SACCSIV – blog ortodox

ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATERE PUBLICA in APRILIE. Sa continuam hotarat CAMPANIA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII ce BAGA IN PUSCARIE PARINTII ce nu-si vaccineaza copiii si ii DECADE DIN DREPTURILE PARINTESTI, ce NU PRIMESTE IN SCOLI copiii nevaccinati si le ia dreptul de libera practica medicilor anti vaccin

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 3, 2016

Suntem cetateni liberi ai acestei tari.

Si ca cetateni liberi ai acestei tari avem dreptul deplin sa ne opunem vaccinarii propriilor nostri copii.

Dar am devenit deja precum niste paria in propria noastra tara.

Nu avem acces la dezbateri reale pro si contra vaccin in mass-media.

Medicii anti vaccin se tem sa nu-si piarda dreptul de a mai profesa.

Un parlamentar ce a indraznit doar sa puna intrebari pe tema vaccinurilor a fost exclus din partidul sau.

Etc, etc, etc.

Acum insa guvernantii sunt pe punctul de a trece o bariera dincolo de care ne pierdem insasi statutul nostru de oameni: suntem amenintati cu puscaria si cu pierderea copiilor in cazul in care nu-i vaccinam.

Nu trebuie sa-i lasam sa treaca peste aceasta bariera …

flu

Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/gallery-three/

   Era vorba ca dezbaterea sa aiba loc la sfarsitul lui februarie:

La sfarsitul lunii februarie LEGEA VACCINARII OBLIGATORII va fi pusa in DEZBATERE PUBLICA

N-a mai avut insa loc, probabil din acest motiv:

Ipoteza interzisa in mass-media: Un VACCIN este CAUZA imbolnavirilor pe banda rulanta in randul BEBELUSILOR

Bravo NORICA NICOLAI: ca procuror ar merge pe PISTA VACCINURILOR OBLIGATORII in cazul imbolnavirii BEBELUSILOR

De ce mor copiii în România? (3) Cronica unor morți incomode. Sindromul hemolitic uremic și vaccinurile. Ipoteze infirmate şi declaraţii contradictorii ale autorităţilor despre copiii cu sindrom hemolitic uremic. Un text de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România si dr. Mircea Puscasu

Dar sunt grabiti nevoie mare, asa ca vor musai ca in aprilie sa fie pusa in dezbatere publica.

Iata ce putem citi la Autoritatile vor sa ii oblige pe parinti sa isi vaccineze copiii. Proiectul legii, pus in dezbatere publica luna aceasta de pe Pro tv:

Autoritatile vor sa ii oblige pe parinti sa isi vaccineze copiii. Pregatesc sanctiuni pentru cei care refuza, dar si stimulente ca sa ii convinga.

Masurile vin dupa ce in ultimii ani tot mai multi parinti au refuzat vaccinarea. Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca riscul aparitiei unor focare este foarte mare. Pe de alta parte, statul promite despagubiri in cazul in care un copil se imbolnaveste din cauza vaccinarii.

Pentru prima data in Europa au fost inregistrate cazuri de difterie anul trecut si anul acesta chiar decese. In Ucraina a existat un focar de poliomielita, iar in Romania unul de rujeola. 79 de copii din Bistrita Nasaud si Cluj s-au imbolnavit. Autoritatile le atrag atentia parintilor si le cer sa isi vaccineze copiii. Anul trecut, din 200 de mii de bebelusi, 35 de mii NU au fost imunizati.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie: „Acoperirea vaccinala in cazul rubeolei, rujeolei, oreonului, este de 83% la nivel national, iar la vaccinul hexovalent, care inseamna impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatita B avem putin peste 60%.”

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 95% din populatie sa fie vaccinata. Poliomielita lasa sechele grave, oreionul poate produce meningita si encefalita. Cu toate acestea, in ultimii ani s-a ajuns ca rata de vaccinare pentru bolile grave sa fie de 83%, iar in unele zone, precum Arad si Bucuresti este de 70%.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecttioase „Matei Bals”: „Pentru virusul rubeolic problema este mult mai grava pentru fetite. Daca ajung la maturitate si vor sa faca o sarcina sa stie clar ca daca nu s-au vaccinat sunt la risc sa faca rubeola, iar rubeola genereaza malformatii ale fatului indiferent de trimestrul de sarcina.”

Parintii care refuza vaccinarea se tem ca pruncii lor s-ar putea imbolnavi din aceasta cauza, chiar si de autism.

Autoritatile sustin ca isi vor asuma rezolvarea eventualelor complicatii aparute in urma vaccinarii si ca vor oferi despagubiri in cazul in care copiii vor avea de suferit.

Proiectul legii vaccinarii va fi supus dezbaterii publice, probabil, in a doua jumatate a lunii aprilie, a anuntat sambata secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu.

„Ministerul Sanatatii a fost promotorul acestei legi. Actiunea a inceput in 2015, iar Ministerul Sanatatii este determinat in a duce la bun sfarsit aceasta initiativa legislativa, cu ajutorul Parlamentului Romaniei. Probabil ca dupa jumatatea acestei luni va aparea si in transparenta decizionala, dupa care isi va urma cursul legislativ”, a spus Strambu, intr-o declaratie de presa sustinuta cu ocazia celei de-a patra editii a Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin 2016, relateaza Agerpres.

Presedintele comisiei pentru sanatate din Camera Deputatilor, Florin Corneliu Buicu, a adaugat ca isi doreste ca in cadrul dezbaterilor care vor avea loc in Parlament sa fie expuse toate argumentele pro si contra vaccinarii, dar sa primeze interesul superior al copilului si datele medicale.

„Astept din partea MS varianta finala, prin asumarea acestui proiect si inaintarea de catre Guvern ca si initiativa legislativa catre Parlament. Daca termenul pe care Victor Strambu l-a enuntat aici va fi depasit foarte mult timp, pot sa va spun ca parlamentarii, care au drept de initiativa legislativa, ar putea prelua acest proiect, pentru a-l depune„, a completat Buicu.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a declarat ca in proiectul de lege sunt mentionate opt antigene: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, hepatita B, rubeola, rujeola si oreion.

