnicia sufletului omului. Animalele nu au suflet nemuritor care (suflete) sa existe dincolo de pragul mortii. A crede ca animalele au suflet nemuritor, implicit ratiune, constiinta, este o forma de animism. Desigur, trebuie sa le iubim caci pt noi au fost create dar animalele dragi noua acum, nu ne vor urma in vesnicie, precum nici leul pe Sf Gherasim, nici cainii care au lins bubele saracului Lazar, scuze ca ma repet. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 12:14 pm

        sky

        si atunci DE UNDE vor fi animalele cele noi in Ierusalimul Ceresc?
        vor fi urmasele acestora de acum de pe pamant care vor supravietui cumva( deja MULTE SPECII au DISPARUT de pe pamant din cauza rautatii omului, alea erau „inutile” in Creatie cumva? de unde vor raamne uramsii acelora care au DISPARUT deja?) pana la Invierea de obste si facerea de cer nou si pamant nou, ca acestea SUNT DEJA facute deja STRICAICOSE din cauza Caderii omului ? CUM vor supravietui atunci ele pana la Innoirea cerului si pamantului arderii stihiilor despre care ne invata Sfintii? Ca stim ca vor fi oameni care vor astepta Venirea Domnului si Judecata de Apoi plus sufletele lor nemuritoare care se vor intrupa la Invierea de Obste, dar DE UNDE vor aparea acele NOI ANIMALE?

        va face Dumnezeu ALTELE NOI? alta Creatie a lumii din NIMIC sau le va REFACE pe acelea care au fost inainte pe pamant asa cum este refacut la invierea de obste omul?

        crezi ca ai raspuns la intrebarile astea? sa stii ca MULTE TAINE inca nu sunt descoperite oamenilor.

        Apreciază

      • el said, on aprilie 8, 2016 at 12:25 pm

        sky

        „dar nu vei gasi acolo sufletul motanului tau, sau al pestilor care au fost mincati ieri in manastire la praznicul Buneivestiri in Sf. Munte)” ______ ar fi FOARTE trist sa nu-l mai gasesc pe motanul meu acolo, ca el NU a facut pacate ca „sa dispara” din raza de vedere Raiului ca pacatosii ajunsi in iad …. 😦 😦 😦

        ….ca de sufletele pestilor acelora nu ma prea intereseaza ( sunt partinitor ca toti nedesavrasitii 🙂 )

        Apreciat de 1 persoană

    • ortprot said, on aprilie 6, 2016 at 7:35 pm

      La Biserica Maica Precista din Ploiesti (str Armoniei,nr.3), sunt 2 preoti deosebiti: pr Stefan Musat si pr Anton Savelovici.

      Apreciază

    • ortprot said, on aprilie 6, 2016 at 7:52 pm

      Gasesti la biserica Maica Precista (str. Armoniei, nr.3, Ploiesti) doi preoti deosebiti: Pr Stefan Musat si Pr. Anton Savelovici. Ai aici niste inregistrari cu ei:

      Apreciază

    • Cornel said, on aprilie 7, 2016 at 3:27 pm

      TI-L RECOMAND PE PR. ARHIM. CIPRIAN GRADINARU DE LA PARACLISUL CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI.

      Apreciază

      • el said, on aprilie 7, 2016 at 4:55 pm

        Cornel

        pe omul lui danutz?

        Apreciază

      • Aurora said, on aprilie 7, 2016 at 10:37 pm

        De ce-l recomanzi ? E anti ecumenism ? Anti cip ? Anti papism ?

        Apreciază

  3. ortodoxend said, on aprilie 6, 2016 at 10:38 am

    Sunt de acord cu lupta impotriva avorturilor. Daca si acest aeste un motiv pentru care a fost sanctionat, treaba e clara.

    Dar nu sunt de acord sa luptam impotriva cardurilor si a vaccinurilor, asa, direct. Adica sa le spunem oamenilor sa nu se vaccineze si sa nu primeasca aceste carduri. Te vor linsa pentru asta. Aici trebuie actionat diferit. Sa le explicam oamenilor ce efecte pot avea vaccinurile, cardurile, si sa lasam decizia persoanelor de a renunta sau nu la ele. Fiecare are discernamant si voie libera. Oamenii nu trebuie nici speriati, nici fortati sa renunte la rele.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 6, 2016 at 10:42 am

      ortodoxend

      Dar cine i-a fortat frate?

