SACCSIV – blog ortodox

Se constituie Asociația Juriștilor Ortodocși

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 30, 2016

   Iata ce putem citi la Mișcare importantă în lumea justiției. Anunțul lui Sergiu Andon la Antena 3 de pe DC News:

Avocatul Sergiu Andon a făcut un anunț de ultimă oră sâmbătă la „News Magazine”, în emisiunea realizată de Mihaela Bîrzilă la Antena 3.

Se va înființa Asociația Juriștilor Ortodocși.

„Vreau să anunț în premieră că suntem în curs de constituire a unei asociații: Asociația Juriștilor Ortodocși care, printre altele, își propune intervenția în cazuri dramatice, pro bono. Nu vom concura baroul. Nu vom putea face o avocatură paralelă, dar în cazurile sociale de mare semnificație vom încerca să dăm ajutor”, a spus avocatul Sergiu Andon la Antena 3, în emisiunea „News Magazine”, realizată de Mihaela Bîrzilă.

„Sper că asociația va avea specialiști cu inimă și cu bune intenții din mai multe ramuri ale dreptului”, a mai zis avocatul.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat în cadrul ședinței Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din data de 25 februarie 2016, binecuvântare unui grup de jurişti ortodocşi români pentru înfiinţarea Asociaţiei juriştilor ortodocşi, cu scopul apărării şi susţinerii instituţiei Bisericii şi a activităţilor ei în societate.

   Comentariu saccsiv:

Intre cazurile astea dramatice sper sa fie si cele in care SISTEMUL rapeste copiii din familiile sarace sau va rapi copiii parintilor ce refuza vaccinarea.

Nu stiu insa daca vor avea suficient curaj sa faca ceva si pentru cei anti cip sau pentru cei bagati la puscarie pe motiv de lege anti legionara sau lege Dragnea anti defaimare.

 

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioan said, on martie 30, 2016 at 12:33 pm

    pai sa discuti in justitie despre legi nu trebuie sa fie o probema, oricare ar fi ele! Colonia in schimb foloseste legi pt gasti de cartier.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ioana said, on martie 30, 2016 at 1:25 pm

    http://www.aparatorul.md/simple-linii-sau-semnul-fiarei/

    http://www.aparatorul.md/un-roman-a-dat-statul-in-judecata-pentru-ca-nu-doreste-cnp-pe-23-februarie-are-proces/

    sper sa se gaseasca si avocati care sa ia apararea romanilor care vor sa renunte la CNP, un mijloc de identificare perfid, josnic, abuziv, implementat neconstitutional!

    am avea mare nevoie de avocati, juristi, care sa ia exemplul juristilor crestin ortodocsi din Moldova.

    http://www.aparatorul.md/mii-de-moldoveni-fara-cod-personal-in-buletinul-de-identitate/

    Apreciază

    • aliona said, on martie 30, 2016 at 6:44 pm

      Sunt din R.Moldova şi am lucrat în domeniu. Nu are cum să-ţi elibereze un act de identificare fără IDNP sau CNP, pentru că fiecare act vine cu serie şi numar. Nu ţi-l scriu sau imprimă ca să-ţi închidă gura, dar cod oricum ai. Nu vă amăgiţi! Ar fi foarte uşor să ne mântuim aşa.
      Un exemplu: certificatul constator al naşterii este din start imprimat cu un cod numeric. La naşterea copilului toate datele despre eveniment se trec pe acest certificat, iar codul numeric devine personal. Deci copilul are cod numeric personal din maternitate, care apoi se trece în actul de naştere şi pe certificatul de naştere. Faptul că nu ţi-l scrie pe certificatul de naştere pe care îl deţii, asta nu înseamnă că nu te-au înregistrat şi că nu ai cod numeric personal. Acelaşi lucru se întâmplă cu toate actele. Unica soluţie este să ieşi total din sistem. Nu vă iluzionaţi, nu există creştini cu acte de identitate de la stat şi fără CNP sau INDP.