„Acestea vor fi antigenele – cum doriti sa le spuneti: „inalt recomandate”, „obligatorii”. Cuvantul acesta „obligatoriu” revine si este utilizat ca un soi de sperietoare. Eu cred ca noi trebuie sa ne referim la legea sanatatii obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinarii obligatorii, la care toata lumea trebuie sa contribuie”, a adaugat Rafila.

El a mai precizat ca informarea si consilierea parintilor vor fi asigurate la nivel central de catre Ministerul Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica si grupul tehnic de coordonare a activitatii de vaccinare. De asemenea, vor fi implicate Directia de Sanatate Publica si Comisia judeteana de vaccinare, precum si medicii de familie si cadrele didactice.

Rafila a subliniat ca scopul proiectului de lege este legat de asigurarea tuturor resurselor si parghiilor pentru ca acoperirea vaccinala in Romania sa nu mai urmeze un trend descendent.

[…]

Iata si ce putem citi la Prof. dr. David Greenberg din Israel: Vaccinurile sunt un scut de fier pentru copii de pe Marius Tuca:

Pentru profesorul doctor David Greenberg, de la Universitatea Ben-Gurion din Israel, vaccinurile reprezintă un scut de fier pentru copii.

Doctor David Greenberg participă la a patra ediție a Conferinței Naționale a Actualității în Vaccinologie – RoVaccin 2016, organizată de Societatea Română de Microbiologie.

[…]

În România, una dintre marile probleme este și acoperirea vaccinării. Acest lucru trebuie monitorizat și rezolvat prin noua lege, dar și prin comisii care trebuie să monitorizeze cum sunt furnizate vaccinurile în comunitate„, a spus David Greenberg.

De asemenea, prof. Greenberg spune că România mai are încă probleme în privința ratei mari a mortalității infantile și a rezistenței la antibiotice.

Articolul Imunologul David Greenberg, despre vaccinarea în România și beneficiile ei din 15 Martie 2013 de pe DC News, il prezinta pe Dr. David Greenberg ca fiind cel mai mare imunolog si ne mai spune despre el ca:

Dr. David Greenberg s-a născut în Israel. A obținut diploma de medic la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Beer-Sheva, Israel, în 1991, cu specializarea în Pediatrie. În 1996, și-a făcut  rezidențiatul la Spitalul Pediatric de Boli Infecțioase de la ” Spitalul de Copii” în Vancouver, Canada, din 1997 până la 1999.  În colaborare cu cercetători de la diverse universități din întreaga lume, dr. Greenberg a fost  membru al Organizației Mondiale a Sănătății „Vaccin Pneumonie Trial Anchetatorii „. În prezent este membru al consiliului comisiei de învățământ a Societatii Europene de Boli infecțioase pediatrie (ESPID).

   Comentariu saccsiv:

Rafila zice ca se refera la legea sanatatii obligatorii pentru copii, nu la legea vaccinarii obligatorii.

Doar ca tot Șeful Societății de Microbiologie preciza cu o alta ocazie că se lucrează la un proiect de lege pentru a introduce revaccinarea obligatorie la adulți:

Romania: VACCINARE OBLIGATORIE si la ADULTI?

Dar chiar si daca ar fi vorba doar despre copii, este suficient de grav:

LEGEA VACCINARII OBLIGATORII. Cica parintii vor fi despagubiti daca apar efecte adverse grave. Tu pentru ce despagubire ii vei lasa sa-ti bage copilul in pamant?

Observam ca a bagat capul in poza si acel David Culme Verde din Israel, mare specialist pentru Europa, care vrea si el repede repede o vaccinare totala pentru tara noastra adaugand si ca România mai are încă probleme în privința ratei mari a mortalității infantile.

Dar nu cumva rata asta mare a mortalitatii infantile isi are cauza tocmai in vaccinarea in masa?

STUDIU: Statisticile demonstreaza – MORTALITATEA INFANTILA este mai mare in tarile unde se administreaza mai multe VACCINURI copiilor

“Sindromul mortii subite la sugar” este cauzat de vaccinul DTP (diftero-tetano-pertussis)?

Nu mai reiau aici toate motivele anti vaccin. Am tot scris pe blogul asta. Amintesc doar de ultima manevra a SISTEMULUI:

De ce DOCUMENTARUL despre VACCIN si AUTISM “Vaxxed From Cover Up to Catastrophe” a fost scos din festivalul de film TRIBECA tocmai de ROBERT DE NIRO, adica de cel ce-l promovase?

Si de o dezvaluire din interiorul SISTEMULUI:

RASPANDITI. Un video piratat ajuns pe internet dezvaluie ADEVARURI TERIFIANTE discutate in INTERIOR de PRODUCATORII DE VACCINURI: “noi nu stim cum actioneaza vaccinurile” / “zeci de milioane de copii au fost contaminati cu virusuri ce produc cancer”

In articolele de mai sus din mass-media se omit detaliile esentiale ale legii:

Romania: NU-TI VACCINEZI COPIULUL = PUSCARIE. Mai mult, ITI VOR LUA COPILUL. Rugaminte: NU STATI caci NE VOR CALCA PE GAT. Definitiv …

Vor dezbatere publica: VACCINARE OBLIGATORIE. Fara vaccin = fara scoala

Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practica

Fratilor, am mai spus, suntem multi anti vaccinare:

ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri. CAMPANIE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Suntem foarte multi. S-o facem. Nu mai e timp de frica sau lene

Pai sa si facem ceva.

Sa organizam mitinguri? Bune si alea dar nu vor avea efecte, caci SISTEMULUI nu-i pasa de strada decat atunci cand chiar specialistii sai in inginerii sociale genereaza acea miscare de strada.

Atunci ce sa facem?

In primul rand trebuie sa lasam lenea la o parte si sa raspandim mesaje anti vaccinare in tot spatiul virtual. Si nu doar o zi si nu doar o saptamana. Obligatoriu trebuie sa se vada ca suntem multi si foarte hotarati si ca daca SISTEMUL are de gand sa treaca si peste bariera dincolo de care ne rapeste copii, atunci si noi avem de gand sa ne opunem cu o rezistenta ce papusarii n-o mai credeau posibila la acest neam.