      Apreciază

    • un om said, on aprilie 6, 2016 at 12:06 pm

      Dar ei pot fi agresivi,nu? Ei ne pot obliga,pot da legi ca sa primim carduri de tot felul,sa ne vaccinam,s.a.m.d.! Cati dintre noi am luat de buna-voie cardul de salariu sau cardul de sanatate?
      Mama a pierdut cardul de sanatate(pe care l-a luat de nevoie,pt.ca,fiind cardiaca,e dependenta de medicamente si de doctori) si m-am dus sa-i iau o adeverinta…Lume multa la Casa de asigurari.De ce? Multi au refuzat cardul si se umilesc din 2 in 2 luni sa vina la adeverinta.Va spun: aia– multi oameni simpli– sunt mai buni in fata lui Dumnezeu ca mine.
      De ce nu se da o adeverinta permanenta? Daca acesti oameni au refuzat cardul,maine il vor accepta?! Nu! E un plan bine gandit.E o hartuire sistematica.O umilire si un oprobriu din partea spalatilor pe creier.Ca bine zicea cineva:daca Hristos traia acum,nu-l omora nimeni,ci il ironizau ori il faceau bolnavi psihic.
      Asistam in fiecare zi la atatea abuzuri ca ne-am imunizat,traim ca niste vite-n jug.Ba multi nici nu constientizeaza.
      DAR E VORBA DE SUFLETUL NOSTRU,FRATILOR! AVEM DOAR O VIATA CARE TRECE FOARTE REPEDE SI URMEAZA MOARTEA VESNICA! Intelegeti? Nu-i vreo figura de stil.
      Asa ca sa nu-i mai mangaiem pe crestet pe indracita si sa lingem mana care ne pune lantul de gat…
      Suntem caldicei,ortodoxend. A propos,ce vrea sa-nsemne?Sfarsitul ortodoxiei?Nu cumva ai ochi albastri?

      Apreciat de 1 persoană

      • AlexandruM said, on aprilie 6, 2016 at 3:17 pm

        Hai sa nu dezinformam. Adeverinta care inlocuieste cardul este valabila 3 luni iar nu doua. Stiu bine situatia de ACUM de la 5 case judetene de sanatate. Adeverinta se reinnoieste in max 15 minute. Dureaza putin mai mult prima data pt ca tb data declaratia de neacceptare a cardului din motive de constiinta si abia apoi se cere adeverinta.

        Problema nu sunt piedicile sistemului, care evident nu se bucura de neutilizarea cardului dar nici nu face mari eforturi de sicanare a celor care nu-l folosesc, ci chiar noi cei care am luat cardurile cu ambele maini. Aceasta in conditiile in care NU NE-A OBLIGAT si nici NU NE-A CONDITIONAT NIMENI ACTUL MEDICAL. Deci de buna voie si nesiliti de nimeni am luat cardurile de sanatate intr-o veselie.

        Singura mare „jertfa” care ni se cere este plimbarea pana la casa de asigurari pt a scoate adeverinta (maxim o data la 3 luni pt bolnavii cronic – pt ceilalti doar atunci cand au nevoie).

        Apreciază

      • aha said, on aprilie 7, 2016 at 11:18 pm

        @Murdnaxela….mi-a placut nickname-ul asta dat de @el:)
        e clara treaba …esti cu misiune pe aici. inseamna ca esti pe alta lume si nu ai avut treaba pana acum la medic ori esti cu treaba. m-am lamurit. ….esti cu treaba pe aci! hai du-te pe la trinitas sau pe alte bloguri. chiar as vrea sa nu mai postezi pe aici!

        Apreciază

      • curelusa said, on aprilie 8, 2016 at 2:52 pm

        @AlexandruM
        din pacate gresiti, din 2016 adeverinta se elibereaza doar pentru 2 luni /60 zile fata de 3 luni cum era pana anul trecut, indiferent de perioada pentru care se achita contributiile in avans

        corect ar fi ca adeverinta sa se elibereze pentru perioada achitata, nici mai mult nici mai putin, atata vreme cat de fiecare data completezi declaratie pe propria raspundere ca daca intervine vreo modificare o vei anunta la Casa de sanatate in temen de 15 zile