      Apreciază

      • el said, on aprilie 1, 2016 at 1:42 pm

        aliona

        daca sistemul scrie in catastifele lu despre mine ce vrea, imi pun enumar sau alte balarii…. MA DOARE in cot !
        sa faca ce vrea , cata vreme NU EU ACCEPT si SEMNEZ pentru BALARIILE lui.

        pe buletinul meu FARA CNP eu sunt OM cu numele de Botez dupa care ma identific si daca in ascuns sistemul anticristic m-a numeraot e treaba lui, eu NU AM DE-A FACE cu nebunia asta si NU PRIMESC.

        una e sa accepti TU INSUTI COMPROMISUL/APOSTAZIA/sa iti fie IMPUS EFECTIV; alta e sa iti fie pusa in carca DINAFARA ta si FARA sa aibe legatura cu tine.

        si eu pot sa fac o caricatura despre cineva sa o bag in baza mea de date si sa cred ca cu asta l-am atins ontologic /-l-am caricaturizat/REDENUMIT pe omul acela. Asta NU il face pe cel caricaturizat CARICATURA, el ramane ACELASI INTREGRU si NEATINS de manareala ea perversa, doar pe mine ma face ticalos.

        ce conteaza CUM ii numeste/CU NUMERE sistemul pe acei oameni si ca le.a pus CNP/PORECLA DRACEASCA in bazele lor de date, daca ei oamenii NU AU NIMIC de-a face si NU AU PRIMIT facatura aceasta dracesca? asa ca NU ii afecteaza duhovniceste. NU AU SEMNAT pentru ea, NU au primit-o /acceptat-o !

        daca omul FARA CNP e controlat de autoritati CE VEDE „autoritatea” in actele lui? Numele si prenumele lui ATAT ! Ca ATAT a primit omul respectiv.

        e MARE DIFERENTA pricepi? nu mai duce in derizoiu lupta !

        MACAR sa se permita LEGAL in toate tarile ortodoxe aceasta: ACTE FARA CNP si FARA CIP !!! __

        Apreciat de 1 persoană

    • Ioana said, on martie 30, 2016 at 11:48 pm

      nu ma intereseaza atat dreptul la acte din acestea, consider ca trebuie lepadate toate… – si DA, trebuie sa ne rupem de sistem – cat ACTUL DE MARTURISIRE AL UNUI ROMAN si de ce nu al unui jurist sau avocat ortodox, care sa arate si sa marturiseasca public aceasta inrobire… de dupa ’89 incoace tot inchidem ochii si tacem…

      Apreciază

      • Mary said, on martie 31, 2016 at 12:48 pm

        CNP-urile nu sunt de dupa ’89 sunt vechi. Din comunism – de pe vremea lui Ceausescu si dinainte.
        In USA nu exista CNP ci exista acel cod de asigurari sociale (social security number) pe care nu toata lumea il are, ci doar cei care il cereau il obtineau. Hipiotii erau pentru traitul in afara sistemului. Cate inveti din filme!
        Motivul era ca ca nu aveau bani deci nu puteau asigura asa ca nu te puteau inregistra in numele a ceva care nu si-l permiteau (avantaj capitalism…).
        Daca se va presa juridica pentru renuntarea la CNP eu zic ca guvernele vor renunta – in modul urmator – contra unei sume de bani. Dar ca sa fie pentru ei eficienta treaba asta trebuie sa aibe suficient de multi oameni de care sa fie siguri ca vor face acest lucru din motive religioase. Deaceea demografia conteaza precum si manifestarea publica a religiei, ca si guvernele sa vada ca au baza de business pentru asta si vor face taxa pentru nu a nu avea CNP.
        In cele din urma vor renunta la asigurarile medicale obligatorii ca nu au de unde scoate banii aia, pietele sunt din nou in criza si monezile „refuza” sa se devalorizeze.
        Daca ne infuriem ca e necinstit, necinstit, guverne au existat mereu, si smecherii de a stoarce bani de la populatie. Decat ca schimbul trebuie sa existe – noi le dam bani ei ne ofera ceva la schimb – servicii pentru cei ce vor si respectiv mai multa libertate pentru cei care cred ca este foarte important asta.
        Sa le ceri guvernelor sa implodeze si sa nu mai existe nu se va intampla zic eu.
        Vor veni evident cei cu fixatii care vor ca si crestinii sa fie taxati mai mult decat isi permit in medie pentru aceasta libertate. Dar mai exista si Dumnezeu sa ne apere. Sau poate exista si Dumnezeu si comert cinstit in capul guvernelor. Dar daca se vor opune si vor continua cu antihristul si cu forta, lumea va fi distrusa. Fizic adica. Cred asta si eu cred ca si guvernele o cred.
        P.S. Nu stiu daca vor aceste guverne sa fuzioneze intr-unul singur, decat daca le iese ceva din asta. E o metoda clasica folosita de companiile cu manageri prosti care rezolva o posibilitate falimentara prin fuzionari. Decat ca o companie face asta ca sa traga bani de la stat pe cand un stat nu are de la cine sa traga bani. Si FMI tot de la ei ia bani nu face alti bani de noi. Eu zic ca daca ei joaca cinstit si Dumnezeu ii va ajuta cu si criza. Dar daca vor totul, sa fie si zei si bogati si in rai si eroi si iubiti de popor si mai stiu eu ce ca niste faraoni, lucrurile vor degenera…. Cipurile sunt cu forta ca vor sa fir siguri ca le vor vinde. Vor costa aceste cipuri cum costa si cardurile de sanatate…
        Nu vinzi cu forta ca asta nu e comert cinstit. Daca sunt asa adanc bagati evreii in toata treaba asta sa ia aminte ca pentru comert necinstit exista pentru ei iadul lor special.
        Si va ramane problema morala pe care trebuie sa o rezolvam cei care credem ca cipurile sunt marca raului sa convingem pe oameni sa nu cumpere asa ceva. Dar va fi munca… Macar din zgarcenie poate vom avea mai mult succes. Sau din superficialitate, sa convingem ca sunt sunt urate.