Apoi cei ce au legaturi cu actualele sau viitoarele partide si miscari declarate nationaliste sa le determine sa-si foloseasca din plin structurile create si sa se implice activ, eficient si prioritar in aceasta campanie. Ma refer aici inclusiv la Alianta lui Marian Munteanu, la partidul lui Bogdan Diaconu sau la Miscarea politica (sau cum se va numi ea) ce stiu ca va fi generata curand de grupul aflat in spatele campaniei de strangere de semnaturi pentru schimbarea Constitutiei. Nu trebuie sa fim uniti si nici macar aliati, dar putem lupta pe acelasi front, caci ticalosia care ni se pregateste este deja mult prea mare.

Cei cu relatii in randul medicilor, ale colegiului lor, trebuie sa-i indemne sa lase frica la o parte. Stiu sigur ca nu toti sunt indoctrinati, stiu sigur ca sunt destui care gandesc precum colegii lor americani:

Anti vaccin: MEDICI ROMANI, cititi ce zic MEDICI AMERICANI despre VACCINURI!

Parlamentari inca curajosi, aveti ocazia de a lasa ceva in urma trecerii voastre prin Casa Poporului.

Oameni din mass-media ce inca nu sunteti simple unelte docile, ce-i mai important? Lantul salariului sau libertatea cuvantului?

Cititi va rog si:

NE ATACA LA COPII. Ceea ce se petrece in Norvegia se va petrece si in Romania. TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII? Si mai ales, ce facem ca Romania sa nu ajunga ca Anglia, SUA, Canada, Norvegia, Suedia si restul tarilor nordice?

 

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on aprilie 3, 2016 at 2:16 pm

    ARTICOLUL 22
    (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
    (2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

    (3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.
    Constitutia Romaniei vaccinarea incalca dreptul la viata si da dreptul la moarte din moment ce ei spun ca pt efecte adverse insemnand si moartea ne vor da despagubiri. E o lege ANTICONSTITUTIONALA.

    Apreciat de 2 persoane

  2. alex said, on aprilie 3, 2016 at 2:40 pm

    Parintele Justin Parvu spune NU VACCINELOR http://www.atitudini.com/2009/10/parintele-justin-parvu-s-a-ajuns-la-apogeul-nihilismului/ copiati frati si surori ce scrie acolo si dati mai departe nu de alta dar nu stiu cat va mai tine pe sitte acolo ce scrie despre antivaccin ca isi vor baga elitele coada….

    Apreciat de 1 persoană

  3. Riko said, on aprilie 3, 2016 at 3:09 pm

    Da, doar ca cea mai mare parte a romanilor, nu doar ca merg la vaccinare cu prima ocazie ci si vor sa ne faca un ”bine”, noua la inapoiati, sa ne oblige si pe noi la otravire.
    Fac dezbatere publica, pentru ca rezultatul e sigur. Am stat de vorba cu mai multe persoane pe tema vaccinurilor obligatorii la copii, si toti ziceau ca asa trebe si parintii care nu isi vaccineaza copii sunt niste oameni la care nu le pasa de sanatatea copiilor lor. Si desigur ca vaccinurile sunt bune, ca altfel nu le-ar mai face nimeni. Si ca nu e adevarat ce se zvoneste pe internet, sunt doar niste oameni necalificati care inventeaza lucruri. Iar pedepsele sunt cat se poate de normale.
    E foarte grav pentru oamenii cu copii, daca chiar se va ajunge la asta, numai la Dumnezeu mai e nadejde.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Mustafa said, on aprilie 3, 2016 at 3:47 pm

    Cati politicieni ar face asta? Nu da bine la prostime sa le zici ca nu sunt bune bautura, tigarile si drogurile

    Apreciază

  5. danielvla said, on aprilie 3, 2016 at 5:52 pm

    Saccsiv,
    N-am inteles de ce nu l-ai sprijinit pe Mugur Vasiliu, cu protestul lui de la Ministerul de Interne impotriva primirii de refugiati musulmani. Te-ai certat cu el?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 3, 2016 at 6:34 pm

      danielvla

      Eu nu m-am certat cu el. El a rupt colaborarea cu mine.

      Ca m-a sunat intr-o seara sa ma certe ca de ce il critic pe parintele Calistrat Chifan, ca scriu pe blog doar tampenii, ca parintele Calistrat e mai mare decat parintele Cleopa. I-am raspuns ca am in fata inregistrarile cu activismul sau pro cip. El insista ca nu-i adevarat si a ramas ca ma va mai suna sa-mi demonstreze.

      Nu m-a mai sunat si nu mi-a mai trimis nici inregistrari cu monologurile lui. Asa ca nici eu nu m-am mai bagat in seama sa vad ce a mai postat pe youtube, deci nu stiu nici ce mai face.

      Cand va vrea sa-l sustin in vreo actiune, poate sa-mi zica.

      Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on aprilie 3, 2016 at 6:59 pm

        Aha. E cam orgolios. Nu cred sa zica el ceva. Mai degraba ar trebui menajat orgoliul lui pentru indeplinirea scopurilor comune… Imi dau si eu cu parerea…

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 3, 2016 at 8:25 pm

        danielvla

        N-am inteles nimic din ceea ce ai zis.

        Apreciază

      • cca70 said, on aprilie 3, 2016 at 8:00 pm

        si uite asa ,cornelus ( satana ) si-a bagat coada…ca nici macar ce va apropia sa numai conteze, si sa stati fiecare pe baricada lui..

        sunt vremuri de dezbinare profunda , incat nici in casa ta , cu cei ai tai nu te mai poti intelege, ce sa mai zicem de cei dinafara casei

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 3, 2016 at 8:42 pm

        cca70,

        baricada lui Vasile e din beton, a lui M Vasiliu e din zapada si acum ca a venit primavara…

        Apreciat de 1 persoană

      • danielvla said, on aprilie 3, 2016 at 9:38 pm

        Adica asa am observat eu, ca e cam orgolios si nu cred sa reinceapa el colaborarea. Ar fi mai de folos sa-l contactezi pt a face ceva impreuna, trecand peste orgoliul lui.