        gresiti si cu cele 15 minute, poate le-ati cronometrat din momentul in care ajungeti la ghiseu, pana acolo insa pot fi si 5-6 ore sau ziua urmatoare (si tineti cont ca aceste case sunt judetene, ele deservesc si oamenii aia amarati care vin de la tara in conditii precare)

        gresiti cand spuneti ca sistemul nu sicaneaza, verificati daca aveti posibilitatea ce se intampla cu cei care nu au primit cardurile, care trebuie sa le declare pierdute, sa solicite si sa achite un card duplicat

        cam ce credeti ca s-ar intampla daca numarul celor care au refuzat cardul ar fi mai mare? eliberarea adeverintelor s-ar face cu programare? plimbarea unui bolnav cronic pe la Casa poate fi considerata o JERTFA, nu „jertfa”, iar a unui salariat o mare problema la serviciu

        Apreciază

    • ortodoxend said, on aprilie 6, 2016 at 12:17 pm

      Ma gandesc ca nici nu i-o fi fortat, nici nu i-o fi speriat. Dar poate a insistat mai mult decat este necesar. Apoi lumea vorbeste prin spital, ajunge la doctori, de la doctori ajunge la conducerea spitalului, de la conducerea spitalului ajunge la conducerea Bisericii. Iar vorbele, de la mame pana la conducerea Biserii, ajung denaturate. Nu iau apararea nimanui. Articolul spune ca „a incercat sa le convinga”. Asta nu e nici pacat nici ilegal. Dar ca sa ajungi sa fii parat pentru asta ma gandesc ca a insistat mai mult decat e nevoie, astfel incat mamele au actionat prin plangeri. Aici trebuie sa fim atenti. Cat de mult sa insisti si cum comunici, incat sa nu fii perceput rauvoitor, desi mesajele sunt bune.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 6, 2016 at 12:44 pm

        ortodoxend

        Ca sa ajungi sa fi parat nu-i nevoie sa insisti. E suficient sa spui.

        Apreciat de 1 persoană

      • un om said, on aprilie 7, 2016 at 11:57 pm

        pt.AlexandruM:
        Cum nu mi-a conditionat nimeni actul medical?!
        Nu stiu cine esti d-ta,de stii asa de bine cum e cu Casa de Sanatate,dar eu ma simt UMILIT sa ma inghesui la fiecare 3 luni sa le cersesc favoarea unora carora,la urma-urmei,EU si altii ca mine le platesc salariile in fiecare luna.
        Are vreo insemnatate ca nu-i vorba de 2 luni de valabilitate,ci de 3?!
        N-ai inteles nimic din blogul asta.Du-te acasa si dormi in continuare!

        Apreciază

    • Aurora said, on aprilie 6, 2016 at 12:34 pm

      Te simti cu musca pe caciula ! te mai dai si ortodox ! Parintele Iustin ne-a invatat sa nu ne fie frica de marturisire ! Sunt adevaruri care trebuie strigate de pe case si tu ne spui sa vorbim in soapta ? Ti-e frica de linsaj ? Dar de iad nu ti-e frica ? Se vede ti-ai luat si carduri si esti si pro vaccin , de aia ne spui sa vorbim cu perdea despre ele.

      Apreciază

      • ortodoxend said, on aprilie 6, 2016 at 2:30 pm

        Ciudata reactie. Vreau o dezbatere, nu o cearta. Cearta nu e pentru ortodocsi. Imi aduc aminte de la apostoli ca ei propovaduiau despre Hristos iar pentru asta erau batuti si izgoniti. Oamenii erau atat de inraiti si robiti pacatelor incat reactionau prin izgonirea apostolilor. Nu suportau sa auda adevarul, pacatele pe care le fac. Nu voiau sa se schimbe in bine. Noi trebuie sa le urmam exemplul si sa fim impotriva elemetenlor demonice care apar in lume, sa marturisim si noi adevarul. Dar am observat crestini care o fac gresit. Insista, bruscheaza, cheama la trezire. Este sacaitor cand o faci mereu pentru persoane care nu vor sa asculte. Ca si cum ai un prieten sau vecin si ii amintesti mereu ca trebuie sa se schimbe, ii povestesti despre lumea de dincolo, incerci sa il tragi spre bine. Il departezi de tine, dar te tii de el si ii amintesti cu orice ocazie cu care il reintalnesti. Dar el nu vrea, merge si te spune parintilor sa il lasi in pace.