        Apreciază

      • Ioana said, on aprilie 4, 2016 at 9:20 pm

        Saccsiv, shame on me! daca mai ai de tradus sa stii ca sunt atenta si verific la comentarii.

        el, multumesc! foarte bine ca vorbesti! nu trebuie tacut! si eu am ispite din astea ca e mai bine sa citesc eu din Sfintii Parinti si sa stau in banca mea, dar nu e bine! Trebuie sa vorbim spre folos, nu sa tacem! Pentru cei sinceri, pentru incurajarea celor slabi la suflet! Pentru imbarbatarea noastra! Doamne ajuta!

        Apreciază

  3. mihai said, on martie 30, 2016 at 2:00 pm

    iata ce mai aflam, marele sinod din vara risca sa nu mai aibe loc si si patriarhul ilia al georgiei acuzat de rasism de catre comisia europeana, ambele articole pe http://www.lonews.ro

    Apreciază

    • el said, on martie 30, 2016 at 2:35 pm

      mihai

      or sa-i ia „comisia” europoponara caii de la bicicleta Patriarhului Ilia….. 🙂
      sa vezi ce se mai „teme” Patriarhul Ilia de ei ……

      Apreciat de 1 persoană

    • botaceala said, on martie 30, 2016 at 2:51 pm

      Doamne ajuta,sper sa nu se tina acest sinod,cu ajutorul lui Dumnezeu !!!!

      Apreciază

    • Gabriel M. said, on martie 30, 2016 at 9:46 pm

      Si eu sper sa se amane sinodul asta. De tinut sigur o sa se tina…la un moment dat

      Apreciază

  4. nikodim said, on martie 30, 2016 at 3:05 pm

    Cine traieste in realitate (nu in cea tv) stie ca acest gen de „asociatii” trambitate pe ecrane si care apar cu „binecuvantarile” oficialitatilor (inclusiv a celor clericale), indiferent de denumirile lor binevoitoare, vor respecta neabatut litera legii impuse de „normele si valorile democratice” la care am aderat si care ne ghideaza existenta „spre cele mai inalte culmi de civilizatie si umanism”. Altfel nu ar fi trambitate favorabil de „trompetele dracesti” si nici binecuvantate.
    Iluziile celor care spera la ceea ce ar trebui sa fie, se vor destrama la primul suierat al acestei serparii mascate.

    Apreciază

    • Mirela said, on aprilie 2, 2016 at 7:54 pm

      Subscriu! Dacă ar fi cu adevărat o asociaţie prin care să se combată abuzurile asupra noastră, nu ştiu dacă am auzi de ea. Iar faptul că acei jurişti au cerut binecuvântarea patriarhului Daniel spune foarte multe. Oare îi apreciază lucrarea „ortodoxă”, de l-au luat tocmai pe el de călăuză? Asta e şi ortodoxia lor, cu cipuri, cu ecumenism şi cu politica pumnului în gură?