        Apreciază

      • Ioan said, on aprilie 4, 2016 at 11:01 am

        Frate Vasile eu te-am avertizat cu ceva timp in urma despre acest om. Am scris un comentariu mai demult la un articol despre Mugur Vasiliu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 4, 2016 at 11:35 am

        Ioan

        Nu mai stiu.

        Apreciază

      • mircea.v said, on aprilie 4, 2016 at 12:55 pm

        Mugur Vasiliu, Parintele Cleopa, pr Calistrat Chifan si masina (stiinta, tehnica, cipuri, microelectronica…)

        Merge Ioan Ianolide la Parintele Cleopa, si acesta ii spune:

        „Oamenii sunt pe cale să piară înghiţiţi de ştiinţa şi de tehnica lor şi nu le vor putea stăpâni decât dacă, situându-se în perspectiva creştină, vor vedea limitele materiei, sensul lucrurilor, rostul vieţii – şi aşa să le stăpânească şi să le coordoneze. Acum oamenii sunt orbi şi robi, orbiţi de lumina falsă din ei, robiţi de materia în care au crezut. Nu-i nimeni stăpân, nimeni nu mai este la cârma corabiei civilizaţiei secolului nostru. Trăim vremuri apocaliptice. Fiara e omul şi maşina e unealta nimicirii omului. Nici pacea nu va fi pace, nici războiul nu va rezolva nimic, căci criza este religioasă şi numai Dumnezeu redevenit Stăpân în oameni va putea găti o orânduire şi un sens bun omenirii întregi. Ne trebuie forţa lăuntrică de a gândi materia şi maşina iscodită din ea şi de a le stăpâni în limitele folositoare vieţii. Dar nu vom putea face acest lucru decât dacă vom vedea lumea însăşi în limitele ei şi-n normele ei divine. În fine, niciodată nu vom izbândi dacă nu ne pocăim, dacă nu ne supunem lui Dumnezeu, dacă nu-L primim în noi, dacă nu ne îndumnezeim!”

        Dar apoi adauga Parintele Cleopa ca a fost ajutat sa inteleaga aceste lucruri de catre Parintele Marcu, caruia in inchisorile comuniste i se spunea Fachirul (la orice torturi era supus nu scotea un zgomot).

        Asa sant MV si Calistrat
        „sunt orbi şi robi, orbiţi de lumina falsă din ei, robiţi de materia în care au crezut”

        Apreciază

      • Nicoleta said, on aprilie 5, 2016 at 2:12 pm

        Sacciv, fără supăare, Mugur Vasiliu nici crucea nu o acceptă. Semnul ăla cu 3 degete este de la antihriști. Vezi pe „goagăl”. Orice mi-ar spune acest om, nu pot accepta. Fără Hristos suntem nimic.

        Apreciază

  6. sorin said, on aprilie 3, 2016 at 11:16 pm

    Mugur Vasiliu s-a vazut ca sufera de faptul ca nu prea vor sa il bage in seama. Dansul ar fi foarte bun in ce face daca ar lasa orgoliul.

    Apreciază

  7. cca70 said, on aprilie 4, 2016 at 7:27 am

    referitor la vaccinuri

    populatia in marea ei majoritate( dupa parerea mea) e atit de indoctrinata sa isi faca vaccin , incat am vazut zilele astea ca nu prea am cu cine discuta pe tema asta

    mai ramine doar rugaciunea, sa le lumineze mintea la cei indoctrinati ( cei mai batrani sunt indoctrinati de comunisti si greu la mai scoti din cap faptul ca vaccinurile nu au fost bune nicicand)

    Apreciază

  8. Claudia Dodosi said, on aprilie 4, 2016 at 8:48 am

    Nu pot sa inteleg un lucru,de ce sunt atat de ingrijorati pentru copiii nevaccinati,daca apare o epidemie copii vaccinati nu au nici o problemă ,ci numai cei nevaccinati pentru ce atatea discuti ???

    Apreciază

  9. geo said, on aprilie 4, 2016 at 9:03 am

    Scurgeri masive de documente din mai multe zone offshore expun secretele financiare ale unor lideri mondiali, capete încoronate, corporații internaționale, membri marcanți ai crimei organizate și afaceriști controversați ale căror activități au ruinat viața a sute de milioane de oameni.
    International Consortium of Investigative Journalists și publicația germană Süddeutsche Zeitung – cea care a primit informațiile de la o sursă anonimă – au cooperat cu jurnaliști din peste 100 de organizaţii media din întreaga lume.

    Documentele care fac obiectul acestor dezvăluiri – și care au fost analizate de peste 370 de jurnaliști din 78 de țări – aparțin Mossack Fonseca, o puternică firmă de avocatură și de servicii juridice, cu sediul central în Panama și cu filiale în peste 35 de țări. Casa de avocatură este unul dintre cei mai mari creatori de companii paravan și structuri offshore care ascund adevărații beneficiarii și bunurile lor. Astfel de companii sunt principalele instrumente folosite pentru spălare de bani, evaziune fiscală, mită și multe alte inginerii financiare. Baza de date #PanamaPapers conține informații despre mai mult de 200 de mii de entității offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informațiile sunt un amalgam de emailuri, copii după pașapoarte, facturi care atestă plata telefonului sau a altor utilități, formulare bancare și, desigur, mii de acte de înregistrare ale unor firme offshore.

    Numele Mossack Fonseca apare atât în legătură cu traficul de diamante din Africa, în piața internațională de artă cât și în alte afaceri care prosperă în secret. Compania a servit suficiente capete încoronate din Orientul Mijlociu cât să umple un palat. A ajutat inclusiv doi regi, Mohammed al VI-lea al Marocului și Regele Salman al Arabiei Saudite, să înregistreze yachturi de lux.

    Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni și demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură și mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum și miliardarilor sau celebrităţilor.

    Cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi, apare în documentele panameze. Acesta deține o companie în Panama înregistrată de Mossak Fonseca în anul 2012, Mega Star Enterprises Inc. Afacerile lui Messi cu structuri offshore se află în prezent în atenția Fiscului spaniol, care a constituit un caz de evaziune fiscală în acest sens. Dar lumea fotbalului e mult mai mare. Astfel, în Anglia, au ieșit la iveală acuzații de dare de mită care au zguduit FIFA, federația internațională care reglementeză regulamentul și competițiile de fotbal. Documentele din Panama indică faptul că firma de avocatură a lui Juan Pedro Damiani, membru în comisia de etică a FIFA, are relații de afaceri cu persoane implicate în scandalul FIFA – mai precis cu fostul vicepreședinte Eugenio Figueredo, care ar fi primit mită pentru acordarea unor drepturi de televizare. Documentele arată că firma de avocatură a lui Damiani din Uruguay a reprezentat un offshore conectat la Hugo și Mariano Jinkis, tată și fiu, acuzați că ar fi dat mită pentru a câștiga drepturile de televizare ale evenimentelor fotbalistice din America Latină. Damiani mai reprezintă șapte companii care au legături cu Figueredo.

    Birourile casei de avocatură Mossack Fonseca, o adevărată fabrică de firme, au depozitat în ultimele două decenii secretele unor mari afaceri din România.
    Avocații și colaboratorii firmei panameze au furnizat zilnic servicii de consultanță, înființând pe bandă rulantă companii offshore în Seychelles, Insulele Virgine Britanice, Bahamas, Niue și în alte jurisdicții netransparente și cu fiscalitate blândă. Ani la rând, casa de avocatură a camuflat interesele unor oligarhi și afaceriști influenți care au acaparat companii strategice din industria românească și au exportat apoi profiturile în paradisuri fiscale.
    Beneficiarii reali ai acestor mari afaceri au rămas secreți până astăzi, deși deciziile lor au avut un impact major în economia națională și au influențat viața a zeci de mii de familii.
    Documentele analizate de reporterii RISE Project arată și o altă față a acestei lumi secrete: oameni simpli care din lipsă de bani sunt dispuși să lucreze pentru firme care furnizează servicii offshore, asumându-și rolul de paravan pentru alte afaceri controversate.
    Baza de date a firmei Mossack Fonseca arată, printre altele, cine a fost miliardarul necunoscut din structura de proprietate a rafinăriei Rafo Onești și ce legături a avut el cu zăcămintele aurifere de la Roșia Montană. Vasile Frank Timiș, inițiatorul afacerii Roșia Montană, a apelat și el la aceiași avocați din Panama City pentru a începe afacerile din România la mijlocul anilor ‘90. Tot în documentele panameze regăsim și filiera offshore prin care este controlată o altă mină importantă de aur din Munții Apuseni dar și alte firme active în extracția petrolului și gazelor naturale.

    Vasile Frank Timiș a folosit firma Castle Europa Limited înființată în Bahamas de avocații Mossack Fonseca în afacerile demarate în România în 1997.

    În sediul firmei de avocatură au fost păstrate secretele celor care au căpușat un alt combinat petrochimic din România. Documentele îi mai listează pe oamenii-cheie din privatizarea Alro, afacere anchetată de procurori pentru corupție, și arată cum s-au reprofilat apoi în alte afaceri cu minerale și gaze naturale. Alți afaceriști de top din România, pe care RISE Project îi va prezenta în zilele următoare, au fost clienții casei de avocatură din Panama.

    Jurnaliștii ICIJ au descoperit modul în care partenerii de afaceri ai președintelui rus Vladimir Putin au ascuns miliarde de dolari în bănci și companii fantomă.
    Este vorba despre zeci de tranzacţii însumând cel puţin de 2 miliarde dolari, care au fost descoperite în arhiva Mossack Fonseca și care implică persoane sau companii apropiate lui Putin.

    În unele cazuri, plățile suspecte efectuate de acoliţii lui Putin ar putea reprezenta mită pentru eventuale contracte sau ajutoare guvernamentale. Documente secrete sugerează că o mare parte din împrumuturi au venit iniţial de la o bancă din Cipru, care la momentul respectiv era deținută în majoritate de VTB Bank, controlată de Kremlin și supusă sancțiunilor internaționale pentru ofensiva Rusiei în Ucraina.

    În timpul sângeroasei invazii a Rusiei din 2014 în regiunea ucraineană Donbas, documentele arată că reprezentanţii președintelui Petro Poroșenko se străduiau să găsească o copie a unei facturi la utilități necesare pentru înregistrarea unei companii offshore în Insulele Virgine Britanice (IVB).

    Un purtător de cuvânt a lui Poroşenko a declarat că înființarea acestei companii nu a avut nimic de a face cu “niciun eveniment de natură politică şi militară din Ucraina.”

    Consultanții fiscali ai lui Poroşenko au declarat că președintele nu a inclus compania din IVB în declarația sa de avere pentru că nici holdingul, nici companiile afiliate nu dețin bunuri.

    În Islanda, documentele dezvăluie cum primul ministru Sigmundur David Gunnlaugsson și soția sa au deținut în secret o companie offshore care a investit milioane de dolari în obligațiuni, în timp ce țara lor se confrunta cu criza financiară.

    Când David Gunnlaugsson a devenit premierul Islandei, în 2013, ascundea un secret care i-ar fi putut afectat cariera politică. El şi soţia sa au împărțit acționariatul unei companii offshore din Insulele Virgine Britanice încă din 2009 când Gunnlaugsson a intrat în Parlament. Câteva luni mai târziu el și-a vândut acțiunile soției pentru un dolar.

    Compania lor a deținut obligaţiuni care valorau inițial milioane de dolari în trei banci gigant din Islanda. Acestea au intrat în colaps în timpul crizei financiare globale din 2008, iar compania sa a devenit creditor în dosare de insolvență.
    Guvernul condus de Gunnlaugsson a negociat anul trecut un acord cu creditorii, fără a dezvălui însă miza financiară a familiei sale. Gunnlaugsson a refuzat să recunoască dacă interesele familiei sale i-au influențat sau nu deciziile.