        Apreciază

      • Nicoleta said, on aprilie 6, 2016 at 3:48 pm

        „ortodoxend”

        Numai jidovii vroiau dezbateri. Și au tot dezbătut până L-au ucis pe Hristos. Ce mai folosiți voi legile Domnului împotriva creștinilor…
        Ce nu ai priceput până acum, străine? Avortul este crimă cu premeditare. Vaccinurile sunt tot crime cu premeditare. Cardurile (aici se include și retragerea banilor REALI din economie) reprezintă tot crimă cu premeditare. Și tu încă vrei dezbateri? Se vede că nu ești creștin, dar nici român.

        Doamne, miluiește-l pe Părintele Ioan!

        Apreciază

    • Mary said, on aprilie 6, 2016 at 3:37 pm

      Ortodoxend dar spui pe blogul tau, in articolul despre Lucifer, ca subtil lucreaza diavolul, oferind libertate pe fata si sclavie in ascuns.
      De asemenea in articolul despre cum l-ai descoperit pe Dumnezeu spui ca El este anonim dar noi crestini Il marturisim pe Hristos (nu este anonim). M-am uitat pe blog pentru ca este link in numele tau, nu ca sa te verific. Cred ca „ortodoxend” vine din engleza unde „end” inseamna si strada, ca .. „Easter End”. Scuza-ma ca vin cu lista de observatii, nu judec buna ta credinta, dar in ce religie esti ortodox?

      Referitor la carduri si vaccinuri – oamenii deja aleg si vorbele si dure si blande nu influenteaza decizia lor. Oamenii au mai multa incredere in doctori decat in oricine altcineva pentru ca doctorii au anestezice pentru orice durere, cel putin, chiar daca leac nu au mereu. Decat ca informatii despre vaccinuri nu exista in presa oficiala, exista doar in presa de „nebuni” deja etichetate ca si dubioase. Sau pe internet care este trecut la „media” nu este luat in serios ca si presa, care poate fi trecut cu usurinta la capitolul barfe si apropouri.

      Apreciază

    • Mary said, on aprilie 6, 2016 at 4:51 pm

      Scuza-ma ortodoxend ca am insinuat ca nu ai fi crestin in comentariul meu de dinainte. Nu am citit mai mult din blogul tau cu atentie cu atentie.

      Apreciază

  4. Ionut said, on aprilie 6, 2016 at 11:00 am

    Avortul, „curat” murdar act medical…
    Mai mult curaj, parinte! TREBUIE intervenit in actul asta „medical”!
    Bai, dobitocilor! Ma scuzati, doamnelor si domnilor „doctori”! Cum ar fi sa vina o jigodie asa mare, imbracata in halat alb (de macelar, nu de doctor), si care a mai si depus un juramant, sa va inghesuie intr-un colt si sa va rupa in bucati pe considerentul ca nu sunteti decat niste bucati de carne? Nu pot sa nu ma intreb daca avortul n-ar fi fost bun pentru niste specimene ca voi…
    Bai, „necuvantatoarelor”! Sa ma ierte necuvantatoarele, ca alea isi au grija de pui. Cum puteti voi, care la 9,8,7 luni ajutati la aducerea unor copii pe lume, deci voi care stiti cum evolueaza lucrurile, sa va comportati ca niste monstri? Ce-ar fi sa va „viziteze” in fiecare noapte cate unul din copiii pe care i-ati omorat? Sau sa vina un fel de tribunal sa va ia la intrebari cati oameni ati omorat si ati aruncat in crematoriu?

    Pe de alta parte, nu mai e de ajuns o intelegere intre angajat si angajator. Intre timp, s-a bagat si statul in schema. Zeciuiala e o poveste frumoasa si veche. Si n-a fost de ajuns, asa ca a mai intrat si banca. Si n-a fost nici asa de ajuns, au mai intrat si MasterC si VIS@ International in schema. Ca banii omului sa fie din ce in ce mai conditionati, sa-i puna pe umeri povara peste povara, sa suga toate lipitorile, toti parazitii din munca lui..

    P.C. parinte, tot aia e. Nici un pas inapoi! Cred ca necuratul e pe urmele p.c. voastre. Deci, fruntea sus si Sabia Cuvantului in mana. Mai mult, daca asa gandeste onor Mitropolia, sa va dea afara. E paguba lor.