      Apreciază

  5. geo said, on martie 30, 2016 at 4:00 pm

    http://www.cotidianul.ro/legea-217-2015-antilegionara-se-bate-cap-in-cap-cu-raportul-final-de-condamnarea-comunismului-278141/

    http://anonimus.ro/2014/08/o-mana-de-bancheri-conduce-economia-lumii/

    http://adevaruldespredaci.ro/revoltator-casa-lui-horea-o-ruina-conacele-grofilor-maghiari-refacute-cu-milioane-de-euro-din-banii-publici/

    http://www.economistul.ro/avutia-ratiunii-vs-saracia-cu-duhul-anti-saracie-si-de-doi-bani-teologie-metafizica-antropologie-filozofie-politica-si-economie-a8483/

    https://logec.ro/de-ce-fondurile-europene-nu-dezvolta-romania/

    http://www.anacronic.ro/pentru-ce-nu-face-guvernul-bine-cu-adevarat-saracilor/

    http://www.cotidianul.ro/cifrele-saraciei-din-romania-277397/

    http://www.ziarulnatiunea.ro/2016/02/01/statul-roman-le-da-cetatenilor-cu-o-mana-si-i-jupoaie-cu-ambele-maini/

    http://www.conteledesaintgermain.ro/saraca-tara-bogata/23-01-2016

    https://crystalivc.wordpress.com/2016/01/02/am-invatat-sa-muncim-mult-si-pe-degeaba-ca-am-invatat-sa-traim-din-salarii-mici-si-sa-platim-impozite-mari-si-am-invatat-sa-votam-toti-sarlatanii-si-am-invatat-sa-mergem-inainte-ca-boul-la-jug/

    http://stireazilei.com/a-mai-cazut-un-mit-saracia-in-romania-a-crescut-dupa-aderarea-la-ue-arata-datele-eurostat/

    http://www.curierulnational.ro/Opinii/2014-09-04/Bancile,+marii+proprietari+de+sclavi+ai+timpurilor+noastre

    http://www.dzr.org.ro/autoritatile-din-romania-dau-vina-pe-branza-dar-testeaza-pe-copii-un-vaccin-neautorizat-in-uniunea-europeana-provenit-din-kazahstan/

    http://cursuriautism.ro/sistemul-de-educatie-copilul-e-seful-s-a-dovedit-un-esec.php

    http://sibiu.justitiarul.ro/daca-nu-esti-de-acord-cu-ocupatia-americana-propaganda-te-eticheteaza-ca-rusofil/

    http://anonimus.ro/2016/02/cand-omori-10-milioane-de-africani/

    http://www.formula-as.ro/2011/988/asul-de-inima-45/despre-dragoste-cu-ovidiu-bojor-14259

    Apreciază

  6. geo said, on martie 30, 2016 at 4:14 pm

    http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1970:frauda-de-sine-nu-are-lecuire-pare-sa-fie-noua-deviza-a-vestului-unde-liderii-disperati-isi-pradeaza-conationalii-si-ii-devalizeaza-pe-contribuabili-in-vest-totul-s-a-redus-la-frauda&catid=1:latest-news&Itemid=50

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/03/05/guvernul-soros-privatizeaza-si-populatia/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/03/05/bancile-si-corporatiile-care-opereaza-in-romania-se-imbogatesc-pe-spinarea-saracilor/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/30/marii-bancheri-internationali-cheltuie-miliarde-de-dolari-pe-programe-nucleare/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/30/capitalismul-praduiala-ne-a-adus/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/29/statul-roman-jupoaie-saracii-si-scuteste-multinationalele/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/un-singur-guvern-mondial-si-o-singura-moneda-sub-o-oligarhie-permanenta-nealeasa-de-popoare/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/sistemul-capitalist-sta-bine-mersi-in-romania/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/iliescu-nu-a-colaborat-cu-rusii-dupa-1989-ci-a-executat-intocmai-si-la-timp-agenda-impusa-de-la-washington-si-de-la-bruxelles/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/parteneriatul-transpacific-ameninta-sa-impuna-cu-forta-un-regim-de-guvernare-globala-corporatista/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/ce-le-place-cel-mai-mult-la-siria-lui-rothschild-murdoch-cheney-si-statului-israel/

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2016/01/25/sua-se-foloseste-de-grupari-teroriste-pentru-a-destabiliza-guvernele-altor-tari/

    Apreciază

    • Nicoleta said, on martie 31, 2016 at 11:46 am

      Ctr+C…Ctr+V, Ctr+C…Ctr+V, Ctr+C…Ctr+V, Ctr+C…Ctr+V…., etc. Ferească Dumnezeu de mai rău.