    Într-un interviu realizat de un partener media al ICIJ, Reykjavik Media, Gunnlaugsson a negat ascunderea activelor. Patru zile mai târziu, soţia sa a făcut publică povestea, postând un comentariu pe Facebook în care afirma că societatea i-a aparținut ei, nu lui, şi că ea a plătit toate taxele aferente.

    Documentele mai expun companii offshore controlate de către regele Arabiei Saudite şi copiii președintelui din Azerbaidjan. Acestea includ, de asemenea, cel puţin 33 de persoane şi companii aflate pe lista neagră a guvernului SUA, acuzate, între altele, de legături de afaceri cu cartelurile mexicane de droguri, cu organizatii teroriste precum Hezbollah sau cu regimuri opresive precum Coreea de Nord şi Iran. Una din aceste companii a furnizat combustibil pentru aeronavele pe care guvernul sirian le-a folosit pentru a-și bombarda proprii cetăţeni.

    Familia președintelui azer Ilham Aliyev a utilizat fundații și firme din Panama pentru a deține în secret acțiuni în mine de aur din Azerbaidjan sau în afaceri imobiliare din Londra. Copiii prim-ministrului pakistanez Nawaz Sharif au derulat, de asemenea, la Londra afaceri imobiliare prin companii create de Mossack Fonseca.

    Conform legislațiilor naționale și înțelegerilor internaționale, firme precum Mossack Fonseca care ajută la crearea de companii şi conturi bancare ar trebui să acorde o mare atenție clienților care pot fi implicați în spălare de bani, evaziune fiscală sau alte ilegalități. De asemenea, ar trebui să acorde o atenţie sporită “persoanelor expuse politic” (“PEP”) — oficiali guvernamentali, rudele și asociații lor.
    Mossack Fonseca a declarat pentru ICIJ că “există politici și proceduri speciale în cazul persoanelor identificate drept PEP sau în cazul rudelor lor”.

    În multe cazuri, Mossack Fonseca pare să nu realizeze cine sunt de fapt clienţii lor. Un audit intern din 2015 a constatat că aceștia cunoșteau identitatea proprietarilor reali doar pentru 204 companii din cele 14,086 pe care le-au înregistrat în Seychelles, un paradis fiscal din Oceanul Indian.

    Spre exemplu, autorităţile din Insulele Virgine Britanice au amendat Mossack Fonseca cu suma de 37.500 dolari pentru că au înregistrat o companie la cererea fiului fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, fără a reuși să identifice conexiunea chiar și după ce atât tatăl cât și fiul au fost acuzați de corupție în Egipt.

    “Aceste descoperiri arată cât de profund înrădăcinate sunt practicile incorecte şi criminalitatea în lumea offshore”, a spus Gabriel Zucman, economist la Universitatea Berkeley, California. Zucman a declarat că după publicarea acestor documente, guvernele ar trebui să caute “sancţiuni concrete” împotriva jurisdicţiilor şi instituţiilor care fac afaceri vînzînd opacitatea din zonele offshore.

    Sistemul offshore se bazează pe o industrie ce înglobează bancheri, avocaţi, contabili şi alţi intermediari care lucrează împreună pentru a proteja secretele clienților lor. Aceşti experţi utilizează companii anonime, trusturi şi alte entităţi paravan pentru a crea structuri complexe care pot fi utilizate pentru a ascunde originile banilor negri.

    Lideri ai lumii care, aparent, au adoptat politici anticorupţie apar de asemenea în PanamaPapers. Fişierele dezvăluie companii offshore legate de familia liderului suprem din China, Xi Jinping, care a promis să lupte împotriva “armatelor corupţiei”.

    Alte documente vizează afacerile offshore ale defunctului tată al premierului britanic David Cameron.

    Scurgerile de date acoperă o perioadă de aproape 40 de ani, din 1977 până la sfârşitul lui 2015. Acest lucru oferă o perspectivă unică asupra modului în care a evoluat lumea offshore, cum zi cu zi sau deceniu cu deceniu, banii negri au circulat în sistemele financiare globale, alimentând crima organizată și privând guvernele de taxe.

    Majoritatea serviciilor oferite de această industrie offshore ar trebui să fie legală, cel puțin în teorie. Litera legii nu este însă respectată mereu, iar firmele de avocatură și de consultanță offshore nu verifică atent dacă clienții lor sunt implicați în rețele de crimă organizată, evaziune fiscală sau corupție. Documentele arată cum, în anumite cazuri, aceștia au fost protejați cu bună știință, ba chiar ajutați să încheie tranzacții suspecte sau să falsifice documente oficiale.

    Dintr-o analiză atentă a fenomenului, marile bănci par să fie pilonul de bază al acestor construcții offshore complexe și greu de urmărit. Documentele atestă existența a peste 15,300 de companii pe care băncile le-au înregistrat ca să ascundă averile clienților, câteva sute fiind create chiar de către giganții internaționali HSBC și UBS.

    Mossack Fonseca și-a protejat agresiv clienții, inclusiv când aceștia au fost supuși unor acțiuni ale justiției. Conform PanamaPapers, acest fenomen a mers până la a distruge documente și a șterge fișiere din telefoane și computere. De asemenea, compania obișnuia să antedateze documente pentru a-și ajuta pe clienți, având chiar stabilit un tarif pentru fiecare lună antedatată.

    Într-un răspuns scris oferit jurnaliștilor, compania a spus: “nu găzduim și nu promovăm ilegalități. Presupunerile dumneavoastră, cum că am pune la dispoziția acționarilor structuri special construite pentru a le ascunde identitatea, sunt cu totul nefondate și false“.