    Si cred ca ar trebui sa facem cheta, sa platim salariile unor astfel de oameni.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Bogdan Ioan said, on aprilie 6, 2016 at 11:06 am

    Cum se poate lua legătura cu părintele respectiv pt a fi ajutat

    Apreciază

    • Paula Ciochina said, on aprilie 7, 2016 at 1:47 pm

      Ma pueti contacata pe mine care il cunosc foarte bine pe parintele marturisitor. Adresa de mail: paula_ciochina@yahoo.com Am sa va dau si detalii. Sa fim uniti in marturisire si credinta, ca vremurile rele sunt.Doamne ajuta si miluieste-ne pe noi , pe toti.

      Apreciază

  6. Felix Stancu said, on aprilie 6, 2016 at 11:09 am

    În acest sens Mitropolitul Hierotheos (Vlachos) de Nafpaktos s-a adresat, printr-o scrisoare, Arhiepiscopului Atenei și Sfântului Sinod al Bisericii din Grecia, pe tema textelor pre-sinodale ale Sfântului și Marelui Sinod Pan-Ortodox (iunie 2016), care ar urma să fie aprobate: „Într-un loc se specifică: «Biserica Ortodoxă consideră că orice tentativă de rupere a unității Bisericii, intreprinsă de indivizi sau de grupuri, sub pretextul păstrării sau apărării adevăratei Ortodoxii, trebuie condamnată» (Relația Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine §22). Cu alte cuvinte, în cazul în care decretele adoptate de către Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, ignorându-i pe ierarhi, călugării și teologi, vin în contradicție cu viziunea patristică, aceștia vor fi considerați răspunzători, judecați și condamnați, în cazul în care ar refuza să le pună în aplicare?”.

    Cred că vor fi caterisiri și afurisiri (pentru laici) pe bandă rulantă!

    O frântură de interviu cu Părintele Arsenie Papacioc:

    Părintele Iulian de la Prodromu Athos spunea că preoții să aibă curajul de a mărturisi Ortodoxia, chiar dacă vor fi caterisiți. Că dacă va fi caterisit azi un preot, mâine un preot, până la urmă, un episcop o să aibă și el curajul să spună adevărul despre ecumenism

    Părintele Arsenie Papacioc: Ei, nu mergem pe șirul…. să facem un lanț prea mare cu multe zale, știți? Dom le aperi adevărul. Nu știu ce va fi, dar adevărul trebuie apărat cu orice chip. Nu vezi cum se pune problema? Dom le, ori te omor, ori te dau afară. Dă-mă afară! Că tu ai ieșit ca un prost din ordinea cerească nu eu!

    Părintele Arsenie Papacioc, Testament, Cuvinte de folos, Editura Areopag / Meditații, 2011, p. 43.

    Cred că tot laicii vor avea un cuvânt de spus dacă vor mărturisi adevărul. Așa cum s-a întâmplat cu predarea religiei în școli. Panayotis Nellas scrie ceva despre acest aspect:

    În sobornicitatea Bisericii toţi cei botezaţi sunt responsabili nu numai de administrarea, dar şi de credinţa Bisericii. Ei exercită mai întâi o slujire de apărare a credinţei, căci întregul Trupul lui Hristos constituie instanţa supremă în materie de tradiţie doctrinară. Această concepţie este limpede formulată în scrisoarea Patriarhilor ortodocşi redactată în 1848 ca răspuns la enciclica papei Pius IX. „La noi, citim aici, apărarea adevărului aparţine întregului Trup al Bisericii, poporului însuşi… Păzitorul evlaviei şi credinţei este întreg poporul” . Cuvântul grec întrebuinţat aici pentru a desemna „apărarea” este foarte semnificativ: el denotă un scutier, cel care poartă o pavăză, scut. Textul nu spune însă că laicii sunt judecătorii [krites] credinţei, ci scutierii ei. Judecători sunt episcopii în jocul permanentei lor sinodalităţi. Dar sinodalitatea episcopală trebuie să fie în chip necesar în sinergie, în conlucrare cu sobornicitatea tuturor conştiinţelor luminate personal de Duhul Sfânt, în măsura în care acestea nu sunt individuale, ci personale, comunitare, înrădăcinate în „cele sfinte” şi în comuniunea sfinţilor. Ortodocşii recunosc, desigur Sinoadele Ecumenice drept organe văzute ale tradiţiei doctrinare. Cu toate acestea, un Sinod nu devine cu adevărat un Sinod şi nu se impune ca atare conştiinţei credincioşilor decât dacă aceştia recunosc şi asimilează concluziile lui de comun acord (prin consensus). Organul suprem al infailibilităţii este deci întregul Trup al lui Hristos, poporul întreg care recunoaşte declaraţiile sinodale drept ale sale. Şi în istoria Bisericii se constată cazuri în care, nerecunoscând în anumite formulări credinţa sa, poporul a respins sinoade întregi ca nefiind ortodoxe. Cum sunt, de exemplu, cazul sinodului tâlhăresc de la Efes (449), sinoadele iconoclaste (754 şi 815) sau cel de la Florenţa (1438). Totul depinde uneori de un singur martor, de un adevărat profet, de un sfânt Atanasie, de exemplu, în timpul crizei ariene sau de un sfânt Maxim Mărturisitorul în timpul crizei monotelite.
    Dar, pe lângă această slujire de apărare, toţi cei botezaţi participă deopotrivă la învăţarea credinţei. Locul teologilor laici, cum au fost, de exemplu, Cabasila sau Homiakov, a fost şi continuă să fie extrem de important în Biserica Ortodoxă.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on aprilie 7, 2016 at 5:14 pm