      Apreciază

  7. Iones said, on martie 30, 2016 at 4:40 pm

    Iohannis va chema liderii partidelor parlamentare la consultări pentru legile Big Brother
    http://adevarul.ro/news/politica/iohannis-chema-liderii-partidelor-parlamentare-consultari-legile–big-brother-1_56fbd3075ab6550cb86494ef/index.html

    Apreciază

  8. cca70 said, on martie 30, 2016 at 6:28 pm

    off topic

    in ziua de azi totul e minciuna( ce ne parvine pe cai „oficiale”)

    si istoria noastra a fost mistificata la greu, …mai ales de masoni si jidani care au tot interesul sa ne descrie ca pe niste handicapati( cica lucrurile bune de pe aici au fost facute de straini)

    am citi azi ceva fabulos si impart cu voi:

    Pentru pasionatii de istorie si nu numai… !

    Toată lumea a învăţat la şcoală (atât în clasele primare, cât şi în liceu), la capitolul antichitatea românilor, că în răstimpul 103-105 arhitectul Apollodor din Damasc a construit un pod peste Dunăre, graţie căruia Traian a reuşit să-şi treacă armatele în Dacia şi să o transforme în provincie romană ! Faină chestia, mai ales că este vorba de o minune a antichităţii în această parte a lumii, fiind considerat cel mai lung pod din Imperiul Roman! Numai că. informaţia nu prea pare în regulă, mai ales că nici nu are „acte”! O să mă întrebaţi: „Cum adică nu pare în regulă?”

    Foarte simplu. Pentru construcţia acestui pod de către romani nu există nici un document. Nici măcar unul ! Nici de factură folclorică, nici epigrafică şi nici literară! Apoi trebuie să vă atrag atenţia că istoria este o materie de studiu logică. Ori, această acţiune de construire a podului de la Drobeta de către Traian, prin intermediul arhitectului Apollodor din Damasc, este absolut ilogică!

    Să vorbim întâi despre documente.
    Este cunoscut faptul că monumentul triumfal ridicat de Traian în urma victoriei împotriva dacilor şi cunoscut sub numele de Columna lui Traian, este o cronică în piatră care relatează pas cu pas cucerirea Daciei. Pe un asemenea monument, mai ales că este construit de acelaşi arhitect care se presupune că a ridicat şi Podul de la Drobeta , Apollodor din Damasc, este practic imposibil să nu apară o asemenea realizare!
    Fie si numai pentru satisfacerea orgoliului împărătesc şi a celui ce l-a construit, fără a mai pune la socoteală faptul că fără existenţa acestui pod poate că Dacia nu ar fi putut fi ocupată. Cu toate acestea dacă întrebăm documentele în legătură cu acest pod, ele tac, nu există dovezi literare sau epigrafice care să ateste construcţia podului de către romani! Există însă în folclorul aromân o baladă populară care vorbeşte despre construcţia acestui pod. O sa vă spun imediat despre ce este vorba. Până atunci însă să vorbim puţin despre logica acestei afirmaţii tratată de specialişti ca „bătută în cuie”. De ce?

    1. În primul rând este absolut ilogic ca romanii să fi putut construi podul de la Drobeta într-un răstimp atât de scurt (numai 2 ani) în condiţiile în care unul dintre maluri se afla încă în stăpânirea dacilor!
    2. În al doilea rând este absolut ilogic ca Decebal, pentru care libertatea poporului său era mai presus de orice altceva să stea cu mâinile în sân şi să privească cum se construieşte un pod care punea în pericol însăşi existenţa statului dac!
    3.În al treilea rând afirmaţia este ilogică întrucât cercetări efectuate de către ingineri au pus în evidenţă faptul că, cu tehnica actuală şi pe vreme de pace, sunt necesari cca. 5 ani pentru finalizarea unei asemenea construcţii! Atunci era război! Iar Traian nu era un copil care se juca de-a războiul să nu-şi dea seama că-şi decimează armata în van urmărind finalizarea acestui proiect. Tocmai de aceea pe Columnă armata romană trece PE UN POD DE VASE!