    Cofondatorul companiei, Ramon Fonseca, a declarat într-un interviu recent, acordat unei televiziuni din Panama, faptul că nu există nicio responsabilitate a companiei față de ceea ce fac clienții săi cu offshore-urile înființate. El a comparat afacerea cu o fabrică de mașini, a cărei îndatorire se termină în momentul în care vehiculul e produs. “A învinovăți Mossack Fonseca pentru ceea ce fac oamenii cu companiile lor e ca și cum ai învinovăți fabrica pentru că mașina a fost folosită la un jaf”.
    http://www.riseproject.ro/articol/fabrica-de-firme-secretele-financiare-ale-elitelor-mondiale/

    http://www.riseproject.ro/articol/toti-oamenii-lui-putin-reteaua-financiara-conectata-la-liderul-rus/

    http://www.afr.com/business/banking-and-finance/the-panama-papers-nz–the-quiet-tax-haven-achiever-20160401-gnvw7s

    http://panamapapers.sueddeutsche.de/articles/56febff0a1bb8d3c3495adf4/

    http://panamapapers.sueddeutsche.de/en/

    Este exact ceea ce ne prezinta drept modele de succes in viata, msm: capete incoronate, vedete, celbritati, oameni de afaceri si politici, criminali, bancheri…

    O lume hida, infecta, urit mirositoare…

    World leaders who have embraced anti-corruption platforms feature in the leaked documents. The files reveal offshore companies linked to the family of China’s top leader, Xi Jinping, who has vowed to fight “armies of corruption,” as well as Ukrainian President Petro Poroshenko, who has positioned himself as a reformer in a country shaken by corruption scandals. The files also contain new details of offshore dealings by the late father of British Prime Minister David Cameron, a leader in the push for tax-haven reform.

    ***

    Nick Kgopa’s father died when Nick was 14. His father’s workmates at a gold mine in northern South Africa said Nick’s dad had been killed by chemical exposure.

    Nick and his mother and his younger brother, who is deaf, survived thanks to monthly checks from a fund for widows and orphans of mineworkers.

    One day the payments stopped.

    His family was one of many that lost out because of a $60 million investment fraud pulled off by South African businessmen. Prosecutors alleged that a group of individuals connected to an asset management company, Fidentia, had schemed to loot millions from investment funds — including the mineworkers’ death benefits pool that was supporting some 46,000 widows and orphans.

    ***

    https://panamapapers.icij.org/20160403-panama-papers-global-overview.html

    Unul dintre cei mentionati, fostul presedinte al Azerbaidjan-ului, Aliev, are un bust si un parc in sectorul 2…

    Cazul Fidentia imi aduce in minte recentele declaratii ale celor de la Fondul Proprietatea –

    http://www.capital.ro/pierderi-de-peste-jumatate-de-miliard-de-lei-pentru-fondul-proprietatea.html

    http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/franklin-templeton-a-incheiat-anul-trecut-cu-pierderi-de-2-1-milioane-de-lei-11218625

    http://www.focus-energetic.ro/pierderi-de-14-ori-mai-mari-la-fondul-proprietatea-17136.html

    Daca o activitate este asa de paguboasa de ce nu renunta la ea? De fapt banii astia nu se pierd ci merg unde trebuie…exemplul din filmuletul de mai sus…

    Apreciază

    • AKRITAS said, on aprilie 5, 2016 at 12:12 am

      Cine patroneaza Panama acum? adica cine apara si promoveaza coruptia, jaful, furtul…..pai ”civilizata” usa din decembrie 89, ca urmare a interventiei militare impotriva agentului lor Noriega, pentru a masca ”revolutiile” din Europa de Est !

      Apreciază

  10. remus said, on aprilie 4, 2016 at 9:08 am

    Dacă vreți cu adevărat să protestați împotriva vaccinărilor, atunci nu mai faceți acte de identitate copiilor. Nu le mai faceți certificate de naștere și nu mai declarați copiii nou născuți. În acest caz va trebui făcut și sistem de învățământ particular care să primească copiii cu identitate clandestină. Ar mai fi nevoi și de un sistem medical. Asta ar fi ceea ce trebuie făcut, dar presupune prea multă solidaritate, unitate și organizare. Prin urmare, una este ceea ce trebuie făcut, și cu totul altceva este ceea ce se poate face.

    Apreciază

  11. Sandu said, on aprilie 4, 2016 at 9:21 am

    Articole de genul ăsta nu sunt doar penibile, ci şi periculoase. Practici medievale şi metode şamanice credeţi că vor înlocui rezultatele muncii de cercetare a generaţii de medici şi oameni de ştiinţă ce au avut rezultate certe, reducând incidenţa pandemiilor aproape la zero şi crescând speranţa de viaţă la durate nemaiîntâlnite în istorie. Decât în poveşti. Bine-nţeles că mai apar şi situaţii speciale, unele reacţii adverse, intoleranţe, alergii, etc, dar procentul este infim vizavi de beneficiul imunizării în masă şi eradicării răspândirii germenilor patogeni ce devin din ce în ce mai rezistenţi la antibiotice şi chiar aghiazmă.
    Deciziile de a refuza imunizarea ar trebui asumate în scris, iar eventualele prejudicii cauzate de acest lucru altora (cheltuieli de spitalizare, cheltuieli cu medicaţia, daune mayeriale şi morale) ar trebui imputate celor ce acceptă un loc în societate, dar nu-şi asumă şi responsabilităţile faţă de ea. La felşi în cazul celor ce diseminează informaţii greşite ce pot duce la situaţi periculoase.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 4, 2016 at 11:32 am

      Sandu

      Tu ai scris aici doar lozinci.

      Apreciază

    • alexandru said, on aprilie 4, 2016 at 12:34 pm

      Saccsiv te rog trimite-l interviul cu medicul de la Pasteur care vorbea despre cum se fabrica vaccinurile si ce stiu ei cum acționează si cum din mila Domnului loturi întregi de vaccinuri prost făcute pe celule de animale care erau infestate nu au dat reacții alergie. Multumesc.

      Apreciază

    • remus said, on aprilie 5, 2016 at 3:18 am

      Sistemul medical este construit pe un conflict de interese fundamental. Trebuie să existe câți mai mulți bolnavi care să fie tratați pentru ca sistemul medical să prospere. Trebuie să fie cât mai multă lume bolnavă pentru ca să se vândă cât mai multe medicamente. Având în vedere acest conflict de interese pe care este construit întreg sistemul medical, credibilitatea lui devine zero.