      Felix Stancu

      FOARTE BINE ZICI !

      „Cred că vor fi caterisiri și afurisiri (pentru laici) pe bandă rulantă!”_____ asta asa va fi, dar ce conteaza caterisirea/afurisirea unor ERETICI si APOSTATI? doar cei slabi la minte se tem de asa ceva
      daca te „cateriseste/afuriseste” diavolul (din ei la care slujesc prin lepadarea lor de Ortodoxie) iti face o cinste !

      ” Organul suprem al infailibilităţii este deci întregul Trup al lui Hristos, poporul întreg care recunoaşte declaraţiile sinodale drept ale sale. Şi în istoria Bisericii se constată cazuri în care, nerecunoscând în anumite formulări credinţa sa, poporul a respins sinoade întregi ca nefiind ortodoxe. Cum sunt, de exemplu, cazul sinodului tâlhăresc de la Efes (449), sinoadele iconoclaste (754 şi 815) sau cel de la Florenţa (1438). Totul depinde uneori de un singur martor, de un adevărat profet, de un sfânt Atanasie, de exemplu, în timpul crizei ariene sau de un sfânt Maxim Mărturisitorul în timpul crizei monotelite.
      Dar, pe lângă această slujire de apărare, toţi cei botezaţi participă deopotrivă la învăţarea credinţei. „_____ Panaiotis Nellas a fost un teolog(mirean) cu o vasta cultura teologica si cu o adanca intelegere patristica a Ortodoxiei. Eonia imimni !

      nu vreau sa fiu pesimist, numai ca eu ma tem cu amaraciune ca poporul nostru ortodox de acum e DEPARTE de ce a fost poporul ortodox al Bizantului acelor vremuri…. desigur cei ramasi in Adevar vor fi pana la sfarsitul veacurilor …insa PUTINI si vremurile lui anticrist nu sunt prielnice RESTABILIRII Ortodoxiei falsificate de apostati, ci doar MARTURISIRII ei !

      asadar acestor vremuri pe care le traim noi acum le ramane numai cuvantul Sf Evanghelist Ioan :
      „11. Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.
      12. Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui.” ( Ap. cap 22 ULTIMUL!)

      Apreciat de 1 persoană

  7. meryyyyy said, on aprilie 6, 2016 at 11:19 am

    Fiecare este liber sa faca ce doreste dar noi ca si crestini avem o datorie: marturisirea oriunde si tuturor.Daca ne vor asculta bine daca nu cu Dumnezeu inainte.Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. ozana said, on aprilie 6, 2016 at 12:06 pm

    Ma intreb de citeva zile ce se ascunde in spatele ,,dezvaluirilor” din Panama Papers. Desi oculta mondiala impartaseste aceleasi idealuri si valori , se pare ca si ei sint impartiti pe gasti , isi impart teritorii , se razbuna unii pe altii , se regleaza conturi intre bande rivale. Nu intimplator pe lista apare si prim-ministrul Islandei , S.D. Gunnlaugsson care a rupt relatiile cu FMI si marii bancheri internationali. Autorul articolului se intreaba pe buna dreptate de ce pe liste nu se regasesc si marile corporatii , Soros, Bill Gates, Rothschild, Rockefeller , Erdogan (care a si recunoscut ca a facut afaceri cu gruparea ISIS , grupare care isi procura ilegal banii). Oare ei sint curati ca lacrima ? Desigur NU , dar ei nu au suparat. Adica executa corect si de partea cui trebuie.