    Acestea fiind spuse, să vedem, totuşi, ce este cu Podul „buclucaş”. Cine a construit podul de piatră de peste Dunăre? Mi se pare mult mai verosimil şi mai logic din punct de vedere istoric ca Podul de la Drobeta să fi fost construit cu ceva timp înaintea războaielor daco-romane, pe timp de pace, climat mult mai propice pentru realizarea unei asemenea construcţii. Cine şi de ce să fi construit această „perlă” a ultimei provincii cucerite de romani?

    Dacii stăpâneau, înainte vreme, ambele maluri ale Dunării. Prin urmare este verosimil faptul ca Podul să fi fost construit de ei! Faptul apare cu totul logic după ce-l citim pe Strabon:”Burebista stăpâneşte peste tot teritoriul de pe ambele maluri ale Dunării”. Acelaşi autor ne spune: „(Burebista) trecea fluviul când dorea.”, însă Dacia nu era putere navală la acea vreme! Dacă iarna Dunărea putea fi traversată pe gheaţă, cum se întâmplă în cazul atacului lui Decebal în Moesia , care era modalitatea de a trece Dunărea vara, decât pe un pod! Aceasta având în vedere că Burebista, cum spuneam, nu dispunea de o flotă din care să facă pod de vase. Mai mult pentru această afirmaţie există chiar şi documentaţie! O baladă populară aromână, intitulată „Puntea din artă” ne vorbeşte, valorificând probabil o legendă mai veche, despre trei meşteri constructori iscusiţi care au lucrat la construcţia unui pod peste Dunăre vreme de şase ani! A se observa că cifra concordă cu cercetările moderne.
    Având în vedere că Burebista stăpânea peste ambele maluri ale Dunării este de la sine înţeleasă necesitatea geo-strategică a construirii acestui pod peste care Burebista „trecea fluviul când dorea”.
    Necesitate care se impunea având în vedere faptul că Imperiul Roman încerca să-şi extindă dominaţia în sudul Dunării!
    Prin urmare, este logic şi de bun simţ să conchidem că Burebista este constructorul podului de la Drobeta. Apollodor doar a refăcut partea de lemnărie a podului pentru ca Traian să poată avea o cale mai facilă pentru a jefui Dacia de toate bogăţiile ei! Dar ce se întâmplase cu podul în ajunul ocupaţiei romane?
    Decebal, strateg vestit, surprins de atacul romanilor, distruge lemnăria podului. Faptul pare a fi atestat de bucăţile de bârne arse aflate la fata locului. Deci, pentru a frâna în oarecare măsură invazia romană, Decebal, din necesităţi de strategie militară, distruge opera înaintaşului său, Burebista.
    Aceasta va fi refăcută de un alt DAC, de această dată împărat al Bizanţului, anume CONSTANTIN CEL MARE, născut în oraşul Niş, aflat azi în Serbia!
    Când vom înceta a mai ridica elogii cuceritorilor şi vom trece sub semnul ignoranţei realizările strămoşilor noştri?
    Oare când istoricii români vor avea curajul să spună adevărul despre Dacia , daco-geți, limba dacă ( latină ?), ontinuitatea dacilor si preluarea numelui de români ?!?

    Apreciază

  9. cornelius777blog said, on martie 30, 2016 at 7:41 pm

    Sant curios cum ma va reprezenta, mai ales ca am refuzat cardurile inclusiv de sanatate,nu sant de acord cu vaccinarea si sunt total anti cipuri precum si ingradirea libertatii ca si consecinta a acestor actiuni ale mele sau ale altora

    Apreciază

  10. Apa trece, pietrele raman said, on martie 30, 2016 at 9:07 pm

    In Memorandum, e prevazuta si politia religioasa…

    Apreciază

  11. HD said, on martie 31, 2016 at 9:13 am

    Saccsiv uite o chestie interesanta. Sunt parinte si am refuzat sa imi vaccinez copilul in urma unei documentari amanuntite. Acum va veni problema, nu pot sa il inscriu la gradinita sau la scoala ca zic astia ca nu am carnetul de vaccinare, dar educatia e gratuita si garantata de stat. ASOCIATIA JURISTILOR ORTODOCSI ROMANI crezi ca ma va putea ajuta la momentul respectiv cu un sfat sau indemn sau ce sa fac atunci? Tocmai de aia ti-am scris aici te rog nu ignora mesajul meu. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 31, 2016 at 11:39 am

      HD

      Nu ignor dar nu stiu ce sa zic. Intreaba-i.