      Apreciat de 1 persoană

    • Elena said, on aprilie 6, 2016 at 9:19 am

      Procent infim??infim???????????? daca ar fi copilul meu in procentul ala ,,infim,, si s-ar imbolnavi, iti asumi TU ??????????? cum sa nu-mi vina sa calc in picioare pe cei ca tine? crezi ca m-ar incalzi pe mine vreo despagubire (sa vezi tu ce o sa si fie) daca mi se imbolnaveste copilul??

      Apreciază

  12. robert252 said, on aprilie 4, 2016 at 9:28 am

    Ce inseamna „dezbatere publica”? Ce vor face autoritatile ?
    Se voteaza undeva public pe net sau e gen „talk show” unde vorbesc doar alesii?

    Apreciază

  13. octavpelin said, on aprilie 4, 2016 at 9:47 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  14. geo said, on aprilie 4, 2016 at 9:54 am

    Apreciază

  15. geo said, on aprilie 4, 2016 at 11:54 am

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20910733-presedintele-societatii-microbiologie-exista-zone-precum-capitala-sau-judetul-arad-unde-acoperirea-vaccinala-scade-sub-70-situatia-poate-deveni-mai-ingrijoratoare-din-cauza-migratiei.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20910646-proiectul-legii-vaccinarii-pus-dezbatere-publica-luna-aceasta-doreste-caacoperirea-vaccinala-romania-nu-mai-urmeze-trend-descendent.htm

    nea rafie asta, fie este idiot fie este hot, si in ambele situatii trebuie sa plece…iar substratul declaratiilor lui se poate traduce prin grabirea depopularii Tarii sau prin scaderea profiturilor multinationalelor…

    habaucii inventeaza alte metode – http://www.hotnews.ro/stiri-magazin-20913252-video-documentar-adresat-parintilor-putea-ajuta-lupta-pentru-prevenirea-suicidului-randul-tinerilor-lgbt.htm

    http://www.riseproject.ro/articol/secretele-lui-steinmetz-i/

    http://adevarul.ro/news/eveniment/stenograme-fost-prins-deputatul-pnl-intervenea-medicul-legist-sofer-baut-o-mie-euro-nu-s-drum-1_5700e94a5ab6550cb887b00f/index.html

    http://www.evz.ro/imaginea-completa-a-unui-jaf-generalizat-cnadnr-o-mina-de-aur-pentru-orice-guvernare-exclusiv-evz.html

    http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/serial-nou-rl–academia-romana-a-coruptiei–episodul-i–terenuri-de-500-000-000-de-euro–salvate-in-ultima-clipa-412301

    Iar guvernul zice ca n-are…bani de aparare, de medicamente, de pensii, de salarii…

    Apreciază

  16. abc said, on aprilie 4, 2016 at 1:41 pm

    Multi dintre noi vor sa participe si ei, dar nu stiu exact cum.
    Ne trebuie o postare scurta si clara in care sa se comunice cum putem participa concret. Multi am vrea si sa iesim in strada, dar trebuie sa organizeze cineva…

    Apreciază

  17. energein7 said, on aprilie 4, 2016 at 6:24 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  18. Una said, on aprilie 5, 2016 at 12:55 am

    Cred ca au prins curaj acum doctorii,cu „valvataia” aceasta despre vaccinuri.Nu numai ca ameninta cu „obligatoriu” si ca „nu-l puteti inscrie la scoala si gradinita”,dar ameninta si cu protectia copilului.Din pacate situatia noastra legala nu e definitivata…Si in curand va fi obligatoriu pt toti copiii,in prima faza, apoi pt toti oamenii.Doamne Ajuta!

    Apreciază

  19. […] Sursa: ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATER… […]

    Apreciază

  20. […] ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATER… […]

    Apreciază

  21. discerne said, on aprilie 10, 2016 at 5:33 pm

    IMPORTANT: daca chiar va intereseaza sa urmariti momentul in care o asemenea lege va fi data in dezbatere publica, trebuie sa monitorizati acest site: http://www.ms.ro/index.php?pag=22&pg=1 pentru ca amendamente la proiectul de lege pot fi depuse doar in primele 10 zile din momentul publicarii.
    Amintesc ca in 2010 a fost un proiect de introducere obligatorie a buletinelor electronice. Proiectul de lege a fost postat pe site-ul de transparenta decizionala pentru ministerul respectiv. Societatea civila a reactionat la timp, a propus amendamente, a formulat intrebari, s-a facut scandal (mai tineti minte ca in cele din urma s-a descoperit ca statul incheiase un contract cu HP inainte sa dea legea?) si legea nu a mai trecut. Dar pentru asta, atunci cand s-o pune in dezbatere publica (cel mai probabil in preajma Pastelui, cand toata lumea e preocupata cu alte lucruri), trebuie citit proiectul de lege cu atentie si legislatia aferenta la care face referire si venit repede cu propuneri argumentate legislativ, constitutional si stiintific pentru a opri si aceasta initiativa.
    De asemenea, foarte probabil, asa cum s-a procedat in 2013 cu cardul de sanatate, dezbaterea publica va fi anuntata cu un timp foarte scurt inainte, gen o zi, ca lumea sa nu aiba timp sa se pregateasca cu documentatie si argumente. Un numar foarte mic de participanti vor ajunge sa poata participa efectiv, ca apoi reprezentantii ministerului sa spuna: „am respecta procedura. s-a facut dezbatere publica? s-a facut. Nu conteaza ca au venit doar vreo 2-3 cetateni, noi mergem mai departe” si apoi milioane de oameni vor suporta consecintele acestor inconstiente.

    Apreciază

  22. […]    Iata comentariul lui discerne postat la ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATER…: […]

    Apreciază

  23. […] ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATER… […]

    Apreciază

  24. […] ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. LEGEA VACCINARII in DEZBATER… […]

    Apreciază

  25. […] Sa continuam hotarat CAMPANIA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII ce BAGA IN PUSCARIE PARINTII ce nu-si… […]

    Apreciază

  26. […] ROG RASPANDITI pe Facebook, ziare, e-mailuri, adresele parlamentarilor. Sa continuam hotarat CAMPANI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.