    Apreciază

    • ortodoxend said, on aprilie 6, 2016 at 12:21 pm

      Scandalul Panama Papers, inca o panarama modelata in laborator si aruncata catre populatie pentru a crea scandal si furie. Acum urmeaza iesiri in strada, demisii, presiuni si cel mai important, destabilizarea zonelor Europa-Africa-Orientul mijlociu-Rusia. Aceste zone sunt de ceva vreme intr-o stare de conflict intretinut si indus, si din cand in cand, atunci cand apele se calmeaza, se arunca paie pe foc. Astfel de paie pe foc s-au aruncat cand:
      – petrolul a cazut la sub 35$ pe baril
      – scandalul VW
      – criza celei mai mari banci germane ce are pierderi majore Deutsche Bank
      – platirea refugiatilor pentru a umple Europa si in special Germania
      – atentatele teroriste si amenintarile lor in Europa
      – razboaiele din Africa
      – tensiunile si razboaiele din Orientul Mijlociu
      – scandaluri financiare gen Panama Papers
      – incercarea de a introduce legi in Franta prin care poti concedia salariati rapid si fara motiv
      – presiuni pentru a scoate UK din Europa pentru a destabiliza si mai mult uniunea
      – alte presiuni direct asupra populatiei gen vaccinuri, luarea copiilor, acte obligatorii, masuri care inunda viata privata
      – legi care maresc libertatile pentru anumite categorii sociale dezaxate gen homosexuali

      Si ne dam seama ca se creaza un mediu favorabil unor minti demonice cu planuri de reprogramare sociala, care ameninta populatia cu sanctiuni economice si chiar razboaie daca nu se supune unei noi ordini. Incet incet lumea se schimba si nimeni nu observa asta. Totul ni se pare normal. Parca vine de la sine.

      Apreciază

  9. Gabriel said, on aprilie 6, 2016 at 12:31 pm

    Un laborator italian a facut analiza continutului unui vaccin. Metale grele, nanoparticule, material radioactiv, multe dintre acestea fiind nedeclarate in prospect de producatori.

    Apreciază

  10. gheorghi said, on aprilie 6, 2016 at 12:40 pm

    Nu stiu amanuntee acestui caz, detalii care pot fi decisive in formarea unei opiii, adica in JUDECAREA situatiei…
    Daca a gresit, alte locuri de slujire pot fi adecvate,… nicidecum „caderea din treapta”… daca acestea ar fi motivele, anti-avort, anti-vaccin, anti-cip.
    Daca IPS se increde in stiinta propagata- in realitatea malefica a scientistilor… ce putem face?
    „Ia-ti crucea ta….”…
    Sa il ajute Dumnezeu si sa aiba taia sa suporte aceasta pedepsire si sa treaca de ea; indreptatirea sa sa se faca prin lucrarea Sfantului Duh care sa lumineze pe IPS si sa il ocroteasca.!

    Apreciază

  11. dante said, on aprilie 6, 2016 at 2:09 pm

    Rusine!!!
    Parca dupa rinduiala BOR, cea care da viitorul patriarh este Mitropolia Moldovei, asadar sa ne asteptam de pe acum la ecumenism laicizare a bisericii. Pe deoparte guvernul vine cu amenintari pentru cei anti vaccin, iar pe dealta parte biserica face presiuni asupra preotilor sa nu miste in front. Astia sint mina in mina toti parte a aceluiasi sistem „democrat”.
    Ne asteapta lupte grele cu apostatii astia, sa nu le ajute Dumnezeu!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • mihai said, on aprilie 6, 2016 at 2:46 pm

      O mina spala pe alta si amindoua fata, acestia colaboreaza impreuna, iar sistemul de sanatate colcaie de masoni in ce priveste m.m.b nu trebuie acuzata ci vinovati sunt cei ce sau aciuat acolo si probabil ca vom asista si la alte caterisiri, si in special cei de talia acelui preot de la iasi

      Apreciat de 1 persoană

  12. vfsoft said, on aprilie 6, 2016 at 5:15 pm

    Dar de cand crima este act medical?