      Apreciază

    • Nicoleta said, on martie 31, 2016 at 12:01 pm

      HD, faptul că nu ți-l înscriu la școală, este cea mai mică problemă a ta. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie o bucurie. Poți merge cu copilașul tău la o grădiniță ortodoxă sau vă puteți uni mai multe familii și să faceți grădiniță prin rotație. Și astfel vor fi și mai în siguranță – cu vaccinurile, cu pedofilia, cu răpirile, cu otrăvirile, cu umilirile, cu educația homosexuală, etc. Problema cea mai mare va fi când voi veni după el (să ți-l răpească sistemul) cei de la „protecția copilului”. Voi, părinți, vorbiți între voi. Constituiți-vă în grupuri de siguranță, pentru ca în orice moment să fiți ajutați sau să dați o mână de ajutor. Nu stați! Apoi, la nevoie, cereți ajutorul fraților! Chiar și celor străini de familia voastră. Nu se știe de unde vă va trimite Dumnezeu un ajutor. „Cereți și vi se va da!, Bateți și vi se va deschide!” Dumnezeu să vă ocrotească!

      Apreciază

  12. isihastu said, on martie 31, 2016 at 10:45 am

    Nu am incredere in asociatia asta…

    Apreciază

  13. Mihail said, on martie 31, 2016 at 6:27 pm

    parca le au dat o lege la magistrati ca pot fi masoni din cate stiu am vazut pe antena 3 mai demult ..

    Apreciază

  14. Radu said, on martie 31, 2016 at 6:31 pm

    Si daca s-au infiintat ce?

    Daca nu vor lua atitudine sa ajute oamenii impotriva documentelor biometrice si alte probleme asemanatoare e egal cu zero ca exista sau nu…

    Frectie la piciorul de lemn….

    Mai intai sa vedem ceva fapte si apoi vorbele…

    Apreciază

  15. ayeaye20 said, on aprilie 1, 2016 at 6:17 am

    Vasileeee uite ”   Se impune o mai bună valorificare a resurselor internetului. Asistăm la înmulțirea site-urilor cu conținuturi ortodoxe sau de promovare a Ortodoxiei. Din păcate, multe dintre acestea nu reprezintă poziții oficiale ale Bisericii, la nivel central sau local, ci părerile proprii ale unor autori obscuri. Ele se disting, mai degrabă, „prin violența limbajului anti-ecumenic și respingerea modernității, beneficiind, paradoxal, tocmai de mijloacele de expresie puse la dispoziție de către aceasta”. Chiar dacă unele postări, mai ales cele din Forum-uri, sunt efemere, răul se poate face, prin mutilarea conștiințelor. Este foarte grav faptul că multe dintre aceste site-uri au o audiență mai mare, uneori, decât cele oficiale, ale Patriarhiei, ale diverselor eparhii, mânăstiri sau parohii. Mesajul lor, cu tenta unei Ortodoxii fundamentaliste, străină duhului Evangheliei lui Hristos,

    – este necesară o avertizare a credincioșilor asupra faptului că unele domenii on-line, deși se prezintă a fi ortodoxe, denigrează în mod grav Biserica, pe slujitorii ei și, mai ales, conducerea superioară bisericească;

    – în același timp, prin anchete ferme, trebuie depistate persoanele sau instituțiile aflate în spatele acestor site-uri „pirat”, pentru a li se cere intrarea în rânduială sau pentru a fi pedepsite abuzurile. Acest lucru este posibil, într-o oarecare măsură, doar în cazul site-urilor oficiale.

    – întrucât mulți dintre cei afiliați trăiesc o adevărată dedublare: se ascund în spatele unor pseudonime, pentru a refula de sub presiunea unor angoase existențiale, de cele mai multe ori ateiste și antiecclesiale. Mai gravă este predilecția acestora de a semăna confuzie în spațiile virtuale de exprimare ortodoxe, asociindu-se reprezentanților unor secte și grupări, direct interesați în destabilizarea religiei majoritare. Din păcate, răspunsurile ortodocșilor, ascunși sub aceleași tipuri de pseudonime, sunt, de cele mai multe ori confuze, inculte din punct de vedere teologic,

    nefundamentate

    biblic,ascunse șablonard în spatele unor clișee de tipul „Sfinții Părinți afirmă cutare lucru…” și, cel mai grav,fundamentaliste: pline de ură confesională, îndreptată de-a valma contra tuturor celor ce nu sunt ortodocși (laolaltă: catolici sau adepți ai satanismului) și totalmente, antiecumenice    ”

    http://www.google.ro/url?q=http://tineretulortodox.md/wp-content/uploads/2011/03/iuneaBisericiiinpostmodernitatePrProfDavidPestroiu.doc&sa=U&ved=0ahUKEwjUy6r1h_zKAhXKEywKHeXkBqoQFgghMAk&sig2=uJloMmcx6rmlO8dEYXhUtg&usg=AFQjCNFnDa2RePEH7ZDlsYc5QXeMVnojQA
    Astia vor sa te combata pe tine si siturile si blogurile ce spun adevaru, de cand ai incredere in pagânarhia româna, pomu rau poate face roade bune ?in bucutesti se zice de unii preotii sa nu se urmareasca siturile ce spun adevarul

    Apreciază

    • el said, on aprilie 1, 2016 at 5:54 pm

      ayaye20

      asta da veste!

      s-au urzicat SATANISTII din Beserica oficiala ca au inceput crestinii sa afle cecea ce ei NU au stiut si NU AU VRUT sa stie NICIODATA : Sfanta Ortoxodxie si MARTURISIREA ei.

      se urgenateaza treburile ca acu` acu` vine Sinodu` TALHARESC KAKOdox si KAKAecumenist si trebuie sa-si IMPUNA ei la Truma de dobitoace noile „dogme” si „ortodoxia revzuta” politic corecta si esigur ca II SUPARA IMENS ca exista aftle de bloguri unde se spune ADEARUL.

      Azi a ajuns dupa definitile noi ale politicului correct in Biserica APOSTATA Marturisirea Adevarului :
      – ” denigrează în mod grav Biserica, pe slujitorii ei și, mai ales, conducerea superioară bisericească;”( erezie s-au atins de INFAILIBILITATEA mai amrilor besercii KAKODOCSII UZURPATORI de TRonuri eiscopale)
      – „mutilarea conștiințelor.” si
      – „mai grav,fundamentaliste: pline de ură confesională, îndreptată de-a valma contra tuturor celor ce nu sunt ortodocși (laolaltă: catolici sau adepți ai satanismului)”____

      iar cei care se tin si sustin DESCHIS Invatatura Sf Parinti ( aceea ADEVARATA , NE”diortorisita” , NEFALSIFICATA de ei „oficialii” TRADATORI ai Bisericii si IUDELE ) devin automat : insi „autor obscuri” „refula de sub presiunea unor angoase existențiale, de cele mai multe ori ateiste și antiecclesiale. ”

      IUDELE oficiale se prezinta GLOATEI IGORANTE a lui anticrist ca fiind „pozitia ecclesiala” ____ desigur dupa ECLESIOLOGIA IADULUI APOSTAZIEI !

      ….si se cer MASURI COERCITIVE IMEDIATE !

      DELATIUNE, ANCHETE FERME; PEDESPE EXEMPLARE lagar, reeducarea „talibanilor ortodocsi” ….. !! :
      ” în același timp, prin anchete ferme, trebuie depistate persoanele sau instituțiile aflate în spatele acestor site-uri „pirat”, pentru a li se cere intrarea în rânduială sau pentru a fi pedepsite abuzurile. Acest lucru este posibil, într-o oarecare măsură, doar în cazul site-urilor oficiale.” _____ am o senzatie de dèja vu !

      se cere instituiarea NOILOR GULAGURI ….ale lui anticrist !

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.