    Apreciat de 1 persoană

  13. Bogdan Ioan said, on aprilie 6, 2016 at 9:32 pm

    Ce imi place de voi. Halal mobilizare. Foarte multi pe net dar sa dea un telefon careva ca sa faca rost de nr parintelui pt a fi ajutat, nu se gaseste nici unul. Cunosc pe cineva in stare sa ajute, si ajuta pe cine au nevoie in asemenea cazuri, dar nu cunosc pe nimeni din iasi care sa faca rost de nr parintelui. Ma asteptam mai mult de la voi. Cand vor incepe crestinii sa se miste si sa faca ceva „miscare duhovniceasca”?
    Daca considera cineva ca nu e indicat sa ii fie publicat nr de telefon, il rog sa ii trimita mesaj lui saccsiv.
    Saccsiv, daca consideri ca nu sunt de incredere (de fapt nu am cum sa iti dremonstrez asta) nu imi trimite nr de telefon pe mailul indicat in postare. Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

    • Florin said, on aprilie 7, 2016 at 7:54 pm

      Daca parintele ar fi vrut sa fie ajutat ai fi stiut numarul lui pana acuma, nu poti pune numarul cuiva pe net doar asa ca vrea cineva sa il ajute! Iar daca vroiai cu adevarat sa il ajuti cred ca puteai sa o faci si fara a avea numarul sau de telefon.

      Apreciază

  14. Riko said, on aprilie 6, 2016 at 11:43 pm

    Cum de nu a sarit nimeni sus ca in fundal in stanga e o icoana cu parintele Arsene Boca? Nu cumva fac si ei vraji si yoga ca parintele? Sau trucuri cu banutul?

    Daca o sa se dovedeasca in dreapta credinta o sa se zica ca ei inca nu stiu ca p. A. Boca e inselat, iar de nu, numa bine inca un argument ca p. A.B. e inselat.

    Apreciază

    • el said, on aprilie 7, 2016 at 4:59 pm

      Riko

      despre ce vorbesti aici?

      Apreciază

    • el said, on aprilie 7, 2016 at 5:47 pm

      Riko

      ORICE ai balmaji aici jucarelul dracilor guru vostru boca-boca e un INSELAT !

      daca vreti sa ajungeti in iad mai repede jucati-va si voi cu focul, dracii pe care-ii invocati chemand „puterile” si „ajutorul grabnic” lui boca se vor ocupa bucurosi de voi !
      carne de tun… nu mai e mult pana departe !

      Apreciază

  15. Riko said, on aprilie 7, 2016 at 1:35 pm

    saccsiv, de ce nu ai postat comentariul meu de la articolul asta? e ceva de ascuns sau ne la locul lui?

    Apreciază

  16. Simion Octavian said, on aprilie 7, 2016 at 8:39 pm

    Apreciază

  17. aha said, on aprilie 7, 2016 at 11:29 pm

    oleaca off topic…cum e la moda acum:
    mi-a recomandat cineva urmatorul videoclip muzical:

    l-am postat pt ca nu mi se pare in regula. dar lumea il asculta….paca are..”lipici”

    Apreciază

  18. […] RUSINE Mitropolia Iasi. Iata MOTIVELE pentru care parintele Ioan Razvan Scurtu A FOST OPRIT DE LA SL… […]

    Apreciază

  19. Anca Maria said, on aprilie 8, 2016 at 2:51 pm

    Cati suntem in stare sa avem grija de celalalt ? Vedeti ca nu suntem cu adevarat crestini ? Vreau sa fac ce a facut pr. I.R. Scurtu. SA VORBESC cu voce tare despre avort, despre ecumenism, despre cip DEOARECE tace si minte patriarhul, clerul, presedintele, parlamentul etc. TOTI tac … Eu simt nevoia sa strig : Treziti-va care mai puteti, care vreti ! Invatati sa spuneti NU !

    Apreciază

  20. Alexia said, on iulie 26, 2016 at 4:19 pm

    Din pacate nu mai stiu nimic legat de cazul de mai sus.ati mai aflat ceva nou? Este pacat sa nu incurajam credinta si sa nu aflam exact ce s-a intamplat…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.